Főiskola és miegymás… =)

Nyáron eléggé kockásodtak a dolgok, de szerencsére szeptember óta újra felpörögtek az események, és máris itt egy újabb személyes post csak nektek! =)

Egy kisebb hírrel kezdeném, épp egy megrendelést vittünk ki, amikor hosszú évek óta először újra láttam vadnarancsot! Egy füves részen vágott át az utunk, ahol 3 fa is hozta ezt a termést.

Aki nem tudná, ez egy mérgező, de jó illatú gyümölcs, amit ha jól tudom gyógyszeralapanyagnak használnak. Általánosban nőtt pár fa a suli körül, ami ezt termette, de azóta nem láttam, egészen mostanáig.

Folytatva a sort, ahogy múltkor írtam, egyik legjobb barátom nemrég kezdte el főiskolai tanulmányait a helyi főiskolán, így hát edzés közben a csajok, meló, pia mellett mi más jöhetett volna szóba, mint eme intézmény és az ott történő oktatás, hisz szerény személyemtől eme magasságok távol állnak.

Haver be is avatott a legnagyobb különbségbe a főiskola és a gimi között, ami egy lényeges helysége összpontosít, melyet csak úgy neveznek: WC. “Képzeld van papír, meleg víz, folyékony szappan, működik a kézszárító, sőt még légfrissítő és most kapaszkodj meg, illatos 3rétegű wcpapír is van!” –mondta, ami megmondom őszintén, kis irigységgel töltött el. =) “Még a padlót is illatos tisztítószerrel mossák.” –tette hozzá, így hát be kellett látnom, a fősuli egy luxusintézmény a gimihez képest, ahol a takarítók kiszórták a klórmeszet, meg felöntöttek mindent, még a padokat is hypóval, aztán cső.

Egyébként ha már hülyeség, szóba jött kis országunk weeaboo közössége is, mert hogy (aki esetleg nem tudná) nemrég zajlott le egy újabb évszakos párzási időszak az otakuknak nevezett emberszabásúak között. Ocsmány testüket ismét sikerült gagyibbnál gagyibb jelmezekbe belepréselni, beindult a debilfarsang, robogott a retardvonat, és ismét sikeresen a seggére vertek szüleik kemény munkával megkeresett pénzének. Ezt ecseteltem is kedves barátomnak, aki erre egy igen meglepő választ adott: “Ne is mond, nálunk is van egy ilyen mangás gyerek…”

És akkor most egy kis kitérő következik, csak hogy értsétek miért pont “mangás”. Szóval haverról tudni kell, hogy őt ez az egész japán franchise kábé annyira érdekli, mint ebet a vacka, így számára az olyan fogalmak, stílusok, hogy anime, shounen, bishi nem léteznek, ő ezt egyszerűen megoldotta, és csak annyit mond rá gyűjtőnévként, hogy: “manga” aki meg ezekért rajong, az pedig a “mangás”.

Na szóval haver épp leadni volt egy tárgyat, hiszen érettségivel kiválthatta, amikor is a TIK-nek nevezett helyen egy monológ csapta meg a fülét, hátrafordult és megpillantott egy Hári Podő kinézetű legényt, fekete szövetkabátban, szürke sállal, ami persze nem volt a nyaka köré tekerve, csak rá volt terítve a vállaira (biztos úgy gondolja ettől stílusosabb) és ez a gyerek épp ecsetelte valami ránézésre rapper stílusú kövér, baseball sapkás gyereknek, hogy neki biz az Elfen a kedvenc animuja, majd hetvenkedett a hatvan forintjával, hogy milyen deep Samurai Champloo amv, jaj bocsánat, amw-vel nevez majd a conra.

Tehát a tipikus átlag Magyar otaku, akinek még a nevét sem tudjuk, de már látszik, illetve a szavai alapján meg is erősíthető az a feltevés, hogy nem túl sok élete lehet. Persze most mondhatnánk, hogy: “Na oszt akkó? ” de inkább várjátok ki a végét. Nos tehát adott ez a mangás gyerek, akivel haver 1 héten 2 előadás erejéig egy teremben kell hogy legyen, havernak már ez a 3. előadása volt, szokásos lépcsős terem, második oszlop lentről-fölfelé a negyedik sor, haver ül, laptopozik,erre egyszer csak lerakódik mellé ez a tag, előveszi a kis kockásfüzetét és gépeli a semmit, mint állat, haver persze nyugodtan Doom 2-zik, hiszen tudja, hogy ez az úgymond mesélős előadás, amin csak benn kell ülni.

Eltelik 1 óra, haver megunja Doom-ot, meghal, kilép, word felnyitva “Áhh a franc se ír már ma” – gondolja, majd bezárja a wordöt, és a laptop felett elnézve megpróbál még félóráig figyelni. Mangás gyerek közben rátapad a monitorára, nézi, csak nézi, majd egyszer csak így szól: “Te cseréld már le ezt a hátteret!” – értitek, semmi légy szíves, vagy legyél szíves, haver egy pillanatra lefagy, megszeppen, majd zavarában felteszi a kérdést: “Miért?” és innét indul egy párbeszéd….

– Te cseréld már le ezt a hátteret
– Miért?
– Mert irritál.
– Miért?
– Mert olyan destruktív.

“Azt a kurva… ez igen, eleve mi köze van neki ahhoz, mi van a más laptopjára kitéve háttérnek? És ha nem tetszik, akkor mi a francnak néz rá?” – vágtam itt közbe, amire haver mondta, hogy igen, ezt ő is megkérdezte tőle, pontosan így, hogy: “Akkor minek nézel rá? “.

Amúgy konkrétan ez a háttér volt kitéve havernak, amiben szerintem semmi különös sincs:

És igen, remélem ti is érzitek a dolog pikantériáját, miszerint egy koponyás háttér destruktív, de a meztelen, rózsaszín lolikák kommandós darálása, miközben ömlik a vér és szállnak a testrészek, nem az, LOL.

Na és szerintetek erre mit dobott a mangapotter? Szó nélkül felállt és elült, megjegyzem szerintem jó is tette. Egyébként amikor elmeséltük ezt egy másik havernak, akiről tudni kell, hogy erősen rocker beállítottságú, ő csak ennyit mondott rá: “Bazdmeg… és akkor mit szólt volna az én Cannibal Corpses hátteremhez? Ha arra egy ilyet beszól, én úgy nyakon vágom, hogy megfejeli a padot, aztán a budi ülőkével még megküldöm párszor a fejét.” Magyarázat (havertól): A “budi ülőke” kifejezés arra a lehajthatós, meglehetősen kényelmetlen faülőkére vonatkozik, ami a széket hivatott helyettesíteni.

De ha már fősulis élmény, haver mesélt még egy jó storyt, miszerint a manapság megtaknyosodott nép egyik jeles képviselője abba a sorba ült be, mint ő, csak a másik végére (ez föntről-lefelé a 3. sor) és hát orrfújás közben az anyag erősebbnek bizonyult, mint az olcsó, egyrétegű zsepi, így gátszakadás történt, és a sűrítmény az egy sorral lentebbi leányzó hajába repült. Igaz a csaj nem nézett túl jól ki haver elmondása alapján, kövéres, szemüveg, erősen töredezett, hullámos, jellegtelen barna haj, de hagyjuk a külsőségeket, szóval a csúnyaság a leányzó fürtjein landolt, amire persze a fölötte lévő két sor bődületes nevetésbe kezdett, tanár megkérdezi ő mondott e vicceset, mire csönd, majd egy idősebb, olyan 26 körüli körszakállas srác megszólal: “Nem csak az egyik leányzóval történt egy kis baleset. “.

Erre persze az összes lány egyszerre hátrafordul, majd a srác rámutatva az áldozatra így szól: “Neked ott dzsuva ment a hajadba.” mire a csaj: “Tényleg?” majd ösztönösen rámarkolt, és megérezte hogy nagy gáz van, síráshatár, kirohan, aztán szünetben egy másik csaj kivitte a cuccait, aznap már nem is látták. Azt hiszem, erre mondják azt: Megszívtad.

De ha már előjöttek a csajok, akkor el kell mondanom, miért is utálom a dagadt csajokat… mert beképzeltek, de kurvára. A szitu a következő: szokásos baráti összeröffenés, mire egyik haver lehozza frissen összeszedett barátnőjét, aki már ránézésre is egy dagadt, jellemtelen, beképzelt picsa képet mutatott, de mondom jól van, ne ítéljünk a külső alapján. Zajlik az este, storyzgatunk, látom a dagadékon, hogy szívesebben hemperegne otthon a karámba, mire megszívtam az orrom mert viszketett, amire megröffen a sertés: “Zsebkendő?” Én meg ugye azt hittem kérni akar, mondom: “Van” erre ő: “Akkor használni kéne mert idegesít.”. Na mondom magamban: “Eeeee! A kurvannyát… épp hogy csak idetolja zsíros képét, és már beszól? Hát nem szégyelli ez magát? Nem csak hogy dagadt, de még akkor azt hiszi szép is?”. Gondolom ez után érthető, hogy elbeszélgettem kicsit a sráccal, miszerint lesz szíves következő alkalommal a tenyészkocát otthon felejteni… na jó azért nem így mondtam, hanem hogy a barátnőjét nem igazán kedveljük, ami után persze én lettem a bunkó, ő meg a fasz, szóval jól megbeszéltük a probléma telt tárgyát. =/

Ja igen, mielőtt még Donna Tonna bezavart volna képbe, halottam egy elég brutál storyt egyik helyi skinhead srácról, akit csak úgy hívnak: Dózer. Dózerről azt kell tudni, hogy 30kg tiszta izom található rajta, és az acélbetkós, fehérfűzős bakancsa, a szürke-fehér mintás terepgatya, és a bomberdzseki már eggyé vált a testével, mint a Space Marine-oknak a páncél, szóval télen-nyáron az van rajta. Dózer bátyja, Sipi amúgy börtönben pihen, mert 8 napon túl gyógyulóvá varázsolt egy rétinégert, amikor az fajkeveredni próbált a barátnőjével (azért lássuk be, a helyében mi se hagytuk volna). Na szóval Dózer már részegen betévedt két haverjával egy szórakozó helyre, ami egy udvarszerű helységben van, fenn csak padok, asztalok vannak, maga a szórakozóhely lenn van egy pincehelységben.

Dózerék fenn voltak a padoknál, majd rövidesen Dózer figyelmét felkeltette egy 16-éves kiscsaj, aki egy kisebb füves domb, vagy inkább bucka tetején állt, aminek az egyik oldalán van egy kis betonos rész, ahol ugye a szellőző van. Na szóval ezen a kis betonos kilépőn állt egy csajszi, illetve mellette a két barátnője, isszák a literes fehér műanyag pohárból a Dieselt (aki nem tudná mi az, szégyellje el magát, sör és kóla, amúgy utálom mert szar) és közben csúnyaságokat mondtak, olyan antifasiszta dolgokat, ami Dózer fülét megcsapta, és ez bizony súlyos hiba volt. Dózerben már javában dolgozott a Borsodi bivaly és a fütyülős barack, így hát Broly szerű állapotba került, és nekifutásból hátba talpalta a 16-éves békeszerető hölgyeményt az 50-es bakanccsal, aki kábé 3-4 métert repülve a bucka melletti tóba (inkább lábáztató az) vágódott. A két másik csaj persze kapásból lefagyott annak rendje és módja szerint.

Dózer dolga végeztével megitta még a maradék sörét és angolosan távozott, közben a kiscsajt kihalászták, bevitték a balesetire, különösebb baja nem lett, de állítólag annyit érzett csak, hogy hátulról nagy nyomás érte, aztán hogy beleesik a vízbe és elönti a forróság, majd képszakadás. Barátnői persze nyilván felvilágosították arról mi is történt, de hogy feljelentés nem lesz belőle, az is biztos. =)

Peace! Ja nem, bocs, WAR!

Reklámok

36 hozzászólás to “Főiskola és miegymás… =)”

 1. Durvaaaaaa, ugye még várható lesz ilyesmi? 😀

 2. Lehetséges, attól függ jönnek e még hasonló történetek, események, amiket érdemes a világgal megosztani. =)

 3. Jó így bepillantani a mindennapi életedbe. Egy kérdésem lenne: mit is dolgozol?

 4. Nos szakmám szerint képszerkesztő grafikus lennék, de itt a grafikus inkább “grafikus” hiszen kézirajz, meg hasonlók abszolút nincs, nem is tanultuk. Gyakorlatban viszont kismillió dolgot kell csinálnom, például van amikor kiadványszerkesztő melóba is be kell segítenem, ami azért vicces, mert hogy én azokhoz a programokhoz papírforma szerint nem értek, ám mégis kell tudnom használni legalább egy részét. A munkám javarészt 2D pixel és vektorgrafikából áll.

  • hallod, ez tök érdekesen hangzik. Én is gondolkodtam már, hogy kéne valami képszerkesztői továbbképzés. (ugyan hagyományos módon nem tudok rajzolni – ezért is nem mentem művészeti pályára, de manapság már mindent géppel rajzolnak, szóval megtanulható elvileg)

 5. A budin való meglepődést valamelyest én is tudom osztani, hiszen anno nyílt napon a “bazzeg…” kifejezés jutott eszembe, mikor betértem. Kissé nagy volt a különbség a megszokott szakközepes, meg az ahhoz képest luxusnak számító fősulis docking helység között. 😀

  Ez a mangaharcos arc írás alapján nem mindennapi eset, az egyszer biztos. Ahhoz azért kell egy bizonyos fokú gyökérségi faktor, hogy emiatt beszóljon valaki egy kvázi idegennek, pláne ilyen stílusban. De hát ha valakinek a destruktív szó a “nem animus háttérkép” jelenséget fedi, akkor mit lehet csinálni szegénnyel. 😀

 6. Na igen, az bennem is felmerült, hogy bezzeg ha virágos mezőn rohangáló lolikákról tett volna ki hátteret, akkor arra biztos nem szólt volna be, sőt még meg is dicséri. =D

 7. Argus Solotov Says:

  Zajlik az élet felétek is =P. Én is tudnék mesélni ehhez hasonló állatságokat, pedig csak 1 hete kerültem vissza a Seregbe XD.

 8. Gecikomoly volt, mégtöbb ilyet! 😀
  Lehet kopizok, és én is írok valami koleszos beszámolót, csak vigyáznom kell, mert sokan olvassák…. :S
  Amúgy az év posztja, beszartam.
  A háttér meg rulz.

 9. Wow… nem gondoltam volna, hogy ennyire bejön, szerintem lehetett volna még rajta fogalmazni. Amúgy kopizhatod nyugodtan, én is szeretem mások hasonló kaliberű storyjait olvasgatni (nyomass rá jelszót). A háttér nekem is bejön, jó kis W40k. =)

 10. Hát, a haverodnak is lehet valami lelki defektje, hogy ilyen hátteret nézeget.

 11. LOL, bezzeg akinek La Blue Girl van kitéve háttérnek, az teljesen normális, kiegyensúlyozott ember… na hagyjuk már. Most őszintén, mi a franc baj van azzal a háttérrel? Még megérteném ha pentagrammás, darabolt hullás deathmetal kép lenne kitéve, de ez annak a közelében sincs. Van aki XP dombokat nézeget, van aki XP dombokon rohangáló lolikákat, van akinek meg koponyás háttere van… nem mindegy? Ha nem tetszik, nem nézel rá, ennyi. =)

 12. Izriot failz again!

  Nekem is bejön. :3

 13. Helyes, jó látni, hogy animu oldalon is vannak értelmes emberek. =)

 14. Nekem aztán teljesen mindegy ki milyen hátteret néz, csaképp koponyákat nézegetni szerintem beteges…

 15. Én még mindig nem értem, hogy lehet ezen fennakadni, de ahogy érzed. :/ Mindenesetre jobb, mint pöcsös haruhival pózolni. =D

 16. Hogy miért beteges arra nem tudok válaszolni, erről lehet inkább egy pszichológust kéne megkérdezned, nekem csak egyszerűen úgy alakult ki az értékrendszerem, hogy nem rakok ki háttérképnek tömegsírokat. Na meg dickgirlt se, hál istennek : )

 17. Nem tömegsír, csatatér, de ha nem jön be, hát nem. Ez még messze áll a betegességtől. =)

 18. Yuriko-chan Says:

  Váó, nem is tudtam, hogy azt az agyra hasonlító, zöld labdát vadnarancsnak híjják. XD Pedig már régóta érdekelt, hogy mi a neve, mert a gyógyszerészi kémiai intézet udvara tele van ilyennel, és azzal szoktunk játszani. XD *éljen a komolyság*

  “egy újabb évszakos párzási időszak” XD

  Viszont nem gondolod, hogy erős túlzás az, hogy MINDEN kövér csaj beképzelt lenne? Az ilyen lányok többsége pont, hogy inkább gátlásos. Minden testalkat képviselői között vannak ilyen meg olyan személyiségűek is.

 19. Yuriko-chan Says:

  Egyébként nekem sem tetszik az a koponyás háttér, de aztán nekem mi közöm hozzá, hogy ő mit rak ki a laptopjára? Még szóvá se tenném ezt, nem ám még megkérni – bocs, utasítani -, hogy cserélje le.

 20. Nyilván nem minden kövér lány ilyen, és ahogy mondod, a többségük gátlásos, tisztában van a testi adottságaival. Csak túlzás volt a hatás kedvéért, ha már paraszt hangnem, legyen igazi gumicsizmás. =D

 21. Argus Solotov Says:

  Hm… “Destruktív”? És akkor az én hátterem micsoda XD?

 22. Yuriko-chan Says:

  A tiéd nekem jobban tetszik.

 23. Nekem van amúgy a legjobb hátterem, W7-en XP dombok. XD

 24. Szerintem sincs senki idegennek joga ahhoz, hogy lecseréltesse más laptopján a háttérképet! A koponyákkal nincs bajom, legalább nem pink színűek. 😛
  Az orrszívástól én is a falat kaparom, de én használni szoktam a “légy szíves” kifejezést, ha valakit megkérek, hogy fejezze be, mert nagyon idegesít. Sőt, még pzs-t adok szívesen! 😀
  Viszont láthatólag a baráti társaság nem igazán jött be a hölgyeménynek!XD Társaságban illik viselkedni, főleg ha a meghívott vendégeként vagy jelen.

 25. Argus Solotov Says:

  Egy darabig mondjuk ez volt a hátterem (igen, az egy félbevágott birodalmi katona a pajzsára kötve).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: