Anime Drawing, Graphics Fails & Mistakes v10

Több mint 2 éve is van már annak, hogy utoljára hasonló összeállítással álltam elő. Aki (ismét) egy jót szeretne nevetni, bátran nézzen bele. =)

 

6-finger-girl-3 6-finger-girl-4 aquarion_quality BaseballSummerQuality canary_quality changingcolor code_geass_quality danganronpa_manga_quality durarara_quality_03 engrish-fail-outlaw-star epic_physics_01 epic_physics_02 epic_physics_03 FMA_quality F-Zero_Quality gundam_quality_01 gundam_quality_02 gundam_quality_03 GunXSword4 haruhi-fail-03 higurashi_fail_04 higurashi_fail_05 hinako-quality k-on_quality lost_universe_quality_01 lost_universe_quality_02 madoka_quality magi-quality manga_quality_01 manga_quality_02 manga_quality_03 manga_quality_04 manga_quality_05 momokonolegs musashi-quality-01 musashi-quality-02 musashi-quality-03 nanohaStS_tv_dvd naruto-quality-30 naruto-quality-31 naruto-quality-32 naruto-quality-33 naruto-quality-34 naruto-quality-35 naruto-quality-36 naruto-quality-37 naruto-quality-38 negima-fail-4 one-piece-fail-18 Ore_Twintails_ni_Narimasu_Quality Pokemon_hair_error Pretty_Cure_Quality_01 Pretty_Cure_Quality_02 Pretty_Cure_Quality_03 quality-chopper qualitydrop qualityrun qualiy_animation_15 qualiy_animation_16 qualiy_animation_17 qualiy_animation_18 qualiy_animation_19 qualiy_animation_20 qualiy_animation_21 qualiy_animation_22 qualiy_animation_23 qualiy_animation_24 qualiy_animation_25 qualiy_animation_26 qualiy_animation_27 qualiy_animation_28 qualiy_animation_29 qualiy_animation_30 qualiy_animation_31 qualiy_animation_32 qualiy_animation_33 qualiy_animation_34 qualiy_animation_35 qualiy_animation_36 qualiy_animation_37 qualiy_animation_38 qualiy_animation_39 qualiy_animation_40 qualiy_animation_41 qualiy_animation_42 qualiy_animation_43 qualiy_animation_44 qualiy_animation_45 qualiy_animation_46 qualiy_animation_47 qualiy_animation_48 qualiy_animation_49 qualiy_animation_50 qualiy_animation_51 qualiy_animation_52 qualiy_animation_53 qualiy_animation_54 qualiy_animation_55 qualiy_animation_56 qualiy_animation_57 qualiy_animation_58 qualiy_animation_59 qualiy_animation_60 qualiy_animation_61 qualiy_animation_62 qualiy_animation_63 qualiy_animation_64 qualiy_animation_65 qualiy_animation_66 qualiy_animation_67 qualiy_animation_68 qualiy_animation_69 qualiy_animation_70 qualiy_animation_71 qualiy_animation_72 qualiy_animation_73 qualiy_animation_74 qualiy_animation_75 qualiy_animation_76 sailor_moom_crystal_quality_01 sailor_moom_crystal_quality_02 sailor_moom_crystal_quality_03 sailor_moom_crystal_quality_04 sailor_moom_crystal_quality_05 sailor_moom_crystal_quality_06 sailor_moom_crystal_quality_07 sailor_moom_crystal_quality_08 sailor_moom_crystal_quality_09 sailor_moom_crystal_quality_10 sailor_moom_crystal_quality_11 sailor_moom_crystal_quality_12 sakugahoukai same_man SAO_quality save_me_quality_01 save_me_quality_02 shinsekai-quality titan_quality wake_up_girls_quality yoake_quality_01 yoake_quality_02 yoake_quality_03

 

Reklámok

18 hozzászólás to “Anime Drawing, Graphics Fails & Mistakes v10”

 1. Szokás szerint epikus gyűjtés lett, van itten K-On berepülés, Naruto, Higurashi, koreai animátorokkal csinált Lost Universe és további nyalánkságok, az abszolút kedvencem a földrengéses quality drop volt. Félúton elfogyott a büdzsé vagy mi a túró történet ott? 😀

  • Választék az bizony van, elrajzolt fejek, elszabott méretek, elcseszett rétegsorrendek, rossz perspektíva, szóval nehéz a döntés, melyiket “szeressem jobban”. =)

   Bár van amelyiknél azért egy darabig eltartott, mire rájöttem, hogy mi a hiba, mint például a Pokemonos gifnél.

   A földrengésesnél én is néztem, hogy “ez most komoly?” Csak mert ilyen mértékű lebutítást se nagyon látni. Plusz még az egyik nő ruhájának színe is megváltozik a váltásnál, zöldről, sárgára.

 2. Ezeknél a csodáknál felmerül bennem az a gondolat, hogy esetleg az egyes testrészeket külön grafikusok rajzolták, majd egy számítógépes program dobta össze azokat egy egész alakká. Így születnek Frankeinstein doktor szörnyei. 🙂

  • Egy részét, valószínűleg véletlenül felejtik benne, vagy nem veszik észre, de a többinél nem nagyon tudok más magyarázatot találni, mint hogy sanszosan minél olcsóbban akarta megúszni az adott stúdió, és úgy is álltak hozzá.

   Pierrot, Deen, Gonzo, meg hasonló animéknél, ez nem is újdonság. =)

 3. cheatergs Says:

  A fázisrajzoknál még él a kifogás, h egy vonallal kell túljutni rajtuk, de az állóképeknél, mint mangák és borítók?
  A jelenlegi rajztudásommal simán elmehetnék rajzolónak mangavilágba. Kéthetente egy chaptert tán még én is ki bírnék köhögni.

  Az SM Crystal grafban jelen kor legepikusabb fail-tárhelye.
  A Toei dobogós helyet szerzett vele a Higurashival nevező Deen és a Macrossal induló Studio Nue-Tatsunoko páros mellett.

  Ilyen kicseszettül ocsmány, igénytelen grafikát évek óta nem láttam anime-fronton.
  Messze alulmúlja a finoman szólva mainstream igényességű “eredeti” animét, de még Naoko földönkívüli rajzait is.

  • A mangáknál én se értem, hogy van az, hogy a mangaka, akiről azért feltételezhetjük, hogy tud is rajzolni, hogy a halálba nem veszi azt észre, amikor ránéz a saját rajzára, hogy nagyon elcseszett valamit? Pláne hogy itt nem kisebb hibákról, hanem akkora szembeötlőkről van szó, amiket egy józan laikus is, azonnal kiszúr.

   Persze Kishimoto, Kubo után, jó kérdés, mennyire vehető még az alapnak, hogy a mangaka, tud rajzolni, és legalább a saját művével szemben igényes. =)

   A Crystalnál azért is külön fájó ez a mennyiségű quality áradat, mert a régi animénél, aminél volt egy hetük, pontosabban 6 napjuk egy rész elkészítésére, ott közel sem volt ennyi hiba. Ráadásul az még TV sorozat is volt. Ehhez képest a Crystalnál, két hetük van egy rész elkészítésére, ovaként adják ki, és több mint 2 évig húzták a kezdést, ergo ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy mi a francot csinálnak? =/ Úgy látszik igaz a mondás, hogy a jó munkához idő kell, a rosszhoz meg még több.

   Quality Legend díjra én még mindenképp nevezném, az amúgy itt is szerelő Yokaét, avagy a Yoake Mae yori Ruriiro na: Crescent Love című animét. Annak a TV verziója, quality történelmet írt anno. Mondjuk a legigénytelenebb grafikával megáldott animék (Varanoir, Doll Saaya, meg az ehhez hasonlók), úgy vettem észre, hogy mind a kora 2000-res években jöttek ki, amikor a kézi rajzról, áttértek a korai CG-re.

 4. XDDD…..Sikerült feldobnod a napomat! 😀
  Ez volt a legjobb… XD

  • Simán mehetne amolyan reakciós képnek. =) Az én kedvencem amúgy ez volt:

   Az elméretezés, a szöveg, ezen valahogy minden “klappolt” ahhoz, hogy vagy 10 percig röhögjek rajta. =D

 5. Lavirintos Says:

  Vérpezsdítő volt egy ilyet is látni (máris szebb szemmel nézek az átlag animékre), 🙂
  De az a kép Sasuke-val (manga) biztos nem photoshoppolt? Mert azért egy ilyen hibát azért egy mainstream-nél nem nagyon szoktak lenni, plusz én sem emlékszem rá.

  • Ha tetszett, a többi hasonló összeállítást is megnézheted, azokban is lesz, nem egy ütős darab. =)

   Átlag animékkel kapcsolatban, nálam attól függ a dolog, hogy a régi, vagy a mai átlagról beszélünk e? A mai átlaggal ugyanis több bajom van, példáéul hogy nagyon sok az egykaptafás anime, ami manapság nem csak a plotban ütközik ki (mert régen is voltak népszerű témák), de az egész grafikában is. Két anime között sokszor, már alig látom a különbséget. Ránézésre gyakran ugyanolyannak tűnnek, minimális eltérésekkel. Ráadásul, ott van ugye a cenzúra, meg hogy nem egy animét, a BD verzióra rajzolnak meg normálisan.

   A Sasuke manga képpel kapcsolatban, engem hiába is kérdezel, mert beleolvasni ugyan beleolvastam anno, de elég hamar feladtam. Mindenesetre, én kinézném belőle. =) Esetleg majd Mangekyo022 ráerősít, avagy rácáfol erre.

   • Szép összeállítás! 😉

    Viszont a Sasuke-és képpel kapcsolatban nem tudok segíteni, mert ott inkább elrajzolások voltak – pl rossz jel volt egy fejpánton – vagy meg valamit elfelejtett a mangaka megrajzolni, de nem emlékszem, hogy ilyen lett vona.

    Ha már shonen, mi a véleményed az most jövő DBZ Resurrection Of F filmről? Tudod, ami arról szól, hogy Frieza-t feltámasztják, majd 4 hónap edzés után Frieza kap egy asspull power-up-ot.

    Valamiért én nem várom annyira, bár lehet, nem kellene leírnom előre, mert utóbbi fél évben minden animét, amit leírtam, kiderült, hogy vagy nem is volt olyan rossz, vagy meg egy rohadt jó anime (Parasyte Maxim stb).

   • Őszintén? Nem sok jó… Eleve szinte minden, aminek a címében szerepel a Forever, vagy a Resurrection szó, az általában nem sok jót jelent.

    A 2013-as Kami to Kami se ment nálam 5 pont főlé, hála a rém gagyi főellenségnek, meg úgy alapból a lulz számba menő plotnak. Ezek után, mit várjak? Pláne azok alapján, amit felvázoltál, ami már így önmagában is egyszerre hangzik fásultan erőltetettnek, és röhejesen fantáziátlannak.

    Jelenleg nem is tudom, akarom e én ezt egyáltalán látni? Persze ez nyilván költői kérdés volt a részemről, mert úgyis meg fogom nézni, de sanszos, hogy ez se fog nálam 5 pont fölé menni (és akkor még jóindulatú voltam).

    Inkább hagynák már békén az egész DBZ franchiset, hisz az már a GT-nél kibukott, hogy ebből egyszerűen nem lehet több pénz kifacsarni anélkül, hogy az ne látszódna meg az újabb és újabb kiadások minőségén.

    Röviden, ennyi róla a véleményem.

 6. Ezek a failek még mindig megmosolyogtatnak. 🙂

 7. Még mindig somolygok… 🙂 Nem elég, hogy a Macross társadalmának szembe kell néznie az idegenekkel, meg a világűr végtelenjével, a konvencionális családmodellben történő gyerekneveléssel is gondok lehetnek: “Catch!” – ööö.
  A Psycho-Pass hanyag eleganciája mindig lenyűgöz. 🙂

  • Az első 3 Macross sorozat, az egy igazi Quality Legend a maga nemében. =)

   Temérdek elrajzolás, rossz perspektívák, alacsony frame rate, el-fel tűnő dolgok, sokszor emberinek is alig nevezhető arcok, gagyi, összecsapott harcok, és még lehetne sorolni.

   Arra ami ott megy, még a kor sem mentség. A közel ugyanakkor készült Hokuto no Ken szebb nála, pedig az se volt épp egy magas költségvetésű darab.

   Nem véletlen, hogy a hírhedt “kife fight” jelenet kb. akkora legendává lett mára, mint a Yoake káposztája… =D

   • Te jó ég! Eddig egy párhuzamos univerzumban éltem, mert nekem mindig úgy maradt meg a sorozat, mint valami eyecandy – persze a jó minőségű OP égett be az ember retinájába, nem pedig a khmm… késharc. 🙂

   • Mondtam én… =)

    Persze láttam már ennél rosszabbat is, mint például a Lost Universe, szintén legendás, eredeti 4. epizódja. Viszont arra meg is volt a magyarázat, miért lett olyan gagyi. Azért, mert a stúdió, spórolni akart, ezért kiadták az animálást a koreaiaknak, ráadásul, utána még csak meg se nézték, mit raktak össze a derék jó munkásemberek, hanem ment egyből adásba. Aztán meg csodálkoztak, hogy a rajongók elkezdtek zúgolódni, hogy “mi ez a szar?”

    Őszintén szólva, nálam a Macross, egy kalapban van a Gundamel, olyan értelemben, hogy lehet akármekkora retro klasszikus, nem valószínű, hogy bele fogok vágni.

    Egyrészt mert van belőle annyi, mint a nyű. Másrészt úgy alapból nem keltette fel az érdeklődésem, az alapján a pár rész alapján, amibe kíváncsiságból belekukkantottam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: