A rasszizmus szívás, a valóság még inkább

Akik látogatnak néhány politikailag nem épp korrekt weblapot, azok biztos találkoztak már az Amerikai mintára készült “A rasszizmus szívás” című… öhm… nos minek is nevezzem… kampány(?) videó sorozattal, amikről ha az említett portálokon nem cikkeznek, valószínűleg a kutya se figyelt volna fel rájuk…

Hogy mennyi valóság alapja is van a szóban forgó komolytalan, gyerekes hangvételű videóknak, arról különösebben nem szeretnék értekezni, hisz aki nyitott szemmel jár a világban, az tudja, hogy tartalmilag ezek szöges ellentétben állnak a mindennapi tapasztalattal, főleg vidéken, kistérségekben. Az én “kedvencem” a villamosmegállós videó lett, ahol a többi részre is jellemzően, kabaréba illő, mesterkélt, és röhejesen túljátszott dolgok történnek.

Ami érdekesebb, hogy  mint minden félresikerült kampányvideót, ezt is igen hamar úgymond “parodizálni” kezdték az emberek, bár ezeket szerintem nevezhetjük akár válasz videóknak is.

Hogy ki szerint, melyik áll közelebb a valósághoz, azt mindenki döntse el saját maga, politikai nézetétől függően. Ha engem kérdeztek, az ilyen kampányvideók csak provokációra jók, amiből hasznot maximum a készítőjük húz, mert feltételezem, nem önszorgalomból és emberszeretetből készültek ezek se.

A többi videót szintén érdemes megtekinteni, ha más nem legalább azért, hogy röhögjünk rajtuk. A lakáskiadásosnál a vérebként vicsorgó öregember (ugye ez is milyen gyakori jelenség?) még a bárosnál a Lady Gaga copycat viszi a pálmát, utóbbiról készült is egy frappáns kis elemzés:

Reklámok

12 hozzászólás to “A rasszizmus szívás, a valóság még inkább”

 1. Heh! Csodálom h ezzel most jöttek elő így félidőben. Hol vannak még a választások amikor ilyenekkel lehetne lobbizni a bizonytalanok szavazatáért?

  • Erre mondta azt anno egy kisgazda politikus, hogy a kampány addig sose ér véget, amíg a párt létezik. A választások után valójában csak a jelmondatok, és az ígéretek cserélődnek, teljesen mindegy ki nyert vagy vesztett.

 2. Én alapvetően meg tudok békélni sok dologgal… De MI A JÓÉDES F*SZOMAT néztem meg az előbb?!

  • Valószínűleg egy válogatást arról, hogy látja egy liberális a világot.

   Vagyis a fehér nők mind agyon sminkelt, pénzéhes, hűtlen ribancok, akiket az alkoholista, focihuligán férjükkel csak a rasszizmus köt össze. Ráadásul még a szomszédjukban is náci veteránok élnek, akik előszeretettel vicsorognak a tisztességes, dolgozó, törvény tisztelő és jogkövető, dél-európainak kinéző romákra, akik borszakértők.

   Igaz milyen mindennapos élethelyzet ez? =)

   • “Valószínűleg egy válogatást arról, hogy látja egy liberális a világot.”

    Ha még csak erről lenne szó akkor talán *akkora* gáz nem lenne, de egy kurucos cikk alapján még csak nem is saját kútfőből dolgoztak, hanem fogtak egy ugyanezzel a témával foglalkozó sorozatot, és egy az egyben lekoppintották az egészet, arra azért ügyelve hogy a kultúrális eltéréseket se alakítsák át a hazánkra jellemző viszonyokra. Ezért lehet az hogy inkább hajaz az egész egy elcseszett született feleségek- epizódra, mintsem a valóságra.

   • Azt írtam is az elején, hogy Amerikai mintára készült, csak pont az említett okok miatt, még azt a szintet se éri el. Anno láttam belőle vagy kettőt a youtubeon, azok is túl voltak játszva a műrasszista fél részéről (mert ugye rasszista csak fehér lehet) de legalább a helyzet az ottani viszonyoknak nagyjából megfelelő volt. Mert hát a spanyol házvezető nő Amerikában azért egy jóval általánosabb jelenség, mint a Görög kinézetű, új gazdat, borszakértő cigány, Magyarországon.

    Hozzáteszem én az ország egyik leghíresebb bortermelő városában élek, ismerem is a környéket ahol sok borász lakik, éveken át jártam azokon az utcákon hazafelé, mikor még gimis voltam, de cigányt én ott egyet se láttam, mármint olyat nem, aki ott lakott és borász volt.

   • ” (mert ugye rasszista csak fehér lehet)”
    Nem, az egyik rész pont arról szól, hogy milyen szívesen lerasszistázzák a fehéreket, ha valami feketékkel kapcsolatos dolog nem tetszik neki. Bár abban is elég világos a “bűnös” fél, pedig elvileg fekete a kontextus alapján.

 3. Jóvan, biztos én haluzom hétvégente az ork hordákat a Kossuth téren, akik csak azért nem esnek nekünk mert nálunk több fegyver van =P.

 4. A paródiát és az elemzést is letiltotta valami Miradouro kft, na ha ez nem szégyen akkor nem tudom mi… Kár, pedig jó videók voltak…

  • Akkor most már azt is tudjuk, kik pénzelték, és biztosították a felszerelést ezekhez. Na nem gond, majd feltöltöm vimeora. =) Előrelátóan letöltöttem, mert szinte éreztem, hogy a valóság nem marad hosszú életű a zsidócsőn.

 5. Magdolna néni Says:

  Aki ezeket készítette, sem romát, sem propagandafilmet nem látott eddig életében soha.

 6. Budai villákból biztos másmilyen a világ, de ha leköltözne Ózdra, vagy Verpelétre csak egy hétig, hamar megtudná, milyen is az átlagemberek valósága.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: