M.U.G.E.N. Kula Diamond Clones

Sok karakternek láttam már az elmúlt években különféle verzióit, editjeit, de merem állítani, hogy egyetlen más karakternek sincs több klónja, mint a King of Fighters-ös Kula Diamond-nak.

  

Bezető

Mint tudjuk a Mugen a modolásról szól, amit lehet jól vagy rosszul csinálni. Eredeti karaktereket általában ritkán találnak ki, helyette a többség inkább már létező karakterek mugen-es verzióját készíti el, megdobva pár extrával, és/vagy ötlettel. Ez általában jól szokott elsülni.

Vannak azonban olyanok is, akik már létező Mugen karaktereket módosítanak, vesznek alapul és készítik el belőlük a saját kis kreálmányukat (ami sokszor azért vicces, mert általában ezek az emberek pampognak a legjobban, ha a charjaikaba belepiszkálnak).

Röviden a rókabőrözésnek nagy kultusza van, ami szintén elsülhet néha jól, de általában csak olcsó, budget kategóriás edit-eket kapunk.

  

Kula Diamond

Az eredeti karakter, aminek legalább három különböző verziója lelhető fel a neten, ez az egyik legigényesebb közülük. Az animációk szépek, a támadások látványosak. Az AI jól küzd, de lehetne még aktívabb, játszhatóság szempontjából jó karakter. Aki szereti a KoF-ot, annak kötelező. =)

 

Evil Kula

A gonosz verzió. A színösszeállítás (default) nagyon tetszett, az új támadások, képességek jók, hangulatosak, és van benne egy kis humor is. Az AI jól harcol, bár a reakcióideje néha azért lehetne jobb is. Érdemes kipróbálni.

 

Robo Kula

Az android verzió, egy-két jó ötlettel, egy-két új támadással, de nincs benne túl sok újdonság, gyengébb mint az eredeti. Átlagos karakter, játszható, ám messze nem tökéletes. Egynek elmegy.

  

Human Candy

Vicces neve ellenére elég kevés újítást tartalmaz, rövidebb a haja és van pár másmilyen támadása, de látni rajta, hogy nem sokat törte magát az alkotó. Az AI nem sok mindent csinál, játszhatóság szempontjából pedig elég suta, sőt néha fagynak a scriptek. Felejthető.

  

Fliz

Tetszetős karakter, fagy és jég alapú képességekkel. Bár a karakter színvilága (default) nem az én világom, ennek ellenére látványos támadásai és kombói vannak. A kombók javarésze amúgy előhívható, bár némelyik lehetne erősebb is, az AI jól küzd, de néha repetitív. Ha nem is olyan jó, mint az alap char, de megéri kipróbálni.

  

Hiel

Hasonló mint a Human Candy edit, csak zöld hajjal és sötét ruhában. A színösszeállítás tetszene, de alig vannak új látványelemek. Elég lapos karakter, ami alig tartalmaz újdonságot. Az AI néha kontrázik, de amúgy simán el lehet veri. Játszhatóság szempontjából átlagos és unalmas, sótlan karakter.

  

Reak

Tüzes edit. Az alapelgondolás, effektelés nagyon jó, és lenne benne lehetőség, de sajnos kihasználhatatlan. Az AI nem sok mindfent csinál, és alig lehet belőle előcsalni valamit. Simán lehetne jó, de nem az.

  

Flamme

Másik fajta tüzes edit, szerencsére a jobbik fajtából. A színezés (default) nem tetszik, de az animációk jók. Érezni, hogy az alkotó odatette magát, de még nem tökéletes. Az AI egész jó, játszhatóság szempontjából szintén jó, de lehetne még jobb is. Mindenesetre Reak helyett tökéletes.

  

Lyzer

Egy érdekes lézeres edit, néhány jó ötlettel. A grafika szép, a színezés, effektelés tetszik. Az AI jól harcol, de élesben lehetne sokkal játszhatóbb. Megéri kipróbálni.

 

 Kukuru

Tüz és fagy alapú támadásokkal egyaránt rendelkezik. A színezés nem fogott meg, és lehetne látványosabb is. Az AI elég vegyes, játszhatóság szempontjából csak közepes. Ki lehet próbálni, de akkor se veszt vele semmit az ember, ha kihagyja.

 

Yukino

Újabb tüzes edit. A színezés tetszik (főleg a zöld szeme) látványos, hangulatos, és látni rajta hogy odatette magát a kreátor. Az AI viszont lehetne stabilabb is (néha olyan mint ha megzavarodna), amúgy játszható. Megéri kipróbálni.

 

Shirayuki

Újabb jeges edit. A színezés nem tetszik, sőt gyakran bugosodik (elcsúsznak a színek, vibrál az árnyék) de a támadások animációi szépek. Az AI stabilabb mint Yukino-nál (jobban is időzít) és ő is játszható. Megéri kipróbálni.

 

Isabeau

Tüzes, démon, boszorkány edit az igényesebb fajtából. A színezés tetszik, az effektelés, animációk szépek, látványosak. Az AI kissé imbalanced de azért le lehet győzni, játszhatóság szempontjából viszont lehetne még rajta csiszolni. Ajánlom mindenkinek. =)

 

Ultimate Sula

Róla már egyszer volt szó egy másik bejegyzésben, de akkor röviden: Viszonylag imbalanced, de közel sem verhetetlen, lehet vele normálisan kombózni, látványosak a támadásai, és van egyfajta sajátos hangulata a karakternek. Érdemes kipróbálni.

 

Lucy (Final)

Bizony, ő is csak egy Kula klón, akiről már szintén esett szó előzőleg. =) Röviden: Imbalanced, de el lehet verni, a támadásai viszonylag látványosak, ám sajnos borzasztó repetitív és unalmas karakter.

 

Neo Reaper Isabeau SSJ9

Hol is kezdjem… Szóval a mugenben vannak olyan karakterek (Nightmare Broly, ESM) akikre csak azt mondják, hogy imbalanced, de nevezik még őket cheapnek és cheaternek is. Ezek olyan karakterek, akik ellen játszva normál vagy attól valamivel erősebb karakterekkel, 90%-os valószínűséggel veszíteni fogsz, illetve velük játszva 99%-os valószínűséggel nyersz. Itt azonban legalább van egy 10%/-os esélyed a győzelemre, na meg egyik imbalanced üti a másikat, szóval nem reménytelen a helyzet.

Vannak azonban olyan karakterek is, akiket egyszerűen lehetetlen legyőzni, őket nevezik úgy, hogy unbeatable. Ezek a belépsz a pályára és már meghalsz típusú karakterek, akik még a legdurvább imbalanced charokat is simán elkenik, sőt egymást is alig tudják legyőzni. Egy ezek közül Neo Reaper Isabeau SSJ9 de persze nem ő az egyetlen, ott van még Psych Super Dizzy Ultimate vagy Ultimate God Orochi.

Szóval ja, az kétségtelen, hogy piszok látványos és hangulatos, meg egyszerűen élmény azt látni, hogy egyetlen szempillájának rezdülésével elsöpör mindent, szinte az egész pályát, olyan erő van a karakterben (a nagy robbanás sebzése: 1000000000,10000 ami még felszorzódik 5-el a damage attribute miatt) csak épp 3-4 meccs után unalmassá válik. Persze kell a sikerélmény, meg mindig jó dolog győzni, összehozni egy szuperkombót, csak épp nem így.

Egyébként kipróbáltam Reaper Isabeau-t a tápos Orochi ellen, és a round 1 úgy nézett ki, hogy 15 percig terraformálták a pályát, 5-10 másodpercenként felrobbant a kozmosz, ám nem jutottak közelebb a megoldáshoz, és mielőtt még lejárt volna a már amúgy is erősen megfogyatkozott 999 másodperc, besokallt a mugen. =D

Reklámok

24 hozzászólás to “M.U.G.E.N. Kula Diamond Clones”

 1. Asszép.
  Én a kis Angel-ömről láttam valami Dark Angel szerűséget.
  Nagyon pitbull karakter lett, geciagresszív AI-val.

 2. Van egy-két durván agresszív char, de az meg már egy külön kategória, amikor ilyen 1000000000,10000×5-ös sebzést nyomat egy char. =)

 3. Basszus ezeknek a karaktereknek a feléről nem tudtam.

  Amúgy Candy Diamond az a Kulának a segítője a kof-ban aki egy robot csaj. Csak egy kis okoskodás. 🙂

 4. Semmi baj, sőt kösz az infót, nem vagyok annyira járatos a KoF-ban. =) Lyzer-t és Flamme-t amúgy ajánlom. Ultimate Sula és (az original) Isabeau mellett a legjobb klónok.

  BTW… valakinek kell valamelyik, csak szóljon. =)

  • Kösz, de inkább kihagynám őket 😀

   • Ahogy gondolod. 🙂

   • Nem könnyű belejönni???
    Próbálj ki egy Kof-ot! A nem könnyű az elég enyhe kifejezés arra a játékra. 🙂

    Nekem is kell majd csinálnom egy nagyobb többszázas mugent majd. De 728 férőhely 70 karakternek az kicsit durva. 🙂

   • Legalább bőven van benne hely, úgy hogy egy darabig nem kell aggódnom az miatt, hogy betelik a Mugen. =)

    Az EVE screenpacknál (a legtöbb packhez hasonlóan) az alaphangokat, alámondásokat, zenéket nem szeretem. Ki is szedtem amint rájöttem, hogy kell, és raktam a helyükre normálisabbakat. =)

  • A Mugenembe nem fér bele ennyi klón. 🙂

   Kof-tól meg kicsit elment a kedvem egy ideje, mert nem tudok ilyen profi kombókat összehozni.

   • Dehogy is nem… Unlimited Winmugen patch 65535 karakterig enged. 😀 Amúgy ezért használom én az EVE screenpackot, mert 728 slotot biztosít, igaz nekem eddig van benne 70 char. 🙂

    Kombózás… na igen, abba nem könnyú belejönni, függ a char képességietől, meg persze a player stílusától is. Bár igényesebb charokhoz adnak movelistet, meg lehet ügyeskedni a .cns fájlokkal. 🙂

 5. Dracon97 Says:

  Oszt még én vagyoka fanboy? TE meg ennek vagy a fanboya! Cinkes h 26évesen ien gusztutalanságba v szerelmes meg vered rá a faszod! : p

 6. Ez de jó… =) Felmegyek így nap végén a gmailre, hogy jött e valami a melóból, vagy valami, és erre mit látnak szemeim? Hogy Draco már megint valami szépet írt nekem… =)

  Egyrészt nem vagyok még 26, másrészt ha Diamond szerinted gusztustalan (szerintem inkább aranyos), akkor neked komoly problémáid lehetnek barátom… nem lehet hogy az EL-ben is inkább Koutát nézegetted és Lucy szerepével azonosultál? =P

  “v szerelmes meg vered rá a faszod” -> Hát hallod… totál így van. Egy nolife vagyok, akinek nem volt még barátnője és szűz, ezért azt csinálom, hogy minden nap a szemembe fésülöm a hajam, besötétítek a szobámban, és előveszem az ágyam alól a Révai lexikon méretű naplómat, ahová írogatom a kis idealizált szerelmünk történetét. =) Éjszakánként meg mindig nyitott ablaknál alszom, és arról álmodozok, hogy egyik este bemászik az ablakomon csak azért, hogy aztán jól megdughassam. =D Sőt a mugenban is mindig vele megyek és hagyom, hogy jól elverjenek, mert a sikolyaira izgulok fel. =D (Értsd: Irónia, ha nem tudod mi az: http://www.kislexikon.hu/ironia_a.html)

 7. Ez a gyerek kész van, mint a házi feladat: nem elég hogy pofára esik, még neki áll feljebb. Nem rosszindulatból mondom, de HC Fanboys FTW!

 8. Szerintem valami istenverte bizonyítási vágy hajtja, próbál beszólni, de csak Failt produkál folyton. =)

 9. Valóban ennyi klónja lenne Kula-nak? A feléről én sem halottam, de némelyik poénnak néz ki. 😀

 10. Van neki pár, sőt lehet még van több is. 🙂

  Fliz, Flamme, Lyzer, Isabeau, Ultimate Sula, ezek a legjobb klónok amiket érdemes kipróbálni az alap char melllett (szerintem). 🙂

 11. Amúgy ha kell valamelyik, csak szólj. 🙂

 12. Oksa, thx. 😀

 13. Shirayuki, Yukino, Flamme, Fliz mától bent vannak a Mugenemben 😀

 14. Mondtam én, hogy jók. 🙂

 15. De a csíkos gyatyásnak hibás a sprite-ja néhol. Meg van egy olyan super move-ja ami 90%-ot sebez. XD
  Amúgy találtam néhány karakter ami meghozta a kedvemet a mugenhez. Nemtom neked mondanak-e valamit.
  Tetsu Yatogi: legjobb mugen karakter. Lehet csinálok róla bemutató videót.
  Black Raiya
  Blizzard
  Ja és mégegy érdekes: Wind, aki Goenitz (KOF 96 boss) női verziója.

 16. Igen, azt írtam is, hogy Shirayuki gyakran bugosodik, vibrál az árnyék, meg elcsúsznak a színek. A Blizzard nem a Blizzard Buffalo?

 17. Aki tud, az tud, meg is nézem Choiyer frissítette e már azóta a Mugenes verziót. =)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: