It’s All the Same Shit

Vagyis “ugyanaz a szarság” ami az alábi képeket elnézve több igazságot hordoz magában, mint azt hinnénk…

És tényleg kábé ennyi már a különbség az egyes darabok között.

Reklámok

44 hozzászólás to “It’s All the Same Shit”

 1. A Kugimiya-féle tsunderéktől a falnak tudok menni. Azok tényleg tök ugyanazok… Nem is értem, hogy nem unja a seiyuu, hogy “ugyanazt a karaktert” kell állandóan szinkronizálnia, ugyanabban a stílusban. (Úgy overall mondjuk nincs bajom a tsundikkal, szal vannak egész kedvelhető példányzatok is.)

  A K-On – Sora no Woto meg nagyon adja, szal a karakterek nem csak, hogy külsőre egyeznek, de néha még jellemre is. (Az már más kérdés, hogy a K-Lol-lal ellentétben a Sora egy egész nézhető cucc.)

  • Lehet,hogy unja,de ez a munkája és amig van munka addig nincs probléma esetleg ha másmiljen karaktert kell szinkronizálnia az már nem megy ugy

   • Oké, hogy ez a típus a fő profilja, de a legtöbb embert aki nem japán, vagy nem otaku, kikészíti már azzal a hanggal is, amit a karakternek ad. Az már csak “hab a tortán” hogy a karakter viselkedése és a fejek amiket vág minden egészséges emberből azt váltják ki, hogy ökölbe szorul a keze egy “ejj de megütném” kíséretében, aztán lejátszó bezár és delete. =)

 2. Én alapból se bírom a tsundere karaktereket, de az agresszív altípustól ami Kugimiya kisasszony fő profilja, a falat kaparom, valami hihetetlenül fel tudnak cseszni. Szinte mindig azt várom, hogy valaki egy szeneslapáttal úgy istenesen tarkón vágja őket. =)

  Egyébként a dark lolis is adja azért az ívet. =D

 3. Enma Ai fölötti lányt ismeri valaki?

  • Hatsune Hirasaka a Atlach-Nacha visual novelből 😉

   Alulról a második képhez viszont találhattak volna valami eredetit is, ha már annyi ilyen karakter van, nem csak átszínezik K-ON Miot 😛

   • Kösz, kár, hogy semmi érdemleges nincs róla a neten.

    Amúgy elég kevés sztereotípiát vettél elő, mert az utóbbi időben én már úgy szenvedtem végig az animéket, hogy műfajtól függetlenül legalább a csíráját lássam az egyéniségnek – reménytelenül. Lehet, ezért nem akarózik befejeznem egy csomó szemetet.:/

 4. Nem vagyok benne biztos, de szerintem Asagami az a Kara no Kyoukai-ból.

  • Szerintem nem, neki más szeme és haja van.

   Kár, tetszik ez a festményszerű kép.

   • Overshadowed bitches. =P

    Amúgy itt jegyzem meg, ez az egyik anime sajátosság amitől a falat tudom kaparni, amikor egy ultimate démonbigét akarnak előadni, és erre kapok egy 13-éves iskoláslányt akin érdekes módon külsőleg szinte sose okoz elváltozást a birtokolt hatalom (max vörösen izzó szemek). Na meg a skillek… ennél is szinte mindig ugyanazokat a lámaságokat sütik el.

 5. Rei karaktertípusánál valahol érdekes hogy akárhányszor elsütik azt, mindannyiszor garantált a mai waifu listák frissítése az éppen aktuális képviselőre, függetlenül attól hogy a karakter javarészt az ég egy adta világon nem tesz hozzá semmit a control-c control-v műveleten kívül.

  A képről egyébként kár hogy lemaradt a Strike Witches Sanyája, pedig az a karakter úgy népszerűbb a többi SW szereplőnél, hogy még a jellemtársaihoz képest is passzívabb szereplő, az esetek 90%-ban nem csinál semmit az alváson kívül.

 6. Naná, mert:

  1; A weeabook/otakuk ízlése és nő ideálja szar.

  2; Imádják a céltalan fanservicet (még ha tagadják is).

  3; Az “elérhetetlen, érinthetetlen jégszívű kemény csaj” klisé az egyik kedvencük.

 7. Néha akad egy-két kivétel ami tényleg mutat is valami érdekeset, de sokszor amikor ránézek például egy szezon kínálatára, mindig meglep, hogy van amikor egy egész sor között szinte alig látni a különbséget. Vagy ha látni is, az azért van, mert középre beszúrtak egy yaoit, vagy egy tejcsárda klónt.

 8. Hát kétségtelen h van benne valami. ^_^

 9. Eddig itt 7 embert, plusz jómagam. =P

 10. Egyre inkább hiszem azt, hogy ezek valamilyen szabványból dolgoznak.

 11. Igen, úgy hívják moe.

 12. Lolwut originality? Who needs that? We need moe!
  Kb. ennyi az animeipar ma =P.

 13. Eltekintve néhány kivételtől, így van. Kijön egy szezon, ránézek az első sorra, és mit látok? Nagyjából ez a sorrend:

  1; moe school life
  2; moe shoujo
  3; yaoi
  4; moe seinen
  5; rókabőr shounen
  7; rókabőr merchandising
  8; megint moe school life
  9; valami régi stuffnak a kitudja hányadik folytatása
  10; tejcsárda fanservice

 14. Ááá, a jó öreg Kejjon! XD Komolyan, nem értem mit esznek annyira rajta. Nem olyan nagyon szar, csak nem érdemel meg akkora felhajtást, mint amekkora körülötte van. Nálam egyszernézős cucc volt. Eleinte még mondhatni tetszett is, csak a végére már cukormérgezést kaptam. Meg azok a “zenék”! Az ending meg az OST instrumentális számai még értékelhetőek voltak, na de a többi… A Zero no Tsukaima meg az egyik legrosszabb animés élményem. Ahhoz képest, hogy 9 feletti az értékelése az AnimeAddicts-on eléggé jót alukáltam rajta. Azt hiszem ezt a tsundere imádatot én sem fogom megérteni soha. A moe karaktereknél még talán érhető is, hogy cukik meg minden, de hogy mi a jó ezekben az agresszív kiscsajokban… ez számomra örök rejtély marad.

 15. K-On addig még érdekes is lehetett volna, hogy egy lány zenekarról szól, csak hogy ehhez képest abszolút nem erről szól, nem az benne a lényeg, hisz a műsoridő java része azzal megy el, hogy olyan Suzumiya szerűen ülnek a “klubban” és hülyeségekkel csesztetik egymást miközben teát vedelnek és megy a fanservice.

  Ha az lett volna, hogy bemutatják lánybandaként hogy érvényesülnek, hogy kezelik a hírnevet, koncertek utáni bulikat, fiúzást, összeveszéseket, kiválást, visszatérést, népszerűség vesztést, a hétköznapjaik megváltozását, stb, egyszóval olyan dolgokat amivel a zenekarok élete jár, akkor azt mondom lehetett volna akár még 9/10 is.

  Tsundere imádatra egyszerű a válasz “elérhetetlen karakter akit meg kell szelídíteni” és ez bejön a sok nerdnek, akik persze a valóságban még a csókig se jutottak el, egy valódi nővel.

  • Ez nagy! Most, hogy felvázoltad a lényeget, már értem, miért a plafont néztem a K-On helyett!:D Eddig csak körmönfont körmondatok fogalmazódtak meg bennem, miután kiürítettem a kukát, hogy mi is a bajom vele, pedig tök logikus: nincs benne plot!
   Bár csoda ez, hisz arrafelé a szürkeállomány rózsaszínállomány…

  • Ha tényleg ilyen lenne a K-ON, mint ahogy az előbb felmázoltad…akkor tuti nekem is bejönne. De amúgy nem, néha már undorodok a moé-tól. (Kivéve a No More Heroes-ban :D)

   • Amikor már majdnem minden anime moékkal van telítve, tele lesz velük a töke az embernek, és már elég rájuknézni, hogy el is menjen a kedvem az adott stufftól (általában). Ugyan ez a szitu a feminim bishikkel.

 16. Yuriko-chan Says:

  http://www.sankakucomplex.com/2011/09/22/2d-vs-3d-who-needs-3d-anyway/

  Egy kicsit off, de én ledöbbentem ezen. (Nem járok erre az oldalra, úgy mutatták a linket.)

 17. K-on (a fent felsorolt okok miatt), korlátozás nélküli moe és fanservice, Kugimiya-féle tsunderék és a mindezeket futtató animékről röviden csak ennyi a véleményem:

  Persze van ellenpélda de már azt is keményen keresni kell.

 18. Moé régen is volt, hiszen a SailorMoon-os ToMOE indította el az egészet – legalábbis neki tulajdonítják.
  A gond csak az, hogy régen változatosabbak voltak a műfajok, amelyek jól elhatárolódtak egymástól, rendes történettel rendelkeztek és többfajta karaktertípust alkalmaztak, így nem volt feltűnő egy-egy elvétett moé pillanat bennük.

  Manapság viszont történet az nincs, helyette minden sorozat (műfajtól függetlenül) előbb utóbb átmegy slice-of-life romantikában, amikoris a karakterek nem csinálnak semmi érdemlegeset, csak epekednek egymásért.

  A tsundere, valamint az ‘érinthetetlen kőkemény onee-sama’ karakterek pedig elengedhetetlenek ahhoz, hogy a semmittevős romantikus sztorit kihúzzák legalább 12epizód erejéig. Ha a főszereplő lány a könnyen kapható, deredere típus lenne, aki nyíltan odavan a (rakás szerencsétlenség) főszereplőért, két részig sem tartana a dolgot.

  Más: Nem érzitek, hogy a moé terjedésével párhuzamosan a hímek egyre pipogyábbak lettek az elmúlt pár évben? 😀

  • “Más: Nem érzitek, hogy a moé terjedésével párhuzamosan a hímek egyre pipogyábbak lettek az elmúlt pár évben? :D”

   Én inkább így tenném fel a kérdést: “… a hímek egyre türelmesebbek lettek az elmúlt pár évben?”

   Lehet csak én vagyok így ezzel, de kis túlzással sokat lehet tanulni önfegyelemből és türelemből a “férfi” MC-ktől. Még egy birka is megirigyelhetné azt a (hiábavaló) türelmet és kitartást amivel a hősnő irányában rendelkeznek alkalmanként.

  • Én úgy tudtam az első moe anime a Kyoryu Wakusei volt, és az 93-as, az SM Super amiben Hotaru szerepel az pedig 94-es, de ez már csak részletkérdés. Na meg Hotarunak legalább volt felnőtt nő alakja is, amikor Mistress 9 lett. =D

   Most érted, loli is volt már régen is, sokkal régebben mint a moe, de a gond inkább az arányokkal van, amikor nem az van mint az SM-ben volt, hogy van 1 moe és 1 loli, hanem amikor az összes női szereplő az. E mellé a plot teljes hiánya és a cselekmény mint olyan nem létezése már csak rátesz egy lapáttal az egészre.

   Nem tehetek róla, de engem a moe dizájn úgy alapvetően taszít, az más téma, hogy ha kivételesen valami értelem is szorult abba az animébe (pl: Madoka) akkor túlteszem magam rajta.

   Utolsó mondattal kapcsolatban, de, egyre inkább töketlen vakegerek lesznek. Mondjuk ez igaz valamilyen szinten a rajongókra is. Anno például a fórumokon a srácok Berserkről és Akiráról társalogtak, ma meg aki csúnyát mond a Lucky Starra, annak a kommentjét törli a modi-san, mert hát ő is keményvonalas moe fan.

   • cheatergs Says:

    Mistress 9 for my wife! 😀

   • Not bad, but Isabeau beat her. =P

   • cheatergs Says:

    Only Neo-Reaper, and yeah, she can come, too. =)

   • Vele azért érdekes lenne a szerelem… XD

   • cheatergs Says:

    Legalább tüzes a lyány. X) Mistress 9 meg a szünetek közben a femme fatale-t játssza. I)

   • Na meg kicsit brutál a kinézete. =) M9 nem volt rossz, csak hamar lerendezték, igaz ez szinte az összes gonoszra jellemző. Talán Berylel és Galaxiával szenvedtek a legtöbbet, bár Galaxiánál már az egész anime fight elég érthetetlen irányt vett. Overpoweredként először sync killben kivégzi az innereket, aztán időhúzás amíg át nem vált chaos módba, ahol elvileg még keményebb, gyakorlatilag mégis túl könnyen és gyorsan jön a megváltás, aztán end.

 19. Oj-nál a pont az utolsó bekezdésben. Péter, legyél kedves és írj egy postot a pöcsüket csak pisilésre használó agyalágyult “férif”-szereplőkről is, hisz legalább annyira agyhúgykövet izzító jelenségek mostanában, mint bukszával rendelkező társaik. PLííííííííííííííííííííííííííz 😀

 20. Palacsintaxx Says:

  Hihetetlen 🙂 ma olyat tapasztaltam az AA oldalán amit még soha. Van egy anime The Sunday without God amit most kezdtek el fordítani. Értelmesen elmondtam a véleményem az első részről. Megjegyeztem a fórumban hogy ez csak az első részre vonatkozik Erre folyamatos támadásokat kaptam. Köztük úgylátszik az egyik öhm AA_ munkatársról, miután sértegetett ,megjegyeztem hogy nem is vártam mást tőle hiszen csak a mondandóm felét fogta fel ,így újra lekell írnom hogy csak az anime első részére vonatkozóan írtam le korábbi véleményem. /Annyit jegyeztem meg, hogy a főszereplő szellemi fogyatékos lány,a férfi főszereplő sem kápráztat el minket komoly mélyenszántó párbeszédekkel,és azzal az ásóval nem is lehet ásni, inkább emlékeztet egy péniszre vagy egy lándzsára…./ mi volt a reakció, amiért vissza mertem szólni az oldal üzemeltetőjének letiltottak. Pedig már több ismertetőt gyártottam nekik animékhez és mangákhoz. Hihetetlen ez az otaku fanság. Amikor már valaki elmerül a szennyben megvadult majomként képes védeni eszméit és gyermeteg módszerekkel próbálja megakadályozni a szabad vélemény nyilvánítást. D Hát hol a szabad sajtó ?:P Egy nyíltan fosról nem lehet őszintén nyilatkozni? Sőt megjegyezni hogy a 10/10 es értékeléseket nem érdemli meg főleg 1 rész után? /Aki nem hiszi el az nézze meg az előbb említett csodát/

  • Nohát, nem tudom mire számítottál tőlük. 🙂

  • Ahogy Foma is mondta, szóval mire számítottál az AA bagázstól? =) Néhány értelmesebb egyént leszámítva, az AA a magyar anime fandom pöcegödre, mióta a Usteamet leváltotta a torrent, és a mondo fórum kihalt.

   Mindenesetre sajnos nagyon is ismerős az eset. Anno már az Air kapcsán is előszeretettel titulálták egy tudatlan, érzéketlen fatuskónak az embert, pusztán azért, mert nem sírt tele egy 100-as papír zsebkendőt, minden epizód alkalmával. De az sem részesült különb bánásmódban, aki szerint a Lucky Star nem vicces, és a Toradora nem az életről szól.

   • Palacsintaxx Says:

    Ejnye ejnye pedig az Air egy modern művészi alkotás. Pár hónappal ezelőtt volt egy hmm olyan modern művészeti kiállítás, ahol a tányérokra egy hatalmas darab szart helyeztek. Leginkább ehhez tudnám hasonlítani. Sírni én is sírtam rajta, de nem a történet drámaiságán, hanem azon hogy mivel tömik tele az emberek fejét, milyen pocsék f*ssal. Egyébként nagyon nehéz elhinni egy normális embernek, hogy egyeseket egy rajzfilm így rabul tud ejteni. Én is szeretem az animéket, néha még nevetek is rajtuk ,vagy egy egy történetet végig izgulok, de mégis eltudom vonatkoztatni a valós életet ettől. Hmm hihetetlen. Egyébként amint lejár a kiutasításom, újra leírom a hölgyeménynek a véleményem ,tetszik vagy sem.
    Rájöttem hogy baromira élvezetes idegesíteni az elvakult fanokat legyen az bármilyen téma is 🙂

   • “Én is szeretem az animéket, néha még nevetek is rajtuk ,vagy egy egy történetet végig izgulok, de mégis eltudom vonatkoztatni a valós életet ettől.” -> Alapvetően nekem is az volt a problémám a fandommal, hogy sokaknak ez valamiért nem megy, és rendre többet magyaráznak bele egy-egy animébe, mint amennyi benne van.

    Ezzel persze mindaddig nincs is semmi baj, amíg az illető, az elméleteit nem tényként kezeli, vagy ha már akként kezeli, akkor legalább hozzon fel tényszerű érveket, amikkel alátámasztja az állításait. Na ez az, ami általában nem szokott bekövetkezni, helyette jön a személyeskedés, és a burkolt hülyézés.

    “Rájöttem hogy baromira élvezetes idegesíteni az elvakult fanokat” -> Anno én is pont így voltam vele, de egy idő után ebbe is bele lehet fáradni. =)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: