Mankós Nigga vs Jámbor bogár

Kemény küzdelem volt, mintha csak a Terminator vívott volna hősies csatát az Aliennel, de végül, sikerült neki. Mankós feka barátunk, ez után egy életre megtanulta a leckét, miszerint nem csak a gettó, a külváros is rejt magában veszélyeket. =D

19 hozzászólás to “Mankós Nigga vs Jámbor bogár”

 1. Ez az ember, ha kimegy az erdőbe, infarktust fog kapni, miután rádöbben, ott mennyi bogár van. 🙂 Csak azt nem értem, ha már annyira ki akarta nyiffantani, miért nem egy újságpapírt használt? Mellesleg, így ránézésre ez egy védett faj is lehetett. Az ekkora dögök elég gyakran azok.

  • Szerintem ez valami poloska szerűség volt, de nem vagyok benne biztos. Anno haveromék sulijában például, a garázsból átalakított nyomda falába költöztek bele, aztán a tanár nyomta be ezerrel a chemotoxot.

   Az erdős szívinfarktus mondjuk sanszos, ha már a külváros is sok neki. =D

 2. OMG… XDDDDDD Amúgy nekem is ez ugrott be, hogy ha már ettől így becsinált, megnézném ezt a fazont az erdő közepén, ahol méterenként van egy ilyen, plusz még ugranak, repülnek, rámennek, megeszik egymást, stb. XDDDD

  Amúgy Péter (illetve az egyik videó alatti kommentelő) jól sejtette, ez egy poloska lesz, egészen pontosan egy nyugati levéllábú poloska (Leptoglossus occidentalis). Amerikában őshonos (ergo fura a fazon kiborulása, hogy “what the fuck is that???”), de már Európába is behurcolták. Emberre nem igazán veszélyes, növényevő, a fenyőféléken táplálkozik, ott okozhat kisebb károkat. Ja és a nigga másik nagy kérdése az volt, hogy “hogy kerül ez ide, ha odakint fagy van?” Ezek kifejlett formában telelnek át, ősz végén keresnek védett helyeket és a “védett hely” lehet akár egy lakás is. Ott elrejtőznek telelni, de amikor január közepén már ezerrel fűtünk, a melegre “felébrednek” és ilyenkor jön az a beszarás, ami a fenti felvételen is történt. 😀 Szóval ha el akarja kerülni, hogy még több ilyennel találkozzon, szereljen fel szúnyoghálót, illetve szigetelje jól az ajtókat, ablakokat, mert ezek alapból a lakásban nem élnek meg, kintről tudnak csak bejönni.

  Amúgy erről nem tudom, hogy amcsiban védett-e (itthon nyilván nem, ha invazív XD), de jól mondja Foma, akár az is lehetett volna, de ez az ürge szarik rá, sőt, a videó végi szövegben meg is ígéri, hogy “akármilyen bogár jön ide be, én megölöm!” :S

  • A legtöbb ember sajnos szarik rá, védett e valami, vagy sem. Nálunk az utcában például, az egyik öregasszony, évente megrendezi azt az eseményt, amikor partvis nyéllel, leveri a fecske fészkeket, ami ha jól tudom, már régóta tilos.

   Én egyedül a legyet és a szúnyogot szoktam agyoncsapni, de már azok se okoznak problémát, mióta mindenhol fel lett szerelve a szúnyogháló a lakásban. Pókok mondjuk így is előfordulnak néha, de azt meg nem bántom. Ha nincs tél, és elérem, egy zsebkendővel elkapom, kidobom őket.

   • “A legtöbb ember sajnos szarik rá, védett e valami, vagy sem. Nálunk az utcában például, az egyik öregasszony, évente megrendezi azt az eseményt, amikor partvis nyéllel, leveri a fecske fészkeket, ami ha jól tudom, már régóta tilos.”

    Egyrészt ja, mivel már egy ideje védett állat, ezért ez konkrétan kimeríti a természetkárosítás fogalmát, főleg abban az esetben, ha nem elkerülhetetlen a dolog (mit tudom én, mondjuk épp bontják az egész házat és ezért nem maradhatnak a fészkek sem) és pusztán csak azért veri le, mert “ne szarjanak ide”, vagy valami hasonló személyes okból, amit amúgy nagy valószínűséggel máshogy is meg lehetne oldani. Egyébként épp a nyáron olvastam, hogy valami pali arra ment le a balatoni nyaralójába, hogy közben a fecskék fészket építettek az eresz alá. Ő persze mindet leverte, de peche volt, mert valami társasházban csinálta és a házszomszédja meg pont természetszerető volt. XD Először csak az történt, hogy a gyerekei megtalálták a levert fészkeket, meg az abból kiugráló fiókákat, bár volt, amelyik már nem a kertben verdesett, hanem a vízben fuldoklott. Ezután jóhiszeműen bekopogtak a palihoz, hogy biztos nem is tudja, hogy “leesett a fészek”. A dolog ott kezdett gyanús lenni, hogy nem nyitott nekik ajtót, akkor sem, amikor már a szülővel együtt próbálták kihívni a lakásból, miközben tudták, hogy otthon van. Erre fel a nő kihívta a helyi nemzet parkosokat, vagy kiket, majd miután ők megállapították a természetkárosítást, hívták a rendőröket is. Persze nem került sittre, vagy ilyesmi, de ha jól rémlik, valami 200.000 Ft körüli bírság minimum kijött neki a végére, mivel fiókánként számolták az eszmei értéket. (Ez az egész sztori értelmesebb lenne, ha meglenne még, de nem cikk volt, hanem Facebookon írta valaki.) Most erre persze lehetne mondani, hogy túlbuzgó fasz volt, aki ráhívott minden lehetséges szervet, de ha a faszi mondjuk nem magánakciózik, hanem előtte konzultál mondjuk egy hozzáértővel, lehet, hogy találtak volna valami megoldást, ami nem ide vezet. Slusszpoén, hogy a nemzeti parkos szerint pár napra voltak a fiókák a kirepüléstől, szóval elég lett volna picit várnia az ürgének.

    “Én egyedül a legyet és a szúnyogot szoktam agyoncsapni, de már azok se okoznak problémát, mióta mindenhol fel lett szerelve a szúnyogháló a lakásban. Pókok mondjuk így is előfordulnak néha, de azt meg nem bántom. Ha nincs tél, és elérem, egy zsebkendővel elkapom, kidobom őket.”

    Azokat persze én is, szóval nem úgy kell azért elképzelni, hogy én soha, semmilyen körülmények között nem ölök meg semmilyen rovart. 😀 De ha tudom róla, hogy amúgy nem akar bántani és kintről került be, akkor én is inkább kirakom általában. 🙂 Plusz ahogy írod, a szúnyogháló a legjobb megoldás, és akkor 90%-ban semmi nem jön be a házba.

   • Tudtommal még az üres fecske fészkeket sem szabad leverni. Amúgy valamiért az idős nénik elég gyakran ilyen öntörvényűek. Kedvenceim azok, akik miatt nem lehet kivágni egy fát, mert azt még ők ültették gyerekkorukban. Az persze nem érdekli, hogy bármelyik vihar a házára, vagy épp más házára döntheti, mert már kikorhadt a belseje.

   • “Tudtommal még az üres fecske fészkeket sem szabad leverni.”

    Ez így van, ha jól tudom, azért nem, mert évekig használják a madarak ugyanazt a fészket. Viszont a fenti sztoriban az ürge még inkább rácseszett, hiszen benne voltak még a röpképtelen fiókák, ami súlyosbította a büntetést.

    “Amúgy valamiért az idős nénik elég gyakran ilyen öntörvényűek. Kedvenceim azok, akik miatt nem lehet kivágni egy fát, mert azt még ők ültették gyerekkorukban. Az persze nem érdekli, hogy bármelyik vihar a házára, vagy épp más házára döntheti, mert már kikorhadt a belseje.”

    Na igen, ez meg már a másik véglet. Ha olyan helyen van a fa, ahol embert, vagy házat, ilyesmit veszélyeztet, akkor én is azt mondom, inkább vágják ki.

    “Idős nénis sztoriból” nekem még gyerekkoromból van egy, amikor odajön a néni a kertben, kedvesen megkérdezi, hogy mit nézek a diófája alsó levelén, mire mutatom neki, hogy fátyolkapetéket, mire ő: “JUUUJ, NEM, AZ PÓK!” és elkezdte őket az ujjával szétnyomkodni. Na most itt több hülyeség is volt:

    1. A fátyolkapete így néz ki: http://www.blackgold.bz/wp-content/uploads/2012/05/lacewing-eggs.jpg

    Mivel ez is selyemszálon van, a nő valszeg ezért gondolt automatikusan pókra, de attól ez még nem az. Ráadásul pók így nem rak petéket, általában ők egyetlen “csomagba” nyomják az összeset és azt tekerik körbe hálóval jó vastagon, nem így “szálanként” rakják. Nem mondom, hogy ő is legyen hobbi biológus, de legalább azokat nem ártana felismernie, amiktől elvileg ennyire parázik. 😀

    2. Magával (pontosabban a kertjével/fájával) baszott ki, ugyanis ezek levéltetveket esznek és az sem véletlen, hogy általában mindig valamilyen “tetves” növényre petéznek, pont ezért.

    3. Ha pók is lett volna, az min változtat? A fa méterekre volt a háztól, a pók pedig híresen jó abban, hogy mindent megeszik, amit el tud kapni, szóval ebből a szempontból szintén hasznos a kertész számára. Persze lehet, hogy pont kifogtam egy arachnofóbiás nyugdíjast… XD

 3. Nálam egyetlen állat van, aminek pusztulnia kell, az pedig a darázs (minden faja és fajtája).

  • Én azt is inkább óvatosan elhajtom, pedig tudom, hogy nem épp a leghasznosabb rovar.

   • Ez egyébként nem teljesen igaz, bár valóban úgy terjed az emberek között, hogy míg a méh hasznos, megporzó, stb., addig a darázs a “gonosz tesója”, ami semmilyen hasznot nem hajt, de a darazsak ragadozók, tehát amíg a méh mondjuk virágokat poroz, addig ezek meg ritkítják a többi rovart, ergo, hasonló az életmódjuk, mint a pókoknak. (Sőt, talán még hatásosabb is, mivel a pókok legtöbbje megszövi a hálót, aztán várja, hogy mi repül bele, míg a darázs aktívan vadászik.) Ha jól emlékszem, Pesten van kiírva az állatkertben, hogy egy fészeknyi darázs több káros rovart pusztít el, mint egy fészeknyi énekesmadár. És akkor ezek még csak a társas darazsak, de ott vannak mellettük a magányos, 1-1 rovarra specializálódott társaik, mint pl. a fürkészdarazsak, amik többek között hernyókba petéznek, a lárváik pedig azokat falják fel és mivel a hernyók meg ugye növényeket esznek általában, ezért ezzel szintén hasznot hajtanak. 🙂 Úgyhogy szerintem ez “a darázs káros” tévhit valahonnan onnan jöhet, hogy a méhhez képest az, mivel ő nem csinál mézet, nem poroz virágot, stb., emiatt “emberi szempontból” valóban nem annyira tűnik hasznosnak, szóval ez inkább ilyen sarkítás szerintem. (Oké, persze hogy Fomára is reagáljak, ettől függetlenül ha berepül és nem tudom kihajtani, végül megölöm, de csak mert félek tőle, hogy esetleg megszúr. XD)

 4. Évekkel ezelőtt mintha már láttam volna ezt a videót, de az újranézéskor is ugyanúgy dőltem a röhögéstől. Amúgy az anyám is ugyanilyen pánikrohamot nyom le mint a csávó, mikor meglát egy poloskát a szobában attól félve, hogy bebüdösít mindent. Én amúgy általában nem parázok a bogaraktól repült már be hozzám kisujj méretű éjjeli lepkék és sáskák is. Formahoz hasonlóan egyedül a darazsaktól fosok, de azoktól rendesen.

  • Nekem egyik exem volt olyan, hogy irtózott minden rovartól, elsősorban a pókoktól. Ha meglátott egyet valahol, kirohant, és addig nem volt hajlandó be menni, amíg valaki le nem nyomta, vagy ki nem dobta.

 5. LOL! Azt olvastam h narkós nigga. XD

 6. Mondjuk a viselkedése alapján akár az is lehetne 🙂

 7. Yuriko-chan Says:

  Magic wipe. XD Szegény bogár, én sajnálom. Végig kellett hallgatnia ezt a bullshitet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: