BloodRayne 3 – The Blood Reich

“Ilyen nincs…” kábé ez volt az első reakcióm amikor megláttam, hogy Uwe Boll képes volt elkészíteni a 3. BloodRayne filmet (ami eredetileg Warhammer néven futott volna) és még csak az se zavarta a hírhedt rendező urat, hogy az eredeti játék sorozatnak (még) nincs is harmadik része.

A BloodRayne játékokról és filmeről egyszer már esett szó egy nagy bejegyzésben, és összességében elmondhatom, ami az első két filmre érvényes volt, az érvényes most a harmadikra is, vagyis a film már megint halál másról szól, mint az eredeti játékok. Talán az egyetlen közös pont ezúttal a nácik jelenléte, de ennyivel sajnos ki is merül a közös vonások mibenléte.

A történet? Rayne (akit már megint más játszik, és már megint nem úgy néz ki ahogy kéne) valahogy Franciaországba keveredik, ahol a deportálásra váró zsidók között ballag álruhában, majd jönnek a partizánok és megindul a harc, amibe természetesen Rayne is beszáll, ám egy bekapott találat miatt kénytelen lesz megmarni egy generálist.

Na most mondanom sem kell, már ez a rész is olyan bénán volt megoldva, hogy én konkrétan majd minden jeleneten csak röhögtem, a kivitelezés ugyanis siralmas. Először is a sisakokat durván elméretezték, a pántjuk sincs meghúzva, aminek aztán valami ilyesmi lesz az eredménye (bilifej).

Másodszor a halált úgy képzeljétek el, mint a rendszerváltás előtti szocialista filmekben, vagyis nincs lőtt seb, csak összerogynak de úgy hogy közben azért ügyelnek arra, ne nagyon üssék meg magukat. Külön kiemelném az egyik németet, aki a halálakor egy fekvő hordóra dől rá, pár másodpercig gondolkodik rajta (miközben billeg) aztán ledobja róla magát.

Hogy Rayne mit csinál a karpengéivel? Semmi érdemlegeset… eleve nem is karpengéket használ, hanem két tőrt.

Na de visszatérve a storyhoz, a megmart generális rövidesen maga is dhámpír vagyis félvámpír lesz, és egy őrült dokival a tervük nem kevesebb lesz, mint a vámpír vért felhasználni a háború megnyerésére, illetve maga a Führer megfertőzése és ezáltal örök életűvé tétele.

Rayne és ellenálló barátai persze ezt nem hagyják, megindul hát a küzdelem, aminek a végét szerintem már ki is találtátok, Rayne elintézi a generálist, még a többiek lelövöldözik a nácikat, és happy end.

Mit is mondhatnék a filmről? IMDB szerint 3.2/10 amit megmondom őszintén, én sokallok, szóval 2/10-nél ez a film semmivel se érdemel többet. 75 perc alatt unatkoznom és kínomban röhögnöm sikerült csak rajta. Ne nézzétek meg, ha csak nem akartok látni egy borzalmas filmet.

Reklámok

22 hozzászólás to “BloodRayne 3 – The Blood Reich”

 1. A legelső képen milyen szépen ráshoopolták a csajra a sapkát. :))

  • Elég szar lett, de még csak arra se vették a fáradtságot, hogy egy teljesen új posztert készítsenek, mert a felső Rayne egy az egyben a 2. film poszteréről lett átnyúlva, csak letükrözték, meg bele szerkesztettek kicsit: https://peter1989.files.wordpress.com/2010/08/bloodrayne2.jpg

   • Nos, ez elég gáz…egyébként a felső Rayne-nél először feltűnt, hogy természetellenes, ahogy a haja ott elöl áll. Úgy tűnik nem alaptalanul gondoltam: egy kis pluszhaj, egy kis mellnagyobbítás, és máris kész az új plakát! 🙂
    Mondjuk Uwe Boll filmnél nem is várnék magasabb színvonalat.

   • Attól én se, de bírom az ilyesmiket, ráadásul mivel szakmámba vág a téma, még jobban észreveszem az amatőr hibákat. Például ahogy a fűzőt lecsalták és bevágták oda azt két csatot… szóval már a ruha nyúlása miatt se állhatnának szögegyesen, ugyanabban a szögben, ugyanolyan síkban.

 2. Épp a múltkor akarta velem megnézetni egy barátom, de ezek szerint jól tettem, hogy határozottan tiltakoztam. 😀

 3. Nagyon jól tetted, az elején a vonatállomásos lövöldénél még legalább röhögni lehet, utána viszont szimplán csak unalmas lesz. Kíváncsi vagyok Boll csinál e idén, vagy jövőre egy Blood Rayne 4-et. =) Hisz még a kézenfekvő vérfarkasok nem lettek előszedve.

 4. Köszi az írást, ha majd meghal a kutyám és depressziósan kínozni akarom magam, tudni fogom, mit vegyek elő! 😀

 5. Azt hiszem a képek alapján látszik micsoda magas színvonalat képvisel. =D Komolyan nem értem Boll-t, már úgy látszik az se zavarja, ha az előtt csinál “filmet” egy játék folytatásról, mielőtt az egyáltalán kijönne. Bár a filmjei eddig se követték a game plotját, hanem halál másról szóltak.

 6. Mi, már 2 is volt? Oo

 7. Bizony, méghozzá a vadnyugaton játszódott, cowboy vámpírokkal. =D Bár legalább a Billy kölyök karaktere jól lett megcsinálva, kár hogy minden más karakter és maga az egész film is elég gyászos.

 8. És mit szólsz ahhoz, hogy az Alice-ból is filmet akarnak csinálni?

 9. Őszintén? Amennyi elcseszett játékadaptációt láttam, nem csoda.

  Némelyik amúgy nem is lenne rossz, például a Doom, mert ott klappol a Marsos rész, a grafikai dolgok, stb, de kérem, ha már erre vették a fáradtságot, akkor miért kellett az alap storyt, vagyis hogy egy félresikerült kísérlet eredményeként megnyílt a pokol kapuja, erre a vírusos baromságra lecserélni? =/

  Boll egyedül talán a Postalt nem cseszte el (annyira) az tetszett.

 10. A Postalt nehéz is elcseszni, mivel egy kifordított világról van szó. 😀 A Hitman sem lett olyan rossz, bár nem csak Uwe Boll filmkészítési törekvéseivel van a baj, mert a kreativitás hiánya jellemző a legtöbb olyan rendezőre, akik feldolgoznak valamit. (Kiragadnak egy piciny részletet a feldolgozott műből, és szinte az egész filmet úgy készítik el, hogy mi csak az egyik oldalát ismerjük meg.) A valódi probléma magával Bollal van, aki egy elég beképzelt alak. Nem hallgat senki véleményre, nem nézi semmibe mások alkotásait. Például a Shindler listájáról is ezt nyilatkozta, amikor a Auschwitz című filmjéről beszélt:”A Shildler listájának már nincs meg a képessége, hogy tudassa a fiatalokkal a háború borzalmait. Ezért neki, mint német embernek, kell készítenie egy kielégítő filmet.” Az ilyen hozzáállással ki lehet kergetni a világból.

  • Ugyanez a pökhendi hozzáállás volt jellemző rá mikor csalódottan kifakadt a tervezett WoW filmje kapcsán, hogy a játékosoknak nem lehet filmet csinálni, mert nekik semmi se jó. Az viszont nem zavarta hogy a WoW film joga már régen elkelt egy másik stúdiónak, és grátiszba szinte szó szerint kiröhögték szegényt a Blizzardnál. 😀

 11. Most jut eszembe, hogy Dungeon Siege-ből készített filmje (A Király Nevében) se volt még rossz, főleg azt hiányoltam, hogy nem vett elő több lényt a Dungeon világából.

  Mint ember, hát igen, sajnos meg van róla győződve, hogy ő bármilyen szart is csinál az jó, és aki kritizálja az hülye és kész. Hasonló szöveget akkor is elsütött, amikor anno a gamerközösségek bírálták például a BlooRayne, Alone in the Dark, House of the Dead adaptációk kapcsán.

 12. Így is milliomos, szóval azért valahol a fanok is hibásak, hogy elmennek a moziba és megnézik. Azzal lehetne kitolni vele, ha senki sem nézné meg.

  Amúgy a Király nevében-nek lesz folytatása.

 13. Uwe Bolltól a 2009-es Rampage- ajánlom! Garantáltan leszoktat az életről! 😀 Nem rossz film (iMDB: 6.4), de nagyon szarul leszel utána! 😉 Uwe Boll nem lenne rossz rendező, ha nem lenne akkora a pofája, és független filmesként nem hollywoodi produkcióként próbálná eladni a “műveit”, illetve saját ötleteit random, kamu játékadaptációkba próbálná ültetni.

 14. Erről már hallottam, de még nem néztem bele, majd leszedem aztán meglátjuk Boll mit eszkábált össze. =)

  Amúgy az addig rendben van, hogy nem kaphatjuk ugyan azt a mozitól, mint a játéktól, mert nincs értelme 100%-ban adaptálni az egészet, legalább is a producerek mindig erre hivatkoznak. Bár személy szerint én ezzel vitatkoznék, mert lehetne, de rendben fogadjuk el. Ám az hogy eltérünk néhány apróságban az eredeti cselekménytől, és/vagy belerakunk egy-két extra jelenetet, esetleg ha a story csak fedőjellegű, írunk hozzá egy normálisat, a klisé karaktereknek hátteret adunk, stb, az nem egyenlő azzal, amikor egy adaptáció a címen kívül csak minimális, felszínes dolgokban egyezik az eredeti művel (lásd: BloodRayne).

  UI: Grat Benyo, a 4000. után tiéd az 5000. hozzászólás is a blogon! =D

 15. BR3? WTF? O.o Nem normális ez az Uwe Boll.
  Az a rohamosztagos nagy LOL az első képen. XD

 16. Mondjuk úgy, Boll ismét megcsinálta. =D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: