Boldog Húsvétot!

Örömteli ünnep a mai, végre véget ért a zord, hideg tél, és jön az esős tavasz, virágzik a parlagfű, bimbóznak a lányok, új királyunk is lesz hamarosan Vitéz Fehérvári Orbán Viktor személyében, és nem mellékesen nyakunkon a húsvét is…

Mint tudjuk ez egy gonosz, elnyomó hím soviniszta ünnep, amikor a férfiak vízzel és Tescos pacsulival öntik le a lányokat, akik ezért még pénzt vagy csokit is adnak nekik. Persze ez valamilyen szinten elvárható lenne a Valentin és Nőnapi kiadások után, amit a keményen dolgozó férfi pénztárcájának jelentenek, de ne feszegessük tovább ezt az amúgy is elcsépelt témát, hiszen mint tudjuk a demokráciában mindenki egyenlő, csak vannak egyenlőbbek. =)

Miről is szól igazából a Húsvét? Egyszerű… télen ugye a főszerep egy kövér, piros ruhás öregúré, aki tavasszal némi barátságos közjáték után átadja a stafétabotot egy nyúlnak, aki bizarr módon hímes tojásokat tojik:

A nyúl tehát munkához lát, ám ilyenkor egy rakás ember mégsem az ő munkásságát dicséri, hanem egy Jézus nevű illetőről hablatyolnak, aki e napon jól megrezurrektált. Gyermekkoromban ez bizony megfejthetetlen rejtélynek bizonyult számomra, sohasem értettem a nyúl csoki tojásainak begyűjtése előtt miért kellett templomba menni és miért kellett a papbácsi beszédét hallgatni az Úr fiáról. A gyermek persze kíváncsi, és ha nem ért valamit, kérdez, így jó gyerekként én is kérdeztem a nagymamámat, és a papbácsit, hogy: “Ha a Jézuska feltámadását ünnepeljük, akkor mi van a nyuszival?” De sajnos válasz nem igazán érkezett rá, így én magam próbáltam megfejteni… Talán ő volt Jézus háziállata? Hmm… nem. Akkor talán hírvívő volt? Nem, az sem. Akkor mégis hogy jön képbe a nyúl? Sohasem jöttem rá, míg nem a legváratlanabb pillanatban hirtelen megvilágosodtam, Mr. internet kéretlenül is megadta nekem a választ:

Reklámok

2 hozzászólás to “Boldog Húsvétot!”

  1. hehe, Easter Bunny vs. Santa Clause 😀 Hatalmas. XD
    A nyulat amúgy ha jól tudom, a németektől vettük át, akiknél ősi germán néphit szerint a Tavasz Istennő nyúl képében ugrándozott végig a mezőn. 🙂 A tojás szintén tőlük ered, miszerint az Istennő valójában madár képében szállt le az égből és színes tojásokat tojt. o_O Na, hát így tartunk most ott, hogy a nyúl tojja a hímestojást. XDD

    Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek! ^^

  2. Te jó ég ez a kép nagyon durva. 😀
    A tojás a termékenységet szimbolizálja… ha jól tudom.
    Egyébként Kellemes húsvéti ünnepeket. ^.^

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: