Postal III

Végre! 7-év után megérkezett a Postal sorozat várva várt 3. része, morbid fekete humorral, extrém brutalitással, és Dude koma szarkasztikus beszólásaival, ahogy az előző részekben már megszokhattuk… vagy mégsem?

Nem fogok kertelni srácok, lányok, a Postal 3 szerintem még gyengébb folytatás lett, mint a Dragon Age 2. Kezdjük az első negatív ponttal, ami nem más, mint maga a grafika. Tudom, nem szabad, hogy egy játékot a grafika határozzon meg, és félreértés ne essék, a képregényszerű, bevágott átvezetők és a töltőképernyők például tetszettek:

Viszont a játék ingame egyszerűen ocsmány. El nem tudom hinni, hogy 2011 végén, 2012 küszöbén valakik képesek egy olyan játékkal előállni, ami kábé a 8-évvel ezelőtti színvonalat képviseli:

A játék alatt egyébként a HL 2 Source engineje ketyeg, bár a játék nem csak ilyen téren emlékezetet HL2-re, konkrétan a hordóknak, dobozoknak, robbanásoknak, a becsapódó lövedékeknek, sőt még a törmeléknek is egy az egyben HL2-ős hangja van. Ám a legjobb bizonyíték az a menü kezelőfelülete:

Apropó hangok, újabb csalódás, hogy Dude koma hangját lecserélték egy másikra, Rick Hunter helyett most már a kissé vicces nevű Cory Cruise szólal meg, ami szokható, de nem az igazi. Legalább a tipikus Dude beszólások mint az “Only my weapon understand me.” megvannak.

Az irányítás… nincs rá jobb szó, katasztrófa. Éreztem én már anno is, az első trailerek láttán, hogy ez a TPS nézet nem lesz valami jó, még akkor se, ha a Postal eredetileg izometrikus volt. Ugrás nincs, a közelharc mint olyan, használhatatlan, pláne az ökölharc. A gránátot és a benzines kannát nevetségesen körülményes macera használni, utóbbinál konkrétan azt se nagyon látni hová öntöd a cuccot. Mindennek hála ugyan van egy rakás fegyver a Postal 3-ban, mégis a shoti, m16, m249 kivételével a többit el lehet felejteni, amíg azokban van nafta, márpedig utánpótlásban nem fogunk hiányt szenvedni.

A játékmenet újabb nagy csalódás, az előző részekhez képest teljesen lineáris, és még csak a házakba se tudunk bemenni, ne adj isten egy létrára felmászni. Az új elemek nem tesznek hozzá érdemben a játékhoz, a fedezék rendszer fölösleges, a megragadok valakit élő pajzsnak szintén az, mert ugyan jó lenne, ha Punisher módra működne egy gombnyomásra, itt viszont túl sok macera kivitelezni. A küldetéseket hiába próbálja a játék humoros körítéssel elénk tárni, általában nagyon hamar monoton darába fulladnak, és azt se különösebben értem ez a jó/rossz oldal között választás mire volt jó, egyszerűen nem illik bele a Postal stílusába, ahol a koncepció mindig is arra épült, hogy nincs jó megoldás. Ja és igen, regenscriptes a HP, nehogy már valami kihívás is legyen.

A poénok jók lennének, mint teszem azt a pornóboltot megtámadó feministák pofán küldése az átalakított porszívóval összeszedett hokis papír zsebkendőkkel, a fertőzött macskák begyűjtése a drogos hippy állatvédőnek, miközben üldöznek a Kínai büfések, vagy az olyan képtelen helyzetek, hogy amikor zsarunak állunk, őrizetbe veszünk három csövest, mire a város összes hajléktalanja betámadja a rendőrséget állig felfegyverezve, mert a fegyver olcsóbb, mint a pia. Sőt a játék még trollkodik is velünk néha, például hogy védjük meg Uwe Bollt a dühös gamer nerdöktől, de sajnos mindez hiábavaló, ha minden mással baj van.

Túlnyomórészt nincs időnk csak úgy megállni és nézelődni, random vérrontásokat rendezni, mert egyszerűen meg van kötve a kezünk, úgy hogy csak az előttünk álló feladatra koncentrálhatunk.

Ráadásul én hiányoltam a játékból azt, ami a 2-ben megvolt, pláne az első 3-nap, hogy a küldetések eleve úgy voltak megcsinálva, hogy szó szerint provokálják, felidegesítsék a játékost, és a játék tette mindezt a legegyszerűbb módokon. Például sorban állás, tolakodók, akadékoskodó bürokraták, pótdíjak kifizetése, elfogyott az árú, más pályázik ugyan arra a fára mint mi, stb, stb.

Röviden összefoglalva a Postal 3 számomra csalódás volt, és az abszurd helyzeteket, illetve néhány ütős poént leszámítva minden másban alulmúlja az elődjeit. 5.5/10

Reklámok

14 hozzászólás to “Postal III”

  1. Akkor nem töltöm le, kösz az ismertetést, így ezeket látva tényleg ratyi lehet, a kettő az viszont hatalmas volt:D

  2. A 2-nek anno a demojával is napokig elvoltam, pedig csak a home körzetet engedélyezte és még időkorlát is volt. =)

    A 3-at viszont szimplán csak elcseszték. Olyan, mint ha az RWS a poénokon dolgozott volna 5 évig, minden mást meg gyorsan összeraktak volna max másfél év alatt.

  3. Letöltöttem köbö 1 héttel ezelőtt, az orosz volt és nem működött a keygen. De ahogy olvasom nem ért nagy veszteség akkor, kár h elbaszták. 😦

  4. A keygen kissé trükkös, de nálam volt hozzá útmutató is, szóval elsőre sikerült. A játék maga… hát, el lehet vele hülyülni, ám ez így kevés a 2 után. Még a sima, alapverziós Postal 2 is szórakoztatóbb volt ennél.

  5. HÁÁHÁÁ!
    Jó suttyomban jött ki, mit ne mondjak, no meg I wonder where the fuck is the console port of this game anyway? Talán ott jobb lesz az irányítás mint billentyűzeten… A TPS nézetnek és a szinkroncserének nem örülök, meg amiket felvázoltál… háát, ezek szerint nagy igazság, hogy a harmadik rész mindig, mindenből csak szar lehet. Nincs ugrás, nincs FPS nézet? whatdafuck? PC-n nem tudok vele játszani mivel egy jó ideje nincs videokártyám se, szóval muszáj leszek megvenni, ha kiakarom próbálni… fuck it. Amúgy mennyire fosatós? Mármint, én a 2 kiegészítője után, a hallucinációs részeknél (gyenge lelkű vagyok tudom), az alternatív világban izzadtam rendesen. Ki is nyomtam a hangot és vaktában lövöldöztem a legtöbb esetben. 😀

    • “háát, ezek szerint nagy igazság, hogy a harmadik rész mindig, mindenből csak szar lehet.”

      Most erre mondjál még példát mert hirtelen nekem nem sok ugrik be. 🙂

      • Carmageddon TDR 2000, Red Alert 3, Jedi Knight 3, Driver 3, Stronghold 3, így hirtelen ennyi jutott eszembe a Postal 3 mellé.

        Viszont ellenpéldának ott a Morrowind, bár tény, hogy nagyon kevés a jó 3. rész.

      • Worms 3, Diablo 3 (még nem jött ki, de tuti szarabb lesz, mint a 2), Taxi 3 (mondjuk az film).

      • Mondjuk a Wormsnek én úgy tudom az Armageddon lenne a 3. része, mert előtte volt a 2 és az alap.

        Jó hogy mondtad a Taxit, eszembe jutott a Crazy Taxi, abból is elég gyenge lett a 3.

  6. Tudod mi a poén? Az Usa és az EU verzió December 20.a után jött ki, de az Oroszoknál már November 23-án lehetett kapni. =/

    Semennyire se fosatós, sőt inkább amolyan kissé erőltetetten gagyi az egész.

    Megvenni? Nehogy megvedd! Ez a játék nem ér pénzt, inkább vedd meg még egyszer a Saint Row 3-at, vagy a Tekkent, esetleg ruházz be a Prototypera, mert erre még feleannyira se éri meg pénzt költeni, mint a DNF-re.

    • Valamennyiért biztos beszerválom, mert kipróbálni azért kiakarom, máshogy meg nem tudom. Nem sietek vele, van jobb dolgom is, majd ha lemegy ilyen 2-3000 forintra az ára, akkor beszerválom. 🙂

  7. Voks az FPSre!
    Amilyen cinikus, beteg, brutális volt a Postal2 annakidején, olyan jól szórakoztam vele. 😀 Ahhoz képest ez harmatgyenge lett, nem egy újrajátszhatóságban gazdag játék az szent! 😦 Részvétem mindenkinek aki beruház a gyűjtői kiadásra.

  8. Nem is játszottam végig, kábé a felénél abbahagytam és töröltem le. Ha Postalozni akarok, akkor vagy az 1, vagy a 2. A 3 olyan lesz, mint a Carmageddonnál a TDR 2000, vagyis tudom hogy van, de többé fel nem rakom. =)

    Hiába jók a poénok, a grafika ocsmány, a gameplay pedig dögunalmas és kő egyszerű.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: