Magyar Homály – Avagy a sötétség harcosai

agymagyarorszag

Egy ideje már nem írtam se személyes, se politikáról szóló bejegyzéseket, méghozzá jó okkal. Egyrészt, nem szeretném egyik olvasómat se fárasztani, a hétköznapok gondjaival, másrészt a politikától már-már a saját kezeimet érzem mocskosnak. Néha azonban, akarva-akaratlanul is felmerülnek olyan élethelyzetek, amikor muszáj ezeket is érintenem, hogy levonhassuk a tanulságot.

Ergo, akik hiányolták az ilyen témájú cikkeimet a blogról, azok most örülhetnek, mint ahogy azok is, akik eddig hiányolták a magát nemzetinek nevező oldal pellengérre állítását. =)

Nem titok, hogy a szavazataimat, jobb alternatíva híján, eddig mindig a Jobbikra adtam le. Szimpatikus volt a párt, a stílusuk, és hogy nyíltan ki mertek mondani olyan dolgokat, amikről a két nagy parlamenti párt, érdemben se akkor, se azóta nem beszélt. Ennek ellenére, ez még sohasem jelentette nálam azt, hogy maradéktalanul egyet is értettem volna a párt minden nézetével, mondatával, meglátásával. Az évek előrehaladásával aztán, velük szemben is egyre szkeptikusabb lettem, mára pedig már ott tartok, hogy egyre kevésbé érzem úgy, hogy ha ők kerülnének vezetői székbe, annyival másabbak lennének, mint azok, akik most, vagy épp ő előttük ültek ott.

Ha valahol el kéne helyeznem a saját álláspontomat, az valahol a jobboldal közepe tájékán helyezkedne el, bizonyos témákban elmozdulva szélsőségesebb, avagy épp ellenkezőleg, a liberálisabb, már-már baloldali irányba.

Személy szerint, én sohasem voltam a túlzott magyarkodás híve. Különösen nem akkor, amikor ez szerény történelmi ismeretekkel, idegen politikai rendszerek ajnározásával, más népcsoportokkal szembeni féktelen gyűlölettel, végletes gondolkodásmóddal, és jó adag általános hülyeséggel párosul.

Sok paradox dolgot láttam már a magukat büszkén nemzetinek vallók térfeléről. Például amikor nem is oly rég, azt láttam a húsboltba menet, hogy begördült egy meglehetősen leharcolt állapotban lévő, sötétkék furgon, amit egy olyan csóka vezetett, mint ha egy Fradista, lerajzolt volna egy Újpest szurkolót, a kocsi hátulján hatalmas, Árpádsávos Nagy-Magyarország, benne a fekete, német lovagkereszt, felé írva hogy”Együtt foglaljuk vissza!”. Az alatt, valamivel balra, egy kisebb matrica, piros háromszög, hátrafelé nyilazó lovas figurával, rovásírással, ahogy kell. Majd nyílik az oldalsó ajtó, és erre kiszáll belőle vagy öt cigány segédmunkás, cigizve, mobilon zenélve, és mennek ásni a bolt mögött a kábelt. Hihetetlenül jól feldobta a napomat ez a látvány, ám kevésbé az, ami nemrég esett meg velem.

Történt ugyanis, hogy egy haverokkal kellemesen sörözős este alkalmával, betettem egy Metallica számot, majd az egyik haverral, elmentünk a pulthoz tequilát rendelni, mikor is a közelben ülő, Picuri néven közismert gyökér skinhead, váratlanul beszólt nekünk, hogy: “Na ezeknek se jó már semmi ami magyar!” Erre mi ugyan ránéztünk, de nem szóltunk neki semmit, mert egy ilyen alak, annyit nem ér. Mindenesetre szívesen megkérdeztem volna tőle, hogy miért, rajtad mi az, ami magyar? A hamisítvány Lonsdale pulóver? A fake mintás, szürke terepgatya? A széttaposott Martens bakancs? Az olasz Pizza amit eszel? Vagy az amcsi Coca Cola, amivel a borodat felöntötték?

Hozzáteszem, nem ez volt az első alkalom, mikor ez az alak, indokolatlanul beszólt nekünk. Anno, mikor még gimis koromban, gyakrabban jártunk le ilyen csehókba, és még rockerosan öltözködtem, vettem egy nagyon fasza Magnum bakancsot, amibe szintén bele kötött, mikor meglátta, mert szerinte: “Pesten a rohamrendőrök, ilyenekkel rúgták szét a magyarok fejét!” Szóval kijelenthetjük, nem gyengén hülye szegény. =)

Ráadásul ő az a fajta skinhead, akit még a többi skinhead is megvet, méghozzá több okból is. Például azért, mert bár folyton zsidózik, persze anélkül, hogy életében valaha is találkozott volna eggyel is (ami amúgy sem ritka az ilyen körökben) viszont közben ő maga az, aki a legfukarabb zsidókat megszégyenítve sajnálja a pénzt, még a saját hobbijára is. Például mikor a kedvenc együttese, a Kárpátia (na mi más?) itt volt, nem vette meg a jegyet a koncertjükre, hanem részegen felmászott az egyik pince tetejére, és onnét ordítozott, meg karlengetett. (Aminek ugye nagyon sok köze van Magyarországhoz, és a magyarsághoz.) Emellett szegénykén, egy Magyar Hajnalos gyökér (zsák a foltját esete).

Aki nem tudná, vagy esetleg nem emlékezne rá, mi is volt ez, annak röviden vázolom a helyzetet. Alakult nálunk egy, a görög Arany Hajnal mintájára létrejött pártszerűség, ami magát a Jobbiktól is jobbra határozta meg. Komolyan vehetetlen, nevetséges programmal, és szinte nem létező kampánnyal indultak neki a választásoknak, ahol annak rendje és módja szerint, el is buktak. Ergo, teljesen jelentéktelenek, mégis, egyetlen értelme azért van a létezésüknek. Arra ugyanis pont jók, hogy mint egyfajta szűrő, összeszedjék a nagyon hülyéket, egy helyre. =)

Eleve mit lehet elmondani egy olyan pártról, ahol Vida István volt a képviselő jelölt? Aki amúgy pont olyan hülye, mint amilyennek kinéz.

vida(Az értelem, csak úgy sugárzik a tekintetéből…)

Róla elég annyit tudni, hogy ez a kretén akkor vált híressé (úgy 5 percre), amikor egy eltévelyedett pillanatában, forradalmárnak képzelte magát, és úgy akarta megdönteni a kormányt, hogy egy szál magában, megrohamozta a parlamentet. Persze nem jutott túl messzire, a kapunál egyből lekapcsolták, majd kattant rajta a bilincs.

De tudnék még nem egy ilyen és ehhez hasonló jómadárról mesélni, mint például az az arc, aki folyton betyársereges pulóverben járkál úgy, hogy közben nem is tagja a betyárseregnek. Minden évben képes, csak azért felutazni Pestre, hogy a buzifelvonuláson ordibáljon, vandálkodjon, amíg elő nem állítják a rendőrök. Aztán mikor hazajön, az az első, hogy jól eldicsekszik vele mindenkinek. Miközben érdekes módon, sok más hasonszőrű elvtársához hasonlóan, ő is valahogy mindig más, izzadt, kigyúrt, félmeztelen férfiak társaságát keresi, akikkel közös fotókon birkóznak, ölelgetik egymást, meg egymás izmait tapizzák. =)

A kedvencem mégis az, amikor az ilyen emberek, harcosnak nevezik magukat (ugye van ilyen márka is) de nem ám ittas állapotban, menőzésből, hanem józanul, úgy hogy ők ezt teljesen komolyan gondolják. Miközben még soha, egyetlen háborúban se vettek részt, fingjuk sincs a valódi hadviselésről, és az egyetlen dolog, ami ellen valójában harcolni szoktak, az a saját józanságuk. Az ellen viszont maximális sikerrel veszik fel a küzdelmet, olcsó, házi cefrével.

Különösen vicces ez akkor, amikor olyan eszement hülyeségeket kezdenek el beszélni, hogy ha ők ott lettek volna (mármint a 2. világháborúban), akkor ők a tigris tankkal, majd jól kipucolták volna az országból a “szemetet”. Miközben ha tegyük fel, valamilyen csoda folytán oda kerülnének, valójában egy dolgot pucolhatnának ők ott, a Wehrmacht katonák ebédjébe a krumplit. =) Aztán ha nagyon ügyesek, esetleg az SS tisztek csizmáját is kipucolhatnák. Egy tigris tankhoz meg úgy juthatnának a legközelebb, hogy valamelyik német a kezükbe nyomna egy rongyot, meg a szappanos vödröt, aztán lehet menni megpucolni. =)

Az ilyeneknek, max akkor kerülhetett volna fegyver a kezébe, amikor már itt volt a front, és már minden hülye kezébe fegyvert nyomtak, a zöldségestől, a házmesterig, akik voltak annyira ostobák, hogy meghaljanak Hitlerért, és az őt támogatókért. Más téma, hogy még azzal a fegyverrel is csak a nekik háttal álló, fegyvertelen civileket tudták volna, fél méterről lelőni, mikor mentek a tisztogatások. Ám amint éles helyzetbe kerülnek, az első orosz katona, aki kicsit kevesebb vodkát ivott, és kicsit jobban céloz, két-háromszáz méterről úgy kilőtte volna őket, hogy még pislogni se marad idejük.

Na körülbelül ennyit értek volna ők ott, mint “nagy magyar harcosok”. Semmit. =)

Reklámok

51 hozzászólás to “Magyar Homály – Avagy a sötétség harcosai”

 1. Jó kis szösszenet 🙂

 2. “Egy tigris tankhoz meg úgy juthatnának a legközelebb, hogy valamelyik német a kezükbe nyomna egy rongyot, meg a szappanos vödröt, aztán lehet menni megpucolni. =)”

  Én inkább azt mondanám, hogy kilőve és kiégve áll, és úgy ráülnek. =) Mert ha ekkora legények, fix az első lövésdörrenés (ha nem, akkor a második és harmadik) után rohannának fegyvert eldobva, egy szótárt lapozgatva, hogy miként van oroszul az, hogy “ne lőj!”.

  Mondjuk ezeket a “nemzetieket” vagy “nemzeti radikálisokat” (vagy hogy melyik csoportot használjam rájuk) egyszerűen egy új osztályba kellene sorolni, mert tőlük még a legkevésbé valamire való skinhead is különb. Azzal még lehet valamennyire értelmesen beszélgetni és figyel arra, amit mondasz neki, de ez már tényleg a csőcselék szintje. De még abban is van egy hangyafingnyi értelem.

  Mondjuk én ezt nem nevezném sajátosan magyar homálynak, hiszen megtaláljuk bármely poszt-kommunista országban. Gondolok itt arra az orosz mozgalomra vagy pártra, akik jelképe a náci zászlóalapban (vörös téglaforma, fehér körrel a közepén) feszítő fekete sarló-kalapács. Jó pár éve ezek pucoltak ki egy orosz rádióadó székházat, úgy mint a 2006-os tüntetők az MTV-nél. Vagy Palikot pártjára a lengyeleknél, akik fenemód nagy szélsőségként indultak, nagy egyház- és litván-, orosz- és németellenességgel, most meg ott tartanak, hogy a püspökségek bakancstalpát nyalják, mint a hű kutyák. De nekik is megvan a “Lengyel Hajnaluk”, asszem “Nagy-Lengyelország” a neve, vagy valami hasonló. Mikor Pawel mesélt róluk és arról, hogy mennyire hasonlítanak a Jobbikhoz, folyton javítgattam, hogy pont hogy a Jobbik és a Magyar Hajnal közt állnak a Hajnal felé húzva. Mert hát a Jobbik ketté szakadt, egy darabig ideológiai válság volt, mivel országosan volt egy törésvonal bennük, amiből megszületett ez a “fattyú”, a Hajnal(ka).

  Amúgy a képen én felcserélném a “történelmi ismeretek” és a “szex” kiosztását. Volt már dolgom olyan nagy sínfejjel, aki mondta neked egyből, hogy mikor született Hitler, de azt se tudta, hogy ki volt I. (Szent) István. Magyar töriből baromi gyökér volt szerencsétlen, és még az volt a mázlija, hogy nyelvi előkészítős volt, szóval “első” évben nem húzták meg belőle, mert nem volt ilyen órája. Egy másik meg nem tudta mi a különbség Szálasi és Hitler közt. De még az se jutott eszébe, hogy egyáltalán azt mondja, hogy “a nevük”. 😀 Persze, ő mondjuk normális volt, csak történelemből nem volt szabad kérdezni, mert abból épphogy átment 4 éven át.

  Mondjuk ilyenkor én nézek, hogy kerül össze a Nagy-Magyarország és a “Heil Hitler” karlendítés, a vaskereszt. Annyi köze van egymáshoz, mint Moszkvának Abu Dhabihoz. Ilyenkor lehetne mondani, hogy az ideológiája is importáru, hiszen Magyarországon nem volt nemzetiszocialista erő (vagy inkább nem számottevő mértékű), mivel a nyilashungarizmus is inkább egy dilettáns skizofrén irománya, mintsem érdemi okfejtés (még a Mein Kampf is hozzá képest messze élvezetesebb olvasmány, pedig az is elég szarul van megírva — volt szerencsém mindkettőhöz, és ha voksolni kéne én Leninre teszek, még úgy is, hogy én is jobbközépet erősítem felfogásban).

  • Nagyon sok sötét elme létezik szerte a világban. Nem is kell ehhez csak a posztkomcsi országokat nézni, hisz ugyanilyen idióták jelen vannak bármely országban.
   Amúgy történelem ismerettel kapcsolatban nem csak az ilyenek privilégiuma az ismeret hiánya, habár eléggé furcsállom mind a mai napig, hogy valaki ennyire történelem-központú ideológiát vall magáénak, és közben fingja nincs a múlt eseményeiről. Igaz van egy másik trilobita faj, amelyik meg csakis a szemellenzős hétvégi történészek, vagy gulyás-történészek elméleteit szajkózza, az úgynevezett akadémiai hazaáruló személetet pedig lehetőleg igyekszik mindenféle szitokkal szórni ellenérvek gyanánt.
   Ami a történelem ismeret hiányát illeti, ezzel kapcsolatban van is egy érdekes adomám, melyet egyik ismerősöm élt át pár esztendeje. Történt ugyanis, hogy anno 2004-ben őt felvették történelem szakra (én ugyanekkor kezdtem a régészetet). Pár hét óralátogatás után sor került náluk az első csoportos ivászatra, melynek az elején egyik szaktársa halál komoly arccal benyögte a következő kérdést amolyan tudásfitogtató teszt-jelleggel: akkor most hanyadik András is hívta be a tatárokat 1526-ban? Erre gondolhatjátok mekkorát néztek a többiek. A csóka úgy jutott be történelem szakra, hogy se az Árpád-ház királyainak sorával nincs tisztában, se a tatárjárással, sem pedig 1526-al. Ebből a háromból kettő eleve buktató pont töri érettségin. Most ezek után ne csodálkozzunk azon, hogy azok, akik nem tanulják egyetemi szinten a történelmet, képesek lesznek többet tudni apjuk-anyjuk születési dátumánál.

   • Amikor némelyik vadmagyar, elkezd rögtönzött töri órát tartani, ahhoz még történésznek se kell lenni, elég ha van egy gimis töri érettségid, sőt sokszor garantálom, hogy még az általános töri ismeret is bőven elég ahhoz, hogy egyből lejöjjön, mekkora baromságokat beszélnek. =)

    Amikor ilyen “A zsidók elvették tőlünk trianont!” kaliberű mondatokat ordít be egyik-másik az éterbe, azok valami fenomenálisak tudnak lenni. =D

   • Mondjuk nagyobb gyakorisággal vannak poszt-komcsiknál, mint mondjuk nyugaton. Ugye,gondolj csak a francia vagy a brit fasiszta mozgalmakra, meg a sikeres olaszra… azért ott nincsenek olyan gyakorisággal ezek éltetői vagy ideológiai rokonjai, mint mondjuk idehaza. Még azt mondom, hogy Amerikában is a barom redneck a jellemző, aki a rabszolgaságot sírja vissza, de az a legkorábbi történelemtudása, a jelenről meg fingja sincs.

    Az adomád pedig… mikor odaértem a kérdéshez, én is csak lestem. Nuygtass meg, hogy félév közben eltanácsolták a tanszékről.

   • Sajnos nem tudom mi történt az illetővel a későbbiekben.

  • “Én inkább azt mondanám, hogy kilőve és kiégve áll, és úgy ráülnek. =)” -> Akár az is, bár akkor már inkább valami sebtében kilőtt T34-re ülnének rá, mint ha ők lőtték volna ki, géppisztollyal. =D

   “Mondjuk ezeket a “nemzetieket” vagy “nemzeti radikálisokat” (vagy hogy melyik csoportot használjam rájuk) egyszerűen egy új osztályba kellene sorolni, mert tőlük még a legkevésbé valamire való skinhead is különb.” -> Itt az a gond, hogy sajnos a skinhead stílus, mint ahogy más országokban is, sokszor összemosódik a nemzeti szélsőjobbal, és annak különféle ágazataival, ezért nem lehet tőle egyértelműen elválasztani.

   Természetesen vannak köztük nagyon jó fejek, én is ismerek nem egyet, és ők amúgy mind le is nézik az ilyen turbó magyarokat.

   “Mondjuk én ezt nem nevezném sajátosan magyar homálynak, hiszen megtaláljuk bármely poszt-kommunista országban.” -> Persze, ennek nyilván megvannak a külföldi megfelelői, meg az azokat támogató, ottani sötét harcosok.

   “Amúgy a képen én felcserélném a “történelmi ismeretek” és a “szex” kiosztását.” -> Van benne valami, bár én beszéltem már olyannal, aki ha a magyar történelemmel nem is, de a két világháborúval, meg az azt követő nemzetközi törivel azért tisztában volt. Ami persze megint csak paradox, hogy a középkori magyar történelemről semmit se tud, de közben rajta a Nagy-Magyarországos felvarró. =D

 3. Ha már feljött a töri, meg az általános műveltség, eszembe jutott ez a videó, még anno Tomcaték csinálták.

  • Fizika kérdésbe még a teszt készítői is belesülnek 🙂

  • Műszaki vagy inkább a reál tárgyak kérdéseire tuti kellene nekem egy stift Old Spice az izzadtság ellen.

  • Mondjuk a Star Wars-os kérdésnél is felsülnek a szőrszálhasogatásukkal, mivel kötik az ebet a karóhoz A Birodalom visszavággal, de közben azt nem tudják, hogy a 4. epizód alcíme meg A New Hope, ami ugyebár a magyar szinkronba nem került bele.

   • Nem, mivel a film címe, eredetileg valóban csak simán Star Wars volt, amit később átneveztek Star Wars 4: The New Hope-nak.

    Egyébként valóban szőrszálhasogatásnak tűnhet, de ettől még igazuk van, mert a Star Wars, és annak a folytatása, a The Empire Strikes Back, két különböző film.

    Ez ugyanaz, mint amikor megkérdezik azt, hogy melyik filmben hangzott el a “Hasta la vista, baby”? Amire sokan, szintén egyből rávágják, hogy Terminator, miközben az sem az első filmben, hanem a 2. részben hangzott el. =)

 4. Mókásnak találom ezt az egészet. Liberálisnak vallom magam, de szerintem megfelelő hazafiassággal vagyok ellátva. A politikusokról nem akarok beszélni mert még a digitális világ sem tűrné el cifra szavaim velük kapcsolatban. (A polarizáció mindkét oldalához és a köztük lévőkhöz is lenne pár keresetlen szavam.)
  Valahol megértem a csalódásod és valószínűleg sokan mások is. Bevallom én már nem arra szavazom, hogy ki az akivel egyetértek hanem ki a kisebb rossz a számításban. Szomorú dolog ilyesmire ráébredni.

  Egyenlőre az általad példának felhozott faragatlan fafejűvel még nem találkoztam. Így elképzelve lehet kellemes műsor lenne ivás mellett nézni szerencsétlenkedését, kész stand up műsor lehet. Így folytatja eljut a celeb szintre mert szavaidból úgy veszem, hogy iq-ja azon a szinten csüng a mérce alatt.

  • Egy ideje már én is úgy vagyok vele, hogy ha választanom kell, azért a Jobbik, mert más alternatíva, nem igazán van. A Fidesz már ’98-2002 körül bebizonyította, mit ér, az MSZP-ről inkább szót se ejtenék, mert róluk elég nehéz indulatoktól mentesen nyilatkoznom. Bár némi vigaszt azért nyújt a tény, hogy mostanra úgy szétesett az egész, jórészt önhibájából, ahogy kellett. Az LMP-vel meg az a baj, hogy sehol sincsenek, pláne a kettészakadásuk óta.

   Az említett “harcos”, a mostani VV akármelyikbe akár még jó is lenne, az pont az ő értelmi szintjére lőtték be. =)

   • Irigyellek, hogy neked van választásod legalább. Én tök mindegy kire szavazok egyik párt SEM olyan amit ideológiailag vagy akár pofára/karizmára tudnék támogatni. Jó, azt bevallom, hogy a kerületemen belül támogatom azokat akik évek óta vannak, mert itt szerencsére bajt nem csináltak és legalább figyelnek valamennyire, hogy szinten tartsák amennyire lehet. (13. kerület 4ever! XD)
    Politikáról még annyit, hogy kéne egy közép párt, szerintem. Fiatal/fiatalos álmodozókkal teli ha lehetséges, mert ez az egyik legnagyobb probléma a politikai elittel javarészt, hogy mindegyik olyan korban nőtt fel és tanulta a politikát ami manapság már nem túl praktikus bárhogy nézzük.

    Nem nézek televíziót évek óta de valamiért ha ilyen “harcosokkal” lenne tele az új VV lehet még nézném is! Ilyen röhögést a cirkuszban sem tapasztalnék. 😀

   • Álmodozók pártja volt az MDF is anno, amikor kormányoztak 1990-1994 között. Annak is meglett az eredménye.

   • Az LMP, elvileg annak indult, csak hát hiába próbáltak ők fiatal, lendületes idealistákként nagyokat gondolni, a kétharmados Fideszt, ez egy cseppet sem hatotta meg. Szépen megköszönték, majd egy elegáns mozdulattal, egyenesen a kukába söpörték, minden javaslatukat, tanulmányukat.

    Erre fel, az önérzetes felük megsértődött, és elment Bajnai szekerét tolni, a többiek meg maradtak vegetálni.

    Az a baj, hogy nem fogták azt fel, hogy nekik nem tanulmányokat kéne írni, meg statisztikákat készíteni, mert az a kutyát nem érdekli. Hanem kommunikálni kéne ezerrel, ahogy teszi azt, például a Jobbik.

    Tévét már én se nagyon nézek, kereskedelmit meg pláne nem. =) Erről a VV akármelyikről is elég volt annyit megtudnom, amit a másoktól hallottam, hogy olyan színvonalas dolgok mennek benne, mint hogy valami igénytelen dagadék, ott nyalta egy rossz kurva talpát. Na mondom oké, erre se lennék kíváncsi. =)

   • Ami azt illeti, én a Jobbik és LMP közt állok, vagy mondjuk úgy, “egyik lábam itt, a másik ott”. Sok mindenben egyet tudok mindkettővel érteni, de azért nem annyira, hogy akármelyik “katonája” // “kádere” is legyek. De tudod, jobb szeretek politikusokat pukkasztani, szal ha az is lennék, akár képviselő, akár csak tag, az fix, hogy még a felvételem napján lábam nem éri a földet, úgy rúgnak ki az összeférhetetlenség miatt. =D

   • Gondolkodtam már én is azon, hogy ha esetleg, valamelyik párt közelébe kerülnék, akkor mit is akarnák képviselni, és azt hogyan tudnám. A baj az, hogy ilyenkor mindig arra jutottam végül, hogy egyik pártba se illenék be, mert egy LMP-hez túl radikális vagyok, egy Jobbikhoz meg nem eléggé. =)

    A kisebbségiekkel szembeni zéró tolerancia, liberális körökben csapná ki a biztosítékot, az agnosztikus gondolkodásom pedig a nemzeti oldalon. =)

 5. A “harcos” részhez szólnék hozzá, mert ez történetesen érint engem =P.
  Jah, én is imádom az ilyet. Amikor ilyesmi szarháziakkal szembesülök, és verik a mellüket, nem tudom eldönteni, hogy kiröhögjem, vagy gyomorszájon vágjam őket. Felfordul a gyomrom, hogy ezeknek a gyökereknek van pofájuk ezzel a szóval jellemezni magukat, amikor még nekem is égne a képem, ha ilyesmire vetemednék, pedig én 4 évig voltam katona, és rám történetesen lőttek is Koszovóban (igen, vissza is lőttem, mielőtt kérdezitek =P).

  • Na meg azt se felejtsük ki, hogy az alatt a bizonyos, mitizált harcos alatt, ők általában nem egy dolgot értenek, hanem mikor-mit. Az a bizonyos harcos idol ugyanis, hol Hun barbár, hol betyár, hol kuruc huszár, hol nyilaskeresztes, és akkor ezek még csak a hazai példák voltak, amiket még meg tudok érteni, mert ebben így, még van némi kohézió. Viszont amikor már bejön a képbe az SS különítményes, a Római légiós, a viking, meg a szamuráj, na ott már kezdenek, finoman szólva is érdekessé válni a dolgok. =D

   Egyébként azt is meglehetősen viccesnek tartom, amikor ezek a “nagy magyar harcosok” AK-47, meg Uzi replikákkal pózolnak. Miközben az egyik, a valaha volt leghíresebb, legjelképesebb fegyvere a kommunizmusnak. A másik meg egy akkora zsidó fegyver, amelynél zsidóbb, talán nem is létezik. =D

   • Láttam valahol olyat, ahol AMD-65-el pózoltak. Az legalább hazai fegyver :D…
    A légiós és a szamuráj nettó faszság, de akár hiszed, akár nem, vannak nagyon távoli kulturális gyökereink a viking népekhez, mivel Szent István, és néhány utána következő királyunk testőrségét is varjágok alkották, illetve vannak olyan településeink Közép-Magyarországon, amiknek a nevük őrzik ennek a letelepített viking harcos csoport emlékét.

   • Ehhez azért hozzátenném, hogy azok a bizonyos varég testőrök valójában a Kijevi Rusz-ból jött harcosok, akik ekkorra már csak nevükben voltak varégok, valójában elszlávosodtak teljesen.

   • Az, hogy “teljesen”, erős túlzás, de tény, hogy a kijevi ruszok a a helyi szláv kultúrába integrálódott vikingek voltak. Azért annyira mégsem szlávosodtak el, ha még Szent István testőrségében is északi egyenes viking kardokat használtak (van erre jópár lelet) =P.

   • Az, hogy az anyagi kultúrájuk még megvolt, szimplán csak a még élő kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat igazolja. Nyelvileg viszont már szlávok voltak, és vérükben is már többségében azok voltak, mivel már generációk óta helyiekkel házasodtak.

   • Jó, csak hogy ezek az IQ betyárok, nem épp a történelmileg hű vikingekre, és pláne nem a varégokra szoktak gondolni (mint ahogy a többi esetében sem), hanem inkább az agyon idealizált, hollywoodi változatra.

    Nekik az SS “harcos” sem egy katona a fronton, hanem inkább egy megelevenedett propaganda plakát.

  • RONTOM-BONTOM! Says:

   Ilyenkor örül neki az ember, hogy az idei szezonban sikerült szert tennie egy csetnik cimborára. ^_^

 6. Én egyszerre tudom sajnálni és gyűlölni az ilyen embereket. Sajnálom őket azért mert gyakorlatilag fingjuk nincs arról hogy mit csinálnak vagy beszélnek de csak úgy ontják magukból az olyan orbitális hülyeségeket amiknek gyakorlatilag alig van valóságalapjuk csak a szóbeszédre hagyatkoznak, a zsidózás is ilyen. De pont ezért tudom gyűlölni is őket, az ilyenek még a saját anyjukat is képesek lennének megölni. És a rossz az egészben az hogy a többség azért lesz ilyen mert:

  A: Otthon is ezt látta gyerekként.
  B: Beleverődik egy ilyen bandába, erre egyébként az is rátesz ha a szülők elváltak vagy nem törődtek velük gyerekkorukban.

  Azt meg már meg sem említem hogy az Erdélyiekkel meg más országbeliekkel miket művelnek. Emlékszem mikor Rúzsa Magdi megnyerte a Megasztárt akkor egyből jöttek a felhördülések hogy ” hogy lehet hogy egy nem magyar nyer meg egy magyar versenyt” meg ilyenek.De a korrektség jegyében azért meg kell említeni hogy Erdélyben a magyarokkal vannak így sokan.

  “Történt ugyanis, hogy egy haverokkal kellemesen sörözős este alkalmával, betettem egy Metallica számot, majd az egyik haverral, elmentünk a pulthoz tequilát rendelni, mikor is a közelben ülő, Picuri néven közismert gyökér skinhead, váratlanul beszólt nekünk, hogy: “Na ezeknek se jó már semmi ami magyar!” Erre mi ugyan ránéztünk, de nem szóltunk neki semmit, mert egy ilyen alak, annyit nem ér.”

  Hasonló már velem is történt igaz nem kocsmában (hál istennek) hanem munkahelyemen. Történt ugyanis hogy be kellet tanítanom egy ” roma” emberkét, neki is álltunk majd 2 perc után elkezdtünk kicsit beszélgetni hogy mi-merre-hogy és megkérdezte hogy mit hallgatok éppen én erre rávágtam hogy Within Temptaition-t (igen az egyik kedvencem 🙂 ) persze neki fogalma sem volt róla hogy mi az, meghallgatattam vele pár másodpercet erre elkezdi hogy sátánista meg emós köcsög vagyok mert ilyeneket hallgatok miközben ő meg igazi zenét hallgat ami valami Mr. Busta volt amitől nekem meg felállt a hátamon a szőr. Meg is mondtam neki erre ő meg folytatta a sátánista szövegét, szerencse hogy bennt volt a részlegvezető és elmondtam neki mindent, rögtön ki is csapták az illetőt. Egyébként ez volt az amit megmutattam neki:

  A rasszistákon meg homófóbokon meg már meg sem lepődöm bár az is érdekes hogy akik össze-vissa szidják a melegeket azok otthon suttyomban leszbipornóra verik a fütyköst. Nem vicc, tényleg így van. Komolyan nem értem és valószínűleg soha nem fogom megérteni hogy miért a szexuális vagy társadalmi hovatartozás miatt kell megítélni az embereket.Persze nem fényezni akarom őket mert például az olyan melegektől akik pávatollban riszálják magukat nekem is herótom van , meg azért én okkal tartok a roma emberektől, a környékünkön sok van és nem egyszer hallottam már hogy részegen összeverekedtek egymással. Ez ilyen ” 1 érem 2 oldal” dolog. A Politikai részhez nagyon nem tudok hozzászólni, pusztán azért mert nem érdekel. Én még soha életemben nem szavaztam és valszeg nem is fogok. A Jobbik-tól meg egyenesen felmegy az agyvizem. Anyám barátnője és a férje ilyen jobbikmániások és állandóan traktálnak mindenkit a hülyeségeikkel.

  Végszóként egy idevágó mondás: ” Nagy az isten állatkertje!”

  • Most nem kekeckedésből, de ez az együttes kb Nightwish klón. Ebből a zenei irányból már rég kiábrándultam. Viszont ránéztem már erre a Mr Bustára. 🙂 Hihetetlen, hogy ilyenek is adnak ki lemezeket. Mondjuk még mindig több tartalom van a szövegében, mint a klipjei képi világában.

  • “Én egyszerre tudom sajnálni és gyűlölni az ilyen embereket.” -> Én inkább csak röhejesnek tartom őket. =)

   “meghallgatattam vele pár másodpercet erre elkezdi hogy sátánista meg emós” -> Hehe, na igen, vettem észre, hogy a drága import indiánjaink, nem igazán kedvelik a rock/metál zenét. Valahogy képtelenek megemészteni, akárcsak a horrort, amitől szintén irtóznak. =)

   Gimiben volt olyan, hogy mikor berobbant a Lordi – Hard Rock Hallelujah című száma, amit természetesen minden rocker, rongyosra hallgatott (én is), akkor a “kétszersülteknek”, minden bajuk volt tőle. Bár nálunk a mezei tuc-tuc cigány helyett, inkább az identitászavaros “rapper” volt a gyakoribb. =)

   Egyébként LOL! Ha neki már ez sátánista volt, akkor kíváncsi vagyok, mit szólt volna ahhoz, ha mutatok neki egy kis Dimmu Borgir-t? Keresztet vet, aztán hazaszalad? =D

   “össze-vissa szidják a melegeket azok otthon suttyomban leszbipornóra verik a fütyköst” -> Ilyen valóban nem egy van, sőt még ennél rosszabbak is, jellemzően azok közül, akik látványosan sokat kattognak ezen a buzis témán.

 7. picimessenthial Says:

  Igazából az a baj ezekkel az emberekkel , hogy meggyőződésből cselekednek. Egyszer kipattant egy pattanás a fejükből és azt követik azóta is. Aztán bebújnak mindenfajta “ideológiák” és “elvek” mögé és onnan lövöldöznek a demagóg szövegeikkel.

  Viszonylag sok ilyen ismerősom van. Több kedvenc esetem is van :
  1, büdös zsidózik de közben AKPH-t hallgat 😀
  2, szidja a kommunistákat de nem veszi észre , hogy a szélsőbalt és a szélsőjobbot gyakorlatilag egy vékony paraszthajszál választja el egymástól. Láthattuk már a történelemben , hogy e két oldal megvalósulása kb. semmiben sem különbözik.
  3, visszasírja Hitlert de elfelejti , hogy a Mein Kampfban egyértelműen le van írva Magyarország szerepe ( rabszolgasors ). Nem beszélve az egyéb dolgokról.
  4, lelkezd itt más népeket szidni meg “tiszta” magyarokról beszélni , közben ha lenne 2 agysejtje amit összetudni dörzsölni akkor tudhatná , hogy Magyarország mindig is egy olvasztótégely volt a népek között. Elég csak a bevándorlásokra és betelepítésekre gondolni.

  Külön örülök (tényleg, nem irónia) azoknak a gondolatoknak itt a hozzászólásokban akik jelenleg nem látnak kormányképes pártot de azért elmennek szavazni arra amelyik talán a legéletképesebb. Van szavazati jogunk , élni kell vele. Még ha ez azt is jelenti , hogy a sok rossz közül a (talán) kevésbé rosszat X-szeljük.

  • Tinédzserkorban ez még érthető is, hisz a legtöbb ember, átmegy azért pár időszakon, mire kiforr a személyisége. A baj az, hogy bizonyos embereknél, ez nem folyik le így, úgymond “protokoll szerint”. Ők tizenéves korukban, belépnek egy ilyen szubkultúrába, felvesznek egy (meglehetősen primitív) gondolkodásmódot, aztán úgy maradnak egy életre.

   Persze, ez még úgy önmagában, engem nem is zavarna, mert ha neki ez kell, hát ez kell. Ám az, hogy kérdés, kérés nélkül belekössön másokba, úgy hogy közben ő maga is tele van ellentmondásokkal, na az már nem kicsit zavaró tud lenni.

  • A mai napig szívesen hallgatok “sínfej” zenéket (mint Divízió 88, Titkolt Ellenállás, Archívum/A.M.F., ANV, Nemzeti Front, Vérszerződés, Valhalla, Fekete Sereg, Vádló Bitófák, Natural Born Killers / Született Gyilkosok stb.), bár a mondanivalójukkal és szövegükkel már nem mindig értek egyet. Igen, egy időben magam is az voltam, de legalább több ésszel, jobb töri tudással, na meg egy olvasásszeretettel, ami abban a vicces dologban nyilvánult meg, hogy a Mein Kampf mellett olvastam a Hungarizmust és Lenin írásait is. Volt egy barátom, aki magát “tiszta magyarnak” mondta, de a származása szerint félig német volt. A volt libsi ofőm nyitotta volna a száját akkor, mikor ezeket mondta, mire letörtem kedvét: “Annyit elárulok, hogy anyám főképp lengyel és szerb származású némi tót vérrel, apám meg szerb és horvát. Így valódi magyar vagyok.” De ha származásilag kéne azonosulni, akkor inkább a lengyel vérhez húzok, de kötődésileg – akármennyire szeretem az ország vezetőit, politikusait – inkább ide. Politikailag meg… most LMP és Jobbik közt állok ingázva, de inkább politikai anarchistázom…

   Szavazásnál országosban és EU-son a Jobbikot, megyein az LMP-t, városin meg az MSZP-t tiszteltem meg. Vicces, ugye? Pláne, hogy a helyi választáson volt Fideszes, egy helyi (maffia)párt volt fideszesekből, meg az MSZP. Mindenki más csak képviselőket indított, az összetételünk Battán pedig Fidesz-ÉSZKE lett.

   • Na én pont az ilyen Divízió 88, Titkolt Ellenállás, Archívum/A.M.F szerű mély igénytelenséget rühelltem mindig is. Az egy dolog, hogy az “üzeneteikkel” se értettem egyet, de ami sokkal inkább zavart, az a hihetetlenül tré hangszerelés. Szóval oké, 12 évesen még én is ilyen Fürgerókalábak szerűségeket hallgattam, ami hangszerelésben, szintén nem volt épp a toppon, de mire elértem a 15-16 éves kort, azért a Korn, Offspring, Slipknot, már belőttek egy szintet, ami alá már nem mentem. =)

 8. Na az ilyen emberekről, mint akikről írtál, fog el a hányinger. Nem értik a hazafiaság lényegét, saját hülyeségüket meg igyekeznek leplezni – sikertelenül.

  A politikai pártokról majdnem ugyanaz a vélemény, Fidesz már azt sem tudja mit akar, MSZP-Együtt-PM-DK-Liberósok-ról nem lehet a jó ízlés határain belül beszélni, Jobbik-ból én már akkor tudtam, hogy nem kicsit ellentmondásos párt, amikor EU-ellenes létükre beülnek az EU Parlamentbe, majd amikor kiderült Szegedi Csanádról, hogy zsidó, akkor rúgták is ki annak ellenére, mennyire “hazafias” volt.

  Én mondjuk pont az LMP-ben bízok még egy nagyon kicsit, de ha 2018-ig nem tudnak elérni nagyobb tömegeket, akkor már róluk is lemondok. Remélem, hogy lesz valamikor egy értelmes párt, amiben nem lesznek benne az előző generációs politikusok, valamint végre felhagynak a nyugat és más ideológiák majmolásával és végre kialakulna egy valóban magyar politikai irányzat. Mert szeretem Magyarországot, nem akarok kimenni, eme föld bölcsőm és remélhetőleg sírom is, de amíg 40-50 éves poszt-komcsik és libernyákok dirigálnak és kerülnek a politikai székekbe, valamint jobban érdekli az embereket a “zinyternnyet”, mint az 1989 óta halottnak mondható egészségügy vagy katasztrófális tömegközlekedés, a kihaló gazdaságról nem is beszélve, sajnos kevés esélyt láttok a változsára.

 9. Amúgy csodálkozom, hogy Rontom még nem írt ide 🙂

  • Ez nekem is eszembe jutott, de mivel legutóbb “bannolta” Péter, már nehezen írna akárhová. XDDDD Jó, ez kicsit szemét volt tőlem, pontosítanék: Péter nem bannolta, csak most már minden postját átnézi, mielőtt a “blogra engedi”, viszont ugye valami olyasmi volt a kikötése, hogy csak azokat a postokat jeleníti majd meg tőle, amik mentesek a tradis faszságoktól. Na most őszintén, létezik Rontomnál BÁRMILYEN olyan téma, amibe nem keveri bele öt percen belül a tradit? Nem úgy tapasztaltam, itt meg főleg adná magát a helyzet, szóval vagy már nem is ír semmit, vagy pedig a tizedik postja körül tart (LászlóBandisan-ókori rómaisan XD), csak Péter egyiket sem engedte át a “szűrőn”. XD

   Hogy “ontopic” legyek: ez egy érdekes téma (már csak azért is, mert az eddigi animés témákkal ellentétben itt most kissé fordul a kocka és kivételesen kevésbé vagyok “benne a fandomban” XD) és mivel sajnos nem egy ilyen ismerősöm van nekem is a környezetemben, akikről a post szól, majd reagálok itt is pár dologra, csak perpillanat még fórumokra sem irkálok kb. egy hete, mert kijött az új WoW kiegészítő és a “függőség” nagy úr… XDDD

   • Ha már így kérdeztétek, Rontom eddig még nem szólt hozzá. =) Bár ha jól emlékszem, az ilyen kannás boros hyper-magyarokat, még ő se nagyon szereti, de majd elmondja ő maga, ha úgy dönt, hozzászól.

    Kis mértékben amúgy beleviheti felőlem a trabit is, bánom is én, mindenkinek meg van a heppje, csak maradjon a tolerálható szinten (értsd: Nem kérem számon a másik világnézetét, egy teljesen más témában).

    A post meg megvár, nekem is ideje lenne lassan kitenni valamit megint, de egyelőre jobban lekötnek más dolgok. Walking Dead 5. évad, itt az új Dragon Age, és a többi, és a többi. =)

   • RONTOM-BONTOM! Says:

    Szerintem holnap, vagy holnapután összedobok valami kis szösszenetet, de úgy igazán ezzel a poszttal nincs sok problémám. Ami van, az meg nagyrészt a kifejezésekkel kapcsolatos, mondjuk azzal, hogy próbálod en bloc lehúzni a radikális szót, mint olyat.

    Van egy liberális alapelv, ami azt mondja ki, hogy mindenki az, aminek/akinek vallja magát. Szerintem ez hülyeség és talán még úgy sem lenne igaz, ha azt mondanák “mindenki az/olyan akarna lenni, aminek/akinek vallja magát”, mert saját tapasztalatból tudom, hogy bizonyos meghatározások alatt értelmi szintenként mást és mást értenek az emberek.

    Ezek fényében legalábbis érdekes, hogy itt egy oldalról a piros-fehér-zöldbe öltöztetett idiotizmussal azonosítják a nemzeti radikalizmust, másfelől a skinheadeket védik.

    A másik: nekem nem azzal van a bajom, hogy nem tudok egyből kommentelni ide (hiszen támogatom a cenzúrát, höhöhö), hanem azzal, hogy innentől valószínűleg az sem menne át tőlem, amit a moderáció előtt Péter még megtűrt volna, mert ha pl. valakit netalántán jól le akarnék baszni, akkor még jogos esetben is úgy tűnne a dolog, mintha Péter áldását adná magára a lebaszásra, hiszen minden megjelenő írásomra áldását kell adnia – ez pedig érthető okokból kényelmetlen szituáció.

    A tradiról meg annyit, hogy teljesen jogos volt a csapat nagy részének a lebaszása arra vonatkozóan, hogy itt rohadtul nem ez a téma, de ahhoz még mindig ragaszkodom, hogy ez egy világnézet, bármiről beszéljek is, ennek a szűrőjén az át fog menni. Ez nem jelenti azt, hogy fanatikus lennék, mindenkinek van világnézete, aki nem alakította ki konkrétan a sajátját, az az aktuális társadalomét veszi át.

    Bevezetőnek ennyi lenne. 😀

  • RONTOM-BONTOM! Says:

   Elvették a legénységtől a netet a munkahelyemen. 😥

 10. Na, végre ide is lett időm írni. 🙂 Most túl nagy “saját értekezést” nem írnék, helyette inkább mások postjaira reagálok, mert azért van mesélnivalóm a témában. XD

  “[…]Egy másik meg nem tudta mi a különbség Szálasi és Hitler közt.”

  Ó b+, neeee…. XDDDDD Ez most nagyon fájt. XD

  “Igaz van egy másik trilobita faj, amelyik meg csakis a szemellenzős hétvégi történészek, vagy gulyás-történészek elméleteit szajkózza, az úgynevezett akadémiai hazaáruló személetet pedig lehetőleg igyekszik mindenféle szitokkal szórni ellenérvek gyanánt.”

  Hajjaj… Van is személyesen ilyen ismerősöm. Egyetemet még közelről nem látott, ami még önmagában nem lenne baj, viszont tudatosan kerüli is az ezek által írt/kiadott könyveket, mert “úgyis mindegyik egy mocskos, liberális, zsidóbérenc!”, de persze a piacon és zsibin pár száz forintért megvásárolt, noname illetők által írt “ponyvákat” lazán tényként kezeli, így az egyiptomi-ufó szálon át a sumér Jézuson keresztül egészen a “genetikai kutatásos” könyvekig mindent lazán benyel és közben még az sem zavarja, hogy ezen elméletek legtöbbje sokszor nem is kompatibilis egymással. (Bár összemixeli ő ezeket szépen magának, szóval pl. az, hogy a magyarok szerinte a sumér-pártus herceg leszármazottai, aki “mellesleg” maga Jézus, az még nem zárja ki azt, hogy idegen létformák is legyünk, csak ez már a Földre szállásunk UTÁN következett be…vágjátok, tök logikus! XDDD)

  Emellett a legvadabb összeesküvés-elméleteket is ontja magából, szal az egy dolog, hogy neki az ilyenek, mint chemtrail, alap, létező dolgok, de pl. pont most hétvégén is hozta a formáját. Épp arról beszélgettünk, hogy egyik haverunk kicsit túl sokszor jár vérplazmát adni és már egyre inkább úgy néz ki, mint egy zombi, mire megszólal a hungarista: “Én már csak azért sem járnék ilyen helyre, mert szerintem ilyenkor juttatnak nanogépeket a véráramba, hogy aztán azokkal a továbbiakban megfigyeljenek minket”. XDDDD Zseniális b+, kitűnően megragadta a probléma gyökerét! 😀 XDDDD

  A legjobb az, hogy folyton ilyen jellegű könyveket olvas, aztán hosszú percekig meséli a tartalmukat izgatott fejjel, ilyen “most feltárom neked a nagy igazságokat!”-stílusban. Közben a legtöbb ilyen elméletben annyi lyuk van, hogy már a mesélése közben visszakérdezünk, hogy “de figyi már, ha ez és ez így van, akkor ez hogy illik bele a képbe?”, mire általában valami olyasmi választ kapunk tőle, hogy “én sem értem pontosan, de ez a csávó tud, úgy érzem, igaznak kell lennie!” Aha… XD (Csak az a baj, hogy “ez a csávó” még csak nem is valami 1-2 író, akiket folyton olvas, hanem helyette mindig az aktuális újabb noname faszi, akinek a könyvével véletlenül összehozza a zsibin a sors. Nem baj, neki mindegyik egy etalon. XD)

  “A csóka úgy jutott be történelem szakra, hogy se az Árpád-ház királyainak sorával nincs tisztában, se a tatárjárással, sem pedig 1526-al.”

  Ez is szép. 😀

  “Bevallom én már nem arra szavazom, hogy ki az akivel egyetértek hanem ki a kisebb rossz a számításban.”

  Kb. amúgy én is.

  “Na meg azt se felejtsük ki, hogy az alatt a bizonyos, mitizált harcos alatt, ők általában nem egy dolgot értenek, hanem mikor-mit. Az a bizonyos harcos idol ugyanis, hol Hun barbár, hol betyár, hol kuruc huszár, hol nyilaskeresztes, és akkor ezek még csak a hazai példák voltak, amiket még meg tudok érteni, mert ebben így, még van némi kohézió. Viszont amikor már bejön a képbe az SS különítményes, a Római légiós, a viking, meg a szamuráj, na ott már kezdenek, finoman szólva is érdekessé válni a dolgok. =D”

  XDDDDDDDDDDDDD Jaja, bár az én kedvenceim a következők:

  – “Kirisztus egy pártus herceg volt, egyben sumér és magyar is és igazából az egész magyar nép tőle eredeztethető.”

  – “Az ókori egyiptomiaktól származunk, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy eleve nem teljesen jól kivehető, több ezer éves fali ábrázoláson magyar jelképek vannak. Ez pedig 100%-os infó, mivel abban a zsibogón 300 Ft-ért vett könyvben olvastam, amit valami noname faszi írt.”

  – “Igazából idegen lények vagyunk, ezt szintén pár noname csávó homályos genetikai “kutatásaira” alapozva állítom.”

  Sajnos mindhármat hallottam már, persze ezek már végképp a nagyon elszállt verziók, főleg a legutóbbi. 😀

  “Azt meg már meg sem említem hogy az Erdélyiekkel meg más országbeliekkel miket művelnek. Emlékszem mikor Rúzsa Magdi megnyerte a Megasztárt akkor egyből jöttek a felhördülések hogy ” hogy lehet hogy egy nem magyar nyer meg egy magyar versenyt” meg ilyenek.De a korrektség jegyében azért meg kell említeni hogy Erdélyben a magyarokkal vannak így sokan.”

  Tegyük hozzá, azért az erdélyi magyarokat sem kell félteni. Szal ha már így belementünk a hazai nagymagyarokba, akkor úgy érzem, említést kell tennem arról is, amit sajnos több erdélyi magyarnál is tapasztaltam már, nevezetesen azt, hogy ők is egyfajta “kiválasztott népként” definiálják magukat, épp csak ők nem magyarok, vagy nem izraeliek, hanem ők “erdélyi magyarok”, mintha ez valami külön kaszt, vagy nép lenne. Felveszik tehát ezt az elitista hozzáállást, hogy márpedig ők jobbak-többek, nem egyszer szóban is előadják az embernek, hogy “hát, szar ügy, hogy nálatok ilyen az ország, na bezzeg otthon Erdélyben, ahol kék az ég és vattacukor a felhő!” (valóban, a még a hazaiakon is túltevő cigányhordákról meg finoman nem beszélünk, ugye? 😛 XD hogy csak egy példát mondjak az ottani problémákról… XD). Érdekes azonban, hogy bár állításuk szerint ott annyival jobb minden és szinte már örülnek is, hogy anno elszakadtak (vagy legalábbis arcozva nem egyszer így adják elő, mintha még jobban is jártak volna), mégis állandóan átjárnak ide bulizni, tanulni, akármi. Na igen, jól jön a sok támogatás, amit határon túliként itthon kapnak, azért az kell, csak “mi” vagyunk nekik szarok. 😛 Persze a legjobb, hogy emellett sokszor megbízhatatlanok, sumákolnak, stb., mondhatnám úgy is, hogy a gyönyörűen prezentálják a magyarokban is meglévő legrosszabb negatív tulajdonságokat, épp csak azt nem értem, hogy akkor mire fel lennének ők valami “elitista réteg”, akik az “átlag magyar” fölött állnak? 😛 Jó példa erre anyám egyik egykori kollégája, aki Erdélyből jött át és a munkahelyen alapnak vette, hogy ha kevesellte a fizetését, professzoroktól sem volt rest kölcsönkéregetni, aztán mire az utolsónak is meg tudta adni a tartozását, már eltelt egy újabb hónap és kezdte előlről. (Kb. az egyiktől felvett kölcsönből fedezte a másik felé a tartozását, szóval ez így “körbement”… XD) Mellé pedig alapnak vette az olyan dolgokat, hogy nyugodtan lehet munkaidőben a munkahely számlájára 5-6 (!) óra hosszákat telefonálgatni olyan ügyekben, amik egyébként rohadtul magánproblémák. (Kezdte onnantól, hogy hogy van az anyósa, folytatva a saját internetelőfizetéses telefonálgatásival a szolgáltató cég felé, meg ilyenek, nehogy már az otthoni telefonszámláját fogyassza ugye… XD) Aztán persze amikor “meglepő módon” ezek után kirúgták, rögtön jött a “azért, mert én határon túli vagyok, mi?” kártyával.

  Vagy szintén ilyesmi volt egyik egyetemi csoporttársam, aki ugyan kb. hatszor több oktátási, utazási és hasonló támogatást kapott határon túliként, mint akármelyik itthoni magyar, ám valamiért mégsem élt vele, mert nem viccelek, jó, ha ÖSSZESEN kb. úgy 5-6 előadáson megjelent a TELJES félév alatt, de bezzeg piálni/bulizni nagyon ment neki a pénzből, a jegyei meg a kettes és az egyes között “táncoltak” állandóan, kb. több tárgyból bukott egy félév alatt, mint ahányból átment.

  Vagy amit múltkor olvastam: feljött a téma Facebookon, hogy jó lenne-e Erdély visszacsatolása. Erre az egyikük így lazán az ÖSSZES erdélyi magyar nevében nyilatkozva kijelentette, hogy: “Ez egy baromság, mi nem akarjuk ezt, nekünk teljesen mindegy, hogy a román vagy a magyar állam szívja a vérünket”. Aha, jó, oké, bár mit mondjak, ez a flegmázás nem esett túl jól…

  És ne úgy értsétek, hogy én utálom az erdélyi magyarokat, vagy hogy szerintem mindegyik ilyen. Sőt, sajnálom, hogy ilyen szar helyzetbe kerültek anno és abban is biztos vagyok, hogy nem egy közülük igenis vágyik a revízióra. Viszont ahogy nálunk is megvannak a “nagymagyarok”, úgy sajnos többüknél tapasztaltam, hogy náluk meg létezik egyfajta “erdélyi elit”, akik sem magyarnak, sem románnak nem tartják magukat, hanem “valami másnak, többnek”, sőt, sokszor Erdélyről is úgy beszélnek, mintha az nem egykori magyar, vagy mostani román terület lenne, hanem minimum valami különálló fejedelemség, mint anno a középkorban. XDDD

  “A rasszistákon meg homófóbokon meg már meg sem lepődöm bár az is érdekes hogy akik össze-vissa szidják a melegeket azok otthon suttyomban leszbipornóra verik a fütyköst. Nem vicc, tényleg így van. ”

  Nem akarom őket védeni, de szerintem valahogy úgy fogják ezt fel, hogy “más a valódi meleg, meg más a pornófilmben szereplő”. Persze ez ettől még valahol egy hülye képmutatás marad a részükről, de annyiban igazuk van, hogy azért a kettő között vannak különbségek, még asszem Péter írta itt valamelyik régi postjában, hogy “ilyen egy leszbikus a filmekben -> ilyen egy leszbikus a valóságban” és hát a két kép nem igazán vágott egybe, hogy finom legyek. 😀 XD

  “Anyám barátnője és a férje ilyen jobbikmániások és állandóan traktálnak mindenkit a hülyeségeikkel.”

  Részvétem, komolyan. Én egyébként hülyét tudok kapni az ilyen “politikai traktálóktól”, tökmindegy, hogy melyik pártot favorizálják, Sajnos nekem is volt szerencsém ilyenhez, előbb exbarátnőm nyomatta nekem ÉVEKIG az “Orbán Viktor maga a Sátán!”-szintű frázisokat (és oké, hogy én sem komálom, de azért basszus, nem tőle ered a Föld összes bűne… XD), most meg egy ismerősöm kezdett rá a netadós botrány óta szintén ugyanerre a “lemezre”, pedig neki az egyik legszerethetőbb tulajdonsága korábban az volt, hogy ha foglalkozott is a politikával, igazából max jót röhögött a politikusok baromságain és nem is vette ennél komolyabban az egész témát. Bezzeg most… ^^” És persze cseresznyének a tortán meg ott van a fentebb emlegetett pártus Jézusos, Jobbikos haver, aki nem olyan régen is valami olyan “okos” dolgot nyögött be, hogy “én nem bírom felfogni, hogy szavazhat valaki fiatal létére a baloldalra”. XD Értitek, mintha ez valami korfüggő dolog lenne, hogy melyik párta szavazol. XD Szó se róla, a baloldaliaknál (főleg az MSZP-nél) a fő szavazóbázis nagy része valóban ilyen 50 fölötti “exkomcsi nyuggerhadseregből” áll, de azért ennyire nem kéne általánosítani, hogy nem tudja elképzelni a baloldali fiatalt, mint olyat. XD Szóval kapom én is mindenhonnan a politikai témákat, meg az “agitálást”, nem csoda, hogy már kb. magától a témától is hányingerem van és a könyökömön jön ki az egész, még azzal együtt is, hogy finoman szólva én sem élvezem most azt az irányt, amerre az ország tart.

  Ja, közben ha már feljött: Én a Within Temptation és a Nightwish számai között is találtam pár kedvencet. 😀 Persze én ezekhez nem társítok semmiféle ideológiát, szimplán szeretem őket hallgatni néha, mert jó számoknak tartom ezeket. 🙂

  “1, büdös zsidózik de közben AKPH-t hallgat :D”

  Ja igen, hogy kerek legyen a sztori: pártus Jézusos haverra is jellemző, hogy bár teljes mellszélességgel vallja ezt a “a zsidók minden világi rossz okozói” felfogást, mégis ő az, aki pl. kapásból annyit tud üzletelni, seftelni, “ügyeskedni”, hogy szerintem sok zsidó kereskedő elismerősen csettintene a módszereit látva. XDDD Persze egyszer be is mondtam ezt neki, mire karonvágott, ki érti ezt… 😀 XD (Nem ütöttem vissza, mert amúgy nő az illető. XD)

  “3, visszasírja Hitlert de elfelejti , hogy a Mein Kampfban egyértelműen le van írva Magyarország szerepe ( rabszolgasors ). Nem beszélve az egyéb dolgokról.”

  Köszönöm, végre valaki! Bár igazából te már legalább a harmadik ember vagy, aki megerősít ebben, de ennek még mindig tudok örülni, mert a Rontom vitában anno még engem akart hülyének beállítani, illetve forrást követelt, hogy mondjam meg neki, hol szerepel ez. Mit tudom én, Mein Kampf, olvasd el, valahol benne van! XD

  Ja és még egy apróság: az a Tomcat-teszt rulez, de mintha TC-ék sem értették volna, hogy Eötvös Lórándra vagy kire miért írta az egyik kitöltő, hogy “zsivány”. XD Szerintem az betyárt akart írni, csak még ezeket a fogalmakat is keverte, Eötvös Lórándot meg valami Rózsa Sándor 2-nek gondolhatta. XDDD

  “[…]Viszont amikor már bejön a képbe az SS különítményes, a Római légiós, a viking, meg a szamuráj, na ott már kezdenek, finoman szólva is érdekessé válni a dolgok. =D”

  Ja, itt meg a szamurájhoz még annyit, hogy mintha animések között is lenne egy ilyen otaku-hungarista keverék réteg, na főleg ezeknél imponál rohadtul a magyar-japán rokonság elmélete, elvégre mennyire menő már, ha kedvenc rajzfilmjeik gyártóiról kiderül, hogy vérségi kötelékben állnak velünk. XD

  • Jaj, nem is tudtad, hogy mi tényleg földönkívüliek vagyunk? Nézz rá Teller Edére 🙂 😛

  • “mintha animések között is lenne egy ilyen otaku-hungarista keverék réteg, na főleg ezeknél imponál rohadtul a magyar-japán rokonság elmélete”

   Ó, van, van! És valami van abban az elméletben, hiszen mindkét nép gyökereit nézve sztyeppei nomádok voltak, de azok közt ugye bár volt türk, finnugor meg miegymás. Nem lehet egyértelműen disztingválni, max. kultúra alapján (amiben a magyar inkább türk, a japán meg valami hasonló, mert régi japán leleteket az őslakókén, ajnukén kívül nem láttam.

   Bár az is vicces, ahogy a hungarizmus eszméje (ugye a magyar kultúra felsőbbrendű tudata) találkozik a démoni globalizáció hozta japán moslékkal, ami nem annyira moslék, hanem egyenesen nektár valami istennő csecséből szopva. =D Szóval erre csak egy hangos “LOOOL” lehet a felelet.

  • RONTOM-BONTOM! Says:

   “Bár igazából te már legalább a harmadik ember vagy, aki megerősít ebben, de ennek még mindig tudok örülni, mert a Rontom vitában anno még engem akart hülyének beállítani, illetve forrást követelt, hogy mondjam meg neki, hol szerepel ez. Mit tudom én, Mein Kampf, olvasd el, valahol benne van! XD”

   Erre muszáj reagálnom még a hosszabb előtt.

   1. Azt tényként kezeled, hogy a történelmet a győztesek írják.
   2. Az urban legendek / konteók nagy részén röhögsz. (egyértelmű folyamat: igazi összeesküvések létezése -> ezekből párnak a felszínre kerülése -> erre a lehető legjobb válasz a hatalom részéről, hogy baromságokkal árasztja el a területet -> ezáltal az összes összeesküvést végül le lehet rendezni egy érvelési bunkósbottal: “ez összeesküvés-elmélet” – amúgy gyakorlatilag ugyanez a helyzet az alternatív történetírással és még számos más területtel, ezt dezinformálásnak hívják és kurvajó taktika)
   3. Azt tárgyi bizonyíték nélkül elhiszed, hogy Hitler el akarta taposni a szövetségeseit, holott ennek az első és a második pont is ellentmond, mivel egyrészt ez simán elmegy a győztesek propagandájának, másrészt urban legend / konteó, mivel soha, senki nem mutatott erről részletet a Mein Kampfból, de még bármilyen beszédből sem.

   3+1. Nem tudom, mi az álláspontod, de szerintem te sem hiszed el a holokauszt 6 millió áldozatos történetét / a gázkamrákat. Ez viszont így még viccesebb, Hitler nem akarta bántani a zsidókat, de a magyarokat igen? 😀

   3+1+1. Hitler “a kelet árja népének” tartotta a japánokat. Erre az első ellenérv, hogy “persze, mert meg akarta nyerni őket”. Jó. Akkor most vessünk egy pillantást a Távol-Keletre. Hmm… Lehet, hogy mégsem hülyeség az, hogy az ottani Herrenvolk a japán? Ezek alapján az is megdőlne, hogy az esetleges keleti származás miatt lettek volna gondjai velünk. Szóval érdekel az elképzelésetek, mert nekem úgy tűnik, az is tele van lyukakkal, akárcsak a cimboráid chemtrailes marhaságai. (Péter volt a harmadik, aki megerősített téged a magyarirtós mesével kapcsolatban, a chemtrailt is el fogod hinni, ha majd a harmadik ismerősöd is mesél róla?)

   • Ehhez csak annyit szólnék hozzá, hogy szvsz baromi naiv az, aki azt hiszi, hogy a nácik, ha megnyerték volna a 2. világháborút, majd aztán ne fordultak volna, az egykori szövetségeseik ellen, amint a helyzet úgy kívánja.

    Most az, hogy Hitler mit írt a könyvében, mondjuk rólunk, az ilyen szempontból mindegy. Mondott ő okosakat, meg azzal együtt sok hülyeséget is. Itt nem ő a lényeg, mert ő csak egy politikai kirakatbábú volt, hanem maga az a birodalom, hadigépezet, ami mögötte állt, és ami mindent magának akart.

    Egyébként attól, mert valaki kétségbe vonja azt, hogy a holokauszt, illetve annak bizonyos részei, valóban úgy történtek e meg, ahogy azt bizonyos körök állítják, abból még nem következik az, hogy Hitler “nem akarta bántani a zsidókat”. Már hogy a viharba ne akarta volna? Elég világosan állást foglalt velük kapcsolatban, számtalanszor, sőt gyakorlatilag ez tette ki a filozófiája, és a politikai karrierje nagy részét.

   • “1. Azt tényként kezeled, hogy a történelmet a győztesek írják.”

    Yup.

    “2. Az urban legendek / konteók nagy részén röhögsz. (egyértelmű folyamat: igazi összeesküvések létezése -> ezekből párnak a felszínre kerülése -> erre a lehető legjobb válasz a hatalom részéről, hogy baromságokkal árasztja el a területet -> ezáltal az összes összeesküvést végül le lehet rendezni egy érvelési bunkósbottal: “ez összeesküvés-elmélet” – amúgy gyakorlatilag ugyanez a helyzet az alternatív történetírással és még számos más területtel, ezt dezinformálásnak hívják és kurvajó taktika)”

    Nem feltétlenül a “nagy részükön” (már csak azért sem, mert a legtöbbnek az alaptémáját sem mindig vágom annyira, hogy én most egyértelműen ki merjem jelenteni hogy “ez igaz/ez baromság!”), de egy jó részükön nem csoda, mivel nem kell rajtuk sokat gondolkodni, hogy rájöjjünk, hogy baromságok. “TOP 3”, most így fejből:

    1. “A krumplibogarat a rohadt amcsik dobták le ránk, hogy ezzel is szegény magyarral basszanak ki!” – Ez nem csak azért vicces sztori, mert pont a nácik használták propagandának és hogy-hogy nem, pont egy zsidózó ismerőstől hallottam vissza, hogy ő hisz ebben, hanem azért is, mert évszámokkal meg lehet nézni, hogy már jóval azelőtt észlelték, hogy az amcsik itt jártak volna. XD (Ha szeretnéd, előkereshetem, asszem évszám és ország is volt hozzá, csak most fejből nem tudom. XD)

    2. A parlagfűnél szintén ellőtték ugyanazt és kb. ugyanezzel cáfolható, viszont, erről olyat is hallottam már, hogy “gyógynövény!”, amiben meg az az érdekes, hogy sem nálunk, sem az amcsiknál (pedig ott ugye őshonos) nem használják ilyesmire, ellenben egy csomóan allergiásak rá. De azért persze valami “vissza a természetbe” stílusú honlapon erről is kitalálták, hogy igazából a “mocskos tudjukkik” hallgatják el az emberek elől, hogy valójában gyógyít, hiszen ha ez az infó napvilágra kerülne, egyszerre zárhatnák be az összes gyógyszertárt és találnánk meg a rák ellenszerét. (Ja, mert szerintük a parlagfű még azt is gyógyítja ám! XD)

    3. Ehh, a harmadikat meg közben elfelejtettem, mindegy, majd pótlom, ha eszembe jut. XD

    Na, amikor látok vagy tíz hasonlót egy honlapon, akkor marhára nehéz kibogarásznom, hogy vajon melyik mondjuk a tíz hírből az az egy, ami igaz. De visszakérdezek: te honnan tudod? Pl. miből gondolod, hogy a chemtrail kamu? Én még arról sem tudom 100%-osan kijelenteni, hogy “biztosan hazugság”, te meg ennél kevésbé egyértelműbb dolgoknál is lazán kijelented, hogy “ez igaz, ez meg kamu”. Honnan tudod, hogy a te forrásaid 100%-ban megbízhatóak? Ott tuti nincs dezinformáció, ahonnan te meríted az infót?

    “3. Azt tárgyi bizonyíték nélkül elhiszed, hogy Hitler el akarta taposni a szövetségeseit, holott ennek az első és a második pont is ellentmond, mivel egyrészt ez simán elmegy a győztesek propagandájának, másrészt urban legend / konteó, mivel soha, senki nem mutatott erről részletet a Mein Kampfból, de még bármilyen beszédből sem.”

    És én sem fogok, mivel ennyire bevallom, az egész nem izgat. XD Ellenben ha mégis belefutnék, ígérem, hogy belinkelem majd. XD De amúgy te akkor most hogy állsz ezzel? Elolvastad az egészet és nem találtál benne ilyesmit, vagy ezt a könyvet még nem tudtad le? Mert igazából ez lenne a legegyszerűbb: olvasd végig és kiderül. XD Amilyen kódexméretű írásokat ajánlgattál itt korábban nekünk, meg két órás előadásokat linkelgettél be, a Mein Kampf terjedelme neked valami esti kis könnyű olvasmány, szerintem pár nap alatt letudnád. XD

    “3+1. Nem tudom, mi az álláspontod, de szerintem te sem hiszed el a holokauszt 6 millió áldozatos történetét / a gázkamrákat. Ez viszont így még viccesebb, Hitler nem akarta bántani a zsidókat, de a magyarokat igen? :D”

    A gázkamrát valóban nem, mivel azt már vagy zsidók is cáfolták, vagy legalábbis nem tudták soha bizonyítani. Áldozatok amúgy voltak, csak most nem emlékszem, hogy mi volt az “eredeti szám”, mert kb. évenként emelik, asszem pont az egyik “renegát zsidó” számolta ki, hogy amekkora számot most mondanak, az egyszerűen képtelenség, mert ahhoz a mai napig ölniük kellene őket, hogy kijöjjön a nem tudom hány milliós áldozatszám. XD Viszont ettől még miért ne akarta volna “bántani” őket? Enyhén szólva nem volt velük jóban, persze hogy az összes zsidót meg akarta-e ölni kivétel nélkül, abban nem vagyok biztos, de hogy jelentős “tisztogatást” akart közöttük véghez vinni, azt nem igazán vitatja senki. (Btw, azt meséltem már, hogy van egy olyan elmélet is, hogy igazából a zsidók Hitlerrel együtt szervezték meg az egészet? A gazdag réteg szépen “kivásárolta” magát a bajból, cserébe beáldozták a “sok kis szart”, vagyis az egyszerű hentes, könyvesboltos, stb. zsidót, akik tényleg csak annyit tudtak az egészből, hogy “valami faszi Németországban bakattant és mindannyiunkat ki akar csinálni!” A megmaradt gazdag rétegnek meg ez tök jó volt, hiszen kész lett a “holokauszt-propaganda”, aztán a mai napig lehet rá hivatkozni, meg nem tudom hány országtól szedni a kárpótlási pénzt. Hogy ez igaz-e? A fene tudja, majd te megmondod, hogy szerinted pl. ez konteó-e, vagy igazság, mindenesetre érdekes. XD) Nem tudom, hogy a Tomcat vs Bakács videót láttad-e, de érdekes módon abban még a szélsőjobbos Tomcaték is azt mondják, hogy ha éltek volna a II. VH alatt, ők is bújtattak volna zsidókat, illetve büszkék azokra a felmenőikre, akik ezt anno helyettük is megtették, mivel akkoriban tényleg az ment, hogy “elkapták az egyszerű péket, hentest, stb.-t és vitték, miközben nem azok bűnhődtek meg, akik a szart kikavarták”. (Ezt a részét szinte szó szerint Tomcat haverjától idéztem a videóból.) Ők meg azért eléggé értenek ehhez a témához. 🙂 Szóval válaszolva a kérdésedre: nem, nem attól lesz igaz valami számomra, hogy mondjuk már a Pista, a Mari, meg a Jóska is ezt mondja, hanem ha olyanoktól hallom vissza, akik azért eléggé benne vannak az adott témában. Persze az ilyen ember is tévedhet, de ennél pontosabb infót már csak akkor szerezhetnék ezekről a dolgokról, ha magam “nyomoznám ki” a sztorit, egészen a gyökeréig, arra meg sokszor se időm, se kedvem, de ezt már elmagyaráztam párszor. Plusz gondolom te sem mindennek az “ősforrását” keresed meg, hanem jellemzően vannak olyan emberek, akiknek hiszel. (Nem feltétlenül vakon, de hiszel.)

    Na, a magyar szálra visszatérve: miért lett volna elképzelhetetlen, hogy miután Hitler nyer, jól a képünkbe röhög, aztán befog minket “rabszolgának”? Nem azt mondta a Mein Kampf-ban sem, hogy “kiirtanám a magyarokat, úgy, mint a zsidókat”, hanem hogy szolgának akar minket. Ebbe sok minden belefér. Az oroszok nem ugyanezt csinálták? Bejöttek, mint “németektől felszabadító hősök”, kezdésnek nőket erőszakoltak, meg úgy lövöldöztek civilekre, mint más agyaggalambra, aztán meg jól itt maradtak közel 50 évre, miközben a saját céljaikra használtak minket. Mert ugye ők a nyertes oldalon voltak. De mi lett volna, ha Hitler nyer, miért vagy szentül meggyőződve arról, hogy ő nem csinálta volna idővel ugyanezt? Golyófogó, melós, meg hasonló mindig jól jön, nyilván nem az árja német barátait fogja erre használni, ha van sok “paraszt magyar”, akik szerinte erre tökéletesek. (Épp a múltkor mesélte haver, hogy Orbán nem tudom már melyik külföldi haverjának úgy mondta, hogy “a magyar a legjobb munkaerő, igénytelen, nem mer lázadni, kis pénzzel is beéri, stb.” Mi van, ha Hitler is így volt vele és már akkor is erről voltunk külföldön híresek?) Btw, szintén ebben a fenti Tomcat videóban elemezgették azt is, hogy a németek jelenleg is pont emiatt a mentalitásuk miatt vannak szarban, mivel inkább beengedték a sok török vendégmunkást (akik már úgy elkanászodtak ott, mint nálunk mondjuk a cigányok), de úgy voltak vele, hogy nem, ők, a büszke, árja németek nem fognak ilyen munkát vállalni, mint utcaseprő, meg mosogató, azt csinálja valami “alantas külföldi”. Mi van, ha Hitler hasonlóra gondolt, csak országos szinten? (“Ez lesz a Csicskaland, majd ők takarítanak ránk, meg ilyesmi, elvégre mi árják nem erre születtünk!”) És ugye ez még mindig nem “bántás”, nem mondta, hogy meg akar minket ölni, vagy ilyesmi, csak kérdés, hogy érdemes-e így élni…

    “Szóval érdekel az elképzelésetek, mert nekem úgy tűnik, az is tele van lyukakkal, akárcsak a cimboráid chemtrailes marhaságai. (Péter volt a harmadik, aki megerősített téged a magyarirtós mesével kapcsolatban, a chemtrailt is el fogod hinni, ha majd a harmadik ismerősöd is mesél róla?)”

    Nem feltétlenül, bár ahogy már fentebb írtam, a chemtrail pont egy olyan téma, amivel kapcsolatban pillanatnyilag azon az állásponton vagyok, hogy nem tudom egyértelműen azt mondani rá, hogy kamu, vagy igaz. Főleg úgy nem, hogy én is láttam már olyat, hogy egy gép 3-4 alkalommal elhúz az erdő fölött, szabályos “négyzetrácsot” rajzolva fölé valami fura, felhőszerű anyagból, ami aztán lassan ereszkedni kezd és egyre inkább beteríti a környéket. És nem, nem szúnyogirtó gép volt, vagy ilyesmi, annak pont eloszlik az anyaga, ahogy kifújja magából, nem “rácsként” ereszkedik lefelé, miközben egyre nő. Aztán persze az is lehet, hogy szimplán másfajta üzemanyagot használ, vagy ilyesmi, ezért mondom, hogy nem tudom. (Mert ugye alapesetben a kondenzcsík is eloszlik elég hamar, miután kijön a gépből, nem pedig helyben marad és lejjebb szál…) Plusz simán el tudnám képzelni, hogy népességcsökkentési okokból mérgeznék az átlagembert, max azt a részét tartom hülyeségnek, hogy miért ilyen ellenőrizhetetlen módon, hogy “kifújom, aztán ér akit ér”, amikor sokkal egyszerűbb lenne mondjuk magát az ivóvizet mérgezni, vagy a kaját, stb. Na, de akkor mesélj, te miért vagy benne biztos, hogy kamu? XD

    Amúgy nem úgy kell elképzelni engem, hogy direkt konteókat olvasok, aztán jól kiröhögöm azt is, aki leírta őket. Épp csak nem feltétlenül hiszem el mindet elsőre, már csak azért sem, mert a legtöbb elég “vadul” hangzik, illetve már az gyanús, amikor láthatóan úgy tálalják, hogy agitálni akarnak egyik vagy másik oldal felé. Sokkal inkább szeretem azt, ahol leírják, hogy mik voltak a tények, amiket biztosan tudunk a dologról, aztán azokon túl persze lehet elméleteket felállítani, de amíg több infó ki nem derül valahonnan, senki nem mondhatja azt, hogy “én aztán 100%-osan tudom, hogy mi történt!”, mert ahhoz túl kevés róla az infó, bizonyíték meg nincs rá, azért konteó. Szóval megint csak azt tudom kérdezni: miből gondolod, hogy a te verzióid minden esetben stimmelnek? Hitlernek is csak azért hiszel, mert ő is tradis volt? XD Ennyire ne bízz meg benne. XD

    Plusz még egy érdekesség, szintén a Bakács-Tomcat videóból, egy újabb olyan dolog, amiben balos és jobbos is egyetértett: “Hitler volt olyan genya, hogy olyan mesterien manipulálta Horty-t, hogy ne legyen más választása, mint belépni a háborúba.” Most akkor Horty hülye volt, amiért nem társult rögtön vele, sőt, kiugrási kísérletet is tett? Pedig jobbosok körében ő a nagy példakép, akkor ez most hogy van? XD (Szerintem egyébként pont így próbált “megmenteni” minket, csak Hitler nem hagyta.)

    Na, lásd kivel van dolgod, Gúgliztam egy picit a témában. 😀

    http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__766281-valaki-emlekszik-arra-aki-olvasta-a-mein-kampf-ot-hogy-irt-volna-valamit-a-mag

    Mielőtt röhögnél, hogy “haha, Gyakorikérdések.hu, ez aztán a hiteles forrás!” csak kezdd el olvasni.

    “Magyarokat szolganépnek titulálta.
    Volt 3 csoport:
    1. kultúrateremtő (németek, angolok stb.)
    2. kultúrahordozó (magyarok, stb.)
    3. kultúrarombolók: zsidók, cigányok stb. őket kell kiírtani.
    A 2. csoportot azonban nem szabad hagyni, hogy elszaporodjanak, illetve azt sem, hogy sokat tanuljanak, nehogy fellázadjanak. Ergo hülyéknek kell meghagyni őket, hogy kiszolgálják az árja fajt…”

    Tehát amit utánanézés előtt is mondtam: nem akart minket annyira “bántani”, mint a zsidókat, cigányokat, feketéket, stb-ket, de mesevilágban élsz, ha azt gondolod, hogy valaha egyenrangúnak tekintett volna minket a németekkel. Persze itt a Gyakorikérdéses vitában is volt, aki megvédte, de érdekes módon megint csak többen mondják, hogy nem igazán lettünk volna “haverok”, már csak azért sem, mert eleve a többi népet csak a németek “alattinak” tudta elképzelni. Plusz az is benne van (csak az már a második oldalon asszem), amiről Péter is beszélt és én is lehetségesnek tartom, hogy persze, hogy “jófejkedett” velünk, mert az érdekei azt kívánták:

    http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__2239021-mit-tudtok-hitler-magyarokhoz-valo-viszonyulasarol-szolganepnek-tekintett-minke__oldal-1

    Legfelső post itt.

    “A magyarok is bábfigurák voltak Hitler sakktábláján, mint mások. Egyszerűen a revízióra törekvő magyar politika érdekei egybeestek az európai status quót felforgató Németország törekvéseivel, ebből ered a magyar-német “szövetség”.
    Hitlert egyébként ugyanúgy bosszantotta a magyaroknak az egész Kárpát-medencére vonatkozó burkolt igényük, mint az irántunk leginkább jóindulatú olaszokat, vagy az angol, amerikai körökből azokat, akik igazságtalannak tekintették Trianont és (szóban legalábbis) hajlandók lettek volna annak etnikai alapú korrigálására.

    “…hisz visszaadta nekünk az 1920-ban elcsatolt magyarlakta területeket és hagyta hogy Délvidéket elfoglaljuk. ”

    Azért, mert a saját, pillanatnyi érdekei ezt kívánták. Nem szívességből, sajnálatból, vagy az igazságérzete által vezérelve tette. Hitler gátlástalanul kihasználta és szédítette a szövetségeseit is; Antonescut például folyamatosan az erdélyi kérdés Románia számára kedvező végleges rendezésével hitegette.”

    Persze még mindig kérdezheted, hogy miért ezt tartom valószínűbbnek, mint azt, hogy egyenrangú szövetségre törekedett volna velünk? Mondjuk úgy, hogy tettei, illetve mentalitása inkább hiteti el velem a “magyar szolga mítoszt”, mint a “nagy tradis vérszövetséget”. Ettől még lehet, hogy én is tévedésben vagyok, meg az emberek nagy része a fentebbi vitában, de akkor megint csak azt tudom mondani, hogy maradt a Mein Kampf, magadnak kell utánajárnod. XD (Itt az oldalon amúgy pedzegették azt is, hogy lehet csak bizonyos nyelvű változatokban van benn ez a “szolga nép a magyar” duma, mivel a németeknél is volt azért cenzúra.) Ha pedig már olvastad és te nem láttál benne ilyet, vagy nem így gondolod, akkor ez már hitbeli kérdés, az meg olyan, mintha azon vitáznánk, hogy van-e Isten és ha van, hogy néz ki. XD

   • Na és akkor azt hiszem, ismét eljött az a pont, amikor azt kell mondjam, ennyi elég is volt. Megelőzendő a további “Rontomizálást”. =)

   • Pedig én is hozzátenném a magam két forintját. 🙂
    Nem nyújtom hosszúra, csak annyit tennék hozzá ehhez az egész eszmecseréhez, hogy vegye elő Edmund Vesenmayer 1943. december 14-én kelt jelentését Magyarországról. Ő még az jóindulatú nácik közé tartozott.

 11. “Ó, van, van! És valami van abban az elméletben, hiszen mindkét nép gyökereit nézve sztyeppei nomádok voltak, de azok közt ugye bár volt türk, finnugor meg miegymás. Nem lehet egyértelműen disztingválni, max. kultúra alapján (amiben a magyar inkább türk, a japán meg valami hasonló, mert régi japán leleteket az őslakókén, ajnukén kívül nem láttam.”

  Na igen, csak ők sokan már úgy adják elő, mintha mondjuk a japán legközelebbi rokon népe kapásból a magyar lenne, meg ilyesmi, ami azért erős. 😀

  “Bár az is vicces, ahogy a hungarizmus eszméje (ugye a magyar kultúra felsőbbrendű tudata) találkozik a démoni globalizáció hozta japán moslékkal, ami nem annyira moslék, hanem egyenesen nektár valami istennő csecséből szopva. =D Szóval erre csak egy hangos “LOOOL” lehet a felelet.”

  Tudod, ha valami olyanról van szó, amit ők is bírnak, akkor hirtelen a fanolás “felülírja” az ideológiájukat. 😀 Vagy valami “saját elmélettel” szépen megmagyarázzák maguknak, hogy bár a globalizáció rossz dolog, de az anime miért kivétel ez alól. 😀 (Mint ahogy ismerősünktől egyszer kérdezte a haverunk, hogy “azt hogy csinálod, hogy a valóságban utálod a melegeket, és hungarista vagy, de közben yaoi fangirl is?”, mire ő: “ez a kettő nem ugyanaz”. Mondom, megy ez. :D)

  • “Na igen, csak ők sokan már úgy adják elő, mintha mondjuk a japán legközelebbi rokon népe kapásból a magyar lenne, meg ilyesmi, ami azért erős. :D”

   Előbb hiszem el, hogy a legközelebb genetikai rokonaink a mutáns, Sziriuszról jött, űr- és dimenzióutazó reptilián szürke tengeri király rákok. Vagy az egerek, mint pándimenzionális lények az örök tudással felvértezve. 😀 És ha észérvekkel meg akarják magyarázni ezek miért nem, én csak annyit mondok neki, egy törülközővel a nyakamban, hogy “Akkor viszlát, és kösz a halakat.” 😀

   “Mint ahogy ismerősünktől egyszer kérdezte a haverunk, hogy “azt hogy csinálod, hogy a valóságban utálod a melegeket, és hungarista vagy, de közben yaoi fangirl is?”, mire ő: “ez a kettő nem ugyanaz”. Mondom, megy ez. :D)”

   Én azért rákérdeztem volna, hogy akkor mi a különbség. 😀 Attól hogy rajzolva van és fikció? Vagy mert az legalább tetszik? Vagy azért nem szereti a melegeket, mert nem részesítik őt életszerű yaoi látványban? 😀 (Tudom, ritka pofátlan lennék, de na… 😀 Valakinek annak is kell lennie… :D)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: