Húsvét, meló, buli =)

Viszonylag régen volt már személyes hangvételű bejegyzés a blogon, úgy döntöttem hát, ismét írok egy kicsit arról, mi is történt mostanság velem, már ha érdekel valakit. =)

Kezdeném egy kisebb történettel, nemrég, április eleje körül zajlott le a lomtalanítás, avagy ahogy mi nevezzük a cigány karácsony. Ahogy lenni szokott, minden utcát, ahol nem cigányok élnek (vagy nem többségben) elleptek ezek a fér… elnézést, dolgos rászoruló emberek, akik a mi nagylelkűségünknek hála ajándékokat kaptak, hogy szerény hajlékuk ezáltal is otthonosabbá váljék. Én idén a régi 17 colos CRT monitoromat ajánlottam fel nekik, dobozzal együtt. Még le se értem vele a lépcsőn, de az egyik csillogó szemű, alkoholgőzös illető már meg is szabadított a terhemtől. Hasonlóan járt apám is, aki meg az egyik, egykori lakó hagyatékát vágta ki, aki nem tudni miért, de beállított a biciklitárolóba egy lecsupaszított, fémrúgós ágybetétet, amit aztán volt olyan rendes és ottfelejtett, miután elköltözött. Gondolhatjátok milyen hamar jobb helyre került az is. Miután véget ért az ajándékozás, másnap le is vontuk faterral a tanulságot, miszerint lám, valamire még ők is jók. =)

Eme kis kitérő után következzék valami érdekesebb téma, nemrég úgy jártam, hogy egy rendelést busszal, helyi járattal kellett kivinnem, a főnök ugyanis lenyúlta az egyik céges kocsit, a másikat meg, aminek még előző héten leszakadt a kipufogója, basztak szervizbe vinni. A rendelést azonban ki kellett vinni időre, de mielőtt még valaki valami fontos dologra gondolna, semmi extra, a szokásos főnök haverja, komája dolog, most épp Húsvéti meghívók voltak.

Szóval ott állok a megállóban, nem volt nagy a tömeg, de annál nagyobb a meleg, mobilom fülese a cégnél, zenét hallgatni nem tudtam, és amíg ott szobroztam, eszembe jutott néhány megállós eset még a gimis időkből. Amíg gimibe jártam, láttam pár emlékezetes dolgot, de amit kiragadnék az egy konkrét eset volt. Még olyan 11. környékén történt, épp lekéstem a buszt és a későbbire vártam, mikor két öregasszony kezdett ott tőlem pár méterre beszélgetni. Először még semmi érdekes nem volt benne, csak a szokásos nyugdíjas slágertémák (orvos, piac, szomszéd, stb) ám egyszer csak egy igen érdekes monológ csapta meg a fülemet, amit azóta se felejtettem el:

– Tudod nekem kellett ám a nagy hely, mert én fiatalkoromban sokat gyúrtam.
– Így-így, régen még én is annyit gyúrtam, nyújtottam, téptem meg szaggattam, hogy belezsibbadt a két kezem.
– Nálunk anyám, nagyanyám, én meg a nővérem volt olyan hogy belefogtunk dében oszt mire befejeztük, ránk sötétedett.
– Hát emlékszel még mit beszéltek a szövetkezetben?
– Mit?
– Hát hogy az országban nálunk gyúrnak a legjobban az asszonyok.
– Bizony úgy volt az, akkor még minden asszony tudott gyúrni, nem úgy mint már ma. Ezek a mai jányok te, nem tudnak má semmitse csak magukat kifenni.

Nos hogy is fogalmazhatnám ezt meg értelmesen, tipikusan az a szituáció amikor az ember pár másodperc után rájön arra, hogy félreértette, és valójában miről is van szó, de annyira poénos elképzelni a félreértést, hogy csak azért is arra gondolunk. =)

Pár nappal később voltam a Tescoban, a Húsvéti vásárlási láz kellős közepén, és a helyi Tescoról, ami nálunk van, azt kell tudni, hogy az igényessége az attól függően változik, illetve az ott tartózkodó kétszersültek száma is, hogy ünnep van e. Mivel pedig épp az volt, ezért az arányok felborultak… én az elmúlt évek során láttam már sok hülyeséget, igénytelenséget, parasztságot, de ez a mostani meglepett. Szóval gondolom mindenki látta már a reklámot arról a joghurtról, amibe bele lehet szórni azokat a roppanó csoki golyókat. Na most a félbarnák azt találták ki, hogy a joghurtból, aminél ugye egy külön rekeszben vannak ezek a kis golyók, kiszedik az édességet, aztán a joghurtot vagy oda visszateszik ahonnét elvették, vagy random helyekre dugják, és közben a csoki golyókat zsebből szépen elmajszolják. Igaz, némelyik igénytelenebb embertől is láttam hasonlót, de azért csak nyilvánvaló volt, kik csinálják elsősorban.

Apropó reklámok, ez is téma volt most a bulin, ami a most következő nagy pangási szezon előtt volt az utolsó. Hogy érthetővé tegyem, nálunk a srácok, lányok mind ősziek, téliek, vagy tavasziak, de túlnyomórészt téliek. Tehát van egy október 28-tól egészen április 16-ig terjedő időszak, amíg hetente, de inkább kéthetente van valakinek szülinapja, vagy a szűkebb, vagy a tágabb társaságból. Utána viszont jön a május, június, amikor nincs semmi, július 26-án van 1 leányzó, aztán augusztusban nem lenne semmi, de ilyenkorra időzítjük a nyári hepajt, aztán jön szeptember, ami úgy ahogy van üres.

A buli jól alakult, abból a kellemesen iszogatunk, de mindenki józan fajtából. Az egyik téma pedig mint említettem a reklámok voltak, hogy ki-melyiket és miért utálja. Volt ott vodafone, t-mobil, budapest bank, stb, az én kedvencem azonban mégis a briese one touch mini spary, ami ugye egy reklámtrilógia. Van az első rész, ami arról szól, hogy a kínai gyerek szarik a wc-n, és nyomkodja azt a vackot, de a wc-t nem húzza le. Aztán ennek van a folytatása, amikor kifogy a spray és ordít, hogy kifogyott, mire jön az anyja, aki egyébként nem kínai, és utántölti neki, de a gyerek a wc-t még mindig nem húzza le. Végül ennek jön a befejezése, ami meg arról szól, hogy a szomszéd gyerek át akar menni szarni, miközben az eddigi koncepciók alapján a kis kínai még mindig ott ül és nyomkodja a sprayt. Szóval emberek… én nem tudom kik írják a reklámok forgatókönyveit, de ezt valahogy abszolút nem gondolta át senki. =)

Bulihoz visszatérve, ha már szóba jött, mi ha piálásról van szó, 5 fajta állapotot különböztetünk meg egymástól. Van a józan, a spicces, a részeg aki még tudja mit csinál, a részeg aki már nem tudja mit csinál, és a totál KO. Én eddig még szerencsére csak a részeg aki tudja mit csinál fázisig jutottam el, akármennyit is ittam, talán egyszer volt eddig olyan, még 18-évesen, nyáron lenn a Tiszánál, amikor átcsapódtam a nem tudja mit csinál állapotba, és voltak olyanok amikre csak fényképekről derengett valami. Persze nem kell durva dolgokra gondolni, például olyanok voltak, hogy ülök a fűben egy fának támaszkodva, törölközővel a fejemen, na ez nekem totál kiesett. KO-t csak láttam, de sose szándékozom elérni, veszélyes. =)

Hmm… azt hiszem már csak egy említésre méltó dolog maradt, ha jól tudom még nem meséltem az egyik arcról, akit csak úgy hívnak Cucu. Na most Cucuról azt kell tudni, hogy egy 180 centi magas, nagyjából ugyan ilyen széles tar kopasz legény, aki mindig feketében jár, de amúgy nem skinhead. Cucut eredetileg Gábornak hívják, 27 éves és ő gyakorlatilag azon a helyen él, ahová mi is szoktunk járni. Egyébként ismerünk még 2 másik Cucut, őket úgy különböztetjük meg az eredetitől, hogy az eredetit ilyenkor úgy pontosítjuk, hogy “az a cucu”. Hogy miért lett a pontosított neve “az a cucu”, az messzire nyúlik vissza, egészen 2004-ig, amikor másodjára jártunk lenn, vele is másodjára találkoztunk és hát az a helyzet, hogy szívesen elmesélném, hogy debütált és vált feledhetetlenné, de ez nem a netre való story. =) A lényeg, hogy Cucu ha társasággal van és józan, akkor csak kezelni jön oda hozzánk, általában elég egykedvűen, ha társasággal van és részeg (nála a spicces kategória nem létezik, ezt már megállapítottuk) akkor mindig vigyorog, lekezel velünk, aztán elmegy. Ha pedig társaság nélkül van ott egyedül és részeg (ilyenkor a józan kategória szintén nem létezik) akkor viszont odaül hozzánk egy időre, és mindig hülyeségeket beszél. Jobb esetben elmondja amit akar, aztán elmegy, kevésbé jó esetben később visszajön, és elmondja újra.

Hogy milyen hülyeségeket talál ki az változó, nem is nagyon jegyezzük meg, de most spec arról beszélt, hogy ő milyen Tila Tequila videót nézett a neten. Na most én már attól rosszul leszek, ha csak elképzelem azt a “nőt”, de Cucunak úgy látszik ez is megfelel. Amúgy se használja másra a netet, mint hogy filmet tölt, vagy pornót néz. Ilyen szempontból egy dologban értek vele egyet, hogy ő is utálja és messze elkerüli az összes közösségi oldalt, elsősorban a facebook nevű szemetet. Gondoltunk is rá, hogy megpendítjük neki, hogy keressen rá arra, hogy hentai, mert ő ugye totál tájékozatlan ebben a témában, de aztán rájöttünk, hogy ez nem jó ötlet mert A esetben elfelejti mire hazamegy, B esetben viszont megnézi, aztán egy hasonló szituációban elmondja nekünk mit is látott, amire azért nem lennénk különösebben kíváncsiak.

Cucu társaságában amúgy van egy füves gyerek, eddig összesen két alkalommal láttuk jó nagy szünetekkel, de vele egy élmény beszélni. Komolyan mondom, neki kéne megelőző előadásokat tartania az általános felsősöknek, mert az ő történeteitől szerintem mindenki egyből anti-drogossá válna. A srác szülei elváltak, apja Pesten, anyja helyben, jórészt itthon van, és amikor itt van, mindig egy közeli játszótérre mennek szívni. Ez a játszótér mondhatni annak a környéknek a szégyenfoltja ahol van, hisz maga a környék szép, csendes, tiszta, de ez a játszótér valami borzalom. Igaz mióta felújították és kicsapták onnét a sok gazt, már legalább a csövesek nem járnak oda. Egyszer láttam ott 3 csövit fightolni fél üveg sörért, igazi élmény volt. Ja meg van egy, ami rendszeresen befészkeli magát az egyik játékba, ami egy csőnek kivájt fatörzs.

Na szóval a srác meg két haverja erre a helyre járnak szívni, és egyszer ilyen alsós kisgyerekek, akik ott játszottak a homokozóban, úgy kollektíven elkezdték őket dobálni nedves homokgombócokkal, ők meg mivel be voltak állva, azt flashelték hogy lőnek rájuk, és ordítva, beborítva sáros homokkal kezdtek a lépcsőházak között rohangálni, amíg ki nem dőltek. Másik esetben az egyik közeli erkélyről egy öregasszony leöntötte őket a felmosó vödrös hypos vízzel, ami ugye szépen elbánt a kék, piros, satöbbi színű ruhákkal. Ráadásul a közelben van egy csomópont, mi csak úgy hívjuk hogy “kis belváros” na ők oda bementek és azt hitték eltévedtek. Na most csak képzeljétek el, amint 3 füves, köztük a gyerek, akinek a kék pólójára fehéres, rózsazínes foltokat mart a hypo, a klórtól bűzölögve mászkál és random embereket kérdezget arról, hol is van pontosan. =D

Azt hiszem, ennyi elég volt egyszerre, idővel majd még írok, ha lesz miről. =)

Reklámok

10 hozzászólás to “Húsvét, meló, buli =)”

 1. Az eddigi legjobb beszámolód, szét röhögtem az agyamat rajta, be is favolom! 😀 Ilyeneket írhatsz nyugodtan! 😉

 2. Kösz és örülök, hogy tetszik. =) Írok majd még idővel ilyeneket, a sok kockaság, otaku basztatás közt elfér. =D

 3. Vártam már mikor írsz újra ilyet. ^^
  A reklámos, Cucus tetszett a legjobban. Lomtalanítást ne is mond nálunk is televolt minden a cigányokkal, baj csak az volt h olyasmit is elvittek amit nem dobtak ki.

 4. Nálunk is ugyanígy zajlott a cigány karácsony. Vették ki a kezünkből a monitort meg a fém vasalódeszkát. Utána meg mondta a csávó, hogy valami nagyobb fémet hozzunk még, egy hűtő jó lenne, ha kell segítenek lehozni. : P

 5. A kis telhetetlenje, jó hogy nem már az egész konyhát kérte… =D Tőlem csak azt kérdezte meg a tag, hogy hány éves a monitor, meg hogy működik e. Csak azt nem értem minek, amikor úgyis szétverik a benne lévő réz miatt, mert szociális alapon az önkormányzattól ingyen kapnak gépet különb monitorral, mint amit én adtam neki, plusz még netet és vírusirtót is kap.

 6. Jó volt olvasgatni, komolyabat most nem tudok kommentelni, tegnap ugyanis buliban voltam… Asszem ezen nincs mit magyarázni 😀

  Cigány karácsony: oh, ezt még nem ismertem, de tetszik, jót nevettem.

 7. Igen ismerős… =D Húsvét lesz még érdekes, attól függ kell e vezetnem/lesz e kedvem inni. =)

 8. Húsvét h alakult Peti? Lett sok tojás? ^^

 9. Semmi extra, úgy alakult, hogy végül nem mentünk kocsival sehova, szóval a kis körutam helyben véget ért. =) Kaptam ezt-azt, nem túl sok mindent, de az is valami. Őszintén szólva kedvem se nagyon volt, piálni se nagyon piáltam, pedig kínáltak, el is fogadtam egy keveset, de nem sokat. Valahogy a tervezés fázisában sokkal jobban tetszett ez a húsvéti felhajtás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: