Zombie Driver

Egy újabb zombis témájú játék, mely idén jelent meg és egy remek játék lehetett volna, de sajnos elég felemásra sikeredett. :/

Kezdeném talán azzal, hogy a játék Launcher-je nem ismerte fel a videokártyámat, letiltotta az összes  grafikai opciót, és csak az alap default beállításokkal engedte elindítani a játékot, ami azért 640×480 16bit-ben V-sync és él simítás nélkül elég csúnya. “Mi a…” kezdtem monológba, majd egy kis google után kiderült, ez egy igen gyakori bug, úgy hogy fel kell tenni az 1.4-es patchet, és az megoldja. Szóval oké, apróság, de azért ennyire rugalmatlan állapotban kiadni egy játékot… hát nem épp jó jel. A grafika amúgy a célnak és a játék stílusának tökéletesen megfelel, minden olyan opciót (16:9, Bloom) tud, amit egy mai, modern játéktól el lehet várni. Zenék nem igazán vannak, a hangokat illetően sincs semmi különös.

Aztán folytatódott a dolog azzal, hogy a játékban Single, azaz Story módban nincs se mentés, se profil rendszer, minden sikeres küldetés után készül egy automatamentés, és mindig csak az aktuális küldetést tudjuk elindítani, vagyis a már előzőleg teljesített küldetéseket nem indíthatjuk el újra. Multiplayer nincs (FAIL!) Slaughter mód van, de az meg felejthető.

A játékban egyébként a túlélők mentése lesz a fő feladatunk, minden pályán egy adott minimum limitet kell teljesítenünk, illetve mellék feladatként minden pályán kaphatunk még olyanokat, hogy időre kell teljesítenünk a pályát, vagy az összes túlélőt meg kell mentenünk, esetleg egy-egy fontosabb területet kell megtisztítanunk, ami annak fényében mondjuk értelmét veszti, hogy a játék automatán a látókörünkbe generálja a zombikat.

Miután teljesítettünk egy küldetést, a pénzmaggyarapodáson kívül különböző fejlesztések, fegyverek, na és persze új autók válnak elérhetővé. Amint sikerült feloldanunk egy új autót, bármikor átnyergelhetünk rá, illetve a fegyverek és az azokra vonatkozó fejlesztések is automatán átkerülnek az új járgányunkra. Ezzel eddig nincs is probléma, ám sajnos a más típusú fejlesztéseink (gyorsaság, védelem, sebzés) már minden autóra külön vonatkoznak, és sajnos ha egy autót elkezdünk tuningolni, a már megvásárolt fejlesztéseket nem tudjuk se átvinni más járműre, se eladni.  

Másik zavaró tényező, hogy nincs térkép, csak különféle markerek jelzik, merre is kell mennünk, ami semmi másra nem jó, mint hogy jó nagy kerülőkre, vagy rosszabb esetben zsákutcákba vigyen.

Végezetül, ami engem a játékban különösen zavart, hogy összesen 4(!) fajta ellenség található az egész játékban, zombi kutya, normál zombi, nagy zombi, illetve óriás dagadt zombi, ami kamikaze módjára szétdurran, ha túl közel megyünk hozzá. Ez szerintem egy 2010-es játékban lehangolóan kevés, pláne, hogy az előzőleg bejegyzett Zombie Shooter 2-ben vagy ötször ennyi típusú ellenség volt, plusz még a skin variációk.

Mit is mondhatnék a Zombie Driver-ről? A játékélmény felét elveszi a merevség és az ötlettelenség, de egy pár órára kikapcsolódást nyújthat a zombi téma kedvelőinek.

5/10

Reklámok

8 hozzászólás to “Zombie Driver”

 1. Mascamaru Says:

  Hmm… ez a Zombie Shooter egyre jobban kezd érdekelni.

 2. Inkább azt próbáld ki. 🙂

 3. Mascamaru Says:

  Nem szeretem a torrentet. Mostanság ritkán játszom. (Ha ez valami ingyen letölthető cucc akkor nem szóltam.)

 4. Argus Solotov Says:

  Peter, leszel valamikor MSN-en?

 5. Shareware, szóval nem ingyen letölthető, de torrenten fenn van, és nem is nagy, csak 600Mb. 🙂

 6. Ez olyan mint a Carmageddon? Azzal unokatesómmal játszottunk rengeteget. 😀

 7. Nem igazán, a Carmageddon-ban ugyanis emberek (és állatok) voltak a kivasalandó áldozatok listáján. Zombik a 2. részben voltak, a cenzurált verziókban, illetve a TDR 2000-ben (de arra volt patch PC-n).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: