Top 20 Best Anime

A legrosszabbak után, most következzenek a legjobbak! =)

20 – Kiddy Grade

Sokáig hezitáltam vajon bekerüljön e, de végül úgy döntöttem, mivel Agent Aika után az egyetlen olyan anime, ahol a boobie, panty fanservicet élvezhetően tudták eladni, és Aikához képest a story, körítés jobb, ezért itt a helye. =) Anno én is (mint sokan mások) az A+ (ma Animax) csatornán kezdtem el nézni, és már az elején megfogott. Természetesen nem arról van szó, hogy az anime története vagy mondanivalója oly túl sok komolyságot vagy mélységet hordozna magában, egyszerűen csak szórakoztató, kellemes, és mérsékelten humoros. Sajnálatos módon a folytatás (Kiddy Girl And) minősíthetetlenül pocsék lett.

19 – Tenchi Muyo!

Igazi klasszikus anime komédia, ami eredetileg ovaként kezdte, ám később több folytatást is megélt. Alapvetően ez az anime egy vígjáték, fantasy és scifis elemekkel keveredve, ami az ecchi terén se fogja vissza magát, ugyanakkor akció és némi dráma is szorult bele. Az összképet nézve egy egész jól kiegyensúlyozott anime, bár inkább a srácoknak szól, bárkinek ajánlom, aki vevő a régebbi animékre. A későbbi szériák se voltak rosszak, ám itt is inkább az alap sorozat az igazi.

18 – Slayers

A sorozat első részeivel még anno a Cool TV-n ismerkedtem meg, ahonnét sajnos viszonylag hamar levették. Egy roppant szórakoztató fantasy anime, szerethető karakterekkel és könnyed humorral. Az első 3 széria mai napig a kedvenceim közé tartozik, ám a későbbiek (Revolution, Evolution-R) már jó például szolgálnak arra vonatkozóan, milyen amikor 10-év után leporolnak egy sikeres és befejezett animét, hogy aztán kifacsarják belőle az utolsó cseppeket is pusztán a profitért.

17 – Cromartie Highschool

Általában nem kötnek le a humorosnak szánt school life sorozatok, ám ez az anime képviseli a kevés kivételt, mivel szembefordul a műfaj átlag stílusával mind a humor, mind a cselekményvezetés szempontjából. Maga az anime a fiatalkorú bűnözőket figurázza ki, de e mellett rengeteg más tipikus anime téma is a terítékre kerül, amik többsége minőségi formában kerül a néző elé. Néhány epizód ugyan laposabb mint a többi, ám összességében jó, az elvont humort kedvelőknek tökéletes.

16 – Full Metal Panic!

Szintén egy klasszikusnak, közismertnek nevezhető anime komédia. Egy akció dús scifi vígjáték, ahol a lassabb jelenetekből, a romantikából, drámából, illetve a humorból se lesz hiány. A többséggel ellentétben az alapsorozatot sokkal jobban kedvelem, mint a folytatást (Fumoffu) akármennyire is követi az az eredeti elképzeléseket.

15 – Excel Saga

Egy roppant szatirikus, bolondos, kalandos anime komédia, ami elsősorban a titkos szervezeteket, illetve a különféle ideológiákat parodizálná ki, azokat amik tudják a választ az emberiség összes problémájára. Anime komédia persze nem lehet igazi némi scifi, fantasy, ecchi elem nélkül (az ízléses fajtából) és persze a sok-sok paródia se maradhat ki. Az anime eléggé unisex, bár inkább az idősebbeknek ajánlanám.

14 – Fist of the Northstar

A Dragon Ball előtt is voltak már epikus fight alapú animék, erre a legjobb példa Hokuto no Ken, avagy ahogy ismertebb, a Fist of the Northstar. Bár mint minden sikeres mainstream művet ezt is fillerezték ahogy tudták, mégis a fillereken, fanservicen túl  a classic, oldschool animékre jellemző módon szorult bele komolyság és eredetiség. Maga a posztapokaliptikus látványvilág érezhetően a He-Man, Heavy Metal rajzfilmekre hajaz, és sok Japán alkotáshoz hasonlóan, amiben a harc játssza a főszerepet, a mondanivaló a kitartás, a fegyelem, a bátorság, az önfeláldozás fontosságára hívja fel a figyelmet. A koncepció ugyan messze nem nevezhető tökéletesnek és néha igencsak hatásvadász, ám mégis a komolyabb harcok kellő mennyiségű érzelmi töltetett és hátteret kaptak, elég csak a híressé vált piramisos részre gondolni.

13 – Trigun

Mint sokan mások, én is az egykori A+ csatornán ismerkedtem meg ezzel a remek sorozattal. Az anime egy vadnyugati környezetben játszódó könnyed akcióvígjáték, töménytelen mennyiségű lövöldözéssel, nagyszerű humorral, ami a szórakoztató tálalásnak köszönhetően nem válik unalmassá és vontatottá. Az anime azonban ennél többet is nyújt, némi komolyság és dráma is szerepet kap a cselekményben, ami szerencsére nem megy az addigi színvonal rovására.

12 – Dragon Half

Az első anime, amit saját magam töltöttem le. A címe keltette fel a figyelmem, és megmondva őszintén, így utólag visszagondolva nagyon is jó kezdésnek bizonyult ez a könnyed, humoros fantasy ova, mely mindössze két epizód. Maga az anime a tipikus sárkányölős meséket parodizálja ki, illetve fordítja meg, amit egy félig sárkány leányzó, Mink főszereplésével mutat be.

11 – Blade of the Immortal

Mindig is komáltam a Szamurájos témájú animéket, ám kevés tetszett meg annyira, mint ez. A story már a kezdettől fogva komoly, az elején kicsit lassan indul be, az első pár részben sok dolog látszólag érthetetlennek tűnik, ám szerencsére idővel minden értelmet nyer majd. Alapvetően egy reálisabb anime, csak néhány fantasy elem található benne, de ezek se rontanak a hangulaton, sőt mondhatni kellőképp feldobják azt. Elég sötét, borús hangulatú, sokszor jelenik meg benne a kegyetlenség, a bűnbeesés és a bűnbocsánat.

10 – Gintama

És egy újabb szamurájos anime, ám ezúttal a humoros a fajtából. Lényegében egy részben scifis szamuráj paródia, ahol az akció, a komédia, és a lassabb jelenetek megfelelő arányban keverednek egymással. A másik nagy erőssége az animének a karakterek, akiknek a jelleme, a viselkedésük, illetve a reakcióik is jócskán hozzájárulnak az anime humorához. A zenéről és a grafikáról szintén csak jót tudok mondani, talán csak egy-két gyengébb jelenet volt az egész animében.

9 – Panty & Stocking

Kegyetlenül ízlésfüggő, ugyanakkor példaértékűen merész… azt hiszem ezzel a két kifejezéssel lehetne a leginkább illetni ezt az animét. Alapjáraton egy magickal girl paródia lenne, ám mégis jóval több ennél, ugyanis mesterien elegyíti az Amerikai humor javát az Anime elemekkel, amiknek a sikeres ötvözésére csak kevés alkotás képes. Mind a Nyugati, mint a Japán franchise egy kiadós pofont kap ettől az animétől, ami (szerencsére) nem igazán fogja vissza magát. Bár közel sem tökéletes, és egyik-másik rész koncepcióját is érdemes lett volna újragondolni, az összkép szerencsére minőségi, ahogy az animáció is. Utóbbi sokak ellenszenvét váltja ki, a tipikus anime stílus mellőzése miatt, ugyanakkor mozgásban, látvány terén sok hagyományos animét keményen leiskoláz.

8 – Vampire Hunter D

Nagyon kevés a jól sikerült vámpíros anime, ez a kivételek közé tartozik. Bár D jelleme nincs túlságosan kifejtve, de ha már badass vámpírt (vagy inkább dhámpírt) kell választani, egyértelműen jobban áll mint Alucard. Posztapokaliptikus világ, vámpírok és vámpírvadászok küzdelme, kellő mennyiségű akció és lassú jelenet arány, némi vér de nem túl sok, egy kis humor, na és persze romantika. A 2000-res Bloodlustal kevésbé voltam megelégedve.

7 – Bastard!!

Egy 6 részes OVA sorozat, melyet leginkább talán a Berserk-hez lehetne hasonlítani, legalább is ami a látványvilágot illeti. Dark Fantasy minimális horrorszerű behatással, ahol a fő hangsúly a mágiára, annak hatalmára és veszélyeire terelődik. Megtekintését mindenképp ajánlom azoknak akiknek a Berserk tetszett, illetve azoknak is akik szeretik a sötét hangulatú, néha kilátástalannak tűnő küzdelmet a gonoszok ellen.

6 – Samurai 7

Az azonos nevű kultuszfilm alapján készült, ám attól részben eltérő anime adaptáció, mely máig az egyik legjobb szamurájos anime. Egy igen érdekes keveréke az ősi szamuráj és a posztmodern, hightech fegyvereknek, stílusnak, harcmodornak, és világnak. Alapvetően egy komolynak nevezhető anime, ahol az eredeti történet értékei és lényege ötvöződik az attól merőben eltérő elemekkel, ám szerencsére ezek nem mennek a story, vagy a hangulat rovására. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akik szeretik a szamurájos animéket, azoknak meg egyenesen kötelező darab.

5 – FLCL

Ha van egy anime, ami tökéletesen kimeríti a random kreténség fogalmát, méghozzá jó értelemben, akkor nem is kérdéses, hogy az FLCL az. Maga az anime elég csapongó, sokszor összefüggéstelennek hat és néha még egy-egy jelenet értelme is erősen megkérdőjelezhető, ám mégis, az anime hangulata és a rengeteg poén mindezért kárpótolnak. Tulajdonképpen az anime legnagyobb erénye a kiszámíthatatlanság, hogy fogalmunk sincs a következő jelenetben mi fog történni, ez miatt is ütnek akkorát a poénok. Aki összefüggő cselekményre vágyik, ezzel az animével ne nagyon próbálkozzon. Nálam máig ez a leghumorosabb anime. =)

4 – Tengen Toppa Gurren Lagann

Ez volt azaz alkotás, ami miatt a legjobb stúdiók között tartom számon a Gainaxot. Egy nagyszerű scifis, lőfegyveres akcióvígjáték, ami az NGE mellett azon kevés animék közé tartozik, ahol a mecha vonal egyáltalán nem zavar, sőt kifejezetten dob a hangulaton. Bár a zárás (itt se) sikerült annyira jóra, a részek többsége és a mérleg nyelve egyértelműen a minőség felé húz, főleg az ominózus 8. epizód. Többet szerintem nem is lehet róla elmondani, látni kell. =)

3 – Berserk

Általában a legtöbb középkori témát feldolgozó anime a humorával, és/vagy a romantikus vonallal nyeri meg a nézőket. A Berserk azonban egy kiváló példa arra, miként lehet egy szinte tökéletesen tálalt dark fantasyt elkészíteni, ami megőrzi a legfontosabb dolgot, az egyensúlyt. Az anime maga elég véres, erőszakos, sötét, baljós hangulatú, akció dús darab, ugyanakkor komolyabb húrokat pendít meg, amihez kellő mennyiségben érzelmek is társulnak. Bár az anime vége közel sem tökéletes (kevés animéé az) és a manga se nyújt már rég semmit a fanservicen kívül, mégis az anime az egyik legmaradandóbb alkotásnak bizonyult az első, eredeti nyelven látott darabok közül.

2 – Neon Genesis Evangelion

Ha meg kéne neveznem azt az animét, ami a legmeghatározóbbnak bizonyult azok közül, amiket elsőként láttam eredeti nyelven, akkor egyértelműen az NGE-t illeti ez a megtisztelő cím. Tény, hogy sokan már-már értelmetlenül túlértékelik és feleslegesen túlelemzik ezt az animét (nem mint ha az Akira, Gits nem szenvedne hasonlótól), ám mégis tagadhatatlanul vannak benne igenis komoly monológok és elgondolkodtató, érdekes gondolatok, felvetések, amik miatt megérdemli, hogy kiemeljék. Sokakkal ellentétben személy szerint Asuka párti vagyok, még akkor is ha tudom, egyértelműen Rei a jelentőségteljesebb karakter. =)

1 – Dragon Ball & Sailor Moon

Egyeseket nyílván nem ér meglepetésként, másokat talán igen, hogy miért pont e két ex mainstream hypeot raktam be első helyre az Akira, Gits, Monster, stb helyett. Ebbe természetesen belejátszik az, hogy abba a generációba tartozom, akik ezekkel az animékkel kezdték tudatosan megismerni a műfajt, de ez csak részben nyom a latba. Bár egyik anime se hibátlan, hisz az utolsó szériákra az ötlettelenség, illetve a fanservicere történő egyre nagyobb támaszkodás csúnyán kikezdte az addigi színvonalat, ám tagadhatatlanul mindkét anime a saját kategóriája ikonja, amik még két évtized után is ugyan úgy tartják magukat, még ha azóta meg is öregedtek. Az ok, amiért első helyre tettem ezt a két animét, hogy a mai napig bele tudok nézni néhány rész, esetleg egy mozifilm erejéig, és ugyan úgy tudom élvezni, mint amikor először megismertem őket, és ez vonatkozik azokra a részekre, mozikra is, amiknek anno a létezéséről se tudtam. Akár hogy is nézem, az olyanok mint Vegeta, Piccolo, Master Roshi, Bulma, C18, Cell, Buu, Broly, vagy a másik oldalon Rei, Makoto, Minako, a 4 generális, Beryl, Kaolinite, Eudial azért mind emlékezetesek maradtak, és ezeknek a karaktereknek valahogy máig megvan az a varázsa, ami a későbbi hasonló elvű alkotások, hasonló karaktereiből mind hiányzik.

Őszintén szólva nem hittem volna, de úgy látszik a 20-as limit bizony ismételten kevésnek bizonyult, hiszen ezeken kívül van még jó pár olyan anime, amiket szívem szerint szívesen betennék még (Hunter X Hunter, Cowboy Bebop, Ninja Scroll, Samurai Champloo, Samurai Deeper Kyo, Ranma ½, Shiki, Cutey Honey és még sorolhatnám).

Reklámok

71 hozzászólás to “Top 20 Best Anime”

 1. Nagyon sok szimpatikus cím volt a listán amit én is szeretek. 🙂
  Mostanában azt vettem észre, hogy egyre inkább szarozzák a Gainax munkákat pl: TTGL amin csodálkoztam is mert ha értelmes indokokat mondanak akkor érteném de…” Nem reális ” ezzel elásták magukat ráadásul ezeknek nagy része mainstream most éppen menő ( KÉSŐBB BIZTOSAN NEM ) animukra verik. Nálam ez mindig is vicc volt mert ennyi erővel Eperke és Ganajtúró mit csinál? Az KURVÁRA REÁLIS amit ők csinálnak tényleg.

  Dragon Ball / Z-vel meg egyet értek abban tényleg sok olyan szereplő megfordult akik maradandóbbak mint ez az ecchi szar özön.

  • Ez a “nem reális” mint érv, olyan szinten kimeríti a “random előhúztam a seggemből valamit, mert semmi értelmes kifogás nem jut az eszembe” helyzetet, hogy további magyarázatra már nincs is szükség. Gainax fikázása betudható a jó öreg kettős mércének, miszerint a moe shit filler/gay ninja jöhet 1000. alkalommal is, de mindennek ami mást mer mutatni, még a létezését se hajlandók elfogadni.

   Aki realitást keres az animékben, az durvára rossz helyen keresgél, inkább lépjen ki az utcára, ott 3 másodperc alatt annyi realitás fogja érni, hogy ijedten szalad majd vissza a kis elvarázsolt álomvilágába.

   DB, DBZ, SM, SMR, SM-S máig epic animék, epic szériái, amik nélkül a mai wannabek nagy bajban lennének. =D

  • nem értek egyet ezzel a listával, persze ez nem az én véleményem volt.
   TTGL egy hihetetlen potenciával induló anime volt, mégis sikerült a lehető legmélyebbre elásniuk magukat a szememben: ennél rosszabb befejezést nem sokat találtam. sőt, attól a pillanattól hogy az egyik fő-szereplő meghal, egy borzalom. fantasztikus komédiának indult, később viszont ez a rákényszerített komolyság miatt elvesztette értékét.

   hiányolom a Cowboy Bebop C. alkotást, mely story-ja szerintem megállja a helyét minden szempontból,
   valamint hiányolom a One Piece-t is.

   ezek után még a nyerteseket kritizálnám, mainstream vagy sem, azzal kezdték az animék nézését vagy sem: ezek a dolgok nem javítanak ill. rontanak rajtuk, nem mestermunka egyik sem.
   sőt…

   végsősorban pedig az oldal kedves szerkesztőlyének figyelmébe alyánlanám hogy a pontos leírások egyes animékről nem lennének rosszak:
   TTGL-“Egy nagyszerű scifis, lőfegyveres akcióvígjáték”:a “lőfegyveres” nemigazán definiálja.

   Trigun-“…egy vadnyugati környezetben…”, ismételten hibás, ez “post-apocalyptic” épp úgy mint a TTGL.

   • Milyen nyertesek? Hihetetlen, hogy mennyien nem fogják fel, és már kitudja hányadszor kell leírnom… Ez a lista arról szól, mint általában a top listák, hogy NEKEM mely animék jönnek be a leginkább, és miért. Hozzáteszem, most már egy-két címet és helyezést lecserélnék.

    “persze ez nem az én véleményem volt” -> Akkor mégis kié? =/

    TTGL -> Ez nézőpont kérdése, a végével spec én se voltam megelégedve, de mindent összevetve egy nagyon is tisztességes anime volt.

    CB-t a végén említem, több másik animével egyetemben, persze ehhez végig kellett volna olvasni a bejegyzést. One Piecet minek is tenném fel? Ha több shounen fightot akarnék felpakolni, a Hunter x Huntert vagy Yu Yu Hakushot inkább feltenném.

    Trigun-ban sok téma keveredik, de leginkább scifi western-nek nevezhető. Ha már post-apokaliptikus anime, akkor például a listán szereplő HnK sokkal inkább megfeleltethető ennek a fogalomnak.

    “pontos leírások egyes animékről nem lennének rosszak” -> Csak hogy a toplisták nem részletes elemzésekről szólnak, hanem arról, hogy az ember röviden, pár mondatban összefoglalja, neki miért tetszik az adott anime, ennyi. A részletes leírásoknak külön postot szokás szánni, nem véletlenül.

 2. Ezek közül nem láttam mindegyiket, de amiket igen, a helyezésükkel egyet tudok érteni.

  Gainaxék esetében egyre inkább érződik, hogy egy régi igazságot lehetne rájuk építeni: amiért nem rajonganak egyértelműen, azt nézd meg mert minőséget találhatsz. Az ő esetükben igencsak érvényes, révén (többségében) direkt olyan dolgokkal álnak elő amiket más nem hajlandó elővenni, részben a bejáratottság miatt. Szar dolog, de vannak akiknek a normáktól való eltérés felér a szentségtöréssel, még ha alkalomattán történik akkor is, a piac meg offkorsz módon erre a tényre épít. Ez még úgy ahogy elmenne, ha nem lennének olykor épületesnek se nevezhető vélemények amiknek a fele nem igaz de arra jó hogy a sekélyességet megmutassák.

  • Én mindegyiket csak ajánlani tudom, jó animék. =)

   A norma egy olyan dolog, hogy sokan azt felejtik el, hogy az ilyen szubkultúrákban a norma rendszerint igencsak képlékeny, akárcsak a rajzfilm, a film, vagy a videojáték iparban. A mai standardok alapján felállítható norma, ahogy egy animének “a papírforma szerint ki kell néznie” összeegyeztethetetlen azzal, ami mondjuk ez előtt 10, 20, 30 éve volt, és minél távolabb megyünk, annál látványosabb lesz a normák közti különbség. Itt jön be a képbe az ízlés, hogy kinek-melyik norma tetszik.

 3. Megmondom őszintén, megleptél… 😀

  Aszittem, semmilyen formában nem fognak ízlésvilágaink összetalálkozni, mikor még a lista elején jártam, de ahogy haladtam lejjebb, egyre több-és-több kedvencem köszönt vissza.

  Slayers-t, FMP-t én is szeretem, Lagann és Berserk a mai napig a kedvenceim közt vannak, Gintamát meg szerintem nem kell magyarázni. :3

  Tenchi OVA-val szintén agree (igaz, a harmadik OVA-t rühellem és bárcsak ne létezne…), Mugen no Juunin meg szintén pöpec, viszont azt sajnáltam, hogy ilyen fos, semmitérő vége lett… :/

  Bastard szintén win, főleg Dark Schneidert bírtam benne. :3

  KG, FotNS, NGE és az FLCL négyest viszont nagyon nem bírom… De ez már mellékes.

  (Lehet én is összedobok majd egy ilyet, szal már lassan két éve nem írtam ilyen listát, azóta pedig változott ez-az.)

  • Én tudtam, hogy néhány animében (max a felére tippeltem) egyet fogunk érteni. =)

   FLCL, NGE… igen, tudom hogy ezeket enyhén szólva nem kedveled, FLCL esetében még meg is értem, mert az baromi ízlésfüggő, de az NGE-nél csak az overhypeoltság zavar (ami engem is) vagy amúgy a story, cselekmény se jön be?

   Hát az Excel, Dragon Half, Vampire Hunter D?

   • NGE-nél igazából minden zavar. 😀

    Ha könnyen elszeretném intézni, akkor azt mondanám, ugyanazt nem bírom benne, mint te az Uténában.

    Kicsit hosszabban is: Eszméletlenül többnek akarja beállítani magát, mint ami valójában lenne, továbbá az angst örök ellenségeként sem nézek rá jó szemmel, az overhype meg… igen, szal félelmetes, hogy egyesek mi-mindent képesek összehordani róla.

    Szal jah, nagyon nem az én esetem ez az anime… ^^””

    Ami pedig az említett hármat illeti: Excelt láttam ugyan, de semmi extra. Volt benne egy-két jó poén, de annyira nem fogott meg. D-t nem láttam, bár annyira nem is érdekel; vámpíros cuccokat nem szeressem, kivéve, ha nem Shikinek hívják. A DH pedig jó volt, a dry ice-os poén a mai napig üt. xDD

   • Igen, azt én is tapasztaltam, hogy egyesek enyhén szólva túlzásba esnek, amikor az NGE-ről van szó… máig megmaradt bennem az, amikor egy 16 oldalas cikk csak arról szólt, miért NGE az NGE. Ráadásul köztudott, hogy maguk a kreátorok is elismerték, hogy bizonyos elemeket mindenféle különösebb háttértartalom nélkül tettek bele, mert megtetszett nekik.

    A túlértékeltségtől függetlenül én bírom az NGE-t, nem akarok belebeszélni semmit, csak néztem és élveztem. =)

    Utena se lenne annyira gáz, csak hát enyhén szólva az is túlértékelt (khmm… rózsaszimbolika, stb) meg az a yurifanservice úgy ahogy van nem kéne bele.

 4. Meglepett engem, hogy a Kiddy Grade felkerült a listádra. 🙂 Vgay ezt még nem tekintetted ilyen nagycsöcsös animének, vagy, hogy is szoktátok mondani? 😀 Am a sorrend korrekt, bejövős, de személy szerint a Slayers-t kicsit följebb hoznám, jah, meg a Bastard!-ot sem ártana, ha már folytatnák.

 5. Van amit ecchiből is tudok élvezni, de keveset. Kiddy Grade jópofa volt, egy könnyed és szórakoztató anime.

  Slayers azért lett csak a 18. mert az utolsó két széria epic fail lett az előzőekhez képest, ha azok nem lennének simán 15 fölé tenném.

  Bastard szerintem úgy van jó ahogy van, inkább ne baszatassák, mint ahogy a Berserket se. Nem szeretnék itt is valami fail színvonalú folytatást látni. =)

 6. Igaz, a Bastard így is jó ahogy van, de azért pár dolog befejezetlen maradt benne és ezért reménykedem benne, hogy egy ugyanolyan pörgős stílusú folytatást csinálnak neki. 😀

 7. Még ugyanannyi részt elbírna a story, pláne hogy a manga a Berserkhez hasonlóan végtelenített, de lassan 20-év után folytatni… nem sok jót nézek ki belőle. A Slayersnek se tett jót, hogy több mint 10-évvel a Try után újra elővették.

 8. Akkor szépen sorban:

  Kiddy Grade – A TVben láttam pár részt régen, semleges volt.
  Tenchi Muyo! – Nem ismerem de szimpi. ^^
  Slayers – Magyarul néztem, ez is semleges volt.
  Cromartie Highschool – Nem ismerem.
  Full Metal Panic! – Szeretem! ^^
  Excel Saga – Szeretem! ^^
  Fist of the Northstar – Névről ismerem, nem nekem való.
  Trigun – Sose néztem.
  Dragon Half – Ezt se ismerem, jónak tűnik.
  Blade of the Immortal – Nem ismerem.
  Gintama – Olvastam róla, még nem kezdtem bele.
  Panty & Stocking – Nem nekem való. ^^
  Vampire Hunter D – Ismerem és szeretem!
  Bastard!! – Nem ismerem.
  Samurai 7 – Nem ismerem.
  FLCL – Nem ismerem.
  Tengen Toppa Gurren Lagann – Nem ismerem.
  Berserk – Névről ismerem, nem nekem való ez se.
  Neon Genesis Evangelion – Ismerem, semleges.
  Dragon Ball & Sailor Moon – Ismerem őket, utóbbit imádom! ^^

 9. A Tenchi Muyoval és a Dragon Halfal nyugodtan tehetsz egy próbát, szerintem tetszeni fognak neked. =)

 10. Yuriko-chan Says:

  A Sailor Moon örök kedvencem, és a Dragon Half is kedves a szívemnek.

 11. Hmmm… most jut eszembe, hogy Cutey Honeyt el is felejtettem, na nem gond. =)

 12. NGE, Cromartie, Berserk, Trigun, FLCL, TTGL
  ezek az én listámon is rajt lennének. : )
  NGE nekem a 2. anyime volt amit eredeti nyelven láttam, nálam is meghatározó sorozat. A Berserk meg a 3. volt.

 13. Bastard!!-ot ajánlom még, azzal megpróbálkozhatsz. =)

 14. Még jó, hogy láttam már. : D Rohadt jó volt, csak csinálhatták volna 13 vagy 26 részesre. Mert ez így elég kevés.
  Majd én is dobok egy ilyen listát, bár nem lesz könnyű összehozni mert elég sok van ami nagyon tetszett. Nálad amiket hiányoltam: Samurai Champloo, CB, meg a nagy filmek mint Akira, Gits.

 15. Samurai Champloot és a Deeper Kyot is szeretem, de próbáltam úgy összeállítani a listát, hogy mindenféle eltérő stílusú anime legyen benne. Írtam is, hogy kevés volt a 20-as limit.

  Gits, Akira szintén jók a maguk módján, de őszintén szólva engem azért annyira nem nyűgöztek le.

 16. Kiddy Grade – Nem néztem, nem volt Gagyimaxom.
  Tenchi Muyo! – Nem ismerem.
  Slayers – Pár részt láttam, annyira nem kötött le.
  Cromartie Highschool – Tervbe van.
  Full Metal Panic! – Szeretem 🙂
  Excel Saga – Nem ismerem.
  Fist of the Northstar – 3. kedvenc
  Trigun – Nem szeretem.
  Dragon Half – Nem ismerem.
  Blade of the Immortal – Nem ismerem.
  Gintama – Nem ismerem.
  Panty & Stocking – Az én listámra is felkerült.
  Vampire Hunter D – A mangát tervezem beszerezni.
  Bastard!! – Nem ismerem.
  Samurai 7 – Nem ismerem.
  FLCL – Nem láttam még.
  Tengen Toppa Gurren Lagann – Nem láttam még.
  Berserk – 2. kedvenc.
  Neon Genesis Evangelion – Nem ismerem.
  Dragon Ball & Sailor Moon – Előbbi a kedvenc, másodikat nem szeretem.

  • Kiddy Grade A+on ment, nem az Animaxon. =)

   Vampire Hunte D-ből az animét érdemes megnézni, de a többit is csak ajánlani tuddom.

   • “Kiddy Grade A+on ment, nem az Animaxon. =)”

    Tudod hogy értem. 🙂

   • Tudom, csak egy kis pontosítás, mert a két csatorna választéka azért nagyon nem ugyanazt a minőséget képviselte. =) Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a Fox Kids-ből, Jetix lett.

 17. Kiddy Grade: Én nagyon szerettem, amikor a TV-ben bent, állandóan néztem. Meg egyik animés mentorom kedvenc sorozata is, szóval ja, szeressük!
  Tenchi Muyo!: Szintén haverok nagy kedvence. Kevés részt láttam, de az alapján tetszett.
  Slayers: Alap.
  Cromartie Highschool: Nálam TOP 5 (majd csinálok én is listát). xD
  Full Metal Panic!: Fumoffu jöhet, a sima nem.
  Excel Saga: Nem láttam.
  Fist of the Northstar: Nem láttam.
  Trigun: Alap
  Dragon Half: Tervbe véve (régen láttam, de semmire se emlékszem)!
  Blade of the Immortal: Nem láttam.
  Gintama: Nem láttam.
  P&Sw/Gb: Nálam TOP 3-as lett.
  Vampire Hunter D: Nem láttam.
  Samurai 7: Nem láttam.
  FLCL: THE NO. 1!!!
  TTGL: Nem láttam (de AMV-t vágtam belőle, LOL).
  Berserk: Nem láttam.
  Neon Genesis Evangelion: Nem láttam.
  Dragon Ball & Sailor Moon: Egyiket se láttam, de a DB-t a két legjobb barátom annyira kivesézte (meg vesézik is), hogy szinte mindent vágok már. 😀 Egyszer megnézem egybe az egészet. xD SM-et is tervezem régóta, de hosszú sorozatokba nem merek belekezdeni.

 18. Excel Sagával érdemes megpróbálkoznod, de a TTGL és Berserk duot is csak ajánalni tudom, nem véletlen a hírnevük. =) Esetleg még az NGE-vel is tehetsz egy próbát.

  DB, SM duot anno a TV-ben se láttad?

 19. Kiddy Grade: Még nem láttam. A második évad kezdete előtt akartam bepótolni, de az szinte csak negatív kritikákat kapott, így azóta sem kerítettem rá sort…

  Tenchi Muyo!: Csak a három OVA-sorozatot láttam, de mindegyik tetszett. Még az érezhetően gyengébb harmadik széria is. Kiegyensúlyozott, ötletes hárem és fantasy anime, kár hogy manapság már nem csinálnak hasonló kaliberű műveket ebben a műfajban.

  Slayers: Először poénos, később elég fárasztó.

  Cromartie Highschool: Ez is kimaradt, de rajta van a megnézendők listáján. Az Onizukát is nemrég pótoltam és nem akarok két hasonló témájú animet nézni egymás után.

  Full Metal Panic!: a Fumoffu jobban bejött, mert az alapsorozat egy idő után nem haladt sehová, a TSR pedig csak sötétebb lett de ugyanúgy befejezetlen. Nyugodtan ki is maradhatott volna a mechás szál…

  Excel Saga: Ugyanaz mint a Slayers, de még fárasztóbb 😀

  Fist of the Northstar: Még csak a Raou arcig láttam, de shounen Alapmű! Egy olyan korból, mikor még dőlhetett a vér a TVben, és ténylegesen meg is haltak az ellenfelek, nem pedig haver lett belőlük azután hogy Kenshiro lezúzta őket 😀

  Trigun: Ezt is illene már pótolnom…

  Dragon Half: Most már tervbe véve (eddig nem is hallottam róla)

  Blade of the Immortal: –

  Gintama: Az első pár epizódot láttam, de nem fogott meg. Egyszer majd megpróbálkozom vele újra.

  P&Sw/Gb: Nem az én stílusom.

  Vampire Hunter D: –

  Samurai 7: Nem igazán vonz a szamuráj-téma. Elég volt belőle Kenshin.

  FLCL: passz. De már lenn van a BDrip, egy próbát megér alapon.

  TTGL: Top10-es, még akkor is, ha az okosok szerint csak innen-onnan lett összelopkodva (pl. Getter Robo-ból)

  Berserk: ezt is meg kellene már néznem…

  Neon Genesis Evangelion: Kedvenc. Talán ez volt az első animem, amire azt mondtam, hogy még művészi érték is szorult bele.

  Dragon Ball: Gyerekkoromban felénk egyáltalán nem volt divat ezt nézni, úgyhogy akkor teljesen kimaradt, és most már a Kai sem tudott lekötni.

  Tanulság: be kellene iktatnom több régebbi sorozatot, ahelyett hogy a heti moe-shiteket követem (próbálom) 😛 Mostani szezonból is egyedül a Kaiji S2 az, amit érdemes megnézni…

 20. A Kaji nekem eddig teljesen kimaradt, de valahogy nem is nagyon vonzz, mármint ránézésre. Lehet ha belenéznék, tetszene, de egyelőre nincs tervbe véve.

  Dragon Halfot csak ajánlani tudom, rövid, de jópofa, és kissé szokatlanabb a rajzstílusa. Olyan D&D hangulata van helyenként.

  Slayers, Tenchi Muyo, Fist ezekről elmondtad a lényeget. =) Bár a Fistet sokan támadják, hogy húzta a Toei, csúnya, stb, de akárki-akármit mond, ennek még volt és van is hangulata. Igaz engem már magával a poszt apokaliptikus világgal, látvánnyal, és az ehhez igazított karakterdizájnnal megvett. =)

  • Csúnya, mint az összes többi hosszú sorozat a 80as évekből – pl Saint Seiya, az alap Gundam vagy a Macross sem büszkélkedhet szebb dizájnnal. Akkor még a tartalom számított, nemcsak a külcsín, mint napjainkban…

   • Ez a csúnyaság azért meglehetősen relatív tud lenni. Szerintem sok rajzfilm, anime, amik a 80-as, 90-es években készültek, sokkal szebben néznek ki, mint a maiak. Na meg ezekkel még volt tényleges munka is, mindent, még a legutolsó ablakot is kézzel rajzolták oda (kevesebb is volt a grafik fail).

    Lehet ma már van vektorgrafika, fényképről átmásolt háttér, fake 3D, stb, de ezek azért sokszor inkább visszaütnek, például így: https://peter1989.files.wordpress.com/2010/11/k-on-fail-07.png

 21. Ayaka Yukihiro Says:

  Hát ne haragudjál de sose értettem mi a jó az FLCLben. Mi a vicces abban hogy egy motoros csaj elüti, lesmárolja aztán a gitárjával leüti azta gyereket? Egy másik részben meg egy másik arcát tapossa tűsarkúban és ilyenekből szól az egész.
  Máshol felhoztad a K-On!, Lucky Star messze színvonalasabb.

 22. Rendben van, hogy neked nem tetszik az FLCL, azt is megértem miért, mert egy eléggé ízlésfüggő darab. De azért olyanokkal szembeállítani mint a K-On, vagy a Lucky Star már csak nem kéne, pláne nem azokat úgy felhozni, mint “színvonalas” ellenpéldák.

  A Lucky Star egy otaku anime, aminél a humor mint olyan borzasztó gyerekes és szvsz fárasztóan egyszerű színvonalon mozog. A K-On ugyan ez, annyi különbséggel, hogy annál konkrétan a cselekmény mint olyan nem is követi az alap történetet, hisz elvileg egy lány zenekarról szólna (vagyis hogy moe kislányok szar zenét csinálnak) ám ehhez képest a karakterek többet ülnek a klub helységükben és ütik el az időt a nagy büdös semmivel (hmm… mire is emlékeztet ez? Ja persze, Haruhi) mint tényleges zenéléssel.

 23. Haruhiéknak mondjuk mentségére szolgál hogy legalább a világot szanaszét alakították Haruhi révén a nagy üldögélések eredményeként, Ehhez képest K-Offban még ennyi se volt, legfeljebb az ország teakészletét emésztették fel egy emésztőgödör hatékonyságával. 🙂

 24. Kábé. =D Bár én a Haruhiban is sokszor csak azt láttam, hogy jön valami random scifis/fantasys jelenet, aztán a másik pillanatban már újra vagy az osztályteremben, vagy a klubban, vagy a városban kavarnak. Szóval tipikusan “na akkor most találd ki, hogy ez a random akármi most akkor tényleg megtörtént, vagy csak a karakterek álmodták, flashelték”. Az endless eight részek meg még a Haruhi randomságán belül is úgy egy külön valamit képviselnek.

 25. Feleslegesen nem koptatom a billentyűzetet. Ja, Mondóban már volt FLCL cikkem, vegyétek meg és olvassátok el! xD xD xD

 26. Slayers allata movikat/ovak is érted? Mert szvsz is kerülhetne feljebb.
  Írtad hogy szerinted 2 útolsó séria epic fail. Szerintema slayer Revolution jó söt szerintem mérföldekel jobban idult mint a Try, Az Valo igaz Hogy az evo gyengére sikeredet. De annk és trynek egy azzonos értékeik vannak. Én mindig is irtoztama Trytöl és megnézés után se változot. Egyszerüen én már az egész külsövilág(? nem tommár hogy nevezték a pajzson kivüli világot) dolgot eröltetenek éreztem. Csak azért let hogy legyen még egy slayers. Böven megvoltak szereintema sajátkis világukban. Másik ami örületbe kergete (ezaz evo ra is vonatkozik) a Fillerek.. Tudom nincs slayers poénnélkül de kérlek szépen szerintem ez már cska idö poécsékolások voltak. Az 1-2 séria még nagyon jóvolt fillerek terén (sákány vadászos lényaz valami epic win) de mostkönyörgöm.Fillereknagyrésze a TRyben és Evoban csak húzták az idöt(Lina Csodaországban… meg az Halas ahol végülis eredmény ful ugyan az lett… csak anyivolt akülöbség hogy csákó let a hal ember és a halcsajbol let rendes csaj…) egyszerüenabszurd volt. Tryben 2 jó karater volt de mindkettö sikerült kinyirniuk. Egy Valgaav. A másik Almacy aki valojában egynagyon bölcs és tisztelet tudo személy volt… aki gondolt lináék világára… és nem csak a sajátjukra… egyszerüen pofán vágás volt pont öt megölni. haltvolna meg fillia mert ö aztán az agyamra ment…

  És ezt úgy olvasd Hogy én nem slayers gyülölövagyok. söt a Slayersnek Világ életemben hálás leszek mert nélküle nem léptem volna az animék sárgaköves utjára. De SZVSZ a legjobb slayers a Slayers First illetve Slayers Special (Ova) … ezt semeik másik slayers nem überelheti… De ha engem kérdezel a Try ésa revonnál van szánalmasabb. egy slayers amit bün annak hivni.. Még pediga Movie 5

  Azthiszem eza véleményem egészen igaságos föleg mert láttam az össze eddig kiadot Slayers Anime cucot…

  U.i: talán egyetlen csunya dolog hogy a Try 2 okbol néztem meg. Hogy teljesen lásam az összes slayerst. A másik meg hogy kritizálhasam 🙂

 27. Én is nemrég írtam egy ilyen listát. 🙂

 28. Nem hittem volna, hogy ennyi örök kedvencem kerül a listára.:D

  Kiddy Grade – Pár részt láttam tv-ben majd megszereztem, nem rossz de valahogy nem köt le.
  Tenchi Muyo! – Japán válasza George Lucas Csillagok Háborújára. Washu és Ryoko a kedvencem, lehetne magasabban a listán de ez az én véleményem.
  Slayers – Még régen a Roshi Hentai oldalán volt róla leírás és amiatt kezdtem el nézni még 2002 körül talán. Azóta imádom, az új sorozatok sem olyan rosszak, jobbak mint a Fanservic töltött mangák amiket kiadtak a sorozat után.
  Cromartie Highschool – Nem rossz, de akkor már inkább Great Teacher Onizuka és Gokusen.
  Full Metal Panic! – Nem ragadott magával, próbáltam japánul is úgy jobb volt de úgy sem vitt többet bronz éremnél.
  Excel Saga – ILPALAZZO-SAMA! Mai napig az egyik kedvenc parodizáló animém.
  Fist of the Northstar – Egyetlen problémám volt vele, túl kiszámítható volt és Kenshironak nem voltak igazán ellenfelei.
  Trigun – Tökéletes ha valami mókásat szeretnél de legyen benne valami komolyság is..
  Dragon Half – Mai napig nem találtam párját. Egy mesteri RPG és fantasy komédia.
  Blade of the Immortal – Nem kötött le.
  Gintama – Olvastam, néztem pár epizódot de valami hiányzik belőle.
  Panty & Stocking – Erre külön kategóriát kell adni: GAINEX!
  Vampire Hunter D – A jobb vámpíros sorozatok egyike.
  Bastard!! – Még ma is jönnek ki új manga fejezetek, de szerintem rég abba kellett volna hagyni. Az anime viszont megfelelően adja vissza a Dungeons&Dragons hangulatát a sok metál/rock együttes neve meg dob a hangulaton.
  Samurai 7 – Nem ismerem.
  FLCL – Panty&Stocking-al együtt kerül a GAINEX kategóriába.
  Tengen Toppa Gurren Lagann – Dettó.
  Berserk – Várom az új fejezetet és remélem, hogy nem csak kósza hír az új sorozat kezdése.
  Neon Genesis Evangelion – Nem szeretem, próbáltam megkedvelni de említett okok nagyon elvették tőle a kedvem.
  Dragon Ball & Sailor Moon – Nem velük kezdtem, de SailorMoon-t hamarabb ismertem mégis a Dragonball győzőtt arany éremmel. Még ma is szívesen megnézek belőlük epizódokat. A DBZ meg is van kazettán.^^

 29. A shounen fightok 99%-a ugyan arról szól, hogy a kitartás, fegyelem, jóság hogy győzi le az önző, kegyetlen gonoszságot. Kenshiro mellett azért bőven voltak kemény karakterek, mint Raoh, Toki, Shin, Thouther, stb.

  Bastard manga ugyan az, mint a Berserk manga, kábé annyit elég tudnom róla, hogy “1988-ongoing” és már tudom is miről fog szólni kábé a negyede után: filler.

  Nekem is van egy-két kósza DB részem és SM kazettán, csak már nincs mivel lejátszani, mert a VHS magnó lenn van a garázsban. =)

 30. Van Hohenheim Says:

  Nem akarlak kritizálni, vagy bármi, de nagyon hiányolom a Fullmetal Alchemist-et. Nagyon ritka a hozzá hasonló anime, amely nem húzza a történetet, ezzel lehet, hogy jóval rövidebb lesz (sajnálatomra), de viszont sokkal érdekesebb, és a karakterek szellemi fejlődése is eléggé az előtérben helyezkedik el. Nem csak a harccal folynak le részek, hanem mindegyik rész a történetet segíti elő, és mindegyik teljes mértékben összekapcsolódik. Szóval ez az én véleményem. Kritizálhattok, de szerintem akkor is top1.

 31. Az FMA nem rossz anime, a jobbak közé sorolnám, viszont nekem nem jött be annyira, hogy toplistára tegyem, pláne nem az első helyre.

  Ez a toplista nálam azt jelenti, hogy mindent összevetve miket tartok a legjobbaknak és miért. Itt komoly és komolytalan, mainstream és kevésbé ismert darabok is egyaránt indulnak, nyilván ha csak a komolyságot tartanám szem előtt, akkor egészen máshogy nézne ki a lista (bár az NGE még úgy is maradna a 2.).

  Itt elsősorban az döntött a helyezésekről, meg úgy egyáltalán a listára való felkerülésről, hogy melyik anime, mennyire volt rám hatással, illetve ezzel párhuzamosan, mekkora az újranézhetőségi értéke számomra, ha nem is a teljes re-watché, de pár epizódé, esetleg egy mozié.

 32. Minato Enrik Says:

  A fullmetal alchemist jobb lett volna az első helyre. 2. a Naruto

  Bocs a Fullmetal alchemist egy nagy kalap semmi de a fullmetal alchemist brotherhood egy elképesztő anime…Az lett volna jó az 1. helyre

 33. Az FMA nem áll közel hozzám, ezért nem is került fel a listára, annak ellenére, hogy egyébként nem egy rossz anime.

  A Narutot szívesen feltenném egy listára, méghozzá igen előkelő helyezéssel, de az egy egészen más témájú lista lenne, egészen pontosan a legrosszabb shounen fillereké. =)

  Kábé ott dobtam az egészet a francba, amikor egy egész részt szenteltek annak, hogy Naruto befosott a romlott tejtől, és 5 percenként a budin trónol. Ráadásul állítólag ezt a “poént” még vagy kétszer elővették azután.

 34. cheatergs Says:

  Állítólag lesz új SM. Az nem derült ki, h SM HD, remake vagy folytatás.

 35. Onthellor Says:

  Elég komolytalan egy lista lett ez, tele szappanopera szintű gyerek animékkel. A Neon Genesis Evangelion helyezésével egyetértek, a többinek keresnivalója nem lenne rajta. Az első helyezettek kész vicc, nehogy már a népszerűség és az öregség döntsön a helyekről… 🙄

  • Úgy látom te itt valamit elég keményen félreértettél… ez a lista NEM arról szól, hogy mik a “legkomolyabb” animék, mert akkor teljesen máshogy nézne ki.

   Ez a lista arról szól, hogy nekem, mely animék jönnek be a leginkább, és miért. Hozzáteszem, most már egy-két címet lecserélnék.

   “tele szappanopera szintű gyerek animékkel” -> Igen? Az nagyon jó, nem is tudtam, hogy olyan animék, mint a Berserk, a Blade of the Immortal, a Samurai 7, a Bastard, vagy a Vampire Hunter D, gyerekeknek készült szappanoperák. =)

   “nehogy már a népszerűség és az öregség döntsön a helyekről” -> De nehogy már csak a komolyság döntsön a helyekről, mert egy anime nem attól lesz feltétlen jó, hogy komoly szeretne lenni. Sőt, szerintem nagyon sokan vannak, akik sokkal jobban szeretik a komolytalan, humoros darabokat, és sokkal nagyobb eséllyel nézik őket újra, mint a komolyakat.

  • Úgy imádom ezt a “csak az OMGDEEP animék a jó animék” hozzáállást, hogy csak nah. Ezek után kíváncsi lennék a listájára – biztos Ergo Proxy, Gunslinger Girl, Akira és társaival lenne tele…

   • Meg Elfen Lied, Death Note, és Higurashi. =D

    Egyébként én se értem miért baj az, ha valaki többre vagy legalább ugyan annyira tart egy (számára) kellemes vígjátékot, vagy egy agykikapcsoló mainstream fillert, mint teszem azt XY vérkomoly animut.

    Kell a komolyság, jó néha el filózgatni az “élet nagy dolgairól” de ehhez hangulat kell, és sokszor az ember csak tisztán szórakozni vágyik, mondjuk egy fárasztó nap végén.

   • ^Na ez az. Én is szeretem, ha valami deep (hogy ne szeretném!), de amikor tényleg nem szól másról egy-egy anime, csak arról, hogy lásd, mennyire nagyon MÉLY dolgok történnek benne, ott komolyan kiszoktam akadni. Ilyen volt a már említett Gunslinger Girl is, ahol mindenki naaagyon szomorú és teljesen magába van roskadva vagy az Ergo Proxy, ahol még színek sincsenek, nehogy véletlenül elrontsák a “komolykodást”.

   • Az álkomolykodástól, pláne ha felesleges, helykitöltő jellegű melodrámázással, hisztizéssel jár (márpedig ezek igen gyakran kéz a kézben járnak együtt), én is a falnak tudok menni. Lehet az érzelmekre szándékosan rájátszani, de ha nincs mögötte tényleges cselekmény, és valódi tartalom, akkor mit sem ér.

 36. Hát aki szerint a Berserk szappanopera az egész biztos nincs magánál.

  • Ha már szappanopera, akkor kábé a Clannad szerűségeket mondanám annak.

   Egyébként nincs azzal semmi baj, ha valakinek nem tetszik teszem azt a Berserk, vagy bármelyik más innét a listából, csak ne ennyivel intézze már el őket, hogy “szappanopera szintű gyerek animék” mert ez így nem kicsit röhejes.

   Igaz ennek a fordítottja is, egyik ismerősöm például addig járt egy animés fórumra, amíg ott le nem merte azt írni, hogy neki nem tetszik a Cowboy Bebop. Aztán mint a gyújtóbomba, rögtön nekiesett a fórum jelentős hányada, még kapott olyan kérdést is, hogy “hol maradtál le a szellemi fejlődésben?”. Azóta nem is látogat egyetlen ilyen fórumot se, szóval az elitizmus egyik irányba se jó.

   Mi is néztünk rajta, amikor elmondta, de ezért még nem minősítettük degeneráltnak. Bár lehet ebben az is benne van, hogy nem sokkal előtte mondta el egyik haver, hogy ő biz feladta a One Piecet, mire közöltem, hogy én is. Így már ketten voltunk. =D

 37. R.Gy.360 Says:

  A Deadman wonderland-ot De szerettem anno
  Komédia animék közül meg a kertvárosi gettót

  • Csak hogy a “Kertvárosi Gettó” (ezt a hülye fordítást…) vagyis a Boondocks nem(!) anime. Amerikai rajzfilm, ezért is nem értem mit keres az Animaxon, a Comedy Central helyett.

   A magyar szinkron pedig egy katasztrófa, tele idétlen magyarításokkal, félrefordításokkal. Valószínűleg akik csinálták a fordítást, Gálvölgyi Showt néztek közben, mert minden 2. szó az, hogy “vazze”.

 38. Jobban ismerned kéne az animéket mielőtt listát írsz. Ezekre mondanám hogy igazi, mesterművek toplistára valók

  -Hell Girl
  -Another
  -Un-Go
  -Hidan no Aria
  -Elfen Lied
  -Devil May Cry
  -Black Rock Shooter OVA
  -B.R.S. TV
  -C
  -Star Driver Kagayaki no Takuto
  -Air
  -Blood+
  -Blood-C
  -Higurashi no Naku Koro ni
  -Higurashi no Naku Koro ni Kai
  -Higurashi no Naku Koro ni Rei
  -Umineku no Naku Koro ni
  -Angel Beats!
  -Mirai Nikki
  -Yumekui Merry
  -Fractale
  -CLannad
  -Kaze no Stigma
  -Ghost Hunt
  -Ao no Exorcist
  -Ao no Exorcist OVA
  -Ao no Exorcist Special
  -Black Cat
  -Chrono Crusade
  -Kuroshitsuji I és II
  -Kuroshitsuji OVA
  -Kuroshitsuji Special
  -Highschool of the Dead
  -School Days
  -Freezing
  -Hetalia
  -One Piece
  -Soul Eater
  -Sword Art Online
  -Hyouka
  -Zetsuen no Tempest
  -Inu x Boku SS
  -Kuroko no Basuke
  -RahXephon
  -Heroic Age
  -Guilty Crown
  -Level E
  -Tari Tari
  -Mirage of Blaze
  -Shakugan no Shana
  -Arcana Famiglia
  -Shigofumi
  -Gai-Rei Zero
  -Vampire Knight
  -Chaos;Head
  -Steins;Gate
  -Danshi Koukosei no Nichijou
  -Dragonaut: The Resonance
  -Gosick
  -Kami nomi zo Shiru Sekai

  • Te mi a faszt nem értesz azon, hogy VÉLEMÉNY?

  • Fasza… sikeresen felsoroltad ide az összes divat faszságot az elmúlt 4-5 évből, mint ha csak egy sztereotip AA-s listáját látnám. Aztán “érvelésnek” elővetted ezt a “én de nagyon tudom ám mi a mestermű!” féle idióta weeaboo hülyeséget… gratulálok, most már te is “igazi szakértő lettél a szakértők között”.

  • Raven01988 Says:

   Most gonosz leszek Norman , de ezt a te listádra is lehetne mondani. Én a felét lehúznám a wc-n. Én sem ismerem az animéket,de a lista amit készítettem magamnak anno kb 300-350 különböző animét tartalmaz/ egynek egésznek számoltam pl a dragon ball sorozat mindegyik évadát ,hiába hogy van zed , meg rengeteg movie és gt akkor is nálam 1 nek minősül/. Azért nem vádolnék meg senkit azzal, hogy a listája rossz. Egyszerűen ilyen az ízlése :D.
   Egyébként Peter, volt pár olyan anime ami tényleg érdekes volt.
   Ha pedig tetszett a Neon Genesis Evangelion, akkor az Eureka Sevent is érdemes megnézned. Nekem bevallom az jobban tetszett. Bár én alapvetően a mechás animékért nem rajongok 🙂

   • Én nem a felét, az egészet. =)

    Eureka Seven-t ajánlották már nekem, de valamiért nem sok késztetést érzek a megtekintésére. Eleve nem vagyok oda a Bones cuccokért, a Wolf’s Rain kivételével.

 39. Tetszetős kis lista! Főleg a 10. helyezett tetszik nekem nagyon. :o)

  Bár én a TTGL-t biztos nem tenném bele még az első 50-be sem, nem hogy a 4. helyre, de csak azért mert ez a világ tőlem messze áll. De persze ez a te listád. 🙂

  • Nos köszönöm, bár ez a lista már nem épp aktuális (több mint 2-éves). Szóval lehet majd összedobok, valamikor egy újabbat, mert azóta azért történt egy s más. =)

   SM, DB például sürgősen mászna le az első helyről. =D

 40. Ma néztem meg az Excel Saga-t. Mind a 26 részt. Kemény 1 nap alatt…. Az élmény…. Bassza meg… 😀 még mindig a hatása alatt vagyok! 😀 Komplex baromság, zseniális hülyeség, retardált mestermű. Olyan fordulatokkal, amikre nem számítottam a cselekmény során. Annyira nem PC, hogy még én is, aki amúgy kajálja a polkorrektséget pofán vágó alkotásokat, még én is nem egyszer elképedve néztem egy-egy jelenetet… És a befejezés, a legvége… ilyen destruktiv, nihilista, önmagát felszámoló befejezésre nem számítottam… 😀

  Csak ajánlani tudom, aki nem látta. Mindenesetre a teljes véleményem az Excel Saga-ról:
  http://www.boszorkanyvadasz.blogspot.hu/2015/07/komplex-baromsag_8.html

 41. Nem gondoltam volna még azt sem, hogy egyáltalán szereted a Kiddy Grade-t, nemhogy a legjobb 20-ba sorold! 😀 Én a Kiddy Girld And-et a mai napig nem néztem meg, csak bele-bele nézegettem, és egyértelmű volt, hogy ez az eredeti KG megerőszakolása. (ízléstelen fanservice, indokolatlan leszbi csók, indokolatlan nyögések stb…) Erre az ocsmányságra kellett vártunk csaknem 10 évet… szerintem KG-t nagyon jól lezárták, teljesen fölösleges volt neki még egy évad. Bár bevallom, annak idején nagyon vártam a folytatást, de én arra számítottam, hogy ismét Eclair és Lumiere lesz a főszereplő, erre kaptunk 3 idegesítő, jellemtelen loli karaktert. Az egyik még szerelmes is a saját bátyjába, és a csók sem marad el… de nehogy azt hidd, hogy ezzel van bajom, mert én nagyon sokmindenre nyitott vagyok, a yaoit is szeretem, de a körítéssel van a baj, és azzal, hogy ez a KIDDY GRADE FOLYTATÁSÁNAK MERI MAGÁT NEVEZNI! Ráadásul minden olyan teljesen randomnak hat.
  Azt pedig külön szánalmasnak tartom, hogy a 2002-es grafika ezerszer szebb, mint a 2010-es…
  Ami a Trigunt illeti, szerintem lyukasan hagyták a végét. Bár nem hiszem, hogy valaha kap folytatást. Vash nem ölte meg Knivest, csak kiütötte. Ha magához tér, nem hinném, hogy jó útra tér. Ezt még lehetne folytatni…

  • Ez a lista, már rég nem aktuális. Van benne jó pár olyan cím, amit vagy totál máshová tennék, vagy már eleve fel sem kerülne a listára. Ha lesz kedvem, majd készítek egy újat a közeljövőben.

 42. Lassan nagyon aktuális lenne az új lista. 🙂 Bár lehet, növelni kellene a limitet 50-re.

  • Tudom (elvégre, több mint 5 éves), csak régóta halogatom már az újraírását, ahogy némely másik, régi cikkemnek is. =)

   A limitet biztos nem fogom emelni (csak magamnak csinálnák vele plusz munkát). Úgy lesz, mint anno a negatív listával, vagyis csinálok egy teljesen újat, ezt meg zárolom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: