Batman vs Dracula (2005)

Megmondom őszintén, elsőre kissé meredeknek éreztem ezt a fajta párosítást, szkeptikusan álltam hozzá, mert nem igazán tudtam elképzelni a mitikus fő vámpírt és a híres képregényhőst egy műsorban, ahogy szemben állnak egymással. Végső soron azonban azt kell hogy mondjam, egész jól sikerült, egyszeri megtekintésre tökéletesen alkalmas.

A denevér és a vámpír

A történet egyből a közepébe vágva kezdődik, azaz Batman két legnagyobb ellensége, Joker és Pingvin is megszökik az Arkham elmegyógyintézetből, hogy megtalálják a lopott pénzt, melyet a Gothami temetőben rejtettek el. Joker azonban szembekerül Batman-el, így Pingvin előnyre tesz szert, majd a temetőt felforgatva rábukkan egy kriptára, ahol addig kutakodik, amíg végül akaratán kívül megtalálja és feléleszti Draculát.

Ezen a ponton persze felmerül a kérdés, hogy is került Dracula őméltósága Erdélyből egyenesen Gotham citiybe? Nos erre is választ kapunk majd, kissé elcsépelt ugyan, de beleillik a történetbe. A fő vámpír ébredése után azon túl, hogy gyönyörködik a modern kor csodáiban és hipnózissal a hatalmába keríti, majd egyfajta inassá teszi Pingvint, máris hozzálát célja megvalósításához, mely persze Gotham city uralása és egy vámpír sereg létrehozása.

A történtek természetesen felkeltik Batman figyelmét is, így elkerülhetetlenné válik kettejük konfrontálódása, ahol Batman bizony a szokásosnál is nagyobb hátrányba kerül, gyakorlatilag képtelen Draculával versenyre kelni, sőt még az átlag vámpírok is képesek keményen megizzasztani. Ez után kisebb szünet következik egy fogadás erejéig, ahol a fő attrakció egy napenergiát tárolni képes gép (gondolom rájöttetek, hogy ez majd a végén fontos szerephez jut) itt Batman és Dracula civilben is összefutnak, illetve Viki, a csinos riporterlány karaktere is itt jut majd először fontosabb szerephez.

Később egyre égetőbbé válik a talaj Batman lába alatt, őt kezdik gyanúsítani a vámpírrá lett emberek eltűnésével, akikből csak egyre több lesz, és ha még ez nem lenne elég, Jokerből is vámpír lesz, ráadásul Dracula elrabolja Vikit, akivel elég sajátos tervei vannak (bár egy kicsit csavartak rajta). Batman azonban Batman, és nem csak szuperhős, hanem egy lángelme is, így feltalálja a vámpírság ellenszerét, amit Jokeren tesztel, meggyógyítja a vámpírrá lett embereket, megmenti Vikit, végül pedig legyőzi magát a sötét nagyurat is.

Ami tetszett:

– Dracula karaktere, amit egész jól sikerült eltalálni.
– Alfred a szokásosnál több szerephez jut, sokkal aktívabb.
– Batman és a Vámpír Joker harca a vérbankban.

Ami nem tetszett:

– Joker külseje.
– A story a felétől kiszámíthatóvá válik.
– A vége felé mint ha túl könnyen menne minden.

Összefoglalva

Egész jó, bár közel sem tökéletes Batman mozifilm, ami egyszer kellemes kikapcsolódást nyújthat, de maradandó élményeket nem igazán fog okozni. 7/10

Reklámok

9 hozzászólás to “Batman vs Dracula (2005)”

 1. Csalódtam benned Péter, BAtman már vér ciki, nem tudtad, Puzsér Robi megmondta a Mokkában:

  Meg utána megmagyarázza a megmagyarázhatatlant is:

  Ha nem láttad, ajánlom, nem akartam külön posztot szentelni neki, de mivel idevág, belinkelem. 🙂 Haverjaim ugyanúgy olvassák a te blogodat is. xD

 2. Jaj ez a Puzsér… már megint. =D

  Egyébként örülök neki, hogy ilyen “népszerűségre” tettem szert. =D

 3. Skydragon Says:

  OMG komolyan betörném az orrát, a mokkásat láttam, de magyarázkodását még nem.

 4. Szerintem nem kell ennyire komolyan venni őt, én inkább csak mosolygok rajta. =)

 5. Skydragon Says:

  Ok, értem én polgárpukkasztó, provokatív, de akkor se szólja le milliók véleményét vagy éppen a Batman rajongókat (kereskedelmi csatornán pláne ne tegye).

 6. Batman vs Dracula? Soha nem hallottam róla.

  Amúgy ehhez a másik témához, abban tényleg bukott, hogy ő egyáltalán nem azzal foglalkozott főleg ebben a riportban, hogy elmondja a véleményét ( pedig ez lett volna a feladata ). Másik meg, hogy nincs igaza, én sosem értettem mit lehet ennyire felháborodni egy szaros netes toplistán.

  Tény, hogy Nolan mostani filmjeinek többsége túlértékelt igaz, hogy kreatív de számomra a Sötét Lovag egy élvezhető film viszont nem nézném meg mindennap. Meg ott az Eredet ami jó lenne ha nem menne át egy túlbonyolított fosba. 🙂

 7. Én se mondom hogy igaza volt, sőt gyakorlatilag semmi ténylegeset nem mondott, ami miatt rossz lenne a film. Az meg hogy túlértékelt… nos inkább ez legyen túlértékelt, mint a High School Musical, Hana Montana, meg a többi. =)

  Márkusz: Ha nem láttad a Batman vs Draculát, tégy vele egy próbát, egyszeri nézésre tökéletesen alkalmas.

 8. Fú, ezt meg fogom lesni, érdekesnek tűnik…
  Vajon ehhez mit szólna Robi, a “filmkritikus”?

 9. Egy próbát mindenképp megér, nem túl hosszú és viszonylag érdekes.

  Robi? Valószínűleg lehúzná, mint mindig. =)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: