PaSwG véleménycsere

Gondoltam ha már úgy is ott járok a Maundón, rákeresek már, van e topicja, vagy egyáltalán szóba jött e valahol. Megmondom őszintén, valahol éreztem én milyen kaliberű véleményeket olvashatok majd, de hogy ennyire bejöjjön az, amiről itt is beszéltem, hát arra azért nem számítottam. =)

Mit is mondhatnék… elfogult voltam? Talán. Nem mondom, hogy igazam volt… inkább csak némi korrektséget szerettem volna látni, ha már kritizáljuk és több felületen is támadjuk. A véleményéhez persze mindenkinek joga van, de ez a kettős mérce meglepő. Valahogy viccesnek találom, hogy minden olyan animét, ami a szokásostól eltérőt mutat, pont a “nagy animések” támadják a leginkább, ellenben a tucatfillereket amik semmi újat nem tudnak felmutatni (Ore Imo, MM) nagyon védik… úgy látszik tényleg a gyertyatartó alatt van a legsötétebb. =P

Bakker… most veszem észre, hogy ez a 200. bejegyzésem. =D

Reklámok

51 hozzászólás to “PaSwG véleménycsere”

 1. Argus Solotov Says:

  Tény, hogy nem a legobjektívebben álltál hozzá a dologhoz, de elég sok igazság is van a véleményedben. Nyilvánvalóan b*ssza a kis csőrüket, hogy valami más is kijött a japánoktól.

 2. finirétes Says:

  Nem is értem,hogy mondhatja valaki a Dexter-re vagy a Boci és Pipire,hogy agyatlan….ő mit nézett 10 évesen?!
  Hacsak nem aktuálisan annyi 😉
  1000000x inkább a Panty és Stockingot nézem,mint a Vampir Knight-ot vagy Narutot 🙂

  • 26-éves az illető, és moderátor a GameStar fórumon (nem véletlenül voltam én anno PC Gurus :P) 400+ animét látott. Ezen felül figura tard és Gundam fan.

 3. Ennek kapcsán még mindig furcsállom, hogy még tartja magát az ősöreg “amerikai szar, japán jó” mentalitás, főleg hogy példaként pont a jobb darabok lettek felemlegetve. Már annak idején se volt semmiféle alapja ennek az egész vakításnak, hiszen mindkét “félteke” termékei között vannak egyaránt jó, és kegyetlen rossz stuffok egyaránt, ezen pedig a komolynak szánt animuk műdrámája se javít. A “lealacsonyodás” kérdése kissé érdekes, mivel Tartakowsky pont hogy az újkori amerikai animáció egyik zsenije, szóval sokat igazán nem ért ez az egész, a öngólon kívül.

  Ami a gráfot illeti: nem tudom (valójában) mennyit nézett a sorozatból az illető, de világos hogy egyszeri, nem animált screenshotoknál nem ment tovább. Az alapján érthető volna a negatív minősítés. Viszont a PaSwG pont hogy mozgásban mutatja meg az erejét. Meg a munkát, amit a Gainax beleölt, kicsit sem bízva a dolgot a cukor designra, mint teszi azt példaként az MM! című gyönyörűség, amit két rész erejéig bírtam zsinórral, a folytatáshoz meg talán valami súlyos fenyegetés kéne, mert önszántamból biztos nem folytatom.

  • Ahogy Tartakowsky mester és a régi CN választék kikezdését nem tudom mire vélni, ugyan úgy nem értem az FLCL, Panty elleni hadjáratot sem. Most komolyan ennyire jól érzik magukat a moe/bishi filler tengerben, hogy a legkisebb mértékű változást sem hajlandók megtűrni? Oké, hogy nekik a moeblobot 1000. alkalommal elsütő MM képviseli a minőségi humort, és a Kuragehimét progresszívnak nevezik (nem vicc, ilyet is olvastam már) mert a hercegnő benne egy transzvesztita (ugye érzitek ti is mennyire törhették magukat ezen a “nagy cselen” a tisztelt alkotók?) de legalább egy kicsit legyen már ésszerű az a kritika.

 4. Argus Solotov Says:

  Én speciel nyugati rajzfilmekben se láttam nagyon olyan folyamatos, sima és dinamikus animációt, mint ebben a cuccban, az animéket meg ne is említsük. A Studio Ghibli filmeket (Princes Mononoke, Nausicaa, Totoro, Laputa, stb.) kivéve animáció tekintetében az általam látott animék “mozgás” tekintetében sorra buktak: állóképek, kimerevítések, perspektívaváltás hiánya, ez jellemzi a mai csodákat, és emellé egyre jobban gányolnak bele 3D-s ocsmány szarságokat…

 5. A többsége még annak is inkább csak 3D behatású, vagy divatosabb kifejezéssel élve Fake 3D. A full 3D jelenetek elég ritkák, és a színvonaluk egy Q3 medium szinten mozog.

  Animáció tekintetében azért a Toei is szép animéket csinált, gondoljunk csak a Dragon Ball, Sailor Moon duóra, amik a saját koruk csúcsát képzeték anno látványügyileg. A támadás, átváltozás animációk a fanserviceon túl jobbára a kor technikai demói voltak.

  PaSwG grafikája elsőre talán puritánnak tűnhet, hisz a megszokott vonalvezetéstől, rajzstílustól eltér, de mint animáció nagyon szép és lágyan animált, nem kapkodva csapongó. Lehet nincs benne 5000 lencsefényfolt, tükröződés, csillogás, meg stilizált fényképekből editált háttér, viszont van benne valami sokkal fontosabb, munka.

 6. Azt megnézném ahogy saját maga jobbat produkál grafikailag mint egy egész stúdió.. *fütty*

 7. -Na ez aztán ritka értelmes vélemény volt.
  -Pont mint a beszélgetés tárgya, kérlek.
  -Nem a beszélgetés tárgya tehet arról, hogy képtelen vagy értelmesen hozzászólni, kérlek.

  Kész, ezzel gyak szénnéégetted a gyereket. 😀

 8. Nem tagadom, ez volt a mostani vita fénypontja, és azt hiszem össze is foglalja a lényeget. =)

 9. Yuriko-chan Says:

  A PPG és a Dexter nagyon jók. Pont most akarok újranézni pár Dexter részt, mert így, felnőtt fejjel (plusz egy kis utánaolvasással) jövök rá, hogy mekkora hatalmas paródiák és poénok vannak benne. (Azt azért megjegyzem, hogy az újabb részeit én sem szeretem, azok tényleg gagyik, és teljesen hiányzik belőlük az a jellegzetes hangulat. A PPG-re szerencsére ez nem igaz.)

 10. Dexterből azok a legjobb részek, amik még az eredeti grafikával vannak csinálva. A PPG-hez hasonlóan egy hatalmas paródia túra az is, kis tájékozottsággal az Amerikai franchiseban rengeteg minden kap “új” értelmet. De ugyan ez elmondható a Cow & Chicken, I am Weasel, Courage, Johhny Bravo, Mask rajzfilmekről is.

  PPG-ről még annyit, hogy a kezdeti szériák és a főleg a pilot epizód sokkal hangulatosabbak és némiképp “bátrabbak” voltak, mint a későbbi részek.

 11. Az ilyeneket úgy se fogod meggyőzni, hadd éljenek csak abban a tudatban, hogy minden, ami mer valami mást mutatni, az eredendően szar, még akkor is, ha ép érvekkel nem tudják alátámasztani utálatukat (és ez vica verse is igaz). Az amcsi hasonszőrűbb alkotásoktól meg pont az emeli ki a Panty-t, hogy tud japánosan cuki is lenni 1-2 adott pillanatban. 🙂
  Annyit viszont hozzátennék, hogy az FLCL ugyan hasonlít a P&Sw/Gb-re, azért azt nem sorolnám a prolihumor kategóriájába. 🙂

 12. Persze az FLCL nem teljesen ugyan az a kategória, de mivel animéken belül elég nehéz ehhez hasonlót mondani, ezért leginkább ahhoz tudnám hasonlítani. Bár perverzség szempontjából akár a Papillon Rose-t is felhozhatnám (az OVA-t) mert ott is voltak elborult dolgok (a segítő állatka egy macska kotonnal a farkán) de az meg már annyira elment direkt SM paródia felé, hogy sokkal szűkebb körnek szólnak a poénjai.

  Egyébként igazad van, de tudod ez egy olyan dolog, hogy személy szerint már csak azért is belemegyek ilyenkor, még ha tudom is, hogy nagyjából mi lesz a vége, hogy lássam mit tud felhozni, ha már annyira lehúzza. =)

 13. Szerintem a Dead Leaves még simán sorolható a hasonló kategóriába.

 14. Az is belefér, bár nekem az annyira nem jött be.

 15. Hogy rohadna már meg de kihasználta az alkalmat, hogy magyarázzon, hogy a CN rajzfilmek szarok. Pont a hőskort emlegette példának, amikor még jók voltak a CN rajzfilmek, hogy a szar essen belé. Persze ki is derült, hogy a legfőbb probléma a grafika miatt van… Ez a úriember(vagy úrinő) moderátor volt a GS fórumon? Szégyen, gyalázat, graphics whore-t tenni gamer fórumra moderátornak, bár sajnos gyanús, hogy a ma a játékújságok írói közül is sokan azok.
  Amúgy a Panty and Stockingot én se bírtam, untam is, nem is jön be ez az erőltetett “lulzy” humor meg aztán a karakterek is elég ellenszenvesek.

 16. Nem csak volt, most is az. Gamestar sohasem volt szimpatikus, már anno 2000-ben sem.

  Egyébként nem gond ha valakinek nem tetszik a PaSwG, de ennyire retard indokokkal támadni és lándzsát törni a fillerözön javára… nos nem mindennapi hardcore weeabooság. =/

 17. Skydragon Says:

  Ritkán nyílik ki a bicska a zsebemben, de mikor Tartakowsky rajzfilmjeit szidta, akkor nagyon felhúztam magam.
  Mit képzel ez magáról, hogy a CN, akkori egyik legjobb rajzfilm rendezőjét szidja?
  Ráadásul a végterméket degradáló szóként próbálta használni, ami alapból fail, az meg a másik, hogy magát cáfolta meg azzal, hogy a Dextert és a PPGt szidja, a Samurai Jacket meg szereti (tudom, nyilván azért mer’ az hinnye de japán :P:D).
  Én elfogadom, ha valaki nem szereti a felsorolt rajzfilmeket, de akkor indokolja is meg, de ne alaptalanul vágja rá, hogy “agyatlan rajzfilm”.
  Szvsz a PPG az egyik legjobb szuperhős/miegymás paródia, amit eddig láttam, igaz az új grafikásak tényleg nem lettek olyan jók, mint a régi részek, de azt szerintem annyira nem rontották el, mint a Dextert.
  És akkor most linkelném is a két kedvenc PPG részemet, enjoy:

  http://www.clip4e.com/play_powerpuff_girls_super_zeroes.htm

 18. “Én elfogadom, ha valaki nem szereti a felsorolt rajzfilmeket, de akkor indokolja is meg” -> Pont ezért akadtam ki én is, hogy elszántan szidta a Pantyt, de semmi realitás, tényszerűség nem volt az mögött, amivel vagdalkozott. Erre spec a grafika lehúzása volt a legjobb példa.

  Tartakowsky mestert illetően is egyetértünk. =)

  PPG… én szeretem, csak a What a Cartoon-ban látott pilot epizód óta bennem van azaz érzés, hogy mint ha eredetileg kevésbé gyerekesnek szánták volna. A kedvenc epizódom nekem máig az, amikor Mojo megcsinálja a Rowdyruff Boyst, akik a lányok ellentétei. =D

 19. Skydragon Says:

  “What a Cartoon-ban látott pilot epizód óta bennem van azaz érzés, hogy mint ha eredetileg kevésbé gyerekesnek szánták volna.”

  Jó, hát egy huszon-harminc éves ember humora nem kifejezetten egyezik a tizenévesekével, sőt, dehát muszáj volt egy kicsit emészthetőbbé alakítani (egyébként egy csomó What a cartoon pilot nem gyereknek való volt, pl az egyik kedvencem is, a Tales of worm paranoia XD, sok korombeli félt mikor megmutattam nekik, rajtam már akkor látszott, hogy vevő leszek a spümco humorra :D).
  A legtöbb rajzfilmet bármennyire is gyerekeknek szánják, azért sok rejtett poént visznek bele, ami később esik le a rajongóknak is, de ez jól van így, aki nem vevő ezekre az nézzen mikiegeret vagy dora felfedezőt. :ĐĐĐ

 20. Igen azt tapasztaltam már anno is, hogy amikor bemutattak egy pilotot a What a Cartoon-ban, utána amikor már éles sorozat lett belőle, másabb lett. Talán még a Dexter tartotta magát a legjobban a pilothoz, csak aztán jöttek az újabb szériák.

  Spümcøt Ren & Stimpy óta nagyon bírom, de a Ripping Friends is nagyon jó volt tőlük. =)

 21. Az értelem.
  Azon meg, hogy “1000x” sokáig röhögtem, ha tényleg olyan vicces neki a Haruhi és a Szerencsés Csillag akkor mondja meg AZ mivel emelkedik ki mint a WC humor mert, hogy semmivel azon kívül, hogy kevesebb mozgás van benne az biztos.

  • Tudod mert ott moék, tsunderék, és átlag közép grafika van, amitől az anime, anime lesz, legalább is szerinte. Az, hogy kábé negyed annyi ténylegesen belefektetett energia van benne, már nem számít.

   A WC humor is simán lehet epic, akár anime, akár nem az, csak hát ezt magyarázd meg egy hardcoreosnak, aki még a stílus létezését se nagyon akarja elfogadni. És ha már itt tartunk, Panty 1000x inkább meríti ki a badass girl fogalmát, mint Haruhi. 😛

 22. Skydragon Says:

  Meg mondom őszintén, hogy nekem először a képek alapján tetszett a Lucky Star és akartam is nézni, de mikor elkezdtem, nekem már az sok volt az első részben, mikor nem tudta eldönteni a kiscsaj, hogy hogy egye meg azt a nyomorult sütit…hát ki a faszomat érdekel, hogy ki hogy eszi azt a nyomorult sütit?
  Szeretem a debil humort, de ez abszolút amőbáknak való szint. -_-“

  • Én még azon akadtam ki amikor megtaláltam, hogy hogyan kéne elképzelni ezt a szituációt valóban egy 4chan képen… Áááh.

   Amúgy maga az egész Lucky Star tényleg egy jó fika is lehetett volna de ebben mi a mű poén és miért ennyire lame a rajzolás? Maga a stúdió is csak az Openingjéből él meg az biztos.

 23. A Lucky Star az egyik legtipikusabb otaku anime, szóval ha nem vagy serious otaku, nem fogod tudni “élvezni” a “humorát”. =)

  Nekem már az sok, mennyi retard tartja szexinek Konatat és Kagamit, amikor kanyarba sincsenek egy valóban szépen megrajzolt anime babehez képest.

 24. Én direkt átkutattam az összes forrást, hogy mit lehet ezen röhögni és nagyon nem volt vicces.

  Na meg a Haruhi is ez a kateg azaz TALÁLD KI mit parodizál.
  Asszem a Needless is hasonló volt akkoriban ( oh igen ha valaki még tudja mi volt az 😀 ) mindenki azt mondta mennyire epic és földbe döngöli a TTGL-t de NEM maguk a fightok rohadt bénák voltak sőt félúton 1-1 részre beugrott egy másik animátor ( vagy rendező? ) szal a pofátlanság csúcsa és persze ez is tele volt idézetekkel.

  Nem tudnának a japánok valami teljesen újat mutatni?
  Nekem elég lenne egy EVA szerűség ( cenzura és zene váltás nélkül aki látta a remake moviekat az tudja miről beszélek. )

 25. Haruhiban én kábé ott vesztettem el a fonalat, amikor egy random ufós/robotos fightról kiderült, hogy azt valójában csak flashelték. Ez elsőre még elment (bár már itt éreztem, hogy ennél sajnos nem lesz jobb) de 5. alkalommal már rohadtul untam.

  Ráadásul a 3-évvel később készült re-broadcastelt verzióban abból a 12 vagy 14 új részből 8 arról szólt, hogy bekerülnek valami időhurokba, és minden részben ugyan az a baromság megy le, csak más körítéssel.

  Meg azok a helyzet poénok is, amikor Haruhi gépet szerez a klubjának… komolyan, én a srác helyében akinek lenyúlja a gépét, úgy oldottam volna meg a szitut, hogy bebaszok neki kettőt, aztán a fényképezőjét oda dugom ahol a nap nem süti. Szerintem így sokkal viccesebb lett volna. =D

  Needless nem volt rossz, én el tudtam vele lenni, de egy Gurren Lagann mérföldekkel jobb.

 26. Haruhi első szériája nem lett volna rossz, mint for the lulz animu (kivételesen jó persze nem, csak alkalmanként tolerálható), de az a semmitérő, a történetből kilógó komolykodás tett arról, hogy trash legyen. Magát a főszereplőt amúgy nem értem, miért nem ütötte meg senki sem annak ellenére, hogy bőven lett volna miért osztani neki a nevelő célzatú nyaklevest, Mátrix ura ide vagy oda. Eleve Kyon (az egyetlen értékelhető karakter) ha ezerszer nem, akkor egyszer se lett volna alkalma leosztani neki a sok baromságért, amibe belerángatta. Mintha direkt azért dobták volna be ezt az egész világalkotós kifogást, hogy a történet ne mehessen el az ésszerű irányba, azaz Kyon szépen faképnél hagyja az egész brancsot ahelyett, hogy csicskás módjára lesnie kell a godess minden (többségében) idétlen szavát. Folytatást meg aztán végképp nem értem minek kellett csinálni, hiszen egyszer már belőtte már a határokat magának a stuff. Leszámítva persze a casht, mert az mindig kell minden áron.

 27. Én végig úgy éreztem a Haruhi anime egyetlen felesleges karaktere az maga Haruhi. A többi karakterben mind láttam valami szikra szerűséget, de benne abszolút nem. Csak egy idegesítő picsát láttam, aki képtelen szembenézni a valósággal, folyton baromságokat talál ki, és másokat zaklat vele, elsősorban szerencsétlen Kyont, meg Mikurut. Sokszor nem is értettem miért hagyják a többiek, hogy Haruhi már-már a szexuális zaklatás határait feszegetően alázza meg és erőszakolja rá a hülyeségeit szerencsétlen csajra. =/

 28. Valahogy van egy olyan érzésem, hogy ezeket (haruhi, lüke szar) nem nagyon kéne egy lapon emlegetni a pswg-vel, oké hogy vígjátéknak szánták mindet, de vígjáték és vígjáték között is van különbség. ha az a csökött ott a fórumon nem volt képes ezt felfogni, hát így járt, ennyivel is szegényebben fog meghalni, de legalább mi ne csináljuk már ezt. 🙂

  • Itt nem a különbség észrevétele volt a probléma, hanem az említett kettős mérce. A fillereknek elnéz mindent, még ennél gyakorlatilag azt se nagyon hajlandó elfogadni, hogy egyáltalán van.

 29. Tegnap én is elkezdtem nézni ezt a Panty and Stocking with Gareltbelt című sorozatot (újra, mert egy ideig Net szakadás miatt csak egy részt láttam belőle), és azt kell mondjam tiszta retro érzésem lett tőle, úgyhogy már csak ezért is érdemes volt elolvasnom a bejegyzésedet. Köszi hogy megismertetted velem ezt a sorozatot, legalább lesz mit néznem a Hokuto no Ken mellett. 🙂

  Ami pedig a vitát illeti: én nem értem, mit néztek ezek – különösebben az idősebbek – fiatalabb korukban. Én állandóan Dextert, Johnny Bravót és Bátort néztem, pedig nem voltam sose közömbös más nemzetek rajzfilmjeivel sem. Nem hiszem el hogy ők nem nézték ezeket a klasszikusokat. :/

  Ami pedig a GameStart illeti: nekik adósuk vagyok. Kedvenc játékaim közül kettővel ők ismertettek meg, csak ők adták ki őket teljes játékba. A GameStar klasszikus szerkesztői jobbak voltak. Emlékszem, mikor életem legszarabb játékát – a Sudekit – tesztelték egy olvasó megkérdezte tőlük hogy mi a véleményük Japánról? Két szerkesztő kivételével mindegyik azt írta, hogy utálja, vagy nem szereti a mangát. Ma már nyilván más lenne a helyzet, egy ideje nem vettem GameStart, az utóbb fél évben még a teljes játékaik sem tetszettek. PC GURU-t meg azért nem veszek, mert most nincs pénzem játékmagazinokra.

  • Azt a számot spec én is olvastam, de ahogy mondod, most az új szerkesztők között már biztos több az animés. Emlékszem haver, aki vette az újságot, mutatott egy lapszámot, ahol a Red Alert 3 értékelésnél a cikkíró, aki egyébként csaj volt, alig bírta visszafogni, hogy ne folyton a Japcsikat fényezze. Sőt van az a kis box, amikbe érdekességekről szoktak írni a játék kapcsán, na ő oda bátorkodott beilleszteni egy Elfen Lied promot, és ez halál komoly. =/

  • GS-t PC-s koromban vettem, Guru-t, meg ha jó volt a játék hozzá. 😀 Egyiket se veszem jó 3-4 éve.
   Nemtom, a Sudeki nekem nagyon tetszett, attól függetlenül, hogy a vége legendásan szar. 😀 Az eddigi egyetlen RPG, ami tetszett.

 30. Bár a Wc humor nekem se jön be, ez a gyerek jó nagy hülyeségeket hordott össze. ^^

 31. Az nem kétséges. =)

 32. Azt megnézném hogy ennél jobban rajzolna http://anntheraven.deviantart.com/art/Stocking-194720245 (ez a sketch mondjuk 45 perc alatt készült számítógépen) méertem az időt mivel én csináltam (Átalában lemérem az időt mert gyakorolok a művészeti felvételijére és elég gyorsan kell tajzolni, mert kevés az idő.) Az oldalon több rajzolmat is megnézhetitek , ha nem folyik ki a szemetek a sok animu szartól amik már elég régiek 😛

 33. Ez egész jó lett, én sajnos még ilyet se tudnék. Anno olyan 2006 körül, amikor a DB, SM mániám a reneszánszát élte, próbálkoztam rajzolgatni. Volt is egy-kettő, amire azt hittem jó, egyet bescanneltem, aztán valahogy úgy voltam vele, hogy “áhh… szarok ezek” és kidobtam őket. Így egyetlen próbálkozásom maradt csak meg, az is tollrajz. =D

  • ÁHH én is így kezdtem csak engem bátorított anyám, mostanra már ott tartok hogy alkalmazott grafikusnak vagy dízsítő festőnek megyek felvételizni XD. Nem kell hozzá sok engem sose tanított senki aztán csak 5 múlva kicsit már jobban rajzoltam 😀

   • Jól hangzik. =) Én képszerkesztő grafikus vagyok, bár ez megtévesztő lehet, mert kézi rajz nálunk nincsen, nem is tanultuk, csak gépi.

   • Skydragon Says:

    Jó rajzok és a színvilág is fasza, de ha nem bánod annyit tanácsolnék, hogy a végtag arányokra és főleg a fejrészre figyelj (néhol elcsúsztak a szemek, illetve más méretűek a kézfejek stbstb). (=

    Tudom, ezek a legnehezebbek egy karakternél, de pl egy iparművészeti felvételin ezekre nagyon-nagyon figyelnek (tudom hiszen én is felvételiztem anno, az utolsó ‘festős’ fordulónál estem ki….utálok festeni >.<").

    Sajnos ha nincs protekciója az embernek (ismert grafikus apuci/rokon, mint az egyik felvételizőtársamnak volt, ott dicsekedett vele hogy ő 100% hogy bekerül miatta), akkor nagyon sok gyakorlás kell ahhoz, hogy egyáltalán ránézzenek az ember rajzaira.
    Egyébként sok sikert! (=

 34. -OJ- felhasználót ismerem, de nagyon nem tudom komolyan venni a véleményezéseit vígjátékok terén. Ez van: van aki érti a humort, de nem szereti. Ő is ilyen.

  • Na ez se most volt már, lassan 3 éve. =)

   Így utólag visszanézve, máig azt mondom, hogy igazából nem is az baszott fel, hogy nem tetszett neki, vagy hogy leszólta, mert van amikor én is csuklóból osztok le ezt-azt. Hanem hogy egyrészt azért lett leoltva, mert műfajilag az, ami. Másrészt mert olyan pontjai is “igénytelennek” lettek nevezve, mint a grafika, a szinkronhangok, zenék, amik akkor pont hogy nagyon is jónak számítottak, objektíven nézve.

   Szóval addig oké, hogy van akit taszít a toilet humor, nem tetszik neki a rajzstílus, stb, de ez még nem jelenti azt, hogy amúgy az anime ne képviselhetne magas minőséget a saját stílusában, műfajában.

   • Az emberek megszokták a moefag kinézetet, már-már üdítően ha, ha esetlen egy realistább ábrázolás mód előtérbe kerül, csak a fricskákat nem szokták meg. Az FLCL is egyszerre keleties és nyugatias rajzfilm, ha lehet így élnem a kifejezéssel, ami megosztó. Mint az Excel Saga. Vagy a Lucky Star (még a moefagek közt is). Szóval vicces. De hasonló volt a C-vel és a Maou Yuushával, ami egy kis tanítószándékot is tartalmazott, csak hát nem lehet mindenki fejében egy információs mátrix a háttérre vonatkozóan.

    Amúgy csak hirtelen megtaláltam ezt a posztot. =)

   • Nos igazából Stocking-nak is voltak moe megnyilvánulásai, mint ahogy például Nia-nak is a TTGL-ből. Persze nem az a tipikus KyotoAnis, Air féle halszermű, pudig fejű, echte moe fajta, de moe.

    Amúgy semmi gond, hozzászólni, bármihez hozzá lehet. =) Eddig egyedül egy bejegyzést “zártam el”, de azt is azért, mert özönlöttek a dilettáns kérdések, amikre meguntam válaszolgatni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: