My Little Pony: Friendship is Magic – Max Redux Post

my-little-pony-friendship-is-magic

“Figyeld meg, amennyire most ki nem állhatod, a végén majd pont annyira fogod szeretni.” – mondta anno egyik jó barátom, és bár ekkora pálfordulásról azért nincs szó, be kell ismernem, volt némi igazság a szavaiban. Épp ezért úgy döntöttem, ideje hogy újra elővegyem ezt a pónis témát, és ezúttal korrektebb hangnemben nyilatkozzak róla. =)


A változás varázsa

Köztudott, hogy az első találkozásom, finoman szólva se sikerült épp túl jóra, ezzel a rajzfilmmel. Ebbe részben belejátszott, a gyerekkoromból gyökerező, általános összeférhetetlenség az ízlésvilágom, és a régi sorozat képviselte stílus között. Valamint az új sorozat körül kialakult, elképesztő felhajtás, és az ehhez társuló, túlbuzgó rajongók, meredek hülyeségei.

Persze nem akarom a saját felelősségemet, egy percig sem tagadni, mert bizony tény, hogy sikeresen túllőttem a célon, és jóval nagyobbat rúgtam bele, mint amekkorát amúgy érdemelt volna. Sőt, igazából ne is kerteljünk, az a kartácstűz, amit én anno, erre a rajzfilmre zúdítottam, nem csak hogy túlzás volt, de bizonyos szinten, még vissza is ütött.

Hogy akkor mégis, mitől tört meg a jég? – merülhet fel ezek után a jogos kérdés. Nos, ez egy prózaian egyszerű történet. Mindössze arról van itt szó, hogy aminek az ember, makacsul ellenáll, és nem hajlandó, még a legjobb barátai tanácsait se megfogadni vele kapcsolatban. Annak hajlandó lesz engedni, ha a párunk is érintett az ügyben, mi pedig a kedvére szeretnénk tenni. =)

Ahogy várható volt, az elején nem igazán örültem neki, hogy My Little Ponyt kell nézni. (Inkább néztem volna Asylum filmeket, mint ezt.) Ám végül, könnyebben ment a dolog, mint azt én hittem, és ez némiképp meg is lepett. Tudjátok, az az eset állt elő, amikor valamiről azt hisszük, rémes lesz, de aztán kiderül, hogy nem is volt olyan rossz, mint azt az elején gondoltuk. Pár napra rá pedig, egy párommal közös vásárlás alkalmával, még a pénztárcámat is kinyitottam, és merchet vettem, nem is egyet, hanem mindjárt kettőt. Hisz egy ugye kellett neki otthonra, de ha már úgyis ott voltunk, akkor már jó lenne egy a munkahelyi asztalára is. Pedig ha az előtt 2-3 évvel, azt mondja nekem valaki, hogy én ezért majd pénzt fogok fizetni, tuti a képébe röhögtem volna az illetőnek. Ehelyett úgy tűnik, végül a sors röhögött az én képembe. =)

Ha viszont már akarva-akaratlanul is, de újra bele kellett kóstolnom a pónik világába, és még pénzt is kellett fizetnem értük, úgy gondoltam, lesz ami lesz alapon, adok ennek az egésznek még egy esélyt, és elkezdem rendesen végignézni az elejétől. Ami ez után történt, az pedig már történelem. =)

my_little_pony_first_then

Először megnéztem 3 részt, majd még 5-öt, aztán már 10-et, majd egyszer csak azon kaptam magam, hogy a 2. évad végére értem, és nem sokkal később, hirtelen vége lett a 4.nek is, mindez alig 9 nap alatt. Mikor elmeséltem a haveroknak, mi történt, kétfajta reakciót kaptam, a többség emelte rám poharát, “Welcome to the herd” alapon, egy valaki azonban, akivel addig mélységesen egyetértettünk, csak annyit szólt: “Na… tudtam, szinte éreztem, hogy a végén majd te is bebuzulsz!”

welcome_to_the_herd_ani

Ennyi fölösleges szócséplés után viszont, illő lenne végre, magáról a rajzfilmről is szót ejtenem, hogy tulajdonképpen mi is ez (formaság, de szükséges, ha valaki esetleg nem ismerné). Illetve hogy akkor, mégis mit gondolok róla.

A történet, a különféle pónik (földi, pegazus, unikornis), mitikus lények, és állatok lakta Equestria, varázslatos világában játszódik, ahol az uralkodó, Princess Celestia, elküldi fiatal tanítványát, Twilight Sparklet, a közeli Ponyville városába, hogy tanuljon a barátság varázsáról. Itt ismerkedik össze, öt másik pónival (Applejack, Fluttershy, Pinkie Pie, Rainbow Dash, Rarity) akik nem csak jövendőbeli barátai lesznek, de (mily meglepő) hamarosan kiderül, hogy ők együtt képviselik, az úgynevezett harmónia elemeit.

Innentől kezdve a rajzfilm, nagyjából a következő felállást követi. Vannak az úgymond átlagos, epizodikus részek, amik az ilyenkor szokásos formula szerint épülnek fel. Vagyis, rendszerint valamelyik fő avagy mellék karakter, eltervez valamit, ám az különböző félreértések, váratlanul bekövetkező balesetek, bénázások, erőlködések, nem önmagunk adása, és hasonló okok miatt, végül fordítva sül el. Majd az epizód végére, jön a megoldás, és a végén levonhatjuk a tanulságot. Illetve vannak, az egyes szériák elején és végén elhelyezkedő duplarészek, amik jellemzően, valamilyen nagyobb gonosszal folytatott harcról szólnak, mint egyfajta próbatételek.

Ergo, lényegében egy epizodikus rajzfilmsorozatról van szó, amit személy szerint a középszerűtől, valamivel jobbnak neveznék. Méghozzá azért, mert bár maga a rajzfilm, amúgy teljesen átlagos, és kifejezetten lányos (ami persze nem meglepő, hisz egyébként ők a valódi célközönség) mégis valahogy van az egésznek, akárcsak anno a Dexternek, vagy a PPG-nek, egy sajátságos hangulata, arculata, ami nem hasonlítható semmi máshoz.

Sőt ha összevetjük, a manapság népszerű rajzfilmsorozatokkal, mint az unalmas, jellegtelen kartonpapír sablonokat folyton újrahasznosító Total Drama, vagy az önmagát folyton újratervező, és ez által önellentmondásokba keveredő Ben 10, akkor akár tartalmában, akár stílusában, akár külcsínében nézzük, egyértelműen egy jóval magasabb színvonalat képvisel.

Az éneklős musical jeleneteket ugyan itt se sikerült megszeretnem, de azt leszámítva, igazából nem sok kivetnivalót találtam ebben a rajzfilmben. Egyedül talán a Cutie Mark Crusaders részeknél éreztem úgy, mint anno amikor a Looney Toons helyett, Tiny Toonst néztem. Azaz nem rossz, de az eredeti jobban érdekelne.

Ami viszont, számomra mindenképp egy nagy érdem, hogy ebben a rajzfilmben se akadt (idáig még) egy olyan karakter se, aki kifejezetten idegesített, vagy akárcsak irritált volna. (Bár Rarity drámázásai, és Pinkie hiperaktív infantilizmusa, néha már kezdett sok lenni.) Még a tipikus, direkt ellenszenvesnek szánt rivális karakterek, mint Trixie, vagy a Diamond Tiara, Silver Spoon duó is bejöttek. =)

A 4. évadról szólva, bevallom ez bennem is kissé vegyes érzéseket hagyott. Az első három évad, számomra egy kerek egészet alkotott, amit ott talán le is lehetett volna zárni (egyes fanok szerint, jobb is lett volna) ám végül ez elől se kellett keserű szájízzel felállnom. Tény, hogy érződik rajta, hogy ez már mégiscsak egy 4. évad, bőven 50 rész felett vagyunk már, sőt közel a 100. epizód, sok mindent ellőttek már azóta. Mégis, ha abból indulok ki, hogy a legtöbb sorozat a 4. évadra, jellemzően vagy totális fantáziátlanságba fullad, vagy olyan változtatásokat eszközölnek, ami végleg elviszi egy teljesen más irányba az egészet, akkor ez a 4. évad, még bőven jól áll.

Szerintem is többet szerepelt Discord, mint kellett volna, és azt a véleményt is osztom, hogy az amúgy egész jól felvezetett plotdevice, annyira háttérbeszorult aztán, hogy szinte el is felejtettem. Viszont a közbenső részek többsége azért most is hozta a szintet, az itteni főellenség, és a vele folytatott harc pedig a legjobb volt, amit eddig összehoztak. Bár lehet, csak azért mondom ezt, mert nekem spec az egész alatt kvázi olyan érzésem volt, mint ha valami pónis DBZ-t néznék. =D

Végezetül, következzék néhány egyszerű kérdés-válasz, a népszerűbbek közül. =)

Kedvenc évad? – Mint általában, most is az első.
Kedvenc karakter? – Applejack
Legkevésbé kedvelt karakter? – Angel nyúl
Legjobb rivális? – Trixie
Legjobb gonosz? – Tirek
Földi póni, pegazus, vagy unikornis? – Unikornis, mert a varázslás jobb. =P
Celestia vagy Luna? – Egyértelmű, Luna. =)
Chrysalis vagy Sombra? – Utóbbi elég szánalmas volt, szóval az előbbi.
Twilight unikornis, vagy alikornis? – Lehet, csak a megszokás mondatja ezt velem, de az unikornis alakja, nekem jobban bejött.
Equestria Girls? – Láttam az elsőt, de nem vagyok benne biztos, hogy erre, ebben a formában, szükség volt. Egy pónis rajzfilmben ne ember lányok, középiskolás, bálkirálynős, pasizós kalandjait kelljen már nézni. Még ha Sunset Shimmer amúgy nem is volt rossz, kisebb antagonistának.
Kedvenc fanwork? – Bevallom, nem igazán vagyok ebben valami tájékozott. Hotdiggedydemon persze alap, de a Cupcakes és a Smile, jobban bejön. =)

Advertisements

63 hozzászólás to “My Little Pony: Friendship is Magic – Max Redux Post”

 1. Nekem elég volt öt rész belőle, és azóta is rosszul vagyok, főleg mikor random pillanatokban megszólal a fejemben a főcímdal. Mint egy rossz rádióvevő, komolyan…

  Kevés dologgal szemben marad meg a kezdeti undorom azzal kapcsolatban, amit kvázi felspanolva ajnároznak, hype-olnak (pl. SAO), akár egy réteg is (pl. AKB0048). Ilyenekből a Tűzgyűrű, John Carter (Pacific Rim) annyit tett le nekem az asztalra, hogy hangulatos, egyszer-egyszer megnézős popcorn mozik. Ami viszont a kezdeti hype-pal kapcsolatos ellenérzéseimre cáfolt rá, az a Terra ForMars anime volt, ami elsőnek nem akart bejönni, de a mangát mellé olvasva már sokkal jobban ütött az adaptált verzió (mondjuk hozzájárult, hogy uncensored videó is lett azóta).

  Szal lényeg a lényeg, a barátod szavai az esetemben nem állták volna meg a helyüket. Ezek után kétlem, hogy a biboldóátok is fogna rajtam.

  • Alapvetően én se gyakran változtatom meg az álláspontomat, legyen az film, sorozat, rajzfilm, anime, videojáték, zene, vagy akármi más. Itt viszont most ez történt, és bár tény, hogy a sorozat kihagyásával se vesztettem volna semmit, a manapság felkapott átlaghoz viszonyítva, tényleg a jobbak közé sorolnám.

   Plusz mivel anno, elég durván lehúztam, úgy gondoltam megérdemel némi korrekciót.

   A Terra Formars-ról egyre több jót hallok, szóval lehet felveszem majd a megnézendő animuk közé.

   • Na ja, a mai átlaghoz képest, főleg ami a CN-en megy, ahhoz elismerem, hogy tényleg jobb, csak kicsit unalmas (na meg undorító), hogy már ott is megjelentek, ahova hentai mangát, pornóképregényeket járok online olvasni. Nem vicc, befigyel az internet azon törvénye, így már van MLP:FIM hentai képregények (és basszus, de még mennyi!), ami vagy póni-alakban vagy humanizált póniként űzeti velük az ipar szépségét. Sok szart láttam/olvastam, de inkább választok egy komorabb Uziga Waita mangát, mint egy MLP pr0n-képregényt akármelyik változattal… Oké, értem, hogy jó cucc lehet annak egy kicsit is tetszik, de ne már… azért a jó ízlést ne egy fösvény skót zsidó teáskanalával mérjük… (Viszont amikor csak emberként vannak rajzolva a karakterek, akkor felettébb ízlésesen néznek ki.)

    A Terra ForMars-szal kapcsolatban azért ajánlom, hogy előbb kicsit a mangával kezdj, aztán az animével, mert ami bűnt fel tudnék róni neki (mivel javítgatom a fordítónk feliratát, és gyakran észreveszem), hogy nem minden esetben egyértelmű hogy pontosan mi van, miről beszélnek. Meg talán azt, hogy kicsit kapkod, mert a 3. részre már 2 és fél kötet mangát bedaráltak (mondjuk a manga kimértebben diktálja a jelenetek tempóját). Mindenképp érdemes megnézni, ha más nem, akkor a régi négerekről szóló karikatúrák, sztereotipikus megjelenésüket követő csótányokért, ami elég poén így — csak dinnyét és KFC-csirkét nem esznek. =D

   • Jó, de most a random hentai, rajzfilmpornós galériákba feltöltött képeknek, mi köze van a sorozathoz? Semmi. Ez inkább a fandom számlájára írható, meg ez amúgy is egy olyan dolog, ami ellen nem lehet mit tenni. Pornó mindenből van, de ezt szükségtelen magyaráznom, hisz te is jól tudod. =)

    Mivel én amúgy se nézek, keresek ilyesmiket, a túlnyomó többségük, el is kerül, de persze 100%-ban nem lehet megúszni. Én is belebotlottam már olyan képekbe, teljesen random, hogy Trixie meg Twilight ilyen BDSM ecchi játékot űztek, de nyomtam rá egy LOL!-t, aztán tovább lapoztam. =)

    Egyébként meg aki ilyen “pornó körutakra” adja a fejét, az utána tényleg ne lepődjön meg azon, hogy ott aztán “minden lesz, ami a tönkretesz”. =P

   • Igazából a “merchandise” része zavar az egészben – vagyis ha lenne is kedvem megnézni esetleg, akkor azt a keveset is igen hamar elveszik a “kedves fanok”. Sok szart és hülyeséget láttam már pornórészen (bogárrá átalakulásos keféléstől kedve a kőkemény kaki-gyilokpornón keresztül tényleg sok mindennel összefútt a sors), de igazán csak ezzel verték ki a biztosítékot. És itt nem épp a “LOL!” faktorra építenek, hanem a komolyságra, ami már azért elég súlyos aberrációra utal. (Jó, az is, hogy én mi mindent olvasok kínomban… =P)

   • Ezt az “elveszik a kedves fanok” részt, nem igazán értem. Mármint hogy képes néhány beteg fan, beteg hülyesége, elrontani egy rajzfilmet? Mindössze csak külön kell tudni választani a canont, és a fanont, ilyen egyszerű az egész. Eleve azt is te döntöd el, mennyire akarsz akár velük, akár a munkásságukkal érintkezni. Illetve ha bele futsz egy-egy durvább darabba, azt hogy reagálod le.

    Persze megint mondom, én az XXX részlegbe nem járok, én a gore standon néztem szét, és hát találtam is néhány olyan dolgot, ami még nekem is sok volt. =) De itt megint az van, hogy ennek a canonhoz amúgy semmi köze, különben meg magamnak kerestem a bajt, hát viseljem a következményeit. =)

   • “(Viszont amikor csak emberként vannak rajzolva a karakterek, akkor felettébb ízlésesen néznek ki.)”

    Na igen, ott azért szoktak lenni finomságok… :3 XD Viszont ezt félretéve: valamilyen szinten megértelek, mert amikor én elkezdtem nézni és először futottam bele ezekbe (még csak nem is konkrét képekbe, csak az ilyen pedó kommentekbe pl. mint CMC-re azt írni, hogy “hmm, delicious blank flank!”), akkor elsőre nekem kb. hányingerem lett a dologtól, bár nem is magától a ténytől, inkább attól, hogy “basszus, komolyan ennyi kanos, nőtlen otaku van a világon, hogy képesek egy 6-8 éves kislányoknak szánt sorozatba is egyből AZT belelátni? -___-“, viszont utána rájöttem, hogy felesleges ezen idegelnem magam, hiszen ezek tőlem függetlenül is létezni fognak, akárhogy reagálom le a dolgot. Az internet 63-as (vagy hanyas) szabályát meg gondolom már te is hallottad: “Ha létezik valami, van belőle pornó. Nincs kivétel.” ^^”

    Viszont a canont a fanontól külön tudom választani, így nálam magának a sorozatnak a megítélését sosem rontotta, hogy megszállták a clopperek. (Azok nevezik így magukat, akik pónikra verik, a “fapper”-ből jön.) Más a helyzet, ha mondjuk egy olyan animéről van szó, ami alapból ecchi, hiszen akkor nem csak a fanok látják bele, hanem tényleg benne vannak a kétértelmű (vagy éppen nagyon is konkrét XD) helyzetek, de gondolom elhiszed, ha azt mondom, hogy az MLP esetében tényleg csak az lát bele ilyeneket 1-1 részbe, aki bele is AKARJa látni. Anno pl. láttam valami fazonnak az elemző videóját, aki a Fall Weather Friends (Rainbow vs. Applejack verseny) epizódnál halál komolyan ott bizonygatta, hogy “Mi másról is szólna ez a rész, mint hogy kettőjük között feloldatlan szexuális feszültség van, a vak is látja, hogy blablabla…”, én meg csak néztem, hogy “WTF ember, te ezt halál komolyan gondolod?” XD Persze nem azt mondom, hogy mondjuk yuri-shipper szemmel nem lehet AZT látni abban a részben, de ahogy már írtam, én külön tudom választani a hülye fanboy képzelgést a canontól, de ahogy ez a fenti csávó is mutatta, úgy néz ki, mások nem feltétlenül. XD

    Plusz azért azt még hozzátenném, hogy bár pónikra verni tényleg egyfajta “újabb mélységet értünk el” szint, viszont a furry fandom már szintén létezik vagy 20-30 éve, szóval ezt sem a Póni “robbantotta ki”, inkább csak “rászálltak”, mert egybevág az ízlésvilágukkal és könnyen belemagyarázzák a különböző perverzióikat.

    Meg azért kis keresgéléssel tényleg BÁRMIBŐL találni ilyesmit, pl. ott van az általam mostanában gyakran emlegetett Gravity Falls, amiből kemény egy részt láttam eddig, ergo annyira a karaktereket sem ismerem még, de már pusztán az OLYAN képek alapján azt is meg tudom mondani, hogy ki a fanboyok nagy kedvence, melyik szereplőt dugnák meg a legtöbben, pedig ugye a Pónival ellentétben itt még azt sem mondhatom, hogy annyira benne lennék a fandomban, hogy “már mindent láttam” a témában. XD

   • Én azért szeretem megnézni a fanont is, hogy mit adnak hozzá a canonhoz. Általában azt szokták, amiből hiányt látnak vagy szeretnének megválaszolni maguknak kérdéseket – és ilyenkor szabadul el a fantázia. Tipikus eset, de ilyen az összes Naruto-fanfic és párosítás is, amelyek közül egy igazolódott azzal, hogy véget ért nemrég a manga. De amikor egy fanonból jó formán minden másra megalázó arányban tartalmaz szexuális félresiklást, ott azért én erős gondot látok, mert nem hiszem el, hogy csak ez az, ami hiányzik. Csak összehasonlításnak, mert mindkettő olyan nagy jelenség, azért a Narutóból ennyit nem termeltek ki “az arany 4 év alatt” (amikor igazán jól ment az a bizonyos szekér), mint az elmúlt néhány évben a “brony-k” és a “clopperek” együttvéve (ez utóbbi szó tetszik, kösz az értesítést, Titkos! 😀 ). Szexuális és nem szexuális jellegűt egyaránt.

    (Amúgy a furry önmagában nem zavar, abból is elég sok szart láttam, elég “érdekes” verziókat és módokat, de inkább nem mennék bele, mert egyesek még viszont látná pár ember a reggelijét.)

   • Pedig tényleg pontosan arról lehet szó, amit írsz: a fandom jellemzően azokat a dolgokat erősíti fel ficekben mindig, amivel az alapsorozat nem nagyon foglalkozik. A Póniban ez a kettő értelemszerűen a szexualitás, illetve a véres, guró jelenetek, mivel ugye 6-8 éveseknek szánt sorozat lévén ezeket nyilván nem rakhatják bele a készítők. XD Persze az nekem is feltűnt, hogy itt pl. jóval több szexuális utalásos poént lőnek el a fanok akár teljesen random jelenetekre is, mint mondjuk egy animénél, na de épp ez az, hogy pl. még az általad felhozott Naruto sem volt mentes a nagyon enyhe, de azért jelen lévő szexuális utalásoktól (szexi no jutsu, Jiraya egész karaktere, stb.) és ez a legtöbb animére szintén igaz. Ellenben ugye a Pónival, ahol ha kivesszük Spike “Rarity-fétisét”, meg a Shining Armor x Cadence canon párost, nem is nagyon találunk olyan dolgot, ami szexuális, sőt, még a szerelmi szálakat sem erőltetik, pedig kislányos sorozatról lévén szó, én tényleg azt hittem, hogy legalább egy ilyen “XY szerelembe esik” részt majd szinte az összes Mane Six taggal ellőnek, de tévedtem.

    Plusz van itt még két dolog, ami jelentős lehet abból a szempontból, hogy miért van ennyi szexuális poén:

    -Ugye a brónik nagy része 20-30 közötti férfi és hát mi foglalkoztatja őket ebben a korban többek között? XDDDD

    -Van sok hater, illetve fan is, aki eleve csak sokkolni akar. Ugye adott a cukimuki, “rózsaszín”, pónilovacskás setting és hát mekkora “poén” már, ha ezt “megrontják” vagy kétértelmű szexuális tartalommal, vagy brutális mészárlással. Szal ezt kb. úgy kell elképzelni, hogy jön a fazon és: “Igen, azt mondod, aranyos kis kedves cuki pónik és hozzájuk menekülsz, ha az élet bánt? Lássuk, mit fogsz akkor szólni ahhoz, ha előbb megerőszakolom, majd feldarabolom egyiküket! MUHAHA!” Persze ezt csinálni legalább annyira gyerekes viselkedés, mint amit némely hardcore fan levág a sorozattal kapcsolatban, de szerintem sokszor tényleg csak annyi áll mögötte.

    Aztán persze valóban ott vannak a clopperek, meg a guróra izgulók, de őket minden fandomban megtalálod. XD

   • “én tényleg azt hittem, hogy legalább egy ilyen “XY szerelembe esik” részt majd szinte az összes Mane Six taggal ellőnek, de tévedtem.” -> Mondjuk most a 4.évadban, volt egy olyan rész, ahol pont ez a ki-kibe szerelmes dolog okozta a konfliktust. Feltűnt egy ilyen tipikus szépfiú újságíró, akibe Rarity bele volt zúgva, annak viszont Applejack jött be, akinek viszont ő nem tetszett.

    Persze ez a rész amúgy, inkább arra ment ki, hogy még az első szezonban, volt az a pizsamapartis epizód, ami a kettejük közti ellentétről szólt, és ezt most újra megpróbálták ellőni, csak egy másabb formában.

 2. Szóval ezt is megnézted. 🙂 Bevallom soha eszembe se jutott, hogy megnézzem, de a régi pónikra még emlékszem gyerekkoromból. 😛 Ennek csak a paródiáit láttam, amit egyszer te is kiposztoltál ide. Mondjuk azok egy kissé a Happy Tree Friends-re emlékeztettek.

  • Ja, mondhatnám azt, hogy ezzel egy újabb régi adósságot sikerült törlesztenem. =) Az első post, amit erről írtam, nos mondjuk úgy, hogy nem épp a jól sikerült postjaim közé tartozik, még úgy se, hogy az egyértelműen fika postnak készült. Viszont ha már így alakult, akkor a tisztesség úgy kívánja, hogy korrigáljam ezt a hibát.

   Egyébként tényleg nem egy világmegváltó cucc, de ha már új vonalas rajzfilmek, akkor inkább ez (persze angolul, mert a magyar szinkron, hagy maga után kívánnivalót) mint az ilyen Totál Dráma szerűségek. =)

   • “Egyébként tényleg nem egy világmegváltó cucc, de ha már új vonalas rajzfilmek, akkor inkább ez (persze angolul, mert a magyar szinkron, hagy maga után kívánnivalót)”

    Jaja, imádom, amikor olyan fordít, aki láthatóan piacon vette a nyelvvizsgáját. 😀 Két kedvenc példám:

    Gilda: Okay… Dash, last one to that cloud up there is a gnarly dragon egg. (Ez ugye olyasmi lenne, hogy “aki utoljára éri el azt a felhőt, az egy sárkány-záptojás”.)

    Magyarban ugyanez: “Oké, a következő ott van a sárkánytojás-csúcson!”

    Titkos a TV előtt: “Mi a f….????”

    Vagy a Winter wrap-up korcsolyás része, amikor a jeget törik:

    Twilight Sparkle: How clever. When the thick ice begins to melt, it’ll break along the lines. Well, you sure have a lot of work ahead of you, there’s quite a few lakes in Ponyville.

    Pinkie Pie: Ha, tell me about it.

    Ez ugye olyasmi lenne, hogy “ja, ne is mondd…”. Hogy hangzott ez magyarul? “Mesélj még!” (És a hangsúly is totál eszerint volt előadva, szóval míg az angolban ilyen unott/undorodó hangon mondta Pinkie, addig a magyarban tök lelkesen. Persze a szinkronhang nem tehet róla, ha a fordító az alap angol mindennapi nyelvhasználattal sincs tisztában.)

    Nem is bírtam sokáig, asszem S1 feléig sem jutottam, konkrétan ez az utóbbi Pinkie-s példa végleg elriasztott a magyar verziótól. Haver, aki még bírta cérnával, később olyasmiket mesélt/mutatott, hogy Derpy férfi hangot kapott, vagy hogy Cadence éneke valami olyan brutálisan hamis lett, hogy újra fel kellett venni egy másik színésznővel később. XDDD

    Kicsit sajnálom azért, mert a Mane Six hangja Rainbow Dash kivételével mind egész eltalált lett, a két hercegnőé sem volt rossz, Trixie, Gilda, stb. is jók voltak, de ez az amatőr fordítás sajnos élvezhetetlenné tette a nézést, főleg úgy, ha a fejedben volt szinte a teljes angol szövegkönyv. XD Viszont érdekes, amit már Aoin is írtam, hogy valahogy ennél a sorozatnál a japánok sem álltak a helyzet magaslatán, a fordításuk sajnos nem sokkal előzte meg a magyart, nem is tudom pl. hogy hány olyan poént heréltek ki, amik az eredetiben annyira ütöttek, hogy azokból lettek a legnépszerűbb mémek. XD (Egyik ilyen legismertebb, amikor S1 utolsó részében Fluttershy “YOU ARE GOING TO LOVE ME!”-jéből valami olyasmi lett, hogy “NE FUSSATOK EL ELŐLEM!”)

   • Lehet ha a Cartoonhoz kerül, jobb lett volna, bár azért néha ott is vannak érdekes dolgok. Például a Regular Showban (nálunk Parkműsor) volt egy olyan, amikor az egyik karakter, azt mondja a másiknak, hogy: “The only thing you better than me, is being a big piece of…”

    Na ezt a mondatot aztán úgy fordították le magyarra, hogy: “Tudod ám hogy miben vagy jobb, legfeljebb…”

    Pedig simán le lehetett volna fordítani úgy, hogy: “Az egyetlen dolog, amiben jobb vagy nálam, hogy egy nagy rakás…” és így még a a poén se vész el.

    Na de az MLP szinkronra visszatérve, nekem az egyik haverom, először magyarul nézte végig még az első két évadot, és ő mesélte, hogy a későbbi szériákban még a szinkronhangok felcserélése is előjött. Például a Lesson Zero-ban van az a jelenet, amikor Twilight bekattanva jelenik meg a pikniken, mire Applejack, Fluttershy hangján szólal meg, és még hozzá a hanglejtése is olyan, mint ha valami kisállattal próbálna épp kedves lenni. =D

   • “….a későbbi szériákban még a szinkronhangok felcserélése is előjött. Például a Lesson Zero-ban van az a jelenet, amikor Twilight bekattanva jelenik meg a pikniken, mire Applejack, Fluttershy hangján szólal meg, és még hozzá a hanglejtése is olyan, mint ha valami kisállattal próbálna épp kedves lenni. =D”

    Na látom, akkor ha a régi magyar SM szintet nem is érték el, de már közelednek felé… XD

   • Lassan majd ebből is jöhetne valami válogatás. =D

   • “Lassan majd ebből is jöhetne valami válogatás. =D”

    Simán lehetne, alapanyag is lenne hozzá bőven, majd’ minden részre jut legalább egy kemény fail jelenet. XD Az más kérdés, hogy találnánk-e olyan fant, aki hajlandó lenne ezért végigszenvedni magyarul mindhárom szezont. XD (Sőt, lehet azóta már a negyedik is kjött végig, egy ideje már nem követem a magyar megjelenést. XD) De ha már itt tartunk: meglepődve tapasztaltam (vagy tavasszal, vagy most ősszel, amikor legutóbb Pesten jártam), hogy elkezdték nálunk is kiadni a sorozatot DVD-n. Persze valszeg be fog fuccsolni, de úgy láttam, hogy az eredeti angol hang is rákerült, ami mindenképp üdvözlendő. 🙂 (Az a gond, hogy lehet még meg is vettem volna, de egyrészt nálunk az ilyen cuccok be szoktak fürödni az első pár DVD után, másrészt meg én akkora fanja vagyok, hogy már megvolt az első két szezon amcsiból ilyen “teljes évad” négy DVD-s gyűjteményben, extrákkal, meg mindennel, mire nálunk egyáltalán elkezdték kiadni, így meg már nem érte volna meg túlzottan megvennem. XD)

   • Ha az SM-nél volt, itt is lehet egy ilyen “vállalkozó szellem”, aki végigüli, direkt bakikra vadászva. =D Bár az SM válogatásnál, volt egy-két olyan, amit meg a készítő nézett be. =)

    Egyébként azt hallottam, hogy az EG moziban is volt egy elég nagy baki. Mikor Sunset össze akarja törni a tükröt egy kalapáccsal, akkor ő azt kalapácsnak hívja, de mikor feltűnik Twilight, ő viszont már fejszének nevezi. =D

   • “Egyébként azt hallottam, hogy az EG moziban is volt egy elég nagy baki. Mikor Sunset össze akarja törni a tükröt egy kalapáccsal, akkor ő azt kalapácsnak hívja, de mikor feltűnik Twilight, ő viszont már fejszének nevezi. =D”

    LOL. XD Bevallom, azt a filmet csak azért szedtem le, hogy Sunset szinkronját, meg a dalokat csekkoljam (ezek mondjuk jók voltak :D), szóval olyan sokat nem láttam belőle, de így is sikerült egy bakiba belefutnom: asszem annál a résznél, amikor Sunset és Twilight a sötét folyosón dumálnak, Sunsetnek van egy Celestiás mondata (valami olyasmi, hogy “látom, te vagy az új kedvenc tanítványa”), na, ez a magyarban úgy sikerült, hogy “CELESTINA hercegnő”… XD Persze az a plusz “n” betű simán lehetne valami nyelvbotlás is, csak attól lett igazán röhej, hogy ez egy létező karakter, konkrétan a Babarban Babar felesége. XDDD (Bár ott mintha királynő lett volna. XD)

   • “CELESTINA hercegnő”… XD Persze az a plusz “n” betű simán lehetne valami nyelvbotlás is, csak attól lett igazán röhej, hogy ez egy létező karakter, konkrétan a Babarban Babar felesége.” -> Valószínűleg az volt, hogy akaratlanul is azzal keverte össze, vagy a szinkronszínész, vagy a forgatókönyv író, de ettől még tényleg poén. =D

 3. Hehe, elsőre én is azt akartam írni, hogy “Welcome to the Herd!”, de aztán láttam, hogy te már megtetted gif formájában. XD

  Viccen kívül: ugyan arról már Aoin is beszéltünk, hogy időközben egész megszeretted a sorozatot, de azért nem gondoltam volna, hogy lesz róla egy ilyen “helyreigazítás” post, de nem baj, fanként ennek csak örülök. XD (Ja, még mielőtt belemennénk: a spoilerekkel majd csak óvatosan, mert az S4-et még nem láttam és a Rainbow Rocks-ot sem. ^^”)

  “Köztudott, hogy az első találkozásom, finoman szólva se sikerült épp túl jóra, ezzel a rajzfilmmel. Ebbe részben belejátszott, a gyerekkoromból gyökerező, általános összeférhetetlenség az ízlésvilágom, és a régi sorozat képviselte stílus között. Valamint az új sorozat körül kialakult, elképesztő felhajtás, és az ehhez társuló, túlbuzgó rajongók, meredek hülyeségei.”

  Igen, itt valami olyasmi volt, hogy egyrészt a fandom nagyon túlhypolta neked és szerintem alapból is túl nagy elvárásokkal ültél le elé, másrészt meg ahogy mondod, elsőre le kell győzni az alapvető “póniundort”, ami sok férfiban mélyen gyökeredzik. (Nekem mondjuk ilyen bajom sosem volt, szal ahogy óvodásként felváltva néztem a Pónikat, meg a Transformerst, úgy általános iskolásként meg a DB/SM duót és igazából ma sem vagyok úgy vele, hogy “XY sorozatot/filmet inkább nem nézem meg, mert nőknek készült”, ami persze nem azt jelenti, hogy mindegyik ilyen cucc be is jön nekem. XD) Meg amúgy lehet benned is megvan az, mint ami pl. Sárkánybaby nevű ismerősömben, hogy ő saját bevallása szerint is menekül a hype cuccok elől, azt mondta, hogy majd az EVA-t is akkor nézi meg, ha már végképp lecsendesedett a fanolás körülötte (XD) és végülis a Pony is úgy van, hogy azért ha nem is halt ki teljesen a bróni fandom, de már jóval kevesebben vannak benne, mint mondjuk S1 alatt voltak. Egyrészt akkor még újdonság volt és sokan csak úgy “felugrottak a hype vonatra”, másrészt páran megunták azóta a sorozatot, harmadrészt meg pár embert az Alicorn Twilight behozása, illetve az Equestria Girls-ös mellékszál riasztott el a folytatástól.

  “Persze nem akarom a saját felelősségemet, egy percig sem tagadni, mert bizony tény, hogy sikeresen túllőttem a célon, és jóval nagyobbat rúgtam bele, mint amekkorát amúgy érdemelt volna. Sőt, igazából ne is kerteljünk, az a kartácstűz, amit én anno, erre a rajzfilmre zúdítottam, nem csak hogy túlzás volt, de bizonyos szinten, még vissza is ütött.”

  Igen, ezért is volt az, hogy a korábbi bejegyzésre valami olyasmit írtam, hogy felesleges “bántani”, nem azért, mert “OMG, best series ever!”, hanem mert olyan indokokat vettél elő “ellene” jórészt, amiket akármelyik hypolt sorozatra szintén használni lehetne, szal ennyi erővel most pl. írhatnál egy Gravity Falls fikázást ugyanolyan stílusban, pusztán azért, mert mostanában meg azt kezdik egyre inkább fanolni. XD

  “Hogy akkor mégis, mitől tört meg a jég? – merülhet fel ezek után a jogos kérdés. Nos, ez egy prózaian egyszerű történet. Mindössze arról van itt szó, hogy aminek az ember, makacsul ellenáll, és nem hajlandó, még a legjobb barátai tanácsait se megfogadni vele kapcsolatban. Annak hajlandó lesz engedni, ha a párunk is érintett az ügyben, mi pedig a kedvére szeretnénk tenni. =)”

  Én amúgy azt hittem, hogy eleve nem volt egy olyan ismerősöd/barátod sem, aki legalább objektíven rávilágíthatna a cucc pozitív oldalára és ebben hozott változást barátnőd, de akkor ezek szerint győzködtek téged már előtte is páran rendesen, csak ugye az “asszony” szava mindig döntőbb érv. 😀

  “Ahogy várható volt, az elején nem igazán örültem neki, hogy My Little Ponyt kell nézni. (Inkább néztem volna Asylum filmeket, mint ezt.)”

  Hidd el, jobban szenvedtél volna. XD Én nézek Pony-t, meg gagyi, tízfilléres B-filmeket is és utóbbiak sokkal fájdalmasabbak. XD (Mondjuk őket pont ezért is nézem, néha jólesik valami “annyira szar, hogy már jó” röhögős filmet elindítani. XD Múltkor néztem pl. a Zombeavers-t, hát öcsém… XDDDDD)

  “Pár napra rá pedig, egy párommal közös vásárlás alkalmával, még a pénztárcámat is kinyitottam, és merchet vettem, nem is egyet, hanem mindjárt kettőt. Hisz egy ugye kellett neki otthonra, de ha már úgyis ott voltunk, akkor már jó lenne egy a munkahelyi asztalára is.”

  Amúgy ilyen Kindertojás-figura méretben nekem is megvan itthon kis műanyagfiguként a Mane Six. 🙂 Gondoltam, ha már animékből is a kedvenc karaktereim jó részéről van 1-1 figurám, akkor ők se maradjanak ki. 🙂 (Szívfájdalmam, hogy valamiért ebből a szériából pont Fluttershy-t nem gyártottak, szóval igazából csak “Mane Five” lett, de mindegy… ^^”)

  “Először megnéztem 3 részt, majd még 5-öt, aztán már 10-et, majd egyszer csak azon kaptam magam, hogy a 2. évad végére értem, és nem sokkal később, hirtelen vége lett a 4.nek is, mindez alig 9 nap alatt.”

  Amúgy poén, mert én még akkor kezdtem, amikor még csak az S1 ment le végig és igazából valahogy úgy nézett ki a dolog, hogy egyik animés haver a hype miatt elkezdte nézni, ő ráfüggött, ajánlotta másik havernak, aki szintén nézni kezdte, de sajnos őt pont a barátnője kezdte froclizni vele, így leállt, viszont ezt a froclizást látta akkori barátnőm, aki meg pont emiatt nézett bele, neki viszont bejött, így ő ajánlotta nekem. XD Ahogy már írtam, nekem a “póni undort” nem kellett leküzdenem, inkább azt kellett, hogy az amúgy elég király gonosz-legyőzős pilot duplarész után ilyen “amcsi epizodikus sitcom”-feelingje lett a további részeknek, viszont miután ezt is meg szoktam pár rész után, tényleg nézetni kezdte magát a sorozat. 🙂 (Bár igazából S2 idejére lettem hardcore fan, de majd mesélem, ha ez a rész jön a postban. XD) Meg ugye a flash animációs grafikával kellett még “megharcolnom”, de mostanra már teljesen megszoktam, fura lenne más rajzolásban. 🙂 A sztoriról még annyit, hogy bár Faust eredetileg olyan folyamatos sztorinak szerette volna, amilyen pl. a pilotra is jellemző volt, a Hasbro ezt sajnos nem engedte neki, ők epizodikusat akartak, mivel így akárki akármikor kapcsolódik be, nem kell hozzá előismeret és könnyebben ráfügg. Viszont ha megfigyeled, azért a későbbi szezonokra már jellemzőbb az, hogy inkább érződnek sorozatnak, vannak visszautalások, visszatérő karakterek, stb-stb., szóval nem olyan Rém Rendes Család-szerűen epizodikus az egész.

  “Na… tudtam, szinte éreztem, hogy a végén majd te is bebuzulsz!”

  Á, legalább egy ilyen általában mindig van, egyik személyes barátom is nehezen tudta megemészteni, pedig tőlem az ilyen “debilség” amúgy sem áll távol, csak neki is “póni undora” volt, ezért pl. nehezebben emésztette meg, hogy ezt nézem, mintha mondjuk Tini Nindzsákat, vagy hasonlókat néznék. XD De végül vele is megegyeztünk abban, hogy felőle rendben van, meg mondta, hogy neki, illetve barátnőjének is van legalább egy olyan “hülyesége”, amit korukhoz képest már “nem illene” nézniük (pl. barátnőjének a Monster High XD), csak cserébe ne nagyon reklámozzam neki a cuccot, mert azért fanja sose lesz. XD (Aztán persze ki tudja, vele is mi lesz végül… 😀 XD)

  “Ergo, lényegében egy epizodikus rajzfilmsorozatról van szó, amit személy szerint a középszerűtől, valamivel jobbnak neveznék. Méghozzá azért, mert bár maga a rajzfilm, amúgy teljesen átlagos, és kifejezetten lányos (ami persze nem meglepő, hisz egyébként ők a valódi célközönség) mégis valahogy van az egésznek, akárcsak anno a Dexternek, vagy a PPG-nek, egy sajátságos hangulata, arculata, ami nem hasonlítható semmi máshoz.”

  Igen, igazából én is gondoltam már rá, hogy mitől lett annyival népszerűbb, mint mondjuk egy Teen Titans (mert oké, annak is voltak fanjai, de nem ENNYI XD) és szerintem is a sajátos hangulata az, ami a leginkább megfogja az embert. Épp tegnap másolgattam a részeket egyik vinyóról a másikra, elindítottam az elsőt, csak hogy megnézzem, működik-e és majdnem megnéztem az első öt percet a részből. XD (Jó, ott azért már a nosztalgiafaktor is befigyelt, mivel én azt a részt először talán még jó két-három éve láttam.)

  “Sőt ha összevetjük, a manapság népszerű rajzfilmsorozatokkal, mint az unalmas, jellegtelen kartonpapír sablonokat folyton újrahasznosító Total Drama, vagy az önmagát folyton újratervező, és ez által önellentmondásokba keveredő Ben 10, akkor akár tartalmában, akár stílusában, akár külcsínében nézzük, egyértelműen egy jóval magasabb színvonalat képvisel.”

  Igen, ez meg a másik, hogy “ilyen mezőnyben nem is túl nehéz nyerni”. ^^” Szerencsére manapság azért már jöttek ki jobb cuccok, Avatarból a Korrás sorozat, Thundercats-nek a remake-je, stb-stb., de még mindig elég nehéz olyat találni, aminek nem eleve a felnőttek a célközönségei (mint mondjuk a Boondocks) és mégis felnőttként is élvezhető, nem pedig bugyuta baromság. (Még ez a Gravity Falls kezd egyre inkább érdekelni, de persze még korai lenne bármi jót, vagy rosszabb mondanom róla, másrészt itt meg nekem lesznek nagy elvárásaim, mert az ilyen misztikumra épülő izékre vevő vagyok és elvárom, hogy jól is csinálják őket. XD)

  “Az éneklős musical jeleneteket ugyan itt se sikerült megszeretnem, de azt leszámítva, igazából nem sok kivetnivalót találtam ebben a rajzfilmben. Egyedül talán a Cutie Mark Crusaders részeknél éreztem úgy, mint anno amikor a Looney Toons helyett, Tiny Toonst néztem. Azaz nem rossz, de az eredeti jobban érdekelne.”

  Fura, a dalok nekem tökre bejöttek, sőt, igazából azokban is azt féltem felfedezni, hogy míg a legtöbb rajzfilmsorozatban vagy nincsenek dalok egyáltalán, vagy ilyen gagyi, “töltelék jellegűek”, addig ebben már majdhogynem elérték a Disney-feelinget, vagyis kellemes, hallgatható dalokat készítettek, amik még a történethez is hozzátettek sokszor. (Ami most beugrik, hogy hasonlóan színvonalas és hangulatos dalbetétekkel operált, az talán az Animánia, de ugye az sem tegnap készült.)

  A CMC eléggé megosztja a nézőket, az a vicces, hogy bár általában nem szoktam bírni az ilyen “kalandvágytól szenvedő” kiskölyök szereplőket, itt valahogy simán el bírtam őket viselni. 🙂 De amúgy egyetértek, hogy a “felnőttek” kalandjai jellemzően jobban érdekeltek. XD (Kicsit úgy érzem, mintha a Mane Six problémái szólnának az idősebb korosztálynak és a CMC azért került volna bele, hogy a hat évesek is megtalálják a biztos kapcsolódási pontot. XD)

  “Ami viszont, számomra mindenképp egy nagy érdem, hogy ebben a rajzfilmben se akadt (idáig még) egy olyan karakter se, aki kifejezetten idegesített, vagy akárcsak irritált volna. (Bár Rarity drámázásai, és Pinkie hiperaktív infantilizmusa, néha már kezdett sok lenni.) Még a tipikus, direkt ellenszenvesnek szánt rivális karakterek, mint Trixie, vagy a Diamond Tiara, Silver Spoon duó is bejöttek. =)”

  Nekem azért volt pár, de szerencsére vagy keveset szerepeltek, vagy még a tolerálható szinten belül maradtak. Pl. Gilda szimplán egy seggfej volt (szerencsére egyetlen epizódot kapott csak XD), Trixie már egy fokkal jobb, de benne meg az zavart, hogy próbálták Twilighttal egyenrangú riválisnak bemutatni, miközben az első felbukkanásakor azért nem lett egyből elpicsázva, mert T félt megmutatni a valódi erejét, másodjára meg ugye az Alicorn Amulettet használta, szóval az sem a saját ereje volt. ^^” (Ezért mondom, hogy ha méltó rivális, akkor nálam inkább Sunset, de már megint előreszaladtam picit. XD) Ja, illetve az állandó szereplők közül Rarity azért már sokszor lefáraszt, persze az túlzás, hogy utálnám, inkább úgy mondanám, hogy a Mane Six-ből őt kedvelem a legkevésbé. Pinkie-ben az a poén, hogy elsőre kicsit ellenszenves volt (pontosan azért, mert a leghiperaktívabb, leggyerekesebb póni, aki néha már nálam is kivágta a biztosítékot), de kb. a szezon végére megszerettem és Flutter után ő lett a második kedvencem. XD Érdekes viszont, hogy a Diamond-Silver duó valahogy engem sem irritált, bár az is igaz, hogy ha jól rémlik, ők minden alkalommal jól meg is szívták, amikor keresztbe akartak tenni a CMC-nek. XD

  “A 4. évadról szólva, bevallom ez bennem is kissé vegyes érzéseket hagyott. Az első három évad, számomra egy kerek egészet alkotott, amit ott talán le is lehetett volna zárni (egyes fanok szerint, jobb is lett volna) ám végül ez elől se kellett keserű szájízzel felállnom. Tény, hogy érződik rajta, hogy ez már mégiscsak egy 4. évad, bőven 50 rész felett vagyunk már, sőt közel a 100. epizód, sok mindent ellőttek már azóta. Mégis, ha abból indulok ki, hogy a legtöbb sorozat a 4. évadra, jellemzően vagy totális fantáziátlanságba fullad, vagy olyan változtatásokat eszközölnek, ami végleg elviszi egy teljesen más irányba az egészet, akkor ez a 4. évad, még bőven jól áll.”

  Na igen, erre leszek én is kíváncsi, mivel az S4-nek még csak a kezdőrészét, meg a Castle Mania-t láttam (plusz pár YouTube jelenetet innen-onnan). Sok fan mondja, hogy ez már nagyon más volt, mint a korábbi három, aztán majd elválik, hogy nekem be fog-e jönni. Amúgy én az S1-S2-t éreztem egyfajta “kerek egésznek”, az S3-ban igazából volt nem egy gyengébb rész, ott csak a legutolsónál éreztem azt, hogy “tényleg olyan lett, mintha ezzel akarnák befejezni a sorozatot”, de amúgy a többi epizód között nem egy gyenge is volt (pl. a “Spike at your service”), illetve 1-2 olyan is, ami kb. mintha csak a fanok kedvéért került volna bele (pl. Discord “megtérítése”, vagy Trixie visszatérése). Remélem is, hogy S4-ben azért nem az ilyen jellegű részek fognak megszaporodni, mert sajnos animék esetében is nem egyszer tapasztaltuk már, hogy jellemzően onnantól kezdve szokott véglegesen gallyra menni 1-1 sorozat, amikor már a készítők a fanok óhajai szerint alakítják a sztorit.

  Ja és ha nem gond, én is kitöltöm a “tesztet”. 😀

  “Kedvenc évad? – Mint általában, most is az első.”

  Nekem a második, ahogy fentebb is írtam, az első tetszett, meg minden, de úgy voltam vele, hogy az első évada rendszerint minden sorozatnak korrekt, később válik el, hogy a készítők mennyire tudnak úgymond “bánni a sikerrel”. Az S2 szerencsére mindenben hozta az S1 színvonalát és még rá is tett egy lapáttal, szóval valahogy így kell folytatni egy népszerű franchise-t. 🙂 Plusz itt még jó volt a canon-fanon arány, gondolok itt arra, hogy úgy hoztak be népszer karaktereket, hogy azért nem ment a “rendes” sztori rovására a szerepeltetésük. (Pl. ebben volt Derpy első és utolsó szöveges jelenete, Derpy meg rulez. XD De azért szerencsére nem rá ment el az egész epizód, sőt, nem is róla szólt.) Plusz főgonosz a szezon elején ÉS végén is. 😀 El tudnám viselni az ilyet. XD (Ja, meg Discord, a kedvenc gonoszom is ebben debütált. XD)

  “Kedvenc karakter? – Applejack”

  Nekem Fluttershy, ha Mane Six és Derpy, ha Background Six (XD), de sok jó kari van. 🙂 Amúgy örülök, hogy neked Applejack, mert valamiért az amcsi népszerűségi listákon mindig legutolsó helyen végez, ha a Mane Six-et kell a fanoknak rangsorolni. Lehet, hogy nekik a “redneck póni” kevésbé vicces, mint nekünk? XD Ja, hogy értsd, hogy Background Six alatt kikre gondolok: https://derpicdn.net/img/2012/6/24/18470/full.jpg

  (Elvileg a 100. rész tiszteletére az az epizód róluk fog szólni, bár még meglátjuk, hogy ebből mennyi lesz igaz. XD)

  “Legkevésbé kedvelt karakter? – Angel nyúl”

  Ezen most gondolkodnom kellett, mivel ahogy beszéltük, tényleg még a negatívnak írt karik is tolerálhatóak voltak. igazából talán Gildára tenném a voksomat, szal annak a karakternek még annyi értelme sem volt, mint Trixie-nek, kb. jól írta valaki anno, hogy “olyan, mintha Rainbow leszbikus exnője feltűnne és mindenkivel féltékenységből köcsögösködne” XDDDDDDDDDD De ja, a “legszemetebb háziállat” címet Angel simán elvinné, kb. rabszolgaságban tartja Fluttershy-t. XD (Azért volt nagy az az epizód S3-ban, amikor Spike-ra rábízták az állatokat, mert legalább ő már tudja, hogy micsoda kis szemétláda az a nyúl. XD)

  “Legjobb rivális? – Trixie”

  Nálam Sunset, ahogy fentebb is írtam, mind háttérsztori, mind power szempontjából méltóbb ellenfél Twilightnak szerintem.

  “Legjobb gonosz? – Tirek”

  Discord, bár Tireket ugye még nem láttam.

  “Földi póni, pegazus, vagy unikornis? – Unikornis, mert a varázslás jobb. =P”

  Egyetértek. XD Vagy simán Pinkie Pie, aki hiába földi póni, simán áttöri a negyedik falat, megszegi a fizikai törvényeit, stb. XD

  “Celestia vagy Luna? – Egyértelmű, Luna. =)”

  Ha választani kell, tényleg inkább Luna, de igazából valahogy velük sosem tudtam azonosulni. Amellett, hogy királynők, erősen utalnak rá, hogy ők valami isteni/félisteni teremtő lények is, emiatt mindig nehezen tudtam átérezni a problémáikat. (Mint ahogy egyik ismerősöm mondta, hogy a szuperhősök közül pont Supermannel nem tud túlzottan azonosulni és pont azért, mert annyira emberfeletti.) Persze nem utálom őket, meg semmi ilyesmi, csak nekem ők mindig úgy “cselekményen kívül vannak” sok esetben.

  “Chrysalis vagy Sombra? – Utóbbi elég szánalmas volt, szóval az előbbi.”

  Discord. XD De amúgy meg Chrysalis, jól belerakták, mint “Kerrigan és a zergjei” XDDDD Sombra amúgy rohadt jó lehetett volna, a dizájnját pl. imádtam, de sajnos alig dolgoztak a karakterén, szal a tényleges szövege pl. kimerült annyiban, hogy “muhaha, crystals!”. ^^” Kb. mint Szauron a GyU-ban: tudjuk, hogy erős, meg mindenki fél tőle, de kvázi egy szemgolyó egy torony tetején, aki néha mond valamit. Sombra is ilyesmi lett sajnos. Persze számos fan nagyon jó háttérsztorit, meg jellemet írt neki, de ettől ez még a canont nem menti meg.

  “Twilight unikornis, vagy alikornis? – Lehet, csak a megszokás mondatja ezt velem, de az unikornis alakja, nekem jobban bejött.”

  Mivel az alicorn Twilightból eddig kb. csak egy filmet (és abban is többet volt ember XD), meg 2-3 részt láttam és ezek a részek is arról szóltak, hogy még ő is próbálja szokni az új formáját, ezért egyelőre erről nem sokat tudok mondani, majd S4 után visszatérhetünk erre. 🙂 Most még kicsit olyan, mint a Doctor Who-ban, amikor színészt cserélnek: nem lehet összehasonlítani azt, akivel láttál egy nyitórészt és még nem forrt ki, azzal, akivel lenyomtál három egész szezont. Amúgy elsőre én nagyon aggódtam ezen az Alicorn Twilight húzáson, féltem, hogy ez lesz a sorozat “Jumping the Shark” pillanata ( http://en.wikipedia.org/wiki/Jumping_the_shark ), de szerencsére egész jól megoldották és így legalább megint haladt valamit a sztori, felfrissült kicsit és ezzel is csökkent valamennyire az epizodikussága.

  “Equestria Girls? – Láttam az elsőt, de nem vagyok benne biztos, hogy erre, ebben a formában, szükség volt. Egy pónis rajzfilmben ne ember lányok, középiskolás, bálkirálynős, pasizós kalandjait kelljen már nézni. Még ha Sunset Shimmer amúgy nem is volt rossz, kisebb antagonistának.”

  A másik dolog, amitől még jobban féltem, hogy Jumping the Shark lesz és szerencsére ebben is kellemesen csalódtam. 😀 Azt hittem, hogy ez valami “pilot movie” lesz egy gagyi spin-off-nak, ami a Monster High franchise-al kíván majd konkurálna. Persze ez részben még igaz lehet, viszont a film ettől még rendben volt, nagyon szépen összekötötték a sorozat sztorijával és Sunsetet is nagyon bírtam, szerencsére nem az a “generic bitch” karakter lett, amilyet a hasonló témájú sorozatokban/filmekben el szoktak lőni, vagyis akinek csak azért kell a bálkirálynői korona, mert nem bírja, ha nem ő az első valamiben. Persze ettől még tényleg kár picit, hogy ilyen gimis-tinis-bálkirálynős-pasizós sztoriba ültették át ezt az egészet, de szerencsére a fenti negatív dolgokat sikerült vagy a minimálisra leszorítaniuk, vagy pedig jól összeszőni az Equestriás eseményekkel. (Majd a második filmtől félek kicsit, ami már erősebben musical, lassan tényleg High School Musical lesz a franchise ezen ága, de persze még meglátom, reménykedem benne, hogy azt sem barmolják el, meg “reformed Sunset” eddig nagyon jó benne. :)) Ja, plusz én annyiból mindenképp örültem a filmnek, hogy mindig is poénnak tartottam, amikor a pónikról rajzoltak emberek humanized artokat. 🙂

  “Kedvenc fanwork? – Bevallom, nem igazán vagyok ebben valami tájékozott. Hotdiggedydemon persze alap, de a Cupcakes és a Smile, jobban bejön. =)”

  Sok van. XD Eleve azt is nehéz lenne eldöntenem, hogy melyik a jobb? A fanartok, a fanficek, a fanvideók, a fanzenék, vagy a fanjátékok és akkor még ezek közül kellene kedvencet választanom. XD Lehetetlen. XD

  • “Meg amúgy lehet benned is megvan az, mint ami pl. Sárkánybaby nevű ismerősömben, hogy ő saját bevallása szerint is menekül a hype cuccok elől” -> Mondhatjuk, bár én inkább azt mondanám, hogy a hype cuccok 90%-ával szemben, szkeptikus és/vagy indifferens vagyok. Néha viszont még én is felugrok, arra a bizonyos hype vonatra. =)

   “pár embert az Alicorn Twilight behozása, illetve az Equestria Girls-ös mellékszál riasztott el a folytatástól.” -> Volt aki szerint a 3-4. évad, egyenesen “halálra ítélte” az egész franchiset, amit én mondjuk igen erős túlzásnak tartok. Pláne hogy ennek az illetőnek a 3. szériából például, egyedül a “Spike at Your Service” rész tetszett, ami szerintem meg a leggyengébb volt.

   “ezek szerint győzködtek téged már előtte is páran rendesen, csak ugye az “asszony” szava mindig döntőbb érv.” -> Így bizony. =D

   “Hidd el, jobban szenvedtél volna.” -> Eddig láttam tőlük a Mega Piranha, a 2012: Zombie Apocalypse, a, Rise of the Zombies, meg az Abraham Lincoln vs. Zombies című “remekműveket”, szóval ja, tudom, körülbelül mire számíthatok, ha Asylum filmről van szó. =D

   “Múltkor néztem pl. a Zombeavers-t, hát öcsém…” -> Én nemrég a Silent Night, Deadly Night 2012-es verzióját néztem meg, de ez a zombihódos “még jobbnak” tűnik. XD

   “Faust eredetileg olyan folyamatos sztorinak szerette volna, amilyen pl. a pilotra is jellemző volt, a Hasbro ezt sajnos nem engedte neki” -> Hallottam róla, hogy a Hasbro és Faust között, nem egyszer voltak már nézeteltérések. Viszont ami ennél durvább, hogy egyre többször olvasok manapság olyanokat, hogy egyes fanworkökre is rászállnak, szerzői jogok miatt, szóval nem véletlen, hogy sokan már csak hASSbro-nak hívják őket. =D

   “barátnőjének a Monster High” -> Na azt meg az én barátnőm rühelli, de valami olyan szinten, mint én a kortárs, kanadai szemeteket. =D

   “Épp tegnap másolgattam a részeket egyik vinyóról a másikra, elindítottam az elsőt, csak hogy megnézzem, működik-e és majdnem megnéztem az első öt percet a részből.” -> Én épp pizzát ettem egyik nap délután, aztán ilyenkor, mikor gép előtt eszek, mindig nézni szoktam valamit, és belőttem azt a részt, mikor Rainbow és Applejack verenyeznek.

   “Thundercats-nek a remake-je” -> Az is jó lett, csak sajnos rövid, kevés része van.

   “Fura, a dalok nekem tökre bejöttek, sőt, igazából azokban is azt féltem felfedezni, hogy míg a legtöbb rajzfilmsorozatban vagy nincsenek dalok egyáltalán, vagy ilyen gagyi, “töltelék jellegűek”, addig ebben már majdhogynem elérték a Disney-feelinget” -> Igen, nekem is a Disney mozik jutottak eszembe, valahányszor dalra fakadtak, de pont ez volt a gond, mert az éneklést, már azokban se szerettem. =D Két rajzfilm van, ahol az éneklés bejön, az egyik a South Park, a másik a Family Guy. =)

   “A CMC eléggé megosztja a nézőket, az a vicces, hogy bár általában nem szoktam bírni az ilyen “kalandvágytól szenvedő” kiskölyök szereplőket, itt valahogy simán el bírtam őket viselni.” -> Végül is engem se akasztottak ki (Apple Bloom-ról, valahogy mindig a PPG-s Blossom jutott eszembe, a nagy piros masni miatt) és ja, nekik is voltak jobb pillanataik, de azért mégis inkább a főkarakterek kalandjait néztem volna. =)

   “Pl. Gilda szimplán egy seggfej volt” -> Őt én se különösebben bírtam, viszont az ahogy a végére megbűnhődött, az kárpótolt érte. =)

   “Trixie már egy fokkal jobb, de benne meg az zavart, hogy próbálták Twilighttal egyenrangú riválisnak bemutatni, miközben az első felbukkanásakor azért nem lett egyből elpicsázva, mert T félt megmutatni a valódi erejét, másodjára meg ugye az Alicorn Amulettet használta, szóval az sem a saját ereje volt.” -> Igen, de ez azért volt így, mert ő eleve egy ilyen bűvész szerűség volt, aki szemfényvesztésre, trükkökre specializálódott. A visszahozását illetően, nos van aki szerint ez fölösleges volt, de mivel nekem amúgy is bejött a karakter, ezért tetszett a rész. Plusz volt azért rá némi indok is, mert egyrészt mikor először lebukik, akkor megfogadja, hogy még visszatér, illetve végül itt ébred rá arra, hogy a varázshatalmát nem használhatja felelőtlenül, aztán kibékül Twilightal. Egyébként nekem pont azt tetszett benne, hogy egy ilyen nagyszájú kis “Trixster”, aki folyton úgy beszél magáról, 3. személyben, hogy: “The Great and Powerful Trixie!” Még a moziban is elsütötték ezt, mikor csokit vett az automatából. =D

   “Ezért mondom, hogy ha méltó rivális, akkor nálam inkább Sunset” -> Ja, csak ő ugye movie only, plusz azért őt még gyorsabban “elverik”, mint Trixiet az amulettjével. =D Ráadásul abban a világban ugye, elvileg nem létezik a varázslat, ehhez képest a kritikus pillanatban persze, ott is feloldódik az ultimate power. =)

   “Érdekes viszont, hogy a Diamond-Silver duó valahogy engem sem irritált” -> Na ez viszont meglep. Általában mindenki rühelli őket, pedig nekem bennük is az tetszett, hogy nagyra vannak magukkal, és beszólnak mindenkinek. =D

   “Sok fan mondja, hogy ez már nagyon más volt, mint a korábbi három, aztán majd elválik” -> Igazából ez így nem feltétlen igaz, mert a részek többsége, ugyanazon elvek szerint épült fel, mint a régiek, csak bizonyos dolgok megváltoztak. Például (ez nem egy nagy spolier) Twilight levélírása helyett, most már közösen vezetnek naplót, de ettől még annak kvázi ugyanaz a lényege, a napi tanulság levonása.

   “az S3-ban igazából volt nem egy gyengébb rész” -> Most így gyorsan utánakeresve, két részt éreztem gyengébbnek. Az egyik nekem is a Spikeos rész volt, a másik meg Discord megtérítése.

   “Lehet, hogy nekik a “redneck póni” kevésbé vicces, mint nekünk?” -> Lehet, bár ahhoz képest, elég sok poént láttam már ellőve, pont erről a Redneck dologról. =)

   “Background Six” -> Ebből nekem a DJ jön be a leginkább. =)

   “a “legszemetebb háziállat” címet Angel simán elvinné” -> Így van, ezért is ez az egyik kedvenc videóm, már vagy 3 napja. =D

   “Tireket ugye még nem láttam” -> Azt mondanám, az első valóban power gonosz, akivel effektíve harc is van.

   “Amellett, hogy királynők, erősen utalnak rá, hogy ők valami isteni/félisteni teremtő lények is, emiatt mindig nehezen tudtam átérezni a problémáikat.” -> A lelki gondjaik még érthetők voltak (testvérviszály, árulás, száműzés), inkább az volt fura nekem, hogy mindketten elvileg valami Living Saint szerűségek, akik ha jól tudom, nem is öregednek, és nekik van a leghatalmasabb varázserejük, ehhez képest mégis valahogy mindig másoknak kell legyőznie a rosszakat. =) Mondjuk a 4. szezonban azért többször feltűnnek, és picit többet tudunk meg róluk, mint az előző évadokban.

   “De amúgy meg Chrysalis, jól belerakták, mint “Kerrigan és a zergjei”” -> Nekem is tökre az ugrott be róla. XD Sombra amúgy valóban egy jó boss lehetett volna, csak az a baj, hogy alig látszott, és csúnyán fogalmazva szart se csinált, már azon kívül, hogy próbálta áttörni azt a varázsburkot.

   “Sok van.” -> Vettem észre. =) Bár én eddig, talán pont a smile, cupcakes hatására, a goreosabb vonalon indultam el keresgélni. =D

  • “Volt aki szerint a 3-4. évad, egyenesen “halálra ítélte” az egész franchiset, amit én mondjuk igen erős túlzásnak tartok. Pláne hogy ennek az illetőnek a 3. szériából például, egyedül a “Spike at Your Service” rész tetszett, ami szerintem meg a leggyengébb volt.”

   Na igen, ez így fölöttébb érdekes. XD Amúgy voltak azért a harmadik szezonban is jó részek, igazából ha nem lett volna elcseszve Sombra, akkor a nyitó duplaepizód is simán felért volna a korábbiakhoz, illetve tetszettek azok a részek is, amik nem “fanok kedvére tevés” voltak (mint a Discordos vagy a Trixie-s), hanem volt benne pár érdekes ötlet, pl. Babs behozása, vagy a Lightning Dustos rész. Sőt, igazából a Magical Mystery Cure-al is csupán annyi bajom volt (miután az Alicorn Twilight dologgal megbarátkoztam), hogy simán lehetett volna két rész is az a történet. Mondjuk az első rész szólt volna arról, hogy Twilight “visszamossa” a barátai agyát, míg a második az átváltozásáról, a spell megfejtéséről, stb. Sajnos többször érezni, hogy nagyon siet a sztori, hogy beleférjen a 26 perces időkeretbe, amikor a Hasbro nem ad nekik több időt. (Vagy a film esetében is hasonlót éreztem, jobb lett volna azért 72 perc helyett legalább 90, de mindegy, így is minden lényeges dolgot sikerült beleszorítani, csak nagyon érződik a rohanás.) Amúgy emiatt néha vágni is kell a részekből, pl. a második szezonos Luna visszatérése epizód eredetileg úgy lett volna, hogy a Mane Six mindegyik tagja próbál rajta valahogy segíteni, csak mindent elcsesz, de pl. azt a részt időhiány miatt ki kellett vágniuk, hogy Rarity-hez is elmennek, aki megpróbálja sminkkel/ruhákkal “puccba vágni”. XD (Ugye végül csak Fluttershy “beszédoktatása”, AJ játéka, meg ha jól rémlik, Pinkie került még bele.)

   Amúgy ez a “3-4. évad megölte a sorozatot” felfogás inkább a Faustmániásokra jellemző. Szerintük addig volt “az igazi” a sorozat, amíg Faust közreműködött benne. Az más kérdés, hogy ez egyrészt túlzás (ha egy embert leültetsz mind a négy szezon elég és egyben végignézi, nem hiszem, hogy akkora minőségbeli különbséget érzékel köztük), másrészt ha valaki nem lusta és mondjuk Wikipedián megnézni, hogy az adott epizódoknál az elejétől kezdve kik voltak az írók/rendezők, akkor láthatja, hogy Faust úgy konkrétan nem nagyon dolgozott a cuccon, inkább ilyen “felügyelő” volt, illetve tény, hogy az alapvető karaktereket, világot és hasonlókat ő találta ki (bár itt is sokat merített a régi sorozat G1-es karaktereiből, kb. a Mane Six azoknak az átalakított/modernizált változata, pl. Rainbow Dash Firefly-ból lett, Fluttershy Posey-ból, stb.), de ettől még nem ő írt minden egyes epizódot, szóval hülyeség úgy előadni, mintha nélküle meghalt volna a sorozat. Sőt, szerintem az S2 még jobb is lett, mint az S1, pedig ugye előbbiben Faust már csak executive producer volt, míg utóbbiban még jobban közreműködött. Plusz azért ő sem volt hibátlan, pl. a mai napig nem értem, hogy gondolhatta komolyan, hogy Lunát úgy annyiban hagyja, amennyit a pilot duplarészben láttunk belőle. Mégis csak az “alapító isten” testvére, szerinte őt ennyivel ki lehet írni a sztoriból? XD Ezért is van az, hogy kb. fan nyomásra hozták vissza S2-ben és ha megnézed, mind dizájnra, mind jellemre nyomtak rá egy “resetet”. XD (Megjegyzem, a Luna Eclipsed történetileg egy iszonyú logikátlan, hülye epizód szvsz, szóval nem mintha S1-2-ben minden tökéletes lett volna. XD)

   Amúgy ha valakit érdekel, itt van egy jó chart arról, hogy melyik karakter hogy fejlődött, jobbra meg a leírás hozzá, hogy micsoda jogi bénáskodás miatt kellett Faustnak új karaktereket kitalálnia. XD

   “Én nemrég a Silent Night, Deadly Night 2012-es verzióját néztem meg, de ez a zombihódos “még jobbnak” tűnik. XD”

   Na, az nekem még kimaradt, de a régiből “klasszikus” ez a jelenet: https://www.youtube.com/watch?v=i7gIpuIVE3k

   XDDDDD

   A zombihódosban meg szerintem nem fogsz csalódni, tipikus amcsi, tini, “gyagyafilm”. XD

   “Hallottam róla, hogy a Hasbro és Faust között, nem egyszer voltak már nézeteltérések. Viszont ami ennél durvább, hogy egyre többször olvasok manapság olyanokat, hogy egyes fanworkökre is rászállnak, szerzői jogok miatt, szóval nem véletlen, hogy sokan már csak hASSbro-nak hívják őket. =D”

   igen, rájuk ugye sajnos az jellemző, mint minden nagyobb cégre, hogy ha a profit és a jóérzés/empátia/rendesség/stb. között kell választaniuk, rendre az előbbi mellett voksolnak minden alkalommal. Amúgy eleinte magukat az epizódokat is rendszeresen leszedegették YouTube-tól, de aztán akkora lett a fandom, hogy letörölnek egyet és húsz másik ember tölti fel rögtön helyette. XD Egyébkét láthatóan ezzel a nagy népszerűséggel sem nagyon tudtak eleinte mit kezdeni, először még a DVD kiadásra is egy csomót kellett várni, szóval olyan gyorsan alkalmazkodni sem tudnak.

   “Na azt meg az én barátnőm rühelli, de valami olyan szinten, mint én a kortárs, kanadai szemeteket. =D”

   Na igen, az amúgy nekem sem a szívem csücske, az egy dolog, hogy tipikusan ilyen amcsi “tinipicsás” rajzfilm, de ez még talán nem is zavarna, ha emögött lenne bármi, de semmi nincs, viszont mellé még a 3D-s animációja is okádék ronda. ^^” Viszont erre jó, hogy mivel haveri körben legalább egy ilyen “hülye sorozata” mindenkinek van, ezért ha froclizni kezdik mondjuk a Pónit, vissza lehet vágni, hogy “Mé’, te meg Monster High-ot nézel, az jobb? :P” XDDD Aztán így egy idő után inkább mindenki eltűri a másik “barom sorozatát”, így béke van. XD

   “Az is jó lett, csak sajnos rövid, kevés része van.”

   Eredetileg amúgy két szezonra, vagyis 52 részre tervezték, de mivel az első szezont messze nem nézték annyian, mint kellett volna, ezért végül a második fele már nem készült el. SB szerint amúgy ezt a sikertelenséget leginkább a nulla marketingnek köszönhették, amiben lehet valami, mert a Pónival, Gravity Falls-al, Avatarral ellentétben ha erről nem mesél nekem SB, azt sem tudtam volna, hogy ez a remake egyáltalán a világon van. Valószínűleg nulla pénzt költöttek reklámra, ami “meg is hálálta” magát. Pedig aki látta, mind azt mondja, hogy teljesen korrekt, sőt, kifejezetten jó, szóval tényleg csak reklámozni kellett volna, hogy ne csak az tudjon róla, aki véletlen pont odakapcsol, amikor megy.

   “Őt én se különösebben bírtam, viszont az ahogy a végére megbűnhődött, az kárpótolt érte. =)”

   Na igen, az mondjuk jó volt (főleg, hogy én is elhittem, hogy Pinkie szívatja végig, persze nem szemétségből, hanem hogy “oldódjon” már valamennyire XD), viszont valahogy nála még a megbűnhődése sem okozott akkora elégtételt, mint Tirixie-nél, vagy a Diamond-Silver párosnál. Hogy kedvencüket hozzam fel megint, eléggé Mufurcos volt az ő “elintézése”: miután mindenki előtt jól leégett, orrfelhúzva kiment az ajtón és még Dashnek is beszólt valami olyasmit, hogy “látom, te is olyan lúzer lettél, mint az új barátaid”. Kicsit ilyen “hiába én vesztettem, akkor is úgy csinálok, mintha nyertem volna” stílus volt, az ilyet meg annyira nem csípem.

   “Egyébként nekem pont azt tetszett benne, hogy egy ilyen nagyszájú kis “Trixster”, aki folyton úgy beszél magáról, 3. személyben, hogy: “The Great and Powerful Trixie!” Még a moziban is elsütötték ezt, mikor csokit vett az automatából. =D”

   Az a része amúgy nekem is tetszett. 😀 (Speciel az első filmet legelőször még kamerás verzióban néztem és ott az egész mozi dőlt a röhögéstől. XD) Igazából a filmekben némileg jobban kedvelem, pont azért, mert nem ráépül egy egész történeti szál, hanem csak ilyen comic relief/egomán karakter és úgy még vicces is. XD Amúgy az S3-as visszatérését tényleg inkább ilyen “fan-kielégítésnek” éreztem, ahogy pl. Discord jóvá változtatását is, viszont mondom, így még elnézem, csak ne legyen belőle állandó szereplő. XD

   “Ráadásul abban a világban ugye, elvileg nem létezik a varázslat, ehhez képest a kritikus pillanatban persze, ott is feloldódik az ultimate power. =)”

   Na igen. Még azt elhiszem, hogy ott is felszabadult a “barátság varázslata”, de hogy előtte Sunset hogyan tud démonná változni? (Bár amikor korábban beszélgettek Twilighttal, kérdezte tőle, hogy “Mi történik, ha áthozol egy Elements of Harmony-t egy másik világba?”, aztán kigúnyolta, amiért nem tudta a választ, szóval itt mintha utaltak volna rá, hogy így a mágia átvihető, vagy ilyesmi, csak ezt jobban nem fejtették ki, ezek miatt mondom, hogy még úgy plusz 10-20 kellett volna a filmnek.) Mondjuk ha már EQG bakik, amik nekem megmaradtak:

   -Hogyan akarja Sunset kalapáccsal összetörni a tükröt, ha az akkor még egy portál, amin egyszerűen átesne a kalapács? XD Max a gránitalapot, vagy mit verheti szét, ami a tükröt tartja, de azt megnézném, hogy csinálja egy sima kalapáccsal. XD (Oké, persze megtudtuk, hogy kamuzott és igazából nem tenne kárt benne, hiszen ő is vissza akar menni, de fura, hogy Twilightéknak az nem ugrott be és ott paráztak. Még úgy is fura, hogy nézés közben én is bedőltem neki, egy haver juttatta eszembe utólag, hogy “ez jó kis fenyegetés, csak kár, hogy nem működik”. XD)

   -A “meg fogom hódítani Equestriát a saját tinizombi seregemmel!” dumán azért facepalmoltam egyet. XD Egyrészt magán a terven, másrészt valaki jól leírta fórumon, hogy “Biztosan hatásos lesz a terv, főleg, hogy ahogy átmennek a kapun, mindegyikük sima pónivá változik, plusz a portál túloldalán nem más várja őket, mint a Mane Five, három tápos alicorn hercegnő, meg a teljes royal guard”. XDDDD Bár erre is vannak magyarázatok, pl. hogy átmenve nem mindegyik lett volna earth pony és azért agymosott pegazusokkal, meg unikornisokkal már lehet kombinálni, másrészt volt, aki azt mondta, hogy Sunset akkor már démon formában volt, így a kölykök max “ágyútölteléknek” kellettek volna neki, vagy arra, hogy Celestiáékat zsarolja a jó öreg “meg mered-e támadni a seregem, ha tudod, hogy igazából agymosott, ártatlan szolgák?” szöveggel.

   “Na ez viszont meglep. Általában mindenki rühelli őket, pedig nekem bennük is az tetszett, hogy nagyra vannak magukkal, és beszólnak mindenkinek. =D”

   Meg én úgy voltam velük, hogy eleve tízéves kölykök, csak póniként, szóval az egész “fenyegetéseiket” csak ennyire tudtam komolyan venni, így annyira fel sem húztak. XD Meg lehet pont arról van szó, hogy ahogy a hype is olyan, hogy ha mindenki fanol valamit, az egyeseknek már ellenszenves lesz, pont a népszerűség miatt, úgy ennél a két karinál meg nálam fordítva volt: mivel mindenki minimum máglyán égetné meg őket, én nem azt mondom, hogy szimpatizálni kezdtem velük, de úgymond nem kellett már külön haragudnom rájuk, mert kb. az én haragomat, ha lett is volna, más tízszeresen kiélte rajuk. (Valaki fanfic oldalon is írta egyszer egy normális ficre, hogy “Wow, az első olyan Diamond-Silver fic, amiben nem kínozzák meg őket, nem halnak durva halált, nem alázzák meg őket nyilvánosan, stb.!” XD)

   “Például (ez nem egy nagy spolier) Twilight levélírása helyett, most már közösen vezetnek naplót, de ettől még annak kvázi ugyanaz a lényege, a napi tanulság levonása.”

   Ez szerintem nem is baj, sőt, igazából ez a “minden részben írok valamit a hercegnőnek” jó példa volt arra, hogy ami még a sorozat kezdeti időszakában működik, az egy idő után már változtatásra szorul. Szóval mivel a készítők is rájöttek, hogy nem minden epizódot tudnak úgy megírni, hogy Twilight tanuljon mindig valamit, ezért a Lesson Zero-ban kitalálták, hogy csak akkor írjon levelet, ha van is miről, az S4-ben meg akkor ezt vitték tovább, hogy írjon mindig az a haverja, aki tanult valamit. (Ez amúgy volt már korábban is, pl. S2-ben amikor Almáék versenyeztek az ikrekkel, hogy ki csinál jobb almalét, akkor a végén AJ írja a levelet és még a szöveg is nagy, mert valami olyasmit mond, hogy “Kedves Celestia Hercegnő….nem tanultam semmit! Végig igazam volt!” XDDDDDDDDDD) Szal ja, az ilyesmi még simán belefér, sőt, az Alicorn Twilight is annyiból mindenképp jó, hogy legalább a sok tanulás után külsőre is fejlődött, nem pedig azt érzi az ember, hogy már tíz szezon lement, de még mindig semmi érdemi változás nem volt a szereplők életében. 🙂 (Sőt, többen szorgalmazták, hogy a végére mind a hat karinak kéne valami “állás”, pl. Rainbow lehetne Wonderbolts-tag, ha már az az álma, persze még kiderült, hogy ezt kihozzák-e majd. Azt remélem, hogy azért amikor majd ennek is csökken a népszerűsége és eldöntik, hogy nem lesz több rész, legalábbis ebből a generációból, akkor azért még lezárják a szereplők sztorijait, valahogy úgy, ahogy pl. Twilight sztorijának lezárása lehetett volna az S3 vége is akár.)

   “Most így gyorsan utánakeresve, két részt éreztem gyengébbnek. Az egyik nekem is a Spikeos rész volt, a másik meg Discord megtérítése.”

   Igen, a Spike-os egyértelműen a leggyengébb volt a szezonból (bár az a vicces, hogy ha az eddigi részek leggyengébbjét kellene megneveznem, akkor az a baglyos-Spike-os még a legelső szezonból, pedig az még a “Faust éra” XD), aztán igazából az a finálé előtti duplarész sem nyűgözött le túlzottan (amikor játékokat mennek nézni a Crystal Empire-be, meg Spike vigyáz az állatokra), ott volt a Trixie-s rész, amit én feleslegesnek éreztem, illetve a legeleje meg a legvége, ami nem lett volna rossz, csak ugye amit írtam, előbbinél Sombra, utóbbinál a rövid játékidő rontott az összképen. Mondjuk az S3 legnagyobb baja, hogy csak fele olyan hosszú lett, mint a többi szezon, szerintem bőven “behozta volna magát”, ha azt is 26 részesre csinálják. (Amúgy érdekes, hogy erről a mai napig nem hallottam semmit, mármint hogy az miért lett így “lerövidítve”. Arra gondoltam, hogy lehet inkább a filmen dolgozott már a stáb nagyobbik része, de akkor ennyi erővel S4 is lehetett volna ismét csak 13 rész, hiszen közben az EQG 2-t is kihozták.)

   “Ebből nekem a DJ jön be a leginkább. =)”

   Ja, ő nagy arc (a filmekben amúgy mintha neki is több poén jelenete lenne, főleg a másodikban XD), nekem viszont közülük Derpy a nagy kedvenc, meg ugye a Doktor, bár DW fanként ez utóbbi várható volt. 🙂

   “Így van, ezért is ez az egyik kedvenc videóm, már vagy 3 napja. =D”

   Ja, ha jól rémlik, ezt még S1 után láttam először. XD (Btw, a régi postodban volt egy “You’re going to love me!” BDSM Fluttershy-os kép, akkor gondolom most már annak is érted a poénját. XD Mert ugye az egy konkrét jelenetre utalt, csak akkor ezt még hiába magyaráztam volna neked, ha nem láttad a canont. XD)

   “Azt mondanám, az első valóban power gonosz, akivel effektíve harc is van.”

   Na, akkor ez jó lesz. 😀 Mondjuk mivel ő volt a LEGELSŐ Póni gonosz (kihozták az első animált filmet róluk és abban Tirek volt a főgenya), gondolom a készítők is tudták, hogy most nem cseszhetik el, mert “fel kell nőniük” a hírnévhez. XD (Amúgy arra leszek majd kíváncsi, hogy ahogy láttam fanartokból, mintha Tirek Discordot is próbálná visszacsábítani a “sötét oldalra”, de ne írjatok spoilert, majd kiderül. :))

   “…inkább az volt fura nekem, hogy mindketten elvileg valami Living Saint szerűségek, akik ha jól tudom, nem is öregednek, és nekik van a leghatalmasabb varázserejük, ehhez képest mégis valahogy mindig másoknak kell legyőznie a rosszakat. =)”

   Igen, az egyik hivatalos képregényben Spike meg is kérdezi Celestiától, hogy miért hagyja, hogy Twilight oldjon meg mindent, ha elvileg ő még nála is erősebb, mire ő a szokásos “mert ha én oldanám meg helyette, ő abból nem tanulna” mester-dumával válaszol. XD Persze igazából mindannyian tudjuk, hogy ez ilyen forgatókönyvi húzás, hogy a főszereplőnek kell mindig helyreráznia a dolgokat, mint ahogy shounen animékben is valahogy mindig a srác lesz a hős, nem a nála hatszor erősebb mestere. XD

   “Sombra amúgy valóban egy jó boss lehetett volna, csak az a baj, hogy alig látszott, és csúnyán fogalmazva szart se csinált, már azon kívül, hogy próbálta áttörni azt a varázsburkot.”

   Na igen, kb. a fanok jobban kidolgozták, mint a készítők, lásd pl. ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=yDNTNXtsN1Y

   • “volt benne pár érdekes ötlet, pl. Babs behozása, vagy a Lightning Dustos rész.” -> A figura ezekre is beszólt amúgy. Előbbinél még el lehetett könyvelni a dolgot annak, hogy valószínűleg nem csípi a CMC brigádot, mert a “Sleepless in Ponyville” rész se tetszett neki. Az utóbbinál viszont, nem igazán mondott többet annál, mint hogy “waste of time”, ami így indoknak elég kevés.

    “igazából a Magical Mystery Cure-al is csupán annyi bajom volt (miután az Alicorn Twilight dologgal megbarátkoztam), hogy simán lehetett volna két rész is az a történet.” -> Igen, azt én is kissé elsietettnek éreztem, pedig a potenciál ott volt benne, meg szerintem az alap szitu is érdekes volt.

    “Plusz azért ő sem volt hibátlan, pl. a mai napig nem értem, hogy gondolhatta komolyan, hogy Lunát úgy annyiban hagyja, amennyit a pilot duplarészben láttunk belőle. Mégis csak az “alapító isten” testvére, szerinte őt ennyivel ki lehet írni a sztoriból?” -> Némi jóindulattal, én merem azt feltételezni, hogy valszeg ebben is a Hasbro keze lehetett benne. Egyébként nekem is fura volt, hogy ahhoz képest, hogy visszatér a jó oldalra, utána nem is látjuk, a szezon hátralévő részében. =/

    “ha megnézed, mind dizájnra, mind jellemre nyomtak rá egy “resetet”. XD (Megjegyzem, a Luna Eclipsed történetileg egy iszonyú logikátlan, hülye epizód szvsz, szóval nem mintha S1-2-ben minden tökéletes lett volna. XD)” -> A dizájnt illetően, hallottam egy olyan magyarázatot, miszerint az átalakulása után, le volt gyengülve, és azért nézett ki úgy, majd mikor visszanyerte az erejét teljesen, akkor tért vissza. Na most oké, én ezt még spec, hajlandó is lennék így ahogy van elfogadni, de ettől még magának a visszatérésének, beilleszkedésének a kivitelezése, valóban hagyott maga után némi kívánnivalót.

    Ha nem is vészesen, de össze lett csapva, mert ennek amúgy valóban dupla epizódnak kellett volna lennie, mondjuk az első szezon végén, 27-28. résznek. Úgy még baromi jó is lehetett volna. Így viszont csak azért volt érdekes, mert legalább visszajött, és akadt benne egy-két jobb jelenet.

    “itt van egy jó chart arról, hogy melyik karakter hogy fejlődött” -> Twilight olyan, mint ha paletta cserén esett volna át, Applejack, Rarity, Fluttershy szinte ugyanaz, mint Faust koncepciós rajzain, viszont hogy Rainbow, és főleg Pinkie mennyivel jobb lett a Faust féle elképzeléshez képest, azt alig tudom szavakba önteni. =D

    “Na, az nekem még kimaradt, de a régiből “klasszikus” ez a jelenet” -> Azt hiszem erre szokás azt mondani, hogy van ami még a a saját korában is gagyinak számított. Állítólag a legelső rész volt az, ami még úgy elment egynek, a többi folytatás azonban, fájdalmasan gyenge lett.

    “Amúgy eleinte magukat az epizódokat is rendszeresen leszedegették YouTube-tól” -> Az még érthető is, de amikor például önköltségen készített, ingyenesen elérhetőnek szánt fanmade játékokat nyírtak ki, az már több mint visszatetsző. Például ott volt a Fighting is Magic, amit simán fölkarolhattak volna, mert amekkora várakozás volt körülötte, tuti megérte volna nekik, pláne hogy a játék nagy része, ekkor már amúgy is kész volt. Ráadásul még Faust is az áldását adta rá. De nem, nekik pereskedéssel kellett fenyegetőzni, amivel jó aztán betettek a készítőknek, és a fanoknak is.

    Azt már mondanom se kell, hogy amúgy semmit se értek el vele. Csak magukkal basztak ki, mert kiszivárgott a játék befejezetlen verziója, amit aztán később a fanok befejeztek, meg elkezdték le ripelni MUGEN-ra. Így ők elestek egy amúgy tuti jövedelmező játéktól, a fanok meg akkor is megkapták, amit akartak. =)

    “SB szerint amúgy ezt a sikertelenséget leginkább a nulla marketingnek köszönhették” -> A cartoonon egy ideig nagyon ment a reklámja, de azon kívül, én se láttam sehol. Pedig a Ben 10, vagy a Generator Rex például, még óriásplakátokat is kapott.

    “Hogy kedvencüket hozzam fel megint, eléggé Mufurcos volt az ő “elintézése”” -> Hehe, most hogy így mondod, tényleg. =D Szóval ja, akármennyire el volt telve magával például Trixie, még ős is elismerte a vereségét, és illő módon bocsánatot kért a viselkedése miatt, na de a “mufurc griff” az aztán az istennek se. =D

    “Amúgy az S3-as visszatérését tényleg inkább ilyen “fan-kielégítésnek” éreztem” -> Lehet, sőt sanszos, hogy azért jött be nekem az a rész, mert magát a karaktert is kedvelem, de még ha így is van, hát annyi baj legyen. =D Most ha azt nézzük, nem egy epizód van, amire rá lehet ezt fogni. Például a 4. szezonban, annak az Indiana Jones póninak a behozását is tekinthetjük ilyen “fan-kielégítésnek”. Na nekem például az volt az egyik epizód, amit úntam, pedig biztos tetszett volna, ha a karakter fanja lennék. =)

    Ettől függetlenül viszont, az szerintem poén volt, amikor Trixie letörölte Pinkie száját, direkt kerék nélküli trón fogaton húzatta magát, meg a végén az is jópofa volt, ahogy őt verték át, különböző trükkökkel. =)

    “Mondjuk ha már EQG bakik, amik nekem megmaradtak” -> A protál összetörésnél, én is feltettem a kézenfekvő “hogy?” kérdést, de most hogy mondod, a hódító hadjáratának terve is, több ponton hibádzott, és igen hamar falakba ütközött volna. =D

    Amik még nekem feltűntek:

    – A pónik ugye, technikailag pucérak, Twilight mégis ruhában jelenik meg. Aztán oké, tudom, hogy ez így szőrszálhasogatásnak tűnhet, mert egy gyerekrajzfilmben ennek így kell lennie, de akkor is feltűnt. (Eskü, magamban már azon röhögtem, hogy mekkora lenne már, ha ilyen Termiantor 2 mintára tűnne fel, aztán miután látja, hogy másokon ruha van, bemegy a suliba, és közli az első útjába eső hölggyel, hogy: “Szükségem van a ruhádra…” XD)

    – Ahhoz képest, hogy Twilight az elején se a kezeit, se a lábait nem tudja használni, elég gyorsan megtanul járni, írni, számítógépet használni. =D

    – Sunset Shimmer, valószínűleg rendelkezik építőipari végzettséggel, és építőmérnöki diplomával, mert neki meg a két csicskájának kell rendbe hozniuk, a szétbarmolt bejáratot. =D

    “Valaki fanfic oldalon is írta egyszer egy normális ficre, hogy “Wow, az első olyan Diamond-Silver fic, amiben nem kínozzák meg őket, nem halnak durva halált, nem alázzák meg őket nyilvánosan, stb.!” XD” -> Ne is mond, konkrétan az eddigi legdurvább dolog, amit eddig láttam az MLP fanworök közül, az épp ilyen volt. Van egy játék, az a címe hogy Pony Torture, ami a nevével ellentétben, nem valami gagyi hater, hanem egy amúgy technikailag jól kivitelezett, fan játék. Még némi története is van, konkrétan az, hogy Apple Bloom bekattan, és elege lesz Diamond Tiara, Silver Spoon szívatásaiból, ezért elrabolja őket, majd “eljátszadozik velük”.

    Na most én elég edzett vagyok ilyen téren, magasan van az ingerküszöböm, de amikor egy kislányhangon síró, könyörgő, nyöszörgő, reszkető kis védtelen állatkát kell ott megverni, megborotválni, késsel összevagdosni, majd felkoncolni, arra még én is azt mondtam, hogy: “Na EZ odabaszott!”

    Egyébként mondanom se kell, a készítő annak ellenére, hogy még külön le is írta, hogy ő ezt nem gondolta komolyan, és a karaktereket se utálja amúgy, jó pár felháborodott visszajelzést kapott. Viszont ami durva, hogy akadt pár olyan is, aki ezt élvezte. =|

    “Ez szerintem nem is baj, sőt, igazából ez a “minden részben írok valamit a hercegnőnek” jó példa volt arra, hogy ami még a sorozat kezdeti időszakában működik, az egy idő után már változtatásra szorul.” -> Ezzel én is így vagyok, kétségtelenül egy okos megoldás volt.

    “Btw, a régi postodban volt egy “You’re going to love me!” BDSM Fluttershy-os kép, akkor gondolom most már annak is érted a poénját.” -> Persze, bár ettől még van egy olyan érzésem, hogy még ha maga a rajzoló nem is “olyan” szándékkal készítette (mert amúgy részben tényleg poén a kép, mivel egy canon poénon is alapul), de némelyik fan, tuti “arra” használta. =D

    “Persze igazából mindannyian tudjuk, hogy ez ilyen forgatókönyvi húzás, hogy a főszereplőnek kell mindig helyreráznia a dolgokat, mint ahogy shounen animékben is valahogy mindig a srác lesz a hős, nem a nála hatszor erősebb mestere.” -> Szerintem is ez van mögötte, bár attól én még szívesen látnám néha őket többet tenni annál, mint hogy tanácsokat / parancsokat osztogatnak. Mondjuk Luna azért, valamennyire segített már egyik-másik karakternek a problémájában. Inkább Celestia az, aki rendszerint csak ül a trónon, és tekercseket olvasgat. =)

   • “A figura ezekre is beszólt amúgy. Előbbinél még el lehetett könyvelni a dolgot annak, hogy valószínűleg nem csípi a CMC brigádot, mert a “Sleepless in Ponyville” rész se tetszett neki. Az utóbbinál viszont, nem igazán mondott többet annál, mint hogy “waste of time”, ami így indoknak elég kevés.”

    Na igen, így már tényleg olyan, mintha csak kötekedne. Babs-el úgy voltam, hogy “miért ne?”, simán belefér még egy újabb kari, plusz ugye ő máshogy élte meg eleinte a cutie markja hiányát, mint a trió. Lightning Dust meg jó volt szerintem, úgy néz ki, bírom az olyan karaktereket, akiket azért csinálnak, hogy kvázi bemutassák velük, hogy milyen lenne ez vagy az a Mane Six tag, ha a rossz tulajdonságaik teljesen háttérbe szorítanák bennük a jókat. Twilightnak ilyesmi volt Sunset, vagy akár Trixie, Rainbownak meg Lightning, illetve valamennyire szerintem Gildával is hasonlót próbáltak (mármint Rainbow-al szembeállítani), de nála nem igazán sikerült. Egyébként ha már itt tartunk, csodálom, hogy míg a korábbi ilyen “rosszlányoknak” egyből hatalmas fantábora lett (Trixie egy dolog, de pl. Gildát érdekes módon legalább annyian csípték), addig a később behozottakat már jóval kevésbé fogadták el, vagy találták jónak. Sunsetnek is kellett két film, mire úgy-ahogy megbarátkoztak a karakterével, Lightning Dustot meg szinte teljesen mellőzték, pedig szerintem érdekes volt, mint “gonosz Rainbow”.

    “A dizájnt illetően, hallottam egy olyan magyarázatot, miszerint az átalakulása után, le volt gyengülve, és azért nézett ki úgy, majd mikor visszanyerte az erejét teljesen, akkor tért vissza. Na most oké, én ezt még spec, hajlandó is lennék így ahogy van elfogadni, de ettől még magának a visszatérésének, beilleszkedésének a kivitelezése, valóban hagyott maga után némi kívánnivalót.”

    Mondjuk én sajnos kinézem belőlük, hogy szimplán azt hitték, hogy úgy sem fog senkit érdekelni a nézők közül a pilot epizódos sztoriján túl, azért nem szerepelt S1-ben és kapott ilyen “random dizájnt” eleinte, majd miután rájöttek, hogy hoppá, nagyon is van igény a karakterére, kínjukban a két szezon között mind karakterileg, mint dizájnilag átdolgozták. A Nightmare Night-ban meg engem két dolog zavart nagyon:

    -Hogy az összes póni fél tőle, oké, legyen, a híre megelőzte, meg ilyesmi, de hogy a Mane Six-ből is egyedül Twilight (meg mint kiderült, Pinkie) álljon mellé, az nevetséges, amikor mind ott voltak a “megtérítésénél”. Közben memóriatörlésen estek át, vagy mi? XD

    -Értem, hogy az egész Nightmare Night a helyi Halloween paródiája lett volna, de belegondolva elég durva. Kvázi ez egy olyan ünnep, amiben Nightmare Moon van abszolút gonosznak beállítva, tőle kell félni és még a hülye “falusi meséket” is beleszőtték az emberek, mint hogy gyerekeket fal fel. Celestia meg mindig azt mondta, hogy sajnálta, hogy száműzte a Holdra, de nem tehetett mást. Ez így is van, láttuk S4 elején a flashbacket, viszont akkor érdekes, hogy ennyi évig nézte, hogy egy olyan ünnepet rendeznek meg az emberek évre évre, ami kvázi a húga lejáratásáról szól. Nem azt mondom, hogy tiltsa be egyből, de meg sem próbált beszélni velük, vagy emlékeztetni őket arra, hogy amíg “be nem kattant”, addig Luna is hozzá hasonló “jólány” volt? (Egyébként erre a “hogy lett Luna gonosz?” dologra valami olyasmit mondott Faust, hogy “megfertőzte a Nightmare/Darkness”, mint az valami külön entitás lenne. Ez érdekes, mert a pilot elején elmondott “mesekönyves” verzió szerintem enélkül is teljesen működik, vagyis hogy Luna úgy érezte, hogy az őt nem szeretik a pónik, az ő munkája felesleges, hiszen mindig csak alszanak egész éjszaka, stb. és ezért fordult a nővére ellen. Persze félig canon lett ez a Nightmare-szál, így pl. a képregényben már volt Nightmare Rarity is, ahol ez a sötét izé ezúttal őt fertőzi meg, csak neki azt meséli, hogy “nem szeret egyik barátod sem”, meg ilyesmi. Szóval ez valahogy úgy működhet, hogy miután az illetőnek amúgy is van valamilyen lelki baja, a Nightmare azt “kiszagolja” és megszállja őt, mint könnyű célpontot.)

    “Így viszont csak azért volt érdekes, mert legalább visszajött, és akadt benne egy-két jobb jelenet.”

    Igen, igazából nálam ezt a részt leginkább a poénok mentették meg. XD

    Twilight: Fluttershy, you DO remember Princess Luna, right?

    Fluttershy: O_______O

    Luna: CHAAARMED!!!4444

    XDDDDDDDDDD (Nem pontos idézet, de tudod melyik jelenetre gondolok. XD)

    Fighting is magic játékhoz: Igen, ott hülye volt a Hasbro, ha a fanok mellé állt volna, sokkal jobban jár. Egyébként az ilyen fanmade dolgok ellen való harcolást sosem értettem. Az eredetit úgy sem pótolhatja, ellenben kész ingyenreklám, ki tudja, lehet, hogy valaki így verekedős játékokon keresztül lett volna Pony-fan. 🙂 Főleg egyik havernak fájt ez amúgy nagyon, mert ő már iszonyúan várta. (Az alfa verzióit amúgy még pont leszedte, amiben még az eredeti pónik vannak. XD) Amúgy te hallottad, hogy végülis ebből mi lett? Mert a legutolsó hír az volt, hogy a copyright miatt sajnos nem használhatják az eredeti karaktereket, viszont hogy a teljes játék ne menjen a levesbe, ezért Faust is besegített és original karaktereket talált ki hozzá. Viszont azóta semmit nem hallottam felőle, azt sem, hogy egyáltalán végül megjelent-e. Mondjuk ahogy olvasom a postod, végül a fanok besegítettek, csak kérdés, hogy most akkor mennyi maradt meg az eredeti koncepcióból, illetve mit kellett kidobniuk a Hasbro faszkodása miatt?

    Egyébként ha már fanmade game, a Starswirl Academy-ről hallottál? Mondjuk műfajra nem épp neked találták ki, mert a japán visual novelek/dating simek mintájára készült, gyakorlatilag egy szürke hajú, Tom nevű gyerekkel vagy (höhö, tudod, a szikla S2 elejéről, akit Rarity gyémántnak néz… XDDD) és Twilighttal utazol valami suliba, ahol aztán a többi csaj vár rád, meg Celestia, mint igazgató (igen, tiszta EQG film sztori, csak ez JÓVAL előbb volt…). Na, ezt csak azért mesélem, mert bizony, erre is rászállt a Hasbro, vagy a fanok ijedtek be a Fighting is Magic balhé után, ugyanis kezdetben a csajok az eredeti nevükön futottak, viszont egy idő után inkább átnevezték őket tök átlag nevekre (Susan, Kate, stb.), mielőtt őket is meglátogatta volna a Hasbro.

    Amúgy ha én bármi ilyet fejlesztenék, a legnagyobb titokban csinálnám, mert oké, hogy kell a reklám, meg jól jön, ha valaki jelentkezik segítőnek, viszont csak így lehetne elkerülni, hogy a Hasbro ne állíthasson meg. Érted, ha rögtön az egészet kiadom completed verzióban, majd utána rögtön elárasztja a torrent oldalakat, meg az egész netet, a Hasbro fújhatja az egészet, max utólag perelhet be. XD Ugyanez volt a Derpy szinkronja dolognál (lásd Aoi PM), abból egyáltalán azért maradt fenn az eredeti változat, mert még a balhé előtt egy csomóan lementették, mielőtt a Hasbro belenyúlt volna. 😀

    “Lehet, sőt sanszos, hogy azért jött be nekem az a rész, mert magát a karaktert is kedvelem, de még ha így is van, hát annyi baj legyen. =D Most ha azt nézzük, nem egy epizód van, amire rá lehet ezt fogni. Például a 4. szezonban, annak az Indiana Jones póninak a behozását is tekinthetjük ilyen “fan-kielégítésnek”. Na nekem például az volt az egyik epizód, amit úntam, pedig biztos tetszett volna, ha a karakter fanja lennék. =)”

    Amúgy igen, kb. azt is annak érzem. XD Bár azt még ugye nem láttam, csak tudtam, hogy lesz egy ilyen epizód, szóval még majd ezután derül ki, hogy mit tudtak kezdeni a karakterével. 🙂 Nála nem is annyira a visszahozása zavar, hanem hogy S2 alapján nekem egy kitalált karinak tűnt, eleve a könyvben tipikusan olyan helyzeteket írtak köré, amiket csak akkor élhetsz túl, ha fiktív hős vagy. Erre fel az S4-ben kiderül, hogy ő egy létező karakter. (Persze lehet megmagyarázzák, hogy a könyv a kalandjai “erősen kiszínezett” verzióit írja le, vagy valami ilyesmi. XD)

    “Ettől függetlenül viszont, az szerintem poén volt, amikor Trixie letörölte Pinkie száját, direkt kerék nélküli trón fogaton húzatta magát, meg a végén az is jópofa volt, ahogy őt verték át, különböző trükkökkel. =)”

    Ja, amúgy igen, a poénok abban is ütöttek. 😀 Az a lomtáras törlés hatalmas volt. XD Szal ezekben az epizódokban inkább csak maga a koncepció nem tetszett, a megvalósítás mindig felhúzta azért a végső értékelést. 😀 (Hmm, animéknél sajnos ez pont fordítva szokott lenni… XD)

    “– A pónik ugye, technikailag pucérak, Twilight mégis ruhában jelenik meg. Aztán oké, tudom, hogy ez így szőrszálhasogatásnak tűnhet, mert egy gyerekrajzfilmben ennek így kell lennie, de akkor is feltűnt. (Eskü, magamban már azon röhögtem, hogy mekkora lenne már, ha ilyen Termiantor 2 mintára tűnne fel, aztán miután látja, hogy másokon ruha van, bemegy a suliba, és közli az első útjába eső hölggyel, hogy: “Szükségem van a ruhádra…” XD)”

    Ja, az nagy lett volna. XD

    “– Ahhoz képest, hogy Twilight az elején se a kezeit, se a lábait nem tudja használni, elég gyorsan megtanul járni, írni, számítógépet használni. =D”

    Na igen, bár ezt még elnéztem, mert mindegyiknél volt “tréning montázs”. XD Ugye a járást ott tanulja, amikor elmegy a portáltól a suliig, meg ott benn mászkál, az írást akkor, amikor Pinkie-nek kell aláírnia (elsőre szájjal próbálja, másodjára már kézzel, de Pinkie meg is jegyzi, hogy brutál rondán ír xD), a számítógéppel pedig megint “eljátszott” egy darabig, eleinte ököllel ütötte a billentyűket, meg ilyesmi, Sunset pont annak a lekamerázásával szívatta meg utána.

    Akkor már az még furább, hogy Twilight alig három napnyi ismerkedés után máris beleszeret Flashbe, noha eleinte még magától az emberi alaktól is hülyét kap, pl. a ujjait úgy próbálja lerázni a saját kézfejéről, mintha egy pók ragadt volna, vagy ilyesmi. XD Szal ez kicsit olyan, mintha átkerülnél a háromszemű polipszörnyek bolygójára, akik lehet, hogy tök barátságosak, de te attól még frászt kapsz tőlük, ráadásul a dolgot nem könnyíti meg, hogy te is egy ilyenné változtál. XD Ehhez képest röpke három nap alatt beleszeretsz az egyikükbe. XD (Mondjuk az emberekkel kapcsolatban az vicces, hogy ahogy tapasztaltam, Equestriában ők számítanak gyerekkori meselénynek, ahogy nálunk pl. a pegazusok. XD Ugyanis amikor Pinkie az ikrekre vigyáz S2-ben, az egyik jelenetben a szoba falán a gyerekek rajzai láthatóak és az egyik egy emberalak… XDDDD)

    Vagy ha már Flash, mondták, hogy oké, hogy az igazgató irodás megmentésnek is azért kellett benne lennie, hogy egyáltalán legyen BÁRMILYEN szerepe a filmben, de attól még vicces, hogy Snips & Snails Photoshop helyett ilyen “egyik képről kivágom a fazont és ráragasztom a másikra” kamu képeket csináltak, aztán meg az eredeti, megvagdosott képeket lazán kidobják a kukába, méghozzá ha jól emlékszem, a fényképezőgéppel együtt, Flash meg naná, hogy pont meglátja. XDDD

    “– Sunset Shimmer, valószínűleg rendelkezik építőipari végzettséggel, és építőmérnöki diplomával, mert neki meg a két csicskájának kell rendbe hozniuk, a szétbarmolt bejáratot. =D”

    Még viccesebb, hogy mivel a második film elején már újra teljes pompájában tündököl a suli, ezért úgy néz ki, hogy sikerrel is járt. XDDDD

    Bár a két film közti “átfedések” már végképp jók tudnak lenni ebből a szempontból, pl. a második filmnek még az első öt percében kiderül, hogy a három főboss ezúttal három szirén csaj lesz, akik úgy kerültek át, hogy száműzték őket Equestriából. Felteszem, ezt Celestia csinálta, mint “abszolút uralkodó”. (Ha Lunát nem számítjuk.) Na most mit is mondott ő az emberi világról Twilightnak az első filmben? “Hamarosan többet fogsz tudni erről a világról, mint én magam.” Értem, tehát akkor Celestia száműzött három olyan rosszlányt egy olyan világba, amiről szinte semmit nem tud. XD Lehet valami lávabolygó van a tükör másik végén és mindhárman egyből szénné égtek, mihelyt átléptek. XD Ez nem olyan, mintha helyből kivégeztette volna őket, csak még brutálisabb? XD Vagy ilyen “lottósan” fogta fel? XD “Ha mákotok van, nyertek és túléltek, ha nincs, akkor lehet, hogy az első öt percben meghaltok. Let’s TRY YOUR LUCK!” XDDD Habár aki a saját húgát a Holdra küldte, attól ez lehet nem meglepő. XDDDDD

    Ja, illetve még valami, az első filmhez: Nem fura, hogy kb. mindenkinek láttuk már az emberi világos megfelelőjét, kivéve Sunsetnek? Elvileg neki is kéne, hogy legyen egy. Második film

    SPOILER: ott az a stáblista utána jelenet, hogy látjuk az emberi világos Twilightot, ilyen totál nerdy csaj laborköpenyben, Spike meg a kutyája, csak ugye ő nem beszél. XD SPOILER VÉGE

    Ez alapján akkor lennie kell egy ottani Sunsetnek is. Ráadásul ha megnézed, az első filmben amikor látjuk, hogy mindig ő volt a bálkirálynő, mutatnak a falon három képet és ha jól rémlik, csak a harmadik vág öntelt fejet. Ebből a fanok kisütötték, hogy Sunset átment, kinyírta az ottani énjét, aztán átvette a helyét. XDDDD (Egy ilyesmit amúgy ellőtték a Mirai Nikki animében. XD) És eskü nem látok rá más magyarázatot, mint hogy tényleg ez történhetett, csak mivel ez egy kisgyerekeknek szóló rajzfilm, ezzel a készítők sem mertek ennél többet kezdeni. XDDDD

    “Na most én elég edzett vagyok ilyen téren, magasan van az ingerküszöböm, de amikor egy kislányhangon síró, könyörgő, nyöszörgő, reszkető kis védtelen állatkát kell ott megverni, megborotválni, késsel összevagdosni, majd felkoncolni, arra még én is azt mondtam, hogy: “Na EZ odabaszott!””

    Igen, sajnos a pornó mellett ezek a szadista cuccok a másik olyan népszerű “vadhajtás”, amiből rövid úton is sokat lehet találni. Egyébként ja, én is azt tapasztaltam magamon, hogy valahogy póniban ezt a mészárlást nehezen viselem, talán pont azért, mert aranyos állatok az áldozatok. Megértem, hogy Ricz pl. a pornótól is kiborult, de szerintem még mindig százszor inkább az, mint valami darabolós/kínzós fanart. Szal horrorfilmekben, vagy akár valami durvább fighting animében gond nélkül elnézem, hogy repülnek a fejek, halnak az emberek, stb. (főleg, ha még olyan röhejesen is van tálalva, mint ez a múltkori “GARBAGE DAAAY!” XDDDD), de MLP témában inkább úgy vagyok vele, hogy ettől kíméljenek meg, ha lehet.

    “Persze, bár ettől még van egy olyan érzésem, hogy még ha maga a rajzoló nem is “olyan” szándékkal készítette (mert amúgy részben tényleg poén a kép, mivel egy canon poénon is alapul), de némelyik fan, tuti “arra” használta. =D”

    Ez bizony meglehet, bár akkor már azt hinném, hogy ennél szebben megrajzolt Flutter-képet használnának ilyen célra. XD Lásd pl. ezt, ami tipikus példája a “nem különösebben szexuális, amíg el nem kezded belelátni” képnek: https://www.fimfiction-static.net/images/story_images/125061.jpg?1376607867

    (Nyugi, az az S&M kép durvább volt, mint ez, szal nyugodtan megnézheted. XD)

    Persze az is igaz, hogy ez nem a “Dominashy”, szóval ha az kell nekik, akkor ebben csalódnának. XD

    “Szerintem is ez van mögötte, bár attól én még szívesen látnám néha őket többet tenni annál, mint hogy tanácsokat / parancsokat osztogatnak. Mondjuk Luna azért, valamennyire segített már egyik-másik karakternek a problémájában. Inkább Celestia az, aki rendszerint csak ül a trónon, és tekercseket olvasgat. =)”

    Igen, amúgy ez utóbbi miatt hívja sok fan “Trollestiának”, mert kissé olyan, mintha ő mindig csak osztaná a questeket, aztán mondjuk a palota biztonságából röhögve nézné, ahogy hőseink “szenvednek”. XD Persze ezt is eltúlozzák a fanok, mert azért nem masszívan trollkodó/szemét, de egyik-másik epizódban tényleg vannak húzásai, lásd a főnixes epizód elejét és végét, vagy pl. amikor szintén az első szezonban támadnak a parasprite-ok és megeszik majdnem az egész falut, akkor sok fan megvádolta azzal Celestiát, hogy “kizárt, hogy ne tudta volna, hogy ilyenek élnek a közeli erdőben”, közben lazán előadta Twilightéknak a naivat, hogy “Oh my, what a fascinating creature!”, amikor az egyik odaszállt a szárnyára, Twilighték meg örültek, hogy nem fogott gyanút, hogy micsoda balhé volt belőlük alig öt perccel ezelőtt. XD Közben lehet, hogy pontosan tudta és jót röhögött magában. XD Persze ezek már ilyen fanteóriák, meg a későbbi részekben szerintem többek között ezért is próbáltak egyre több aktívabb harcjelenetet is írni neki. Lásd pl. a Chrysalis ellenit, ahol még próbálta is megtámadni, csak Chrysnek fullon volt a mana barja (amit ő szeretettel tölt fel XD), ezért nem bírt vele. XD

   • “Egyébként ha már itt tartunk, csodálom, hogy míg a korábbi ilyen “rosszlányoknak” egyből hatalmas fantábora lett (Trixie egy dolog, de pl. Gildát érdekes módon legalább annyian csípték), addig a később behozottakat már jóval kevésbé fogadták el, vagy találták jónak. Sunsetnek is kellett két film, mire úgy-ahogy megbarátkoztak a karakterével, Lightning Dustot meg szinte teljesen mellőzték, pedig szerintem érdekes volt, mint “gonosz Rainbow”. -> Ez általában így szokott lenni, a későbbi szezonokban feltűnő, akár egy epizódos rivális / gonosz / ellentét karaktereknek, mindig sokkal nehezebb érvényesülni. Valószínűleg azért, mert a fanon, a korábbi szezonokból, addigra már megtalálja, és úgymond “bejáratja” azokat a karaktereket, akikről a többségnek, határozott véleménye van. Így az újaknak, elég nehéz utat törniük.

    “Egyébként erre a “hogy lett Luna gonosz?” dologra valami olyasmit mondott Faust, hogy “megfertőzte a Nightmare/Darkness”, mint az valami külön entitás lenne. Ez érdekes, mert a pilot elején elmondott “mesekönyves” verzió szerintem enélkül is teljesen működik, vagyis hogy Luna úgy érezte, hogy az őt nem szeretik a pónik, az ő munkája felesleges, hiszen mindig csak alszanak egész éjszaka, stb. és ezért fordult a nővére ellen.” -> Végül is, ezt lehet úgy értelmezni, hogy azért tudta hatalmába keríteni, mert úgy érezte, hogy nem szeretik, és felesleges a munkája. Persze ettől még valóban ilyen utólagos kiegészítésnek hat a dolog.

    “Hogy az összes póni fél tőle, oké, legyen, a híre megelőzte, meg ilyesmi, de hogy a Mane Six-ből is egyedül Twilight (meg mint kiderült, Pinkie) álljon mellé, az nevetséges, amikor mind ott voltak a “megtérítésénél”. Közben memóriatörlésen estek át, vagy mi?” -> Igazából a modorával, és a fellépésével volt ott a baj, azért féltek tőle. Persze ettől még tényleg fura, hogy a mane 6-ből, egyedül Twilight emlékezett arra, hogy ő amúgy már jó.

    “Celestia meg mindig azt mondta, hogy sajnálta, hogy száműzte a Holdra, de nem tehetett mást. Ez így is van, láttuk S4 elején a flashbacket, viszont akkor érdekes, hogy ennyi évig nézte, hogy egy olyan ünnepet rendeznek meg az emberek évre évre, ami kvázi a húga lejáratásáról szól.” -> Igen, ez is kissé furán jött ki, bár betudható annak, hogy a húga ugye gonosz lett, így joggal félt tőle a nép, és csinált belőle mumust, ami ellen Celestia, nem sokat tudott volna tenni. Az hogy aztán ebből később egy ilyen ünnep lett, ahol elméletben rá emlékeztek, de inkább a cukorról szólt, az megint csak fura, de ha azt nézzük, a valóságban is sok ilyen fura ünnep van. =)

    “(Nem pontos idézet, de tudod melyik jelenetre gondolok. XD)” -> Persze, bár Pinkie aztán ott is bekavart. =D

    “Amúgy te hallottad, hogy végülis ebből mi lett? Mert a legutolsó hír az volt, hogy a copyright miatt sajnos nem használhatják az eredeti karaktereket, viszont hogy a teljes játék ne menjen a levesbe, ezért Faust is besegített és original karaktereket talált ki hozzá. Viszont azóta semmit nem hallottam felőle, azt sem, hogy egyáltalán végül megjelent-e. Mondjuk ahogy olvasom a postod, végül a fanok besegítettek, csak kérdés, hogy most akkor mennyi maradt meg az eredeti koncepcióból, illetve mit kellett kidobniuk a Hasbro faszkodása miatt?” -> Nos a balhé után nem sokkal, kiszivárgott róla egy befejezetlen verzió, amit aztán a fanok szépen feljavítottak, és ebből lett két kiadás is. Az egyik Tribute Edition, a másik Premium Edition néven fut. A különbség az köztük, hogy még előbbi, befejezte a korai verzióban félkész dolgok nagyját, addig utóbbi, néhány extra tartalommal is fel lett dobva, a fanok által.

    Persze, mint ahogy azt a menüben elérhető karaktereknél is láthatod, a játékból még így is jó sok dolog, karakterek, pályák hiányoznak, amikből vagy nagyon kevés, vagy egyáltalán semmi se készült el. Ám mint azt mondtam, azóta Mugenhoz is leripelték, és ott már dolgoznak rajta többen is, hogy legyen egy ilyen full MLP Mugen, teljesen befejezett karakterekkel. (Hogy mikor lesz kész, az már más kérdés…)

    “Egyébként ha már fanmade game, a Starswirl Academy-ről hallottál?” -> Még nem, de azt hallottam már, hogy több MMO is volt készülőben, amiknek persze szintúgy, sorra betett a Hasbro.

    “Amúgy ha én bármi ilyet fejlesztenék, a legnagyobb titokban csinálnám, mert oké, hogy kell a reklám, meg jól jön, ha valaki jelentkezik segítőnek, viszont csak így lehetne elkerülni, hogy a Hasbro ne állíthasson meg. Érted, ha rögtön az egészet kiadom completed verzióban, majd utána rögtön elárasztja a torrent oldalakat, meg az egész netet, a Hasbro fújhatja az egészet, max utólag perelhet be.” -> Igen, csak hát egymagadban elkészíteni, bármilyen komolyabb dolgot, az tetemes időt emésztene föl, és maximum hosszú évek múltán lenne belőle valami. Ráadásul ez ugye, inkább a single játékok esetén működik, ami már multis, ott viszont szinte megoldhatatlan.

    “Szal ezekben az epizódokban inkább csak maga a koncepció nem tetszett, a megvalósítás mindig felhúzta azért a végső értékelést.” -> Igen, és ezt tekinthetjük is egy újabb jó pontnak a sorozat mellett, hogy még ha egyes epizódok koncepciója, nem is különösebben érdekes számunkra. Ennek ellenére, a 4 évad alatt, eddig még nem volt egy olyan epizód se, amit sikerült volna úgy elrontani, hogy az ember konkrétan rossznak érezze, a többihez képest. Max gyengébbnek.

    “Akkor már az még furább, hogy Twilight alig három napnyi ismerkedés után máris beleszeret Flashbe, noha eleinte még magától az emberi alaktól is hülyét kap, pl. a ujjait úgy próbálja lerázni a saját kézfejéről, mintha egy pók ragadt volna, vagy ilyesmi.” -> Logikailag, ez valóban egy érdekes kérdést vet fel, akárcsak a többi már felsorolt, bár egy ilyen rajzfilmnél ugye, lehet nem kéne fenn akadni az ilyeneken. =D

    “Értem, tehát akkor Celestia száműzött három olyan rosszlányt egy olyan világba, amiről szinte semmit nem tud. XD Lehet valami lávabolygó van a tükör másik végén és mindhárman egyből szénné égtek, mihelyt átléptek.” -> Na ja, ennyi erővel, akár egy vulkán gyomrába is vezethetne az a portál. =D Bár viccet félretéve, Celestia szerintem azt úgy értette, hogy ő csak annyit tudott, hogy a portál, egy másik lakott világba vezet, és talán még azt is tudta, hogy emberek élnek ott, csak még ő maga nem járt ott. =)

    “Ja, illetve még valami, az első filmhez: Nem fura, hogy kb. mindenkinek láttuk már az emberi világos megfelelőjét, kivéve Sunsetnek? Elvileg neki is kéne, hogy legyen egy.” -> Bevallom, mivel az első moziban ugye nem volt Twilightnak ottani megfelelője, ezért én arra a következtetésre jutottam, hogy abban a világban, Sunset töltené be, az ottani Twilight szerepét. Csak ugye negatív értelemben, amit aztán Twilight hoz végül helyre, ő hazamegy, és a többi póni ember megfelelője lesz aztán Sunset barátja.

    Viszont ha 2. moziban, feltűnik Twilight ottani megfelelője, akkor ez így borul, szóval tényleg adott a kérdés, hogy akkor Sunsetel, most mi van? =D

    “Megértem, hogy Ricz pl. a pornótól is kiborult, de szerintem még mindig százszor inkább az, mint valami darabolós/kínzós fanart.” -> A fanart is tud durva lenni, de egy videojátékban, ahol ugye animáció, hang, és az interaktivitás, egyszerre van jelen, ott ez hatványozottan érvényesül. Mármint most érted, más egy véres artra ránézni, szerencsétlen Silver Spoon-ról, meg más őt neked, virtuálisan felkoncolni.

    “Lásd pl. ezt, ami tipikus példája a “nem különösebben szexuális, amíg el nem kezded belelátni” képnek:” -> Szerintem se volt, egyáltalán vészes, szóval ennél azért jóval inkább szexualitásra kihegyezett, kvázi ecchi artokat is láttam már. =D Persze azok is inkább, vagy a “simán szép”, vagy a LOL! kategóriát erősítették.

    “Persze ezek már ilyen fanteóriák, meg a későbbi részekben szerintem többek között ezért is próbáltak egyre több aktívabb harcjelenetet is írni neki.” -> A paraspriteosnál, én is puszta teóriának érzem a dolgot, viszont a főnixesben már lehet valami. Bár ott is inkább, maga a madár trollkodott. =D

   • “Nos a balhé után nem sokkal, kiszivárgott róla egy befejezetlen verzió, amit aztán a fanok szépen feljavítottak, és ebből lett két kiadás is. Az egyik Tribute Edition, a másik Premium Edition néven fut. A különbség az köztük, hogy még előbbi, befejezte a korai verzióban félkész dolgok nagyját, addig utóbbi, néhány extra tartalommal is fel lett dobva, a fanok által.

    Persze, mint ahogy azt a menüben elérhető karaktereknél is láthatod, a játékból még így is jó sok dolog, karakterek, pályák hiányoznak, amikből vagy nagyon kevés, vagy egyáltalán semmi se készült el. Ám mint azt mondtam, azóta Mugenhoz is leripelték, és ott már dolgoznak rajta többen is, hogy legyen egy ilyen full MLP Mugen, teljesen befejezett karakterekkel. (Hogy mikor lesz kész, az már más kérdés…)”

    Ja, értem, köszi. 🙂 Amúgy így a videó alapján nekem már ez a Tribute Edition is bőven jónak néz ki. 😀 Szóval örülök, hogy a balhé ellenére egyáltalán idáig eljutottak vele.

    “Még nem, de azt hallottam már, hogy több MMO is volt készülőben, amiknek persze szintúgy, sorra betett a Hasbro.”

    Igen, pedig pl. az egyik nagyon jónak nézett ki (talán Equestria Online néven futott, de erre már nem esküszöm meg), azt vártam is, de ahogy mondod, abból sem lett végül semmi. :/

    “Igen, csak hát egymagadban elkészíteni, bármilyen komolyabb dolgot, az tetemes időt emésztene föl, és maximum hosszú évek múltán lenne belőle valami. Ráadásul ez ugye, inkább a single játékok esetén működik, ami már multis, ott viszont szinte megoldhatatlan.”

    Na igen. Még az működhetne esetleg, hogy több emberrel csinálja az illető, viszont akiknek elárulja még a fejlesztés során, hogy egyáltalán lesz ilyen játék, azokban 100%-ban meg is bízik, hogy ők sem fogják senkinek továbbadni. Bár ahogy egyik haverom mondta: “Amiről egynél több ember tud, az már nem titok”. XD

    “Igen, és ezt tekinthetjük is egy újabb jó pontnak a sorozat mellett, hogy még ha egyes epizódok koncepciója, nem is különösebben érdekes számunkra. Ennek ellenére, a 4 évad alatt, eddig még nem volt egy olyan epizód se, amit sikerült volna úgy elrontani, hogy az ember konkrétan rossznak érezze, a többihez képest. Max gyengébbnek.”

    Na igen, gyengébb rész meg volt már S1-ben is, szóval ezért sem értem, miért csak úgy S3-S4 körül durrant el sok fan agya. 😀 Meg ahogy írod, ahhoz képest, hogy már a negyedik szezonnál járunk, még bőven jó a cucc, össze lehet hasonlítani, hogy más amerikai sorozatok (akár élőszereplősök is, nem csak rajzfilmek) hogy el szoktak kurvulni már így pár szezon után.

    “Bevallom, mivel az első moziban ugye nem volt Twilightnak ottani megfelelője, ezért én arra a következtetésre jutottam, hogy abban a világban, Sunset töltené be, az ottani Twilight szerepét. Csak ugye negatív értelemben, amit aztán Twilight hoz végül helyre, ő hazamegy, és a többi póni ember megfelelője lesz aztán Sunset barátja.

    Viszont ha 2. moziban, feltűnik Twilight ottani megfelelője, akkor ez így borul, szóval tényleg adott a kérdés, hogy akkor Sunsetel, most mi van? =D”

    Na igen, de igazából nekem ezzel a fenti verzióval sem lenne semmi bajom, csak az a gond, hogy pont ők utaltak rá már az első filmben, hogy van egy “ottani” Twilight. XD Amikor először találkozik Pinkie-vel és ellövik a “de rondán írsz”, meg a szájjal írós poénokat, utána mond Pinkie valami olyasmit, hogy: “Nem láttalak már korábban a városban? Egy ugyanilyen kutyával?” Szóval mondhatjuk, hogy itt már foreshadowolták, hogy van egy ottani Twilight és Spike. 😀 Így viszont még furább, hogy miért nincs egy ottani Sunset, a fanok ezért kapták elő a “biztos kinyírta” elméletet. XD (Persze lehet, hogy ha lesz még harmadik, negyedik, sokadik EQG film, akkor valamikor majd erre is magyarázatot kapunk, de simán el tudom képzelni, hogy ezen ennyit még a készítők sem gondolkodtak, vagy azt, hogy van ugyan valami minimális elképzelésük a dologról, de az még messze van egy hivatalos verziótól. XD)

    “A fanart is tud durva lenni, de egy videojátékban, ahol ugye animáció, hang, és az interaktivitás, egyszerre van jelen, ott ez hatványozottan érvényesül. Mármint most érted, más egy véres artra ránézni, szerencsétlen Silver Spoon-ról, meg más őt neked, virtuálisan felkoncolni.”

    Igen, szóval ezzel a flash játékkal peched volt, kifogtál a beteg baromságokon belül is egy elég erős verziót. ^^”

   • “Szóval örülök, hogy a balhé ellenére egyáltalán idáig eljutottak vele.” -> Na és akkor, most gondolj bele, hogy ha a Hasbron múlt volna, ebből semmi se lát napvilágot, még ennyi se. Pedig látszik, már magán a karaktereken is, hogy nem valami sufni brigád, hanem igazi, tehetséges rajongók csinálták, szeretetből.

    “Igen, pedig pl. az egyik nagyon jónak nézett ki (talán Equestria Online néven futott, de erre már nem esküszöm meg), azt vártam is, de ahogy mondod, abból sem lett végül semmi.” -> Nem a Legends of Equestria-ra gondolsz véletlenül? Az még meg van, honlappal együtt, bár most épp dolgoznak rajta, úgy hogy perpillanat nem elérhető.

    “Na igen, gyengébb rész meg volt már S1-ben is, szóval ezért sem értem, miért csak úgy S3-S4 körül durrant el sok fan agya.” -> Szerintem erre, az lehet a magyarázat, hogy a fanoknak ezen része, nem igazán szívleli a változást, amolyan “nem volt az úgy jó?” alapon. Nekik valószínűleg, az lenne a jó, ha az újabb sorozatok is, még mindig a régiek mintáját követnék, teljes egészében, és nem lenne alikornis Twilight, Twilight kastély, Discord mint ügyeletes Jinny (ahogy te megfogalmaztad =D) és más, hasonló eltérések.

    Persze nem állítom, hogy részben nem tudom az ő álláspontjukat is megérteni, hisz nekem is az 1. évad a kedvencem, csak hogy én közben azt is látom, hogy ezt így, nem lehetne a végtelenségig húzni anélkül, hogy a sorozat előbb-utóbb, el ne fáradna. Ezek az újítások, pont azt a célt szolgálják, hogy ne váljon idő előtt egyhangúvá, és ha nem is tökéletesen, de jól működnek.

    “Persze lehet, hogy ha lesz még harmadik, negyedik, sokadik EQG film, akkor valamikor majd erre is magyarázatot kapunk, de simán el tudom képzelni, hogy ezen ennyit még a készítők sem gondolkodtak, vagy azt, hogy van ugyan valami minimális elképzelésük a dologról, de az még messze van egy hivatalos verziótól. XD -> Én is ezt tartom valószínűnek. =)

    Jut eszembe, ha már felmerült múltkor az a beleképzelős, “erotikus” Fluttershy kép, meg hogy miért lettek érthetetlenül, méltatlanul elfeledve, az újabb szezonok egyes mellék karakterei, akkor itt egy kép, amire mindkettő igaz.

    Na most ez azon túl, hogy tipikusan egy ilyen “semmit se mutatunk, de sokat sejtetünk” összeállítás, azt nagyon jól mutatja, hogy egyes karakterek, akik amúgy tényleg max egy-két epizódban szerepeltek, többségük ráadásul a háttérben, mégis mennyire fel lettek fanolva. =D

   • “Nem a Legends of Equestria-ra gondolsz véletlenül? Az még meg van, honlappal együtt, bár most épp dolgoznak rajta, úgy hogy perpillanat nem elérhető.”

    De, köszi, ez lesz az, a videó alapján felismertem. 😀

    “Szerintem erre, az lehet a magyarázat, hogy a fanoknak ezen része, nem igazán szívleli a változást, amolyan “nem volt az úgy jó?” alapon. Nekik valószínűleg, az lenne a jó, ha az újabb sorozatok is, még mindig a régiek mintáját követnék, teljes egészében, és nem lenne alikornis Twilight, Twilight kastély, Discord mint ügyeletes Jinny (ahogy te megfogalmaztad =D) és más, hasonló eltérések.

    Persze nem állítom, hogy részben nem tudom az ő álláspontjukat is megérteni, hisz nekem is az 1. évad a kedvencem, csak hogy én közben azt is látom, hogy ezt így, nem lehetne a végtelenségig húzni anélkül, hogy a sorozat előbb-utóbb, el ne fáradna. Ezek az újítások, pont azt a célt szolgálják, hogy ne váljon idő előtt egyhangúvá, és ha nem is tökéletesen, de jól működnek.”

    Igen, valszeg erről van szó és bár elsőre én is féltem picit az Alicorn Twilighttól és egyéb változtatásoktól, utólag beláttam, hogy egész korrektül változtatták meg az alapanyagot és tényleg inkább az előnyére váltak ezek a dolgok a sztorinak, egyfajta “vérfrissítést” hozva az egészbe. 🙂 Plusz így majd a végéről visszatekintve a legelejére jó esetben majd azt mondhatjuk, hogy “ó, mennyit fejlődtek a karakterek, emlékszel, amikor XY még ez meg az volt?” 😀 (Lásd az ilyen Dragonballos képösszeállításokat példának, amikor mutatják, hogy Goku “majomgyerekként” kezdett és “Supermanként” végzett, a többi kariról már nem is beszélve. :D)

    “Na most ez azon túl, hogy tipikusan egy ilyen “semmit se mutatunk, de sokat sejtetünk” összeállítás, azt nagyon jól mutatja, hogy egyes karakterek, akik amúgy tényleg max egy-két epizódban szerepeltek, többségük ráadásul a háttérben, mégis mennyire fel lettek fanolva. =D”

    Igen, néha csak lesek én is, hogy milyen mellékszereplők válnak később fankedvenccé, volt olyan, akinél ha jól emlékszem, újra kellett néznem a részt csak rá figyelve, hogy egyáltalán feltűnjön, hogy az a karakter benne volt. XD Amúgy erről a képről: Trixie még oké, amennyi fanja van/volt, valahogy ezt vártam. XD Alatta Felur De Lis-t szintén megértem, mert igazából az egész canon epizódban tényleg olyan érzése volt az embernek, hogy csúnyán mondva ő a gazdag fazon “kitartott kurvája”. XD Láttam is ilyen “When I’m a trophy-wife” képösszeállítást róla. XD De tényleg, kb. annyi szerepe volt, hogy “státusszimbólumként” ott legyen Fancy Pants mellett folyamatosan. XD Aztán továbbmenve ott vannak a “spa pony”-k, vagyis Lotus és Aloe, gondolom belőlük az szülte az ecchi képeket, hogy nem egy ilyen szaunás/masszázsos sztori van, ahol a “szépségápolás” körébe a szexuális szolgáltatás is bele tartozik és gondolták, akkor ezeknél is ellövik ugyanezt. XD Akiken viszont a mai napig nézek, azok a jobb szélső Flitter és Cloudchaser. Szóval eleve talán 1-2 epizódban szerepeltek, nem is volt olyan jelentős szerepük, ráadásul akkor is inkább negatívabb (ami megmaradt tőlük canon, az az, hogy ők is beálltak a Fluttershy-t gúnyolók közé, amikor volt az a pegazus szárnysebesség-teszt), ehhez képest akkora fantábor szerveződött köréjük, hogy csak néztem. XD Azt meg gondolom mondanom sem kell, hogy kapásból yuri párosnak állították be őket, pedig ennél még a Lyra x BonBon-nak is több értelme van, ők legalább tényleg folyton együtt lógnak. XDDD

   • “Plusz így majd a végéről visszatekintve a legelejére jó esetben majd azt mondhatjuk, hogy “ó, mennyit fejlődtek a karakterek, emlékszel, amikor XY még ez meg az volt?” -> Már most is érdekes visszagondolni így a 4. sorozat, és a 2. EG mozi után, hogy milyenek voltak az első évad, első részei, amikor még minden friss és új volt. =)

    “Lásd az ilyen Dragonballos képösszeállításokat példának, amikor mutatják, hogy Goku “majomgyerekként” kezdett és “Supermanként” végzett, a többi kariról már nem is beszélve.” -> Sőt a GT végére Gokuból, már kvázi egy istenség lesz, aki ott lehet amikor akar, és csak az látja, akinek megmutatkozik. Bár mivel a GT ugye nem canon, ezért jó kérdés, hogy ezt a szintjét, mennyire tekinthetjük mérvadónak? =)

    “Igen, néha csak lesek én is, hogy milyen mellékszereplők válnak később fankedvenccé, volt olyan, akinél ha jól emlékszem, újra kellett néznem a részt csak rá figyelve, hogy egyáltalán feltűnjön, hogy az a karakter benne volt.” -> Én pont az említett Fleur Dis Lee-vel voltam úgy, hogy az ide vágó wikia segítsége kellett ahhoz, hogy tudjam, melyik részben szerepelt egyáltalán. =D Azon viszont csodálkoztam, hogy a Flitter és Cloudchaser párost, csak a tornádós részben láthattuk aktívabban szerepelni, utána már csak itt-ott tűntek fel a háttérben.

    Egyébként csak szerintem fura, hogy ezek is 6-an vannak? =D Mármint, ha már úgyis van mane six, BG six, akkor szerintem ők lehetnének a fanservice six. XD (Mondom ezt annak ellenére, hogy amúgy egyikkel sincs semmi bajom, sőt Trixiet még kifejezetten bírtam is.)

   • “Egyébként csak szerintem fura, hogy ezek is 6-an vannak? =D Mármint, ha már úgyis van mane six, BG six, akkor szerintem ők lehetnének a fanservice six. XD (Mondom ezt annak ellenére, hogy amúgy egyikkel sincs semmi bajom, sőt Trixiet még kifejezetten bírtam is.)”

    Akár. 😀 Bár felkapnak ezek mindenkit, pl. S4 óta most őt kapták fel, hogy “olyan moe”, hát lehet, én még ott nem járok. 😀

    http://mlp.wikia.com/wiki/Coco_Pommel

 4. Elég meglepő és érdekes olvasmány volt, különösen abból a szempontból, hogy én biza mai napig emlékszek az első bejegyzésedre ezzel a szériával kapcsolatban és annak a negatív hangvételére. Őszintén szólva én anno öt-hat részt néztem meg és levontam a konzekvenciát, hogy ezt a cuccot egész egyszerűen nem nekem találták ki, szóval hagytam és nem is valószínű, hogy veled ellentétben újra nekikezdenék (bár ki tudja).

  • Elhiszem, hogy ez így most egyeseknek váratlan fordulat volt, de hát mit lehet tenni, ha így alakult? =) Volt aki felvetette a haverok közül, hogy a régi bejegyzést kellett volna újraírnom, vagy ha már újat írtam, akkor törölnöm kéne a régit, de igazából egyik se lett volna jó megoldás.

   Ha a régi bejegyzést írom felül ezzel, akkor hülyén jönnek ki, az oda írt kommentek. Ha viszont törlöm, akkor azok, akik esetleg lemaradtak róla, nem tudják majd miről beszélek. Plusz született ott jó pár olyan komment, amikért kár lett volna. Így végül, ezt a megoldást választottam.

   Amúgy se volt szokásom sohase letagadni, ha valahol esetleg melléfogtam, vagy valamit anno másképp láttam. Egyedül annyiban nyúltam hozzá a régihez, hogy kikapcsoltam a kommentelési lehetőséget.

 5. Nem hittem volna hogy valaha is visszatérsz még a MLP témára amennyire leoltottad először 🙂 Szó mi szó tényleg kell idő amíg egyáltalán odáig eljut az ember hogy belekezdjen aztán elkezdi nézni és aztán pár rész után tudatosul benne hogy nem is olyan szar mint amilyenre számított. Nem a legeredetibb de ha választanom kéne egy mai agyhalott amcsi sorozat és ez között akkor már inkább ez. Meg amúgy is van egy kis magical gorl feelingje az egésznek. Igaz ami igaz ezek ténylegcsak az évadnyitó-záró részekben kerülnek elő. a Tirek vs Mane 6 harcot a 4.évad végén egy komplett Sailor Moon utalásnak sőt paródiának éreztem valamilyen szinten.

  “Az éneklős musical jeleneteket ugyan itt se sikerült megszeretnem”

  Na azok többségében nekem sem tetszenek,talán a This Day Aria és az Apple Family dal volt amik tényleg megtetszettek bár a This Day Aria-t mindenki dicsőíti. Mondjuk inkább engem az akaszt ki amikor komplett részek mennek rá az éneklésre.

  A karakterek néhol szerethetőek néhol idegesítőek bár bevallom hogy Twilight k&ra irritált az első részekben a pökkhendi, beképzelt stílusával (csodálkozom hogy Celestia vagy valaki nem csapta még pofán ez miatt ) bár ahogy a sorozatból lejött minden unikornis ilyen.

  “Kedvenc évad? – Mint általában, most is az első.”

  Nekem a 4. Igazából azért mert itt végre eltérnek a rózsaszín illetve kislányos érzéstől és valahogy sokkal komolyabb az egész. Ja és még mindig az Avengers paródia rész a legjobb 🙂

  “Kedvenc karakter? – Applejack”

  Szintén. Talán azért mert ő a legnormálisabb mind közül hisz a többiek kissé kattantak ( Twilight könyvmoly, Rarity sokszor beképzekt p@a, Rainbow-nak túl nagy az egója, Pinky hiperaktív,Fluttershy meg….. hát ő Fluttershy. ) Applejack viszont 4 patával a földön jár és kissé emberibbé teszi őt.

  “Legkevésbé kedvelt karakter? – Angel nyúl”

  Szintén dettó. Ő csak amolyan “ott van mert” karakter.

  “Legjobb rivális? – Trixie”

  Sunset Shimmer. Valahogy méltóbb ellenpólusa Twilitgh-nak mint Trixie bár az ő sztorija is inkább p&ahiszti.

  “Legjobb gonosz? – Tirek”

  Discord. Ő a legjobban kitalált karakter az egészben bár mint azt már korábban mondtam félő hogy ugyebár most már teljesen jó lett el fog laposodni a karaktere, remélem azért meghagyják annak a kissé keverő-kavaró karakternek. Viszont ha tényleg dolgoztak volna Sombrán akkor túlszárnyalhatta volna de annyira unalmas hogy az már csalódás számba megy. Crsysalist meg azért 1 rész elejéig még vissza lehetne hozni.

  “Földi póni, pegazus, vagy unikornis?”

  Pegazus. Jó a varázslás is meg minden de repülni akkor is jobb 🙂

  “Celestia vagy Luna? – Egyértelmű, Luna. =)”

  Szintén Luna. Celestia karakterével nagyon nem kezdenek semmit és így lesz egyre unalmasabb és jellemtelenebb.

  “Twilight unikornis, vagy alikornis?”

  Én az alikornis tábort erősítem pusztán azért mert jobban tetszik 🙂

  “Equestria Girls?”

  Erről már elmondtam a véleményemet a SM bejegyzésben és atrtom magam hozzá. Viszont mindenképpen nézd meg a Rainbow Rocks-ot mert szerintem kilóméterekkel jobb. Míg az első film alapja a p@hizti volt addig ennek sokkal “pónisabb ” története van és nem mellesleg jól van összekapcsolva az első filmmel. Bár a befejezés arra utal hogy akarnak csinálni még egy filmet.

  Kedvenc Fanwörköm meg jelenleg nincsen 🙂

  • “a Tirek vs Mane 6 harcot a 4.évad végén egy komplett Sailor Moon utalásnak sőt paródiának éreztem valamilyen szinten.” -> Inkább DBZ volt már az, kezdve azzal, amikor Twilight megkapta a plusz erőt, és elkezdett rajta cikázni az energia. =D Aztán jöttek a különféle beamek, blastek. A végére meg a plotdevice, tisztára ilyen SSj szintre húzta őket. =D

   “Twilight k&ra irritált az első részekben a pökkhendi, beképzelt stílusával” -> Inkább arról volt ott szó, hogy Twilight a tipikus, túlbuzgó nerd padawan volt, aki nagyon bizonyítani akart a mesterének. =) Erről is szól ugye később a Lesson Zero, hogy a túlzott bizonyítási vágya, visszaüt rá.

   “Nekem a 4. Igazából azért mert itt végre eltérnek a rózsaszín illetve kislányos érzéstől és valahogy sokkal komolyabb az egész.” -> Azért ne túlozzunk, az epizódok nagy része, itt is a szokásos formula volt. =)

   “Ja és még mindig az Avengers paródia rész a legjobb” -> Az valóban jó volt, főleg FlutterHulk miatt. =D De a vámpíros se volt rossz, csak abból szerintem többet is ki lehetett volna hozni. Mármint én tényleg azt vártam, hogy majd elkezdik szépen megharapni egymást, aztán a végére csak Twilight marad, aki szokás szerint, a legkritikusabb pillanatban lel rá a megoldásra.

   Persze a fanok ezt azóta már elintézték, de azért bírtam volna, ha ez a canonba is bekerül. =D http://th00.deviantart.net/fs70/PRE/i/2012/305/1/9/vapire_rarity__colored__by_hellofacopter-d5jomtt.png

   “Talán azért mert ő a legnormálisabb mind közül hisz a többiek kissé kattantak” -> Azért neki is meg van a maga bekattanós epizódja, amikor egymaga akarja leszedni az összes almát. =)

   Nem véletlenül mondja azt Twilight még az elején, hogy: “All the ponies in this town are crazy!” =D

   “Ő csak amolyan “ott van mert” karakter.” -> Igazából egyfajta poénforrás lenne ő is, a kis görcs, zsarnok háziállat klisé lenne.

   “Valahogy méltóbb ellenpólusa Twilitgh-nak mint Trixie bár az ő sztorija is inkább p&ahiszti.” -> Nála is inkább az volt, mint Trixienél, hogy hatalmat akart, ugye azért is kellett neki annyira az a korona. Más téma, hogy ehhez képest, elég hamar befürdött vele, szóval még Trixieről is nagyobb munka volt leszedetni azt az amulettet. =)

   “Discord. Ő a legjobban kitalált karakter az egészben bár mint azt már korábban mondtam félő hogy ugyebár most már teljesen jó lett el fog laposodni a karaktere” -> Amikor először feltűnt, bossnak oké volt, jól manipulált, a de a végére persze ő is befürdött, az önteltsége miatt, meg mert szokás szerint, alábecsülte az ellenfeleit. A megváltoztatása viszont szvsz, totál felesleges volt. Mármint most komolyan, a káosz és a viszály ura megjavul, és poénforrássá válik? Mi ez már? =/

   “Pegazus. Jó a varázslás is meg minden de repülni akkor is jobb” -> Párom is ezt mondta, de ahogy neki is mondtam, azt varázslattal is meg lehet oldani. =)

   “Celestia karakterével nagyon nem kezdenek semmit” -> Mondjuk ez érthető, mert ő ugye egyfajta uralkodó, istenszerűség, mentor szerepet tölt be egyszerre. Szóval neki csak kisebb-nagyobb mellékszerepek jutnak.

   “Viszont mindenképpen nézd meg a Rainbow Rocks-ot” -> Majd megejtem, képek alapján ez egy ilyen zenélős, koncertezős valami lesz.

   • “Az valóban jó volt, főleg FlutterHulk miatt. =D De a vámpíros se volt rossz, csak abból szerintem többet is ki lehetett volna hozni. Mármint én tényleg azt vártam, hogy majd elkezdik szépen megharapni egymást, aztán a végére csak Twilight marad, aki szokás szerint, a legkritikusabb pillanatban lel rá a megoldásra.

    Persze a fanok ezt azóta már elintézték, de azért bírtam volna, ha ez a canonba is bekerül. =D http://th00.deviantart.net/fs70/PRE/i/2012/305/1/9/vapire_rarity__colored__by_hellofacopter-d5jomtt.png

    FlutterHulk rulez volt. XD A vámpíros részt még teljesen ugyan nem láttam, de kb. a sztoriját vágom és tényleg kár, hogy csak Fluttershy lett vámpír, nekem ez a Péter-féle forgatókönyv bejövősebb lett volna. XD (Mondjuk a vége nem igazán tetszett, ellőtték ezt az amcsi “és végül minden rendbe jött….VAGY MÉGSEM?” húzást, de a Póniban eddig nemigen volt még ilyen vége egy résznek sem és remélem, hogy azért ebből nem lesz rendszer, vagy ha igen, akkor legalább utólag kedjenek vele valamit.) Bár egye fene, betudom annak, hogy az kb. a horrorfilmeket parodizálta és azoknak tényleg ilyen vége szokott lenni, plusz nem akarok hülyeséget mondani, de mintha pont Halloween körül ment volna az az epizód. XD

    “A megváltoztatása viszont szvsz, totál felesleges volt. Mármint most komolyan, a káosz és a viszály ura megjavul, és poénforrássá válik? Mi ez már? =/”

    Na igen, az volt a baj, hogy kedvezni akartak a fanoknak, viszont nem volt rá ötletük, hogy hogyan szerepeljen rendszeresen úgy, hogy gonosz marad, ezért “megjavították”. Mondjuk az is igaz, hogy bár ő valóban a káosz ura, viszont ha megnézzük az összes eddigi gonoszt, talán ő az első, akire nem igazán lehetett rámondani, hogy valóban az. Kb. csak randomba baromkodott, de olyan fú de gonosz dolgokat nem csinált, legalábbis semmi ilyesmi nem volt, mint amit Chrysalis rendezett, hogy “megszállom a palotát, foglyul ejtem Celestiát, elszívom mindenkiből a szeretetet,” stb. Csak szerette nézni, ahogy mindent elborít a káosz, de ahogy a fantasy sztorikban létezik “Chaotic Good” karakter, úgy simán el tudom hinni, hogy még meg is lehetett oldani, hogy ő Chaotic Evil-ről erre “váltson”. XD A poénforrás-része meg azért mindig ott volt, mondhatnám azt is, hogy amíg gonosz volt, addig is messze ő volt a legkomolyanvehetetlenebb, lásd amikor napszemüvegezett, popcornozott, vattacukorfelhőt csinált, amiből csoki esett, stb. XD (Jajj, Pinkie… XD “Ultimate chaos comes with chocolate rain, you guys! CHOCOLATE RAIN!” XDDDD)

    “Majd megejtem, képek alapján ez egy ilyen zenélős, koncertezős valami lesz.”

    Végülis ja, az alapsztori ilyen “zenei párbaj”, viszont most sem lesz nélkülözve szerencsére az Equestriás szál, plusz Sunset sztoriját is továbbviszik/kiegészítik, stb. 🙂

  • “a Tirek vs Mane 6 harcot a 4.évad végén egy komplett Sailor Moon utalásnak sőt paródiának éreztem valamilyen szinten.”

   Én már a Nightmare Moon elleni “átváltozást” is annak éreztem. XD

   “A karakterek néhol szerethetőek néhol idegesítőek bár bevallom hogy Twilight k&ra irritált az első részekben a pökkhendi, beképzelt stílusával (csodálkozom hogy Celestia vagy valaki nem csapta még pofán ez miatt ) bár ahogy a sorozatból lejött minden unikornis ilyen.”

   Olyasmi, bár ahogy Péter írja, inkább túlbuzgó nerd, meg főleg antiszoc. Amúgy azért is bírtam Sunset sztoriját, mert kissé olyan, hogy “ilyen is lehetett volna Twilight, ha nem találkozik a barátaival és egyre mélyebbre merül a könyvekben”. Amúgy jól mondod, az unikornisok kb. a “felső tízezer”, szóval sok köztük a sznob. XD

   “Discord. Ő a legjobban kitalált karakter az egészben bár mint azt már korábban mondtam félő hogy ugyebár most már teljesen jó lett el fog laposodni a karaktere, remélem azért meghagyják annak a kissé keverő-kavaró karakternek. ”

   Jaja, ott is olyasmi volt, mint Trixie-nél: sok a fanja, ezért vissza kellett valahogy hozni, csak éppen azt senki nem kérte, hogy csináljanak is belőle jófiút. XD Mondjuk ha a jó oldalon is megmarad kellően “káoszosnak”, akkor nekem még oké lesz, egyébként most kb. olyan, mintha ő lenne az Disney-féle Aladdinból a Dzsini helyi megfelelője. XD

   “Crsysalist meg azért 1 rész elejéig még vissza lehetne hozni.”

   Őt sok fan szinte követeli, szóval ha kedvezni akarnak nekik, még őt is viszontláthatjuk majd. Bár én mindig úgy vagyok vele, hogy inkább a G1-es sorozat további jó elemeit kéne áthozni, Tirek pl. egy ilyen dolog volt, de jöhetnének a Sea Pony-k, vagy pl. ha már tenger, akkor kalózos rész még nem is volt, pedig ugye adná magát, mint népszerű téma. 😀

   “Míg az első film alapja a p@hizti volt addig ennek sokkal “pónisabb ” története van és nem mellesleg jól van összekapcsolva az első filmmel. Bár a befejezés arra utal hogy akarnak csinálni még egy filmet.”

   Jaja, amit eddig láttam belőle, nekem is az tetszett a leginkább, hogy ez sem lett egy sima spinoff, hanem az első film folytatása és egyben ismét összekapcsolták a sztorit Equestriával. (És igen, a stáblista utáni jelenetet mindenki nézze meg, olyan “HELL YEAH!”-t nyomtam le, amikor megláttam. XD Mivel azt sajnos vagy nem sajnos lelőtték nekem. XD)

 6. Nyöh, akkor coming out-olok mán én is :D…
  Erős túlzás lenne, hogy bele voltam buzulva magába a fősorozatba, de jó szórakozás volt az első 2 évad. Viszont ami ténylegesen “brony”-vá tett, az a Fallout: Equestria. Egyszerűen zseniálisnak tartottam az egészet, milyen szellemesen, ötletesen és ízlésesen lett a MLP világ jövője átkonvertálva egy Fallout settingbe. Az sem teszi átlagos fanfictionné, hogy a hosszúsága megegyezik a Gyűrűk Ura trilógiával =P. Nem csoda, hogy komplett kis szubkultúra alakult ki köré, szó szerint több száz saját fanfictionnel, fanarttal, zenével, stb. Jómagam is írogattam, sőt 3D modelleztem ezt-azt. Aztán nemtom… Valahogy alábbhagyott az érdeklődés, és elhagytam Bronyville kapuit =/. A 3. és 4. évadba bele se kezdtem azóta sem, és a FO:E szubkultúrát sem követem már.

  • Ez általában így szokott lenni, az idő sajnos nagy ellensége, a legtöbb dolognak. Anno én is úgy voltam, például az SM-el, hogy mikor 2004-2005 körül újra belekóstoltam, oda meg vissza voltam, ezerrel fórumoztam róla, gyűjtöttem a fanmade dolgokat, oldalt csináltam, és a többi. Bár ezt pont neked, szerintem szükségtelen is részletezni, hisz kvázi ott ismertük meg egymást. =D

   Aztán eltelt pár év, és szépen-lassan, úgymond belefáradt az ember. Először csak nem olyan lelkesedéssel állt már hozzá, mint előtte, utána egyre ritkábban érzett arra ingerenciát, hogy foglalkozzon vele, és végül parkolópályára tette.

   Nyilván így megy ez a póniknál is, és ezt én is tapasztalom, a haveri körön belül. Akik még anno, az első évad, első részeinek premierjekor kezdték el, azok egy része, mostanra elfáradt, és csak a kitartóbbak képesek még ugyanúgy, vagy legalább is hasonlóan lelkesedni érte. Ellenben akik később csatlakoztak be, mint például én, így a 4.évad után, annak még “minden poén új” ugye. Én még csak most tartok ott, hogy lassan, óvatosan kóstolgatom a fandomot. =)

   Viszont egy jó franchise, szerintem képes arra, hogy időről időre, visszacsábítsa az embert. Például most, hogy elkezdődött az SM Crystal, hirtelen újra kedvem lett feleleveníteni ezt-azt, például régi AMV-ket megtekinteni, új fanartok között szétnézni. =)

   De mostanában sokszor eszembe jut, például a W40k is, hogy jó lenne egyet megint Dark Crusadezni. =D

   • Fura, pont nemrég raktam föl újra a Dawn of War 2-őt, meg anno Steamen beruháztam a Space Marine-ra, és néha neten ütlegelem az orkokat/káoszfattyakat haverommal coopban :D.

   • Abból inkább a Retribution tetszett, mert ott végre lehetett játszani a többi frakcióval is a kampányt, plusz lehetett végre egységeket is gyártani.

    A Space Marine, nos egynek jó volt, de én valahogy azóta se éreztem rá ingerenciát, hogy újra elővegyem. Magánvélemény, de FPS-ben szerintem jobban működne a W40k koncepció. Csak ne olyan legyen a végeredmény, mint anno, a meglehetősen suta Firewarriorban. =)

    Ja és könyörgöm, ne már mindig Blood Ravens, meg Ultramarines legyen! Lehetne végre Blood Angels, vagy Iron Hands.

   • Én várok végre egy Warhammer 40k játékot, ahol Black Templarokkal lehetek… Ők nálam az etalon =P. Space Marine-ban is Black Templar színekben nyomom 😀

   • A második alapítású rendekkel, nem vagyok annyira képben, bár azt tudom, hogy a Black Templar, elég népszerű. =)

    Mondjuk ha már ez a “milyen W40k játékkal játszanál?” kérdés került a terítékre, akkor engem egy olyan érdekelne leginkább, ahol a Hórusz eretnekség időszakát élhetjük át. Elkezdődne az egész akkor, amikor még minden “rendben” volt, aztán a játék csúcspontján, bekövetkezne az árulás, és egykori testvéreink ellen lennénk kénytelenek harcolni.

    Persze ez is egy olyan univerzum, ahol mindenki mást látna szívesen. Egyik haverom például, nagy fanja az IG-nek, szóval neki egy olyan feldolgozás kéne, ahol elkezdjük sima Guardsmanként, aztán a végére Kasrkin különítményes válna belőlünk.

    Egy másik haver meg, leginkább egy lopakodás akciójátékot szeretne, ahol egy Ork Kommandoval ténykedünk, a frontvonalak mögött.

    Na de, hogy ne menjünk el annyira off irányba, ezt múltkor találtam, szerintem hatalmas. =D

   • Zseniális :D. Amúgy az ötletedhez annyit, hogy táblásban van Warhammer 30k is egy ideje, ami konkrétan ezt az időszakot öleli fel.

  • Ehhez az “elfárad a fan” témához: nekem az volt a fura, hogy sokszor pont azok hagyták ott “látványosan” a fandomot, akik azelőtt tényleg “bele voltak buzulva”. Szóval volt pl. több olyan fazon, aki 1-2 éven át ontotta magából a különböző Pónis fanartokat, majd úgy S3 körül mintha “elvágták” volna az érdeklődésüket és azóta szinte semmi. Rajzolgatnak persze, de már a póni úgy kb. a “munkásságuk” jó, ha 10%-át teszi ki max. Meg lehet csak azért, mert az elején még nekem is több időm volt a fandom bugyraiban kutatni (manapság meg örülnék, ha a canon sorozatra lenne időm… XD), de valahogy mintha az egész fandom “élettel telibb” lett volna, sokkal aktívabbak voltak. Szal egy csomó olyan fanartos, zenész, stb. volt, akikről ma már alig hallok. :S Újak meg mintha nem nagyon jönnének. Persze lehet, hogy szimplán arról volt szó, hogy amit más fandom 5-10 év alatt kitermel, azt a brónik úgy két év alatt összehozták (kis túlzással mondhatjuk, hogy amit pónifikálni lehet, azt ők pár év alatt mindent pónifikálták XD), de akkor is fura, hogy mintha úgy “belustult” volt a fandom, vagy nem tudom… Oké, volt olyan haverom is, aki pont azért unt rá szerintem, mert első két évad alatt kb. “szétpónizta az agyát”, így hamar “kiégett”, de nem hiszem el, hogy mindegyik fan így járt volna. Vagy még ha a sorozat lenne übergáz, akkor érteném ezt a megfogyatkozott fantábort, de szvsz még az is bőven jó, szóval végképp nem vágom. Bár lehet az is benne volt, mint pár éve nálunk a fellángoló animedivatnál: egy csomóan csak divatból nézték, úgymond “felugrottak a hype vonatra”, aztán ahogy kicsit csökkent a népszerűsége (mert mit tudom én, helyette jött a Korra, a Gravity Falls, stb. XD), egyből ott is hagyták az egészet. Na mindegy, amúgy még nem egy katasztrófa a helyzet, meg nem azt mondom, hogy “haldoklik a fandom”, vagy bármi ilyesmi, csak kicsit rossz érzés látni, amikor X vagy Y fan, akivel anno “együtt kezdetek” (még ha csak időben is, mert amúgy amcsi és soha nem beszéltem vele egy szót sem még neten keresztül sem XD), egyszer csak kiszáll és annyira még meg sem indokolja, hogy miért. Picit olyan érzés, mintha elkezdesz dolgozni egy munkahelyen, aztán azt veszed észre, hogy akikkel együtt kezdetek, idővel mindet sorban kirugdossák, mire végül már csak te maradsz. :/ Persze igaz, hogy ez a csökkenő érdeklődés előbb-utóbb minden sorozatot utolér, de itt valahogy elég érdekesen zajlott le, hogy S1-2 alatt kis túlzással a csapból is Póni folyt, azóta meg úgy lecsökkent, hogy lehet, ha eddig nem hallottam volna róla, ma már azt sem tudnám, hogy a világon van. Nem mondom, hogy Thundercats-szintre esett le az érdeklődés, de a korábbi szezonokat övező fanmániához képest olyasminek érződik. ^^” Meg picit szerettem volna, ha ebből is ilyen Doctor Who, vagy akár csak Avatar: The Last Airbender népszerűségű cucc lesz, vagyis hogy megoszlanak róla a vélemények, nem mindegyik része epic, de azért aki a fanja lesz, az jellemzően már végig kitart a franchise mellett. 🙂

   • Nekem is feltűnt, hogy ahhoz képest, hogy a sorozat szénája, közel se áll rosszul, plusz sanszosan ez az Equestria Girls sem fog így, 2 mozi után abbamaradni (én spec el tudom képzelni, hogy lesz még ebből spin-off sorozat is, a 3. mozi után) mégis sokan már úgy beszélnek, hogy a 2010-2012 közötti időszak volt az “arany kor”.

    Persze, mint mondtam már feljebb is, valahol meg lehet ezt érteni, hisz aki 4 éve nyomja, annak nyilván másabb már, de azért ennyire látványosan, sápítozva “temetni” még nem kéne. =/

 7. “ekkora pálfordulásról azért nincs szó”
  *végigolvassa a bejegyzést*
  Aha, na ne szerénykedj Péter! XD
  Ja és tudtad h valaki lenyúlta a Postal 2 videós ötletedet csak pónikkal? http://indavideo.hu/video/En_Kicsi_Ponim_Varazslatos_Baratsag_Magyar_Szinkron_Parodia_1_resz

  • Annak ellenére, hogy anno sokan kérdezték azt tőlem, hogyan szedtem ki a hangokat a Postalból, azt azért nem állítanám, hogy a videó készítője, az én egykori videómat másolta volna le.

   Ettől függetlenül, sajnos egy meglehetősen gyengére sikerült darabról van szó. A tipikus “magyar átlag” szintjén van.

   Nem látom benne a kreatív munkát, nincs mögötte egy koncepció, csak teljesen véletlenszerűen egymásba csapongó jelenetek, rosszul elhelyezett, rosszul időzített beszólásokkal. (Talán 1-2 volt benne, amit eltalált.) Ráadásul, és mind közül, ez a leginkább zavaró, nincs benne semmi következetesség. A karakterek, egyszerre beszélnek a magyar szinkronhangjukon, és a különféle Postal karakterek hangjain. Ami egy rettentő rossz, olcsó megoldás.

   • Állítom ebből egyedül a könyves volt az, ami ütött.

   • Igen, az volt az egyik, amit sikerült eltalálnia. Illetve a másik, amire még ezt rá lehet mondani, az a ruhatervezős jelenet volt, amikor azt mondja, hogy: “Remélem az a kurva értékelni fogja, hogy mennyit szenvedtem.”

 8. Parallax Says:

  Érdekes olvasmány volt az egyszer biztos, különösen az előzőhöz viszonyítva. Sohase szerettem ha valamit a borítója alapján ítélnek meg és szólnak le, viszont mindig öröm olyan embereket megismerni, akik képesek változtatni az álláspontjukon, és beismerni ha hibáztak. 🙂

  Nekem a nővérem mutatta meg ezt a sorozatot 2011 elején, és rögtön beleszerettem. 🙂 Tetszett a különleges rajzolása, a régi rajzfilmhez képest bohókásabb, nem annyira meseszerű világa. Utána elkezdtem járni equestria daily-re, deviant art-ra, derpibooru-ra hírekért és képekért. A szezonok közül az S1-S2 tetszett talán a legjobban, az S3-t annyira nem komáltam mint az első kettőt, de azért vannak abbanis nagyon jó részek. Az első kettőből talán ha kettő olyat tudok mondani ami annyira nem nyerte el a tetszésemet. Az S4 megint nagyon jó volt, főleg a második fele. Két kedvenc karakterem a mane sixből Twilight Sparkle és Rainbow Dash, de nagyon szeretem még a Lyra és Bon-Bon háttérpóni párost, Cadence hercegnőt, és Discord is vicces. 🙂

  Pár éve próbálkoztam történetírással, néha rajzolással, több-kevesebb sikerrel. Nem szeretem a clop cuccokat, se azokat, akik lejáratják a normális bronykat a bunkó viselkedésükkel, de gyakorlom velük szemben a Love & Tolerate filozófiát. 🙂

  • Nos, először is, köszönöm. =)

   A pony fandommal, igazából nem nagyon érintkeztem még. Néhány fórumra ugyan beregisztráltam azóta, ajánlások alapján, de azt vettem észre, hogy sajnos egyiken sincs valami nagy élet.

   A fikázókat illetően, engem igazából csak az lepett meg, hogy mennyi köztük az otaku. =/ Pár hete beszéltünk erről, a fentebb sűrűn írogató Titkos kollégával, hogy az valahol, kifejezetten vicces, hogy pont a 4chanos, sankakus, hentais, meg egyéb otakuk vannak kiakadva a pónitól. Miközben pont ők azok, akik amúgy előszeretettel beszélnek, egyfajta “sorstragédiáról”, hogy “ők azok, akiket nem értenek meg a tudatlan kívülállók, és ezért bántják őket.”. Szóval ilyenkor azért, számítana az ember, némi “betyárbecsületre”, hogy egymás rajongásának tárgyát, tiszteletben tartjuk. Erre fel kiderül, hogy a tolerancia, az otakuknál is csak addig terjed, amíg a saját térfelükről van szó. =D

   • “A fikázókat illetően, engem igazából csak az lepett meg, hogy mennyi köztük az otaku. =/ Pár hete beszéltünk erről, a fentebb sűrűn írogató Titkos kollégával, hogy az valahol, kifejezetten vicces, hogy pont a 4chanos, sankakus, hentais, meg egyéb otakuk vannak kiakadva a pónitól. Miközben pont ők azok, akik amúgy előszeretettel beszélnek, egyfajta “sorstragédiáról”, hogy “ők azok, akiket nem értenek meg a tudatlan kívülállók, és ezért bántják őket.”. Szóval ilyenkor azért, számítana az ember, némi “betyárbecsületre”, hogy egymás rajongásának tárgyát, tiszteletben tartjuk. Erre fel kiderül, hogy a tolerancia, az otakuknál is csak addig terjed, amíg a saját térfelükről van szó. =D”

    Ja és asszem ezt még nem írtam, de ez főleg akkor “szép”, amikor ugyanaz az egyén műveli. Szóval amíg anime a téma, nyomatja ezt a “minket senki nem ért meg” klisédumát, de mihelyt a Póni kerül szóba, egyből előkapja a szintén sztereotip véleményeket (csak most a másik oldalról), hogy “az olyan gagyi, lányos, stb.” Jellemzően persze úgy, hogy egyetlen részt nem nézett végig belőle, holott ugye animevédéskor meg pont ezzel érvel ő is, többek között. 😀 Bár belegondolva sok ilyet tudunk még, másik nagy kedvencem, hogy “hardcore yuri fanboyból lesz a legvéresszájúbb anti-yaoista”, mert ilyet is láttam szép számmal (höhö, kis túlzással a teljes Usteam-gárda… XDDD), pedig ugye náluk is arról van szó, hogy ugyanannak a “cuccnak” a rajongói, csak a két másik végletének… XD

   • Na igen, az azért, meglehetősen ironikus tud lenni, amikor a szélsőséges ponysokat, értetlenkedve, fintorogva, látványosan felháborodva bírálja, a szélsőséges otaku. Miközben kettejük közt, kvázi annyi a különbség, hogy még az csíkos harisnyás, harisnyatartós, csipkés fűzőbe bújt Rarityre nyáladzik, addig ő meg a BDSM szereléses, C³ moékra. =D

    Persze sokszor e mögött sincs más, mint hogy “Az nem Japán!” és ezért náluk máris kiesik, a tolerancia kosarából. =)

 9. Biztos durván sötét vagyok, nézzétek el nekem, de az én korosztályom még nem ezen szocializálódott. Én abban az időszakban nőttem fel, mikor a fiúk még Dragon Ballt néztek. 🙂
  Azért hogy változnak az idők, régen kinevették azokat a fiúkat akik bevallottan Én pici pónimat néztek, most meg már büszkeség lett belőle. Elképedve néztem végig mennyi embert magába szippantott ez a sorozat, köztük egy csomó idősebb fiút. Annyi jó rajzfilm készült a 80as években, miért pont ennek kellett befutnia? Bezzeg az új Villámmacskákat azt szégyenszemre nem nézte senki. 😦 És amiért külön haragszom erre a rajzfilmre, mert a Hub channel emiatt vette le a műsoráról a Dan a világ ellent.

  • Speciel én is abba a korosztályba tartozom, akik megélték a DB+SM érát, de ez szerintem ebben az esetben, nem befolyásol semmit. Annak idején én se különösebben voltam oda a ponyért, de aztán, ahogy jobban belekóstoltam, megváltozott róla a véleményem. Hogy mást ne mondjak, elég ha összehasonlítjuk, mondjuk a ma TV-ben adott rajzfilmekkel… Elég hamar fel fog tűnni, hogy egy egyébként bőven decens, a mai rajzfilmek átlaga felett álló sorozatról van szó.

   Anno én se nagyon értettem, miért találta be, pont az én korosztályomat (25+ srácok) ám később nyilvánvalóvá vált, mi ennek az oka. Az, hogy a Hasbro, egyrészt belenyúlt a pénztárcájába, és a meglehetősen gyengén sikerült 3., illetve a még annál is gyengébb 3.5 után, végre eljutottak odáig, hogy nem forgatókönyvet, még csak távolról sem szagolt idénymunkásokra bízták, az új sorozat elkészítését. Hanem összeszedtek egy olyan rajzfilmesekből álló brigádot, akik már több ízben bizonyították, hogy értenek ahhoz, amit csinálnak. Másrészt ennek a brigádnak a jó része, pont abban a What a Cartoon érában kezdte a pályafutását, amikor a mostani 25-30 évesek, gyerekek voltak.

   Ha nem is olyan explicit módon, mint mondjuk anno egy Dexterben vagy PPG-ben, de az MLP-ben ugyanaz a stílus köszön vissza, egy sokkal szofisztikáltabb formában. Az egészet áthatja egy erősen girly báj, de alatta ugyanúgy ott vannak a finom utalások, popkulturális vonatkozások, paródiák, és kiszólások. Na és akkor még nem is beszéltünk a minőségi animációról, a kiváló szinkronszínészi teljesítményről, és a nagyszerű zenékről. =)

   Annak én se örültem, hogy a Thunder Catst, úgymond idő előtt elkaszálták, csakhogy ezt elég nagy ostobaság lenne, az MLP számlájára írni, mert a kettőnek, nem sok köze van egymáshoz. Ez sokkal inkább, a CN számlájára írható.

   A másik rajzfilmmel kapcsolatban, nem nagyon tudok mit mondani, mert össz-vissz 2 részt ha láttam belőle. Ám ha még az is a helyzet, amit állítasz, akkor ez megint nem a rajzfilm, hanem a csatorna “hibája” volt.

 10. Igazi korszakalkotó rajzfilm, a Pindúr Pandúrok mellett a kedvencem. ^^ Na de a magyar szinkron, hát az valami gyalázatos!
  Ennél rosszabb szinkront még soha éltemben nem hallottam, mint amit ez a rajzfilm kapott. Nem lett volna szabad a Minimaxnak adni a jogokat.

  • A szinkron, valóban nem lett épp a legjobb. Sajnos itt is az történt, mint megannyi más esetben, hogy a szinkronszínészek nem lettek volna rosszak, csak épp a fordítás nem sikerült valami jól. Köszönhetően annak, hogy az, aki a szövegkönyvet fordította, nem állt épp a helyzet magaslatán. Ami azért is külön ciki, mert annyira azért nincsenek bonyolult monológok a sorozatban. Nincs olyan különleges nyelvezete, ami külön utánajárást, utómunkát igényelne. Sima, középszintű angol nyelv ismerettel, bőven érthető, fordítható lenne. Ehhez képest, sokszor mégis olyan volt, mint ha a kedves fordító, valami google translatet használt volna szövegfordításhoz. =)

   Erre az egyik legjobb példa, mikor a Winter Wrap Up epizódban, azt mondta Pinkie Pie, Twilightnak, hogy: “Tell me about it.” ami kábé annyit tesz, hogy “Nekem mondod?”. Mire a szöveg fordító, ezt nem értelem szerint, hanem tükörfordításban fordította le úgy, hogy “Mesélj még!” =D

   Persze nem csak a fordítással voltak ám itt gondok, mert azon kívül is volt nem egy bakizás. Az még hagyján, hogy sok háttérszereplőt pl. uganyaz az egy női hang szinkronizált. Az viszont rém amatőr volt, mikor később felcseréltek szinkronhangokat, és Applejack, Fluttershy hangján szólalt meg. Vagy mikor Luna, és Celestia hangját sikerült felcserélni. Ennél pedig már csak az volt röhejesebb, mikor némelyik nő karakter, férfi hangot kapott. =D

   Egyik haverom mesélte, hogy nem akart hinni a fülének, mikor meghallotta, hogy a “Green Isn’t Your Color” epizódban, Photo Finish, férfi hangot kapott. =D

   Na és akkor már ne felejtsük ki a dalokat se. Szóval oké, a Winter Wrap Up még úgy szódával elment, na de a Smile… Emlékszem, ezt külön ajánlották, hogy hallgassam meg, mert annyira rossz, és igen, nem kellett csalódnom. =) Bár sokan azt mondják, a pálmát, azt még mindig Cadence dala viszi, ami állítólag annyira hamis lett, hogy később újra kellett venni az egészet.

   Mindenesetre valóban kár érte, a Cartoon Network, valószínűleg jobb választás lett volna.

 11. Amindenit, most gyorsan átfutottam a régi pónis posztodat, meg ezt, és hatalmas a különbség. Bár ahogy észrevettem, már ehhez képest is árnyalódott a véleményed a sorozatról, még ha nagy vonalakban nem is. 🙂
  Furcsa, hogy Pinkie-t néha zavarónak találtad, szerintem a randomitásával pont a legőrültebb karakter, miközben többször bizonyította, hogy van esze. Viszont Rarity esetében egyet tudok érteni. Most az 5. évadban egymás után három epizódban is előre volt tolva, na azon lepetéztem.

  Így a végére a hangulat kedvéért egy wotos kép.

  • Mit mondhatnék erre, a változás az élet része. =)

   Viccen kívül, anno kb. tényleg arról volt szó, hogy én meg egy haver, értetlenkedve néztük azt végig, hogy hirtelen mindenhol ott termettek a pónik, és egyre több ismerősünk, barátunk kezdte ezt el fanolni, látszólag mindenfajta különösebb indok nélkül. Aztán egy ponton túl már annyira irritált a dolog, hogy nem bírtam tovább, és beszóltam nekik.

   Más téma, hogy mivel az animuval ellentétben akkor engem ez úgy nem különösebben érdekelt, nem belülről láttam az engem zavaró dolgokat, hanem kívülről, így tovább nem is akartam forszírozni a dolgot. Annak ellenére amúgy, hogy páran kb. tényleg azt vártak, hogy majd itt is “vendettát” fogok indítani a bronyk ellen.

   Egyébként poén, hogy így lassan 2 év után, itt még mindig nem találkoztam olyan arcokkal, akik felbasztak volna, vagy ha vitára került a sor, ne tudtam volna velük megtalálni a közös nevezőt. Szóval ha akarnék se tudnék ilyen “kiosztok valami nagyon hülyét” bejegyzéseket írni róluk, mert itt valahogy nincs az, mint az animéknél, hogy akárhová mentem, előbb-utóbb biztos jött valami mufurc, ricsi, sasuke, sephi kaliberű egyén, aki majd jól megmagyarázta, ki itt a “szakértő”.

   Az a haver persze továbbra is megmaradt haternek, de mivel most már egyedül van a klubban, így max a facebookon lévő néhány hasonszőrű kollégájával tudnak nagyokat egyetérteni. =) Mondjuk vicces, hogy néha még most is megfeledkezik magáról, aztán főleg akkor poén ez, mikor az elméleteit úgy adja elő, hogy ott ül az asztalnál az ősbronys haver is, akivel ilyenkor mindig egymás torkának esnek. =) Na nem szó szerint, csak verbálisan, de így is elég jókat derülünk rajta a többiekkel, pláne mikor ilyen touché pillanatok alakulnak ki. =)

   • Most már egész előrehaladtam az 5. évadban. 17. epizódon dobtam egy hátast. Big Mac női ruhában…

   • Az jópofa rész volt. Kár, hogy néhány libsi fontoskodó, emiatt is elkezdett balhézni, mondván hogy ez meg a transzszexuálisokból csinált most viccet. Nem baj, hogy ez a “férfi karakter, beöltözik nőnek” kb. olyan régi koncepció, hogy már a klasszikus Looney Tunes rajzfilmek is tele voltak vele. =)

   • Sőt, ha jól emlékszem, már Odüsszeusz is öltözött női ruhába, az meg már nem mai történet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: