Napi okosság =)

Az ember élete gyermekként, felelőtlen és gondtalan…

PPG

Aztán felnő, és rájön, hogy az életben semmi sincs ingyen. =)

PFG

Reklámok

18 hozzászólás to “Napi okosság =)”

 1. + Az interneten mindenből van pornó verzió,,,,,, 🙂

 2. DAFUQ DID I JUST SAW?! O.o

 3. Á, ez most nagyon ütött! Köszi! 😉

 4. chris92 Says:

  Esti fekvés előtti röhögés kipipálva, köszi! 🙂

 5. Ez még a light-os verzió 🙂

 6. Hát ezt se szerettem volna látni… ^^

  • Nekem ez nem okozott különösebb lelki törést. =) Szóval inkább 10 ilyen, mint 1 azokról, akik nem is oly rég az Andrássyn vonultak “büszkén”. =D

 7. Hé, láttam ennél SOKKAL rosszabb PPG “fan cuccot” már =P… Amúgy Peter, Skype-on leszel valamikor?

 8. Hallottad Péter, hogy a MAT kiadott egy kérdőívet, melyet augusztus 10-ig ki lehet tölteni?

  Mondowebs főoldalán megtalálod, de itt van ;).

  http://mondoweb.hu/index.php?func=news&mondoweb___news___id=2525

 9. Nem hallottam még róla, bár őszintén szólva inkább az érdekelne engem, hogy ezzel most a menthetetlent próbálják e menteni, vagy tényleg ennyire nincs rálátásuk, a hazai anime popkultúra jelenlegi helyzetére? =/

  Némi jóindulattal, az előbbire voksolnék, amolyan “úgy teszünk, mint ha a probléma nem létezne” elven, amihez már eddig is előszeretettel nyúltak. Viszont az utóbbin se lennék meglepődve, az se állna ám oly távol tőlük.

  Ennek a felmérésnek / kérdőívnek, igazság szerint olyan 2008-2009 körül lett volna aktualitása, most már totál fölösleges. Az pedig már meg se lep, hogy Dobay-nak is köze van ehhez. =)

  Épp nemrég beszéltük Artemiev kollégával, hogy ez már tényleg a “vég”, vagy legalább is valami újnak a kezdete, hogy a mondocon, átlényegül amolyan “vegyes felvágottá”, mint a holdfénycon. A programok többségének, már köze sincs az animékhez, vagy japánhoz, sőt már ott tart a dolog, hogy még Dobay se animékről fog elmélkedni(!), hanem a Trónok Harcáról. Persze a legjobb az lenne, ha maga Dobay szűnne meg, és kerítenének valaki valóban értelmeset a helyére, de ez már lehet túl sok lenne még most, hátha pár év múlva. =)

  Egyébként Artemiev és társasága szervezik majd a Viking kori bemutatót (egy kis ingyen reklám na). =)

  • Palacsintaxx Says:

   Igazán nem értelek titeket. A végről beszéltek. Mintha összeomlana a világ Szerintem ilyen fesztiválokra mindig is járni fognak majd emberek. Egyszerűen manapság inkább interneten jutnak hozzá mindenhez, ha megnézitek ,amint fel kerül egy-egy új rész egy közkedvelt anime sorozatból az első pár nap alatt 50-60 ezres megtekintéseket szoktak számolni a különböző oldalak. Mint pl az indavideo stb. Nem lesz vége az anime mániának. A rajzfilmeket mindig is szeretni fogják a gyerekek. Az meg hogy kevesebb elferdült hajlamú egyén van szerintem nem baj 🙂 legalább nem fognak fekete tollat rázogatni előttem és megátkozni valami ősi átokkal 🙂
   Ami a legnagyobb vicc a kérdőívben most idézek “Mindezidáig még nem készült az egész országot átfogó felmérés arról, hogy hányan is alkotják a japán népszerű kultúra iránt elkötelezettek körét.” A vicc az, hogy a japán kultúrát a mondat és a kérdőív szerint egyenlővé teszik az anime manga szeretettel. Pedig nekem is vágyam hogy egyszer eljussak mondjuk japánba, de a turisztikai látványosságai miatt/ nem nem a bugyi automata érdekel/ Mivel a japán kultúra európai szemmel érdekes. Inkább úgy fogalmaztam volna meg, a kérdőív bevezető szövegét. hogy felmérést szeretnénk készíteni hányan néznek illetve olvasnak animéket és mangákat.
   Ez is mekkora hülyeség megint idézek.
   “kb hány animéből néztél végig legalább 1 részt?” jézusom 😀 mert az hogy végig nézek pár animéből 1-2 részt már azt jelenti nekik hogy belebuzultam :D.
   Ez is kész “Mi volt az első olyan rajzfilm, amit láttál, de csak később tudtad meg róla, hogy anime? *”
   Szerintem az anime és a rajzfilm egy és ugyanaz. Mivel mind a kettőt régebben amíg nem nyomták tele cgivel. Kézzel rajzolták és ugye alapvetően animációs film. animált rajzolt karakterekkel. Persze ez csak az én személyes meglátásom, nem akarok vele senkit megsérteni. Ha az anime japán egyediség uniqum akkor bocsánat :D. Bevallom őszintén azon csodálkoztam, hogy az Avatart nem rakták bele és egyéb más közkedvelt amerikai rajzfilmet amit más animés oldalon animéznek:) Miközben ugye a nyugati rajfilm az nekik szenny ,de ami jó az már anime 😛

   • “Igazán nem értelek titeket. A végről beszéltek. Mintha összeomlana a világ” -> Direkt volt idézőjelben a vég szó. =) Pont arról beszéltünk, hogy üdvözítő a változás és annak iránya, lévén ami idehaza volt animecon címen, arra hosszú éveken keresztül nem volt más jellemző, mint a színvonaltalan alpáriság, és a magas fokú dilettantizmus. Átgondolatlan szervezés, tessék-lássék módon összedobott programok, pocsék adminisztráció, a választék totális hiánya, és persze a bad cosplay.

    Ez a szubkultúra, mindig is a neten létezett igazán, ez sohase volt kérdéses. 2004-2005 körül vált idehaza a mainstream részévé, lett saját piaca, TV csatorna, stb, stb. Csak hogy ezt az elmúlt közel 10-éveben, sikerült olyan példa nélküli módon elcseszni, hogy a szubkultúra azóta visszatért undergroundba. Nyilván ezért is lényegült át a mondocon, kényszerből, hogy elkerüljék a megszűnést, mert az animékből ma már nem lehet megélni, nincs piacuk idehaza.

    Más téma, hogy ironikus módon, pont ez miatt indult emelkedésnek a színvonal, és már nem csak a tizenéves narutosok, a yaoi fangirlök, meg pár túlkoros weeaboo érezheti magát megszólítva.

  • Ez az átalakulás annak is köszönhető, hogy a szubkultok közt van átjárás. Animések mennek rajzosokhoz, sorozatjunkiekhoz és vissza, jönnek újak is. Most 3-án a Japán Alapítványnál volt egy előadás, ahol Luggi és Szekeres András Márk beszélgettek a Japán Alapítvány rendezvényszervezőjével, hogy mi is ez a japán szubkult idehaza és ráterelődött a conokra a dolog. Meg lettek említve a külföldiek és a környező országoké (dánok, lengyelek mit csinálnak mondjuk, vagy épp a bukaresti hogy néz ki – a Mondocon meg Közép-Európában látogatottság szerint a legnagyobb, a román, osztrák átlag 800 fősök eléggé elmaradnak, a lengyelek meg inkább kis helyi conokat tartanak max 200 fővel egy-egy iskolában.) és ott mondta Szekeres vagy Luggi, hogy pont ez az átjárás hoz be új elemeket, cp-ket és igényeket a conokra. Így mondhatjuk, hogy, igen, mint animés rendezvény hígul, de ezt nem mondanám feltétlen rossznak (azért a fantasy játékok női páncéljait és a hasonlóan sokat mutatókat, vagy az új Lara Croftokat szívesebben nézegettem mint a többit =) De hát ez van, a vén kecske is megnyalja még a sót. :D) Így a Mondocon kibővítette a célját és inkább arra helyezte a hangsúlyt, hogy ezeket a szubkultokat összefogja – ami valljuk be, elég nemes cél. A másik részről hoz is frissességet a dologba, de tényleg érződik rajta, hogy csak animés rendezvényként tarthatatlan, így mentik a dolgot. A mait kifejezetten élveztem, mert végre jól kitrollkodhattam magam a tömegben. =D

   • Ahhoz képest, amilyenek például 2008-2009 környékén voltak az animeconok, a mostanit, vagy a tavalyit, már össze sem lehet velük hasonlítani, pozitív értelemben. =) Igaz ez jórészt annak köszönhető, hogy ezek már nem animeconok, csak animések is részt vesznek rajta.

    Ha viszont így van, akkor a Mondo lassan elhagyhatná a csupa nagybetűs “JAPAN IS HERE” alcímet, mert ez már nem épp aktuális. =)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: