Öt éves a blog!

Egy újabb év, egy újabb összesítés…


Előszó

Hihetetlen, hogy repül az idő… Mint ha csak tegnap lett volna, mikor közzétettem az első bejegyzésemet, majd vártam, hogy szépen, lassan jöjjenek az emberek, és csordogáljanak a kommentek. Ehhez képest ma, 5 évvel a jeles a nap után ott tartok, hogy mindenfelé 100-as, 1000-res értékeket tudhatok magam mögött, aminek természetesen, még mindig nagyon örülök. Mint ahogy annak is, hogy még ennyi év után is él a blog.

Mint azt gondolom észrevettétek, mára a blog aktivitása sajnos visszaesett, körülbelül a felére. Az egykori, heti 2-3 bejegyzés helyett, általában 1-et szoktam összehozni, ami betudható a globális kedv, és időhiánynak, na meg az általános lustaságnak. Hiába no, ezt se olyan lelkesedéssel csinálom már, mint annak idején, ami valahol természetes.

Mindenesetre nem adom fel, ha ritkábban is, de lesznek postok, a tőlem megszokott stílusban, témákban. =)


Blog statisztikák

– Látogatók száma összesen: 655,385 találat
– Látogatók száma napi szinten: 312 találat átlagban.
– Bejegyzések száma: 522
– Kommentek száma: 12,294

Bevallom kissé csalódott vagyok, hogy a tavalyi 61 helyett, idén eddig, mindössze 45 bejegyzést sikerült csak összehoznom. Ennek ellenére, a látogatottsági adatok, még mindig messze az optimális szint felett vannak, aminek viszont örülök. Még inkább annak, hogy idén is több mint 1000 hozzászólás született, még ha ebből nem is mind idéz kellemes emlékeket. =)


Top 10 bejegyzés nézettség alapján
:

1. Yellowblight, avagy jelentés otaku frontról -> 18,133
2. Postal 2 – AWP (A Week in Paradise) Mod -> 13,525
3. Classic Games – v1 – Az epicek -> 11,471
4. Top 20 Best Anime -> 9,742
5. Dragon Age: Origins -> 6,988
6. Anime Sucks -> 6,655
7. The Elder Scrolls V: Skyrim -> 6,273
8. Panty & Stocking with Garterbelt – Egy “Angyali” történet -> 5,440
9. Top 20 Worst Anime (Elavult) -> 5,092
10. A nagy Elfen Lied kiértékelés -> 4,632

Egyike azon szektoroknak, ahol nem történt számottevő változás, a tavalyihoz képest. Mindössze kisebb-nagyobb erősödések történtek. Ami érdekes lehet, hogy a Tomcat megmondja, és a Bolygóközi támadótörpe, elég szép eredményeket értek el, annak ellenére, hogy mindkettő, viszonylag friss. Ha így haladnak tovább, jövőre esélyes, hogy TOP listára kerüljenek. Szintén feltörekvőben van A magyar anime közösség öröksége is.


Top 10 bejegyzés kommentek száma alapján:

1. Anime Sucks -> 162
2. Sword Art Online – Tápolj, vagy meghalsz! -> 153
3. A magyar anime közösség öröksége – Avagy az elitek átka -> 132
4. Bolygóközi támadótörpe -> 124
5. A nagy Elfen Lied kiértékelés -> 115
6. Animax… You are already Dead -> 109
7. Top 20 Worst Anime (Elavult) -> 107
8. Mondocon 2011 második felvonás -> 103
9. Maundocon Fail 2011 -> 101
10. Postal 2 – AWP (A Week in Paradise) Mod -> 101

Ahhoz képest, hogy itt aztán tényleg nem számítottam, számottevő változásra, max olyan apróságokra, mint hogy egyes helyezettek, helyet cserélnek, elég nagy meglepetés ért, mikor megláttam, hogy a Bolygóközi támadótörpe, máris az 5. helyre vette be magát, méghozzá elég stabilan.

Igaz ugyan, hogy ez jórészt az ott kirobbant KlK vitának tudható be, de statisztika szempontjából, az édes mindegy. =)


Top 10 kommentelő
:

1. Argus Solotov/Artemiev -> 486
2. Wagner -> 414
3. Titkos -> 387
4. Benyoboy -> 371
5. Foma -> 396
6. quke -> 291
7. Dodgers -> 260
8. Ricz -> 258
9. cheatergs -> 252
10. Junchi -> 221

Zoltán tartja még az első helyet, ám Titkos grafomániája, úgy tűnik itt is meghozta az eredményt. Egy év alatt, rögtön a 3. helyre ugrott fel, amire a blog történelmében, eddig még nem volt példa. =D A régiek persze tartják még a helyüket, de jönnek szépen felfelé az újak is. Ricz például 2 egész helyet javított.


Top 10 keresőszó
:

Hentai -> 8,566
Anime -> 4,272
Star Wars -> 2,566
Duke Nukem Forever -> 2,238
Shadow Warrior -> 1,917
Dragon Ball -> 1,573
Postal 2 -> 1,462
Stalker -> 1,324
Skinhead -> 931
Mugen -> 898

Van egy olyan érzésem, hogy a hentai, örökre a blogom top keresőszava marad, ami figyelemreméltó annak fényében, hogy egy szál bejegyzést se írtam még róla. =) Érdekes lehet még a skinhead előretörése, pedig róluk csak legutóbb értékeztem, vagyis pontosabban csak érintettem őket.


Top 10 Rám kattintók listája
:

1. junchidono.wordpress.com -> 6,160
2. hardcoregamer102.wordpress.com -> 5,202
3. benyoboy.wordpress.com -> 5,011
4. dodgers20.wordpress.com -> 4,523
5. youtube.com -> 4,285
6. myanimelist.net -> 3,176
7. facebook.com -> 2,451
8. naruto-kun.hu -> 1,858
9. animeaddicts.hu -> 1,606
10. sgforum.hu -> 1,441

Ami a keresőszavaknál a hentai, az a kattintásoknál úgy tűnik, hogy Junchi. =D Ahhoz képest, hogy egy jó ideje már ő sem blogol (ami egyébként igaz a további 3 helyezettre is) továbbra is kitartóan jó forrásnak bizonyul. Az igazi érdekesség azonban nem ez, hanem hogy a 4. helytől lefelé, szépen kiesett minden blogger, és a helyükre jöttek a közösségi felületek. Ami mondjuk zavar, hogy az AA kivételével, a többi hivatkozást sajnos nem tudom visszanyitni, de azért meg nem fogok regisztrálni. =)


Top 10 Rátok kattintók listája
:

1. junchidono.wordpress.com -> 6,403
2. hardcoregamer102.wordpress.com -> 6,224
3. benyoboy.wordpress.com -> 4,963
4. dodgers20.wordpress.com -> 4,460
5. soamarko.wordpress.com-> 3,266
6. thunder21.wordpress.com -> 1,759
7. dinkyyy.wordpress.com -> 1,538
8. sallylla.wordpress.com -> 1,358
9. siklara.wordpress.com -> 1,251
10. hitosan.wordpress.com -> 1,247

Junchi most már itt is magáénak tudhatja az első helyet, de Sallylla, és Siklara is növekedést könyvelhetnek el. Kár, hogy sajnos ők se aktívak már. =(

Végszó gyanánt, akárcsak tavaly, idén is köszönetet mondanék mindenkinek, aki ide ír, vagy csak szimplán olvas engem. Jövő ilyenkor, remélhetőleg ugyanitt. =)

Reklámok

34 hozzászólás to “Öt éves a blog!”

 1. “Ami a keresőszavaknál a hentai, az a kattintásoknál úgy tűnik, hogy Junchi. =D”

  Tudtam én, hogy istenadta perverz egy legény Junchi, kár is tagadnia. Csápos pornót uzsonnázik mahou shoujo lolikkal és nimfomán farkasemberekkel. =D

  Egyébként láthatóan mindig tartja magát a mondás, hogy “a pornóban nagy biznisz meg pénzek vannak”. Nem véletlen az az első számú keresőszavad. =D Mondjuk nálunk is az oldalon, de ne véletlen… Elég sokat tartunk számon, amit fordítottunk is, na meg a slusszpoén, hogy az inda-fiókunkon a top 6 nézettségben az első 4 hentai, az 5. a Pilot’s Love Song utolsó része, majd hentai dömping vezeti. És azok a nézettségi adatok 5 számjegyűek, a top 1-es lassan 50 ezres ráadásul emlékeim szerint. Nem kell ide mocskos gerillamarketing, agyba-szarba hirdetni, frászt: pornót kell fordítani és jönnek a nézők. =D — Lenne igaz, ha engem ez érdekelne, és nem az, hogy élvezem-e csinálni a fordítást.

  Az örökséges bejegyzésen néztem kommentszámban, mondjuk arról lehet beszélni, és kellett is. Már csak az a kérdés, hogy a lényegi rész miért a blogoszférában zajlott (oké, ment az IT fórumon is, de ott azért nem igazán a szubkult társadalom volt a fő téma.

  • Na ja, a 3 P elve (pénz, poén, pina) az itt is érvényes. =) Alapszabály, hogy ha valamiben dugás van, azzal szinte lehetetlen melléfogni.

   Az örökségesnél, szerintem egyszerűen arról van szó, hogy az ide látogatók többsége, hasonlóan mint én, egy ideje már benne van ebben a szubkultúrában, látott, tapasztalt már sok mindent, és az ilyen múltidézések, sok emléket felidéznek bennük is. Így mindenki hozzá tudja tenni a maga 20 forintját, méghozzá őszintén, úgy ahogy gondolja.

   A fórumokon, általában elég bajos az ilyesmi, és nem is nagyon szokták szeretni a modok, adminok. Főleg azért nem, mert az ilyen múltidézések alkalmával, elég nehéz megkerülni bizonyos érzékeny témák, sérelmek felhozását. Illetve egykori felületek, és bizonyos emberkék pellengérre állítását.

   Pont nemrég volt egy nagyobb múltidézés az Aoin, ami 2 hétig tartott, vagy 50 komment született, mire a helyi mod, egyszer csak bumm, törölte az egészet, méghozzá egy elég gyenge kifogásra hivatkozva. Vagyis hogy szerinte “túl sok on témát érintettünk az offtopicban”, amiben némi igazság ugyan valóban volt, de ettől még látszott, hogy igazából nem ez volt a valódi ok, hanem inkább az, hogy olyan témákat, emberkéket kritizáltunk, ami neki nem tetszett.

 2. Ejj, de le vagyok mostanság a blogos dolgokkal maradva (kommentelés, whatever), de azért egy Happy Blogsdayt leszek oly’ anti-tapló itt hagyni.

  És ha most megbocsátotok, meghallgatásra sietek.

  • Ahogy Titkosnak is írtam múltkor, semmi gond, a blog megvár. Amúgy se írok manapság annyit, hogy oly gyorsan elveszne egy-egy bejegyzés, a sűrűjében. =)

 3. Szeretném megköszönni a szüleimnek, a lánytestvéreimnek, az AMD-nek és a Soproni Sörgyárnak!

 4. Boldog Szülinapot a blognak! 😀

  “Zoltán tartja még az első helyet, ám Titkos grafomániája, úgy tűnik itt is meghozta az eredményt. Egy év alatt, rögtön a 3. helyre ugrott fel, amire a blog történelmében, eddig még nem volt példa. =D”

  XDDD Amúgy ja, igazából nekem is az ugrott be, hogy látszik, hogy mihelyt “normálosodni” kezdtél két évvel korábbi énedhez képest és jobban kijöttünk, úgy egyből nekem is nagyobb kedvem lett ide járogatnom, aztán ahogy az lenni szokott, elő is tört belőlem a grafománia. 😀 XDDD

  “Pont nemrég volt egy nagyobb múltidézés az Aoin, ami 2 hétig tartott, vagy 50 komment született, mire a helyi mod, egyszer csak bumm, törölte az egészet, méghozzá egy elég gyenge kifogásra hivatkozva. Vagyis hogy szerinte “túl sok on témát érintettünk az offtopicban”, amiben némi igazság ugyan valóban volt, de ettől még látszott, hogy igazából nem ez volt a valódi ok, hanem inkább az, hogy olyan témákat, emberkéket kritizáltunk, ami neki nem tetszett.”

  Amúgy amiatt a húzásai miatt egy kissé a mai napig fújok rá, bár nem is magáért a törlését, hanem:

  -mert indokolatlan volt

  -mert pont akkor sikerült belerondítani a buliba, amikor épp mindenki tök jól elbeszélgetett.

  -mert az egész tényleg csak arról szólt, hogy maga a téma őt zavarja (ami egy dolog, de ha nem sért fórumszabályokat, akkor nem kéne csak úgy önkényesen törölgetnie)

  -mert úgy látom, ez is csak azt bizonyítja, hogy még mindig él egyes emberekben ez a “XY érinthetetlen!”-kultusz, avagy mondhatnám úgy is, hogy ahogy a mangákban egyes karaktereket véd a “plot-shield”, úgy az “ősanimések” közt is vannak ilyen “félistenek”, akikről csak csupa szép és jót szabad írni, különben lesújt a modkalapács. (Jelen esetben ez ugye most muffin volt, de messze nem ő az egyetlen ilyen.) Ez a “személyi kultusz” meg csak azért zavar, mert eleve ha anno nem hagyják, hogy ekkora arcuk nőjön az ilyeneknek, senkit nem tudtak volna hosszútávon terrorizálni, de oké, tegyük fel, hogy megértem, hogy akkoriban paráztak tőlük, mert “hatalmuk volt”, de manapság, amikor már évek óta rohadtul nincsenek benne az egész fandom középpontjában, végleg nem értem, hogy miért kellett még így utólag is “szentté avatni” őket, na mindegy…

  -mert az egész beszélgetést lazán le”nostalgiafaggotry”-zte, miközben ő meg Rózsaszín Loliland állandó állampolgára, sőt, polgármestere 😛

  -mert miután Hikari is szólt neki privátban, hogy azért ez erős volt, lelki sérelmét úgy “torolta meg”, hogy elkezdett kioktatós/gagyi poénos posokat nyomni zsinórban. Ruinak beírt valami 4chan-szintű hülyeséget, hogy “vigyázz, ha XY-kun-t szidod, megtalál az imoutója!”, az én KyoAni-s postomra pedig beírta, hogy furcsa, hogy nem bírom a lolikat és a Fumoffut meg dicsérem, amikor pont annak a főszereplője loli. (Itt egyébként a mai napig nem értem, hogy kire gondolt, mert nem hogy a főszereplő sem az, de az egész gárdából nem ugrik be egyetlen loli sem, de mindegy, mert erre majd reagálok is Aoin, ha oda jutok.) Amúgy ez nem is lett volna olyan feltűnő, ha paTKany amúgy nem évi egy postot írna (és általában az is csak arról szól, hogy Szilveszterkor összeírja, hogy mik voltak számára az év animéi), de pont így a törölgetés után rohadtul szemet szúrt, hogy mintha az egész csak arról szólna, hogy: “Na, még az admin is mellétek állt, de ha az offtopicból mostantól nem is szabad törölnöm, legalább még baszakodok picit veletek.” Mindegy, majdcsak megunja… XD (Mondjuk kicsit sajnálom, hogy ő is már csak “nagyőreg-stílusban” tudja nyomni ezt az egész fórumosdit, meg hogy ennyire beszippantotta a lolik világa, mert amúgy vele még lenne is bőven miről dumálni, elég sok animét látott ahhoz, hogy legyen témaalapanyag. :D)

  Na, ezt le kellett ide írnom, mivel Aoiról értelemszerűen törölné az egészet, elvégre amikor muffint veséztük ki, azt is szépen “visszavágta”, pedig ahogy ebben a fentiben, úgy abban sem volt hazugság, max némi túlzás, de az sem sok. XD

  http://www.aoianime.hu/forum/viewtopic.php?p=157007#p157007

  Ezt meg nem is értem, mármint Aoin PONT nem jellemző az ilyenfajta vélemény, még ha valaki rühell is egy animét, azt elég szépen és részletesen ki szokta elemezni, szóval ez a “no comment, jó szar volt, 2/10” stílus inkább az Usteam fórumról rémlik nekem, azoknak meg nyugodtan másolgassa csak be paTKany, velük eleve lehetelten normálisan vitázni, már én is próbáltam, de nem ment. 😀 XD

  • Ne is mond, több mint fél óráig írtam az utolsó kommentet, aztán alig hogy elküldtem, nem sokkal később jött Pati “takarítani”. Mondjuk én már sokkal régebb óta fújok rá, mert ugyanezt csinálta akkor is, amikor anno Kashim, Jim, meg én, a conról, CP-ről kezdtünk el társalogni az offtopicban. Csak akkor épp azt a zseniális kifogást találta ki, hogy “tárhelypocsékolás erről beszélni”.

   Vagy ott volt ugye az az eset, amikor Dodgers, Wagner, meg én, leírtuk a nem épp pozitív véleményünket az MM!-ről, ő meg alig fél perc múlva ott termett, és kapásból törölte a hozzászólásainkat. Emlékszem, Wagneral már azon poénkodtunk privátban, hogy biztos van valami beépített detektor a fórumban, ami ha loli/moe kritikát érzékel, akkor máris küldi a vészjelzést Patinak, aki ilyenkor pockyt, figurát eldobva, rohan törölni. XD

   “mert az egész beszélgetést lazán le”nostalgiafaggotry”-zte, miközben ő meg Rózsaszín Loliland állandó állampolgára, sőt, polgármestere” -> Mondjuk engem a rózsaszín betűk, meg a kretén moe emotionök, már alapból is irritálnak. =)

   “Ruinak beírt valami 4chan-szintű hülyeséget, hogy “vigyázz, ha XY-kun-t szidod, megtalál az imoutója!”, az én KyoAni-s postomra pedig beírta, hogy furcsa, hogy nem bírom a lolikat és a Fumoffut meg dicsérem, amikor pont annak a főszereplője loli.” -> Vettem észre. =) A Fumoffus loli szövegen én is csak néztem, amolyan “Da hell?” alapon. Viszont amin tényleg szinte felröhögtem, az volt, mikor a Hyoukára azt mondta, hogy az intellektuális humor. 3 évvel ezelőtt, ezekre tuti be trollkodtam volna valamit, de most inkább csak kivártam, na meg úgyis törölné. =)

   “Ezt meg nem is értem, mármint Aoin PONT nem jellemző az ilyenfajta vélemény” -> Őszintén? Nekem volt egy olyan érzésem, pláne mert az én egyik kommentem részletére reagált, hogy ezt lehet nekem szánta, mint egyfajta burkolt célzást.

   Egyébként nekem se rémlett, hogy valaha lett volna ott ilyen. Direkt rá is kerestem, hogy esetleg volt e, de nem talált semmit. Ergo, ha ez nem valami burkolt célzás akart lenni, akkor passzolom, mire gondolhatott. Mindenesetre azért leírtam neki, hogy egy “No comment. 2/10.” kommentet azért elég erős túlzás, fikázásként értelmezni.

   A mufurcos témához még annyit, hogy igen, lehet nem volt épp a legkorrektebb dolog, hogy őt, meg még néhány egykori pártfogóját, előhúztuk (még úgy se, hogy évek óta nem járna oda). Csak hogy itt azt is figyelembe kellett volna venni azért, hogy ez amúgy enyhén szólva nem alaptalanul történt meg.

   Persze lehet őt azzal mentegetni, hogy voltak neki értelmes gondolatai is, meg hogy ő “letett valamit az asztalra”. (Bár szvsz, inkább ne tette volna le, legalább is ne abban a formában.) Viszont ez még nem változtat a tényem, miszerint akárhol is tűnt fel, akármilyen közösségbe is lépett be, ott rövid időn belül megutálták, az elviselhetetlen stílusa, a nagy arca, és kompromisszumképtelensége miatt. Ez pedig, bizony nem múlt el nyomtalanul.

   Én legalább is nem tudok még egy olyanról figuráról így animés körben, akit egy fórumról, kapára, kaszára kapva elüldöztek. Egy másik fórumon, amint lankadt a moderáció, rögvest szétoltották. Egy harmadik fórumon pedig, kvázi “merényletet” szerveztek, és követtek el ellene.

  • “Ne is mond, több mint fél óráig írtam az utolsó kommentet, aztán alig hogy elküldtem, nem sokkal később jött Pati “takarítani”. Mondjuk én már sokkal régebb óta fújok rá, mert ugyanezt csinálta akkor is, amikor anno Kashim, Jim, meg én, a conról, CP-ről kezdtünk el társalogni az offtopicban. Csak akkor épp azt a zseniális kifogást találta ki, hogy “tárhelypocsékolás erről beszélni”.”

   Ja igaz is, ennél is ott voltam, csak már elfelejtettem, de így sorba véve tényleg fura, hogy amint kialakul valami jó kis dumálás, egyből törölgetnie kell. Az fáj neki, hogy mi nem csak a plüssfiguráinkkal tudunk eszmét cserélni és nem csak anime témában, vagy mi? 😛 XD

   “Vagy ott volt ugye az az eset, amikor Dodgers, Wagner, meg én, leírtuk a nem épp pozitív véleményünket az MM!-ről, ő meg alig fél perc múlva ott termett, és kapásból törölte a hozzászólásainkat. Emlékszem, Wagneral már azon poénkodtunk privátban, hogy biztos van valami beépített detektor a fórumban, ami ha loli/moe kritikát érzékel, akkor máris küldi a vészjelzést Patinak, aki ilyenkor pockyt, figurát eldobva, rohan törölni. XD”

   Halványan még ez is rémlik, de amúgy ja, tényleg mindig ugrik erre a loli-témára, ráadásul néha elég hülye módokon. Lásd most Aoin az új animék topicját, ahol még csak be sem szóltam a lolikra, szimplán az Amagi Brillaint Parkot védtem azzal, hogy mintha a KyoAni is kezdene végre kijönni a szokásos moeloli-színvonalból, amit korábban képviselt (még ha lassan is). Erre fel neki ebből egy “Loli Háborút” kellett kirobbantania, ami mostanra ott tart, hogy már mindenki a fejét vakarja az ilyen “Tessa is egy loli, vagy ő nem az, akkor Konatát sincs jogod annak hívni!” mondatai miatt. XD Aztán kínjában most már mindenkit meg akar rugdosni, pl. ilyeneket ír, hogy szerinte a Code Geass, meg a Cross Ange színvonalban teljesen ugyanolyan. A legjobb az, hogy persze a neki feltett, érveléses kérdésekre már nincs sok kedve válaszolni, szóval pl. amikor kínomban már képekkel illusztrálva kérdeztem meg tőle, hogy komolyan gondolja-e, hogy nem lát alkatbeli különbséget egy Tessa és egy Skuld között, arra “udvariasan” semmit nem reagált. XD

   “Mondjuk engem a rózsaszín betűk, meg a kretén moe emotionök, már alapból is irritálnak. =)”

   Az egy dolog, de felőlem még nyomathatná is, ha neki bejön ez a stílus, csak legalább ne próbálná meg mindenki torkán erőszakkal lenyomni, meg beállítani úgy, hogy igazából ilyen az “igazi anime fan” és mi vagyunk az “oldfagek”, a “nosztalgiások”, meg mit tudom én még micsodák… ^^” Ha megfigyeled, a lolivédős dumái is igazából mind arra futnak ki, hogy bevédje az ő maga kis világát. Nem vagyok egy Lugger-fanboy, de ennél még ő is jobb volt: nyíltan hirdette, hogy ő egy pedomaci és meg sem próbálta kimagyarázni magát a helyzetből. XD paTKany sajnos nem ilyen, pedig eskü, hogy egy “coming out” után sokkal könnyebb lenne neki is minden. XD Helyette inkább azt bizonygatja, hogy márpedig a KyoAni sorozataiban alig van loli, mert ha kiderül, hogy mégis van, akkor azt is be kell ismernie, hogy ő igazából ezeket fanolja, azt meg valamiért nem akarja. (De haladunk, legalább már annyit elismert, hogy ezek moeshow-k, ő pedig épp ezért nézi őket. XD)

   “Vettem észre. =) A Fumoffus loli szövegen én is csak néztem, amolyan “Da hell?” alapon. Viszont amin tényleg szinte felröhögtem, az volt, mikor a Hyoukára azt mondta, hogy az intellektuális humor. 3 évvel ezelőtt, ezekre tuti be trollkodtam volna valamit, de most inkább csak kivártam, na meg úgyis törölné. =)”

   Na igen, a Fumoffuról frankón nem tudtam, hogy mit akar. Azóta kiderült, hogy Tessára célzott, de ettől csak még WTF-ebb lett az egész, Surcival most ketten magyarázzuk neki, hogy a moe karakter nem egyenlő feltétlenül a lolival. Amiket a Hyoukára, illetve a Nichijoura írt, azokkal sokat nem tudtam kezdeni, mivel egyiket sem láttam még, de mondjuk úgy, hogy nem látom bennük, hogy annyira elrugaszkodnának a szokásos KyoAni-s színvonaltól. Ahogy neki is írtam, akkor mondhatnánk, hogy a Free! is “egyedi”, mivel abban kivételesen a női nézők felé nyitott a stúdió, plusz végre legalább ez az egész azt hozta magával, hogy az abban szereplő csajok karakterdizájnja sem konvergált egy alsós felé. 😀 Amúgy szerintem se trollkodj be rá, már csak azért sem, mert ha már “összeesküvés-elméletek”, én most frankón úgy érzem, hogy ezt az egész “mindenkibe belerúgok” postáradatot azért csinálja, hátha valamelyikünknél elszakad a cérna, aztán akkor mehet “sírni” Hikarihoz, hogy “látod, mondtam én, hogy törölni kell ezeket a postokat, te szabad kezed adtál nekik és nézd, mit műveltek!”, de ez ugye addig nem működik, amíg mi nem harapunk rá a “csalijaira” és higgadtan reagálgatunk. 🙂 (Max ő fog egyre több hülyeséget össszehordani dühében, amit már egyébként elkezdett Tessával és folytatta a tolószékes loli rambóval, bár utóbbin legalább röhögtem egy jót. XDDD)

   “Őszintén? Nekem volt egy olyan érzésem, pláne mert az én egyik kommentem részletére reagált, hogy ezt lehet nekem szánta, mint egyfajta burkolt célzást.”

   Ezt sem tartom kizártnak, egyrészt, mert ahogy te is írod, más értelme nem nagyon volt az egész postjának, másrészt meg most játssza ezt a “bekóstolok mindenkit, aki benne volt pár hete a nosztalgia-buliban” dolgot (voltál már te, Rui, Surci, én, stb.) és ugye téged mi mással is “találna meg”, mint azzal, hogy felhozza a két évvel korábbi beszólogatásaidat. De mondjuk azt is jól lereagáltad, szóval sokat nem ért vele. 🙂 Bevallom, azt csodálom, hogy Dodgerre még nem ugrott rá, amikor a múltkor le merte írni, hogy a Vividred Operation csak addig élvezhető, amíg nem próbálja magát a sorozat komolyan venni, elvégre paTkanynál már egy ilyen post is simán “loligyalázás” kategóriás. 😀

   Mufurc témához: Igen, szóval egyrészt ezt a “szentté avatást” nem értem, másrészt meg senki nem vonta kétségbe, hogy csinált azért olyan dolgokat is, ami anno a fandom épülését szolgálta (bár ha megnézem, hogy mondjuk Meglivorn, vagy Acheron mi mindent csinált, muffin még így is a trió leggyengébb tagjaként muzsikál), de ettől még fórumon sokszor egy bunkó paraszt volt. Kissé olyan ez az “ősfanok sztorija”, mint a történelemhamisítás, vagy a “hogyan ítéljük meg Hitlert?” örökzöld téma. Utóbbinál ugye az van, hogy muszáj minimum a Sátánként ábrázolni, lásd anno a Bukás című film körüli balhét, pedig az nem mintha holokausztot tagadott volna, vagy bármi ilyesmi, szimplán csak bemutatta, hogy azért volt a führernek egy emberi oldala is és nem ordibált, meg zsidót irtott 24 órában. Mégis mindenki kibukott tőle, hogy “úristen, humanizálják Hitlert!” XD Na, egy picit ez az egész ősfan téma is hasonló, csak fordítva: rájuk csakis úgy szabad emlékezni és utalni, mint valami messiásokra, akik anno “felépítették a fandomot” és nélkülük itt nem is lenne magyar animés közösség, vagy legalábbis nem ilyen formában. Ha az ember hozzá meri tenni, hogy “oké, ebben van valami, de amellett pl. X egy tajparaszt volt emberileg, Y meg egy morgós “nagypapa””, akkor egyből levegő után kapkodnak, hogy a “szenteket” hogy mered ily szavakkal illetni. 😀 Na engem leginkább csak ez csesz fel az ügyben. XD

   • “így sorba véve tényleg fura, hogy amint kialakul valami jó kis dumálás, egyből törölgetnie kell. Az fáj neki, hogy mi nem csak a plüssfiguráinkkal tudunk eszmét cserélni és nem csak anime témában, vagy mi?” -> Valószínűleg. =) Egyébként az ilyen “ha jó a buli, megyek és elrontom!” akcióin túl, ami hasonlóan zavaró szokott lenni, amikor hetekkel, hónapokkal később jut eszébe, hogy látott valami neki nem tetszőt, majd alattomos, nevéhez hű, patkány módon törölgetni kezd. Aztán utólag csak les az ember, hogy hová tűntek a kommentjei? =/ Ráadásul, még csak arra se veszi a fáradtságot, hogy legalább alapos munkát végezzen, mert a kommenteket ugyan, patkány módra szétrágja, de közben nem egyszer benn felejti, például az idézéseket, a többi kommentben.

    “egy “Loli Háborút” kellett kirobbantania, ami mostanra ott tart, hogy már mindenki a fejét vakarja az ilyen “Tessa is egy loli, vagy ő nem az, akkor Konatát sincs jogod annak hívni!” mondatai miatt.” -> Na igen, ezt a fajta arcozást, sose szerettem. Többek közt Mufurc is ezzel borított ki rendre, hogy mindenkinek meg akarta mondani, hogy miről, mit kell gondolnia. Aztán ha ellentmondtál, te lettél a hülye. Patkány is mint ha nagyon erre gyúrna, csak ő más taktikát alkalmaz. Nem direkt támad neki az embernek, hanem inkább sunyi módon arra utazik, hogy kizökkentsen, és aztán valami hülye indokkal, kimoderálhasson.

    “ilyeneket ír, hogy szerinte a Code Geass, meg a Cross Ange színvonalban teljesen ugyanolyan.” -> Miközben ment a vita, kíváncsiságból rákerestem erre az animura. Viszont amikor google, egyből egy ilyet nyomott a pofámba: http://commiesubs.com/wp-content/uploads/2014/10/wpid-Commie-Cross-Ange-Tenshi-to-Ryuu-no-Rondo-01-2C643122.mkv.png akkor a tapasztalat bizony azt mondatta velem, hogy:

    1; Ezt az animét se a story fogja eladni.
    2; Sanszosan az lesz majd vele a baj, mint általában az ilyenekkel, vagyis hogy komolynak, túl komolytalan. Komolytalannak viszont, túl komoly.

    Rólam amúgy sok minden elmondható, csak az nem, hogy elfogult lennék a Code Geassel kapcsolatban. De azt még én is látom, hogy a Cross Ange, nem hogy nem ugyanolyan, de legalább két hellyel rosszabb tőle. Szóval nem véletlen, hogy mikor még a Geass első évada futott, ott a fanok főleg a történet alakulásáról, karakterek jelleméről beszéltek, még az Angenél inkább a “yuri sex scene” hódít. =D

    “A legjobb az, hogy persze a neki feltett, érveléses kérdésekre már nincs sok kedve válaszolni, szóval pl. amikor kínomban már képekkel illusztrálva kérdeztem meg tőle, hogy komolyan gondolja-e, hogy nem lát alkatbeli különbséget egy Tessa és egy Skuld között, arra “udvariasan” semmit nem reagált.” -> Igen, ez is egy bevett taktika az ilyen emberkéknél, hogy kiprovokál egy vitát, aztán mikor úgy érzi, hogy a vita menete, ellene fordult, akkor megengedi magának azt a luxust, hogy ignorálja ezeket a kényes részeket.

    Mint amikor Endynek én már 4. alkalommal írtam le, hogy nem az SM volt az első magical girl, de ő csak hajtotta tovább a saját hülyeségét. Mint ha ugyanannak a hülyeségnek, a sokadik elmondása, majd legitimizálná, az ő “igazát”. =D

    “Ha megfigyeled, a lolivédős dumái is igazából mind arra futnak ki, hogy bevédje az ő maga kis világát.” -> Ez jellemző vonása az ősfanoknak, hogy a saját kis elméleteikre, nézeteikre, kvázi felülbírálhatatlan igazságokként tekintenek, amik mellett a végsőkig képesek kitartani. A legviccesebb pedig az, amikor az ilyenek érveket kérnek, miközben azok már rég ott vannak előttük, csak nem akarják azt bevallani, hogy valójában nem kíváncsiak ők, az égvilágon semmiféle érvre. Sőt, igazából vitatkozni se akarnak ők veled, mert az számukra nem kérdés, hanem magától értetődő, hogy te tévedsz, és nekik van igazuk. Egy dolgot akarnak ők valójában, hogy igazat adj nekik, aztán ha ez nem jön össze, akkor te leszel a troll, a “nem igazi animés”, meg a többi hasonló faszság.

    “Amúgy szerintem se trollkodj be rá, már csak azért sem, mert ha már “összeesküvés-elméletek”, én most frankón úgy érzem, hogy ezt az egész “mindenkibe belerúgok” postáradatot azért csinálja, hátha valamelyikünknél elszakad a cérna, aztán akkor mehet “sírni” Hikarihoz, hogy “látod, mondtam én, hogy törölni kell ezeket a postokat, te szabad kezed adtál nekik és nézd, mit műveltek!”, de ez ugye addig nem működik, amíg mi nem harapunk rá a “csalijaira” és higgadtan reagálgatunk” -> Ezért is nem mentem bele azóta se, mert egyrészt jó nekem a nézők sorából élvezni a műsort, másrészt amilyen suttyó, én kinézem belőle, hogy megint csak az alkalomra vár. =)

    “ugye téged mi mással is “találna meg”, mint azzal, hogy felhozza a két évvel korábbi beszólogatásaidat.” -> Akkor bizony elég rosszul csinálja, plusz le is van maradva egy kicsit. Nem is beszélve arról, hogy amikor én provokálni akartam, akkor sohase ilyen “No comment. 2/10” stílusban csináltam, hanem inkább egyes elemeket kezdtem ki, nem épp korrekt hangnemben. =) Persze neki, aki mindent a moe szemüvegen keresztül lát, lehet hogy ennyivel értek fel, még a moderáltabb kritikáim is. =D

    “Kissé olyan ez az “ősfanok sztorija”, mint a történelemhamisítás, vagy a “hogyan ítéljük meg Hitlert?” örökzöld téma.” -> Nekem is az jutott eszembe, hogy Muffot mentegetni, némi túlzással élve olyan, mint ha valaki Hitlert mentegetné, például azzal, hogy: “Igaz, hogy felégette európát, de hát amúgy meg milyen szép, realista képeket festett!”. =D

   • “majd alattomos, nevéhez hű, patkány módon törölgetni kezd”

    “…mert a kommenteket ugyan, patkány módra szétrágja…”

    XDDDDDDD De amúgy igen, ezt párszor én is tapasztaltam már, hogy így “sutyiban” moderálgat, még olyan is rémlik, hogy több hónapos, vagy fél éves “késéssel” szedett ki valamit. Ilyenkor nem tudom, hogy szelektív a memóriája és akkor ugrik be neki, hogy “ja tényleg, ezt egy fél éve törölni akarom már, csak valahogy eddig mindig elfelejtettem”, vagy pedig “balhé közben” nem mer moderálni (mert olyan felhördülés kap, mint legutóbb), ezért szépen megvárja, amíg “elül a vihar”, aztán “titokban”, “egyedül” visszamegy és kimoderálja? Mondjuk sanszos, hogy az utóbbi, csak tudnám, mi a franctól fél, ha ő a mod? XD (Max attól, hogy Hikari berág rá, mert sokan “kérik miatta a panaszkönyvet”, aztán “kiszavazzuk” a végén, dehát ezt meg könnyű elkerülni: nem kéne ilyen paraszt, kötekedő módon moderálgatnia. XD) Mindenesetre az ilyen sokszor előkerült “loli vitákat” is azért játszom le újra és újra többe között, mert a fene tudja, lehet, hogy leírtam már tízszer ezen a fórumon a véleményem róluk, csak abból a tízből paTKany azóta nyolc postot kitörölt. XDDD Uson játszottak amúgy hasonlót, de azok legalább nem titkolták, épp csak azt le nem írták, hogy “figyelj öreg, ha nálunk szidod a lolikat, repülsz!”, de eléggé ez volt az üzenet, amikor hasonló vita alakult ki egyszer. XD Az rémlik, hogy kaptam valami “egy normális fórumon már rég ki lennél ezért moderálva” dumát az egyik modtól, ergo szerintük ők még kedvesek és toleránsak voltak velem. 😀 (Igaz, hogy trollnak neveztek, ők is elkezdtek kötözködő stílusban írogatni nekem, stb-stb., dehát ugye ez náluk simán belefér, ha a szent lolikat kell megvédelmezniük. :D)

    Cross Angéhez: Kb. jól látod a helyzetet és igazából ebben az animében az alig takaró mecha-ruha, vagy a “seggre tapadt kamera” még csak a jéghegy csúcsa. XD Szal én anno már az openingen röhögtem, ugyanis van benne egy jelenet, amiben a csajok valami égő városos háttér előtt sorban “menetelnek”, de közben úgy riszálják a csípőjüket, mintha egy kifutón lépdelnének. XD Azért láttam már animében kamera felé sétáló csajokat és nem, még azok sem mozognak így, hiába rajzfilmfigurák, szóval ezt direkt ilyenre rajzolták meg. XD De ezen kívül volt ebben eddig minden: nőket erőszakoló leszbi főkapitány, mérgeskígyó, ami persze csakis belső combon tud harapni egy csajt, sehol máshol, aztán moe csaj, akit csak arra használtak fel, hogy egy epizódon belül látványos véresős jelenet kíséretében végezzék ki (olyasmit akartak, mint anno Mamival a Madokában a Shaft, de még ott is jobban működött, mint itt), illetve a paTKany által is felemlegetett “tolószékes rambó loli”, ami szerinte pont azt bizonyítja, hogy mennyire nem klisés sorozat az Ange, számomra meg azt, hogy nem csak klisés, de baromira debil is. XD

    De egyébként tényleg az van, hogy Surci itt kb. szépen összefoglalta, hogy mi a gond vele:

    http://www.aoianime.hu/forum/viewtopic.php?p=156995#p156995

    Code Geass-es összehasonlításhoz: Igen, szóval az a sorozat sem volt hibátlan, bár nekem ott van a kedvenceim között, de még így sem mondanám rá, hogy azért minden ízében tökéletes lenne, viszont így ettől függetlenül is minőségben azért egy másik szint. Szóval ez a “a Cross Ange tök ugyanolyan, mint a Code Geass”, kb. akkora baromság volt paTKany részéről, mint a “Tessa legalább annyira loli, mint Skuld, Sasami, vagy akár Konata” mondat. Ilyenkor tényleg nem tudom, hogy ennyire igénytelen, vagy pedig tényleg valami olyan alapvető emberi képesség hiányzik belőle, ami a legtöbb emberben megvan. XD (Szal mit tudom én, olyasmi lehet ez, mint a színtévesztés, hogy csak bizonyos embereknél jelentkezik, de azok nem látják azt, ami másnak tök egyértelmű. XD Bár sanszos, hogy inkább az igénytelenségről, meg a “megeszek én mindent, csak anime legyen” ízlésről lesz itt szó. XD) Amúgy alig tudom elhinni, hogy még paTKanynak is vannak nem kedvelt animéi, illetve olyan karaktertípusok, amik őt idegesítik, mert ahogy írogat, simán elhinném róla, hogy ő tényleg az a “megeszem én a szart is!”-fajta anime szempontból. XD

    Ja és te is jól írtad, hogy: “2; Sanszosan az lesz majd vele a baj, mint általában az ilyenekkel, vagyis hogy komolynak, túl komolytalan. Komolytalannak viszont, túl komoly.”

    Igen. Lehetett volna Code Geass-szerűen komoly (ahol a poénok mellett azért igen durva dolgok történtek), vagy csinálhatták volna olyanra, mint pár éve a Bones a Star Drivert, ami magát sem vette komolyan és így végig baromi jót szórakoztunk rajta az Aoisokkal (komolyan, ha megnézed a topicot, láthatod, hogy az nem is kapott rossz értékeléseket, nekem is csak az fájt, hogy a végén semmit nem magyaráztam meg benne, de azért az élmény határozottan kellemes volt XD), de a Cross Ange kb. mintha egyszerre akarna mindkettő lenni, viszont így a két hatás kioltja egymást. Randomba megölnek karaktereket, de olyan hülyén/érdektelenül, hogy a még a néző pulzusa sem ugrik meg tőle, utána jön egy epizód, ahol már onsenes, meg strandos baromkodás van, teljesen elfelejtve, hogy elvileg ez valami királyi családos-árulásos történet lenne, majd a rákövetkező részben úgy próbálják újra “darkra” venni a figurát, hogy behozzák a főhősnő tolószékes húgát, aki késsel támad rá, stb. XDDD Szóval én bírom úgy a Sunrise cuccok 80%-át, de erre Sunrise fanboyként is azt mondom, hogy eléggé eltoszták az eddigi részek alapján. XD Persze még bármi kisülhet belőle, a felénél sem járunk, de kétlem, hogy ilyen barom jelenetek után hirtelen megjavulna a rendezés, vagy ilyesmi. XD Ennek ellenére nem mondom, hogy nézhetetlen, de ahogy Aoin is írtam, kb. ilyen guilty pleasure röhögésnek jó, vagy facepalmozásnak, amikor már röhögni sem tudsz a kínosabbnál kínosabb jeleneteken. XD

    “Igen, ez is egy bevett taktika az ilyen emberkéknél, hogy kiprovokál egy vitát, aztán mikor úgy érzi, hogy a vita menete, ellene fordult, akkor megengedi magának azt a luxust, hogy ignorálja ezeket a kényes részeket.”

    De akkor legalább hallgatna el örökre, már ami ezt a témát illeti. 😀 De nem, mert mondjuk fél év múlva megint jön valaki (nem feltétlenül én), aki beír valami olyasmit a lolikról, ami Patinak nem tetszik, megint ÚJRA előveszi UGYANEZEKET a dumákat, mint mondjuk amiket most használt velem szemben, aztán ha esetleg én megint “bevédem” a srácot, meg a saját igazam és felteszek neki kérdéseket, akkor megint elhallgat. XD És nem unja meg. XD Persze mondhatnánk, hogy én sem, viszont ez már rég nem arról szól, hogy én provokálnék, vagy kezdenék loli-vitát, jellemzően ő repül rá a legkisebb ilyen félmondatra is. Pl. most a “Milyen mangát olvasol mostanában?” topicba beírt Vree, aki ugyan nem túl gyakran postol, de legalább van mit mondania, most is simán összehozott egy olyasmi tl;dr-t, mint amilyet én szoktam. XD (Na jó…úgy a felét annak. XDDD) Ám sajnos “elkövetett egy hibát”, le mert írni egy ilyen mondatot, hogy: “Aki írta, az egyhén pedofil lehet (nem mintha japán mangakáknál ritka lenne…), ettől most tekintsünk el.” Komolyan, csodálom, hogy erre paTKany még nem repült rá, bár igaz, itt nem a moelolikat támadta, hanem egy mangakát, de volt már rá példa, hogy paTKany a pedók jogait is nagyon védte, épp csak nem létező ember, hanem rajzolt férfi személyéről volt szó. Igaz is, ha már ezt felhoztam, el is mesélem, mert szintén itt történt Aoin.

    Szóval a Mai Otome anime a vége felé járt és mutattak egy olyasmi jelenetet, hogy az egyik csaj felajánlja magát annak a pasasnak, aki amúgy korban kb. az apja lehetne (a csaj volt olyan 14 talán, a hapsi 30, vagy több), plusz a nevelőapja is volt (valami bunkerben találta kb. 6-7 évesen, vagy még fiatalabban és ő nevelte úgy 12-13-14 éves koráig), a csaj viszont közben belezúgott. (Ugye ez már eléggé hülye felállás, de lesz ez még így sem… XD) Na és elkezd neki vetkőzni, amire egyrészt az a csaj ürügye, hogy szerelmes a fazonba, a másik meg az, hogy a sztori szerint a testükben lévő nanogépek megsemmisülnek, ha spermával érintkeznek (esküszöm, ezt még ennél tudományosabb formában is magyarázták az animében, avagy jó ürügy arra, hogyan garantáljuk az otakuknak, hogy a kedvencük tutira szűz maradt XDDD), tehát azt is el akarta érni, hogy “vegye el a szupererejét” a faszi, mert akkor lehet, hogy háború sem lett volna. (Hosszú lenne ezt most elmagyarázni, a lényeg, hogy két “szuperhero” csaj között volt a végső harc, amit ez úgy akart elodázni, hogy elveszti az erejét.) Na, lényeg a lényeg: nem láttuk az utolsó részig, hogy ennek a jelenetnek végülis mi lett a folytatása (amúgy nem tették meg, de ez most mindegy XD), ezért hát a fanok a fórumon kombinálni kezdtek. Egyrészt arról, hogy vajon megtörtént-e, másrészt arról, hogy melyik szereplőnek milyen “élőnye” vagy oka lenne erre, hogy megtegye. A csaj részéről ugye érthető volt a dolog, bár kissé morbid a nevelőapádat megkívánni, de tegyük hozzá, hogy voltak neki saját szülei és amikor ezzel a fazonnal találkozott, már tényleg olyan 6-7 éves volt, lehet kicsit idősebb is, így ezt még megmagyarázták azzal, hogy egyfajta “megmentő hőst” látott benne kislányként és ebből lett később szerelem, ahogy kamaszkorba lépett. Na, viszont a pali esetében már jóval aggályosabb volt a dolog: egyrészt a történet szerint ő egy másik nőbe volt szerelmes (aki valamivel még idősebb is volt nála XD), másrészt többször elmondta, hogy a csajt ő tényleg a lányaként szereti és még mindig a kislányt látja benne, akit anno megmentett (akkor meg ugye nem dugnád meg… XD), harmadrészt meg még ha meg is kívánná, akkor is ő az idősebb, szóval attól, hogy a csaj rá van izgulva, még parancsolhatna magának. (Mint ahogy a tanár-diák szexnél is mindig az előbbit veszik elő.) Na, szóval kb. arra a következtetésre jutottak a fórumozók is, hogy ez nem csak lelkileg lenne elég undorító, ha megtörtént volna, hanem akkor kvázi ez a fazon egy pedofil, vagy legalábbis pedofilként viselkedik. XD Na erre paTKany vérszemet kapott és olyan leosztást nyomott ki magából, amilyet tán azóta sem láttam tőle. 😀 De várj, linkelem sorban:

    Kezdődött kb. itt:

    http://www.aoianime.hu/forum/viewtopic.php?p=87975#p87975

    Ez még csak a fejtegetés volt a fanok részéről, bár érdekes megfigyelni, hogy még Rage is egyetért abban, hogy ez bizony pedó, pedig ő akkoriban még az egyik moderátor volt. (Ergo paTKany nem aggódott, akár egy mod “kollégának” is simán nekiment, ha a lolikat és pedóikat kellett védenie. XD)

    Aztán jött Pati, előbb csak lightosan próbálkozva:

    http://www.aoianime.hu/forum/viewtopic.php?p=87986#p87986

    Hirtelen most nem vágom az ide vonatkozó törvényeket, de nem úgy van, hogy 18 előtt mindenképpen bűncselekmény? (Persze dugni dugnak, csak nem derülhet ki, vagy mi… XD) Valami jogász kisegíthetne, de ez a 15 éves korhatár nekem nem rémlik, vagy direkt a Japán törvényekkel jött elő? XD (Legalábbis a Kodomo no Jikan című pedomangában volt a főpedónak egy olyan “mesteri terve”, hogy megvárja, amíg a kiscsaj 15 éves lesz, aztán már szabadon dughatja és még a törvény sem fogja meg. XD)

    Na, a lényeg, hogy ez a fenti duma senkit nem győzött meg túlzottan (ha tovább olvasol, láthatod is XD), mire paTKany agya eldurrant és beírta az ő “nagy leosztását” (egy mufurc-féle kiboruláshoz ugyan sehol sincs, de tőle ez már az “agyam szétdurran!”-szint lehet XD):

    http://www.aoianime.hu/forum/viewtopic.php?p=88107#p88107

    Ez baromi jól hangzik, de igazából megint úgy érzem, szimplán arról volt szó, hogy ő örvendezett volna, ha megkapja ezt a pedo-jelenetet (akár offscreen is) és ezért foggal-körömmel igyekezett legitimizálni azt. XD Eleve érdekes, hogy azzal érvel, hogy “nem fogadjátok el, hogy egy ilyen lánynak lehetnek szexuális vágyai” holott ezt kb. SENKI nem írta, sőt, pont azt mondták, hogy Sergey részéről igazán fura a dolog, mert ő már egy felnőtt ember, akinek azért bírnia kellene a farkával, akkor is, ha a 14-15 éves csaj meztelenül veti rá magát. És ebből a szempontból bizony tökmindegy, hogy a Földön, vagy a Beta-Gamma 846-on játszódik a sztori, mert az is egy jobbára “civilizált” bolygó volt, szóval még csak azt sem lehetett volna mondani, hogy egy Hokuto no Ken vagy Bastard-szintű posztapokaliptikus világban járunk, ahol kvázi “normális”, hogy “azt a nőt dugom meg, amelyiket el tudom kapni”. A “4chan retard hozzáállásról” meg annyit, hogy az ő érvelése legalább annyira olyan stílusú volt, csak ő nem a pedók ellen, hanem mellettük áll. 😛 XD Az meg főleg vicces, hogy azzal védi, hogy “Sergey a legoptimálisabb megoldást választotta abban a helyzetben”, amikor még ezen a ponton nem is lehetett tudni, hogy most akkor volt-e dugás. (Ergo ő már szinte elkönyvelte magának, hogy VOLT. XD Ahogy a “kis Wang-chanokat” is szerette volna látni, aztán a valóságban belőlük sem lett semmi, még a több évvel utána játszódó folytatásban sem. XDDD)

    Na, ez picit hosszúra nyúlt, de legalább látható, hogy ennek a loli-moe-pedo “szentháromságnak” már 2006-ban is felkent főpapja volt Pati, azóta pedig mondjuk úgy, hogy nem igazán javult a helyzet. 😀 A slusszpoén, hogy amúgy a Mai Otome még ott is van azon kevés sorozatok között, amikről ugyan messziről érződik, hogy otakuknak írták, viszont még így is bőven szórakoztatónak találtam, sőt, a pedó-mérőm sem akadt ki, leszámítva végét, dehát ugye abból sem lett semmi, mint írtam. XD Viszont ez a Pati által gerjesztett “vihar a biliben” vita már akkor is LOL volt. XD Ebből is látszik, hogy bár szeretik rám húzni a “loliellenes” fazon szerepét (ez végülis igaz is… XD), azonban nem feltétlenül kellek én ahhoz, hogy paTKany kiakadjon valakin, egyszerűen ő az, aki hiperérzékeny ezekre a témákra. XD

    “Mint amikor Endynek én már 4. alkalommal írtam le, hogy nem az SM volt az első magical girl, de ő csak hajtotta tovább a saját hülyeségét. Mint ha ugyanannak a hülyeségnek, a sokadik elmondása, majd legitimizálná, az ő “igazát”. =D”

    Ez egyébként talán régen még működhetett is, elvégre felment egy friss fan egy fórumra és azt látta, hogy valami “nagy öreg” hatvanadjára leírja ugyanazt és még vehemensen kardoskodik is mellette, ráadásul a palinak több száz hozzászólása van, ergo valami szakértő, ergo biztos igaza van. Csak aztán ahogy a többiek is eltöltöttek úgy 5-10 évet animézéssel, már kialakult a saját véleményük, látták, ha valaki baromságokat szajkóz és innentől kezdve hiába vették elő újra és újra azokat a dumákat, mert ők meg újra és újra leírták a saját véleményüket. 😀 (Mint ahogy itt az Otome témában is tette Mayer, vagy a Cross Ange, “Tessa, a loli” témákban Surci.) Egyébként egyszer élőben is volt egy hasonló élményem, amikor a helyi meet fejese megpróbált több dolgot a nyakamba varrni annál, mint amennyit előre megbeszéltünk. (Eredetileg csak animevetítést ígértem, amit ő teljes programsorozatként értelmezett.) Na és kb. úgy nézett ki a beszélgetés ezen része, hogy:

    Fejes: De én erre gondoltam.

    Titkos: De én meg nem.

    Fejes: De én igen!

    Titkos: De én meg nem.

    Fejed: De mondom, hogy én igen!

    Titkos: De én még mindig nem.

    XDDD Utána már leállt, mert látta, hogy ez nem igazán fog így működni. XD (Mondjuk amúgy sem voltunk valami jóban, de ezt inkább csak a poén miatt mesélem, hogy bizony még élőben is megpróbálkoznak páran ezzel a “ha sokszor mondom el a saját véleményem, akkor az lesz az igazság” “trükkel”. XDD)

    “Ez jellemző vonása az ősfanoknak, hogy a saját kis elméleteikre, nézeteikre, kvázi felülbírálhatatlan igazságokként tekintenek, amik mellett a végsőkig képesek kitartani. A legviccesebb pedig az, amikor az ilyenek érveket kérnek, miközben azok már rég ott vannak előttük, csak nem akarják azt bevallani, hogy valójában nem kíváncsiak ők, az égvilágon semmiféle érvre. Sőt, igazából vitatkozni se akarnak ők veled, mert az számukra nem kérdés, hanem magától értetődő, hogy te tévedsz, és nekik van igazuk. Egy dolgot akarnak ők valójában, hogy igazat adj nekik, aztán ha ez nem jön össze, akkor te leszel a troll, a “nem igazi animés”, meg a többi hasonló faszság.”

    Na igen, de igazából ez is leginkább csak tömegben működik, mert ha mondjuk ő egymaga “őrjöng”, de közben a másik 3-4 ember nem hogy nem védi be, de csak néznek, hogy “mi baja van ennek a fazonnak?”, akkor sokat nem érnek ezzel a “taktikával”. XD Nem véletlen, hogy úgy látom, most már Pati is leállt, legalábbis abban a topicban, a Titkos – Surci – Junchi – Mordályos kvartett úgy néz ki, hogy elsőre sok volt neki. XD Usteamen működött ez a fenti technika, de ott már az egész társaság szét4chanozta az agyát, szóval így nem volt csoda. XD (Még Member barátnője is utólag nekem adott igazat PM-ben, hogy ő megérti a problémámat, csak szerinte is “rossz társaság előtt adtam elő a mondandómat”. Ergo ne a loliconoknak próbáljam magyarázni, hogy nem jó kislányokra gerjedni, mert nyilván nem fog megértő fülekre találni. 😀 Ebben mondjuk igaza volt. XDDD)

    “Ezért is nem mentem bele azóta se, mert egyrészt jó nekem a nézők sorából élvezni a műsort, másrészt amilyen suttyó, én kinézem belőle, hogy megint csak az alkalomra vár. =)”

    Lehetséges, bár általában úgy pár hónapra/fél évre elvonul “töltődni” 1-1 ilyen vita után. XD Persze most, hogy elég sokan vannak a fórumon, lehet ő is felélénkült, de igazából nem is bír ő olyan sokat írni hosszútávon, kb. az elmúlt két hétben is azért tudott csak ennyit beszólogatni, mer jobbára a WoW kötött le engem is, nem a fórum, de közben az már alábbhagyott, szóval megint wall of textekre számíthat tőlem, ha továbbra sem fér a bőrébe. XD

    “Akkor bizony elég rosszul csinálja, plusz le is van maradva egy kicsit. Nem is beszélve arról, hogy amikor én provokálni akartam, akkor sohase ilyen “No comment. 2/10″ stílusban csináltam, hanem inkább egyes elemeket kezdtem ki, nem épp korrekt hangnemben. =) Persze neki, aki mindent a moe szemüvegen keresztül lát, lehet hogy ennyivel értek fel, még a moderáltabb kritikáim is. =D”

    Az tény, hogy ilyen “no comment, 2/10” postod neked sem volt soha, de szerintem amikor neked címezte offtopicban azt a dumát, az valami múltbéli postjaidra való utalás akart lenni, mert más értelme nem nagyon van, lévén kb. az utóbbi két évben nem is nagyon írtál fikázó postot Aoira, vagy ha mégis, az is korrekt volt. (Persze, hogy szerinte is az volt-e, az már más kérdés… XD)

    “Nekem is az jutott eszembe, hogy Muffot mentegetni, némi túlzással élve olyan, mint ha valaki Hitlert mentegetné, például azzal, hogy: “Igaz, hogy felégette európát, de hát amúgy meg milyen szép, realista képeket festett!”. =D”

    Picit tényleg olyan. XD Bár én azért nem ilyen erősen értettem, inkább úgy, hogy míg Hitlerről a “közvélemény” csak a negatív fényben való feltüntetést fogadja el (tehát pl. nem szabad rá tehetséges festőként hivatkozni, csakis népirtóként), úgy muffinnál, meg a többi “nagy öregnél” ez fordítva van és mindig csak ilyen “a magyar anime fandom alapköveinek lerakóiként” szabad őket emlegetni, arról pedig szó sem eshet, hogy egyik vagy másik micsoda paraszt volt amúgy emberileg, vagy bármi hasonló. Egyébként meg tényleg nem azért, de pl. Muffinnál engem baromira érdekelne, hogy úgy effektíven mit tett ő hozzá a fandomhoz? Meglivorn azért létrehozta a Mangazint, Acheron a MAT egyik fő fejese volt (még akkoriban, amikor nem kurvult el annyira, de erről is beszéltünk Surcival, mielőtt Pati beletörölt), mufurcról viszont ebben a “korai szakaszban” annyi rémlik, hogy fordított pár mangát a Mangazinra, illetve kihozta azt a Blood Moon fanfic fordítást Eisei SM oldalára, amire olyan büszke volt, mintha minimum a Gyűrűk Urát fordította volna le végig. XDDD Ezután meg már az Animax-Mangafan érában tűnt fel újra, ahol hol a Bleach animét, hol a Hellsing mangát fordította, viszont ezen fordítások egy része az általad említett “bár ne csinálta volna” kategóriába esett, a másik fele meg nem volt rossz, de kb. akárki más is elvégezhette volna ugyanezt a munkát, azért ekkor már voltak elegen a fandomban és a japán nyelvtudás sem számított akkora jolly jokernek, mint mondjuk 5-10 évvel korábban. (Még Surci is inkább MaKo-t emlegette, mint olyan embert, aki tényleg használta is a gyűjteményét, meg a japán tudását arra, hogy pl. egy con jobb legyen, muffinról ő sem tudott túl sok pozitív, “közösségépítő” példát mondani. XD)

    Illetve ha már úgyis itt tartunk, nem tudom, arról hallottál-e, de még anno a Mangazinon muffin egyszer simán rendezett egy olyan kiborulós “hadjáratot”, amilyet pár éve Urahara Shopék, meg a többi anime fansubber team csinált. Épp csak nála nem fansubról, hanem mangafordításról volt szó. Kiderült, hogy valami random Gportalos oldalra egy csaj a mufurc által fordított mangát pakolászta felfelé. (Talán az Earl Cain-t, talán valami más Kaori Yuki mangát, talán valami harmadikat, de nem ez a lényeg. XD) Azt nem tudom már, hogy csak szimplán kiszedte a fejezetekből a “fordította mufurc” részt, vagy esetleg volt pofája a saját nevét a helyére írni, de mufurc majd’ felrobbant, elkezdett a Mangazin fórumon őrjöngeni, hogy a csaj vagy azonnal az ő nevével tüntesse fel a fejezeteket, vagy szedje le az összeset a honlapjáról. XD Na, de csodák csodája, még ezt is megtaláltam most, szóval beszéljenek inkább a postok. 😀 (Pedig azt hittem, hogy már tuti nem lesz meg, de szerencsére jól emlékeztem, hogy tényleg az Earl Cain volt az. XD)

    http://www.manga.hu/forum/index.php?topic=393.msg276724#msg276724

    Innen indul, de még a második oldalon is ez megy, bár talán nem végig. 😀 Mufurc hozza a formáját, amire rögtön alatta Petrus fel is hívja a figyelmét, pl. kapásból így írt a gyereknek, hogy “a Cain EREDETI fordítója vagyok”. 😀 XDDDDD Oké, ha tényleg ezt csinálta a csaj és ilyen pofátlanul lenyúlta a fejezeteket, az valóban parasztság, de egyrészt ahogy itt visszaolvasom, még az sem volt teljesen bizonyítva, hogy a csaj tényleg tőle lopta-e, leginkább csak muffin állította ezt, másrészt meg Mufurc sajnos elfelejtette azt, amit Uraharáék is, hogy amit felraksz az internetre, az onnantól már nem csak a tiéd. XD

    LOL, amúgy közben olvasgattam és hozta a formáját… 😀

    “[…]más tollával ékeskedsz, ráadásul olyan “tollakkal”, amikbe rengeteg időt és energiát fektettem bele – és nem azért, hogy ötödrangú “fordítók” lenyúlják és belerondítsanak. (Erről a hozzászólásról screencapture-t készítettem, arra az esetre, ha kitörölnéd. Úgyhogy ha esetleg mégis kitörlöd, ígérem, az összes általam ismert animés/mangás fórumon viszont fogod látni…)”

    Na emberek, van még kérdés azzal kapcsolatban, hogy miért voltak kevesen, akik szembe mertek szállni a Péksüteménnyel? 😀 XDDDD Ezzel nem lehet csak úgy szarozni, kipostol screencappel mindenhová, aztán meghalt az online animés “karriered”, élet-halál ura a csaj! 😀 XDDD

    “És azt hiszem, állíthatom, hogy én vagyok a Cain eredeti fordítója, legalábbis Magyarországon (ez annyira nyilvánvaló, hogy nem tettem hozzá)”

    100% Muffin, 0% tapintat! 😀 XD

    “A hiszti, amit Datenshi az oldalára írt, szintén elég egyértelmű bizonyíték… és mielőtt valaki kérdezi, nem, nem sajnálom. Nem most kéne hisztizni meg sírni, hanem az elején kellett volna gondolkodni.”

    Így van, tehát mi sem éreztünk sajnálatot, amikor legutóbb Aoin Offtopicban lehúztuk a vérbe… 😀 XD Mufurc megmondta, keménynek kell lenni! XD

    Petrus: “És mellesleg beteges és gyerekes dolognak tartom azt is, h bemártsd a kiscsajt az összes anime/manga forumon.”

    Ő mufurc, rá más törvények vonatkoznak! 😀 XD

    “Kiknek szemeik vannak, lássák.” – mondta a mufurc és látá, hogy ez jó! 😀 XDDDD

    “A “kiscsajt” meg nem mártottam be sehol (ha ezt nem számítjuk, de ezt én nem hívnám “bemártásnak”), az csak figyelmeztetés volt arra az esetre, ha törölné a postomat – már nem egyszer megtörtént, hogy “lopós” oldalak tulajdonosai törölték az ilyen panaszokat.”

    Így van, tehát pl. ha valakit halálosan megfenyegetek, az egészen odáig kvázi nem számít, amíg ténylegesen meg nem ölöm. 😀 Vagy valami ilyesmi… XDDDD Amúgy meg fene azokba a “lopós oldalakba”, hogy egyrészt úgy tűnik, az összes magyar animés oldal anno muffintól lopta a mangákat (XD) másrészt élni mertek a moderátori jogaikkal. 😀 Csak mufurc barátja (és ő maga) lehet mod, minden más szabálytalan! 😀 XDDD (Amúgy tényleg el tudom képzelni, hogy ha ez részben jogos is, simán lehetett olyan oldal, amit mufurc ok nélkül vádolt meg, a fazon meg csak nézett, aztán törölte az egész hülye vádat a francba, mire muffin begőzölt és eldöntötte, hogy legközelebb “okosabb lesz” és screenshottal tartja sakkban az illetőt. XDDD)

    “És megjegyzem, mint fentebb is olvasható, én csak annyit kértem, hogy vegye le az első három kötetet és a Vörös kos első fejezetét az oldaláról. Nem azt, hogy könnyzápor és átkozódás kíséretében ugorjon le a “hajóról” – az, hogy most mégis ezt teszi, talán mindennél egyértelműbb bizonyíték. És hát ja, könnyebb hisztizni és engem anyázni, mint beismerni a hibát, bocsánatot kérni és levenni az illető fejezeteket…”

    Én csak azt mondtam, hogy hódoljon be! Nem azt, hogy ölje meg magát! Hülye barom emberek, képtelenek egy ilyen egyszerű utasítást követni! 😀 XDDDD Na persze, hogy végül “megölte magát”, az nem azt jelenti, hogy én a halálba kergettem a baszakodásommal, hanem ez is egy újabb bizonyíték, hogy tényleg ő volt a tettes! Asszem ez a tészta…*felrakja a napszemüvegét*..megkelt* (YEAAAAAHHH! CSI főcímzene. XD)

    “Ugyanis mint látod, az angol szövegben más van írva, és a szöveg jó részét én “rögtönöztem” – pl. “A tökéletesen kék ég! A zöld füvön futkározó báránykák!” szöveget. Angolban nem ez áll ott, és japánul sem pont ugyanez. Nem szó szerint fordítottam, hanem a helyzetnek megfelelően kitaláltam valami hasonlót.”

    Na ja, valszeg ezen logika mentén került a Bleach-be is évekkel később a gulyásleves, a Hellsingbe meg az elcseszett fegyverfordítás. XD (Vagy hogy volt az a Tommy Gun-al, vagy mivel, bár erre Péter jobban emlékszik, hogy miben volt és milyen formában. XD) Ezzel együtt kezdem érezni, hogy ez a hiszti is csak arról szólt, hogy valaki egy olyan cuccot nyúlt le, amit az isteni mufurc már korábban érintett és zsenialitását belehelyezte. 😀

    “Ha Datenshi gondolkodása, logikja és stílusa ennyire hasonlít az enyémre, akkor kénytelen vagyok azt hinni, hogy Datenshi valójában a másik énem, akinek még a félrefordításai is azonosak az enyéimmel. Vagy valami.”

    Jézusom, KETTEN VANNAK! XDDDD

    Na, bocs, ez elég hosszú volt, de kész nosztalgiavonat volt ez is, kb. egy oldalon át hisztizett és az összes “mufurcos vonást” gyönyörűen belevitte a szövegbe. XD A legjobb, hogy miután elismeri, hogy a szöveg nagy része tőle származik, “ötödrangú fordítónak” titulálja a csajt. 😀 Ez olyan, mint amikor az itteni meet úgy szólta le a konkurens csapat conját, hogy több, mint fele részben azon is ők segítettek be. Most akkor vagy a saját munkájukat is leszarozzák az ilyen kijelentésekkel, vagy…vagy nem tudom. XDDD Egyébként ahogy így átolvastam, arról lehetett szó, hogy a csaj németből fordított, viszont ami már mufurc által le lett fordítva, azt nem variálgatta át, mert minek? Persze muffin jött is a büszkeség kérdésével, meg hasonlókkal, de igazából én a TV sorozatok hivatalos fordításaiban is azt utálom, amikor mondjuk két szezon között fordítót cserélnek és az új fazon kidobja a kukába szinte az elődje teljes munkáját, mert neki az büszkeségi kérdés, hogy “új fordító, új fordítás”. (Ez volt pl. a Slayers animénél, ahol legalább 3-4 különböző fordító vitte a két szezont és részre pontosan meg lehetett saccolni, hogy mikor volt épp váltás, mert a szövegstílustól kezdve minden megváltozott.) Másrészt meg ott van az a tény is, hogy egyes szövegeket egyszerűen nem lehet máshogy fordítani. Pl. a “consider it done” az magyarban nem nagyon lehet más, mint “tekintsd elintézettnek”, most ha én tegyük fel egy mufurcéval azonos mangát fordítok és én is pont erre fordítom le, akkor nem igényes vagyok, hanem tolvaj, mert a két szöveg egyezik? 😀

    Na mindegy, mindenesetre megéri végigolvasni ezt az egy oldalt, mert 100%-ban hozza a “mufurc-élményt”. XDDD

    Jó, legutolsó… XD

    “Annyi fordítói büszkeség nincs benne, hogy megpróbáljon egy saját, az enyémnél jobb munkát készíteni?”

    Te kis szerencsétlen, nem próbáltál versenyezni az istennel??? 😀 (Persze ha próbált volna, akkor meg azért röhögte volna ki… XDDD “Szánalmas kis próbálkozása, amit ő fordításnak nevez, vicces ugyan, de egyértelmű, hogy kettőnk közül melyikünk végzett jobb munkát. :3” Nem, ezt nem írta, de kb. akkor meg ez lett volna. XD)

   • Ezt ugyan nem pont egy másnak szánt válaszban kellene megemlíteni, de ettől függetlenül is gratula az ötödik évfordulóhoz!

    “Bevallom, azt csodálom, hogy Dodgerre még nem ugrott rá, amikor a múltkor le merte írni, hogy a Vividred Operation csak addig élvezhető, amíg nem próbálja magát a sorozat komolyan venni, elvégre paTkanynál már egy ilyen post is simán “loligyalázás” kategóriás.”

    Így utólag visszagondolva tényleg furcsának találom hogy ahhoz még nem szólt hozzá, bár az is igaz hogy nem is nagyon igyekeztem “vigyázni” magamra ilyen téren annak ellenére hogy tudtam hogy ő jó véleménnyel van róla, és az is igaz hogy nem érdekelt volna a téma annyira hogy egy esetleges válasz esetén belebonyolódjak egy hsz-láncolatba. Persze nem azt mondom hogy “mit érdekel engem kispista jóska véleménye sehonnáról”, de ez a mostani “loli-nemloli” téma is olyan hogy egyszer talán bekörmölök valami válaszfélét (én vetettem fel hogy esetleg Tessára gondol-e) a nagy nem-érdeklődés közepette, és erre csak rádob az hogy ez a mostani offtopicos törlési mizéria is hozzáad ahhoz a benyomásomhoz hogy nincs kedvem vele leállni vitázni úgy bármiről. Mint magánembert természetesen nem ismerem így akár lábon is lőhetem magam azzal amit most mondok, de mint user/moderátor távol áll tőlem az a fajta mentalitás amit ő képvisel például ezekkel az immel-ámmal megindokolt törlésekkel vagy a “nostalgiafaggotry”-zéssel (igen, tényleg így lehet jellemezni egy jó hangulatú múltidézést…), és pontosan emiatt nem fogom beírni azt hogy azért van külömbség egy olyan szereplő között aki több mint 17 de (csak!) arcra fiatalabbnak néz ki, és egy olyan szereplő között aki 17-18 éves kora ellenére is úgy néz ki (és sokszor viselkedik) mint egy 10 éves. Jó, rá lehetne mondani erre azt hogy beírni pár sort nem nagy erőfeszítés ám, de azért mindjárt másabb lenne a helyzet ha például a “retro” téma megindulása után pár nappal paTKány utalt volna arra hogy “emberek, ez nem egy olyan téma amin rágódni kellene”, és csak utána kezdett volna postokat törölni, ha a téma továbbra sem csitult volna. Vagyok annyira jóindulatú hogy reméljem, hogy a törlés mögötti szándékban egy bizonyos részt elfoglal a józan paraszti “ne beszéljünk már ki másokat a hátuk mögött, nőjünk már fel egy kicsit” jószándék, de akármilyen szemétként jövök le ezzel, de a jóindulatom ellenére sem vagyok meggyőzve arról hogy egy-két “protekciós” emlegetése miatt kezdett csak törlési hadjáratba, és egy mukkot sem szólt volna ha ez az esetleges egy-két egyén nem került volna emlegetésre.

    (azt mondjuk elismerem hogy amúgy sem vagyok a legaktívabb fórumozó az Aoi-n annak ellenére hogy az utóbbi pár hónapban többet írtam mint az azt megelőző pár évben, de ez a paTKányos “nem szólok bele, mert minek” szituáció nem csak ebből fakad)

   • “[…]de akármilyen szemétként jövök le ezzel, de a jóindulatom ellenére sem vagyok meggyőzve arról hogy egy-két “protekciós” emlegetése miatt kezdett csak törlési hadjáratba, és egy mukkot sem szólt volna ha ez az esetleges egy-két egyén nem került volna emlegetésre.”

    Na igen, erre írtam vagy itt, vagy PM-ben Péternek, hogy sanszos, hogy arról volt szó, hogy több olyan “protekciósnak” is beszóltunk múltidézésünk során, akiknek “tilos” lett volna. Csak tudnám, hogy pl. paTKany mióta lett akkora mufurcbarát, amikor korábban még vele is nem egyszer összekülönbözött, általában pont azért, mert Pati bírta a lolikat, mufurc meg nem bírta a loliconokat és bizony ennek nem egyszer hangot is adott, az enyémnél jóval bunkóbb stílusban. Illetve ez már kissé az összeesküvés elmélet szintje, de még az is megfordult a fejemben, hogy valamelyik “nagy öreg” (Megli, mufurc, akárki) PM-et írt paTKanynak, hogy “figyi, látom, hogy ez a sok kis tejfelesszájú pöcs rajtam köszörüli a nyelvét már oldalakon keresztül, csinálj már valamit, hogy ez ne így legyen, tudod, a tisztelet, meg a közös múlt mégis csak kötelez, felőlem törölheted is az egész beszélgetést, csak ne látszódjon”. Persze ez utóbbit tartom én is a valószínűtlenebbnek (meg röhejes is lenne, ha valaki ahhoz mérné az “online tiszteletét”, hogy egy kb. nyolcemberes fórumon milyen véleménnyel vannak róla XD), ha viszont az előbbi az igaz, akkor Pati “lojalitása” nem semmi, még így 5-6 évvel később is bevédi azt az egyént, aki igazából őt is rendesen lenézte. 😀

    Bár mufurctól “otaku basztatás” témában talán messze az volt a legerősebb, amikor valaki beírta a “Kedvenc anime karaktereid” topicba, hogy neki az EVA-ból Rei volt a kedvence, mire muffin csak annyit reagált erre, hogy “ZOMG, REI! *fap*fap*fap*” Ott komolyan néztem, hogy elgurult a gyógyszere, vagy mi a rosseb? 😀 Persze előtte már számtalan helyen hangoztatta, hogy számára Rei egy “otaku maszturbációs kellék, nulla jellemmel”, míg “Asuka igazából egy tök szerethető karakter, ha megérted őt”, de ez megint csak véleménykülönbség, a fapról meg annyit, hogy mindkettőre egyenlő arányban verik a micsodájukat a fanboyok, szóval itt megint csak magát égette igazából. XD

   • “Persze ez utóbbit tartom én is a valószínűtlenebbnek (meg röhejes is lenne, ha valaki ahhoz mérné az “online tiszteletét”, hogy egy kb. nyolcemberes fórumon milyen véleménnyel vannak róla XD), ha viszont az előbbi az igaz, akkor Pati “lojalitása” nem semmi, még így 5-6 évvel később is bevédi azt az egyént, aki igazából őt is rendesen lenézte.”

    Annyira nem látom át ezt a fajta “ősanimés hazai mátrixot” mert annak idején nem érdekelt annyira a téma hogy fórumokat gyakrabban olvassak, így a idézőjeles matuzsálemek anno aktuális ténykedéseiről is lemaradtam (mufurc kapcsán is például csak annyit tudok elsőkézből ami az Aoi-s anime blogpostjai alapján lejött), de személy szerint nem lepődnék meg ha netalán pontosan erről lenne szó. Na nem azért mert valami final bossnak képzelem el ezeket az öreg motorosokat, hanem azért mert vagyok annyira alacsony véleménnyel az általános hazai mentalitásról hogy el tudjam képzelni azt, hogy az illetők tényleg komolyan gondolják azt hogy ők valami komolyat letettek az asztalra akár csak azzal, hogy jóval korábban kezdték az animés “ipart” mint mások, és ez úgymond feljogosítja őket arra hogy ki-ki a maga módján oktassa ki a pórnépet. Említettem már hogy mufurccal nincs szinte semmiféle közvetlen tapasztalatom, de az “anekdoták” amiket olvastam róla egyáltalán nem voltak meggyőzőek a személyét illetően, például ez a “Rei *fap fap fap*” is olyasmi ami sanszos lett arra hogy (Ricsihez hasonlóan) kipenderítsen a sodromból eleve már azért is, mert személy szerint semmire se tartom ezt a fajta urambátyámos tisztelet-alapot, és ezt a fajta kötekedős okoskodást sem tartom olyasminek ami azt mondatná velem hogy tisztelnem kéne a véleményét akár egy percig is (az meg már csak mellékes hogy amúgy se értenék egyet ezzel a véleményével). Annyira nem ismerem se mufurcot, se paTKányt hogy bármiféle konkrét hasonlóságot tegyek kettejük között, de az utóbbi (és az off-topic után főleg) kapcsán elismerem hogy tisztelet terén nem tartom sokra: paTKánynál sem az szúrja a szemem hogy ő lolipárti (mindenki azt szeret amit szeret, ennyi, így kerek a világ), hanem a sunyi kötekedések és posttörlések (vagy mufurcnál az említett Rei-s benyögés). Engem szerintem azért nem vett elő a Vividred, vagy a loli téma kapcsán komolyabban mert elég “kishal” vagyok a rendszeres hozzászólókhoz képest, de belekötés esetén sem érdekelt volna különösebben hogy éppen mi szúrta volna a szemét, ahhoz már rég elkésett hogy érdekeljen a véleménye, akármennyire öreg motoros vagy sem.

 5. Nocsak. 🙂 Gratula az 5 évhez. Nemsokára iskolába küldheted a blogot. 🙂
  Idén mintha kicsit kevesebb postod született volna. Kár, hogy nem minden témához tudtam hozzászólni, pedig biztos gyarapodott volna a kommentjeim száma. 😛 Na, majd jövőre.
  Remélem további 5 év még minimum összejön.

  • Kis szerencsével, talán lesz majd 10. évforduló is. Bár abba még belegondolni is brutális. Ki tudja, miről írnék már akkor, ha még egyáltalán aktív lennék? =)

   Postok számát, igyekszem majd növelni a jövőben, de inkább nem ígérek semmit ez ügyben.

 6. Azt a rohadt már megint eltelt egy év? Az ember szinte alig veszi észre, ami valamilyen szinten ijesztő. Amúgy kicsi visszaesést én is éreztem a posztolásokat tekintve, de gondolom ez fakadhat a szabadidő vagy a blogolási kedv jelentős csökkenéséből. Nem kerültem be a Top 10-es kommentelő szekcióba, de ez nem is lepett meg tekintve, hogy én csak akkor és olyan mértékben szeretek hozzászólni egy témához, ha úgy érzem tényleg mondathatok is valamit.
  Mindenesetre gratula az 5 évhez! 😀

  • Bizony, így repül az idő. Egy hónap, és már vége is lesz az évnek. =)

   Kommenteknél igen, viszonylag kevesebb jött átlagban, mint pár éve, de ezt betudom annak, hogy én is visszább vettem az aktivitásomból. Ennek ellenére azért, így se lett kevés, ami eddig összejött.

 7. Grat a blogszülinaphoz! ^^ Szégyellem de mostanság énse nagyon jártam errefelé, elég elfoglalt voltam. Na de ami késik az nem múlik! 😀

 8. Gratula 😀
  Nah, még mindig ilyen előkelő helyen vagyok?

 9. Na akkor ezt most így külön, hogy átláthatóbb legyen. =)

  Titkos:

  “a paTKany által is felemlegetett “tolószékes rambó loli”, ami szerinte pont azt bizonyítja, hogy mennyire nem klisés sorozat az Ange, számomra meg azt, hogy nem csak klisés, de baromira debil is.” -> Na ja, mikor azt a kommentet olvastam Patitól, rögtön az volt az első gondolatom, hogy: “És akkor még az M.D. Geistre szokták azt mondani egyesek, hogy gagyi.” Mármint oké, tény, hogy a tolószékes Rambo loli, nem az a tipikus, gyakori klisé, amit 10-ből, 8 animében ellőnek, de ettől az még klisé marad. Ám ha még nem is tekintjük annak, akkor is röhejes.

  “Amúgy alig tudom elhinni, hogy még paTKanynak is vannak nem kedvelt animéi, illetve olyan karaktertípusok, amik őt idegesítik, mert ahogy írogat, simán elhinném róla, hogy ő tényleg az a “megeszem én a szart is!”-fajta anime szempontból.” -> Szerencsére még nincs azon a szinten, de már elég közel jár hozzá. Figyelembe véve, hogy jelenleg ott tart, hogy két kanállal zabálja a híg moe fost, amolyan “amiben moe van, az már rossz anime nem lehet!” alapon. =D

  A Mai Otome-t még nem láttam, de a leírtak alapján, nem is érzek rá késztetést, hogy pótoljam a közeljövőben. =) Mindenesetre Pati pedo mentegetése, egyszerre volt várható, figyelembe véve a moeloli mániáját, plusz nevetséges, főleg ez a “hibás kettős erkölcsi mérce” szöveg. Inkább róla mondható el, annak a bizonyos kettős mércének az alkalmazása, hisz neki már az elég, ha “nem a földön vagyunk, meg világpusztító hatalmuk van” kérdem én, és? Ettől azok még 15 éves kislányok maradnak, akárhogy is próbáljuk mentegetni.

  A “borzasztó felszínes 4chantrollretard színvonalú megnyílvánulás”-ról pedig annyit, hogy figyelembe véve, mit írt például Rui-nak a legutóbb, ez is inkább rá igaz. =)

  “Egyébként meg tényleg nem azért, de pl. Muffinnál engem baromira érdekelne, hogy úgy effektíven mit tett ő hozzá a fandomhoz?” -> Tudod, hogy van ez… A munkahelyen is, jellemzően mindig az a dolgozó a leghangosabb, a legelégedetlenebb, a leginkább mindenhol ott lévő, másokkal folyton kötekedő, aki amúgy a legkevesebbet teszi. Másként nem is lehetne rá, ennyi ideje. Szerintem Mufurc is valami ilyesmi lehet, a hazai anime fandom, nagy öregei között. Híresen nagy arcú volt, ott kötekedett, ahol csak tudott, de amúgy nem sok hasznosat csinált.

  “Illetve ha már úgyis itt tartunk, nem tudom, arról hallottál-e, de még anno a Mangazinon muffin egyszer simán rendezett egy olyan kiborulós “hadjáratot”, amilyet pár éve Urahara Shopék, meg a többi anime fansubber team csinált.” -> Mint ha rémlene erről valami, talán még Mariko mesélt róla, hogy amit ott Muff csinált, az már szerinte is túlzás volt.

  Mindenesetre, szokás szerint egy élmény volt Muff egy újabb hadjáratát így visszaolvasni, tényleg nem semmi. =D Nem tudom az érintett oldal vendégkönyvében, olvastad e Muff reakcióit, az se semmi: http://fantasy-sekai.gportal.hu/gindex.php?pg=5053917&archive=true

  Dodgers:

  “az illetők tényleg komolyan gondolják azt hogy ők valami komolyat letettek az asztalra akár csak azzal, hogy jóval korábban kezdték az animés “ipart” mint mások, és ez úgymond feljogosítja őket arra hogy ki-ki a maga módján oktassa ki a pórnépet.” -> Nagyjából erről van szó, mint ha náluk valamiért, a megtekintett anime epizódok számával, egyenes arányban nőtt volna a pofázmány, és fordítottan a másokkal szembeni korrektség. (Kivéve persze, ha az illető tagja a “klubnak”, mert akkor úgymond “kegyelemben” részesült.)

  Pati és Muff között, nagyjából az a különbség, hogy még Pati, aránylag be van állva egy-két témára (loli+moe), és a vitái során, mindig nagyon ügyel arra, hogy lehetőleg a személyeskedés határáig elmenve, de azt át nem lépve provokáljon. Addig Muff egy jóval szélesebb kört fedett le, és bizony ha vitára került a sor, akkor nála elég hamar szakadtak a láncok, és amolyan Taiga módjára ugrott neki az embernek. Plusz még Patkány, jellemzően csak akkor keveredik konfliktusba, ha a kedvenceit érintik, addig Mufurc kereste is a konfliktust. Ha egy fórumon, 4-5 napja nem vitázott már senkivel se, nem talált olyan kommentet, amibe bele tudott volna kötni (ami azért elég ritka volt), akkor csinált balhét magának. Például bement az ecchi topicba, meglátta, hogy 2-3 ember épp jól elbeszélgetett az Agent Aikáról, és ez neki máris tökéletes alkalom volt arra, hogy előre megfontolt szándékból, belerúgjon mind az animébe, mind azokba, akiknek tetszett. Na ez volt a “Mufurc módi”. =)

  • “Szerencsére még nincs azon a szinten, de már elég közel jár hozzá. Figyelembe véve, hogy jelenleg ott tart, hogy két kanállal zabálja a híg moe fost, amolyan “amiben moe van, az már rossz anime nem lehet!” alapon. =D”

   Na igen. Pl. épp pár napja kaptam fel a fejemet azon, hogy írt egy anime ismertetőt az Aoi főoldalára (ilyenre sem volt tőle példa évek óta), de végigolvasni hihetetlen élmény volt, ugyanis az egy dolog, hogy valami kártyás-lolis cucc volt az “alany”, de esküszöm ez volt életem egyik olyan ismertetője, amiből szinte SEMMIT nem tudtam meg az adott animéről. XD Oké, hogy a spoilerekkel vigyázni kell, meg ilyesmi, de komolyan, sem a történet, sem a szereplők, sem semmi egyéb konkrét nem igazán derült ki belőle, kb. csak egy hosszú fanboykodás az egész, amit ha össze akarnék foglalni egy mondatban, kb. úgy hangozna, hogy “Ez aztán egy nagyon deep cucc és még véletlenül sem YuGiOh!” Kösz, ettől most egyből el tudom majd dönteni, hogy esetleg érdekel-e engem. 😀 Amúgy itt van: http://www.aoianime.hu/index.php?anime=976

   Tudom, hogy semmi közöm ahhoz, hogy ki melyik animéről milyen stílusú ismertetőt ír, de ha már pont Patinál tartottunk, meg épp a héten rakta ki ezt, gondoltam, egybevág. XD Annál is inkább, mert erős a gyanúm, hogy ez szintén ilyen “Rambó lolis” anime lehet, csak kés helyett kártyákkal nyomják. XD Amúgy nem ez az első eset, amikor próbálja a figyelmet a nyilvánvalóról elterelni, pár éve, amikor a Saki volt épp a “menő anime”, akkor meg úgy adta elő, hogy micsoda jó mahjongról szóló sorozat, szinte meg sem említve azt a tényt, hogy amúgy ez is egy moelolis, yuri subtextes izé. XD (Persze ha a mahjong valóban több szerepet kap benne annál, mint mondjuk amennyit a K-ON-ban kapott a zenélés, az mindenképp dicséretes, de attól még nem feledteti a sorozat egyéb negatívumait. XD)

   Bár itt a blogban elnézve a legelső részről szóló post elejét, legalább nem próbálta titkolni a dolgot, épp csak nem azzal foglalkozott. 😀 http://www.aoianime.hu/?blog=489

   “A Mai Otome-t még nem láttam, de a leírtak alapján, nem is érzek rá késztetést, hogy pótoljam a közeljövőben. =)”

   Túl sokat nem is vesztesz vele. XD Nekem mondjuk bejött, de:

   -Én eleve azért néztem meg, mert ez a Mai Hime sorozat “utódja”/spin-off-ja volt (az pedig ennél jóval kevésbé volt lolis, szinte semennyire), így a kb. visszatérő cast fele a “Hime stábból” állt, így nekem már csak ezért is meg “kellett” néznem. XD

   -Az tetszett azért az Otomében is, hogy legalább volt valami történet, sőt, még azt is be merték vállalni, hogy pár szereplő meghaljon. Lolis cuccokban már ennek is örülök. XD Persze a loli otakuknak szóló fanservice számos helyen megjelent, illetve a Hime komolyabb sztoriját itt azért már erősen “moésítették”, de nálam még így is épp a “belefér” kategórián belül maradt.

   Persze önálló animeként tényleg nem akkora nagy szám, meg valóban nem egészen a te stílusod, szóval szerintem se rohanj megnézni. XD

   “Tudod, hogy van ez… A munkahelyen is, jellemzően mindig az a dolgozó a leghangosabb, a legelégedetlenebb, a leginkább mindenhol ott lévő, másokkal folyton kötekedő, aki amúgy a legkevesebbet teszi. Másként nem is lehetne rá, ennyi ideje.”

   XDDDD Amúgy ja, valami hasonlóra gondolok én is, meg gondolom úgy vannak neki “érdemei”, hogy minden kis hangyafingnyi tettét jól felmagasztalja, lásd ezt az Earl Cain balhét, ahol szintén akkora cécót csapott, mintha minimum valami fizetett, hivatalos fordítását nyúlták volna le, vagy nem is tudom. (Az volt a legjobb, hogy még amikor el is játszott a gondolattal, hogy “átadja” valakinek a fordítás jogát, akkor is kikötötte, hogy “de legalább olyan jó legyen, mint az enyém!”, na most ezzel annyi a gond, hogy egyrészt egoizmusából fakadóan valószínűleg senki munkája nem olyan jó neki, mint a sajátja, másrészt meg ez nem kívánságműsor, mindenki olyan minőségben és tempóban fordít, ahogy tudása és ideje engedi, szóval ha ő annyira párázott ettől az egésztől, akkor vagy fordított volna gyorsabban, vagy kötötte volna ki, hogy “nem adom oda senkinek, ha fél évente lesz egy új fejezet, azt is köszönjétek meg!” XD)

   “Mindenesetre, szokás szerint egy élmény volt Muff egy újabb hadjáratát így visszaolvasni, tényleg nem semmi. =D Nem tudom az érintett oldal vendégkönyvében, olvastad e Muff reakcióit, az se semmi: http://fantasy-sekai.gportal.hu/gindex.php?pg=5053917&archive=true

   LOL! XD Eddig még nem, bevallom, azt sem gondoltam, hogy ennyi év után még nem tűnt el az egész “gayportal” a süllyesztőben, de ha már így belinkelted végigolvastam és igen, nem volt neki elég, hogy a Mangazinra “streamelte” mindenkinek az egész balhét, látom, még itt is jól kiélte magát. XD Minden mufurc fordulat megvolt itt is, kezdve rögtön azzal, hogy ő “szakfordító”, szóval neki senki ne ugasson be, ha fordításról van szó, de a kedvencem talán mégis az, hogy előbb ő szólja le a modot azzal a szöveggel, hogy “ne szólj bele, nem neked írtam ezt, hanem Datenshinek” (szóval ilyen animés “szarok a small fry-ra, hozzátok elém rögtön a főbosst, vele akarok megmérkőzni!” stílusban nyomta XD), majd amikor már a csajjal vitázott, még ő érvelt azzal, hogy “és csak a haverod nyugodt stílusának köszönheted, hogy nem csinálok ebből még nagyobb balhét” (vagy valami hasonló, most fejből idézem XD), szóval utána már hirtelen jól jött neki, hogy mégis csak előbb a “small fry” tárgyalt vele, sőt, még azt is felhasználta érvnek, csak hogy a csajba egy újabbat rúghasson. XD Szóval ja, Muffin Quality határozottan ez is. XD (Bár megjegyzem, vicces, hogy felmegy egy oldalra, ahol egy mod rögtön személyesen tárgyal vele és még megértő stílusban is válaszol neki, erre ő rögtön kötekedni kezd, hogy miért nem pont az a csaj ír neki, akivel ő akar vitázni. Szal ja, tök jó, ha vendég vagy egy oldalon, de még te akarod megszabni, hogy ki foglalkozzon a problémáddal a modok közül. XD Bezzeg ha neki szóltak volna be anno valami olyat egyik-másik ámokfutása közepette, hogy “elhallgathatnál, mert még csak moderátor sem vagy, én velük akarok beszélni”, szerintem levegőért kapkodott volna felháborodottságában. XD)

   “[…]Például bement az ecchi topicba, meglátta, hogy 2-3 ember épp jól elbeszélgetett az Agent Aikáról, és ez neki máris tökéletes alkalom volt arra, hogy előre megfontolt szándékból, belerúgjon mind az animébe, mind azokba, akiknek tetszett. Na ez volt a “Mufurc módi”. =)”

   Emlékszem, Aoin volt is egy konkrét eset, amikor megint rájött az ötperc, de ott vicces volt, mert kialakul egy ilyen “clash of the titans” helyzet, ugyanis mufurc pusztán fanhergelésből beírt valami olyasmit, hogy “*előveszi a yaoi artbookot*”, mire paTKany sem bírt magával és ördögfejes emotikon kíséretében visszareagálta neki, hogy: “*előveszi az Ultimate Ecchi Collection-t*” XDDDDDDD Ez legalább vicces volt, főleg, hogy ez utóbbi TÉNYLEG létezett, anno Usteam FTP-n “működött” egy ilyen ZIP fájl, amibe a kedvenc ecchi/hentai képeiket gyűjtögették a fanok és folyamatosan közösen bővítették, mintha valami Wikipedia lenne, csak ez pornóképekkel. XDDDD

   Amúgy többek között erre hivatkoztam fentebb, amikor írtam, hogy nem értem, Patiból hirtelen miért jött elő a nagy “mufurcvédő”, amikor a “régi szép időkben” nem egyszer az ő agyát is felkúrta. Bár így utánagondolva volt abban az Offtopic beszélgetésben mufurcon túl több ilyen “erről nem beszélünk” téma is, pl. a MAT sikkasztós botránya, amiből per is lett, én meg “buta módon” belinkeltem oda egy egész blogot, ami ezt a levelezést gyűjtötte csokorba. 😀 (Höhö, tudjátok mit, legyen meg itt is a link, nem muszáj egyáltalán elolvasnotok, de azért jó, ha minél több helyen felbukkan: http://sul-576.livejournal.com/2744.html )

   • “esküszöm ez volt életem egyik olyan ismertetője, amiből szinte SEMMIT nem tudtam meg az adott animéről.” -> Bevallom, nekem se sikerült rájönnöm, hogy akkor ez most mitől is jobb, mint akármelyik kártyás animu? Jó persze, hülye a kérdés, mert a válasz az, hogy: “Azért, mert moe!” =)

    “Amúgy nem ez az első eset, amikor próbálja a figyelmet a nyilvánvalóról elterelni” -> Na ez az egyik olyan szokás, amit az ilyen régi motorosoknál, sohase értettem. Mert oké, hogy bizonyos felületeken, ahol 13 éves, 10 animés kezdők tobzódnak, ott gondtalanul el lehet ezt játszani. Viszont egy olyan fórumon, ahol az átlagéletkor, 25 év felett van, és senki se tegnap kezdte az “ipart”, ott mégis mit akar ezzel? Most vagy tényleg ennyire hülyének nézi a népet, vagy egyszerűen csak úgy megszokta már, hogy mindenről így ír, hogy másképp már nem is nagyon tud, akar.

    “lásd ezt az Earl Cain balhét, ahol szintén akkora cécót csapott, mintha minimum valami fizetett, hivatalos fordítását nyúlták volna le” -> Plusz ugye nem is fordította le, csak az elejét, és akkor egy jó ideje már hozzá se nyúlt. Aztán oké, hogy ez még nem indok a “lopásra”, és forrásként valóban megjelölhette volna az illető, de akkor is lehetett volna ezt, jóval finomabban, korrektebben csinálni. Nem megint Taiga módjára, nekiugrani annak a szerencsétlennek, akit láthatóan amúgy a színtiszta fanság hajtott, és nem az, hogy az ő tökéletes munkáját, megszentségtelenítse. Az hogy Muff ezt mégis így fogta fel, az meg őt minősíti.

    “Bezzeg ha neki szóltak volna be anno valami olyat egyik-másik ámokfutása közepette, hogy “elhallgathatnál, mert még csak moderátor sem vagy, én velük akarok beszélni”, szerintem levegőért kapkodott volna felháborodottságában. XD” -> Igen, a büszkesége megsértésével, pillanatok alatt fel lehetett húzni. Még a bant is azért kapta anno, mert a végére már inkább ő sértegetett minket, mint mi őt. =D

    “MAT sikkasztós botránya, amiből per is lett” -> Jó hogy eszembe juttattad, még mielőtt Pati megölte volna a partyt, be akartam linkelni egy videót. Egy régi bombagyár adásban, szintén volt szó erről a figuráról. (26:05-től kezdődik a lényeg.)

   • “Bevallom, nekem se sikerült rájönnöm, hogy akkor ez most mitől is jobb, mint akármelyik kártyás animu? Jó persze, hülye a kérdés, mert a válasz az, hogy: “Azért, mert moe!” =)”

    XDDD De amúgy komolyan, még teszem azt egy YGO ismertetőnél is lefutják azért a jobb írók a kötelező köröket, hogy “Muuto Yugi, a 15 éves gimnazista egy varázspuzzle-t örököl nagyapjától, blablabla…”, de paTKanyéban semmi ilyesmi nem volt. XD Gyakorlatilag nem tudom, hogy kik a szereplők, miért kártyáznak, azon kívül, hogy “mindig all in a tét”, mégis mire megy ki ez az egész, mi a setting, stb? Persze gyanítom, hogy valami K-ON-szerű “komoly plottal” bírhat ez az egész és ezért nem ment különösebben bele, elvégre ha valami nem is létezik, arról nehéz hosszan írni. 😀

    “Na ez az egyik olyan szokás, amit az ilyen régi motorosoknál, sohase értettem. Mert oké, hogy bizonyos felületeken, ahol 13 éves, 10 animés kezdők tobzódnak, ott gondtalanul el lehet ezt játszani. Viszont egy olyan fórumon, ahol az átlagéletkor, 25 év felett van, és senki se tegnap kezdte az “ipart”, ott mégis mit akar ezzel? Most vagy tényleg ennyire hülyének nézi a népet, vagy egyszerűen csak úgy megszokta már, hogy mindenről így ír, hogy másképp már nem is nagyon tud, akar.”

    A megszokás is lehet, meg igazából én valami olyasmire gondolok, hogy próbálják magukról lemosni az ilyen “bélyegeket”, mint “lolicon”, vagy muffin esetében a “kivénhedt fangirl” és ezért az adott sorozatnál is próbálják pl. a moe helyett valami másra helyezni a fókuszt. Csak a fene tudja, miután paTKany már kvázi múltkor bevallotta, hogy “tudom, hogy a KyoAni moe sorozatokat csinál, én ezért is nézem őket”, végképp nem értem, hogy mire fel a “vetítés”. XD

    “Jó hogy eszembe juttattad, még mielőtt Pati megölte volna a partyt, be akartam linkelni egy videót. Egy régi bombagyár adásban, szintén volt szó erről a figuráról. (26:05-től kezdődik a lényeg.)”

    Hehe, na az fix, hogy ha még erről is beszélni kezdtünk volna, paTKany ha addig nem törölt volna semmit, ezen a ponton kapva kapott volna az alkalmon, lehet még a “felesleges politikai téma”, valamint az “ártó, szélsőjobboldali nézeteket terjesztő videó” kártyákat is előhúzta volna. 😀 (Nem mintha ő annyira ballibes lenne, már amennyire ismerem, de ugye szimplán csak egy ürügy kellett neki és ez még mindig jobban hangzik, mint az “offtopicban sok az off” marhaság, amit végül kínjában ellőtt. XD) Na, de a videóra visszatérve: igen, ezt én is csak kb. fél éve hallottam először, vagy legalábbis akkortájt, amikor a srác elkezdte feltöltögetni a Bombagyár adásokat YT-re. Azon még annyira nem lepődtem meg, hogy Acheron apja a MAT-ot arra akarta használni, hogy az országos meetekből szavazóbázist építsen magának (mert szerintem ezt kb. mindegyik párt csinálja, csak mondjuk a Jobbik a hungarista szervezetekre épít, nem az animésekre XD), viszont ez az apa-fia viszály sztori már nem semmi, főleg úgy nem, hogy egybevág az általam előtte is ismert sztorival. Ugye az úgy szólt, hogy Acheronnak gyanús lett, hogy valami nem kóser a költségvetés körül és milliók tűnnek el, meg ilyesmi, ezért előbb normálisan számonkérte rajtuk, majd amikor ők érthető módon idegesek lettek és lemondhatták, meg ilyesmi, bosszúból ő kirakta a nyilvános levelezést, aztán már nem is tudom, hogy végülis a per az az “adatokkal való visszaélés” miatt volt-e, vagy a sikkasztás miatt, de ebből lett a balhé. Na most ugye ebbe simán belefér, hogy a faterja kezdett akciózni és úgy döntött, hogy miért ne csináljon pártkatonákat a meetesekből, meg éljen vissza a MAT pénzével (és ahogy Tomcat is mondja “jól kibaszott a fiával, akinek emiatt magyarázkodnia kellett”), majd Acheron mikor megtudta ezt, bosszúból kitálalt apu ügyeiről a nyilvánosságnak. 😀 (Amúgy érdekes lehetett ezt utólag otthon, családon belül megbeszélniük. XD)

    Illetve még visszatérve erre az “agitátorokat rakunk majd be minden meethez” tervre: rémlik is valami, hogy pont ezidőtájt találta ki a MAT, hogy “össze kéne fognunk a hazai animés klubokat, majd mi támogatjuk őket” stb-stb. Épp csak azzal nem számoltak, hogy nem minden meet együttműködő ám, szal pont a debreceni volt olyan, hogy kb. senkivel nem tudott huzamosabb ideig együttműködni, mert ahhoz az itteni vezető túl egoista és kompromisszumképtelen volt és még a helyi meeteseket is kb. olyan dumákkal kezdte a MAT-szövetség ellen lázítani, mintha Orbán valamelyik EU-ellenes dumáját hallgatnád. XD (Mondom ezt úgy, hogy én sem szeretem a MAT-ot, de hogy még ilyen “mi megmutatjuk, hogy nélkülük is boldogulunk!” ideológia dumát írjon valaki ellenük, azon azért néztem egyet. XD) Úgy is mondhatnám, hogy Acheron-fater azt az “apróságot” nem kalkulálta bele a tervébe, hogy nem ő az egyetlen ebben az országban, aki animés egyesületen akar meggazdagodni, meg egyéb módokon a saját malmára hajtani velük a vizet, hanem mások is kitalálták már ezt, előtte jóval korábban és nem feltétlenül lesz kedvük osztozni vele a vagyonon/hatalmon. XD

    Plusz a MAT is elég amatőr volt szokásához híven, szóval az odáig oké, hogy összedobtak egy honlapot ennek a “meet-szövetségnek”, de ezek a barmok képesek voltak “OMAE” néven rövidíteni. XD Mindenki, aki egy kicsit is tud japánul, az azt is tudja, hogy ez talán a lehető legdurvább japán megszólítása a “te”-nek, kb. magyarban valahogy úgy hangozna, hogy “te, bazdmeg!” Persze meg volt ez is magyarázva, hogy igazából ez annak a rövidítése, hogy “Országos Magyar Animések Egyesületei”, vagy valami hasonló volt, de akkor sem hívnám így, ha csak nem akarom megsérteni a tagokat, akiket pont be kívánnék szervezni. XD Persze gondolom ők baromi viccesnek találták, meg amúgy is jellemző volt rájuk (főleg, ha vidéki animés kluboknak segítettek), hogy “segítünk neked, de persze közben azért éreztetjük veled, hogy mi vagyunk a nagy MAT, te meg csak egy szaros kis vidéki klub, akinek már azt meg kell köszönnie, hogy egyáltalán foglalkozunk a rendezvényével”. Szóval értem én, hogy ezt ők vicces “polgárpukkasztásnak” szánták, de nem túl szerencsés még üzlet előtt vérig sérteni az üzletfeleidet. 😀

    Illetve még erre a Tomcat videóra visszatérve: egyik haver is hallgatta, aki jobban benne volt az ilyen jobboldali dolgokban és igazából ő ebből, meg a PeCsa-s conos élményeiből simán kihozott egy olyan teóriát, hogy a MAT segítők pólója sem véletlenül vörös, vagyis biztos ők is MSZP-s exkomcsik, de legalábbis nekik dolgoznak, illetve felhívta arra is a figyelmem, hogy valahogy mindig az In-Kal Security-t kérték fel azokon a conokon rendet tartani, akik nem csak baromi bunkók voltak a vendégekkel, de mondjuk úgy, hogy finoman szólva is van köze a cégnek Izraelhez. 😀 Persze, hogy ebben vajon mennyi volt az igazság, arra azt tudom mondani, hogy tudja a fene, de mindenesetre tényleg jól összejöttek ott a dolgot. XD

    Ja, illetve még a MAT-hoz annyit, hogy a PeCsa-s conok idején többeknek is feltűnt, hogy egyik-másik MAT-os arc olyan eredeti japán kimonóban mászkált, amiket több száz ezer forint alatt meg nem tudsz venni. Szóval nem kizárt, hogy többek között ilyenekre ment el az az eltűnt pár millió forint. XD

 10. Boldog Blogszülinapot és még legalább ennyi aktív évet! 🙂

 11. Boldog “szülinapot”, s remélem, hogy lesz még 10 éves a blog! Továbbá kellemes ünnepeket! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: