Panty & Stocking with Garterbelt – Egy “Angyali” történet

Mikor először hallottam erről az animéről, és megláttam róla az első képeket, őszintén szólva nem sok reményt fűztem hozzá. Magamtól talán még csak bele se néztem volna, ha Benyo majd később Dodgers beszámolói meg nem győznek róla, hogy ezt bizony vétek lenne kihagyni, és igazuk is lett. =)

 

Bevezetés

A legtöbb ember számára, aki már régebb óta akár rendszeresen, akár alkalomszerűen néz animéket, ismerős lehet azaz érzés, hogy “nincs már új a nap alatt, amit érdemes volt látni, azt már rég láttam”. Ám talán pont a sors fintora, hogy valahányszor erre a megállapításra jut az ember mondjuk 3-4 egymást követő lapos, érdektelen szezon után, akkor hirtelen feltűnik valami, amiért nem csak hogy érdemes neki helyett fenntartani, de akár még maradandó emlékeket is fűzhetünk majd hozzá.

Aki engem ismer, tudja hogy szokásom temetni az ipart és általában csak a fejemet rázom egy-egy viccesnek kikiáltott kommersz darab láttán. Ám azt még nem nagyon részleteztem, hogy ellenben ha valami megtetszik, akkor azt nagyon meg tudom szeretni. Jelen esetben is ez a helyzet állt elő, csak képzeljétek el ahogy én aki legtöbbször csak a sarat dobálom erre a műfajra, ülök és azt várom, mikor lesz már 100% a töltőcsík egy újabb résznél, már meg van a DVD amire majd kiírom, és a haverok akiket majd zaklatok vele… nem túl gyakori látvány, pláne nem ha egy animéről van szó. =) Utoljára talán a TTGL tett rám ekkora hatást, ami valószínűleg betudható annak, hogy mindkét animét ugyan az a stúdió készítette (Gainax), és ugyan az a személy (Hiroyuki Imaishi) rendezte.

A kissé hosszúra nyúlt bevezető után, most már (végre) ideje rátérni a lényegre… =)

 

A Történet

A kaland helyszíne Daten City, a látszólag szokványos modern nagyváros, ahol azonban valami nagyon nincs rendben, Ghostnak nevezett szörnyek garázdálkodnak és keserítik meg a lakosság amúgy sem túl átlagos és normálisnak mondható életét. Szerencséjükre azonban nem maradnak védtelenek, a szörnyek ellen harcol ugyanis két “Földre szállt” angyal, Panty és Stocking, akik a nevükkel fémjelzett ruhadarabokat képesek átalakítani fegyverré, Panty a bugyiját pisztollyá, meg Stocking a harisnyáját karddá képes változtatni. Ők ketten a város szélén egy templomban laknak Garterbelt atya és egy fura kutya, Chuck társaságában. A két angyal persze (mint az hamar kiderül) nem véletlenül kerültek a Földre, nemes egyszerűséggel kirúgták őket nem épp angyalhoz méltó viselkedésük miatt, így most arra kényszerülnek, hogy a Ghostok után keletkező Heaven Coinokból kellő mennyiséget gyűjtsenek össze ahhoz, hogy visszatérhessenek a mennyországba.

Mint említettem, egyikük sem az a tipikusnak nevezhető angyal, akiket a karácsonyfákon láthatunk, mint a jóság és az erény megtestesítői. Panty, az idősebb, igazi mocskos szájú badass bitch, akinek két dolgon jár az esze, a férfiakon és a szexen. Leginkább Foxxy Lovera hasonlít a Drawn Togetherből. Stocking a fiatalabb, naivabb, kislányos goth csaj, aki ellenállhatatlanul vonzódik minden cukros és édes dolog iránt. Garterbelt tiszteletes a lányok mentoraként funkcionál, tipikus afro frizurás néger, aki folyton komoly arcot vág mindenhez, ugyanakkor rendkívül indulatos (nem mellékesen pedofil is). Chuck a magickal girl animék elmaradhatatlan kisállata, egy zöld cipzárkutya, aki hihetetlen mennyiségű kínzást bír/kénytelen elviselni. Később hozzájuk csapódik még alkalmi mellékszereplő gyanánt Brief, avagy a Geek Boy, aki legtöbbször akaratlanul keveredik az események forgatagába, aminek általában az a vége, hogy megszívja. Illetve a 6. résztől az angyalok riválisai is megjelennek, a démonnővérek, Scanty és Kneesocks, akik a lányok tökéletes ellentétei, gonoszak ám mégis a szabályok megszállottai.

Amikor feltűnnek enyhén (nagyon) a nácikra hajazó diktatórikus rendszert alakítanak ki az iskolában. Rendszerint terveket szövögetnek (mint minden tipikus gonosz) amit természetesen rendre bebuknak. =)

A karakterek terén egyébként személyiségre, karakterfejlődésre ne is számítson senki, ám úgy vélem, egy ilyen kaliberű alkotásnál ilyet nem is lehet elvárni. Itt inkább arról van szó, hogy minden karakternek van egy stílusa, ami kellőképp elkülönül a többitől ahhoz, hogy mindenki megtalálhassa a maga kedvencét, akitől végig azt kaphatjuk majd, amit elvárunk.

Hogy milyen is valójában a Panty & Stocking? Nos a legkönnyebben talán úgy tudnám összefoglalni, hogy képzeljetek el egy Powerpuff Girls féle magickal girl paródiát a Ren & Stimpy bizarr, néha már-már morbid kritikájával és a Drawn Together nyílt, perverz, ugyanakkor komolyan vehetetlen erotikájával vegyítve, csapjatok még hozzá egy kevés South Parkos káromkodást, és végül, de nem utolsó sorban keverjetek még hozzá egy kis FLCL, Excel Saga stílusú humort. Az eredmény? Joggal gondolhatnánk, hogy ennyi “lopás” után egy random, gusztustalan egyveleget kapunk majd, ám a helyzet szerencsére nem ez. A kivitelezés minőségi és szórakoztató. =)

Egyszerűen annyi minden kap itt pofont és kerül kiparodizálásra, hogy még felsorolni is sok. Ám ami tetszett, hogy itt a humor nem csak egy dimenzióba van kilőve, hanem tényleg változatos, van amikor magán a szituáción nevet az ember, van amikor a reakciókon, vagy épp azon amit kiparodizál. Elhihetitek nálam ritka az, amikor annyira nevetek egy animén, hogy az asztalt ütöm és a könnyem kicsordul, de itt például már kapásból a rendőrös lövöldözésnél (Death Race paródia) is ez a helyzet állt elő:

De volt még itt Ren paródia is, ahol sikeresen visszaadták Ren pszichotikus kitöréseit:

Megkapták a Star Wars fanok is a magukét…

A zombis filmek szintén…

A Tarsmformers mechák is…

Az Iwo Jimai Amcsik…

Na és persze a kedvencem amikor a szabadkőművesek piramisa kapott egy oltári fricskát…

 

Grafika és hangok, zenék

A grafika alapján sajnos sokan hajlamosak igazságtalanul leírni ezt az animét, pedig véleményem szerint egyáltalán nem csúnya, sőt kifejezetten igényes mikor a néző mozgó képként látja. Nyugati oldalon az ehhez hasonló vektoros rajzfilmek már régóta mennek, ám messze nem ilyen minőségben, a grafikusok itt tényleg kitettek magukért. Rengeteg perspektívát, döntést, torzítást, árnyalást és egyéb effektet használnak egy-egy részben, és mindezt nem hirtelen bevágásokként, hanem szépen, folyamatosan, lágyan meganimálva kapjuk, amire én még nem nagyon láttam példát (eddig).

Egyébként itt jegyezném meg, hogy vannak kifejezetten “tiszta, hagyományos” animés grafikával készült jelenetek is, általában az “átváltozásoknál “.

A szinkronhangokról csak jót tudok mondani, és a zene… ilyet se túl gyakran mondok, de indokolatlanul jó OST-t sikerült összeállítani, még egy akció shounen is simán megirigyelhetné.

 

A fogadtatás, avagy no more Panty?

Tapasztalataim alapján úgy néz ki ez az anime elég durván megosztja az embereket, még jobban mint anno az FLCL. Tipikusan azaz anime, amibe vagy beleszeretsz kapásból az elején, és végig tudod élvezni, vagy pont ellenkezőleg, egyáltalán nem fog meg és rögtön abbahagyod.

Mindenesetre elképesztő az, hogy egyes animések már az első rész után milyen szinten képesek voltak megkongatni a vészharangokat, és farkast kiáltani a bárányok között. Elamerikanizálódott förmedvény, megmérgezi a műfajt, elkurvult szenny, stb, stb és a legjobb: “Ez az anime azért készült h a japánok megmutassák ők is tudnak olyan szemetet készíteni mint a nyugat.”

Én egyszerűen nem is értem ezt a fajta hozzáállást, hogy miért van az, hogy amikor hosszú évek után készül egy olyan anime, ami végre ki szándékozik törni a felhígult és végletekig lebutított fillertengerből, és valami a szokásostól eltérő, mondhatni sajátos dolgot akar mutatni, ami ebben a műfajban még eddig nem volt pláne nem ilyen formában, akkor miért kell egyből letámadni? Oké, hogy nem tetszhet mindenkinek, ezzel nincs is semmi baj, de ha már támadjuk, legalább ne nevetséges, ostoba kikiáltásokkal tegyük ezt. Az hogy nyugaton ezt már lelőtték, részben igaz, de ha még másolatnak is tekintjük, akkor se olyan vészes a helyzet, mert eleve két külön műfajról van szó más-más kultúrából, na meg ettől még simán lehet jó (és az is).

Nyilván az lehet itt a dologban, hogy sokaknak az nem tetszik, hogy nem a szokásos “moe ül a fűben, bishik körülötte” téma lett előadva 1000. alkalommal is, amiből amúgy is találni minden szezonban bőven, szóval nem látok valódi okot a siránkozásra. A kedvencem pedig mindközül az volt, amikor az egyik hölgyemény arról beszélt azon jelenet kapcsán amikor Panty rágónak nézi a kotont, hogy “védekezés nélküli szexre buzdít”… LOL.

Szerintem meg simán egy Epic win jelenet egy Epic win animéből… =P

 

Végszó és értékelés

Nos ahogy az eddig leírtak is tükrözik, eléggé bejött nekem ez az anime. =) Kellemesen csalódtam benne és ha nem is ez lesz a stílus új reménye, nálam elérte azt, hogy átrendezzem miatta a TOP listámat, és az FLCL után az előkelő 2. helyre tegyem.

Ám ez az anime sem tökéletes, annak ellenére, hogy nagyon tömény, ütős kezdéssel indít, sajnos később voltak laposabb részek is, illetve volt amikor egy-egy jelenet, vagy rész végén nem jött ki a csattanó, esetleg a ghostal folytatott csatározást éreztem rövidnek. Valamint személy szerint az anime végével se teljesen voltam megelégedve, Briefet pedig utáltam, így: 9/10

97 hozzászólás to “Panty & Stocking with Garterbelt – Egy “Angyali” történet”

 1. Hány részes?
  Egész érdekesnek tűnik.

 2. 13 csak, de a részek 90%-a dupla epizód mint a PPG-ben. =)

 3. Oké meg győztél, musthave! 😀 Honnét töltsem?

 4. A PPGt imádom de ez nem nekem való még ha jópofának is tűnik, sorry. ^^

 5. Semmi gond, nem tetszhet mindenkinek, de egy próbát azért érdemes vele tenni. Nekem se volt az elején szimpatikus, de aztán az első duplarész után már alig vártam a következőt. =)

 6. Engem idegesített a cucc de nem mondanám OLYAN szarnak.
  olyan 5/10 körüli. Az angyalok téma Gainaxnél már eléggé…:D

 7. Jó persze, de az azért teljesen más volt. =) Nálam a Panty kis túlzással “Az animék Ren & Stimpyje” lett. =D

  A Gainaxot lehet szidni, de inkább ők mint a Pierrot, KyotoAni, meg a többi.

 8. Argus Solotov Says:

  Hát nem gondoltam volna, de amint módomban áll, leszedem, oszt megnézem =P.

 9. Nem gondoltad volna, hogy még én is lehetek “vad fan” mi? XD

  Amúgy tényleg nézz bele, legalább az első részt pörgesd ki, utána úgyis egyértelmű lesz fekszik e neked vagy sem. Bár ahogy téged ismerlek, ha a Ren & Stimpy, Drawn Together tetszett, akkor ez is fog. Csak arra készülj fel, hogy alapból azért mégiscsak egy “monster of a day” elvű magickal girl paródia. =)

 10. Argus Solotov Says:

  Nha youtube-on megnéztem az első duplarészt. Aztak*rva, ez nagyon durva XD.
  Utólag emlékszem, hogy haverom már ajánlotta nekem ezt, csak gondolom nem volt rá időm.

 11. Akkor hajrá, érdemes végignézni, lesz még benne annyi ökörség. =D

 12. Magdolna néni Says:

  Teljes egészében felkeltette az érdeklődésemet. Mindig is vonzottak a kelet azon alkotásai, melyeknek grafikája erősen hajaz az újvilág vagy Európa (pl franciák rajfilmei) stílusára.
  A témával kapcsolatban nem tudtam egyértelmű véleményt kialakítani a leírásod alapján, mert a Drawn Together-től irtózom, a Gurren Lagann-t nem ismerem, viszont a többi felsorolt sorozatot kedvelem.
  Minkenképp meg kell tekintenem a mozgókép verziót, irány a Youtube!

 13. A Ren & Stimpy tetszett? Csak mert abból szerintem több van benne mint a Drawn Togetherből. A Drawn Togetherre annyiból hasonlít csak, hogy sok benne a szexuális jellegű poén.

  Egyébként engem mindig is vonzottak a szélsőségesebb darabok, csak ötletes és humoros legyen. =D

  • Magdolna néni Says:

   Nagyon régen láttam utoljára Ren&Stimpyt, de akkor tetszett. Ebből viszont… megnéztem az első részt, de nem biztos, hogy kíváncsi vagyok a folytatásra.
   Klassz, de engem idegesített a cipzárkutya, meg az is, hogy japánul beszélnek. Borzasztóan elszoktam az animéktől.

   • Öhm… naná, hogy Japánul beszélnek egy Japán animében. =D De ha nem jött be, akkor nem jött be, majd próbálkozol vele, vagy nem. =)

 14. Bár ez az anime nem az esetem, de itt szarjam össze magam, a grafika még mindig bejön. 😀

 15. Nem olyan rossz ez, töményebb a humora, mint a szokásos, de amúgy tényleg igényes paródiákat nyomatnak benne. =)

 16. Nagyon állat tegnap néztem bele, de amúgy nem 20 részes ( kár hogy csak még 13 rész van kint )

 17. Nem, 13 részes, 2010 Október 1-től ment December 24-ig. Bár mivel a PPG-hez hasonlóan a részek majdnem mind duplaepizódok, így olyan 24 körül lenne ha szétbontanánk.

  Örülök, hogy egyre több embernek tetszik. =)

 18. Fasza lett az ismertető, minden részével csak egyetérteni tudok. Nem nevezhető a legeredetibb animének, de Gainaxék jó érzékkel válogattak alapanyagra valót. A Panty “patronálta” ál-propagandán viszont fogtam a fejem. Körülbelül olyan szintű belemagyarázás, mintha egy random rajzfilmfigurára eső üllő szimbolizálná a fémipar hanyatlását. 🙂

  A Transformerses paródiához annyit tennék hozzá, hogy a Gainaxnak sikerült Optimus és Megatron eredeti szinkronhangjait is megnyerni a képviselt figurákhoz. Good parody is good.

 19. Ha nem is a legeredetibb, de kétségkívül az egyik legszórakoztatóbb anime, amivel eddig találkoztam. Panty “démonizálásában” meg én speciel nem látok mást, csak egyszerűen azt, hogy annyira nem találtak fogást az animén, hogy tehetetlenségükben ilyen, meglehetősen szánalmas, nevetséges felületen akarták támadni. Kábé annyi köze van annak az egyszerű gegnek a koton mellőzéséhez, mint dobostortának az ütőhöz. Nem azért nem fog valaki gumit húzni, mert látta ezt a geget, hanem mert részeg, hülye, vagy mert utálja (ki nem?).

  A Transformers paródia a legjobbak között van, pláne az a jelenet amikor Panty meg a fiú robot “csavarhúzóznak”. =D A két legjobban sikerült rész szerintem a Death Race-es, ott a filmet, meg magát az autós üldözéseket is mesterien parodizálták ki, na és persze amikor a démon nővérek először feltűnnek (ott a fight scene very best). =)

 20. Nah most vagyok túl a sorozat felén, épp most volt az amikor feltűntek a démocsajok, és KURVA JÓ!!! xd A geek is vicces.
  1 rész nemtetszett eddig mikor így megváltozik a grafika és azt a családott mutatják, az uncsi volt.
  A kotonfújós miben lesz?

 21. Mondtam én, hogy jó. =)

  Brief engem idegesített, nem volt rossz karakter, csak amikor az utolsó előtti rész második felében elkezdik a komolykodást (annyira nem akarok spoilerezni, majd látni fogod) az nekem már sok volt. Még jó, hogy az utolsó részben már nem erőltették ezt (annyira).

  A kotonfújós jelenet (vicces, ezt már a 2. ember kérdezi tőlem) a 2. duplarész első felében van, amikor Queen Barby az iskola királynője, még meg nem jelennek Pantyék. Amikor benn ülnek az osztályban felvilágosító órán, akkor adják körbe a rózsaszín kotont, amire Panty azt hiszi rágó.

 22. Nagyjából ezeket én is leírtam a blogomba, nem tudok érdemben mit hozzáfűzni,, az FLCL és Cromartie HS között nálam is második helyezett, ezzel az utóbbi idők egyik nagy-nagy kedvence, igaz, az uccsó részt még mindig nem mertem végignézni. 😀
  Az OST pedig itt dübörög az agyamban.

  Örülök, hogy néha vannak ilyenek a populáris animációs híg fos tengerében, igazi felüdülés. Szerintem jobb is, hogy csak ritkán van ilyen, mert jobban megtudjuk becsülni ezeket. 🙂

 23. Mondasz valamit, csak azért lehetne ilyen gyakrabban is, mármint úgy értve, hogy ne 3-4 évet kelljen várni egy-egy markánsabb darabra. =) Utolsó rész amúgy jól sikerült, csak a legvége… nem akarom lelőni, de annak fényében érdekes lesz, ha tényleg készül majd folytatás. Mindenesetre a megbecsülés részt illetően maximálisan egyetértek.

  Lehet elég fanboyosan hangzik ez most, de legalább ezt lehet is miért fanolni. =)

  Kedvenc rész/legkevésbé bejövős rész van?

  • Az utolsó részbe beletekergettem, és láttam a végét, ha valóban lesz folytatás… 😀
   Legkevésbé bejövő rész az a Chuck-os különkiadás, eleve utáltam azt a dögöt végig a sorozatban. 😀 A kaszinós, amikor Garterbelt kajájára várnak, és egy szobában vannak végig, a strandos-röpis, meg az első 2-3 epizód nagyon bejött, meg a Transzformeres paródia, fuck, majdnem az összes. 😀

   • A Chuckos különkiadás nekem se jött be, meg amit quke is említett az átlag japán családos. Amikor ülnek a szobában azt én a felétől untam, az elején még jópofa volt, de az előző részekhez képest kevesebbnek éreztem. Illetve amikor Gartelbelt múltját idézik fel, na annak az elején a Dungeon paródia nagyon tetszett, a mesélős részt untam, viszont a vége csattanó az kárpótolt érte.

    A részek többsége bejött, a Transformerses, a Kaszinós, a Tengerpartos nálam is a legjobbak között vannak, bár hozzácsapnám még a Phoenix Wrightosat, és a Queen Barbysat is. Amit viszont mindenképp kiemelnék az a Death Race-es, meg amikor a Démonnővérek először feltűntek, azokat olyan jól eltalálták, hogy azóta újra is néztem őket. =)

 24. A fogyós is nagyon tetszett. 😀 A Death Race-es az nagyon epic rész, az egyik legakciódúsabb mind közül. 🙂

  • Igen az is jó rész, csak ott a Ghostot nyomták le viszonylag gyorsan. Meg az is jó amikor összevesznek, aztán a Piroska és a Farkas szörny elkapja Stockingot, amit egy bondage paródiaként adnak elő. =D Ja és persze amikor Pantyből híresség lesz, és egy pornó kazetta miatt elveszti a népszerűségét (a tag benne tiszta Johnny Bravo szerűség).

  • Death Race-s rész szintúgy kedvenc, az a rész mint fight scene a sorozat egyik legjobbja. De a Démon Nővérek elleni első harc se marad el sokkal. Ami effekt- és andrenalinparádé van benne egész idő alatt, azt bármelyik shounen anime megirigyelhetné. De szintúgy kedvenc rész az is amikor az egész város a Ghost miatt szokik rá az orrtúrásra. Annál már a rész eleje epic, mikor a Panty-bányászta “macska” kísértetiesen hasonlít Stocking új süteményére. 😀

   “Nem tetszett” részből az egyik éllovas nálam, mikor Stocking beleszeret az egyik Ghostba. Hiába próbálták kicsit komolyra venni a témát, ha egyszer a shownak nincs “gyakorlata” ilyesmiben, ami meg is látszik. Olyan se íze, se bűze. Tizenkettedik rész dettó ugyanebben szenved, de ott legalább a Démon Nővérek eligazítása értékelhetőbb.

   • Ezzel csak egyetérteni tudok, egy Naruto, Bleach simán megirigyelhetné azt ahogy a Démon nővérekkel harcolnak a 6. részben mind animáció, mind zene, mind humor szempontjából.

    Amikor Stocking beleszeret a ghostba, ott szerintem csak a végét kurták el, mert ahogy mondod komolyabbra akarták venni, és ugyan ez a baj a 12. rész második felével is. A beleszeretős rész úgy lett volna jó, ha kiderül mondjuk a ghostnak volt valami hátsószándéka, valami csel.

 25. Nekem ezek a részek tetszettek a legjobban:
  http://img232.imageshack.us/i/garterbelt.jpg/

 26. Az animehater likeolja az évtized napiszar szinvonalu szégyenét, na ezt adjátokössze! :p
  Mien igaz hogy -az egészséges lélek, az egészséges elmében, és az egészséges testben lakozik.

  • Na bazd meg… jól indul ez a 2011 is. =)

   Ugyan kezdem már nagyon unni a magadfajta metából idetévedő random desukat, de a kedvedért belemegyek.

   Na szóval… először is szövegértés és humorérzék hiányában nyilván nehéz lehet felfogni, hogy a fekete és a fehér közt létezik szürke is… én nem vagyok se animehater, se anime fan, én önmagam vagyok, aki szereti a jó animéket, de utálja a hülye fanokat.

   Másodszor, az évtized napiszar színvonalú szégyene? Te miről beszélsz mond? Belenéztél egyáltalán vagy csak úgy vaktában puffogsz?

   Neked (a sallangod alapján) nyilván a Szól Ítör az évtized büszkesége, de itt legalább nem azon megy 15 percig a poénkodás, hogy egy lolin buggyos bugyi van. =P

 27. TE BAROM! DIREKT ÉRTETLENKEDEL? AZt a rothadt kurvát lövi szét amíg az leszopja!!

 28. Ja… így már értem te barom. =)

  Egyébként amit felvázolsz nem lehetséges annál az egyszerű oknál fogva, hogy Panty férfiakkal fekszik csak le, és köztudott hogy Kid nem az. Bár ezt te (mivel nem válaszoltál a kérdésre) honnan is tudhatnád, hiszen minden jel szerint még csak bele se néztél.

 29. Argus Solotov Says:

  NinYoki: Ah, annak a girhes kis hülyegyereknek (Kidnek, a félreértések elkerülése végett… micsoda kurva eredeti név) javaslom, hogy a fegyver csövét is fordított irányba állítsa, és úgy kezdjen el lövöldözni. Akkor talán még valami poén is vegyül abba a gusztustalan rakás szarba, amit te animének mersz nevezni…

 30. Égett ez is, mint a Reistag… de őszintén szólva annyira kezdem már unni ezeket az időről-időre idetévedő idiótákat, hogy már abban sem nagyon lelem örömömet, hogy fél kézzel beégetem őket. Amikor a blogolásba belefogtam, elhatároztam, hogy nálam nem lesz cenzúra, és beengedek minden kommentet, legyen az akármekkora baromság is, de most már erős késztetést érzek arra, hogy egyszerűen csak töröljem az ilyeneket.

  Múltkor is várok egy levelet az egyik ismerősömtől, felnézek gmailre, és erre ott egy worpress üzenet, hogy moderációt kér az egyik mugenes videóhoz. Gondoltam biztos valaki el akarja kérni valamelyik karaktert, erre belépek is mit látok? Egy gyökér animés blogger beszól és reklámozza a gagyi blogját, amin van két 0 kommentes bejegyzés, bár ezen nincs is mit csodálkozni, elnézve mekkora IQ betyár volt.

  A Kid gyerek… az még oké, hogy két bigéből lesz a pisztolya, ez még talán érdekes is lenne, de azt már tényleg nem tudom elképzelni, hogy gondolhatták azt az emeletes faszságot, hogy fordítva legyen a pisztoly… =/ Oké, hogy szürreális animu lenne, de ennek már annyira nincs értelme, hogy inkább a hülyeség fogalmát meríti ki.

  Egyébként némi hír a Panty & Stocking folytatással kapcsolatban (még nem fix): “Apparently season 2 was canceled due to a ban made in Japan. They thought the series is “likely to interfere with the healthy development of youth” Strangely enough, the law did not include a ban on child pornography. Yet they ban erotic manga and anime. While the governor of Japan who actually passed the law has published books with no age limit about rape, gang rape, murder, and prostitution.”

 31. Szerintem remekül feldobják az ilyen Vérpistikék a blogodat. 😀 Ebből is látszik, hogy jól csinálod, amit csinálsz. Nálam lassan egy éve nem volt ilyen látogató… 😦

 32. Pedig ez még csak nem is egy troll bejegyzés volt, sőt még csak nem is leértékeltem valamit (mint a Little Sistert) hanem épp ellenkezőleg, ritkán látott rajongásomat fejeztem ki egy anime iránt… =)

  Mindenesetre ebből is látszik, hogy tényleg durván megosztja ez az anime az embereket, és hogy milyen nevetséges baromságokkal tudják támadni. Bírom ezt a kettős mércét, hogy fejjel lefelé tartani két pisztolyt az nem hülyeség, sőt cool dolog, de ha már bugyiból lesz a pisztoly, az már gagyi és szégyen… Egyébként miért van nekem olyan érzésem, hogy ezt az animét is a fandom értelmesebb fele szereti, értékeli? =)

  • Ez igaz. 😀
   A Mondós FLCL cikkemben azt fejtegettem anno, hogy ez az anime osztja meg az animéseket a legjobban, és ahogy elnézem, egy “modern” FLCL-t kaptunk tavaly, mert hasonló, vagy talán még durvábban teszi ezt. 😀
   A Soul Eater nekem tetszett, annyi a bajom vele, hogy az anime második fele SZAR, a manga meg tetűlassan jön, emiatt hanyagolom, de az ilyen fegyveres-shinigamis-tinis shounenek közül ez jött be az egyik legjobban. 🙂

   • Ebben egyetértünk, bár ha már fightolós cucc, akkor olyanokra esküszöm, hogy Fist of the North Star, Dragon Ball, Berserk, One Piece, Yu Yu Hakusho, Hunter X Hunter. =)

    A vérpistike amúgy tutira veszem, hogy a Soul Eatert is csak azért ismeri, mert az megy Magyarul az Animaxon. Ahol angol subot kell olvasni, ott már meg van halva. =P

    Egyébként pont azt beszéltem most az egyik sráccal, hogy ha nem lesz 2. szezon Pantyékből, akkor egy hosszabb OVA azért jó lenne, ahol kap egy lezárást az Anime.

 33. Én eleve külön veszem a tini-shounent és a brutkó agypépes cuccokat. 😀 A tini-shounenben pedig a SE a hibái ellenére egész jól teljesített nálam, és abban is biztos vagyok, hogy a magyarul adott Animax verziós párhuzam a VérPistikével helyt álló. 🙂
  Shounenből nálam KenIchi az etalon, majd lehet posztolok róla egy hosszabbat.
  Ha TV-ben nem kap folytatást Panty (max. szarrá cenzúrázva), attól BluRay-en még kiadhatnak egy sorozatot, de valami “más” befejezést mindenképpen igénylek, az FLCL-nél sem elégedtem meg a mai napig, hiába tudom, hogy lezártak mindent.

 34. Megy most össze-vissza a kavarás, de ha nem lesz folytatás, akkor az egyik szemem cifra káromkodásokat fog keresni, a másik pedig a dolog jó oldalát próbálja majd nézni. Jó lenne még ugyanennyi epic rész, viszont ha így marad, akkor legalább nem fordulhat elő az, hogy egy erőltetett második szezonnal elrontják az eddigi, 95%-ban epic színvonalat. Mondom ezt azért, mert az Anime jelenlegi végéből kiindulva a folytatás a 2 főszereplő hiányában elég érdekes lenne, a Gartelbelt, Brief, Chuck trio önmagában kevés lenne hosszútávon.

 35. Az anime szempontjából szerintem se lenne kimondottan jó egy folytatás az említett színvonal esés miatt. De egy esetleges lezárás se lenne feltétlen jó döntés, hiszen például a Cromartienak is pont azért volt jó a vége, mert nem akart semmiféle lezárást ráerőltetni, minden mehetett tovább, mint azelőtt. Itt ugyan kissé más a helyzet az utolsó résszel, de a zombis rész alapján a Gainax talán rá se bagózna, és menne minden tovább a megszokott mederben. 😀

 36. Ez is egy lehetőség, a tengerpartos résznek se volt “rendes” vége, meg a zombisnak se (mondjuk ez utóbbit fel lehet fogni a paródia részének is, mert Romero zombis filmjeinek mindig nyitott vége van) de mégis pont úgy voltak jók, ahogy voltak. Mindenesetre én úgy gondolom azért a folytatás kiírás nem véletlenül volt ott, szóval eleve nem úgy tervezték, hogy az első szezonnal le legyen zárva.

  Én azt mondom, legyen 2. széria, de akkor úgy, hogy az első rész végén visszakapjuk mindkét főszereplőt. Ötletek, feldolgozható témák még lennének bőven. =)

 37. Ma értem az Anime végére…
  Nagyon jó volt, ennyit már régen nevettem mint ezen! ^^
  2. széria akkor nem lesz? Oo

 38. Na, örülök hogy tetszett, minél több embernek tetszik, annál jobb. =)

  Hogy lesz e második széria, még sajnos nem tudni biztosan. =(

 39. Péter, kösz ezt a fantasztikus cuccot, esküszöm hülyén halok meg ha ezt nem blogolod 😀 fanolom mint állat, KURVAJÓÓ!

 40. Nagyon szívesen. =) Állati jó anime, főleg az utóbbi 3-4 év választékát elnézve.

 41. Mondjuk a végére nem is tudom, kicsit tényleg átment valami másba, ami miatt viszont vegyes érzéseim vannak. A folytatás ha egyáltalán lesz (én igénylem, remélem megérjük, gainax nagyon odatette ezt a cuccot:P ), remélem nem fog játszani az idegeimmel ilyen szinten.

 42. A végénél annyi volt, hogy az utolsó előtti rész második felében próbáltak volna kicsit komolyabb hangvételt venni, de nem nagyon sikerült. Ugyan ez volt a gond azzal a résszel is, amikor Stocking szerelmes lesz a Ghostba, az elején még vicces, de a végén komolyan akarták venni, pedig ez a sorozat nem erről szól. A Final fight viszont nagy volt a fődémonnal, az tetszett. =D

 43. Tldr, az első két részt megnéztem, de ezt most elbaszta a gainax, pedig nagy gainaxbuzi vagyok. Túl erőltetett lett valahogy. Hasonló stílusból sokkal jobb pl. a samurai jack vagy a dead leaves, ha pedig random poén szemszögből nézzük, az apocalyptica, frisky dingo vagy bármi adultswimes őrület lazán veri ezt az animét.

  “Shounenből nálam KenIchi az etalon, majd lehet posztolok róla egy hosszabbat.”
  Szerintem olvass el pár kötetet a shamo, holyland vagy a shigurui c. mangákból és megeszem a kalapom, ha nem marad el az a kenichis poszt, mint etalon.
  Semmi bajom a kenichivel, de a grafikai színvonalat sajnos nem tudta tartani a rajzoló és már jóideje iszonyatosan igénytelen részek jönnek ki. Hasonlíts össze egy oldalt az első kötetből meg mondjuk a 300-400 részek valamelyikéből és te is röhögni fogsz.

  • KenIchi nekem irtóra bejön, a grafikával meg annyira nem foglalkozom, ha a karakterek, és a harcok magával ragadóak. Meg még nem is tartok a magánban ott, + eleve 50 fajta scan csapat fordította, így 10 fejezetenként változik a képminőség, meg minden, az elején még elbíbelődtem, meg nézelődtem a háttérben, de egy ideje nem, csak darálok. Mondjuk egy kicsit valóban puritánabb a kivitelezés az újakban, ezt elismerem, néha azért belekukkantok, hogy állnak az események.

 44. Tldr? Akkor olvasd el Dodgers kolléga bejegyzését, ő sokkal bővebben kifejtette a gondolatait… =D

  Erőltetett? Ezt kifejtenéd bővebben, mégis miben nyilvánul meg? Az erőltetés az én értelmezésemben azt jelenti, amikor valami olyan dolgot kezdünk el csinálni, aminél már mi is érezzük, hogy nem jó, de mégis tovább csináljuk, mert tudjuk, hogy a cím majd eladja önmagát, szóval kisajtoljuk belőle amit még lehet. Erre egy jó példa a Dragon Ball GT, a Slayers Revolution, a Naruto Shippuuden, vagy a re-broadcastelt Haruhi Suzumiya.

  A Samurai Jacknek és a Dead Levasnek nem tudom mi köze van ehhez, max grafikailag van hasonlóság, de ott se túl sok.

 45. Izriot nézz meg egy South Park részt a 10. szériától fölfelé… ott fogsz látni erőltetést! ^_~

 46. Amikor az embernek az az érzése, hogy a poént le akarják nyomni a torkán minden pillanatban, na én azt nevezem erőltetettnek. Amikor azt látod a képernyőn nagybetűvel, hogy “EZ MOST NAGYON VICCES MERT ANNYIRA RANDOM”.
  Rajzügyeleg az anime ugyanaz, mint a samurai jack meg a dead leaves, de ott nem volt ennyire keszekusza, komolyan mondom, itt már a fejem is megfájdult tőle, mintha valahogy nem akart volna összeállni egy képpé a sok rajz, mitha egy elbaszott kollázst néztem volna.
  Majd ha egyszer kiolvasok egy filmesztéta kézikönyvet megfogalmazom jobban is…

 47. Szerintem ez pont nem azaz anime, ahol le akarják nyomni a poént az ember torkán. Még ha egy Lucky Star kapcsán mondanád ugyan ezt, megértenélek, mert ott tényleg az megy, hogy random ki van lőve egy moe element, aztán kalap-kabát. És ugyan ez érvényes az ehhez párosuló grafikára is.

  Én úgy gondolom, ezen az animén látszik már az első duplarész alatt is, hogy rengeteg időt és energiát fektettek abba, hogy az adott témát kiparodizálják. Lásd az 1 epizód második felét, ami az autós üldözéseket figurázza ki, illetve az ezen alapuló lagymatag filmeket, sorozatokat… minden tipikus hülyeség előkerül benne, őrült sebesség, a fizikát meghazudtoló repkedő autók, eszetlenül lövöldöző zsaruk, röhejes barikád áttörés, TV-s helikopter bezsongott kommentátorral… egyszerűen látni rajta, hogy nem csak az volt a cél, hogy lökjenek valamit, aztán a fanservice majd eladja. Persze hogy ez kinek-mennyire jön be, emberfüggő, toilet humor, szóval vagy bírod gyomorral, vagy nem. Ahogy a bejegyzésben is írtam, megosztja az embereket igen durván, vagy megszereted már az elején, vagy soha.

  Semmi gond ha nem tetszett, van ilyen és még lesz is, csak érdekelt miért tartod erőltetettnek. =)

 48. 2 napja fejeztem be a sorozatot és azt kell mondjam ,h az anime top5-ből nehéz lesz kiölnöm.Bár szerintem ha nem lesz 2. szezon, akkor ez a lezárás nagyon faramuci marad így.
  Bár azzal, h Stoking át állt máris lehetőség lenne egy újabb star wars paródiához.Szerintem egy max 10 részes második szezont mindenképpen csinálhatnának.
  Értékelésem:Egy erős 9-es a tízes skálán!

 49. Na, örülök hogy felnéztél végül. =)

  Az animében kétségtelenül lenne még potenciál, gondoljunk csak a Drawn Together-re, az is megélt 3 évadot, és a színvonalat szerencsére tudta tartani. Viszont az is ott van, hogy a 2 főszereplő nélkül miről szólna az új széria? Max úgy lenne jó, ha Pantyt visszahoznák már az első részben, Stockingot meg vagy ugyan abban, vagy a rákövetkező epizódban.

 50. Adamygun93 Says:

  Ez a lettjobb ismertető amit eddig olvastam! 😀
  Az AAs egy fos ehhez képest, aki azt olvassa kizart h kedvet csinálna neki.

 51. Nem olvastam az AA-s ismertetőt eddig, de ahogy elnézem, tényleg nem valami inspiráló. Egyébként örülök hogy tetszett, minél többen szeretik, annál jobb, elnézve milyen értelmes indokokkal támadják egyes “nagy animések”. =)

 52. Adamygun93 Says:

  Ja azt olvastam, no comment. 😀
  Az a Soul Eaters köcsög lefogadom valami 15éves csira volt.
  Köbö 1 hete néztemvégig az angyalokat de én még ilyet nem láttam sose.
  Asszem a high school musicales ésa transzformeres rész tetszett nagyon. Kedcencem Stocking… neked ha jólsejtem Panty? 😀

 53. finirétes Says:

  Még csak olvasgatom a blogod,de ez a cikk szuper 🙂
  Bele is kezdtem ebbe az animébe,pont nekem való 😀
  Manapság olyan kevés nézhető rajzfilm megy T_T
  (hiányzik a Nickelodeon és a régi Cartoon…)

 54. Tökéletesen egyetértek… =) Jaj hová lett a Rocko, Ren & Stimpy, CatDog, Kablam, Cow & Chicken, i am Weasel, Courage, Dexter, PPG.

  De legalább az ilyen ritkaságok miatt érdemes a gép elé ülni, és használni a DVD írót. =D

  • finirétes Says:

   Én sajnos a Kablamot sehol sem találtam a neten magyarul 😦
   Bizony,én is bőszen töltöm lefele a régi kedvenceim (most például a Hé,Arnoldot! 🙂 )
   Elvétve,de akad néhány türhető a tvben (Family Guy,Amerikai Fater,Firka Villa…stb) Leginkább a Comedy-n 🙂

   • Magyarul nehéz őket megtalálni, indavideora töltöttek fel párat.

    Family Guy, stb jók, csak azokat én már jóval a magyar szinkron előtt néztem/láttam.

 55. Adamygun93: Kétségkívül ő volt a kedvencem, mert egyrészt mindig is bírtam az ilyen badass bitch karaktereket, másrészt mert ő volt a sorozat lelke. Ejj… de fanboyosan hangzott ez most. =D

 56. Adamygun93 Says:

  Tehát bejött neked amikor Panty leveszi a pantyét. 😀

 57. Na azért annyira nem szálltam el. Bár amikor “normál” animés grafikával mutatják őket az átváltozásnál, az jól néz ki… =)

 58. Mikor belenéztem elsőnek, nem tetszett. Nem találtam viccesnek a kötelező négert, sem azt h a csajt lehúzza a szarszörny a budiba, aztán csupa szar lesz az egész város, az emberek rózsaszínt hánynak fehér csillagokkal, stb.
  Utána 2.részben pont ellenkezőleg, nagyon bejött az egész.
  7/10 – Nem rossz

 59. Gondoltam megnézem mindenki jót ir róla és Péter is azt mondja,hogy jó akkor az biztos ugy van csak egy a bajom nincs hozzá teljes magyar felirat angolbol meg gyenge vagyok a szövegeknek a felét érteném meg az meg rohadt kevés.
  Péter azt irtad,hogy a sarat dobálod a müfajra szereintem meg nem te kritikát irsz a kettö közöt meg van külömbség.

  Minél többet olvasom ezt a blogot annál jobban tetszik

 60. Kösz, ez hízelgő, de emberből vagyok én is, szóval tudok szándékosan igazságtalan és provokáló lenni, még ha amúgy törekszem is a korrekt értékelésekre.

  Sárdobálás alatt azt értem, hogy az anime műfaj és a rajongók hülyeségei az egyik vesszőparipám, amit időről-időre szeretek elő venni, és kicsit felpiszkálni vele az állóvizet. =D

 61. Ezt csak neked ❤

 62. wikipédia azt írja 13+1 special akkor 14 ?

 63. Nem, 13 rész a sorozat, és ahhoz van 1 speciál.

 64. Angol szinkront láttad? Körülbelül egy hónapja jött ki, néhány részbe belenéztem, a hangok eléggé jók, a fordítás se rossz, bár egy kicsit úgy éreztem, hogy az eredetin is túl akart tenni vulgaritás terén, és hát jóból is megárt a sok.

 65. Még nem, de kösz az infot, erre mindenképp kíváncsi vagyok, mit hoztak ki belőle. Amúgy is tervbe volt véve idén egy rewatch. =)

 66. Online,magyar felirattal nincs fenn valahol?

 67. Nem tudom, én angol felirattal néztem. Online nézni meg nem szoktam semmit.

 68. Sziasztok! Megtudnátok mondani honnét tölthetem le 16:10 felbontásban?

 69. Hát most jót kérdeztél… =/ Én nem tudok róla, hogy lenne olyan team, akik ilyen képaránnyal dolgoznak. Ez a szabvány elég ritka, olyan mint az 5:3, 5:4, szinte alig találkoztam vele.

 70. Kurva jó!Én megnéztem magyar felirattal kettő részt.A harmadikat nem találom,hol lehet letölteni?

  • Mint a magyar fordítója jelentem, el vagyok havazva. És nem kicsit kell az alpári stílusból merítenem, hogy élvezetes is legyen. Addig is kutatómunkázok suttyófilmeken, ha épp nem mást darálok.

   • Ha jól emlékszem, még valamikor 2011 elején, az UraharaShop-on vállalkoztak valakik a fordításra, de akkor úgy néz ki, abból nem lett semmi. Mondjuk nem is akkora baj, mert azzal szemben, kábé ott vesztettem el minden bizalmamat, hogy a cím úgy nézett ki, hogy “Bugyi és harisnya, with Garterbelt”. Mindez ahhoz képest, hogy előtte külön megszavazták, hogy minden(!) le legyen benne magyarítva, ami megint csak hülyeség.

   • Ja, emlékszem, meg asszem az is, hogy ízes, vérig sértő káromkodásokkal legyen tarkítva. De hát ugye nem csak káromkodással lehet valakit megsérteni, elég a túl közvetlen, alpári stílus is. A címfordítások kérdése meg MEH, főleg ha az a szereplők nevéből áll, így az önmagában fail. Innentől kezdve indítványozom, hogy minden Ryousuke legyen Richárd, Akio legyen Anita és a többi. Komolyan, ez olasz-módi. Mussolini alatt rendelték el, hogy mindent olaszosítsanak, még a szerzők nevét is…

   • Úgy rémlik, pár éve nálunk is be akartak vezetni valami olyan nyelvvédelmi törvényt, hogy az idegen nyelvű szavak, címek mellé, oda kell írni magyarul is, vagy hogy volt.

    Egyébként, még anno a ’90-es években voltak olyan TV újságok, ahol például a Sailor Moon körül láttam ilyen anomáliákat. A TVR7-ben például, a magyar RTL Klub műsorsávjában, Varázslatos Álmok címen futott, ami a “hivatalos” magyar cím, de a német RTL II-nél, már Sailor Moon volt. De voltak más újságok, ahol például tükörfordításban, Tengerész Hold címen futott, vagy olyan alternatív címeket adtak neki, mint Moon Hajós, Hold Csónakos. =D

 71. Nem tudom, én angol felirattal néztem, illetve angol szinkronnal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: