Tripla Animu FAIL 2011

“Vívjuk a hosszú, végtelen háborút…” – akár így is kezdhetném eme bejegyzést.

Hihetetlen emberek, egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy így 2011 elején még mindig itt tartunk, és a FAIL ilyen mértékben megugrott anime körökben (ismét). Még alig léptünk be a 3. hónapba, de már 3-4 delikvens itt a blogon, másik három pedig a blogon kívül csapott bele a lecsóba, méghozzá különböző felületeken.

Tudom, én vagyok a hülye, amiért újra és újra belemegyek az ilyenekbe, de egyszerűen van a hülyeségnek egy olyan szintje, amit már nem tudok tolerálni. Kezdeném a “leggyengébb” alannyal…

 

I’m a Diclo girl, in the pedo world!

Elfen Lied… seriously serious business, amit leginkább a flamewarok örökzöld melegágyaként lehetne definiálni. Ezt az is mutatja, hogy maga az alap téma már annyira elhasznált, hogy önmagában nem is lenne érdemes bemutatni, sokkal inkább a körítés miatt. A helyzet tehát a következő, 8-9 hónappal ezelőtt feltöltöttem egy Mugen videót, amire reagált egy Insane234 nevű illető, aki nem mellékesen 26 éves és az USA-ban él. Na már most drága tengerentúli barátunk, egyelőre tisztázatlan okokból kifolyólag (talán mert weeaboo?) visszatért, és elkezdte megmagyarázni, hogy az EL jó, a DBZ szar… =/

Már eleve röhejes, hogy egy Mugen videó miatt tör ki vita, de ami még erre rátesz, hogy ez már nem is az első alkalom, hiszen anno egy derék polgártárs már produkálta magát ugyan ezért itt a blogon. További szócséplés helyett, következzen a kiragadott lényeg…

Különösebb elemzésbe belemenni nem szeretnék pro avagy kontra, de egy rövidke hozzáfűzni valóm azért lenne. Broly lehet, hogy valóban csak egy kigyúrt erőlegény aki ordít, de kérem, egy kicsit gondoljunk már bele abba is, mi volt vele a cél… Az, hogy egy badass, über kemény shounen boss legyen. Sikerült ezt elérni? Természetesen, ez nem kérdés. Ugyanakkor az EL-nél mi volt a cél? Az emberi kegyetlenség, gyarlóság bemutatása. Sikerült ezt elérni? Nem igazán, mert túl sekélyes és felszínes lett.

Összefoglalva, azt hiszem ez a képsor még mindig nagy igazságot hordoz magában…

 

Anime rasszizmus… WTF?

Ismét egy példa arra, amikor nem is az alap téma az igazán “érdekes” (ergo FAIL) hanem a kommentek. Maga a téma a szokásos kiközösített, számkivetett animések (ugyan már, esetleg 10-évvel ez előtt) amibe belekeveredik a mocskos politika…

Memberel a privát eszmecserét egészen odáig tudtam komolyan venni, amíg a Magyar Gárdát a Japán Yakuzához nem kezdte hasonlítani, és a vidéken élők vs cigók témára a szokásos “közhelyes egyedi esetek” volt az univerzális válasza. Tamfarkas jóvoltából pedig megismerkedhettünk az anime rasszista / anime náci fogalommal, amit… amit igazság szerint nem igazán tudok elképzelni, hogy is nézhet ki… talán így?

 

Panty vs Geez on MSN

Tudjátok miért nem szeretek MSN-re járni? Az ilyen “régi ismerősök” miatt, akik felett csak elment az idő, de semmit se változtak hozzáállás, értelem terén. Eddig is tudtam, hogy a Panty & Stocking a nagy animések vesszőparipája, és ez csak tovább erősíti, hogy a feltevésem helyes volt. Artemiev kollégának ezúton is köszönöm a részvételt, kár hogy az elejéről lemaradt.

Mit is mondhatnék a leírtak után? Azt hiszem inkább üzennék a Geez bishi fangirlöknek. =)

Na legyen szép napotok! =)

Reklámok

47 hozzászólás to “Tripla Animu FAIL 2011”

 1. Multipara Says:

  Megnézni egy Code Geass részt felér egy gayfest-tel, csak ittend’ nem coming out-oltak a srácok, meg azért tanga se volt rajtuk nagyon, vagy lehet, hogy akkor pont félrenéztem? De végül is ki kíváncsi rá, hogy egy rendkívül remek kiállású, nyalka legény egész Japánt végigzúzza egy mellbimbócsipeszért?

  Lulunak meg az uccsó képen meg majdnem olyan a pofája, mint egy igaz kanadainak.

 2. Ahogy egy hasonló gondolkodású Amerikai kortárs megfogalmazta: “A sissy pussy ass bitch who think he’s badass because plotting mecha or rely on power to fight their battles like the faggot – Lelouch from Code Geass”

  Nekem se kedvencem a Geez, és hogy miért nézik ennyien, főleg lányok, az már túlontúl egyértelmű (mint a bejegyzésből is látszik “sötétek de arik”). Persze tisztelet a kevés kivételnek.

 3. Multipara Says:

  Hát nem arról van szó, hogy én nem néztem volna meg idestova két éve, de hát fiatal voltam és vakmerő!!!! meg hülye is, hanem arról, hogy háttal nem kezdünk mondatot… mindenesetre eszembe jutott valami, bocs, de muszáj megkérdeznem: a Versus c. japán filmet láttad-e, vagy nem-e?

 4. Bad movies-on olvastam róla, utána elkezdtem nézni de áhh… nagyon gagyi. Kábé mint a Story of Ricky. =D

 5. Az első kettő tipikus, már meg szokhattuk.
  De az utolsó ritka ostoba. Lebukik és erre ő érzi magát megsértve? Oo
  Peti téged mindig megtalál a baj… ^_^

 6. Oh, már kezdtem hiányolni ezeket a verbális harcokat 🙂 YT-n, blogon és msn-en. Vicces, hogy mindig belefutsz az ilyen egyénekbe de az még jobb, hogy fel is veszed a harcot ellenük. Szórakoztató ezeket olvasni 🙂

  Code Geass: Kimaradt az életemből, de ha jól veszem észre, nem veszítettem semmit.

  Panty: Péter, ez neked a kereszted 😀 Itt az animés szubkultban. Komolyan, most már csak azért is meg fogom nézni.

  Egyéb: Milyen helyesen írsz msn-en.

 7. Tudom, hogy egyszerűbb lenne leszarni, de valahogy mégis szeretném látni, mit tud felhozni az illető pro/kontra, és mivel az rendszerint a semmivel egyenértékű, így hát ez lesz a vége. =)

  Geez-el valóban nem vesztettél semmit.

  Panty… azt hiszem igazad van, bár ez már nem az első keresztem. =) Anno egy 4-5 évvel ezelőtt ugyan ez volt a szitu az FLCL-el.

  Egyébként szeretek helyesen írni, mert utálom a chat szlenget.

 8. Az MSN-es beszélgetésnél kiakadt az EPIC_FAIL-o-meter…

  Most komolyan, hogy találnak meg téged ilyenek? 😀 Már a sárga betűi láttán nyomtam volna ki az ablakot, ez az írási stílus meg… ERK.

  Erről jut eszembe, elkezdtem a Panty-t, már láttam belőle 3 részt és nem is olyan vészes. 😀 Jó nem aszondom, hogy odáig vagyok érte, de sokkal rosszabbra számítottam. :3 Stocking miatt mondjuk mindenképp megéri nézni.

 9. Ez úgy lehetséges, hogy 5-évvel ezelőtt otaku közeli állapotba kerültem, és SM tard voltam. Ennél fogva kábé 40-60 olyan illető vette fel velem a kapcsolatot, akikkel a függés tárgyáról ugyan lehetett beszélni, egyébként meg nem álltak épp az értelem csúcsán.

  Panty… na ugye hogy jó is az. =P Mondtam én, hogy legalább belekezdeni megéri. =) Nálam Panty a nyerő, bár együtt ütnek igazán. =)

 10. Ez az utolsó nagyon odab*szott. :Đ

  Mellesleg, nem BnB-ből van az avatárod MSN-en? 🙂

 11. Ezt már számolni se tudom hányan kérdezték… =D Egyébként igen, onnét van, a Do America movieban van egy ilyen flashelés kilp, ott látható ez a “rocker ork”.

  Az utolsó durván benézte a dolgot. =)

 12. “Csak fosnak meg kurtak szüntelenül”-> I beg to differ. Really.

  A tény gondolom elkerülte a figyelmét, hogy ha vannak is ilyen részek, azok se tartanak tovább pár másodpercen keresztül. Ezzel szemben egy mainstream cucc, ami nem veti meg a fanservice-t se köröket ver a P&S-re mennyiség szempontjából, példaként az Ochinko nevű valami, amit szinte CSAK a dugás köré van felépítve. Az “undi” részhez csak annyit, hogy ha ez undorítónak számít, akkor egy RL filmbeli vértócsa már tényleg a gusztustalan kategória, annyira rajzfilmesre van véve a figura.

  • Na meg ott van az a nem épp elhanyagolható tény, hogy ezeket eleve nem kéne komolyan venni, mert világosan látszik, hogy a humor része. Nem úgy mint egyes H cuccokban, ahol halál komolyan akarják előadni a bondage, tentacle rape jeleneteket.

   Másrészt igen, ott a mennyiség is, hogy Panty tartja az 1 dugás / 1 rész arányt. És akkor most nem kezdem sorolni, mik azok a darabok, amik enyhén túlzásba viszik a különféle boobie/panty fanservicet.

 13. Multipara Says:

  Nem tudom miért, de valahogy sejtettem hogy te is szoktad nézni a Baaadmovies-t. : D

 14. Én az eredeti Badmovies-ra gondoltam, erre: http://www.badmovies.org/

  A Magyar copycatet nem szoktam nézni. =)

 15. Multipara Says:

  “Be kár, hogy a régi jó dógokbó’ nem maradt semmi… de legalább valaki lemásolja!”

  Amúgy, hogy végre Panty-ékről is ejtsek egy-két szót, láttam két duplarészt, de sajna-bajna folyton elfeledkezek a továbbnézésről. A hivatásos hereverő haterek nem tudom mit vártak az első képek alapján… nekem már az első két résztől olyasmi érzésem lett, mintha egy Farelly-ék által alkotott vígjátékot néznék, amik közül történetesen csak a régieket szeretem, mint pölö a Tökös tekés, meg a Keresd a nőt!, úgyhogy már-már azon se lepődtem volna meg, hogy ha besétál a képbe Ben Stiller animált mása.

  • A P&S sok mindenből tevődik össze, de a lényeg szerintem nem is ez, hanem a végeredmény, amivé összegyúrták azt a sok mindent.

   A sok hardcore otaku, aki megszokta a havi moe, loli, bishi fillert nyilván azért hőbörög, mert zavarja őket, hogy valami mer, vagy legalább is próbálkozik és megerőlteti magát azért, hogy mást mutasson. Csak azt nem értem mire fel féltik a műfajt, amikor ugyan úgy kapják a havi filler adagjukat. =/

 16. Dragon Ballban plot hole-ok?
  A Gerős igaz de mondjuk Goku nem ölte meg az egész Red Ribbon sereget csak kiiktatta a bázist.

  Az SSJ meg szintén már egy vicc lett a sorozatban de ezt maga a készítő is tudta ezért lett inkább poén a Buu saga.
  De sokkal értelmesebb mint egy rózsaszín hajú lányokból álló sereg akiket nem tudni kik alkottak, nem tudni mi célból és nem tudni mi a fasznak lettek szarvai a főbossnak.

  Na meg a tentaclék, azokat is nagyon jól elmagyarázták és jól használták nem?
  😀

 17. Az SSJ a jó öreg szintezésről szól, mint mindenen shounenben. Igaz ha jól tudom csak az SSJ-től SJJ 3-ig canon a dolog, az SSJ4, LSSJ, USSJ már mind anime only. Viszont akár hogy is nézzük, az egész SSJ dologban még mindig több munka van, mint a láthatatlan vektorokban, amiktől random szétesnek a kommandósok.

  Egyébként a dickloakármik elvileg egy új faj lennének, mutánsok, de az egész ott veszti el a komolyan vehetőségét, hogy rózsaszín hajú kislányok.

  Ja és ha már plot holeok, az Elfenben szinte semmit se magyaráznak meg, csak lóg az egész bele a nagy semmibe.

 18. A Magyar Gárdát 2011-ben már tényleg csak azok a megrögzött, szánalmas, liberális köcsögök szidják, akiket olyannyira nem tudja érdekelni, ami körülöttük folyik, hogy ha halálra késelnék a gyerekét az utcán a 3000 forintos mobiljáért, azért is a jobboldalt szidnák, a cigány mocsoknak meg elintéz kétszer annyi segélyt, mert szegény nem tehet róla, hogy nincs munkája. Szánalmas.
  Az ilyennek úgy megnézném az arcát élőben.

 19. Benyo, mit vársz egy LMP-stől? =)

  Egyébként mint zene szeretőnek, ajánlom a tag egyik szerzeményét, igazi remekmű… =D

 20. Hát, zeneileg belehetne sorolni a digital hardcore-be, de annyira nincs hangja a gyereknek, hogy még a hörgése is hamis. A szöveg szar, a rímek meg… hát ja, köbö egy 3 éves gyerek írna hasonlókat.

 21. A kommenteket is érdemes elolvasni a videónál, azon csodálkozom, hogy a kuruc.infot még nem kezdte ki. =)

 22. Ha gondolod… kíváncsi lennék mi sülne ki belőle. =D

 23. Nekem a Magyar Gárdával eddig negatív tapasztalataim voltak, legalábbis az egyik tagjuk miatt, aki egy tipikus skinhead volt. Nekem nincs bajom a gárda nézeteivel, de a tag komolyan azt hitte hogy az igazságszolgáltatás és a segítés a rászorulókon tényleg a szabad cigány gyilkolásról meg a zsidó felgyújtásáról szól. Ezért lépett be a gárdába. Mikor legutóbb láttam, már MÁV ellenőr volt. Úgy látom a gárda sem nézte ezt jó szemmel, vagy csak a gyerek akart felvágni.

  • Hülyék mindenhol vannak sajnos. 😦

  • Ahogy Benyo mondta, hülyék mindenhol vannak (csak az nem mindegy mennyi), és igen, a Gárda elsősorban hagyomány őrző mozgalom, nem Hitler Jugend 2.0. Szóval aki olyan szándékkal megy/ment oda, hogy majd razziákat csapnak a putri telepeken, az hamar csalódni fog.

   Én nem vagyok gárdista, nem is tervezem, hogy belépek, de semmiféle ellenérzésem sincs velük kapcsolatban. Nálunk is voltak, teljesen normálisan, tisztességesen tartottak egy rendezvényt, aztán elmentek.

 24. Nos ezt a bejegyzést is elólvastam.Hah méghogy a Kampfer jó anime,igaz végig néztem és élveztem is,de jónak nem nevezném a Dears meg annak való aki szereti a gazda szólga kapcsolatot
  ” okajri na száj kocsecsin sama” végszóra (remélem jól irtam)

 25. Ezen hatalmasat borultam 😀

 26. Hát nem most volt már ez sem… =D

  Jézus… már el is felejtettem, mekkora gyökér volt ez az Ivettke.

 27. Néha visszaolvasom néhány régebbi bejegyzésedet. Van, amit már olvastam, míg másokat még nem. 🙂

 28. Fú, erre én sem emlékeztem :D.

 29. Most az jutott eszembe, amikor még jóval ez előtt, olyan 2009 körül szintén MSN-en volt egy gyerek, aki előadta nekünk, hogy mennyire szar már, hogy ő nem Japán, és ha 18 lesz, egyből megy is ki, méghozzá “animéket csinálni”. Persze amikor olyan kérdéseket tettünk fel neki, hogy ő ezt mégis hogy képzelte el? Akkor kábé annyit mondott, hogy hát ő majd beadja az önéletrajzát, aztán majd csak felveszik valamelyik stúdióhoz. XD

  Tisztán emlékszem, hogy valami olyasmit mondtál neki, hogy ha kijutna, még egy pohár vizet se tudna kérni, nem hogy egyáltalán egy stúdió közelébe jutna. =)

 30. Sokan élnek álomvilágban. Álmodozni jó, de azt azért nem kellene ennyire komolyan venni. 🙂
  Személy szerint én is ellátogatnék Japánba, s ha már ott lennék, biztosan nem hagynám ki az anime/manga dolgokat sem, de engem jobban érdekelne egy kiadós városnézés. Elsősorban a történelmi emlékek. 🙂

 31. Sajnos egyre többen. Nagyjából egy évvel később már volt olyan, aki egész konkrétan a studio Pierrot-nál képzelte el, jövőbeni karrierjét, és bár dicséretes, hogy legalább a célirány megvolt, de ez se volt sokkal komolyabb elképzelés. =) Nem mellékesen elég nyilvánvaló volt, hogy a Naruto/Bleach szerűségek inspirálták a gyereket, és valószínűleg nem is sejtette, hogy amit mondott az úgy hangzott, mint ha valaki Uwe Bollnál akarna melózni. Magyarul mert nagyot álmodni, miközben nagyon-nagyon alacsonyra tette a lécet.

  Jómagam önköltségen nem mennék ki “csak úgy” alapon Japánba. Ám ha lehetőségem lenne kijutni, mondjuk céges kiküldetésben, vagy valahogy máshogy, szívesen kimennék. =)

  Az anime/manga pont nem érdekelne, azt meg tudom nézni itt a neten is. Inkább a környezet, látványosságok érdekelnének.

 32. Az anime/manga dolgon mondjuk nem azt értettem, hogy beülnék valahova és animét néznék, de mondjuk megnézném, milyen élőben egy ilyen jellegű üzlet ott, meg esetleg rászánnám magam, egy cosplay rendezvény megtekintésére – még ilyenen nem voltam, és hazánkban nem is tervezek ilyet tenni. De ha már arra járnék, ez is beleférhetne a programomba, hisz ez is a helyi kultúra része. Viszont egy íjász versenyt is felvennék a programjaim közé. 🙂 A japánok elég jók benne, én meg szeretem az íjászatot (öt évig műveltem is).

  De a látványosságok és környezet nálam is elsődleges.

 33. Én max azért mennék ki, hogy a saját szememmel lássam, hogyan is él egy hétköznapi japán, vagy japán család. Na persze ebből az egyszeri turista nyilvánvalóan semmit nem érzékelhet. Ha jól tudom külön minisztériumuk van a turizmusra, hogy fönntartsák ezt a látszat-kánaánt az odautazóknak…

 34. Azaz old school, külvárosi fajta, vagy a kisvárosokban élők azok, akiknél igazán meg lehet azt tapasztalni, milyen is a “tradicionális” japcsi család. Bár amennyire része a kultúrájuknak a képmutatás, pláne a nem ázsiai emberek felé, valószínűleg ott se teljesen a valóságot látná az ember.

  Mindenesetre érdekes kettősség jellemzi őket, például hogy a többi ázsiai népet enyhén szólva lenézik, ugyanakkor mégse büszkék arra, amik, és mint ha leginkább nyugati fehér emberek szeretnének lenni. Persze ez nem általánosságban értendő, de kétségtelen, hogy vannak erre utaló jelek.

  Például vegyük az animéket, sok ázsiai (főleg Kínai eredetű) mítosz, legenda megjelenik bennük, mégis például a karakterek, vagy a helyszínek nem egyszer egyértelműen európai jegyeket viselnek magukon, ezeket úgymond összemossák. A nyugati rajzfilmeknél ellenben pont fordítva van, ezek rendre kiemelik az adott nép vonásait, sajátosságait, és ha egy eltérő kultúrát ábrázol, azt jól elhatárolja a sajátjától. Lásd amikor egy nyugati rajzfilmben, ázsiaiakat ábrázolnak.

  Igaz mindehhez valahol az is hozzátartozik, hogy a Japánok a kultúrájuknak a jó részét a Kínaiaktól vették át, kezdve a legalapvetőbb dologgal, az írással. Nem véletlen, hogy a Kínai írás sokkal részletesebb, díszesebb, szebb.

 35. Szerintem az a képmutató hozzáállás minden ázsiai népben jelen van a nyugatiak felé. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy igazából minden népben jelen van. Elég kevés külföldi turista látogatja meg hazánk panel negyedeit, csak mert mi annyira propagálnánk nekik, hogy milyen jó a magyar élet, csak hogy példát említsek. Persze ez így kisarkított. 😀
  Amúgy nálam külföld területén Oroszország élvez prioritást, mint meglátogatandó hely.

 36. Nálam Ukrajna, azon belül is a Csernobili Zóna =P.

 37. Láttam róla még a Discoveryn egy dokumentumfilmet 1-2 éve. Ugyan nem csellengtek ott Snorkok, besült, rég szétrohadt sörétes puska csonkkal, de még így is elég ijesztő hely volt.

  Egyébként készült “róla” idén egy film, Chernobyl Diaries címen, de az valami rémborzasztó lett. =|

 38. A film kimaradt az életemből. Nem is szándékozom megnézni. Maga Csernobil számomra leginkább olyan tekintetben érdekel, hogy milyen iramban pusztul az ember által alkotott világ a természet által. Amúgy nem tenném be oda a lábam, valahogy nem vágyom oda. Inkább Szentpétervár. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: