Bolygóközi támadótörpe

Bevallom, nem sok vlogger munkásságát követem nyomon, és még kevesebben vannak azok (sajnos), akik érdekes, értelmes témákról képesek nyilatkozni. Szirmai Geri ripacskodása, hadarása, és az, hogy mindenáron Puzsér Robi szeretne lenni, több mint elég volt ahhoz, hogy néhány videó után hanyagoljam. Dancsó Peti, a rossz magyar filmek, promók, kampányfilmek kritizálásával, kifigurázásával, valami nagyszerűt alkotott, és mondhatni egy hiányt pótolt. A vicceskedő videói azonban, finoman szólva nem érték el a kívánt a hatást, és az se sikerült jobban, amikor alkalomadtán komolykodni próbált. Puszér Robit pedig neki se kéne erőltetnie.

A DumaRagu aka a Maszk Nélküli Manus, számomra ott romlott el igen hamar, amikor Simon nem a Jedi vagy X-Men szerű történetek mesélésénél maradt, hanem a népszerűségét megérezve, átment gyakori kérdések.hu-ba, és elkezdett a rajongói hülye kérdéseire, frappánsnak hitt válaszokat adni. Az Antifaces mára már történelem, akik jól indultak, de sajnos elég hamar kiégtek. A Rossz PC Játékok sorozat szintén rég véget ért. A Baaad Movies pedig őszintén szólva, sohase érdekelt. Anime fronton ott a már összeborult Teazsúr brigád, akiket hébe-hóba megnézek, de aktívan az ő munkásságukat se követem. (Ha valakit kihagytam volna a nevesebbek közül, majd leírjátok.)

A minap azonban, egy egész érdekes emberkére bukkantam. Eddig nem készült valami sok videója, és nemrég indult újra egy nagyobb szünet után, a témák, és az azok kapcsán felmerült gondolatok viszont azt kell mondjam, jók és értelmesek. Ebből linkelném most be a személyes kedvencemet, amin helyenként jókat mosolyogtam:

Reklámok

115 hozzászólás to “Bolygóközi támadótörpe”

 1. Nos, akiket kihagytál, az az
  1.Otherworld
  2.abydos
  3.GarrysModSötétTitkai
  4.UgyvanPlancsizkaEgy
  5.Pempi

  Jó, oké, bevallom, ők elsősorban videósok, mint sem bloggal foglalkozóak, de azért mégis ők a legnézettebbek.

  Illetve minket (AMP)-t is kifelejtettél, de mivel nem kicsit belustultunk – pl én ebben az évadban még csak 6 videót készítettem (Miyazaki filmek, Slayers Premium, Kick-Heart, Bartender, Usagi Drop és Hidan No Aria) -, ezért megértjük, hogy miért nem említettél! 😉

  A srác, akinek a videóját belinkelted nagyon szimpatikusnak tűnik! 😉 Szemmel fogom kísérni!

  Illetve lenne egy kérdésem: nem tudom, mennyire szeretted/kedvelted a Soul Eater-t, mert én bevallom, leginkább a látványvilága és a kicsit Tim Burton-ös “japan style”-os stílusa miatt tetszett.

  Na, most elkezdték ezt a Soul Eater NOT-ot, ami szerintem kiváló alapanyag lehetne a “moe kills anime” írásodhoz, mert amit műveltek… huh… elég, ha csak az eredeti széria openin-ét és ennek a Soul Eater NOT-nak az opening-ét összehasonlítod, és garantáltan szivárványt fogsz hányni! Szóltam! 😉

  • Otherworld-öt szoktam nézni néha, de őket se követem rendszeresen. Na meg sokszor baromira nem értük velük egyet, de ez már mellékes. =)

   Abydos, Visor, ők ha jól tudom gameplay videókat csinálnak. Nekem viszont ez a “játszok és közben kommentálom azt, ami a monitoron történik” elv, sohase jött be. Baromi unalmas és semmitmondó szokott lenni.

   GarrysModSötétTitkai, UgyvanPlancsizkaEgy… ezekről meg nem is hallottam még. =D

   Pempi eredetileg YTpoopokat csinált, azok jók is voltak.

   Ti (is) animéket véleményeztek, csak veletek meg az a baj, hogy nem fejlődtök, vagy csak nagyon lassan. Elmondták már, hogy hagyjátok a francba a moviemakert, meg ne ilyen Ed Wood módra csináljátok, hogy megy a felvétel, aztán úgy ahogy van, alávágjátok, hanem utólag dolgozni kéne vele. Mert az ritka idegesítő, amikor a nyelvbotlások, szókeresések, gondolkodási idő, meg minden egyéb, amit lazán ki lehetne vágni, benne marad. Nálad még nem is annyira, de Rolandnál szinte mindig így van.

   Az új Soul Eaternek, találó az alcíme, mert kb. én is azt mondtam rá, hogy: “Na ezt ne!” Bővebben: http://otakuforum.hu/viewtopic.php?f=59&t=850#p18183

   • Otherworld-nél nem csodálom, elvégre mindent – mondom, mindent – a God Of War-hoz hasonlítanak, még a legelső DMC-ét is, ami kb 4 évvel az első GOW előtt jelent meg.

    Azt hiszem, hogy te inkább a “let’s play”-re gondolsz, bár fene se tudja már, hogy mi a különbség a kettő között.

    UgyvanPlancsizka igazi neve Reactor (vagy Reaktor), a GarrysModSötétTitkai meg Medievil, Reptile és egy pár ember baromkodós videói, amihez a GarrysMod-ot használják. Régen jók voltak meg eredetik, most viszont (főleg, hogy az eredeti 4 tagból 2 már nincs) nagyon le vitték a lécet.

    Én a videóknál először mindig a kommentárt készítem el, aztán jönnek csak a felvételek. Viszont igazad van, hogy ideje lenne technikailag váltani – persze semmiképpen nem akarom Member stílusát másolni és agyon effektezni a videókat -, viszont a Sony Vegas nagyon nem jött be nekem. 😦 Tudsz még néhányat javasolni? Illetve lehet boltban is venni ilyen programot?

    Egy kicsit más, mi a véleményed a mostani választásokról? Én nagyot derültem, amikor Ron Weber-t (nem tudom, jól írtam-e a nevét) kirúgták az MSZP-ből! XD

   • Nincs mese, ebbe is bele kell tanulni. Persze vannak tuttorialok, leírások a neten, azokat át lehet olvasni, általában segítenek.

    Politikát hanyagolnám ha lehet. Nincs most kedvem ezzel foglalkozni.

 2. Azt kell, hogy mondjam, ebben most marhára nem egyezik a véleményünk.
  Szirmai Gergelyt én pont hogy majdnem az egyetlen értelmes magyar vloggernek tartom, akit érdemes követni, ha nem is a humora, ami abszolút szubjektív téma, de az eszmefuttatásai miatt. Azt meg speciel nem értem, miért hasonlítod Puzsérhoz, mert én abszolút nem látok hasonlóságot a stílusuk közt. Kb. annyi közös van bennük, hogy mindketten használják az agyukat, és tudnak fogalmazni.
  Dancsót nem nagyon néztem, én inkább rá mondanám, hogy rohadt erőltetettek a poénjai.
  Dumaraguval kb. 2 hete találkoztam először, máig nem egészen értem, hogy ez most mi szeretne lenni.
  Antifaces, Rossz PC Játékok, faszák voltak, amíg voltak. Bár előbbihez még terveznek részeket, néha-néha kidobnak egyet, mint pl. a Facebookos rész. De KennyTheOne most is aktív a RetroShock! szériájával.
  Baaad Movies, Teazsúr brigád (vagy mi): életemben nem hallottam róluk.
  És asszem ezzel a Matabarnával sem kötök közelebbi ismertséget. Meghallgattam a videót, és ugyan nem tagadom, hogy a gondolatai értelmesek, de egyben akár velem is elbeszélgethetsz ezekről, és kb. ugyanide lyukadunk ki, csak nem kellett róla videót csinálni. Értem én, hogy szólásszabadság, meg minden, de muszáj lassan már mindenkinek vlogot indítania, hogy megmutassa a youtube-on az országnak, hogy több agysejtje működik, mint egy sárgarépának? Mert a “poénjai” ugyanolyan laposak, az előadásmódja meg ugyanolyan unalmas volt, mint Dancsó Petinek. Ennyivel/ennyiért egyszerűen kár, sőt, FELESLEGES vlogot gyártani.

  • Attól mert nincsenek világmegváltó gondolatai, úgymond “nem mond semmi újat”, és hétköznapi stílusban, közérthetően fejezi ki magát, szerintem még kifejtheti a véleményét. Ha össze tudja szedni a gondolatait, és értelmes véleményt, jogos kritikát tud formálni, akkor már nem dolgozott hiába. Persze mondhatod erre, hogy “nem sok” de elnézve az átlag magyar vlogok minőségét, témáit, még mindig a jobbak közé sorolnám.

   Szirmairól annyit, hogy neki is vannak jó gondolatai, ezt nem tagadom, és tény, hogy van egy stílusa, amit lehet szeretni. Csak hogy egyrészt, ez se fog bejönni mindenkinek. Másrészt sokszor azért ő se csinál mást, mint kimondja a nyilvánvalót, és/vagy amit már előtte oly sokan. Egyébként két adalék hozzá, az egyik: http://imagerz.com/QE5BUEtvAwMCUlxFRQVQ A másik pedig, amit már többen is leírtak több helyen, hogy amikor kinn volt például egyes conokon, miután nem vette a kamera, baromi nagyképű, flegma módon beszélt az emberekkel.

   Szóval ahogy mondod, ebben nem értünk egyet, de van ez így. =)

   • Peter, nemááár :D… Azért az “adalékon” elég jót röhögtem, mert gyakorlatilag nem volt más, mint a “konkurencia” szardobálása, bármiféle link vagy referencia nélkül az említett “külföldi videósokról”.
    Ezt meg kb. minden hírességről elpanaszolja néhány sértett kisgyerek, akiknek valszeg az a sirámuk, hogy nem válaszolt rögtön készségesen az idióta kérdéseikre, amiket ilyenkor általában föltesznek, és ezt “nagyképű, flegma bunkóságnak” könyvelték el. Érdekes módon én meg jóval többször olvastam, hogy élőben is halál jó arc. Namost kinek van igaza? It’s the internetz.
    Röviden: azért pont tőled nem vártam azt, hogy ennyire naiv legyél.

   • Konkurencia harcról azért nem beszélnék, mert mindkettő kvázi teljesen másban utazik. Szirmai hollywoodi filmeket véleményez, Dancsó pedig magyar filmeket, főleg régebbi, sokszor elfeledett darabokat.

    Hogy amúgy mi áll a kettejük közti konfliktus hátterében, arról nem nagyon találtam semmit, de Dancsót azért nem úgy ismertem meg (már amennyire meg lehet valakit ismerni így videók alapján), hogy alaptalanul vádaskodna.

    Akárhogy is van, a véleményem meg van mindkét félről. Dancsó filmkritikái meg szoktam nézni, ám mivel azokból egyre kevesebb van (ami persze érthető, mert fogy az alapanyag) a csatornáját is egyre ritkábban látogatom. Általában havonta egyszer ránézek, van e valami új, ahogy a többivel is szoktam, ami érdekel.

   • Onnantól kezdve, hogy vloggerek, filmekben utaznak, és mindketten a humor eszközeivel próbálnak élni, igenis egymás konkurenciái, ezt mi se bizonyítja jobban, hogy lépten-nyomon összehasonlítgatják őket az emberek.

   • Csak hogy hiába hasonlítgatják őket tévesen egymáshoz, ha mindketten teljesen mást nyújtanak, a potenciális nézőnek. Aki hollywoodi filmekkel kapcsolatos elmélkedésekre kíváncsi, az hiába megy Dancsóhoz, és fordítva. Szirmaitól sem fogsz magyar filmekről szóló kritikát kapni. Más a profiljuk.

   • Ettől még továbbra is egymáshoz hasonlítgatják őket, és itt most totál lényegtelen, hogy jogosan vagy tévesen, maga a tény a fontos. Mivel ez is mutatja, hogy nagyrészt egy “közönségről” van szó. Amúgy érdekes módon Szirmaitól még nem találtam sehol a Dancsótól belinkelthez hasonló, bizonyíték nélküli szardobálást (sőt, semmilyen fajta szardobálást), azért ez is elmond valamit mindkettejükről.

   • Hogy mit gondolok Szirmairól és Dancsóról, azt leírtam a lentebbi wall of text-emben, viszont ehhez a “vetélytársak-e, vagy sem?” témához még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem azok. Mindketten filmekkel foglalkoznak, oké, hogy más-más stílusban, illetve az egyik magyar, a másik meg jellemzően amcsi filmekből válogat, de ettől még mindketten úgymond “filmkritikai műsort vezetnek” a maguk módján. Plusz hozzá kell tennem, hogy ilyen “ki a jobb vlogger?” témában mindig ez a két név kerül elő, ergo valszeg nekik van a legnagyobb fantáboruk, olyasmi ez, mint anno a Naruto vs Bleach “harcok” a fanok között. XD Vagy, hogy egy komolyabb példával jöjjek: amikor úgy emlegettem egyszer az Akirát, mint a GITS nagy vetélytársát a cyberpunk animék műfajában, Muffin jó szokásához híven egyből jött oltani, hogy “WTF, hogy lehetnének ezek vetélytársak, amikor még csak nem is egyazon évtizedben készültek? O_O” Sajnos benézte, kb. 2-3-an keltek a védelmemre egyből, hogy ezek bizony az idők során ilyen “kultuszfilmek” lettek a műfajban és való igaz, hogy az egyik az 1980-as években, a másik meg a 90-esben készült, de ettől még a témájuk, stílusuk, hangulatuk miatt bőven konkurensei egymásnak és a mai napig szeretnek arról beszélni a fanok, hogy most akkor melyik film “veri meg” a másikat és miért. Én ugyanezt látom a Dancsó – Szirmai témában. Amcsiknál amúgy még pályafutásuk eleje körül NC és AVGN csináltak is egy közös videót, ahol egymás ellen harcoltak, pedig ők még távolabb állnak egymástól, hiszen az egyik filmekkel, a másik játékokkal foglalkozik, de ott is az volt a helyzet, hogy mivel akkoriban még csak ők voltak, mint “két nagy fikagép, akiken jólesik röhögni”, ezért a fanoknak maga az alaptéma édesmindegy volt, a beleélésük/sílusuk miatt nézték mindkettőjük videóit, ergo ilyen téren ők is konkuráltak egymással.

   • Nyilván mindkettőjüket olyan emberek fogják nézni, akiket érdekel a filmek világa, és ezt lehet egy közönségnek venni, csak hogy ez a közösség sem homogén. Más és más érdeklődési körrel rendelkező rétegek vannak benne, és mind Szirmai, mind Dancsó más-más igényt szeretnének kielégíteni.

    Természetesen vannak átfedések, mert sokan vannak, akik mindkettőt nézik, viszont mindkét emberkét másért. Ha teszem azt, mindketten hollywoodi filmeket kritizálnának, akkor már jogosan lehetne őket egymáshoz mérni, mert mindketten ugyanazzal akarnának érvényesülni. Mivel azonban nem ez a helyzet, így nem látom értelmét annak, hogy úgy állítsák be őket, mint ha riválisok lennének.

    Dancsó vs Szirmai ügyben, csak ismételni tudom magam. Én nem úgy ismertem meg Dancsót, mint aki a levegőbe beszél, és ok nélkül állít valamit. Ha nagyon érdekel, írja rá YT-n privátot. Engem annyira nem izgat ez a téma.

   • “Dancsó vs Szirmai ügyben, csak ismételni tudom magam. Én nem úgy ismertem meg Dancsót, mint aki a levegőbe beszél, és ok nélkül állít valamit. Ha nagyon érdekel, írja rá YT-n privátot. Engem annyira nem izgat ez a téma.”

    Ne értsd félre, azt én sem gondoltam, hogy hazudgálna kínjában, vagy ilyesmi, egyszerűen csak értelmesebben, úgymond “felnőttesebben” is lereagálhatta volna a negatív kritikát, főleg úgy, hogy ha az az egy darab Szirmais hasonlítgató mondat nem lenne ott a szövegben, akkor még az sem lenne biztos, hogy Szirmai-fanboy az illető, simán lehetne egy hülye hater, vagy troll. Dancsó egy trollkodást is így reagál le? Ha nekem beírnának egy ilyet, aminek az a végső konklúziója, hogy “jellemtelen és unszimpatikus”, szerintem max annyira méltatnám, hogy “Így jártál…”, de nem kezdenék el én is köpködni, ráadásul ugyanazon az óvodás szinten. Dancsó viszont erre fel először “bosszúból” beszól Szirmainak (holott nem ő ment oda hozzá faszkodni, hanem egy hülye elvakult fanboy, aki valszeg a saját fejéből sem lát ki, annyira el van szállva Sz-től), és közli, hogy már a hasonlítgatás is sértés számára, ezután pedig próbál visszavágni, amiből a mások által ezerszer előtt “ripacskodik és angol kötőszavakat használ” sértésre telik csak neki. (Megjegyzem, utóbbit mindenki valami “menőzésnek”, vagy hasonlónak gondolja, pedig lehet, hogy szimplán ráragadt Szirmaira az Amcsiban töltött évei alatt és már “önkéntelenül” beszél így. Plusz tényleg van néhány olyan szó/kifejezés, amit bajos átültetni magyarba, mert pl. az angol “FUCK YEAH!” maximum “ez fasza!” lehetne magyarban, de még így is olyan más érzés, érzed, hogy nem pont azt fedi le. Vagy ott van pl. az “epic shit”, na ugye ez megint olyan, hogy angolul egyértelmű, hogy akkora fanolást jelent, hogy az illető szinte magán kívül van az élvezettől, de ezen is lehet agyalni, mire találsz neki egy megfelelő magyar jelentést, mert az “epikus szar” sajnos nagyon más hatást kelt. XD)

    Na, de Dancsóra visszatérve: ennyi még oké lett volna, mert fogjuk rá, hogy hülyére hülyén válaszolt, lement a szintjére, mert tele lett vele a töke. Ezután viszont beírt neki Huszár Péter, aki még ha keményen is, de mindenféle anyázás és sértegetés nélkül leírta, hogy szerinte mi az alapvető különbség egy Dancsó és egy Szirmai videó között. (Amikkel egyébként nagyrészt egyetértek.) Ezt szintén lereagálhatná annyival, hogy “én ezt tudom nyújtani, ezt szeretem csinálni, nem hiszem, hogy mindenkinek “Szirmai 2-nek” kellene lennie”, vagy valami ilyesmi. Erre fel Dancsónak megint mi a válasza? Tovább basztatja Szirmait, először is felhozza, hogy Szirmai külföldi vloggerek poénjait lopja és attól tűnik magyarban olyan fú, de eredetinek. Na most ez részben igaz, mert pl. nem egy NC poént láttam viszont nála, csupán más köntösben, de pont Dancsó beszél erről, akinél ezek a nyúlások szintén ugyanúgy tetten érhetőek?

    Aztán: “Operatőrnek vallja magát, de saját magát sem tudja bevilágítani.” Őszinte leszek, nem kizárt, hogy ennél a pontnál én vagyok a laikus paraszt, de egyszerű nézőként nem tűnt fel, hogy mondjuk Szirmai videói sötétebbek lennének Dancsóiénál, vagy ilyesmi. Valóban volt pár videója, ahol láthatóan “bealkonyult”, meg behallatszott az utcáról a mentő hangja, meg ilyenek, de akkor elnézést is kért, mondta, hogy jelenleg nem tudja a stúdiót használni, otthon meg ennél jobb viszonyokat képtelen teremteni. Ez a “FUCK YEAH, ugye” meg ismét a “sértődött öt éves” hangja, aki kínjában már nem tud máshol belerúgni az ellenfelébe.

    Szóval azt nem mondom, hogy ezek kamuk, csak látszott, hogy egyből a szívére vette a dolgot és nem tudta józanul lereagálni, pedig ennél szvsz “elegánsabb” is lehetett volna. Meg oké, egyszer belefér, de ha sorozatosan így reagál a negatív postokra, esetleg törli is őket, akkor ez már majdnem Animax-fórum szint, ott sem bírták elviselni, ha nem nekik volt igazuk.

   • Ja ezt Zoltánnak írtam, csak közben beelőztél, de ha így alakult, akkor már reagálok. =)

    Abban igazad van, hogy Dancsó ha már vádaskodott, csinálhatta volna megfontoltabban, meg nem kellett volna lemennie a srác szintjére. Ha csak magamból indulok ki, pár ilyenbe én is beleszaladtam anno, pedig jobban jártam volna, ha leszarom, vagy ha már válaszolok, akkor nem megyek le a másik szintjére. (Ma már igyekszem ehhez tartani magam.)

    A kommenteket (mivel általában elég sok összegyűlik) nem szoktam a YT videói alatt olvasgatni, max az első tízen párat, de eddig még nem hallottam róla, hogy a negatív véleményt törölte volna. Persze lehet, hogy volt ilyen, csak én nem tudok róla. Én csak a film kritikáit szoktam nézni.

   • “A kommenteket (mivel általában elég sok összegyűlik) nem szoktam a YT videói alatt olvasgatni, max az első tízen párat, de eddig még nem hallottam róla, hogy a negatív véleményt törölte volna. Persze lehet, hogy volt ilyen, csak én nem tudok róla. Én csak a film kritikáit szoktam nézni.”

    Ja bocs, ezt a részét meg én írtam félreérthetőre. Szóval nem úgy értettem, hogy volt már példa nála posttörlése (vagy ha volt is, én sem tudok róla), csak a belinkelt sértett hangnemű válaszáról ugrott be, hogy remélem azért ez nála valami kivételes reakció volt (bal lábbal kelt fel aznap, vagy ilyesmi… XD), mert ha ilyen könnyen felhúzza magát egy random hülye fanboyon is, akkor ha később még jobban eldurran az agya, remélem nem kezd majd törölgetésbe is, mert hosszútávon az ilyen viselkedéssel is veszthet nézőket. (Akik gondolom azért fontosak neki.)

   • Dancsó “szakszerűen” videó tényleg elég erőltetettek és nagyon gyakran olyan. Szirmainak a stílusa, az “üvöltve beszélek, hogy a süket is hallja” és a közbeni beszédstílusa is eleve azt a flegmaságot jelzi, amit írtál is a conos dologról. ezen kívül az álfilozófia, amit gyakran lenyom mellette, önálló gondolatai sincsenek csak a liberális média által sulykolt dumákat mondja vissza több esetben (kezdve a melegektől, egészen a nemi szerepekig). Abban annyi egyéniség van aztán, mint egy kapaélnyi földben…

    Az “operatőrnek vallja magát” részhez annyit, hogy valóban: viszonylag sokszor hangzott el tőle, de rendkívül előnytelenül világítja meg magát. s mondom ezt úgy, hogy pusztán van egy esztétikai érzékem a dolgokhoz, amúgy az operatőrködéshez, megvilágításokhoz nem értek. Ha a Teazsúrosokkal dolgozok együtt (az a pár alkalom Memberrel, ugye), akkor természetes fénnyel dolgozok. Bár sok élő képsorom nem is volt… =D

    De hasonlóan (a vakondok szintjén) “mélyen becsült” Dobay úrhoz, Szirmai is már annyi mindennek kiadta magát és kábé olyan makacsan állítgatta is, hogy ő bizony igen és akkor is. Normál ember ilyet nem csinál. Mondhatnám magamról, hogy reaktorfizikus vagyok, mert érdekelnek annyira a gépek és a nukleáris energia, de ha azzal dolgoznék, akkor itt második Csernobil/Fukushima lesz egyből (mint egy instant event egy játékban, úgy kell elképzelni)… Úgy hogy megmaradok annál, amihez értek: a fordítás, a könyvtárügy, könyvtártan, szerzői jog, morál, XX. századi történelem.

 3. RONTOM-BONTOM! Says:

  Érdekes, hogy a poszt fő témájáról (a videóról) alig esett szó. Péter, te ateista vagy, vagy csak tetszett a srác előadásmódja/érvrendszere?

  A véleményünk hasonló a vloggerek terén (micsoda meglepetés… :D). Szirmai szerintem egy jelenség, ő az a tipikus Y generációs próféta, akit a Z nemzedék tagjai már meg se kérdőjeleznek, mert gátlástalanul kiszolgálja az igényeiket. (Érdemes megnézni az évszámokat, ha valaki nem ismeri a jelzéseket. Azok alapján egyértelmű lesz, hogy kikről van szó.

  Remek párhuzamot lehet vonni közte és a sikongatós svéd senkiházi között:
  – mindig a náluk pár évvel fiatalabbak a célközönség (Z), a velük egyidősek közül (Y) csak azokat érdeklik, akik együtt folynak a mainstreammel, és így támogatják a generációváltást. Vegyük szemügyre ezt a jelenséget a nosztalgia nézőpontjából. Akik nosztalgiáznak, a “drága ’90-es évekről”, a mobil nélküli gyerekkorról, a pixelvérben úszó low-poly modelles játékokról, az iskolai verekedésekről, a szülői szigorról stb. beszélnek és ezeket kívánják vissza, általában politikailag is a jobbos-konzervatív felfogásúak és egyszerűen károsnak látják a mostani irányt. Akik viszont tárt karokkal fogadják a modern jelenségeket, a legtöbbször balos-liberális nyikhajok. Ez pedig kulcsszó, ugyanis:
  – mindketten nyikhajok. Kiválóan képviselik a modernitás életképtelen ficsúrjait, akiket csak nemi szerveik különböztetnek meg a nőktől. Fájdalommal állapítottam meg, hogy még a szakáll ereje sem elég ahhoz, hogy ezeket férfiaknak lehessen nevezni. :'(>
  – mindkettejüket elutasítja az, aki legalább felszínesen foglalkozott már marketinggel, arculatépítéssel stb. (Itt pedig nem tanulmányokra gondolok, hanem a legalapvetőbb médiakritikák ismeretére, akár Puzsértól.) Az ilyen emberek számára teljesen egyértelmű, hogy mennyire olcsó eszközöket használnak ahhoz, hogy az internethasználók legalját maguk köré gyűjthessék. Az ezredszerre is eljátszott sikolyok és a random “viccek” folyamatos “újrahasznosítása” pewdienél ugyanaz, ami az angol szavak, frázisok ismételgetése és a zsebfilozofálgatás Szirmainál.
  – egyikük sem eredeti. Mindketten korábbi videósok anyagaiból tákolták össze a maguk szintjén díjnyertes kombót.
  – kiberkurvák. Egyre erőltetettebbek a videóik, hiszen ők mára termékekké váltak, így csupán fogyasztói igényt elégítenek ki. (Ez sajnos újabban egyre inkább ráillik Dancsóra is.)

  Dancsóról mindent elmondtál, az újabb faszkodásai egyszerűen nem viccesek. Persze azt hozzá kell tenni, hogy ez sem teljesen igaz… Egy bizonyos korosztály számára azok. Itt is fel lehet állítani egy mókás képletet, miszerint Dancsó jobbján FreddyD, balján pedig Szirmai áll, ő pedig lavírozni próbál a kettő között. (Nem szimpátiában, stílusban.)

  A DumaRagu nekem ugyanott romlott el, ahol a VideóMánia: észrevették a határaikat, és gondolkodás nélkül megálltak, majd visszafordultak megkeresni a középpontot. Karrierük elején haladtak egy irányba, de amikor már volt egy jelentősebb rajongói táboruk, ahelyett, hogy csinálták volna azt, amit addig, belementek az üzletpolitikába. Egyes nézeteiken finomítottak, másokat eltüntettek, ami viselkedés meg tetszett a birkáknak, azt felvették. Az Arc Nélküli Manus szösszeneteiben tűnt fel anno, hogy egyértelműen kerüli a véleménye kifejtését azokban a témákban, amiknél nincs középút, csak “igen”, vagy “nem” lehetőség. Ha ezekben a kérdésekben is megnyilvánulna, azzal besorolná magát egy adott blokkba, és az ellenblokk bizonyos tagjait elveszítené a nézőtábor. Azt meg ugye nem lehet, mert még a végén hitelesek leszünk.

  FreddyD volt talán az egyetlen korrekt magyar videós az ismertebbek közül. Igaz, hogy ő AVGN alapjain indult el, de a stílusa teljesen egyedi volt, nem játszotta a fejét (1-2 videó mondjuk becsúszott) és nem próbált minden áron a közönség kegyeiben maradni. Rengetegen követték az unott hangon előadott, de minőségi – és a legtöbbször spontán vicces – kritikáit, de amikor abba kellett hagyni, hát abbahagyta. A prioritások számára teljesen világosak voltak, röviden: felnőtt.

  • Eredetileg csak a videót akartam belinkelni, de aztán erőt vettem magamon, mert anno már többen faggattak arról, hogy hányadán állok a hazai vloggerekkel, és gondoltam akkor már összerakom a kettőt egybe.

   Egyébként igen, egyetértek a videó tartalmával, és osztom a srác nézetit ebben a témában. Magamat nemzeti érzelműnek tartom, de nem tartom jónak azt a nagyon konzervatív látásmódot, miszerint ezzel automatikusan együtt jár az, hogy az embernek hívőnek kell lennie. Régen ez valóban így volt, vagy legalább is fontos erény volt, de ma már ez se ennyire egységes. Persze ha valaki hisz, azt én tiszteletben tartom, de cserébe elvárom, hogy ő is tartsa tiszteletben az én döntésemet, és ne akarja rám erőltetni a hitét.

   FreddyD-vel kapcsolatban tény, voltak mellényúlásai, amikor olyan játékokat nevezett rossznak, amik nem okvetlenül voltak azok, inkább középszerűek (Terminator 3, Wanted Guns, Home Alone, Deathbringer). AVGN-t valóban alapul vette, ezt többször el is ismerte, és akadtak olyan videói is, mint például a Big Rigs, Country Justice, amiknél más, hasonló külföldi videókat vett alapul. De mindezek ellenére, a hibáival együtt is egy jó sorozatot rakott össze, amit aztán sokan meg is próbáltak lemásolni, kevés sikerrel.

   Emlékszem volt egy olyan 13 éves forma gyerek, aki letöltötte a Mesterlövészt, aztán ugyanazt kezdte róla elmondani, sőt ugyanazokat a szófordulatokat, poénokat sütötte el, mint amit FreddyD. =D

 4. Ejj, annyira sejtettem, hogy előbb-utóbb elő fog kerülni a “Dancsó fasza, mert ő jobboldali, Szirmai meg egy liberális kis buzi köcsög” téma és lám, igazam is lett, épp csak nem lett még ennyire “markánsan” megfogalmazva a dolog, de egyre inkább halad efelé a téma. Ebben az esetben pedig ez szerintem azért hülyeség, mert rohadtul nincs annyi politikai tartalom akármelyik srác videójában, mint amennyit a fanok belelátnak. Ha Szirmai elkezd amolyan “amcsisan” a toleranciáról magyarázni, vagy Dancsó ellő egy zsidózó poént, az épp aktuális “ellentábor” egyből hurrogni kezd, hogy “ITT A JEL, ITT A JEL! ROHADT JOBBOS/BALOS!”, holott ezek olyan szinten apróságok a teljes “munkásságukban”, hogy szvsz bőven nem ilyesmin kéne fennakadni. Még a Tolvajkergetős vagy milyen postnál, ahol Balaaz, Palacsinta és Rontom-Bontom rögtön parlamenti vitát csináltak, értettem a dolgot, hiszen Tomcat azért erősen politizál, konkrétan le sem moshatná magáról a dolgot, akármit is tesz, ő nem bírja ki, hogy ne nyomasson kétpercenként valamilyen jobbos frázist és ne hangoztassa politikai nézeteit, így nála majdhogynem kikerülhetetlen, hogy az ember ne politikai szemszögből ítélje meg. De könyörgöm, két, elsősorban filmekkel foglalkozó fazon vlogját, illetve “teljesítményét” tényleg az alapján kell meghatározni, hogy milyen a politikai hovatartozásuk?

  “Akik viszont tárt karokkal fogadják a modern jelenségeket, a legtöbbször balos-liberális nyikhajok. Ez pedig kulcsszó…”

  Akkor kérlek “magyarázz meg” engem is, aki nem igazán érzi magát liberálisnak, az ész nélküli “modernizálódást” pedig még kevésbé csípi, ennek ellenére Szirmai videóit nem csak szórakoztatónak, hanem sokszor még elgondolkodtatónak is találja. (Megjegyzem, Dancsó videóit is imádom, mielőtt részrehajlással vádolna bárki is.) Én vagyok akkor a “hiba a Mátrixban”, vagy mi? XD

  “- mindketten nyikhajok. Kiválóan képviselik a modernitás életképtelen ficsúrjait, akiket csak nemi szerveik különböztetnek meg a nőktől. Fájdalommal állapítottam meg, hogy még a szakáll ereje sem elég ahhoz, hogy ezeket férfiaknak lehessen nevezni. :’(>”

  Oké, de akkor meséld már el, hogy pl. egy Dancsó mitől “férfiasabb” egy Szirmainál? Testalkat egyezik, ripacskodós túljátszás szintén megtalálható mindkettőnél, max kissé más stílusban, mert nyilván két különböző emberről beszélünk. Vagy D rendben van, mert az ő világlátása egybevág a te politikai nézeteiddel is és akkor már spanod a gyerek egyből? (De amúgy nem is értem, most valami testépítő állatnak kéne kinéznie X vagy Y vloggernek, hogy neked megfeleljen? XD Vagy fullkomolyan kéne ledarálnia minden témát, mert ha sikongat/hülyéskedik, az már egyből “nyikhaj, életképtelen ficsúr”? Megjegyzem, Dancsónak csak egy kicsit van kevesebb pofavágós/erőltetett túljátszása, mint Szirmainak, szóval megint csak nem értem a dolgot…)

  Szóval no offense, de mintha te már nagyon belemennél a személyiségükbe és kész “lélektérképet” rajzolnál sok vloggerről, pusztán az alapján, amit a videóikban látsz róluk. Persze most kérdezhetnéd, hogy én talán jobban ismerem őket? Nem, de épp ezért nem is folyok bele mélyelemzésekbe, amikből végül olyasmiket hozok ki, hogy az egyik egy “nem férfi”, a másik meg egy beszari kis konformista. Mert te kb. ezt csináltad, pusztán olyan videók alapján, amiket valszeg eleve szórakoztatási/nézettségi céllal csináltak a készítők.

  Na, asszem erről most ennyit, látva a Tomcat téma alatti vitát, úgy sem fogod ezt szó nélkül hagyni és kapok majd hatvan jobboldali témájú linket, hogy műveljem ki magam a témában egészen addig, amíg nem fogom PP-t, vagy Szirmait a világ ellenségének gondolni, de addig is, amíg ez el nem kezdődik, még gyorsan hozzászólok az eredeti témához is, vagyis megpróbálom véleményezni, hogy én mit gondolok az általam nézett vloggerekről.

  -Kezdjük akkor azzal, akiről az eredeti post szólna, mondhatjuk, hogy őt “Péter ajánlotta”. Hát tényleg nem azért Peti, de Szabó Zolival értek egyet, ebben a fazonban semmi extra nincs. ^^” Oké, persze, meg tudja fogalmazni a gondolatait, de ahogy Zoli írta, ugyanerre képes bárki, akinek több agysejtje van egy sárgarépánál. Illetve ami ennél is jobban zavart, hogy nem szórakoztatott. Nem azért, mert a mondanivalójával nem értek egyet (hiszen ez sok Szirmai videóra is igaz pl., mégis kedvelem), hanem mert száraz, unalmas, tankönyvi stílust éreztem az egészben. Az utolsó egy perc, amikor összefoglalja az egészet, na AZ ütött! 😀 Viszont előtte 7-8 percnyi unalmat kellett végigülnöm, ami nem volt nagyobb élmény, mintha egy fórumos vitát, vagy egy Wikipedia szócikket olvastam volna “hit vs ateizmus” témakörben. És akkor itt utalnék vissza Ronton-Bontomra, aki szerint ugye nem egy vlogger “netkurva”: Az a helyzet, hogy sajnos szerintem bizonyos szinten muszáj azzá válniuk, már ha nem valamilyen vérkomoly témájú/stílusú vlogot akarsz csinálni. Ez az egész videóvlogolás (vagy legalábbis a szórakoztató, közönséget kiszolgáló válfaja) nálam olyan, mint mondjuk a stand-up comedy: el akarsz valamit mondani az embereknek, de ez még kevés. Ha szórakoztatni is akarod őket közben, bizony ki kell alakítanod magadnak egy jellegzetes stílust (ami lehet saját, lopott, vagy kevert, ez már a vloggeren múlik), forgatókönyvszerűen meg kell írnod az egész mondandódat, visszatérő poénokkal kell operálnod, amihez a nézők kötődhetnek, stb. Mondhatnám, hogy igazi showmanné kell válnod, az más kérdés, hogy ez kinek mennyire és hogyan sikerül. A linkelt videós fazonnak szvsz semennyire sem.

  -Szirmai Gergő: Igen, ő ma az egyik legmegosztóbb vlogger a magyarok között, jellemzően az egyik tábor pont azért szereti, amiért a másik utálja, ami az egyikük szerint rohadtul vicces, a másikuk szerint már erőltetett, buzis ripacskodás, stb. Én kedvelem, pont azért, mert lehet “zsebfilozofálásnak” hívni, amit csinál, de amíg pl. Mr Ateista videóját kedvem lett volna két perc után kinyomni a dögunalom miatt, addig Szirmainál tudom, hogy simán végig fogom ülni, pont azért, mert hadar, mert pörög az egész, mert az értelmes témát is poénok fűszerezik, stb. 27 évesen nem tudom, hogy mennyire számítók amúgy “Y generációsnak”, de épp eléggé “hiperaktív” vagyok ahhoz, hogy élvezzek egy ilyen idióta pörgést, így engem még az sem zavar, amit pl. sokan a szemére hánynak, hogy úgy hadar, hogy érteni alig lehet. XD Mondhatnám úgy is, hogy szart se ér az ember egy lexikonnyi tudással, ha képtelen azt átadni bárkinek, mert az illetőt nem érdekli/unja. Szirmai viszont egész ügyesen tol le az ember torkán akármilyen kényes témát, mert ezt szórakoztató formában teszi. Igazából ha rosszat kéne rá mondanom, az max az lenne, hogy “igen, tipikus példája a túl sokat volt amcsiban és elhülyült tőle” újhullámos hülyegyereknek, csak amíg Rontom már ennyitől egyből máglyára küldené, én azért ezt el tudom nézni neki és cserébe hétről-hétre jól szórakozom, plusz nem egyszer még el is gondolkodtat és egy kicsit talán abban is segít, hogy el tudjam képzelni, milyen lehet egy alapvetően pozitív változásban bízó baloldali lelkivilága. (Mert azt mondanom sem kell, hogy amit pl. a politikusaink művelnek “baloldaliság” alatt, az nem hogy nem teszi számomra szimpatikusabbá azt az oldalt, de komplett elmebetegnek láttatja.)

  -Dancsó Péter: Szintén nagyon kedvelem. Ő azért is hiánypótló, mert mielőtt az eredetiséggel dobálóznánk akármelyiküknél is, mondani sem kell, hogy mindketten az amcsi Nostalgia Critic-et koppintják. (Dancsó még paródiát is csinált róla.) Mivel Szirmai hamarabb startolt, ezért elsőre azt hittem, hogy majd az ő vlogja lesz ilyen “végigmegyünk 1-1 filmen és közben jól leoltom” stílusú. Aztán persze idővel kiderült, hogy ez inkább csak az alapjaira igaz, mert az ő műsora azért másról szól és szereti valami értelmes/elgondolkodtató témával is összekötni az aktuális filmet. Dancsó viszont már tényleg úgy jelentkezett, mint “a magyar NC” és amíg kéthetente hozta ezeket a videóit, nem is volt vele semmi bajom, még úgy sem, hogy Szirmainak kb. valóban szöges ellentéte sok szempontból. Aztán sajnos elkezdődött a leépülése, ami nálam bőven a “Szakszerűen” videósorozata előtt indult. Kezdődött a dolog azzal, hogy a kéthetente rendszeresen jelentkező “show”-t tök random időre váltotta fel. Volt, hogy havi egyszer, de volt, hogy még ritkábban jelentkezett. Persze értem én, hogy egy videó elkészítése függ az alapanyagtól, függ a készítő idejétől/energiájától, stb., de ha egyszer rászokatod a nézőt a rendszeres időközönként osztott “anyagra”, akkor utána már nagyon nehezen nézi el neked, ha egyre ritkábban “lőheti be magát”, csak azért, mert miattad “akadozik a beszerzése”. Ilyenkor lehet, hogy ott is hagy, mert pl. a Szirmai nevű díler még mindig hetente osztja neki a cuccot és akkor inkább “tőle vásárol”. Na, de ez még belefért volna, viszont jött a második húzása, amit már konkrét szemétségként könyveltem el. Ez pedig a fizetős DVD-k voltak, ráadásul rajtuk a kötelező “csak a lemezen megtalálható extra tartalommal!”, vagyis ha annyira “netkurválkodásról” akarunk beszélni, Dancsó ötvenszer hamarabb esett bele ennek csapdájába, mint Szirmai, hiszen nagyon hamar a tudtunkra adta, hogy szeretne ő ebből a “bohóckodásból” pénzt is látni. Ez meg nekem eléggé rossz szájízt okozott, főleg úgy, hogy sem Szirmainál, sem FreddyD-nél, sem semelyik másik fazonnál nem láttam még ilyet. És nem csak arról van szó, hogy akiknek nem elég a YT-n nézni, azoknak kiadja DVD-n is, hanem hogy konkrétan azért hanyagolta a YT-s “fő műsorát”, mert a DVD-n dolgozott, hogy aztán elmondhassa, hogy “a második DVD is megjelent, immár 70-80% olyan tartalommal, amit csak a lemezen láthattok!”. Nálam ez már faszság és valamilyen szinten a rajongók szembeköpése, ez van. Főleg szemét húzás ez akkor, ha tőlük lettél “valaki” és így hálálod meg. Majd nem sokkal ezután utolsó koporsószögként még elkezdte nyomatni ezeket a “Szakszerűen” side-videóit és nem mondom, hogy ezek egyszer sem voltak viccesek, mert azok közül is van azért pár kedvencem, viszont úgy éreztem, hogy amíg ezekkel szórakozik, addig sem a Videómániára csinálja az újabb filmet. Sokan mondták, hogy “persze, mert már elfogytak a magyar filmek”, de én nem hiszem. Most nem jut eszembe, de volt is valami elég szar film, aminél direkt vártam, hogy Dancsó mikor kaparintja a kezei közé, de ha jól emlékszem, ez a mai napig nem történt meg. Sajnos nem tudom, hogy így meddig él még a csatornája, pedig ahogy már mondtam, őt is kedvelem és sajnálnám, ha eltűnne. Bár azt hozzá kell tennem, hogy a Péter által belinkelt “bizonyíték” (miszerint Szirmai mennyivel köcsögebb, mint Dancsó), engem inkább pont arról győzött meg, hogy Dancsó egy sértődős kis hülyegyerek, aki nem bírja elviselni, vagy egyáltalán kezelni, ha a konkurencia fanboya beszól neki, hanem helyből szardobáló-módra vált és ugyanolyan cikin válaszolgat vissza, mint amilyen az eredeti postoló kirohanása volt. Szal az egy dolog, hogy a kritikáiban hozza ezt az “epét nyelt kritikus” stílust, de ha az életben is így reagál le dolgokat, akkor inkább ő lehet az elviselhetetlenebb, ha Szirmai és közte kell választani.

  -FreddyD: Akit mindenki imád/imádott és okkal. 😀 Nem játssza túl magát, teljesen normális, hétköznapi stílusban csinálja a vlogolást, ugyanakkor mégis képes annyi poént belevinni, hogy bőven szórakoztató legyen, de váljon a száraz, tankönyvi-stílusú unalom martalékává. Plusz ahogy már írtátok páran, sok más vloggerrel ellentétben ő azt is felismerte, mikorra “égett ki” és inkább leállt, mint hogy úgy járjon, mint ahogy most kezd járni Dancsó. Ja és azért ne felejtsük el, hogy a játékkritikái mellett ott annak a 99 Ft-os DVD-i, azok között is akad pár igen szórakoztató videó. 😀

  -Az Arcnélküli Manus: Tőle ha öt videót láttam, akkor sokat mondok. Azok jók voltak, de sajnos nekem ez is a pali is a “semmi extra” kategória. Elmondja a véleményét dolgokról, vicces a rekedtes hangja, meg hogy egy animált karaktert szerepeltet, de ennyi. Sajnos ő nálam nem ütötte meg a “showman-szintet”, amiről fentebb írtam, vagy legalábbis nem annyira, hogy rendszeres követője legyek.

  -Baaad Movies: Na, ők viszont megint csak egész jók, pedig elsőre nem tűnnek semmi extrának, a poénjaik sem azok a Szirmai-féle “ezt fogod idézgetni hallás után még három hétig” fajták, viszont én lepődtem meg a legjobban, hogy amikor anno megtaláltam őket, kb. tíz megnézett videóig nem bírtam leállni. 😀 Szerintem iszonyú jól adják a “haverokkal összeültök egy olyan B-film elé, amiről már előre tudjátok, hogy szar lesz, aztán végigröhögitek”-feelinget. 😀 (Mondjuk most kissé keverem ezt a bandát, mert volt egy társaság, akik szintén filmekről szoktak beszélni, FreddyD-vel is volt már közös videójuk, de nem tudom, hogy ez most az a srác-e, meg hogy hányan vannak jelenleg.)

  -Antifaces: Na, nekem ők azok, akik másnak “Szirmai”: túlpörgő, Y-generációs tinik (legalábbis a héliumhang garantáltan 14-16 éves feelinget kölcsönöz nekik), kissé úgy érzem mindig, hogy ha Damage kezdene vlogolni, az lenne hasonló. (Csak persze még elborultabb formában, Péter tudja, mire gondolok… XD) Ennek ellenére ők sem ellenszenvesek, sőt, igaz, hogy 2-3 videó után inkább már kerültem őket, de az a 2-3 nem volt rossz, pl. az anime témát boncolgató/parodizáló videójuk valami zseniális volt, főleg úgy, hogy mondták, hogy nekik az egyik részük fan, a másik meg nem és ez látszott is a videó összeállításán, nem teljesen a kívülállók “laikusságával” nyúltak hozzá, hanem nem egy olyan poént is beraktak, amit pont hogy csak a fanok értenek igazán.

  Akik most következnek, azokról eredetileg nem akartam véleményt írni, de mivel már annyira kiveséztünk itt mindenkit, plusz ezek még anime témájúak is, ezért csak belemegyek. (És a második miatt tutira berág majd rám a fél internet, de ez van, most már leírom. XD)

  -AnimeMangaPalota: Szódával elmegy, de igazából amit Péter írt, azok a fő hibáik. Az egyik az “EdWoodizmus”, vagyis nagyon érződik, hogy ilyen “ahogy esik, úgy puffan” stílusban csinálják a videókat, nem igazán érződik mögöttük a szerkesztői munka, vagy hogy ennek volt forgatókönyve, vagy akármi. A másik meg, hogy én sajnos ezeket is untam többségükben, mivel tényleg olyan gameplay-videó szaguk van, csak animés kiadásban. Vagyis megy az anime és közben kommentálják, hogy mit látunk a képernyőn. Ez max akkor jó, ha van egy sorozat, amit amúgy sem tervezel megnézni és így velük “rövidített formában” letolhatod, de amúgy minden egyéb esetben valószínűleg inkább a tényleges animét nézed meg, nem pedig azt hallgatod, hogy X vagy Y elmesélje neked, épp mi megy a képernyőn. Illetve ez már inkább csak személyes észrevétel, de mintha túl sokszor oltogatnák újra és újra ugyanazt a sorozatot. Mondok egy példát: Szerintük a Naruto Shippuden szar. Egyetértek, szerintem is az, sőt, nálam már az alapsorozat is el van cseszve sok dolog alapján. De miért kell ennek visszatérő témának lennie rendszeres időközönként? Végigmennek rajta egyszer, max kétszer, aztán szerintem ugorni kéne. Mi értelme fél éves időközönként újra és újra lefikázni egy sorozatot, csak azért, mert a mangaka épp egy újabb baromsággal fűszerezte meg az eddig is épp eléggé idióta sztorit? Inkább “engedjék el” és írjanak másról, az ilyen szutyok sorozatról beszélni sem, érdemes túl sokáig, legalább akkor a rajongói is hamarabb elfeledkeznek arról, hogy egyáltalán a világon van. 😀 (Én speciel azt várom, hogy érjen már véget a manga, kap majd tőlem egy jó kis leszarozós fórumpostot, ami a befejezést taglalja majd és kb. ennyi, utána igyekszem azt is elfelejteni, hogy ez a mocsok valaha is elkészült. XD) Vagy pl. nem egyszer mondták, hogy “A Platonic Hearts az animék Versusa”, ami 1-2-szer még oké, de amikor már a sokadik animét is azzal mérték össze, az kissé lefárasztott. Ráadásul ez még nem is egy akkora “jelenség”, mint mondjuk a Naruto hype, hanem tudtommal egy noname szar, én speciel nem is hallottam arról, hogy egyáltalán létezik ez a cucc, egészen addig, amíg AnimeMangaPalotáék elő nem vették. Plusz kissé furák voltak ezek a “reklámok” is, amikor sokszor mintha szükségtelenül emlegetnének fel egyéb vloggereket, mintha a nézőnek minimum tudnia kellene, hogy a Baaad Movies-osok csináltak egy Versus kritikát, vagy hogy “Member Mester” épp miről csinált videót, mert különben nem értem, minek kellett nem egyszer rájuk utalgatni. Na, de ha már szóba jött, akkor következzen az, aki engem messze a legjobban felbaszott idegileg az összes vlogger közül. XD

  -Member ámokfutása, vagyis hivatalos nevén csak “AnimeCritics”. Member egy nap úgy ébredt, hogy “hé, lekoppintom a Nostalgia Criticet, magyarul még úgy sem létezik hasonló vlogger, de ha már Usteames otaku vagyok, akkor nem filmekről, hanem animékről fogok vloggerkedni és persze egészségtelen mértékben túltöltöm az egészet trollface-el és hasonló elbaszott 4chan mémekkel, mert hát ma ez a trendi!” A gond az volt, hogy ezután nem aludt még vissza pár órára, hogy ezt elfelejtse, hanem sajnos meg is valósította. Most abba bele sem megyek, hogy ha Szirmait azért gúnyolják, mert “nem tudja magát rendesen bevilágítani”, akkor Membernél ugyanez hogy néz ki, mert a technika sokszor pénz kérdése is, így ezt parasztság lenne a szemére vetnem, másrészt meg ezerszer súlyosabb probléma van itt magával az egésznek a koncepciójával, ami viszont nem pénz, hanem fantázia kérdése lenne. Az egy dolog, hogy sokszor olyan szempontok szerint húz le animéket, amire már talán Péter is azt mondaná, hogy “öcsém, ezt a kukacoskodást!”, de ráadásul ha csak mondjuk ő is megállna “gameplay-szinten”, mint Palotáék, még talán azt mondanám, hogy oké. De nem, sajnos ő vicces is szeretne lenni, a humorral meg az a nagy helyzet, hogy valakiből vagy jön, vagy nem, kierőszakolni viszont igen nehéz. Ő azonban mégis megpróbálja, amiből a legtöbbször nem vicces jelenet, hanem oltári gáz erőlködés születik. Van itt minden: ripacskodó ugrabugra, “fél centire nyomom az arcomba a kamerát” jelenetek, idióta gesztikulálások sora, LSD-re hajazó Windows Movie Maker fényeffektek (tudjátok, “lila skint húzok a képernyőre”, meg ilyesmi…), torzított hangon való beszélés (ez ugye 10 éves kor alatt vicces, mint ahogy a káromkodás is), de a cseresznye a tortán talán mégis az, hogy neki majdnem minden videója során utalni kell rá, hogy ő AKKORA metál-fan, amilyet te még nem láttál, amit csak úgy képes kifejezésre juttatni, hogy artikulátlan hangon “énekelni” kezd, miközben szerintem az összes létező hangot mélyítő/torzító csuszkát egyszerre húzza tökig a vágóprogramon. XD Van az a rosszmájú vicc, hogy “az megy metál énekesnek, aki nem tud énekelni”, na azt valszeg Memberről mintázták. Ahogy azt is, hogy: “a metálban mindegy a szöveg, mert úgysem hallod ki a hörgésből”, ez rá is igaz, sokszor csak a felirat segített, hogy megértsem, mi a fenét próbál közölni a nézővel, de mintha azt is csak utólag rakta volna be, a legelső videóinál még szöveg sem volt “mankónak”. Persze ha egyéb zenei stílusban próbálkozik, az még kínosabb, ahogy az is, amikor épp verset próbál írni, vagy hasonló. (Látható, hogy a srác már bőven olyan területen mozog, amire még a nála jóval profibb vloggerek, pl. Szirmai vagy Dancsó sem merészkedne soha, de ő a bőrt is ledolgozza magáról azért, hogy viccessé váljon, sajnos pont az izzadtságszag miatt a legtöbbször mégsem lesz az.) Úgyhogy ha valaki ripacskodásra, erőltetett “poénokra”, vagy hasonlókra vágyik, nem kell sem Szirmait, sem Dancsót osztani, inkább nézzetek meg egy AnimeCritics részt, de csak ezért, mert másért nem igazán éri meg. 😀 (Ja, az AnimeMangaPalotásoknak pedig üzenem, hogy szerintem Membert nem igazán jó ötlet “Mesternek”, meg “példaképnek” beállítani, mivel gyakorlatilag még a fent emlegetett hibáitok ellenére is jobbak vagytok nála, viszont ha görcsösen őt próbáljátok utánozni, vagy követendő példának használni, még akár az is előfordulhat, hogy nála is szarabbak lesztek.)

  • @RONTOM-BONTOM: Nyilván semmi jogalapom, hogy belepofázzak mások kommentelési stílusába, de számomra nagyon-nagy segítség lenne, ha a rengeteg YT-videót linkként csatolnád, nem videóként. Téged csak többé-kevésbé olvaslak, de a többieket szeretném, viszont nem tudom, mert a böngészőm kifagy tőled! 😀

  • Spamba ment a videó-LINKELÉSI kérésem (beillesztés helyett) RONTOM-BONTOM felé vagy nem sikerült elküldeni?

  • RONTOM-BONTOM! Says:

   Azt hogyan kellene? 😀

  • A YT-videókat a WP alapból beágyazza, de ha a link nem áll szabadon, pl. közvetlenül előtte, szóköz nélkül van egy kettőspont vagy mondjuk a YT-videó linkjét zárójelbe teszed (szintén szóköz nélkül), akkor csak linkként fog megjelenni – én is már inkább így használom a saját blogomon is.

 5. titkos: Palotáéknál ez a sok Naruto fikázás, akkor rúg csak a tetőfokára, ha a videóik mellett, beleolvasol néhány írásos kritikába is, mert azokban is szinte mindig oda lyukadnak ki. A másik ilyen nagy visszatérő meg a Rosario, csak ez meg pozitív kontextusban van feltüntetve, mint ha az lenne a mérce, ami azért még viccnek is rossz.

  Member egyébként, ha már felhoztad ezt a metál dolgot, anno próbált hörgős metál zenével politizálni is, csak épp hangja nem volt hozzá.

  • “titkos: Palotáéknál ez a sok Naruto fikázás, akkor rúg csak a tetőfokára, ha a videóik mellett, beleolvasol néhány írásos kritikába is, mert azokban is szinte mindig oda lyukadnak ki. A másik ilyen nagy visszatérő meg a Rosario, csak ez meg pozitív kontextusban van feltüntetve, mint ha az lenne a mérce, ami azért még viccnek is rossz.”

   Ja igen, az is, emlékeztem, hogy volt még legalább egy olyan cím, amit lépten-nyomon felemlegettek. XD Amúgy persze, csekkoltam én tőlük az írott kritikákat is, de kb. azokra is érvényes az, mint ami a videóikra. Egyébként szerintem hosszútávon nem szerencsés mindig 1-1 címet felhozni, hogy “bezzeg az!”, mert akkor ennyi erővel minden más gáz. Nálam pl. a TTGL a No. #1 anime, de akkor most ennyi erővel mindegyik másikat leszólhatnám újra és újra, pusztán azért, mert nem volt nekik akkora élvezeti értéke, mint anno annak.

   “Member egyébként, ha már felhoztad ezt a metál dolgot, anno próbált hörgős metál zenével politizálni is, csak épp hangja nem volt hozzá.”

   *facepalm és röhögés egyszerre* XD Bár most, hogy mondod, úgy rémlik, hogy egyszer valami “majd én elmagyarázom az őszödi beszédet” videót is csinált, vagy legalábbis valami “Gyurcsány-elemzőset”, bevallom, rohadtul nem érdekelt annyira a téma, így már a nagy részét sikeresen el is felejtettem. XD De azon valahogy nem lepődök meg, hogy még ebbe a témába is sikeresen belekeverte a metált. XD Az rémlik még, hogy fórumon is ő volt az, aki rendszeresen belekeverte a politikát különböző témákba, amikor éppen nem animékről beszéltek, plusz volt valami “Lehet Memberrel Politizálni” című blogja is, aminél persze az is tudatos volt, hogy a monogram az “LMP”-t adja ki. Amúgy tényleg abbahagyom az osztását, csak még annyit, hogy már csak azért sem tartanám őt senki helyében követendő “animekritikusi” példának, mert bár fele annyit sem vitáztam vele, mint anno Muffinnal, de ezen rövid idő alatt is simán hozta Muffin “hibaszázalékat”, már ami a téves infók, baromságok és csúsztatások keverékét illeti. Amikor ezzel szembesítették, akkor pedig jellemzően valami hülyeség volt a védekezése. Pl. amikor már hatvanadjára írta le az “ecchi” szót úgy, hogy “eichi”, akkor jeleztem neki, hogy ezt egyébként nem így szoktuk. Ekkor még vitázott egy sort velem, aminek annyi volt a lényege, hogy “márpedig de!”, majd végül azzal védekezett (amikor már Wikiről, meg ilyen helyekről linkeltem neki, hátha így már csak elhiszi…), hogy: “Én a német Wikin néztem, ott úgy írták….” Ja, az más, nézze akkor rögtön a magyarról, azon még nagyobb tárgyi tévedések szoktak lenni. 😀

   Aztán nem tudom, hogy néha kivel kevert össze, vagy honnan szedte rólam az infóit, de amikor már PM-be vittük át a vitát, volt egy olyan mondata, hogy “Nem értem egyébként, hogy te mire fel támadod a loli-fanokat, amikor tudtommal te meg a rape-hentait nem veted meg…” Erre visszaírtam neki, hogy ez a “tudtával” nem tudom, honnan jött, de ha már az otaku fétiseimmel akar basztatni, ajánlom a nekomimit, mivel az még igaz is rám és akkor már olyannal cseszegessen, ami jogos. XD Erre azt mondta, hogy ő maga sem tudja már, hogy honnan vette ezt a rape-szöveget, lehet félreértette valamelyik korábbi postomat. Hát lehet.. 🙂 XD

   És egy utolsó: Ő szerette a Needless című animét, én meg nem. Ezt mindketten le is írtuk Us fórumon, de persze ott is átment PM-be a vita. (Vagy lehet, hogy ez még a lolis PM vitánk része volt, már nem emlékszem.) Eddig még oké is lenne, azt kb. meg is beszéltük (konkrétan az zavarta, hogy hogyan merem TTGL koppintásnak nevezni, amikor a manga hamarabb jött ki, hát oké, de az anime meg később és elég egyértelműen azt a stílust nyúlta, na mindegy…), viszont ezután ő írt Mangazinra is egy ismertetőt a Needless mangáról, én meg oda is beírtam az “olvasó vélemények” közé, hogy nem akkora nagy szám ez szerintem, stb. Erre fanboykodásában már nem tudott mit csinálni és beírt valami ilyesmit, hogy: “Na mi a helyzet, Sick-rat (ja, ez lett volna a “Titkos” nicknév kigúnyolása, bár ezen még röhögtem is… XD), baszakodsz megint? Asszem, te rám szálltál…” Világos, ha egynél több fórumon valakivel vitát kezdeményezel, az már “rászállás”, meg egyébként is, hogy mersz vele nem egyetérteni ugye… 🙂 (Ha szerinte ez “rászállás”, mit szólt volna 1-2 akcióhoz tőled, amikor először fórumon osztasz le valakit, majd ki is postolod ide? XD Az már akkor micsoda, “terrorcselekmény”? XD) Ezt a “Sick-rat” dumát meg eskü megkeresném, ha a Mangazint nem pár hónapja törték volna fel, mert röhögés gyanánt még én is elolvasgattam utólag párszor. XD (Member kivételesen pont akkora volt vicces, amikor szerintem rohadtul nem akart az lenni. XD)

   Amúgy az igazi vicc az, hogy ha mindezt felvetnénk neki a videóival kapcsolatban, tuti elkezdené magyarázni, hogy “szándékosan ilyen, igazából poénnak/paródiának szántam a metált is, stb.”, csak éppen az a gond, hogy attól, hogy valami vígjáték/paródia szeretne lenni, még sikerülhet úgy, hogy max azon tudsz csak röhögni, hogy mennyire szánalmas. Szóval Member videói a vlogszférában valahol az Adam Sandler-féle “Jack & Jill” színvonalán mozognak “humorban”.

   Kimaradt a legjobb ziccer. XD

   “Member egyébként, ha már felhoztad ezt a metál dolgot, anno próbált hörgős metál zenével politizálni is, csak épp hangja nem volt hozzá.”

   Minden vágyam egy “Dopeman rap, feat. Metal-Member”. 😀 XD Apropó, ha már poénkodott a nevemmel, hogy “SIck-rat”: hadd ne mondjam, hogy angolban a “Member” szó jelentése egyes körökben micsoda… 😀 XDDD

   • Palotáéknál az zavar még, hogy az írott kritikáik azon túl, hogy tele vannak helyesírási, fogalmazási hibákkal, alig tartalmaznak önálló gondolatokat. Sokan írták már, meg persze én magam is észrevettem, ha akartam, ha nem, hogy egy az egyben vettek át cikkeket, véleményeket, sőt még régi trollkodásokat is, például tőlem, de ezzel még alapvetően úgy voltam, hogy “vidd ha kell”. Viszont lassan ez már kezd olyan méreteket ölteni, ami már nekem ciki.

    Most is, Mangekyo kikérte a véleményem az új Soul Eater Not-ról, én leírtam, hogy: találó az alcíme, mert kb. én is azt mondtam rá, hogy: “Na ezt ne!”. Majd láss csodát, mi az ezzel foglalkozó cikk címe, ami alig egy órával később kikerült ki náluk? Ez: http://animemangapalota.blog.hu/2014/04/13/soul_eater_not_inkabb_not_soul_eater
    Szóval az egy dolog, hogy például a Bakés kritikámból Roland egy az egyben kinyúlta a Will Smith képet, mert azt én is úgy találtam googleben, és még azt is elnéztem, hogy ugyanabban a kontextusban használta, mint én, de azért mégiscsak lenne egy határ. =|

    Member zenés előadásaiból ez maradt meg a leginkább: http://www.youtube.com/watch?v=LhebKCdNLAw
    Ja és ezt úgy vedd, hogy ő ezeket (mert igen, több is van) nem valamiféle viccnek szánta, hanem komolyan gondolta. =D

    A vitákon amiket felhoztál, jókat mosolyogtam, bár őszintén szólva nem leptek meg, mert Member “csodás érvrendszeréhez” volt már szerencsém nekem is. Ha jól emlékszem olyan 2011 körül, egyszer vitáztam vele a Magyar Gárdáról, ahol a vita kimerült annyiban, hogy én felhívtam a figyelmét arra, hogy eddig még semmi bűncselekményt nem követett el a gárda, senkit sem bántottak, ellenben elmentek ide meg oda segíteni. Mire ő jött valami olyasmi szöveggel, hogy a gárda a karitatív köntös alatt olyan, mint a KKK meg a Yakuza egyszerre. Szóval ebből is látszott, hogy nem igazán volt tisztában azzal, miről beszél, mert a KKK, Yakuza módszerei azért nem a demonstrációkban, felvonulásokban merülnek ki.

    Amúgy ha már említetted a politika indokolatlan odakavarását, most se tudta megállni, hogy az elvileg anime kritikákkal foglalkozó közös blogjukra, ki ne tegye a Paksi projektről alkotott véleményét. Ami mögött az önreklámon kívül, más okot nem nagyon látok, mivel oda sanszosan többen járnak, mint az ő politizálós blogjára.

    A Needless nekem is tetszett, bár a TTGL-t egyértelműen jobbnak tartam. Viszont ez a “Sick-rat”… Jaj, szóval igen, ez annyira Memberes poén volt, amin rajta kívül senki sem röhög. Egyébként meg tényleg nem semmi, mert erre a szintre még a 15 éves fanokat se láttam lemenni. =D

   • Palotáékról és a nyúlásról: Az a helyzet, hogy tetszik, vagy sem, neked is lettek “követőid”. És ezt most nem basztatási szándékból mondom, tényleg így tapasztalom. Ahogy anno pl. egyesek Muffin és Meglivorn “leosztom a nálam fiatalabbakat a vérbe!” stílusát találták “coolnak” és vonzónak és jópáran át is vették tőlük ezt a fajta viselkedést, úgy neked is lett nem egy fanod, akik meg a “leosztom az animéket a vérbe, főleg a hypolt cuccokat” stílust találták coolnak és el is kezdték lemásolni. És hogy hogy jön ez ide? Úgy, hogy pont én is Palotáséknál, illetve a szintén ide járogató Palacsintánál vettem ezt észre. Na most az, hogy látványosan próbálják a te stílusodat nyúlni, az még talán a kisebbik baj (elvégre ha zavar, max megbeszélitek egymással, hogy “srácok, ennyire azért már nem kéne…”), viszont ahogy te is írod, ezt már annyira eltúlozzák, hogy szinte önálló véleményük nem is található meg a postjaikban sok esetben, mert egy az egyben a te “frázisaidat”, stílusodat copy + paste-elik be. Sokszor konkrét “Péter-szófordulatokat” látok viszont náluk, pl. Palacsintánál a “szűz otakuk” dumát, csak közben azt felejtették el, hogy nálad azért a személyes vélemény, meg a tartalom is benne van a postban az úgynevezett “baszakodásokon” és sértéseken túl, viszont mivel ők csak ez utóbbiakat veszik át és sokszor ebből ollóznak össze egy teljes “kritikát”, ezért sokszor az ő teljes írásuk már majdhogynem trollkodásként jön le az embernek. (Persze nem azt mondom, hogy direkt trollkodni akarnak, hanem azt, hogy “ez lesz az eredménye, ha ugyan lenyúlod Péter stílusát, de önálló tartalommal már nem ruházod fel”. Plusz azért tegyük hozzá, hogy te azért még a “leoltós” kritikáidnál is jellemzően utánanézel a cuccnak, hogy mégis miből készült, ki csinálta, stb-stb. Az ő postjaiknál (úgy Palotáéknél, mint Palacsintánál) többször tapasztaltam már sajnos tárgyi tévedéseket is. Meg néha túl hamar “szállnak rá” 1-1 sorozatra. Pl. ez a Soul Eater NOT! nálam is kiverte a biztosítékot (már anno is, amikor még mangában jelent meg…), de talán korai volt még egy teljes bejegyzést szentelniük neki, hiszen még a héten jön majd ki a második része. Oké, a mangából tudjuk, hogy ez később sem lesz jobb, de szerintem szerencsésebb lett volna megvárni a végét (úgyis csak 12 vagy hány részes lesz tudtommal) és utána esetleg adni neki egy keményebb osztást, de immár tényekkel is megtámogatva, akár úgy is, hogy folytatják a párhuzamvonást az alap sorozattal. Vagy most ebből is Naruto lesz és majd pár havonta előveszik? (Btw, ebben a cikkükben ismét előkerült a Platonic Hearts, így legyen ötösöm a lottón… XD) Btw, amúgy amikor Mangekyo kérdezget, hogy “mi a véleményed erről vagy arról az animéről, mit szólsz ehhez a videóhoz, mi a véleményed a jelenlegi politikai helyzetről?” stb., az is olyan, mintha azért kérdezné, hogy aztán neki is az legyen, esetleg hogy ha valami szerinted is gáz, akkor arról írjon lehúzást legközelebb… XD

    A másik meg Palacsinta blogja, aminek a stílusát jól jellemzi a legújabb bejegyzése is: http://raven01988.wordpress.com/2014/04/11/kill-la-kill-kritika/

    Olvasd végig, aztán számolhatod, hogy egyrészt hány kifejezést, szófordulatot, stílust nyúlt egyértelműen tőled, aztán meg szembesülj vele, hogy milyen az, amikor ezeket mindenféle logika nélkül, habzó szájjal használjuk orrba-szájba. Maga a kritika amúgy még nem is lenne rossz (főleg annak fényében, hogy én sem voltam ám hasra esve a Kill la Kill-től, pedig még csak a sorozat közepén járok… XD), viszont olyan dolgokat is beleírt, amik már egyszerre lehetnek legvadabb konteók (“gyerekeket akar rávenni arra a sorozat, hogy járjanak meztelenül, ítéljék el a ruhákat” WTF??? XD), illetve rohadtul erős túlzások/csúsztatások. Amikor a “be kéne tiltani ezt a szennyet”, meg “káros az ember lelki egészségére” mondatokat olvastam, frankón olyan érzésem lett, mintha valami Kisnyugdíjasok Keresztény Szervezete blogbejegyzést olvasnék. Ha ez Péter-stílus akart lenni, akkor közlöm, hogy ez már baromira nem az, ez inkább a Mender Ákosé, aki képes volt egy Inu Yasha epizód után felhívni az ORTT-t (és az volt a szövege, hogy “azonnal éreztem, hogy meg kell mentenem a gyerekek lelki épségét!”), vagy éppen azoké az unalmukban hőbörgőké, akik anno a Dragonballra is pontosan ugyanezt mondták és annak is a betiltását követelték. Fogadjunk, velük nem vállalna közösséget Palacsinta, viszont most mégis a KlK-ra ugyanezeket mondja.

    Persze mindkét bloggernek ezt inkább veled kell majd megbeszélnie, csak gondoltam szólok, hogy ez a “nyúljuk le Pétert” mentalitás nekem is feltűnt és nekem sem tetszik túlzottan. Egyrészt, mert nem ritkán még te is túlzásba tudsz esni és elég azt is tolerálnom (XD), másrészt, mert ennek az egész “megmondom a frankót egy hypolt cuccról” dolognak csak addig van szerintem értelme, amíg logikusan és többé-kevésbé pontosan csinálja az ember. Na most a másik két blogon ez szerintem nem mindig jött össze az íróknak, sőt, inkább többször nem, mint ahányszor igen…

    Ja, amúgy igen, a helyesírási hibák szintén zavaróak tudnak lenni, de azt még el is nézném, ha a fentiek nem lennének mellettük… XD

    “Member zenés előadásaiból ez maradt meg a leginkább: http://www.youtube.com/watch?v=LhebKCdNLAw
    Ja és ezt úgy vedd, hogy ő ezeket (mert igen, több is van) nem valamiféle viccnek szánta, hanem komolyan gondolta. =D”

    Oké, ezt köszönöm, egész nap nem röhögtem ilyen jót. XDDDDDDDD A zene, a címek, a “borító” (ahogy látom, ez egy egész album… XDDDD), minden együtt van. XD Még mák, hogy van hozzá lyric, mert sajnos Member artikulálatlan hörgése miatt pont a szám “fő üzenete” veszne el, ha nem lenne leírva, pl. “baráti tanácsai” a homofóbok számára: “Örülök, hogy elvégezted a nyolc osztályt, demenciás vén görény, most már kussoljál!!” Szeretem Memberben, hogy ő is az a fajta liberális-baloldali, akinél csak addig terjed a “mindent szabad” mentalitás, amíg a “mindent szabad” metszi az agyában a “szerintem is rendben van” halmazt. 😀 Ha viszont nem, egyből megszűnik a béke és szeretet. XD

    “Mire ő jött valami olyasmi szöveggel, hogy a gárda a karitatív köntös alatt olyan, mint a KKK meg a Yakuza egyszerre. ”

    Jó, ez is epic. XDDDDDDD Egyébként tényleg érdekelne, hogy ő, aki kb. azon a nézeten van, hogy minden ilyen jobboldali szervezetet és “arcot” (pl. Tomcat) el kéne taposni, vajon hogyan jutott mégis ilyen “belső infók” birtokába, honnan ismeri ennyire a Gárda “belső rendszerét”? XD Gyanítom, hogy sehonnan, csak túladagolta magának a Népszabadságot, Indexet és hasonlókat. XD

    “Amúgy ha már említetted a politika indokolatlan odakavarását, most se tudta megállni, hogy az elvileg anime kritikákkal foglalkozó közös blogjukra, ki ne tegye a Paksi projektről alkotott véleményét. Ami mögött az önreklámon kívül, más okot nem nagyon látok, mivel oda sanszosan többen járnak, mint az ő politizálós blogjára.”

    Na igen, pedig egyszer (vagy talán még ma is, egy ideje nem jártam arra) Uson az volt az aláírása, amint Bart Simpson azt írja fel a táblára ötvenszer, hogy “Többet nem politizálok”. Lehet meg kéne fogadnia. 😀 Amúgy ilyen “derült égből politika” témákból nekem eddig az vitt mindent, hogy épp Uson az offtopicban vagy hol valami totál másról folyt a csevej, amikor ő belinkelte azt a videót, amin Tomcat épp a melegfelvonulás ellentüntetésének megindulása előtt igazgatja a népet és olyasmiket mond, hogy “XY utcára befordulunk, ekkor fogunk szembetalálkozni a ratyikkal”, majd valami olyan kommentet fűzött hozzá, hogy “Ezt a faszt agyon kéne ütni. -___-” A többiek diplomatikusan nem reagálták rá semmit (főleg, hogy asszem a videó nem is volt aktuális, évekkel ezelőtt vették fel… XD), kivéve egy embert, de azzal sem járt túl jól Member, mert az meg Jobbikos volt, plusz Tomcat-rajongó, szóval vele is kezdhette a vitát arról, hogy micsoda Yakuza-szervezetet támogat, vagy tudom is én, mivel győzködhette… XD

    “Jaj, szóval igen, ez annyira Memberes poén volt, amin rajta kívül senki sem röhög. Egyébként meg tényleg nem semmi, mert erre a szintre még a 15 éves fanokat se láttam lemenni. =D”

    Usteam fórum – sosem okoz csalódást. 😀 XD Állítom, hogy az odajárók bizonyos tekintetben még az Addicts-os/Mondós közösséget is magasan verik. XD (Pl. az egy főre jutó lolik számában… XD)

   • Az a helyzet, hogy tetszik, vagy sem, neked is lettek “követőid” -> Ezt mondták már nekem, és lehet, hogy ennek most inkább örülnöm kéne, csak hogy mégse tudok. Főképp azért nem, mert a saját hozzáadott érték hiányán túl, a legnagyobb baj szerintem az, hogy ők a régi Pétert másolják, aki 2010 körül, havonta írta az otaku csesztetéseket. Szóval legalább lennének akkor aktuálisak, és másolnák a mérsékeltebb Pétert. =D

    Viccen kívül, nyilván én se találtam fel a spanyol viaszt, engem is inspiráltak más bloggerek, mint Zaizen, Rev, Sjonna, és még páran mások. De nekem nem az volt a célom, hogy egy az egyben lemásoljam őket, hanem hogy az ő általuk is felvetett témákról, elmondjam a saját véleményemet, ahogy én látom.

    A Palacsintás KLK cikk kapcsán egy dolog, hogy szerintem át kellett volna olvasni még vagy kétszer, mielőtt kiteszi, mert elég kényelmetlen volt olvasni, a sokszor összefüggéstelen szerkezet miatt. De ezek a kirohanások, amiket te is kiemeltél, kis túlzással élve tényleg olyanok, mint ha valami vidám vasárnapos nyugger kapcsolt volna véletlenül erre az animére, aztán nézett volna nagyokat, mint aki még sohase látott ilyet. =D Ráadásul a PaSwG ennél sokkal durvább, betegebb volt. =)

    Palotáékhoz még egy utolsó. Anno volt egy kommentelő, aki pont arra hívta fel a figyelmet, amiről most mi is beszéltünk: http://animemangapalota.blog.hu/2012/11/23/kritika_by_xx18rolandxx-_ichiban_ushiro_no_daimaou/fullcommentlist/1#c18373712
    Na most ezzel én merészeltem akkor egyetérteni, mire Roland két napra rá behisztizett egy síros moéval: http://animemangapalota.blog.hu/2012/11/25/maradjak_vagy_ne_maradjak/fullcommentlist/1#c18394251
    A kisebbik gond, hogy ez anno megtörtént (mert bizony ez elég ciki volt). A nagyobbik, hogy azóta se változott szinte semmi. Szóval ezért is nem járok fel hozzájuk, max havonta 1-2 alkalommal, mert nálam ők már rég a “nem ér nekik a beszéd” kategória.

    “amúgy amikor Mangekyo kérdezget, hogy “mi a véleményed erről vagy arról az animéről, mit szólsz ehhez a videóhoz, mi a véleményed a jelenlegi politikai helyzetről?” stb., az is olyan, mintha azért kérdezné, hogy aztán neki is az legyen, esetleg hogy ha valami szerinted is gáz, akkor arról írjon lehúzást legközelebb…” -> Ezek után már nehéz lesz mást gondolnom. =)

    Mondjuk nem haragszok rájuk, ahogy mondtam fentebb, “vigyék ha kell” nekik, úgyse tudnék ellene mit tenni, meg ez a része a dolognak nem is nagyon érdekel.

   • “…a legnagyobb baj szerintem az, hogy ők a régi Pétert másolják, aki 2010 körül, havonta írta az otaku csesztetéseket. Szóval legalább lennének akkor aktuálisak, és másolnák a mérsékeltebb Pétert. =D”

    Vicc volt vagy sem, ezzel csak egyetérteni tudok. XD Egyrészt szerintem is előnyödre változtál mondjuk a három évvel korábbi önmagadhoz képest, másrészt tényleg jobb lenne, hogy ha már téged másolnak, legalább ne a “lényeg, hogy fröcsögjek” mentalitás szellemében tegyék.

   • ““gyerekeket akar rávenni arra a sorozat, hogy járjanak meztelenül, ítéljék el a ruhákat”

    A kérdéses kritikát nem olvastam és ezt teljesen attól függetlenül írom hogy maga a sorozat általánosságban bejött, de ettől függetlenül ez a kiemelt részlet még így is poénosra sikerült. Az egy dolog hogy a sorozat még véletlenül sem ezt a gondolatmenetet tűzte ki a zászlóra, de szvsz a kritika maga komolyabban (vagy inkább földhözragadtabban) látszik venni a dolgot mint a sorozat valaha is tette, függetlenül attól hogy az agymenés/komolykodás “enyhén” sajátos keveréke ellenére (FLCL/TTGL/Dead Leaves/satöbbi Gainaxos múlt öröksége ugye) megvan a sztorinak a maga sajátos, bizonyos szinten ötletes koncepciója a ruházat mint fő motívum használatát illetően.

  • Membernek nincs is hangja hozzá, de ő eleve poénra veszi még a komolyabb témát is. Meg mikor beszélgettünk, akkor mondta, hogy ő jobban szeret károgni, feszíteni a hangszálak húrjait. Nekem sincs sok mindenhez hangom, gyakran hallani is, főleg, hogy elég tirpákul tudok alapból beszélni. Hát ha még rá is játszok… 😀

   • Ahogy mondani szokták: Ami nem megy, azt nem kéne erőltetni.

    Amúgy meg inkább a szélsőségesebb emberkék provokálása volt a célja ezzel a “dalban mondom el neked” videóval, mint sem a poénkodás. Persze aztán amikor azok jöttek is, és úgymond “megkapta amit akart”, akkor bezzeg mindjárt nem volt annyira határozott. Na meg itt is lenne azért egy színvonal, amit hozni kéne. Mert az ő “zenéje” egy igénytelenebb Divízió88 számmal vetekszik, úgy hangzásban, mint mondanivalóban.

   • Arra akartam kilyukadni, hogy komoly dolgot elő lehet adni komolytalanul és fordítva. Amikor ő ezeket csinálta, akkor a közéletben mondhatni “a csapból is ez folyt”. Membert ismerve nem olyan komoly minden esetben, mint amennyire tűnik vagy láttatja magát. A szövegi rész és annak előadásának színvonala nekem legalábbis így csapódott le.

   • Politikáról lehet komolytalanul beszélni, ám ez nem komolytalan volt, úgymond vicces, hanem csak mélységesen igénytelen. Egyébként nem egyszer jött előtte és utána is ezzel a “A magyar gárda olyan mint KKK!” hasonlattal, pár hasonlóan zseniális gondolat kíséretében, és egyik esetben se poénból mondta, hanem teljesen komolyan gondolta. Láss csodát, mi van azon az amúgy elég bénán össze fotóboltolt “borítón”? KKK+Magyar Gárda kombó, hogy még véletlenül se lehessen félreérteni, kiket akart provokálni.

 6. Úgy általánosan még a videóhoz, mert nincs most nagyon kedvem mindenkinek külön-külön írni. =)

  A téma nyilván túl bonyolult és sokrétű ahhoz, hogy egy alig 9 perces videóban ezt mind kifejtsük, hisz könyveket lehetne vele megtölteni. Ám ez a videó, nem is ezzel a céllal készült.

  Ez egy válaszvideó volt, aminél tény, hogy az akire reagált, nem állt épp a helyzet magaslatán értelmileg, de szerintem nem is ez volt benne a lényeg. Már csak azért se, mert egy ilyen embert, sanszosan úgy se lehetne meggyőzni az ellenkezőjéről, bármit is mondanál neki, na meg eleve külföldi volt az illető, szóval ha még látná se értené.

  A lényeg szerintem az volt, hogy felvetett egy témát, amiről akkori legjobb tudása szerint, kifejtett egy értelmes véleményt, amiről tovább lehet vitatkozni. Ki-ki megoszthatja róla a saját nézeteit, mint ahogy most mi is tesszük itt, többek között erről. Függetlenül attól, hogy kinek jön be az illető kissé valóban száraz stílusa.

  Kicsit arra emlékeztetett, mint amikor én például kitettem anno Ricsi-senseit, meg pár hasonló észlényt. Ott se igazán az volt a lényeg, milyen baromságokat hordott össze a delikvens, hanem hogy van egy probléma, amiről érdemes beszélni.

  • Húha de jól ki vannak vesézve itt a magyar vloggerek mit ne mondjak 🙂 Ha akarod térden állva könyörgök neked bocsánatért hogy kivettem egy képeded de a google-ban seol sem találtam azt a képet,csórni meg nem szeretek sehonnan sem. Őszintén szólva csak az anime kritikáidat szoktam olvasni mert a videójátékok egyáltalán nem érdekelnek szal lehet véletlen egybeesés is. A Watamotéba is csak megemlítettem a te véleményed róla ,ez csak nem baj?!

   Hidd el használnám a Vegas-t ha először is fel tudnám telepíteni a gépemre mert még a legelső változat se fut rajta. Habár bevallom több mint 10 éves gépem van és már tényleg le kéne cserélni csak túl sóher Dagobert Bácsi vagyok hogy újat vegyek. Plusz minden 2. kommentben megkapom hogy buzis a hangom bár az jobban ki tud idegelni hogy olyanok kritizálnak akik még életükben nem csináltak videót és nem tudják hogy milyen nehéz is. Persze ez jól is elsülhet mert így az ember rájön a hibákra és tud változtatni de a hangommal nem tudok mit kezdeni. Ja és már rég írok szöveget a videók-hoz arról meg nem tehetünk hogy egyeseknek túl magasak az elvárásaik 🙂

   • Nekem aztán édes mindegy, hogy elvitted, de remélem azt te se gondoltad komolyan, hogy majd nem fogom észrevenni. =) Pláne, hogy nem ez volt az első eset, amikor ugyanazok a képek, témák vándoroltak át hozzátok. Ráadásul úgy, hogy azok egy része már rég aktualitását vesztette.

    A hangodon valóban nem tudsz változtatni, de ahhoz egy sima Nero Wave editor, Audacity is elég lenne, hogy kivágd a felvett hanganyagból a hibákat. Mint ahogy vízjel, TV logo mentes rawokat is baromi könnyű manapság találni, ez a hiba is még mindig sokszor becsúszik. Codecet szintén ki kéne tudni választani, hogy ne legyen már ott végig a Lead Mpeg 4 relám, és még lehetne sorolni. Ez mind nem gép, hanem igényesség kérdése.

 7. Most viszont elmondok valamit amit az előző kommentben nem írtam le mert úgy gondoltam hogy úgyse hinnéd el de azért megpróbálom. Amikor azt a bejegyzést írtam akkoriban elég nagy lelki összeomlásom volt és kissé padlón voltam,elég sok minden történt velem egyszerre (inkább nem részletezném hogy mik) és amikor megkaptam azt a kommentet akkor valami eldurrant bennem. Hidd el azóta már ezerszer megbántam hogy megírtam ,de tudod hogy van ez ,nyilván te is voltál már úgy hogy mindenkivel bunkó voltál mert épp összejöttek akkor a rossz dolgok.

  Pedig hidd el alapjáraton nem vagyok ilyen de ha felbasszák az agyamat akkor mindenki meneküljön.

  • Én megértem, csak tudod az a baj Roland, hogy telnek az évek, és ez nem változik. Ti valahogy mindig megígéritek, hogy mostantól másképp lesz, aztán mégis megy tovább minden, úgy mint előtte. Pedig gondolom te is ismered azt a mondást, hogy: “Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó.”

   Mondták már nektek, hogy szakadjatok már le a Narutóról, mert rohadt unalmas. Lassan másfél év is eltelt azóta, de valahogy még mindig visszatér ez a téma, akárcsak a többi. (Rosario mint fasza anime, Platonic Hearts mint az antikrisztus, stb.) Ráadásul ezt tetőzitek például azzal, hogy már többet foglalkoztatok Ricsivel, aki titeket amúgy semmilyen formában nem érintett, mint én. =D

   • A Naruto jogos, a Rosario-ról soha nem mondtuk, hogy a legjobb, max hogy egy szimplán jó anime, a Platonic Heart pedig kb olyan nekünk, mint a Versus a Baaad Movies-nak, Szirmainak a Star Wars előzmény trilógia illetve Member-nek az Orbánozás. Igen, MOST már van nála rosszabb (?) “Coppelion” néven, de valami viszonyítási pont kell hogy legyen nekünk. 😉

    A “ki mit lop kitől” dologról meg annyit, hogy mondj egy valakit, aki nem lop valaki mástól vagy ne ugyanarról írjon vagy csináljon videót! Pl én előbb készítettem a Midori Days-ből anime bemutatót – melyet persze a youtube volt kedves törölni de Indavideón fent van -, mégsem estem Member-nek, amikor kb 1-2 év múlva ő is készített vidit belőle! Inkább örömmel telt el, hogy valaki ,ha bár késve is, szintén elmondta véleményét róla. De ez igaz másokra is, pl mutasd azt a kommentet, ahol Member elkezdi anyázgatni Dancsót, amikor jóval később ő is videót készített az Elment Az Öszödből, illetve Dancsó sem esett neki a Baaad Movies-nak amikor ők is csináltak videót a Holnap Történtből, pedig ő már évekkel ezelőtt készített videót belőle, mint ők. S ha egy-egy képet elveszünk innen-onnan azt sem azért csináljuk, mert nem tudnánk csinálni sajátot, hanem azért, mert egyetértünk vele s úgy érezzük ennél jobban nem lehet összefoglalni.

    Az meg, hogy megkérdeztem tőled a véleményedet a Soul Eater NOT-ról és úgy gondolod, hogy nem lehet két vagy több embernek ugyanaz a véleménye, akkor ezek szerint ha egy fórumon 20-an leírják, hogy pl mennyire tré a látvány, akkor mind a húszan egy mást másolják? Azért ez kicsikét meredek. Anno előbb írtam neked a Tomb Raider postodban, hogy az Animax-nak már csak 3 darab animéje volt és troll posztokat raknak már csak ki, mint mielőtt megjelent volna maga az “Animax Already Dead”… hogy is van ez? 😉 Plusz amíg én részletesebben kifejtettem a problémámat a Soul Eater NOT-tal, addig te lerendezted egy “mit műveltek vele te jó éggel”, valamint te se tudtad ki hagyni a Naruto-t.

    Szóval igen, van amiben igazat adok neked, viszont most ebben a “ki kitől lop” meg “ki kiről másol” dologban kb annyira tudok egyetérteni, mint az EDGE magazinnal, hogy a GTAIV egy 10/10-es játék.

    Titkos

    “Btw, amúgy amikor Mangekyo kérdezget, hogy “mi a véleményed erről vagy arról az animéről, mit szólsz ehhez a videóhoz, mi a véleményed a jelenlegi politikai helyzetről?” stb., az is olyan, mintha azért kérdezné, hogy aztán neki is az legyen, esetleg hogy ha valami szerinted is gáz, akkor arról írjon lehúzást legközelebb… XD”

    Khm, politikáról nem írok és nem beszélek a videókban vagy az írásaimban (az inkább Member szokta), aztán van jó pár anime, amivel nem értek egyet Peter1989-el! Például énszerintem a 2000-es Vampire Hunter D Bloodlust jobb, mint a régi, a Dragon Ball meg lehet hogy alap de első helyre berakni mint top 20-ba megint csak meredek, Kiddy Grade nekem nem volt több, mint egy közepes anime, Gintama meg egyedül a “három kiskirályhoz” (Bleach, One Piece, akkor sem mondom most már ki 😉 ) képest jó, de amúgy messze nincs a toplistámban. Valamint nálam az Elfen Lied anime (mondom, anime, nem a manga) egy közepes, egyszer megnézhetős anime, míg a Girls und Panzer meg…. nálam kicsapta a biztosítékot.

    “AnimeMangaPalotásoknak pedig üzenem, hogy szerintem Membert nem igazán jó ötlet “Mesternek”, meg “példaképnek” beállítani, mivel gyakorlatilag még a fent emlegetett hibáitok ellenére is jobbak vagytok nála, viszont ha görcsösen őt próbáljátok utánozni, vagy követendő példának használni, még akár az is előfordulhat, hogy nála is szarabbak lesztek.)”

    WOW…. köszi szépen. 😉

   • “szimplán jó anime” -> Már erre is mondhatnám azt, hogy szimplán jónak sem nevezhető, mert egy elcseszett adaptáció, gyenge hárem, de ezt még betudom annak, hogy nektek tetszett.

    A baj ott van, hogy ti folyton ezekhez viszonyítotok, mindig sikerül vagy egyiket, vagy másikat odakavarni. Aztán oké, hogy mindenkinek vannak vesszőparipái, amikre időnként visszautal, de nem ilyen mennyiségben.

    “A “ki mit lop kitől” dologról meg annyit, hogy mondj egy valakit, aki nem lop valaki mástól vagy ne ugyanarról írjon vagy csináljon videót! + S ha egy-egy képet elveszünk innen-onnan azt sem azért csináljuk, mert nem tudnánk csinálni sajátot, hanem azért, mert egyetértünk vele s úgy érezzük ennél jobban nem lehet összefoglalni.” -> Messze nem erről van szó, hanem hogy ti, és főleg te, nem egyszer játszottad már azt el, hogy például az én régi, több éves bejegyzéseimből egy az egyben vettél át akár egész bekezdéseket, nem ritkán az eredeti kontextusból kiragadva azt, aztán az alá, a saját szavaiddal kvázi elmondtad ugyanazt. Tehát lényegében nem tettél hozzá semmit sem, csak öncélúan felhasználtad, nem egyszer ilyen out of context módon.

    “Az meg, hogy megkérdeztem tőled a véleményedet a Soul Eater NOT-ról és úgy gondolod, hogy nem lehet két vagy több embernek ugyanaz a véleménye, akkor ezek szerint ha egy fórumon 20-an leírják, hogy pl mennyire tré a látvány, akkor mind a húszan egy mást másolják?” ->Más valakivel egyetérteni, és más a másik szófordulatát egy az egyben átmásolni. Persze ez így önmagában nem lenne baj, de tekintve az évekre visszanyúló előzményeket, a tetőzéshez ennyi is pont elég.

    “Anno előbb írtam neked a Tomb Raider postodban, hogy az Animax-nak már csak 3 darab animéje volt és troll posztokat raknak már csak ki, mint mielőtt megjelent volna maga az “Animax Already Dead”… hogy is van ez?” -> Hogy a te szavaiddal éljek, azért ez kicsikét meredek. =D Nyilván amikor úgy döntöttem, hogy az Animaxról fogok írni, akkor nem az ő oldalukon néztem szét a postokat, műsort illetően. (Mert ha az Animaxról kell info, akkor azt ugye egy Tomb Raider kritikánál kell keresni. =D) Hanem pont a te off kommentedet másoltam be, mindenféle utánajárás nélkül, amire már akkor, sanszosan nem is emlékeztem, és a bejegyzést amúgy is előbb elkezdtem megírni, mint hogy jött volna a te a kommented. =D Szóval “hogy is van ez?” =)

    “Plusz amíg én részletesebben kifejtettem a problémámat a Soul Eater NOT-tal, addig te lerendezted egy “mit műveltek vele te jó éggel”, valamint te se tudtad ki hagyni a Naruto-t. -> Jó hogy egy fórum kommentet mérsz egy kritikához. =) De ha már itt tartunk, az a részletes kifejtés kb. kimerült nálad annyiban, hogy leírtad mennyire tucat moe loli, és hogy ez mennyire nem tetszik neked, amivel egyébként egyetértek, nekem se tetszik, de ez így blogra kitett kritikának édes kevés.

    Ja és megint jó, hogy egy 3 éves toplistára hivatkozol, ami jelzem, rég aktualitását vesztette, ahelyett, hogy esetleg megkérdeznél. =) A nevem pedig (úgy látszik ezt se sikerült elsőre megérteni), nem Peter1989, és nem is Peter’s blog vagy Peter blog, hanem csak simán Péter.

   • “Khm, politikáról nem írok és nem beszélek a videókban vagy az írásaimban (az inkább Member szokta), aztán van jó pár anime, amivel nem értek egyet Peter1989-el!”

    Ezt én sem a videóitokra értettem (azokban szerencsére valóban nem politizáltok és igen, ez Member egyik olyan hülyesége, amikre céloztam, amikor mondtam, hogy remélem, nem őt tervezik “nagyiparban” másolni, mert kár lenne), hanem egy konkrét részre kissé feljebb:

    “Egy kicsit más, mi a véleményed a mostani választásokról? Én nagyot derültem, amikor Ron Weber-t (nem tudom, jól írtam-e a nevét) kirúgták az MSZP-ből! XD”

    És oké, egynek elmegy, meg nem azt mondom, hogy nem kérdezheted meg a véleményét valami totál random témáról, biztos én is kérdeztem már őt hasonlóról, viszont ez is olyan, mint a Péter által említett másolás: már nem az első ilyen eset, pl. az is ilyen volt, amikor többször is kérdezgettétek, hogy mi a véleménye erről vagy arról a kritikátokról/írásotokról, szóval mintha nagyon arra mentetek volna rá, hogy kivívjátok az elismerését és ezért lenne a kérdezgetés is, meg a “stíluslopás” is. (Lásd Roland kiborulását, ahol írta is, hogy “mi értelme a munkámnak, ha olyanoknak sem tetszik, akiknek kedvezni akarnék vele?”, vagy valami ilyesmi és ezt ugye Péter postja váltotta ki, szóval kissé ott is úgy jött le, hogy “A Mester csalódott bennem, nincs tovább értelme semminek.” Igen, olvastam, hogy utána itt leírta, hogy akkor épp rossz passzban volt és ez már ilyen “utolsó csepp” volt nála, de attól még így történt. Bár megjegyzem, még mindig százszor inkább Péter legyen a “Mester”, mint Member. 😀 XD) Ugyanez megfigyelhető Palacsinta blogjánál is, csak ott jóval durvább formában, ő már kvázi úgy ír, mintha a régi Péter “tükörblogja” akarna lenni, vagy nem is tudom, miközben irreális mértékben a földbe döngöli a cuccokat, lásd a “vidámvasárnapos” belelátások, amikről már írtunk itt. XD Szóval első körben szerintem azt kéne eldöntenetek, hogy a saját magatok, illetve a látogatóitok örömére csináljátok a blogot, vagy pedig azért, hogy Member és Péter faszagyerekeknek gondoljon titeket, utána pedig azt, hogy mi a ti véleményetek, mit gondoltok ti erről vagy arról a cuccról, nem pedig azt, hogy “vajon XY mit mondana, ha ezt most látná?”. Mert néha olvasás közben ilyen érzésem volt.

 8. És most jutott eszembe, hogy ha vloggerek a téma, sajnos őt is meg kell említenünk, még ha herótom is van tőle: https://www.youtube.com/watch?v=N10jvA7DAiE

  Elvileg nézettség alapján ő volt a “No #1”, Szirmait is lekörözve. Engem mondjuk iszonyúan fárasztott, pedig csak két videóját láttam, de mivel ilyen híres és lassan már csak róla nem beszéltünk, ezért gondoltam, megemlítem. XD

  • Ő milyen vidiket is csinált? Hallani hallottam róla csak nem tom miket csinált.

  • Megnézve ezt a videót asszem lejjebb ment pár tizedes értékkel az IQ-m. Asszem jobb is, hogy még életemben nem hallottam a csókáról, és ezek szerint szerencsére már elnyelte az internet mocska. Mivel Magyarországon, és az emberiségben általában nagyobb arányú az agyhalott faszparasztok aránya, nem csoda, hogy több nézője akadt, mint Szirmainak, aki ha ripacskodik is, de legalább értelmes gondolatokat is oszt meg. Ellentétben ezzel a véglénnyel.

   • Én sajnos hallottam és amíg volt, mindig az arcomban dobta a youtube a videóit.

    Amúgy meg tény, hogy a trollkodásra, a mindf*ckra és az értelmetlen esztelenségre mindig is vevőek voltak az emberek.

  • Jaj ebbe a gyökérkefébe én is belebotlottam anno, de már akkor se voltam képes végignézni egy videóját sem, annyira taszított a fickó “attól vagyok cool, mert össze-vissza randomkodok, káromkodok” stílusa.

   • De láttad, hogy ez jött be a népnek, s ez is kellett nekik! Hidd el, a főleg youtube partnerséget akaró videósok mindig ezzel próbálkoznak.

    A Soul Eater NOT-ról pedig csak egy valamit akarok mondani:

    “Plusz amíg én részletesebben kifejtettem a problémámat a Soul Eater NOT-tal, addig te lerendezted egy “mit műveltek vele te jó éggel”, valamint te se tudtad ki hagyni a Naruto-t. -> Jó hogy egy fórum kommentet mérsz egy kritikához. =) De ha már itt tartunk, az a részletes kifejtés kb. kimerült nálad annyiban, hogy leírtad mennyire tucat moe loli, és hogy ez mennyire nem tetszik neked, amivel egyébként egyetértek, nekem se tetszik, de ez így blogra kitett kritikának édes kevés.”

    Nem azért, de te tényleg azt hitted, hogy az – főleg egy első rész után – kritika akart lenni? Te is jól tudod, hogy ha kritikát írunk, akkor azok nem ilyen rövidek + mindig ott van a “Kritika by” a címben…. plusz nincs pontozás, + nincsenek külön kiemelve pozitívumok és negatívumok stb. Ez csak egy rövid vélemény volt, vagy ha úgy tetszik “first watch”, amiben elmondtam a rövid véleményemet és állításaimat egy pár képpel és az első valamint a NOT openingjét összehasonlítottam + írtam a tré hangulatról, s ennyi, ezt kritikának hívni még jó szível sem tenném.

    Kritikát – igazit – majd akkor írok, ha már vége lesz, de az meg hol van még! 😉

  • “Ő milyen vidiket is csinált? Hallani hallottam róla csak nem tom miket csinált.”

   Teljes randomságokat. Én kettőt láttam tőle, az egyikben azt elemezgette, hogy micsoda kurvák járnak chatrulettre (de ezt tíz percen keresztül…), míg a másikban valami világmegváltó gondolatokat feszegetett, abban minden volt, előjött szintén a hit vs ateizmus téma is, de pár perc múlva már arról beszélt, hogy a parlagfű igazából gyógynövény, mert hogy lehetne az ember allergiás olyasmire, ami a természetből származik. (Ez utóbbira annyit, hogy akkor ő biztos a nadragulya-borostyán-tiszafa salátát is jó ízzel fogyasztaná el, mindenféle káros hatás nélkül, hiszen ezek is a természetből származnak. 😀 XD) Én ezt a két videóját láttam, plusz ezt az “összefoglalót”, amit most linkeltem róla, ez alapján szerintem ő az igazi “kiberkurva”, nem Szirmai, vagy PewDiePie, hiszen még konkrét “irányzata” sem nagyon volt a videóinak, csak lökte a süket dumát mindenről, ami épp az eszébe jutott, miközben még hasmenés közben is magát filmezte. Mondjuk így, hogy ebben a fenti videóban kiderült, hogy fóbiás, anno az apja bokszzsáknak használta a fejét és kvázi valóságshow-szereplőnek képzelte magát, a korábbi videói egyszeriben jóval “ártatlanabbnak” tűnnek. XD (Mondhatjuk úgy is, hogy látszott rajta, hogy hülye szegény, de hogy ennyire, azt nem sejtettem. XD)

   “Asszem jobb is, hogy még életemben nem hallottam a csókáról, és ezek szerint szerencsére már elnyelte az internet mocska.”

   Sajnos nem, pedig én is örülnék neki, de az a helyzet, hogy időközben újranyitotta a csatornáját. (Talán az összefoglaló videóban is említik a végén, bár erre már nem emlékszem.) Ez főleg annak fényében érdekes, hogy ugye azzal fejezte be az “első szezonját”, hogy: “most már oda jutottam, hogy döntenem kell: a családom, vagy a videózás”.

   • Őszintén szólva egy videóját sem láttam de amiket leírtál azok alapján leesett hogy nem komplett a gyerek de valszeg ő még az ártatlanabbik fajta 🙂 ott van például a medievilsux-nak nevezett trollklán akik valami elképesztő szinten űzik az agyrohasztást és sajnos rossz értelemben. A Videóik egyszerűen gyalázatosak, már akkor elmegy a videóiktól az ember kedve mikor a borítóképeiket meglátja,egyszerűen gusztustalanok,undorítóak,gyomorforgatóak és hányingerkeltők.

    https://www.youtube.com/user/medievilsux/videos

    Ők azok!!!!

  • Ne haragudj Titkos ,de nem másolom Péter blogját. Egyszerűen a Kill la Kill nem tetszett. Miért kellene pozitív kritikával illetnem valamit amit egyáltalán nem tudtam élvezni? Efelett elsikkadtak sokan de azért elég sok durva jelenetet tartalmazott. Az elfen liedről is negatív kritikát írnék ha egyszer hozzáfognék. Nem azért mert le akarom trollkodni, vagy most divatja van az ilyen “sikeres” animék lehordásának. Egyszerűen szimplán csak nem tetszettek ezek a művek. Ha elolvasnád rendesen a blogot látnád ,hogy más animék mint pl a GTO ,Berserk,Hunter X Hunter kifejezetten tetszenek. Ezek is siker sorozatok. Egyszerűen más az ízlésünk ezen a téren.
   Megjegyzem igyekszem kerülni az olyan animéket,amikben a jelenetek átlépnek egy határt. Hmm például végig nézem azt ahogy a berserkerben ami egy darkfantasy és seinen kategória leharapják valakinek a karját. Viszont az már ,ahogy (kritikában is leírtam) a kill la kill ben az anya molesztálja a lányát nem fér be az én ízlésvilágom keretei közé. S számtalan olyan apró dolog volt, és van ami az új friss animéknél zavar. Kezdve a sablonhalmaztól amit kapunk a képernyőn át, a kivitelezés minőségéig.
   .
   A wapanese/otaku cikkeket sem feltétlenül péter blogjának másolása szülte, egyszerűen elég egy fórumra feltévednem ahol animékkel foglalkoznak, esetleg az AA oldalán elolvasnom egy japánról szóló cikket, majd alatta a kommenteket és máris ihletet kapok egy ilyen írásra. Amikor persze írok valamit igyekszem utána nézni, más forrásokat is elolvasok. A plusz információ meg alakítja az ember véleményét. Bár megjegyzem, hogy az ilyen cikkek azok számára sértőek igazán akik magukra ismernek. Mindig leírom,hogy nem azokkal van a problémám akik szeretik az animéket, mert az még nem tesz otakuvá . Az otakuság egy életstílus ,egyfajta függőség. S gyakran elég szélsőséges viselkedésben nyilvánul meg. Ha pedig nem tetszik az én véleményem, nekem is elmondhatod, van hozzászólás része a blognak, leírhatod, nem harapom le a fejed, nem módosítom a kommented és nem törlöm. Na meg akinek nem inge ne vegye magára .

   Ha pedig már másolással vádoltál meg, azt nem értem ,hogy miért pont péter blogját hoztad fel? Számtalan más blog foglalkozik hasonló témákkal. Ezzel az erővel írhatnánk péterre is hogy másol, csak azért mert egy-egy témában valamivel kapcsolatosan hasonló a véleményünk,vagy az ő véleménye mással. Anno mondhatnám azt, hogy másolta a blogom mert utánam dobott fel egy south park (pc) kritikát. Viszont mind a ketten tudjuk, hogy ez alaptalan vádaskodás lenne. Nagy valószínűséggel az én oldalamat nem olvassa. Egyszerűen csak azonos ötletünk volt, vagy esetleg véleményünk.

   Péternek egyébként igaza van, átolvasásra lett volna szükség , természetesen a későbbiekben javítani fogom a hibákat.

   Az meg hogy péter tükörblogjai akarnánk lenni nevetséges vádaskodás. Szerintem a cikkek többsége nem fedi egymást. Egyszerűen Titkos az a bajod, hogy negatív véleménnyel éltem mondjuk a kill la killről ,vagy az otakukról, vagy mondjuk japánról. Az általad szeretett dolgok valamelyikéről ,és most kiírod magadból a dühöd. Amivel nincs baj megmosolyogtatott a dolog, remélem azért máskor is ellátogatsz az oldalamra 😛 S írhatsz több kommentet is, tudod, csak a visszajelzésekből értek és fejlődök 😛

   ui: S az oldal stílusát sem jellemzi a kill la kill kritika. Hiszen mondhatom azt, hogy elég sok animéről írtam és a véleményem változatos volt, természetesen többségében az oldalra olyan animékról készült kritikákat töltöttem fel főleg az elején, amiket szerettem és tetszettek ,így azok pozitív jellegű kritikák. Egy kettő negatívabb véleményt is találhatsz más alkotásokról ,de még mindig nem mondanám azt, hogy jellemző lenne az egész blogra. Ezeken kívül van játék és film kritika szekció is, wapanese és otaku, illetve random stuff 😛 kategória.

   Amúgy bocsi péter ez nem reklám volt, de valamit reagálnom kellett ha már ráakadtam a rólam szóló kommentekre.

   • Ha nem is vagy a tükörblogom, de nekem is feltűnt, hogy például a wapanese kategória valahogy sikeresen átvándorolt hozzád, azok tartalmával, stílusával együtt. Lehet két embernek hasonló a stílusa, egyezhet a véleményük, de amikor téged olvaslak, pláne otaku témában megnyilvánulni, tényleg sokszor olyan, mint ha a saját 4 évvel ezelőtti oltásaimat látnám viszont, sőt néha még túl is lősz a célon. Elmész oda, ahová még én se mentem el (nem véletlenül), lásd azok a kirohanások, amiket Titkos is kiragadott a KLK kapcsán.

    Ahogy fentebb le is írtam, nyilván nem én találtam ki ezt se, de legyünk őszinték. Akár a stílust, akár a tartalmat nézzük, csak a vak nem látja, hogy ezekkel az írásokkal kvázi ugyanaz a célod, mint anno nekem volt. És itt most a múltidőn van a hangsúly, mert én azóta nem véletlenül hagytam fel ezzel. Úgyhogy ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, most már te se erőltesd. =)

    “Egyszerűen Titkos az a bajod, hogy negatív véleménnyel éltem mondjuk a kill la killről ,vagy az otakukról, vagy mondjuk japánról. Az általad szeretett dolgok valamelyikéről ,és most kiírod magadból a dühöd. Amivel nincs baj megmosolyogtatott a dolog, remélem azért máskor is ellátogatsz az oldalamra 😛 -> Na pont erről beszéltünk. Titkosra pont az ellenkezője igaz annak, mint amit leírtál, mert nincs bele buzulva japánba, az otakukért sincs oda, és KLK fannak se nevezhető éppenséggel. Ergo most sikeresen árnyékra vetődtél. =)

    Ha felhagynál az ilyenekkel, sokkal jobban járnál. Mert egyébként a normálisabb hangvételű kritikáidat elnézve, tudnál te.

   • Hmm én erre megint csak azt tudom írni hogy nem te találtad fel a spanyol viaszt. A blogom pár hónapos, tehát a stílusom még alakulni fog. Az írásaimat pedig valahogy kategorizálnom kell ,egy egyértelmű csoport névvel. Árnyékra nem vetődtem, egyszerűen olyan volt mintha egy ötéves kisgyerek árulkodna be, két pacsiért meg egy buksi simiért. Azért ne haragudj ,de ne te mond meg nekem, hogy milyen legyen a blogom tartalma, azt majd én eldöntöm 😀 én se adok tanácsot, hogy te milyen bejegyzéseket tegyél a továbbiakban.

    A határt pedig nem léptem át, csak kimondtam amit gondolok. S azt ne mond ,hogy légből kapott dolgokat írtam a wapanese/otaku témán belül. Ha pedig egyezés található, akkor csak azért lehet mert te is hasonló dolgokat tapasztaltál, csak finomabban fogalmaztál. A KLK kapcsán a szövegkörnyezetből esetleg kiragadhatott bizonyos részeket ,de a kirohanások ,vagy inkább felháborodások szerintem nem alaptalanok. Egyszerű tényeket írtam le . Nézd meg a korábbi animéket shounen kategórián belül ,s nézd meg átlagban a mai darabokat ugyanezen besorolás alatt. Azért gondolom te is látod a helyzet eldurvulását. S azt ne mond ,hogy ezek a dolgok mondjuk nem lehetnek károsak. Lehet ,hogy megmosolygod a dolgokat ,de te is tudod hogy mindig lesznek hülye gyerekek akik leutánoznak valamit a tvből, esetleg úgy gondolják ,hogy aham itt ezt láttam, akkor biztos ez a normális. Nem hiába vannak otakuk, nem hiába vannak fiatal 14 éves yaoi fanok stb.. stb.. amikor azt írom pl hogy japánt korábban a pedofilia paradicsomának is nevezték, megint egy kész tényt közlök, mert a 90-es években valóban ezzel az elnevezéssel illették, nem is hiába, és még sorolhatnám. Ha pedig ez nem tetszik valakinek, ott a hozzászólás része írja le a véleményét, és érveljen . Ennyi 🙂

    Ha meg nem tetszik az épp aktuális kritika nem kötelező végigolvasni , több opció közül lehet válogatni az oldalon 🙂

   • “Hmm én erre megint csak azt tudom írni hogy nem te találtad fel a spanyol viaszt.” -> Jó hogy ezt kvázi kétszer leírtam én magam is. =)

    “Árnyékra nem vetődtem, egyszerűen olyan volt mintha egy ötéves kisgyerek árulkodna be, két pacsiért meg egy buksi simiért.” -> Inkább te vagy az, aki most nekikezdtél itt flegmán személyeskedni, mert valaki jogosan kritizálta az egyébként valóban nevetséges kirohanásaidat.

    “Egyszerű tényeket írtam le.” ->

    “Maga az alapfelvetése is hülyeség volt.”
    “Ha lecsupaszítjuk a mázt ,azt látjuk, hogy volt egy olyan beteg író aki gyűlöli a ruhákat, és a meztelenséget preferálja ,ezt pedig megpróbálja eladni, gyerekeknek.”
    “be kéne tiltani ezt a szennyet”

    Na ezek aztán a releváns érvekkel alátámasztott tények. =D

    “Nézd meg a korábbi animéket shounen kategórián belül ,s nézd meg átlagban a mai darabokat ugyanezen besorolás alatt. Azért gondolom te is látod a helyzet eldurvulását.” -> Pont fordítva. =P Akár az erőszak, akár a szexuális perverzségek oldaláról közelítjük meg a helyzetet, a régi animékben ezek sokkal intenzívebben voltak jelen. Lásd a HNK féle vérfürdőt, vagy mondjuk a Cutie Honey féle perverzkedést, és ezek még a mainstream hype darabok voltak. Akkor még nem beszéltünk egyes underground ovákról, hogy azokban mik voltak. =)

    “S azt ne mond ,hogy ezek a dolgok mondjuk nem lehetnek károsak.” -> Persze hogy lehet, mert mindent túlzásba lehet vinni. Csak hogy erre hivatkozva támadni egy animét, hogy “káros” lehet, nem egy érv, hanem pusztán egy feltételezés.

    “Ha pedig ez nem tetszik valakinek, ott a hozzászólás része írja le a véleményét, és érveljen. Ennyi” + “Ha meg nem tetszik az épp aktuális kritika nem kötelező végigolvasni , több opció közül lehet válogatni az oldalon” -> Na most akkor írja le a véleményét és érveljen, vagy végig se olvassa? =D Csak mert ez a kettő üti egymást.

   • “Na ezek aztán a releváns érvekkel alátámasztott tények. =D” tehát neked nem elég érv mondjuk a molesztálós jelenet belerakása egy gyerek mesébe?

    Az általad említett címeket nem láttam, nyilván azért ,mert ilyen jellegű animéket nem keresek külön, és az érdeklődési körömet sem fedik le. Egyébként ha valóban olyan brutálisak, azoknak a megtekintését is kellene korlátozni korosztály határral. Ha pedig korlátozva van, és seinen kategóriába sorolják ,az már felnőtt téma. Nekem az nem tetszik, hogy shounen kategóriába betesznek egy ilyen jellegű animét. Még a harccal nem is lenne baj ,ezt is leírtam, csépeljék egymást . A probléma a szexualitás megjelenítésével, azaz inkább annak elferdítésével van. Megint csak a molesztálós jeleneteket tudom felhozni példának amik szerepeltek az animében.

    “Persze hogy lehet, mert mindent túlzásba lehet vinni. Csak hogy erre hivatkozva támadni egy animét, hogy “káros” lehet, nem egy érv, hanem pusztán egy feltételezés.”
    ez is nevetséges álláspont, miért ne lehetne elmondani a véleményed erről ? Ha én károsnak tartom miért ne írhatnám le a saját oldalamon? Az álláspontom nem változtatom meg. Ha szerinted nem káros egy ilyen jellegű dolog, vagy hosszú távon az ilyen jellegű animék tucatjai nem befolyásolják az ember személyiségét ,az a te dolgod. Én úgy látom, hogy mindig lesznek olyan emberek, akik a vásznon látott dolgokat leutánozzák,esetleg “helyesnek” értelmezik és átveszik azt a viselkedési formát. Ha pedig csak pár ilyen emberről lenne szó, még azt mondanám, hogy rendben tegyék az ő dolguk, de itt már tömegekről beszélünk . Erre a legjobb példa a tipikus otaku mentalitás. S megint leírom ,hogy nem az az otaku (mint magyarországon) aki szereti az animéket. Ha nem az aki függni kezd ezektől a dolgoktól . Rajzolt karakterekért kezd lelkesedni , az emberi kapcsolatokat háttérbe helyezi, párnát visz randizni stb.. stb… Remélem nem kell bővebben kifejtenem , írtál te is róla te is utána néztél, s ezek az esetek nem egyediek, hanem tömegesek ,amik az animék káros hatásainak köszönhetően következtek be. Főleg olyan embereknél, akik fiatal gyermekként találkoztak a műfajjal. S mondjuk a durvább alkotások felé terelődött a figyelmük. (hentai,gure,de talán még ide sorolnám a yuri yaoi, hmm a lolit is mert ott a karakterábrázolást lehetne kifogásolni, mert hiába hogy rámondják egy szereplőre hogy 25 éves, külsőre mégis 12 évesnek tüntetik fel, és a helyzet amibe hozzák ezzel a külsővel erősen pedofil szagú gyakran)

    “Na most akkor írja le a véleményét és érveljen, vagy végig se olvassa? =D Csak mert ez a kettő üti egymást.”
    a kettő üti egymást valóban, de ez is csak a szavak kiforgatása. Egyszerű, ha nem tetszik valami nem kötelező végigolvasni ,ahogy írtam több opció közül is lehet válogatni . Ha nem akarod ,nem jön be, ne olvasd végig mert nem kötelezhetem rá a másik felet ,hogy tegye meg. Ha véleményed van írd le nyugodtan ,de nem kötelező . Nem kötelezek semmire senkit ,nem értem, hogy ebben mi kivetnivalót találsz. Én sem kommentálok minden olyan bejegyzés alá, amivel nem értek egyet,ha viszont a véleményem közölni akarom azt megteszem. Ez is csak kötekedés a részedről. Próbálsz fogást találni rajtam ,és más jelentést adni a szavaimnak . Bevallom miután leütöttem az entert az előző kommentemnél sejtettem ,hogy egy ilyen reakció is lesz ,de azért reméltem nem kell külön magyarázatot fűznöm valamihez. Az meg ha flegmának találod az írásom, nem az én hibám nem én adom neki ezt a hangsúlyt, a te fejedben társul hozzá . Ez a baj az írott szövegekkel gyakran félre érthetőek. Mondhatnám én is azt, hogy titkossal elég lekezelőek vagytok, főleg te ha más blogról van szó. Mintha felsőbbrendű lenne a te írásod ,vagy véleményed máséval szemben. Mégsem vádollak meg ilyesmivel ,mert tudom ,hogy azért jeleznéd mással is ha erre gondolnál, így mindig egy semleges hangsúlyt előlegezek meg interneten mindenkinek.

    “Na ezek aztán a releváns érvekkel alátámasztott tények. =D” én erre megint azt tudom írni ,hogy megkell néznünk jelenleg futó animék, vagy mangák készítőit. Erre jó példa mondjuk az Attack on Titan, ott is látható, hogy milyen volt magának a mangakának a személyisége, milyen problémákkal küzd . Azért ne haragudj de nyilván az animék/mangák többsége az alkotóik mentalitásának nyomait hordozzák . Nyilván te nem fogsz egy olyan animét készíteni mondjuk ,ahol gyerekek tapizzák egymást ,esetleg nudizmust mint viselkedési formát reklámozzák. A másik fele a dolognak meg persze lehet a közönség igényeinek a kielégítése, de az igényeket mindig a készítők formálják valamilyen szinten. Hosszú évek alatt az alkotásaikkal . Példának okáért a fanservicével.

   • “tehát neked nem elég érv mondjuk a molesztálós jelenet belerakása egy gyerek mesébe?”

    Arra személy szerint kíváncsi vagyok hogy a KLK-t mióta szánták gyerekmesének a Triggernél, mert szerintem a vak is láthatja hogy véletlenül sem annak a célközönségnek szánták aminek te gondolod. Eleve már ott hibázik a képlet hogy egy rajzfilm(/anime) nem feltétlenül jelenti azt hogy kifejezetten gyerekeknek van szánva függetlenül attól hogy miként rögzült ez a nézet kishazánkban, de a KLK esetében már ott rosszul közelíted meg a dolgot hogy túl komolyan, vaskalaposan veszed az egészet, sokkal, sokkal jobban mint azt a Triggernél valaha is tették, attól függetlenül is hogy másfajta témát hoztak ki a ruházkodásból mint amit te gondolsz. Ez nem sokkal “rosszabb” rágalom az ifjúság ellen mint annak idején a Dragon Ball volt: abban is mentek néha olyan dolgok amik nem éppen egy sztereotíp gyerekmatinéba illőek voltak (pölö Roshi/Teknős hölgymustrái, vagy a Z-ben a szanaszét verések), és láss csodát a brutálisan túlnyomó többségnek nem lett semmi baja se, annak ellenére hogy a DB is shounen. Vagy esetleg a DB mentesül ettől mert kis túlzással beépült azóta a hazai rajzfilmes “kultúrába”?

    (Azt már hozzá se teszem hogy az Imaishi-féle brigád sose volt a matinék mintaképe, de ez legyen mellékes most)

   • “Arra személy szerint kíváncsi vagyok hogy a KLK-t mióta szánták gyerekmesének” azóta amióta a shounen kategóriába sorolták be. A triggert nem ismerem ,így arról nem tudok véleményt alkotni. A dragon ball pedig remek példa , mert a nyugati közönség számára azért azt is megvágták. A pikánsabb jeleneteket kivették belőle ,hogy gyerekeknek is sugározhassák. S azért ne haragudj ,de Zseniális teknős ökörködéseit a KLK ban láthatott dologhoz elég nevetséges összehasonlítani 🙂 vagy egy szinten kezelni na 😛

    Egyébként pedig tetszik vagy sem, az anime nem más mint rajzfilm. Egy rajzfilm is feldolgozhat komolyabb témát, nem feltétlenül kell gyermek történetnek lennie. Ezért nem értem az, hogy egyesek miért harapnak azért ha mondjuk az animét japán rajzfilmnek tartják.

   • Na, mivel Péter és Dodgers már leírták nagy részben azt, amit én is akartam, így megpróbálok csak a lényegre szorítkozni.

    Azzal még önmagában nem lenne gond, hogy Péterrel egyezik a véleményed bizonyos dolgokban, csak ahogy ő is írta, ugyanaz fedezhető fel nálad is, mint Palotáéknál: sokszor komplett “Péter mondásokat”, frázisokat emeltél át egy az egyben. Csak mintha benned még az is dolgozott volna, hogy még egy körrel durvíts az egészen és pont ezért estél már át a ló másik oldalára, nevezetesen arra, amikor már sokszor mondvacsinált, téves, valótlan dolgokat közölsz, pusztán azért, hogy attól is “sokkolóbbnak”, “polgárpukkasztóbbnak” tűnjön az írásod. Lásd ezt a ruhás idézetet, amit már Péter és Dodgers is beidézett és én is azon néztem, hogy “wtf, ez komoly?” Szerinted komolyan ez munkált a készítőkben, hogy majd a gyerekek a KLK-t látva nudistamániás perverz felnőtteké válnak? Mert szerintem ez a nudista-vonal csak a szokásos Gainaxos agymenés volt a részükről, amibe semmi pszichológiai vonulatot nem kéne belelátni, mivel egyszerűen nincs értelme. Most akkor a Panty&Stocking ennyi erővel kurvákká szeretné nevelné a női nézőit? (Mert ugye többször látunk benne bugyilevevős jelenetet és ennyi erővel arra is rámondhatnánk, hogy biztos ezért került bele… XD) KLK-ra visszatérve: az az “anya molesztálja a lányát” jelenet nekem sem volt épp kedvemre való és igen, az puszta fanservice, de ha már ennyire elmegyünk a “milyen hatása LEHET ennek meg annak” irányába, akkor kitalálhatnám, hogy igen, volt molesztálós jelenet, de mivel végül az anyukát hozta ki főgonosznak a sztori végére, ezért kvázi a készítők szerint is undorító dolog ilyesmit csinálni a saját lányunkkal és szándékosan használták ezt fel a főgonosz jellemében, hogy ezzel is antipatikusabbá tegyék a néző számára. Szóval ja, csak értelmezés kérdése, hogy miféle marhaságokat látunk bele a KLK-be, de szerintem felesleges bármit belelátni, mert ez eleve egy lökött fanservice sorozat. Ezzel a feltételes módú “kiváltHAT hatást” szöveggel meg az a bajom, hogy pont ugyanaz a gondolatmenet, mint amikor előveszik XY videójátékot, hogy “be kéne tiltani, mert ettől lesznek a gyerekek agresszívek”. Persze, lehet, mert minden lehetséges, de bizonyítani nem tudják, másrészt meg ennyi erővel elég sokmindent be lehetne tiltani, hiszen bármi kiváltHAT agressziót bárkiből.

    “Bár megjegyzem, hogy az ilyen cikkek azok számára sértőek igazán akik magukra ismernek.”

    Amikor a “kezdőpostot” írtam ide a blogodról, ez az újabb otaku/weaboo/japán témájú cikked még meg sem született, így nehezen mondhatod, hogy azon akadtam ki és azért írtam a fentieket. (Persze, hogy korábban írtál-e hasonló témában, azt nem tudom, nem járok naponta a blogodra, csak néha nézek fel.) Viszont ahogy Péter is írta, ezzel mellélőttél (ahogy azzal is, hogy biztos KLK-fan vagyok, mert nagyon nem), engem a cikkekben egyébként sem az szokott zavarni, ha valaki akár negatívan nyilatkozik 1-1 kedvenc témámról/sorozatomról, hanem ha úgy érzem, hogy túloz, “igazságtalan”, vagy valótlanságokat állít. A KLK-t felőlem le is húzhatod (mondjuk én 3/10-et nem adtam volna rá, azét olyan 6-7 pontot nálam kapna, de ez szíved joga XD), de amikor ilyenekkel jössz, hogy a készítők a nudizmust szeretnék reklámozni a gyerekek körében, az még összeesküvéselméletnek is erős. XD Én csak az ilyeneken akadok ki. Sajnálom, hogy pl. amikor az Attack on Titan-ről beszéltünk Junchi blogján, akkor is az maradt meg benned, hogy én csak egy sértődött fanboy vagyok, mert bár tény, hogy szeretem azt a sorozatot, de ott sem az zavart, hogy neked nem jött be, hanem a kákán is csomót kereső szőrszálhasogató fikázásod. Pl. volt egy ilyen mondatod, hogy Eren átváltozása milyen hülyén néz ki, főleg a mangában, ahol “a kezéből nő ki az óriás”. Sem én, sem Rui-chan nem tudtuk értelmezni, hogy ezzel mire gondolsz, noha mindketten olvastuk a mangát. Vagy ilyen volt, amikor büszkén mondtad, hogy te teljesen up to date vagy a sztorival kapcsolatban, lenyomtad az animét és a mangát is, ennek ellenére töbször is keverted a neveket és olyasmit írtál, hogy “Armin óriássá változik”, holott az Eren. Na az ilyenek miatt éreztem úgy, hogy igazából ezt a sorozatot is csak gyorsan ledaráltad, de már az elején sejtetted, hogy ebből majd lehúzást írsz, emiatt viszont nem is annyira arra figyeltél, hogy mi történik a képernyőn, így végül egy csomó valótlanság csúszott be.

    “Ha pedig nem tetszik az én véleményem, nekem is elmondhatod, van hozzászólás része a blognak, leírhatod, nem harapom le a fejed, nem módosítom a kommented és nem törlöm. Na meg akinek nem inge ne vegye magára . ”

    Annyira azért nem álltam rá a témára, nem célom senkinek “megmondani”, hogy hogyan blogoljon, itt sem azért hoztam fel a témát, hogy “simiért cserébe jól beköpjelek Péternél”, csak ha már feljöttek a vloggerek, mint fő téma, gondoltam megemlítek pár embert én is (látod, nem csak téged “szóltalak le”, pl. Membert ezerrel jobban oltottam), meg érdekelt, hogy egyáltalán Péter tud-e róla, hogy két blog is van, akik eléggé a “hódolói” lettek időközben. XD Ez a “akinek nem inge, ne vegye magára”, meg “nem kötelező elolvasni a kritikát, ha nem tetszik”, meg eléggé ugyanaz a mentalitás, mint amikor a hardcore fanok jönnek azzal 1-1 animénél, hogy “ha nem tetszik a sorozat, hát ne nézd meg!” Én nem ezt vallom, sőt, pont azt mondom, hogy ha már megnézed és lehúzod, akkor ismerd annyira, hogy valós dolgokkal tudd kritizálni, ne mondvacsinált féligazságokkal, meg feltételes módú találgatásokkal, mert akkor azok már nem tények, hanem valószínűségszámítások. XD

    “Egyszerűen Titkos az a bajod, hogy negatív véleménnyel éltem mondjuk a kill la killről ,vagy az otakukról, vagy mondjuk japánról. Az általad szeretett dolgok valamelyikéről ,és most kiírod magadból a dühöd.”

    Erre most így külön akkor nem reagálok, mert kvázi ebben a postban végig ezt magyaráztam most, plusz Péter is összefoglalta, hogy ez így nem talált. Még annyit a Kill la Kill-ről, hogy az számomra egy közepesnél kicsivel jobb cucc, de tényleg csak egy kicsivel. Jó zene, látványos harcok, de a szereplők 90%-a idegesítő, a fanservice sok esetben valóban eltúlzott és igen, a történet kibaszottul repetitív. Ergo az “anime megmentője”, meg “a II. Gurren Lagann” címek mesebeli túlzások a fanjai részéről. Ellenben a már beidézett valótlanságokkal még így sem értek egyet, hogy én sem kedvelem különösebben, mert ne mondvacsinált ürügyök alapján húzzunk le egy sorozatot. Amíg arról írtál, hogy túlértékelt, repetitív, folyton csak harcolnak, stb., addig stimmelt, csak aztán elvitted ebbe a “be kéne tiltani”, meg “pszichológiailag káros” irányba és ott nekem borult az egész. Azért attól, hogy egy sorozat gyenge/szar, még nem kell feltétlenül kihozni belőle, hogy egy egész generáció megrontója, marad épp elég “rugdosnivaló” hiba benne anélkül is, hogy még pluszba ki kéne találni hozzá… XD

    A másik ilyen dolog meg, amikor ennél is tovább mégy és nem csak a sorozatra aggatod rá, hogy micsoda “káros értékeket közvetít”, hanem kapásból a készítőt is előveszed és rákened, hogy tuti valami pszichiátriai eset. Amit meg nem tudom, hogy honnan veszel, mert a legtöbbször ezek az infók nem terjengenek szabadon a neten, nem igazán szokták a mangakák/rendezők elmesélni a magánéletüket a fanoknak. XD Ez is mintha onnan jönne, hogy ha egy sorozat nem jön be, akkor az szerinted rögtön “hetedíziglen bűnös” és az írótól a rendezőn át a mangakáig és az animációs stúdióig mindenkinek bűnhődnie kéne, vagy nem is tudom… XD

    “Megint csak a molesztálós jeleneteket tudom felhozni példának amik szerepeltek az animében. ”

    Most már csak megkérdezem, hogy hány ilyen volt ebben? Egyedül erről a híres “anya-lánya” jelenetről tudok, ott a jobbérzésű nézők ki is akadtak többé-kevésbé, de ez a mondat megint úgy hangzik, mintha epizódonként megerőszakolnának valakit a sorozatban… XD Jó, volt a szokásos baromkodás, hogy pl. Mako apja párszor megpróbálta meglesni Ryokot öltözés közben, meg ilyesmi, de ilyen poénok már a 90-es évek animéiben is voltak, szóval ebben még nincs semmi újdonság és amúgy sem járt az öreg sikerrel, folyton lecsapták. XD

    “én erre megint azt tudom írni ,hogy megkell néznünk jelenleg futó animék, vagy mangák készítőit”

    Ja igen, erről jut eszembe: Kissé ez az “oldfagség” is kiütközött rajtad, amit mintha szintén Pétertől “lestél volna el”, aztán vittél volna túlzásba. Vagyis, hogy “régen minden anime jobb volt, bezzeg most…”, ami szerintem maximum csak nagy vonalakban igaz. Másrészt meg eléggé érdekesen kategorizálsz sorozatokat. Lásd pont a Titánt, ahol azzal jöttél, hogy látszik, hogy mai kommersz cucc, ott van Armin, aki kapásból egy feminim kis buzi, stb-stb. Aztán a sorozattal szemben felhoztál olyan példákat, mint a Hataraku Maou-sama, vagy a Sakurasou no Pet no kanojo, mondván, hogy “bezzeg azok!”. Azt tudod, hogy ez utóbbi kettő messze “otakusabb” sorozatok (már eleve a felállás is hárem…) és jóval inkább gerjesztik azt, hogy sok “moepárnás” egyén sétálgasson az utcákon, mint akár a Titán, akár a Kill la Kill? Csak ha már ilyen “morális értékrendek” alapján szereted kategorizálni a sorozatokat, nekem a mai napig fura volt, hogy a Titánt meg a KLK-t leszóltad, de ez a kettő meg szerinted tök oké. Most akkor döntsük el, hogy tényleg objektíven értékelsz sorozatokat, vagy saját ízlés szerint, aztán utólag beléjük magyarázol mindenféle morális maszlagot. Ez kicsit olyan, mint amit korábban Péter írt a Palotáról, hogy ott meg a Rosario anime volt az etalon sok esetben és pozitív példának hozták fel, holott objektíven nézve maximum egy közepes háremcucc, ami adaptációként még csapnivaló is, ha az eredeti mangával hasonlítjuk össze. Ettől lehet persze szeretni, de nem túl szerencsés mérceként, vagy “pozitív ellenpéldaként” használni.

    “Erre jó példa mondjuk az Attack on Titan, ott is látható, hogy milyen volt magának a mangakának a személyisége, milyen problémákkal küzd . ”

    Na, milyen problémákkal küzd? Rajongóként érdekelne, mert az egyetlen sztori, amit eddig hallottam, az az volt, hogy állítólag halálos fenyegetésekkel teli leveleket szokott kapni és az abban szereplő válogatott kivégzési formákat írja bele a mangájába. Más kérdés, hogy az egyetlen forrás erről valami AA-s “bulvárhír” volt eddig, az az oldal meg ebből a szempontból sokszor csak annyira megbízható, mint a Sankakucomplex. Plusz nem is értem, mert azon kívül, hogy a titánok rendszeresen a szájukba lökik az embereket, semmiféle “perverzebb” szadizmus nem igazán jelent meg eddig a mangában, a csúcs eddig a pár fejezettel korábbi körömletépős/fogkiverős/orrbetörős vallatás/kínzás volt, de azt sem mutatták részletesen, csak hogy véres a vallatók ruhája, a faszi meg ott ül előttük egy székhez kötözve és már láthatóan “megdolgozták”. Ha már a Berserket hoztad fel: az egész Attack on Titan semmiség ahhoz képest, amit pl. Miura leművel (nemi erőszak, repkedő belek, stb.), akkor most őt is kiáltsuk ki félbolondnak? 😀

   • Nos erre egy gyors utolsó választ fogok gépelni. Igyekszem tömör lenni.

    „sokszor komplett “Péter mondásokat”, frázisokat emeltél át egy az egyben” erre annyit tudok csak reagálni,hogy én péter blogját ritkán látogatom . Ha hetente egyszer felnézek a blogra és ha van új dolog elolvasom ,de péter frázisokat péter mondásokat sajnos nem ismerek. Egyszerű olvasója vagyok a blognak én nem vagyok elvakult rajongó, hogy betéve tudjam minden szavát, mint a szentírást . Nevetséges ,hogy ezzel vádolsz be minket nincs is olyan ,hogy péter mondás 😀 Ne haragudj, elismerem ,hogy minden ember egyedi de azért néha használunk hasonló meg nyilvánulásokat, vagy esetleg vannak azonos reakcióink szóban és írásban. Azt se mondhatnánk, hogy egymás másoljuk mert ugyan talán a blog szerkezete hasonló, hiszen az érdeklődési körünk egyezik ,de ha megnézed animék játékok filmek terén más az ízlésünk. Más témákról írunk, ha pedig mégis azonos egy egy cikk tartalma más véleménnyel vagyunk egy adott dologról, még ha némi átfedés is található a két cikk között (pl egy hiba kiemelése, vagy egy pozitívum megjegyzése) a végeredmény általában különbözik. Ezt az állítást csak megmosolyogni tudom. S erre ez volt az utolsó reakcióm.

    „?” Szerinted komolyan ez munkált a készítőkben, hogy majd a gyerekek a KLK-t látva nudistamániás perverz felnőtteké válnak? Mert szerintem ez a nudista-vonal csak a szokásos Gainaxos agymenés volt a részükről” erre azt tudom reagálni, hogy egy valamit elfelejtesz az animét emberek készítik. A történetet megíró mangaka/vagy animénél ha nincs manga alapja forgatókönyv író személyisége tükröződik az elkészült műben. Nyílván ha te készíted nem feltétlenül éltél volna azokkal az eszközökkel amivel mondjuk a Kill La Killnél éltek.

    „főgonosznak a sztori végére, ezért kvázi a készítők szerint is undorító dolog ilyesmit csinálni a saját lányunkkal és szándékosan használták ezt fel a főgonosz jellemében” és még később kérdezted hogy hány hasonló jelenetet találtam benne. Bocsánat megszámolni nem fogom ,de belinkelek két youtube os videót ,amit 2 perc alatt kerestem ki. Nézd meg a jeleneteket: https://www.youtube.com/watch?v=5VBzvId7APY vagy https://www.youtube.com/watch?v=UNLy1eDs3fc . A készítők pedig nem azért rakták bele mert undorítónak találták ezeket a jeleneteket, egyértelműen azért, hogy mégtöbb nézőt vonzanak a kép elé, főleg azokat akik otthon hentai és egyéb más ehhez közelálló animékért rajonganak . Egyébként a bekezdésedben leírtakhoz még annyit hozzáfűznék ,hogy a média a legnagyobb népbutító ,befolyásoló eszköz a korunkban. Szerintem ezen az álláspontomon te sem vitatkozol. Sok országban az átlag ember intelligenciájának a leépítése folyik az ilyen jellegű műsorokkal. Elég hatásosan ,valahol animével valahol valóság showkal ,az eredményét pedig látod a fiatalabb generáción. Ez nem vidám vagy virág vasárnapos nyugger beszólás volt anno a részemről . Csak egy egyszerű ténymegállapítás.
    „akinek nem inge, ne vegye magára”, meg “nem kötelező elolvasni a kritikát, ha nem tetszik”, meg eléggé ugyanaz a mentalitás, mint amikor a hardcore fanok jönnek azzal 1-1 animénél, hogy “ha nem tetszik a sorozat, hát ne nézd meg!”” erre az egyik fentebbi hozzászólásban reagáltam ,pont péternél azt hiszem. Olvasd el azt, nincs kedvem ismételten leírni.
    „Ja igen, erről jut eszembe: Kissé ez az “oldfagség” is kiütközött rajtad, amit mintha szintén Pétertől “lestél volna el”,” ez is baromság nem pétertől lestem el, egyszerűen én jobban szeretem a régebbi stílusú animéket ,másodszor pedig igen megkell nézni az animék készítőit később a hozzászólásodban felhoztad , az attack on titant . A mangát végig olvastam, a neveket valóban kevertem ,egyszerű az anime/manga nem tetszett annyira nem kötött le hogy megjegyezzem a neveket .Egyébként is a névmemóriám pocsék a való életben is .A mangában pedig valóban a főszereplő kezéből nőtt ki az óriás, még meg is mosolyogtatok, amikor biorobotnak vagy bio mechának neveztem az óriásokat az animében ,pedig valljuk be azok . Jaj igen és mentális problémákkal küzd maga a mangaka, megértem hogy egy rajongónak nehéz elfogadnia ezt- S az AA valóban gyakran bulvárhírekkel operál ,de ott van a google utána lehet nézni én megtettem anno ,ez kivételesen valós hír volt. Más fórumokon is megemlítették ,nem feltétlenül az AA hírrel kapcsolatosan. Magán a mangán is látszik ,hogy szorongások manifesztációja az egész. Persze ez az én véleményem ,mondom nem kötelező egyetérteni vele. Nem nem oldfagség ,meg nem hardcore fanság, csak azt mondom ezzel ,hogy mindenki azt csinál amit akar és kész. „”Nem értek egyet a nézeteiddel,
    de szívesen meghalnék azért, hogy elmondhassad õket” még mielőtt ismételten megvádolnál egy péter mondás átvételével, ez most kivételesen Voltairetől volt. Bár nagy rajongója nem voltam a műveinek ,de ez mondása megtetszett anno, remélem pontosan idéztem. Jaj igen Armin meg tényleg egy kis femin nőies karakter. Bár már a mangát nem követem, az animét ha lesz folytatása nem nézem ,lehet hogy változik majd. Hogy milyen problémái vannak magának a mangakának, egy cikket találtam ,googlival kerestem rá most. „Hajime Isayama is later revealed to have serious emotional and mental problems.” szerintem ez remekül átjön az animén keresztül is. A szorongása a főszereplőknek a félelem, a leblokkolás amikor jönnek az óriások a kikerekedett szem, az hogy nem tud tenni semmit. Ugye az AA-s bulvár hír arról szólt anno ,hogy felemelte a hangját egy részeg vendég ,majd elkezdte lökdösni a mangakát aki anno pincért volt? Nem emlékszem már rá pontosan a lényeg az , hogy leblokkolt és hasonlóan tört össze mint az ő főszereplői. Olyan lehetett számára az a vendég mint az óriások a mangájában. Na meg később ő maga vallotta be a riportra is rákereshetsz, de erre már lusta voltam ,hogy érzelmi és mentális problémákkal küszködik,emberi kapcsolatokat sem igazán tud kiépíteni stb.. stb.. s ez a mangája előtt is így volt, amikor még nem volt sikeres nem ismerte senki. Remélem kielégítő választ adtam. Amúgy ez remek példa a kill la killre is , ott is azért érezhetjük hogy milyen emberek készítették. A másik dolog, hogy japánban rengeteg olyan animét lehet látni ahol hasonló dolgokat hypolnak benne, pl a vérfertőző szerelmet. Ugye ez a bátyj meg húg fétis stb.. stb.. Sokszor azzal oldják meg a helyzetet, hogy a végén kiderül ,hogy csak mostoha testvérek.
    „Aztán a sorozattal szemben felhoztál olyan példákat, mint a Hataraku Maou-sama, vagy a Sakurasou no Pet no kanojo” gondolom itt az attack on titanra gondoltál mármint azzal szemben hoztam fel ezeket a példákat. Hmm talán a 2013 best worst of listámban volt, már nem emlékszem .Igen mind a kettőt jobbnak találtam a Sakurasounak egész jó volt a története jó humorral volt megáldva volt romantikus szál is, és a kritikámban amit anno az amp oldalán közöltek le (akkor még nem volt blogom) A sorozatban pedig limitálva vannak az ecchi poénok. Természetesen aki ezeket részesíti előnyben egyet egyet kap,de a humor forrása, a karakterek beszélgetéséből adódik, ügyetlenségeikből. Talán a Love Hinához áll a legközelebb . Történetileg nem hasonlít rá,de mégis némi párhuzamot tudunk vonni a két alkotás között. Talán a “keménységükben” Tehát nem az a tipikus Love Ru ahol a főszereplőt megakarják erőszakolni a lányok. Hanem egy remek szerelmi történet. Majd az én blogomra is feltöltöm ,mert valahol még meg van a word doc amibe írtam anno. , a Maou sama pedig ugyan a végére egy közepes sorozat lett mégis érdekes szempontból fogta meg a démon témát. Nem sok olyan animét láttam még ahol a démon nagyúr egy eladóként dolgozik .

    A berserker egy középkori dark fantasy seinen kategóriában ,csak felnőtteknek jelleggel. Az attack on titan meg a kill la kill amikor legutoljára megnéztem meg shounen kategóriába volt csoportosítva. Ezt nem értem miért nem lehet felfogni. Többször is leírtam a fentebb található kommentjeim között. Nem hiába van shounen kategória szerintem japánban sem, meg seinen kategória stb… Nyugaton pl nem hiába vetítenek 12+ 16+ 18+ os filmeket . Ez is egy hasonló besorolás. Azért egy 18+ os sorozatot , ne hasonlítsunk olyanhoz ami gyerekeknek készült ,és tetszik vagy sem a besorolása szerint ők a célközönség. Ha meg megnézted a belinkelt jeleneteket tudhatod hogy mi a bajom, és még számtalan hasonlót tudnék linkelni az animéből , de ott van a youtube keresője használd egészséggel, vagy nézd végig még egyszer a sorozatot, lesz benne bőven. Félbolondnak meg nem foglak titulálni,személyeskedéseket igyekszem elkerülni ,bár néha azért ha sokszor megvádolnak valamivel mint ahogy te tetted az elején ezzel a péter lekoppintással én is megharagszom picit 🙂 mert ez sértő . Remélem mindenre válaszoltam amit akartál.

    További kellemes estét 🙂 A hossz miatt bocsi ,de sok dologra kellett reagálnom.

   • @Palacsintaxx – a gyermekmesés okfejtésedről jut eszembe:
    Ne keverd össze a shounent a kodomoval!

   • balaaz, nekem egy 18 év alatti ember ,gyerek marad, még ha serdül is . Főleg ha 14-16 év közé esik a 17 éves már azért határ eset. A seinen 18-30 közé esik ha jól tudom . és a shounent nem kevertem össze a kodomoval 🙂 mert az még kisebb gyermekeknek van fentartva pl a pokemon is ide tartozott anno talán bár nem vagyok biztos benne? Nem értem,hogy a kodomo hogy jött ide 🙂 erről a kategóriáról nem volt szó egyik hozzászólásban sem.

   • “…nem értem…”
    Hát ezt sajnálattal hallom Palacsintaxx. Többet feltételeztem rólad.

    “…nekem egy 18 év alatti ember ,gyerek marad, még ha serdül is…”
    Hm. Huh. Te mennyi idős vagy? Szerinted, te gyerek vagy a szememben? Minek számítasz a saját szemedben? És másokéban? Én minek számítok a szemedben? Vagy másokéban? Anyáméban? Nagyapáméban? Sajátomban? Érted?

   • balaaz 🙂 még mindig nem értem mi a problémád 🙂 megint csak direkt kötekedésnek érzem az egészet 🙂 de legyen neked igazad ,ha ezzel teljesebb lesz a napod 🙂

   • Azzal még nem lenne baj, hogy nem tetszik neked a Kill la Kill, vagy Imaishi stílusa, mert ez se jöhet be mindenkinek. A baj azzal van, ahogy a nemtetszésedet kifejtetted, ahogy túlzásba estél, és negatív értelemben beleköltöttél, bele akartál láttatni, bele akartál magyarázni valami olyat, ami benne sincs. Ez a “be kéne tiltani, mert meztelenkedésre buzdítanak benne, és ez károsa a gyerekek lelki fejlődésének” című következtetés amivel előálltál, nem csak hogy téves és alaptalan, de nem sokban különbözik attól, mint amikor anno Jack Thompson azért akarta betiltatni, például a GTA-t, mert az “bűnözésre nevel”. Ezt démonizálásnak hívják, félrevezetésnek, amivel csak a laikusokat lehet becsapni.

    Hogy a gyereknek mit kéne, mit lenne szabad látnia? Nos erről annyit, hogy én gyerekként anno VHS-ről néztem a Terminator, Predator, Rambo, Robotzsaru, Alien filemeket, meg a Hollót. Az első gépemen pedig Doom-ot, Duke Nukem 3D-t, Postalt, Carmageddont, és GTA-t nyomtam. Azt hiszem szükségtelen részletezni, hogy kor szerint még nem lett volna szabad ilyeneket látnom, vagy ilyenekkel játszanom, mégse lett tőlük semmi bajom. Sőt a való életben, sokkal durvább dolgokat láthatott az ember. Mondjuk amikor egyszer jöttünk haza a családdal a strandról, és a busz megállt, mert előttünk volt egy halálos baleset.

    Shounen, seinen témát illetően, optimális esetben ez egyértelmű szokott lenni, ám nem szabad elfelejteni, hogy ezek a besorolások csak jelzés értékűek. Azt jelentik, kiknek szánták, ám hogy maga a mű milyen tartalommal bír, az már egy egészen más téma. Plusz azt a tényt se tévesszük szem elől, hogy japán egy másik kultúra. Az ő rajzfilmjeikben a halál, erőszak, testiség, sokkal természetesebben van jelen, mint például egy “prűd” Disney rajzfilmben.

    Viszont aki ilyenekre rácsodálkozik, ezeken felháborodik, hogy női idomokat mutogatnak egy elsősorban hímeket célzó fanservice animében, az egyrészt a saját tájékozatlanságát bizonyítja. Másrészt talán jobban járna, ha nem ebből a műfajból válogatna. Lehet nézni akár sport animéket is, vagy történelmi drámát. =)

   • “A baj azzal van, ahogy a nemtetszésedet kifejtetted, ahogy túlzásba estél, és negatív értelemben beleköltöttél, bele akartál láttatni, bele akartál magyarázni valami olyat, ami benne sincs.”

    Péter te számtalanszor kifejted a nemtetszésed a blogodon , te is estél már túlzásokba, előbb még azt emlegetted hogy a régi péterre akartam biztos hasonlítani . Ha pedig így van , akkor talán a saját házad táján is körül kellene nézned .

    “Plusz azt a tényt se tévesszük szem elől, hogy japán egy másik kultúra. Az ő rajzfilmjeikben a halál, erőszak, testiség, sokkal természetesebben van jelen, mint például egy “prűd” Disney rajzfilmben.”

    valóban igazad van ,de én mint egy nyugati néző miért ne kritizálhatnám nyugati szemmel az aktuális animét amit itthon néznek, itthon olvassák el a kritikát. Nem japánoknak szól, hanem magyaroknak az írásom. Kifogásolhatod a kritikát ebből a szempontból is ,de azt is tartsd szem előtt, hogy nem mindenkinek azonos a tűréshatára bizonyos dolgok terén. Én elmondtam a saját véleményem ,egy kritikában az animéről te is megfogalmazhatod írd le te is a véleményed ,mert eddig talán 2-3 mondatomba kötöttetek bele az egész kritikámon belül , sőt inkább megjegyzésekbe. Azzal is vitatkoznék, hogy elsősorban csak férfiakat akart megcélozni, mivel a yuri jelenetek japánban általában inkább női rajongókat céloznak meg ,elég csak az ilyen animék rajongó táborát megnézni. Ahogy írtad, ugyan a besorolás jelzés értékű csak ,és azt jelöli hogy kinek szánták ezt az animét. Erre én azt mondom , hogy és ? Te is kimondtad jelöli hogy kiknek szánták, a vicc az ,hogy egyáltalán nem annak a korosztálynak kellene bemutatni. A legrosszabb pedig, hogy védelmedbe veszel egy ilyen alkotást Miért ne írhatnám le szabadon róla a véleményem, talán tőled kell engedélyt kérnem,hogy hogyan teszem ,hogyan fogalmazom meg? Elég sokszor fogalmaztál meg gondolom te is hasonló kritikákat. Utána néztem ,elolvastam most a régi kritikáid amire “annyira hasonlítani akarok” S elég durva stílusban írtál meg egykét dolgot kezdőként. Megjegyzem az én blogom nem olyan idős mint a tiéd, persze van hova fejlődnöm de miért ne fejlődhetnék szabadon, miért kell neked megfelelnem meg annak a 2-3 embernek akinek esetleg nem tetszik az írás? A blog és a cikkek a saját örömömre készülnek, annak örülök ha olvassák páran és visszajárnak ,akinek tetszik visszafog jönni akinek nem, meg nem .

    Tájékozatlannak sem tartanám magam.
    A cikked alatti kommentek főleg amik tőled származnak valami mást viszont bizonyítanak. Méghozzá a te beképzeltségedet, esetleg féltékenységedet . Leszólod más munkáját ,mondjuk az amp-seket ,megvádolsz engem azzal, hogy rád akarok hasonlítani s a tükör blogod akarok lenni, miközben igazából az anime manga palota inspirált korábban ,mindezt úgy teszed,hogy a való életben egyikünket (legalábbis engem nem ebben biztos vagyok) sem ismered. Emellett még elvárod hogy jó pofával viseltessünk az ilyen hozzászólások után. Ha esetleg picit kritikusabb véleményt próbálunk megfogalmazni te és a holdudvarod rögtön jön, a kommentet darabokra szedik s egy-egy megjegyzést kiemelnek a teljes szövegkörnyezetéből ahogy a kritikával is tették,vagy direkt félre értenek valamit, ami akár egyértelmű is lehetne. Ott van pl balaaz kommentje a korosztály besorolásnál . Már az is mekkora mellémagyarázás volt ,hogy elkezdte azt kritizálni, hogy én egy 15 16 éves gyereket, gyereknek tartok. Szívesen írtam volna rá azt, hogy persze gyereket már ők is tudnak csinálni meg inni bulizni részegen fetrengeni, de eltartani a saját munkájuk gyümölcséből magukat még és este anyuci takargatja be őket.

    Én igazán nem értem, hogy te kinek képzeled magad . Rettentően flegma és beképzelt személy lehetsz az életben, legalábbis eddig ezt vettem ki gyakran az írásaidból, a kommentjeidből . Próbálod mások véleményét teljesen elnyomni, ha nem egyeznek a tiéddel. Mindezt kétszínűen teszed. Tipikusan olyan ember lehetsz, aki mosolyog miközben leír egy válasz kommentet, de belül felsőbbrendűnek érzi magát, mintha ő lenne az isten.

    Az utolsó bekezdésedre csak annyit reagálnék, hogy köszönöm a tanácsokat,de 1. a kill la kill nél erőltetnem kellett magam ,hogy végig nézzem, mivel a kritikát kérésre írtam. 2. majd én eldöntöm ,hogy milyen animéket fogok nézni a tippeket köszi, legközelebb egyébként lehet, hogy éppen pont egy sport animét fogok bemutatni, mivel azok a szívemnek kedvesebbek és sokszor szórakoztatóbbnak találom őket.

    Ha pedig az írásaim nem tetszenek akkor van lehetőség az ilyen blog szerkesztőknél válasz blogolásra is ha jól tudom, írjátok le ti a véleményeteket az animéről ,csináljál te például egy kritikát, ne az apró sorokba köss bele ami éppen szemet szúr neked, csak azért mert te másként fogalmaztad volna meg ,esetleg finomabban fogalmaztad volna meg. Akkor írd meg ott a lehetőség a teljes kritikád. Én is azért csináltam a saját oldalam, mert nem feltétlenül értettem egyet más kritikákkal ,de amikor elmondtam a véleményemet az animéről rögtön le trollkodtak, hogy hogy merek ilyet írni erről a szent alkotásról (kb mint most ti), csináljak jobb animét, csináljak jobb blogot stb.. stb… Erre a válaszom nem az volt,hogy csak azért is piszkáltam a másikat,egyszerűen leteszteltem magam egy két kritikával , aztán mivel pozitívak voltak anno a visszajelzések, megcsináltam a blogom 🙂 Én ilyen vagyok ha nem tetszik valami kimondom ,hogy ez szar, és hogy szerintem mit kéne tenni . Felfogtam hogy nem értettetek velem egyet, de nem értem ,hogy miért kell erről napokig beszélni és miért kell magam mindig ismételni. A kritika szövegkörnyezete nem fog változni és kész,eljutott elsőre is tudatomig ,hogy nektek ez nem jön be. Titkosnak üzenem, hogy sohasem akartam a rád hasonlítani ha még elolvassa ezt a kommentet. Nem te inspirtáltál ,és nem tudtam róla hogy átvettem tőled tipikus csak a te általad használt szófordulatokat. Tudod én olyan dőre voltam, hogy azt hittem egy-egy szófordulat másnak is az eszébe juthat. Pl: “Viszont aki ilyenekre rácsodálkozik, ezeken felháborodik, hogy női idomokat mutogatnak” ez is biztos egy tipikus Péter mondás, és ha beírnám a googliba nem dobna ki még ezer más oldalt ahol ugyanebben a sorrendben, csak esetleg más témában más környezetben ezek a szavak szerepelnek. Téma lezárva részemről 😀

   • RONTOM-BONTOM! Says:

    Palacsinta, én nem olvastam a KLK kritikádat (csak szerintem csúnya már ránézésre is ez az anime?), de ezt a vitát igen. Most nem fogok idézgetni, de pár dolgot szerintem jó lenne, ha észrevennél.

    Ilyen az, hogy mondjuk már másodszorra zárod le a vitát. Ez mit akar jelenteni? Nem értesz egyet valakivel, vitázol vele, majd magadhoz ragadod az utolsó szót, aztán máris lezárnád az egészet? Ha reflektálnak, max. nem olvasod el? Én egy részt láttam a yaoi Gravitationből (az elsőt), abban volt a tiédhez hasonló felháborodás. A főszereplőt azért bántotta meg a kritika, mert adott a kritikus személyére, persze ő is próbálta bizonygatni, hogy ez nincs így (csak aztán jött a csók, de szerencsére ez itt nem fenyeget :D). Ha bunkóknak gondolsz minket (vagy az előbbiek alapján bárkit, aki kitartóan kritizál), akkor miért érdekel a véleményünk? Miért olvasol vissza a blogban és pláne miért írsz választ?

    Érdekes volt látni azt is, ahogyan a jelzőid egyre jobban eldurvultak azok felé, akik nem értettek veled egyet. Péter most már egyenesen beképzelt, “esetleg féltékeny” (WTF?).Mondjuk az elején is vicces volt, hogy megint azzal védekeztél, hogy mindenki lenéz. Ha mindenhol ezt érzed, annak három oka lehet:
    – 1. Mindenki, aki nem ért egyet veled, beképzelt és frusztrált.
    – 2. Mindenkibe, aki kritizál, belelátod, hogy beképzelt és frusztrált, holott nem az.
    – 3. Azért érzed ezt mindenhol, mert okkal néznek le.

    Döntsd el, szerinted melyik eset áll fenn.
    Ami a reakcióidat illeti, Puzsér mondta nagyon jól, hogy mennyire egy primitív, balkáni reflex az, hogy ha valakit kritika ér, akkor ő nem a kritika tárgyára fog reagálni, hanem a kritikus személyét támadja ehelyett. A hozzászólásaidon szépen lehet látni, hogy az elsőben még főleg azt támadod, amit mondtak, az utolsóban meg már szinte csak azt, aki mondta.

    A tőled idézett marhaságokkal kapcsolatban is annyi lett volna a dolgod, hogy belásd, hogy tényleg oltári hülyeségek (legalábbis az az egy biztosan, hogy azt akarták elérni, hogy a gyerekek ne hordjanak ruhát, mert ez max. a cosplayekre lehet hatással, akkor meg már itt van ez):


    https://pichars.org/store/1005_original_lES1T.

   • “erre azt tudom reagálni, hogy egy valamit elfelejtesz az animét emberek készítik. A történetet megíró mangaka/vagy animénél ha nincs manga alapja forgatókönyv író személyisége tükröződik az elkészült műben. Nyílván ha te készíted nem feltétlenül éltél volna azokkal az eszközökkel amivel mondjuk a Kill La Killnél éltek.”

    Nem felejtettem el, de röviden és egyszerűen: én előbb nézem ki azt a Gainaxból/Tiggerből, hogy szimplán a hormontúltengéses kamaszokat vették célba és azért meztelen már minden karakter a végén, mint hogy kitaláljam, hogy még fiatalabb (8-10 éves) gyerekek lelkét próbálják megrontani. (Ha meg a 15-16 évesekkel jössz: hidd el, láttak ők már ebben a korban durvább dolgokat is, nem egy Kill la Kill fogja őket jobban “meghülyíteni”.) Nem tükröződik itt szerintem semmiféle “készítő személyisége” a sztoriban (legalábbis ebben az esetben), egyszerűen csak tisztában voltak vele, akik csinálták, hogy van egy adag kanos tiniréteg, meg egy másik adag hardcore Gainax-fanboy, akik buknak erre az agyament, fanservice-el kevert humorra és ez a sorozat is őket szolgálja ki. Ennyi “összeesküvéselmélet”, ha úgy tetszik, valóban van a sorozatban, de szerintem túlzás mindenféle “népnevelő célzatot”, vagy “médiamanipulációt” belelátnod ezen túl. (Ja, amúgy nem tudom már itt kinek írtad, hogy “a Triggert még nem láttam”, nos, a Trigger nem egy anime, hanem a Kill la Kill-t készítő animációs stúdió, akik ex-Gainax tagokból verbuválódtak. Amikor tájékozatlansággal vádolunk meg, ilyesmikre célzunk, elvégre ha már írsz egy animéről, nem árt legalább annak utánanézni, hogy kik csinálták.)

    “és még később kérdezted hogy hány hasonló jelenetet találtam benne. Bocsánat megszámolni nem fogom ,de belinkelek két youtube os videót ,amit 2 perc alatt kerestem ki. Nézd meg a jeleneteket: https://www.youtube.com/watch?v=5VBzvId7APY vagy https://www.youtube.com/watch?v=UNLy1eDs3fc .”

    Igen, egészen pontosan úgy írtam, hogy az “anya tapizza a lányát” jeleneten KÍVÜL milyen “molesztálás” volt még benne? A fenti két videóból az egyik maga az anyás jelenet, a másikat pedig nem érzem annyira durvának, három meztelen nő fekszik egymás mellett állóképekkel illusztrálva, majd végül Ryoko lesmárolja a lolit. Oké, persze, benne van a “fanservice vonulat”, de semmi olyan “felháborító extra” nincs benne, amit ne láthattunk volna már. Egy Seikon no Qwaser pl. hatszor brutálabb ebből a szempontból, ott konkrétan plot-elem, hogy a főhős srác csajok mellét szopkodja és teszi mindezt nőnek öltözve, hogy még “ízlésesebb” legyen… XD Persze mondhatjuk, hogy biztos már kitolódott nekem is az ingerküszöböm fanservice tekintetében, de egyszerűen a KlK-t még tényleg nem érzem annyira durvának, főleg, hogy a csókos jelenetben Ryoko már nem is teljesen önmaga.

    “A mangában pedig valóban a főszereplő kezéből nőtt ki az óriás, még meg is mosolyogtatok, amikor biorobotnak vagy bio mechának neveztem az óriásokat az animében ,pedig valljuk be azok .”

    Na, akkor nézzük ezt a jelenetet, közben előkerestem:

    http://mangafox.me/manga/shingeki_no_kyojin/v03/c010/7.html

    http://mangafox.me/manga/shingeki_no_kyojin/v03/c010/8.html

    Szerintem inkább arról van szó, hogy mivel a kézcsonkja állt az óriás torka irányába, ezért elsőnek azt pillantjuk meg, de jó, fogjuk rá, hogy itt tényleg olyan, mintha a “kezéből nőne ki”, viszont nem értem, hogy ez nálad miért negatívum? Mi a gondod ezzel az ábrázolásmóddal? Szerintem a “bio-robot” hasonlatodon sem azért mosolyogtunk, mert nem igaz (mert ez még szintén ráfogható, hogy valóban olyanok az irányított titánok, mintha a szereplők “mechái” lennének), hanem mert ha jól rémlik, azt is negatívumként használtad fel, valahogy úgy, hogy “lám, megint kiütközik a japánok egy újabb hülyesége, a mecha-fétis”. Miért “hülyeség”? Mert te nem szereted a mechát? Ha meg moe-karakterek lennének benne, az zavarna. XD Egyszerűen le akartad húzni, aztán mindenhol próbáltál fogást találni rajta. Néhány dologban meg azóta rád cáfolt a mangaka, pl. ha jól emlékszem, hiányoltad, hogy nincsenek földalatti óvóhelyek titántámadás esetére. Azóta kiderült, hogy vannak és az már mind tele van.

    ” Jaj igen és mentális problémákkal küzd maga a mangaka, megértem hogy egy rajongónak nehéz elfogadnia ezt- S az AA valóban gyakran bulvárhírekkel operál ,de ott van a google utána lehet nézni én megtettem anno ,ez kivételesen valós hír volt. Más fórumokon is megemlítették ,nem feltétlenül az AA hírrel kapcsolatosan.”

    Én elfogadom, ha valóban több helyen megjelent már és nem kamu, bár meglepett, mert nem gondoltam volna, hogy ahhoz képest, hogy “zizi”, ilyen jól kézben tud tartani egy sztorit. Azt meg azért kérdeztem, hogy biztos igaz-e, mert sajnos tényleg van egy csomó ilyen “bulvárhír”, ami megjelenik mondjuk Sankakun, aztán AA átveszi és ezen lovagolnak hónapokig. Ilyen volt pl. az, amikor az volt a “nagy hír”, hogy az ecchi mangákat ezentúl 18+-os korhatárral látják el, meg hogy lesz valami “anti-loli ban” és persze mindenki ki volt akadva, Tokió kormányzójából (Ishihara) pedig rögtön Sátánt csináltak, mert hogy ő nyújtotta be. Tökmindegy, hogy amúgy semmi nem történt és ez igazából csak egy “látszatintézkedés” volt, amivel valszeg a nyugat felé akarták bizonygatni, hogy márpedig ők is tudnak “normálisak lenni”, Sankakun mégis újra és újra felemlegették a fazont, végül már úgy jelentek meg a hírek az új To Love Ru fejezetekről, hogy mindig direkt melléírták, hogy “…hacsak Ishihara meg nem állítja”, miközben a palit messze nem érdekelte ennyire az egész. Na, ezért kérdeztem.

    “Ugye az AA-s bulvár hír arról szólt anno ,hogy felemelte a hangját egy részeg vendég ,majd elkezdte lökdösni a mangakát aki anno pincért volt?”

    Nem tudom, én ennyire nem mentem bele, amire én gondoltam, az arról szólt, hogy állítólag a mangaka rendszeresen kap halálos fenyegetéseket levélben és később ezekből merítve felhasználja azokat a mangájában, de ezt is csak így “pletykaszinten” hallottam, meg megjelent, mint AA cikk, de nem tudom, hogy ennek is van-e egyáltalán igazságtartalma.

    “gondolom itt az attack on titanra gondoltál mármint azzal szemben hoztam fel ezeket a példákat. Hmm talán a 2013 best worst of listámban volt, már nem emlékszem .”

    Én konkrétan arra gondoltam, amikor Junchi írt az animéről a blogjára és vagy még az elején járt a sorozat, vagy a “félidőnél”, aztán oda is beírtál, hogy szerinted gáz, de bezzeg a másik két sorozat mennyivel jobb.

    “Azzal is vitatkoznék, hogy elsősorban csak férfiakat akart megcélozni, mivel a yuri jelenetek japánban általában inkább női rajongókat céloznak meg ,elég csak az ilyen animék rajongó táborát megnézni. ”

    Bár ezt már Péternek írtad, azért ha nem gond, beleszólnék. Ezt, hogy “a yurit főleg nőknek készítik”, igazából nem is nagyon tapasztaltam eddig és ha mufurc bizonyos régi postjait leszámítom (illetve a tiédet most), nem is nagyon hallottam erről. Ellenben annál több seinen mangát/animét láttam, amiben vagy fő motívum volt 1-1 leszbi páros története, vagy legalábbis mellékkarakterekként/comic relief párosként rendszeres volt ez a fajta “leszbi-show”. Persze, lehet, hogy van pár ilyen darab, ami nőket céloz meg (pl. Utena, mondjuk arról vitatkoznak a fanok, hogy mennyire számít yurinak), illetve az “ősidőkben” még lehet, hogy a yuri nőknek szánt műfajnak indult, de manapság kb. 10 sorozatból 9 bizony hapsikat céloz meg ebben a témában. Ami nem meglepő, hiszen én sem mindig vetem meg a “girl on girl eksönt”. 😀 (Tudom, most nagyot estem a szemedben. XD) Szóval nekem mindig fura volt ez az indokolás, kb. mintha valaki azt próbálná bizonygatni, hogy a yaoi elsősorban férfiaknak lett kitalálva.

    “…de amikor elmondtam a véleményemet az animéről rögtön le trollkodtak, hogy hogy merek ilyet írni erről a szent alkotásról (kb mint most ti),…”

    Nem lehet, hogy akkor vagy mindenkit trollnak/weaboonak nézel, aki nem ért veled egyet, vagy pedig már akkor is mondvacsinált dolgokkal érveltél? Mert itt sem mondott senki olyat, hogy “nem bánthatod az isteni Kill la KIll-t!”, pusztán azért “szóltunk rá” vagy öten, mert olyan dolgokat állítottál, amik finoman szólva is erős csúsztatások/túlzások voltak, de akár még baromságnak is nevezhetnénk őket.

   • Dehogy estél nagyot a szememben 😀 , mindenkinek egyébként is a magánügye ,hogy mit szeret azon az általad kiemelt részen belül.

    Nem gondolom ,hogy az állításaim erős túlzások lennének. Azért ha belegondolsz a Kill la Kill bizonyos határokat átlépett.

    Egyébként ha már az általam leírt mondatrészekbe beleköltöttek páran ami a kritika mondjuk 1 % át sem tette ki. (volt olyan is ha emlékeim nem csalnak, aki úgy írt véleményt, hogy a kritika teljes szövegét el sem olvasta, csak a kiragadott szövegrészt vette alapul,erre már nem is kommentáltam neki) Tehát mond meg őszintén, maga az anime milyen burkolt üzenetet próbál átadni a fiatalságnak. Mi a történet alapja ha lecsupaszítasz mindent ? Nem az amit leírtam? Nem a sorozatban követendő példa a nudizmus, ami számtalanszor megjelenik? Nem a ruhák a gonoszak? Nem a gátlások levetését preferálja szinte az egész évad?

    Egyébként a yurira és a yaoira visszatérve. Ha az animét szerető ismerőseimet megnézem a férfiak többsége inkább shounent seinent néz, a lányok jobban preferálják a yuri vagy yaoi elemeket tartalmazó sorozatokat. Ahol az “érzelmi”része kerül elő a dolgoknak, ezért írtam azt ,hogy inkább a nőket célozzák meg vele. Persze ha már hentaiba térünk át és a szexuális töltetét és jeleneteket vesszük a sorozatnak, akkor semleges a célközönség ,mert az erre fogékony férfiak és nők egyaránt megnézik.

    Nem nem nézek mindenkit trollnak/weaboonak, csak nem szeretem azt, ha kiforgatják a szavaimat és próbálnak más értelmezést adni a mondataimnak. Amit alapvetően trollkodásnak tartok. Én elfogadom ,ha valaki pozitív véleménnyel van a leg…. animéről is. Mert ez az ő egyéni ízlése,ha újra elolvasod a kritika alatti részt, volt egy srác aki szépen megfogalmazta hogy nem érti miért nem tetszik nekem ez a sorozat, illetve később megemlítette hogy szerinte mihez hasonlít a sorozat. Ha megnézed a válasz reakcióimat ,akkor látni fogod ,hogy nekem mondjuk egy jó harci jelenet ,vagy egy tartalmas történet mást jelent. Pl a legújabb kritikám az Area 88ról szól, amit kifejezetten élvezetesnek tartottam egy seinen/shounen anime ,nehéz határt tenni,mert mind a kettő kategóriába beillene, na de a lényeg az ,hogy az is egy akció sorozat és magasabbra értékeltem jobb véleménnyel voltam róla. Ha megnézed a kedvenc listámat akkor kb betudod lőni (ez nem mindig igaz, vannak kivételek) hogy egy animéről hogyan fog az aktuális blogger vélekedni pl én. Egyébként én is azért reagáltam emelkedett hangon, mert volt pár olyan megjegyzés ami azért felmérgesített egy picit belül, sértőnek nem voltak kifejezetten sértőek, de a burkolt utalás és a meggyanúsítás már annak mondható.

   • “Nem gondolom ,hogy az állításaim erős túlzások lennének. Azért ha belegondolsz a Kill la Kill bizonyos határokat átlépett.” -> Mégis milyen határokat? Egy Cutie Honey simán volt ilyen, ha nem perverzebb, és most teljesen mindegy, hogy az eredeti ’70-es sorozatról, vagy a 2004-es remakeről beszélünk. De említhetném akár a Dirty Pairt is, vagy az Agent Aikát. És ez még csak a tinédzsereknek szánt, mainstream vonulat volt. Nézd meg mondjuk a Wicked Cityt, meg pár hasonló régebbi művet, mert ha valahol voltak valóban felnőtteknek szóló, sokszor már beteges dolgok, amik megint hangsúlyozom, inkább csak a mi európai szemünknek ennyire extrémek, akkor ott igen. Szóval mint mondtam, tájékozottság.

    Lehet hogy neked már egy KLK is sok volt, de azok a kirohanások amiket produkáltál, messze túlzások, méghozzá alaptalan túlzások.

    “Tehát mond meg őszintén, maga az anime milyen burkolt üzenetet próbál átadni a fiatalságnak.” -> Semmilyent. Már a bevett shounen kliséken túl persze. =) Egy üzenet átadásához eleve az kéne, hogy ne alibi jellegű legyen pusztán a story, márpedig itt az. De nem is ezért nézik az emberek, hanem azért, mert egy látványos agykikapcsoló, és semmi több. =)

   • Péter amit fentebb írtál nevetséges. Minden animét nem ismerhetek betéve, ugyanúgy ahogy te is. S ha azok az animék valóban ilyen tartalommal voltak teletömve sőt állításod szerint még durvábbak voltak, akkor azok is átlépték azokat a bizonyos határokat, amit mondjuk egy átlag nyugatinak a gyomra nem vesz be. Megint nem értem ,hogy ezzel kapcsolatosan miért kell kötekedni. Egyszerűen ízléstelen az animében a fanservice és a többi hozzákapcsolódó elem 🙂
    Nem alaptalan túlzások voltak. Egyszerű száraz tényközlések voltak. Nem állítottam valótlanságot. Az anime történetéből fakadó dolgokat vázoltam fel és kész. A történet pedig alapvetően egy életszemléletet próbál átadni ,ahhoz hogy alibi jellegű legyen túlságosan is sok energiát fektettek bele ez nem egy Space Dandy (csak hogy az idei évnél maradjunk),ahol a story tényleg csak alibi jellegű . S nem is kirohanások, egyszerűen be kéne tiltani. Olyan pocsék, hogy az ilyen darabokat amik mondjuk ekkora hülyeségeket tartalmaznak nem feltétlenül kéne műsorra tűzni. Miért nem lehet minőségi animét csinálni, ami mondjuk minőségi látvány mellett (mert azért valljuk be sokszor eléggé elnagyolt volt a rajzolás meg a CGI), egy jó történettel van megáldva ami nem ökörség s nem a jó értelemben vett ökörségre gondolok ami szórakoztat. Szerintem egyébként ha megnézel más blogokat mondjuk a teazsúrt találhatsz hasonló minőségű animékről még rosszabb véleményeket, még vulgárisabban megfogalmazott videokritikákat. Sőt az összes kritikád nem olvastam ,de lemerem fogadni, hogy neked is volt más dologgal kapcsolatosan hasonló jellegű véleményed. Egyébként azt a felfogást sem értem sokaknál, hogy miért jó egy sorozat ha agykikapcsoló? Tényleg erre van szüksége az embernek ? Idáig jutottunk ? Ez nem mentség arra, hogy valami rossz történettel van megáldva. Legutoljára ilyet a Pacific Rimnél olvastam, mellé biggyesztve pedig láttam a 9 pontos értékelést 🙂
    Egyébként meg cáfold meg az állításaim . Most őszintén Péter ha megnézed a sorozatot, te is látod hogy mit akar mondani. Vagy pontosan mit támogat . Két szembenálló fél van. Az egyik ruhátlan, a másuk ruhás. A támadások is az emberek lecsupaszítására mennek, s győzelmet akkor arat az ellenfele felett a főszereplő ha az teljesen meztelenné válik. Illetve elég “komoly” ideológiája van a “naturista” csoportosulásnak is a gonosz világuralomra törő ruhákkal kapcsolatosan.

    Mellékesen megjegyzem ne haragudjatok de a kill la kill még ha tegyük fel mentes lenne az általam kifogásolt dolgoktól akkor sem érné el az a szintet amire azt mondhatnám, hogy látványos vagy kikapcsolódást nyújt.

   • Tehát az én kommentem nevetséges, miközben te azt mondod, hogy kvázi be kéne tiltani valamit, mert az szerinted káros. Ráadásul mindezt egy légből kapott elméletre alapozod, aminek semmi valóság alapja nincsen. Már nem azért, de eddig 3 különböző ember próbálta neked elmagyarázni, hol finomabban, hol direkt az arcodba mondva, hogy: “ember, hülyeségeket beszélsz.” Elmondtuk miért nincs igazad, elmondtuk hol és miben tévedsz, hoztunk fel példákat, ám eddig ennek láthatóan semmi haszna nem volt (és van egy olyan érzésem, hogy ezután se lesz). Ezek után mégis milyen érvelést, cáfolást vársz még?

    Az hogy neked nem tetszett a KLK, és hogy a saját blogodon lehúzod, mert jogod van hozzá, ez a dologban az érdektelen. A baj az (és ezt most írom le utoljára, vagy felfogod végre, vagy nem) hogy te most pont annak az ellenkezőjét csináltad, mint amit az elvakult fanok szoktak. Ahogy nekik sokszor nem elég annyi, hogy egy anime tetszik nekik, mert, hanem mindenáron bele akarják magyarázni, hogy itt minimum egy különleges, egyedi mesterműről van szó. Úgy neked se volt elég annyi, hogy leírd, téged zavart a sok meztelenkedés, fanservice, hanem mindenáron be akartad bizonyítani, hogy ez az anime valamiféle szentségtörés, erkölcsi fertő, összeesküvés, a rendezőt pedig aljas hátsószándék vezérelte. (És ne gyere nekem azzal, hogy kiforgatják, direkt félreértelmezik a szavaidat, mert te bizony erről beszéltél. Itt és nálad is világosan láthatja az, aki elolvassa az eszmefuttatásaidat.)

    Mivel azonban ezt semmi tényszerűvel nem tudtad alátámasztani, ezért a lehető legegyszerűbb eszközt választottad. Nem csináltál mást, mint egyes fanservice jeleneteket ürügyül használva, kiötlöttél egy alaptalan feltételezéseken nyugvó, hamis elméletet, hogy ezzel démonizáld a kritika tárgyát. Ami nem csak téged minősít, mint a kritika íróját, de ha valami, akkor ez bizony valóban káros, mert félrevezető, torz képet mutat.

    Mielőtt pedig arra hivatkoznál, hogy én miket írtam a több éves troll bejegyzéseimben, közölném veled, hogy ezekkel takarózni nem épp célravezető. Azok teljesen más szándék mellett valósultak meg, nem komoly, tényszerű kritikának készültek.

   • Igen a te kommented nevetséges volt 🙂 bár ahogy látom támadójelleggel értelmezted megint, gondolom azért mert direkt így akartad. Az előző kommentedben hogy tájékozatlan vagyok mivel nem ismerem az általad felsorolt 2-3 animét. Erre a részre írtam, hogy nevetséges ilyen dologért számon kérni valakit, hiszen olyan sok anime létezik mára a világon ami azt feltételezi hogy egy átlag ember, még ha szereti is ezt a műfajt nem ismeri minden darabját . Én kb egyébként 1985-ös animéktől kezdve válogattam. Talán a legöregebb a pontos idejét az elkészítésének nem tudom vagy az Ashita no Joe vagy az a régi autóversenyes sorozat ami anno a kölyök klubban ment és neveket is lemagyarosították benne. Niki Lauda volt a főszereplő mentora 🙂

    ” Elmondtuk miért nincs igazad, elmondtuk hol és miben tévedsz, hoztunk fel példákat, ám eddig ennek láthatóan semmi haszna nem volt (és van egy olyan érzésem, hogy ezután se lesz)” igen hoztatok fel példákat olyan animékre amik ennél is durvábban veszik a dolgot ,próbáltam érzékeltetni de látom nem sikerült célt elérnem. Néha olyan mintha egy egy hosszabb kommentnél csak a öhm ” lényeget” értenétek meg egy-egy mondatfoszlány formájában.

    Azt mondod hogy tényszerű dolgokkal az állításaim nem tudom alátámasztani, miközben alaposan megindokoltam mindent, és elég végignézned a sorozatot, elég megnézetned egy független személlyel. Most őszintén ha leülsz és végignézed magát a sorozatot ,normális darabnak tartod? Nem csak a fanservice elemeket kritizáltam benne ,bár látom ez az egy dolog maradt meg bennetek. Kritizáltam az animáció minőségét, magát a történet bugyutaságát . Kritizáltam az erőteljes szexuális túlfűtöttséget, és a vérfertőzésre utaló jeleneteket. Persze lehet hogy azoknál az embereknél akik az ilyen dolgokat lazán veszik és érzéketlenek rá otthon mindennapos dolog ,de vannak még olyan emberek akik az ilyen dolgokat felháborítónak tartják egy animén belül, de mondjuk akár egy filmen belül is . Nektek mégis a kritikából az az egyetlen egy dolog maradt meg ,hogy azt írtam ,hogy a nudizmust népszerűsíti az alkotás, és be kéne tiltani. Pedig a betiltás része nem csak erre vonatkozott.

    S ha engem az minősít amiért egy animében tegyük fel a vérfertőzést , a nők tárgyiasítását eszközként való kezelését,pedofiliát , a buzulást és mondjuk a naturizmus népszerűsítését ízléstelenebb formában annak tartom hát ez van . Bocs én nem vagyok annyira liberális szellemű ,hogy mindezt egyszerre egy alkotásban bevegye a gyomrom. S azt ne mond hogy ilyen jeleneteket nem tartalmaz az anime, mert ha kell esküszöm belinkelem őket mindegyik jelzőre egy példát amit az előbb felsoroltam ebből az egy sorozatból. Mindezt próbáltam leírni a többi kommentemben is de olyan mintha fölöslegesen tenném, mert x perccel később az a válasz jön vissza megint ,hogy “Ha lecsupaszítjuk a mázt ,azt látjuk, hogy volt egy olyan beteg író aki gyűlöli a ruhákat, és a meztelenséget preferálja ,ezt pedig megpróbálja eladni, gyerekeknek ” ezt írtad róla és milyen rémes alak vagy.

    Ha meg már a minősítéseknél tartunk, akkor én is előveszek egy olyan kritikát amit te írtál , nem kell hogy régebbi troll bejegyzés legyen, bár kár ezzel mentegetőzni kiszemelek valamit ami nem tetszik benne s az alapján fogok rólad képet alkotni. Eléggé kicsinyes dolog valakiről egyetlen egy megjegyzés alapján ismeretlenül képet alkotni . Nem kötelező kedvelni magát a kritikát ,de ott a lehetőség péter én kíváncsi vagyok az animével kapcsolatosan a véleményedre, írd le te is . Mert eddig nem olvastam, hogy bővebben kifejtetted volna a sorozatról a véleményed. Olyan mintha maga a kritika egyes szövegei nem tetszenének, amit azután olvastál el, hogy belinkeltek neked, s magát az animét még nem nézted végig . Ha pedig az animét nem tekintetted meg az első résztől az utolsóig akkor az egész eddigi vitánk fölösleges volt, és a részedről nevetséges tett, mert sorozatot védeni, vagy olyan kritikába belekötni aminek a sorozatát nem láttad fölösleges,és ostoba dolog.

    Titkost megtudom érteni, mert neki bejött a sorozat ,legyen így. Ha neki tetszik és ezek felett az elemek felett elsiklik ok. Engem viszont irritálnak ezek a dolgok egy animén belül. Igen sok animében jelen van ,de a mérték nem mind1. Ugyanúgy ahogy mondjuk a forrócsokiba egy csipetnyi só jobban kitudja hozni az ízeket ,egy maroknyi eltudja cseszni az egészet.

    Rengeteg általam szeretett dolognál ez történt. Anno a Golden Boy animét például szerettem ,és szeretem a mai napig a negatív tulajdonságaival együtt, viszont ha a mangát tovább olvasod átmegy teljesen hentaiba és el …. az egész sorozat. Vagy az általam egyik hőn szeretett shounen anime, amely szintén tartalmaz hmm fanservicét (Kenchi the strongest disciple) a mangaka elcseszte, mert az izgalmas történetet lecserélte egy ruhaleszakadós luficsöcsre fókuszáló katyvaszra.

    Takarózni pedig nem szoktam, egyszerűen csak rávilágítottam arra, hogy nálad sem olyan tündérmesébe illő minden mint gondolnád. 😉

   • “Titkost megtudom érteni, mert neki bejött a sorozat ,legyen így. Ha neki tetszik és ezek felett az elemek felett elsiklik ok. ”

    Mondjuk az túlzás, hogy bejött, leírtam már ezt is vagy háromszor itt, hogy az átlagnál egy pöttyet jobb sorozatnak tartom, amit egyszer meg lehet nézni, de attól még egy csomó hibája van (amit szintén taglaltam már fentebb, idegesítő szereplők, repetitív sztori, stb.), a “TTGL utódja” titulus (amivel promózták) meg viccnek is rossz. De te mintha továbbra is úgy látnád, hogy ehhez csak fehér-feketén lehet hozzáállni, vagyis vagy úgy eltúlzom és démonizálom a sorozatot, mint te, vagy automatikusan a fanboyává válok a szemedben, már onnantól kezdve, ha annyiban meg merem védeni, hogy “azért hülyeségeket ne állítsunk már róla, van azon kívül is épp elég hibája, hogy mi találjunk ki neki ilyeneket”.

   • Titkos erre én pedig azt tudom reagálni, hogy a péternek leírt válaszomban leírtam amit mondtam. Leírtam magyarul, hogy a mérték a fontos. Ha sóból is pont megfelelő mértékkel raksz az ételbe akkor ízesebb lesz, viszont ha egy ládával borítasz bele már ehetetlen .

    Bevallom őszintén a hetekkel ezelőtti válaszainkat most nem olvastam vissza, tudod van egy blogom, és a jobb felső sarokban kidobja az éppen aktuális választ valamelyik kommentre, azt elolvasom és arra reagálok , úgy emlékeztem, hogy te azt írtad, hogy neked tetszett a sorozat ennyi. Kettő ,szerintem a kommentjeimben vázoltam a többi hibáját , leírtam előbb is ti rekedtetek meg egyetlen egy általam kritizált dolognál amely a teljes kritika 1% át teszi ki kb.

   • Nem hiszem el, hogy sikerült előszedni ezt a “nem nézted végig” kártyát. Most mondhatnám azt, hogy a tapasztaltabb néző 2-3 rész alapján már tisztában van azzal, körülbelül mit várhat egy animétől, az mennyi potenciállal bír, és ami a legfontosabb, érdemes e ezt neki tovább néznie, de mondok jobbat. Ha egyetlen részt se láttam volna az animéből, akkor is azt mondanám, hogy ez a te nagyszerű elméleted, nettó hülyeség. Mert ehhez még látni sem kell az animét, pusztán némi tájékozottság kell hozzá.

    Aztán jössz ezzel az 1% dumával, ami megint nem más, mint egy oltári nagy csúsztatás. Mert még ha valóban nem is erről szólt a kritikád teljes egésze (ilyet amúgy senki nem is mondott), a lényege mégis az volt, arra ment ki az egész, hogy a fanservicet bírálva, előállj egy ostoba és alaptalan elmélettel. A többi már csak amolyan ráadás volt, hogy lehetőség szerint minden téren belerúgj egyet az animébe. Persze hogy mennyire megalapozottan, az megint egy más téma, mert például a grafikáról se mondtál többet annál, mint hogy “gyenge közepes”, ami megint csak téves állítás, mert simán hozza a szokásos Gainax féle minőséget, Imaishi megszokott stílusában.

    Egyébként tényleg ott kezd viccessé válni ez bigott erkölcscsőszködés a részedről, hogy a KLK-ba nem voltál rest mindenféle baromságot belekölteni, de például a Sakurasou no Pet no kanojo, az meg szerinted teljesen rendben van, miközben ilyenek mennek benne: http://kurogane.animeblogger.net/2012/11/20/sakurasou-no-pet-na-kanojo-07/

    Szóval ez nem otaku fanservice? Ez nem káros a gyerekek lelki, szellemi egészségére? Itt nem volt egy beteg barom az író? Ezt nem kéne betiltani? =P

    “egyszerűen csak rávilágítottam arra, hogy nálad sem olyan tündérmesébe illő minden mint gondolnád.” -> Megint csak ne zavarjon, hogy ezt csak itt legalább kétszer írtam le eddig. =)

 9. Ha, ha! xD Ne hagyjátok abba, srácok! Nem gondoltam volna, hogy ebből a bejegyzésből ilyen kommenthegy születik. Lassan már arra sincs szükségem, hogy belenézzek valami átlagos-rossz animesorozatba, elég ha bekukkantok ide. Kész szappanopera! xD Egyébként persze, hogy érdemes Pétertől lopni! Például a komment-policy-jét nagyon irigylem tőle és próbálom is szem előtt tartani, példaként követni, csak nekem nem jön annyira természetesen belülről fakadóan… De sebaj, ezek gyakorolható, tanulható dolgok – részben.

  • Hát néha ilyen is kell de ha igazi kommentháborút akarsz olvasni akkor menj fel az animeaddicts-ra és keress rá a Naruto,Az Elfen Lied és még pár mást overhypeolt anime topicjára mert amik ott mennek attól az embernek leszakad a pofája néha 😀

   • Nem kell “felmennem” AA-ra – én ott “lakom”. 😀 Így persze olvastam Naruto és Elfen topikokat is anno. De azok nudlik az itteni dolgokhoz képest. Ha egy anime körül ugranak egymásnak a népeknek akkor sem értek vele egyet, amit sokan mondanak, hogy ez csak egy rajzfilm, csak egy hobbi, nincs értelme vérre menő vitákat folytatni rajta vagy megsértődni. Hiszen ott sem az anime minősége vagy a készítők becsülete az igazi tét, hanem a vitázó felek értékrendje, ízlése, ítélőképessége és kommunikációs készsége megy harcba, hogy valamelyik felülkerekedjen… Itt viszont annyival izgalmasabb, hogy nincs is szó még ál-indokként sem animékről. Itt közvetlenül pőre virtuális entitások szegülnek szembe egymással, blogok és vlogok, illetve szerkesztőik. AA-n ezt nem lehetne kibontani sajnos, mint itt, merthogy “személyeskedés”.

    – Egyébként a korábbiakhoz, meg az alaptémához: Kösz a Dumaragura való figyelemfelhívást, nekem bejött. Meg Chriswell egyes dolgai is, akiről nem tudom, hogy fentebb volt-e szó, mert néhány tl;dr-t nem olvastam át.

 10. Huh, de rég jártam erre. Most pár napra hazajöttem, így van netem, de melóhelyen még a madár se jár, nem hogy internet legyen a közelben.
  Elég eltérő az ízlésünk vloggerek terén, mert én személy szerint szeretem Szirmai videóit. 🙂 De valóban nehéz jó csatornákra akadni.

 11. Látod látod péter most kibukott a szög a zsákból 🙂

  “Nem hiszem el, hogy sikerült előszedni ezt a “nem nézted végig” kártyát. Most mondhatnám azt, hogy a tapasztaltabb néző 2-3 rész alapján már tisztában van azzal, körülbelül mit várhat egy animétől, az mennyi potenciállal bír, és ami a legfontosabb, érdemes e ezt neki tovább néznie, de mondok jobbat. Ha egyetlen részt se láttam volna az animéből, akkor is azt mondanám, hogy ez a te nagyszerű elméleted, nettó hülyeség. Mert ehhez még látni sem kell az animét, pusztán némi tájékozottság kell hozzá.”

  Az általam kifogásolt jelenetek nem az első három részben voltak jelen. Sőt most ismerted el, hogy úgy vitatkoztál nekem ,hogy a kellő ismereteid nem voltak meg. Tájékozatlan voltál az anime tartalmával kapcsolatosan és csak úgy random tettél állításokat.

  A sakura no pet kanojonál is szerintem tettem jó pár megjegyzést az animére .) s ha láttad volna a kill la killt amit a hozzászólásod alapján nem tekintettél meg tudnád hogy mi az 🙂 erről ennyit . Most hatalmasat csalódtam benned. Prédikálsz, hogy tájékozatlan vagyok ,de arra nem veszed a fáradságot hogy megnézd azt a dolgot amit védesz ,egyszerűen hmm tudnék most durvábban fogalmazni is , de inkább nem teszem 🙂 mondjuk inkább azt, hogy hatalmas hülyeségről tettél tanúbizonyságot. ) ,

  ui: párszor kifogásoltad egyesek stílusát és másolgattál be másokkal folytatott fórum beszélgetéseket. Ott is volt olyan vagy ahhoz hasonló amikor egy srác valami olyasmit írt, hogy ő x+y animét látott és ez alapján 2-3 részből már véleményt tud alkotni. Akkor kifogásoltad ezt a dolgot , és eléggé negatív véleménnyel voltál az illetőről. Most te csinálod ezt.

  A másik dolog, ha már az én régi írásaimat hozod fel példának ,nem te mondtad ,hogy ne hozzam fel a te régi írásaid mert akkor más voltál megváltoztál blablablablabla …. ? 😀 akkor most mi ez a rendszer?

  Megjegyzem az ecchi kategóriába volt sorolva az anime, ha jól emlékszem 🙂 és ezen belül seinen tehát 18+ os 🙂 Bár tudom ,hogy te ezt nem bírod felfogni a tudatodig nem fog eljutni soha.

  A másik dolog amit még leakartam írni ,hogy láthatsz bármennyi animét péter ,játszhatsz bármennyi játékkal de 3 rész után átfogó kritikát véleményt nem tudsz alkotni. Ha többet néztél volna meg mint 3 rész ,akkor tudnád ,hogy a sorozat elején, ugyan a grafika látványos, de a közepére és a végére rendre találkozunk benne elnagyolt jelenetekkel ,közepesen animált mozgással . Bár tudom te vagy a mester és te az ilyeneket 3 rész után letudod szűrni még akkor is ha pár résszel később buknak ki az ilyen dolgok 🙂

  Nem vagy te semmi az az igazság. A kritikáid már ha végig nézed az animét vagy rendesen játszol a programmal kifejezetten jók és mindenre kitérnek, de a személyiséged rémes. Másokba belekötsz, kritizálsz anélkül ,hogy te magad is megtekintenéd azt a dolgot amiről egy-egy cikk szól. Csak alaptalan sárdobálásból áll egykét cikked . És mondhatod hogy a kill la kill kritikája is az. Valóban az lenne péter, ha nem lennének benne azok a jelenetek (amiket kifogásoltam és megemlítettem) amiket persze te NEM TEKINTETTÉL MEG s mondjuk az anime nagyobb részét teszik ki . Ennyi . Én voltam a hülye, hogy leálltam veled társalogni , bár akkor még azt hittem, hogy úgy alkotsz véleményt, hogy ismered a vita/cikk tárgyát. Ez kb olyan mintha azt állítanád hogy a mentolos cukorka íze keserű úgy , hogy nem kóstoltad még soha az életedben…..

  • “Most hatalmasat csalódtam benned. Prédikálsz, hogy tájékozatlan vagyok ,de arra nem veszed a fáradságot hogy megnézd azt a dolgot amit védesz ,egyszerűen hmm tudnék most durvábban fogalmazni is , de inkább nem teszem 🙂 mondjuk inkább azt, hogy hatalmas hülyeségről tettél tanúbizonyságot. )”

   Ez ugyan nem nekem lett címzve, de én speciel végignéztem mind a két sorozatot, és még így is úgy gondolom hogy a KLK-val kapcsolatban túlérzékenyek a kijelentéseid, függetlenül attól hogy igyekszem tiszteletben tartani a véleményed. Ilyen jellegű kijelentéseket általában azok szoktak tenni akik a Pokémont is a sátán művének tartják, hogy a DBZ-ről szó se essék, és azért szerintem elég animét láttál már ahhoz hogy tudd, hogy a japánok nem egy esetben valamivel eltérőbb megközelítéssel és sokszor merészséggel érintenek meg olyan témákat, amiket nálunk nem mindenki értékrendje vesz be. Eleve már csak azért is mert mind a KLK, mind a Sakurasou tartalmaz olyan elemeket amiktől az “egyszerű ember” (értsd: az a réteg aki a rajzfilmeket dedós dolognak tartja függetlenül attól hogy milyenek a konkrét darabok, és viszolyog bármi olyantól ami egy kicsit is eltér az itthon megszokott dolgoktól) rögtön rohanna másokhoz felháborodni, és habár az való igaz hogy teljes értékű kritikát nem lehet semmiről megfogalmazni 2-3 rész után (pontosabban lehet, csak azt első benyomásnak hívják és nem veszik annyira mértékadónak), Péter szerintem már látott elég címet Imaishitól és a Gainaxtól általánosságban hogy sejtse minimum hányas lesz a kabát a KLK-val kapcsolatban. Pláne a Panty & Stocking és társai után, ami még csak véletlenül sem az erkölcsösség és a nemes lét rajzolt megtestesülése (és nem, a KLK-nak továbbra se az a célja hogy az ifjúságot meztelenkedésre nevelje, akármit mondasz).

   • Valóban nem neked szántam a megjegyzést, hanem péternek, hiszen ahogy olvashattad ő nem tekintette meg az animét, mégis azzal vádolt hogy én teszek alaptalan kijelentéseket, amiknek semmilyen valóság alapja nincs az animére nézve. Most őszintén Dogersz ilyet ,hogy állíthat valaki, ha arra sem veszi a fáradságot hogy megnézze a vita tárgyát képező műsort? Az ,hogy esetleg más a véleményünk az animével kapcsolatosan megértem, legyen így, de gondolom te sem kezdesz el démonizálni egy kritikát ,vagy ízekre szedni úgy, hogy nem ismered a történet egészét.

    ui:Panty & Stocking nekem nem tetszett. A sakura no … számomra a történet szempontjából normális volt, tartalmazott ecchi elemeket, de azon nem akadtam ki mivel 18+ os volt a sorozat, és minden kritikámban megjegyzem főleg mostanában, hogy a fanservice mostanában túlzott mértékben szerepet kapott ,főleg az ilyen pedo japán szellem jegyén belül, viszont a még “elfogadható” határt nálam a KLK túllépte és kész. Péter meg azon a 3-4 mondaton rugózott amit egy bekezdésbe beleírtam a sorozatról, ismételten úgy ,hogy 3 részt látott belőle. Így hogy lehet véleményt alkotni valamiről? 3 rész alapján azt tudod kb eldönteni ,hogy érdemesnek tartod e a megtekintésre vagy sem. A kill la kill esetében pedig azért fogalmazhatunk úgy, hogy váltott a kezdeti epizódokhoz képest valamelyest, és durvult.

  • Ekkora droidot…

   Az mindenképp sokat elárul, hogy mindössze annyit sikerült leszűrnöd az egész hozzászólásomból (persze tévesen), hogy én csak 3 részt láttam az animéből. Gratulálok, ezzel megint sikeresen árnyékra vetődtél. =P Kb. mint amikor arra akartál apellálni nem sokkal fentebb, persze mily meglepő, totál alaptalanul, hogy Titkos egy fanboy. =P Eddig 18 részt láttam az animéből, a többit illetően pedig Dodgers szépen összefoglalta a lényeget.

   Hogy ki-mire hivatkozott régen, arra nem emlékszek már pontosan, de emlékeim szerint ott arról volt szó, hogy az illető anime szakértőnek nevezte magát, mert ő már X száz animét látott. Illetve volt egy másik, aki megint ugyanerre hivatkozott akkor, amikor feltették neki azt a rém egyszerű kérdést, hogy ő milyen alapon állította azt X animéről, hogy az művészet. Na most itt marhára nem erről volt szó, de ha esetleg mégis előfordult volna olyan anno, mint amit te állítasz, akkor sincs nagy gond, mert tudod az ember véleménye változik, és lehet hogy amit 4-5 éve még helyesnek gondoltam, azt ma már helytelennek tartom. A te “régi” írásaid viszont még fél évesek sincsenek. =)

   A Sakurasou no Pet na Kanojo egyébként PG-13 besorolású, máshol 14+, tehát marhára nem 18+. Ezt is körülbelül fél perc volt kikeresni. =)

   • péter 🙂 még pont te írtad valahol anno, hogy egyenlőre jegelted az animét pár rész után, tehát alapvetően nem nézted végig. Plusz az előző bejegyzésedből is az derült ki, hogy nem tekintetted meg teljes egészében a sorozatot.

   • Nem csak ezt, nagyon sok mindent jegeltem akkor, nyilván nem ok nélkül, de ahogy időm engedi igyekszem azért folytatni, többek között ezt is. Egyébként még egyszer, attól hogy még nem értem a végére, tisztában lehetek azzal, hogy az adott animu mire képes, pláne hogy már amúgy sincs sok rész hátra. Nagy meglepetésekre se számítok, mert azt már a második rész után éreztem, hogy itt baromira nem a storyn lesz a hangsúly, hanem az akció+fanservice kombón, a szokásos Imaishi, Gainax stílusban.

    De most már én is azt mondom, hagyjuk inkább ezt, és folytassuk ha majd kiteszem róla a kritikámat.

 12. Nem unjátok egymás hülyeségeit komolyan? Szerintem dobjátok ki a kukába az összes szarra való animét és igyunk meg egypár korsó sört. Mindenki jobban jár. Vagy folytathatjátok a végtelenségig ezt az értelmetlen vitát, nekem nyolc igazából, azt se tudom minek olvastam bele. 😀

  • Hogy ne unnám már… =) Pláne hogy palacsinta barátunknak eddig 3-an próbáltuk ugyanazt elmagyarázni, láthatóan nem sok eredménnyel. Csak hát ugye mint házigazdának, muszáj válaszolnom ha már megszólított egy vendég, akármekkora blődségeket is beszél.

   Sört ma még nem ittam, de egyik haver vett most egy vodkás szikrát. Ittam egy pohárkával így meló után, és hát mit mondjak… nem rossz, de szerintem nem éri meg azt a 2500 papírt. =D

   • Nem muszáj válaszolni mindenre, szerintem. A múltkori DNF-es kommentedhez se volt erőm még írni semmit, az egyértelmű, hogy úgy különbözik a véleményünk a játékról mint kb ég és föld 😀
    Ha meg nem lehet hatni valakire akkor tök fölösleges folytatni az előadást.

    Amúgy meg igen is el lehet dönteni 2-3 rész alapján, hogy tetszik e valami vagy nem. Nem kötelező minden híg fos szarságot végignézni mások kedvéért azért, hogy utána kijelenthessem, hogy nem volt jó.

   • Én azért igyekszem mindenkivel megtalálni a közös hangot, még akkor is, ha van amikor ez közel lehetetlen. A wall of textemre majd válaszolsz, ha lesz kedved. Egyébként én most újra elővettem a DNF-et, mert a DLC kampányt még nem próbáltam ki. =)

    “Amúgy meg igen is el lehet dönteni 2-3 rész alapján, hogy tetszik e valami vagy nem.” -> Ezzel teljesen egyetértek, de itt most nem is ez volt igazából a vita tárgya, hanem hogy palacsinta olyan kirohanásokat produkált az anime kapcsán, mint ha valami vidám vasárnapos nyugger nézte volna végig az animét.

   • Igen a “wall of text” a megfelelő kifejezés arra. 😀 A DNF-ből próbáltam a DLC-t de meguntam ott amikor a robotgyártó tartályokra kellett ráugrálni amik forogtak. Mikor ötödszörre estem le és néztem végig a loading screen úgy döntöttem, hogy inkább letörlöm az egészet a picsába. 😀

   • Akkor már inkább a sima vodka 😀

   • Ha választani kell, egyértelműen. =)

 13. Szerintem a vlogok szarok, a Kill la Kill-t meg csak azért fogom megnézni, mert szerepel benne a kedvenc szinkronszínészem.
  Amúgy cső Péter! 😀

  • Ha engem kérdezel, egész jó. Nem egy PaSwG persze, de bőven jobb, mint amik általában kijönnek. Írnom kéne már erről is valami bővebbet. =)

   • cheatergs Says:

    Fölment az értékelésed? Utoljára nem tartottad ennyire.

   • Előtte se mondtam róla úgy konkrétan rosszat. Még amikor anno Dodgers kirakta a blogjára az első részt, és azt megnéztem, már akkor tudtam, hogy sanszosan nem kell majd benne csalódnom, és úgy körülbelül mire számíthatok. Persze a véleményem, benyomásaim azok változtak, ahogy ment előre az anime. Na de ezt majd kifejtem bővebben, a készülő kritikámban.

 14. 1 újabb értelmes vlog. -_-

  • Azt hiszem erre szokták azt mondani, hogy a sztereotípiák nem ok nélkül léteznek.

   Az még hagyján, hogy a videó a szokásos lol+facepalm kombó, de amin felakadt a szemem, így kicsit utánaolvasva, hogy ennek a gyereknek most kajak pénzgyűjtés ment azért, hogy jobb gépe, meg új monitora legyen? =/ Csak mert ha igen, akkor ez übereli még a Mama2 storyt is. (Ugye ő volt az a gyerek, aki egy alapítványtól kapott ingyen laptopot, eredeti operációs rendszerrel, net előfizetéssel, mindennel, aztán azt fogta és eladta, mert szaggatott rajta a CoD 2, és vett egy új gépet.)

   Azt már meg se kéne említenem, hogy új PC helyett inkább mozognia kéne ilyen fizikummal, de ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy ez a gyerek, a videóiban nyújtott mutatványai alapján nem több, mint egy igazi suttyó, bunkó, igénytelen paraszt.

   Egyébként úgy rémlik, mint ha anno már kint lett volna a subbán, amikor benyomott valami irtó szar zenét, elkezdett rá tombolni, majd elmondta, hogy képtelen üdítő nélkül töményet inni.

 15. Sajnálatos módon még hiányzik a kommentek megismeréséből egy cirka 62 ezer karakteres komment, de már most írok pár szót, mivel ahhoz a vitához úgy se fogok hozzászólni idő hiányában (bármennyire is viszket a tenyerem).

  Maga a videó nekem is unalmas. Igazság szerint találkoztam a témát precízebben és jobban körüljáró bloggal, ami ráadásul nem szurkálta az én agnosztikus lelkivilágomat.
  Az antiteizmus, ateizmus rész nekem egyértelműen szőrszálhasogatás. Sajnos túl régen voltam ebben jobban benne, így csak annyi bizonyos, hogy vagy neki vannak hiányos ismeretei az ateizmussal és agnoszticizmussal kapcsolatban vagy nekem. Az antiteizmus szó nem igazán ragadt meg Magyarországon, legalábbis a Bakos-féle Idegen szavak és kifejezések szótára nem tartalmazza, az ateizmust pedig “istentagadás; a természetfeletti erők, szellemek, isten v. istenek, a túlvilági élet létezését tagadó…” definícióval látta el. Az agnoszticizmus pedig “idealista ismeretelméleti tan, amely szerint az objektív világ teljes megismerésének elvi korlátai vannak” címen fut benne. Amit a srác ateizmusként elmond, az számomra az agnoszticizmus istenre vonatkozó gondolatmenete. Kissé belemerülve meg annyi ága, hajtása van ezen fogalmaknak, hogy egész beleszédültem így az éjszaka elején.

  Az, hogy a Földet az egyház laposnak titulálta, illetve ennek a tagadásáért embereket ölt volna, elég közkedvelt tévhit. Nem szokásom wiki-vel dobálózni, de a Myth of the Flat Earth szócikke igen meggyőző mennyiségű és minőségű forrásanyaggal jön elő.

  A nagy bumm felhozása igen rossz ötlet a mai tudomány fényében, mert az elméletek működnek a Nagy Bumm utáni pillanatoktól, de képtelenek megmagyarázni, hogy mi volt előtte, mi volt a pillanatában, és mi billentette ki az azt megelőző állapotot. Jelen tudásunk így nem cáfolja a deizmust, vagyis ezt a deizmushoz hasonló felfogást.

  Mindezek mellett egyértelmű, hogy ez a vallásos térítő videó telve van marhasággal, de Mata Barna előtt se fogok lemenni hídba.

  A vloggerekhez meg csak minimálisat tudok újdonságként hozzáfűzni (ez a kommentszekció is elég kimerítően hosszú lett, így nagyjából helyeselni tudnék csak). Ha Member ezt valaha is komolyan gondolta, akkor elég jól megetetett és egyúttal nagyot is csalódnék benne. Nekem messziről süt a videóiról, hogy komolyságmentes mind (bár a zenei szekcióját nem ismerem és nem is akarom megismerni). Az elején tényleg elég retardra sikerültek, de a “középső korszakából” származó videói nekem szórakoztatóak. Az újak meg nem igazán lépik át az ingerküszöbömet ezzel a sok animációval, “vendégszereplőkkel”. A sok beleölt munka sajnos nem jelent biztos sikert.

 16. “Ha Member ezt valaha is komolyan gondolta, akkor elég jól megetetett és egyúttal nagyot is csalódnék benne. Nekem messziről süt a videóiról, hogy komolyságmentes mind (bár a zenei szekcióját nem ismerem és nem is akarom megismerni). Az elején tényleg elég retardra sikerültek, de a “középső korszakából” származó videói nekem szórakoztatóak. Az újak meg nem igazán lépik át az ingerküszöbömet ezzel a sok animációval, “vendégszereplőkkel”. A sok beleölt munka sajnos nem jelent biztos sikert.”

  Teljes “munkásságáról” nem nagyon van képem, de ami itt feljött eddig vele kapcsolatban (politikai nézetei, “zenei karrierje”, stb.), azt kérlek ő halálosan komolyan gondolja: http://lehetvelem.blog.hu/2014/08/25/hamarosan_772

  (Bónusz: Ricz kommentje pont a linkelt bejegyzés alatt. XD)

  Bár amikor meg vicces próbál lenni (lásd “Animecritic” vagy milyen című videóit), sokszor az sem jár jobb végeredménnyel.

 17. Ahogy Titkos is említette fentebb, Member már a US-en is előszeretettel keverte oda a politikát, ahová tudta. Van egy csak és kifejezetten politizálásról szóló blogja, és amikor teheti, még azon kívül is politizál. Például amikor az anime kritikákról szóló közös blogot is befogja ilyen célra. Ezek után elég nehéz lenne azt elhinni, hogy ő ezt nem gondolja komolyan. =P

  A vicceskedéseire meg talán a “sok hűhó semmiért” lenne a legjobb kifejezés, mert a belefeccölt energia ellenére, valahogy mindig rémesen izzadságszagúak lesznek, jobb esetben. Rosszabb esetben viszont, alaposan le is fáraszt az a töménytelen, bárgyú ostobaság, amit ő viccesnek gondol. Lásd legutóbb ott volt ez a Mirai Nikki kritikának nevezett valami, ami tele volt olyan belsős faszságokkal, amin ők lehet jókat röhögtek, csak azt nem vették figyelembe, hogy másoknak ez gagyi randomkodás lesz csupán.

  • RONTOM-BONTOM! Says:

   A Mirai Nikolett “kritikával” kapcsolatos észrevételeiddel egyetértek. 😀 Egyébként Péter, Titkos és az én hosszabb kommentem elveszett?

   • Az egyetlen ami tetszett benne az volt, amikor ha jól emlékszem, pont Member tette fel a kérdést, hogy: “Ez valami modern módja a hulladékgyűjtésnek?” Szóval ja, ezzel találóan össze is foglalta, mit érzetem, miközben azt a kínos randomkodást néztem. =D

    Kommentet én nem töröltem, spambe se került át semmi, szóval nem tudom, mire gondolsz.

  • Mindkettőtök alá nem tudok egyszerre becsusszanni, de annyi baj legyen, a java része mindkettőtöknek szól. Mikor megláttam a választ, elégé hátrahőköltem ettől a nagy politikai utálattól. Valószínűleg rosszul fejeztem ki magam.

   Nem tudtam, hogy bármiféle politikai blogja lenne, illetve nem is a nyílt politizálásra céloztam. (Külön keresnem kellett a zsúros “eretnekséget” is, mert nem emlékeztem rá.) Én kifejezetten csak az animés videóira gondoltam fent és arra, amit azokban leművelt. Emellett elég megmosolyogtató, hogy egy politikai pályafutásba is belekezd. Ennek ellenére azt szűrtem le 1-2 cikk elolvasásából, hogy elég konstruktív, illetve nem elvakultan a hivatalos álláspont szócsöve, így részemről semmi szükség arra, hogy a megégetését követeljem. Amúgy se lenne a stílusom, nem vagyok radikális típus; ehhez nem elég az, hogy nem értek egyet a liberális pártjának több döntésével.

   Az, hogy bármilyen politikai lelkületű anyaga megjelenjen a Teazsúron (és itt nem az esetleges vicceire gondolok valamely sorozat ekézése közben, vagy a világszemléletének videóba történt átvitelére, mert ezt már elég korrekten kivesézte Titkos) az tényleg visszatetsző, hiszen a politikai blogja régebbi.

   A Mirai Nikki már bőven abba az újabb idők videóiba tartozik, amikben hiába van sok munka, nem sokat érnek, ezt fentebb már leírtam. Ha most ténylegesen akarok róla mondani valamit, akkor csak annyit említenék, hogy a Nagy Mirai Nikki kritika mindennel foglalkozik, csak a Mirai Nikkivel nem. Nekem kevés, hogy MAJD valamikor szétkapják, mint foxi a lábtörlőt (akár jogosan, akár jogtalanul). Részletesen ezzel inkább a Teazsúron foglalkoznék, úgy sokkal tisztességesebb. Amúgy a nekem tetsző videói sem a tökéletes művészi hajlam és az aranymetszés alkalmazása miatt jöttek be. Egyszerűen szórakoztattak valamilyen szinten a ripacskodásokkal és a túlzásokkal. Ez már egyéni preferencia, pont ahogy a Genocybert én a porba tiportam, te meg kis túlzással az égbe emelted.

   • A ripacskodást még elnézném neki, ami inkább zavar, hogy Member videói magukban hordozzák a legrosszabb fajta Usteam fórum mentalitást. Az idióta 4chan mémek túlerőltetését, a széttorzított hangon üvöltözést, meg hasonló finomságokat. Persze igaz, ez valahol nyilván egyéni preferencia, van akit meg az én odamondogatós stílusom taszít. =)

    Genocyberre egyébként 7 pontot dobtam, az hol égbe emelés? =D Akkor már inkább a PaSwG-t hozd fel, mert arra simán dobtam egy 9 pontot, volt fanartos bejegyzés, meg amúgy is az elmúlt 5 év egyik legjobb animéjének tartom. =)

   • Az én 2 pontomhoz képest (amit csak azért kapott meg, mert mégis jobb a Hanokánál vagy a Destruction of Marsnál) bármely 5-nél nagyobb pont már égbeemelésnek számít! 😀

    Amúgy igen, a PaSwG tökéletesebb példa lehetne. Egy hatalmas probléma van vele: nem láttam. Az általa képviselt toilet humor (? vagy minek nevezik) kifejezetten taszít, így lövésem nincs, hogy mikor szánom rá magam. De remélem megbocsátod, hogy nem néztem utána a MAL-on egy esetleges másik példának.

   • A Genocyber, így utólag visszagondolva egy olyan élmény volt számomra, aminek voltak 10/10-es, és 1/10-es pillanatai is. Az első hosszú rész még kifejezetten tetszett, érdekelt hová vezet majd ez az egész, még a végére csak hüledeztem, hogy “ez most mi a fasz?”. Mindenesetre még mindig azt mondom, hogy ebben a kislányból szuper fegyver kategóriában, még mindig inkább ez, mint Lucy és Klimt kalandjai. =P

    PaSwG-t illetően meg azt mondom, nem meglepő. =) Ez is azok közé az animék közé tartozik, mint az FLCL, vagy az Apocalypse Zero, amiknek nagyon szélsőséges a megítélésük, tehát jellemzően vagy imádják, vagy utálják az emberek. Ha gyerekkorodban nem komáltad a PPG, Dexter, Cow & Chicken, Ren & Stimpy, és hasonló rajzfilmeket, akkor sanszosan ez se fog tetszeni.

 18. Az Animekommentáros fazonról volt már szó? Viszonylag új vlogger a magyar animevloggerek szűk körében, főként nekem aki csak nemrég fedeztem fel: https://www.facebook.com/pages/Animekomment%C3%A1r/342084732609443
  Technikailag, poénokban nem is rossz. A csomagolás ellenére a tartalom viszont engem még nem győzött meg – ezért még egy videóját sem néztem talán végig. Persze lehet fordítva is igaz: azért nem győzött meg, mert semmit sem néztem végig tőle és kevés munkájával ismerkedtem meg…

  • Nem hallottam még róla, de elnézve YT-re feltöltött videóit, nekem inkább a poénkodásaival van bajom. Azok ugyanis rém erőltetettek, gyengék. Amikor csak simán magyaráz, az sokkal nézhetőbb, még ha nem is mond különösebben új dolgokat.

  • Az első videója számomra még elég erőltetett volt, viszont pozitívum, hogy már így az elején sem viseli rosszul a negatív kritikákat, mert a második vagy hanyadik videóját kapásból azzal kezdte, hogy “sokan írták nekem, hogy túl erőltetettek a poénjaim, úgyhogy a jövőben ezen igyekszem majd változtatni” és láss csodát, az a videója már tényleg jóval elviselhetőbb volt. 😀 Szóval mindenképpen dicsérendő, hogy a negatív visszajelzésekre nem úgy reagált, hogy “menjetek az anyátokba!” és nem is úgy, hogy teljesen figyelmen kívül hagyva őket továbbra is nyomta volna “fullba a kretént”, hanem hallgatott rájuk és ez a javára is vált szerintem. Az más kérdés, hogy maga a videósorozata nem nagyon tudott érdekelni, így nem követem rendszeresen. Nem rossz, csak így 10-15 (lassan 20) év után a fandomban már nem igazán lehet nekem újat mondani. (Ez most lehet nagyképűen hangzott, de tényleg így tapasztaltam, az a két videója nekem eléggé ilyen “stating the obvious”-fesztivál volt, de persze valszeg nem is én vagyok a fő célközönség, hanem a 15 év körüli fanboyok/fangirlök, akiknek lehet nem is jön feltétlenül rosszul, ha valaki megkísérli nekik elmagyarázni, hogy mi merre hány méter.)

   • Ehhez különösebbet nem is érdemes szerintem hozzátenni, kb. én is így látom – azzal az eltéréssel, hogy szerintem inkább kiszolgálja a tizenéveseket és nem is túl sokkal áll felettük, meg a Naruto-fanok felett. Ami egy általánosabb érvényű, hitelesebb, működő “magyarázó-emberhez” nekem vajmi kevés. És ez nyilván részemről sem holmi nagyképűsködés.

   • Na igen, azt én is tapasztaltam, hogy vagy azért, mert őszintén így gondolja, vagy a közönség kiszolgálásának az érdekében, de igyekszik a népszerű divathullámokat meglovagolni. Szóval a Narutós fejpánt alap nála, vagy pl. manga-anime összehasonlításnál kapásból a Shingeki no Kyojin volt az egyik, amit felhozott. Persze kérdés, hogy tényleg azért, mert ő is csak mindig a hypolt mainstream cuccokat nézi, vagy pedig pontosan tudja, hogy mondjuk tarthatna ő kritikai elemzést a 80-as évek animéről, csak éppen akkor lenne úgy 10 feliratkozója összesen? XD MIndenesetre még így is bőven vállalhatóbb/elviselhetőbb a stílusa/témái, mint mondjuk “Membiének”, csak hogy egy témába vágó “konkurenst” említsek. :3 XD

  • Én már régóta ismere, Indavideón volt eddig s szerintem egész jó.

 19. Na, ezt még szeptemberben akartam ide bemásolni, mert akkor volt igazán aktuális, csak volt itt minden, Rontom vita, meg egyéb témák, meg hol elfelejtettem, hol időm nem volt rá, stb-stb. A lényeg, hogy amikor Szirmai most szeptemberben visszajött a nyári szünet után, akkor kapásból két olyan postot is találtam a “visszatérő videója” alatt, amik kb. tökéletesen lefedték, hogy miért esett vissza nálam is a népszerűsége mostanra annyira, hogy Dancsó megelőzte őt. Ezeket most bemásolnám, ha nem gond:

  “Nem csoda, hogy Gergőt beelőzték. Te nézed mostanában a műsort? Egyre csak szaporodnak az öncélú, erőltetett részek, és sajnos némelyik már egyenesen kínos. Gergőről üvölt, hogy színész akar lenni, szerepelni akar, amivel nincs is gond, de SZERINTEM a filmkritikák készítése, a KOMOLY kritikák készítése igényelne némi visszafogottságot. (Csak az összehasonlítás kedvéért Peti elmondta, hogy ő pusztán szórakoztatni akar, és bár ez teljesen szubjektív véleményem és senki nem kell egyetértsen, de engem szórakoztat is.) Tagadhatatlan az is, hogy Gergő a népszerűsége nagy részét Twilight fikázással szerezte, és amellett, hogy ez így elég szarul hangzik, de nekem is máig kedvenc videóim. Na arra emlékszünk abban mennyit szerepel? Egyedül az utolsóban tűnik fel egyáltalán, de ott is meg tud ülni a seggén, vagy legalábbis nem produkálja magát annyira, mint mostanában. Vagy ott van például az első bakis videó, ami szintén marhára tetszett, mivel teljesen új volt, és rengeteg komolykodás után végre láthattunk valami mást, valami lazábbat, valami kicsit eszetlent. Na és körülbelül itt pattanhatott el valami Szirmai Úrban, mert innentől kezdve (látva, hogy ezt zabálja a nép), majdhogynem kukázta az addigi műsort, és azóta csak a baromkodásból próbál megélni. A műsor fókusza áthelyeződött a filmekről, Gergőre. Ami persze megint sokaknak bejött, nekem meg nem. Nem akarok bálványozni senkit, csak hogy megint előhozzuk Dancsót, én effektíve őt sem szeretem. A videóit szeretem. A Hollywood News Agency viszont masszívan ráfeküdt a Szirmai kultusz kiépítésére. 2014-es szülinapra, emlékszünk? Kaptunk 6 videót, (na jó a reklámot nem számolom, akkor 5-öt) Abból 4 darab csak és kizárólag Gergőről szólt, és az 5. is nagyrészt, de az az egy amelyikben legalább benne volt egy film is. (Úgy tölteléknek, hogy legyen valami…) Rá kéne ébredni, hogy attól, hogy amit csinálsz sokaknak tetszik, még nem feltétlenül jó, vagy minőségi! A legtöbb tinilány odalesz, Gergő bármit csinál, mert definíció szerint imádnak rajongani valamiért, egy sármos cilinderes férfiért meg pláne. És erre alapozva lehet műsort csinálni, csak az a gondom, hogy ez nem ennek indult, hanem valaminek ami ennél több. De ha tényleg ez lett a műsor célkitűzése, akkor kukázd a filmeket, ahogy vannak, és kezdj el vetkőzni. Engem nem fog zavarni, mivel ezzel a videóval leiratkoztam.”

  Illetve:

  “Nem helyeslem az összehasonlítást, meg a kritikusok versenyeztetését, de sajnos (!!!) igazad van. Jó ideig vezetett nálam Szirmai Úr, de felfalta az exhibicionizmus és a narcizmus. Joga van hozzá, mint mindenkinek. De én a filmkritikákat jobban szerettem. S habár érdekelt, ki is ez a Szirmai Gergő, de már olyan intenzitással kapjuk a sztorit, hogy az kibillentette a csatorna súlypontját… Mindegy. Valahol ez az egész kisiklott. Sajnálom. Ettől függetlenül én nem iratkozom le, hátha lesz még ebből valami.
  Dancsó agyatlan, sokszor már vulgáris, de szórakoztató, provokatív. Jelenleg ő az első számú. Ő, aki szirmais korszakomban olyan elviselhetetlenül irritált.
  Ez egy szubjektív vélemény: nem kívánom semmilyen objektív összehasonlítás alapját képezni.”

  Szóval ez van, nem mondom, hogy Péter, meg egyik személyes barátom mondandójában ne lenne igazság (miszerint “végre megláttam a fényt” XD), de szerintem ez max a dolog kisebbik része, hiszen mind a “ripacskodás”, mind a “liberálfaszkodás” már a kezdetek óta jellemzik Szirmai úr műsorát, így már az első adástól kezdve zavarnia kellett volna ezeknek a dolgoknak. Mégis csak úgy a legutóbbi kb. másfél szezonnál éreztem úgy, hogy valami nagyon nem stimmel, de ez a két fenti postoló kb. tökéletesen elmagyarázta, hogy mi változott meg a műsorban: Szirmaiban túltengetett az egoizmus és amúgy korábban úgy nézett ki 1-1 videója, hogy “beszélek egy filmről és mellesleg magamról is”, addig mostanra kb. ilyen “Szirmai Show” lett az egész, ahol zárójelben kitér arra, hogy éppen melyik filmet látta a moziban.

  Ja, meg írja itt az első kommentelő, hogy “a filmkritika igényelne némi visszafogottságot”, de még az sem lenne gond, ha Gergő “elszáll”, mert ott van pont Dancsó, vagy amcsiknál Critic, akik aztán szintén “fullba nyomják a kretént”, viszont még ők sem felejtik el soha, hogy első a film és ők csak “másodállásban” poénkodhatnak amellett. Szirmai ezt sajnos egy ideje már elfelejtette. A csúcs az volt, amikor valamelyik legutóbbi videójában “híradót” csinált és minden egyes szerepet ő játszott el, az bemondótól a riporteren át. Frankón az jutott eszembe, mint Eddie Murphy lecsúszása, aki a 80-as, 90-es évek valóban vicces vígjátékszínésze után kínosabbnál kínosabb filmeket kezdett el kihozni 2000-től kezdve, ahol a “fő poén” legtöbbször az lett volna, hogy a karakterek 90%-át ő alakította a nagymamától a dagadt feleségig. Van, ahol ez jól jön ki (pl. Austin Powers sorozat), de nála nem igazán működött. Szirmainál is ez van, minél több szerepben nyomja magát az arcunkba, annál inkább irritál. Közben olyan haverokat, akikben tényleg lenne potenciál (pl. a pszichológust játszó haverja, aki szvsz színészi képességekben bármikor felmossa Szirmaival a padlót) meg alig enged a kamera elé, pedig ilyen “többszerepes” jelenetekhez odakívánkozna akár a “dokibá”, akár “Imi” cameo-ja. Na mindegy, csak kár érte. (Szintén a Criticet tudnám felhozni, akinek nem is csak 2-3, hanem kb. 10-15 “embere” van, de mindegyiküknek teret ad, sokszor csinálnak közös videókat is. Egyszerűen azért, mert vicces és senki nem szereti, amikor egyetlen emberre “húznak fel” egy egész műsort úgy, hogy már senki másnak ne legyen benne hely.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: