Rosario + Vampire & Capu2 Rewatch

Egy biztos, 2011 nálam a nagy rewatchok éve volt, épp ezért úgy döntöttem, így az év végére amikor már minden a komolytalanságról és a funról szól, valami olyan kéne délutáni unalmoűzőnek, aminél egyet nem kell, gondolkodni, de azért van mit nézni. =) Magam se hittem volna, de nagy ráérésemben kitaláltam, hogy adok még egy esélyt ennek az ecchi háremnek, amúgy is elég megosztott a megítélése animés körökben. =)


Visszatekintő

Nyílt titok, hogy anno a legrosszabb animék közé soroltam a Rosariot, méghozzá jó okkal. Amikor anno belekezdtem, én úgy ültem le a Rosario + Vampire elé, hogy ennek az animének majd lesz valami értelme, mondanivalója, még ha nyilván nem is NGE színvonalú, de valami egyszerűbb, kellemesebb. Sajnos azonban igen hamar csalódnom kellett, ugyanis rohadtul nem volt neki egyik sem.

Az első rész, nyitásnak egész aranyos volt, a fanservice se zavart, mert a képek alapján azért számítani lehetett rá, hogy nem kis szerephez fog majd jutni. Ám a második-harmadik rész végére már egyre inkább kezdett bennem erősödni egyfajta elvárás, hogy oké a hárem rész korrekt, de lassan majd történhetne már valami érdemleges is, hisz mégiscsak egy 13 részes sorozatról beszélünk. Sajnálatos módon a 4-5. rész fokozatosan építette le az elvárásaimat a sorozattal szemben, mire a 6. résznél hirtelen azon kaptam magam, hogy nagy eséllyel ismét sikerült egy olyan sorozatba belefognom, ahol az ostoba fanservice kap egy érdekesnek mondható kerettörténetet, ami remélik, kitart a végéig.

A sorozat felénél még mindig nem értettem végül is mi a franc akkor a karakterek célja, mi miért történik, illetve hogy vezet e mindez egyáltalán bárhová is, így a motiváció érthető módon rohamosan fogyni kezdett. Az első sorozat után nem is kezdtem bele rögtön a másodikba, inkább pihentettem és vártam a csodára, hátha jó lesz, de nem, sőt az első két rész után a kurzor határozottan megindult a dropped gomb irányába. Szerencsére később azért akadt pár jobb rész a Capu2-ben is, ám mire elértem az utolsó rész creditjét, egy pillanatra megdörzsöltem a halántékom, aztán villámgyorsan töröltem lefelé az egészet, mert animében már régen csalódtam ekkorát, talán csak az Elfen Lied volt hasonlóan jellegtelen.

Viszont ha már az EL-t újranéztem, hogy frissek legyenek a dolgok kritikaíráshoz, úgy döntöttem adok az R+V-nek is még egy esélyt, hogy miért azt magam se tudom, de valahol úgy éreztem, lehet az én hozzáállásommal volt a gond. Épp ezért, így második körben néhány Amerikai felebarát kritikája alapján megpróbáltam az animéhez úgy hozzáállni, hogy egyszerűen csak végignézem úgy, hogy nem várom el tőle azt, amit a manga alapján el lehetne. Nem mondom, másabb volt így 0 elvárással nekiülni, de további szócséplés helyett inkább ugorjunk neki az animének. =)


Rosario – Plot

A történet baromi egyszerű, adott a rakás szerencsétlenség Tsukune Aono, aki véletlenül bekerül egy olyan iskolába, ahol mindenki más démon rajta kívül. Persze ezt a démon fogalmat most is elég tágan értelmezték, ezért érdemes nagyon relatívan kezelni, mert inkább tipikus fantasy lényekről lesz szó, mint démonokról, amik nem mellékesen nem a hagyományos elven fognak működni (vámpír a napfényben, stb). Sőt, érdekes módon mindegyik lény rendelkezik az alakváltás képességével, vagyis van hagyományos emberi formájuk, illetve úgynevezett “valódi formájuk”. Embereknek azonban az iskola közelében se szabadna jutni, nem hogy be, ellenkező esetben az illetőnek meg kell halnia, hogy a dolgok titokban maradhassanak. Tsukune persze hamar rájön, hogy mekkora bajban is van, ám gondolom nem lövök le túl sok mindent azzal, ha elárulom, úgy se fogják az iskolatársai úgymond a “házirend szerint” darabokra szedni, sőt elég hamar elindul majd a háremépítés. A Rosario + Vampire története összesen ennyit takar, az a kategória, amiben lenne potenciál, de ennyire felületes megvalósítás mellett mit sem ér.

A cselekmény? Végtelenített öncélú picsamutogatás akarom mondani szalonképesen, pantyshot filler, enyelgés, nyalakodás, tapizás, és némi fight.

A karakterek? Nos ezek után sejthető, nem lesznek túlbonyolítva, de haladjunk csak sorban. Adott a főszereplő, Tsukune, aki alapvetően egy esetlen lúzer, és érthetetlen módon kiépít maga köré egy háremet, természetesen csak az iskola legszebbnek tartott, legkülönlegesebb lányai közül, akik azonnal beleesnek. Elvileg Mokába szerelmes, de persze választani azt nem tud és nem is akar.

Moka, Tsukune szerelme, a végtelenül kedves és naiv vámpír lány, méteres rózsaszín hajjal, aki hátulról Lucyra emlékezet. Bár alapból is vámpír, van egy rózsakereszt a nyakában, ami elnyomja a valódi vámpír énjét.

Ám amikor ez lekerül róla (mert ő maga nem tudja levenni), felszabadul a valódi ereje, megváltozik a külseje és a jelleme, a kedves, szeretetre éhes lányból lesz egy határozott, keménykötésű, ezüsthajú SSJ forma.

Részemről mindkét formáját tudtam kedvelni, bár a sok “Tsukune” egy idő után elég idétlen volt.

Aztán jön Kurumu a batgirl, akarom mondani a succubus, Moka fő riválisa Tsukune kegyeiért. Természetéből fakadóan elég öhm… figyelemfelhívóan viselkedik, bármelyik férfit képes elcsábítani a tekintetével, és a bájaival. Funkcióját ellátja, szóval vele se volt gond.

Majd érkezik, Yukari az ügyeletes loli, egyébiránt magical girl stílusú boszorkány, nerd, és 11 éves. Az elején abszolút leszbinek tűnik, de aztán gyorsan rájön, hogy inkább neki is Tsukune kell. Mit is mondhatnék… nem az esetem az ilyen típusú karakter, de miután “bekerült a klubba” már egész normális lesz.

Végül Mizore, a folyton nyalókázó, hallgatag hó tündér (Stalker Snow Woman). Hobbija a les vadászat, távolból kifigyelni, majd lopakodva becserkészni az áldozatát, rendszerint hátulról. Természetéből adódóan imád csak úgy szeszélyből megfagyasztani dolgokat és személyeket. Egyértelműen őt kedveltem meg a legjobban. =)

Ők a főbb szereplők, rajtuk kívül lesz még pár fontosabb mellékszereplő, úgy mint…

Ginei aka Gin a perverz vérfarkas, aki nem érti a lányok mit esnek Tsukunén.

Ruby, a másik boszorkány, aki a többi hölgytől eltérően nem kezd el rögtön Tsukune után epekedni.

Valamint Kokoa, aki szerencsére Capu2 only, egyébiránt Moka húga, illetve féltestvére, akit kábé úgy képzeljétek el, min ha Dokuro-chan garázdálkodna Haruhi idiotizmusával és Toradora Aisaka agresszivitásával karöltve. 3 in 1, ergo háromszor olyan idegesítő, annyira, hogy kábé az egyetlen olyan szereplő, akinek maga a léte a probléma.

A karakterekről nagyjából ennyit lehet illetve érdemes tudni. Nem szeretnék igazságtalan lenni, szóval vannak itt azért jó ötletek, mint Mokánál ez a keresztes dolog, de a fő gond az, hogy a karakterek itt is csak egy röpke kis háttértörténetet kapnak a jellemükhöz, és emellett nincs más, csak egy amolyan kötelezően erőltetett bárgyú naivság, amit ráhúztak az összes potenciális hölgyre. Emiatt a kinézeten kívül nem sok minden van, amiért megkedvelhetnénk, esetleg megutálhatnánk bármelyiket is, maximum a klisék.


Rosario + Harem

De ne is akadjunk itt fenn olyanokon, mint a történet, a cselekmény, vagy a jellemek, úgy téve, mint ha nem lenne egyértelmű, kiknek és miért is készült az R+V anime. =) Koncentráljunk inkább a valódi lényegre, a fanservicera.

Mint a képekből is látszik, az anime ilyen téren abszolút a toppon van, szóval legalább amit az arcunkba tolnak, az jól néz ki (még ha rajzolt is). Legalább ízléses és szalonképes a groteszk tejcsárdákhoz vagy a nyers lolisakhoz képest.

Érthető módon a humor egy része szintén a fanserviceból fog majd származni, ami őszintén szólva az esetek bő 70%-ában nem különösebben mozgatta meg a rekeszizmaimat. A másik felével már valamivel jobb a helyzet, némelyik beszólás, mint az “I’m not your breakfast!” illetve némelyik szituáció, mint a voodoo babás hülyülés, vagy amikor a retard fanboyokat parodizálják ki, egész jól sikerültek.

A harci jelenetek animációjával és a skillekkel nincs gond, jók lennének, ám sajnos ezt is sikerült egy dologgal elbarmolni. Nevezetesen azzal, hogy az R+V szenved egy, leginkább a magical girl sorozatokra jellemző betegségtől, a “save the day” klisétől, miszerint minden harcnak kötelező jelleggel úgy kell véget érnie, hogy SSJ Moka a Chuck Norrisos pörgő rúgásával úgy seggbe rúgja az aktuális rossz fiút/lányt, hogy az felszántja a fél erdőt, aztán nyomorék lúzer lesz belőle, aki összeroppan őnagysága mitikus lábai előtt. Viszont ha még ragaszkodunk is ehhez az elgondoláshoz, akkor is igazán lehetett volna variálni, ha már vámpír, haraphatna, vagy üthetne, karmolhatna, nem csak rugdosnia kéne mindig.

Capu2… na igen, Moka kishúga idegesítőbb mint valaha, Rubyból az első szezonhoz képest egy elvarázsolt buta liba lett, és azaz erőltetett tömeges leszbi taperolás is tömény WTF volt az elején, így elég nehéz volt kibírnom az első két részt, bár ezúttal felismertem például olyanokat, mint a Dirty Pair utalás, ami legalább jól sikerült:

Később valamelyest jobbra fordultak a dolgok, például az a rész tetszett, amikor a szülők feltűntek.


Rosario + Quality(?)

Hogy a grafikáról is szóljak, míg anno 480-as TV ripekket néztem, most a BlueRay verziót, ami szép meg uncensored, viszont a nagy felbontás egyúttal kihozza ám azokat quality fail jeleneteket is, amik anno fel se tűntek. Legyünk őszinték… mit várjunk egy olyan animétől, ami az első 10 másodpercen belül(!) rögtön az intróban ilyet nyom az arcunkba?

Ez mi könyörgöm? Egy 2000-res animénél is hibának könyvelném el, de egy 2008-asnál ez egyenesen merénylet a retina ellen. Persze most egyesek biztos azt gondolják, hogy “mit akadékoskodsz egy képkockán hülyegyerek!?” de pont ez a gond, nem egy véletlenül elkapott képkockáról van szó, hanem konkrétan egy komplett jelenetről, ahol a csajszi arca minden egyes képkockán hasonlóan igénytelen, ami folyamatosban nézve szó szerint “hullámzó minőség” lesz, és ez csak egy példa volt a hasonlók közül.

Hogy ne döngöljem a sárba, a korrektség jegyében el kell hogy mondjam, az R+V grafikája a quality fail jelenetektől eltekintve szép, sőt azok közé sorolnám, amiknek a rajzstílusa egyébként bejön. Van is pár kifejezetten szépen effektelt jelenet:

Így a végére muszáj megemlítenem a speciált, mert hogy az is van… ám mielőtt leírnám miről is szól, kérek mindenkit, hogy idézze föl magában a legostobább anime speciált, amit valaha látott… meg van? Na kérem, a Rosario speciál konkrétan arról szól, hogy a képünkbe nyomják Moka seggét, és azon elkezdik a bugyikat cserélgetni, mindezt kerek 5 percen keresztül.

Eleinte nem tudtam mire vélni ennek az értelmét, ám végül rájöttem, hogy ez a speciál azért jó, mert 5 percben összefoglalja a nyers lényeget. =)


Rosario + Fandom

Meglepő módon az animét elég sokan sorolják a kedvenceik közé, és ami még meglepőbb, majdnem annyi lány, mint fiú. Viszont érdekes módon ahogy én észrevettem, a R+V anime kétfajta reakciót szokott kiváltani az emberekből. Akinek nem jön be, az olyan 2 és 4 pontot körül értékeli, még a fanokkal elszalad a ló és 8-9 pont környékére teszik, bár láttam már 9.5-öt sőt 9.8-at is. Részemről mindkettőt túlzásnak tartom, mert annyira azért nem rossz hogy 2, azaz majdnem az unwatchable kategóriába soroljuk, viszont 9.8 már a masterpiece kategória, ami durva túlzás, ehhez már nagyon elvakult fannak kell lenni.

Az értékelések igencsak érdekesen alakultak net szerte is, általában 7.5/10 környékén lőtték be a legtöbb helyen mind a két sorozatot. My Anime Listen 7.4 körül van, Anime News Networkön Good és Very Good vezet majdnem fej-fej mellett, utóbbi javára, ez is olyan 7.5-nek felel meg. Talán még az IMDB volt a legszigorúbb 6.6/10-el. Anime Addictsot viszont csak azért említem meg, mert anno igazi failt produkáltak az anime körül. Kezdődött azzal az egész, hogy még az első szezont az év legjobbjai, addig a Capu 2-t a legrosszabbak közé sorolták, ennek ellenére végül 8.7/10 körül lett értékelve mindkettő.


A rewatch után

Mit is mondhatnék az R+V-ről mindezek után… nos fanserviceból mindenképp jelest érdemel, és ha kizárólag az alapján közelíteném, ítélném meg, hogy van három jó csaj, akikből annyit mutatnak amennyit csak lehet, akkor 9.9/10-et kéne rá adnom. Mivel azonban sose voltam ennyire felszínes, így az összkép alapján ítélkezem. Az első szezon amolyan fele érdekes, fele érdektelen kategória, vannak benne jó részek, mint az első kettő, amikor feltűnik Mizore, a 2 Rubys rész, illetve az utolsó 2, plusz itt még él az, hogy első szezon lévén nem igazán van mihez mérni, még “bármi” megtörténhet. A Capu2 már rosszabbul áll, lévén folytatás, és érezhetően a változtatások (Ruby viselkedése) és az új elemek (Kokoa) inkább rontottak az amúgy se épp tökéletes összképen. Plusz nem mehetek el az mellett se, hogy az anime (főleg a Capu2) sokszor még a sorozat mércéjével mérve is annyira fárasztóan buta, sőt ami rosszabb, önismétlően buta, hogy 0 elvárás mellett is elég nehéz tolerálni.

Amikor először megnéztem anno az animét 3, maximum 4 pontot adtam volna rá a 10-ből. Most, hogy az elvárásaimat más kategóriához állítottam, a limonádé fanservice sorozatokéhoz, így némi jóindulattal 6/10-et adnék neki.

Ha valaki az őszinte véleményemre kíváncsi, arra tökéletes az anime, hogy egy unalmasabb délután, ha van egy bő félóránk, megnézzünk 1-2 részt, 1-2  üveg sör társaságában, de jó tanács, ne várjatok tőle semmi mást. =)

Reklámok

63 hozzászólás to “Rosario + Vampire & Capu2 Rewatch”

 1. Itt legalább nem csillognak a vámpírok a napfényben 😀

 2. Na igen az nincs. =) Hallottam már olyan elméletet, hogy a helyet körülvevő aura az oka, amiért nem árt neki a nap, viszont ez ott bukik meg, hogy később átmennek az alagúton.

 3. Örömmel látom hogy megkegyelmeztél a R+Vnek Peti. ^^
  Bevallom féltem kissé hogy nagyon le fogod húzni, merthát egyik kedvencem.

 4. Megkegyelmeztem? Most ezt úgy mondod, mint ha épp egy kétméteres alabárddal szándékoztam volna rá lesújtani. =D

  Inkább formáltam róla egy viszonylag korrekt véleményt.

  • SSally úgy értette, hogy a Rosario azért még így is jobb, mint a jelenlegi hárem animék 70-80%-a, főleg olyanok mellett, mint pl a KissxSis, és habár a gárda 60%-a sztereotíp karakterekre épül, melyik hárem nem?

   Mondjuk Tsukune “lúzersége” kicsit szubjektív, mert azért a Love Hina “főhőséhez” meg a School Days-es Makoto-hoz viszonyítva már Duke Nukem-nek számít a hárem animék terén (ami tényleg cikin hangzik, de sajnos igaz).

   6/10 az pont korrekt, mert ugye az sz-kategória 1-2, a rossz 3-4, a közepes az 5, a jó a 6-7, a kiváló 8-9, a tíz pedig a személyes favorite szám.

   • Pontosan tudom hogy értette, ismerem már elég régóta. =)

    Igen Tsukunénél vannak sokkal nagyobb lúzerek, na meg az ő helyzetén mégiscsak javít valamit a tény, hogy egyedüli emberként van jelen, természetfeletti képességekkel rendelkező lényeg társaságában.

    Az igazi nyomorékok olyanok, mint például a Kugimiya tsunderék mellé rendelt tagok, akik érthetetlen módon tűrik mind a szóbeli, mind a testi fenyítést, de azokra már inkább a balfasz szót használnám. =)

 5. Nekem a vámpiros hárem animéböl böven elég volt a Fortune Arterial.
  Péter amit irtál az ismertetöben,hogy Tsukune, aki egy esetlen lúzer arra van egy elméletem,miszerint a hárem animékben átlagos szereplö kell semmi jó vagy kiemelkedö tulajdonság,ugyanis igy bármelyik otaku azonosulni bir vele,hogy akár ö is lehet a szereplö helyében.

  • Persze, tudom jól, hogy szándékosan kell egy lúzernek lennie az ilyen stílusú háremek főkarakterének, de mindenekelőtt leginkább azért, mert ha egy kemény kötésű macho lenne, akkor az anime borzasztó hamar véget érne, és kábé arról szólna,Tsukune hogy dugja végig az összes potenciális hölgyet. =)

 6. Az Aika-n kívül (ami az annyira fail hogy win kategóriát erősíit) egy ilyen ecchi vagy ecchi-jellegű cuccot nem láttam. Valahogy a bugyi és melltartó villongások rajzfilmbeültetése kiveri nálam a biztosítékot (csak úgy, mint a saúnen sorozatokban a támadások neveinek üvöltése). Előbbit is csak a harcok miatt néztem (miért nincs egy normális pankrátoros anime btw?) Inkább FLCL meg hasonlók. 🙂

  • Van egy-két jó, nézhető, de amúgy a többségük elég igénytelen. Egyébként a fehérneműk mutogatásával, és a támadások neveinek üvöltésével (utóbbi sok nyugati cuccban is benne van) nincs bajom, feltéve amíg a mutogatás ízléses, és az üvöltést egy olyan illető adja ki, akitől az hitelesen hangzik. =)

   Plusz, még mindig jobban megemésztem ezeket, mint azt, amikor random-san totál érthetetlen módon slaveboyá süllyed egy kis lapos méregzsák tsundere lábai előtt, ahelyett, hogy jól pofán vágná disznózsírral, aztán otthagyná a francba a hülyeségeivel együtt. Vagy amikor egy 13-éves kiscsaj/srác nekiáll olyan idealizált elmélkedést, szónoklatot előadni, rosszabb esetben valami áltudományos humbukkal megtoldva, amit mindenki más epekedve hallgat, a könnyező tekintetükkel szinte istenné emelve az adott karaktert.

   • Na, ezért nézek kevés sorozatot, azok viszont jók! 😀
    Amúgy most kaptam meg az első blu-ray filmemet (Blues brothers, Alapmű). Ez OFF, de annyiból érdekes, hogy elsőnek az FLCL díszdobozt akartam megvenni, aztán mondták, hogy a blu-rayre az eredeti (!!!!!!!!) képaránnyal (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) tolták fel. Szóval inkább nézek kevésbé kidolgozott rajzfilmet, de a HD az legyen HD bakker! 😀

   • Na látod, itt legalább a BR, BR és pluszba még uncensored is a simával szemben. =D Szóval érted ha már egy animu picsa mutogást vállal be fő profilnak, akkor “ne takarjuk már ki a lényeget” mert az kábé olyan, mint ha egy akciófilmből kivágnák a robbanást, vagy amikor egy ütés/lövés elkap valakit.

    Arra mindenesetre jó volt, főleg az első szezon, hogy kikapcsoljon amíg megittam a délutáni sörömet így nagy ünnepi hangulatban. =)

    “a HD az legyen HD” így van, bár én mostanság inkább arra vagyok érzékeny, amikor egy game DirectX11 kompatibilis, de még a 10 lehetőségeit se használja ki.

 7. Én mondjuk inkább az előző értékeléseddel értek egyet, vagyis, hogy ez a cucc MAXIMUM egy 4-es, de inkább 3-as. Egyrészt nehezen tudok elvonatkoztatni a mangától, másrészt még ha sikerül is, valami más hülyeséggel eléri a sorozat, hogy önmagában is gáz legyen. Ott vannak az olyan jelenetek, mint pl az uszodás rész nyálas zenei betéte (de komolyan, az mi volt?), vagy Tsukune, aki sajnos az animében olyan szinten lett School Days-es Makoto, hogy nem csak hasonlóan töketlen, de még külsőre is úgy rajzolták meg, hogy az ikertestvére lehetne, viszont ami a legjobban bánt, hogy nálam még a “műfaji mércét” sem ütötte meg a sorozat, hiszen fanservice szempontjából is igen harmatos lett. Gondolok itt arra, hogy bugyinál “lejjebb” soha nem mennek, vagy hogy a mellkivillanásoknál azért kínosan ügyeltek rá, hogy a mellbimbó ki ne látszódjon. (És eleve nevetséges, hogy a fehérneműs részek a BD-n vannak, mivel a TV-ben még akkor is eltakarja őket az a kibaszott idegesítő denevér, ha amúgy fenn van rajtuk a melltartó/bugyi.) Igazi “mindent megmutatunk, épp már csak azt nem” fanservice sorozatok közül továbbra is ajánlom a To-Love-Ru-t (ahol a Rosarióval ellentétben a második sorozat még rá is ver az elsőre), ha pedig valaki Tsukunéék kalandjaira kíváncsi, akkor inkább a mangát vegye elő, ami igencsak rulez, főleg, hogy ott a szörnyek tényleg azok, nem Disney-szereplők, a fele ennyi fanservice mellé pedig kétszer ennyi KOMOLY harc is társul, és még történet is van, legalább ENNÉL több. 😀

  • A BD-n már van mellbimbó, de az olyan gyalázatosan van megrajzolva, hogy a denevért jobb volt látni 😛
   (lásd Sankaku)

  • Az eltúlzott fanservicet nem bírom, mert azok előbb-utóbb már átcsapnak gyomorforgatóba, mint a Queens Blade, vagy a Freezing. Szóval a Rosario féle lightosabb megközelítés olyan szempontból szimpatikus nekem, hogy megvan az arany középút, vagyis nem megy el egyik szélsőség felé se. Na meg az első sorozatban úgy vettem észre, mint ha kevesebb lenne a premier plán.

   A mennyiség nálam még határon belül van az első szezonban, bár őszintén szólva engem inkább az zavart, hogy nincs egy központi vezérszál, ami mentén végigmegy a story. Valahogy olyan, mint ha totál random történnének az események, konkrétan az idő múlását se nagyon érezni, így elég fura érzés, amikor Mizorénál a tanév max közepe körül vannak, utána meg már mennek is nyaralni nem sokkal. =/

   A Capu2 viszont totál fölöslegesen jött létre szerintem, mert az egy dolog, hogy ez a “húgommal béküljek ki” vonal marha kevés volt, de a sorozat még ellent is mondott önmagának. Például Moka egyik gyengesége a víz, ez kapásból 3-4 alkalommal előjön az első szezonban, erre a Capu2-ben, ha jól emlékszem a 4.részében ott fürdik a medencében? WTF? =/

   A Rosario történet, cselekmény, manga hűség szempontjából egy 0, ehhez tartom magam továbbra is, de mint limonádé fanservicet lehet élvezni, ha nem vársz el tőle semmit. =)

 8. Most jutott eszembe, hogy van egy nagyon jó hárem manga, aminek kijárt volna egy anime adaptáció, de mivel ott a főhős nem egy sztereotíp hárem főhős, ezért nem nagyon adtak neki esélyt.

  Love & College, japán nevén Ai Kora. Érdemes elolvasni, igaz, 110 fejezet hosszú, de még így is nagyon jó lett.

 9. Nálam Highschool of the Dead (manga+anime) marad ebben a kategóriában a legjobb. :3

  Ezt a cuccot meg asszem, valahol a 3. rész körül dobhattam, ha jól rémlik. Ott lett végleg elegem a karakterekből, a fanservice-ből, meg az egészből úgy általában.

  • Na én meg azt nem bírtam, az ott lévő fanservice nálam átlépte a határt a majdnem behányok kategória felé. =D

   Bírom a zombis cuccokat, de az a csöcsös tehén körítés nekem már sok volt köré.

   • A csöcsös tehén fanservice-t én is utáltam + az sem épp pozitívum, hogy a lányok 4/5-e helyből irritált, de minden más valahogy nagyon működött benne. 😀 (Ellenben az általad is említett Freezing + Queen’s Blade párossal, amik nálam a műfaj legalját képzik.)

   • A legalja nálam az Eiken, mert az ráver még a Queens Bladre is. =D Ja és persze az Ikkitousen se maradhat ki, azt se sokáig bírtam.

    Legalább a Rosarioban a csajok jól néznek ki, jópofa ez a szörnyes körítés, és a grafika 90%-ban szintén ütős. A baj az, hogy a mangában még érdemi cselekmény is van, amit viszont elfelejtettek átemelni.

   • HOTD-t a zombis apokaliptikus hangulat már bőven eladja, az ecchi pedig csak plusz (vagy épp negatívum, érdeklődéstől függően)

    Az ‘ostoba tőgyes tehén’ karaktereket pedig Én is rühellem, de abból szerencsére minden animeben max egy van (HOTDben Shizuka-sensei az, Haruhiban Mikuru, Queen’sBlade-ben Melpha, stb)

   • Zombis cuccnak a HotD gyenge, kábé olyan igénytelen és öncélú, mint a House of the Dead a game iparban. Zombi apokaliptikus hangulata van például a 2004-es Dawn of the Deadnek. =)

    Mikurut azért nem mondanám tőgyes tehénnek, kispályás ő az igazi tejcsárdákhoz képest, na meg a Haruhiban a leghülyébb maga Haruhi. Mikuru csak annyira félős, hogy nem mer szembeszegülni a goddess akaratával, még akkor se, ha az molesztálja.

 10. “nem várom el tőle azt, amit a manga alapján el lehetne”

  Ez a lényeg, és akkor tényleg nézhető az anime.
  Mert ha el tudunk vonatkoztatni a mangától, egy teljesen átlagos hárem animet kapunk, amiben nem történik semmi, csak mindenki bájolog a másiknak, mindig más helyszíneken.
  Viszont aki olvassa a mangát az tapasztalhatta,hogy csak és kizárólag a legjelentéktelenebb filler-fejezeteket válogatták össze belőle az animehez (és benyomtak vagy 5x annyi bugyivillantást, mint ami eredetileg a mangában volt), míg a Tsukune megemberesedéséről szóló részeket mind kivágták, ezért Ő végig egy szerencsétlen puhap*cs marad 😛

  Én is 7-6-ot adtam a két évadnak, mert hárem animenek elmegy (és Mizore valóban aranyos a szerelemről alkotott ‘lefagyasztom és ezzel megőrzöm az örökkévalóságnak’ hozzáállásával), manga adaptációként viszont siralmas.

  Az említett To LOVE-Ru tényleg sokkal jobb lett, pedig ugyanezen elemekből épül fel, de ott változatosabbak a karakterek és a helyszínek, valamint látványosabbak a harcok.

  • Amikor anno még friss volt, nagyot csalódtam benne, így “némi” pihentető után a manga ignorálásával már nézhető.

   7-et a Capu 2 miatt nem adtam neki. Ha az lett volna legalább olyan, mint az első szezon, akkor lehet.

   Mizore igen, főleg azt bírtam benne, hogy mindig random helyekről tudott előjönni. Na meg az anyja is jó volt, pont ugyan olyan mint ő. =D

   Amúgy valahol ez is eredmény az anime részéről, hogy az összes fontosabb karakter kiváltott belőlem valamit, például a főellenséget fél perc alatt meg tudtam utálni. Már az elég volt, hogy olyan tipikus buzi elf feje volt (és elkezdte kínoztatni Mokát) de amikor kiderült, hogy Naruto szerű róka is, ott már annyira vártam, hogy végre a képe a betonnal találkozzon. =D

   • Nekem az első évad 7pont (mert akkor még nem olvastam a mangát), de a másodikra is 6-ot adtam, mert ott hozták be a mamákat (főleg Mizore-ét), és engem Kokoa sem zavart. Yukarit mindig is irritálóbbnak találtam nála.

   • Yukari csak addig zavart, amíg nem csatlakozott a háremhez, viszont Kokoa az már a feltűnésétől kezdve verni való volt. Mindig is utáltam a pukkancs tsunderéket, de amikor Aisaka módra nekiállnak keménykedni, na az végleg kiveri nálam a biztosítékot. Egyszerűen annyira irritálóak az ilyen karakterek, hogy legszívesebben én magam verném pofán őket. =)

 11. Jól összegezted ha az ember nem vár el tőle semmit és kikapcsolja az agyát, akkor ez a darab remekül el tudja szórakoztatni, mert az ecchi-hárem darabok közül még mindig az elmegy kategóriába tartozik. 7 pontot megszavazok mindkét évadnak, én nem bántam meg!=)

 12. Inkább középszerűnek mondanám, érdekes alapötlettel, de egyértelműen nem hozták ki belőle azt, amit ki lehetett volna. Az elsőnek 7-et, a másodiknak 5-öt adtam volna, így választottam a középutat, 6 a kettő együtt.

 13. Peter, miért kínzod magad folyton XD?… Amúgy meg nem tervezem megnézni, sőt, mostanában semmilyen animét… És ha netán visszatérnék hozzájuk, biztos nem ilyen több évadnyi öncélú fanservice reklám húzna vissza…

  • A Rosario nem volt szenvedés, délutáni unaloműzőnek jó, plusz itt a fanservice is kulturáltnak nevezhető. =) 2×13 rész meg nem sok, be lehet darálni.

   Szenvedés volt például a Haruhi, a Kanon, a School Days, a Little Sisteres agyrém, vagy ha már fanservice a téma, az Eiken, és még sorolhatnám.

   Egy ideje leszoktam már arról, hogy olyannal kínzom magam ami vagy nem érdekel, vagy tudom hogy szar, és esély sincs rá, hogy jó legyen. Addig is csak azért tettem, hogy egyrészt meg tudjam kritizálni, másrészt, hogy tényleg igaz e az amit a fanok regélnek, vagy inkább az én szkepticizmusom a helytálló. =)

 14. ***Naegino*** Says:

  Sziasztok!
  A Rosario + Vampire egy jó sorozat! Nagy kedvencem, az egyik legjobb hárem anime amit valaha láttam, hacsak nem a legjobb.
  Hosszasan leírtad a gondolataidat és sok dologban igazad van amiben nincs.
  A grafikával semmi baj sincsen, gyönyörű és sokat hozzátesz az élményhez.
  A története igazán magával ragadó, ötletesek a karakterek (Moka egyszerűen kickass és a többiek is. ^_^) van tisztességes humor ami sok háremre nem igaz.
  Mindennek van apropója, pl ha szereted Mizorét tudhatod h mennyit változott, megértette h többé már nem kell egyedül lennie és azse igaz h csakúgy megfagyasztott bárkit mert Tsukunét is azért akarta megfagyasztani h ne veszítse el, mert ettől félt h újra egyedül lesz.

 15. “az egyik legjobb hárem anime amit valaha láttam, hacsak nem a legjobb” -> Azért ez túlzás, vannak a Rosarionál sokkal jobbak, például Ranma 1/2, Saber Marionette, Oh My Goddess!, Tenchi Muyo!

  “grafikával semmi baj sincsen” -> Leírtam, világosan.

  “A története igazán magával ragadó, ötletesek a karakterek” -> A történet és a karakterek valóban rendben lennének, ha épkézláb cselekmény is társulna mindehhez, úgy mint a mangában.

  “Moka egyszerűen kickass” -> Mokának konkrétan nem akad méltó ellenfele, mindenkit lerúg max másfél percen belül, még akkor is, ha hátrányból indul, mint a sellős részben.

  Spec a legjobb példa, hogy hiába gyengül le a víztől, még az ellensége pont felerősödik, így egálban vannak, Moka gondol egyet, felugrik a levegőbe, a sellő utána, az erőviszonyok egyből felborulnak, pörgőrúgás, fatal ko.

  “Mindennek van apropója, pl ha szereted Mizorét tudhatod h mennyit változott” -> Simán csak arról van szó, hogy kaptak háttértörténetet (igaz akár ezt is sorolhatnánk a pozitívumok közé).

  Valóban, Mizore megtanul bízni másokban, vagyis rájön arra, hogy nem kell megfagyasztania ahhoz Tsukunét, hogy vele lehessen, se senki mást ahhoz, hogy barátai legyenek, és mindez egész jól lett megcsinálva, pláne fanservice háremhez képest. Ám valójában semmi eredetiség nincs ebben a koncepcióban, a nagyon alap anime klisék közé sorolható, amit persze el lehet nagyon jól sütni, de itt van vele egy nagy gond, hogy a lefolyási ideje baromi rövid, és ez elvesz a hitelességből.

  Ellenpéldának most hirtelen Black Lady jutott eszembe a Sailor Moon-ból, ahol elég sok erőfeszítésbe került, mire anélkül szembesítették azzal, hogy rosszul látja a dolgokat, hogy effektíve ártottak volna neki. Jó persze nyilván egy 13 részes sorozatnál erre nincs 4-5 résznyi műsoridő, de egy részbe vétek volt összesűríteni, lásd Rubynál pont azért volt ugyanez jobb, mert őt kitolták 2 részre, ennyit kaphatott volna Mizore is.

 16. ***Naegino*** Says:

  A hozzáállásodból úgyveszemki, h nem nagyon vagy képes felülkerekedni az anime hibáin. Igaz kaphatott volna több időt Mizore és lehetnének a harcok kevésbé kiszámíthatók de nekem ígyis tetszett! ^^
  Vannak sokkal rosszabbak, csak nézd meg a Kanokont vagy Strawberry 100%ot!

 17. “nem nagyon vagy képes felülkerekedni az anime hibáin” -> Pedig elhiheted, mást se csináltam. =) 0 elvárással ültem neki, ennél toleránsabb már elképzelni se tudom, hogy lehettem volna.

  “Vannak sokkal rosszabbak” -> Igen vannak nála sokkal rosszabbak is, ez tény, viszont ettől még a Rosario anime nem lesz annyival jobb. A Rosario szeretett volna azzal a plusszal kitűnni az iskolás hárem ecchi társai közül, hogy adták neki ezt a démonos, természetfeletti körítést, de ahhoz már nem volt elég mersz, odafigyelés, hogy mindez érdemi formában kerüljön a nézők elé.

  Plusz nekem végig volt egy olyan érzésem, mint ha túl sokat akartak volna belepakolni, túl sok igénynek szerettek volna megfelelni, de mindezt úgy, hogy az anime érdemben se a saját, se a műfajtól már megszokott kliséket nem tudta kordában tartani, aminek hála még az ecchi háremek között se érdemel többet egy erős közepesnél.

 18. Az ecchi hárem animékel én ugy vagyok,mint az Alien (nyolcadik utas a halál) filmekel,meglehet nézni,talán még érdekes is,de az egész egy science fiction.

 19. Van scifis ecchi is, de amúgy értem, hogy értetted. =) Realitás alapja 99%-ban nincs se az animéknek, se a rajzfilmeknek, mert ezek a médiumok a gamekhez hasonlóan elsősorban olyan helyzeteket szeretnének bemutatni, amik a való életben nem történhetnek meg, de pont ez a lényegük.

  Most érted, olyan a büdös életbe nincs, hogy valakit átvigyen egy buszsofőr egy varázserdőbe, ahol némi kóválygás után belénk szalad egy szexi vámpírcsaj, méteres rózsaszín hajjal, majd első látásra belénk szeret. Ez orbitális képtelenség, idealizált rózsaszín cukormázzal nyakon öntve.

  Persze ha abból indulok ki, hogy mennyi retard elhitte a HP könyvek után, hogy létezik a Roxfort, akkor biztos van olyan kretén, aki elhiszi, hogy a Yokai démonsuli is létezik. XD

 20. Megszűnt az “Animeland”.

 21. És ez most hogy jött ide? =)

  Amúgy nem vágom mi az, nem jártam oda soha.

  • Csak poénból! XD XD 😉

   Mondhatnám úgy is, hogy “otaku land”, és akkor már jobban érted! Ez eredetileg az MSZP székháza mellett lévő (szintén megszűnt) Meido-ban (wappaneese teaház) tanyázott otaku bolt volt, ahol minden anime-manga-japán cucc beszerezhető volt, kötük hardcore otaku cuccok is, mint pl Sakura-s tölgy pc egér tartó stb…

   Tényleg, írtam az “Anime Gonoszok Devoluciójába” is egy kommentet…

   Tényleg, hogyan viszonyulsz magához a Rosario mangához? Ha értékelned kéne, mennyit adnál neki?

   • Engem nem különösebben érintett, lévén ami érdekel azt angolul szerzem be, torrentről. Hogy ők mire cseszték el a pénzüket, az meg legyen az ő bajuk. =)

    Láttam, de mindketten tudjuk, hogy tudod mi a véleményem, fölöslegesen nem koptatom a billentyűt. =)

    Rosario mangában benne van az, ami az animéből hiányzik, valamivel kevesebb a fanservice, bár a színek hiányoztak az animéhez képest. Hozzáteszem, csak az első szezon mangáját olvastam, a másodikról csak spoileres összefoglalókat olvastam, illetve olyan ismertetőket, amik az anime és a manga közti különbségeket írják le. A mangára 8-at adnék.

 22. ***Naegino*** Says:

  Rendben, én értettem félre, bocsi! ^^
  Akkor azt mondod az első szezon szerinted sokkal jobb? Mert nekem a 2 is ugyanúgy tetszett.

 23. Határozottan, nincs Kokoa, kevésbé pofába nyomós a fanservice, debütálnak az új karakterek, még az ellenségek többsége is mutat valami érdekes skillt, és a főellenség legalább tényleg rühellnivaló.

  A második szezonban a szülők feltűnését leszámítva nem sok pozitív vonás van, talán csak egy-két jobb jelenet. Az utolsó két rész elég semmilyen, Moka fürdőzése kurva nagy ellentmondás, Kokoa pedig maga a probléma. Az egyetlen emlékezetes rész az volt, amikor Mizore anyját mutatják fiatalon, szóval hosszú hajú Mizore = epic win. =D

 24. Az ismertetö és és a hozzászölások arra késztettek,hogy probát tegyek vele,ezért neki ugrottam a mangának.
  Nem mondanám,hogy nem tetszet,de a kedvencem se lessz,viszont az tud irritálni azok a nagy egymásért agódás és az abbol származö lelkizések “bárcsak elöbb észrevetem volna az érzéseit” az ehez hasonlok.
  A másik amikor Kurumu alul marad Moka-val vivot harcban és Tsukune megálitsa Mokat,hogy ne ölye meg,tudom enek igy kel lennie,hogy megkapjuk a háremet,de akkor is gondolkodás nélkül végzet volna velük ö meg megkiméli az életét én ezt sehogy sem fogom fel vagy akár Ruby esetében is neki még a sérüléseit is el látják.
  Az ilyesmik véget is értem azt,hogy scifi.

 25. Ezt nevezik úgy, hogy klisé, bár Kurumu csak Tsukunét akarta, még Ruby egész konkrétan bekattant, igaz oka is volt rá, mert az otthonát féltette.

  Hasonló a recept az összes karakter megtérítésénél, ergo mind rosszul gondolkodik, mire némi fight és/vagy lelkizés után helyrebillentik. Kurumu például rájött arra, hogy a valódi szerelem nem az, hogy akarata ellenére magához láncolja azt aki tetszik neki, mert aki szereti, az feltétel nélkül szeretni fogja.

  Hasonlóan Ruby is felfogta, hogy nem mindenki egyforma, és az alapján kell megítélni másokat, hogy azok mit tesznek.

  Mizorénál meg már leírtam feljebb.

  Ez egy nagyon alap anime klisé, nagyon régi, és máig nagyon sok anime elsütögeti, de a lényeg a kivitelezés.

  • Pont ezért rossz a Naruto, mert ott a kivitelezés a “karakterek megtérítésében” szörnyű és már-már annyira cukormázas, hogy még a légy is beledöglene…

   Már maga az “új alapszitu” is egy hülyeség… “egy 15 éves gyerek fogja elhozni a békét a világra és törli el a gyűlöletet”… blöeeeeee… na elmegy a Shonen Jump a francba…

   • Azért a Rosarioban se működik ez épp enyhén szólva maradéktalanul, mert kábé Rubyé az, amire azt lehet mondani, hogy viszonylag jól, elfogadhatóan sikerült. Mind Mizorénál, mind Kurumunál baromi gyorsan végbemegy a térítés, SSJ Moka felrúgja őket, majd amikor már eleget kaptak, akkor Tsukune közbelép, és következő részben már haver is lett belőle.

    Oké persze a Naruto még ennél is szarabb, mert egyrészt túl sok az emo és a flashback a műfajhoz képest, másrészt műsoridő szempontjából már a ló túlsó oldala, amikor fölöslegesen sokáig húzzák. Viszont a Naruto egy belépő szintű shounen filler, ami arra jó, hogy megismertesse a kis 13-éveseket az animék világával.

 26. Hát nem az én stílusom, nagyon nem. ^^ Mondjuk csak az első évadot láttam (de mostmár tuti nemfogok megnézni belőle egy részt se , erösen csak fiuknak alyánlom!).

  Idézném nagyon jó barátnőm beszólását, akivel közösen kezdtünk bele: “Öt bugyit láttam az elmúlt egy percben anélkül, hogy egyet is szerettem volna megtekinteni” hát ez nekem is ilyen volt.

  Első ránézésre gyönyörü és érdekes a története. De másodikra perverz … (elég mázlista a srác…)

  Végignéztem mert imádom a vámpirokat és minden féle szörnyeket, meg sajnálom is őket, hogy nem érheti napfény a testüket. De a vámpírosok közül jobban bejönnek azok, amik inkább elvontabbak, nem sablonosak (pl: Bakemonogatari).

  Amúgy álj, ha a főszereplőt (nevére nem emlékszem) nem érheti víz, akkor nem fürdik… Milyen lehet már a szaga? O_O Elnézést a közönséges okfejtésért, de ez a dolog, valahogy nem jött nekem “át”.

  • Őszintén szólva máig nem értem miért van az, hogy ennyien rácsodálkoznak arra, valójában melyik nemnek és miről is szól a Rosario. =)

   Azt már a borító alapján sejteni lehetett, hogy mit lehet várni az animétől, és ezt Gonzoék elég hamar egyértelművé tették az első epizódban. Ergo a körítést lehámozva az egész anime nagyjából arról szól, hogy: Dat Ass!

   Moka és a fürdőzés témájára lehetne az a válasz, hogy mivel a vámpírok élőhalottak, és a testük csak illúzió (ezért nincs tükörképük) így az illatuk is olyan, amilyet az illető vonzónak tart. Ha jól emlékszem Tsukune meg is illatozza Moka haját, és eléggé bejön neki. =D

   A gond csak az, hogy egyrészt Mokát a nap se különösebben zavarja, másrészt a 2. szezonban már fürdik az egyik részben (igaz ez utóbbit betudom Gonzóék következetlenségének).

   • De ha jól emlékszem, el van magyarázva, hogy csak tiszta vízben nem szabad fürödnie, és hogy ezért valami mással keveri azt (vagy másban is végzi tisztálkodási dolgait).

    Amúgy mi a véleményed erről:

    http://animemangapalota.blog.hu/2012/04/15/naruto_manga_kritika

   • Utólag eszembe jutott, hogy akár valamilyen olajjal is tisztán tarthatja magát, amit csak le kell törölni. Viszont a víz az víz, akármit is keversz bele. Ha csak nem valami egészen spéci “vámpírálló” főzetben fürdik. =)

    Egyébként nekem nem rémlik, hogy Gonzoék bármiféle magyarázattal szolgáltak volna (nem csak erre, hanem egyáltalán bármire) a Capu 2-ben.

    Narutoval nem foglalkozom, számomra értékelhetetlen, és kész. =)

 27. Én végignéztem mindkét évadot és lányok is nyugodt szívvel megnézhetik, mert az echhit leszámítva is aranyos és szórakoztató tud lenni. Legalábbis szerintem. ^_^

 28. ez volt a kedvenc mesém

 29. Mesének azért nem nevezném, legalább is egy 16-os karikát simán megérdemelne, inkább amolyan tinisrácoknak készült japán animációs hárem ez. =)

  Szerencsére a kulturáltabb fajtából.

 30. Szerintem ez egy remek anime lett! ^^ Kivéve hogy a Capu2ben ott van az a rohadt denevér!
  Megőrülök hogy itt is mindenki Mokát és Mizórét szereti, hát Kurmut senkise? Ő volt a kedvencem! 😀
  Azt hallottam jövőre műsoron lesz az Animaxon, igaz a hír? Örülnék neki ha megjelenne végre magyarul! Nem kéne mindíg feliratot olvasni. ^^

 31. Kurumu nekem is bejött, egyszerűen csak Mizore jobban tetszett nála. =)

  A hájas cenzúra vámpír denevért szerintem ember nem volt, aki kedvelte volna. =D Emlékszem anno egy amcsi fórumon olvastam olyan storyt, hogy állítólag adtak ki olyan doujinshi mangát, amiben az említett denevér szintén eszközölve volt, a vásárló “legnagyobb örömére”. =)

  El is képzeltem úgy hirtelen, ahogy a napok, hetek óta felajzott állapotban sátorozó hardcore Moka fan végre kézhez kaparintja az “ereklyét”, majd mikor fellapozza, egyből lelohad a kedélye, és szomorúan konstatálja a hervasztó tényt, miszerint Moka muffját sose fogja látni, mert még a 18+os direct pornóban is kibaszik vele a denevér. =D

  (Amúgy az uncensored HD DVD verzió mentes tőle.)

  Visszatérve az animére, mint adaptáció, rossz, és ezt nem is érdemes vitatni. Anno az első szériára olyan 3-4 pontot adtam, erős csalódottságom közepette. Az viszont tény, hogy a Rosario ettől függetlenül az a kategória, ami lehet jó, és lehet élvezni, csak ehhez az kell, hogy az égvilágon semmit ne várj el tőle, csak nézd a csajokat, na meg egy rekesz sör sem árt, ha kartávolságban van. =)

  A Capu 2 már más téma… Cenzúrálva élvezhetetlen, és majdhogynem nézhetetlen. A Gonzo erre rá is baszott anno, mert még az első széria eladásai viszonylag jók voltak, addig a Capu 2 volt, hogy az utolsó 10-ben volt benne. Persze muszáj volt nekik a ban törvény miatt, de közben azt hitték, majd ezzel nyernek is az ügyön, hisz “kiéheztetik” a jó népet, akik aztán tömegesen rohamozzák majd meg a cenzúrázatlan DVD verziót árusító polcokat. A nagy roham persze elmaradt, akárcsak a To Love-Ru esetében. A nagyon hardcore perverzeket kivéve a legtöbben inkább elfordultak emiatt az animétől.

  Egyébként a Capu 2 szerintem majdnem minden szempontból alulmúlja az első évadot. 6-10. részig “jó”, ám ha kicsit szigorúbban nézem, akkor össz-vissz a 6-7. az, ami tényleg ütősre sikeredett.

  Animax nem valószínű, hogy valaha is leadná (bár úgy tudom anno többször is kérvényezték már a fanok) mindenesetre a 16-os karika tuti rajta figyelne.

 32. Hát ízlések és pofonok. ^^
  Akkor mégse lesz az Animaxon, kár. Azért remélem egyszer majd kiadják itthon, vagy lesz 3. évadja! ^^

 33. Nem akarlak elkeseríteni, de a kiadásra még kisebb az esély, mint arra, hogy az Animaxon adják. A hazai kiadások vagy 2 éve meghaltak.

  3. évad egészen biztosan nem lesz, tekintve, hogy a Capu2 gyengén szerepelt. Na meg effektíve miről szólna? Oké, hogy az anime nincs lezárva, nyitott a vége, szóval lehetne ott folytatni, ahol abbamaradt, de figyelembe véve, hogy már a Capu2 se erőltette meg magát, csak a mamák vittek bele némi életet, személy szerint én nem sok értelmét látnám.

 34. Hát azért nincs vége, mert a Capu2 azzal ért véget, hogy Tsukune ígértet tett arra a lányoknak, hogy választani fog közülük egyet. Erről szólna majd a 3. évad, nem?

 35. Nos a helyzet az, hogy ha valamilyen csoda folytán mégis készülne 3. évad, valódi zárás akkor se lenne, mert a hárem animék ilyenek. Tsukune akármit is mondott, valójában sose fog dönteni, akkor se, ha az első résztől kezdve teljesen nyilvánvaló, hogy úgyis a standard rózsaszín hajú Moka az igazi szerelme. =)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: