Tervek a nyárra =)

Mostanában nem nagyon volt időm semmi tartalmasabbat írni a blogra, ami betudható annak, hogy így a nyár előtti utolsó hónapban piszok nagy lett a hajtás, amire csak rátesz, hogy sokan (most is) az utolsó pillanatban gondolják meg magukat.

A terveim a nyarat illetően nem sokat változtak az eredeti elképzelésekhez képest, néhány info, hogy mikre lehet majd számítani blog szinten…

Személyes bejegyzések továbbra is lesznek, minden valószínűség szerint idén is lesz majd valami haveri összeröffenés amit 3-4 naposra tervezek, erről illetve a régebbi epikus momentumokról mindenképp beszámolok majd. Erre azonban csak Augusztus közepe felé lehet számítani, szóval még nem most lesz. =) Addig is piálásokról, bulikról nem valószínű hogy írok, a pangási időszak ugyanis ilyen téren javában tart, plusz mindenki televan melóval/vizsgákkal, kevésbé szerencsésebbek mindkettővel.

Game fronton tervbe van véve pár régebbi darab elemzése, újakból az elméletileg hamarosan debütáló Duke Nukem Forever-ről, illetve az év második felére ígért Elder Scrolls V – Skyrim-ról várható egy-egy ismertető, értékelés. Mugen… ebből igyekszem majd egyre kevesebbet feltenni, igaz a bemutatni érdemes karakterek már jócskán megfogyatkoztak.

Top listákból minden valószínűség szerint lesz még, hasonló stílusban mint az eddigiek, de max 3.

Anime… a Shikiről már régóta halogatom az értékelést, mindenképp sor fog rá kerülni még a nyár folyamán. Overhypeoltak közül Madoka Magica van csak tervbe véve, illetve a Toriko-ból várnám hogy legyen valami a nyárra, ez még nem biztos. Ezeken kívül max régebbiekre lehet számítani.

Rajzfilmekről is lesz szó, jókról és rosszakról egyaránt.

Politizálni, trollkodni igyekszem majd minél kevesebbet. =)

Gondolkodtam egy szavazás indításán ezzel kapcsolatban, ám úgy döntöttem majd aki akarja úgyis leírja miből legyen több, kevesebb, mit szeretne és mi ne legyen egyáltalán, vagy valami hasonló.

Na ennyi lettem volna erre a hónapra. =)

17 hozzászólás to “Tervek a nyárra =)”

 1. cheatergs Says:

  Skyrim.
  A látottak alapján az ES a Gothic-szériát követi butulásban. Egyre inkább egy akciójátéknak tűnik, ahogy “felhasználó-barát” módon kiirtanak belőle minden “bonyolultságot”. A következő részben már csak god-módban kell előremenni? Végül is igaz. Minek skillek, attribute, arany, fegyverek, elég a játékos meg a tesszelált monszták (ráadásul a graf se akkora nagy szám).

  Ha esetleg mégis jó lenne, akkor fellélegzek, de az évek trendjét nézve valami fps-es hack n’ slash lesz.

  • Azért ne sarkíts, tény hogy az Oblivion könnyebb volt mint a Morrowind, és nekem spec a Morrowind hangulata és világa jobban tetszett, de technikailag nagyon is az előnyére változott, a szinthez generáló rendszert kivéve.

   A Morrowindban az NPC-k mindig csak ugyan ott álltak, az Oblivionban járkálnak, alszanak, esznek, stb. A beszélgetés is teljesen megváltozott, a Morrowindban csak sablon mondatokat ismételgettek, még maga a beszélgetés egy sima szöveges panelen zajlott. Az Oblivionban ehhez képest a beszélgetés dinamikus, minden szót és mondatot elmondanak, még mostani mértékkel is igencsak részletesnek nevezhető arcmimikával. A harcrendszer az igencsak merev és suta hack ’n’ slash vonalhoz képest teljesen valósidejű lett.

   • cheatergs Says:

    Tény, hogy valamiben fejlődött, valamiben egyszerűsödött, sőt én jobban szerettem játszani az Oblivionnal, mert áttekinthetőbb és szebb volt.
    Viszont már ott is hiányérzetem volt, erre a Skyrimben még kevesebb a fejlődési lehetőség, és ezt úgy állítják be, mintha örülni kéne neki. Casualöknek így is bonyolult lesz, mert nem elég nyomkodni az attack- meg iránygombokat, míg a szöszölőknek meg felszínes, mert lassan visszaérünk a Dio 1 három kasztjához, ahol csak a pluszokat kellett nyomkodni a skillekre. Egyik örök fav a Diablo 1, de az másról szól, mint az ES.

    Nem ítélem el előre a Skyrimet, és még csak mérges sem vagyok miatta; lehet, hogy annyira okosan oldják meg, hogy öröm lesz vele tolni, de az előzetes infók alapján egy népjátékot kapunk. Hiába, pesszimista vagyok.

 2. Yuriko-chan Says:

  Az előző bejegyzésnél, amikor még csak a címét láttam, azt hittem, hogy a blogot akarod zárolni, de aztán kiderült, hogy nem. Azért legközelebb ilyen ijesztgetős címeket ne használj. XD A tervek közül valami érdekel, valami nem, de csekkolni fogom a blogot, ahogy eddig is. 🙂

 3. Majd igyekszem a jövőben kevésbé ijesztő címeket használni. =D Komolyra fordítva, a blogot még biztos csinálni fogom egy darabig, legalább is amíg lesz miről írnom, max ritkábban postolok majd, ha kevesebb időm jut rá.

 4. DNFre NAGYON kíváncsi leszek. ^^
  Mugenből a next legyen a Lenes és az Oni-mikos Peti! :p

  • Látom ez a téma még mindig nem hagy titeket nyugodni cheaterel… majd jövőhónapban pontot teszünk akkor rá. =D

  • cheatergs Says:

   Len nem kérdéses, h nincs benne a top 3-ban, az ő vidije nem lenne érdekes.

   Viszont mivel a yt-n olyan vidik is vannak, ahol cheap omega hitlert és tom hankset keni el sima Oni-Miko, így előfordulhat, hogy más verzióval játsszunk. Netán belebuheráltak a fájlokba.

   Ja, a cheapet hogy lehet előhozni?

   • YT-n sok féle videót láttam már, pl hogy Ayu elkeni Neo-Reaper Isabeaut, aztán amikor én próbáltam, se watch, se arcade módban nem ő győzött, még cheap módban se.

    Oni-Mikoból mint mondtam van 3 fajta, mindegyiket le lehet győzni, még a legerősebbet is.

 5. a Shikiről már régóta halogatom az értékelést, mindenképp sor fog rá kerülni még a nyár folyamán.

  Na, itt komolyan kíváncsi leszek a véleményedre. Mindegy, hogy pozitív vagy negatív, de kíváncsi vagyok. :3

 6. Annyit elárulok, hogy amennyire csak lehet igyekszem korrekt lenni, nem szándékozom egyik irányba se nagyon elmenni. =)

 7. A Shikiset várom tőled, nem láttam még, szal majd a leírtak után döntök nézzem e… ^^

 8. Látom a Shiki értékelésre egyre többen kíváncsiak. =D

 9. Argus Solotov Says:

  WTF iz Shiki O_o?

 10. Vámpíros animu.

 11. Shiki-s posztra én is kíváncsi vagyok. Talán megnézem, de most elég nekem a Gallery Fake újranézése.

 12. Megírom mihelyst lesz időm felfrissíteni. =)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: