Tolvajkergetők II. évad

Hosszú várakozási idő után, idén január végén újra elindult a Tolvajkergetők sorozat, immár megújult formában. Az első rész, az előző évad fontosabb eseményeiről, a leleplezett tolvajokról, és persze magukról a tolvajkergetőkről szóló összeállítás, hogy mi történt velük akkor, és azóta. Nézzétek, olvassátok, hallgassátok, és osszátok, mert tanulságos! =)

25 hozzászólás to “Tolvajkergetők II. évad”

 1. Az embernek az ilyenek után szinte remeg a gyomra a dühtől. Nem is igazán lehet szavakba önteni a gondolatokat. Talán két szó jellemzi leginkább a magyar rendőrséget és jogszolgáltatást: korrupció és dilettantizmus.

  • A magyar közbiztonság helyzetét jól mutatja, többek között ez a sorozat is. A kis értékű lopással szinte nem is foglalkozik a rendőrség, és ha meg is fognak egy-két tolvajt, másnapra már kiengedik őket.

   De ha még véletlenül le is ültetnék némelyiket, azok nem veszik komolyan az ilyen 1-2 éves büntetési tételeket. Tízből ha kettőt megtört a börtön, a többi meg úgy jön ki, hogy még dörzsöltebb lesz.

 2. Továbbra is nagyon ellentmondásos sorozat. Továbbra is érdekel, nézni fogom. Köszi a figyelemfelhívást.

  A YT-videóik hozzászólásai is mindig tanulságosak, ahogy az is, amikor a tolvajkergető-csapatból is kibújik a tipikus bűnöző. Nagyon könnyen bélyegeznek ilyen-olyannak cigányokat, bíróságot, rendőrséget – szerencsére a figyelmes néző, ha hajlandó kicsit gondolkodni és több oldalról körbejárni a témát még így is leveheti, hogy ők sem angyalok…

  • Nyilván az ő múltjuk se makulátlan, és nem csak és kizárólag a keresztényi jó szándék vezérli őket, de inkább nekik adnék pénzt, mint a felzárkóztatásra, amire hiába nem akarok adni, mégis elveszik tőlem.

   Tény, hogy nem minden cigány bűnöző, és nem minden rendőr ennyire hasznavehetetlen, ha valóban végezni kell a munkáját. Ám az, amit ezek a videók is bemutatnak, az az átlag emberek többsége számára, sajnos egy napi tapasztalat.

  • Huh, hát nem tagadom, hangosan felröhögtem. Ha nem nagy gond, légyszi magyarázd már el nekem, miben nyilvánul meg mégis a tolvajkergetők “tipikus bűnöző” mivolta? Tény, hogy főként Tomcat hajlamos az önbíráskodásra, de egy csapat bringást, akik be akarnak mutatni a valódi tolvajoknak és mostmár a társadalom egyéb szemetének, lebűnözőzni, hát kissé erős, nem gondolod? Főleg hogy többségük esetében abszolút semmi alapja nincs ennek a vádnak…

   • “…ha nem nagy gond légyszi magyarázd már el…”
    – Tekintve, hogy egyáltalán nem nyitottnak és őszintének tűnik az érdeklődésed (már bocs): nem látom értelmét. Az jön le, hogy neked van egy véleményed, amivel meg vagy elégedve, nem érzem, hogy az enyém tényleg érdekelne. A szájkarate meg hasonlók meg engem nem hoznak lázba. Ha a Péter által linkelt videóban nem is látod annak a morzsáját sem, hogy mire gondolok, akkor meg különösen értelmetlennek látom a dolgot. Mondjuk ezzel nem vagy egyedül Magyarországon: sokan vannak így. Mármint hogy néznek, de nem látnak – legalábbis a dolgok mögé. Röhögni persze én is szoktam – kínomban, dühömben is. Viszont az baromira nem vicces, hogy szeretett hazánknak sokan ártanak. És Tomcaték, a Tolvajkergetők műsor általam is elismert pozitívumai mellett pl. jelen esetben egyáltalán nem biztos, hogy a tolvajok ártanak többet… A “bűnözőzés” meg Tomcat szavajárása a műsorból és ő az aki vádaskodik is jó sokat – egyáltalán nem biztos, hogy mindig megalapozottan… Amúgy meg én nem “bűnözőztem le” őket. Azt írtam, hogy tanulságos, ahogy kibújt belőlük a tipikus bűnöző. Ha ez félreérthető akkor bocs, pontosítok: Ebben, a Péter által linkelt videóban tanulságos, amikor az “önkéntes bűnüldözők” a bűnözőkhöz hasonló helyzetbe kerülnek és ahogy a tipikus bűnözői reakciók kiütköznek rajtuk. Ahogy a bűnözők, meg az általad “társadalom szemetének” nevezettek is emberek végső soron (amivel itt most nem védeni vagy felmenteni akarok), úgy ez bizony a törvénytisztelő állampolgároknál (bár ez szerintem a mai Magyarországon egyre inkább csak elméleti kategória sajnos) is működhet fordítva, őrajtuk is kiütközhetnek bőven kifogásolható viselkedésformák. Nagyon tanulságos.

   • 1. Őszintén érdekelt a véleményed, de ilyen lekezelő stílus után nyugodtan megtarthatod magadnak. Főleg ettől az “én meglátom, mi van a dolgok mögött, mindenki más hülye” hozzáállástól megy föl általában a vérnyomásom. Egy pillanatra se gondolkodj el azon, hogy lehet TE látsz bele hülyeségeket valamibe, amik ott sincsenek, vagy pedig súlyosan félreértelmezted, ááá.
    2. Igen, Tomcat sokat szokott “vádaskodni”. És általában jogosan, ezt bizonyítja a halomra megnyert polgári perek sorozata… Ő csupán él a jogállam adta fegyverekkel, amikről az átlag proli mégcsak nem is hallott. Egyben azt is írtam, hogy igen, néha elszalad vele a ló, és hajlamos túlzásokba esni/felesleges vulgaritást használni. De számomra ezek az esetek még mindig elnézhetőek egy élhetőbb országért vívott, több-kevesebb sikereket tartalmazó szélmalomharcában. Mellesleg élőben is találkoztam vele, részt vettem 1-2 megmozdulásában, és egyszer elég nagy szarból húzott ki.
    3. Ha esetleg nem tűnt volna föl, Magyarországon közbiztonság, mint olyan, nincs. Legalábbis én tagadom a meglétét egy olyan országban, ahol fényes nappal lekéselhetnek az utcán a mobilodért, és büntetlenül megúszhatják. Ahol egy szakasznyi rendőr nem mer bemenni bizonyos utcákba, és olyat képes mondani állampolgároknak, hogy Ő, a Magyar Állam megbízott rendfenntartója, a Magyar Állam területén NEM TUD felelőséget vállalni a testi épségemért, ezáltal elismerve, hogy egyik fő feladatát, tehát a közbiztonság fenntartását, nem tudja teljesíteni. Namost szigorúan elméleti síkon: a jau magyar állampolgár fizet adót, aminek egy részét a rendőrség és egyéb rendfenntartó/fegyveres testületek (TEK, Honvédség, Nemzeti Nyomozó Iroda, stb.) működtetésére fordítja Állambácsi, hogy velük megvédjen téged, becsületes honfiát. De mivel ők nem védenek meg téged, ahogy ez fentebb ki is lett jelentve kerek-perec, ezért két lehetőség merül fel:
    -Marad ez a kilátástalan, és tarthatatlan helyzet, nyugodtan összeverhet téged bárki egy “kéccázasé” vagy egy doboz cigiért, ellophatják a bringádat, a laptopodat, betörhetnek hozzád, megkínozhatnak, megerőszakolhatnak és feldarabolhatnak, úgyis kapnak érte másfél év felfüggesztettet, nagy ügy, de legalább jó buli volt.
    -Beindul a társadalom önérzetesebb, józanabb felében a természetes védelmi mechanizmus, és a saját maga gondoskodik a maga, a szerettei, és a javai védelméről.
    A tolvajkergetők nem a tünet, hanem a reakció. Igen, előbújik a megkeseredett emberekből a “bűnöző”, hogy végre visszaüthessen, és megbosszulhassa a sérelmeit. És tudod mit? Ez így van rendjén. Így működik az emberiség a történelmének kezdete óta, és így is fog, amig ügyesen ki nem írtja magát, vagy valami más véget nem ér. Ezen kár vergődni.
    Viszont ha szerinted a Tolvajkergetők tevékenységének, tehát a társadalom természetes védelmi mechanizmusának nagyobb a kára, mint a haszna, akkor már bocs, de a hiba a te készülékedben van, nem az enyémben.

   • 1. Na látod, most már majdnem meghoztad a kedvem a vitázásra! xD Jóindulatúlag javaslom, hogy az őszinte érdeklődés kifejezését akkor gyakorold, mert hidd el, nem ez jött le. Egyébként én túl sokat is szoktam azon gondolkodni, hogy esetleg nem nem rosszul látok-e valamit, túl sokszor megnézek túl sok mindent több oldalról, túl sokszor igazat adok másoknak és túl sokszor elismerem, ha hibáztam… és ezt még lehetne sokáig ragozni. A lényeg, hogy az utolsó mondatodat határozottan és egyértelműen visszautasítom, cáfolom és kikérem magamnak. A lekezelő stílusban lehet igazad, de ezt meg nem akarom tovább gombolyítani – én is tapasztaltam dolgokat az életben, te is meg mások is, az, hogy ki mennyit azt most úgysem tudnánk mérlegre tenni. Azt nem mondom, hogy mindenki más hülye rajtam kívül – sőt! Én sok mindenben hülyébb vagyok mint sokan mások és sokakra felnézek sok mindenben! De az tény, hogy sokan nem látnak a dolgok mögé, csak egy szemszögből hajlandóak nézni – és nem csak nálunk, ez is egy általános, egyébként érthető emberi vonás.
    2. A joggal visszaélni is lehet ám jogszerűen, ami nagyon-nagyon káros… Az meg, hogy kihúzott a szarból attól még lehet, hogy árt Magyarországnak. Attól még lehetne megrögzött bűnöző vagy terrorista is – azok is kihúznak ezt-azt a szarból. Ezzel nem azt állítom, hogy bűnöző vagy terrorista, ne értsd félre.
    3. Mo-n közbiztonság nincs: LOL. No comment. Vagy mégis: Lécci menj már egy kört Mo-n, aztán keress már fel néhány híresen rossz közbiztonsággal rendelkező országot, gyere vissza és szórj hamut a fejedre, hogy hazánk és az egyébként nemzetközi összehasonlításban is nagyon eredményes magyar rendőrség hírét alaptalanul rontottad.
    4. Amúgy persze sokminden szar, tudom én. De a Tolvajkergetők pozitívumai mellett, ott van az, hogy túl negatív képet festenek, ahogy te is. Hitelt rontanak. Nyilván megy az emberiség a végzete felé valami spirális uton, ahogy már a görögöknél, rómaiaknál is sok volt a liberalizmus, meg bürokrácia, de ugyanígy az anarchia, a düh és a gyűlölet sem üdvözítő.

    Ez van, most ilyen keresztényi szeretet hangulatában vagyok és bevallom nagyon jó érzés – annak ellenére, hogy hidd el nyitott szemmel, két lábon állok mellkasig az élet realista szarkupacában.

   • Az lehet, hogy vannak tőlünk rosszabb közbiztonsággal rendelkező országok, de ettől még itt nem lett jobb a helyzet. Ez csak egy kifogás. Valóban, a hatóságok nagyon eredményesen tudnak fellépni a gyilkosságok, bankrablások, és hasonló komoly bűncselekmények, na meg persze az adócsalás, közokirat hamisítás ellen. Viszont vannak bűnözési formák, amikkel szemben, mondhatni tehetetlenek, vagy rosszabb esetben, egyáltalán nem is veszik komolyan. Pláne ha az elkövető, egy bizonyos szociális helyzetben van, és egy bizonyos kisebbséghez tartozik.

    Szóval nem kell itt pluszban “hitelt” rontani, meg szándékosan negatív képet festeni, hogy lássuk a probléma valódi méretét, mivel sok ember, a saját bőrén kénytelen megtapasztalni ezt, nap mint nap. Ezeknek az embereknek, főleg a kistérségekben élőknek, van egy napi tapasztalata, a mondjuk ki, cigányok többségével, és pár hozzájuk hasonló, fehér cigánnyal kapcsolatban. Miszerint van 2-3 olyan “család”, akiknek a napi rutinjuk közé tartozik, a más kertjének, kamrájának, füstülőjének, fészerének, garázsának, olykor a házának kifosztása. Akik ellopnak mindent, ami mozdítható. Amit nem tudnak ellopni, azt meg szétverik, mert annyira primitív, emberalatti szinten léteznek, hogy ebben lelik örömüket. A gyerekeiket nem járatják iskolába, óvodába, de ha járatják, akkor is minek, mert ott se tanulnak semmit. Ellenben zavarják az órát, elveszik az osztálytársaik uzsonnáját, zsebpénzét, mobilját, ha nem adja önként, akkor megverik. A felnőttek egyébként meg benn rohadnak a kocsmában, ha épp nem lopnak, rongálnak, vagy másokat terrorizálnak. Vagyis összességében elviselhetetlen, antiszociális, deviáns kártevők (mert az ilyen emberekre már leginkább ez a szó illik), akik ellen nem tesz az állam, rendszerint semmit. Ha pedig valaki, magához ragadja a kezdeményezést, és lépéseket tesz a családja, vagyona védelmének érdekében, és aztán még neki lesz belőle baja, akkor milyen közbiztonságról beszélünk itt?

    Ahogy Zoltán is mondta, amikor egy rendőr azt mondja, hogy a magyar szuverén köztársaság területén, ha te elmész ide, ide, és ide, akkor a rendőrség nem tudja garantálni a te, és az értékeid biztonságát. Illetve amikor egy parlamenti biodíszlet kijelenti, hogy erre a problémára nincs megoldás, élj együtt vele, az akárhogy is próbáljuk szépíteni, de a rendfenntartás csődje. Mivel az állam, lemond arról a feladatáról, hogy az állampolgárait megvédje.

    Tudod hol volt ilyen utoljára? Az amerikai egyesült államokban, a 80′-as évek vége felé. Viszont ott két megoldást is találtak erre a problémára. Az egyik az, amit az északi államokban alkalmaztak, ahol bevezették a zéró toleranciát. A másik, ami a déli államokban lett tradíció, miszerint ha bemegy valaki a kertedbe, ott a kezében a kukoricacső, és nagyon nyúlkál a késért, akkor fogod, és egy határozott mozdulattal, szétlövöd a fejét. Aztán kijönnek a rangerek, felveszik a jegyzőkönyvet, bezsákolják az illetőt, és ezzel az ügy, el van intézve.

   • Nem reagálok minden pontra, elnézést, főleg az elsőre nem, mert csak felesleges és értelmetlen személyeskedés lenne. Hülyék vagyunk mindketten, maradjunk ennyiben =P.
    2. Még mindig nem értem, Tomcat és bandájának tevékenysége, illetve a hozzáállásuk a dolgokhoz hogyan lehetne káros Magyarországra, mikor pont hogy ezt a poshadt állóvizet kavarják föl, ami eleve a fő gond: mégpedig hogy önmagát megvédeni, magából a káros elemeket kidobni képtelen társadalommá degradálták a magyar népet az elmúlt évtizedekben. Az lenne igazán káros, ha a Tolvajkergetők nem léteznének.
    3. KFOR misszió keretén belül voltam Koszovóban. Egyszer egy rövidebb tűzharcban is. Ez TALÁN megfelel a kritériumaidnak. De mondok mást: jelenleg Hollandiában élek/dolgozok, itt pedig a tökéletes ellentettjét tapasztalhatom meg: itt a szülők simán kiengedhetik a 14 éves kislányukat akár hajnali 2-kor is közterületre, mert garantáltan semmi baja nem fog esni. Szóval ne haragudj, de elmondhatom, hogy a közbiztonság spektrumának majdhogynem teljes szélességét láthattam/láthatom. Ez alapján pedig továbbra is azt mondom, hogy Magyarországon ha van is közbiztonság, az katasztrofális, de inkább maradok a létezésének tagadásánál.
    Amúgy (komolyan) kiváncsi vagyok, kik csinálhatták azt a nemzetközi összehasonlítást, és mégis mi a halállal hasonlítottak minket össze? Szudánnal? Szomáliával? Mert hogyha rontottam is a rendőrség “renoméját” (van olyanja itt Magyarországon?), már elnézést, de rohadtul nem alaptalanul, saját, mások, és úgy az átlag közhangulat tapasztalatai alapján.

 3. Sajnos vagy nem sajnos (ki hogy látja ugye…), de úgy tűnik, hogy két évad után ennek a kezdeményezésnek is vége, legalábbis Tomcat állítása szerint sem ezt, sem mást nem fog csinálni a jövőben. 😦 Én azért örültem, hogy vannak, mert egyrészt szórakoztató volt nézni a sorozatot, másrészt mondhatjuk, hogy némileg közvetetten érint engem is az ügy, mert bár nem szoktam biciklivel járni, de ugye ebben a videóban is említi, hogy pont Debrecenben milyen sikereket értek el, annak meg mindig örül az ember, ha a környezetében fogynak a bűnözők. Igazából a legszomorúbb az utolsó pár mondat, mert az Tomcattől, illetve a Tolvajkergetőktől függetlenül is igaz úgy általában véve az országra és a valóban civil szerveződések sorsára. :S Mondjuk nem mintha nélküle az egész dolog nem folytatódhatna tovább, de sejtem, hogy mi lesz: egy részük beparázik, hogy “hajjaj, elfogták a “vezért”, inkább én is leállok, mielőtt legközelebb engem visznek be!”, egy részük simán leáll, mert csak a Tomcattel való személyes buli, úgymond a “kultusz” miatt voltak esetleg benne eddig is, egy részük meg elunja, vagy csak nem bírja tovább csinálni pénzzel és idővel. Persze örülnék, ha tévednék, de általában amikor egy ilyen szervezetnél a “vezért kivégzik”, az nagyon hamar el is szokott halni. (Igen, tudom, hogy Tomcat mindig elmondta, hogy ő nem “vezetője”, csupán “alapítója” a Tolvajkergetőknek, de itt úgymond a “lelki támogatása” volt a fontos, meg hogy akik számára eddig is “példakép” volt, azoknak most itt volt a lehetőség, hogy együtt dolgozzanak vele.)

  • 9:30-nál: “Szólok nekik, hogy Equestria nem létezik, tehát azt se keressék…”

   Tomcat, most durván a lelkembe gázoltál. 😦 (XDDD)

   (Mindenki nyugodjon meg, nem fogok minden egyes új Tolvajkergetős videót kilinkelni ide, ezt sem tettem volna, ha nem MLP utalás van benne, így viszont képtelen voltam kihagyni. XDDD)

   • Láttam már én is, jót mosolyogtam rajta. =) A játék meg ami alatt Borbásék üvöltöznek, Fallout 4. =)

    Egyébként hogy még a múltkorira reagáljak (sajnos elfelejtettem) ebben valahol az a legszomorúbb, hogy Tomcat már megint összehozott valami jót, és aztán egy csapásra elbaszta. Szóval lehet ezt sok féle képen magyarázni, de alapvetően tényleg a Borbás pofán lövése volt az, ami betett ennek az egésznek.

   • “Láttam már én is, jót mosolyogtam rajta. =)”

    Azért ha kiderülne, hogy Tomcat bróni, vagy egyáltalán MLP-t néz rendszeresen, egy napig azon röhögnék. 😀 Nem mintha ezzel bármi baj lenne, de a kemény, szélsőjobbos harcos imidzsével érdekes párosítást alkotna az MLP-fanság. 😀 (Pláne, ha hozzávesszük, hogy az animéknek pl. nem rest oda-odaszúrni, ha néhanapján valahogy feljön nála ez a téma. XD)

    “A játék meg ami alatt Borbásék üvöltöznek, Fallout 4. =)”

    LOL. 😀 Amúgy arról csak annyit tudok, hogy nemrég jelent meg és kb. nagyobb hisztéria övezi, mint mondjuk korábban a GTA V-öt. (Volt is valami cikk, hogy még a YouPorn vagy melyik pornóvideós oldal látogatottsága is mérhetően megcsappant a játék megjelenésének napján, szóval valamit tényleg nagyon tudhat a game… XDDD)

    “Egyébként hogy még a múltkorira reagáljak (sajnos elfelejtettem) ebben valahol az a legszomorúbb, hogy Tomcat már megint összehozott valami jót, és aztán egy csapásra elbaszta. Szóval lehet ezt sok féle képen magyarázni, de alapvetően tényleg a Borbás pofán lövése volt az, ami betett ennek az egésznek.”

    Igen, ebben van valami. Igazából az érdekelne (de persze ezt már sanszosan sosem fogjuk megtudni), hogy tényleg egyszerűen elborult az agya és lőtt, esetleg pont úgy volt vele hideg fejjel, hogy “jogos önvédelem, miért ne tehetném?”, vagy eleve már régóta várt egy hasonló összetűzésre, mondván, hogy “ja, buli elfogni a tolvajokat, meg minden, de azért az az igazi, amikor jogos önvédelemből megüthetem/meglőhetem őket!”? Csak mert belőle igazából akármelyiket kinézném, ahogy már írtam, azért úgymond a “közszolgálatiságon” túl nála mindig benne volt a “programban”, hogy azért neki is legyen valami “buli” a dologban, valamilyen szinten szereti ő, amikor “balhé” van. 😀 Csak ahogy írod, ez most nem olyan volt, mint a korábbi próbálkozásai a Bombagyár bloggal, meg hasonló dolgokkal, amikor max csak a saját maga és haverjai bőrét vitte a vásárra, hanem mégis csak egy országos szinten működő szervezet feje/alapítója/akármilye lenne, ami nélküle bizony igen hamar megdöglene, úgyhogy ennek érdekében illene kerülnie a balhét. (Tényleg nem akarom bántani őket, de Tomcaten kívül egyetlen karakán faszit nem láttam egyik videóban sem, pedig ehhez a munkához bizony nem árt, ha úgymond van merszed. Most nem csak arra gondolok, hogy “mé’ nem verekszik a többi is?”, hanem ha csak egy sima jegyzőkönyvet néztem valaki mástól, aki nem Tomcat, egyáltalán nem azt a határozott fellépést tapasztaltam, ami rá jellemző. Lásd itt is a mellette ülő fazont, kis túlzással megszólalni alig mer. Az már kérdés, hogy TC még bele is folytja a szót… XD Persze Tomcat már a másik véglet, de mondhatnám azt is, hogy ha meg bárki más ment volna Bordásék ellen, nem hogy gázpisztolyos lövés nem lett volna, de még az illetőt zavarták volna el a kertből a tulajjal együtt. Úgyhogy sok esetben bizony kell ide az “arcozás”, meg “hőbörgés”, mivel jellemzően olyanok ellen mennek, akik csak ilyesmiből értenék. Az más kérdés, hogy ezzel a pisztolyos akcióval még így is túllépték a határt, hiszen Bordás sem kezdett késeket, meg stukkereket előhúzni.) Illetve még ehhez az “Equestriás” videóhoz: most nem keresem ki megint, de a vége felé mondott valami olyasmit, hogy “a Tolvajkergetők tehát továbbra is működni fog, bár tolvajokat nem fogunk kergetni, mert kiderült, hogy az a társadalomra veszélyes tevékenység” Ööö…oké, értem a gúnyt, de tényleg, akkor hogyan akarják “folytatni”? Mert ez kb. olyan, mintha egy bank bejelentené, hogy “intézményünk nem szűnik meg, csak a továbbiakban már nem pénzzel foglalkozunk”. 😀 Ja és legutolsónak még annyit, hogy azért az mindig nagyon érdekes, hogy megjelenik egy hír, hogy “Tomcatnek vége” (és most nem arra gondolok, hogy az újságok írnak ilyeneket, hanem ő maga is mindig így adja elő, lásd most legutóbb ezt a Hír TV-s interjút, hogy őt “totál ellehetetlenítették”, se munkája, se lakása, stb.), majd alig telik el pár hét és TC visszatér, megújult kedvvel, rengeteg ötlettel, támogatókkal, stb-stb. 😀 Csak én érzem úgy, hogy amikor szarban van, azért ő jelentősen rájátszik a dologra, hogy aztán annál hősiesebbnek tűnjön, amikor “feltámad”? 😀 Vagy lehet magamból indulok ki, de én hasonló helyzetben vagy nem “temetném” magam ennyire, vagy ha már igen, akkor azt komolyan is gondolnám, nem az lenne, hogy múlt héten még azt mondom, hogy “á, vége, én befejeztem, elegem van ebből az egész országból”, majd pár hétre rá: “császtok, újra itt vagyok, reszkessen minden liberális, mert igaz, hogy egy GPS jeladó még van a lábamon, de a haverjaim országszerte csak a parancsomra várnak!” XD Igen, most én is túljátszottam a dolgot, de kb. így jön le ez nálam, csak éppen az a gond, hogy TC ezt már sokadjára játssza el és egyre kevésbé “hatásos”. Kicsit ilyen farkast kiáltó juhász sztori kezd belőle lenni, ha legközelebb azzal jön, hogy nem csak sittre került, de holnap ki is végzik, már lehet arra is csak legyinteni fogok, hogy “á, jövő hétre kinn lesz”, mert annyira játszotta már el, hogy durvábbnak tünteti fel a helyzetet, mint amilyen valójában. Persze nem kétlem, hogy sokan szívesen látnák holtan, vagy legalábbis “lapulva”, de ahogy látom, nem nagyon tudják semmivel benn tartani hosszabb ideig. Beviszik pár évente 1-2 hétre/hónapra, majd ha nem is mentik fel rögtön, de minimum házi őrizetbe kerül, ott már netezhet, meg szervezkedhet újra. XD Igazából ezen a ponton szerintem menőbb lenne, ha nem drámázna, hanem ilyen interjúkat adna, hogy “most sem lesz esélyük, két hét múlva már otthonról jelenkezek”. 😀 Vagy ezt nem szabad, mert azzal felbőszíti őket? XD Mindenesetre viccesebb lenne. XD (Emlékszem, amikor még rendszeresen futott a Tolvajkergetők, volt valamikor egy hosszabb szünet, talán a két szezon között, mivel megint bevitték TC-t. Na, akkor volt, hogy kérdezte a videó alatt valamelyik fanja, hogy kb. ez előreláthatólag meddig fog tartani, mire TC: “Nem tudom, ezt az állapotot akár évekig is fenntarthatják.” Természetesen megint kin volt pár hét múlva és folytatta a műsort… XD) Szal nem tudom, ez már kissé olyan nekem, mint különböző rajzfilmekben a zsaru és a falu egyetlen tolvaja, akit az előbbi minden héten bevisz valami kis hülyeségért (pl. tyúklopás), de mivel olyan nagyon nagy bajt nem csinált, jövő héten már ki is engedi. Aztán már “heti program”, hogy megjelenik a sitten, a yardon is már szinte “kollégaként” köszöntik a rendőrök, hogy “Ejj-ejj Béla, már megint te? :D” XDDD Illetve a másik részről is “vicces” ez a szarakodás. Szerintük mit érnek el azzal, ha TC-t állandóan lesittelik? Egyrészt úgyis kiszabadul, másrészt “immunis” az egész dologra, sőt, ahogy itt bizonygatom, még ezt is “extra reklámnak” használja. XD Vagy hagyják már békén, vagy akkor döntsék el, hogy “oké, X millióért bérelünk egy bérgyilkost, aztán valami sokemeletes ház egyik ablakából ő egy hangtompítóssal kilövi és megoldódott a “Tomcat-problémánk”.” Persze nem akarok ötleteket adni, de így ez a “Tomcat vs rendőrség” dolog egyre inkább emlékeztet valami Tom & Jerry sztorira. XD Te mit gondolsz minderről? XD

   • “Azért ha kiderülne, hogy Tomcat bróni, vagy egyáltalán MLP-t néz rendszeresen, egy napig azon röhögnék. 😀 Nem mintha ezzel bármi baj lenne, de a kemény, szélsőjobbos harcos imidzsével érdekes párosítást alkotna az MLP-fanság.” -> Általában tényleg nem jellemző, de ahogy vannak köztük animések, úgy nem elképzelhetetlen, hogy vannak bronyk is. =) Bár még én ilyet, magyar viszonylatban, nem nagyon láttam. Konkrétan az a haverom aki rühelli, na ő pont ilyen erősen jobber beállítottságú. =D

    “Amúgy arról csak annyit tudok, hogy nemrég jelent meg és kb. nagyobb hisztéria övezi, mint mondjuk korábban a GTA V-öt.” -> Egyébként igen, és ahogy mondod, a pornós story is így történt. =) Amúgy egy egész kellemes játék (én is most játszok vele) de őszintén szólva, azért messze nem az az év játéka, aminek sokan beállítják. Bizonyos szempontból kevés, más szempontból viszont sok.

    “Igazából az érdekelne (de persze ezt már sanszosan sosem fogjuk megtudni), hogy tényleg egyszerűen elborult az agya és lőtt, esetleg pont úgy volt vele hideg fejjel, hogy “jogos önvédelem, miért ne tehetném?”, vagy eleve már régóta várt egy hasonló összetűzésre, mondván, hogy “ja, buli elfogni a tolvajokat, meg minden, de azért az az igazi, amikor jogos önvédelemből megüthetem/meglőhetem őket!”?” -> Az a helyzet, hogy TC mindig ezt csinálta. Mikor befutott a hajó, és megérezte a sikert, mindig vérszemet kapott, túllőtt a célon, és ezzel végül totál elcseszte azt, amit addig felépített.

    Ezen a Borbás ügyön is tisztán látszik, és a videofelvétel is erről tanúskodik, hogy TC pontosan kitervelte előre ezt az egészet. Pontosan tudta, hogy egy baromi erőszakos, primitív alakról van szó, akit nem kell majd sokáig provokálni ahhoz, hogy megpróbáljon nekik menni. TC pedig csak arra a pillanatra várt, hogy a fickó, felemelje a kezét, és ő pofán lőhesse. Persze előtte ügyesen lepapírozott előre mindent, hogy a behatolásuk se ütközzön törvénybe.

    Na és hogy miért csinálta mindezt? Azért, mert úgy érezte, hogy a tolvajkergetőzés már önmagában nem elég, és rá kell rakni, még egy lapáttal. Erre pedig kiváló lehetőséget nyújtott, Borbás és az anyósa esete. Csakhogy, mint előtte már annyiszor, ez most is túl sok volt.

    “Tényleg nem akarom bántani őket, de Tomcaten kívül egyetlen karakán faszit nem láttam egyik videóban sem” -> Ez kétségtelenül így van, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy azzal, hogy TC előzetesbe került, rövidtávon meg is szűnt a szervezet.

    “Te mit gondolsz minderről?” -> Szerintem ebben egyrészt az lehet benne, hogy TC, erősen hangulat ember. Másrészt imádja, ha a figyelem középpontjában lehet, és a showért, mindenre képes. (Bizonyos szempontból, ős is egy celeb.)

    Amúgy sanszosan addig fogja ezt az egészet csinálni, amíg vagy bele nem fut egyszer egy kés pengéjébe, valamelyik Pesti sikátorban. Vagy amíg egyszer tényleg le nem csukják, vagy 5 évre.

   • “Az a helyzet, hogy TC mindig ezt csinálta. Mikor befutott a hajó, és megérezte a sikert, mindig vérszemet kapott, túllőtt a célon, és ezzel végül totál elcseszte azt, amit addig felépített.”

    Anno a Bombagyár blog/rádió/TV, illetve később a Bombahír hírportál is így végezte? Csak azért kérdezem, mert én akkoriban még alig ismertem Tomcat “munkásságát” (kb. annyira, hogy “ja, tudom, az a srác, aki a Revenge on… játéktrilógiát készítette” XD) és nekem így utólagosan teljesen úgy tűnt, hogy egyszerűen mindkettőbe beleunt és maga hagyta abba. Persze lehet, hogy pontosan azért, mert úgy érezte, hogy az írogatás, meg a néha-néha különböző tüntetésekkel való “heccelés” már kevés lesz, valami “balhésabb” dologra vágyik és ezután találta ki a tolvajkergetést, de ezeknél én nem tudok “nagy balhékról”. Ha jól tudom, a “Bombagyár” név eleve onnan jött, hogy akkorra már túl volt az első börtönén, ekkor akarták rásütni, hogy cukorból és műtrágyából bombát akart csinálni a haverja lakásán, sőt, hogy “a lakásban bombagyár működött”, ő meg kapva kapva ezen a balhés túlzáson, erről nevezte el a blogját. XD Persze lehet, hogy nekem maradt ki valami, de ilyen “nagy balhéra” (mint a Bordás pofán lövése) én nem emlékszem, ami miatt abba kellett volna hagynia a blogolást, vagy ilyesmi. (Kisebb dolgokra persze majdnem havi szinten, de az meg a “Tomcat-életvitel” része. XD)

    “Ezen a Borbás ügyön is tisztán látszik, és a videofelvétel is erről tanúskodik, hogy TC pontosan kitervelte előre ezt az egészet. Pontosan tudta, hogy egy baromi erőszakos, primitív alakról van szó, akit nem kell majd sokáig provokálni ahhoz, hogy megpróbáljon nekik menni. TC pedig csak arra a pillanatra várt, hogy a fickó, felemelje a kezét, és ő pofán lőhesse. Persze előtte ügyesen lepapírozott előre mindent, hogy a behatolásuk se ütközzön törvénybe.”

    Na igen, ezt mondjuk simán elhiszem, hasonló eset volt anno, amikor beállt egy cigánytüntetés kellős közepébe egy “A cigányokat tilos bántani!” táblával a kezében, aztán ott is csak az első kötekedő fazonra várt és amint ütött a pasas, ő válaszul arcon térdelte… XDDD A társai szedték szét őket, ordítva az először ütő csávónak, hogy “NE CSINÁLD, PONT EZT AKARJA!”, ők már ismerték a Tomcat-módszert. XD Másik ilyen volt, amikor viszont meg sem várta a támadást, hanem csak bement Novák Előd tárgyalására, majd amikor Novák jött kifelé, üdvözlésül bemosott neki, próbálva verekedést kiprovokálni belőle, de Novák is ismerte már a “munkásságát”, így csak visszaszólt neki, hogy “Aha, hogy aztán visszaperelhess, mi?” XDDD

    “Ez kétségtelenül így van, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy azzal, hogy TC előzetesbe került, rövidtávon meg is szűnt a szervezet.”

    Na igen, igazából ennyi értelmét látom annak, ha lesittelik rövidebb-hosszabb időre, hogy addig legalább a Tolvajkergetők is megbénulnak, de ez is csak ilyen “tüneti kezelés”, mert ahhoz tényleg évekig ülnie kéne, hogy “csönd legyen”. (És akkor is folytatná, miután évek múlva kijön… XD) Mondjuk ez meg már ilyen “magyar sajátosság”, hogy “kiütötték a vezért, meneküljünk!” Nem értem, miért ne lehetne folytatni akár TC nélkül is? Az eszközök megvannak, a módszerek ki lettek dolgozva, gyakorlatilag csak egy “mintát” kellene követniük. Érted, technikai értelemben hogyan zavarja az mondjuk a szegedi csoport működését, hogy Tomcat Pesten tolvajokat kerget, vagy épp börtönben van? Morálisan persze ijesztő, mert benne van, hogy “mi van, ha mi leszünk a következők?”, na de ez eleve egy “necces meló”, nem virágültetésre jelentkeztek, amikor belevágtak, szóval ezzel meg valamilyen szinten számolniuk kellett. 😀 Apropó, nem hallottál véletlenül arról, hogy mi lett azzal az angol csávóval, aki a jeladókat gyártotta? Egy időben az volt TC-ék fő baja, hogy nem tudnak tőle utánpótlást szerezni. Azóta kiderült, hogy vele mi van? (Nem néztem folyamatosan az összes videójukat, ezért lehet, hogy valamelyiket kihagytam, amiben szó volt erről.) Amúgy meg ez sem bántás, de valahogy a Bombagyár korszakban is úgy tapasztaltam, hogy ha Tomcat akkor került volna mondjuk évekre börtönbe, annak is vége lett volna, pedig az “csak” egy honlap volt. Valahogy Bloginból, meg a többiekből nem néztem volna ki, hogy hosszútávon Tomcat nélkül vinnék tovább a dolgot. (Ebben persze a “személyi kultusza” is közrejátszott, sokan csak miatta követték ezt az egészet, pl. egyik haverom mesélte, hogy azokat a Bombagyár rádióadásokat kapásból áttekerte, amelyekből kivételesen hiányzott Tomcat. XD Mondjuk tény, hogy messze neki voltak a legjobb dumái, beszólásai, mellette az összes többi vendég vagy túlzottan vérszegény, vagy épp ész nélkül zsidózó hülyegyerek volt. XD)

    “Másrészt imádja, ha a figyelem középpontjában lehet, és a showért, mindenre képes. (Bizonyos szempontból, ős is egy celeb.)”

    Na igen, persze ezt tagadná, ha bárki szembesítené vele. 😀 Asszem a Pákós dolognál is azzal érvelt, hogy “mert én nem vagyok közszereplő”. Hát…úgy “hagyományos értelemben véve” lehet, hogy valóban nem, csak épp simán hatszor nagyobb fantábora van, mint annak a beszédhibás szerencsétlennek, szóval ja, ebből a szempontból mondhatjuk, hogy bőven “nagyobb celeb”, mint Pákó valaha volt. 😀

 4. Na így válaszolok külön, mert a reply rendszer megfordításával, a WP most jól összekavart mindent.

  “Anno a Bombagyár blog/rádió/TV, illetve később a Bombahír hírportál is így végezte?” -> Ha jól emlékszem, annak az tett be első körben, hogy TC-ék, összebalhéztak a Kuruc.infoval, és mivel TC közönségének igen nagy részét akkoriban olyan kurucosok tették ki, akik elsősorban voltak kuruc fanok, és csak másodsorban TC fanok, ezért inkább előbbi pártjára álltak.

  Egyébként itt jegyezném meg, hogy a Kuruc az amúgy egy olyan hely, ahová hírekért érdemes menni, de a közösséget, azt messze érdemes kerülni, mert tele van retardáltakkal.

  Az ottani bejegyzések alatti komment részleget azt kb. úgy képzeld el, hogy 10 esetből, 9-szer úgy néznek ki, mint ha 50 Ricsi-sensei, meg még ugyanennyi Vasutas szabadult volna be, egyetlen topicba. Csak ők épp nem a Narutoba, meg a cosplayer csajokba vannak bele buzulva, hanem a zsidókba.

  Egyik haverom anno, évekig járt oda trollkodni, főleg a keresztény majmoló bejegyzések alá. Na ő tudna storykat mesélni. =) Ott kb. elég annyi, hogy felhozol ilyen közismert dolgokat, mint a boszorkányégetések, papi pedofília, stb., és máris keresztre próbálnak érte feszíteni. Na most ezek után gondolhatod, hogy mikor elkezdett ott ilyenekkel poénkodni, hogy ő Celestia hívő, akkor azzal mit ért el. =D

  50 emberből, 25 már anélkül ki akarta üldözni az országból, hogy egyáltalán tudták volna, miről van szó (akkoriban az MLP ugye, 2011 körül, még nem volt különösebben ismert idehaza). A másik 25 meg az a fajta volt, akik előbb értetlenkedtek egy sort, aztán miután kaptak egy direkt olyan képet, egyből kiirtással kezdtek fenyegetőzni. =D

  Megjegyzem, minket is nem egyszer szívatott amúgy ezzel, engem és a jobber srácot. Csak hát én azóta már “megtértem” ugye. =D

  “Na igen, ezt mondjuk simán elhiszem, hasonló eset volt anno, amikor beállt egy cigánytüntetés kellős közepébe egy “A cigányokat tilos bántani!” táblával a kezében, aztán ott is csak az első kötekedő fazonra várt és amint ütött a pasas, ő válaszul arcon térdelte…” -> Valahogy így volt, szóval látszik, hogy nem először játssza már ő ezt el. =)

  Volt anno olyan akciója is, mikor direkt kiment, a hanukázó zsidókhoz, aztán egy német, légvédelmi szirénával, rájuk hozta a frászt. =D Meg épített anno valami gattling elvű tojás szórót is, amivel a buzikat akarta megszórni, de aztán lett velem valami gond, így végül felállítani sem tudta.

  “Mondjuk ez meg már ilyen “magyar sajátosság”, hogy “kiütötték a vezért, meneküljünk!” Nem értem, miért ne lehetne folytatni akár TC nélkül is? Az eszközök megvannak, a módszerek ki lettek dolgozva, gyakorlatilag csak egy “mintát” kellene követniük.” -> Mondasz valamit, de szerintem ebben az is benne van vastagon, hogy egy ilyen balhé után, azért sokan, valahol jogosan tartanak attól, hogy ha tovább folytatják, előbb-utóbb ők is arra a sorsra juthatnak, mint TC. Ők pedig, TC-vel ellentétben, nem akarnak balhét, mert még TC-nek a balhé, a bíróságra járkálás, pereskedés, az mondhatni az életvitele része, és valahol élvezi is, addig ők nem.

  “Apropó, nem hallottál véletlenül arról, hogy mi lett azzal az angol csávóval, aki a jeladókat gyártotta?” -> Nem tudom, de a hivatalos oldal, az még mindig meg van, tehát elvileg még megy a dolog. Egyébként én láttam, az összes eddig megjelent videójukat, de nem rémlik, hogy többé, egyáltalán esett volna szó a fickóról.

  • “Egyik haverom anno, évekig járt oda trollkodni, főleg a keresztény majmoló bejegyzések alá. Na ő tudna storykat mesélni. =) Ott kb. elég annyi, hogy felhozol ilyen közismert dolgokat, mint a boszorkányégetések, papi pedofília, stb., és máris keresztre próbálnak érte feszíteni.”
   Wow, az már jó rég lehetett. Egy ideje ugyanis a keresztényeket is rühellik. Egy jó ideje az a trend a kommentszekcióban, hogy Szent István is elárulta az országot és csak az IGAZI szittya magyar a magyar, az egyetlen és vissza a sámánizmust, Koppány volt az utolsó magyar vezető, stb. Ezt full komolyan mondom, ha nem látom a saját szememmel, nem hiszem el.
   A boszorkányégetésről múltkor olvastam, hogy nem tudják hitelesen bizonyítani, hogy valóban megtörténtek-e. Az ilyen máglyás kivégzéseket nem használták náluk, csak a vízbedobást, meg ezeket.

   • Persze, de ez is annak tudható be, hogy egyrészt a mostani pápa ugye eléggé libsi. Másrészt, azóta a szélsőjobbon is teret nyert már mindenféle irányzat. A szittya bizniszesektől kezdve, a barantásokig, meg a transzcendens trabisokig, van már ott minden.

    Mondjuk ettől még ők se működnek azért annyira másként, mint a “hagyományos” társaik, mert ha a szemükbe mondod, hogy téged nem érdekelnek a faszságaik, és inkább maradsz a saját hobbijaidnál, akkor ugyanúgy fel akarnak érte kötni. =D

   • Igen, de már kellett is, az online ateizmus térhódítása miatt muszáj volt már egy olyan pápa, aki picit modernebb és nem ragaszkodik görcsösen a múlthoz. Ami eddig azért volt vicces, mert ugye azért a kereszténység azért mindig is arról volt híres, hogy a művészetben, tudományban mennyi maradandót alkottak. II. János Pál pápát is bírtam mondjuk, de Ferenc pápa sokkal szimpatikusabb, főleg, hogy azért ha nem is olyan szinten, de azért harcol a Vatikán piszkos ügyeivel és a rossz sztereotípiákkal, amiből azért sajnos van egy pár. 😦

   • Jogos, csak épp az a baj, hogy ezzel az ateistákat, libsiket, nem igazán fogja tudni meghatni. Ellenben a régi fantábort, azt még inkább megnyirbálja, ami látszik is. Persze nem kizárt, hogy ez hosszútávon majd kifizetődő lesz, de jelenleg nem úgy néz ki, hogy ez működni fog.

  • “Na így válaszolok külön, mert a reply rendszer megfordításával, a WP most jól összekavart mindent.”

   Igen, én is néztem, hogy mi a fene van, azt hittem, hogy ez a te újításod, vagy ilyesmi. 😀

   “Egyébként itt jegyezném meg, hogy a Kuruc az amúgy egy olyan hely, ahová hírekért érdemes menni, de a közösséget, azt messze érdemes kerülni, mert tele van retardáltakkal.[…]”

   Én is tapasztaltam személyesen. 😀 Bevallom, ez nálam egyfajta “guilty pleasure”, hogy miután hébe-hóba feljárok oda híreket olvasni, a kommentszekciót is megnyitom a hír alatt és semmit nem csinálok, csak olvasok és röhögök. 😀 XDDD Hihetetlen dumák folynak ott és az a kedvencem, hogy bár ők papolnak folyton a “nagy magyar összetartásról”, meg hasonló “nagy magyar” dolgokról, olyan kis apró faszságok miatt is képesek egyből egymás torkának esni, mint pl. a Benyo által említett “most akkor Istvánnak vagy Koppánynak volt igaza?” kérdés. 😀 Na nem mintha nem lehetne állást foglalni a témában, de imádom, hogy egy ezer éve történt eseményhez való hozzáállásnál is egyből “felállnak a versenyzők egymással szemben” és okádják a másikra, hogy “márpedig ő nem igaz magyar”, meg: “az ilyen alakok miatt tart itt az ország” stb-stb. 😀 Mintha a következő választáson kéne István vagy Koppány között dönteni és ezen múlna a jövőnk, vagy nem is tudom. 😀 De ez csak egy példa volt, mert ezer ilyen van és kis túlzással akármelyik hír alatt kezdi el olvasni az ember a kommenteket, úgy öt poston belül máris talál két ellenvéleményt, akik épp csak kurvaanyázni nem kezdik el egymást. 😀 Szal mit tudom én, mondhatnám azt is példának, hogy míg a “versenyzők” egyik fele szerint Kossuth az egyik legigazabb magyar volt, addig a másikuk szerint aljas, felforgató, szabadkőműves pofa. 😀

   És a sort estig folytathatnám. XD Marha szórakoztató, ráadásul szemben mondjuk egy animés vitával, itt kísértést sem érzek arra, hogy beleszóljak 1-1 ilyen beszélgetésbe, így mondhatjuk, hogy teljesen “veszélytelen játék” rajtuk röhögnöm. XD Mondjuk a “vitáik” színvonaláról sokat elárul egyébként is, hogy általában úgy 6-7 postnál tovább egyik sem szokott tartani, mert annyi idő alatt pont elküldik egymást az anyjukba és mindketten megnyugszanak, hogy “jól megvédték a hazát” a másiktól, ha pedig kiderül, hogy az egyikük bizony a kuruc-átlagnál okosabb (pl. olvasott könyveket az adott témában, ami az oda írogatók nagy részénél már komoly fegyverténynek számít XDDD), akkor általában még eddig sem kell várni, mivel finoman szólva is leérveli az ellenfelét a picsába, aki meg agysejtek hiányában képtelen hasonló stílusban és bizonyítékokkal visszavágni neki, ezért előveszi a jó öreg “rohadt zsidóbérenc, hazaáruló, stb.!” kártyát és részéről ezzel el is van intézve a dolog. 😀

   Amúgy igen, vettem észre, hogy a zsidók meg külön kedvenc téma náluk és beléjük vannak buzulva, ez főleg akkor látszik, amikor egy totál semleges, vagy “akárki csinálhat ilyesmit” típusú hírbe is egyből elkezdik belemagyarázni, hogy “emögött is a zsidók voltak!” Nem akarok hülyeséget mondani, meg nem tegnap történt, de mintha anno pár éve a nagy Japán földrengésnél is elkezdték volna nyomni a marhaságot, hogy igazából egy zsidók által a tektonikus lemezek töréspontjához odahelyezett bomba indította el a folyamatokat… XDDD Ezek után az már ilyen “of course!” kategória, hogy a hazai vörösiszap katasztrófát is igazából ők okozták, méghozzá a HAARP rendszerrel. Egyszerűen megrepesztették a gátat, mert ők bizony ekkora faszok. 😀 Ez utóbbi sztorit amúgy Szaniszló is előadta, szóval sanszos, hogy ők csak tőle vették át, egyébként is kb. “tényfeltáró hősként” kezeli a teljes Kuruc az öreget. 😀 XDDD És ha már a témába vág, még egy utolsó sztori ismerősömről, én is tegnap hallottam, de jól példázza az átlagos mentalitásukat és hozzáállásukat a zsidókhoz. 😀 Szal ugye meséltem már erről a csajról korábban, akinek egy filmélményét az rontott el, amikor a film főszereplőjéről a vége felé kiderült, hogy zsidó, illetve arról olvas könyveket, hogy kétféle “gén” létezik a világon, a “gonosz” zsidó gén és a “hős” magyar gén, majd ezt meséli boldog boldogtalannak, buszon, utcán, stb. (Most a faterja sztorijait már végképp nem keverem ide, aki szerint úgy a burgonyabogár, mind a parlagfű II VH-s amerikai “bosszú” és természetesen “csak Magyarországon vannak egész Európában”. :D) Na, azonban ismét újított, haver mesélte tegnap, hogy összefutott vele, mire elkezdett neki arról mesélni, hogy épp az apjának keresett valami gyógyszert és talált egyet, ami pont jó lett volna, de aztán meglátta, hogy Izraelben gyártották, így sajnos nem tehette meg, hogy megvegye. 😀 KURUC POWA! 😀 Hagyd meghalni az apádat is, de ne támogasd a zsidó gyógyszerészt! 😀 Mert ettől majd biztos éhen hal! 😀 XDDD (Bocs. XD)

   Szóval igen, képzelem, hogy a szándékosan trollkodó, MLP-t a témába keverő haverod miket kaphatott, ha ennél hozzájuk közelebb álló témákban is képtelenek konszenzusra jutni. Btw, az külön feltűnt, hogy nekik is megvannak a “maguk mufurcai”, vagyis rendszeresen találkozom annak a 2-3 megmondóembernek a nevével, akik bizony nagyon tudják, hogy mit kéne csinálni, csak valamiért mégsem csinálják, inkább pofáznak egész nap a Kurucon online. 😀 XDDD Ezek között van az ilyen tradi-beütésű álintellektüel pofa (lehet, hogy az is :D), van a “harcos magyar” (aki kb. azért csalódott a Jobbikban, mert még nem szervezték meg a második zsidó holokausztot), meg a “tuskó proli” (aki szerint “minden kurva zsidót meg kéne ölni a picsába és minden gondunk meg is oldódna, bassza meg!” XDDD). Aztán ezeknek van a legnagyobb hangja, köréjük csoportosulnak a fanboyok, bár persze az ilyen “megmondóemberek” sem érhetnek el olyan magasságokba, ahová az “igazi hazafiak” jutottak (pl. Vona, Novák, Budaházy, Toroczkai, stb. ja és persze Putyin, aki bár orosz, az egyik legnagyobb hős a szemükben a gonosz, imperialista nyugattal szemben).

   “Wow, az már jó rég lehetett. Egy ideje ugyanis a keresztényeket is rühellik. Egy jó ideje az a trend a kommentszekcióban, hogy Szent István is elárulta az országot és csak az IGAZI szittya magyar a magyar, az egyetlen és vissza a sámánizmust, Koppány volt az utolsó magyar vezető, stb. Ezt full komolyan mondom, ha nem látom a saját szememmel, nem hiszem el.”

   Őszinte leszek, én még egy egységes gondolatmenetet sem fedeztem fel náluk. Ez részben persze azért van, amit Péter is írt (vagyis hogy a jobboldal is rendesen “fel van már hígulva”, egy tucat különböző irányzat formájában), részben meg azért, mert egy csomóan eleve azért járnak oda, hogy a frusztráltságukat ott éljék ki, ergo szinte vadásszák azokat, akikkel nem egyezik a véleményük, hogy aztán jól leoltsák őket. Ez akkor is zavaró, amikor tudálékos értelmiségiek játsszák egymással a “melyikünk az okosabb” játékot, de itt ráadásul sok esetben magyarul helyesen írni is képtelen (jah, a “nagy magyar” ugye…) sötét parasztokról van szó (tisztelet a kivételnek), szóval az eredmény “epicness”. 😀 XDDD Ha legalább lenne egy egységes “közvélemény”, akkor csak azokat köpnék le, akik “nem állnak be a sorba”, de mondom, szerintem ilyen nincs is, vagy ha van, az is folyton változik. (Lásd amit írsz, hogy korábban még kedvelték a kereszténységet, aztán most már lassan ők is “ellenségek” lesznek a szemükben.) Btw, erről az István vs Koppány témáról még az jutott eszembe, hogy Puzsérék csináltak egyszer egy ilyen “A TOP 10 leggyalázatosabb magyar történelmi személyiség” rádióműsoros listát és mit ad Isten, a 10. helyre még pont befért Szent István. 😀 Nem kell az egészet végighallgatni, csak az első tíz perc szól róla. XD

   Persze nem akarom én, hogy itt is hasonló viták induljanak el, de azért ha ezt a tíz percet így végighallgatjuk, nem olyan nehéz elképzelni, hogy Kurucék miért kezdtek köpni Istvánra, meg úgy a kereszténységre ánblokk. 😀

   Ja, illetve még erre akartam reagálni (csak nagyon belejöttem én is a “Kurucoskodásba”… XD)

   “Mondasz valamit, de szerintem ebben az is benne van vastagon, hogy egy ilyen balhé után, azért sokan, valahol jogosan tartanak attól, hogy ha tovább folytatják, előbb-utóbb ők is arra a sorsra juthatnak, mint TC. Ők pedig, TC-vel ellentétben, nem akarnak balhét, mert még TC-nek a balhé, a bíróságra járkálás, pereskedés, az mondhatni az életvitele része, és valahol élvezi is, addig ők nem.”

   Igen, de mondjuk az is igaz, hogy nem virágültetőnek, hanem tolvajkergetőnek jelentkeztek. 😀 Szóval kissé lehangoló, hogy bevállalsz egy úgymond “balhés melót”, aztán az első igazi balhénál inkább abba is hagyod. Bár gondolom az rátett a parára náluk, hogy nem mondjuk arról szólt a hír, hogy “TC-t jól helybenhagyta egy bűnbanda” (mert ez a fajta balhé úgymond még “bele volt kalkulálva” az akcióikba), hanem arról, hogy “TC-t lecsukták önbíráskodásért” (ez viszont már nem volt belekalkulálva, mármint arra már gondolom nem számítottak, hogy majd a rendőrök is velük fognak faszkodni). Illetve igen, az is benne van a dologban, hogy míg TC-nek ez az egész a “buli része”, addig más ember szeretne úgy tolvajt kergetni, hogy amellett van egy állandó munkahelye, magánélete, stb. Igazából TC-nél sem értettem soha, hogy ő egyáltalán miből él, mert állítása szerint programozó és pólóboltos, de amennyit a “hobbijával” (értsd: balhézás XD) foglalkozik, csodálom, hogy mellette van ideje/pénze bármi másra. XD Lásd ezt:

   “Meg épített anno valami gattling elvű tojás szórót is, amivel a buzikat akarta megszórni, de aztán lett velem valami gond, így végül felállítani sem tudta.”

   XDDDDDDDDD “Kissé” beleéli magát mindig a “játékba”… XDDDD Mondjuk a baráti köre is hasonló, pl. múltkor Kurucon végigolvastam a “börtönnaplóját” és ugye ott volt az a rész, amikor még az elején elfogták a barátja lakásán.

   “További kutakodás után elém tettek egy fémedényt is, ami szintén Robiné volt. Eredetileg egy 155 mm-es tüzérségi lõszer hüvelyének fenekeként szolgált, hatástalanítva vette egy military boltban, és hamutartónak használta. Ezt el is mondtam a rendõröknek.

   – Igen ám – mondta a tûzszerész – de a csappantyúja ép!

   Belenéztem, és tényleg. Hú, bazmeg, Robin! Ezen nyomkodtad el a cigicsikkjeidet évek óta! Még jó, hogy én nem dohányzom.”

   Én meg nem annyira értek a fegyverekhez, szóval elmondanátok, hogy TC itt most gúnyolódik, vagy a haverja valóban egy robbanásveszélyes izét használt évekig hamutartónak? XDDDD

 5. A kuruc.info-ról én is tudnék beszélni. Borsodi pulyaként én is vertem rá a faszomat, de aztán felnőttem és rájöttem, hogy a világ egy fokkal bonyolultabb, mint “zsidók, cigók vs magyarok.” Főleg azért utáltam meg annyira őket is és a Jobbikot is, mert nyomták a pofádba, hogy mi az új hivatalos pártvélemény és ha nem fogadod el akkor zsidó vagy zsidóbérenc vagy. A muszlimimádat amit főleg próbáltak forszírozni különösen irritált, mert tudtam, hogy ez fogja őket megdönteni. Na nem azért mert én holmi jós lennék és előreláttam a Menekültválságot, hanem azért mert én már akkor is olvastam Nyugat-európai szélsőjobbos oldalakat, és már akkor se nagyon szerették az aloha snackbar-t. Tudtam, hogy idő kérdése, és ez a vélemény eljut Magyarországra is. Hát persze jött is – Charlie Hebdo (még páran nyomatták a “tökös muszlimok” narratívát és ünnepeltek a kommentekben lol de már voltak buzulmánozók is), aztán Orbán jött a menekültellenes plakátokkal, és jött a Menekültválság. Ha jól tudom már a Jobbik elveszítette azt a kevés százalékot amit sikerült összekaparniuk 2014-ben, és ez csak rosszabb lesz. Kár érte, pedig ők voltak az egyetlenek akik a cigánybűnözésről egyáltalán mertek beszélni, na meg ők rámutattak, hogy a baloldal és a jobboldal mind korrupt és a komcsi időkből ránk maradt hulladék. Még persze fordulhat a kocka, pl hogy ha jön egy új Jobbik vezetés, akik csicskulás helyett, inkább azt hirdetik, hogy Magyarország legyen annyira független, amennyire az lehetséges.

  A Tolvajkergetőkről – hát igen, sajnálatos. Pedig jó lett volna, hogy ha lett volna belőle valami valódi, csak hát minden ellene volt. Nem volt meg a kuruc.info és a Jobbik áldása (kurva nagy hátrány), mind a Fidesz, mind az egész baloldal ellene volt, na meg persze Tomcat személye. Mert hát Tomcat valóban inkább csak provokációra meg önajnározásra használta fel, a legtöbb botrányt kurva könnyen ki lehetett volna kerülni (főleg a pofánlövést). Meg hát az ő személye az, ami miatt a kuruc és a Jobbik teljesen levegőnek nézte őket – ez csak még jobban rámutat a kuruc és a Jobbik álszentségére mondjuk, személyes problémák miatt egy ideológiájukkal egy vonalban álló mozgalmat is készek semmisnek venni.
  Amit szánalmasnak találok, hogy a szent libsik még ilyenkor is kihasználták az alkalmat, hogy kiálljanak a bűnözők mellett. Csak az Indexnek jutott eszébe, hogy felhasználja a Tolvajkergetőket arra, hogy kommunikálják “látod ilyen szar a Fidesz alatt az igazságszolgáltatás, az embereknek maguknak kell hajkurásznia a tolvajokat” pedig hát ez alap politikai húzás. Bár gondolom sejtették, hogy a Fidesz rögtön kiemelte volna, hogy a baloldal alatt is ugyanilyen szar volt, talán még jobban is. De akkor is undorító, hogy a baloldal ilyen pofátlanul leszarja azokat, akiket képviselnie kéne (mármint az egyszeri, keményen dolgozó prolit).

  • Hevesiként, én is azért pártoltam anno a Jobbikot, mert kimondtak olyan dolgokat, amit a régi, poszt-komcsi garnitúra nem mert. Csak sajnos, azóta ők is “belátták” hogy ha a húsosfazék közelébe szeretnének kerülni, akkor nekik is fel kell adni az eszmét, és “be kell állni a sorba”.

   Nálam konkrétan ott szakadt el a cérna, mikor volt az az eset, hogy Kulcsár Gergely, beleköpött a cipőbe, mire a párt, élén Vonával, először elkezdte az elhatárolósdit. Utána meg, szimbolikusan kinyalatták vele a cipőt. Na én ott szembesültem vele, hogy a Jobbik sem különb ám, mint az összes többi.

   A kuruchoz, már másképp álltam, velük szemben, mindig is óvatosabb voltam. Főleg azért, mert nagyon nyomták a náci, Hitler fanolást, ami az én szememben, mindig is valami elképesztően paradox dolog volt. Sohase értettem, hogy egy magát hazafinak tartó ember, aki elméletben büszke a magyarságára, a hazájára, és annak történelmére, hagyományaira, az gyakorlatban, miért Hitleréket, a nácikat, és a németséget tekinti példaképnek? Csak mert ez az én szemben, egy ugyanolyan identitászavaros állapot, mint amikor valaki amerikát, vagy épp japánt majmolja.

  • “A muszlimimádat amit főleg próbáltak forszírozni különösen irritált, mert tudtam, hogy ez fogja őket megdönteni.”

   Mondjuk nekem ez annyira nem tűnt fel (persze simán lehet, hogy azért nem, mert eleve nem követem ilyen szinten a politikát), vagyis inkább úgy mondanám, hogy nem imádták jobban az iszlámot, mint mondjuk a törököket, vagy az oroszokat. Én úgy láttam, hogy egyszerűen előkapták a jó öreg (enyhén tradis) dumát, miszerint “keleten az érték, nyugaton a fertő!”, csak aztán mivel valóban nem annyira egyszerű a világ, megindult a menekültáradat és rögtön nyilvánvalóvá vált sokak számára, hogy azért ennek is vannak ám árnyoldalai, nem is kevés. 😀

   “De akkor is undorító, hogy a baloldal ilyen pofátlanul leszarja azokat, akiket képviselnie kéne (mármint az egyszeri, keményen dolgozó prolit).”

   Igen, egyszer beszéltem egy fazonnal, aki egyrészt Fideszbuzi, másrészt az élet egyéb dolgaiban is egy hülye, tudálékos faszfej volt, viszont mondott valamit, ami sajnos mintha egyre inkább beigazolódna: “A jobboldal legalább úgy lop, hogy azért valamit hagy is neked, hogy legközelebb is rájuk szavazz. A baloldal ellenben teljes mértékben kizsákmányol és pont leszarja, hogy te mit reagálsz erre.” Az idő és a tapasztalat sajnos mintha őt igazolná. Szal azért jobboldalon legalább rizsának ott van a “nagy magyar összetartás” és hasonló lózungok, de a baloldalon eskü azt látom, hogy lassan csak az emberek képébe nem röhögnek, hogy “Hé, te marha! Vedd már észre, hogy nálunk a külföldi mindig előnyt fog élvezni a magyarral szemben, mindegy, hogy öltönyös vállalkozó, vagy “barbár” menekült! De ha ennyire hülye vagy, hogy benned ez még mindig nem tudatosult, természetesen négy év múlva ismét szeretettel várunk a szavazófülkében! :D”

   “A kuruchoz, már másképp álltam, velük szemben, mindig is óvatosabb voltam. Főleg azért, mert nagyon nyomták a náci, Hitler fanolást, ami az én szememben, mindig is valami elképesztően paradox dolog volt. Sohase értettem, hogy egy magát hazafinak tartó ember, aki elméletben büszke a magyarságára, a hazájára, és annak történelmére, hagyományaira, az gyakorlatban, miért Hitleréket, a nácikat, és a németséget tekinti példaképnek? Csak mert ez az én szemben, egy ugyanolyan identitászavaros állapot, mint amikor valaki amerikát, vagy épp japánt majmolja.”

   Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy mindhárom iránti rajongás gyökere igen hasonló. Mindegyik arról szól, hogy látnak egy adott kultúrából/országból egy szeletnyit, ami nekik pont marhára bejön, aztán onnantól rá is függnek és úgy vannak vele, hogy minden, ami tőlük származik, csak jó lehet. Ugye az otakuk Japánnal vannak így, mert vannak benne dugópárnák, meg szexi anime csajok és ha ki sem akarsz lépni a lakásodból, még azt is “támogatják”. Aztán, hogy emellett dögre kell dolgoznod magad, ott is ugyanúgy öregszik a társadalom, mint idehaza, stb-stb., azt vagy a szőnyeg alá söprik, vagy eleve nem is tudnak róla, mert ilyen szinten már nem néztek utána, hogy az általuk olyannyira ajnározott társadalom pontosan hogy is működik és mik a valódi előnyei/hátrányai. Az amcsi-buziknál ugyanez a helyzet, “menő”, meg “a világ legjobb országa”, meg “hamburger, hot-dog, Coca Cola!” (vagy ahogy Michael Moore mondta: “Kóla, puska, sült krumpli” XD), de persze pl. az, hogy mekkora az országban a hülyék aránya és már ez is jelzi, hogy valami ott baromi rosszul működik, az mellékes. 😀 Na, a náci-rajongó is hasonló, vagy azért lesz Hitler papa nagy rajongója, mert szimplán a zsidók iránti utálatához keres valami példaképet és hát kit választana, ha nem őt, vagy pedig ő is valami más kultúra iránt szeretne rajongani, mint a hazai, de mivel Amerikát és Japánt már így is sokan fanolják, ő valami “hipszterebb” országot szeretne imádni és erre kiváló a náci Németország. 😀 (Pláne úgy, hogy már megszűnt, így van benne egyfajta “időtlen báj”, kb. mint mondjuk a Tolkienistáknál Középfölde. XD) Plusz ugye “irányzattól függően” is lehetnek okai, pl. a tradisoknál nagy bónusz, hogy Hitlerék építészeti stílusa (pontosabban Albert Speer-é) hajazott némileg az ókori Római Birodaloméra, de ebbe most annyira nem mennék bele, mert anno Rontom már sokkal jobban előadta nekünk, sok is volt belőle. XDDD Az persze valóban jó kérdés, hogy ha valaki “nagy hazafi”, nála ez hogy egyeztethető össze azzal, hogy közben egy másik országot még a sajáténál is jobban imád, de hát ezt már tőlük kéne megkérdezni. 🙂 Amúgy 1-1 ilyen körülrajongott külföldi “nagy vezér” úgy látom, hogy minden jobbos-generációban megtalálható, szal ha épp nem Hitlert fanolják, akkor mostanában nagy divat még Putyint, illetve Oroszországot éltetni köreikben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: