Carmageddon: Reincarnation – Early Access (Pre-Alpha)

Carmageddon_Reincarnation_EA_cover

Eljött hát ennek is a napja, a lassan több mint 3 éve bejelentett, azóta kisebb-nagyobb szünetekkel, de folyamatosan készülő, új Carmageddon rész első, játszható verziója, alig több mint egy hete vált elérhetővé.

Mivel az alap játék és annak 2. része, gyerekkorom szerves részét képezték, és mivel a franchise sajnos azon címek közé tartozik, ami inkább negatív irányú fejlődésen esett át az első rész után, ezért érthető okokból, elég nagy elvárásokkal, fenntartásokkal ugyan, de mégis lelkesen vágtam bele ebbe a részbe. Leginkább az érdekelt, azt szerettem volna kideríteni, sikerült e végre megfordítani ezt a tendenciát, több mint egy évtizeddel az előző Carmageddon játék, a TDR 2000 után, ami anno minden volt, csak nem méltó folytatás?

A Reincarnation-nek tehát, fel volt adva a lecke, és ugyan ki kell hangsúlyoznom, hogy korai alfa verzióról lévén szó, a játék még félig sincs kész, az eddigiek alapján mégis azt kell mondjam, jó úton halad afelé, hogy kiköszörülje a régi csorbát.

A játék nagyon pofás kezelőfelülettel, és az első részből átvett nagyszerű zenékkel nyitott mindjárt a menüben. Sok menüpont, természetesen még nem volt elérhető, ám az már most látszott, hogy előreláthatóan, többféleképpen, több játékmódban is lesz lehetőségünk játszani. Jelenleg Classic Carma módban, Freeplay-ben, mindössze egyetlen pálya volt elérhető, és mellette 5 választható autó.

Carmageddon_Reincarnation_EA_01

A játékmenetet, leginkább az első és a második rész egyfajta hibridjeként lehetne leírni. Azaz igazi arcadeos zúzás, ahol 3 féle képen nyerhetünk meg egy versenyt. Vagy lefutjuk az adott számú kört, vagy összetörünk minden riválist, vagy elütjük az összes gyalogost a pályán.

Carmageddon_Reincarnation_EA_00

Jó hír, hogy nincs cenzúra, visszaköszönnek a rendőrök és az aknák a legelső részből. A karosszéria elemire képes hullani, törik az üveg, a lámpák, és vannak manuálisan aktiválható power upok, akárcsak 2-ben. Illetve még a TRD 2000 talán egyetlen érdemi újítása is jelen van, vagyis kitörhetők a kerekek.

A rossz hír, hogy a játék bár se nem fagyott, se nem bugosodott nálam, vagy dobott ki, viszont iszonyatosan optimalizálatlan, rengeteg erőforrást zabál meg feleslegesen, és sok effekt nem működik normálisan. Szóval nem véletlen az a 0.1.2-es verziószám. Mint ahogy az se, hogy a pálya, autómodellek mellett is ott a %-os érték, hogy mennyire vannak készen. Megjegyzem, 70% fölött még nem nagyon találni semmit se.

Összességében tehát az eddig látottak, tapasztaltak alapján, bizakodó vagyok. A menü, a pályák, de különösen az autómodellek, valami rendkívül ütősen néznek ki, még úgy is, hogy a többségük alig félkész. Látszik, hogy itt a koncepciós artworkök, nem csak promóciós reklámanyagok voltak, hanem ténylegesen ugyanazt szeretnék visszaadni a játékban, mint amit azokon láthattunk.

Értékeléstől, jelenleg tartózkodom. Ilyen korai szakaszban még nem látom értelmét.

Reklámok

12 hozzászólás to “Carmageddon: Reincarnation – Early Access (Pre-Alpha)”

 1. Kíváncsian várom a kész verziót. 🙂 Gyerekkoromban én is sokat játszottam az első résszel.

 2. Az első negyed évre ígérték a hivatalos megjelenést, de annak nemsokára vége, a játék pedig még közel sincs kész. Szóval szerintem ebből olyan nyár eleje, közepe körül lesz végleges verzió.

 3. Én inkább őszre tippelnék.

 4. Remélem azért addig nem húzzák, de igaz ami igaz, inkább csússzon akkor őszre, és legyen rendesen összerakva. Ez meg epic win! XD

 5. Izgatottan várom a megjelenést! 😀 Remélem lesz dobozos kiadása és nem csak steamen lehet letölteni.

 6. Szerintem ne nagyon éld bele magad. A játék egy indie cím, tehát 99%, hogy csak letölthető formában fogsz tudni hozzájutni. Dobozos kiadása, manapság csak a nagyobb költségvetésű játékoknak van, ez meg nagyrészt rajongói támogatásokból készült ezidáig.

 7. Lett ebből végül valami?

 8. Azóta többször is frissült már, de még mindig Early Access. Valószínűleg jövő év első felében adják majd ki a teljes verziót.

 9. Ja, hallottam már róla. Kíváncsi vagyok, mi változott az Early Access óta, bár én inkább a final verzióra leszek igazán kíváncsi. Arra viszont, egy darabig még biztos várni kell.

 10. A pcdome-on megjelent egy új cikk a játékkal kapcsolatban. Érdekes olvasmány. http://www.playdome.hu/cikk/42059/carmageddon-reincarnation

 11. Nemrég szereztem be én is, jövőhéten majd firkantok róla valamit. =) A cikk egyébként, nagyjából jól körbejárta a helyzetet, de azért van még itt több is, amit mint gyakorlott carmás, kiszúrtam, vagy épp hiányoltam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: