Anime Drawing, Graphics Fails & Mistakes v9

Jobbak mint valaha! =)

 

 

Reklámok

30 hozzászólás to “Anime Drawing, Graphics Fails & Mistakes v9”

 1. Jó része ezeknek nem is hiba, csak direkt eltúlozva rajzolt arckifejezések.

  • Ezért van az, hogy a quality egy elég tág fogalom, amibe sok minden beletartozik. Például rosszul kezelt perspektíva, eltúlzott nyúlás, túl feltűnő részletvesztés, tompulás, vagy elmosódás.

   A modern Pierrot, Deen animéket egyébként se kell félteni, ha elrajzolásról, kispórolásról, alacsony költségvetésről van szó. =)

   • Nem, kellően biztos vagyok benne, hogy az Uminekósok nagy részénél és a Black Lagoon-osnál nincs semmi hiba, tudatosan van úgy rajzolva. Az utóbbinál főleg, látszódik a rendes shading meg ráncok, nem tűnik elsietett munkának.

   • Az Uminekonál, Higurashinál pont most írtam le Fomának a dolgot. Na de akkor még egyszer… az érthető, mi volt a cél ezekkel a betorzulásokkal, a gond az, hogy túlzásba vitték, épp ezért röhejesen néznek ki. Inkább gagyinak, mint ijesztőnek hatnak.

    Egyébként a témának van valahol egy szubjektív faktora is. Amit valaki hibának vél, az másnak lehet nem az. Én se tartom mindet ténylegesen hibásnak, egyszerűen csak idétlennek, viccesnek. =)

   • OK, csak nem voltam biztos, hogy pontosan mit takar a poszt címe.

   • Az ötletet pár éve egy sankakus bejegyzés adta, hasonló címen. Utólag belátom, lehetett volna másképp is megfogalmazni, de mint láthatod, ez már nem az első felvonás, szóval ez már “így maradt” az évek során. =)

 2. Anime: The definition of state-of-the-art animation! :)))

  • Nos tény és való, hogy mára azért jól elhatárolható, melyik stúdió tud animálni, és melyik nem, de a nagyobb gond az, hogy sokszor már maga a manga is elég tré. Lásd a Bleach vagy a Naruto manga, ami sokszor van annyira olcsó, igénytelen, mint az anime. Ráadásul ott még az sincs, hogy ha szerencséd van, nem veszed észre, mert egy mangánál mégis csak álló képeket nézel.

   Egyébként sok mai, főleg Kanadai rajzfilm se sokkal különb. Igaz azok többsége alapból budget minőséget nyújt.

 3. Ezeken jókat borultam. 😀 Sajnos volt egy-két eset, ahol nem sikerült megtalálnom a húsvéti tojást, de ez az én bajom. 🙂 Néhánynál viszont már felmerült bennem a gyanú, hogy szándékosság rejlik a fail mögött (esetleg kirúgták a rajzolót és utolsó munkanapján így bosszulta meg). 😛

  • Némelyiknél még elhinném, hogy szándékosan lett olyan, amilyen. Ám a többségénél a legkézenfekvőbb magyarázat még mindig a túlzásba vitel, vagy egyszerűen a figyelmetlenség, rosszabb esetben az igénytelenség.

   Például ott van az, amikor Szöszke nyaka látványosan kitörik. Annál egyszerűen nem vagyok képes elfogadható magyarázatot találni arra, épeszű ember, aki ezeket a képkockákat rajzolta, hogy nem vette észre, hogy “bakker ez így hülyén néz ki”? Ergo csak arra tudok gondolni, hogy pont leszarta, mit csinál.

   Persze ez se lenne akkora baj, ha csak elvétve fordulna elő, csak hogy a Narutó hemzseg az ilyenektől, nem ritkán hosszú másodperceken át.

   A másik eset az, ami Higurashi-nál, Umineko-nál áll fenn, ahol a karakterek kitöréseit, őrületét akarták ezekkel a betorzulásokkal kihangsúlyozni, egyben ijesztővé tenni. A gond az, hogy annyira sikerült túllőni a célon, hogy egyenesen komikusnak, illúziórombolónak hatnak, mert hogy ezek bizony komoly animék szerettek volna lenni. Persze van velük a grafikán kívül is bőven gond, de az már egy másik téma. =)

   • A hozzászólásom többsége poénnak lett szánva 🙂 Amúgy tényleg illúzióromboló ezeknek a torzulásoknak a többsége. De legalább lehet min derülni. 😀

   • Na igen, csak még egy Narutonál, ahol az ominózus Paines epizód óta már “úgyis mindegy” mit tolnak a néző elé, akkor is nézni fogják. Addig egy psycho thrillernél azért elég gáz.

    Nem véletlen, hogy máig nem tudtam rávenni magam, hogy a többi évadot is megnézzem, az első bőven elég volt.

 4. OMG! Sasuke Gone Wild! XD
  Kösz h újra postoltál ilyet, feldobta a szar napomat! 😀

 5. A Narutonál lassan már nem az lesz a kérdés, hogy “mire képesek még?” hanem hogy “mire nem képesek?” ha alacsony költségvetésről, és trógerségről van szó. =) A Bleach is kitett magáért, de az legalább volt olyan rendes, és azóta véget ért, legalább is az anime.

  Ehhez képest a Naruto Shitpooden nem hogy nem akar véget érni, a lassan 300 epizódjával, hanem még elindították azt a chibis Rock Lee baromságot is, mint önálló spin-off sorozat.

  Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy komolyan ennyi embernek van még igénye erre? Vagy csak a Pierrot érzi lassan a vesztét, és próbál minden eszközzel fennmaradni? =/

 6. Feldobta az én napomat is, szerintem ez a legjobb az eddigiek közül.

  Személyes kedvenc:

 7. Az erogek között sok ilyen gagyi található, de ez tényleg az extrémebbek közé tartozik. =D

 8. Tsunade úgy néz ki azon a képem mint 1 férfi. XD Az utolsónál mi a baj?

 9. Utolsónak rossz felé áll a keze. Ha hátrateszed a kezed, a hüvelykujjad nem befelé áll, hanem kifelé.

  Tsunade nekem alapból se tetszik, olcsó koncepció, akárcsak Rangiku.

 10. >Naruto Quality 06
  >SAKURA IS MY WAIFU!!!!44

  Btw volt egy-két gyöngyszem, bár a Musashi Gundóból csak egy kép? Szerintem az összes frame-et kikocházhatnánk onnan és berakhatnánk ide. 😀

  Btw2 nekem hosszú idők óta ez a kedvencem: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m95wv2evCS1qemuvjo1_1280.png – Egyszerűen nem tudok betelni vele. xDD

 11. Azon gondolkodtam, hogy én is összedobok egyet a ’70-es és ’80-as évek koreai másolatanimék komoly nyúlásaiból, bakijaiból 😀 Fuhhuhú, lesz abból bőven XD Az egyikben kapásból tudom, hogy vagy 5 műből loptak ezt-azt…

 12. Hajrá! =D Ez még érdekelne is, nem sok Koreai dolgot ismerek, a Cubix-on kívül.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: