Top 20 Woman

A férfiak listája után most elkészítettem a nőkét is, bár némiképp most is más elven mint Benyo vagy Wagner a sajátjukat.

Akiket nem raktam fel rá:

– Alyx Vance -> HL-be nem kell nő, se társak, mert sose erről szólt. Plusz kifejezetten utáltam az Episode One-ban terelgetni, vigyázni rá, na meg hallgatni a hülyeségeit.
– Jade -> Sose tetszett a Beyond Good & Evil, és Jade sem, még akkor se, ha direkt non-szexualizált.
– Ashley Graham -> Resi sucks a 3-tól fölfelé, ezt mindenki tudja, de Ashleyt nem tudnám jobban körülírni, mint a visítós kurva.
– Dead or Alive csajok -> Biztos bennem van a hiba, de szerintem ezek tök egyformák.

Most hogy ezt tisztáztuk, vágjunk hát bele… =)


20+1 Bónusz – Bombshell

Hogy nem hallottál még róla? Nos nem véletlen… sajnos. Bombshell eredetileg Duke Nukem segédje lett volna még a korai 2000-res tervek szerint. Egy nő, aki hasonlóan kemény és laza mint Duke, ám a többi hölgytől eltérően nem zuhant volna azonnal a szőke macho karjaiba. Egymás útvonalát olykor-olykor keresztezve rivalizáltak, beszólogattak volna egymásnak, sőt még hátráltatták is volna egymást. Szerintem abszolút zseniális karakter lett volna, ám sajnos a 3D Realms 2006-ra végleg elvetette Bombshell karakterét, helyette kaptuk végül Dylant, aki egy uncsi Gears of War paródia. =(


20 – Lara Croft

Sose voltam oda a Tom Raiderért. Az első két részt leszámítva a többivel nem nagyon játszottam. Lara baba bár sokak szerint a videojáték történelemben kábé akkora jelentőségű ikon, mint Duke a férfiak oldalán, engem mégse nyűgözött le. Lara lényegében nem több, mint egy genderswapos Indiana Jones, bár ha nincs más, el lehet vele lenni. Érdekesség, hogy Lara bájainak mérete részről-részre változott (nőtt).


19 – Chun-Li

A Street Fightert ugyan nem tartom a legjobb verekedős játéknak, ám azt elismerem, hogy rengeteg híressé vált karaktert vonultat fel, akik között az egyik leghíresebb Chun-Li. A blogger kollégák közül úgy vettem észre senki se szereti őt, én el tudok vele játszani, még ha az ízlésemnek egyértelműen túl macás is. =)


18 – Mai Shiranui

Avagy “a konkurencia Chun-Lijének” is nevezik. Boobie ninja, nagyon alap karakter, szerethető, aranyos, ám nekem ő is túl macás már. Valahogy sokkal jobban tetszik akkor, amikor egyes artokon illetve animációkon rendesen fel van öltözve, mert az arca, haja szép. Ahogy Benyo is írta, a párja (Andy) elég béna lett.


17 – Sofia

Na őt se sokan fogják ismerni. =) Battle Arena Toshinden nevű játék úgymond saját maca karaktere, jó nagy mellekkel és egy még nagyobb ostorral. =) Laza, ugyanakkor vicces, főleg a megragadásos támadása tetszik.


16 – Princess Daphne

Ha már hercegnőt kell választani akkor a Dragon’s Lair Daphneje simán veri Mario vagy Link csaját. Tipikusan a buta, de szép hercegnő, aki mondhatni a saját szerepét, illetve önmagát parodizálja azzal, hogy nem egy szerény, erkölcsös hercegnőként viselkedik, hanem inkább mint egy bitch, már persze szigorúan a humor és a korhatár keretein belül. =)


15 – Blood Rayne

A szexi, vöri vámpírlány, akiben ugyan semmi eredetiség sincs, ám mégis hangulatos, és a maga hatásvadász, mediocore módján szórakoztató. Rayne tipikus kemény csaj, aki látszólag érzéketlen és a brutalitásban leli örömét, ám valójában csak a küldetését végzi. Még ha Lara copycat is, inkább rá szavazok. =)


14 – Julie Strain

Őt se sokan fogják ismerni. Julie a Heavy Metal című kult franchise egyik híres karaktere, aki szintén a maca vonalat erősíti. Anno azzal lepett meg sok játékost, hogy 2000-ben, egy, az akkori korhoz képest igencsak részletesnek nevezhető ruha szakadás, foszlás fizikát kapott, amit azóta se nagyon lehetett máshol látni. Mielőtt azonban valaki hentelős alázásra gondolna vele kapcsolatban, ki kell hogy ábrándítsam, Julienak ugyanis a játék során az agytekervényeit legalább annyiszor kellett megmozgatnia, mint a bájait, hisz a játék televolt ügyességi és logikai részekkel.


13 – Athena Asamiya

Kezdetben nem nagyon játszottam Athenával, ám részben Wagner írásainak hatására elkezdtem vele is játszogatni, és meg kell hogy mondjam, szerethető karakter. Athena érdekessége, hogy a ruhája és a haja, illetve részben a színpalettája is mondhatni folyamatosan változott az egyes részekben. Szvsz a 2001-es kinézete borzalom, leginkább az eredeti, és az iskolás lány ruhás dizájnja tetszik. =)


12 – Baiken Seishino

A Guilty Gearben akad pár szimpatikus karakter (Eddie, Johnny, Slayer, stb.) ám a hölgyek közül egyértelműen ő a legjobb (mert Dizzy egy szar). Tipikus szexi, kemény, halálos kombináció, tragikus múlttal és bosszúvággyal.


11 – Samus Aran

Amikor anno kiderült, hogy a nehézpáncélos harcos valójában egy hölgy, ráadásul nem is akármilyen, sok játékos kapta fel a fejét egy gigászi WTF? kíséretében, hisz valljuk be, erre azért senki se gondolt volna. Az eset természetesen nem egyedi, vannak ilyen meglepetések, amikor kiderül, hogy egy-egy karakter nem az, aminek látszik (bár ez nem mindig nevezhető lelkesítőnek, lásd Bridget).


10 – Ingrid

Ugyan melyik másik játékfejlesztő cég képes arra, hogy visszadobjon egy olyan játékot, ahol a karakterek animációi, hangjai, már teljesen készen vannak? Naná, hogy a Capcom. Ingrid eredetileg a Capcom Fighting All-Starsban szerepelt volna, mint original karakter, ám a projectet végül törölték, és csak egy béta verzió maradt meg belőle. Szerencsére Ingrid karaktere végül bekerült a Capcom Fighting Jam-be. Hogy őszinte legyek, szerintem ő az egyetlen szép hölgy a Capcom bunyós választékból, aki legalább nem ugyan azt az alapállást veszi fel, és nem ugyanazokat a mozdulatokat utánozza, mint a többiek. Emlékszem, amikor először láttam, hogy Ingrid totál más animációkat használ, még amikor hátrafelé megy, akkor is, felmerült bennem a kérdés:  “Jé… a Capcom végre dolgozott is egy karakterrel?” =) Igaz a rossznyelvűek szerint, hogy idézzem: “ahogy Maki egy Mai, Karin egy Athena, úgy Ingrid egy Kula klón” ám én ezt hülyeségnek tartom.


9 – Alice

Alice karakterét nem nagyon kell bemutatni azoknak, akik régebb óta játszanak. Lényegében ő, az eredeti Alice gothos, darkos paródiája, némi lightos horror elemmel fűszerezve. Maga Alice egy pszichotikus, bizarr, ám a maga módján érdekes karakter, aki csak önmagát próbálja megmenteni, az őrülettől.


8 – Rynn

Rynn, Drakan, ennyi. Nem játszottál vele? Hiba. Pótold be mihamarabb, hisz az egyik legérdekesebb fantasy párost kapod, egy epikus akció-kaland játék keretein belül.


7 – Eva

Akik kicsit is ismerik a Metal Gear Solid játékokat, azoknak nem kell Evat bemutatni. A maga nemében érdekes, szórakoztató, szerethető karakter, aki egyszerűen kellett a játékba.


6 – Triss Merigold

Ravasz, veszélyes, vonzó. Azt hiszem, ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni a Witcher egyik legszebb női karakterét. Triss nem a szokásos maca karakter. Törtető, számító, aki sok dolgot képes bevállalni pusztán érdekből. Tökéletes példája annak, hogy a Kelet-európai játékfejlesztők nem csak testet, észt is szeretnek adni a hölgyeknek. =)


5 – Mona Sax

Akik játszottak a Max Payne 2-vel, azoknak nem lesz ismeretlen Mona karaktere. Mona viharos, szenvedélyes, és halálos veszélyt rejtő kapcsolatba keveredik a kiégett nyomozóval, Maxel. Érdekes módon Mona karaktere megosztja a játékosokat. Még egyesek feleslegesnek érzik a storyba való bekerülését, illetve az ideiglenesen játszhatóvá tételét, addig mások kifejezetten örültek neki. Akik szeretik Monat, azoknak jó hír, hogy a főszereplésével külön Mod is készült az eredeti játékhoz.


4 – Kula Diamond

A legjobb, legaranyosabb női bunyós karakter, ennyi. =) Eredetileg mid-boss karakterként szerepelt, ám később játszhatóvá vált. Eredetileg Foxy volt a mentora (őt is bírom) később K’ barátja lett, valamint van egy robotsegédje is, Candy. Érdekesség, hogy eredetileg szőkés barna a haja, ám amikor aktiválja a jeges erejét, akkor ciánkék színű lesz. Meglepő módon a karakter roppant népszerű, főleg Mugenes körökben, ahol olyanokat utasít maga mögé mint Athena, Mai, Chun-Li, stb. Vagy fél tucat verziója lelhető fel az eredeti karakternek, valamint több tucat klónja avagy editje (tüzes, electro, demon, cyborg, boszorkány, dark, stb) sőt vannak totálkonverziós kópiái is (Aika, Mizore, Lucy).


3 – Cate Archer

A szexi kémcsaj a NOLF 1-2ből. Akik nem játszottak vele, nem is tudják mit hagytak ki, hisz egy rendkívül szórakoztató kém FPS-ről van szó. Sajnálatos módon a 3. rész helyett kaptunk egy Contract Jack-et, ami pont a lényeget hagyta ki, és egy középszerű, mezei FPS lett belőle. Cate karaktere azonban máig az egyik legjobb, amit láttam, pláne FPS viszonylatban.


2 – Bastila Shan

A BioWare mindig is ügyelt arra, hogy a női karakterei inkább a személyiségükkel fogják meg a játékost, ne csak a külsejükkel. Bastila egy érdekes karakter, az elején amikor találkozunk vele elég flegma, egoista, sőt azt is mondhatnánk felháborítóan viselkedik, ahogy próbálja a vezér szerepét játszani. Amikor hosszas keresés, szívesség tétel, és nem ritkán húzós csatározás, kalandozás után végre rálelünk és megmentjük, gyakorlatilag lecsesz minket hogy “mi tartott ennyi ideig?” sőt még elő is adja magát, hogy szerinte inkább ő mentett meg minket, és nem fordítva. Később azonban, ahogy egyre többet és többet beszélgetünk vele, szépen kiderül, hogy valójában nem olyan határozott és magabiztos ő, ahogy azt próbálja kifelé mutatni. Ha ügyesek vagyunk, férfi karakterként akár románc is szövődhet vele.


1 – Morrigan

Gondolom itt most sokan a Darkstalkerses, denevéres macára számítottak, ám azzal ellentétben, ez a Morrigan rendelkezik személyiséggel is. =P A Dragon Age Originsben 2 hölgyemény van, aki férfi karakterként számításba jöhet. Az egyik az elvarázsolt, kényes, idealista Leliana, a másik a kegyetlen, arrogáns, gyakorlatias bitch, Morrigan. Személy szerint, én mindenképp rá szavazok, mert sokkal érdekesebb, és meglepően más nézetei vannak bizonyos dolgokról, mint egy átlagos nőnek, vagy Lelianának. Morrigan egy boszorkány, aki a mocsárban nőtt fel az anyjával, ennél fogva hozzászokott a vadon farkastörvényeihez, amit szeret érvényesülni látni rajtunk keresztül is. Vagyis szereti ha a játékos a tetteiben haszonelvű, számító, törtető, okos, ravasz, ha kell erőszakos, csaló magatartást tanúsít. Ugyanakkor Morrigan mégiscsak nő, ennél fogva szereti magát csinossá tenni, kedveli a sminket, az ékszereket, na és a figyelemfelkeltő ruhákat. Nem az a lelkizős típus, sőt utálja az érzelmes dolgokat, a gyengeséget, az elvárások nélküli kegyelmet, és jótékonykodást, ám a vágyait és a testi örömöket nem veti meg, viszont a hűséget elvárja.

Reklámok

12 hozzászólás to “Top 20 Woman”

 1. Nah, a Bioware minőség 🙂

  Egyébként csak kérdezem Péter: te játszottál a Mass Effect-el?
  Mert ott is van 1-2 érdekesebb női karakter (bár szerintem ebbe a listába nem kerültek volna be)

 2. Ismerem a Mass Effectet, nagyon jó játék, de valahogy az nem fogott meg annyira mint a Kotor vagy a Dragon Age.

  Egyébként a Bioware játékokat pont azért tartom sokra, mert a csapatalapú szerepjátszást a lényegnél ragadják meg, és baromi jó storyt, kompániát raknak össze. Az egyetlen gond, hogy sajnos azt nem látják be, hogy mindenre nem juthat idő, vagyis az epic story, epic karakterek mellé nem lehet még epic grafikus motort is írni, ezért inkább jobban tennék ha simán licenszelnének egyet.

  Nem azért, maga a grafika pont nem érdekel, én még most se tartom csúnyának a Kotort se, max puritánnak. Viszont az engine stabilitása, kompatibilitása már annál jobban, és sajnos a Bioware játékok ilyen téren sose álltak valami fényesen.

 3. Hát, érdekes egy ízlésed van! 😀

 4. Érdekes? Akkor ez most jó vagy rossz? =)

  Amúgy ja, eléggé eltérő a hölgy ideál a listáinkon.

 5. Bioware rulz!
  Morrigan sokkal jobb mint Leliana, aki 1 használhatatlan karakter! Nincs semmi jó képessége, állandóan leverik.
  Bastila jó de nálam Mission volt a nyerő. 😀 Kotor 2ből Mira, Visas?
  4 karaktert nem ismertem fel… Sofia, Julie ők teljesen kimaradtak. Bombshellről meg soha nem hallottam de jónak hangzik abból amit leírtál róla. Ingrid baromi jól néz ki! *.* Kár hogy a CFJ kimaradt majd bepótlom már. ^_^

 6. Lelianát én se sokszor vittem magammal, mert a karakterem rouge volt, plusz az íjász karaktereknek még annyi haszna sincs a Dragon Age-ben, mint a lőfegyvereseknek a Kotorban. Na jó azért kicsit túlzok, mert ha rárakunk egy jobb könnyűpáncél szettet és a személyes küldetésében feloldható íjat a kezébe adjuk, akkor arra jó lesz, hogy a hátunkat fedezze. Az viszont tény, hogy a bárd képességeknek alig vehető észre harc közben a hasznuk, nem is használtam őket sose, mert csomó staminát el esz a fenntartásuk, amit jobb inkább szóró nyílra, vagy másra költeni.

  Mission nálam utólagos aknaszedésre és zárnyitásra tökéletes volt, de HK-47 vagy Canderous, sőt még Carth is sokkal alkalmasabbak voltak lövöldözésre.

  Ez valahogy mindig érdekesen alakul a Bioware játékokban, mert például Leliana szvsz elég szar íjász volt a játék első harmadában, alig sebezte az ellenséget, ha egyáltalán eltalálta, és ahogy mondod elsőként tuti őt ütötték ki. Viszont Nathaniel az Awakeningben meg 1-2 lövésből irtotta a Darkspawnokat.

  Visas jó volt, érdekes karakter, de nem túl sok minden derült ki róla, kicsit jobban ki kellett volna dolgozni. Mira nálam nem sok vizet zavart, egyszerűen nem láttam értelmét annak, hogy magammal vigyem bármilyen célra is, mert akadt nála jobb.

  Ingridről meg leírtam mit gondolok, az ilyen Cammy, Viper, Sakura, Mika, stb karaktereket simán veri.

 7. Tehát már nem a szőkék a nyerők nálad Peti? 😀
  Sajna a lista felét nem ismerem, nem játszok verekedős játékokkal kéveve Mai és Chun-Li mer ők annyira alapok.
  Dragon’s Lairt imádtam! A lovag nagyon jópofa benne. ^^
  Beyond Good & Evil nem tetszett neked? Oo Fura pedig tökjó játék.
  Larát én bírtam igaz csak a Tom Raider 1el játszottam.
  Bastilát szintén szerettem, olyan ahogy írtad. Morrigant viszont nem szerettem… mindig mentek a mínuszok mert nem voltam gonosz szal lecseréltem Lelianára.

 8. Ki mondta? =) Teljesen véletlen, hogy most épp a barna csajok kerültek topba, az összképet néztem és az alapján rangsoroltam.

  Ettől még továbbra is az aranyszínű fürtök és a szép fehér bőr lesz nálam a nyerő. =)

  Beyond Good & Evil nekem már a legelejétől fogva nem jött be. Látszott rajta, hogy minden erejével küzd azért, hogy megfogjon, de nem jött neki össze.

  Morrigant ha “jó” karaktert alakítok, nem szoktam magammal vinni, viszont ha vegyesen oldom meg a küldetéseket, akkor variálom a csapat összeállítást.

 9. A DoA lányok közt van különbség! Más színű a hajuk! xD

  Egyébként sokakat nem ismerek a listáról, Larát meg annyira nem bírom én sem. Főleg nem azt, amit most készül kiadni a SquareSoft. A gameplay videóban, ami az E3-on kijött, annyit nyögdécsel, hogy már tiszta ideg voltam a végére. Pedig az csak 10 perc…

  • Tényleg mert van lila, barna, talán kék is… =D

   Tomb Raiderről azt mondják az első 3-4 rész volt a jó, de engem annyira nem sikerült megfognia se a játéknak, se a karakternek. Igaz Rayne is az 1-ben volt az igazi.

 10. Shiranui és Chun-Li. *thumbsup*

  A többit annyira nem ismerem.

 11. Chun-Li és Mai úgymond a saját franchiseuk fanservice karakterei, macák akikkel lehet reklámozni egy-egy részt. Sofia is ugyan ez a kategória.

  Ingrid vagy Diamond, na ők már a színvonalasabb karakterek, viszont velük tudni is kell, különben elkennek. =)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: