Anime Drawing, Graphics Fails & Mistakes v8

Újabb felvonás, újabb minőségi jelenetekből. =)

Reklámok

34 hozzászólás to “Anime Drawing, Graphics Fails & Mistakes v8”

 1. LOL, összecsapottság powa!:) Mondjuk nem kis munka lehet azoknak, akik ezeket kiszúrják és összegyűjtik, jó szem kell hozzá!

  • Legtöbbjük valszeg unatkozó 2channer/4channer otaku, akik miután lenyomták a sorozatot “normálban”, jobb dolguk nem lévén a DVD-t már képkockánként nézik, aztán amikor észrevesznek olyan hibákat, amik amúgy folyamatos nézés közben abszolút fel sem tűnnek az embernek, akkor verik a mellüket, hogy ők mekkora faszagyerekek, hogy kiszúrták. De komolyan, volt olyan, hogy megnéztem a sorozatot, aztán utólag láttam screenshotokat, hogy “jé, ebben ilyenek voltak? XD” Ha nem direkt erre koncentrálsz görcsösen, a felét sem veszed észre. (Mint az ilyen filmes bakik, hogy pl. a GyU filmben állítólag megcsillan valamelyik képen a háttérben egy repülő, nos biztos, valahogy rohadtul nem ez köti le a figyelmemet nézés közben. :D)

   Ja, egyébként amit hallottam egy átlag japán animátor fizetéséről, lehet én sem erőltetném meg magamat túlzottan. XD

   • Egy részénél előfordulhat ez is, de a másik felénél a kicsit figyelmesebb, avatottabb szem gyorsan kiszúrhat igénytelenül kinéző, vagy látványosan butuló jeleneteket.

    XY channereknek nem tudom mi közük ehhez, egy darab kép nincs az említett oldalakról. =)

   • Náluk láttam olyat, hogy mondjuk egy thread-ben oldalakon keresztül azon röhögtek, hogy “lol, a gyerek szemét elrajzolták 5 perc, 40 mp-nél egy képkocka erejéig, so much fail!”

   • Ők szinte minden baromságról képesek témát nyitni és 10+ oldalon keresztül élvezkedni rajta, vagy épp falmewar robban ki, aztán gyorsan 30 oldal lesz belőle, szóval rajtuk ilyen szempontból már meg sem lepődök. =)

 2. Van amikor kihívás, viszont bizonyos animéknél egyáltalán nem nehéz. Például a Naruto, Bleach, One Piece… ezek csak úgy hemzsegnek a quality jelenetektől, de főleg az első kettő.

  Apropó, az a jelenet ahonnét a két kép van a Rosarioból, az például végig ilyen, egy normális elmozdulás nincs benne.

 3. Lol…komolyan némelyik már-már ijesztő. XD Meg ezek az anime fail-ek, még csak hagyján, na de hogy egy mangát hogy a fenébe lehet így félrerajzolni, (hogy szépen és nőiesen fogalmazzak XD ), az számomra rejtély. Mondjuk ilyen mangás-bakik terén a korábbi felvonásokban voltak csak az igazán durvák. Annál a bizonyos Elfen Liedes képnél egyébként már anno nekem is feltűnt, hogy fura. Igaz, pár kötettel később már jelentős javulás tapasztalható, de az első 2-3 kötetben még akadnak szép számmal hasonló”gyöngyszemek”. 😀

  Az a harmadik kép (asszem Katanagatari, vagy mi), az komoly?! Félő, hogy beleivódott a tudatalattimba és rémálmaimban is üldözni fog. XD Mondjuk az a pálcika-Lulu se semmi (á la CLAMP), A 16. meg tipikus yaoi-rajzolás. Szó, mi szó, a KHR! sem egy kimondott látványorgia, mondjuk engem azzal (legalábbis az eddig látott tizenakárhány rész alapján) ki lehetne kergetni a világból, olyan idegesítő és sajnos nem jó értelemben.

  Az Air-ben is vannak érdekes dolgok, pedig annak mindenki agyondicséri a grafikáját. Jó, a hátterekre tényleg egy szava sem lehet az embernek, de az a karakterdizájn szerintem valami förtelmes, azokkal a végletekig torzított arcokkal. Bár nekem már maga a sorozat is csalódást okozott, ahhoz képest, hogy mennyire jónak mondják. Egynek elment ugyan, de többet vártam volna.

 4. Az Elfen Lied manga kábé olyan, mint ha egy kezdő doujinshi mangaka rajzolta volna. Anno volt “szerencsém” belenézni, de nem vett rá a lélek, hogy tovább fárasszam magam vele, elég volt az anime. Egyébként kábé tényleg az a gond az EL-el, hogy célközönséget tévesztett, mert kiváló guro hentai lett volna belőle, ahhoz minden megvolt benne. =)

  Air nos hát hogy is fogalmazzak szalonképesen… amolyan kötelező tagja a méltatlanul túlértékelt “drámai” animék népes klubjának. Amúgy meg egy minden szempontból középszerű, felejthető darab. Igaz van még annál is rosszabb, a H2O című “remekmű”. Nincs mese, nálam nagyon meg kell erőltetnie magát ahhoz egy animének, hogy a moe dizájn ellenére komolyan tudjam venni.

 5. Gyönyörű a nagylábú, cérnavékony Lucy, a kitört nyakú macskás kislány, és örömmel látom a Naruto, és a Bleach se lett kevésbé gagyi. 😀

 6. Mivé is lenne a quality kategória Naruto és Bleach nélkül…. szinte kötelező. =) De biztosra veszem, hamarosan a Beelzebub is gazdag lesz hasonlókban.

  Apropó, lassan érik már a Higurashi bejegyzés is. =)

 7. Elj, 1-2 kedvencből is becsúszott (T&B, Durarara), de volt pár, amin azért hangosan felröhögtem. Ilyenkor azt nem értem, hogy aki ezeket lerajzolja (elvileg profi grafikus/animátor/grafikus-animátor) azt mit szívott? Hogy nem veszik ezeket észre?

  • Kapkodás, figyelmetlenség, rosszabb esetben lustaság, nemtörődömség, kontárság miatt születnek ilyenek, persze stúdiótól is függ, mennyire igényes vagy épp igénytelen munkát adnak ki a kezeik közül.

   Azt várná az ember, a grafikusok keze alá dolgozó technika és softwarek együtt járnak a permanens minőséggel és az alacsony hibarátával, de pont hogy nem. Amíg a grafikusok szinte mindent a rajzasztalon készítettek el, jobban odafigyeltek arra, amit csinálnak.

 8. LOL’D at same woman. xD

  Amúgy a 11. kép(-csokor) a Togainu no Chi még jobb pillanatai közé tartozik. Ennél SOKKAL durvább dolgok is vannak benne. 😀 (Nem néztem persze, az ég óvjon tőle…)

  A Higurashi meg jah, a QUALITY-fejek egyik melegágya. (Pierroték meg már meg sem lepnek. A Beelze meg az elejétől fogva produkálja a grafikai fail-eket. Itt van például az egyik frissebb részből egy jelenet: http://i.imgur.com/CPFGll.jpg – kommentáljam? :D)

  • A same XY képekből manapság egyre többet látok, nálam most a Madokás klón autók vitték a pálmát, amik ugyan úgy néznek ki és milliméterre pontosan minden sávban egyszerre haladnak

   Higurashit részben pont az ilyen extrém betorzulások miatt nem tudtam egy percre se komolyan venni. =)

   Beelz… LOL! Igazi Pierrot “minőség” na. =D

   Ja és ne felejtsük ki nagy kedvencünket, a Musashit se:

 9. LOL
  Piccoló pont úgy néz ki mintha homlokon pöckölte volta Kenshiro. De most nem? 😀

  • Most hogy mondod, tényleg olyan fejet vág, mint ha épp egy kiadós hundred crack fist után lenne. =D

   • Mivel az a kép az öreg Piccolo, közvetlenül a felrobbanása előtt, miután Goku átment a gyomrán. 🙂 Értsd: speciel pontosan direkt lett ilyen. Szal itt pl. én nem látom a hibát, vagy ha ez fail, akkor az összes röhejes Kenshiro-áldozat halált is be lehetne rakni. (Meg amúgy már sokadjára érzem azt, hogy az egyértelműen fail képek mellett legalább a negyedénél nincs is igazi grafikai hiba, vagy ha van is, szőrszálhasogatás felróni.) Most őszintén, pl. az Air-es képpel azon kívül, hogy “szar moeshit karakterdizájn” mi volt a gond? Vagy pl. Tiger & Bunny felsőbb képén sem nagyon láttam, és mindig van pár ilyen. (Nehogy azt mondjátok, hogy “az üveg túl nagy az emberhez képest”, mert akkor tényleg nincs térlátásotok. XD) Meg az untig ismételt “szemtorzulások”, hogy ha egy milliméterrel odébb van rajzolva az egyik, mint a másik, az már megafail, miközben a valóságban is csak akkor egyenlő két ember szeme, ha teljesen szembe állsz vele.

   • Nem feltétlenül mind fail, inkább csak amolyan “WTF?” vagy egyszerűen vicces/hülyén néz ki/aránytalan.

    Tiger & Bunny első képnél pedig elég feltűnő a hiba, a karakter lába nem folytatódik az asztal alatt. =D

   • “Tiger & Bunny első képnél pedig elég feltűnő a hiba, a karakter lába nem folytatódik az asztal alatt. =D”

    Jó, ez tényleg nem tűnt fel. XD

   • “Mivel az a kép az öreg Piccolo, közvetlenül a felrobbanása előtt, miután Goku átment a gyomrán. 🙂 Értsd: speciel pontosan direkt lett ilyen. Szal itt pl. én nem látom a hibát”

    Szerintem is így van, de én már nem megyek bele ebbe a témába inkább. 🙂

   • Mivel simán csak arról szól a bejegyzés, hogy adott X kép amin lehet röhögni, milyen hülye fejet vágnak rajta, különösebb értelme nem is lenne belemenni. =)

    Én is láttam a DB-t, ismerem a jelentet is, és? A kép ettől még poén. =)

   • Csak akkor ne az lenne a címe, hogy “grafikai failek és hibák”, hanem “anime képek, amiken röhögtem”. 🙂 A Piccolós is azért volt fura, mert tudod, hogy a következő mp-ben felrobban a feje, de úgy lehet érteni, mintha szerinted ez is grafikai hiba lenne. XD

   • Lehetne akár Funny Anime Pics is a címe (bár ez elég hülyén hangzana), de mivel az elején így indult neki az egész, maradtam ennél a címnél. A lényeg úgyis az, hogy hülyén kinéző képek lesznek, amiken lehet nevetni, én is tudom, és feltételezem az olvasók is tudják ezt. =)

    Persze lovagolhatunk még ezen, én nem bánom, de szvsz fölösleges. =)

 10. Jót nevettem több mint a felén, amin a macska és a lány egyforma fejet vág az külön tetszett. ^_^ R+V fura, nekem nem tüntek fel ilyenek annakidején. ^^”

 11. TV ripeken nekem se, de a BR verzión elég hamar feltűntek a hanyagabb jelenetek. Sohase fogom megérteni a Gonzot ilyen szempontból, hogy hogy van az, hogy tudnak ők rajzolni, meg effektelni, de amikor épp nincs kedvük megerőltetni magukat, akkor azt hiszik a cheap lowbudget is elég? =/

 12. A Katanagataris nagyon fájt.

 13. Nekem a zöld TMM-es csaj és ez: https://peter1989.files.wordpress.com/2012/01/anime-quality-fail-73.png volt az, amin fogtam az oldalam. =)

 14. Naruto_fail_37 -> ha nem lenne ott a feliratozás akkor lehet egy másik kép lenne a kedvencem, de így maradok ennél. Másik kedvenc az Azumangás lenne, de annál már annak idején se tudtam biztosra eldönteni hogy a virágot tartó kéz véletlenül sikerült úgy ahogy, vagy a jelenet kedvéért lett így megrajzolva. Bár amilyen gyakran ábrázolják a figurát egy kissé szabados fizikával (pl. fejtartások), inkább az utóbbi felé hajlok. 🙂

 15. Az igen! Nekem sose tetszettek az animék grafikái de sok haverom odavan értük h ez és az milyen jól néz ki, de amikor elmondtam a véleményem nekik úgy néztek rám mint aki a marsról jött ide. 😀

 16. Régen én is azt a felfogást osztottam, hogy az animék grafikailag mind baromi jók, aztán eltelt pár év, és azóta eléggé megváltozott a véleményem. =)

  Régen amikor bejött a DB, SM, meg az RTL2-őn a KKJ, Ranma, stb, oda meg vissza voltam, hogy milyen szépek és különlegesek, amiben volt is valami, hisz akkor annak is számítottak.

  Mára viszont kábé ugyan az van, mint a videojátékoknál, hogy egy-egy eyecandy FPS között ránézésre meg se mondod a különbséget, mert már szinte mind kötelező jelleggel filmszerű.

  Animéknél ugyan ez, egyrészt vektorgrafikus karaktereket használnak pixelgrafikus háttereken, ami kábé azt a jelenséget eredményezi, hogy a karakterek baromira elütnek a háttértől, főleg ha hátrább megy a kamera, és még szembetűnőbb lesz a különbség.

  Aztán míg régen az animék a mangaka stílusát örökölték meg, és épp ezért érezhető volt köztük a különbség, mára a sok moe light/visual novel adaptáció inkább egybefolyik, és egyszer csak azt veszed észre, hogy nézel képeket 3 különböző animéből, de a különbséget szinte alig látod (bár ez nem csak a grafikára igaz, a tartalomra is).

  Persze mindezektől függetlenül még mindig operálhatna permanensen alacsony hibarátával a döntő többség, ha nem az lenne, hogy úgy adnak ki epizódokat a stúdiók, hogy garantálom, egyszer nem nézik végig.

 17. Hiába imádom az One Piecet, de pár failen így is röhögtem, bár a Narutosok viszik a pálmát 😀

 18. One Piece se egy grafikai csoda, az már biztos, de a Naruto, Bleach túltesznek rajta. Főleg a híressé vált Paines betorzulás, ami majd olyan ismert már, mint a káposzta, vagy a quality van:

  Azért figyelitek amikor a tag puszta kézzel próbálja visszatartani a mellette száguldó furgont, és erre a kilincs szakad ki a kaszniból, nem a keze. XD

 19. Yuriko-chan Says:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: