Full Metal Disney

Na ez valami hatalmas lett… XD

Reklámok

17 hozzászólás to “Full Metal Disney”

 1. Bazz, ez tényleg hatalmas lett! XD

 2. Már ott elkezdtem röhögni, amikor Goofy közlegény megszólalt. =D

 3. Rohadt nagy! Donald mint kiképzőtiszt…

  • Donaldnak még meg is lenne hozzá a vérmérséklete. =D

   Rémlik is egy rész, amikor katonának ment, és hámozta a kismillió krumplit… régi szép idők. =)

 4. Fúvazz, ez nagyon betett így estefelé :D… Peter, MSN?

 5. Ez kegyetlen jóóóó XD

  És kivételesen értettem, mit beszél ‘Donald kacsa’

  • Donaldot máig nem értem, mit beszél az eredeti rajzfilmben, de legalább a helyzet komikumokból lehet arra következtetni, nagyjából mit mondhat. =)

 6. Ez zseniális! 😀 Magát a filmet is szeretem.
  YOU GOT A WAR FAAAACE?

  • Nálam is a kedvencek között van, pár hete pont adták a TCM-en.

   Mondjuk ahogy észrevettem, ennek a jelenetnek a szövegét is (főleg a fojtogatósat) legalább annyi videó paródia alá bevágták már, mint amikor a South Park moziban Garrison órát tart.

   Az én kedvencem: “Hell, I like you, you can come over to my house and fuck my sister!” aztán dumm hasba. =D

 7. Nálam az elején a
  “Who’s the slimy little Communist shit twinkle-toed cocksucker down here, who just signed his own death warrant?”
  viszi a pálmát.

 8. Amúgy fogsz írni a jelenlegi “magyar politikáról”? Csak mert kíváncsi vagyok, mi a véleményed a “diák tüntetésekről”, a “helsinki bizottság vicces mi jobban tudjuk hogy mikor volt elnyomva a magyar nép s nem 2006-ban a szemkilövéseknél hanem most 2013-ban amikor még a diákok is szabadon tüntethetnek”, a szocik “luxus menetéről” meg amúgy a magyar cirkuszról amit “politikának” hívnak.

  Illetve mi a véleményed eme témáról:

  http://animemangapalota.blog.hu/2013/02/16/a_honap_temaja_februar_oldbie_vagy_newbie_avagy_generaciok_harca

  • Szándékozok róla egy rövid szösszenetet közölni, szóval erről a témáról majd ott nyilatkozom.

   A klasszikus, “régi vs új” dologra csak azt tudom mondani, amit már oly sokszor elmondtam. Ma is készülnek nagyon jó, mint ahogy régen is készültek bűn rossz alkotások. A különbség, az arányokban van, ami egy összetett probléma.

   Vegyük példának az animéket. Ma több a stúdió, animét készíteni is sokkal egyszerűbb, emiatt sokkal több az anime, és jóval telítettebb a piac, mint 15-20 éve, vagy még régebben. A piacon pedig a kiélezett versenyhelyzet miatt, mindenki a gyors és könnyű pénzt keresi, amit a legkönnyebben fanserviceal lehet elérni. Ezért is akkora divat ma a moe, a kishúg tsundere, és a többi hasonló baromság, mert bizonyos fogyasztói rétegeknek, csak ez számít, csak ez kell, és a valódi tartalom mellékes.

   Mára sajnos eljutottunk odáig (és ilyen szempontból nevezhető “példaértékűnek” a K-On!) hogy ha nem szól, az égvilágon semmiről se az adott anime, nincs humora, sőt egyenesen bárgyú, akkor is két kézzel fogja kajálni a nép, mert divatos, mert moe. Ha pedig erre van igény, akkor a stúdiók ezt fogják csinálni, illetve (ami rosszabb) ezt akarják majd mások lemásolni, főleg a kicsik és újak.

   Az egyetlen gond csak ott van ebben a csodás gépezetben, hogy hiába lehet relatíve gyorsan és könnyen pénzhez jutni ezek tömeggyártásával (legalább is általában véve) ha maguk a termékek, az ürességük folytán, múlandóak. Azt ugyanis látni kell, hogy ezek nem hosszútávra szólnak, ezek nem lesznek időtálló darabok. Méghozzá pont azért nem, mert valójában nincs bennük, az égvilágon semmi.

   Én legalább is nagyon kíváncsi leszek arra, hogy 10 év múlva, amikorra remélhetőleg alábbhagy majd ez a nagy moe őrület, és már egy divatjamúlt dolognak fog számítani, akkor hogy emlékeznek majd vissza a K-On!-ra? Úgy mint egy jelentőségteljes alkotásra? Vagy inkább úgy, mint egy ostoba divat, semmitmondó ikonjára?

   Egy jó franchise ugyanis képes arra, hogy megújuljon, újra és újra eladja magát, és mondhatni generációtól függetlenül megteremtse, a maga kis rajongótáborát. Az persze más kérdés, hogy a sokadik folytatás/reboot/remake már milyen, de itt most nem is erről van szó, az már egy egészen más téma.

 9. Kapásból felvetettél vagy három témát. 🙂 A cikk érdekes, bár nem új eszmefuttatás. Sztem Péter nem valószínű, hogy túlságosan belemenne politikai állásfoglalásba, de majd meglátjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: