Schmuck újra akcióban

Állami pénzek ellopása, kotonosztás, és éneklés után, most (ő is) előhúzta, a jól ismert náci kártyát…

Szokták mondani, hogy a nagydarab emberek lassúak, na de ennyire? Aki nem tudná miről van szó, Schmuck Andor nemrégiben egy jót rettegett az ATV “Egyenes Beszéd” (na persze…) című műsorában, miután is nemrég rájött arra, hogy létezik egy úgynevezett Kitörés emléktúra.

Praktikusan persze (na nem mintha ez meglepő lenne, pláne az ATV esetén) arról már se Schmuck, se a műsorvezető (Kálmán Olga) nem tettek említést, hogy a honlapon külön fel van tüntetve, hogy kizárólag a történelmi hűség jegyében viselnek korhű egyenruhákat, és hatástalanított fegyvereket (értsd: nem lehet vele lőni). Valamint nem csak a német, magyar, hanem az orosz fél korhű öltözéke, felszerelése is meg van jelenítve, amit egyébként egyes fotók is igazolnak. (Csak hát ezt ugye valamiért, elfelejtették közölni.)

Egyébként ezúton is gratulálok mind az ATV, mind Schmuck naprakészségéhez, hogy egy lassan 8. éve, rendszeresen megrendezésre kerülő túrát, most vesznek észre. Valamint azt is megjegyezném, csak úgy érdekességképpen, hogy közel sem ez az egyetlen esemény, ahol korhű uniformisokat láthat az ember, elég csak kilátogatni, például a Kecskeméti Repülőnapra, ott is lehet ilyeneket látni.

Önmagában azonban, kizárólag ezért nem ragadtam volna billentyűzetet, mert alapvetően az, hogy valaki beleviszi a politikát, és a saját a pártérdekeiből kifolyólag, generálja a botrányt, az közel sem új keletű húzás. Politikai oldaltól függetlenül, főleg most, hogy közelednek a választások. Ami miatt mégis úgy döntöttem, írnom kell erről, az inkább maga a felháborodó személye, ő ugyanis egyike azon politikusoknak, akiben ha meglenne a lelkiismeret akár legapróbb szikrája is, már rég eltűnt volna a politikai életből, mert egy roppant hiteltelen figura.

A legtöbben ma már nem nagyon emlékeznek rá, de Schmuck Andor tündöklése és bukása, igazából egy valamihez kötődik, az egykori Xénia Láz Mozgalomhoz. Amiről sokaknak csak az Űrgammák nevű rémes garázs scifi maradt meg, ám igazából ez volt benne az érdektelen. Az már akkor is nyilvánvaló volt, hogy akárcsak később a Kis Vuk, ez se szólt másról, mint az állami pénzek elpanamázásáról, ám itt bizony többről is szó volt, mivel belekeveredett az egészbe a politika. Ebből lett aztán az adatszerzési botrány, amikor a mozgalomban lévő tanárok, diákok adatait szerezték meg, majd éltek velük vissza, amiből lett aztán a Megfigyelés ügy, Nyírfa ügy, és hasonló szép dolgok.

Igazság szerint, már ennyi is bőven elég lenne ahhoz, hogy egy politikus elveszítse minden hitelét, ám Schmuck nevéhez kötődnek még olyan “jópofának” szánt húzások, mint az autós légfrissítővel, és óvszerrel kampányolás…

Schmuck_koton(Apádnak nem kellett volna elmennie…)

Vagy amikor megcsillogtatta a tehetségét, mint énekes…

Szóval amíg ilyen emberek akarnak kormányváltást, és hirdetnek összefogást, addig én tuti hogy nem adom rájuk a voksom. Jelen állapotában, ez az egész szedett-vetett, lejáratott, elhasznált garnitúra, úgy ahogy van, mehetne a darálóba.

12 hozzászólás to “Schmuck újra akcióban”

 1. Olyan megrendezett szaga van az egésznek…

  Ez a véletlen ügyetlenkedése a tv műsorvezető hölgynek, amúgy meg fölösleges ezen izgulni. Az ATV-t alapból nem nézi a társadalom nagy része, csak azok akik szélsőségesen baloldaliak, és még mindig ragaszkodnak az öhm régi “áladott” (most ironizáltam) rendszer maradványaihoz. Ez az ellenzéki összefogás is bizonyítja, a milla változást akart meg az együtt pm, de mégis ahogy nézem s látom csupa volt mszmp-hez vagy mszphez köthető ember található meg a soraik között…..

  • Én úgy tudom élő adás, de igazából teljesen mindegy.

   Az összefogásnak meg én is azt mondom, hogy csak úgy lenne értelme, ha lecserélnék a garnitúrát, és nem az elmúlt 25 év arcai köszönnének vissza.

   • az egy dolog, hogy maga az adás élő, előtte megbeszélgetik, hogy mik lesznek a témák, ki mit mond stb stb…. .

    Az összefogással az a baj, hogy mégha lecserélnénk a garnitúrát ,nincs kire lecserélni. Hiszen akik “új” arcok jelenleg, azok is köthetőek a jelenleg hatalmon lévő emberekhez. Vagy rokoni vagy üzleti szállal.

   • Ha lett volna előzetese egyeztetés, akkor nem percekig kerestek volna valami olyan képet, amin egy jót lehet rettegni. Szóval valószínűleg úgy történt ez, hogy Schmuck kapott egy facebook üzenetet valami ismerősétől, hogy van egy ilyen rendezvény. Neki meg több nem is kellett ahhoz, hogy ebből aztán hasznot húzzon az egyetlen olyan adón, ami felületet ad neki a nyilvánossághoz. Lévén azok a nyuggerek, akikhez ő szólni akar, még mindig a TV-ből értesülnek mindenről.

    Lecserélni lenne kire, mert lásd anno az is elég váratlan volt, hogy az LMP bekerült rögtön 7 százalékkal. A baj az, hogy ők ott cseszték el, hogy utána nem kommunikáltak, mert azt hitték, azért mert ők a parlamentbe kerültek, hatalmuk lett, és majd beleszólhatnak a kétharmados fidesz terveibe. Akik persze úgy söpörték le a beadványaikat, az íróasztalról, egyenesen a kukába, hogy még csak bele se néztek. Ezért is estek aztán szét.

 2. Schmuck Andor egyike azoknak, akinek egész pályája olyan zseniálisan összegzi az elmúlt 20 év magyar politikai garnitúráját, hogy az önmagáért beszél. Amúgy meg ez a nagy ellenzéki összefogás-változás is elejétől fogva cinkes volt az én szemeben, most meg már főleg, hogy az összes mszp-s és szadeszos alak is benne van. Hát remek választásaink vannak: Profi balfaszok vagy ostoba, inkompetens balfaszok (mindenki döntse el, hogy melyik a jobb és a bal). Ennyit a politikáról.

  • Schmuck egyike azoknak, akik még mindig az előző rendszer iránt nosztalgiát érző nyuggereken keresztül akarnak hatalomhoz jutni, mert egyedül nekik tudnak megfelelni. Mivel a nyuggernek már nincs jövője, nem fog családot alapítani, nem akar karriert építeni. Nekik elég, ha 13. havi nyugdíjjal, 260-as kenyérrel, és 400 forintos csirkefarháttal el vannak látva.

   A másik ilyen “remek” szavazóbázis a kisebbségi, akinek adnak 5000 forintot, sőt ha kell még ingyen fel is buszoztatják, ha elmegy szavazni. Lévén jól tudják, hogy úgyis olyan értelmi, szociális szinten van, hogy ennyi motiváció már bőven elég neki. Esélye úgyse nagyon van a kitörésre, és egy jó részük eleve nem is akar kitörni.

 3. Rólam a legkevésbé sem lehetne elmondani, hogy bármilyen poltikai irányzathoz vonzódom (most már legalábbis, de emelje föl a kezét az, aki tinédszerként nem csinált hülyeségeket…). Ezért is kerülget a hányinger, amikor ez a zsírfejű, szarrágó senki évtizedekkel ezelőtt egy iszonyatos háborúban meghalt katonák sírjain akar fölkapaszkodni és kiélni a szereplési vágyát. Biztos kurva meglepő, de a Wermacht, sőt, még az SS egyenruha se jelentette automatikusan azt, hogy az illető egy vérnáci vadállat. A Wermacht katonái nagyrészt besorozott, elhülyített, de a háború speciel azon a pontján már rég kiábrándult szerencsétlenek, akik csak túl akartak élni. A magyar katonákról nem beszélve, aki beleolvasgatott pár, a Don Kanyart megjárt honvéd beszámolójába, az tudja, hogy a lövészárkokban aztán totál beleszartak az ideológiákba, kisebb gondjuk is nagyobb volt annál: pl. az, hogy lefagy a tökük és oroszok lőnek rájuk azért, mert néhány nyilas paraszt a fővárosban az utolsó vérig (mármint persze nem a sajátjukkal, hanem a többi pár százezer honvédével) hű maradna a Reich-hoz.
  Ezek az emberek hagyományőrzők, csak ők ezt a kort jelenítik meg, nem pedig a honfoglalást, vagy a Hunyadi korszakot. Mellesleg érdekes módon a szovjet egyenruhákat nem kifogásolta, pedig a “horda” kifejezés igencsak helytálló a Vörös Hadseregre, ahogy pl. végigerőszakolták Budapestet.
  Mint volt katonát, és úgy egyáltalán mint embert, felháborít, hogy közvetve gyakorlatilag halottakból akar profitálni. Azok nem tudják megvédeni magukat, nem igaz?

  • Politikával egy ideje már én is úgy vagyok, hogy elmegyek ugyan szavazni, de ahogy öregszem, egyre kevésbé látok olyan alternatívát, akikre érdemes is voksolni.

   Scmucknak, és úgy alapjáraton az ATV-ben feltűnő egyéneknek, teljesen mindegy, hogy az most Wermacht, SS, Honvéd, vagy akár csendőr volt, nekik az ugyanaz, náci. Hisz egyszerűbb úgy beállítani őket, mint ha mind egy-egy Eichmann klón lett volna, akiket minden pillanatban, csak a zsidók kiirtása érdekelt, sőt még a családjukat is, mert ezt jól lehet kifelé kommunikálni azoknak, akik vevők erre.

   Hiába halt meg Hitler, több mint fél évszázada, vannak akik minden bokorban ott látják.

 4. Ez a dal fájt…
  Valahogy nem tudok meglepődni már az ilyen dolgokon. Ma már az elég, hogy nácizmussal és fasizmussal vádoljanak, hogy kirakom a ház elé a magyar nemzeti trikolort. (érdekes, hogy még ma is mennyire keverik a két fogalmat: náci és fasiszta)

  • Schmuck énekel, Gyurcsány táncol, már csak össze kéne rakni a kettőt. =D

   Nácizásról jut eszembe, most az egyik híres történészt, Szakály Sándor professzort is alaposan kikezdték, mert nem úgy fogalmazott a hollókosztról, ahogy azt az érdekeltek elvárták volna tőle.

 5. RONTOM-BONTOM! Says:

  Úúú, azt észrevettétek, hogy a videóban 2:30-tól megjelenő, bajusztájéki izzadtságot a dal végén a kislyány kecses kis kacsójával törli le? Fergeteges. 😀

  • A csajon amúgy is látszott, hogy nagyon mű volt az egész mosolya, és végig baromi kínosan érezte magát. Viszont ezt a húzást, hogy az a dagadt tahó, az ő kezével törölte le a képéről, az izzadságot, minimum egy stílusos pofonnal kellett volna jutalmazni. Úgy még jó is lett volna ez a videó. =D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: