Mail Order Maiden 28 (18+)

Mail_Order_Maiden_28_cover

Hát ennek is eljött az ideje… Sokan várták, míg sokan kételkedtek abban, hogy valaha is lesz ilyen, de most itt van. Az első hentai kritika a blog történelmében. =)

Eredetileg ugyan nem erről akartam írni, mégis okkal esett végül a választásom, pont erre a darabra.


Előjáték

Akik ismerik valamennyire az animés pályafutásomat, azok körében köztudott, hogy az ismerkedésem bizony nem alakult túl jól ezzel a műfajjal. Valahogy úgy történt ez, hogy miután sikeresen túlestem az SM és DB korszakom másodvirágzásán, és tekintetemet a komolyabb animék felé fordítottam, hozzám is eljutott az akkor igen népszerű Bible Black, melyre akkor bizony még egyáltalán nem voltam felkészülve, ezért finoman szólva is sok(k)nak találtam.

Az után egy jó másfél évig, a műfaj közelébe se merészkedtem, mígnem egy szép napon, egy ruszki oldalon, belebotlottam ebbe az animébe, mely a képekkel, és az erősen softcore besorolással, elérte nálam azt, hogy letöltsem, ám a megtekintésére akkor még nem tudtam rávenni magam. Akár fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem voltam benne biztos, tényleg kell e ez nekem?

Halogattam néhány napig a dolgot, aztán végül erőt vettem magamon, és sikeresen megnéztem. Mint anime, nem mondhatnám, hogy különösebben nagy hatással volt rám, ám mint hentai, sikeresen meggyőzött arról, hogy időnként azért egy-két ilyet is be lehet vállalni, ha másért nem, legalább a változatosság jegyében. =)


Az ideális megoldás

A történet szó szerint álomszerűen kezdődik, melyben a tipikus középiskolás főhős, Aiwa, épp a barátnőjével, Kozueval romantikázik a tengerparton, mikor is feltűnik a színen Holdtündér, hogy megbüntesse őt a hold nevében, de legalábbis, hogy elvegye a szüzességét.

Mail_Order_Maiden_28_01Az álom azonban hamar véget ér, hősünk visszazuhan a valóságba, ahol is kénytelen szembenézni a férfi tinédzserkorának legégetőbb problémájával. Miszerint folyamatosan áll a cerkája, és napi 24 órában, legalább egy női szeméremajak lebeg a tekintete előtt.

A probléma mielőbbi orvoslása érdekében, hősünk folyton egyetlen szerelme, Kozue után koslat, akinek mindent megtenne, hogy a kedvében járjon, csak hogy aztán lezsákolhassa végre. Ám hősünk pechére, a lány nem nagyon akarja észrevenni, hogy a srác többet szeretne tőle a barátságnál.

Mail_Order_Maiden_28_02

Aiwa szerencséjére azonban, egy szép napon nem várt meglepetésben lesz része. Egy postai keveredés folytán, hozzá kerül egy andoid lány, aki mily meglepő, pontosan úgy néz ki, mint akit az álmában látott.

Mail_Order_Maiden_28_03

Aiwa először nem nagyon tud mit kezdeni vele, ám hamar feltalálja magát, és mielőtt még a lényegre térnének, elnevezi Satominak.

Satomi, gyakorlatilag a tökéletes barátnő, akire minden férfi vágyhat. Gyönyörű, hűséges, tiszta szívű, életvidám, akit nem kell étterembe vinni, nem kell dédelgetni, nem kell neki drága ékszereket venni, nem kell hallgatni a hülyeségeit, és aki mindig kész a férfi rendelkezésére állni, bárhol, bármikor.

Mail_Order_Maiden_28_04

Ám mindhiába, akármennyire tökéletes is Satomi, hősünk csak Kozuera tud gondolni, akinek azonban, mint hamarosan kiderül, már van barátja, a tipikus, nagyszájú, beképzelt, erőszakos, sportmániás bunkó.

Így tehát adva vagyon a konfliktus, aminek a végén szépen megoldódik majd, ez a rögtönzött szerelmi háromszög.

Karakterek terén, mint az gondolom sejthető, nem kell valami sokra számítani. Aiwa hozza a szokásos, lúzer iskolás srác szerepet, bár sima animés társaitól eltérően, ő legalább tudja használni azt, ami a lába között van, sőt ha úgy adódik, még a barátnőjét is megvédi.

Mail_Order_Maiden_28_05

Elsősorban az ő cselekedetei és reakciói szolgálnak majd humorforrásként, amik között akadt pár jobb szituáció, mint például amikor hülyét csinál magából a postás előtt, vagy amikor rájön arra, hogy az álomnőjének már van pasija, és idegességében megfeledkezik magáról, majd a hazafelé úton, egész végig hangosan gondolkodik arról, hogy ha hazamegy, mit fog csinálni. =)

Mail_Order_Maiden_28_06

Grafikailag és zeneileg (korához képest) teljesen középszerű szinten mozog az anime. Néha kicsit szebb, máskor épp puritánabb grafikai megoldásokat használnak, de az összkép szempontjából egyik se lesz feltűnő.

Szex terén abszolút a softcore vonalon halad az anime. Azaz amit itt láthatunk, az igazából bármelyik normál animében is elmehetne, ráadásul a sokszor humorosnak szánt, egyébként egyértelműen cenzúra funkcióval bíró bevágásoknak hála, még csak komolyan se lehet venni. Ergo, aki a szex miatt akarná ezt megnézni, az inkább ne tegye, mert erre a célra, sokkal jobbat is találhat.

Valójában egy olyan aspektusa van az egész animének, ami (legalábbis számomra) pozitívabb irányba vitte el az egészet, mégpedig hogy kellő humorral fűszerezve, kiragad a férfi életéből egy olyan időszakot, ami mindannyiunk számára ismerős lehet. Nevezetesen a főszereplőn keresztül, bemutatja nekünk a kamaszkor azon részét, amikor az embert hajtják a hormonok, egy klasszikusból idézve, olyan kanos, hogy még a tűzcsapot is megkefélné, és ettől minden baja van. Aztán amikor végre, talál magának egy barátnőt, akivel levezetheti a felgyülemlett feszültséget, akkor hamar rájön, hogy a szex egy ponton túl már nem az élvezetről szól, hanem inkább munka a férfi számára. Pláne amikor mi már aludnánk, de ő akarja még.

Mail_Order_Maiden_28_07

Emellett sokaknak szintén ismerős lehet az az élethelyzet is, amikor hiába teszünk meg mindent, hogy álmaink nőjét meghódítsuk, ő mégis inkább a bunkó tuskót választja, és még ha el is bizonytalanodik az iránta táplált érzéseivel kapcsolatban, akkor se érdemes hiú reményeket táplálni, mert úgyis vissza fog hozzá menni. Lényegében lehetne akár ezt (bármilyen furán is hangzik ez egy hentainál) az anime tanulságának nevezni, hogy ne fussunk egy olyan szekér után, ami úgyse vesz fel. Pláne, ha van egy másik, ami viszont csak ránk vár.

Anno mikor megnéztem, végigröhögtem az egészet, és nagylelkűen megadtam rá a 7 pontot. Most viszont már sokkal reálisabbnak tartom az 5.5-6 pontos értékelést. Egy aranyos, vicces, jópofa kis hentai, amire egy órát el lehet verni (bár ez most így elég félreérthetőn hangzott). =)

Reklámok

28 hozzászólás to “Mail Order Maiden 28 (18+)”

 1. “…hozzám is eljutott az akkor igen népszerű Bible Black, melyre akkor bizony még egyáltalán nem voltam felkészülve, ezért finoman szólva is sok(k)nak találtam.”

  Amúgy sosem értettem, hogy anno miért mindig ezt ajánlgatták az összes létező fórumon, ha valaki azt mondta, hogy ismerkedni szeretne a hentai műfajával. Az egyetlen előnye a szép animációja, meg hogy állítólag “története van” (ezt mondjuk mindig szeretik ugye ellőni a fanok, ha komolyabb színben próbálnak feltüntetni egy sorozatot…), de ezen kívül tobzódik az olyan elemekben, amik miatt ezt nem hogy kezdő hentai-osnak, de még sokat próbált “veteránnak” is csak fenntartásokkal merném ajánlani. Talán úgy három szexjelenet ugrik be az egész hat vagy hány részes cuccból, ami relatíve “normális”, a többi mind ilyen rape/futanari/sátánista szertartás/stb. területen mozog. Szal ja, én is bátran ajánlanám bárkinek, akivel épp megkedveltetni próbálom a műfajt! 😀 *sarcasm* Viccen kívül: aki már látott vagy 10-20 hentai-t, az végülis megnézheti, simán vannak ennél sokkal betegebb darabok is, de mint “felavató” sorozat, nem tudom, hogy épp milyen tudatállapotban volt az, aki ajánlotta bárkinek. És sajnos emlékszem, hogy anno tényleg Usteamtől Animevilágig minden fórumon ott volt ez a “kötelező” darabok között, ha valaki azt kérte, hogy ajánljanak neki hentai-t. (És nem ilyen trollkodós “nézd meg a Boku no Pico-t, jó lesz!” stílusban, hanem full komolyan.) Közben az ilyen “korrektebb” darabokat, mint Campus, Body Transfer, Another Lady Innocent/Front Innocent, stb., meg úgy kellett “kimazsoláznom” a sok beteg baromság közül.

  Ami a bejegyzés tárgyát illeti: egész szórakoztatónak tűnik, lehet leszedem majd. 😀

  “Egy aranyos, vicces, jópofa kis hentai, amire egy órát el lehet verni (bár ez most így elég félreérthetőn hangzott). =)”

  XDDD Mondjuk nekem még mindig a “Shaft-féle felfröccsenés”, vagy melyik Aois mondatod a kedvencem, pedig tudom, hogy azt nem is annak szántad, csak pont jól jött ki, mert ugye ők azok, akik elvileg “művészek”, gyakorlatilag meg fanservice-esek, csak annak meg gyengék…. XDDDD

  Ja, még ehhez a Shaft-témához: ugye az Elfenre szokták mondani többek között, hogy “baby’s first grimdark”, amit kb. úgy lehetne magyarítani, hogy “egy újszülöttnek minden vicc új”, mivel arra utal, hogy sokan azért lettek anno Elfen-fanok, mert az volt az első véres/darkos animéjük. Na, nekem azokról is hasonló jut eszembe, akik mindig a Shaft (főleg a Bake) fanservice-arányát méltatják, nevezeten, hogy “fú, az mennyire kemény!” Szerintem max a farkuk az, amikor ezt írják, folyton beugrik, hogy ha az Elfen “baby’s first grimdark”, akkor ez a Shaft-féle fanservice meg “Pisti’s first boner”. 😀 XDDDDD (Elnézést, de ezt is ki kellett már írnom magamból és ennél aktuálisabb már nehezen lehetne a téma… XDDDD)

  • A grafikája az mondjuk tényleg egész jó volt a BB-nek, de ezen a “jó története van” állításon, már anno is szét röhögtem magam. =D Szóval ja, tényleg “jó története van”, ha ez alatt ostoba, inkonzisztens, műsátánista katyvaszt értenek. =P

   Emlékszem, a másik hentai amit folyton ajánlgattak akkoriban a BB mellett, az a Words Worth volt. Az elején még gondoltam rá, hogy lehet azzal jobban jártam volna, de így utólag már nem vagyok benne biztos. =)

   A Mail Order Maidenel tehetsz egy próbát, arra viszont készülj fel, hogy ezt bizony tényleg nem a szex fogja eladni, mert az hentai mércével mérve, elég gyenge benne, szóval az extra softcore besorolás itt tökéletesen megállja a helyét. =) Cserébe lesznek benne, tényleg egész jópofa helyzetkomikumok, szövegek.

   A Bake féle fanservice imádata, számomra is egy rejtély, mert szvsz egy különb random ova a ’90-es évek közepéről, simán veri még a Bake jobb pillanatait is. =) Csak hát aki ugye a Bakéban lát először ilyet, annak persze hogy ez lesz az etalon, ami nem is csoda, hisz a mai átlag sokszor még a Bake szintjét se üti meg, annak ellenére, hogy az sincs valami magasan.

   • “A grafikája az mondjuk tényleg egész jó volt a BB-nek, de ezen a “jó története van” állításon, már anno is szét röhögtem magam. =D Szóval ja, tényleg “jó története van”, ha ez alatt ostoba, inkonzisztens, műsátánista katyvaszt értenek. =P”

    Jaja, ehhez képest akkora “kultusza” volt némileg, mint később mondjuk az Elfennek. Emlékszem, volt, aki még avatart, meg aláírást is ebből választott magának, én meg ott agyaltam sokáig, hogy “mi a fene lehet ez a “Jesus Jesus nester Jesus”?” (Tudod, ezt kántálták a sátánista csajok a BB-ben. XD) Amúgy ugye arra szoktak hivatkozni, hogy azért van története, mert volt egy főgonosz nőci, akinek azért kellettek az áldozatok, hogy feltámassza a Sátánt, vagy magát pakolja át egy fiatal csaj testébe, vagy valami ilyesmi. Oké, de ennyi sztoria még elég sok hentai-nak van, lásd pl. ezt a mostanit, itt meg van egy főhős srác, aki be akarja fűzni az osztálytársnőjét, de közben jön egy másik csaj, stb. 😀 Szal nem a cselekmény volt pörgősebb, vagy ilyesmi, csak ahogy írod, bejött nekik ez a “műsátánista katyvasz”. XD

    “Emlékszem, a másik hentai amit folyton ajánlgattak akkoriban a BB mellett, az a Words Worth volt. Az elején még gondoltam rá, hogy lehet azzal jobban jártam volna, de így utólag már nem vagyok benne biztos. =)”

    LOL, épp akartam írni én is az előző postban, hogy ez meg az “ezüstérmes” volt ebből a szempontból. 😀 A BB után ugyanis mindig rendre ott figyelt másik “fúdejó, feltétlen nézd meg!” hentai ajánlásként a WW is. 😀 Amúgy szerintem ízlés kérdése, hogy melyiket veszi be kevésbé az ember gyomra: a sátánista, dickgirl, rape triót, vagy azt a kombót, amikor antropomorf állatok, csápszörnyek, slájmok erőszakolnak meg csajokat fantasy környezetben. Mert a WW-ben meg ez utóbbival lehetett találkozni, az az emlék élénken él bennem, hogy amikor egy “humanoid” ló, meg két disznó kezdett el valami óriás aranydildót nyomni egy csajba, ott inkább kikapcsoltam/tekertem. A poén egyébként, hogy mindkét sorozatban van 1-2 olyan szexjelenet, ami még valóban romantikus, aranyos, lightos is lenne a maga módján, viszont ezeken a kívül a többi mind annyira beteg, hogy max úgy tudnám bármelyiket ajánlani, ha epizódra és percre pontosan megmondanám, hogy az említett jelenetek hol vannak, illetve megígértetném a nézővel, hogy se előtte, se utána nem fog többet nézni ezekből a szarokból. XD

    “A Mail Order Maidenel tehetsz egy próbát, arra viszont készülj fel, hogy ezt bizony tényleg nem a szex fogja eladni, mert az hentai mércével mérve, elég gyenge benne, szóval az extra softcore besorolás itt tökéletesen megállja a helyét. =) Cserébe lesznek benne, tényleg egész jópofa helyzetkomikumok, szövegek.”

    Igen, azt olvastam, igazából ezt főleg a poénok miatt akarom megnézni, mert elég viccesnek néz ki, főleg a főhős srác személye. 😀 Pl. így leírva/screenshotolva is jót röhögtem ezen, hogy “hazafelé menet az egész utca füle hallatára sorolom, hogy mire fogom kiverni otthon”. XD Amúgy majd meglátom, hogy mennyire lesz igazam, de a srác kanossága/elszántsága kissé az Urusei Yatsurás Atarura emlékeztet. 😀 Annak is ennyire központi szerepet töltöttek be a nők az életében és őt eléggé bírtam. XD

    “A Bake féle fanservice imádata, számomra is egy rejtély, mert szvsz egy különb random ova a ’90-es évek közepéről, simán veri még a Bake jobb pillanatait is. =) Csak hát aki ugye a Bakéban lát először ilyet, annak persze hogy ez lesz az etalon, ami nem is csoda, hisz a mai átlag sokszor még a Bake szintjét se üti meg, annak ellenére, hogy az sincs valami magasan.”

    Igaz, ilyesmiről lehet szó, bár pl. azért a mai népszerűbb ecchi cuccok között is van pár olyan (pl. a Highschool DxD), ami mind sztorira, mind fanservice-re röhögve megveri a Bakét, szóval ezeknek a Shaft fanboyoknak csak egy kicsit jobban szét kéne nézniük. Meg úgy vettem észre, mintha kialakult volna egyfajta “sznob réteg” ekörül a sorozat körül. Kis túlzással előadják ilyen “a gondolkodó/igényes ember fanservice sorozata” cuccnak, miközben a “művészi” része álművészkedés, a fanservice része pedig gyenge. XD Illetve kissé off, de ami még inkább zavar ebben az egész Shaft-jelenségben, hogy ez a “művészkedés” lett a stúdió védjegye és most már minden animébe beleerőltetik, azokba is, amikhez rohadtul nem passzol. Szal igazából már a Bake animének is csak a kárára vált, de pl. múltkor kíváncsiságból belenéztem a Nisekoiba (mivel a manga egész korrekt volt, semmi extra, de aranyos) és pár percnél többet nem bírtam belőle. Idióta vágások, értelem nélküli ki- és bezoomolások, hülye kameraállások, stb. Ez nem szimplán idegesítő, hanem konkrétan zavaró. Csodálom, hogy hosszútávon nem kezdett fájni tőle a fejem, vagy ilyesmi. (Igaz, lehet pont azért nem kezdett, mert hála ezeknek az “egyedi megoldásoknak”, Shaft animéből 2-3 epizódnál többet egyhuzamban még soha nem voltam képes megnézni.) Lassan ezzel a stúdióval úgy leszek, hogy félek, mikor kapja meg valamelyik kedvenc mangám/light novelem adaptációs jogait. Eddig a Pierrottal voltam így, de náluk maximum csak quality grafika, meg némileg szétbarmolt történet várható, viszont amit a Shaft csinál, az konkrétan közel élvezhetetlenné/nézhetetlenné képes tenni bármit. (És akkor abba bele sem megyek, hogy nem mintha ők annyira pontosan követnék minden esetben az eredeti történetet, pl. pont a Bakénél sikerült úgy megcsinálniuk, hogy az érdekesebb történeti elemeket sorban kivagdosták, míg a többnyire szükségtelen, a könyvben is pár mondat alatt lezajló hülye szójátékokat és hasonlókat pedig felerősítették és percekig elhúzták. Lásd a rengeteg “fú, te ezzel a kanjival írod a nevedet? hát lol!” párbeszédet…)

   • Vicces, mert a BB történetének dicséréséről, nekem is mindig az EL jut eszembe, és nem csak azért, mert nagyjából ugyanakkor kezdték el mindkettőt idehaza ajnározni, hanem mert a történetük összetettsége is kb. egy szinten van. =D

    Egyébként mai szemmel, így pár száz animuval a hátam mögött már valóban nem hatna annyira durvának, pláne hogy sok ’80-as, ’90-es OVA, hasonlóan durva tud lenni, annak ellenére, hogy nem hentai. Főleg a Madhouse félékre gondolok itt, amik között vannak igazán gyomorpróbáló darabok, igaz ezekhez azért jellemzően tisztességes történet, atmoszféra is társul, nem úgy mint a BB-hez. =)

    WW-ből nekem is az ominózus lófejű tag maradt meg. Emlékszem a Usteamen (ugye hol máshol?) nagyon dicsérték, linkelgettek belőle képeket, és az elsőn még egy egész jól kinéző csaj volt, aztán viszont jött az említett ló, amire kb. az volt a reakcióm, hogy: “Na jó, akkor ezt inkább hagyjuk…”

    Sok hentaial egyébként pont az a bajom, hogy ha nem lennének ilyen túlzó faszságok benne, hanem megmaradnának azon a szinten, hogy fantasy kaland, ahol van szex is, vagy paródia, ahol jól elegyítik a szexet és a poénokat, akkor mindjárt másabb lenne a helyzet.

    A Bake fantábor nos igen, én is azt vettem észre rajtuk, hogy többségük úgy alapból odavan a semmibe bambulós, semmiről sem beszélős, elvont kamuművészkedéssel felfröccsentett (csak a te kedvedért XD) animékért, amikbe minden hülyeséget bele lehet beszélni (ami ugye szintén egyfajta fanservice). Persze ezzel még úgy önmagában nem is lenne baj, hogy nekik bejönnek az ilyen animék, csak hogy ehhez jellemzően társulni szokott a nagy pofa, és a felsőbbrendűségi érzés, miszerint ők birtokolják a “rejtett tudást” és te vagy a hibás, a hülye, meg a troll, ha nem így látod.

    Ehhez nagyon hasonló a Lain fantábora, ahol kvázi ugyanez megy, ami nem is véletlen, mert ami a Bake a hárem műfajban, az a Lain, a cyberpunk műfajban. Ugyanúgy egy rohadt unalmas, egymás mellett elbeszélős, kamuművészkedős anime, ami minden pillanatban azzal van elfoglalva, hogy valami kicseszettül elvontnak mutassa magát a néző felé. Ráadásul, itt még annyival rosszabb is a helyzet, hogy még a Shaft féle művészkedős jelenetek többsége, legalább jól meg volt rajzolva, addig a Lain baromi olcsó megoldásokat használ. (Ami nem is akkora csoda, mert ugyanez a stúdió csinálta a Legend of Crystaniat, és már az is elég retekül nézett ki.) Például van egy utca, amire ráhúztak egy színégetés effektet, aztán ezt ellövik még kétszer, ugyanabban az epizódban. Plusz itt is jönnek az idióta kanjis bevágások, csak itt nem fekete, meg piros, hanem LSD színes háttérrel kapod ezeket.

    Egyszerűen ezeknél az animéknél tényleg arról van szó, hogy ha valaminek van egy jól összerakott története, egy következetesen végigvitt, feszes cselekménye, jól megírt karakterei, és egy félremagyarázhatatlan, közérthető mondanivalója, abba elég nehéz bármit is belemagyarázni. Ellenben minél kevesebb a konkrétum, és minél több a megválaszolatlan kérdés, annál könnyebb olyan tulajdonságokkal felruházni az adott művet, amiknek lehet az birtokában sincs. Az ember meg jellemzően ahhoz ragaszkodik a leginkább, amit a saját szájíze szerint tud idealizálni.

   • “Egyébként mai szemmel, így pár száz animuval a hátam mögött már valóban nem hatna annyira durvának, pláne hogy sok ’80-as, ’90-es OVA, hasonlóan durva tud lenni, annak ellenére, hogy nem hentai. Főleg a Madhouse félékre gondolok itt, amik között vannak igazán gyomorpróbáló darabok, igaz ezekhez azért jellemzően tisztességes történet, atmoszféra is társul, nem úgy mint a BB-hez. =)”

    Igen, szóval itt leginkább az volt a baj, hogy ezt olyanoknak ajánlották be rögtön, mint “alapműveket”, akik csak most ismerkedtek azzal, hogy egyáltalán létezik egy műfaj, amiben rajzfilmfigurák dugnak. ^^” XD Kissé úgy jött le, mint amit az Animaxról írtál, hogy: “Harcolunk a sztereotípiák ellen, pl. hogy “az anime véres”! Úgyhogy tessék, hoztunk nektek egy kis Hellsinget!” 😀 XDDDD

    “WW-ből nekem is az ominózus lófejű tag maradt meg. Emlékszem a Usteamen (ugye hol máshol?) nagyon dicsérték, linkelgettek belőle képeket, és az elsőn még egy egész jól kinéző csaj volt, aztán viszont jött az említett ló, amire kb. az volt a reakcióm, hogy: “Na jó, akkor ezt inkább hagyjuk…””

    Igen, nem akartam már megint Usékat felhozni, mert így is sokat ekézem őket, de speciel az volt az egyik olyan fórum, ahol nagy “hagyománya” volt ezeknek a fentebbi címeknek. XD (Persze ha most megkérdezné valaki tőlem, hogy “és most jobban örülsz, hogy az ilyen beteg izék helyett átszoktak a lolikra?”, akkor nem igazán tudnék mit válaszolni, főleg, hogy szerintem nem “átszoktak”, mindössze ötvözték a kettőt… XD) WW-re visszatérve: Igen, amúgy maga a grafika/dizájn korához képest még rendben is lett volna itt is, volt benne egy valóban kifejezetten szép elf királynő (?) ha jól emlékszem, aki úgy örült a háborúból vagy honnan visszatérő lovagjának, hogy rögtön “ünneplős szexet” csaptak. 😀 Na, ez a része volt az “okés”, mert ez amellett, hogy szépen, ízlésesen volt megcsinálva, még tényleg romantikus, aranyos, meg minden ilyesmi ilyesmi volt. 🙂 Szóval tipikusan ilyen “még nőknek is merné az ember bátran ajánlani” pornó. XD (Mert ugye azért ők általában “válogatósabbak” ebben… XD) Igen ám, csak sajnos eltelt 1-2 epizód és máris jöttek a fantasy jól ismert szörnyei, a slájm, a csápszörny, vagy azok az antropomorf izék és rögtön leesett a színvonal is a “hányáspornó” szintre. :S

    “Sok hentaial egyébként pont az a bajom, hogy ha nem lennének ilyen túlzó faszságok benne, hanem megmaradnának azon a szinten, hogy fantasy kaland, ahol van szex is, vagy paródia, ahol jól elegyítik a szexet és a poénokat, akkor mindjárt másabb lenne a helyzet.”

    Igen, az a baj, hogy mint ahogy az animék között úgy általában, úgy ezek között is úgy kell keresni a normálisabb/igényesebb darabokat. Mert vagy az ilyen undorító/beteg izékből van több, vagy ha 50-50% is az arány, a fandom rendre ezeket a betegebb sorozatokat “promózza” közülük. Mondjuk én egy ideje már inkább maradtam a hentai doujin mangáknál, azokból több van, így nagyobb az esély jókat kifogni, mint rosszabbakat, másrészt meg akár hiszed, akár nem, de hentai animében is láttam már úgymond “gagyi adaptációt”. 😀 Szal volt olyan manga, amit még így képregény formában bírtam is, teljesen lightos cucc volt, meg minden (olyasmi, mintha akármelyik ecchi-hárem animét még pluszba megfejelnéd szexel, de ennél több “extremitás” nem volt benne), viszont valahogy animált formában már egyáltalán “nem működött”. Eleve érződött a gagyibb rajzolás (a manga egész szépen meg volt rajzolva, viszont az anime mondjuk úgy, hogy egy átlag hentai költségvetését kapta és sajnos ez látszott is rajta), aztán ugye kevésbé jött át a rajzoló jellegzetes stílusa is, illetve ebben már nem vagyok biztos, de mintha nem is vitték volna végig teljesen a sztorit (a mangában volt egy, ha nem is összefüggő, de folytatásos történet, ami valami kilenc, vagy hány fejezeten át ment, az anime ebből úgy kiragadott hármat randomban és azt csinálta meg). Plusz ez már ilyen személyes ízlés dolga, de számomra az nem izgató, vagy szórakoztató, hanem lelombozó, amikor meghallom, hogy a seiyuuk szex közben mit művelnek. ^^” Kb. leginkább a síráshoz tudnám hasonlítani azt a hangot, amit kiadnak magukból és nem tudom, hogy ez direkt ilyen-e, vagy csak a japánok ezt szokták meg (az élőszereplős pornóikban is dettó ezt csinálják a “színésznők”, sőt, még talán durvábban… ^^”), de számomra ez minden, csak nem erotikus. Persze itt is sorozattól függ, ahol eleve úgy írják meg a sztorit, hogy azért a csaj is benne van, esetleg ő kezdeményez, ott nyilván kevésbé játsszák ezt el, de sajnos a legtöbb cuccban tényleg az van, hogy a srác rámászik, a csaj sokszor még tiltakozik is (szóval tényleg mintha valami megerőszakolást néznél), de persze aztán annyira jólesik a szex, hogy a végén már ő kéri, hogy ne hagyja abba… 😀 (Volt is anno valami magyar poén “jegyzet”, hogy “kommersz hentai-ok forgatókönyve”, vagy valami ilyesmi, ahol ezeket a kliséket vették sorba, kb. mint az a másik híres lista, “az anime törvényei”. XD) De, a lényeg, hogy egyetértek, mint oly sok mindennek, a hentai-nak is jobban áll, ha nem veszi magát annyira komolyan. 😀

    “elvont kamuművészkedéssel felfröccsentett (csak a te kedvedért XD)”

    Köszi, ez még mindig rulez. XDDD De amúgy igen, egyrészt van ez a “felsőbbrendűségi tudatuk”, másrészt az zavar ebben, hogy kb. azt csinálják, mint mondjuk a Twilight/Szürke Ötven Árnyalata fangirljei. Ugye ott is van sok hülye rajongó, akik úgy adják elő, hogy ezek mennyivel “minőségibb” cuccok, mint teszem azt egy Amerikai Pite. 😀 Közben a francokat, a kettő majdnem ugyanaz, épp csak a másik nem fantáziáját szolgálják ki. De nem, mert a egyik csak egy szar “kamaszpornó”, míg a másik “irodalom”, meg “komoly történet”. 😀 Na, a Bakéseknél is van egy ilyen réteg, hogy pl. leszólják a To Love Ru-t, a Highschool DxD-t, stb., mert hogy azok csak “ostoba ecchik”, de közben nem veszik észre, hogy ugyanezt nézik ők is, egyfajta álművészkedős köntösbe bújtatva. Mert oké, hogy a Bake-ben tényleg vannak ilyen “művészi húzások”, de ha ezeket kivennénk belőlük, a sztori ugyanúgy működne, mert igazából SEMMIT nem tesznek hozzá a tényleges cselekményhez. Meg nem azért, de ha az ember úgyis leül egy hárem/ecchi/hasonló elé, akkor inkább kapja azt, amiért úgymond “fizetett”, ne pedig valami magát Stanley Kubricknek képzelő japán fószer agymenését, aki ráadásul nem is original animét csinált, hanem valaki más regényébe erőltette bele a saját vízióit. 😀 XD Nincs bajom az úgymond “intelligensebb” háremcuccokkal, van is pár kedvencem, ami ezek közül kerül ki, de ott általában a sztorihoz, vagy a karakterekhez tesznek hozzá érdemi dolgokat és ettől lesz az egész “intelligensebb”, nem attól, hogy villog a képernyő, amitől a fejem fáj, meg semmitmondó hülyeségekről beszélnek a szereplők fél epizódon keresztül. Btw, lehet akkoriban még nem jártál oda, de Aoin volt egy post még öt éve, amikor egész friss volt a sorozat, ami elég röviden és velősen összefoglalta a Bake “lényegét”:

    “A Bakemono jó ötleteken alapuló dögunalmas, vizuálisan feltuningolt überszürreális álmindfuck, amiben a sztori elé helyezik a fanservice-t és a 20 perces értelmetlen párbeszédeket. A szereplők két szóval leírhatók, nincs személyiségük, és tulajdonképpen a problémájuk is baromi egyszerűen megoldódik, tehát semmi esély arra, hogy élvezhetővé váljék a sztori.”

    😀

    Lain-ről: Na, mivel ezt már anno is úgy promózták még a fanjai is, hogy “A” mindfuck anime (engem meg úgy önmagában nem nagyon vonz ez a műfaj, főleg, ha nincs mögötte semmi a mindfuckon túl), illetve hogy hangulatra/filozófiailag “az EVA testvére” (amivel én elvoltam, de azért a fele körül meguntam… XD), ezért kb. tudatosan kerültem. Ennek ellenére sokan dicsérték, igazából ez még oké is lenne, ezzel kapcsolatban csak az maradt meg nekem nagyon, amikor több ember is azzal kezdett jönni, hogy: “Megnéztem, ez olyan mély, hogy szinte semmit nem értettem belőle, de éppen ezért király!” Mi van? 😀 Szal itt nem arról volt szó, mint egy GITS, Akira, Mátrix, hasonló esetében, hogy azért van egy sztori, aminek vannak úgymond “mögötte mondanivalói”, meg továbbgondolható részei. Itt konkrétan azt állították többen, hogy még azt sem igazán tudták értelmezni, hogy tulajdonképpen mit is láttak, vagy hogy egyáltalán mi történt, mi volt a cselekmény, de attól ez még “mély és király”? 😀 Persze lehet, hogy igazuk van, de én ilyenkor azért élni szoktam a gyanúperrel, hogy szimplán valami rendezői “önkielégítést” láthattunk, aminek egyébként sok értelme nem volt. (Mint ahogy mondani szokták, hogy az kevés, ha tudsz valamit, ha azt képtelen vagy normális formában másoknak átadni, még lehetsz szar tanár. XD) Egyik haver amúgy az Angel’s Egg animével volt így, én azt sem láttam, de elmondása alapján kb. “Mamori Oshii önkielégítése, még tíz évvel korábbról, mielőtt a GITS-et megszülte volna és ekkoriban még rohadtul nem tudott rendezni”. XDDD Persze ez egy erősen szubjektív magánvélemény, ráadásul nem tudom sem megerősíteni, sem megcáfolni, lévén a filmet nem láttam és nem is tervezem megnézni, de az tény, hogy sajnos ő is hasonlót csinált a 80-as években az Urusei Yatsurával, mint Shafték a Bakével: egy alapvetően humoros, komolytalan, vígjátéksorozatba próbált “mély igazságokat”, meg “művészi elemeket” beleerőltetni. És ahogy Shaftéknak, úgy neki is lett egy erős, elvakult fanboytábora, akik azzal jöttek, hogy “ez az ember tette naggyá az UY nevet!” Ami hülyeség, mert ekkor egyrészt már sikeres mangaként futott évek óta (különben ugye miből csinálták volna az animét? :D), másrészt meg azt már sokan elfelejtik, hogy ő csak a sorozat kb. első felét rendezte, utána más került a helyére és az sem hozott szégyent a cuccra, sőt, pont ez alatt a második rendező alatt kezdett a humor, a sztori, a dizájn és úgy minden egyre inkább az eredeti mangára hajazni. 🙂 Szal leginkább ilyen ízlésbeli kérdés lett ez, hogy aki az eredeti, Rumiko-féle változat fanja (mint pl. én :D), az a második felét tartja jobbnak, aki meg Oshii-buzi (XD), az az első felébe szerelmes. De attól még hülyeség azt állítani, hogy “Oshii után meghalt a sorozat”, meg hasonló baromságok. XD Inkább arról volt itt szó, mint ami az MLP esetében is lejátszódott, amikor Faust kilépett: már akkor sírt mindenki, hogy “kész, innentől a sorozatnak leáldozott”, amikor még két szezon között voltunk és meg sem lehetett jósolni előre, hogy milyen lesz a következő Faust nélkül. Aztán láss csodát, nem olyan, mintha haldoklana a cucc, sőt, talán még jót is tett neki, hogy Fauston kívül más írók is teret kaptak benne. 😀

    “Egyszerűen ezeknél az animéknél tényleg arról van szó, hogy ha valaminek van egy jól összerakott története, egy következetesen végigvitt, feszes cselekménye, jól megírt karakterei, és egy félremagyarázhatatlan, közérthető mondanivalója, abba elég nehéz bármit is belemagyarázni. Ellenben minél kevesebb a konkrétum, és minél több a megválaszolatlan kérdés, annál könnyebb olyan tulajdonságokkal felruházni az adott művet, amiknek lehet az birtokában sincs. Az ember meg jellemzően ahhoz ragaszkodik a leginkább, amit a saját szájíze szerint tud idealizálni.”

    Na igen, ezzel csak annyi a gond, hogy az már “fanfic”, ami nincs benne, csak ők “belelátják”. 😀 Amivel semmi gond nincs, csak nem kéne az eredeti sztorival összekeverniük. XD Pl. emlékszem, hogy anno amikor Mufurccal azon vitáztunk, hogy most a Berserk vége animében jó-e így, vagy pedig egy félbevágott, befejezetlen izé, akkor az volt az egyik fő érve, hogy “hidd el, én már nagyon sokat gondolkoztam ezen”, én meg úgy voltam vele, hogy gondolkodás helyett lehet jobb lett volna belelesni a mangába. XD Na persze én sem folytattam volna tovább, mert jó az úgy, lezárva az Eclipse-el, viszont azt még igazán megcsinálhatták volna, hogy végülis hogyan keverednek ki onnan, meg ilyesmi. Slusszpoén, hogy évekkel később az egyik animés havernak ezt fölvetve ő elárulta, hogy igazából pontosan ez lett volna az animében az eredeti terv, csak hát elfogyott a gázsi, emiatt egy résszel rövidebbre kellett venni a teljes sorozatot, így nem 26, vagy 25 részes lett és az utolsó részben ezért voltak ilyen “erős vágások” a vége felé, hogy Gutts az egyik percben még ott szenved a démonok között, majd a következőben már Gidótól veszi el a Dragonslayert és megy bosszút állni. XD Csak Muffin erről vagy nem tudott, vagy szándékosan mélyen hallgatott, hiszen akkor borult volna az egész “a Berserk anime direkt lett ilyen, így tökéletes és a rendező is így akarta” elmélete. 😀 És a legjobb, hogy ha valaki amiatt panaszkodott, hogy így bizony érthetetlen, hogy Guttsék hogyan menekültek meg abból a pokolból, akkor elővette a lehülyézős stílusát, hogy “csak kicsit gondolkodni kéne és magatoktól is rájönnétek!”, mire valaki, aki a mangát olvasta: “Bevallom, akárhogy gondolkodom, nem jutott volna eszembe, hogy egy addig egyáltalán nem szereplő, életre kelt csontvázlovag tör be oda és menti ki őket.” 😀 XDDD Szal néha nem ártana legalább a tényeknek utánanézni, mielőtt valaki a fél világot belelátja/belemagyarázza 1-1 kedvencébe, mert lehet, hogy az a fél világ nincs ott… XD

    Ja, még egy apróság, csak a Muffin-vitáról eszembe jutott, meg ha már amúgy is belemagyarázás, meg fan-felhördülés volt a téma: Nem tudom, azt olvastad-e anno Animax fórumon, de az tetszett még, hogy ha valakit zavart, hogy miért nem a kedvencét vették meg, vagy miért egy olyan animét, amit pont utál, akkor Muffin az elsők között volt, aki letorkolta őket, hogy “jajj, most összedől a világ ettől? Amúgy is, inkább örülnötök kéne, hogy anime van a tévében és blablabla…” Ez tök jól “működött” egészen addig, amíg nem neki “vittek be egy ütést”, ugyanis amikor bejelentették, hogy a következő megvásárolt anime a Gravitation lesz, olyan “hattyú halála” szintű sírást és fogcsikorgatást vágott le, amit még frankón nem láttam. 😀 (MaKo meg hű padawanként egyből rákontrázott… XD) A kikészülés oka az volt, hogy szerinte a Gravitation egy borzalmasan szar yaoi (mondjuk itt mondott valamit, ez még a műfajon belül is olyan volt, hogy a normálisabb fangirlök fikázták… 😀 XDDD) és hogy ezzel hatalmas kárt okozott az Animax a teljes magyar yaoi fandomnak (ezt így… :D), mivel azoknak a fangirlöknek, akik ezt látják először, utána ez lesz a “mérce”, az ilyen szar színvonalú yaoikra fognak izgulni, stb. Hogy ez őt konkrétan miért zavarta ennyire, azt nem tudom, de maradjunk annyiban, hogy ha már itt tartunk, egy Naruto ennyi erővel kapásból hatszor nagyobb kárt okozott a fandomban, hiszen abból tényleg éveken át látni lehetett minden conon egy csomó beöltözött embert, meg sokaknál az lett az “alap shounen”, de ilyen kiborulást azért nem rendeztem amiatt, hogy “jézusom, ez most hogyan fog hatni a magyar fandomra???” 😀 Rémlik, hogy be is írtam valamit erre, amikor már egy oldalon keresztül vitázott vagy 5-6 emberrel, akik mind lenyugtatni próbálták, hogy: “Azért nem hiszem, hogy világkatasztrófa lenne, vagy egy nemzet tragédiája, amiért most megvettek egy yaoit, amit ti nem bírtok”, mire visszaírt, hogy azért világkatasztrófa valóban nem lesz tőle, de azért ez így is hatalmas vész. 😀 XDDDD Irigylem amúgy, hogy ez neki ekkora probléma volt, nem lehet túl sok KOMOLY baja, ha ezen görcsöl egy estén át. 😀 XDDD Emlékszem, még meg is jegyezte, hogy szerinte inkább a Loveless-t kellett volna megvenni, mert az egy “intelligens yaoi ezzel szemben”, vagy valami ilyesmi. XD

   • “Igen, szóval itt leginkább az volt a baj, hogy ezt olyanoknak ajánlották be rögtön, mint “alapműveket”, akik csak most ismerkedtek azzal, hogy egyáltalán létezik egy műfaj, amiben rajzfilmfigurák dugnak.” -> Mentségükre szóljon, ilyen szempontból mondjuk az amcsi fandom se volt különb, mert náluk meg például a La Blue Girl minősül hasonló “alapműnek”, miközben az is tele van rapel, csápokkal, és ezekhez hasonlókkal. Egyébként meg kb. azért tartják “alapműnek”, mert az első hentaiok egyike volt, ami kijutott anno amcsiba, még a ’90-es években.

    Igaz, ha választanom kéne, akkor már inkább a LBG, mint a BB, vagy a WW, mert a perverz faszságok mellett az tized ennyire se akarta magát komolyan venni. =)

    “nem akartam már megint Usékat felhozni, mert így is sokat ekézem őket” -> Felőlem nyugodtan, engem nem zavar, már csak azért se, mert nekem is nagyjából ugyanaz a véleményem róluk. =) Lehet, hogy az FTP miatt anno meg volt a maguk jelentősége, és emiatt megérdemelnek némi tiszteletet. Ám ez még nem változtat a tényen, hogy ami ott ment a fórumon, közösségi szinten, az a régi, még underground anime fandom legalja volt.

    “Mondjuk én egy ideje már inkább maradtam a hentai doujin mangáknál, azokból több van, így nagyobb az esély jókat kifogni” -> Anno nézegettem ilyeneket én is, főleg SM doujinokat, viszont én úgy vettem észre, hogy doujinekből is inkább a general, avagy non-hentai kategóriákban találni a jobbakat, mind a rajzok minőségét tekintve, mind a humor, történet szempontjából.

    Más téma, hogy azokat sajnos sokkal ritkábban scannelik be, fordítják, mint a H kategóriásakat (valszeg azért is, mert ott ugye jóval kevesebb a fordítani való).

    “Plusz ez már ilyen személyes ízlés dolga, de számomra az nem izgató, vagy szórakoztató, hanem lelombozó, amikor meghallom, hogy a seiyuuk szex közben mit művelnek.” -> Ezért is van az, hogy ha hentai nézésre adom a fejem, és elérhető dualdub formában, akkor ilyenkor mindig átváltok az angol hangsávra, mert az bármennyire mű is szokott lenni, az esetek nagy többségében, de legalább nem megyek tőle a falnak. =)

    “Na, a Bakéseknél is van egy ilyen réteg, hogy pl. leszólják a To Love Ru-t, a Highschool DxD-t, stb., mert hogy azok csak “ostoba ecchik”, de közben nem veszik észre, hogy ugyanezt nézik ők is, egyfajta álművészkedős köntösbe bújtatva. Mert oké, hogy a Bake-ben tényleg vannak ilyen “művészi húzások”, de ha ezeket kivennénk belőlük, a sztori ugyanúgy működne, mert igazából SEMMIT nem tesznek hozzá a tényleges cselekményhez.” -> Igen, ez kb. ugyanolyan érthetetlen, mint amikor valaki lepontozza az Akirát, meg GitSet, mondván, hogy az “nem nagy szám” meg hogy “túlértékelt”, de a Lainre bezzeg azt mondja, hogy “ez a cyberpunk műfaj koronázatlan királynője”. =/

    “Meg nem azért, de ha az ember úgyis leül egy hárem/ecchi/hasonló elé, akkor inkább kapja azt, amiért úgymond “fizetett”” -> Erről van szó. Kapja azt a néző, amit jogosan elvár az animétől, és ne az legyen, mint a Bakénál, hogy az anime megpróbálja magát egy komoly, filozofikus művészsorozat celofánjába csavarni, miközben ezen a téren finoman sincs kidolgozva, és emellett még arra se veszi a fáradtságot, hogy legalább az a fanservice megüsse az elvárásokat, amivel megpróbál lekenyerezni.

    Szóval ahogy mondani szoktam, nem vagyok én ellene annak, ha egy anime, ostoba fanserviceal akar engem megvenni, cserébe viszont elvárom, hogy ne nézzenek komplett idiótának. =)

    ““Megnéztem, ez olyan mély, hogy szinte semmit nem értettem belőle, de éppen ezért király!” Mi van?” -> Na pont az ilyenekkel tudnak engem, valami hihetetlenül hamar felbaszni. Egyszerűen nevetségesnek tartom azt, amikor valaki elismeri, hogy rohadtul nem értett semmit az animéből, majd utána mégis amellett ágáll, hogy mennyire rohadtul “komplex” meg hogy “ez így jó!”. Nem, ez így nagyon nem jó. Egy animét ne azért nevezzünk már komolynak és összetettnek, mert egy öncélúan elvont, inkoherens katyvasz az egész. Ez nem erény, hanem egy meglehetősen arcátlan húzás a nézővel szemben.

    “Egyik haver amúgy az Angel’s Egg animével volt így, én azt sem láttam, de elmondása alapján kb. “Mamori Oshii önkielégítése, még tíz évvel korábbról, mielőtt a GITS-et megszülte volna és ekkoriban még rohadtul nem tudott rendezni”.” -> Az Angel’s Egg nekem anno az első 10-15 animém között volt, és előtte még nem nagyon láttam ehhez hasonlót, ezért egy órában akkor elszórakoztatott. Más téma, hogy ha most nézném meg, sanszosan már nem menne 6, nagyon max 7 pont fölé. =)

    Igazából ennél az animénél, tényleg meg tudom érteni azokat, akik akár 3-4 pontot adnak csak rá, mert a végtelenül egyoldalú szimbolika miatt, könnyen érezheti úgy az ember, hogy csak hülyére akarják venni. Ez a mozi valahol tényleg nem szólt másról, mint a kereszténység mellett ágálásról, ami persze nem véletlen, mert Oshii pont annak hatására csinálta ezt az animét, hogy áttért a keresztény hitre, és épp baromi bigott lelkiállapotban volt.

    “Szal néha nem ártana legalább a tényeknek utánanézni, mielőtt valaki a fél világot belelátja/belemagyarázza 1-1 kedvencébe, mert lehet, hogy az a fél világ nincs ott…” -> Igen, szóval részint ez a bajom, mind a Bake, a Lain, a Madoka, az NGE, az Utena, meg a többi ehhez hasonló anime fandomával. Vagyis hogy a fanok, hajlamosak minden szart belemagyarázni, olyan dolgoknak jelentőséget tulajdonítani, ami már a röhejesség határát súrolja. Ráadásul ezeket az elméleteiket, rendszerint tényként kezelik, és körmük szakadtáig ragaszkodnak hozza. Ha pedig vitára kerül sor, akkor érdekes módon, sohase az elméleteiket próbálják meg bebizonyítani, hanem előveszik a jól ismert frázisaikat (“nem értetted meg a lényegét, és elmagyarázni sincs értelme”) közben pedig teljesen hülyének néznek, amiért nem osztod az ő nézeteiket.

    A Mufurcos Gravitation sápítozás nekem kimaradt, de csalódnom azt most se kellett benne. =) Egyébként ha már itt tartunk, hogy mi okozott károkat, akkor itt nem a Gravitation volt a probléma, hanem sokkal inkább, maga a yaoi. (Akkor már adtak volna inkább hentait. Na arra mit dobott volna Muff? XD)

 2. Off téma: hallottál róla, hogy új sorozatot kap a DB?

  Na basszus, most látom csak Mangekyo linkjében, hogy kihírezték 🙂

 3. Lavirintos Says:

  Wow, a beszélgetésetek hosszabb lett mint maga a cikk, bár Titkostól ezt már megszoktam 😀
  ‘S eszembe juttatta a BB című csodát… az az anime rossz emlékeket idéz, bár azt nem mondanám hogy óriási lelki megrázkódtatás volt (nem lettem én sátánista 🙂
  A Baka-hoz meg minden tiszteletem, haverral megpróbáltuk megnézni mért ne alapon, mindketten úgy álltunk fel hogy: Ez meg mi a franc volt?
  Egyébként szerintem még a BB, vagy egy yaoi (tényleg volt Animaxon?) sem okoz annyi kárt mint a mai “csodás” vígjátékok (K-On, Lucky Star, Mikakunin di Shounkei etc), mert míg azok sokkolnak, addig ezek egyszerűen csak kikapcsolják az agyad.
  Új DB évadon nem vagyok meglepődve, addig üsd a vasat míg meleg, aztán még egy pár évig. AKB48-ról meg ne beszéljünk, mindenkinek maga döntése mibe vág bele, és biztos volt valami indok is.

  • Elvégre ha már SM-hez hozzányúltak, akkor DB-hez miért ne? 🙂 Úgyis a nagy leporolások világában vagyunk, ahol nincs elég fantázia újat alkotni. Mondjuk legalább nem reboot. Szegény Krillin nem fog örülni az új sorozatnak. 🙂 Facebookon már posztolták, ahogy vágja a pofát, hogy már megint meg kell halnia.

   • Csak hogy az SM remaket kap, ahogy azt kapott már a DB is (Kai). A folytatás, az már egy egészen más kategória.

    Amúgy ahogy azt az egyik fórumon megfogalmazta most nemrég valaki, tényleg az a baj, hogy már most sejthető, hogy úgyis a már jól megszokott formula fog megvalósulni. Azaz “Jön egy gonosz, Goku és Vegita kivételével mindenki hasznavehetetlen, aztán Vegitát is elintézik valahogy, marad Goku (+esetleg egy GenkiDama), aztán szokott sablon vég.”

  • A BB kezdésnek volt nekem anno nem kicsit erős, nem is annyira a műsátánista tartalom, mint inkább az ahhoz csatolt, válogatott perverziók miatt.

   Bakéról nagyjából már leírtam mit gondolok, esetleg még az ide vágó kritikámat tudnám ajánlani, ott kicsit jobban belementem abba, mi is volt a bajom a sorozattal: https://peter1989.wordpress.com/2013/07/27/bakemonogatari-nisemonogatari-muveszi-kozepszeruseg/

   Animaxon nem volt yaoi, az A+on volt már később, feliratosan. Az egyik volt a Gravitation, a másik a Mirage of Blaze.

   • “Animaxon nem volt yaoi, az A+on volt már később, feliratosan. Az egyik volt a Gravitation, a másik a Mirage of Blaze.

    Ja igaz, bocs, ezekre gondoltam, csak nekem már eléggé összefolyik (főleg ennyi év távlatából XD), hogy mikor is “változott át” a csatorna, illetve, hogy melyik “formájában” milyen animéket sugárzott.

 4. Hát, ha tőlem hallod, hogy egy hentai-nak “jó a sztorija”, az kábé annyit jelent, hogy “szórakoztatóbb, mint a többi hegynyi tucat”. Mert hát komolyan, gyerekek, pornóba sztorit írni… Ugyan már. Az Emmanuelle filmeknek sikerült, a Kényszerházasságnak, a Tágra zárt szemeknek és az Elemi ösztönnek sikerült, de az előbbi kettő inkább erotikus film csak, míg a másik kettő thriller erotikával felfűszerezve. Legutóbb a Szürke 50 árnyalata próbálkozott vele, és hadd ne mondjam… Az elvárásaim nagyon mélyen voltak. Volt szerencsétlenségem a könyvverzióhoz is (amit könyvtárosként is elsőnek vetnék tűzre egy nyilvános könyvégetés során, de ennek legalább van oka, nem úgy mint a buli a la Hitlernek 1936 Berlinjében), így mondhatjuk a semmi volt az elvárás. De még így is két nagy ikertorony volt a film színvonalához képest, amibe maga a film hangos “Allah akbar!” ordítással belerepült. A mai napig nem alszok jól miatta… Elb*sztam 2 órát az életemről, a semmire, ami még a kikapcsolást se adta meg – de megnéztem, mert ha valamit fikázni kell, akkor azt úgy illik, hogy első kézből is ismerjük. Meg kéne nézni a Boku no Picót megint, sárkány ellen sárkányfű, attól majd lehet helyre áll a lelki békém.

  Vissza a hentai-hoz. Vagy a mai felhozatal olyan semmilyen vagy én kezdek kikopni belőle, fene tudja, de valamire valót nem láttam a felhozatalból. Olyat, aminek volt egy kellemes története (mint az Ane Kyunnak az újakból, de az is elég átlagos volt sajna — de lassan már az a színvonal lesz a “jó”), vagy legalább humoros (pl. lezuhanó UFO kilapít egy csajt, az idegen feléleszti és felturbózza testben-észben a csajt, csak az újraalkotás miatt már a ruha érintése is izgatólag hat rá [Mou Hasamazu…]; esetleg olyan beszólásokat eregetnek meg vagy stílust használnak, ami legalább szórakoztat). Már ritkaságba mennek ezek, dugás dugás hátán, szokvány receptek, mint elcsábítás, megcsalás, vérfertőzés, apa-lánya/anya-fia, öcs-nővér/báty-húg, gyerekkori barátok/első látásra ‘foglak-duglak” egyedek… Egyre több a zavaró ahegao, és persze a duma. Komolyan azt várom, mikor kezdenek verset szavalni, vagy felolvasni menet közben, de most már nagyon elvetették a sulykot azzal, hogy megnyitok egy hentai feliratot, hogy megcsináljam esetlegesen, és elriaszt, hogy 4-500 soros. És mindezt az ilyen dumák adják, hogy “még, még, még…”, “mélyebbre/gyorsabban/hozd a botmixert, mert beszart a vibrátor” és hasonló. És akkor jön részemről, hogy “I’m off to Nopeville.”

  Még megcsinálok pár címet, de azok már inkább régebbiek lesznek, aztán bejelentem, hogy kész, felhagyok ezzel a műfajjal, mert lassan elforr tőle az agyvizem minden szinten.

  • Abban egyetértek, hogy az ember nyilván nem komoly történetmesélést fog elvárni egy hentaitól (bár egy minimális szint azért nem árt). Más téma, hogy amikor az ment, mint anno a BB, WW körül, hogy egyfelől ezeket ajánlgatták kezdésnek, mint “alapműveket”, másfelől közben a mellett ágáltak (főleg a BB-nél) hogy ennek bizony igenis komoly története van, akkor azért érthető, hogy az ember utána joggal vonta fel a szemöldökét, egy jogos “miről beszélnek ezek?” kíséretében.

   Egyébként nincs bajom, magával a műfajjal, néhanapján még én is megnézek egyet-kettőt, viszont igyekszem olyan darabokat találni, amik inkább humorosak, és nem annyira tömények, durvák.

   • A VN-jének valamelyest van. Legalábbis annyira, hogy 4x futottam neki egymás után. De az anime közel nem fed annyit és még vázlatol a háttér alapján.

    Viszont ha akarsz egy jót nevetni, akkor Akiba Girls. Szigorúan a hozzálévő magyar felirattal. Azzal garantált. Nem lövöm le előre, hogy miért lesz meglepő. 😀

  • Ha már hentai, gondolom ismered Mamabe Jouji-t:

   http://myanimelist.net/people/3261/Manabe_Jouji

   Hogy hogyan lett egy B-kategóriás sci-fi / fantasy íróból egy hentai mangaka, aki a dákókat “fénykardokra” cseréli s inkább a sztorin akar dolgozni, mint a “lényegen”, passz, de remélem, bizonyos divat mangakák is ide jutnak majd.

   Nem az, 1-2 nagyon évezetes volt, sírva röhögtem rajtuk.

   • A fickó munkái közül csak a Capricorn anime verzióját láttam, az egész jó volt. Annak majd a mangáját is el akarom olvasni.

    Az Outlanders animéről elég sok rosszat hallottam, szinte mindenki inkább a mangát ajánlja helyette. Persze sanszosan mindkettőre sort fogok majd keríteni, de az animétől nem sokat várok.

    Azon kívül ott van még a Galaxy Warring State Chronicle Rai, ami szintén tervbe van véve.

   • Nekem az iparban csak kevés név mond és jelent is valami. Legyen az rendező, szinkronszínész, előadó, bármi. Egy vagy két kezemen meg tudom számolni melyek azok, de azokat a MAL-on a profilomon oldalt úgyis látod. (Amúgy szinkronszínészekhez annyit, hogy egynek az orgánumát se sikerült megjegyeznem 10 év alatt, ezek után meg végképp nem is fogom.

   • Igazából nekem se sok. Megjegyeztem néhány olyan mangakának, rendezőnek a nevét, akiknek már több munkája is bejött, illetve néhány olyanét, akiké nagyon nem, de ezek száma összesen nem éri el az egy tucatot. =)

    Szinkronszínészekből még kevesebb van, inkább csak egy-egy kedvenc karakterem hangját memorizáltam, de felismerni már viszonylag keveset tudok.

    Nem is értem azokat, akik már onnan el tudják dönteni, hogy egy anime tetszeni fog e nekik avagy sem, mert a kedvenc szinkronszínészük adja, valamelyik karakter hangját. =/ Gondolom hasonló lehet ez is, mint amikor kijön egy film, és már csak azért meg akarják nézni, mert DiCaprio, vagy Banderas játszik benne.

   • “Ha már hentai, gondolom ismered Mamabe Jouji-t:

    http://myanimelist.net/people/3261/Manabe_Jouji

    Hogy hogyan lett egy B-kategóriás sci-fi / fantasy íróból egy hentai mangaka, aki a dákókat “fénykardokra” cseréli s inkább a sztorin akar dolgozni, mint a “lényegen”, passz, de remélem, bizonyos divat mangakák is ide jutnak majd.

    Nem az, 1-2 nagyon évezetes volt, sírva röhögtem rajtuk.”

    Igazából nekem az egyik kedvenc hentai rajzolóm. 😀 Egyrészt ahogy fentebb is írtam, ő azon kevesek egyike, akik relatíve sikeresen tudnak “sztoris pornót” írni. Persze nem kell valami fúdenagy történetre számítani értelemszerűen, de így is bőven több energiát öl bele, mint társai nagy átlagban. Szal volt már “űrből jött nekomimik” (Tail Chaser) sztorija, volt yakuzás története (Makunouchi Deluxe), illetve pankrátor csajokról szóló (Ring x Mama) is, de relatíve mindegyik egész jól működött. 🙂 Meg valahogy tényleg odafigyel arra, hogy azért a szex és a sztori mellett a szereplőknek jelleme is legyen, a történetei sokszor humorosak/könnyedek (szal még a yakuzásból sem rémlik, hogy pl. rape-jelenet lett volna benne, pedig más alkotó tuti “engedett volna a csábításnak” egy ilyen settingben) és általában igaz rájuk, hogy “minden jó, ha a vége jó”. 😀 Én nagyon bírom a stílusát. 🙂

    Erre az egészre pedig pluszba még rárakódik, hogy szvsz gyönyörűen rajzol, a karakterdizájnját is imádom, még ha némileg értelemszerűen változott is azért az elmúlt 20-30 évben. Persze abba talán bele lehetne kötni, hogy nem egyszer túlzottan “MILF”-es a karakterdizájnja, de erre meg azt tudom mondani, hogy annyi moelolis hentai után pont kell már egy ilyen fazon, aki “kiegyenlíti a számlát”. 😛 Ráadásul még úgy körülbelül a testarányok is rendben vannak, szóval a MILF-es testalkat még így is közelebb áll szvsz egy valódi nőhöz, mint pl. a Highschool of the dead-es tejcsárdák, ahol a legtöbb karinál azt csinálja a rajzoló, hogy 18-20 éves testalkattal rendelkező csajoknak “adta” a mangaka ilyen 30-40-es nők mellét és valami iszonyú groteszkül néz ki számomra az egész látvány. (Abba meg már bele sem megyek, hogy még így is eltúlozta őket, szal akkora a szereplők melle, mint a fejük kétszer, ráadásul nem is szép kerek, hanem már szinte “lefolyik” a hasukra, mintha a szilikonbetét kidurrant volna bennük, vagy én nem tudom.. XDDD)

    Btw, ha már pont erről a kettőről beszélünk, még az is tetszett, hogy Jouji be merte vállalni, hogy a “normális mangás” nevével adja ki a későbbi hentai mangáit is. 😀 A legtöbb alkotó rohadtul töketlen, kínosan ügyelnek arra, hogy ha rajzolnak is hentait, azt álnéven tegyék. (Más kérdés, hogy ezzel sokszor nem érnek semmit, mert a rajzstílusuk egyből elárulja őket. Ilyen volt pl. a HOTD mangakája is, csak ránéztem egyszer egy doujinra és megnézés nélkül is egyből tudtam, hogy ő rajzolja. XD)

    Amúgy hogy miért “váltott műfajt”, az jó kérdés, bár szvsz nála ez nem volt valami erős stílusváltás, szóval a korábbi (még nem hentai) művei (pl. Outlanders) sem finomkodtak különösebben, épp csak nem voltak a szexjelenetek konkrétan megrajzolva bennük, de az utalgatás ment rendesen és a fanservice sem volt nagyon visszafogott. 😀 (Bár Jouji itt is tökös volt és ha jól rémlik, az Outlanders vége után nem egy saját készítésű Outlanders hentait is rajzolt. 😀 Miért? Mert megteheti! 😀 XDDD)

    “A fickó munkái közül csak a Capricorn anime verzióját láttam, az egész jó volt. Annak majd a mangáját is el akarom olvasni.”

    Szólj, ha megtaláltad, nekem még az animét sem sikerült. ^^” XD (Jó, nem mondom, hogy hajtóvadászatot indítottam volna ellene, de első körben, amikor először írtál róla és láttam, hogy “Joujis”, rákerestem a szokott helyeimen, de nem jártam sikerrel.)

    “Az Outlanders animéről elég sok rosszat hallottam, szinte mindenki inkább a mangát ajánlja helyette. Persze sanszosan mindkettőre sort fogok majd keríteni, de az animétől nem sokat várok.”

    Az anime kb. ilyen “kedvcsináló” a mangához. Igazából nekem egynek elment, de az tény, hogy egyrészt eléggé semmilyen, másrészt tipikus példája azoknak az adaptációknak, amik leginkább azért rosszak, mert baromira “összetömörítik” a cselekményt. Szóval egy nyolckötetes mangából egy 50 perces OVA-t csinálni… Értelemszerűen egy csomó történeti szál és karakter alapból ment a levesbe, ez igaz már az elejére is (ha jól rémlik, a mangában csak egy kötet majdnem az elején az űrlények inváziója és az emberek reakciója rá, míg a filmben úgy az első 10 perc után már az űrben van a srác…), később viszont még inkább felgyorsul és ide-oda kapkod a plot, a vége meg szimplán egy lol. Mármint oké, elszöknek aputól, aki a “gonosz” a sztoriban, de bazz, az egész történet arról szól, hogy apu totális űrbéli háborút indít. 😀 Szerintük ezzel meg van oldva minden? Mintha a Star Wars régi trilógiája a Birodalom visszavággal zárult volna le. 😀 “Hát igaz, hogy Han le van fagyasztva, Vader meg még mindig ott van a távolban, mint veszélyforrás, de jó lesz ez így, THE END!” Na, az Outlanders animének hasonló a vége. XD Persze mondom, egyszer így is meg lehet nézni, nem mondanám bűnrossznak, de tényleg iszonyú sovány az egész a mangához képest, mind sztoriban, mind karakterekben. Szóval én is inkább a képregényt ajánlom ennél a cuccnál. 🙂 Mondom ezt úgy, hogy abból szerintem összesen egy kötetet sem olvastam (nem volt épp időm egy nyolckötetes sztorit ledarálni… XD), de így is átjött, hogy mennyivel komplexebb az egész. Pedig abban igaza van Mangekyonak, hogy azért csodát a mangától sem kell várni, tényleg inkább a B-kategória felé húz az egész, viszont ez még nem jelenti azt, hogy rossz, sőt, mivel a 80-as években készült, ebben is tetten érhető az a jó kis retró sci-fi feeling, amiről már beszéltünk. 😀 (Pl. ami a Dirty Pair-t is jellemzi. 😀 Ugyan ahhoz Joujinak semmi köze, de szerintem nem véletlen, hogy nem egy hentai doujint rajzolt arról a párosról is. 😀 Szerintem ő is észrevette a stílusbeli “kötődést” aközött és mondjuk a saját cuccai között. :D)

    “Azon kívül ott van még a Galaxy Warring State Chronicle Rai, ami szintén tervbe van véve.”

    Ez is az ő mangája alapján készült, vagy ennek mi köze van hozzá? (Első rákeresésre most nem volt egyértelmű.)

   • A fickó rajzstílusa nekem is nagyon bejön, részben ezért is néztem meg anno a Capricornt. =) Jó hír, hogy azok alapján amit az Outlandersről leírtál, a Capricorn, szerencsére sokkal inkább egyben van, sokkal összeszedettebb, bár az is kissé kurta.

    Az ilyen régebbi animéknél a legjobb forrás, mint mindig, most is a baka.bt. Ott szinte mindig, az elérhető legjobb minőségben találhatod meg ezeket. http://bakabt.me/150462-capricorn-ld-divx5-reb.html

    A manga, no ez már egy jóval bonyolultabb téma, eddig csak egy helyen találtam rá, úgymond raw formában: http://imgur.com/a/Lc4be

    A Galaxy Warring State Chronicle Rai, szintén az ő munkája. Ha megnézed a MAL linket, amit Mangekyo beszúrt, ott van közte. Ez már csak azért is érdekel, mert kivételesen egy hosszabb lélegzetvételű anime adaptációt kapott, a maga 52 részével.

   • “A fickó rajzstílusa nekem is nagyon bejön, részben ezért is néztem meg anno a Capricornt. =)”

    Ja igen, azt még elfelejtettem odaírni, amikor Mangekyónak dicsértem a fazont, hogy a fenti pozitívumok mellett, mintha még pluszba a fétiseink is egybevágnak vele, legalábbis úgy tapasztaltam, hogy Jouji is igencsak kedveli az ilyen félmacska, félsárkány és hasonló nőket… XD

    “Az ilyen régebbi animéknél a legjobb forrás, mint mindig, most is a baka.bt. Ott szinte mindig, az elérhető legjobb minőségben találhatod meg ezeket. http://bakabt.me/150462-capricorn-ld-divx5-reb.html

    Ja igen! Erről az oldalról próbáltam nemrég tölteni, de a torrent nem volt hajlandó elindulni. Létezik, hogy előbb regizni kell az oldalra? Volt anno már olyan animés torrent oldal, ahol frankón csak akkor működtek a torrentek, ha a honlapon be voltál regisztrálva. Enélkül is le tudtad kapni a torrent fájlt, viszont egy byte sem jött le belőle, ha nem érzékelte úgy, hogy regiztél. Azért kérdezem, mert BakaBT-n kb. pont ugyanígy jártam pár hete (pedig volt vagy 40 seed, szal az nem lehetett gond) és azon gondolkodom, hogy most ennél az oldalnál is ez a regizős-rendszer működik, vagy csak a gépem hülyéskedik megint?

    “A manga, no ez már egy jóval bonyolultabb téma, eddig csak egy helyen találtam rá, úgymond raw formában: http://imgur.com/a/Lc4be

    Köszi, a semminél jobb, át is pörgettem gyorsan, ez is jónak néz ki. 🙂 (Amúgy nagyon feldobták a fanboy-kommentek, amiket a fazon oldalanként hozzáfűz a sztorihoz… XDDD) Hogy a gépem itt is hozza a formáját, ezúttal azt játszotta el, hogy nem töltötte be az összes képet egyszerre, bár frissítgetésekkel meg tudtam végül oldani, ugyanis mindig más képre találta ki, hogy azt most ő nem tölti be, mert “nem tetszik neki”. XD

    “A Galaxy Warring State Chronicle Rai, szintén az ő munkája. Ha megnézed a MAL linket, amit Mangekyo beszúrt, ott van közte. Ez már csak azért is érdekel, mert kivételesen egy hosszabb lélegzetvételű anime adaptációt kapott, a maga 52 részével.”

    Köszi, bevallom, tegnap nem néztem túlzottan utána, a MAL-on kint lévő kép (legalábbis az animénél) nem mutatott olyan túlzottan “Joujis” vonásokat, ezért azt hittem, hogy kevesebb köze van a cucchoz, mint a korábbiaknál. Akkor majd erre is ránézek. 🙂

   • Valószínűleg az a gond, hogy a utorrented túl új, a baka pedig csak bizonyos kliensek, bizonyos verzióit támogatja. http://bakabt.me/whitelist.php

    A megoldás egyszerű, töröld az aktuálisat, tedd fel a régit, aztán a beállítások menü, beállítások fülén, az általános részben, vedd ki a pipát az Automatically install updates elől, alkalmaz, majd ok. Így már működni fog.
    http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/utorrent_3.3.1.html

  • “Mert hát komolyan, gyerekek, pornóba sztorit írni… Ugyan már.”

   Amúgy értelek, sőt, mivel “mocskos férfi vagyok, akinek csak a szexen jár az agya”, nem egyszer előfordult már, hogy a hentaiban a dumálós/sztorizós részt bizony áttekertem és egyből az “eksönhöz” ugrottam, mert ugye mégis csak azért kezd el az ember hentait nézni, nem pedig a slice of life pillanatokért. XD Ezek után extrán furán hangozhat, de valahogy mégis jobban tetszenek azok a hentaiok, amikben azért próbálnak legalább valami alibi-sztorit összetákolni, nem pedig rögtön azzal indít a cselekmény, hogy “Hi, I’m your cute gilrfriend! Let’s fuck!” XD (Egyébként bár ez nem hentai anime, hanem hentai manga, de ha a fentire akarok pozitív példát mondani, akkor pont a Mangekyo által említett Manabe Jouji ugrik be, aki a korábbi “normál mangás” múltját sikerrel ötvözte a későbbi hentai mangás pályafutásával és nem egy olyan original hentai mangája van, ami 3-5 KÖTETEN átívelő sztorit mesél el, a szexjelenetek mellé “csak úgy” pluszba.) A Bible Black/Words Worth és hasonló cuccokban sem az volt a baj, hogy sztori van bennük (attól még pont, hogy jobbak lettek volna XD), hanem hogy ezt a sztorit többségükben gyomorforgató szexjelenetek tarkítják, valamint, hogy azért az a sztori nem volt annyira nagy, amennyire a hardcore fanjai “ígérték”.

   • Régebben az Akiba Girls volt, ami sztori szempontjából jobban tetszett, de akkor még ugye nem láttam sokat ebből a műfajból, és ennek volt a legtöbb ilyen vonulata. Aztán ahogy teltek az évek, nőttek a számok, ezen a téren nekem hentai animében a Tropical Kiss viszi a pálmát, és az a vicc, hogy hiába vannak újrahasznosított jelenetek a “3 rész, 3 perspektíva” koncepció miatt, még mindig az egyik legjobb. Főleg, hogy félóra alatt 1 talán 2 akciózás van, az se sokáig.
    Ha meg humor, akkor nekem a Tsun Tsun Maid Wa Ero Ero Desu tette magasra a lécet, de ott is inkább csak az első rész aranyköpesei miatt. 😀

   • Én ugyan még nem sok hentait láttam eddig, de a humorosabbak közül most hirtelen a Yarima Queen jutott eszembe. Az egész jópofa volt (főleg a démon nő, meg a kutyái =D) de én valahogy annál is úgy éreztem, hogy egyrészt kevesebb dugással, és több poénnal, sokkal jobban működhetett volna. Illetve nem ártott volna neki, legalább még egy rész. Viszont jó pont, hogy a vége felé már tényleg teljesen elborult, plusz engem a grafikája valamiért, a Slayersre emlékeztetett. =)

    Komolyabbak közül sokan ajánlják a Kiteot, illetve a Mezzo Fortét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: