Karácsony, Szilveszter, Haverok =)

Mer miért ne? Most ilyen kedvem van… =)

Mint már említettem régebben, egyik legjobb barátom főiskolára jár, úgy hogy faggattam már kicsit mostanában mi volt vele, történt e valami érdekes, és úgy látszik két dolgot hozott neki idén a főiskola, néhány felejthetetlen poént és bukást.

Láttam is rajta hogy valahol zavarja a dolog, szóval inkább a vidámabb téma felé tereltem a szót, hogy na meséljen, milyen poénos szituációk voltak, és el is mondott 3-mat:

Az első az volt, amikor egyik órán még nem sokkal őszi szünet után kábelt tanultak szerelni, összerakni (igen, pont olyan izgalmas, mint amilyennek hangzik) és mivel a kábelnek két vége van, így ez társas móka volt, mindenki fogta a tartozékokat, szerszámokat, aztán leült mint a kisangyal csinálni. Két srác maradt csak állva, szorosan egymás mellett, mindkettő a tipikus átlagkocka fejjel, fogták a kis kábelüket, ez így ment kábé 5 percig, mire a tanár egyszer csak hátrafordult, rájuk mutat, majd pár másodperces késéssel egy ilyen kérdést tett fel: “Ti egy pár vagytok?” – természetesen erre fel kitört a röhögés, a két gyerek feje égett rendesen, a tanár meg próbált magyarázkodni, hogy hogyan is érettet ő, de már késő volt. =)

Másik ilyen eset volt, amikor HTML előadáson két srác (az egyik a kis nemzeti kocka, a másik a nagy disco gömb) egy laptop előtt kuporogtak a szokásos lépcsőzetes terem közepe tájékán, és hát elég sűrűn akasztgatták a szemöldöküket, meg mutogattak a monitorra, mire a tanár ezt látva nagy hangosan így szólt:
– Ti most ott pornót néztek?
– Dehogy. – válaszolta a két gyerek, mire a tanár:
– Csak mert annyira bele vagytok ott bújva a laptoba, hogy én ilyenkor 2 dologra tudok gondolni, vagy valami hülyeség a youtuberól, vagy ponó. Na most akkor melyik?
– Egyikse, a diát nézzük.
– És minek nézitek a diát amikor én ugyan azt vetítettem ki és épp azt magyarázom, hogy mi az a sok krikszkraksz rajta.

Ám mindközül a legjobb story a 3. volt, amikor ugyan úgy HTML előadáson a tanár két szemüveges hiper kockát oltott le, mert elég hangosan röhögcséltek, meg MSN-eztek (úgy hogy egymás mellett ülnek, szóval értitek). Az oltás pedig valahogy így ment végbe:
– Ne udvarolj már neki ennyire! Randitok lesz? – erre persze jött a nagy röhögés, a két gyerek próbálta poénnak venni, de látszott rajtuk hogy baromira cikinek érzik, amit pechükre a tanár is érzett, és rárakott még egy lapáttal:
– Látom igent mondott mert nagyon vigyorogsz. – na erre aztán még nagyobb lett a röhögés és az égés is, mire a tanár egy ilyen mondattal tette fel az I-re a pontot:
– Én örülök neki, hogy neked ma este majd jó napod lesz, de itt most előadás lenne, a szerelmi ügyekre ott vannak a szünetek.

Tehát az év számára bővelkedett poénokban, ám mint írtam bukásokban is, mert úgy látszik haver ezt az egész főiskola dolgot nem vette túl komolyan. Mondtam is neki amikor még október körül panaszkodott, hogy “Haver ez már nem a gimi, ami ott elég volt egy 2-es, 3-mashoz, az fősulin bukás” ám úgy látszik nem sokat ért neki a beszéd. Tudjátok ez egy olyan dolog (ezt még gimis éveim alatt vettem észre) hogy amikor az ember felkel, felszáll a buszra és elindul a suliba, akkor még úgy van vele, hogy “menni fog ez, kibírom én, nem sok az” satöbbi, aztán amikor bemegy a suliba és eltelik az 1. majd a 2. óra, akkor az agy még próbálkozik de a test már feladta, és az utolsó 2 óráról már hazamegy, miért? Mert megteheti, és a jóhoz ugye a legkönnyebb hozzászokni. Na most ha valaki ehhez hozzászokik, és hosszú évekig ez a rutin megy, akkor ezt később már nagyon nehéz lesz levetkőzni egy másik suliban. Én speciel részben ezért is nem mentem a felsőoktatásba, meg mert a meló jobban érdekelt. =)

Visszatérve haverra, egy jó példa a fentebb említett mentalitásra az, ahogy meghúzták programozásból. Még őszi szünet előtti utolsó órán írtak egy ZH-t, ami karó lett, de nem gond van még egy jó 4 hete téli szünet előtti a 2. ZH-ig. Erre mit csinál? Első két hétben szarik rá, semmit se tanul, aztán utolsó előtti héten ellóg, de ha azt hinnétek csak ő ilyen link, nos nem, mert kemény 60%-os volt a hiányzás a ZH előtti utolsó órán. A tanár persze kiakadt rendesen, úgy hogy szopatás gyanánt péntekre (ami már szünet) tette át a ZH-jukat, ami aztán nem sokat ért, mert ugyan azok ismét ellógtak és a pénteki ZH-ra még annyian se mentek be, tehát a csoport 80%-a bukott.

Viszont nem minden esetben ám csak a diákok tróger hozzáállása a hibás, mert havert hálózatokból is meghúzták a csoport 50%-ával együtt, a meglehetősen unfair osztályzás miatt. Hálózatokból ugyanis nincsenek ZH-k, hanem modulok vannak, ami olyan mint ha minden héten röpdolgozat lenne. Összesen 10 modul van és a Final, egy modulnak legalább 80.0%-ra kell sikerülnie, 2 lehet ami 78 és 80 között van, egy modult kétszer lehet javítani, és a Final-nél annyi engedmény van hogy 80 helyett 75% a határ, dupla annyi kérdés mellett. Elég húzós tehát, de nem annyira nehéz, bár a javítás olyan szempontból érdekes, hogy a jegy felülírja az előzőt, tehát rontani is lehet. A gyakorlati jegy pedig úgy áll össze, hogy meg kell lennie a 75%-os átlagnak, amit azonban nem tettek hozzá, hogy ha a finalt elrontja valaki, tehát nincs meg a 75%, akkor hiába van meg a 75% átlag szerint, megbukott az illető. Haver pedig pont ebbe esett bele a csoport felével együtt, ráadásul ez egy féléves tantárgy, amit már csak jövőre vehet fel, de akkor már fizetős a móka, 36.000 Ft. Ezek után haver erősen el is gondolkozott azon, hogy jövőre szakot vált, vagy elmegy valahová melózni.

Nekem szerencsére ilyesmik miatt nem kell aggódnom, December utolsó 2 hetét itthon punnyadom, és ezúttal szó szerint csak punnyadok, annyira nincs kedvem semmihez. Egyszerűen lehangoló már ez az egész Karácsonyosdi. A hó mint minden évben, 22-23 körülre teljesen elolvadt, de ezt már megszoktam, mindig ez van, aztán 28-29 környékére úgyis visszajön. 24. tehát igazi sárkarácsony, 25. az egész napos ónos esőé, 26. pedig a deres fagyé (legalább az hóra emlékeztet). Az hogy nincs már meg az egész ünnepnek a feelingje úgy, mint amikor 8-10 éves voltam, evidens, 14-éves korom óta a szüleimtől pénzt kapok Karácsonyra, ami szerintem jobb is, mert abból azt veszek amit akarok, meg elmúlt már rég azaz időszak, amikor random autó/katona/lego lekötötte az embert. =) Az év fénypontja tehát egyértelműen a Szilveszter lesz, amik ISZUNK így csupa nagybetűvel, bár én azért igyekszem majd mértékkel (aztán vagy sikerül, vagy nem). =)

Ivásra kitérve picit, a szokásos szárazpezsgő mellett már megvan az idei fő attrakció, a Kalinka Szamovár. Aki még nem kóstolta, sürgősen tegye megy, epic pia. =D Kísérőnek pedig a tavalyi Borsodi helyett idén Citromos Gösser lesz, mint mindig, most is üveges. =) Apropó sör… én szeretem a sört, nagyon is, de csak ha igényes, szóval ilyen téren, hogy haverékat idézzem “ficsúr” vagyok, ugyanis A csak az üveges sört szeretem B ha már sör, akkor nálam a sör ott kezdődik, hogy Soproni, Borsodi, ezek az alapok, de még inkább Heineken, Pilsner Urquell, Becks, Tuborg, Gösser, és persze Stella. Az ilyen bóvli löttyöket, hogy Bohemia, Prince, Steffi, Szalon, Kőbányai, Aranyászok én egy korsó Domestosal tekintem egyenértékűnek, vagyis kiváló WC pucoló. De a legalja még így is a Kozel sör… hát emberek, hogy az mennyire bitangpusztulatosanfostos, azt el se tudom nektek mondani. Emlékszem amikor anyám először vett 4 üveggel, apámmal felütöttük, és annyira szar volt, hogy egyikőnk se bírta meginni. Tudjátok volt a reklámban anno az a kecske, ami mondta, hogy “megszereted a cseh remeket… “na most apám erre csak ennyit mondott: “Megszenveded e cseh fertelmet” aztán fejjel lefelé betette a mosogatóba, és én is így tettem (nem is volt dugulás probléma azóta se). =)

A sors iróniája, hogy egyszer azt hoztak haverék házibuliba kísérőnek, ráadásul dobozosat, ami köztudottan még szarabb, és azt hittem menni fog, de akármennyi popcornt is ettem hozzá, nem ment, rosszabb volt mint a Napóleon konyak, vagy az a bor ami még forralt bornak is szar volt (pedig az már tényleg nagy szó).

Apropó, még egy indok ami az ünneplésre akad okot, hogy egy másik srác nemrég tette le a jogsit a haveri körből, a fiúk közül utolsónak. Majd mondom is neki, hogy “Na Ferenc, néhány liternyi jó sör után kiszuperáljuk apád kocsiját, aztán megyünk moét lapítani!” (mert hogy ő még annyire se animés, mint én). =)

(Hogy ez ide mi a francnak kellett? Azt én se tudom, és igen, low budget, de csinálj jobbat. =P)

14 hozzászólás to “Karácsony, Szilveszter, Haverok =)”

 1. A képen a Lucky Staros és a Haruhis csajt ismertem fel. Ki a harmadik?

  Tanárokkal kapcsolatban nekem is van egy sztorim. Még gimiben fizika óra volt, de a tanár annyira belegabalyodott a képletekbe, hogy egy diáknak kellett a szájába adni hogy mit mondjon.

  Haverném tanárnak tanul, és ő mesélte hogy három ember megy csak tanárnak.

  -Aki nem tudja mi legyen, és azt gondolja hogy majd ő elmegy tanárnak.
  -Aki a tudását akarja átadni a következő nemzedéknek és tudja is saját tapasztalataiból, milyen a rossz tanár és tudja hogy milyen a jó.
  -Aki más unszolására, vagy a körülmények miatt lesz tanár. (értsd: Van olyan ismerőse aki tanári melót tud neki szerezni.)

  -Ebből az elsőnek mindig katasztrófa lesz a vége. Hajdani angoltanárom – merem állítani – a világ legszerencsétlenebb tanára.
  -A második eredményes lesz, aki mindent megtesz hogy megkedveltesse a gyerekkel a tantárgyat.
  -A harmadikat a gyerekek hamar eltérítik a tanári pályától. Egy biztos, ha valaki stréber volt gyerekként és antiszociális, az ne menjen tanárnak. Mert az nem fogja megértetni a gyerekekkel hogy egy tantárgy lehet jó is, hanem a gyerekekre fog megorrolni, hogy hülyék mert nem szeretik a tantárgyat.

  A piáláshoz pedig jó kedvet kívánok. 🙂

 2. Ayu Tsukimiya a Kanonból. Tudod az egy ilyen jeles “életről” szóló moe anime, ami szokás szerint hentai datingsimből alapján készült kizárólag az “eredetiség” és a “művészet” jegyében. =)

  Tanáros listád meg win, ezt én magam is tapasztaltam, főleg a másodikat és a harmadikat.

  Amúgy kösz, a kedv és az alapanyag már meg van, de most tényleg mértéket szeretnék tartani, igaz ebben a hónapban még nem nagyon iszogattam. =)

 3. Nem is rossz akép. Jó lett, még ilyet! ^^

 4. Hmm… meglepő egy lánytól, általában nem díjazzátok az ilyesmit, már persze nem baj, sőt. =)

  Személyes bejegyzés nem tudom még mikor lesz új, rajtam van az ünnepi lustaság, meg ugye gyűjteni kell még storykat is.

 5. De finnyás vagy sör téren 😛 Én már annak is örülök, hogy ha van kivel söröznöm… Drága jó barátnéim nem szeretik a sört és miért? Jön a tipikus női válasz: mert keserű.

  Száraz pezsgő?! Ne már 😀 Csalódok XD Ha már pezsgő akkor legyen édes, vagy muskotályos. Tehát: BB Spumante.

  Főiskola: Haverod véletlenül nem mérnök informatikus szakon van?

 6. Tudom, de hát istenem, nem gurítok le minden szart a torkomon, inkább kerüljön többe, de az tényleg jó legyen. =) Ha meghívnák valakit sörözni, biztos nem Kozel-al szúrnám ki a szemét, hanem mondjuk egy jó kis Borsodi Bivallyal, vagy Heinekenel kínálnám.

  Sok lány tényleg nincs oda a sörért, a társaságban csak 1 ilyen van, de vele meg lehet borozni, ami a másik nagy favoritom. =)

  Édes pezsgő… kábé annyira utálom mint a likőröket, főleg mert egyszer rosszul lettem az édes pezsgőtől. Ha pezsgő, akkor félszáraz, de még inkább száraz, az jöhet minden mennyiségben. BB helyett Törleyre szavazok, de tavaly például cirill betűs Orosz pezsgővel búcsúztattam az évet, és meg kell hogy mondjam, életem egyik legfinomabb pezsgője volt. =)

  Haver ha jól tudom valami Webinfo szakon van, de azt mondja elég szar, és jövőre vált.

 7. Oh, borozni nagyon jó. Bortól rúgtam be először életemben 😀

  Likőrök: Fiúk általában nem is csípik a likőröket, de mi a helyzet a Baileys-szel?

  Pezsgő: Orosz? Ez nem ér 😦 Utállak 😀 Nálam a legfinomabb pezsgő címet a Muscat D’or viszi, amit én is egy szilveszter alkalmával fogyasztottam.

 8. Baileys? Megiszom de nem az én műfajom, inkább egy jó Jäger vagy Hubertus, Jim Beam, Johnnie Walker, ilyenek.

  Bortól már én is rúgtam be, nem jó, de a legrosszabb a pezsgőtől berúgni. Édeset meg mondom, utálom, mert rosszul vagyok tőle. =)

  Első berúgásom nekem Royal vodkától volt anno, olyan 15 lehettem, és nagyok akartunk lenni, 3-man megittunk egy egész üveggel.

 9. XD Tényleg nagyok akartatok lenni 🙂 Jé, én is 15 évesen rúgtam be először 🙂

  De ezt adom, a legrosszabb pezsgőtől.

  Jim Beam, Johnnie jóféle, idén szilveszterkor Ballantines-t szállítok a házibuliba, azt is szeressük.

  Mekkora egy alkesznak tűnhetek most 🙂

 10. Dehogy, teljesen normális ha valaki szeret bulizgatni meg ilyen alkalmakkor iszogatni néha kicsit, néha sokat. Legalább van életed és barátaid, nem úgy mint egyeseknek, akik csak a pockyt tömik magukba és a fő témájuk a BL. XD

  Spec én az olyan lányoktól kapok hülyét, akivel ha beül az ember valahova, csak ül, kettőt se szól és csak vizet iszik. Az ilyenek még az ágyba se szoktak jók lenni, mint ha egy darab fát dugna az ember.

 11. Most ihletet adtál, lehet én is írok egy beszámolót a fősulis évekről.
  Még 3 vizsgám hátra van, de így is az eddigi legjobb évemet zártam, szóval most ilyen tekintetben nyeregben érzem magam. 🙂

 12. Örülök neki ha valakit megihlet ez a sok hülyeség itt, bár amikor a HTML tanár szívatta azt a két nyomit, azt szívesen megnéztem volna élőben is, mert már azon is vagy 10percig röhögtem, ahogy haver előadta. =D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: