20 éve volt – Toon Maker’s Sailor Moon

ToonmakersvsSailorMoon

Avagy egy méltán a feledés jótékony homályába veszett projekt margójára.

Úgy vélem szükségtelen külön elmagyaráznom az amerikanizálás jelentését a tisztelt olvasóknak, hisz mára ez egy olyan közismert fogalommá vált, aminek a jelentésével a többség tisztában van. A megismeréséhez, megértéséhez, elég akár csak felületesen ismerni az amerikai médiát, annak mentalitását, és annak mindent elárasztó termékeit. Aki azonban mégse hallott volna róla, annak sincs oka aggodalomra, mert az elkövetkezendőkben, egészen biztosan meg fogja érteni.

Jenki fele barátainknak ugyanis, van az a “jó” szokásuk, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag (talán irigységből?), minden olyan sikeres és népszerű művet, mely nem saját nemzeti tőről fakad, nem sugárzik belőle az amerikai öntudat, a nemzeti büszkeség, és nincs csillagos sávos köntösbe csomagolva, azt így vagy úgy, de megpróbálják a saját képükre formálni. Hihetetlen energiákat képesek beleölni abba, hogy valamit, ami az ő kultúrájuktól eltérő, azt a saját ízlésvilágukhoz, folklórjukhoz igazítsák, nem számít, mibe kerül.

Mint oly sok minden Amerika földjén, természetesen az animék sem úszhatják ezt meg, és bár a jelenség máig jelen van, a ’90-es években éreztette csak igazán a hatását, és ment el olykor oly messzire, amennyire fogalmazhatunk úgy, csak Amerikának van pofája elmenni.

Hogy megértsük miről is van szó, vissza kell repülnünk az időben, egészen 1993-ig, amikor Japánban a Sailor Moon volt az egyik legnépszerűbb anime. Az első sorozat sikere után, épp a 2. szezon, az R futott éppen, miközben Amerikában, két stúdió versengett egymással az anime jogaiért, az egyik volt a DiC, a másik a Toon Makers. Bár mindketten ugyanazért versengtek, a céljuk merőben más volt. Még a DiC szinkronizálni szerette volna az animét, addig a Toon Makers, gyakorlatilag egy teljesen más, hazai sorozatot akart indítani, ugyanazon a címen.

Terveik szerint ez a Sailor Moon, egy a Power Rangers, She-Ra mintájára készült hibrid műsor lett volna, ahol a karakterek hétköznapi életét, élőszereplők játszották volna el, míg az akció jelenetek, rajzolt formában kerültek volna a nézők elé. (Apró érdekesség, hogy állítólag a FOX Kids-en került volna adásba, a tervek szerint 1994 őszén.) Érthető módon erre a felvetésre a japánok (akik bár minden valószínűség szerint, semmit se láttak az ekkor már javában készülő műből), udvariasan megköszönték, majd határozottan visszautasították a Toon Makers kérelmét. Így a jogokat végül, a DiC kapta.

Ezen a ponton persze bele lehetne menni abba, hogy a DiC aztán mit művelt az első két évaddal, hogy kvázi olyan volt, mint ha egy teljesen más animét nézne az ember, amihez képest még a sokak által idehaza bírált magyar szinkron is korrektnek számított, de ez már egy egészen más történet. Ami ennél sokkal érdekesebb, hogy a Toon Makers verzió nem tűnt el teljesen a süllyesztőben, mert mielőtt elkaszálták volna a projektet, elkészültek egy trailerrel, amit érthető okokból kifolyólag, nem hoztak nyilvánosságra. Valaki azonban, megszerezte VHS-en, amit egy privát vetítésen felvettek videokamerával, 1998-ban, majd feltöltötték az internetre.

A trailer, a kora 2000-res években, futótűzként terjedt el az interneten, a rajongók körében, ám az eredeti feltöltő téves információi miatt, a Toon Makers helyett, a Saban stúdiónak tulajdonították azt. Végül 2012-ben, érdekes fejlemények adódtak az ügyben. Hirtelen rengeteg régi koncepciós rajz, megrajzolt jelenetek, sőt még forgatókönyv részletek is felkerültek az e-bay-re eredetiben, illetve azokról készült, magas felbontású fotók, scannek, valamint egy nagyon rövid bevezető is napvilágot látott.

A történetről, mindössze annyit tudni, hogy adott 5, 16 éves lány, akik nappal átlagos tini lányok, átlagos problémákkal, de éjjel szuperhősökként védelmezik a naprendszert, a gonosztól. Természetesen, amerikai szokás szerint, multikulturális csapatról van szó, azaz mind más-más etnikumhoz tartoznak (aki nem, az meg béna). Ők az úgynevezett Erő Hercegnői (Princesses of Power) akik különleges erejüket, mágikus ékkövekből nyerik, és hogy a bolygóközi rendfenntartás ne okozzon gondot, mind rendelkeznek egy saját, úgynevezett Sky Flyer-el, ami jobbára egy vitorlásszörfre emlékeztet, hajtóművekkel (lényegében az is).

Hogy teljes legyen a kép, a hősnő mellé kell egy mascot (fehér Luna), egy herceg (trendi rózsaszín kesztyűvel), illetve egy főhadiszállás, ahol a királynő (mily meglepő, Serenity) osztja a küldetéseket. Ha pedig már hőseink, amúgy is űrbéli vitorlásszörfökkel repkednek, akkor a főhadiszállás sem lehet más, mint egy űrbéli vitorlás gálya, ami Galleon névre hallgat, és aminek a neve, meglepő módon pont azt jelenti, ami.

Végül nem maradhat el a főellenség se, aki ugyanúgy Beryl, ám mindössze annyit tudni róla, hogy meg akarja szerezni a hősnők kristályait, hogy uralhassa a galaxist. Illetve hogy van egy saját hajója, amin cipeli magával az egész birodalmát, és ami nagyon kreatív módon, Dark Galleon névre hallgat.

A továbbiakban, beszéljenek helyettem a képek.

toon_makers_sailor_moon_sailor_moon_looking_up toon_makers_sailor_moon_sailor_moon_tiara toon_makers_sailor_moon_sailor_mercury toon_makers_sailor_moon_sailor_mars toon_makers_sailor_moon_sailor_jupiter toon_makers_sailor_moon_sailor_venus toon_makers_sailor_moon_queen_beryl toon_makers_sailor_moon_princess_warriors toon_makers_sailor_moon_luna toon_makers_sailor_moon_darien toon_makers_sailor_moon_darian_tuxedo_mask toon_makers_sailor_moon_sailor_moon_on_galleon toon_makers_sailor_moon_sailor_moon_transformation toon_makers_sailor_moon_darian_giving_sailor_moon_her_star_pendant toon_makers_sailor_moon_sailor_moons_sky_flyer toon_makers_sailor_moon_sailor_mercurys_wheel_chair_flyer toon_makers_sailor_moon_sky_flyer toon_makers_sailor_moon_sailor_mars_on_her_sky_flyer toon_makers_sailor_moon_sailor_mars_on_her_sky_flyer_in_space toon_makers_sailor_moon_sailor_moons_galleon toon_makers_sailor_moon_skyship toon_makers_sailor_moon_queen_beryl_on_the_dark_galleon toon_makers_sailor_moon_youma toon_makers_sailor_moon_cels toon_makers_sailor_moon_script

75 hozzászólás to “20 éve volt – Toon Maker’s Sailor Moon”

 1. Azta… Egyszerűen azta… Na meg milyen jó,hogy el lett kaszálva. 😀 Ritkán látni hasonlóan pofátlan lenyúlást, de ez kábé üti a koreai másolatanimék szintjét a ’70-es és ’80-as évekből.

  • Nekem is az járt a fejemben, hogy ez úgy a koreai Batman, Wonder Woman, Battleship Yamato szintjén lett volna, ha elkészül. Aztán rájöttem, hogy bizonyos téren, ez még azokon is túltett volna, mert ebbe még live action jeleneteket is bele akartak kavarni. =D

   A kedvencem egyébként Mercury “Wheelchair Flyer”-e… XD Szóval tudom hogy morbid dolog ezzel viccelődni, de ezt most hogy oldották volna meg akció közben? Nyilván úgy, hogy harcosként tud járni, vagy valami, mert én el nem tudom képzelni, hogy ő ott kerekesszékkel nyomul, miközben a többiek nagyban ugrándoznak, pörögnek, forognak össze-vissza. =D

   • Lábprotézis vagy lábra szerelt galaktikus exoskeleton, amit a Földön nem viselhet, mert instant lebukás. Ha nem, akkor ett volna egy mozgássérült harcosunk, aki extrém módon használja a kerekesszéket és annak minden extráját. 😀

   • Addig amíg jön egy lépcső, vagy magas küszöb, mert ott szólt volna, hogy : “Okay girls… I’m out.” Aztán majd panaszkodott volna, hogy miért nincs akadálymentesítve az űrhajó. =D

    Egyébként ugyanez a “ezt most mégis hogy?” kérdés merült fel bennem akkor is, amikor a Twilightban kiderült, hogy a tolószékes fickó is vérfarkas. Kapásból elképzeltem, ahogy este rohan a vérfarkas falka az erdőben, prédára vadászva, egy meg ott tolószékkel nyomul utánuk ilyen: “várjatok meg!” arckifejezéssel. =D

   • Én akkor már inkább valami rakétákkal meg mágikus Vulcan Gépágyúval felszerelt mechát adtam volna neki amit csak ő tud vezetni. Egy ilyen hülye műsort csak ez mentett volna meg(szerintem) ha teljesen ballstothewalls hülyeséget csinálnak.

   • Csak hogy a készítők ezt nem paródiának szánták, (ami annak lett szánva, az a Sailor Moon and the 7 BallZ) hanem komolyan gondolták. =)

   • Ha az Extreme GhostBusters-ben megoldották akkor itt is kitudtak volna találni valamit.

   • Nem véletlen, hogy azt se szerettem már. =)

 2. Jézusom egészen addig, amíg erre a bejegyzésre nem kattintottam nem is tudtam, hogy ez a cucc egyáltalán létezett (vagy inkább tervbe volt véve) és azt kell mondjam hála az egének, hogy inkább az ismeretlenség teljes homályába zuhant, mert totális epic fail. 90-es években ilyen rajzminőséggel előhozakodni, minimum akasztás járna, arról nem is beszélve milyen pofátlan nyúlás az egész.

  • Lehet Toon Makeréknek nem volt annyi pénzük, mindenesetre a ’84-es HNK ennél jobban nézett ki, jobb effekteket használt. =D

   Mondjuk ha már grafika, akkor apró érdekesség, hogy az amcsi SM-nek egyébként pont az volt az egyetlen előnye az eredetivel szemben, hogy a DiC rengeteg extra látványeffekttel dobta fel a sorozatot.

 3. Erre emlékszem, pár éve láttam a homevideo intrót. A Power Rangers után(vagy előtt, nem tudom) ez sem lett volna feltűnő igazán. Csak ott Sabannak több pénze volt és engedtek a japók.

  Összességében gondot nem látok a műsorral, kb csak a nevét kellett volna megváltoztatniuk és zöld utat kaphattak volna azzal az érvel, hogy a Sailor Moon inspirálta őket. Max a maradék neveket kellett volna átalakítani.

  Bevallom ezt mindig érdekesnek tartottam, hogy a több etnikumos megjelenítés még mindig megtalálható valamilyen formában. Nem olyan erős mint a 90-es években de azért megmaradt.
  Így a képeket elnézve kitaláltam egy ötletet, hogy milyenek lettek volna. Az ötleteket a Captain Planetből szedtem főleg, de loptam egy picit a Power Rangers illetve az akkori sitcomokból is. 😛

  Sailor Moon – Jane-Janett Billy Smith, Floridából családjával de Tennesee államban töltötte kiskorát. Naiv és félénk lány.

  Sailor Merkúr – Margaret O’mally’O’Connel’O’Carrol’O’Reilly’O’Brian’O’Sullivan, Írországból bevándorolt zsidó család lánya. Nehezen barátkozik és ezért tanulmányaiba és a sportba ölte minden percét.

  Sailor Mars – Jing-Wei Amaya, második vagy harmadik generációs ázsiai bevándorló család leánya. Túlbuzgó mert megakar felelni mindenkinek és sokszor nem veszi észre, hogy csak ront a helyzeten.

  Sailor Jupiter – Alexa Daquine, tehetős Afro-Amerikai, fehérgalléros családból származik. Parancsoló és vezető természete miatt sokszor összeakad a Sailor Moonnal a vezetői képességei miatt, viszont legbelül nagyon is kedveli. Venuszt semmibe veszi sokáig a családjaik közötti különbségek miatt.

  Sailur Venus – Antagracia Herrera, Latin Amerikai származású, problémás családdal. Sokszor összetűzésbe kerül Marsal, akit felfuvalkodottnak tart.

  • Ahhoz azért elég sok mindent meg kellett volna változtatni, hogy ez zöld utat kaphasson (vagy nagyon sok pénz kellett volna hozzá, ami láthatóan nem volt). Kapásból az egyenruhák, a tiara dobás, Berly, Luna, Serenity, ezek úgy rögtön ugrottak volna.

   A karakterekből meg már többet hoztál ki, mint amit eredetileg terveztek. =D

   Mindenesetre szerintem jobban jártunk, hogy ez inkább meghiúsult. Elég nagy öngól lett volna.

   • Annyit azért nem. Mint ahogy felhoztam a Power Ranger példát. Ott szinte minden megegyezett. A címe változott valamit, a főszereplők nevei, a helyszínek újra forgatásán kívül a sztori változott meg csak.
    Szóval ez is kaphatta volna simán a szokásos ‘Merika köntöst. Úgy tudom a gyártás költségei miatt nem lett meg a végén. Legalábbis én ilyet olvastam még mikor anno találkoztam ezzel a kopasz sas szeme-fényével. A beszélő macska meg visszatért mint a Szálem a Szabrinában.

    Nem volt nehéz dolgom a szereplőkkel, minden újdonság lett volna számukra kb amit leírtam. XD

    Ha megvalósult is volna kb ugyan ott kötött volna ki mint az akkori ilyen sorozatok nagy része. Most a Power Rangers és a Captain Planetet hozom fel itt példának.
    A Saban a Lost in Space-ig csinálta a PR-t majd tönkre ment és eladta a licenszet. Az utána lévő gyártók még a következő 2 évadot próbálták kötni a Saban munkához de feladták idővel mert úgy ahogy van fekete lyuk volt az egész.
    A Captain planet meg 2 évadot élt meg talán mielőtt lehúzták a rolót.(Igaz azt a DiC készítette ha jól rémlik.)

    Röhejesen kínos emlékekként gondolnánk rá vissza. Majd hálát adnánk, hogy megismertük az eredeti forrást később.

   • Én azt olvastam, hogy a Toei nem adta nekik oda a jogokat, mikor kiderült hogy mire készülnek. A neveket, és a logót már megkapták addigra, de a jogot hogy ezen a néven fusson egy teljesen más rajzfilm, azt nem.

    Captain Planet egyébként 6 évadot, több mint 100 részt élt meg, szóval annyira nem szerepelt rosszul. =) Gyerekkoromban nekem még tetszett is. =D

    “Majd hálát adnánk, hogy megismertük az eredeti forrást később.” -> Mármint úgy érted, hogy az amerikaiak. Minket ez, szerencsére nem érintett volna itt Európában. Ugyanúgy megkaptuk volna egy csomagban, a franciáktól. =)

   • Nem tudom, én gyerekként kifejezetten imádtam a Bolygó Kapitányát, szvsz semmivel sem volt gagyibb, mint az abban az időben futó amcsi rajzfilmsorozatok többsége. Csak pár éve tudtam meg, hogy ez most már “cikinek minősül”, meg “utálni kell”, de igazából még ma sem teljesen értem, hogy miért. Azt a szerepet, amit “magára vállalt”, kb. be is töltötte. (“Csináljunk egy Marvel/DC szuperhősre hajazó faszit, akinek a kalandjain keresztül a kölykökbe verjük a környezetvédelem fontosságát.”)

   • Azon én is meglepődtem, hogy mire fel lett a Captain Planet annyira “ciki” mára, mert még ha az egész mögött tényleg nem is volt más, mint egy környezetvédő tanmese, praktikusan gyerekekre méretezve, attól még maga a rajzfilm, a korához képest, nem volt rossz.

    Bár manapság egyre többször látom, hogy egyeseknek már a Dexter, vagy a PPG is cikinek, de legalább is gagyinak számít.

   • “Bár manapság egyre többször látom, hogy egyeseknek már a Dexter, vagy a PPG is cikinek, de legalább is gagyinak számít.”

    Ez fura, mert én pl. sosem csíptem ezeket a “műanyag-grafikájú” rajzfilmeket, de még én is elismertem, hogy a Dexter, illetve a PPG ezen a műfajon belül még bőven a jobb kategóriába volt sorolható. (Szal össze lehet hasonlítani mondjuk a fenti kettőt pl. egy Cow and Chicken-el…brrr….) Bár a fene tudja, lehet csak most jött elő ezekből az emberekből a “tagadd meg azt, amit gyerekként még szerettél!”-érzés, ez ilyen kamaszkori baromság, én pl. anno a Disney-filmeket köpködtem akkoriban, de utána szerencsére kinőttem ezt a hülye viselkedést. 😀 XD

    Viszont ha már PPG: https://www.youtube.com/watch?v=TYOro8j6Mmg

    Nem tudjátok véletlenül, hogy ez csak egy ilyen egyszeri alkalomra készült cucc volt, vagy rendesen új sorozat fog futni, ilyen grafikával? Csak azért, mert ez már tényleg übergáz az én szememben, de még sok olyan amcsi is fikázta, akik az eredetit imádták.

   • Cow and Chicken grafikája azért igényesebb volt, mint PPG, vagy a Dexteré. Inkább a stílusa lehetett taszító azoknak, akik nem csípik az effajta humort. =)

    Az új PPG, ahogy Roland is mondta, majd 2016-ban fog elindulni, bár a grafikája valószínűleg olyan lesz majd, mint annak a speciálnak. Egyébként meg sanszosan ugyanaz lesz, mint a Xiaolin Chronicles, vagy a Teen Titans Go!. Azaz egy nagyjából nézhető sorozatnak a sokkal gagyibb, leszázalékolt verziója.

   • “Az új PPG, ahogy Roland is mondta, majd 2016-ban fog elindulni, bár a grafikája valószínűleg olyan lesz majd, mint annak a speciálnak. Egyébként meg sanszosan ugyanaz lesz, mint a Xiaolin Chronicles, vagy a Teen Titans Go!. Azaz egy nagyjából nézhető sorozatnak a sokkal gagyibb, leszázalékolt verziója.”

    Amúgy ezt soha nem értettem. Ha van pénzük/kedvük/idejük egy ilyen gagyihoz, nem érné meg inkább az eredetit folytatniuk? Pl. a Teen Titans-nál senki nem értette, hogy a fanok érdeklődését mellőzve miért hagyták abba a sima sorozatot, majd később miért ezzel a (valóban jóval gagyibb) Teen Titans Go!-val “folytatták”. Ez a Xiaolin Chronicles amúgy mi lenne, ennek mi volt az “alap sorozata”?

   • A Teen Titans Go! elvileg az eredeti sorozat, egyfajta paródiája lenne. Hasonló mint amikor egy anime sorozathoz, megjelenik valami chibis spin-off marháskodás. A baj az, hogy ahogy általában, ez nem igazán működik, és igazából még az eredeti sorozat rajongói se találják viccesnek.

    A Xiaolin Chronicles, a Xiaolin Showdown folytatása. Ez a folytatás viszont abból a fajtából való, amikor van egy még élvezhető amcsi sorozat, tele ázsiai klisékkel. Aztán hosszú évekkel később, jönnek a kortárs kanadaiak, akik újra meg akarják fejni a címet, egy totál felesleges, olcsó folytatással.

   • “A Teen Titans Go! elvileg az eredeti sorozat, egyfajta paródiája lenne. Hasonló mint amikor egy anime sorozathoz, megjelenik valami chibis spin-off marháskodás. A baj az, hogy ahogy általában, ez nem igazán működik, és igazából még az eredeti sorozat rajongói se találják viccesnek.”

    Igen, ebből volt “szerencsém” pár epizódhoz. Mondjuk szerintem ANNYIRA azért nem gagyi, mint ahogy a sok TT-fan beállítja, inkább azzal van a gond, hogy az előző sorozat színvonalánál BŐVEN lejjebb van a cucc. Szóval azért az alapsorozatban jellemzően volt valami főboss, egy story arc, ami a szezon végére azért kifutott valahová, minimális mélysége és jelleme 1-1 karakternek, stb. A TTG! viszont kb. az egész koncepciót kidobta a kukába és csináltak egy szigorúan epizodikus chibis marháskodást (ahogy te is írod XD), amiben 1-1 rész “bonyodalmának” izgalmi faktora talán csak egy K-ON! epizóddal vetekedhet… Mellé a grafika is jól le lett butítva, a korábbi “anime-koppintás, de legalább szép” gráfot lecserélték erre az undorító műanyag flashre, amiről itt már írtam korábban, hogy mennyire kedvelem. (Persze ezt is meg lehet szokni, mint mindent, de attól még ha valaki kérdezné, hogy a kettő közül melyik grafikát pártolom jobban, gondolkodás nélkül az első sorozatéra voksolnék.) Szóval kis túlzással az egész olyan, mintha a Gyűrűk Ura trilógia mellé kijönne egy spin-off TV sorozat “Hobbitfalvi kalandok” címen, ahol dobnák az egész Szauronos-Gyűrűs-Orkos témát és az lenne 1-1 epizód legfőbb bonyodalma, hogy Csavardi Samu termését már megint felzabálták a sáskák, vagy valami hasonló “hatalmas horderejű” probléma. 😀 XD

    Illetve a másik ok, ami miatt a fanok fújnak a TTG!-ra az meg az, amit már az előbb is írtam, vagyis hogy ez nem valami “szomszéd stúdió koppintása” cucc, hanem amennyire én tudom, ugyanazok a készítők, sőt, a teljes szinkronstábot is újra összehívták, stb. Ergo nem kéne sok (mondjuk csak egy fantáziadús író, meg a régi grafika visszatérése), hogy akár ennyi erővel a régi TT-t folytassák, hiszen a többi “forrás” kvázi a rendelkezésükre áll ehhez. De nem, helyette erre a gagyiságra fecsérlik az energiájukat.

    “A Xiaolin Chronicles, a Xiaolin Showdown folytatása. Ez a folytatás viszont abból a fajtából való, amikor van egy még élvezhető amcsi sorozat, tele ázsiai klisékkel. Aztán hosszú évekkel később, jönnek a kortárs kanadaiak, akik újra meg akarják fejni a címet, egy totál felesleges, olcsó folytatással.”

    Köszi a felvilágosítást, ennél viszont még az alapsorozatról sem hallottam soha, sőt, így rákeresve a képek alapján sem volt ismerős.

 4. Hála istennek hogy nem került adásba. Én is most olvastam erről először és ha nem írsz róla akkor talán soha meg sem tudom hogy egyáltalán ilyen létezik. Mondjuk én már régóta azt vallom hogy az amcsik nem bírják elviselni ha valami nem róluk szól és nem az ő műveik vannak a középpontban ezért görcsösen igyekeznek mindenben jobbak lenni mindenkinél. Ha meg végképp nincs ötletük akkor két dologgal rukkolnak elő:

  -Az ehhez hasonló koppintásokkal amik általában óriásit buknak.

  – A Saját sikeres sztorijaik újabb és újabb feldolgozásaival bár mondjuk ez nem mindig rossz dolog. Ott van például a TMNT vagy az X-men rajzfilmek amikből nekem jobban tetszenek a 2000-es években készült sorozataik mint az eredetiek. A 2003-as TMNT sorozatot azért is tartom jobbnak mert ott a teknőcöknek jobban ki van dolgozva a személyiségük és a Zúzó is sokkal badassebb arc és nem mellesleg a látványvilága is sokkal szebb. Viszont a 2012-es sorozatot úgy ahogy van ki kellene dobni a kukába annyira gagyi az egész.

  Továbbra is azt mondom hogy se az amcsik se a japánok ne próbálkozzanak szar koppintásokkal és inkább maradjanak a saját cuccaiknál.

  • Vagy amit még gyakrabban csinálnak, amikor megvesznek egy animét, aztán azt megpróbálják minél inkább hazaivá tenni. Anno a DiC féle SM szinkronnál például egyenesen cél volt az, hogy úgy tűnjön, mint ha az egész Amerikában játszódna. Ezért is volt az, hogy első körben, dobták a japán szövegkönyvet a kukába, és sajátot írtak hozzá. Aztán amennyire tudták, a japán nyelvű táblákat átszerkesztették, vagy szimplán kivágták. Az egyik legjobb húzásuk viszont az volt, amikor az egyik részt egyszerűen letükrözték, mert volt benne egy buszos jelenet, és japánban ugye a baloldalon közlekednek.

 5. Vazze?!? Többet nem is kell hozzáfűznöm! Megyek vissza nézni a Sailor Moon Crystal-t! 😉

  • A Crystal-al kapcsolatban eddig is voltak kételyeim, olyan elemek amik nem tetszettek, ám most legutóbb azt olvastam, hogy sokan panaszkodtak, hogy a Crystal elsieti a dolgokat.

   • Nem tudom, mert olvastam a mangát, s most sokkal közelebb áll a mangához, mint anno az eredeti volt, tehát most pont azért nincsenek például “monster of the week”-ek, mert a mangában sem angyon volt (első arc gyakorlatilag 14 fejezett alatt le ment).

    Illetve látványilag is közelebb áll az eredetihez a mostani, de ezt már írtam.

    Amúgy meg sajnos igen, kicsikét gyorsan vágja a dolgokat a nézők arcába a dolgokat, de én inkább az eredetit okolom.

    Szóval nem tudom, hogy akarják 26 részre nyújtani, ha már az első arc 14 rész hosszú volt és 2 hetente adnak ki egy fejezetnyi részt, persze csak ha nem gondolják meg magukat és nyújtják el mondjuk a Wiseman arc végéig. :/

    De őszinte leszek: vannak animék, amelyek nagyo eltérnek az eredeti mangától, mégis jobbak! Ilyen pl a Sailor Moon, mert pl karakterfejlődés a gonoszoknál nem nagyon van, míg pl a Cirkuszos arc-ban halszem, tigrisszem és sasszem már majdnem hősök lettek a nézők szemeiben, illetve sokkal emberibbek lettek anélkül, hogy átmentek volna nyálba.

    Persze, hogy mindenki szeretné, ha nagyon a mangát adaptálnák (nekem is vannak ilyen franchise-ok), de van, mikor tényleg jobb az anime verzió, mint a manga (ezért sem értem a Rosario To Vampire-nél miért akkora tragédia, hogy nem akarták adaptálni azt a démon-király-világvége marhaságot, ahol olyanokat dobnak az arcunkba, mint pl “outer Moka” nem más, mint “inner Moka” édesanyja…. fúj… Soul Eater-nél dettó, a manga vége nem sokkal értelmesebb az anime verziónál).

   • Azzal én is tisztában vagyok, hogy itt most a mangahűség a cél. Csak jelenleg épp nagyon úgy tűnik nekem, hogy a Toei kezd a ló másik oldalára átesni. Vagyis amikor annyira hűen akarják követni a mangát, hogy kérdéses, hogy fog ez kitenni 26 részt, ilyen tempóban, időhúzások nélkül? Sanszosan sehogy.

    A Rosario animével sokaknak, mint ahogy nekem is, az a baja, hogy a mangához képest, minimum duplájára húzták a fanservicet, még a történet, és a karakterizálás, valahogy elmaradt. Magyarul, egy rossz adaptáció, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy még az első sorozat, elment egy jó sör társaságában, addig a második már olyan nyögvenyelősre sikeredett, hogy csak a mamák vittek bele némi életet.

    Hogy a manga aztán hova fajult, az már egy egészen más történet. Bár sajnos nem ez lenne az első eset, amikor egy jól startoló mangát, nem tud időben abbahagyni a mangaka.

   • Azért a Rosariónál az is eléggé rányomta a bélyeget az animére, hogy már hangulatilag is nagyon elüt a mangától. A manga az összes “háremes áthallása” meg “cuki poénja” ellenére azért tud kellően véres és komoly is lenni, amikor kell. Nem mondom, hogy 18+-os halálkomoly horror, de mondjuk shounen kategórián belül azért egész jól nyomja. Na, ebből az anime csinált egy rózsaszínes, habos-babos, félpercenként bugyit villantós, idegesítő mascot-denevérrel teletömött adaptációt. Értelemszerűen fel volt tőle cseszve a fanok agya, hiszen még én, aki csak kb. vágja a sztorit is néztem, hogy “te jó ég, ezt komolyan gondolták a készítők?” XD

 6. Ahogy Csoki mondaná, azt a büdös kurva faszba! Sohase voltam nagy rajongó, de EZT mégis hogy gondolták?! O_o

 7. Ez bizony valóban kemény, de örülök, hogy szerencsére úgy eltűnt a süllyesztőben, hogy a postok alapján nem csak én, de az emberek nagy része sem találkozott vele még életében soha. 😀 A videó meg külön élmény, ahogy az egész terem röhög a cuccon… XD (Amúgy az én személyes kedvencem a Luna-koppintás, meg az elcseszett “Mamoru”. XD “Beryll” meg dizájnra mint valami Demóna-koppintás a Disney-féle Csipkerózsikából. :D)

  • Nálam azok a vitorlásszörfök tették be végleg kaput. Szóval a többi még úgy valahogy csak-csak elmegy, némi jóindulattal, de azok a szerkezetek, és a tény, hogy az űrben repkednek velük, már sok volt. =D

   Berylt szerintem inkább Rita Repulsa-ról mintázták, a Power Rangers-ből.

 8. Titkos:

  Ez csak egy ilyen TV Speciel adás volt de nemrég bejelentették hogy 2016-ban új sorozat fog a PPG-ből indulni. Bár azt még nem tudni hogy azt is Lauren Faust fogja-e készíteni mint az eredetit.

  • Értem, köszi. 🙂 Mondjuk ebben az esetben én nem is annyira a készítő személyétől félnék, hanem attól, hogy vajon azt is ezzel az ocsmány grafikával tervezik-e megvalósítani? XD

   • Hát remélem hogy nem. Ha beveszik Laurent akkor valszeg olyan látványt fogunk kapni mint a My Little Pony esetében, nem tudom hogy arról mennyire vagy képben de össz-vissz egész elfogadható látvánnyal rendelkezik még ha sok jelenetnél üvölt is a CGI.

   • MLP-nek speciel a fanja vagyok, szóval azzal kapcsolatban eléggé képben vagyok én is. 😀 A grafikája viszont egy külön sztori, lévén talán az volt az egyetlen dolog, ami eleinte taszított a sorozatban. XD Persze mire az első szezon végére értem, már megszerettem és el sem tudnám képzelni másmilyen kinézettel. 🙂 Rajongója mondjuk továbbra sem lettem ennek a “műanyag-grafikának”, de ha aközött kéne választanom, hogy egy MLP-féle dizájnt, vagy ezt a borzalmas külsejű fenti videót akarnám-e a következő PPG sorozat dizájnjának, gondolkodás nélkül az előbbire szavaznék.

  • A PPG az mióta Lauren Faust? Sokkal inkább Craig McCracken. Az újfajta MLP pedig flash animáció.

   • Én úgy tudom hogy a későbbi részeiben már dolgozott a sorozaton de ezt is csak Cervantes említette meg az egyik videójában.

   • Nem tudom, ahogy Pónis körökben mozogtam, velem is lépten-nyomon “szembejött” ez a kijelentés, hogy “bizony, ez a nő már a PPG és a Fosterék felett is ott bábáskodott!”. Craig meg a férje, szóval annál inkább el tudom képzelni, hogy közösen dolgoztak bizonyos rajzfilmeken. Na, de nézzük a Wikit:

    “She shifted to television animation in the 2000s, working on The Powerpuff Girls, Foster’s Home for Imaginary Friends, My Little Pony: Friendship Is Magic, Super Best Friends Forever,[5] and Wander Over Yonder.”

    “Faust is married to Craig McCracken, creator of The Powerpuff Girls, Foster’s Home for Imaginary Friends, and Wander Over Yonder.[1] Faust has worked with her husband on all of his shows.”

    Szóval ez van, fogadd el, hogy aki a számodra oly ellenszenves Póni-mizériát elindította, az egyben az általad oly kedvelt PPG szülőanyja is, legalábbis részben. 😀 XD

   • Azzal én is pontosan tisztában vagyok, hogy volt köze, többek között a PPG-hez. A gond az, hogy sokan, mint ahogy fentebb Roland is, tévesen neki tulajdonítják a sorozatot.

    Egyébként attól hogy bírtam a PPG-t, még nem sorolnám a kedvenceim közé, két okból se. Egyrészt, mert akárcsak a Dexter, igazából addig volt jó ez is, amíg az eredeti grafikával futott. Másrészt mert ez is egy olyan rajzfilm, ahol a pilot epizód sokkal elborultabb volt, mint később a sorozat.

 9. Titkos:

  Én Kvakond pónis képei alapján ismertem meg először ezt a sorozatot bár sokáig nem voltam hajlandó belenézni már csak a címe miatt sem. Aztán egy nap beadtam a derekam és végignéztem az 1.é 2.évadot. Az első évad promónak elmegy nálam , a 2.évad az évadnyitó és évadzáró részeket leszámítva egyáltalán nem tetszett,kicsit laposnak és egyhangúnak éreztem. Aztán jött a 3.évad ami viszont már “fogjuk rá” hogy tetszett bár furcsálltam hogy csak 13 részes szal fele olyan hosszú mint az előző évadok. Viszont a 4.évad totálisan bejött. Igaz hogy ebben is van 1-2 gyengébb rész is viszont a Denevéres és a Bosszúállók paródia részek tetszettek nagyon viszont az utolsó részt szerintem túlságosan is Sailor Moon-osra csinálták. De hogy az 5.évadban mivel fognak még ezek után előállni az rejtély. Habár azt beszélik hogy az évadnyitó vagy évadzáró rész lesz a Nightmare Rarity történet bár arra még 2015-ig várni kell. Szó mi szó nem tartom rossz sorozatnak de brony-nak semmiképp nem mondanám magam, na azok is megérnének egy külön misét. Lehet hogy írok is róluk egy Hónap Témája cikket.

  Peter:

  A Dexter-t meg ezeket én is szerettem kiskoromban de a Dexter későbbi látványa irtózatosan pocsék. A Boci és Pipi sem volt rossz viszont az meg sokszor ment át gusztustalankodásba.

  • Az első találkozásom, nekem se alakult túl jól a pónikkal. =) Aztán párom miatt, akarva akaratlanul is bele-bele kellett újra kóstolnom, sőt még egy Trixie Lulamoon-t is vettem neki, ha már szereti. =) Visszatérve a rajzfilmre, végül is arra jutottam, hogy bár továbbra se az én világom, ha nincs más, meg lehet nézni. Egyébként az nekem is feltűnt, hogy az évadok elején/végén feltűnő gonoszokat, elég gyorsan semlegesítik, aztán a köztes időben gyakorlatilag fillerezés megy, amolyan “mit tanultunk ma” alapon. Rendszerint félreértésekből adódik valami konfliktus, amit bénázós poénokkal akarnak feldobni, ami alapnak jó lenne, csak épp a megvalósítás túl gyenge az én ízlésemnek.

   A Cow and Chicken meg jó hogy sokszor ment át gusztustalanba, mivel altáji humor. =)

  • Szezonos leosztás nálam:

   1. szezon: Nem rossz, de tényleg idő kell, míg megszereti az ember, amíg elkapja a cucc hangulata. Van benne jópár király rész, jó poénok is akadnak, de azért eléggé érződik az egészen, hogy még nem annyira mertek elszakadni a kislányoknak szánt színvonaltól (ekkor ugye még fogalmuk sem volt róla, hogy lesz egy baromi nagy felnőtt fanréteg XD). Plusz itt még nagyon epizodikus az egész, alig vannak visszautalások és kapcsolatok az egyes részek között, ami néha már extrémen fura, pl. azt a mai napi nem értem, hogyan gondolták az írók, hogy az első két részben behozzák Lunát, mint Celestia húgát, akit hőseink “visszatérítenek” a “sötét oldalról”, majd utána az egész karit dobják a francba. (A fanok nyomására kellett a második szezonban újra behozni, de egy jó író eleve kapcsolt volna, hogy “hé, kollégák, figyeljünk már oda, ezt nem lehet csak így lezárni, rohadt nagy plothole lesz ez a sztoriban, ha így hagyjuk!”) Szóval itt még a készítők is eléggé úgy álltak hozzá a cucchoz, hogy “5-6 éves kislányok a célközönség, ne is öljünk bele túl sok munkát”. Ez persze részben a Hasbro sara is volt, pl. ők kérték, hogy ne legyen hosszú, összefüggő története a cuccnak.

   2. szezon: Sok fan szerint az eddigi legjobb szezon volt, szerintem is. Itt sikerült a leginkább ötvözni azt, hogy bár a cucc megmaradt a kislány célközönségnél (nyilván), már a felnőtt fanokra is gondoltak és sokkal több felnőtt poént, popkult utalást és hasonlót raktak bele a részekbe. (Az egyik legemlékezetesebb ilyen pl. pont a szezon elején van, miután lenyomják Discordot: a tróntermes jelenet egy az egyben a Star Wars episode IV végét idézi… XDDDD Kétlem, hogy egy hat éves kislány egyáltalán látta volna az SW EP IV-et, a felnőttek viszont hasukat fogva röhögtek. XD) Ezen kívül a brónikra is jobban odafigyeltek, egyrészt betapasztották azokat a “plotholeokat”, amik az első szezonban felmerültek (pl. amit már fentebb írtam, hogy visszahozták Lunát), másrészt igyekeztek kissé több screentime-ot adni olyan háttérkariknak, akik az első szezonban kellően népszerűek lettek. (Ezek közül a legemlékezetesebb Derpy Hooves első és ezidáig utolsó olyan epizódja volt, ahol végre beszélt is és minimálisan, de aktív szerepet kapott. A hülye amcsi liberálisok persze fel is cseszték egyből az agyukat, hogy “ez sérti a fogyatékosokat!”, így Derpy-t sajnos visszaűzte a beszari Hasbro háttérkarakternek. 😦 ) Plusz nem elhanyagolható tény, hogy szintén ez volt eddig az egyelten olyan szezon, aminek az elején és végén is volt egy duplarészes főgonosz. 😀 (Jó, talán még a negyedik volt hasonló, de ott meg az elején szereplő ellenség nem igazán volt “főgonosz”…)

   3. szezon: Ez szerintem már picivel gyengébb lett, mint az első kettő volt. Mondjuk a fő gond az volt vele, hogy ezúttal 26 rész helyett csak 13-at kapott a szezon (máig nem értem, hogy miért), így eleve esélyük sem volt rá, hogy ugyanannyi király rész jusson az adott szezonra, mint korábban, még akkor sem, ha esetleg lettek volna ötleteik. Plusz ennél a szezonnál távozott végleg Faust, ezt már teljes mértékben nélküle csinálták és sok fan ennek is tudja be, hogy valamivel gyengébb lett. Ezzel én mondjuk nem annyira értek egyet, mert egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az első két szezonból hány részt írt Faust (tudtommal kb. csak a pilotot, meg a sorozat alapjait… XD), azt viszont nem tudhatjuk, hogy a háttérből mennyire irányította a stábot, így akár még lehet is valami ebben a “vádban”. Ami engem sokkal inkább zavart, az a “fanservice” volt, vagyis ahhoz képest, hogy most csak 13 részt hoztak össze, még ezeknek is egy része kb. csak “fan-kielégítés” volt. Jó példa erre Trixie visszatérése (teljes mértékben szükségtelen a történet szempontjából, csak a hatszáz fanboya miatt hozták vissza, ráadásul még hülyén is ábrázolták a jellemét és képességeit a korábbi részhez képest…), vagy Discord “jófiúvá változtatása” (mivel szintén sokan szeretik, valahogy szerepeltetni akarták későbbi epizódokban is, viszont ez gonoszként már nem lett volna lehetséges, ezért be kellett hozni ezt a “fordulatot”). Na és ugye ott van a “Princess Twilight Sparkle” szezonzárás, ami kb. kettéosztotta a fandomot. Érdekes, hogy ami viszont tényleg jó és aránylag eredeti epizód volt, az valahogy kevésbé fogta meg a fanokat ebben az évadban. Ott volt pl. Lightning Dust, aki némileg egy Trixie-re emlékeztető karakter volt (Trixie volt az “anti-Twilight”, míg Lightning az “anti-Rainbow Dash”), viszont amíg Trixie az első perctől kezdve antipatikus a néző számára, addig Lightning jóval “árnyaltabb” szereplő lett, emiatt Rainbow Dash is megtapasztalhatta, hogy milyen vékony határ húzódik sokszor a jófej és a seggfej között. XD Érdekes módon efölött totál átsiklottak a fanok és nem különösebben kapták fel a karaktert, míg az első perctől az utolsóig köcsögnek ábrázolt (és emiatt rohadtul kétdimenziós) Trixiet vagy Gildát a mai napig félistenként imádják… (Ha már itt tartunk, az én személyes véleményem az, hogy az “anti-Twilight” inkább Sunset Shimmer lett, nem pedig Trixie. Na ő tényleg egyfajta “rossz útra tévedt Twilight”, akinek a nevétől kezdve a háttérsztoriján át az erejéig minden arra utal, hogy akár Twilight is lehetne, ha ő anno “rosszul dönt”. Trixie ehhez képest egy gyenge vásári mutatványos volt. 😛 ) Persze itt is akadt pár olyan epizód, amit az egész fandom egy emberként kedvelt, pl. a Babs Seed-es, ami szerintem is egész jól sikerült. 🙂

   4. szezon: Amit még nem láttam. XD Oké, persze, képeket, pár random jelenetet (Avengers-paródia valóban FTW, azon belül is Flutterhulk… XDDDD), meg a nyitórészt igen, de gondolom ez még édeskevés ahhoz, hogy értékeljem a szezont, szóval majd ha megnéztem… Az viszont üdvözlendő, hogy visszaálltak a 26 részes leosztásra, valamint hogy szezonvégi főgonosznak egy olyan faszit “hoztak vissza”, aki igazából az egész MLP franchise legelső főbossa volt még a 80-as években megjelent mozifilmben, ami az egész MLP-t elindította a rajzfilmsorozattá válás útján. 😀 (A legtöbb fanboyjal ellentétben, akik következetesen tagadnak bárminemű hasonlóságot a Friendship is magic és a régi G1-es MLP között, én inkább keresem ezeket, nem rosszak az ilyen visszautalások, pl. a Doctor Who-ban is bírom, amikor a klasszikus sorozatra utalgatnak. 😀 Ja igen, mondjuk azt eddig nem említettem, hogy én anno a G1-től sem lettem rosszul, 6 évesen remek szórakozást biztosított, ahogy most 27 évesen meg a G4 biztosít, úgy is mondhatnám, hogy vagy a sorozat nőtt fel velem együtt, vagy én nem nőttem fel soha… XDDD)

   “…viszont az utolsó részt szerintem túlságosan is Sailor Moon-osra csinálták.”

   Erről kb. még csak egy darab képet láttam, így ezzel nagyon nem tudok vitázni, de ha belegondolsz, mindig is volt valamilyen szinten “magical girl feelingje” a Friendship is Magicnek, pl. már a legelső duplarész végén Nightmare Moon lenyomása is olyan Sailor Moon-os volt nekem, hogy annál Sailor Moonosabb már csak akkor lehetett volna, ha még a varázspálcát, a lunáris prizmát, meg a sailor ruhát is rájuk adták volna… XD Vagy nem tudom, az Equestria Girls filmet láttad-e, annak a végén egy komplett magical girl átváltozás jelenetet lenyom a Hatosfogat. XD

   “De hogy az 5.évadban mivel fognak még ezek után előállni az rejtély.”

   Én pl. nem bánnám, ha végre behoznák mondjuk a sea pony-kat. 😀 Szintén G1-es karik (víz alatt élő pónik, kvázi csikóhalak… XD), akiket rejtély, hogy eddig miért nem használták még fel, mert adná magát a helyzet, mondjuk valami kalóz-pónis történet keretein belül… 😀 Vagy pl. tudjuk, hogy vannak griffmadarak, de az ő királyságukat még sosem mutatták be, volt két griff szereplő az eddigi három szezonban, amit láttam és össz-vissz ennyi. Lennének itt még bőven kiaknázatlan lehetőségek, ha engem kérdezel. 😀

   “Habár azt beszélik hogy az évadnyitó vagy évadzáró rész lesz a Nightmare Rarity történet bár arra még 2015-ig várni kell.”

   Hát nem tudom, engem meglepne, ha ugyanazt a storyline-t dolgoznák fel a sorozatban, amiből már kiadtak egy képregényt. Másrészt tudtommal még nem sok infót lehet tudni az ötödik szezonról, így ez szerintem inkább valami fanpletyka volt, mert a Nightmare Rarity történet eléggé népszerű ahhoz, hogy megőrjítse a fandomot, ha valaki pletyka szinten “elhinti a magvait”. 😀

   “Szó mi szó nem tartom rossz sorozatnak de brony-nak semmiképp nem mondanám magam, na azok is megérnének egy külön misét. Lehet hogy írok is róluk egy Hónap Témája cikket.”

   Elég, ha én annak tartom magam… XD Amúgy ezt már asszem Péternek is írtam anno, hogy szerintem a bróni fandomba belerúgni kb. csak annyira érdemes, mint az összes többibe. Szal legyen valaki bróni, animés, Trekkie, vagy Whovian, mindenhol találni normális és idegbeteg fanokat, szerintem felesleges a debilek miatt egy egész fandomot hibáztatni, mert azok előbb-utóbb mindenütt felbukkannak. (Főleg, hogy sok fandom átfedi egymást… XD)

   “Visszatérve a rajzfilmre, végül is arra jutottam, hogy bár továbbra se az én világom, ha nincs más, meg lehet nézni.”

   Nocsak. 😀 Eskü megérné újranézned olyan sorozatokat, amiket mondjuk öt éve még leszóltál, lehet meglepődnél, hogy ha nem izzó gyűlölettel közelítesz feléjük már alapból, mennyire szórakoztató tud lenni egyik-másik… XD (Jó, most nem ilyen Elfen Lied-szintű menthetetlen gagyiságokra gondolok, inkább azokra, amiket elsősorban a hype-státuszuk miatt szóltál le anno. Egyik ismerősöm amúgy szándékosan így néz sorozatokat: megjegyzi azokat, amik rohadt népszerűek, de jó mélyre el is temeti őket, amíg tart a hype és csak utána “ássa ki” és nézi meg őket. XD Azt mondta, így tök fogyasztható a legtöbb, csak a hype-tól ő is megőrül. XD)

   “Egyébként az nekem is feltűnt, hogy az évadok elején/végén feltűnő gonoszokat, elég gyorsan semlegesítik, aztán a köztes időben gyakorlatilag fillerezés megy, amolyan “mit tanultunk ma” alapon. Rendszerint félreértésekből adódik valami konfliktus, amit bénázós poénokkal akarnak feldobni, ami alapnak jó lenne, csak épp a megvalósítás túl gyenge az én ízlésemnek.”

   Na igen, erre mondtam, hogy ez elsősorban nem Faust, hanem a Hasbro sara volt és egyébként eleinte nekem is meg kellett szoknom, hogy az überepic, világelpusztító főbosst elintézik az első két rész alatt, mint egy reggeli tornát, majd a továbbiakban “slice of life” filler az egész. Faust eredetileg rendes összefüggő történetet akart, aminek nyilván ugyanúgy ott lett volna a főboss a végén, de mondjuk egy szezonig tartott volna egyet lenyomni, meg ilyesmi… Csak a Hasbro ezt nem engedte, mert aggódtak, hogy így kevésbé függnének rá a gyerekek (ugye könnyebb bekapcsolódni egy olyan sztoriba, amihez szinte nem szükséges előismeret), emiatt lett ilyen “fillerfesztivál” az egész. Az más kérdés, hogy úgy a harmadik szezontól kezdve meg egyre inkább elkezdtek visszautalgatni, részeket összekötni, szereplőket visszahozni, stb. Persze folyamatos sztoriszál nagy valószínűséggel már sosem lesz benne, de mintha próbálnák némileg összefüggőbbé tenni a világot. 🙂

   • “Vagy nem tudom, az Equestria Girls filmet láttad-e, annak a végén egy komplett magical girl átváltozás jelenetet lenyom a Hatosfogat”

    Igen láttam az Equestria Girls filmet és őszintén megmondom,én nem ájultam el tőle.Mondjuk nem tartom rossznak ezt az emberré válás alapszitut de ha jobban megnézzük akkor már a sorozat eleje óta készítettek az ügyesebb rajztehetségű fanok emberi fanképeket és szerintem erre haraptak rá a Hasbro-nál. Kb mint a BRS esetében csak az még ennél is fogyaszthatatlanabb. Azt meg pláne nem értem hogy minek kellet megtartani az eredeti póni neveket. Ha már ez emberi világban játszódik akkor ne póninevük legyen könyörgöm,ha ezt elhagyják akkor is simán ki lehet találni hogy ki kinek az emberei megfelelője, jó talán a 6 éves kislányok nem biztos hogy egyből kitalálnák és ezért hagyták meg az eredeti neveket. Bevallom a végéhez én is csináltam egy ilyen Magical Girl-ös hangalávágásos videót csak nem SM-al hanem a Winx-el. Plusz ha minden igaz idén ősszel jön a folytatása Rainbow Rocks alcímmel,arra kíváncsi vagyok hogy fogják a kettőt összekapcsolni.

    “a Nightmare Rarity történet eléggé népszerű ahhoz, hogy megőrjítse a fandomot, ha valaki pletyka szinten “elhinti a magvait”

    Pont ezért lehetséges hogy megcsinálják elvégre ha kedvükre akarnak tenni a rajongóknak akkor muszáj lesz a képregény népszerűbb részeit is belerakniuk. De viszont így belegondolva ez olyan sztori amit szépen fel kell vezetni így ha benne lesz akkor valszeg az évadzáró duplarész lesz.

    Visszatérve kicsit az évadnyitó-záró témához,az nekem is feltűnt hogy csak Discord volt az aki hosszabb szereplét is kapott ezek után habár most már Lunával is kezdenek foglalkozni. Discord eleve az egyik legnépszerűbb karakter bár félő hogy ugyebár most ténylegesen jó útra tért, a karaktere nagyon el fog laposodni.Viszont aki megérne egy visszahozatalt az Queen Chrysalis. Ugyebár őt semlegesítették csak “kirúgták” ezért egy egyszeri epizódszerepre még vissza lehetne hozni.Az évadnyitó rész meg mondjuk lehetne egy Elősztori Celestia és Luna hercegnővé válásáról bár erre már voltak kisebb kikacsintások a 2.és 4.évad nyitórészeiben.

    Az viszont egyáltalán nem fér a fejembe hogy hogy lehet ennyi felnőtt férfi rajongója egy 8 éves kislányoknak szánt sorozatnak. A G1-es és többi szériának asszem nem volt ennyi felnőtt rajongója mondjuk azokról én se tudok sokat elvégre 8 évesen én Dragon Ball-t néztem nem pónikat XD. De ez már odáig fajult hogy az amcsik Bronycon-okat szerveznek. Ez nem vicc:

    Bár ez is olyan színvonalú mint a Mondocon (nem sértésből mondtam) . Bár ebből a fanságból azért jó dolgok is ki szoktak sülni,nem tudom hogy hallottál- már erről az Eurobeat Brony nevezetű csapatról akik a szereplőkről csinálnak dalokat Eurobeat és Eurodance stílusban illetve a dalokat dolgozzák át.

   • “Igen láttam az Equestria Girls filmet és őszintén megmondom,én nem ájultam el tőle.Mondjuk nem tartom rossznak ezt az emberré válás alapszitut de ha jobban megnézzük akkor már a sorozat eleje óta készítettek az ügyesebb rajztehetségű fanok emberi fanképeket és szerintem erre haraptak rá a Hasbro-nál. ”

    Elvileg igen, legalábbis egyik conon pont a készítők magyarázták a bróniknak, hogy “miután annyi humanized artot láttunk, gondoltuk, hogy nem lenne rossz ötlet egy ilyen filmet kihozni”, vagy valami ilyesmi. (Mondjuk “vicces”, mert eleinte pont felhördülés volt belőle, szóval sokan úgy voltak vele, hogy persze, vannak humanized rajzok, de ezek maradjanak is fanmade cuccok, aztán a készítők a fenti szöveggel próbálták lenyugtatni a fanokat. XD) Viszont nekem van egy tippem, hogy azért a fanok kedvére tevés másodlagos volt ebben az esetben és a dolog valahogy úgy indulhatott, hogy kipattant a Hasbro agyából, hogy nem csak egyféleképp lehet megfejni ezt a franchise-t és végül a humanized verzió mellett döntöttek, hogy ez legyen a másodlagos fejőstehenük, főleg, hogy a konkurens Matell cégnek pár éve már kinn volt a Monster High játékfigura-szériára, az is kapott saját TV sorozatot, filmeket, képregényeket és gondolom Hasbróék velük kívánnak konkurálni. (Amikor kijöttek az első Equestria Girls karakterdizájn képek, mondták is sokan, hogy nagyon a Monster High-ra hajaz a dizájn, a Rainbow Rocks-ban feltűnő gonosz csajtrió meg aztán végképp úgy néz ki, mintha a MH világából jöttek volna át egy film erejéig a “Póni univerzumba”. XD)

    “Kb mint a BRS esetében csak az még ennél is fogyaszthatatlanabb.”

    Mármint Black Rock Shooter, vagy mi az a BRS?

    “Azt meg pláne nem értem hogy minek kellet megtartani az eredeti póni neveket. Ha már ez emberi világban játszódik akkor ne póninevük legyen könyörgöm,ha ezt elhagyják akkor is simán ki lehet találni hogy ki kinek az emberei megfelelője, jó talán a 6 éves kislányok nem biztos hogy egyből kitalálnák és ezért hagyták meg az eredeti neveket.”

    Egyrészt az, másrészt szimpla lustaság, harmadrészt meg marketing, nem árt ha az emberi figurán is rajta van, hogy “Twilight Sparkle”, csak hogy az anyukák biztosan a megfelelő figurát vegyék meg a gyereküknek… XD Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a TV sorozat valójában csak egy bazi nagy reklám a játékoknak, a Hasbro ez utóbbit tekinti az igaz bevételi forrásuknak és csak a fantáziadús rajzfilmes stábnak köszönhető, hogy a “reklám” is ennyire szórakoztató lett. 🙂 Ezért is volt az, hogy az első 1-2 szezon után kezdett a Hasbro is kapcsolni, hogy talán bővíthetnék az egész “univerzumot”, asszem miután lement a második szezon is a TV-ben, utána kezdték el a sorozatot kiadni DVD-n, akkor jelentek meg a képregények és a könyvek, stb. A korábbi generációknak (mármint a G1-G2-G3-nak) nem volt különösebb rajongótábora a kislányokon kívül, így amikor a G4 baromi sikeres lett, látszott, hogy a Hasbo az első pár évben csak tanácstalanul áll és néz, hogy “WTF, ilyenre még korábban nem volt példa, hogyan álljunk mi ehhez most hozzá?” XD Szerencsére azóta eléggé belejöttek… 😀

    “Plusz ha minden igaz idén ősszel jön a folytatása Rainbow Rocks alcímmel,arra kíváncsi vagyok hogy fogják a kettőt összekapcsolni.”

    igen, arra én is kíváncsi leszek, bár valszeg nekem annak is csúszik majd a megnézése, mert először a Season 4-et akarom befejezni. Egyelőre azt mondják, hogy szeptember vége körül jelenik meg a film, október végén pedig már DVD-n is kapható lesz. 🙂 Annak mondjuk még nem néztem utána, hogy ezt is mozikban fogják-e játszani, mint az elsőt anno, vagy ez már csak egy TV movie lesz? (Főleg azért lenne fontos, mert ha mozifilm, akkor csak a DVD megjelenése utána tölthető belőle a nem-kamerás verzió… XD)

    “Pont ezért lehetséges hogy megcsinálják elvégre ha kedvükre akarnak tenni a rajongóknak akkor muszáj lesz a képregény népszerűbb részeit is belerakniuk. De viszont így belegondolva ez olyan sztori amit szépen fel kell vezetni így ha benne lesz akkor valszeg az évadzáró duplarész lesz.”

    Nem tudom, szerintem azért ennyire nem kéne kiszolgálni őket, mert akkor már lassan az lesz ennél is, mint sok elbarmolt animénél, amiket pont az tett teljesen taccsra, hogy kvázi már nem is a készítők, hanem a fanok “írták a sztorit”. (Lásd Naruto, bár az szerintem már az elejétől kezdve el volt barmolva… XD) Plusz mintha úgy vettem volna észre, hogy inkább a képregénysorozat az, ami maximálisan a fan-igények szerint van összeállítva. Abba kb. mindent beleraktak, ami a fandomban népszerű, pl. a legelső kötet kapásból Chrysalis visszatérésével kezdődik, aztán Derpy is sokkal többet szerepel, nem csak egy random háttérpóni, stb. De ettől még szerintem nem törvényszerű, hogy ugyanezeket a sztorikat megcsinálják a TV sorozatban is, meg értelme sem nagyon lenne, mármint miért szóljon ugyanarról a sorozat, ami képregényben már kijött? Ez nálam már a végső ötlettelenség egyik jele lenne. (Mondjuk mivel már láttam kalózos, illetve sea pony-s sztorit is képregényben/könyvben, pont ezért félek, hogy őket sem fogják szerepeltetni, az eddigi szezonok alatt is gyanúsan kerülték ezt a “vizes témát”…)

    “Viszont aki megérne egy visszahozatalt az Queen Chrysalis. Ugyebár őt semlegesítették csak “kirúgták” ezért egy egyszeri epizódszerepre még vissza lehetne hozni.”

    Igen, ezt is sok fan kérte már, őt akár még vissza is hozhatják, bár mondom, neki is volt már képregénysztorija. Mondjuk én nem annyira vagyok az “újrahasznosított főgonoszok” sztori híve, főleg, hogy ha ezt túlzásba viszik, a végén ilyen Krokodil kommandó-storyline lesz, az anno olyan volt, hogy összesen három főgonosszal operált sok részen keresztül és amikor haverokkal néztük, már előre fogadtunk, hogy a három közül vajon ezúttal ki lesz az aktuális szarkavaró, mert olyan szegényes volt a repertoár… XD

    “Az évadnyitó rész meg mondjuk lehetne egy Elősztori Celestia és Luna hercegnővé válásáról bár erre már voltak kisebb kikacsintások a 2.és 4.évad nyitórészeiben.”

    Na igen, ez mondjuk tényleg nem ártana, mert tudtommal még mindig nem tudunk semmit arról, hogy ők akkor most egyáltalán micsodák? Teremtők, istenek, félistenek, vagy sima pónik, akik anno valakitől ugyanúgy megkapták a “hercegnő-erőt”, mint pl. Twilight? Bár szerintem ők “original alicornok”, mert “kissé” táposak, pl. Cadence meg Twilight is hercegnő, de attól még nem tudnak égitesteket mozgatni, meg ilyesmi… XD

    “Az viszont egyáltalán nem fér a fejembe hogy hogy lehet ennyi felnőtt férfi rajongója egy 8 éves kislányoknak szánt sorozatnak. A G1-es és többi szériának asszem nem volt ennyi felnőtt rajongója mondjuk azokról én se tudok sokat elvégre 8 évesen én Dragon Ball-t néztem nem pónikat”

    Amúgy ha kiveszed a képletből, hogy ezek pónik és nem emberek, akkor ha megfigyeled, a legtöbb rész felépítése igazából simán megüti egy átlag slice of life moe csajos anime színvonalát, sőt még meg is ugorja azt, köszönhetően annak, hogy itt minimális történet is van, illetve jobban megírt karakterjellemek. XD Ezek alapján nekem nem volt annyira meglepő, hogy ennyien rákaptak a cuccra a felnőttek közül is, hiszen az ilyen K-ON szintű szaroknak jellemzően a 20-30-as hapsik a fő nézőközönsége, pedig az színvonalban szvsz messze alulmarad mondjuk egy MLP-vel szemben. XD Meg Faust ezt direkt olyanra csinálta, hogy megtartotta a G1-ből, ami hasznos, viszont igyekezett annyira feljavítani az egész koncepciót, hogy azért a szülőknek se legyen kínszenvedés megnézniük 1-1 epizódot a gyerekkel, ha a lurkó épp azt kéri tőlük. XD Amúgy ahogy én vagyok velük:

    G1 – Semmi extra, de a hat éves célközönséget szvsz teljesen kiszolgálta anno, még én is szívesen néztem annyi idősen. XD (Ja, amúgy a Dragonball természetesen nekem sem maradt ki, de én valahogy sosem választottam szét ezeket a “fiús” és “lányos” sorozatokat. Ahogy az animés korszakom elején egyszerre néztem mondjuk a Dragonballt és a Sailor Moon-t, úgy pár évvel korábban meg egyszerre ment nálam a MLP és mondjuk a Tranformers, vagy a Tini Nindzsák. XD) A kezdőfilm (Rescue at Midnight Castle) amúgy kifejezetten “durva”, mármint olyan értelemben, hogy az embereknek inkább a pónik habos-babos oldala maradt meg a régi sorozatokból, pedig ebben még sárkányon lovagló kentaur-főgonosz, meg hasonló relatíve “darkos” dolgok is voltak. 🙂 Aztán ebből lett két sorozat, az első még szintén egész nézhető, mert az a fantasy mesevilágban játszódott, majd ott volt a “My Little Pony Friends” nevű, ami már elindult a romlás útján, mivel ilyen slice of life, félgagyi, antropomorfizált pónikkal operált és a fantasy elemeket is teljesen kivették a sztoriból.

    G2 – Erről senki nem tudja, hogy milyen lett volna, mert tudtommal csak valami játék formájában jelent meg, vagy az is csak tervben volt, de nem sok minden jött ki ebből a generációból. XD

    G3 – Nézhetetlen okádék, nem csak a szereplők és a történet iszonyú bárgyú, de olyan animációs hibákkal büszkélkedhet, hogy a Studio Pierrot is állva tapsolhatna a készítőknek. Olyasmit is hallottam, hogy igazából ennek a minősíthetetlen gagyi színvonala vezetett ahhoz, hogy a Hasbro Faustot kérte fel a G4 alapjainak kitalálásra, mert már ők is úgy voltak a G3-al, hogy “oké, hogy csak reklám a játékfiguráknak, de ez már lassan reklámként is szégyen, helyre kell rázatnunk valakivel a franchise TV-s oldalát…” XD Röviden összefoglalva azt tudnám mondani, hogy a G3-nak köszönhető nagy részben a pónikkal összekapcsolt negatív sztereotípiák kialakulásának nagy része, mivel sokan ezt a verziót látták elsőként és meg is értem, ha emiatt iszonyodnak már a címtől is.

    G4 – Királyság, most nagy dicshimnuszba nem kezdenék bele (mert így is kb. a G4-et ajnározom már két hosszú post óta XD), de Faust remekül összerakta: fogta a G1 azon elemeit, amik jók voltak és ma is felhasználhatóak (fantasy háttér, a szereplők alapvető jelleme és neve, stb.), majd ezeket modernizáta és átgyúrta mai formába, plusz a színvonalat is feljebb vitte, hogy hat éves kor fölött se und szét a fejed az epizódok nézése során. XD Ahogy már írtam, egyedül ez a flash dizájn nem tetszett a sorozat elején, amikor nézni kezdtem, de igazából hamar megszokható és még pár előnye is van, pl. mintha kevésbé lenne lófejük és inkább olyan emberibb, “Looney Tunes”-osabb, emiatt szinte először a sorozat történetében végre értékelhető arcmimikákat is használnak a karakterek, mert ugye a korábbi lófejek erre nem adtak túl sok lehetőséget. XD Plusz ebből a dizájnváltásból még egy jó poént is kihoztak, enyhe odaszúrás a G3-nak: https://www.youtube.com/watch?v=Igho4QohaNQ

    “De ez már odáig fajult hogy az amcsik Bronycon-okat szerveznek. Ez nem vicc:

    Bár ez is olyan színvonalú mint a Mondocon (nem sértésből mondtam) . ”

    Ja igen, tudok ezekről, bevallom, ha lenne ilyen idehaza is, simán elmennék rá. XD (“Bróni meet” éppenséggel volt már, de annak a képek/videók alapján annyi köze volt a MLP-hez, mint akámelyik random baráti összejövetelnek… ^^”) Mondjuk azért az amcsi BronyCon színvonaláról annyit, hogy azért ezeken a conokon rendszeresen megfordulnak a sorozat készítői is, “stábtagok”, szinkronszínészek, stb, így azért a Mondocon színvonalánál én picivel jobbnak mondanám az övékét. 🙂 Illetve ami ennél is nagyobb dicsőség, hogy nem csak saját conjuk van, de a híres-neves San Diego-i Comic Conon is “kiharcoltak” maguknak egy “saját sarkot”, az pedig nem rossz, mert az már tényleg ilyen “mindenki ott van, aki számít” fantasy/sci-fi/képregény rendezvény, szóval elismerésem, hogy a Pony fandomot is képviseltetni tudták ezen. 😀

    “Bár ebből a fanságból azért jó dolgok is ki szoktak sülni,nem tudom hogy hallottál- már erről az Eurobeat Brony nevezetű csapatról akik a szereplőkről csinálnak dalokat Eurobeat és Eurodance stílusban illetve a dalokat dolgozzák át.”

    Persze ismerem őket, meg rajtuk kívül is van még jópár ilyen tehetséges énekes, zenész, rajzos, videós, stb. 🙂 Szerintem az MLP-é az egyik legtermékenyebb fandom, hihetetlenül kreatív dolgokat ki tudtak már hozni, egyik leghíresebb ilyen “fanhajtás” pl. egy komplett fanmade epizód volt:

    Amúgy ezt ajánlom minden fannak, aki még nem látta volna, nem okoztak csalódást a készítők. 😀

 10. Csak így kíváncsiságból, te mit gondolsz a Crystalról? Lesz külön cikk róla? 😀
  Ha igen akkor ott kifejteném a véleményemet.

  • Persze, amint befejezik, mindenképp írni szeretnék róla.

   Crystalról, tekintve hogy eddig még csak az első részt láttam, elég nehéz lenne állást foglalnom. Bár tény, hogy azt már az első képek+trailer alapján tudtam, mi nem tetszik benne. A kérdés már csak az, vajon később kerül e majd annyi pozitívum, a negatívumok mellé, hogy azokat el tudjam nézni? Reményeim szerint igen.

   • Elolvastam a mangát, s ha tartja a Toei magát a 26 részes elképzeléshez, akkor pontosan Wiseman legyőzéséig fog elmenni az anime. Az eredeti sorozatnál – ha nem vesszük bele az amúgy szerintem igen jóra sikerült Űr-Fa-Manós fillereket – ez kb 77 epizód volt…. LOL. ;P

    Látvánnyal nekem nincsenek gondjaim, tény, hogy nincs olyan jó, mint anno, de ez közelebb áll a mangához így annak tudom be.

    Nekem pont, hogy a többivel van a bajom (karakterek, történet vezetés ect).

  • Magából a sorozatból még én is csak az első részt láttam (időhiány miatt), de azt el kell mondanom, hogy ekkora fanszájtépést nem is tudom, hol láttam utoljára. Nem vagyok hardcore SM-fan, de már szinte sajnálom a sorozatot, mert tényleg ott bántják, ahol tudják. Az egyik csoport a nosztalgiaszemüvegesek, az ő szemükben már a Crystal létezése is bűn, mert “hogy mernek egy ekkora klasszikushoz egyáltalán hozzányúlni!” (Fura, ők valszeg átaludták az elmúlt 10-15 év animetermését, ahol már nem először csináltak remake-et hasonló klasszikusokból, pl. OMG sorozat, hogy csak egy példát említsek. Jaaa, hogy ők azt nem látták gyerekként, mint az SM-et, sőt, most hallják először, hogy létezik egy ilyen anime-klasszikus? Én kérek elnézést… 😛 ) Egyébként a nagy részükre jellemző, hogy akkora “nagy fanjai” a régi SM-nek, hogy lövésük sincs az egész hátteréről, a mangát végképp nem ismerik, vagy ha ismerik is, tutira nem olvasták és még a 92-es Toei animét is akkor látták először és utoljára, amikor 10 évesek voltak és az RTL klubon ment. Mindezek ellenére ők akarják “megmondani”, hogy szerintük milyennek is kéne lennie ennek az új SM-nek, vagyis nem tapasztalatból, hanem nosztalgiából beszélnek és náluk már eleve bukásra van ítélve a sorozat, hiszek ők azt várják tőle, hogy ugyanazt az élményt nyújtsa nekik, mint amit akkor éreztek, amikor leültek a magyar SM elé, úgy, hogy kb. az volt a második ismert animéjük. Lássuk be, ez lehetetlen elvárás.

   Aztán ott van a másik réteg, akik ugyan belenéznek, “mert SM”, meg “mert klasszikus”, de igazából maga az SM nem igazán érdekelte őket sem régen, sem most és csak az első adandó alkalomra várnak, hogy valami hülye ürügynél fogva dobják a francba az egészet. Több helyről hallottam pl. ezt a vádat, hogy “ja, megnéztem az első részt, nem volt rossz, de látom, hogy nem igazán fog ez nekem bejönni, meg amúgy is tudom a régi sorozat alapján, hogy miről fog ez szólni: monster of the week, az álarcos mindig megmenti a csajt, stb.” Aham, tehát dobod egy olyan érv alapján, amit egy olyan sorozatra alapoztál, amiből szintén nem láttál szinte semmit és ráadásul nem is állja meg az érvelés a helyét, mivel a Crystal nem “azon a sorozaton”, hanem a mangán alapul. Just wow…

   Na, de még nincs vége, mert most jön a kedvenc csoportot, akik bizony verik mindkét korábbit: azok, akik ugyan tisztában vannak azzal, hogy mi ez (egy klasszikus cucc remake-je, ezúttal a manga alapján) és kb. azt is várják el tőle, ugyanakkor viszont nekik meg pont az a bajuk, hogy miért nem lett IGAZÁN remake a cucc. Zavarja őket, hogy “olyan 90-es évek a hangulata”, meg “azért milyen gáz már, hogy a játéktermes srácon 80-as évekbeli ruhák vannak” stb. Ez egy hatalmas marhaság, elvégre a manga is a 90-es évek elején rajzolódott/íródott, ergo ha ez a sorozat most azt követi, akkor miért kéne “felújítania” bármit benne? Hogy aztán meg amiatt tépjék szét a fanok a Toeit, hogy hogy mert bármit megváltoztatni ebben az “Isten által nekünk adott klasszikusban”? 😛 Nem, ennyire nem hülye a stúdió, hogy ebbe a csapdába essen… XD Meg tényleg, most akkor mi legyen? Minél mangahűbb sztori vagy olyan szintű remake, mint mondjuk a Dirty Pair-ből a Dirty Pair Flash. (Na tényleg, AZ mekkora gáz, ajánlom mindenkinek, aki tényleg igazi, hamisítatlan, gagyi “újragondolást” akar látni egy klasszikus animéből.)

   Szóval ilyen “népharagot” rég láttam, csak remélni merem, hogy Japánban jobban teljesít a cucc és nem kenik rá már két epizód után, hogy “innen látom, hogy csalódás lesz!”, meg hasonló egyéb dolgokat, amiket jelenleg még kb. megjósolni sem lehet róla. Ott tartunk, hogy Péter, aki korábban a beszólogatásairól volt hírhedt, még egész visszafogottan nyilatkozik eddig a cuccról, ellenben a “fanok” lassan már épp hogy csak fel nem akasztják a teljes Toei stábot. XD Komolyan, nem vagyok véresszájú SM-es, de ez most valami tragikomédiába illő felhördülés, amit mindenfelé látok. XDDD (Kicsit ilyen inverz K-ON. Ugye ott az volt, hogy a semmit sztárolták hülyére és még a random tortás-teázós jelenetre is ráfogták, hogy márpedig az fontos része a sorozatnak, az bizony kell bele, stb., itt az SM-nél meg kb. akármilyen mangahű pillanatot raknak bele és csinálják jól, mindegyiket helyből megtámadják a fanok, mert “minek bele ez a jelenet”, “túl lassú a cucc”, “túl gyors a cucc”, “ezt nem így kellett volna megcsinálni”, stb.)

   Meg ezek a felnagyított problémák: pl. mondják sokan, hogy a CGI nem kéne bele. Aláírom, szerintem sem, az tényleg ronda. De nem értem, miért kell olyan hisztériát csapni a ronda CGI körül, mintha az uralná a sorozat 90%-át, miközben csak az openingben szerepel egy kicsit, meg a részben, amikor az átváltozás jelenetsor megy. Ez szerintem még bőven elviselhető. Érdekes, arra pl. még senki nem szólt be, hogy hol marad az emlékezetes átváltozás, illetve támadás alatt hallható zene, pedig az pl. szerintem is visszalépés volt a korábbi sorozathoz képest. Erre valahogy senki nem támadt rá, helyette sokkal huszadrangúbb hülyeségekbe kötnek bele és rugóznak rajtuk hetekig.. XD Őrület ez a sztori, de tényleg… XD

   • Nekem a nosztalgia szemüveges, hardcore SM fanok a kedvenceim. =D Nem is oly rég, pár hónapja pont egy ilyen illetővel volt vitám, ott kb. leírtam mindent erről. Belinkelem a kommentet ahonnét kezdődik, ha van kedved majd olvasd végig: http://otakuforum.hu/viewtopic.php?f=60&t=670&start=60#p20567

   • Elolvastam, mondjuk mivel úgy látom, hogy ez nem a vita eleje (sőt, lehet nem is a vége… XD), így annyira nem tudok hozzászólni, de ebből az egy fórumoldalból tényleg az jön le, hogy őt leginkább maga a tény zavarja, hogy ehhez az isteni klasszikushoz hozzá mertek nyúlni bármilyen formában. Amúgy Aoin jól írta valaki, hogy érdekes, hogy a nem is olyan régen futott live action-ből, meg a kismillió musicalből és egyéb feldolgozásokból valahogy nem csináltak balhét a fanok, de most, hogy egy újabb animesorozat készült, meg akarnak ölni mindenkit, akinek köze van hozzá. XD Meg az is fura, hogy sokan azzal indokolják, hogy nem kéne hozzányúlni, mert akkora klasszikus. Pont ezekből szoktak Amerikától Japánig remake-et, felújított verziót, meg hasonlókat csinálni, nyilván nem egy olyan sorozatból fognak, ami már első futásakor is max erős közepes. XD

   • A vita ott kezdődött el, de igazából a gyerek az 5. oldal vége, 6. oldal eleje között habarodik bele teljesen. Ott már tényleg olyan dolgokat ír le, amik a legnagyobb jóindulat mellett is súlyosak, mint például hogy: “Animében a Sailor Moon és a Dragonball volt talán az egyetlen anime ami műfajt teremtett.”, meg ehhez hasonlók. =D

    A live anno sokaknak nem tetszett, legalábbis én ahogy most visszaemlékszek, különösebben senki sem dicsérte őket. Nekem se tetszettek egyébként, mert mint általában, ami animében, rajzolva jól néz ki, az élőszereplőkkel eljátszva inkább csak röhejes.

 11. “A vita ott kezdődött el, de igazából a gyerek az 5. oldal vége, 6. oldal eleje között habarodik bele teljesen. Ott már tényleg olyan dolgokat ír le, amik a legnagyobb jóindulat mellett is súlyosak, mint például hogy: “Animében a Sailor Moon és a Dragonball volt talán az egyetlen anime ami műfajt teremtett.”, meg ehhez hasonlók. =D”

  Úgy látom, szegény srác heveny “RTL-klubitiszben” szenved… XD (“Csak ezek az animék voltak műfajteremtőek!” = “Csak ezek az animék voltak rám hatással tíz éves koromban!” XDDD) Amúgy az tetszik, hogy bezzeg a régi sorozatnak még a hibáit is erényként tünteti föl. Pl. felhozta egy másik fórumos, hogy ő még örül is annak, hogy a Crystal a manga gyorsabb tempójú sztoriját használja, mivel így még talán lesz is türelme végignézni, ugyanis amikor két éve elővette a régi sorozatot a nosztalgia kedvéért, azon kapta magát, hogy már baromira nem köti le, hogy szinte minden részben ugyanaz történik. Erre a srác ilyet szól:

  “Én egyedül a Sailor Moon-ban szerettem ezt a megoldást. Ha meg kellene indokolnom talán azt mondhatnám, hogy a sztori miben volta kiállt érte. Szinte külön cselekmény van minden részben, amik kérdéseket vetnek fel, de csak egymással lehet megmagyarázni. Különösebb ész nem kell hozzá amúgy sem, mivel ahogy mondtam a későbbi részek mindig összerakják a puzzle-t. Ilyen téren az első évad volt a legmisztikusabb, és pontosan emiatt az évad miatt szerettem bele annyira a sorozatba.

  Tény és való hogy az anime bővítette így ki, a manga célratörőbb volt. De ez is egyike azon változtatásoknak, amiket megtetszettek. Mint a Sentai játékfilmek, igazi hősök mindennapjairól szólnak nyersen tálalva. :D”

  Na így picit belemenve, nem minden mondata hülyeség, de van ebben pár érdekes rész:

  “Ha meg kellene indokolnom talán azt mondhatnám, hogy a sztori miben volta kiállt érte.”

  Itt kissé a mondat is WTF, de ha jól értem, azt szeretné kifejezni, hogy: “a történet mibenléte indokolta, hogy ilyen hosszú és lassabb tempójú legyen a cselekmény”, vagy legalábbis valami hasonlót akart mondani. Viszont mintha hiányozna a mondatból a konkrét érv. Megéri nyújtani, mint a rétest (noha ugyanezt a “sztorit” a manga képes volt negyedannyi időben elmesélni…), mert…mert Sailor Moon? Vagy mi indokolja szerinte ezt?

  “Szinte külön cselekmény van minden részben, amik kérdéseket vetnek fel, de csak egymással lehet megmagyarázni.”

  Ez szerintem túlzás, nem egy olyan epizód volt, ami a szokásos “monster of the week” metóduson túl semmit nem tett hozzá a fő szálhoz. Oké, persze, ilyenkor kitaláltak valami komplett fillersztorit, pl. hogy valamelyik Sailor (bárki lehetett, kivéve Usagit XD) beleszeretett egy random srácba egy epizód erejéig, akit aztán hogy-hogy nem, pont kiszemelt magának az aktuális hét szörnye, így megvolt a “plusz motiváció”, hogy “ezt a srácot márpedig mindenképp meg kell mentenünk, mert Ami/Rei/Makoto/Minako pont belezúgott!” (Mintha amúgy a többit hagynák meghalni…. XD) Persze érzelmileg ez hathat a nézőre, de attól még egy 100%-os filler.

  “Mint a Sentai játékfilmek, igazi hősök mindennapjairól szólnak nyersen tálalva. ”

  Ez megint egy jól hangzó, “szakszerűnek” tűnő mondat, de ha belegondolunk, nem sok értelme van. Hiszen ugyanez benne volt az eredeti mangában is, ott sincsenek “Sailor módban” a nap 24 órájában, bőven foglalkozik a sztori a “civil” életükkel is, épp csak nincs elnyújtva 200 részig. (Már látom, hogy a következő egy Dragonball vita lesz, ahol a srác amellett próbál majd érvelni, hogy márpedig a Toei által behozott “20 percig csúnyán nézzük egymást és csak öt percig verekszünk” tempó tökéletes egy ilyen sorozathoz, mert növeli a nézőben is a feszültséget, még csak véletlenül sem nyújtásra lett az is kitalálva és a manga mennyire gagyi már, amikért ott olyan “hamar” véget érnek a harcok… XD)

  “A live anno sokaknak nem tetszett, legalábbis én ahogy most visszaemlékszek, különösebben senki sem dicsérte őket. Nekem se tetszettek egyébként, mert mint általában, ami animében, rajzolva jól néz ki, az élőszereplőkkel eljátszva inkább csak röhejes.”

  Nem csodálom amúgy, mert bár abból nem sokat láttam, de az alapján tényleg nem volt egy nagy eresztés. (A vérgagyi Luna különösen lesokkolt, aki ha jól emlékszem, egyik jelenetben még plüss volt, majd ha mozognia kellett, akkor pedig bűnronda CGI… XD) Csak éppen azt furcsállom, hogy akkor nem “robbant fel” úgy az egész internet, mint a Crystal hatására, pedig az is a “szent klasszikushoz” nyúlt hozzá és dolgozta fel, méghozzá egy jóval méltatlanabb formában, mint ahogy most a Crystal teszi. XD

  • “A vita ott kezdődött el, de igazából a gyerek az 5. oldal vége, 6. oldal eleje között habarodik bele teljesen. Ott már tényleg olyan dolgokat ír le, amik a legnagyobb jóindulat mellett is súlyosak, mint például hogy: “Animében a Sailor Moon és a Dragonball volt talán az egyetlen anime ami műfajt teremtett.”, meg ehhez hasonlók. =D”

   Ja, ehhez még annyit, hogy mivel most épp volt rá időm, meg kedvem is, így végigolvastam a teljes ötödik-hatodik oldalt (nem csak a srácot, a te postjaidat is, meg azokét, akik még hozzászóltak a témához) és tényleg nem mindennapi élmény. XD Pedig amúgy nem lenne hülye, kifejezetten üdítő, hogy pl. az ilyen Ricsi-senseikkel ellentétben ő még megtanult helyesen írni (ez most gúnynak hangzik, de sajnos ma kevés fiatal rendelkezik ezzel a “skillel”, már ha abból indulok ki, hogy fórumokon hogyan írnak…), illetve a sorozatos egyet nem értésetek ellenére még nem jött ki belőle a “gyere csak ki conra, majd jól megverünk a haverjaimmal!”-stílus, viszont az egészet elrontja azzal, hogy konkrétan az arcára ragadt a nosztalgiaszemüveg. Meg van róla győződve, hogy az SM minimum egy Isten által nekünk adott ajándék és aki ezt meg meri kérdőjelezni, annak tovább nyomja a rizsát, aminek egy része Wikipedia copy + paste (mint kiderült a végén… XD), egy részt leszólás (“ezért nem szeretem a fanatikus fanokat” vagy mit mondott… XD), legnagyobb része pedig elfogult mesedélután (“Naoko és Toriyama egy álmot készültek megvalósítani”, “már most látom, hogy el fogják rontani a legendát”, stb.) Ja, amúgy az külön “tetszett”, hogy az új SM-et már a kézi kamerával felvett, a sorozatból mindössze pár percet mutató vetítés alapján lehúzta, mondván, hogy ő már ennyiből tudja, hogy csalódás lesz, plusz elnyomott valami olyat, hogy “2000 után ilyenek meg olyanok az animék…noha én ezt csak mások véleménye alapján tudom, mert egyébként alig láttam ebből a korszakból bármit”. ^^” XDD Szóval végülis összességében egy élmény volt ezt végigolvasni és legalább szórakoztató formában túloz, én legalábbis sok elfogult mondatán jókat röhögtem így reggel. XD

   Mondjuk erre az egyre még muszáj itt reagálnom:

   “Lényegében elvették azt, amitől Sailor Moon a Sailor Moon. Naoko nyilatkozata volt a leghelytállóbb: Ez az anime nem azért készül hogy a régi helyébe lépjen, mert arra nem is lenne képes. Ez, ahogy minden újra kiadott anime. egy zanzásított változat. Nem fogja úgy feldolgozni a legenda részét mint ahogy Naoko tette a régivel, inkább csak egy anime az alapján.”

   Na ezt is a kamerás felvételre nyilatkozta, nem semmi, hogy rögtön olyan lehúzást produkál, amihez egy átlagembernek legalább úgy 3-4-5 epizódot meg kéne néznie az adott sorozatból, de neki már látatlanban ennyire megy, sőt, még a jövőbe is lát, mert rögtön elmondja nekünk, hogy “nem fogja úgy feldolgozni a legendát, mint ahogy Naoko tette a régivel” XD Viszont nem is ezért másoltam most be, hanem a Naokós rész miatt: tudja ő, hogy a régi animének kb. annyi köze volt Naoko eredeti elképzeléseihez (vagyis a mangához), hogy a sztori és a karakterek nagy vonalakban megegyeztek? Kétlem, hogy a ’92-es Toei-féle 200 részes Sailor Moon-nak Naoko lett volna az írója, rendezője, vagy akármije. Tudom, hogy erre is volt egy “meséje” később (miszerint behívták Naokót és Toriyamát, hogy mindkettő aktívan segédkezzen a mangája meganimálásában), de valahogy nekem ez nem tűnik túl hihetőnek. (Főleg, hogy egy teljes munkaidős mangakának majd pont ez fér bele az idejébe….) Szóval első körben el kéne döntenie, hogy neki melyik verzió számít “legendának”: a ’92-es Toei-féle anime, vagy a valamivel korábbi Naoko-féle manga. Ha az előbbi, akkor ne hozza fel, hogy “Naoko így meg úgy dolgozott rajta”, mert ez így nem stimmel, ha viszont az utóbbi, akkor ne az animéből hozzon folyton példákat, vegye elő a mangát és annak a sztoriját hasonlítgassa a Crystalhoz, hiszen az volt az “eredeti Naoko-munka”. 😀

   • Való igaz, hogy Ricsi szintjére azért nem ment le, ettől függetlenül viszont egy eléggé elszállt mana védő lovag, aki nem ésszel és érvekkel, hanem inkább hittel és érzelmekkel dolgozik. Csodálkoztam is, hogy most nem ment el odáig, mint anno Wagner blogján, amikor meg akarta magyarázni, hogy nekünk azért nem tetszik X meg Y játék, mert szarok a képességeink.

    Kapásból ott a gond az “érvelésében”, hogy azt állítja, hogy az SM és a DB (ami alatt természetesen a Z-t érti) teremtették meg a műfajukat (ami már eleve nem igaz), és hogy egyben ezek annak végső formái is. Szóval kicsit már ilyen bibliai fenn hangja lesz az egésznek, hogy: “Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég.” =D

    Aztán jött azzal, hogy a Cutie Honey és az SM között az a különbség, hogy az egyik olyan mint a Western, a másik pedig mint a Spagetti Western, vagyis még előbbi kihalt, addig utóbbinak máig kultusza. Miközben ha azt nézzük, hogy amúgy melyiké volt a sikeresebb formula, akkor épp hogy az SM áll rosszabbul. =D

    A legjobb viszont tényleg az volt, amikor a végére először olyan statisztikákra kezdett hivatkozni, amiket csak bemutatni nem tudott. Majd jött a wikipédia, aminél viszont rögtön kibukott, hogy csak a neki tetsző részeket másolta ki, a többi, ami viszont pont hogy rácáfolt az állításaira, az valahogy elkerülte a figyelmét.

 12. “Csodálkoztam is, hogy most nem ment el odáig, mint anno Wagner blogján, amikor meg akarta magyarázni, hogy nekünk azért nem tetszik X meg Y játék, mert szarok a képességeink.”

  Ennek véletlenül nincs még meg a linkje? XDDDD Elképzeltem. XD

  “Szóval kicsit már ilyen bibliai fenn hangja lesz az egésznek, hogy: “Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég.” =D”

  XDDDDDDDD

  • Elég sok a komment, szóval onnét linkelem, ahol Endy gyógyszere elkezdett elgurulni: http://hardcoregamer102.wordpress.com/2010/05/10/samurai-shodown-4-amakusas-revenge/#comment-1239

   • Tyűha! Hát…erre egyelőre nehéz szavakat találnom, az biztos, hogy az agyam eldobom ettől a gyerektől, csak nem éppen pozitív értelemben… XD Így már értem, miért mondtad, hogy ha Ricsi szintjét nem is érte el, de azért a “maga műfaján belül” ő is “király”, mert amit itt levágott, az valami hihetetlen… XD Egy adagnyi “hülye vagy te ehhez, bezzeg én!” (mufurcizmus), keverve némi “a japán alkotásokban még a háttérben lengedező fűszál is maga a komplex szimbólumrendszer!”-el (Dobay Ádám ajánlásával), végül pedig némi “ha veled van az Erő és a Képesség, nincs számodra lehetetlen!” (Yoda mester földi helytartója). Ezt így, ebben a kombinációban összekeverve valami egészen egyedi, szerintem konkrétan animés fórumos pályafutásom alatt nem találkoztam hasonlóval. Az egoizmusa egy dolog, de olyan “skilljei” (pardon, KÉPESSÉGEI… XDDDD) vannak, amik tényleg egyedülállóak, épp csak nem úgy, ahogy azt ő magáról gondolja. XD

    1. Az a nyugalom és felsőbbrendűségi érzés, ahogy bárkit azonnal lekezel, aki nem az ő nótáját fújja… XD Még azért Muffinban is benne volt az, hogy miközben próbált “lazázni” és arcozni, azért érződött hogy hol jött el az a pont (kb. ott, amikor átment személyeskedésbe XD), ahol már a monitor előtt az arcát marja az idegtől a vita közben. Ennél a gyereknél ezt alig lehet kiszúrni. Ellő ugyan pár “faszok, seggek, fogaikat kiverném” és hasonló dumákat, amikből látszik, hogy azért nála is elszabadultak az indulatok, de ezt valami olyan “mindenki fölött állok” stílusban írja, mint aki nem is azért teszi, vagy gondolja ezt, mert már síkideg, hanem mert szerinte ez a dolgok természetes rendje: ő mindent tud, aki pedig “ellene vét” (= más a véleménye, mint az övé), az minimum egy faszfej, de akár meg is kéne verni. Egyértelmű… 😀 XD

    2. Egyszer rám írtad, hogy vitákban képes vagyok “odakeverni még a hóembert is”. XD Ez részben mindenképp igaz, de azért szerintem nálam mindig volt valamilyen minimális kapcsolódási pont a téma között és aközött, amit épp felhoztam mellé pluszba. Endy mellett viszont csak gyenge tanonc lennék, olyan egymással teljesen össze nem illő dolgokat “párosítgat”, hogy csak néztem, hogy “ez most mégis ide miért kellett?” Konzol verekedős játékokból kihozza a szamuráj taktikát, visual novelekhez odakeveri a Dragon Ballt és ami csak csövön kifér… XD És ezt végig nyomatja, szerintem sokszor már saját maga előtt sem teljesen világosan, hogy most mi mihez tartozik. XD Szerintem épp leírja, ami úgy randomba az eszébe jut. XD (Ezért nem is nagyon értettem, miért ő írta Benyóra, hogy szar a helyesírása, meg hogy “összefüggéstelenül beszél”.)

    3. “Akinek velem nem egyezik a véleménye, az egy barom és tuti, hogy hülye/szakbarbár.” Ezt így persze sosem írta le, de valami hihetetlen módon használja ezt a vitái során. A legkisebb egyet nem értésből a következő körre már egyből kihozza, hogy márpedig a vitapartnere a degenerált, az ugyanis elő nem fordulhat, hogy esetleg ő téved, vagy hogy nem az övé az igazság. Ez persze sok manavédőre igaz, de azok legalább rendszerint ráállnak egyetlen témára (pl. mint Ricsi a Narutóval) és azt védik vehemensen, de mint kiderült, ez a srác nem csak az SM-el van így, hanem mindennel, amivel kicsit is foglalkozik. Képzelem, hogy valakivel ülnek a cukrászdában, aztán:

    Endy: Te, amúgy tök jó ez az almás rétes! Sőt, szerintem a világ legjobb rétese az almás!

    Mellette ülő ember: Nem tudom, nekem a túrós mindig jobban ízlett, valahogy az alma a tésztával keveredve nekem olyan fura hatású…

    Endy: Ebből is látszik, hogy fogalmad nincs a cukrászatról, látom megint egy hülyével ültem le egy asztalhoz.

    Szóval “arc” a srác, simán el lehetne hívni ezek után arra a conos találkozóra, amivel egyszer poénkodtunk, hogy “Zsozsó, Mufurc, Dobay Ádám és Damage közös elemzése”. 😀 Szerintem Endy is elérte már azt a szintet, hogy bevegyük ebbe az “Animés Avengers” csapatba. 😀 XDDD

    4. Miközben “vitázik”, egyben “cenzúrázza” is a másikat. Kb így: “Írt valami olyat a vitapartner, amire nem tudnék mással reagálni, mint azzal, hogy “bocs, ezt valóban te tudod jobban, én meg benéztem”? Akkor arra egyszerűen NEM REAGÁLOK! :D” Ahogy írtad neki az Otaku Fórumon is, hogy “ilyenkor érzem úgy, mintha láthatatlanok lennének a postjaim, vagy nem is tudom :/”, na ugyanezt a stílust nyomatta most, csak éppen hosszú oldalakon keresztül.

    5. Olyan, mint Schwarzenegger: ő is mindig visszatér. XD Előadta már a vita vége felé, hogy “látom, itt is egy rakás hülye van csak, kár volt idejönnöm, szerintem többet nem postolok már ide semmit”, de persze utána még vagy kétszer bepostolt. XDDD Az a legjobb, hogy nem unja meg újra és újra osztani az észt. XDDD

    Btw, azért ahhoz képest, hogy olyan büszke volt arra, hogy állítása szerint őt nem lehet kiismerni, mert a legtöbb szaros “subhumannal” ellentétben ő szamurájok taktikáját tanulta, ami meg vadállatokén alapszik (jézusom, de sok volt most ez így töményen… XD), mégis felfedeztem 1-2 olyan dolgot nála, amitől hirtelen az egész “vitakultúrája”, meg világlátása jóval érthetőbbé válik.

    -Minden, ami 3D-s, az már alapból szar. Itt volt pl. ez a “klasszikus” mondata: “A 3D meg… melyik rohadék csinált egy legendának 3D-s verziót… szívem szerint kiverném a fogait.” Na most tudtommal ma már elég kevés 2D-s, csak oldalirányba mozgó karakterekkel operáló verekedős játék létezik, így nem csoda, hogy szerinte “a PS 2 éra óta nem készült egyetlen normális verekedős játék sem”, vagy mit mondott. Sőt, így már egyből érthető, hogyan tudta az SM Crystalt már az elég rövid teaser videója alapján is egyből lehúzni: abban benne volt az opening, az openingen belül pedig egy nagyon rövid, pár másodperces jelenet van, amikor a Sailorok “bepózolnak” az elején meg a végén, amit CGI-vel oldott meg a Toei. És mivel “legendáknak” nem csinálunk 3D-s verziót, mert Endy világában ez bűncselekmény, ezért evidens, hogy az új SM máris szar, a Toeinél pedig mindenki fogait ki kell verni… 😀 XDDD (Minden emberét, aki a stúdiónál dolgozik, mindegy, ha csak takarító, Endy nem kegyelmez és nem ejt foglyokat… XD)

    -Minden szar, ami amerikai. Így már nem csoda, hogy szerinte egy csomó játék szar, mint pl. a Mortal Kombat is, ami igaz, hogy még 2D-s volt az első három részben, dehát AMERIKAI és ez megint egy olyan bűn, ami semmi mással le nem mosható. 😀

    -Minden fasza, ami japán. Az utolsó, doujin alapján két japán otaku által összetákolt erogame is magasan felülmúlja bármelyik hivatalos, toplistás, profi játékkészítők által összerakott “amerikai vackot”, hiszen az amcsi szarokban semmi tartalom nincs, ellentétben ugye minden mással, ami Japánból jön. 😀

    Ugye, így ezek fényében már egyből könnyebben érthető a srác? XDDD Mondjuk azért egyszer poénból meg lehetne tőle kérdezni, hogy van ezek között a “szabályok” között valami koncepció? Mert ha pl. szerinte minden japán cuccban mitológiai utalásoktól kezdve minden egyéb “csoda” megtalálható, akkor miért írt ilyeneket Otaku Fórumon, hogy 2000-től felfelé nem készült még normális anime? Ott szerinte hirtelen a japánokból kiveszett az ezerarcú utalgatós szándék, ami szerinte a 90-es években még az utolsó pornójátékban is megtalálható volt, vagy mi? XD

    Mindezek ellenére én baromi jól szórakoztam rajta, mert tényleg egy egoista, “álintellektüel”, nagyképű fazon, de valami olyan hitelességgel adja elő magát, hogy ez tutira nem troll, nem mások idegesítése miatt csinálja ezt, vagy mert annyira le akar oltani embereket, hanem egyszerűen komolyan elhiszi magáról, amiket leírt… XD Valami YouTube csatorna kéne neki, mert ahogy röhögtem rajta, az ugrott be, hogy simán elnézném őt is heti rendszerességgel. XD Mondjuk lehet kéne mellé egy normális ember is, aztán vele “vitáznának” minden héten, ilyen “sitcom-szerűen”, lehetne mondjuk “Endy világa” a neve… 😀 XDDD

    Azért pár dologra még reagálnék, amikre kissé, vagy nagyon rálátok.

    -Nagyon ajánlgatta nektek azt a gagyi Mai Hime doujinjátékot, sőt, mintha még olyasmire is utalt volna, hogy igazából akkor tudod értékelni, ha láttad az animét. Hát nem tudom, az anime az egyik kedvencem, de amit a belinkelt gameplay videókon láttam ebből, az inkább csak megalázta az animét. A karakterdizájn mindössze halványan emlékeztetett az eredetire (ergo látszott, hogy doujinmanga szint…), a szereplők valamiért mind chibik voltak (pedig a Mai Hime egyik nagy előnye volt, hogy ott még tényleg női testalkata volt a nőknek, a lolikat talán csak három csaj képviseli az egész sorozatban) és mellé láttam 1-2 uncanon baromságot is, pl. Mai Childja, ami eredetileg egy kisebb Godzilla méreteivel rendelkezik, itt valami plüsskutya-szerű izé volt, ami Mai lábánál rohangált a harc alatt fel-alá. Szóval ezt inkább ne reklámozza szerintem. XD

    -Ott mondogatta, hogy minél nehezebb egy játék, ő annál jobban szereti, mert “próbára teszi az ember képességeit”. Aztán felhozta, hogy a WoW-ot lvl 30-nál otthagyta, mert szerinte túl könnyű volt. Nem állítom, hogy a WoW a világ legnehezebb játéka lenne (főleg manapság nem, amikor már tényleg a casual játékosok becsalogatása miatt szarrá egyszerűsítette a legtöbb részét a Blizzard…), de azért érdekes, hogy ha már annyira a kihívást várta, ami majd a KÉPESSÉGEIT teszteli, akkor még arra sem vette a fáradtságot, hogy legalább egy karaktert kitoljon max szintig, aztán kipróbáljon valami 10-25 fős raidet, ahol ha pár másodpercig bennfelejted a karidat a tűzkarikába és nem ugrasz azonnal, meghal, meg ilyesmi… Na, ha valami endgame bosst max szinten is gagyinak talált volna, akkor megérteném, hogy “ez neki nem kihívás”, de lvl 30-nál eldobni ezzel a játékot kicsit olyan, mintha valamelyik single player RPG-t az alapján titulálná szarnak, hogy az első 2-3 kezdőküldetés még nem izzasztotta meg. 😀 A szintezés a játék legeleje, lvl 30-on meg eleve csak gyenge gagyi mobok, rém egyszerű dungeonök és minimális PvP van, persze, hogy ezek nem voltak neki kihívás. (Bár érdekelne, hogy mi volt az a dumája, hogy “hiába ugrálnak körülöttem, akkor is eltalálom őket, ha nem feléjük nézek”, mert ilyen nincs a játékban, autoattack ugyan van, de az csak addig működik, amíg a karid az ellenfél felé van fordulva, plusz autoattackkal sanszos, hogy te döglesz meg hamarabb, ahhoz a spelleket, meg a KÉPESSÉGEKET is használni kell, hogy akár csak a legmezeibb mobot megöld. 🙂 ) Bár az alapján, amit eddig levágott, szerintem ha háromszor zsinórban wipeolnának valami nehéz bossnál, akkor is azt hozná ki a dologból, hogy nem a játék a nehéz, meg nem ő szúrja el, hanem a másik 9-24 ember a hülye… 😀 Mint ahogy nektek beírta, hogy “ne hívjatok ki, unom már, hogy állandóan kihívnak, aztán meg nyavalyognak, hogy ők leverték már a szerver legjobbját is, úgyhogy biztos csalással nyertem”. Érted, ő kemény, nem is azért nem áll ki emberekkel, mert mondjuk unja, hogy folyton nyerni akarnak, ugyanis az nála ALAP, hogy ő nyer… 😀 XD Egyszerűen csak nem szereti utólag hallgatni a rinyálásukat, miután leveri az ellenfelét… XD

    A végére pedig egy “epic” mondat tőle:

    “A preferencia szart sem ér, más véleményével semmire sem mész, ha csak nem egy szeretted véleménye az. De hát melyik hülye ad egy nem rokon véleményére. XD”

    Például ő, amikor más emberek véleménye alapján mondogatta, hogy a 2000 utáni animék mind szarok. XDDDDDD Gondolom nem anyu/apu/tesó mondta ezt neki. 🙂

    Szóval egy élmény volt, nem tudod véletlenül, hogy hol található meg rendszeresen? XD Otaku Fórumra gyakran ír? XD Isten ments, hogy beírjak neki, úgyis elmagyarázná 5 mp alatt, hogy milyen témához nem értő gyökér vagyok (XD), viszont “read-only” módban szívesen követném a munkásságát, mert sok vígjátéknál szórakoztatóbb, amit leművel. XDDD

    Ja, meg az volt még nagy, amikor Benyó agya eldurrant, aztán ketten kezdték egymást elég durván ekézni, akkor már úgy éreztem magam, mint a viccben a skinhead, amikor mondja, hogy “én már csak egy kávét kérek”. 😀 Nem mintha bármelyikükkel bármi bajom lenne, még Endy sem húzott fel, sőt, jót röhögtem rajta, de attól még baromi szórakoztató volt, hogy két pipa ember “deathmatchel”, mert akkorra azért már Endy is elég dühös lett, meg is ígérte Benyónak, hogy ha még egyszer a szájára veszi a szüleit, abból hétbaj lesz. XD (Akiket Benyó egyébként sem vett a szájára, de mindegy…. XD)

    Apropó, akkor már Benyótól is idézek egyet:

    “Gondoltam, hátha kitudok csikarni belőled egy ép ésszel felfogható érvet, de nem. Kemény szarból faragtak, annyi szent.”

    Ezen állandóan röhögök, akárhányszor visszascrollozok rá… XDDDDDDDDDDD

    A végére meg már “free for all” volt, ahogy te, Benyó, meg Wagner egyszerre próbáljátok megértetni vele, hogy legalább egy normális érvet mondjon, de még mindig süketel továbbra is… XD Amúgy hasonló simán kialakulhatott volna az SM topicban is, mert már ott is hárman magyarázták neki, alig burkolton, hogy “öreg, baromságokat beszélsz…”, csak ott senki agyát nem sikerült felcsesznie, így kb. úgy voltak vele már a végén, hogy hadd mondja a meséit. XD

    Na jó, egy legutolsó, csak mert poén volt, ahogy Endy azt hitte, hogy ha bűntudatot színlel, az jó ötlet lesz… XD

    Endy: “Buzi gyökérnek érzem magam, sajnálom.”

    Benyó: “Hát barátom, ez nem véletlenül van.”

    XDDDDDDDDDDDDD

    Na jó, még egy Dodgerstől, aztán leállok, mert az egészet bemásolhatnám, kb. mint egy vígjáték szövegkönyve, olyan ez a beszélgetés… XD

    Dodgers: “Bazz, ezzel az egoizmussal atomerőművet lehetne működtetni 24/7-ben. ”

    XDDDDDDDDDDDD

   • A cukrászdás hasonlattal össze is foglaltad a lényeget. Hasonló egoizmust talán Hitomitól láttam utoljára, ugye ő volt az, aki konkrétan azzal az érvvel jött elő egy vitában, hogy “nem szoktam tévedni!”. Na Endy kb. ugyanez, csak hozzá még párosul az a végtelen nyugalom és magabiztosság, ahogy mindezt előadja. =)

    Persze nem mondom (némi önreflexiót gyakorolva) vannak dolgok, amikre nekem is szokásom azonnal ugrani, és csuklóból leoltani, de azért ilyen messzire nem mennék el, hogy már eleve azzal a meggyőződéssel álljak neki egy vitának, hogy: “Úgyis nekem van igazam, és mindenki más hülye.”

    Endy egyébként annyit csinált az OF-en, hogy előadta magát az SM topicban, aztán azóta felszívódott. Gondolom itt is az volt, hogy miután észrevette, hogy már 3-4 ember próbálja neki sokadjára elmagyarázni, miért nincs igaza, felvette a Jedi mester köpenyét, aztán ilyen “Na itt is hülyék vannak az animékhez. Nincsenek meg a képességeik, hogy felfogják az SM legenda részét.” stílusban eltűnt, mint Yoda a halálos ágyán.

    Egy vitát amúgy tényleg megnéznék közte és Mufurc között, ahogy a mindent tudó anime professzor képességeit firtatja a bölcs jedi mester SSJ végtelen. Mufurcban úgy a 2. komment körül, már felmenne a pumpa. =D

   • “Endy egyébként annyit csinált az OF-en, hogy előadta magát az SM topicban, aztán azóta felszívódott. Gondolom itt is az volt, hogy miután észrevette, hogy már 3-4 ember próbálja neki sokadjára elmagyarázni, miért nincs igaza, felvette a Jedi mester köpenyét, aztán ilyen “Na itt is hülyék vannak az animékhez. Nincsenek meg a képességeik, hogy felfogják az SM legenda részét.” stílusban eltűnt, mint Yoda a halálos ágyán.”

    XDDDD Ezt annyiban kicsit sajnálom, hogy jó lenne valami állandó felületen olvasni a marhaságait, mert engem tényleg szórakoztatott. XD (Kicsit idegesített is, de a különböző “misztikus halandzsái” nálam bőven a poén faktor felé billentették a mérleget. XDDD)

    “Egy vitát amúgy tényleg megnéznék közte és Mufurc között, ahogy a mindent tudó anime professzor képességeit firtatja a bölcs jedi mester SSJ végtelen. Mufurcban úgy a 2. komment körül, már felmenne a pumpa. =D”

    Na ja… 😀 Közben beugrott, hogy nem sitcomként működne, simán lehetne a Hősök című TV sorozat mintájára egy olyan fantasy is, hogy “The Skillers” (szar magyar fordításban: “A Képességesek” XDDDD), ami arról szólna, hogy Endy járja a világot és keresi azokat, akikben elég nagy a skill-level ahhoz, hogy csatlakozzanak hozzá. 😀 Persze a legmagasabb természetesen az övé lenne… 😀 Ja, apropó:

    Meglivorn: Mufurc! What does our scouters say about his Skiller-level?

    Mufurc: IT’S OVER 9000!!!!!

    XDDDDD Bocs. XD

    Vagy ugye Freeza elhíresült mondatának mintájára: épp Endy ellen harcolnak és a sokadik agymenése után ilyet szól, hogy: “That was not even my FINAL SKILL!”, mire mindenki kiguvadt szemekkel izzad, hogy “Úristen, még mindig van egy újabb KÉPESSÉGE?” XDDDD

   • “Meglivorn: Mufurc! What does our scouters say about his Skiller-level?

    Mufurc: IT’S OVER 9000!!!!!”

    Bazd, ezen akkorát röhögtem! XD

   • ““Meglivorn: Mufurc! What does our scouters say about his Skiller-level?

    Mufurc: IT’S OVER 9000!!!!!”

    Bazd, ezen akkorát röhögtem! XD”

    Köszönöm, örülök, hogy tetszett. XD Mondjuk tudom, hogy ez az “IT’S OVER 9000!” mém már mindenféle létező variációban el lett lőve korábban, de ahogy Endy nyomatta ezt a képességes dumát, frankón a Saiyanok, meg később Freeza emberei ugrottak be, akik minden harcot ezzel az erőméréssel kezdtek és már egyből be is skatulyázták az ellenfelet. XD

 13. cheatergs Says:

  Az utóbbi hónapokban rendesen leült a hangulatom anime-fronton, annyira nem futottam bele semmi-senki szórakoztatóba, így ezt is begyógyult fejjel kezdtem olvasni, de a második linkre kattintva felhúztad a napomat (bár miattad most nem alszok).=)
  Rögtön a Haseo blogján megvilágosodást osztó komment-arc ugrott be, sajna azóta a blogger letörölte azokat a debil hsz.-eket a blogjával együtt. Az a csávó vmi brutálisan tolta, úgy lek ellett volna menteni!

  Crystal: Toei lement a Deen szintjére vizualitásban (azért ne adják már, hogy egy elvileg ikonikus sorozatra nem kaptak pénzt! Még rosszabb, ha az embereik ennyit képesek kipréselni magamból, ráaádsul úgy, h két hetük van egy részre); a seiyuu-k pedig marha irritáló moe-hangszínt használnak.

  • “Rögtön a Haseo blogján megvilágosodást osztó komment-arc ugrott be, sajna azóta a blogger letörölte azokat a debil hsz.-eket a blogjával együtt. Az a csávó vmi brutálisan tolta, úgy lek ellett volna menteni!”

   Kár, de azért majd szólj, ha mégis meglenne, az ilyeneket én is “gyűjtöm”… XD

   “Crystal: Toei lement a Deen szintjére vizualitásban (azért ne adják már, hogy egy elvileg ikonikus sorozatra nem kaptak pénzt! Még rosszabb, ha az embereik ennyit képesek kipréselni magamból, ráaádsul úgy, h két hetük van egy részre); a seiyuu-k pedig marha irritáló moe-hangszínt használnak.”

   Mondjuk az elején a rossz nyelvek mondtak valami olyat is, hogy biztos pont azért nyúlnak vissza most az SM-hez, mert pénzügyileg épp szarul áll a stúdió és kell a zsé. XD Mondjuk nem tudom, ebben mennyi az igazság, de akkor érthető lenne, hogy nem öntik a pénzt a sorozatba. A hangszín meg nem lehet, hogy a régiben is ilyen volt? Mert pl. én anno a magyar, majd a német szinkron után hallgattam bele az eredeti japánba és első reakcióm nekem is az volt Usagira, hogy “Úristen, ezt a visítozást kellett hallgatnia 200 részen át annak, aki eredetiben nézte?”, pedig a 92-es verzióra még nem lehet ráfogni, hogy a moe-divathullám miatt lett ilyen, hiszen az akkoriban még nem, vagy alig létezett.

   • A Toei sohase az erős vizualitásról volt híres, szóval sanszosan azért állt meg ezen a közepes szinten a Crystal grafikája, mert amúgy sem szokott magasabbra menni. Max akkor, ha koprodukció lenne, vagyis bevonnának egy másik stúdiót a projektbe, akik a vizualitásért felelnek. Lásd Re: Cutie Honey, ahol a Gainax volt felelős a látványért, és a rendezésért, még a Toei csak asszisztált hozzá.

    Az SM szinkronokkal egyébként én is úgy voltam, hogy ellentétben a DB-vel, ahol nem jelentett gondot az átállás, az SM-nél mindig meg kellett szoknom, hogy most nem magyarul, hanem japánul nézem, utána meg hogy nem japánul, hanem angolul, és ezek variációi.

   • A cheater által említett fazon AA-n most jutott el arra a szintre, hogy már a moderátoroknak is össze kell ülniük, hogy eldöntsék, végleg kicsapják-e és nem csak a fórumról, hanem az oldalról úgy általában.

    Én mondjuk már korábban kiraktam volna a szűrét, szal egy olyan ember, aki “hulladéknak”, “kígyónak”, meg mindennek elmondja az embereket csak azért, mert azoknak nem tetszik a SAO II, az egy – és akkor maradjunk a szakterületénél – istenverte gyökér. Nem lehet rá mást mondani. (Egyébként ő volt az is, akinek egyszer kiraktam a marhaságait a saját blogomra, amit a Clannad kapcsán vágott le.)

    Kész, weeaboo of the decade.

   • “Én mondjuk már korábban kiraktam volna a szűrét, szal egy olyan ember, aki “hulladéknak”, “kígyónak”, meg mindennek elmondja az embereket csak azért, mert azoknak nem tetszik a SAO II, az egy – és akkor maradjunk a szakterületénél – istenverte gyökér.”

    Gondolom hiába kérném a linket erről, mert modék már törölték azóta… XD

    “(Egyébként ő volt az is, akinek egyszer kiraktam a marhaságait a saját blogomra, amit a Clannad kapcsán vágott le.)”

    Ja, várj, asszem megvan és beugrott, hogy már korábban is olvastam, ez az, ugye?

    http://junchidono.wordpress.com/2013/07/15/modern-animu-apologist/

    Mondjuk ez csak a szokásos véresszájú, agresszív fanboy, aki habzó szájjal támad le mindenkit, miközben a dráma legmagasabb szintje nála a Naruto Shippudennél van. XD Sajnos messze nincs Endy-szinten, ő nálam most nagyon magasra tette a mércét. 😀 XD

   • Azért valljuk be, hogy az AA-s viszonyokat ismerve ez nem akkora csoda. =) Ott mindig ilyenek mennek, időről-időre eldurran valamelyik fan agya, különösen amikor jön az újabb és újabb hype.

    Anno már a SAO kapcsán is olyan agymenések mentek, olyan fanrage áradat indult meg akár a legszelídebb nemtetszések kapcsán is, ami után az lenne a furcsa, ha most nem ez menne. Plusz azt is tegyük hozzá, hogy azért az AA-ról nem nagy művészet kicsapatni magad. Az adminok, modok ugyanis szintén nem nagyon szeretik a kritikát, különösen ha épp ők is az adott hypeon függnek, vagy akaratodon kívül betalálod valamelyik kedvencüket. =)

    Az említett fazonhoz annyit, hogy ahogy azt már anno Titkos leírta a Clannados cikknél, egy megMondos Ricsi azért ennek odavert. De lehetne még ezeket sorolni, mint 10/10 Martin, Tévedhetetlen Hitomi, és a többi jómadár. Persze ettől még valóban egy idegesítő, gyökér fannak tűnik, de nincs benne semmi különleges.

   • cheatergs Says:

    AA-n milyen fórumról van szó, mert amikor rákattintok egy-egy címre a témáknál, akkor csak az adott részeket köszönik meg a kommentelők.

    Milyen fórumot szoktatok vagy érdemes látogatni? Említettetek vmi Otakufórumot meg az Aoit. Ezeken kívül?

   • Én egy jó ideje már semmilyen animés fórumot se látogatok aktívan.

    AA főoldalon ott a fórum, majd kezdőlap, de személy szerint én nem javasolnám, hogy ott kezdj fórumozni. =)

    Az OF-től szintén óva intenélek. Nálam nemrég ért be az, amit anno Junchi emlegetett, és amiért ő otthagyta. Nagyjából úgy képzeld el a helyet, mint ha a Usteam féle 4chan mentalitás, keveredne a még moderált Mondóéval. Szóval az ecchi moe avatar az például mehet, de a negatív kritikát azt ott üldözik, ahol csak tehetik. Ráadásul jó szokásuk feltételezések alapján büntetni az embereket, miközben a szabályzatot amire előszeretettel hivatkoznak, sokszor ők maguk se tartják be, és még sorolhatnám.

    Az Aoi olyasmi, mint amilyen az egykori Silver Moon volt, vagyis egy baromi öreg fórum, amin pár emberke lézeng, amúgy meg egyre többször van MySQL parája, mert rég elavult phpBB enginet használ. Az admin szökő évente egyszer jár arra, illetve van egy mod, a figura és moe tard patkány, aki ugyan sok mindent eltűr, de jobban jársz ha a moe kritikát hanyagolod. Ha mégis megteszed, akkor viszont ne csodálkozz azon, hogy 1-2 napon belül, valahogy eltűnik majd a kommented, rejtélyes körülmények között. =) Mindenesetre, ha úgy döntesz, hogy valahol fórumozni szeretnél, akkor még ezzel együtt is az Aoi-t tudnám javasolni.

   • “Az admin szökő évente egyszer jár arra, illetve van egy mod, a figura és moe tard patkány, aki ugyan sok mindent eltűr, de jobban jársz ha a moe kritikát hanyagolod. Ha mégis megteszed, akkor viszont ne csodálkozz azon, hogy 1-2 napon belül, valahogy eltűnik majd a kommented, rejtélyes körülmények között. =)”

    1. Most azon röhögök, hogy aki nem tudja, hogy a srác nickje tényleg “paTKany”, annak most kapásból úgy jön le, mintha ezzel is beszóltál volna neki. XD

    2. Azért finoman még azt is elnézi, én is oda-oda szoktam “szúrogatni” a moe műfajnak és még nem tapasztaltam, hogy annyira fogyatkoznának, vagy “moderálódnának” a postjaim. 😉 (Jó, nyilván az is benne van, hogy nem folyamatosan csinálom ezt és nem durván, plusz lehet úgy van vele, hogy “törzsvendégeket” kevésbé bánt. XD) Tény, hogy nálad törölt anno nem is egyet, sőt, egész vitákat semmisített meg, pusztán azért, mert te voltál az egyik résztvevője, de ez inkább egyfajta “személyes bosszú” volt a részéről, már akkor is mondtam, hogy az az egész inkább annak szólt, hogy addigra már szépen felcseszted ott akkoriban nem egy ember agyát. 😛 Ettől még tény, hogy ha valaki hosszan, kitartóan és keményen baszogatja kedves lolis sorozatait, arra valószínűleg ugyanúgy “rá fog szállni” egy idő után, szóval ebből a szempontból túlzottan nem akarom védeni, de erre meg rá lehet fogni, hogy még mindig jobban tolerálja, ha a kedvenceit baszogatják, mint mondjuk egy átlag Addictsos mod, aki szerintem kapásból permanbant nyomott volna rád, ha ott lenyomod azt, amit anno az Aoin. XD

  • cheatergs Says:

   Nem, Mitsuishi hangja jellegzetes, jól megkülönböztethető az előző és a mostani hangjátéka.
   A moe-éráig a felnőttek lányokként el tudták adni magukat, de azóta inkább gügyögő, mórikáló stílusban nyivákolnak, ha tinit kell imitálniuk. Az SM kapcsán vontam le a következtetést, hogy mennyire.

   • Na igen, így már én is hallom a különbséget, bár szvsz nem annyira vészes azért, de tény, hogy attól még szomorú. :/

 14. Jenei Ilona Says:

  Ez undorító. Miközben néztem azt a videót kirázott a hideg és még a gyomrom is felfordult tőle. Ez nem csak a Japánokat sértette volna ha kiadják, de a nézőket is, mert előbb utóbb úgyis rájöttek volna hogy nem az eredetit nézik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: