Mugen – Alex Mercer vs Lucy

Végre! Már régóta látni szerettem volna ezt a küzdelmet. =)

Reklámok

8 hozzászólás to “Mugen – Alex Mercer vs Lucy”

 1. Minkettőt ismerem, a Mugen-t mondjuk utálom de igazából meglepődtem az eredményen. Lucy-t kb az Elfen Leid nézőinek a 80% a világ történelem legbrutálab és erősebb szereplőjének tartja (sajnos hangoztatják is) de ja szóval egy elég imba OP Lucy karit vártam de ez meglepően jó, Alex teljesen más szinten van de ez túl erős már játék mechanikát nézve.

 2. Én szeretem a Mugent, mert igaz rá, hogy “pont olyan, amilyenné teszed”. Lucy egyébként imba, állsz egy helyben és szarrá vered az ellent az X-Y és az A-B gombok ütemes nyomogatásával, C, Z gombra nincs is kiosztva semmi.

  Alex balanszolt, de még érződik rajta, hogy bőven nem a végleges verzió, még ha skillek hajaznak is az eredeti játékban látottakra. Főleg az AI-n kell majd húzni, mert az nem túl aktív.

  Lucy mint ultimate powerful mesét sajnos én is nem egyszer hallottam már, de amúgy egy elég cheap concept a mutáns témában. Most érted, milyen “küzdelem” már az, hogy megy előre, aztán aki mellett áll, az széltében/hosszában kettészakad, a feje lerepül, vagy az egész teste cafatokra robban? =/

  • Elnézést kérek az előző kommentemben, a Mugen ugyan jó mert láttam miket tud de valahogy nem fogott meg. Egyedül a Guilty Gear karaktereket bírtam, meg azokat akik valódi játékokban vannak mert van hasonlítási alapom. A sok Evil meg Dark kiadás karaktereket meg a SSj5xxx viszont nagyon lejáratták a szememben.

   Igazából a sztorinak sem volt sok értelme azon kívül, hogy fan service valami enyhe karakter fejlődés amit 2 perc múlva el is felejtenek.

   Az ember széttépő dolog klassz mert olyan pszionikus mint volt pár filmben/könyben meg miegymásban. Azonban ott jobban sikerült megoldani a dolgot.
   Talán a Starcraftból Kerrigan tudnám felhozni, neki vannak hasonló képességei most bár már eléggé lenyúzott bőr. Volt valami régebben is és nem Warhammerre gondolok de abban is van hasonló ha jól emlékszem.

   • Evil, Dark, God, SSJXYZ kiadások is lehetnek jók, ha a kreátor érdekessé teszi őket. Jó példa erre némelyik Diamond klón, például Isabeau, ami egy totálkonverziós edit, vagy Sula, Yukino, Fliz, Hiel, stb. De van egy nagyon jó Dark Athena is.

    A gond ott van, hogy nagyon sok kreátor nem veszi arra a fáradtságot, hogy néhány extra spriten és/vagy támadáson túl bármit is hozzátegyen az 66. Ryu, Akuma klónhoz. Rosszabb esetben az AI is gyenge és még rosszabb esetben tele van akár magát a karaktert is elrontó hibákkal.

    Cheapségnél az van, hogy ha a kreátor nem direkt erre a célra készíti a karaktert, és okos, akkor ezt a módot például beteszi 12-es palettára, ergo a karakter csak akkor fog csalni, akkor használ olyan támadásokat és helpereket, amik egy normál karaktert gyorsan hidegre tesznek, ha az a paletta van kiválasztva. Én is ezt a megoldást használtam a Shiny Diamond karakteremnél.

    Ha valaki direkt cheap, overpowered karaktereket készít, azt a többség puszta szórakozásból csinálja. A jobbak látványosak és hangulatosak, arra jók, hogy más hasonlóan erős karakterekkel küzdjenek. A rosszak viszont igénytelenül effekteltek, bugosak (akár maga a Mugen is összeomolhat tőlük):

    Az ilyenek általában nem is igazi cheap karakterek, csak mezei attribute cheaterek, ami egy normál karaktert lehet elintéz egy ütésből, de egy közepesen erős cheap karakter ellen már semmit se fog érni. Simán reversalja a hitdefet, kap egy lifeset = 0-át és kampó.

 3. Elfenre visszatérve pont az a gond, hogy karakterfejlődésnek mint olyannak, a nyomát se lehetett felfedezni, egyik karakter részéről se, mert mind ugyan úgy működött a végén, mint az elején.

  A vektorokkal az van, hogy rendben van, hogy a karakter hihetetlen képességét és erejét akarták volna vele érzékeltetni, de ehhez sajnos marha kevés az, hogy lassan lépked előre, közben pattognak le róla a golyók, és mikor valaki mellé ér az bumm, szétesik.

  Ellenpéldának tökéletes Alex, aki a terepnek megfelelően fut, lendül, ugrik, mászik, gurul, és az ellenfelet jó fél méteres pengekarmokkal szeli ketté, ami akár látvány, akár koncepció szempontjából, jóval hitelesebb. Plusz legalább ellene folyamatosan vetnek be egyre hatékonyabb és egyre nehezebben lerázható eszközöket, még Lucy ellen végig ugyanazt a “taktikát” alkalmazzák, ami már a legelején se ért semmit.

  Starcraft merített a Warhammer mellett a Starship Troopersből és az Alienből is, de ahogy én látom, Kerrigan a humanoid formáját jórészt megőrző bige némi Tyranidos extrával.

  • Naja, Lucyékat eléggé elbénázták pedig akár jó is lehetett volna. Szereplők 1 dimenziósak, OP-nak állított be szereplők akik bénák, kb a Franken Fran szereplői lemészárolnák őket.:D

   Itt eltérek a fő témától előre elnézést..

   Ugyan nem tudom hányan hallották de a Starcraft eredetileg egy Warhammer 40k játék lett volna csak ha jól emlékszem kifutottak az időből és emiatt a GameWorkshop kirugta őket ők meg húztak rá egy új skint és új storit adtak neki. Azt nem tudtam, hogy a Starship Troopersből is vett valamit az nem érint mert azért valahogy nem voltam oda.
   Viszont az Starcraft2: Heart of the Swarm kiegészítőre kíváncsi leszek, mert amit eddig láttam belőle az nem ér sokat és felesleges munkákat végeznek csak időhúzás miatt. Ez a Diablo3ra is igaz.

   • Én nem így tudom, tudtommal a fejlesztők először alkotni szerettek volna egy saját fantasy világot, ami nem igazán jött nekik össze, így merítettek egy jó nagyot a Warhammer fantasyból, csak dark goth körítés helyett inkább egy amolyan D&D-ra emlékeztető giccses stílust használtak, így született meg a legelső Warcraft, majd nem sokkal később a Warcraft 2.

    A Starcraft ugyanennek a scifi megfelelője, ami a Warhammer 40k-ból merített, meg még pár másik helyről is.

    Starcraft nekem sose volt a szívem csücske, de az elsővel nem tagadom, el lehetett lenni, pláne a Brood War-al. Legalább jó helyekről és jól loptak. =)

 4. All clear! 😀
  Mint a meccsből is látszik, gyorsan végetért volna Lucy kalandja ha az egyik swatosból egyszercsak Alex lesz. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: