Virtual Bitch Hatsune Miku

Gondolom senkinek sem kell bemutatnom azokat a minimalista, jobb esetben középszerű CG grafikával készített, torzított hangon éneklő, zenélő, táncoló, magukat produkáló jószágokat, amiket egyik-másik mobil tartalom szolgáltató próbál rásózni a jónépre, általában ünnepekkor, vagy csak úgy…

“Ki az a vadmarharépa, aki 500 forintot képes kiadni az ilyen szarokért?” – tehetnénk fel teljes joggal a kérdést, hiszen hideg logika alapján eleve nehéz azt elhinni, hogy az internet és az USB-s csatlakozóval ellátott mobiltelefonok korában valaki képes ezekért fizetni. (Hogy a google-ből simán kikereshető háttérképekről és animált gifekről már ne is beszéljünk.) Azonban nagyon úgy néz ki, mégis vannak bőven olyanok, akik az eszük helyett inkább a pénztárcájukat szeretik használni, hiszen ezek a tartalom szolgáltatók élnek és virulnak, sőt mi több, egyre nagyobb piacuk van.

A legtöbb ilyen gagyi általában egyszeri és időszakos, megrágja aztán kiköpi a nép, mint a rágógumit. Vannak azonban olyanok is, amik tartós, mondhatni állandó piacot, sőt mi több, rajongótábort(!) termelnek ki maguk köré, majd ahogy az lenni szokott, indul a fanwork cunami (régen még az is szökőár volt) és eláraszt mindent a merch tenger. Ezeket a képződményeket nevezzük Vocaloid-nak, Virtual Idol-nak, na és persze illetethetők még a jól ismert szarság jelzővel is.

Ennek a jelenségnek az egyik legdurvább, legdebilebb, és egyben legidegesítőbb képviselője természetesen egy kis Ázsiai országból, Japánból származik és Hatsune Miku névre hallgat.

Na igen… a szokásos undorító, elcseszett loli hányadék, ami a sárgáknál valami eszméletlen dilit robbantott ki. Hogy milyen is Miku “hangja”? Nos kábé olyan, mint egy baseball ütővel tökön vágott, héliumot szívott bagzó macskának. Értelme? Semmi. Koncepció? 0. Klisé? Naná! Kivillan a pixel punettit takaró bugyi és a sok idióta máris oda van meg vissza.

Azt hiszem további magyarázatra nem szolgál a cucc, akinek nincs botfüle, és van egy kis ízlése, az  2-3 másodperc után kinyomja. A fandom persze most is (mint mindig) védi a saját kis eyecandy-jét, és azzal védekezik a kritikák kapcsán, hogy “Miku vicces, aranyos”. Vicces lenne? Rohadtul nem. Aranyos? Inkább csak idegesítő.

Végezetül? Nos… ha már nézni akartok valamit a neten, akkor nézzétek inkább ezt:

Reklámok

97 hozzászólás to “Virtual Bitch Hatsune Miku”

 1. Ez a Zeldás baromkodás egyre szarabb lesz. 🙂

 2. Sok van, ami nekem se tetszik, általában vagy nagyon jó, vagy nagyon gyenge. De ez bejött, végig röhögtem az egészet, mint múltkor a Duke-ost. 😀

 3. Ez nem Zelda, ez CD-I mert a Nintendos zeldákban egyszer nem hangzik el egy teljes és értelmes mondat csak makognak és feliratoznak.

  Poop az más tészta 😀
  Hatsune Miku meg yeah… shit meg amit mondtál róla, hogy pénzt kérnek ilyen szarokért, de ilyeneket lehet látni hazai tv újságok hátoldalán, hogy “küldj sms-t 810ft + áfáért a táncoló szarért”

 4. A TV újságok hátoldala… ott vannak szép dolgok. =) Mi TVR 7-et szoktunk venni, és annak a hátulján már vagy 2-éve szinte rendszeresen vannak hentai gamek olyan 900 forint körüli összegekért. A poén az egészben, hogy múltkor épp sorban álltunk a pénztárnál, és az előttünk lévő nő nagyban pakolta az árút kifelé, mikor a fia, aki olyan 6 éves kor körül lehetett, egyszer csak így szólt: “Anya ugye majd megveszed nekem ezt a cicis mesét?” és a kezében ott figyelt az újság. 😀

 5. TVR7 hátulján azok a hentais játékreklámok rulzanak, hát még azok a túlmisztifikált kísérőszövegek, amit hozzácsapnak néha. Ha azok nem tisztán állatságok negatív értelemben, akkor nem tudom mi az. 😀

  HM meg úgy tisztán *kimondhatom?* szar, ahogy van. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mit esznek az emberek ezen annyira, hogy sokszor ezeknek a feldolgozásnak csúfolt valamiket jobbnak tartják mint az eredeti számot magát. Ennyire nem kell az embereknek a zenei változatosság, hogy ezt istenítik? Különös módon a videók alján szereplő kommentek ütnek, mint az ólajtó a mindenféle alaptalan dicsőítésekkel. Az egy dolog, hogy a jó(nak tartott) csomagolás eladja a terméket, főleg a pedókezdeményeknek, de azért a rajongásnak is megvannak a határai, amit nem igazán érdemes áthágni.

 6. Én se értem mi akkora szám ebbe Miku-ba, de a fandom reakcióján nem csodálkozom, azok minden szart úgy védelmeznek, mint ha mennyei mana lenne.

 7. Most olvastam a legmagasabban értékelt kommentet a belinkelt videónál: “”The Disappearance of Hatsune Miku” and “Kokoro” are both vocoloid songs and have both made me cry. No American song has ever done that to me before”

  Sírni egy olyan dolgon ami NEM IS ZENE?
  Ja és vagy 20-an értettek vele egyet huh…
  Nincs életük. 😀

 8. Azt a… mindig meglep mennyi taigetosz pozitív embert hagynak élni. :/

  Jól tarkón kéne vágni az ilyeneket egy szeneslapáttal, aztán megmutatni nekik, nesztek basszátokmeg, ez zene:

 9. Argus Solotov Says:

  Tényleg Péter… A csodás japán kultúra zenei részét még nem vesézted ki =P.

 10. Azt Hatsune Miku összefoglalja. 🙂

 11. Argus Solotov Says:

  Dehogyis, kimaradnak még olyan csodás dolgok, mint a jrock, jpop, visual kei, a “mű-művész” operák és a hardcore jtechno.

 12. Talán majd egyszer lesz ezekről is bejegyzés… 🙂

 13. Argus Solotov Says:

  Szerintem mindenképp megérdemel egyet =P.

 14. Most mást tervezek, de majd lesz róla szó, csak még gyűjtenem kell megfelelő anyagot hozzá. 🙂

  Amúgy hogy tetszett Miku produkciója?

 15. Argus Solotov Says:

  Anno Szolnokon, mikor babráltunk a régi szovjet R-159-es rádióval, és ráállítottuk az irányítótorony frekvenciájára, amíg nem volt adás, valami ilyesmit lehetett hallani belőle =P.

 16. Hasonló volt nekünk is, amikor egyik barátnőmnél, a bátyja szobájában volt egy régi kétkazettás magnó, és nem tudom miért, de kitaláltuk, hogy márpedig mi most azon zenét fogunk hallgatni. Benne is volt egy kazetta a magnóban, amit állítólag már évek óta nem kapcsoltak be, szóval igen, már itt sejthettem volna, hogy nem véletlenül, de nem baj, én bátorkodtam megnyomni a play gombot, és hát mit mondjak, hiba volt. Na most a kazettán szerintem az Eiffel 65-től a Blue lett volna, de az úgy szólt, mint ha Jerry egér énekelte volna, és az egy dolog hogy turbó módba szólt, még sercegett is. =D

 17. Kövezz meg Peti de sztem is aranyos Miku! ^^
  Yo a zene azz tényleg elég gyengusz.

 18. Basszus… ennnek 100mb (!) csak a .snd fájlja. :/ Amúgy cheap a javából, rádénekli azokat a szar hangjegyeket, és minél több van rajtad, ő annyival többet sebez, illetve nő a védelme.

 19. Nem próbáltam még hál’Isten. De ha több mint 100 mega a char akkor nem is fogom. 🙂 Azért annyit nem ér még ha poénból is.

 20. Nálam elfér, de tényleg brutális, hogy Ultimate Chaos Orochi van 55MB, Miku meg 140mb, és abból 100 csak a hangfájl. :/

 21. Viszont, grafikailag a karakter, szerintem egész jól van megcsinálva. 😀

 22. Most a Mugen char-ra gondolsz, vagy amúgy?

 23. Persze, mi másra? 😀

 24. Az animáció tényleg nem rossz, de amúgy idegesítően cheap, rosszabb mint Suzumiya, pedig az nagy szó. 😀

 25. Mint ellenfél erős vagy ilyen össze-vissza a játékstílusa?

 26. Nem túl erősek a támadásai, inkább csak agresszív az AI. Na meg van egy olyan idegesítő speckója, hogy rád énekel ilyen hangjegyeket, és akkor nő a sebzése meg a védelme.

 27. A cikkírónak szólnék hogy jó lett volna utánajárnia, mert Miku-channak semmi köze sincsen a mobilos éneklő figurákhoz.

  Hatsune Miku vocaloid icon, a Character Vocal sorozat számítógépes zenei program része, amely szintetizálja a japán éneklést. A Crypton Future Media fejlesztése, Yamaha Vocaloid2 technológiát ötvözi a színészek felvett énekhangjával. A felhasználó hozza létre a dallamot a szintetizátor és a dalszöveg segítségével. Azaz a zongora felületet használjuk a dallam felvételéhez és a dalszövegeket beírjuk minden hangjegyhez. A szoftver tudja változtatni a hangsúlyt, hanghatásokat használ, mint pl a vibrato vagy meg tudja változtatni a hang tónusát és dinamikáját.

  A japánok nagyszerű szokása, hogy annyira kidolgozzák kitalált karaktereiket, hogy egyeseknek még az életük is úgy ki van dolgozva, hogy épphogy csak nem valós személyek… Ez kicsit talán furcsának hangzik, de nekik és nekünk ez tetszik, és szeretjük ezeket a kidolgozott karaktereket, mert teljesen olyanok mint a színészek, és őértük is lehet rajongani, még akkor is, ha egy kitalált szereplőről van szó. Mikunál ez azért döbbenetes, mert még a hanglejtését se köthetjük pl egy seiyuuhoz, mint mondjuk egy anime karakterének hangját, hanem TELJESEN kompjutergenerált. Ennél még érdekesebb, hogy nem csak a karakter lett így kidolgozva, a rajongás akkor hágott a tetőfokára, mikor Miku megjelent az első élő koncertjén! Igen, komolyan mondom! A koncerten ott van egy élő zenekar, a porond pedig üresen áll, középen pedig két üveglap van, amik teljesen átlátszóak. Itt Miku aztán hologramként emelkedik ki a színpadból, és kezd el énekelni. A mozgása pedig annyira tökéletes, hogy még a hajának és a ruhájának a libbenése is milliméter pontosan ki lett számolva.

  Innentől már csak egy lépésre vagyunk az MI-től, ez a jövő, amitől TE félsz. További szép napot.

  • Ennyi kommentár bőven elegendő ahhoz, hogy hogyan lehet zenét csinálni járulékos körítés nélkül:

  • Argus Solotov Says:

   “Innentől már csak egy lépésre vagyunk az MI-től, ez a jövő, amitől TE félsz.”

   Ez most komolyan gondoltad? Hogy ez a pontosan fanservicenek generált scripthalmaz megközelít egy mesterséges intelligenciát? Ilyen orbitális f*szságot se olvastam már egy ideje. Amúgy jah, én is k*rvára félnék egy olyan jövőtől, ahol lépten-nyomon holografikus, idegesítően magas hangon visítozó, szemérmetlen és gátlástalan 12 éves kiscsajokba ütköznék… Azokat még leütni sem tudom O_o.

  • cheatergs Says:

   Van egy tárgyi tévedés:
   Mikuhoz egy énekesnő, Saki Fujita hangmintáját használták, nem a semmiből teremtették számítógépen. http://vocaloid.wikia.com/wiki/Hatsune_Miku

   A live koncertes megállapítással nem értek egyet. A technológia látványos, a vocaloidok (mert többnek is volt már) mozgáskultúrája rendben, de élettelenek, megjelenésük elavult, a fejükre pedig jobb nem ránézni. Néha még mozgatni is lusták a készítők. Aki ismeri ennek a dalnak az eredetijét, az tudja, hogy mennyire fontos testbeszéd. Na, az itt szinte nulla.

 28. Fasza… szép kis tanmese, mondjuk enyhén szólva látszik, hogy ezt valahonnét kimásoltad. =)

  “A japánok nagyszerű szokása, hogy annyira kidolgozzák kitalált karaktereiket, hogy egyeseknek még az életük is úgy ki van dolgozva, hogy épphogy csak nem valós személyek…” -> Tényleg sok élet lehet egy pixelmacában aki úgy énekel, mint egy baseball ütővel tökön vágott, bespeedezett bagzó macska, miközben minden 3. képkockán kivillan a bugyija, hogy a nolife fanboyok sátrat verjenek rá fél perc után.

  “ez a jövő” -> Tök jó, hogy te már előre látod a jövőt olyannyira, hogy ezt így magabiztosan kijelented. Viszont ha már így felcsaptál jövendőmondónak, akkor ennyi erővel én is megjósolom a hozzád hasonlók jövőjét: https://peter1989.files.wordpress.com/2010/10/hatsune-miku-dutch-wife-doll.jpg

 29. Mesterséges Intelligencia? Mikunak? ÉS EZ A JÖVŐ?
  Láttam, hogy erről a szarról volt már koncert is és a vásznon egy 3D-s fos volt de, hogy ez jó legyen… amúgy meg Dodgersnek van igaza mert a ytpmv megeszi reggelire ezt az egész vocaloid szart.

  Eleve nem kerül “ÉRTÉKES” emberek hangjába sem és úgy pár millió forintal olcsóbb megoldás és sokkal nagyobb szabadság van benne mint egy japó bitch hangjában.
  Ja és csak oktávokat kell emelni!

  Másik meg, hogy az autotune egyre inkább kopik hálisten így nagyon nem lesz jövője ennek a szarnak. 😛

 30. Ebből is látszik a fanboi hülyeség milyen szintre képes szökni… nem elég, hogy a kedvencét ért kritikát nem képes elviselni, még akkor közönséges hülyeségeket is összehord, csak hogy jól megmagyarázza a semmit. =D

 31. cheatergs Says:

  Miku (és a vocaloidok) hangját én se bírom, ahogy nem is nagyon fejlődött az évek alatt, de különösebben nincs vele problémám (kerülöm, ennyi). A nagy számok törvénye alapján sok profi vagy hangulatos rajz készül róla, például a linkelt vidiben is van pár. Néha még egyéni sztorikat is elmondanak vele: http://www.youtube.com/watch?v=BicFY-XEpE4
  Mondjuk kissé bizarr, amiket nem szoktam szeretni, de ez bejött.

 32. Nekem Miku semmilyen formában nem jön be, az overhypeoltság pedig csak rátesz erre. Ami brutális, az itt is az a kismillió merch, illetve azok az antiszoc fanboyok, akik szüleik pénztárcáját nem kímélve a szobájukat Miku szentéllyé alakítják.

 33. Ez ki a faszom, és mi a lószar az a Vocaloid? 😀

 34. Mármint kire gondolsz? =)

  Vocaloid… hát az tudod egy ilyen szar, random doujinshi ribanc, akiről készülnek animációk/clipshowk, ahol ezek a kreatúrák agysejtpusztító hangon vinnyognak, és egyesek szerint ez zene, művészet, sőt a jövő. =)

 35. Hát, meghallgattam egy pár tucat ilyen zenét…
  Egy tetszett, a Nyan Cat-es dal. 😀 Az szerintem full komoly.

 36. Jól bírod akkor, én spec 2-3 másodpercnél tovább nem bírtam Mikut. Kivéve egy számot, amikor Broly nevetése van bevágva ritmusra, na az tényleg poénos. =D

 37. Eiffel 65 cikkeket keresek!tudtok mailbe küldeni?főleg a talkshow c.cikket a poszterrel és a move your body dalszöveget???????????

 38. Nem igazán értem, ez hogy jön most ide, de a google a barátod. =)

  Move your Body dalszöveg: http://www.azlyrics.com/lyrics/eiffel65/moveyourbody.html

 39. Yuriko-chan Says:

  http://www.giantbomb.com/super-soniko/94-18224/

  A francba Hatsune Mikuval, Super Soniko az igazi! 😀 Neki legalább nőhöz méltó idomai vannak.

 40. Viszont az arca az ilyen tipikus nextgen OreImo fej amit nem szeretek. =D

 41. Yuriko-chan Says:

  Kids React to Hatsune Miku: http://www.youtube.com/watch?v=egcfC7PCneQ

 42. Na igen, ebből is látszik, hogy egy átlag 15 alatti gyerek átlátja, hogy mennyire gagyi is az, amit a 30-as weeaboo fag művészetnek tart.

 43. Lolz…
  Amúgy Peter, holnapután harmadmagammal indulunk Pestre, hogy hétvégén belegázoljunk az otakudom pestisfészkébe! Mwhahahahah…

 44. Sok szerencsét hozzá, már csak néhány chain axe kell, aztán dupla ajtó berúg és “For the slaughter!” =D

 45. Az már igaz… de szeretem…

 46. Yuriko-chan Says:

  http://animeaddicts.hu/forum.php?viewtopic.40.13380.2

  Vicces, hogy a kommentekben pont a Powerpuff Girls-t fikázzák, amiért “elrontja” a Miku imidzset. Szerintem inkább fordítva. XD

  • Az Animeaddicts a Magyar animefandom pöcegödre, szóval tőlük nem is várok mást, mint az örök weeaboo mentalitást. =)

   A cross szerintem is epic fail, viszont nem a PPG, hanem Miku és többi vocaloid shit miatt.

   Ja és a kedvenc kommentem: “Mellesleg Mikuval még nézném is a Pindúr Pandúrokat, főleg ha óriáspolipok támadnák meg Bogárfalvát” -> LOL! Jó hogy már nem kimondta, hogy tentacle rapet akar látni a PPG+Miku brigáddal.

  • Az ez most jól felbaszott korán reggel… kellett nekem megnézni. 😛

   • Ezért nem járok én AA-ra, vagy ha véletlenül fel is nézek, a komment részlegbe tuti nem megyek be, mert csak felidegesíteném rajta magam. =)

 47. Nagyon fel tudom magam bosszatani amikor ilyen lekezelően beszélnek valamiről csak azért mert nem Japán! -_-”
  Szeretem a jó animéket én is. De nem látok fekete-fehéren!
  Sose értettem h egyesek miért úgy fejezik ki h szeretnek valamit h közben valami másba belerúgnak. Ez gyerekes!

 48. Azért mert weeabook, és a weeaboo szerint nyugatra nem létezik kultúra. Nem hajlandóak a kettőt egyenrangúnak tekinteni, azt meg ha vernék őket se ismernék el, hogy a Japók azt vették és veszik át a mai napig, amit a Nyugattól sikerült ellesni.

  Erre a legjobb példa a tentacle fan felett lévő (úristen, ez úgy néz ki névrokon) illető…

  “én ugyan ez miatt pártoltam el az amerikaitól – s amerikai dizájntól is – túl élettelen életképtelen, egy idő után szadista s idegesítő is” -> Tipikus sarkítás, hazabeszélés. Úgy tesz, mint ha ugyan ez nem lenne ugyan úgy, sőt sokkal inkább meg az animékben, pláne már a maiakban. Spec a K-On és hasonló fajtársai rendere életképtelen brigádokat futtatnak (mert erre a szerepeltetés már erős túlzás). A szadizmusról pedig inkább ne is beszéljünk, mert ma már minden 2. animében egymást molesztálják a moék, a bátyjukkal flörtölnek, vagy épp random srácoknak húzzák fel a szoknyájukat.

  • Nah igen, nem kicsit röhejes és hatalmas öngól… A szadizmust és az idegesítés fogalmát nagyságrendekkel jobban meríti ki a mai animék 95%-a… Főleg ha belegondolunk hogy egy normális európai ember moralitását csőstül forgatja föl egy mai átlag anime szereplőgárdája: 12-13 éves ribancok nyomulnak a testvéreikre, tökmindegy hogy fiú vagy lány, pedofilok, perverzek, stb. és ez szerintük “vicces”, meg “kawaii”…
   Ez kell nekik? Hát gratulálok hozzá.

   • Én azt nem értem igazából, hogy, hogy van az, hogy miközben a szubkultúra érezhetően egyre inkább épül le, egyre kevesebben vannak a 4-évvel ezelőtti állapotához képest. Egyre kevesebben és egyre kevesebb pénzt tudnak ebből kinyerni, aközben ez az idióta, szemellenzős mentalitás mégis jelen van. =/

    Tényleg nem értem hogy csinálják, de még most is látok olyanokat, hogy valaki így kezd egy kommentet, hogy “mi anime fanok tudjuk” és a folytatást már ki lehet találni. Mint ha nem a toporzékoló vérpistikék, hanem az értelmesebb réteg kezdett volna egyre inkább fogyatkozni.

    Ezzel pedig végső soron a szubkultúra csak a saját erózióját gyorsítja fel. Ha még több van azokból, akiknek a szar is jó, és 2 értelmes mondatot nem tudnak egymás után tenni, akkor itt nem nagyon lesz változás, márpedig ami stagnál az egy idő után vagy eltűnik, vagy minimális szintre redukálódik.

    Mindig is az volt a gond, hogy a normális, tapasztalt réteg nem tudott összeállni egy erős, központi maggá, egy olyan maggá ami úgymond a keresletet, az igényes keresletet képviselte volna, akik megválogatják kit és mit engednek be maguk közé.

    Pedig nem indult rosszul, anno az A+ érában egész jó volt a kínálat, csak aztán jött az Animax és a vérpistikék, akiknek csak szarra volt igényük, és meg is kapták.

    Persze valamennyi sárnak, kőpornak mindig lennie kell az arany között, de amikor már jóval több a salak, mint az arany, akkor ott baj van. Magyarul egy GitS nem fog azon változtatni, hogy az Animax kínálata annyiban különbözik a Minamaxétól, hogy Japán.

 49. “Én azt nem értem igazából, hogy, hogy van az, hogy miközben a szubkultúra érezhetően egyre inkább épül le, egyre kevesebben vannak a 4-évvel ezelőtti állapotához képest. Egyre kevesebben és egyre kevesebb pénzt tudnak ebből kinyerni, aközben ez az idióta, szemellenzős mentalitás mégis jelen van. =/

  Tényleg nem értem hogy csinálják, de még most is látok olyanokat, hogy valaki így kezd egy kommentet, hogy “mi anime fanok tudjuk” és a folytatást már ki lehet találni. Mint ha nem a toporzékoló vérpistikék, hanem az értelmesebb réteg kezdett volna egyre inkább fogyatkozni.”

  Az a baj, hogy ők úgymond “ebbe születtek bele”. Az egy dolog, hogy maguk az animék is gyengébbek lettek mondjuk a 15 évvel ezelőtti átlaghoz képest, viszont a fő gond szerintem ott van, hogy szó szerint mintha a szarság és a színvonaltalanság vált volna menővé. Az “én időmben” pl. még nem volt divat 4chanozni, trollface-ezni, stb., (sőt, nem is tudom, hogy akkor ezek léteztek-e egyáltalán), most meg teljesen elfogadott lett, hogy egyesek pl. azzal kérkedjenek, hogy lolikra izgulnak, és pedobear a példaképük. Ha pedig a 15 éves kezdő fan ezt látja, persze, hogy azt fogja gondolni, hogy ez a szubkultúra természetes velejárója. Pedig a francokat, csak úgy kb. 5-6 éve kezdték el önteni ránk ezt a sok divatbaromságot, amikor felkapott lett nálunk országos szinten az anime. Ez kissé olyan, mint amikor a kereskedelmi tévék behozták az ilyen “csodákat”, mint valóságshow, Mónika show, stb., a sok magyar meg elhitte, hogy ez micsoda úttörő, és eredeti műsorkoncepció, miközben a legundorítóbb amcsi fertőből válogattak, csak amíg ők fokozatosan szoktak hozzájuk, nálunk kb. lenyomták a nézők torkán az egészet. Na most detto az történik az anime terén, sokszor a fanság legalját jellemző dolgokkal kérkednek, a sok kezdő pedig elhiszi, hogy ez menő, ez természetes, ez jó. :/ Amcsiknál a 4chan is eleve úgy indult, hogy nem titkoltan a japán 2chan másolata, pontosan tudták, hogy mennyire kell komolyan venni, illetve, hogy hogyan kezeljék. Nálunk ez nem volt, szinte istenítik a hatszázadik pedobear, trollface, “fater visszanéz” és hasonló “poénokat”. Valóban, itt arra lenne szükség, hogy pl. a Mondo ne ezeket istenítse, ne használjanak 4chanról nyúlt szlengszavakat, meg ne a 4chanról lemásolt poénok legyenek a magazin elején lévő négypaneles “havi viccek”, mert akkor ide jutunk. Mondjuk így utólag már késő… Pedig nem mintha lehetetlen lenne ezt igényesen csinálni, az AnimeStars magazint ezért is szerettem jobban, csak ugye amögött egyrészt nem álltak óriáscégek, másrészt úgy néz ki, hogy mégis jobban meg lehetett fogni az embereket a szarral, mint a jóval, mert az dobta be hamarabb a törölközőt, nem a Mondo. Szóval a 15 éve még létező értelmesebb réteg felnőtt, sokuknak nincs is már ideje animézni/mangázni, helyettük meg hiába jött az utánpótlás, őket már 4channal kevert Narutós táppal etették, és itt az eredménye. Mondjuk erről azért annyit mondanék, hogy ez nem csak itthon jelenlévő eset, mert ugye a 4chan is amcsi, az meg a 2chant másolta, szóval a pedobear meg a trollok kb. minden országban imádott lények, a különbség az, hogy náluk talán nem ilyen hirtelen történt a dolog, plusz nem kezdte el még a média is isteníteni. (Úgy értem, elő lehet venni egy amcsi Newtype animés magazint, NEM 4chan poénokkal lesz tele, de még a japán Megami sem…) Bár a múltkor láttam, hogy ennek a “.chan”-nak hányféle változata van, kb. országonként létezik egy-egy, mit mondjak, ijesztő… Bár ez alátámasztja az örök igazságot: hülyék mindenhol vannak. XD

  Mondjuk az “idióta szemellenzős magatartásról” annyit, hogy ez más szubkultúrában is jelen van, főleg, ha nagyrészt kamaszok alkotják, pl. próbáld meg a 14-15 éves rocker fanboy/fangirlnek megmagyarázni, hogy azért a rockon kívül még létezik más élvezhető zenei irányzat is, nem fog menni. XD

  “Ezzel pedig végső soron a szubkultúra csak a saját erózióját gyorsítja fel. Ha még több van azokból, akiknek a szar is jó, és 2 értelmes mondatot nem tudnak egymás után tenni, akkor itt nem nagyon lesz változás, márpedig ami stagnál az egy idő után vagy eltűnik, vagy minimális szintre redukálódik.”

  Na ja, bár ez sajnos fanságtól függetlenül általános jelenség lett, úgy értem a nem-animés 14-18 évesek is úgy írnak manapság, hogy azt nem értem, helyesírásból hogy nem buknak meg. Ez van, hülyül az egész világ. Aztán persze ha megjegyzed nekik, hogy írni azért tudni kéne, akkor visszavágnak, mint Ricsi, vagy hogy hívták azt a főnarutardot, akinek az volt az “érve”, hogy “18 vagyok, de úgy írok, ahogy akarok, okéééé?? :P”, gratulálok…

  A fandomra visszatérve: eltűnni szerintem nem fog, akkor már tényleg inkább visszaredukálódik arra a szintre, ahol mondjuk 15 éve volt. Ami talán nem is baj, mert fele ennyi idiótára sem emlékszem azokból az időkből, már csak azért sem, mert akkor nem volt olyan könnyű hozzájutni X vagy Y animéhez, így egyrészt legalább az FTP és a letöltőprogramok kezelését el kellett sajátítani, ami már alapból megkövetel egy bizonyos szintű intelligenciát és hozzáértést, másrészt nem lehettél seggarc, mert akkor a haverok nem segítettek megszerezni ezt vagy azt a sorozatot, meg általában vártak is valamit cserébe, ergo csak normális emberi kapcsolatok kiépítésével tudtál érvényesülni a fandomban, ami pl. a mai Narutard-hozállással szerintem igen nehezen sikerült volna sokaknak. Ma meg ahogy fentebb írtam, öntik rájuk minden irányból (az más kérdés, hogy ezen sorozatok legtöbbje igénytelen, kommersz túlhypolt izé…), ráadásul saját csatornájuk, magazinjuk és Conjuk van, így jogosan hiszik azt, hogy övék a világ, és akár teljesen antiszociális, vagy épp elviselhetetlenül harsány seggfejként sem vesztenek semmit. Ja, ha már itt tartunk: sokan már tuti amiatt ódzkodnak attól, hogy manapság animések legyenek, mert pont ezek a magukat kontrollálni képtelen emberek teljesen ijesztő képet festenek a fandomról, kibaszva ezzel az amúgy normális fanokkal is, elvégre ha bemondja az illető valahol, hogy “…és amúgy anime-fan vagyok”, a másik ember fejében egy visító Naruto-fejpántos kölyök fog megjelenni, ami talán rosszabb, mint anno, amikor “ammegmi?” volt a reakció.

  “Mindig is az volt a gond, hogy a normális, tapasztalt réteg nem tudott összeállni egy erős, központi maggá, egy olyan maggá ami úgymond a keresletet, az igényes keresletet képviselte volna, akik megválogatják kit és mit engednek be maguk közé.”

  Persze, mert ez nem így működik, eleve a “normális, tapasztalt réteg” nagy részének ez csak egy hobbi volt. Nem akartak téríteni, világot megváltani, fanokat toborozni, vagy divattá változtatni az animét. Szerették nézni, miközben volt valami totál más munkájuk, meg magánéletük, és ennyi. Az Animaxhoz hasonló nagy cégek érdeke az, hogy sokan nézzék, és főleg sokan vegyék ezeket a cuccokat, ők meg persze még szép, hogy az igénytelen szart is az arcukba tolják a nézőnek, ha a legtöbben azért hajlandóak fizetni (igen, most a Narutóra, és hasonló hype miatt népszerű sorozatokra gondolok). Az meg a másik dolog, hogy te is találkoztál a “Mufurc and Co.” nevű “nagyöreg” réteggel, de ők meg szerintem már a stílusukkal rontottak a dolgon, ez a “hajoljatok meg előttünk, friss fanok!” hozzáállás egyrészt nem tudom mire fel volt (ha az alapján, hogy hány sorozatot néztek végig, már én is viselkedhetnék így, meg még jópár ember… XD), másrészt meg ezt is eltanulta a sok kezdő, és a 4chan stílus mellett másik jellemzőjük a “pofám akkora, mint egy hegy” lett, úgyhogy nagyon kellemes stílusú és viselkedésű friss fanokat sikerült toborozni, mit mondjak… XD Jó, oké, ennek volt alapja még az elején, amikor megnyílt az A+/Animax fórum, és az odaözönlő, majdhogynem írni sem tudó 13 éves fanokat kordában kellett valakinek tartania, mivel a fórumszabályzatról annyit tudtak, hogy “az a nagy hosszú szöveg, aminek le kell scrollozni a végére, és bepipálni az “elfogadom” részt”, így kapóra jött, hogy a moderátor mellett bedobták az “őshardcore” hadosztályt, akik “második vonalként” támadták a kölyköket, miközben még kedvenc hobbijuknak is hódolhattak, vagyis annak, hogy náluk fiatalabb, tapasztalatlanabb embereket osszanak le, és játsszák előttük a félistent. Meg őszintén szólva szerintem a admini profilt is ide-oda passzolgatták egymás között, mivel pl. Muffinnal való egyet nem értésem után villámgyorsan jött nekem egy mod PM, pedig te is tudod, hogy még indulatosan sem vagyok az a kurvaanyázva vitázó fajta. XD Kb. ott is csak annyi történt, hogy rámutattam arra, hogy egyrészt nem teljesen van igaza, másrészt érdekes, hogy szinte fórumonként mást mond, így elég volt pl. Aoiról beidéznem tőle egy részt Animaxra, hogy szép önellentmondás kerekedjen az egészből. Erre jött a mod valami olyasmi szöveggel, hogy “ez nem ide kívánkozott”, ja bocs… 😀

  “Pedig nem indult rosszul, anno az A+ érában egész jó volt a kínálat, csak aztán jött az Animax és a vérpistikék, akiknek csak szarra volt igényük, és meg is kapták.”

  Igen, a mai napig nem értem, hogy miért kellett ennek is így elkúródnia, amikor olyan jól indult (Bár így belegondolva, ez a mi országunkban sajnos sok dologra igaz…) Az A+ éra legtöbb sorozata még teljesen jó volt, aztán ahogy bejött az Animax, sorra elkezdték a jó sorozatokat felváltani a gagyi, de manapság népszerű címekkel. Oké, pár kivétel azért becsúszott, meg szó se róla, próbálkoztak néhányszor igazi klasszikusokat is adni (Lupin III film pl.), de ezek rövid életűek voltak, vagy a nézettség hiánya miatt nem érte meg őket vetíteni (ez utóbbira pedig a kb. 50 rész után elkaszált Detective Conan volt az egyik jó példa). Az más kérdés, hogy ha talán nem az olyan túlhypolt, és már amúgy is népszerű cuccokat reklámozták volna halálra, mint a Naruto és a Bleach, hanem pont az olyan nálunk kevésbé ismert címeket, amiknek tényleg jól jött volna a promóció, akkor talán most nem itt tartanánk. (De komolyan, most nem a Naruto-gyűlölet beszél belőlem, de ennek a sorozatnak speciel már a magyar adás megkezdése előtt is hatalmas rajongótábora volt nálunk, teljesen felesleges volt pl. hogy a Mondo vagy háromszor is Narutós címlappal jöjjön ki, meg arról cikkezzen századjára.) Ezután már próbálkozhattak Gankutsuou-val, meg akármivel, Junchit idézve: “rászoktatták őket ezekre a shounen szarokra”.

  A másik nagy baj a stagnálás. Mondhatjuk, hogy volt már minden a csatornán, szóval azért tényleg próbálkoztak, pl. shounen, shoujo, josei, magical girl, stb-stb., viszont már kb. két éve, hogy szinte semmi “fúdeújat” nem tudnak felmutatni, sőt, még a futó sorozatok befejezése is vérizzadást vált ki belőlük. (Hány éve is próbálják leadni a D.Gray-man hátralévő második felét? Fénykorukban mennyi időbe is telt nekik licenszelni és leadni egy sorozatot? Na igen…) Nem tudom, hogy pénz nincs, vagy csak a sok éve hallgatott világválság kavar be még mindig, de annyira érződik, hogy vagy a pénz, vagy az ötlet hiányzik, mert jelenleg úgy látom, hogy sem a csatornának, sem a mangakiadóknak nincs ötlete sem, hogy most hogyan tovább, és a 2-3 éve még jellemző “negyed/félévenként kijövünk 2-3 új címmel” tendencia baromira lelassult. Oké, aláírom, nincs könnyű dolguk, gondolok itt olyasmikre, hogy még a szarráhypolt Bleach díszdoboz sem fogyott annyira, hogy két doboz után megérje nekik folytatni, de ami most van, az akkor is durva. Amúgy több kiadós is mondta most a Conon, hogy egyes sorozataikkal kapcsolatban igen nehezen egyeznek meg a japánokkal, szóval ezek szerint ők legalább próbálkoznak, de fanként ez tényleg kissé csalódás a pár évvel ezelőtti helyzethez képest. (Még úgy is, hogy az akkori “mangarobbanáskor” meg annyi jó cím jött ki egyszerre, hogy nem győztem venni őket, szóval anyagilag nekem is jobban megéri, ha mondjuk mindössze 1-2 sorozat fut csak, ami érdekel, és azokból is félévente jön ki egy kötet, de ugye nem én vagyok az egyedüli fan az országban… XD)

  “Persze valamennyi sárnak, kőpornak mindig lennie kell az arany között, de amikor már jóval több a salak, mint az arany, akkor ott baj van. Magyarul egy GitS nem fog azon változtatni, hogy az Animax kínálata annyiban különbözik a Minamaxétól, hogy Japán.”

  Na igen, ahogy fentebb is írtam, az Animax elvitte ezt az egészet a divatsorozatok irányába. Volt pár kivétel, de a legtöbb sajnos a “túlhypolt, de mire fel?”, illetve a “nem véletlen, hogy még a címe sem ismerős” gagyik között mozgott. Mondjuk nem mintha az amcsi Animax jobb lenne, amin állítólag már nem is megy anime, csak valóságshow, meg egyéb baromságok. Csak tudnám, akkor miért ez a címe, “sokadik kereskedelmi szar” helyett. Mert igen, így kb. egy Minimax + RTL klub kombóra emlékeztet jelenleg a csatorna, hogy hazai példával éljek. Illetve vannak még a hatszázszor ismételt cuccok, amik lehet, hogy elsőre tök jók is voltak, de őszintén, nézi ezeket egyáltalán valaki? A YYH-t is leadták legalább vagy hatszor, mielőtt vége lett és már mindenki azon röhögött, hogy “mi van az A+-on/Animaxon? YYH! XD”, de most meg olyan, mintha fél éve/egy éve csak Naruto-Bleach-GITS-Nana négyes menne, plusz 1-2 élőszereplős műsor, ami aztán végképp sokakat érdekelhet, főleg ezeket a fentebb említett weabookat, akiknek már alapból az a beállítottsága, hogy “nyugati = szar”.

  Asszem erről ennyit akartam, a grafomániámat meg lehet kezeltetni kéne. XDDD Amúgy nem, nem lettem anti-animés, vagy ilyesmi, de az ilyen “két értelmes mondatot sem tud egymás után rakni” fanoktól én is a falat kaparom, az meg elég undorító, hogy ezeknek a számát még üzleti alapon “gerjesszék”. Ja, és bár ezt is az amcsiktól vettük át, mert ők voltak olyan okosak, hogy így használják, de az volt ritka nagy barom, aki a japán “otaku” szóról kitalálta, hogy mostantól legyen ez a fanok összefoglaló neve. Tipikusan az “utána sem nézek, mit jelent, csak olyan coolan hangzik” csapdája, amivel általában jól be is égnek az emberek. Sajnos ez kivételesen divatot teremtett vele, így most már szinte az egész világon így használják, kivéve persze Japánt, ahol jóérzésű ember előbb szúrná magát tökön, mint hogy ezzel a szóval definiálja magát, ők ugyanis pontosan tudják, hogy milyen is egy igazi otaku…

  Ja, kissé hozzászólva az aktuális alaptémához: bár ki lehet úgy hozni a dolgot, hogy poén legyen, általában azonban nem látom értelmét annak, ha konkrét franchise-okat emelnek át egyik “oldalról” a másikra, főleg, mivel ezek többsége már a bejelentéskor bűzlik a rókabőrszagtól. Fordítás: nem értem, minek kellettek a Marvel-animék, vagy a Powerpuff Girls anime, és most ezt a Miku-PPG koprodukciót sem értem. Nem azért, mintha bármelyiket is utálnám, vagy ilyesmi, csak tényleg nem látom sok értelmét. Van persze néhány kivétel, ilyen volt pl. a Kingdom Hearts játéksorozat, ahol amennyire idiótán hangzik, hogy Final Fantasy és Disney karakterek szerepeljenek egy játékban, annyira szórakoztató lett a kivitelezés, viszont általában ezek vagy csak unalmasan, vagy totál negatívan sülnek el, mivel a figurák az adott kultúrkörbe születnek bele, és átemelés során jellemzően pont a lényegük vész el azzal, hogy “kultúrát váltanak”. (Példa: az amcsi PPG pont azért volt vicces, mert a lányok nem tipikusan az a “három cukiság” kategória volt, és szó szerint gyökerestül rúgták ki ellenfeleik fogát. Ha ebből csinálunk egy habos-babos rózsaszín magical girl izét, és műfajhoz képest még komolyan is vesszük, akkor kb. sikeresen elbasztuk a koncepciót. Bár speciel pont erről van egy olyan gyanúm, hogy nem is szándékoztak egyéb sikereket elérni vele azon túl, hogy “kitaláltak” egy újabb franchise-t, amivel tejeltethetik a sok moeloli otakut.) Akkor már inkább csinálják azt, hogy egyes elemeket ugyan átvesznek a másiktól, de maga a koncepció megmarad hazai ízűnek. (Lásd amcsi oldalon az Avatar rajzfilmsorozat, vagy az új My Little Pony, japán oldalon meg mondjuk a közelmúlt Panty & Stocking-ja, ami bár rohadtul nem jött be, de rohadtul ki is lógott az átlagsorozatok tengeréből, ezt el kell ismerni. XD)

  • Egy ideig eltartott, de csak a végére értem. =)

   Lényegében leírtad azt bővebben, amit én is gondolok, szóval 100% agree.

   A mémekből és a 2chan, 4chan, sankaku dolgokból nekem is nagyon elegem van már, ez még rosszabb, mint amikor anno kitalálták, hogy magukat otakunak nevezik, és ezzel villognak. Már lassan tényleg nem lehet úgy benézni egy topicba (tisztelet a kevés kivételnek) hogy ott ne legyen minimum 1 trollface és 2 pedobear.

   Animaxon legutóbb azt vettem észre, hogy egyre inkább elszaporodtak a Madhouse Marvel adaptációi, amik kétségtelenül jobbak mint a tucat shounenek, de ha már Madhouse, vannak azért nekik sokkal jobb minőségű animéik, amik inkább valók lennének egy anime csatornára. Például Chobits, vagy Ninja Scroll. Ja és még láttam valami nagyon lowbudget szagú Slayers utánzatot is, de abból 5 perc elég volt.

   PPG-nél azt sajnálom csak a mai napig, hogy nem abban a stílusban ment tovább, mint a pilot rész. Eredetileg sokkal poénosabb, elborultabb lett volna. =)

   Ricsike a tipikus magyar weeaboo egy kiváló példája. A kapálózásai mellett az “tetszett” még tőle, amikor azt hiszem -OJ- kollégának elkezdte azt magyarázni, hogy miért Naruto Shippuden és Beelzebub kéne az Animaxra, a többi már meglévő filler mellé.

   Anti-animések nálunk úgy igazából nem nagyon voltak. Amcsiknál láttam olyat, hogy a 90-es évek végén, 2000-res évek elején sok Anti-XY oldal jelent meg, de szinte egyiken se azt csinálta az illető, hogy kiforgatta volna a sorozat hülyeségeit, hanem inkább csak vaktában kötöttek bele minden hülye apróságra. Így max arra voltak jók, hogy nagyon gyorsan nyilvánvalóvá váljon, az illető olyanról akar nagyot mondani, amit nem ismer.

   Nálunk a legtöbb ember elintézte annyival, hogy “ja azok a nagy szemű pornó mesék, ahol a szörnyek kergetik a miniszoknyás csajokat”. =D

 50. Yuriko-chan Says:

  Péter, Titkos: lájkolom az eszmefuttatásaitokat. 😀

  Titkos: sosem találod ki, mi lesz a májusi Mondo címlapján. Naruto. 😀

  Péter: Slayers-utánzatként a Deltora Quest-re gondolsz?

  • Gyors google után úgy tűnik azaz. Olyan mint ha valami merch sorozat fúziózott volna a Slayersel. Volt benne egy ilyen “sárkány” ami úgy nézett ki, mint ha egy nagy sárga kolbászra anime szemeket rajzoltak volna, meg két szárnyat. XD

   • Hamár itt tartunk, ismeri itt valaki ezt a “Black Rock Shootert”? Újonnan ezt tolják a pofámba mindenhol, de nincs lelkierőm rákeresni =P…

   • Eyecandy animu for pedoz. Valami olyasmiről szól, hogy átlagos animu csajok, kék neonszínnel tarkított alternatív fekete-fehér goth világot flashelnek, és nevetséges méretű fegyverekkel fightolnak.

    Az ovát végigszenvedtem, de a sorozatra nem vitt rá a lélek, és előreláthatóan nem is fog. =)

 51. Aha… remek… tényleg… Még jó hogy vettem magamnak olvasnivalót (Metro 2033+2034), még a végén beszippantana magába ez a remekmű =P.

 52. Yuriko-chan Says:

  http://myfigurecollection.net/blog/1858

  Dafuq did I just read… Azért a normálisabb tagok le is szólták az ötletet. Még jó, hogy nem Japánban lesz az olimpia, el se tudom képzelni, milyen következményei lennének, ha mondjuk Hatsune Miku-t kineveznék hivatalos kabalának.

  És még egy csemege: http://9gag.com/gag/4071744

  • Yuriko-chan Says:

   Na közben meg is érkezett a védekezés otaku oldalról: http://9gag.com/gag/4079425 Van igazság a válaszban is (pl. a vámpíros), de azért az eredeti táblázat nagyobb oltás volt. 😛

   • Pattinson és Alucard nálam közel egy tier. 😀 (Mondjuk Nakata Józsi azért valamelyest segít Aluka győzelmében.)

   • Ezt már láttam anno, és igen, kábé erről van szó. =) Amúgy hiába javították, így se lett sokkal jobb. =P

    Amit hiányoltam róla az a jó öreg mech vs mecha. Ajjukád pedig úgy van ahogy Junchi mondja, semmivel se jobb, mint Patiszon. Ha már jó J vámpír, akkor D!

 53. Nem tudom, Alucard szerintem már onnantól kezdve jobb, mint Eddie, hogy nem veszi magát olyan fúdekomolyan. 🙂 Az meg a másik dolog, hogy ne izéljetek már, az utolsó B-kategóriás filmben szereplő randomvámpír is jobb, mint Edward, hogy lenne már akkor Alucarddal egy kategória? XD

  D-t amúgy szintén bírtam, de a két “j-vámpír” közül pont ő áll közelebb ahhoz a “silent bishounen” típushoz, amit Edward is képvisel, illetve szeretne képviselni, szóval… XD

  • Na jó, talán igazad van és nem egy kategória a kettő, de ettől függetlenül Alukát továbbra sem bírom, pontosan azért, amiért mondjuk Dantét se a DMC-ből: ez a minden határon túlmenő pozőrködés valahogy nagyon MEHH, és inkább idegesítő, semmint kúl vagy hasonlók. Ráadásul még a designja is gáz, a “keresztet harapok, mert az milyen menő” meg csak hab a tortán. Dante dettó ez, csak nála keresztharapás helyett “félpucér vagyok főműsoridőben” számít főattrakciónak. 😀

   Ebből a karaktertípusból nekem továbbra is Brandon marad az etalon a Gungrave-ből. Ugyan ő is gyakran túljátszotta magát, de már gyak a designjával nevetve padlóra kényszeríti az említett kettőt, ráadásul neki még jellemre is futotta. Bőven.

  • Az lehet, hogy alaphangon nem szerette volna magát túl komolyan venni a sorozat, csak aztán Gonzoék, mint oly sok más sorozatuknál, itt is rájöttek arra, hogy hoppáré, a pure fanservice ám nem elég. Hiába az örült vihogás, a pozőrség, a gore, ezt csak nem lehet a végéig húzni, kéne valami tartalmat is beletenni, ami meg már nem állt olyan jól neki.

   Az egy kategóriát én (és szerintem Junchi is) úgy értettem, hogy egyformán értékelhetetlen az amit a karakter nyújt, akár mint főhős, akár mint vámpír.

   Egyébként nincs bajom az overpowered hősökkel, de az amit Alucard képvisel, az már egy egészen más kategória. Ez olyan, mint a tömeg hent FPS-ek… szórakoztató és kikapcsol, amíg legalább a főkarakter megsebesülését, halálát el kell kerülni, de amikor gode modeban játszol, kábé 10 percig lesz szórakoztató.

   Most érted, mi motiváljon arra, hogy tovább nézzek egy olyan animét, ahol a főszereplővel akármit csinálnak, az egyből ignorálva lesz, és vihogva respawnol? Legyen kemény, legyen badass egy főhős (a pozőrséget már inkább jobb visszafogni) intézze el az átlagos ellenségeket, de aztán előbb-utóbb kapjon már ki olyat, aki valóban próbára teszi a képességeit, és rendesen helyben tudja hagyni.

   Most hogy D bishi vagy nem bishi, részletkérdés. D silent hunter stílusa, illetve a parazitával való viszonya nekem sokkal jobban tetszett, nem éreztem olyan feleslegesen műmájernek és erőltetettnek, mint Alucardot. Másrészt ő pont jó példa arra, hogy lehet egy karakter táp, de mégse legyőzhetetlen isten.

   Amúgy ha már J Twilight, akkor ott a Vampire Knights. Hisz az ugyan arról szól, hogy két srác azon verseng, melyiküknek tegye szét a lábát az a totál jellegtelen csaj.

   Junchi: Jaj a Dönci… na ő nekem is az egyik “nagy kedvencem”. XD

 54. A Hellsing az nekem se a szívem csücske de még mindig jobb mint a Twilight vagy a Záelfen Lájd. 😀 Alucard legalább vicces. 😛

 55. Azoknál lehet jobb, viszont lássuk be, azoknál nem nehéz jobbnak lenni. =)

  Egyébként nincs bajom azzal, ha valakinek be jön Alucard, vagy a Hellsing, lelke rajta. Azt nem szeretem, hogy erre is sokszor jellemző az, mint az említett EL-re, hogy van sok HC fan, akik rendre előjönnek azzal a röhejes és szánalmas szöveggel, hogy “mert nem értetted a lényegét!”. Könyörgöm… mit kellett volna megérteni? A mondanivalót, ami nem is volt? =D Az anime tipikusan az a darab, amit a főkarakter visz el a hátán, épp ezért minden egy lapra van feltéve. Magyarul azon fog múlni az animu sikere, hogy kinek jön be Ajjukád stílusa, és kinek nem.

  Persze vannak azért értelmesebb fanok, akiktől hallottam olyat, hogy a Hellsing azért lett ilyen, mert “a mangaka megtehette, hogy ilyenné tegye”, ami rajongói szempontból nyilván érthető is, mint indok. Viszont ez nem egy érv, mert megtenni bármit meg lehet, csak a tetteknek van egy olyan szépséghibája, hogy következményekkel járnak. =) Az EL mangaka is megtehette, hogy a végére már űrbe kicsapkodó, interkontinentális vektorokat csinált, de ettől még nem lett tartalmas a mangája.

  • Mondanivaló az Hellsing-ben? Én szerintem inkább az akción és magán a vámpír mészárláson volt a hangsúly, kivéve talán azt az epizódot, amikor arról van szó, hogy az is bűnös-e, aki “csak nézte ahogyan kinyírnak valakit előtte”. De amúgy igazán mondanivalója nincs, bár megjegyzés, azért Integra is egy jó karakter lett (Alucard főnöke).

   Mondjuk egy valamit nem értek: neked melyik Hellsing nem jött be? Az a 12-13 részes anime a Gonzo-tól, az a 9-10 részes OVA a Madhouse/Satelight/Graphinica triótól vagy maga a franchise?

   • Mint fentebb is írtam, a Gonzo féle sorozatról beszéltem. Az ovák azok valamennyivel jobbak, de annyival azért nem, na meg a tempó se semmi, amiben készülnek. =D

    A franchise szót én erre nem használnám, a fő bajom pedig maga Alucard, az ahogy képviselni szeretne egy karaktertípust. Persze lehet rá mondani, hogy “for the lulz!” de én azt amit csinál, és azt ahogy csinálja, nem találom se viccesnek, se szórakoztatónak, inkább olcsónak és végtelenül erőltetettnek. Ugyan ez Dante is.

 56. “Ki az a vadmarharépa, aki 500 forintot képes kiadni az ilyen szarokért?”

  Hát ez még csak hagyján, de akkor azokat minek kéne nevezni, akik 20-50 dolcsit kiperkálnak egy “élő” Hatsune Miku koncertre? 😀

  Ráadásul youtube-on tegnap sikerült belefutnom egy kínai Miku-copyba is, aki ugyancsak élőben nyomul. XD

  Mellesleg Miku és társai “zenéit” én se nagyon csípem (talán ha egy-két számuk akad, ami valóban nem olyan rossz, na de a többi…). Képtelen vagyok megérteni, hogy nagyobb népszerűségnek örvendenek ezek a hamisan vernyogó, művi énekszintetizátor figurák, mint jó néhány valódi, hús-vér énekes, aki jóval inkább rászolgálna. :/

  • Ezn nem cosplay és nem is hanem hologram ja és melesleg nem kínai hanem japán

   • cheatergs Says:

    Ez egyre meredekebb.=)

    “Úgy látszik megéri, ha az ember többször (PL:7 x) is átolvassa a szöveget a biztos megértés reményében.”

 57. Mostanában elég sokat olvasgatom az SCP Foundation wiki-t (ez egy fiktív árnyékszervezet ami különféle anomáliákat/természetfeletti lényeket/tárgyakat gyűjt be, tanulmányoz, stb.). Több mint ezer akta van fönt, mindegyik elég érdekes olvasmány. Ezeket olvasgatva kezdtem el azon gondolkodni, vajon Hatsune Miku nem egy új SCP =P?

  http://scp-wiki.wikidot.com/

 58. Múltkor néztem a tabut és pont a crossdresserekről volt szó, és az egyik az Mikunak volt felöltözve. XD Egyből az jutott eszembe h na ha Peti látná most biztos rákezdené! ^_^”

 59. Jaj ezt barátnőm is mesélte… Valami olyasmi volt benne, hogy a palinak az volt a titkos második élete, hogy nappal baromi korán bement öltönyben melózni egy informatika céghez, aztán a munka után hopp, elment valami cosplay kávézóba anime csajnak öltözve. Ráadásul elmondása szerint ezt nem azért csinálja, mert buzi, vagy transzi hajlamai vannak, hanem mert ő így tiszteli meg a karaktert, és ő így él társasági életet. Na mondom… bazdmeg! Persze otthon és a munkahelyén titkolja, mert ha lebukna az ugye nagy szégyen, és amikor a nője véletlenül megtalálta a harisnyáját, inkább azt hazudta neki, hogy megcsalta, és szakított vele. LOL!

  Ám alig hogy ezt feldolgoztam, pár napja mit látok a neten a hírek között? Egy cikket arról, hogy a Japók 2050-ig mindenképp szeretnének android prostituáltakat legyártani (persze csak azoknak, akik meg tudják fizetni a borsos árat) és 2100-ra szeretnék, ha ez már sorozatgyártásig jutna, és az átlag emberek számára is elérhető lenne. Nos… én meg azt szeretném, hogy mielőtt ez bekövetkezhetne, megszűnnének létezni a faszságaikkal együtt. =P Komolyan, én nem akarok egy olyan elcseszett világban élni, ahol a Chobits megelevenedik. =/ Na meg eleve… mi van ha meghibásodik a mechanika, és letépi, vagy levágja, bedarálja a farkát? Vagy ha az elektronika vágja agyon? Ez olyan mint ha egy konnektor és egy húsdaráló közé tennéd a farkad, hogy melyik kapja el előbb. Hihetetlen, hogy az életképtelenség milyen szintre képes eljutni. =|

 60. Te jó ég! Garantálom ezt sokan csak ezért fogják megvenni. =/

 61. Sziasztok!
  Petíció indult el, hogy 2013-2014 vagy 2015-ben Hatsune Miku Budapesten adjon koncertet.
  Kérek mindenkit aki még nem tette meg írja alá az online petíciót:
  http://www.peticiok.com/hatsune_miku_koncert_in_budapest
  Illetve támogasson minket egy like-kal ezen az oldalon:
  https://www.facebook.com/hatsune.miku.koncert
  Szeretnénk ha ismerőseidet erre az eseményre hívnád meg, hogy minél többen tudjanak róla!
  https://www.facebook.com/events/401082193277732/
  weboldalunk:
  http://www.vocaloid.hu
  gmail: hatsune.miku.koncert01@gmail.com
  freemail: hatsune.miku.koncert01@freemail.hu
  Feliratkozhatsz youtube csatornánkra:
  http://www.youtube.com/channel/UCVnhAqkdTs8TUzDWgbrK4Gw

  u.I.: Vocaloid-nak valamilyen formában az animéhez is tartozik 🙂

  ♫ Sakura-chan ♫

 62. Evrybodyare Says:

  HM még a tv2-n is volt úgy kb. 2 éve…
  Link: http://tv2.hu/musoraink/tenyek/28161_digitalis_popsztar_-_tenyek-riport.html

  Taps, taps kedves TelAviv2!

  Ez egy tipikus példája annak, hogy a kertévék szart sugároznak.

 63. Amugy Hatsune Miku nem egy kokrét cég birtokolja hanem ez egy szoftver amivel mindenki tud könyedén zenét készíteni és ezért is szeretik az emberek.

  A kinézetre kitérve minden animés lány így néz ki és a mai világban a legtöbb 16 éves lány is hasonló kinézetű.

  És az ilyen bugyivillantós szarokat pedig a perverzebb fanok készítik nem pedig a vocaloid(a szoftverkészítők)arról ők meg nem tehetnek

  ui.: Nem lehet kurva ha nem valódi.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: