Bleach ended, fanboyz cry

Hát ezt is megértük… ledőlt a newbie shounen triumvirátus első oszlopa, a Bleach animu a mai nappal véget ért (wikipédia szerint is). Őszintén szólva valahol meglepett, hogy először ez került sorra, mert ez előtt 3-évvel, még simán a Narutora tettem volna a voksomat, bár nagy veszteség azt hiszem így se érte a népet, na meg kitudja nem e előveszik majd később. A fanok persze ezerrel sírnak, hogy “pont akkor zárult le az animu, amikor kezdett epic lenni” illetve hogy “még minimum 3 arc kellett volna” ami rajongói szemszögből talán érthető, de ha engem kérdeztek, így is jóval tovább húzták, mint kellett volna.

A Bleachet annak ellenére, hogy mindig is nézhetőbbnek tartottam a Narutonál, kábé a 100. rész körül hagytam abba, és azóta se éreztem rá késztetést, hogy tovább folytassam. Save Rukia, save Orihime… oké, ezt még le is nyeltem volna, ha nem lenne nagybetűs SZAR a skillezés (ami egy shounen fightnál azért elég nagy gond, ugye emlékszünk még arra a bizonyos Final-ra) ha nem lenne idétlenkedéssel elcseszve a fightok fele, és ha nem lenne a karakterek bő 80%-a totál hasznavehetetlen és unalmas. A grafikára nincs jobb kifejezés, mint hogy Dat Quality! a manga “rajstílusáról” meg ne is beszéljünk, mert az nincs (egy jobb doujinshiben több munka van).

A fandom… úgy vettem észre, átlagban egy paraszthajszálnyival azért értelmesebb, mint a rivális ninjászok tábora, de azért őket se kell félteni, pláne ha a kedvencükről van szó (vagy a bad cosplayeikről).

Őrizzük meg hát a Bleach emlékét, és emlékezzünk rá méltóképp:

Reklámok

48 hozzászólás to “Bleach ended, fanboyz cry”

 1. Na, ez tényleg meglepett. 😀 Akkor lehet el is kezdem, mert amúgy érdekelt mindig is, de tartom magam ahhoz, hogy addig nem kezdek el semmit, amíg nincs vége. 😀

  • Ha már saunent akarsz nézni, akkor találsz ennél bőven jobbat. Tégy vele egy próbát, de annyit mondok (szvsz) ennek vannak a legrosszabb fillerei. =)

  • Elvileg nincs még vége, csak szüneteltetik, mert beérték a mangát

   • Több blog és a Wikipédia szerint is lezárult, ami persze nem zárja ki, hogy folytassák, max az majd kap valami új alcímet, lesz egy Bleach Evolution.

 2. Még nincs vége mert úgy néz ki a Warner Bros megvette a jogokat és majd film készül belőle. 😀

 3. Szerintem kár, hogy véget ért, de meglehet érteni, hiszen olyan gyorsan zabálták az animátorok (a Shittudden-el ellentétben) a fejezeteket, mint dagi gyerek a meggyes pitéket a vásárban.

  Amit mondjuk sokkal jobban szerettem, hogy itt a karakterek 90%-át nem fetish+sztereotípia “személyiséggel” rendelkeztek + a zanpakuto-k, melyekkel félig kiirtották a shonen animék egyik átkát, a “mindenki rendelkezik mindenki erejével + képességével”. És még mindig jobban eltudtam viselni Aizen-t, aki ugyan nevetségesen erős volt viszont saját képességei voltak, mint a Naruto 3 főgonoszát, akik már Aizen-él is nevetségesebben túltápoltak + egy eredeti képességük nincs – mindegyik régebbi karakterek képességét és technikáit használják (van olyan is, aki 5 ember képességét… eredetiség Rulez). És még így is szebb, mint “az”….

  Szóval R.I.P. Bleach.

  Viszont amitől agyfaszbajt kaptam, az a következő anime, ami a “helyére kerül”…..

  Na, ha szerinted a Bleach úgy nézett ki, mint ez, akkor te szerinted ez micsoda?!?

  Ilyenkor kapok hülyét, hogy miért van az, hogy amíg olyan mangák várnak anime adaptációra, mint Shin Angyo Onshi, Ai Kora, Billy Bat, a Vampire Hunter D többi kötete és más komolyabb művek, addig ilyen spin-off doujinshi-k is kapnak már anime adaptációt, csak mert egy “Hype” címe benne van a címében?!?!

  • Hja, ez minden rész végén is van, ami igazán felháborító a Shippuudenben az az, hogy a készítők rájöttek, hogy sok rajongó nem nézi a fos fillerüket, így trükkösen úgy csinálják most a dolgot, hogy a főszálba belekevernek egy adag fillert így egy rész fele, filler a másik fele meg közben folytatja a ninja háborúkat, löl.
   Egyébként ha valóban a tiszta sztorit öntenék sorozatba, sztem kb úgy 150részbe belelehetne szorítani az eddigieket és, akkor kapnánk egy fasza kerek történetet, de így, kezdek én is belefáradni, hogy a hájp miatt már mindent megengedhetnek maguknak, csak mert a sipítozó fangörlök csak örülnek az ilyen kávájj kis spinoffoknak meg a beszélő, csokornyakkendős stuccoknak. -_-“

   • Mondjuk maga a manga is zuhan lefelé színvonalban, de igen, az animét az ocsmány rajzolás mellett a filler-ek rombolták le+ hogy hülyének nézik a nézőket.

   • Azért valljuk be, a Bleach se panaszkodhat…

    Azt elismerem, hogy a technikák legalább nem a DC/Marvel hősöktől lettek átnyúlva, de ettől még a mangaka a shounen műfaj egyik leglényegesebb részét, a szintezést nem volt képes normálisan megoldani, ami még nagyobb baj, mint hogy nem tud rajzolni.

    Persze attól, hogy az esetek többségében rossz a balansz (amit amúgy is ritkán sikerül eltalálni) még lehetne jó az anime, ha nem lenne tele olyan, még az anime mércéjével mérve is eltúlzott, röhejes dolgokkal, mint hogy Orihime skillje már-már isteni.

    Egyébként ugyan úgy tele van szóra felesleges időhúzással és fillerekkel, ráadásul ennél nagyobb gond, hogy maga a story valami hihetetlenül gyorsan unalmassá válik.

    Eszem ágában sincs védeni a Naruto, főleg nem a Shippudent, de pierrot-pierrot, egy kaptafáról származnak, és köztudott, hogy az egyetlen értékelhető shounen, ami tőlük kijött, az a Yu Yu Hakusho volt (amire pedig a Dragon Ball volt jó nagy hatással).

 4. Majd jön valami újabb szar…

 5. Azért fillerekben nálam a “klasszikus” Narutót semmi nem veri, mármint negatív értelemben. 😀 XD Nem is tudom, hogy a tetőn futva lefelé pisálós jelenet volt -e “jobb”, vagy amikor a három részig húzódó sztoriszálat a legvégén egy finggal cseszték el. (Komolyan!) Mondjuk nekem ennél már a manga sem jött be, “shounen szégyene” kategóriás nálam, az anime meg ugyanez, csak még hozzá kell képzelni a Pierrot megszokott hülyeségeit.

  Bleach-re térve: már a mangát is be kellett volna fejezni a Soul Society után, de legkésőbb Aizen elzárásakor. Előbbi esetben lett volna egy rövid, de még ötletes, szórakoztató, és nem unalomig nyújtott manga/anime, utóbbinál pedig bár nem lett volna mentes a baromságoktól, de lehetőség lett volna “mentsük a menthetőt” alapon lezárni. De nem, a mangaka közölte, hogy még kb. 10 évig(!) szándékozik folytatni ezt a rétestésztát, az anime pedig szintén véget érhetett volna az Aizenes részek végével, de nem, még ráhúztak ők is, és meganimálták a Fullbring arcot, ami már a mangában is ilyen “canon fillernek” hatott, mivel semmi értelme az egésznek azon kívül, hogy Ichigo visszakapja erejét, amit meg csak azért vett el tőle korábban a mangaka, mert akkor épp úgy nézett ki, hogy nézettség hiányában nem folytathatja tovább a mangát. XD

  Úgyhogy az animének ilyen felemás vége lett így, mert a nézők tényleg nem értik, hogy minek kellett még az erővisszaszerzős arcot megcsinálni, ha pont a visszaszerzés után lett vége a sorozatnak, a manga pedig még megy tovább a semmibe. Az mondjuk engem is meglepett, hogy a három húzócím közül pont ennek az animéjét kaszálták el leghamarabb, az meg főleg, hogy az a Rock Lee-s baromság fog a helyére kerülni, de ez van, úgy tűnik, hogy a 10-14 éves fanboy célközönségnek jobban bejönnek Kishimoto seggből kihúzott random dolgai, amiket “zseniálisan váratlan fordulat” néven tálal, mint Kubo kiszámíthatóbb, de még mindig jóval értelmesebb húzásai.

  A sorozatokkal kapcsolatban meg kb. egyetértek, a Narutóról már írtam fentebb, a Bleach meg azért annyira nem lett volna rossz, csaj sajnos tényleg unalmas, és önismétlő lett a sztori igen hamar. Mindig jön 10-12 fószer, plusz valami “főszemét”, aki irányítja őket. Ezek persze véletlenül sem meglepetésszerűen, hanem kb. mind egyszerre bedobva a közösbe, így már ekkor el lehet kezdeni tippelgetni, hogy ki fog ki ellen harcolni, kinek milyen képességei vannak, stb., ami többnyire be is jön. Persze ezután szépen egyenként támadnak, vagy jön előttük még egy tucat náluk is n00babb gonosz, akiken bemelegítésként (meg persze időhúzásként) levernek hőseink, a főszemét pedig közben (vagy már előtte) elrabolja az egyik havert, így elő lehet venni az “ez most már személyes!” kártyát, hogy Ichigo utána 50 fejezeten át üvöltözhesse harc közben, hogy “nem győzhetsz le, mert meg kell mentenem XY-t!!!!444”. Ez egyszer még jó volt, másodjára elment, de ahol jelenleg tart a manga, az alapján megint beigazolódni látszik, hogy Kubo harmadjára is ezt fogja eljátszani, a gonoszok bandája már megint megjelent, csak azt várom, hogy ki lesz az ellenség oldalán szereplő haver. (Most amúgy valszeg Ishida, mint ahogy az is sejthető, hogy ezúttal a Quincy-k ellen megy majd a harc, úgyhogy ismét az van, hogy már a felvezetésből előre lehet vetíteni az egész arc eseményeit, de persze majd kiderül, Kubo imád trollkodni.)

  • Pierrot fillerei mindig is nézhetetlenek voltak, de való igaz, ez a Narutora kiváltképp igaz. Na meg az se volt épp jó pont, hogy a főszereplő hihetetlenül gyorsan felidegesített, pláne amikor jött sok emo Sasuke miatt.

   Bleachnél meg ahogy mondod, a Soul Society után be kellett volna fejezni, teljesen felesleges volt tovább húzni.

 6. Bármennyire is köpködöm egy ideje az animét, furcsa érzés, hogy véget ért, since azért 5 teljes évig néztem. Maa, sírni mondjuk nem fogok, szal ezt a legutolsó arc-ot már a mangában is utáltam, az anime meg kábé rá is tett egy lapáttal, és akkor ehhez adjuk még hozzá a pocsékul megrajzolt/animált jeleneteket, az ezt megelőző filler-arc pedig egész egyszerűen minősíthetetlen, szal azért örülök, hogy végre vége lett…

  A kurrens manga viszont bejövős, a nagyonkőgonosz Gold Roger-kopit leszámítva.

  Btw röhögni fogsz: A Beelzebub is véget ért a 60. résszel. 😀 Hullanak a Pierrot cuccok, mint a legyek. Már csak a Fartúrót kéne halálba küldeni, bár, ha ilyen Rock Lee fasságokra még mindig van igény, akkor sajna marad egy ideig…

 7. Valamennyire meg tudlak érteni, nekem is fura volt, amikor már egyszer csak nem volt BDZ az RTL-en, bár az egy egészen más szitu volt akkor, hisz ott az adó volt olyan “rendes” és nem adta le végig a már végig leszinkronizált animét.

  Rock Lee-nek már a dizájnjától is hülyét kaptam, szóval hogy miért pont vele kell ezt a kreténséget csinálni, annak úgy igazából az apropóját se értem…. ennyire népszerű lenne? Na mindegy… a hardcore narutardoknak biztos tetszeni fog. =D

  • Hát pont erről beszélek! Miért az ilyen doujinshi jellegű kakik kapnak anime adaptációt, holott 1000-szer értelmesebb (és többségük már be is fejezett) mangák várnak anime adaptációra?!? Nem beszélve, hogy ez a “Rock Lee Retard” manga még mindig csak 10-11 fejezetes, szóval…

   Gyors visszatérés a Bleach-re: Igazad van. De, azért voltak kedvesek (a Bount-osat leszámítva) nem magát az eredeti sztorit szétbarmolni az animétorok a filler fosadékukkal, és a balansz még így is jobb volt egy picivel, hiszen ott csak egy Aizen volt kinek legalább “eredeti” képességei voltak, míg pl a Naruto-nál már 3, még Aizen-él is túltápoltabb és “un”eredeti képességű (más, korábbi karakterek képességeivel villognak csak, de saját képességeik egy darab nincs) emberke van.

   Amúgy ténlyeg röhejes, hogy egyedüli értelmes shonen animéje a Pierrot-nak a Yu Yu Hakusho volt. Ellentétben a Toei-nek meg 4 kiváló minőségű: Kinnikuman, Hokuto No Ken, Dragon Ball és One Piece (utóbbi akkor halt meg nálam, amikor ott is megjelentek a “több karakter képességével” bíró egyedek, lásd Marshall miután megszerzi Whitebear képességét). Látszik, hogy a kettő közül melyik a “minőségibb” stúdió. XD

   • Nos a régi Toei animék kétségtelenül talán a legjobb mainstream sorozatok voltak a saját korukban, még ha hülyeségek, fillerezés ott is előfordult bőven. Magával a fillerrel egyébként nincs bajom, ha A jó vagy B be lehet darálni.

    A Toei animéknél általában az szokott gond lenni, hogy vagy az elején rakják össze jól az animét és a végére, amikor már a cím elviszi a hátán az animét, ellustulnak, vagy a kezdés olyan, hogy még nem nagyon találják meg nyerő a formulát.

    One Piece ugyan egyértelműen jobb a riválisaihoz képest, viszont lehet a kalózos körítés miatt, vagy mert a skillek itt is “Naruto módra” a DC/Marvel hősök képességeire hajaznak, nekem nem nagyon jött be.

 8. Micsoda veszteség érte a világot. 🙂 Nekem eddig kimaradt az életemből mind a Naruto, mind a Bleach, és valószínűleg nem is fogom pótolni ezt a mulasztást. Utolsó hosszabb lélegzetű anime, amit láttam, az DB és SM volt, azok is akkor, amikor anno az RTL klub játszotta. A DBZ levétele idő előtt a műsorról nekem is rosszul esett. Viszont azóta nem szántam rá magam, hogy hosszabb animéket nézzek. Van néhány 12 epizód terjedelmű darab, amit láttam és ezzel ki is fújt a lista nálam.

  • Azért a Basilisk-ot és Monster-t még próbáld meg. Hidd el, nem vesztesz vele!

  • Jómagam is inkább a rövidebb sorozatokra vagyok ráállva, 13 rész általában bőven elég szokott lenni egy-egy animéből, annyi alatt bőven össze lehet hozni egy jó történetet anélkül, hogy felesleges hülyeségekkel húzzák az időt. Ha nagyon megfog a sorozat, akkor akár 26 vagy még több rész is lehet, viszont ilyenkor potenciálisan megnő annak a veszélye, hogy teszem azt, 8-10 jó rész után jön 5-6 semmitmondó.

   Szintén kedvelem a pár részes ovákat, na meg a moviekat, ezek szintén jó példák szoktak lenni arra, hogy gyakran több tartalom szorul ezekbe, mint egy 26 részes sorozatba.

 9. Mondjuk van valami, amit nem értek Kubo-ban:

  Régen volt egy másik mangája, amit később nem fejezett be:

  http://animemangapalota.blog.hu/2012/03/16/zombie_powder

  Abszolút nem volt rossz, egy kellemes normális shonen is lehetett volna belőle, de helyette belekezdett a Bleach-be. Miért hagyta azt a mangát abba, és nem folytatta később? Miért kezdett helyette bele “ebbe”?

  • Egyszerű: mert elkaszálták.

   Nem volt rendes olvasottsága + túl sok kényes témát vonultatott fel Jump-mangához képest.

   • Miért, van “kényes téma” az anime/manga médiumban?… Hát az már tényleg durva lehet O_o.

   • AZ olvasottsággal nem volt baj, és azt tudni lehet, hogy miért állt le vele Kubo (valamilyen trauma érte – nem tudni mentális vagy fizikális), csak azt nem, miért nem folytatta.

    Kényes téma? Mi? A halottak feltámasztása, vagy a parazita gyűrűk? Mert akkor a Hokuto No Ken, Kinnikuman és Dragon Ball valóságos szörnyek voltak hozzá képest.

 10. Érdekesebbnek néz ki jóval, hogy miért nem ez lett a fő attrakció, arra viszont Junchi megadta a választ, elkaszálták.

  Ez korántsem új jelenség, például a Sailor Moon mangakája 2-3 mangával próbálkozott az SM után, de mindet elkaszálták, pedig azokban is lett volna potencia.

  Sőt, van amikor a népszerűség sem elég, például sokáig nem értettem, az előfutárból, a Sailor V-ből miért nem lett anime feldolgozás, tekintve, hogy az majd olyan népszerű volt, mint utána az SM. Ha nem is 100+ részt, de egy 13 részes sorozatot simán csinálhattak volna belőle.

  • Pedig én szerintem azért ez szomorú, hogy csak nagyon kevés igazán jó mangából készül anime, míg az ilyen “Elfen Lied” meg a fentebb linkelt “Rock Lee”-s baromságok (melyekről mint kiderült, nem is Kishimoto csinálta, hanem csak az egyik asszisztense) meg kapnak. Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy az anime iparban is erős a “protekció”.

  • Nem néztem anno utána a Sailor V-nek, viszont SM-ről olvasgattam még anno. Mintha azzal kapcsolatban emlegették volna, hogy azért tán játékok készültek SV-hez. Amúgy meg SM gyorsan átvette a népszerűséget – gondolom én – és inkább ezt lovagolták meg, mint az akkorra már réginek számító előzményt. Meg hát belefűzték Sailor V történetszálát SM-be. Nekem ennyi elég is volt abból a karakterből.
   Most azért lehet, hogy sok hülyeséget írtam le, előre is bocs. 🙂
   off: tegnap este láttam egy kocsit, amitől azt hittem, leesek a bicikliről: sötétszürke, metálfényű járgány volt, amolyan 90-es évek eleji mitsubishi forma. Első felnik babakékre festve, hátsók bugyirózsaszínre. Benne műszerfal telepakolva, mint egy busz vezetőfülkéje – csakhogy a legízléstelenebb összeállításban. A csóka, aki vezette, meg kék-fehér pepitás mintájú csuklyás pulóverben, kapucnit felhúzva. Jót mosolyogtam magamban, hogy ezzel menőnek hitte magát. De hát ízlések és pofonok. De a felniktől hülyét kaptam. Még mindig nem tudom túltenni magam a traumán.

   • Na de pont hogy mindössze egy évvel előbb kezdte a Sailor V-t, ami ugyan úgy 97-ig futott, mint az SM. Ergo nyugodtan kaphatott volna egy külön adaptációt amolyan mellék storytként, még ha az SM-be be is került a karakter, hisz mégiscsak ő volt az “eredeti fő karakter”. =)

 11. Nem mondhatni, hogy kár érte : ) Tényleg ott volt vége a sztorinak, hogy a srác megmenti a csajt, ami utána jött már csak légből kapott rétestészta volt. Úgy hallottam egy időben, hogy kiadták kóreai animátoroknak a készítést kapacitáshiány miatt, lehetett benne valami, mert utána a rajzolás színvonala is nevetségesen a béka segge alatt volt.
  Elég sok brutáljó manga van, amiből jó animét lehetne készíteni, de teljesen mindegy mert úgy is elkúrják. A fentebb említett beelzebub is egész jó manga, az animét meg összefosták, elég volt belőle 10 perc. Manapság nagyon sok szar készül, amiben úgy kell kutatni a nézhető után, mint tűért a szénakazalban. Jelenleg is csak azt a kalózosat nézem, mert mással már a plakátok alapján próbát se mertem tenni : )

 12. Egyrészt a hossz az ami engem visszatart (nincs már türelmem fillereket darálni) másrészt maga a műfaj is olyan, hogy amit érdemes volt látni ebből a műfajból, azt már rég láttam.

  Az újabbakra ahogy mondod, sokszor elég csak ránézni, de ez sajnos nem csak a shounenekre igaz, hanem általában az egész évszakos eresztésre.

 13. Hát erre nem számítottam… ^^
  Nem voltam Bleachtard de ha nem volt más, akkor el tudtam nézegetni, na nem Ichigo miatt.
  Azt hittem én is a Narutot fogják először abbahagyni, de tudod mit? Lehet pont az fejezik majd be utoljára. XD

 14. Na az tényleg poén lenne, ha még a One Piece is előbb érne véget, mint a Naruto. XD

 15. cheatergs Says:

  Ha már az animét elcsapták, Kubo is gyakorolhatna önkritikát, és elrándulhatna egy ill. több továbbképzésre, hogy az anatómián kívül mindenben triplán javuljon. Részemről a Bleach eddig is magáénak tudhatta a legötlettelenebb shounen díjat, de ahol most tart a manga, az olyan elementárisan színvonaltalan, mintha egy lázadó korszakában titánkodó tizenéves fan vagánykodna az internet jótékony névtelenségének fátyla alatt.
  Pedig a manga árnyalatnyival jobb volt az animénél, ahol a Pierrot még annyira sem érzett rá a Bleach minimális hangulatára, mint Kubo a saját világára.
  Aizen után be kellett volna fejezni, mert egyrészt skillek terén mindent kimaxolt, ami egy shounen vége, másrészt történetileg indokolatlan volt a folytatás, legfeljebb a lélekkirályt lehetett volna elővenni, de még arra se volt képes. Helyette canon-fillerezik, ami nemhogy nem következik semmiből semmibe, nem ad semmit senkihez, de még a Bleach tőből igénytelen erőegyensúlyának is úgy bemutatott, amitől az erre soha nem adó shoujók is elájulnának.

  Nyilván van lejjebb, mert ez a spin-off Naruto a megnézése nélkül is bőven lejjebb van.
  Remélem nem jön el az az idő, amikor az ilyen Bleach- meg Naruto-félékre kell azt mondani, hogy “hol vannak azok a címek!”.

  • Nos ezzel így ahogy van egyetértek, talán még annyit tennék hozzá, hogy kicsit olyan, mint ha a Pierrot kezdené érezni a saját vesztét.

   Most hogy a Bleach nincs, már csak a hardcore Narutardokra támaszkodhatnak, kérdés meddig, és vajon a Naruto Shippuden befejezésével bezár e majd szépen lassan a stúdió is?

  • A Bleach-nek valóban jobb lett volna abbahagyni Aizen legyőzése után, ahogyan a Naruto-t is jobb lett volna befejezni akkor amikor Naruto elhagyta volna Konoha-t.

   Szerintem meg nyugodtan lehet mondani a Naruto és Bleach duóra, hogy “hol vannak azok a címek”, mert mindkettő silány!

   A Naruto-ban nincsenek karakterek (mindegyik egy fetish + sztereotípia kombóból áll, olyan hogy árnyalt vagy mély karakter nem is létezik a Naruto-ban), normális történet, látszik hogy mindent hétről hétre talál ki, olyan sablonos és idióta “csavarokkal” próbál lenyűgözni minket Kishimoto, amiket már 20 évvel ezelőtt ellőttek (és sok közülük már akkor sem működött), és egyedül már csak a “shipping”, “nudizás fanservice”-re (esküzöm lassan több van belőle mint a Bleach-ben!) és “mondjunk minél nagyobbat” dolgokkal próbálja még fenntartani a mangát. Az animéről meg ne beszéljünk, mert ennyi “Magical Girl Shojo” filler és átírást még életemben nem láttam. Ez a Tobi + Madara + Kabuto meg egyszerűen röhejesek, olyanok, mintha háromszor leklónozták volna Aizen-t.

   A Bleach meg hihetetlenül kiszámítható lett a Soul Society arc után, ráadásul a történet is olyan, mintha Kubo megkért volna egy 10 évest, hogy milyennek képzel egy jó sztorit. Az Arrancar-ok meg hihetetlenül gyérek lettek Barragan, Starrk, Haribel és Zomari kivételével. Annyival jobb mindössze, hogy itt nincs annyi emo, próbál valamilyen “személyiségnek nevezhető dolgot” adni a karaktereknek, nincsenek széttrolkodva régebbi dogok (min pl Naruto-nál a Rinnegan, mely kezdetben a “Messiás szent szemei voltak, amivel csak a a kiválasztott, a nagy Ő reinkarnációja születhet meg”, aztán meg Kishimoto – vagy inkább a Shonen Jump – kitalálta, hogy legyen inkább a Sharingan egy újabb röhejes szintje).

   Szóval mindkettő szörnyű, látszik, hogy mindkettő azért húzzák a talán eredetileg csak 200-300 részre gondolt mangáikat 700 és 800 fejezet hosszúra, mert a Shonen Jump rájuk parancsolt, hogy húzzák különben kirúgják őket és más kezébe adják a mangáikat (mivel ugye a manga jogait már nem ők, hanem a SJ birtokolja).

   Én már visszasírom a Kinnikuman, Hokuto No Ken és sima Dragon Ball mangákat (a Z nem tetszett annyira, már ott látszott, hogy a mangaka valamiért vagy “valakik miatt” húzta a mangát, bár még így is élvezhető volt azért).

   Talán a probléma az, hogy Mr Kubo és Mr Kishi azt hiszik, hogy egy shonen attól jó, ha 80% csak neverending shonen harcból áll, és minden csak harc közben derül ki, de történetet meg elfelejtenk adni neki. Ez talán még bevált a Kinnikuman-nál 1979-ben, de ma már…

   A másik probléma meg, hogy olyan érzése van az embernek, hogy néha maguk sem tudják, hogy mégis kiknek készítik a mangát: azoknak, akik már kezdetek óta olvassák, idősebbeknek vagy meg a 10-11 éves fanboyoknak. Mert szerintem nem ártana tudniuk, kiknek szánják.

   • “Szerintem meg nyugodtan lehet mondani a Naruto és Bleach duóra, hogy “hol vannak azok a címek”, mert mindkettő silány!”

    Számomra meglepő, hogy a Naruto és Bleach azon anime-k közé tartozik, amelyet nem csupán egy lumpenproletár réteg tart fenn, hanem amely még a diplomás értelmiség körében is népszerű. Nekem két olyan bölcsész haverom is ajánlotta ezt a két fércművet, akik egyébként kimondottan jó ízléssel rendelkeznek. (Teszem azt, az Ötödik pecsét, a Volt egyszer egy Amerika, a Mechanikus Narancs a legkedvesebb filmjeik – nem tudom, hogyan fér meg náluk még a Naruto és a Bleach!)

    Mindegy, az én életemből kimaradt, és ki is fog maradni…

 16. A Naruto sincs már olyan messze a végétől, legalábbis, már látszódik a vége, de ez mint tudjuk, nem jelent semmit. A Bleach is elérte már azt a momentumot, mikor látszódott a vége, mégsem lett befejezve.

 17. Elég rég elérte már mindkettő azt a pontot, de a stúdiót gyakorlatilag ezek az animék tartják el, szóval ha a Narutot is le kéne zárniuk, elég nagy bajban lennének.

 18. cheatergs Says:

  Mire utalsz azzal a Final harccal?

 19. Nem Final harc, ott a skillezésről beszéltem. Egyébként arra gondoltam, amikor Getsuga Tenshou-hoz hozzácsapták a Final szót.

 20. cheatergs Says:

  …Nem áll össze…

 21. cheatergs Says:

  “…ledőlt a newbie shounen triumvirátus első oszlopa, a Bleach animu a mai nappal véget ért (wikipédia szerint is). Őszintén szólva valahol meglepett, hogy először ez került sorra, mert ez előtt 3-évvel, még simán a Narutora tettem volna a voksomat…”

  Miről beszélsz? Végtére is bejött.=)

  Oda se neki, a manga már az anime fillerjeinél is extrémebb!

  Lehet, Kishimoto beszállt, és hetente váltogatják egymást röhögve a plotkai-gyártásban.=)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: