Top 20 Worst Anime (Elavult)

Ha már úgy is az Anime az egyik vesszőparipám, gondoltam összeszedem egy listába a legrosszabbakat… =)

 

20 – Hellsing

Gondolom most sokan felszisszennek, hogy “de miért? Alucard menő és a Hellsing istenkirály!” de mielőtt még egymás felmenőit kezdenénk el felemlegetni, elmondom miért is tartom rossznak ezt az animét. Egyrészt ott van maga Alucard, aki a nevetségesen eltúlzott, túlerőltetett pozőrség, műmájerség mintapéldánya, amikor egy karaktert annyira darkossá, coolossá, badassé akarunk tenni, hogy az már átcsap az értelmetlen kategóriába. Folyton őrülten vigyorog, szétlő mindenkit a francba, és még csak kinyírni sem lehet, mert folyton respawnol. Plusz még ugye ott a giccs is. Másodszor pedig, ha már ez az anime a komolytalanság jegyében született, akkor miért próbálnak meg benne mégis komolykodni? Mentségére szolgáljon, az OVA jobb.

 

19 – Blue Gender

Őszintén szólva nem tudom ezt az animét mégis hogy gondolták a Starship Troopers után. Semmi újat nem mutat fel, akár még azt is meg merem kockáztatni, hogy mezei plágium. Nem félelmetes, nem izgalmas, unalmas, lagymatag kártevőirtás.

 

18 – Chrno Crusade

Egy jó példa arra, milyen is az, amikor valami olyat szeretnénk komolynak beállítani, amit egyszerűen csak nem lehet komolyan venni. A vicc az egészben, hogy lehetett volna ez egy jó anime akkor, ha nem akarták volna ennyire komolynak látszatni, hanem kicsit lazábbra veszik a figurát, kevesebb lett volna az elvarratlan szál, ízlésesebb lenne benne a fanservice, nem próbáltak volna annyi keresztény miszticizmust beleerőltetni, nem válna a közepétől depresszióssá, és a vége nem lenne annyira semmitmondó.

 

17 – Minami-ke Okaeri

Nálunk nem túl is mert, nyugatabbra azonban elég sok rosszat olvastam róla, mint kiderült, nem alaptalanul. Egy középszerű school life anime folytatásával állunk szemben, ami már anno se volt egy világ szám, ám ez még tönkre is vágta, méghozzá rendesen. Azt mondják a grafika alapján nem lehet megítélni egy animét se… oké, ezt aláírom, de ha van kivétel, ami erősíti a szabályt, akkor ez az anime az. Nem vicc, két egymást követő jelenetben a karakterek vonásait képtelenek megtartani, és televan az egész ilyenekkel, ami már a 90-es évek elején is cikinek számított volna, nem hogy 2009-ben.

 

16 – Yoake Mae yori Ruriiro na

Tipikus esete annak, amikor egy videojátékból készül anime. Az alapstory még rendben is lenne, bár ezt az egész Föld és Hold királyság témát már lelőtte anno Sailor Moon. A kivitelezés azonban… hát most mit ne mondjak… egyszerűen csak rossz. Nem humoros, ráadásul tele van az egész olyan grafikai hibákkal, amik graphics fail legend-é váltak az évek során.

 

15 – High School of the Dead

Ez az anime szó szerint valami elképesztően gyökér. A keményvonalas ecchi, és az átlag zombis filmek keveréke, pure fanservice csápcsöcsökkel, mögötte semmi, és ezt még van képük “horrornak” beállítani. Pozőr hentelés, irreális mennyiségű boobie fanserviceal, ami egyáltalán nem vicces. A hihetetlen igénytelenséggel elnagyolt, ismétlődő zombi klónok miatt meg még egy külön mínusz is jár neki.

 

14 – Rosario To Vampire

Köztudott, hogy a hárem animék mind ugyan arról szólnak, miszerint 3 vagy több lány akarja ugyan azt a lúzer srácot megkapni. A csajok persze mind valamilyen klisé szerint működnek, fétiseket és sztereotípiákat testesítenek meg, a srác meg ugyan mi más, bishi, aki tökéletesen döntésképtelen minden helyzetben, se a lányokkal, se saját magával nem tud mit kezdeni. A R+V azonban kiváló példa arra, amikor nem a fanservice van az animéért, hanem az anime van a fanserviceért. Hiába a marketing húzó ereje, épkézláb cselekmény nélkül az egész nem több puszta szemfény vesztésnél. A story egy nagy 0, a cselekmény jórészt egymásba csapongó jelenetekből áll, a karakterek pedig… no komment.

Hiába az öntvény bugyi és a kényszerű vetkőztetés, az egyetlen értékelhető ebben az animében Mizore marad.

 

13 – Trinity Blood

Garantálom ez az egyik legrosszabb adaptáció, sablonos, jellegtelen, semmitmondó, unalmas és kiszámítható. Elenyészően kevés a jó vámpíros anime, ez egy (újabb) jó példa arra, miért.

 

12 – Angel Beats

Tipikusan azaz anime, aminek minden egyes eleménél azaz érzés fog el, hogy mint ha ezt már láttam volna. A karakterek, a történet, a cselekmények, a poénok… mindet elsütötték már, ami nem is lenne baj, csak épp arra nem vették a fáradtságok a tisztelt alkotók, hogy ezt valahogy úgy összerakják, hogy valami kis hangulata legyen, ami elvonná az ember figyelmét a nyilvánvalóról, vagyis hogy az egész újrahasznosított klisékből áll. Yuri Nakamura, kiköpött Haruhi Suzumiya, csak más színpalettával, ugyan úgy viselkedik, működik, és ugyan olyan idegesítő is.

A hasonlóság azonban nem merül ki ennyiben, ugyan úgy mint a Suzumiyában, itt is random kreténségekből, és értehetetlen flashelésekből áll az egész, csak még hozzácsaptak lőfegyvereket, meg némi vért. Unalmas, felejthető anime, idegesítő karakterekkel megszórva.

 

11 – Ore no Imoto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai

Erről már egyszer leírtam a véleményem, röviden az vele a gond, hogy bár (ez is) humoros akarna lenni és a testvéri kötelék lenne a témája, mégis annyira nonszensz már az alap story is, miszerint egy 14 éves lány azért modellkedik, hogy a pénzét aztán incest hentai játékokra költse, hogy az embernek elmegy tőle a kedve. Ráadásul a fehérnemű, és a tsundere szindróma ezt is végigkíséri. (Csak tudnám abban is mi a jó?)

 

10 – Lucky Star

Egy újabb példa arra, hogy a fanservice hogy képes megfojtani egy komolytalannak, önironikusnak szánt animét. Az egészet az vágja tönkre, hogy maga az anime képtelen ettől a gyerekesen cuki moe-moe elemtől elszakadni, és ez kegyetlenül rányomja a bélyegét mind a grafikára, mind a poénokra, amik így szimplán csak fárasztóak, de nem kicsit, nagyon (sütievős, okfejtős jelenet).

 

9 – Angel Sanctuary

Sohasem néztem sokba a méltatlanul egekig magasztalt Yuki Kaorit, hogy miért arra ez az anime a legjobb példa. Az egész animét úgy ahogy van egyetlen elem viszi el a hátán, és emeli ki az átlag shoujok tengeréből, a testvérszerelem, mint tabu téma feszegetése… ennyi. Egy fikarcnyi eredetiség, vagy mélység sincs benne. Az anime indokolatlan népszerűsége szvsz betudható annak, hogy a hölgynek ugyan tehetsége nincs, ellenben kiváló marketing érzéke van, tudja hogy egy durva perverzióval bármilyen szart el lehet adni, hisz van egy fix fangirl réteg, akinek már ennyi is elég.

 

8 – Elfen Lied

Egyike azon animéknek, amik méltatlanul váltak népszerűvé. Véres, brutális, már a kezdő képsorokkal lesokkolja a nézőt, aztán hirtelen vált és átmegy idétlen cukormázba (Nyu). Ugyan rengeteg kérdést vet fel és néha még egyet s mást meg is tudhatunk, amik alapján az ember elsőre, naivan azt hihetné, ez a nagy össze-vissza kesze-kuszaság majd a végén összeáll és értelmet kap, ám sajnos nem így van. Az egész anime egy közhelyes mondanivalóval megáldott versus, ahol a komolyság és a fanservice küzd egymással, majd az egyszerűbb kerül ki győztesen, a fanservice.

Szerintem inkább csináltak volna akkor egy hárem Hentait belőle, ahol Kouta jól partyba vágja az összes lolit, a három Diclonius meg multi handjobban részesít 1-1 zászlóaljnyi kommandóst. (Tudom, ez gonosz volt, de annyira jól esett… =P)

 

7 – Blood the Last Vampire

A valaha készült legösszecsapottabb vámpíros anime. Az egész szó szerint nem szól másról, mint hogy Saya, az “egyetlen igazi vámpír” lekaszabolja a korcs, mutáns denevér kinézetű vámpírokat egy katanával. Nagyon véres, nagyon darkos, nagyon coolos (már akinek) csak épp baromi unalmas, és nincs mögötte semmi.

 

6 – Duel Masters

A legrosszabb Yu-Gi-Oh klón, ami idegesítő karaktereivel, az átlag animékhez képest is gyilkosnak minősíthető humorával, és ocsmány 3D renderelt szörnyeivel már elég ahhoz, hogy elijessze még a legkitartóbb animést is. A főszereplő egy nyomi Gohan és Ash keverék, ráadásul teljesen értelmetlen, következetességet nélkülöző események zajlanak benne, van hogy egyik rész nem is veszi figyelembe az előzőben történteket. Például ha az egyik rész végén Shobu kifogyott a manából, akkor a másik rész elején miből idéz lényt? Inkább nézzetek Bakugant akkor.

 

5 – Kai Doh Maru

Általában jobban szeretem az OVA-kat, de ez az egyik legszörnyűbb, amit láttam. Sokak szerint “különleges” de engem pár perc után totál lehangolt. A történet csapongó, zavaros, szinte semmit se magyaráznak meg, hogy mi-miért is történik. A grafika pedig ritka ocsmány, olyan mint ha végig szürkés köd lenne a képen, vagy mint ha inkább egyszerűen csak iszonyatosan felhúzták volna a fényerőt.

 

4 – Hametsu no Mars

Már a Kai Doh Maru is bőven rossz volt, de ez még azon is túltesz. Ufo irtás idegesítő csajokkal, csúnya grafikával, semmitmondó storyval, cselekménnyel, és karakterekkel. Többet nem is lehet róla elmondani.

 

3 – Papillon Rose New Season

Amennyire jó lett az eredeti OVA, a sorozat sajnos annál rosszabb. Aki végignézte a Sailor Moon első szezonját, és élénken élnek benne az első részek komikus jelenetei, azok az első 2-3 részt talán még szórakoztatónak is találják majd, de ami utána jön, az szó szerint kínos. Aki nem látta vagy nem emlékszik az SM-re, az meg inkább bele se kezdjen.

 

2 – Strike Witches

Oké… egy military moe stuff, ahol tinédzser lányok harci repülőkké alakulnak és iszonyatos kaliberű fegyverekkel harcolnak… ugye ennél nem szükséges többet mondanom? =)

 

1 – Eiken

Sokáig hezitáltam vajon melyik anime is érdemli meg a megtisztelő első helyet, a Battle Vixens, a Queens Blade, vagy az Eiken, hiszen már így külön-külön is megérdemelnék a legrosszabbnak járó citromdíjat. A választásom végül mégis az Eikenre esett, hiszen ha csak minimálisan is, de a másik kettő lemarad ettől. Az ecchi csúcsa negatív értelemben, ami sikeresen összegyűjti a műfaj legrosszabb elemeit, azokat is jócskán eltúlozva. Egyszerűen annyira abszurd, undorító és gusztustalan, hogy ecchi létére még egy hentait is bealáz. Aki pedig nekem nem hinne, az majd ennek hinni fog…

Mit is mondhatnék még… természetesen van még annyi rossz anime, mint égen a csillag (Platonic Hearts, School Days, Toradora, Skelter Heaven, Hyakka Rouran Samurai Girls, Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan) de úgy gondolom, egyik anime sem ok nélkül került fel a listámra. =)

107 hozzászólás to “Top 20 Worst Anime (Elavult)”

 1. … és te meg is nézted ezeket a szarokat vagy csak így hasra ütöttél?

 2. Nem szokásom hasra ütni, szóval ja a többségét ezeknek végig néztem, de nem mindet. =) Lucky Star-ból elég volt 4 rész, Minami-ke 6 rész, Duel Masters 3 rész, Strike Witches szintén 3, Blue Gendernek kábé a fele.

 3. Argus Solotov Says:

  Simán kinézem belőle, hogy végignézte mindet =P.

 4. Azért annyira nem vagyok mazochista, hogy 12-24 részt végig szenvedjek abból ami végleg nem érdekel. =) Ezek között amúgy is sok az 1-2 részes ova.

  Volt aminél tényleg vártam, hogy majd lesz valami (Elfen, Angel Sanctuary, Rosario + Vampire) volt amit meg csak azért kezdtem el, mert annyian írták hogy szar, hogy én már csak azért is belenéztem. =)

 5. Nem rossz lista, sőt! A többségével még egyet is értek, de azért nézzük sorba:

  Hellsing – fos, utálom
  Blue Gender – szintén, bááár a movie azért nem volt olyan rossz…
  Chrno – egyszer elment
  Minami-ke Okaeri – az első sorozatát szerettem, de a második és harmadik tényleg nem nagy szám
  Yoake… – nem ismerem
  Highschool of the Dead – én azt akkor is élveztem 😛
  Rosario – yaaaawn!
  Trinity Blood – YAAAAWWWNNN!
  Angel Beats – ezt komáltam
  Ore no… – amit már írtam egyszer ide hozzád 😀
  Lucky Star – egyszer megnéztem, gyenge-közepes
  AS – már a mangájától is rosszul voltam, animét nem is néztem
  Elfen Lied – weeaboo-bait fos
  Blood – erről lemaradtam
  Duel Masters – fail
  Kai-Doh-Maru – extrém bullshit
  Mars – amit Aoin is írtam
  Az első hármat meg nem ismerem… (Na jó, a Strike Witchest valamennyire igen, de 100, hogy nem nézném meg.)

 6. Angel Beatsnél engem az baszott fel, hogy egyszerűen csontra látszik az egészen, hogy Suzumiyát adják el újra, csak más körítéssel. Na jó, végül is végig néztem/szenvedtem azt is de… áh, sok volt.

  Az első három meg tényleg epic shit, főleg az Eiken, szóval nem is vesztettél vele semmit.

  • Azzal a különbséggel, hogy itt nem “Haruhin” volt a hangsúly 😉 De úgy emlékszem azt írtad, hogy Haruhi is elviselhetőbb lett volna maga Haruhi nélkül. Akkor itt mi volt a gond, kvázi “Yukival” a főszerepben?

   • Az amit írtam is, hogy néztem, néztem, és televolt az egész olyan jelenetekkel, mint a Suzumiya, magyarul teljesen értelmetlen ötletekkel és reakciókkal, flashelésekkel, stb.

 7. Szintén egyet kell értenem több címmel is, legalábbis azokkal amiket én is láttam, de nálam a végén említettek közül is simán top kategóriás lehetne egyik-másik. Különösen Platonic Hearts, azt szabályosan gyűlöltem a végére 😀

  Hellsing – értelmetlen pózőrködést és overpowerednesst aláírom, gore engem nem tud érdekelni. Ebben leginkább a témaválasztás tetszik. Gonosz okkult nácik vs hit és szabad Amerika (itt UK), ez már a Wolfensteinben is nyerő párosítás volt.

  Chrone – teljesen átlagos

  Minami-ke – az első sorozatban még a céltalan slice-of life szituációkat is poénossá tudták tenni, de a második végére már olyan unalmas lett, hogy a (grafikailag borzasztó) harmadikat már meg sem néztem.

  Elfen Lied – nem tudott érdekelni a céltalan gore

  Yoake Mae – a játék a maga egyszerű romantikus történetével és gyönyörű grafikájával tetszett (összesen három visual novelt olvastam végig életemben, ez volt az egyik) így nem tudok haragudni az elbaltázott anime-változatra sem. A káposzta pedig anime-történelmet írt 😀

  Rosario – sz*r adaptáció, szinte csak a filler-részeket vették át a mangából

  Dual Masters – a legalja, de a mostani Cartoon Networkon nevelt hülyegyerekeknek ez is jó…

  Blood – a film miatt néztem meg az animet, de kb egyformán értékelhetetlen volt mindkettő

  Strike Witches, Angel Beats, OreNoImouto és HOTD nekem tetszett, de nem fogom őket isteníteni, mert vannak hibáik bőven.

  • Rosario lehetett volna jó, ha kicsit igényesebbre veszik a figurát. Sajnos azonban csak egyszerűen csesztek rá, és inkább a bugyikat fillerezték.

   Wolfenstein nagyon jó játék, csak kéne már egy ami ennek a fordítottja. Persze úgy se mernék megcsinálni… =(

 8. Érdekes, de a felét nem is ismerem, szóval csak azokhoz kommentálok, amiket láttam. xD
  Hellsing: Sose kezdtem el nézni, valahogy nem. A magyar szinkron meg… Pár percet láttam belőle és elég volt. Viszont “nagyon fasza” AMW-ket gyártottak rá random System of a Down számokra. xD xD xD
  Blue Gender: Na, ez szimplán szar, nekem már akkor se jött be, amikor elkezdték nyomatni, hogy ez de király stuff. Szerintem nézhetetlen, vontatott, stb.
  Elfen Lied: Szerintem a legszarabb anime, amit valaha csináltak. Talán a Freezing van még egy szinten ezzel a minősíthetetlen szarral.
  Blood: Ebből csak a sorozatot néztem egy ideig, de szerintem egy rakás szar az is.
  Duel Masters – CN-en elment, pont a fárasztó és jellegtelen humora miatt, de amúgy igen, pofátlan koppintás, ráadásul a vér ciki kategóriából.
  Ennyi, többit nem láttam/nem is hallottam.

  • Blood-ból úgy képzeld el, hogy az eredeti nem vicc 2 soros plottal rendelkezik. XD

   Freezing… ne is mond, rohadt komolynak akarják beállítani a csápcsöcsös vagdalást.

 9. Peti, a legjobb anime a No More Heroesban található. :Đ Majd nézz utána. 😀

 10. Amúgy, nekem a Hellsing OVA piszkosul bejött. Sokkal jobb volt mint a sorozat.

  Chrono Crusade se rossz, igaz még nem fejeztem be. Elfen Liedet láttam, ami tetszett, de best kategóriába nem esélyes.

  HoTD: Még az is jobb lenne, ha lefagyasztanának, majd lefestene valami olasz festő, vagy mittomén. BORZALMAS sorozat.

  Lucky Star első…talán négy epizódja még tűrhető volt, utána egy rakás szarrá vált.

 11. Egy része nekem se ismerős ezeknek, de amiket láttam legalább egy-két rész erejéig:

  Hellsing – TV sorozat a Valentine tesók EKG-jának vasalásáig még elment, onnantól viszont látványos lejtmenet. Az OVA ahhoz képest mérföldes javulás.

  Blue Gender – már annak is idején is kimondottan unalmas/Z sorozat volt, azzal a huszonkevés résszel is TL;DR kategória.

  Chrno Crusade – eleje elég átlagos és a közepétől se valami mestermű, de azért a vége “poén” miatt megérte végignézni.

  High School of the Dead – what’s this i don’t even

  OreImo – első két három rész alapján a tipikus “köszönöm, ennyi elég volt” kategória. Vígjátékhoz képest még mosolygásra is csak egyszer-kétszer bírt. Tudom hogy LS-hez hasonlóan a japáni otakukat parodizálná ki, de mint vígjáték sótlan.

  Lucky Star – tizenkevés rész alapján nem tudom hogy volt birkatürelmem javulást várni benne, vontatottságban előkelő helye van. De a Lucky Channel kis túlzással önmagában veri mint az ólajtó. Például abban, hogy pár perc a 20-23 perces terjedelem helyett. Mondjuk magát a sorozatot is kedveltem – mikor még Azumanga Daiohnak hívták és éppenséggel nevetni is lehetett rajta.

  Elfen Lied – ha nem venné olyan komolyan magát, egy jó vasárnapi ebéd utáni agykikapcsolós animu is lehetett volna ebből, amit megnéz az ember egyszer, elröhög a túlzásokon aztán megy tovább a dolgára.

  Strike Witches – Ha jobban ráfeküdtek volna a háborús utalásokra és mondjuk nem a cutesy ábrázolásra, a közepesnél halványan jobb cucc is lehetett volna. WWII sucker-öknek maga a megtestesült trap material.

 12. Strike Witchest én annyira nevetségesen abszurdnak éreztem, már magát az alap ötletet is, hogy kínomban vigyorogtam csak egy-két jeleneten. XD

  Elfen Lied… igen így is meg lehet közelíteni, de én úgy gondolom lehetett volna ez egy tényleg komoly darab, ha a szereplők nem ugyan úgy működnek az első és az utolsó részben is. Mármint úgy értem, hogy fejlődnek, változnak valamerre.

  Blue Gendert azért is hagytam abba, mert piszkosul untatott.

 13. Yuriko-chan Says:

  Durva ez a Haruhi vs. Angel Beats dolog, eddig még nem is hallottam róla.

  A Papillon Rose-nak csak az OVA-ját láttam, és nem terveztem megnézni a folytatást. Úgy tűnik, ez már így is marad.

  És amiket láttam:
  – Elfen Lied: lassan 5 éve lesz, hogy láttam, akkor nagy újdonság volt számomra, de ahogy egyre több lett a viszonyítási alapom, szépen elveszítette a varázsát.
  – Angel Sanctuary: szintén a korai időkben láttam, de zagyva volt, nem fogott meg.
  – Eiken: 3 éve volt szerencsém hozzá. Nem, nem tetszett.

 14. Elég hasonló szinten mozog a két stuff, nem nézhetetlen, de nekem nagyon rókabőr szaga volt. Meg vannak benne jókora quality failok is. =)

  Papillon Rose OVA az egyik kedvencem, de a sorozat sajnos meg se közelíti, nagyon gyenge.

  Eiken-en meg majdnem rosszul lettem. =D

 15. Hellsing – nekem sem jött be.
  Blue Gender – ez sem nagy szám.
  Chrno – Régen szerettem, de újra nézve nem igazán kötött le. Nem tudom, hogy ez a rossz magyar szinkron miatt volt-e, vagy én változtam. Amikor japánul láttam akkor nagyon meghatott a történet. Ennek ellenére most sem tartom rossznak az animét. Legrosszabb nálam akkor lesz valami ha unom a történetet, nem találok benne semmi jót és egy szereplőt sem bírok benne megkedvelni.
  Trinity Blood – Egy jó regényt így elrontani. Animében csak a szereplők voltak jók.
  AS – Csak a manga első pár kötetét olvastam, de nem tetszett.

  Többi animét nem láttam.

 16. Arra emlékszem, hogy a Chronot anno nagyon bírtad. =) Nem nézhetetlenül rossz, csak egyszerűen nem illik az animéhez az a túlzott komolykodás. A fanservice egy dolog, de a nyújtott emoval együtt már sok. Oké, kellenek az érzelmek, de itt valahogy nem is annyira találták el, meg sokáig is húzták.

  • A Chrno Crusade nem anyira komoly amijennek beálitod. Csak egyszerüen nem fogtad fel a lényegét mert ha télleg végignézted nemcsak pár részbe belenéztél akkor tudnád hogy vannak sokal komojab animék , és hogy a vége egyáltalán nem semitmondo. A Yu Yu Hahusonak és a Romeo X Juliet-nek sokkal semitmondob a vége .

   • Nem állítom be semmilyennek, egyszerűen csak nem tudtam komolyan venni, mert a cselekmény, pláne az erősen fanservicelt karakterdizájn mellett hiteltelen volt a számomra.

    Feltételezésekkel, személyeskedéssel pedig nem sokra mész drága egyetlen virágszálam. Maradj tárgyilagos és érvelj, ha ez nem megy gyakorolj, utána írj kommenteket. =)

    Amúgy igen, vannak a Chrnoénál szarabb zárások, és jóval komolyabb animék is… és? Ki mondta hogy nincs?

 17. Nem láttam túl sok animét életemben, de amiket megemlítettél a listában és ismerem, azokhoz hozzászólnék:

  -Ore no Imoto: Pár rész után “rosszul lettem” tőle.
  -Angyalok menedéke: az ilyen megbotránkoztatni akaró, vérfertőzős cuccokat mindig is rühelltem. Ennek a mangájához volt szerencsém, de mikor exem kölcsönadta, majd elolvastam az első két kötetet, nem volt szívem megmondani neki hogy “beteg vagy ha ilyen érdekel”.
  -Elfen Lied: egyszer megnézhetős, de a “kult-animévé” való “koronázása” tényleg felesleges volt.
  -Lucky Star: számomra túl gyerekes volt.
  -HotD: mikor megtudtam hogy létezik zombis anime, belekezdtem, de mikor jött a fanservice hullám, abba is hagytam.
  -Kai Dó Maru: üzletekben láttam a DVD-jét, pont együtt árulják a Blood: Az utolsó vámpírral. Úgyhogy ezt jól összeírtad Péter. 😀
  -Blue Gender: Unokaöcsém oda volt érte, nálam viszont kimaradt. Ezek szerint semmit se vesztettem.

 18. Engem az lep meg, hogy mennyien nem látták a Blood the Last Vampire-t… =) Nálam mondhatni még az elsők között volt, még abból a korszakból amikor 2 dolog miatt fogtam bele egy animébe, vagy mert sokan mondták, írtak róla a usteamen (Chobits, Bastards, FMP, Elfen akkor nagy sláger volt) vagy mert megtetszett a neve (Dragon Half-ba is ezért kezdtem bele). Blood-ról meg ugye kellemes emlékek a dosos időkből, gondoltam na akkor ha már Blood a címe, akkor ez az anime is biztos majd valami epic hentelés lesz… hát hentelés az volt, csak epicnek nem nevezném. =D

  Emlékszem amikor végignéztem, pont az Elfen Lied után, egyetlen kérdés merült csak fel bennem… “akkor ez most ennyi volt?” és jött is rá a válasz “na ennek se volt túl sok értelme…”. Egyébként ekkor, ez után az egymást követő duplacsalódás után szembesültem azzal, hogy bizony vannak piszok rossz animék. =)

  Csajos részről az jut eszembe, amikor egyik legjobb barátom összeszedett egy csajt, és az így egy fix program volt nekik, hogy minden este Gravitationt kellett nézni. Mesélte is, hogy egyszer (ugye érthető okok miatt nem volt rá kíváncsi) megkérdezte a csajt: “Cica… muszáj nekünk ezt nézni?” és erre mi volt a csaj válasza? “De hát ez olyan szép…” XD

 19. Na akkor énis már… ^^

  Hellsing – Nem tetszett, 1 részt láttam belőle.
  Blue Gender – Nem érdekelt.
  Chrno Crusade – Tetszett.
  High School of the Dead – Nem érdekelt.
  Rosario To Vampire – Szeretem! ^^
  Trinity Blood – Uncsi volt…
  Ore no Imoto – Nem érdekel
  Lucky Star – Túl bugyuta.
  Angel Sanctuary – Fujjj
  Elfen Lied – Nagyon véres és uncsi
  Blood the Last Vampire – Nagyon véres és uncsi
  Duel Masters – Nagyon gáz! ^^
  Papillon Rose New Season – Unalmas sajna.

 20. Ha még csak unalmas lenne… A Papillon Rose NS legnagyobb baja inkább az, hogy egyszerűn kritikán aluli az, amit paródia szinten nyújt az első 1-2 résztől fölfelé. Pedig a Sailor Moon-t nem egy túl nehéz feladat parodizálni, elő lehet venni annyi hülyeséget, akár direktbe, akár célzás szinten. Itt azonban üres és jellegtelen az egész, amit csak súlyosbít a tény, hogy az OVA ellenben mester fokon űzte.

  Rosario + Vampire (ahogy már írtam is) lehetett volna jó, csak Gonzoék csesztek rá.

 21. Soha életemben nem hallottam, hogy bárki is összehasonlította volna az Angel Beats!-et és a Suzumiya Haruhi no Yuuutsu-t. De így látv a két főszereplőt, nem alaptalan. A Haruhiból egy részt sem láttam még, pedig igazából már csak azért is érdekelne, hogy a saját szememmel lássam, hogy milyen. Az Angel Beats!-nek láttam az első három részét, nekem tetszett. A zenéje fogott meg a legjobban.

 22. Pedig elég sűrűn szokták emlegetni, igaz nem Magyar, hanem külföldi oldalakon. Egyébként tényleg nem alaptalan, van hasonlóság a két animu között, de ez a kisebbik baj. A fő probléma inkább az vele, hogy a klisék mögött nem sok minden van.

 23. anonimália Says:

  Tulajdonképpen a legtöbbel egyetértek, de az Elfen Lied azért nem annyi, hogy “győzött a fanservice”. Elismerem, sok benne a vér, és talán a cselekmény és a mondanivaló is érthetetlennek tűnhet első ránézésre, de egyike azon animéknek, amiket nem csupán nézni kell, hanem gondolkozni is rajta. Szerintem az az egyik legtöbbet mondó anime, legalábbis számomra nagy klasszikus, és bőven azelőtt láttam először, hogy divatba jött volna. 🙂 Csodálom, hogy a Naruto, a Pokémon és a cardfight animék legtöbbje (utóbbi kettő mint rétestészta jellegű, abszolút értelmetlen, semmitmondó sorozat, bár a Narutóban úgy elsüllyed a sztori a fillerek között, mint nehézlovasság a mocsárban) kimaradt a sorból — merem állítani, hogy az Elfen Liedben több gondolat van, mint a cardfightosok és hasonló agymenések többségében.
  Na mindegy, nem akarok én erről vitát nyitni, elvégre kinek a pap, kinek a paplan… 😉

 24. Őszintén, akinek van egy kis realitás érzéke, annak nem kell olyan túl sokat gondolkodnia az Elfen mondanivalóján, mert annyira alap, nyilvánvaló dolgokat szed elő, amiket már milliószor lelőttek, hozzáteszem sokkal értelmesebb formában.

  Mit kell/lehet ezen az animén gondolkodni? Van egy baromi egyszerű, közhelyes mondanivaló, amit a sorozat felszínes, sekélyes eszközökkel mutat be. Ráadásul minden főbb karakternek van egy jó nagy emo a múltjában, mögötte semmi, a személyiségük egy nagy 0, karakter fejlődés meg mint olyan, nem létezik. Az összes karakter teljesen 1 dimenziós, ugyan úgy működnek, gondolkodnak az első, mint az utolsó részben, mint ha az addig történtek nem is számítottak volna. Úgy vélem ez bőven elég indok ahhoz, hogy ne lehessen komolyan venni.

  Egyébként az anime kábé 1.5 éves volt amikor én láttam, már akkor se nyűgözött le, és azóta sem sikerült neki, bővebben: https://peter1989.wordpress.com/2010/04/24/elfen-lied/

  Narutoból nem sokat láttam, nem is érdekelt, Bleachet néztem egy darabig még jóval az Animaxos vetítés előtt, de aztán ráuntam. Pokemon szerintem nem rossz, mint gyerekeknek való merch anime megállja a helyét, rossz kártyásnak ott a Duel Masters.

  SZERK: Hmmm… vajon miért ugyan az az IP címed, mint supermario4ever-nek? =)

 25. anonimália Says:

  Félreértés ne essék, csak lakótársak vagyunk, fórumon linkelte ezt a postot. 🙂 (Mostanában meg kezdek skizo lenni, és néha Mystra, néha anonimália néven írok random helyekre. :’D Ha kételkedsz, az már a te bajod, nem fogok netcaféba menni, hogy megírjak egy kommentet, sorry…)
  Az Elfenre visszatérve: elfogadom az álláspontod, hogy nem tetszik; valószínűleg én látok/képzelek bele túl sokat, elvégre fanficeket írok (leginkább múlt idő), így legtöbbször olyan mellékszálakat vagyok képes futtatni a fejemben, aminek külső szemlélő számára köze nincs az animéhez. 😀 Mindenesetre továbbra is jó alkotásnak tartom, bár ezek szerint az én fejemben pörgő kép- és hanganyag már amolyan Mystra-remake. ^^
  (Szerintem a Bleachbe is azért szerettem bele, mert sok volt benne a jó fic-alapanyag, és ezt a nézetemet fenntartom. :D)

  • Nem kételkedem, írhat aki akar nyugodtan. =)

   Fanficírásnak pedig jól látod, meg van az a hátránya, hogy az ember hajlamos a saját ízlés, gondolatvilág szerint átformált verzióját preferálni a canon helyett. Vagy ami még sokszor előfordul, amikor az ember túl sok mindent akar belepakolni a ficébe, és “enyhén” túllő a célon, ezeket tapasztaltam én is. XD

   Én anno egy Sailor Moon fanficbe kezdtem bele, és a kezdeti viszonylag canonhű elképzeléseim a végére már odáig fajultak, hogy implantok, regenerálódó páncél, tér manipuláció és hasonló baromságok kerültek bele. XD

 26. Péter

  Chrono: Jobb lett volna ha eldöntik, hogy vígjátékot akarnak készíteni vagy drámát.

 27. Kábé, vagy az is jó megoldás lett volna, ha kevesebb emot raknak bele és maradnak egy átlag, de szórakoztató akció anime szinten.

 28. Ha már szóba került a Naruto: igazából divat lett mostanában fikázni, vagy mi? Egyre több helyen látok fikázásokat, pedig ez a manga azért egyáltalán nem illik bele a rossz sorozatok kategóriájába. Ahhoz túl jól felépített az egész. Van saját világa, mely – úgy ahogy – ki van dolgozva, vannak szerethető szereplői, jelen van a jellemfejlődés, és néha egész megmosolyogtató a humora. Még ha vannak benne hullámvölgyek, akkor is lehet látni hogy Kisimoto tud valamit. Itt érzékelhető a sztori, látszik hogy nem a karakterek viszik a hátukon a történetet mint sok más manga esetében. Igaz, egy Berserkkel azért nem ér fel, de szerintem a mai mangák között talán ez az egyik legszórakoztatóbb.

 29. Hogy mi is a baj a Narutoval, azt Dodgers kolléga kiválóan összefoglalta: http://dodgers20.wordpress.com/2010/07/09/naruto-2002-ez-maganak-ninja-partelnok-ur-ez-egy-lofsz/

 30. Én csak annyival jellemzem a Narutót, hogy “japán Harry Potter”. Amúgy már olvastam ezt a bejegyzést. Egyet értek a leírtak nagy részével, ennek ellenére még mindig azt mondom hogy a ma futó talán legszórakoztatóbb sónen cucc. Ebben ugyanis hála Istennek igencsak minimális a fanservice, és nem a karakterek vezetik a történetet, hanem a világban történő események.

 31. Inkább nézz helyette One Piecet, de még a Bleach is jobb, mint a Naruto. Minimális a fanservice? Már bocs de már eleve a Naruto->Sakura->Sasuke szerelmi szál adja az ívet az alternatív párosításnak, ja meg ott a szőke csaj akivel Sakura rivalizál, mert az is Sasuket akarja. Nem a karakterek vezetik le a storyt… bakker, amennyi flasbacket és hozzá párosuló emot láttam minden részben, mi a franc ha nem ők vezetik le a storyt, ami nagyjából borítékolható miről fog szólni, hogy lesz Naruto az ultimate ninja, csak hát közbe kell a balhé is folyamatosan, mert csak úgy kezdődhet meg a jó öreg szintezés.

 32. “Inkább nézz helyette One Piecet, de még a Bleach is jobb, mint a Naruto. ”

  Nem tervezem a One Piece-t, nincs időm még egy véget nem érő sónenre. Az pedig hogy mi jobb és mi nem, az teljesen szubjektív.

  “Naruto->Sakura->Sasuke szerelmi szál adja az ívet az alternatív párosításnak, ja meg ott a szőke csaj akivel Sakura rivalizál, mert az is Sasuket akarja.”

  Ez vonatkozott a part I első negyedére, később már teljesen másról
  szólt a történet. Fanservice alatt pedig én a nagymellű, kilógó csöcsű tinilányokat értem. Eddig csak Cunade számít ilyennek, de az sem tini. Inkább legyen össze-vissza szerelmi szál, mint hat teljesen balfék női karakter akik csak a fanservice miatt szerepelnek a mangákban, én azt mondom.

  “Nem a karakterek vezetik le a storyt… bakker, amennyi flasbacket és hozzá párosuló emot láttam minden részben, mi a franc ha nem ők vezetik le a storyt, ami nagyjából borítékolható miről fog szólni, hogy lesz Naruto az ultimate ninja, csak hát közbe kell a balhé is folyamatosan, mert csak úgy kezdődhet meg a jó öreg szintezés.”

  Például vegyük az emlegetett Bleachet. Mi van benne? Icsigo megmenti Rukiát ezért behatol Soul Societybe. Sok harc és gyúrás után képes lesz visszahozni. Aztán elrabolnak egy másik lányt, majd elölről kezdődik az egész. Nem azt mondom hogy a Bleach fostos lenne, de annak a sorozatnak nem hinném hogy a sztori lenne a húzóereje. A Narutóban sokkal több minden történt az eddig megjelent 50 nemtomhánny kötete alatt mint a Bleachben. A Narutóban érezhető a nindzsavilág romlása, az ideológiák egymásnak feszülése és hatásuk a szereplőkre nézve, és ahogy haladunk előre, egyre komolyabb és komolyabb hangúvá válik. Már nagyon nem az a történet mint ami az elején volt.

 33. Fikázás mint divat kapcsán ugyan csak a saját nevemben (és az anime alapján) beszélhetek, de akkor is ugyanazt írtam volna a postban szóról szóra, ha egy réteganime lenne amit világszerte jó ha páran ismernek. A Harry Potteres hasonlat bennem is megfogalmazódott, habár esetemben inkább a dolog negatív oldalát tekintve, hiszen ahogy a HP afféle belépőként szolgál az ifjabbaknak a könyvek világába, úgy a shounen (és általánosságban az anime) kategóriában a Naruto is efféle célt tölt be. Amivel alapjáraton nem lenne semmi gond, hiszen annak idején a Tom & Jerry, a Disney-blokk, a TMNT, és a többi klasszikus is ilyesfajta célt szolgált az ifjú titánoknak. A probléma ott kezdődik, hogy amíg az előbbiek a “belépőjegyen” túl is képviselnek bizonyos minőséget a hozzá járó pozitívumokkal, addig a Narutóból ez hiányzik. Arról nem is szólva hogy minden negatív ponton túl valahogy hiányzik belőle az a plusz, ami shounenné tesz egy shounent, és nem egy 100+ részes érdektelen emofesztté. Egy DB vagy egy YYH mellett feltűnően képviseli azt a minőséget, amit a mostani CN, illetve a két nagy Kereskedelmi Kanális matinékínálata tesz most: kínos gyerekesség, humor címszó alatt unalmas szituációk, és általánosságban jelentéktelen történet/karakterek. Persze ezt be lehet(ne) tudni a retromániának, hiszen ahogy telik idő, úgy változnak az igények. Ezt még vallanám is, ha mostanában nem kezdtem volna el a One Piecet, ami azt kínálja amit a Naturóban (és a Bleachben) kerestem, de nem találtam: egy shounent, amit 12+ éven túl is lehet úgy élvezni, mint annak idején a klasszikusokat.

 34. A fanservice egy elég tág fogalom, amiben sok minden beletartozik. Narutoban egyébként mi megy? Kapják a missionöket és leosztják a lapokat hogy ki-kivel fightol, ahol még arra is jut idejük, hogy egymás pofájába rágják ki-mit és miért csinált meg 5 percenként flashbackelnek, jó sok emoval. Az ideológiai humbukot és a komolykodást inkább hagyjuk (az előbb felsoroltak fényében pláne). Hogy a mangában mi megy, nem tudom, és nem is érdekel.

 35. Hmm… ez a két fenti vélemény sok mindent megmagyarázott amit eddig nem bírtam összeegyeztetni. Már világos hogy miért nem tudod élvezni a mai animék nagy részét Péter.

  Ami pedig rácáfol a gyerekességre: lefejezések, lyukasztások, csontig rohasztások, cigarettacsikk vérben elnyomása, csonkítások, átszúrások stb. Igen, a sztoriban vannak hullámhosszok, gyakran átcsúszik drámába akcióból, sőt vannak mélypontjai is. De eddig még nem találkoztam olyan mangasorozattal, ami ezektől mentes lett volna, és szerintem muszáj hogy a legkomolyabb sorozatoknak is legyen humoros része. A baj az szerintem hogy megszoktatok a 90-es, 80-as sónen animékben egyfajta valamit, és nem tudtok elrugaszkodni tőle. Én is Dragon Ballon nőttem fel és rendszeresen nézem a Hokuto no Kent is, de azt is tudom hogy ha nem lett volna Gokú olyan jellemileg mint amilyennek megismerjük, talán nem tetszett volna annyira a sorozat, és ha Kensiro nem lett volna jószívű, és egyben könyörtelen, akkor sem folytattam volna a HnK-t, ha kényszerítenek. Még ha Naruto vonásaiban vannak is közhelyes dolgok, akkor is megtestesíti a barátaiért harcoló és saját életét egy csöppet sem féltő sónen főhőst, amiért én felnézek ezekre a szereplőkre.

  És még valami: miért olyan lehetetlen elhinni, hogy ami eleinte gyerekesnek hat az később igazi sónenné kupálódik?

 36. Világosan leírtam már milliószor mi a bajom a mai animék többségével. A goretól pedig max egy dolog nő, a korhatár amibe besorolják, önmagában viszont kevés, mert tudod a gorenak is addig van értelme, amíg hiteles körítéssel párosul.

  Lehet bennem van a hiba, de nem tudok pusztító hatalmat társítani egy olyan szánalmas kinézetű és rövidke életkorú karakterhez, mint Naruto, pláne amennyi melodrámával meg van tömve, és amilyen kretén módon viselkedik. Goku is tudott hülyén viselkedni és poénkodni, de nem ment át debilbe, és amikor komolyra fordult a helyzet, akkor tényleg komoly volt és komolyan is lehetett venni. Az hogy egy karaktert nem borít 30, 40 kiló izom, oké, elfogadom, lehet ezt visszafogottabban is csinálni, de könyörgöm ne olyat nyomjanak már a képembe, aki még egy gyerek zsúron is lebőgne mint bohóc.

  Igazi shounen? Tudod mitől lesz egy shounen igazi? Attól, hogy amikor nézed olyan érzés fog el, mint ha egy jó akciófilm sorozatot néznél, csak keleti, japán jellegzetességekkel, nem pedig attól hogy a Barátokköztöt nézed ninjáknak beállított emokkal. Kellenek az érzelmek, kell a dráma, de mértékkel, mert nem shoujot szeretnék látni shounen címen.

 37. Gyerekes címszót arra értettem, hogy hiába van vér, meg látványosabb sérülések, megalázások, attól még a show központi hangulatán, mentalitásán nem dob számottevően, hiszen ezekhez nem társul az a komolysági, mögöttes faktor, amitől komolyan lehetne venni, és nem mint futószalagon szállított, hatás nélküli plot-elemként. Egy EL-t ilyen alapon valóban vérkomolyan lehetne venni, hiszen azért ott is repkednek a testrészek, és a vörös nedű is csordogál bőséggel mint a Duna vize. Ettől viszont egy szemernyit sem lehet komolyabban venni, hiszen maga a stuff erőltetett, hatásvadász jellege és a mindenképpen tanulságot kicsikarni akaró mentalitása nem ad ennek alapot. Véresnek véres az is, de történeti szempontból nem győz meg arról, hogy na most oda kell figyelni, mert megrázó dolgok történnek. A Narutóban ugyanez az érzés fogott el: történik a cselekmény, de nem tudom komolyan venni akármennyire erőlködik, és ebben aligha a régi minőségre vonatkozó elvárás rózsaszín szemüvege a ludas. Nem azért nem nyerte el a tetszésem, mert a régi nagyágyúkhoz nem ér fel, hanem egyszerűen nem adott semminemű élményt amitől azt mondanám: olyan minőségi shounent nézek, aminél túlzó mértékben nem hiányosság a hosszú terjedelem, nem érzem úgy, hogy feleslegesen pocsékolok el X órát az életemből hasznosabb dolgok helyett.

  Lehetetlen lenne elhinni? Elhinném talán, ha azelőtt nem láttam volna egy Trigunt vagy egy DB-t, ami tökéletesen mutatja be a 180 fokos, pozitív értelemben vett történetbeli pálfordulás mikéntjét bárminemű erőlködés nélkül. A Naruto is próbálkozik ezzel, de amíg a Trigun eseményeit valóban komolyan lehet venni a prezentáció profizmusa miatt (is), addig egy Narutóban maximum egy “cool story, bro” jellegű unott megállapítást tud kicsikarni.

 38. Péter:

  “Lehet bennem van a hiba, de nem tudok pusztító hatalmat társítani egy olyan szánalmas kinézetű és rövidke életkorú karakterhez, mint Naruto, pláne amennyi melodrámával meg van tömve, és amilyen kretén módon viselkedik.”

  A vicces hogy Naruto kezébe nem is került soha nagy hatalom. Négy dzsucuja van és ezek fúziói, de nincs is nagyon szüksége többre. A viselkedésről alkotott véleményed pedig már csak azért sem helytálló, mert Naruto jelleme sokat fejlődött az évek múlásával. És még gyerekként játszotta a rajt – mert hülyének sosem volt nevezhető, max. egyszerűnek – később már szinte filozófiai kérdésekre is meg tudta adni a választ és tudatosult benne hogy Szaszukét össze kell verni, mert gonosszá vált. Mindent amit anno elsődlegesnek tartott, háttérbe szorította, – még Szakurával is volt egy veszekedése – szóval már felnőtt a feladathoz,a mit kirótt rá az élet. Még ott is higgadt tud maradni, ahol a felnőttek már begőzöltek. Plusz ha Naruto kisgyerekként kerül túl nagy hatalom birtokába, akkor vajon a kölyök Gokú milyennek számít a begyakorlás nélkül elsajátított Kamehamehával? Narutónak legalább be kell gyakorolnia a technikáit, semmi nem megy neki azonnal.

  “Igazi shounen? Tudod mitől lesz egy shounen igazi? Attól, hogy amikor nézed olyan érzés fog el, mint ha egy jó akciófilm sorozatot néznél, csak keleti, japán jellegzetességekkel, nem pedig attól hogy a Barátokköztöt nézed ninjáknak beállított emokkal. Kellenek az érzelmek, kell a dráma, de mértékkel, mert nem shoujot szeretnék látni shounen címen.”

  Ez megint szubjektív. A sónen fiúknak készült sorozatokat jelöl, és mint tudjuk, nem csak az akció számít sónennek, hanem a sport mangák, a gimis sztorik, vagy az olyanok is mint a Death Note. Szerintem a Naruto egyértelműen akciósorozat szándékozik lenni, csak Kisimoto nem az általad megszokott szálat vezeti, hanem kipróbál valami mást. Az hogy ez ízlik valakinek vagy sem, az egyéni ízlés kérdése. Ízlésről meg ugye nem vitatkozunk.

  Dodgers:

  Az animét én sem néztem túl sokáig, mert egy idő után zavartak az elhúzások, vagy a túldramatizálások. Mangában máshogy jön át, te képzelheted hozzájuk a szinkronhangokat, az effekteket, a színeket, mindent. Ezért is javaslom mindenkinek hogy hagyja a Naruto animét mert az tényleg fos lett egy idő után. Akinek a manga sem jön be, az tényleg ne Narutózzon.

  Én leszögezném: nem a Naruto a kedvenc animém, sőt tudom hogy vannak hibái.

 39. Nem került? Akkor a 9 farkú róka démon mi? Hagyjuk már… =) Mangát pedig nem olvastam, az animéből láttam annyi részt, ami nekem tökéletesen elég volt ahhoz, hogy ne nézzem tovább. Bocs ha nem nézek végig több száz résznyi fillert egy olyan animéből ami nem érdekel, csak azért, hogy aztán azt lássam hogy egy ninja kölyök a bohócból hogy megy át ultimate fighterré, ami azért valljuk be, nem túl eredeti koncepció, elég nevetséges.

  Goku pedig ha jól emlékszem Master Roshi-tól tanulta meg a Kamehameha-t, és folyamatosan edzi magát a történet során.

  Különben meg honnan tudod te, hogy én mit szoktam meg? Ez nem megszokás kérdése ember, hanem ízlés és minőség kérdése. Ha pedig nem vitatkozunk ízlésről, akkor mi megy már itt X komment óta? Kishimoto elbújhat Toriyama árnyékában, lószart se próbál ő másként csinálni, a Naruto ugyan azokkal az eszközökkel operál, mint anno a Dragon Ball, csak több emoval.

 40. “Nem került? Akkor a 9 farkú róka démon mi? Hagyjuk már… =) ”

  Naruto nem tudja használni a róka erejét és nagyon sokáig nem is akarta. Most jutott el oda, hogy nincs más választása, muszáj lesz összespanolnia Szmörével ha el akarja kenni Szaszuke száját. Már pedig el kell neki.

  “ami azért valljuk be, nem túl eredeti koncepció, elég nevetséges.”

  Nem túl eredeti, mégis rengeteg sónen használja ezt, hogy az elején egy senkiből lesznek szinte Istenné. Ez egy jól bevált recept, Gokú meg Júszukéék óta sokszor így megy ez.

  “Goku pedig ha jól emlékszem Master Roshi-tól tanulta meg a Kamehameha-t, és folyamatosan edzi magát a történet során.”

  Gokú miután látta a Kamehamehát Teknőc-bától, saját maga kipróbálta, hogy menne-e neki egyáltalán. Első próbálkozásra, minden begyakorlás nélkül ment neki egy kis erejű Kamehameha, amivel leamortizálta Bulma kocsiját. Narutónak ezzel szemben minden dzsucut alaposan be kellett gyakorolnia, ami az ő inteligenciáját ismerve nem ment neki
  egyszerűen. És Gokúhoz hasonlóan ő is sokszor edzette magát a sorozat során.

  “Különben meg honnan tudod te, hogy én mit szoktam meg? Ez nem megszokás kérdése ember, hanem ízlés és minőség kérdése.”

  Olvasom a blogod, olvasom mi a véleményed a dolgokról, miket nézel, miket kerülsz el, stb. Így kialakul egyfajta nézetem az ízlésedet tekintve. Szerintem minden olvasód így van ezzel, még ha minimálisan is. És ezzel nincs is baj, szerintem nincs szar ízlésed. Ami pedig a megszokást illeti, amikor a “Miért nem nézel új animéket Peti?” bejegyzésedben összehasonlítottad a mai sónent és sódzsót, és ehhez hasonlóan írtál az animés gonoszokról is. Tehát:

  Te megszoktál egyfajta színvonalat. Pl. hogy a jó sónen számodra egy jó akciófilmmel egyenlő, badass dumákkal és/vagy karakterekkel, komolyan vehető vagy mulatságos, esetleg drámai történettel és jó zenével, megspékelve a komolyan vehető atmoszférával. Ez az elvárt színvonal, ez alá nem mész. És manapság, hogy ezek a vonalak egyre kikopnak az animékből/mangákból, már kevés felel meg a te általad elvárt színvonalnak, vagy hányingert kapsz a tömérdek plágiumtól, közhelytől. Így eldöntöd hogy nem nézed őket, helyette nosztalgiázol és előveszed a kedvenceket ha valódi sónent akarsz. Ha nem így lenne, akkor légy szíves cáfolj meg mert nem akarok hülyeségeket gondolni rólad.

  “Ha pedig nem vitatkozunk ízlésről, akkor mi megy már itt X komment óta? ”

  Egymás véleményét beszéljük meg, illetve írjuk le. Én speciel próbálom kultúrában védeni a Narutót, de nem támadtam az ízléseteket, csak megállapítottam hogy pár dolog ami eddig nem volt tiszta, értelmet nyert.

  “Kishimoto elbújhat Toriyama árnyékában, lószart se próbál ő másként csinálni, a Naruto ugyan azokkal az eszközökkel operál, mint anno a Dragon Ball, csak több emoval.”

  Nehéz jobbnak lenni annál akire felnézünk, de egyet értek a mondat első negyedével, a többivel már nem. Torijama még így is az egyik legjobb mangaka.

 41. Én úgy gondolom világosan leírtam, még ha nem is minden részletében korrekt módon, mi a bajom ezzel az animével.

  1. A főszereplő unszimpatikus, idegesítő hülye gyerek. Ha nincs legalább 1 tulajdonság, amiért megkedvelhetném a főszereplőt, már nagy mínusszal indít nálam az anime. Továbbá a társai se szimpatikusak.
  2. A harc egyszerűen úgy ahogy van rossz. Van benne egy-két kreatív elképzelés, ötlet, de feleslegesen sok idő telik el azzal, hogy a karakterek egymás szájába rágják mit és miért is használtak, ki-mit csinált jól, és ki-mit kúrt el.
  3. Túl sok idő megy el a flasbackekkel és azok is túlérzelgősek. Mint mondtam kellenek az érzelmek, de nem ilyen mennyiségben, pláne egy shounenben.

  Azt hiszem ezek így együttvéve már elég nyomós okot adnak arra, hogy ne nézzem tovább és keressek mást, jobbat. Márpedig van jobb, amihez viszonyítva ez az anime a műfaján belül igencsak alsó-közép kategóriásnak mondható.

 42. Nálam sincs benne a Top 3-ban, a 2. okod miatt meg főleg. És a vicc hogy elég kevés eredménye van annak hogy elmagyarázzák a technikáikat, mert sok rajongó még így is mindenféle balfaszságot összehord. Nem ártana egy ilyen karakter az életbe: http://fc03.deviantart.net/fs30/f/2008/048/0/f/Narutard_Hunter_by_Juliet_The_Spooky.jpg

  Apropó, számíthatunk tőled valami Top 10 Best Anime listára a közeli vagy távoli jövőben? Érdekelne, mik előzik meg nálad a Panty and Stockingot. 😀

 43. A Panty & Stocking mint humor, paródia anime a 2. helyen áll nálam jelenleg. Viszont ha úgy globálisan kéne rangsorolnom… hát jó kérdés, van azért egy pár anime amit szeretek és elé tenném, mert jó dolog nevetni de vannak más szempontok is. =)

  Lesznek majd best listák, de egyelőre még nem most.

 44. Akartam kérdezni Peti a Weiss Kreuzal h állsz? ^_^

 45. Őszintén? Nem túl jó… =)

  Basszus tényleg mekkora egy rakás szar anime az is.

 46. Dragonman Says:

  A HOTD-el és a R+V-el nem értek egyet. Én mindkettőn jól szórakoztam, és nálam, ha ez már megvolt, akkor már megérte megnézni. Bár megjegyzem, igen mindkettőnek voltak hibái, de nem feltétlenül a fanserviceben kell azokat keresni.

  Az 1. hellyel tökéletes egyet értek. Ez még látatlanul is FÚÚÚJ!!!

  De ha a másik két alternatívát raktad volna be 1. helynek biza nagy cirkuszt vágtam volna!

 47. Ez egy szubjektív lista, épp ezért cirkuszolni is felesleges lenne, ezek csak animék. =)

 48. Magdolna néni Says:

  Ezek közül csak a Blue Genderből láttam néhány részt, illetve pár percet a Duel Mastersből. Pont elég volt 🙂

 49. Sok van amivel egyet értek de, pl van pár olyan is a listán ami nekem favorit.
  A Hellsing, a Rosario to Vampire, és az Elfen Lied nálam igazán a bestek közt van. pl a Rosarion kívül csal a Beelzebub-on nevettem eddig többet.

 50. Bestnek nevezni őket azért erős túlzás… nagyjából mind a hármat ugyan az vágja tönkre, hogy a fanservicet iszonyatosan előtérbe helyezik, annyira, hogy az már zavaró.

  Hellsing, Rosario esetében mondjuk ott a manga, de az Elfennél még a mangával is ugyan az a baj, mint az animével. Plusz az EL mangának még a rajzolása is olyan amatőr szintű, hogy egy-egy doujinshi mangaka különbet csinál.

  • Engem ezek a dplgok nem igazán zavarnak, legalábbis az említett sorozatoknál nem. 🙂

   • Nekem se az a bajom, hogy van benne fanservice, mert anime nincs fanservice nélkül még a legkomolyabb darabok esetén se. Viszont az nem mindegy a fanservice mégis mekkora szerepet tölt be a történetben, mennyire ízlésesen tálalják, illetve hogy az mögött mi van.

    Sajnos egyik esetben se túl sok minden, a 3 közül talán még a Rosario áll a legjobban, de az is csak Mizore miatt.

 51. tudom hogy már nem mostani poszt, de ha mindenki leírta a véleményét ezekről, akkor én is 😀
  Hellsing – nem szeretem a vámpíros animéket
  Blue Gender- az ilyen fajták sem jönnek be, amikor anno még A+ volt, szenvedés volt egy epizód is
  Chrno Crusade – az első részek jók voltak, de a vége fele már teljesen pocsék volt
  Minami-ke Okaeri – még nem láttam, de fail képeket láttam már róla xD
  Yoake Mae yori Ruriiro na – szintén nem láttam, csak a fail képet. Nem értem hogy maért nem tudják igényesen megcsinálni, hiszen még csak nem is határidős. ( gondolom én )
  High School of the Dead – szintén nem láttam, de nem is tervezem
  Rosario To Vampire – láttam mind a 2 évadot, és már az elsőnél bekellet volna fejezni az egészet. a fanservice dolog engem is nagyon zavar, sok animét pervez disznóknak találnak aki. ahogy te mondanád, perverz no life otakuknak. persze nem gond ha egy animében van fanservice de azért ez már nagyon túlzás ._.
  Trinity Blood – nem láttam de nem is szándékozom
  Angel Beats – nekem tetszett, igaz Yuri tényleg Haruhis. Legalább a viselkedése lett volna más, akkor nem lenne ennyire feltünő.
  Ore no Imoto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai – csak ismertetőkből és screenshotokból ismerem, de a bátyja megakarja hágni a kishúgát dolog után…egyáltalán nem akarom megnézni. értelmesebb dologra is fordíthatom az időmet XD
  Lucky Star – láttam, de már az 1. rész is ratyi. Egyáltalán nem humoros. a showder klub, az a humor, nem ez xD
  Angel Sanctuary – ezt sem láttam, de nem tervezem
  Elfen Lied – uramatyám….pár éve nagyon rajongtam érte, de szerencsére felnyílt a szemem és végre beismerem hogy mennyire semmitmondó eltúlzott eröltetett….egyszerűen pocsék. sok 12-13 éves csak azért nézi mert ” fúúh folyik a véér ” az idősebbek meg azt próbálják bizonytgatni hogy mennyire komoly és van mondanivalója, pedig rohadtul nincs. egy másik blogon olvastam hogy a mangához képest az anime jó, de nekem a mangája jobban tetszik. de ez nem azt jelenti hogy szeretem.
  Blood the Last Vampire – atyám, a filmjét láttam, és nagyon tetszett! de animében nem jön be….
  Duel Masters- …..cartoon network… agybajt kapok a sok ratyitol amit leadnak, duel masters, bedaman, bakugan….facepalm
  Kai Doh Maru – ezt sem ismerem
  Hametsu no Mars – és ezt sem, de utálm a sci fit.
  Papillon Rose New Season – neeem
  Strike Witches – ezt viszont már ismerem XD háthogyismondjam… ” 20 éves korukra elvesztik az erejüket, tehát fiatalok a lányok hogy élvezhető legyen a rajongóknak ” olvastam egyszer valahol ezt. ……….nocomment. erre van igénye a sok nolife otakunak. szégyen.
  Eiken – saaaaaaaajnos ismerem…és csak annyit mondok hogy hihetetlenül groteszk, undorító.

 52. Februári, az azért annyira nem régi, 2009-es postjaimhoz is szoktak még írni. =)

  Rosario + Vampiret nem mondanám perverznek, inkább csak simán sok benne az unalmas bugyi fanservice. Valahol sajnálom is ezt a sorozatot, mert lehetett volna jó, főleg mert a manga az.

  Ore Imonál inkább a kishúg az aki nem bánná ha a bátyja véletlenül megtalálná erőszakolni. Egyébként inkább humoros próbálna lenni, de nagyon nem megy neki.

  Elfen Lied szintén az a kategória, ami akármennyire rossz is, lehetett volna jó, csak idejekorán el kellett volna azt dönteni, mit is akarnak kihozni belőle. Komolykodást, brutális hentelést, vagy egy könnyed haremet, mert a 3 egyszerre nem megy.

  • egyébként én a rossz animék közé sorolnám még a Hayate no gotokut is és a shuffle-t. a shuffle visual novele nagyon szép CGI. csak utánna jött az anime, aminek a grafikája tragikus. meg amúgy is kiszámítható, egy fiura rámászik az egész női szereplőgárda…..van tsundere is, yandere is…van féltékenykedés ezerrel, tipikus melodráma
   nameg a Power Puff Girls Z. hát hogy is mondjam…nekem eredetiben sokkal jobban tetszett. ez a japcsi verzió fölösleges volt.
   na mivan még….Mitsudomoe! sajnos már a 4.-es kislányokat sem hagyják ki a perverzióbol….persze lehetne jó kis aranyos történet ha nem lenne ecchi….könyörgöm 10 éves gyerekeknek minek bugyivillantás meg satöbbi….
   elég sok van, de most csak ennyit hoztam fel.
   nem tudom hogy ismered e őket.

 53. Hellsing: szerintem is túlhypolt egy kicsit (?), de nálam azért nincs a legrosszabbak között, ez amolyan egyszer nézhetős cucc.

  Chrno: nem olyan szörnyű ez…

  Trinity Blood nekem sem tetszett, az egyik legunalmasabb anime, amit valaha láttam. Tényleg kevésszer fordul elő, hogy bealszok valamin, de ezen majdnem sikerült. 😛

  Rosario+Vampire és HOTD: számomra egy súlycsoportban vannak, mindkettő csak béna fanservice-parádé. Az utóbbinak egyébként megnéztem az OVA-ját is (csak tudnám minek), nos ez még gagyibb, mint maga a sorozat.

  Elfen Lied: ennél pedig érdekes a helyzet, mert először tetszett, sőt most sem találom annyira rossznak, de ajánlgatni meg isteníteni, nem fogom, az biztos. Ugyanis olvastam a bejegyzésedet ezzel kapcsolatban és azóta úgy gondolom, hogy egy öncélú erőszakkal és hárem fanservice-szel megtűzdelt, de sajnos még ezek dacára is élvezhető anime. :/

  AS: nekem speciel a kedvenceim között van, de nem a vérfertőzés témája miatt (igaz, hogy erre épül az egész, de én megpróbálom figyelmen kívül hagyni, eddig ez sikerült is). Az OVA tény, hogy összecsapott és (a mangához képes meglehetősen) ratyi, viszont Yuki Kaori is az egyik kedvenc mangakám, valahogy bejön a beteg stílusa. Lehet, hogy sablonos, de én ebből nem sokat veszek észre, mivel többnyire csak tőle olvasok shoujókat, az átlagshoujók számomra túl nyálasak.

  Eiken: pedig valóban undorító és már-már botrányosan sz@r, de talán pont emiatt, nálam agyzsibbasztásnak egyszer elment (csodálkozom is, hogy miért nem égtek ki a retináim, de ami késik… XD).

  A listáról kimaradtak közül pedig a Dokuro-chan valóban bűnrossz, a School Days meg tervbe van véve, olyan sok helyen olvastam, hogy ilyen borzalmas, meg olyan pocsék, hogy most már komolyan kíváncsi vagyok, hogy mitől olyan szörnyű, aztán, ha valóban annak találom, akkor majd félbehagyom.

  A többit nem láttam, de ezek után szerintem nem is fogom.

 54. A School Days híresen rossz adaptáció, de annál is szörnyűbb a Platonic Hearts.

 55. Angel Sanctuary, Eiken, Trinity Blood, Rosario + Vampire, Blue Gender, Platonic Hearts, School Days, Skelter Heaven ezek mind bűnrossz animék.

  Ha már rossz animék a téma akkor ezeket tenném még a listára: Kanokon, Kannazuki no Miko, I”s,
  Umineko no Naku Koro ni, Kara no Kyoukai, Futakoi, Gedou Otometai,
  Seikimatsu Occult Gakuin, Akikan!, Sekirei, Tanjou: Debut
  DearS, Girls Bravo, Onegai Twins, Love Pheromone, Elemental Gelade,
  Record of Lodoss War, Tekkon Kinreet, Strange Dawn, Musashi Gundou, Crying Freeman
  Weiss Kreuz, Legend of Crystania, Dai Mahou Touge

  • Record of Lodoss War-t én nem teném ezzek közét nem egy jó de nem is egy rosz anime. Egy olyan anime amimelé leülhetsz egy ebédel társaságában és mig azt nyámnyogod megnézheted. Nyújt pár jó élményt de roszat nem. ha minden igaz TV valami 7/10 értékeltem mikor látam az Ova ezzel szemben 6/10 de van náluk mérföldekel szutyokabanime amitidde fellehet sorolni szóval nem hiszem hogy pont ilyen lenne afödolog.

   Petilistájához hozzászólva amivel nem értek egyet az Elfen Lied… nálam az az anime örök emlék marad. Söt Elfen pont egy olyan tipusu anime amit földegyik fele utál gyülöl és megvet. a másik meg szeret, imád vagy isteniti.. és vagyok én aki eközzöt vagyok.aki nem tartja kedvencnek. de elismeri hogy jó mü.. és nem a vér miat vagy a csöcsök (Itt legaláb van melbimbo nem úgy mint a Sailor Moonban 🙂 és mégmiellötezt fére értenétek SM nem utálom söt még nem látam csak gyereként pár részt így azt nem minösitem látásnak) és hasonló szarságok miat. Hanem aki figyelmesen végig nézteTudja hogy LUcy mitmiért tet… egyetlen egy szép (vagy kevésbbé szép) de mégiss öszínte szóért.. talán érzelgösen hangzik de ez van

   illetve Egyre többen látom azt hogy sokan utálják a blue gendert pedig én mikor egy két részt elkaptam én ugy emlékszemnekem tetszet.. azota is kivánom megnézni. Még akkoris ha valóban szar 😀

   Duel master mehet volna föjebb úgy kba SW után…

   • Mondjuk úgy, az Elfen Lied az addigi amúgy sem túl magas színvonal mellé, a végére még sikeresen ellent is mondott magának.

    Lucy mit-miért tett? Azért mert neki szar volt, és mert ő megtehette, amúgy meg szerelmes volt Koutába, akitől azt várta, hogy megadja neki amit akar, ennyi.

    Egy másik helyen már leírtam nemrég, de azt hiszem ez úgy tökéletesen összefoglalja mi a baj magával az Elfen Lied-el, és a zárással is:

    Lucy: “Úristen Kouta, hát én megöltem a családodat meg még vagy 3 tucat embert, de rájöttem hibáztam, ugye meg tudsz nekem bocsátani?”
    Kouta: “Ohh persze hát hogyne, semmi gond, mással is előfordul az ilyesmi, meg van bocsátva.”
    (ölelés)
    Lucy: “Jaj de hát a milícia úgyse hagy majd nekünk sose békét, na meg el is kúrtam a dolgokat, szóval most megyek és öngyi leszek, majd gondolj rám.”
    Kouta: “Oké, szia!”
    Kommandósok: “Ott a gyilkos, RATATATATATA! Zsír, akkor most húzzunk haza srácok, a testet meg hagyjuk ott, majd kezd vele valamit az akinek nem tetszik.”
    (kis idő eltelik)
    Lucy: “Élek! Oké, akkor most menjük haza Koutához és a folytatást majd a doujinshi mangakák elintézik, Nyu.”

 56. Jézus, némelyiknek már a címe is mutatja, hogy valami eszméletlen gagyiság lehet. =D

  DearS szerintem annyira nem volt rossz, Akikan gyenge közepes, Weiss Kreuz nevű rémálmot sajnos ismerem.

  Strange Dawn… oké, ebből egyetlen kép elég volt arról a baba akármiről.

  Legend of Crystania ez valami elfes hülyeség, hallottam már róla, hogy állítólag piszok ocsmány és gyenge.

  Crying Freeman… ez mi? Néztem róla képeket, de ez most komolyan arról szól, hogy valami Kenshiro wannabe emozik és bőg benne? Csak mert akkor nagyon szar lehet… XD

 57. csak 2 kedvencem van közte 😀
  Elfen Lied, Angel Beats
  mind2őbe volt olyan rész ahol megkönnyeztem, nem tudom mi bajod van velük 😛

 58. Elég érthetően leírtam, mi velük a bajon.

 59. Nagyrészt egyet értek a listával ugyan van itt-ott amit hozzá adnék ha lehetne.

  Hellsing: Vámpíros történet, kevés a jó sajnos ezért örültem is mert ugyan Alucard egy hadsereggel ért fel de mivel nem ember ezért elnéztem. Viszont ez később nagyon OP-lett meg lapos lett az egész és értelmetlen a végére számomra.

  BlueGender:
  Nekem tetszett a sorozat, a Starship Troopers nem nagyon érdekelt. Mikor láttam a mecha gépeket azonnal kapcsoltam volna ki de valamiért végig néztem. Nem nagy szám, de szerintem szépen megcsinálták. Igazat adok, hogy elég lapos arra viszont pont jó ha nincs semmi dolga az embernek akkor megnéz egy részt egy pohár bor vagy korsó sör mellett ha nincs kedve könyvet olvasni.

  Chrno Crusade – az első részek jók voltak, de a közepétől meguntam

  Minami-ke Okaeri – Pár epizódot megnéztem és kb el is felejtettem annyira semmi.

  Yoake Mae yori Ruriiro na – szintén nem láttam, csak a fail képet. Nem értem hogy maért nem tudják igényesen megcsinálni, hiszen még csak nem is határidős. ( gondolom én )

  High School of the Dead – olvasom a mangát, néztem az animét, hát igen a ‘csápcsöcs’ ahogy nevezed befigyel de ez sajnos divatban van. Nem vagyok oda alapban a zombis dolgokért, talán csak a Romero filmek tetszettek.
  Nem rossz igazából legalább nem RAGEZOMBI hadak vannak mint minden máshol manapság.

  Rosario To Vampire – Ugyancsak olvastam a mangát de reménytelennek tituláltam az első széria végén.
  Túl sokszor van fanservice és más számomra kínos, hogy néztem a sorozatot. Jobb is lehetne de akkor nem vennék ennyire. Szeretem a harem mangát pl a Ranmát vagy Hinata Inn-t de ez szánalmasnak SEM nevezhető azokhoz képest.

  Trinity Blood – két részt láttam, elég is volt, pont olyan mintha újra nézném az Alkonyat filmet.

  Angel Beats – Hallottam róla, nem keltette fel az érdeklődésem.
  De ki ez a Haruhi akit említenek sokan? Én inkább a régi animéket nézem így a mostaniak nagy része kimaradt.

  Ore no Imoto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai –
  No comment, nem érdemes rá szót fecsérelni.

  Lucky Star – Azt hiszem előkeresem az Excell Saga-t és megnézem újra.

  Angel Sanctuary – Hasonlít az Animundi játékra, az is szar volt és ez is az.

  Elfen Lied – Régen sem értettem miért nagy szám, most sem értem. Van ugyan kitűzőm róla de csak azért mert az FMA-en kívül nem volt más a boltban amit ismertem is volna… Narutót meg nem veszek.

  Blood the Last Vampire – a film faja, a többi kerülendő szerintem

  Duel Masters- én szerettem, mert nem szerettem a Yugi-Oh!-t és ez pontosan leparodizálja az egész műsort. Ezt nem kell komolyra venni, az egész műsor vicc és úgy ültem le hozzá és emiatt tetszett.

  Kai Doh Maru – nem is hallottam róla

  Hametsu no Mars – Venus Wars, VanDread… van pár amit inkább nézek/olvasok mint ezt.

  Papillon Rose New Season – a Sailor Moon után nekem a Wedding Peach is sok volt.

  Strike Witches – Ismerem és állítom, hogy a hülye loliconoknak találták ki. Egy pedofiloknak gyártott műsor pedofiloktól

  Eiken – Ismerem és nekem tetszett. Egy gag manga ami kicsit sem veszi magát komolyan és megint annyit tudok mondani, hogy parodizálja a kedvelté vált elemeket. Erre példák.:
  csáp csöcsök illetve tőgyök felnőtt ÉS TIZENÉVES lányokon egyaránt.
  Van annyi blőd hülyeség benne mint az Excell sagában, csak míg az MINDENT parodizál az Eiken stílus elemekkel dolgozik és hozza az elvártat nálam.

 60. A Haruhi animét úgy tudnám neked a leginkább összefoglalni, hogy adott egy igazi vernivalóan kretén kis csaj, Haruhi, aki bekerül egy suliba, majd alapít egy “brigádot” ami valójában egy amolyan kretén klub. Itt aztán őkelme istent játszik, vagy legalább is diktátort, és a álló nap abszurdabbnál abszurdabb hülyeségekkel áll elő. A többi életképtelen klubtag létezésének az egyetlen értelme pedig (a klisés fanserviceon túl) hogy így vagy úgy, de azt csinálják amit Haruhi akar, ahelyett, hogy a legkézenfekvőbb megoldást választanák, és egyszerűen otthagynák a francba, a hülyeségeivel együtt.

  A “cselekmény”? Nagyjából a “na talál ki ennek a résznek mi volt az értelme” kategóriát képviseli, annyi flasheléssel vegyítve, hogy kábé a 3. után már érteni se akarod mi-miért történt, sőt, ilyesmit, mármint értelmet, még csak keresni is felesleges az egész animében.

  Duel Masters -> Az addig oké, hogy ön ironikus szeretett volna lenni, de sajnos nem jött neki össze, mert különbség van a paródia (legyen az direkt vagy indirekt) és a mezei fárasztás között. Márpedig a Duel Masters “humora” igazi recsegős fahumor.

  Eiken Club -> Az rendben van, hogy (ez is) ön ironikusan, a csöcssegg hárem fanservice sorozatokat szerette volna kiparodizálni, úgymond az abszurd eltúlzással akart görbetükröt tartani. Ez idáig jó, a szándék. A baj viszont (itt is) a kivitelezéssel van, hogy a felszínes dolgok alatt nincs semmi más. Vannak nevetségesen eltúlzott csöcsök, hentaiba illő gusztustalanság, de emellett nincs semmi, maximum az átlag háremekre is jellemző harmatgyenge poénok.

  • Köszönöm a Haruhi téma összegzését, szerintem elkerülöm. Sosem szerettem, ha találgatnom kell mi az epizód lényege… kivétel a FLCL de ahoz többféle kábszer hatása alatt kéne lenni, hogy megértsed.

   Duel Masters:
   Hát igen sajnos a görbetükrös cucc nem mindig sikerül, de én azért megadom neki a pontot, hogy próbálkozott. Ennyivell több mint a tonna számra gyártott többi ilyen műsor ami csak a belőlük készült játékok eladására hajaz.

   Eiken:
   Hát elég gyenge igen de szerintem pont ez adja meg az egész lényegét. Annyira szar, hogy már mindent eljátszik ami megjelenhet egy átlagos hárem mangában és sajnos tényleg minden összegez. A hülye humorral együtt.

   Az Eikenhez képest van szerintem rosszabb mert azok meg komolynak hiszik magukat!

 61. “kivétel a FLCL de ahoz többféle kábszer hatása alatt kéne lenni, hogy megértsed.”

  Végre valaki kimondta. XD Sőt, szerintem a készítők is annak a hatása alatt voltak, amikor rendezték. XD

 62. Még ha az alatt is voltak, a végeredmény jó lett. =) Mármint ha már most elmebeteg random humor a cél, akkor legyen az, elmebeteg random humor, amit az ember megkap minden részben, és nem vár mellé semmi mást. =)

  Haruhi viszont nem tudta eldönteni, hogy akkor most limonádé school life, random humor, vagy misztikus flashelős cucc akar e lenni. Így nem lett igazából egyik se, és épp ezért nem is jó egyik szempontból se.

 63. Azt nem is mondtam, hogy nem lett jó. Annyit mondtam, hogy valószínűleg nagyon begyógyszerezték magukat mikor csinálták. De ezt a Gainex-nél nem újdonság.(Guren Lagan, Panty és Stocking, meg a fene tudja mit csináltak még)
  Nem tudom mondjuk eldönteni melyik fáraszt le agyilag jobban az Excell Saga vagy a FLCL.

  Hát akkor Haruhit szerintem dobom a kerülendők listájára. Szerencséjére nem lesz magányos mert vannak bőven a listán.

 64. Titkosnak mondtam, értettem te hogy érted. =) Gainax ja, tuti isznak, anyagoznak minden animu alatt, de egy biztos, ők legalább tudnak animét csinálni, méghozzá olyat aminek hangulata van. =)

  NGE, FLCL, Gurren Lagann, Panty & Stocking, legjobbak. =)

  Excel Saga igen, az jutott még eszembe mint jó példa a jó random humorra, viszont ott azért van egy viszonylag stabil alap téma is, a titkos szervezetek.

  Haruhi kihagyásával semmit se vesztesz, időpocsékolás, pláne a hosszabb verzió, mert ott annyi extra van, hogy kapsz 8 filler részt, ami azon alapszik, hogy bekerülnek valami időhurokba, és 8 epizódon keresztül ugyan az a baromság játszódik le. Ez még egy 200 részes animénél is kibaszás lenne a nézővel, nem hogy egy 28 részesnél.

  Amúgy van best lista is, ha van kedved checkold le. =)

  https://peter1989.wordpress.com/2011/04/14/top-20-best-anime/

 65. TheLostSoul Says:

  A Hellsing a legrosszabb animék listán? MI VAN?! ROLF! Semmit se fogtál te fel Seras és Alucard, Alucar és Integra kapcsolatából! Fogadok cukkolásból írtad ezt a listát de lehet tényleg nincsen ízlésed! -_-

  • Teljesen igazad van! Nyilván olyan animék után, mint a GitS, Akira, NGE, Jin-Roh, stb, pont a Hellsing karakterek közötti sokrétű, szerteágazó, mély, filozofikus kapcsolatot nem fogom megérteni.

   Komolyra fordítva, a Hellsing a rossz animék listáján van, egyszerűen azért, mert ott a helye. A legjobb esetben is egy erősen középszerű darabról van szó, amiben nincs semmi érdekes vagy kiemelkedő. A karaktereket meg akár pirítósokkal is helyettesíteni lehetne.

  • Dr.Thezeus Says:

   Mondjuk azt én sem értem, mit kéne felfogni a Hellsingen. Vámpír nácik, kiegészítve néhány vérfarkassal, megtámadják Londont, aztán mindenki megöl mindenkit. Mondjuk én is szerettem a Hellsinget, ez az egyetlen olyan cucc, ami még mangában is megvan, de attól még nincs itt semmi felfogni való. 🙂

   • A Hellsing kábé olyan, mint ha az ember egy olyan DMC gameplayt nézne, ahol bekapcsolták a god mode cheatet. Vagyis végtelenül pozőr, erőltetetten műmájer, és egyben tökéletesen értelmetlen.

    Azt mondjuk elhiszem, hogy egyeseknek ez a (nem tudom jobb szavakkal jellemezni) céltalan, látványos hülyeség bejön, mert “awesome!” de hogy még ebbe is mondanivalót akarnak erőltetni páran, hát az már tényleg röhejes.

   • Dr.Thezeus Says:

    Való igaz, hogy Aluard sorsáért relatív keveset kell aggódni. Mondjuk szerintem egyszer nézhető darab, ha ki akarom kapcsolni az agyam, és csak úgy bámulni valamit, ahhoz például tökéletes. Engem meg még valamiért szórakoztatni is tudott, főleg az OVA második fele, amikor már London felett lebegnek a Zeppelinek, ennél többet meg el sem várok egy ilyen animétől. Tudom, kétségbeejtően alacsonyak az elvárásaim. 🙂

   • Én itt most a TV sorozatról beszéltem, az OVA az már egy másabb tészta, bár való igaz, Alucard karakterét így se sikerült megkedvelnem, a többiekét még úgy se. =)

    Valahogy nyugati oldalon jobban megy ez, például ott van Duke Nukem, a nagy dumás tökös csávó, aki egymaga szétrúgja a Földet megszállni készülő idegen hadsereg nemesebbik felét, de közben saját maga, sőt mondhatni a sztereotip Amerikanizmus paródiájává is válik egyben.

    Ez az amit hiányolok a Hellsingből, vagy hogy nagyon hasonlót mondjak, DMC-ből. Ezeknél valahogy mindig is mesterkéltnek, helyenként kínosan erőltetettnek éreztem, ahogy minden eszközzel megpróbálták a “cool guy” imázst ráhúzni a fő karakterre. Ráadásul ez a “minden eszköz” túlnyomórészt (jó Japán szokás szerint) egyet jelent a látvánnyal, vagyis hogy megpróbálnak lenyűgözni végtelenül pozőr jelenetekkel, ami önmagában nem lenne gond, épp csak közben a hangulati közeget nem sikerül megteremteni.

   • Dr.Thezeus Says:

    A TV sorozattal jómagam sem vagyok kibékülve, bár egyszer azért végignéztem azt is, leginkább csak azért, mert nem hosszú. 🙂
    Ami pedig a japán és az amerikai keményfiúk közti eltérést illeti, az valóban igen nagy. Mondjuk én Duke helyett jobban csípem a Doom sorozat tengerészgyalogosát, aki végig néma csöndben darálja be a Pokol küldötteit, de gondolom ez jórészt arra vezethető vissza, hogy nekem a Doom 2 volt életem első (és nagyon fiatal éveim egyetlen) játéka.

   • Anno én is végignéztem, bár azt nem mondanám, hogy meggyőzött volna. =)

    DoomGuy és maga a Doom 1-2, alap dolgok volt akkoriban, de nekem a Wolfenstein 3D, Duke 3D, Outlaws, Blood, Shadow Warrior, Redneck Rampage jobban bejöttek. Utána meg jött ugye a Half-Life, aminél újra meg kellett tanulni FPS-t játszani.

 66. Junchi oltogatástárából tévedtem ide, de látom te is ugyanakkora tahó sznob vagy mint ő. Hellsing, Elfen Lied és Chrono Crusadenek nincs helye ilyen listán!!!! És van egy kettő még..

  • LOL! Látom hozzám is benéztél hát egy-két pofonért. =D

   Nos… tudod attól, hogy te belelátod/beleképzeled a mondanivalót valamibe, még más nem biztos, és lehet, hogy nem azért, mert “tahó sznob”, hanem azért, mert amit te mondanivalónak látsz, azt más esetleg fanservicenak, vagy szimplán hülyeségnek.

   Egyébként ha tahó sznob-nak tartasz, akkor mit keresel egyáltalán itt? Azt hiszem az intelligenciádat tükrözi a hozzászólásod. Ha nem értesz egyet, érvelj, ha nem érvelsz semmivel, akkor nekem lesz igazam (persze nem tudsz semmivel, csak siránkozol és megsértődsz, mint Junchinál).

   • Most ne már, hogy ide is átjött… 🙂

    Vigyázz, mert még a végén a te MAL-os pályafutásodról is jegyzőkönyveket készít vagy esetleg naplót vezet róla.

   • Először én is azt mondtam, hogy bakker ilyen nincs… és mégis. =D

    De legalább azt megtudtam, hogy drága Gyépé a PTE TTK-ról osztja az észt.

    “mert még a végén a te MAL-os pályafutásodról is jegyzőkönyveket készít vagy esetleg naplót vezet” -> Ha ezen a listán kiakadt, akkor a dropped listám láttan szerintem végleg elborulna az agya. =D

   • Ja, IP-check után nekem is a PTE-TTK-t dobta ki, ami kicsit gáz, lévén én is oda járok. (Lehet skizó vagyok és nem tudok Gyopo nevű énem létezéséről? : P)

    Mondjuk engem a “miért adtam a Hurruhira 2/10-et” dologgal támadt be és arra te is valami hasonlót dobtál iirc, szal a hatás úgy hiszem, mindenképp meglenne. 😀

   • Még a végén, egyik nap majd arra leszel figyelmes az egyetemen, hogy valaki azt kérdezgeti random emberektől: “Te vagy a Junchi?! Te merted lehúzni a SAO-t?!” =D

    Aki egyetemista létére ilyen Haruhi, Hellsing, Elfen féleségek miatt képes személyeskedni, abból még ki is nézném ezt. =)

   • Asszem megyek és nevet váltok, egyes közegeknél azt se tűröm, hogy a polgári nevem monogramja is hasonlítson mások nick nevére 😀 (Na meg hát, oltani én is tudok sorozatot -pl. AKB-, de azt senki ne várja meg =D)

   • Sajnos sokan máig nem jutottak el odáig, hogy ha valamit védelmezni szeretnének, akkor a kritikára személyeskedés helyett ellenérvekkel kontrázzanak. Szomorú, de ha nem így lenne, kevesebbet nevettem volna az elmúlt pár évben. =)

    Ezt az AKB kritikát belinkelhetnéd, tényleg érdekelne, mitől lehet ennyire bitangpusztulatos… =D

   • Inkább az a sajnálatos, hogy sokan máig nem jutottak el odaáig, hogy másnak a kibaszott MAGÁNVÉLEMÉNYE miatt nem kéne talán megpróbálni felkötni az illetőt =P.

   • Itt van a barátom blogján álló bejegyzés: http://gunjou-blog.blogspot.hu/2012/07/akb0048-kritika-regards-dolan-ricz.html
    Illetve itt van egy kis kiegészítés hozzá: http://dantaliannoshoka.blogspot.hu/2012/07/anime-marathon-2012-julius.html

    De lehet megcsinálom szalonképesebbre, ha már a Konzol Magazinba is firkálok =D

   • Oké, tehát ha jól értettem, akkor loli tinilánykák, énekelve küzdenek a neo-kommunizmus ellen… kösz, erről ennyit pont elég tudnom. =)

 67. Shinigami Says:

  15. legrosszabb a Higschool of the Dead? Láttad te egyáltalán? O.o Azért ,mert nagy mellek vannak benne már egyből rossz? És mi van akkor ,ha hentelős? Olyan nevetséges vagy hallod! Különben meg egész jó története van és izgulni lehet rajta , hogy mist mi lesz és ki hal meg.
  csak mondom, de olyan mintha kimásoltad volna az első 20 animét amit láttál és csak azért is lehúztad volna mindet.

  • Igen láttam, és bármilyen meglepő, nem jött be. =) Lehet ezen vitatkozni, de a Madhouse (szerintem) elbaszta ezt az animét. Kezdve azzal, hogy valami olyat akartak utánozni, amihez nem értenek.

   Én szeretem a zombis filmeket, mint ahogy a zombis vígjátékokat is. Azt viszont rühellem, amikor egy anime nem csak hogy nem működik, de még hülyének is akar nézni.

   Zombis vígjátékot nem úgy szokás készíteni, hogy veszünk egy Amerikában már millió meg egyszer ellőtt, gagyi, zombis formulát, aztán nem kezdünk vele az égvilágon semmit. Ha pedig nem tudják, hogy kell zombi paródiát csinálni, akkor nem az a megoldás, hogy egyrészt, fanservice szempontjából, masszívan beletenyerelnek abba a végletbe, amit általában az ARMS használ. Másrészt, hogy mindezt semmitmondó pozőrködéssel, és erőltetett beszólásokkal akarják viccessé tenni. A humor, és a fanservice, optimális esetben, kiegészítik egymást, és egyformán hozzájárulnak az élményhez. Ha azonban egyik se működik, akkor a végeredmény szar lesz. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy mivel jár az, amikor egy vígjátéknak szánt animében, elkezdenek komolykodni, és történtet akarnak beleerőltetni oda, ahová fölösleges.

   “olyan mintha kimásoltad volna az első 20 animét amit láttál” -> Ezt nem tudom honnét vetted, de nettó hülyeség. A listám eleve olyan animékkel kezdődik, amiknek számmal kezdődik a címe. Konkrétan így indul (most):

   – 1+2=Paradise
   – 100%
   – 1000 Nen Joou: Queen Millennia
   – 3×3 Eyes
   – Aa! Megami-sama! (OVA)
   – Aa! Megami-sama! (TV)
   – Aa! Megami-sama! Specials
   – Agent Aika
   – Agent Aika Moving Out
   – AIKa R-16: Virgin Mission
   – Akikan!
   – Akira
   – Angel’s Egg
   – Ano Ko ni 1000%
   – Another
   – Appleseed
   – Arrow Emblem Grand Prix no Taka
   – Ayashi no Ceres
   – Baki the Grappler
   – Baki the Grappler II

 68. A Queen’s Blade-del szerintem nem is a túlzott fanservice a legnagyobb baj, hanem az hogy szerintem papíron nem hangzik rosszul, viszonylag érdekesek a karakterek alap személyiségei, még ha eléggé sztereotipikusak is, egy ilyen Battle Royale köztük érdekes is lehetne, csakhogy az egész a lehető legunalmasabb módon van megvalósítva. A sztori meg a karakterek motivációi mind unalmas monológokkal meg expozícióval vannak elmondva, a harcokban pedig csak a ruhájuk tud megsérülni, tehát még ott sincs semmi izgalom.

  • Az való igaz, hogy a Queens Blade-el közel sem csak annyi volt a baj, hogy a “nők” olyanok benne, mint ha épp Joe bácsi tehénfarmjáról szabadultak volna. Ez már inkább csak a “hab” a tortán. =) Viszont ez elmondható az ARMS többi hasonló remekművéről is, például az Ikkitousen-ről. A Platonic Hearts-el pedig még önmagukat is sikerült alulmúlni.

   Nem is értem, miért nem marad ez a stúdió a kaptafánál, és csinálja azt, amihez ért, hentaikat.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: