My Little Sister Can’t Be This Cute – Egy szar anime

Ha már szó esett nemrég arról, hogy mi a jó, akkor hát legyen egy kiragadott példa arra is, mi a szar. =)

Mivel mostanság igen népszerűvé vált ez a cucc otaku körökben, és olyan kijelentésekkel dobálóztak eme alkotás kapcsán hogy: szarkasztikus beszólások, ironikus szituációk, fergeteges humor, gamer paródia, eredetiség(!), ezért úgy döntöttem belenézek hát én is eme mesterműbe, hogy lássam vajon mi is igaz azokból a nagy szavakból, na és persze hogy mi fán is terem 2010-ben a nextgen anime comedy. Az eredmény? Azt hiszem ezt már magatoktól is kitaláljátok… =)

A történet? Pársoros random plot, miszerint adott egy Kyosuke Kosaka névre hallgató srác, akinek Kirino nevű kishúga titokban nolife otaku, aki incest hentai gamekkel játszik, amikre a pénzt modellkedéssel keresi meg. (Mi a picsa? 14-évesen? El tudom képzelni mit meg nem tesz, hogy a szakmában maradhasson) Ja és persze nem mellékesen folyton a lúzer bátyja agyát húzza, de azért azt mégse bánná ám ha amivel játszik az végül megelevenedne, és a bátyus teljesen véletlenül megtalálná őt erőszakolni, de úgy igazán (love-hate klisé). Ám most jön a nagy nagy bonyodalom (hűha… készüljetek fel) a bátyus ugyanis rábukkan (a legkiszámíthatóbb, legközhelyesebb módon) undok húgocskája féltett titkára, és ahelyett, hogy jó kiröhögné és aljasul beköpné, még falaz is a kiscsajnak a szüleik előtt.

Ez tehát az alapszitu, és… hogy mondod? Teljesen olyan mint ha a tisztelt alkotó a seggéből húzta volna elő? Igen, pontosan erről van szó.

A karakterek? No comment…

Kirino: A hugocska, agresszív tsundere, a lehető legidegesítőbb és legkommerszebb fajtából. Totál antiszoc, deviáns, idegesítő picsa, akinek egy normális pillanata sincs, fő tevékenysége pedig az, hogy amikor csak teheti, jól hülyére veszi a bátyját, aki hagyja is magát.

Kyosuke: Egy idióta, de szó szerint, aki ahelyett hogy jól felképelné azt a kis agresszív puncit, gyakorlatilag megalázkodik neki. Tipikus bishi a lúzer fajtából, aki minden helyzetben tökéletesen döntésképtelennek bizonyul és közben vágja a WTF fejeket.

Anyuka, apuka: Semmi konkrét szerepük sincs, egy kalapba sorolhatók a járulékos statisztákkal.

Ezen a ponton persze felmerülhet a kérdés, hogy végül sor kerül e majd a kiadós kúrásra, vagy betartják a 10 lépés távolságot? Nos azt hiszem ez az a kérdés, amire a válasz az, hogy tökéletesen mindegy. (De azért sejthető…)

Úgy gondolom, az eddig leírtak alapján már világosan látszik, hogy ez az anime story + karakterek szempontjából az eredetiség próbáján már a rajtvonalnál elhasalt, de ennél sajnos nagyobb a gond, ez ugyanis egy comedy anime akarna lenni, ami… ami sajnos egyáltalán nem vicces.

– Gamer paródia? Hol? Ki? Egy gamer nem játszik szar H gamekkel, azt az otakuk csinálják.
– Szatíra, irónia? A kanyarba se… fanservice, doujinshi keltetés… na igen, az van, bőven.

Röviden ez az anime tökéletesen, minden részletre kiterjedően összefoglalja azt, mi is a bajom a mai anime ideállal, és a mai anime karakterekkel. Mindennek a tetejébe pedig kegyelemdöfés gyanánt: Light Novel alap, Visual Novel kiteljesedés… ez az, előre hát pedofilok, ti vagytok e műfaj lelke, nélkületek ez se lenne. =)

Most komolyan tisztelt anime fanok, ez kell nektek? Erre van igényetek? Ez nektek a humor? Mert ha igen, akkor basszátok meg. Ez minden csak nem humor, egy FLCL vagy egy Cromartie High School, na az humor. Már az is szomorú, hogy egy ennyire sekélyes, semmitmondó, egydimenziós, marketingtől bűzlő anime egyáltalán befut, de hogy még ki is emelik… na az már Epic Fail.

Tudjátok én elhiszem, hogy ez a téma most indokolatlanul népszerű, és elfogadom, hogy ez egyeseknek bejön, de basszus, lássunk már át a szitán! Igen a marketing rengeteg mainstream cucc és műfaj alapköve (főleg ha shounen, shujo, magickal girl) de a kommersz fanservice még nem kéne, hogy elég legyen.

Ez a cucc szerintem ugyan az a kategória, mint a Hetalia, amit egyesek baromi humorosnak tartanak, miközben teljesen egyértelmű, hogy miért vált népszerűvé az is, mert egy nagy bishi paradise és ennél fogva kiváló yaoi keltető. A különbség? Nem sok, annyi, hogy visongó fangirlök mellett erre majd aggszüzek is fognak fappolni Kirino miatt. Váljék hát egészségükre.

Apropó, ha már incest poénkodás…

Reklámok

87 hozzászólás to “My Little Sister Can’t Be This Cute – Egy szar anime”

 1. Nem, ez nem kell 🙂

  • Akinek van egy kis igénye annak nem is kell, de úgy néz ki, több az igénytelen.

   • You’re a faggot, because you don’t like what I like!

   • Wrong ya git! Come on weeaboo! I need yer skull for me pointy stik. =)

   • Don’t you see that your defeat is inevitable, Ork? You cannot hope to win.

   • smhungary Says:

    How ’bout shuttin’ yer yap and gettin’ over ‘ere so I can chop ye. Can I hope for Dat?

    Egyébként meddig játszuk még ezt? =) Feltételezem nem vagy te olyan hülye. =D

   • Barbarian…

    Felőlem abbahagyhatjuk, az első hozzászólásom se támadásnak szántam.

   • És ezt honnan kellett volna tudnom? =) Nem ismerlek, plusz amennyi otakuhoz nekem már “szerencsém” volt akár fórumokon, akár itt a blogon, inkább oltok először. Egyébként onnantól kezdve hogy válaszoltál, mér gondoltam hogy nem komoly az egész. Ez úton is üdv! =)

 2. Úgy voltam ezzel az animével, hogy leszedtem az első ep megjelenése napján a részt, belepörgettem, majd másnap megláttam D-n és reflexből shift+delete-et nyomtam rá. 😀

  Úgy tűnik, nem vesztettem vele semmit. :3

  • Semmit se vesztettél vele, a legrosszabb anime idén (már azok közül amikbe bele néztem). Inkább a High School of the Dead egyhuzamban elejétől a végéig, mint ez. Annál legalább nyílt titok, hogy pure fanservice. =)

 3. Argus Solotov Says:

  Lawl, no comment. És csak egyszer szarabb lesz az egész…
  De hogy felvidítsalak, Peter, találtam egy istentelenül jó kivételt, ami erősíti a szomorú szabályt, mangák terén legalábbis:

  http://www.thespectrum.net/manga_scans/?preview=manga_Vinland-Saga

  Vinland Saga, avagy nem tudtam, hogy a japcsik tudnak normális mangát csinálni:
  Gyönyörű, részletes, reális, történelmileg hű szinte minden szempontból, nagyon jó a története és a karakterei is. THE MANLIEST MANGA EVER. Ajánlott Doomsword, vagy más viking metal hallgatása közben olvasni, hogy teljesen átjöjjön =P.

  • Hmm… ebbe lehet majd belefogok valamikor, kösz a tippet. =)

   • Argus Solotov Says:

    Ismersz engem, tudod jól, hogyha én arra vetemedem, hogy mangát olvassak, annak nyomos oka van. A GirlFriendsnél az volt, hogy ne mondhassák, hogy nem olvastam végig, és úgy szarozom. A Vinland Sagánál pedig azért, mert istentelenül kiba**ott jó. Csak ajánlani tudom.
    És valószínűleg az anime/mangák terén többet ilyet nem fogsz hallani tőlem =P.

   • Igen, tudom. =) Az én ízlésem eléggé vegyes, szóval alapjáraton a legtöbb műfajra vevő vagyok, és nem is várok el sokat, csak hogy szórakoztasson.

 4. Ha a Sankaku nem közölne minden részről egy “zomg, epic, cute, etc.” dicshimnuszt, ugyanúgy ignore módban lenne ez a cucc is, mint az összes hasonszőrű darab. De ahány bejegyzést olvasok erről, annál jobban meggyőz a Sankaku, hogy ebben semmi epic nincs, mert hát a komment szekció egészen véletlen módon szinte csak olyanokkal van tele, amelyek még véletlen se a humorát -ha van- dícsérik, hanem hogy ez meg ez a kari milyen aranyos, mert ezt meg azt csinálta. És ugyanilyen érdekes módon aki bedobja a nemtetszését, annak máris mennek a minuszok. Azt hiszem jól döntöttem, hogy kihagyom.

  • Ez így szokott lenni, ezért is írtam róla, mert ez az anime úgy ahogy van minősíti hogy jórészt miről is szól az anime 2010-ben. A tipikus HC weeaboo mentalitáshoz meg már hozzá vagyok szokva. =) Tudod lassan már az atomtámadás (erről mindig a Szalacsi jut eszembe) lesz az új holokauszt.

 5. Minő véletlen, egy ideje én is szemezek a Vinland Sagával. Egy ismerősöm ajánlotta, aki szerint jó.

  Erről az animéről már olvastam valamelyik blogon. Ez volt az: http://shearer.wordpress.com/2010/10/04/my-little-sister-can%E2%80%99t-be-this-cute/

  Valóban nem tűnik világmegváltó alkotásnak, de mivel vérfertőzős ezért… tartólövést az alkotónak, és az összes ilyen beteg japán mangakának. ^^

  • Argus Solotov Says:

   Látom osztják ezt a szart minden blogon XD. Amúgy a Vinland Sagát én is csak ajánlani tudom.

  • Attól hogy a plot elég gyenge, még lehetne szórakoztató, de sajnos egyáltalán nem vicces az amit humorként próbál eladni.

   A bejegyzéshez… TLDR határeset, de én elég ritkán járok ennyire utána annak, ami nem jön be. =D Persze vannak kivételek, mint az Elfen Lied, de arról is azért írtam akkora bejegyzést, mert felbasztak vele, hogy még 5-év után is ugyanakkora serious business.

 6. cheatergs Says:

  A legnagyobb baj ezekkel, hogy nem fogynak…

  Én a Toradorát rühelltem egy ideig a túlértékelése miatt, mivel az egy Ami kivételével irritáló gyökér mindenki, aztán végiggondoltam, hogy előtte és utána milyen háremaniméket láttam, amitől rájöttem, hogy a Toradora jócskán kiemelkedik a műfajában. És ebből is megértettem, hogy félelmetesen nagy bajban van az anime-ipar. (Rakjak ide smiley-t?)

 7. Én már a címnél felröhögtem: Egy szar anime. 😀
  Amúgy baromi gázosnak hangzik. És nem, nekem sem kell ilyen 🙂

  Otaku-ról jut eszembe, szombaton volt az Animekarácsony-Hungarocomix-Holdfény rendezvény. Egymást szidták ott az emberek 😀 Darth Vader-nek öltözött tag beszólt egy lánynak, hogy hülye animeribanc, AMV-vetítésnél ilyen morgolódás: mi ez a szar, én Hungarocomix-ra jöttem. Szal ilyenek vannak.

  • Argus Solotov Says:

   Bazze, azt azért megnéztem volna XD.

  • Sajnos nem csak annak hangzik, hanem az is. =)

   A rendezvényes meg LOL. =D

   • Haverom állítása szerint nem sokon múlt, hogy tömegverekedés törjön ki. De azért megnéznék egy ilyet, tudom, egy szemétláda vagyok 😀

   • Durva lenne ha meglátnék egy Setét Vedert meg egy Nekobitchet így élőben bunyózni (geek fight! =D) vagy egy Narutot, Superman-el. Poénabb lenne mint a Mugen. =)

   • Skydragon Says:

    Juj ne is mondjátok, voltak ultragázos lények ott, én is jelen voltam egy rövid ideig.
    Eleve az egész úgy kezdődött, hogy neki mentem egy cicafüles lánynak, aki egy enyhe nyávogssal jelezte, hogy nincs semmi baj, ott egy kicsit kikerekedtek a szemeim, de utána mentem tovább mintha mi sem történt volna. 😀

    Igazából még most is csodálkozom azon, hogy hogy tudnak egy anime találkozót és egy comic rendezvényt összefésülni, de nyilván azért van, mert egy szimpla képregény fesztiválnál (ahol nincs manga, legalábbis nem ilyen nagy mennyiségben) nem lettek volna ennyien.
    Szegény Star Trek pultot még most is sajnálom, párommal odamentünk, a nerdek közt ők voltak a legnerdibbek (a pultjuk a hátsó sarokban volt és pangott az ürességtől).
    Nagyon megörültek az egyenruhába öltözött középkorú egyedek, mikor végignéztük a kollekcióját és elmesélte, hogy a gyűjteményében lévő borgmaci egy Las Vegas-i conról keveredett csöpp hazánkba és hogy karácsonyra megkapta Hétkilenced emberi alakját ábrázoló figurát, ami nagyon ritka.
    A Millenáris elég nagy hely, de sztem ők sem gondolták, hogy annyian leszünk egy ponton, hogy nyomorogni kell és meg mondom őszintén, hogy volt szag is rendesen.
    A Star warsos és sztimpankos emberkék nagyon rendben voltak, csak ámultunk és bámultunk, voltak korrekt anime cosplayek is, de inkább az elkent képű csitrik voltak többen (és volt egy Na’vi is XDDD).
    Összességében nem volt annyira vészes, de mondtam is páromnak, hogy ha Péter ott lett volna, akkor már haj és szemek nélkül jön haza magát marcangolva. XDDD

   • Kösz a beszámolót, tetszett. =) Star Trek… hmmm sose szerettem, Star Wars párti vagyok.

    Egyébként én speciel hülyeségnek tartom összekavarni a kettőt, mert a képregény és a manga, meg a hozzájuk kapcsolódó szubkultúra nagyon más, de ahogy írod is, így anyagilag nyilván jobban megéri.

    Ha ott lettem volna, némelyik weeaboonak ha nagyon gyökér lehet (sőt biztos) beszólok, hogy “öreg, állíts már magadon, emberek között vagy” de a normálisabbakkal elbeszélgettem volna, na meg persze sok fénykép, emléknek. =)

   • Argus Solotov Says:

    Én mindkettőt utálom, én Battleteches vagyok, ha már régi scifi franchise =P.

   • Star Wars-ból ne a filmek alapján ítélj, pörgess ki egy Kotort, Republic Commandot, vagy rakj fel egy Jedi Knight Outcastet. =)

   • Argus Solotov Says:

    Mindegyiket játszottam, és az egyetlen, ami tetszett, a Republic Commando. Mert nem voltak benne Jedik. Amúgy hogyhogy ne a filmek alapján ítéljek? Hát azokkal kezdődött az egész…

   • Azért mert a filmek csak egy igen kis részét mutatják be az SW világnak. Oké persze, a 3 klasszikus filmmel kezdődött el az egész, de azok után nőtte ki magát az SW.

    Egyébként mi bajod a Jedikkel?

   • Argus Solotov Says:

    Mert az “erkölcsös hős lovagok” scifi megtestesítői, amiktől legszívesebben hánynék. Plusz a fénykard nagyon gagyi =P.

   • A Jedi mentalitás, kódex egy olyan dolog, hogy alapvetően nincsenek benne hülyeségek, csak mint ahogy az értelmesebb darabokban (pl: Kotor) is többször szó esik róla, nem igazán működőképes a gyakorlatban, egyszerűen azért mert az ember gyarló. Éppen ezért az igazság, béke, satöbbi lovagjaiként tündökölni is inkább a filmekben szoktak, ismét jó példa a Kotor, ahol az átlag nép a legtöbb bolygón nem sokra tartja őket, hiszen csak azt tapasztalják, hogy ahol megjelennek a Jedik, ott mindig háború lesz.

    A lézer kard szerintem egyáltalán nem gagyi, pláne ha abból indulok ki, hogy egy Jedi Outcastben azzal és az erők kombinálásával milyen látványos, hangulatos csatákat lehetett vívni. Filmekből párbaj terén nekem bejött még az amikor Dokuval fightolnak a 2. rész végén a Geonosison.

    Egyébként érdekes, hogy ha az SW ennyire nem jön be, akkor az egyáltalán nem eredeti, és meglehetősen gagyi Halo meg miért tetszik? Ott nem röhejesek az infantilisan csápoló, visongó Gruntok?

   • Argus Solotov Says:

    Dehogynem, azért élvezet őket halomra gyilkolni =P. A faj nevük is “unggoy”, ami spanyolul annyit tesz, hogy “hülye majom”. “Gagyi” alatt most nem azt értettem, hogy bénán fest (amúgy azt is, így utólag visszagondolva), hanem azt, hogy röhej, hogy közelharci fegyverekkel csápolnak, és tulajdonképpen ez az egyetlen fegyverük az ereikben rohangászó mágikus kis egysejtűeket leszámítva egy olyan világban, ahol mindenki ágyúzik és lövöldözik, mintha nem lenne holnap. Hogyne, persze, a lézerpuska lövedékét de szépen eltéríti => fotonnal fotont visszaverni ===> fizika FAIL.

   • Azt hiszem ez nem a megfelelő post ennek kifejtésére, de most őszintén, neked magyarázzam hogy miért scifi a scifi? Mondj már egyet amiben fizikai realitás van. =) Egyébként vannak olyan egységek, pl Sith orgyilkosok akik az erő mellett lőfegyvert használnak.

   • Argus Solotov Says:

    Egy dolog fantáziálgatni, és mégegy dolog kiásni Newtont és megdöngetni jobb sorsra érdemes porhüvelyét. Mondok amúgy: Battlestar Galactica, Battletech. Ezekben legalább néhány létező elméletre alapozták a scifi hülyeségeket. De jah, ez nem éppen a legmegfelelőbb post =P.

  • Skydragon Says:

   Húú amin még nagyon meglepődtem, hogy volt olyan ölelhető “barátnő pótló párna”, volt Yokós, Motokós meg még ezer másféle. 😀

   • Gyönyörűséges lehetett, már csak azt nem értem, hogy vadulhatnak el úgy egyesek, hogy ilyen ölelgetnivaló párnákat (dakimakura ha jól tudom) vegyenek, mert hát ugye egyértelmű, hogy aki megveszi az miért veszi meg (illetve hogy mire használja). =)

  • Yuriko-chan Says:

   Ahahaha, miről maradtam le.

 8. Csak nem sörer blogját nézted át? 😀
  Amúgy nem csodálkozom, már maga a felállítás sem egy nagy cucc ez az apa-anya szerep meg nagyon sok animenél semmibe van véve ami elég gáz.

  • Nem járök shöri blogjára a Bayonettás cucc óta. (Most ki ne találjátok itt nekem hogy ezt a bejegyzést onnan másoltam, mert menten agyfaszt kapok. Több mint 2 hónap van a két bejegyzés között, és az animén kívül semmi közös nincs a kettőben.)

   Apuka, anyuka (meg általában a testvérek) még én se nagyon láttam, hogy különösebb szerephez jutnának animékben, a Nyugati darabokra ez inkább jellemző, bár ott se viszik túlzásba.

 9. Belenéztem, nem tetszett, többet vártam tőle. ^^

 10. Én semmit se vártam tőle, tudtam mire számíthatok (eng wiki után) de “csak azért is” alapon belefogtam, hogy ne mondhassák, hogy “még csak bele se néztem és úgy szidom”.

 11. Argus:

  Mivel nem tudok valamiért válaszolni, ezért ide posztolok:

  A Star Wars sosem volt sci-fi. Lucas már megerősítette egy 2000-es interjúban, hogy inkább fantasynek nevezné, mert egy általa elképzelt világegyetemben játszódik saját időszámítással, a lovagi eszméket követő harcosokkal és minden egyébbel. Mivel azonban a fantasynek megvannak a saját szabályai, ezért űroperett besorolást kapott. Magyarul olyan csillagokat átszelő mese, aminek nincs tudományos alapja. Ezért is van hogy a Fénykard – és nem lézerkard, mert mint leköszönt SW Geek megerősíthetem hogy az nem egészen lézer ami előtör a markolatból – eltéríti a lézereket. Lucas nem volt fizikus, csak csinált egy mesét. Abba pedig belefér, hisz kultstátusza ellenére csak egy mese.

  A Star Trek már sci-fi, mert van tudományos alapja. A Dűnének is van, de az meg a Star Wars előfutárának tekinthető, azt már alig köti valami a műfajhoz. Csak annyi, hogy az emberiség a Földről indult.

 12. Kazami Shun Says:

  Olvastam cikkeket a Ore no Imoutotról, ez volt eddig a legrosszabb. Egyáltalán nem vagy rá nyitott és nem is érted-
  Ha kicsit a látszat mögé is néznél talán teljesebbnek látnád a világot.^^

 13. Sok értelme nincs ahhoz, hogy külön “érteni” kéne. Hacsak azt nem számítod bele, hogy a cím önmagában megér egy új meme-et.

  “My little animu can’t be this failure”

  vagy

  “My little vodka can’t be this delicious”.

 14. És te honnan a francból tudod, hogy én mire vagyok nyitott, vagy hogy mit értek meg? Annyira szeretem ezt a sznob, álművelt “ez az Anime nagy A-val, és mi denagyon értjük” hozzáállást, mint ha a “megértés” csak a ti kiváltságotok lenne és mindenki más hülye lenne hozzá.

  A nyitottságomról meg annyit, hogy a Papillon Rose OVA-t például tudtam élvezni, pedig az már annyira ecchi, hogy majdnem hentai, mégis végig röhögtem rajta, mert egy percig nem lehetett komolyan venni és amit ki akart figurázni (a magickal girl kliséket) azt mesterien tette.

 15. “Egyáltalán nem vagy rá nyitott és nem is érted-
  Ha kicsit a látszat mögé is néznél talán teljesebbnek látnád a világot.^^”

  Mivel álneved a Bakugan egyik szereplőjétől származik, ezért alapból nem tudtalak komolyan venni, de a véleményed miatt most már ki is röhöglek.

  -Legrosszabb cikk: Péter nem cikket írt az animéről. Véleményezte, és kritizálta.
  -Látszat mögé nézés: a látszat az, amit akkor látunk ha nézünk. Mit látunk? Egy otaku lánykát aki vérfertőzéses játékokkal játszik, olyan mangákat vesz és modellkedik is. Ez már alapból nonszensz. Remélem nem kell részleteznem, miért. Van határ a művészi kifejezés, és az őrült deviáció között. A határ vékony, de van. És ahogy Dodgers is említette, a cím is sejtet valamit. “Nem létezik hogy a húgom ilyen cuki legyen!”
  -Teljesebbnek látnád a világot: Jah, megtudtuk belőle azt az egyértelmű dolgot amit már égen tudtunk. Ez pedig az, hogy a japánok betegek.

  És tudom hogy nem kéne etetnem a trollt, mégis küldetésemnek érzem hogy osszam az észt. Majd kinövöm.

 16. Bakugan… abból egy vagy két részt láttam, és ami megmaradt az a főellenség (Az Álarcos… hmmm de ismerős ez nekem valahonnét… =D) ahogy szőke tüskehajjal, fehér laborköpenyben meg farmerban parádézott, és a fején egy ilyen W alakú giga napszemüveg figyelt, aminek a háromszög alakú lencséi a gyerek álláig leértek, és még ha jól emlékszem abban is aludt. A csajok benne… LOL2, fehér haj és kreolbőr, Verpelét felé látok hasonlókat az útszélen. XD Cartoonon néha belekapok egy-egy jelenetbe, reklámba, amit automatikusan nyomok tovább, bár múltkor lestem egy sort, amikor az egyik gólemszerű mecha szarságon ott figyelt Kamina jellegzetes szemüvege a TTGL-ből, meg az egyik golyóból egy ilyen halszerű Sailor Moon copycat lett. =/

 17. Argus Solotov Says:

  Azt amúgy figyeltétek, hogy a gyökerek csak egyszer szólnak be, jön rá a replika, utána ökölbe szorult arccal beássák magukat az éterbe, és meg se mukkannak többet?

 18. Ezek általában így szokták, gondolom nem tud érdemben reagálni vagy el is felejti hova-mit írt. Bár múltkor a kimondhatatlan nevű Winx Clubos visszaírt de az még nagyobb FAIL volt mint az első. =D Én tudod min lepődök meg? Hogy ennek is Pesti IP címe van… =/ Pesten ennyi otaku élne? 😕

 19. Argus Solotov Says:

  Hol máshol jutnának hozzá a legkönnyebben az anime/manga franchise szarjaihoz, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb con és egyéb ilyen össznépi fajtalankodás is ott szokott lenni? Nincs ebben semmi meglepő szerintem.

 20. Lehet mondasz valamit, bár az igazán durva Failokat meg nem Pestiek produkálták (IP alapján) szóval ez amolyan minőség/mennyiség dolog lehet… =D

 21. Argus Solotov Says:

  Már ha itt lehet beszélni “minőségről”…

 22. A Fail minőségére gondoltam… =)

 23. Kazami Shun Says:

  Péter, lengyelnevű és zsineden:. Gyárekik én ezekre nem fogok írni, mert ezt kikéne fejtenem, és nem fogom, mivel nincs kedvem leírni és nektek fölösleges.
  De elárulok egy titcot, 1 dolog idegesít méghozzá nagyon a félretájékozottságtok. Pl. mibajotok a Bakuganal? Hány részt is láttatok belőle? egyetse? mindjárt gondoltam hogy így van és gyanítom az Ore no Imuotnál u.ez a szitu (sakkmatt). A nézetetek az animékkel azzal magyarázható, hogy elvagytok nyugatiasodva. Az amerikai befojás arra késztet hogy az amerikai felé húzzatok, és kiöli belőletek az animék befogadását.
  No, ennyitakartam többet nem fogok ide írni, felesleges. ^_^

  • Argus Solotov Says:

   Hát… most egy kicsit személyeskedni fogok. Tudom, nem kéne, dehát jobb ez, mintha megkeresnélek belelőnélek a Dunába.
   Te fiam, súlyosan hülye vagy. Egy igazi, ráadásul sznob, otaku. Japán után Amerikát utálom a legjobban, bár inkább szorosan versengenek az első helyért a “melyik országot atomoznám üvegesre” grandiózus versenyben. Én a saját kultúrám felé húzok, ami a MAGYAR, sajnos keveredve névi némettel, illetve szlávval, főként orosszal. Legalábbis a történelemórán ezt tanították. Tudod, mi az a történelem? Nem, mi? Ahogy gondolom abba is magasról beleszarsz, hogy nem Japánba, hanem Magyarországra születtél, és talán először a saját kultúráddal kéne tisztában lenned, mielőtt elkezded egy másik seggét nyalni. De még ha az is lenne a helyzet, amit fölvázoltál, hát, akkor se hiszem, hogy sokat vesztettem volna, ha nem vagyok képes befogadni egy nemes őseitől elkorcsosult, beteges nép beteges szemetét.
   Még így a végére. “Legyelnevű”, te rotakapált pedomaci… Köszi, hogy még azzal se tisztelsz meg, hogy bemásold a nevemet ^^”. Noh, oktassunk: az Argus görög eredetű név, “Figyelőt, Őrzőt” jelent, míg a Solotov egy általánosan elterjedt szláv név. De ha csak a származásomat nézem, százszor vagyok orosz, mint egyszer amerikai… De leginkább magyar vagyok (hú de nagymagyarul hangzott ez XD). Te meg gratulálj magadnak: igazi világpolgár lettél. Aki nemhogy ide, de sehova máshova se tartozik.

   • Ez nagyon jó lett, nekem már tegnap este nem volt erőm hozzá. Te meg az “amerikanizálódás”… két külön fogalom. =) De ha már feljött, én anno gyerekfejjel odavoltam a Nagy Amerikáért, aztán rohadtul megutáltam őket, mára úgy vagyok velük, hogy ennyi debil Japanofil után kezdem egyre többe nézni őket.

    Azért ez valahol érdekes, hogy mi, akik jórészt Amerikai rajzfilmeken nőttünk fel (Cartoon Network, Nickelodeon) sose kezdünk el pattogni egy-egy rajzfilm kapcsán, még ezek a hittérítők már 2000-óta vívják itt a kis keresztes hadjáratukat. Akkor melyiktől is leszel hülyébb? Én inkább ültetném le a gyerekem a Nickelodeon és a Cartoon elé, még a mai választék mellett is, mint hogy Animaxot nézzen. =)

    Egyébként a Bakugan pont a Cartoon Networkön megy, ami a “gyűlölt” Amerika egyik fő rajzfilmcsatornája, szóval ha valami, akkor ez aztán tényleg Sakk-matt. =P

  • A kommenteket védi bármiféle szerzői jog? Mert ha nem, én ezt így egészében rányomnám vagy egy millió pólóra, és ingyen osztanám a Hősök terén.

   • Pólóra kicsit hosszú lenne. Majd kiadjuk bőrkötésű, kemény fedeles könyvként a legjobb kommenteket mind FAIL, mind WIN oldalról. =D

   • Argus Solotov Says:

    Azért annyira nem lett jó =P.

   • Én azért jót nevettem rajta mikor megláttam reggel. Mármint amúgy nem vicces, mert valahol sajnálatos hogy ilyeneket valakinek meg kell magyarázni, de mint beszólás frappáns. =)

  • “Gyárekik” – Előbb magyarul tanulj meg írni te fasz.

   “De elárulok egy titcot, 1 dolog idegesít méghozzá nagyon a félretájékozottságtok. Pl. mibajotok a Bakuganal? Hány részt is láttatok belőle?”
   – 1.) Jú-Gi-ó! másolat fűszerezve egy csöpp Digimonnal és Pokémonnal.
   – 2) Én személy szerint 15 részt láttam a Bakuganból. Ebből a másikból is megnéztem 5 részt, de uram bocsá’ nem bírtam tovább.

   “A nézetetek az animékkel azzal magyarázható, hogy elvagytok nyugatiasodva. Az amerikai befojás arra késztet hogy az amerikai felé húzzatok, és kiöli belőletek az animék befogadását.”

   -Ez a szöveg már csak azért is vicces, mert az amcsik is előszeretettel nyernek ihletet japán rajzfilmekből, és ez fordítva is igaz (volt).
   -Tisztelem a hazámat és a saját kultúrámat. Javaslom nézz bele a blogomba ahol most szembesítettem hazánk értékeivel az elvakult otakukat. Tanulságos olvasmány lesz.
   -Amerikában csak a 80-as években leforgatott filmeket és a 90-es években leforgatott sorozatokat szeretem. A vízfejűségük nem vonz.
   -Belőlem pont a magadfajta pöcsök ölik ki az animék befogadását.

   • Na igen, az egyik kedvenc témám ez a “lopás” hogy ki és mit másol a Japánokról. Ahogy le is írtam még anno az Anime Sucks-os bejegyzésben: “Nem mondom, tényleg lopnak tőlük, de közel sem annyit, mint visszafelé. És nemhogy azt nem hajlandók elismerni, hogy ez vica versa, hanem még valami olyan tévhitben is élnek, hogy a tehetséges, “zseni” írók, rajzolók, művészek csak és kizárólag a Felkelő Nap Szent Népéből kerültek ki, ami már csak statisztikailag is röhejes. Arról nem is beszélve, hogy kétlem, például Frank Herbert, Isaac Asimov, M. A. Stackpole, Philip K. Dick, Lem, Gibbs, satöbbik nélkül valaha is elindult volna a scifi (vagyis amit ők hívnak annak) Japánban, meg úgy egyáltalán bárhol a jelenlegi formájában. De akárcsak a scifi, úgy a fantasy sem a Final Fantasy-val meg a Dragon Quest-el kezdődtek el, hanem olyan nevekkel, mint Tolkien vagy Gary Gygax.”

 24. [Carmageddon-os taps] Gratulálok neked ninja mester, a 2. legnagyobb FAIL-t produkáltad ebben az évben. Most már visszamehetsz a golyós barátaidhoz. =)

 25. Ha kevesebb ehhez hasonló anime lenne (és több értelmesebb), talán nem csak 1-2 sorozatot néznék szezononként.

 26. Ezzel csak egyetérteni tudok, bár én örülök ha évente 1-2 nézhetőbe belebotlok (és még az se biztos hogy akkori). =)

 27. Valahogy úgy érzem hogy nem fogok belenézni ebbe. Egy képet mutattak belőle, azon is meglepett a MOTHER2 cameo.

  But seriously, az a sztori hogy egy kis csitri “olyan” játékokkal játszik és modellkedésből szerzi meg hozzá a pénzt? És ebben látják egyesek a művészetet? :S

 28. Az hogy minden szarra rámondják, hogy művészet már megszokott, de nekik ez a humor, hogy a srác “véletlenül” rábukik a húgára, megfogja a csöcsét, a csajnak meg kivan az összes fehérneműje és még élvezi is. =/

 29. Nekem ugy tünik,hogy a vérfertőzős animék felerősődőben vannak (egyeseknek,de kifordult izlésük van) az idén is születtet egy amiröl tudok Onichan no Koto Nanka…senkinek nem ajánlom igaz nem komoly münek akarták beálitani mint a Yosuga no Sorat hanem alapban hüljeség.
  Most egyesek mondhatnák,hogy nem vérszerinti testvérek csakhogy amig a hugi nem tudta,hogy örökbe fogadták addig is rá volt gerjedve a bátyóra meg uttána is.
  Péter mikor lessz újabb animés bejegyzés? jó tudom nem nézel újakat,de azért meg probálhatnád,most nem hizelegni akarok,de tetszenek az irásaid,esetleg egy pár szót a R.O.D animéröl mi a véleményed nálam azaz örök favorit

 30. Read or Die-ból csak az ovákat láttam, a TV verziót nem. Anime ismertetők vannak tervbe véve, de azt még nem tudom megmondani, mikorra készülnek el.

 31. Várni fogom,én most vajúdok egyel a neve “Freezing” már a második résznél abba akartam hagyni,de valahogy eljutottam a hetedikig,ugy vagyok ha már leszedte a gép akkor végig nézem

 32. Pont sikerült az év egyik legrosszabb animéjét kiválasztanod, szóval az anime címe akár lehetne Brain Freezing is, mert nekem majdnem lefagyott tőle az agyam fél rész után. XD

  Amúgy pont az ilyenek miatt szoktam én azt mondani, hogy ez a csöcssegg fanservice műfaj hosszútávon kihalásra van ítélve, mert pláne a maiak közül, egyszerűen nézhetetlen az összes.

 33. Most komolyan,ha egy animének nem tudnak rendes történetet kitalálni,akkor fanservce ellen súlyozák? ezzel halálra itélik még mielött megszületett volna.
  A Feezingnél nekem enyhe Ikkitousen érzésem van,csajbunyó plusz minél elöbb lekerül a ruha róluk,de az Ikkitousenban legalább egymásal kellet küzdeni itt meg valami novák ellen,de ezzek meg mindig egymást akarják gyilkolni

 34. Fanservice nélkül nincs és nem is volt anime. Inkább az változott, hogy régen még a mainstream hypeoknál is ügyeltek arra, hogy olyan mangaka munkájából készüljön anime, aki már le is tett valamit az asztalra, addig ma elég ha egy light novel, visual novel eladásai megütnek egy szintet, már készül belőle az anime, mert úgyis lesz annyi fan, hogy legalább a költség megtérüljön, még akkor is, ha amúgy teljesen feleslegesen jött létre, mert nem szól semmiről a céltalan fanserviceon túl.

  A Freezing ugyan azon formula szerint készült, mint Agent Aika óta az összes hasonszőrű, köztük az Ikkitousen és a Queens Blade. A különbség, hogy még Aikánál például volt valami történet szerűség, voltak ötletek, és volt az egésznek egy komolyan vehetetlen hangulata, addig a mostaniak vagy túl komolyra akarják venni a figurát, vagy nem képesek érdemi humort felmutatni a fanservice mellett.

 35. Ha már ennyire leszaroztad, úgy gondoltam érdemes lenne a saját szememmel meggyőződni róla. Hát érdekes volt. Az elvárásaimnak viszont egyáltalán nem tett eleget. Se a hugica nem lett felpofozva, se Kyousuke nem jött össze a szomszéd lánnyal. De gondolná az ember, hogyha van Speciál hozzá, akkor biztos ott majd történik valami.
  S midőn elkezdtem nézni, kiderült, hogy a 12. rész meg sem történt nek van nyilvánítva, és hugi elköltözött.
  (Lehet, hogy az eredeti műben igazából így volt, de) ez olyan szinten tönkretette… soha nem kapom már vissza a sorozatra rászánt óráimat 😦
  És szerintem ez az, amiért ez tényleg egy szar. Mert akárhány sebből is vérzik, szerintem egy gyenge közepesnek elmenne azért, mert voltak benne élvezhető részek.
  Így viszont fogtam, és kitöröltem a fenébe a gépemről, ne fájjon miatta a szívem…
  Tényleg ne nézze meg senki.

  • Most már más hangnemet ütnék meg, anno felcseszett a sok retard, akik meg akarták magyarázni azt, hogy itt most “valami nagyon eredeti” dologról van szó, ezért lett ilyen ez a kritika. Persze ettől még az animu ugyan úgy szar marad, a beteg alapkoncepciótól kezdve, hogy az általad is említett gyökér “megoldásról” vagy inkább annak hiányáról, már nem is beszéljünk.

 36. Most vagy a hugica complexes emberkékböl van sok, vagy a pocsék animék iránt nagy a kereslet, vagy a jó ég tudja miért, de ez kell a népnek, ugyanis elindult az oreimou második évada.

  • Igen, ezt már régóta tudom, de egy biztos, tuti nem fogok belenézni. =)

   Már csak azért se, mert az A-1 pictures csinálja (jó helyre került) akiket a SAO, Idolm@ster után, nem sokba nézek.

   • Annyira nem szoktam belle mélyedni, hogy megnézem ki csinálja, de utána jártam csakhogy képben legyek, az A-1 pictures, 6 láttam tőlük, de köztők van a egyik nagy kedvencem a Wagnaria!! minda két évad.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: