A nagy átalakítás

Mostanra bizonyára már mindenki észrevette, hogy a blogon komoly változások mentek végbe, és a wapanese kategória, eltűnt a blogokról, a benne lévő bejegyzésekkel együtt.

Mielőtt azonban valaki félreértené, nem, nem arról van szó, hogy egyesek fenyegetőzéseitől megijedtem volna (eddig se volt szokásom), hanem egy teljesen más, ennél sokkal prózaibb ok vezetett ide.

Mikor 2011 végén úgy döntöttem, hogy többé nem írok ilyen témájú bejegyzéseket, azt azért tettem, mert belefásultam, és rájöttem, hogy jobban szeretném, ha nem ezért járnának ide az emberek, hanem inkább az értelmes hangvételű bejegyzéseimért, kritikáimért. Utána többször is felmerült bennem a gondolat, hogy lehet teljesen új blogot kéne nyitnom, vagy legalábbis a troll bejegyzéseimet törölni. Egyetlen ok miatt nem tettem ezt meg, a kommentek miatt, amiket alkalomadtán, szerettem visszaolvasni.

Néhányan céloztak rá, és valahol legbelül én magam is éreztem, hogy nem kellett volna már ezt ennyi év után újrakezdeni, de megint az történt, hogy nem bírtam megállni, és mikor láttam, hogy pörögnek a kommentek, egy ideig örültem neki. Viszont, talán pont ez kellett ahhoz, hogy rájöjjek, hogy ideje végre rendet tennem a blogon, még ha ez azzal is jár, hogy sok minden el fog veszni.

Ahhoz tudnám ezt hasonlítani, mint amikor az ember, évekig dohányzik, aztán sikerül végre letennie, de ott marad az asztalon a doboz cigi, a gyújtó, és a hamutál, benne az elnyomott csikkekkel. Aztán az ember, évekkel később, egyszer csak megint elgyengül, és újra rágyújt, majd nem sokkal később rájön, hogy hülyeséget csinál, és inkább jobb, ha végleg megszabadul tőle.

Mielőtt blogolni kezdtem volna, évekig egy anime fan oldalt vezettem, amire pont azért gondolok vissza a mai napig szívesen, mert rengeteg időt és munkát fektettem abba, hogy olyan minőségű cikkeket írjak, ami tetszik az embereknek. Szeretném, ha a blogom is ilyen lenne, amit szerintem az elmúlt 2-3 évben, sikerült is elérnem. Viszont ahhoz, hogy ez teljes legyen, egyszerűen van amitől meg kell szabadulnom, akármennyi szép emlék is fűz hozzá.

Remélem, hogy az olvasóim többsége, megérti a döntésemet, és ezután is olvasni fog.

Reklámok

47 hozzászólás to “A nagy átalakítás”

 1. Én azért komolyan sajnálom. Élvezet volt a cikkeket olvasni, hát még a kommenteket…

  • Figyelj, elhiszem, de ezt egyszerűen muszáj volt meglépnem. Most a legutóbbi után, ismét szembesültem vele, hogy anno miért is hagytam én ezt abba. Azért (és ezt most senki se vegye magára) mert már nem esett jól azt látni, hogy Mónika Show megy a blogon. Én pedig nem ezt szeretném.

   Én azt szeretném, hogy ha valaki idejön, értelmes kritikákat, bejegyzéseket olvasson, és e mellett a trollkodás, az nem igazán fér meg. Amúgy is untam már, hogy mindig ezek miatt kellett utólag magyarázkodni.

 2. Azért a Kallerka ellen “háború” nemcsak weaboo trollkodás volt, hanem hiszem, hogy valahol közérdekű felhívás is, mivel gyakorlatilag egy időzített bomba a csávó, és ki tudja, mikor kattan be durván… Szerintem minél többen tudnak a viselt dolgairól, annál jobb. Ha a többi weaboo shitet le is szeded, oké, azt megértem, de a Kallerkás postok eltüntetésével nem értek egyet. Persze ez a Te blogod Peter, és természetesen ezután is olvasni foglak.

  • Valahol tény ez is, de erre most azt tudom mondani, hogy csinálja az, akinek még van ehhez kedve, és érez magában kellő elszántságot. (Mondjuk ott vannak az illib cosplayerek.) Én a magam részéről, már nem akarok ilyen emberekkel foglalkozni, akármilyen extrém is a figura.

 3. Kíváncsian várom az új posztokat. 🙂 Azért kicsit sajnálom, hogy törölted a wapanese kategóriát.

  • Tudtam, hogy sokan fogják majd hiányolni, valahol én is, de az a helyzet, hogy ez már nem illik a blog jelenlegi profiljához. Évek óta anime, és videojáték kritikákról szól a blog, amit időnként feldobok egy-egy film kritikával, vagy élet random dolgaival foglalkozó bejegyzésekkel. Szeretném is magam ehhez tartani. =)

 4. Kicsit sajnálom, ugyanakkor teljesen érthető okokat hoztál fel a megszüntetés mellett, amiket teljességgel megértek, hiszen a blogod már másfajta bejegyzésekre fókuszál és nem akarsz a régi dolgokhoz visszatérni. Én mindenesetre jókat röhögtem rajtuk, ugyanakkor várom az új más témájú posztokat is. 🙂

 5. Akkor én is mesélek kicsit. XD Amikor anno Aoin először találkoztunk, akkor még eléggé a kötözködős/trollkodós stílust nyomattad ott is és bevallom, eleinte csak azért kezdtem feljárni a blogodra, hogy “ha elkezd itt is beszólogatni, esetleg nekem, vagy az Aoinak is szentel egy bejegyzést, akkor majd én is beírok…” ^^” XD (Ez szerencsére nem történt meg, bár emlékszem, hogy amikor épp az Aois vitánk ment, volt, aki itt rákérdezett nálad, hogy “arról a Titkosról nem lesz írás?”, de aztán mondtad, hogy azt azért “ki kell érdemelni”, a “nem értünk egyet” még kevés ehhez, kell minimum egy ilyen Ricsi-sensei szint… XD) Szóval ebből az egészből azt akarom kihozni, hogy igazából az “első érában” még nem igazán csíptem a blogod, nem is sokat postoltam ide, mert a bejegyzések 90%-a tényleg ilyen “kössünk bele a fandomba/kössünk bele valakibe” szöveg volt. Persze nem mondom, hogy ezek között nem akadt olyan, aki “rászolgált”, de a legtöbbet inkább éreztem erőltetettnek, vagy egyfajta “bosszúnak”, a részedről, mintha a fandom valaha megbántott volna és így “írnád ki” magadból.

  Egy idő után azonban elindult a blog a szerintem “normálisabb irányba”, egyrészt megjelentek az általad is említett gamer/film/anime kritikák (utóbbiak révén kiderült, hogy nem minden anime az ördögtől való, mert az ezt megelőző bejegyzéseid alapján kissé úgy jöhetett le az embereknek, mintha ezt vallanád… XD), így már nekem is nagyobb kedvem lett írogatni ide, mert úgymond végre megláttam “a troll mögött az embert”. XD Másrészt ha később még írtál is valami egyéb kritikát a fandomról (pl. hogy az Animax megszűnése és az undergroundba való visszatérése után mi lesz a fandomból), az már egy jóval értelmesebb, összeszedettebb és kevésbé kötözködő formában íródott, amivel így már nekem sem volt semmi gondom. Illetve azt is el tudom képzelni, hogy egyre fárasztóbb/kellemetlenebb volt számodra, amikor valaki ráakadt ilyen öt évvel korábban írt bejegyzéseidre (amik már vagy nem is voltak aktuálisak, vagy csak te nem kívántál már többet foglalkozni a témával) és elindított egy “n00b war”-t, esetleg meghívva a hasonló IQ szinttel rendelkező haverjait is. (Igen, mindenkinek egyből a Kaller ugrik be, de nem ő volt az egyetlen ilyen az évek során… XD)

  Szóval lehet, hogy ezzel én itt a kisebbségben leszek, de én speciel örülök, hogy ezt meglépted, természetesen maradok továbbra is az olvasóid között. 🙂

  Ugyanakkor ott van még a Kaller-sztori, ami alól nem vonhatom ki magam, hiszen kis túlzással annyi postot nyomtam róla, mint mások összesen, szóval abban a “Mónika Show”-ban vastagon benne voltam én is. ^^” XD Bevallom, egyfelől őt tényleg élveztem oltani, hiszen nem arról volt szó, hogy “itt egy hülye otaku, aki baromságokat csinál/beszél”, hanem annál sokkal többről: egy anyagilag jól eleresztett, tudatosan szemétkedő hülyéről, akinek nincs szégyenérzete és szinte naponta okádja magából az újabb marhaságokat, miközben valami álomvilágban él. XD Ez a “mix” így együtt számomra is túl csábító volt és bár Zolihoz hasonlóan én is sajnálom egy kicsit, hogy a róla szóló postokat is törölted végül (mert így “bezárt a játszótér”… XD), viszont ugyanakkor másfelől megértem, mert miközben jól oltogattam a gyereket, közben azért nem egyszer átvillant az agyamon, hogy “de vajon mikor lesz ennek vége?” Kaller ugyanis non-stop nyomatja a marhaságait, amikre pedig mi itt szinte non-stop reagáltunk is, szóval kis túlzással lehet, hogy ez valami “100 éves háború” lett volna. ^^” Szóval egyfelől ez volt az első ilyen “kötözködő jellegű” post, amit azért sajnálni fogok kicsit, mert bevallom, nem ritkán teli szájjal röhögtem azon, amiket itt összeírtunk róla, ugyanakkor egyszer valóban ennek is véget kell vetni, mert amilyen ütemben haladtunk, végül az 1000. postot is elértük volna a bejegyzés alatt igen hamar… XDDD

  Na, szóval 1-2 momentum azért még nekem is hiányozni fog a Wapanese kategóriából, de összességében örülök, hogy meglépted ezt, mert ahogy te is írod, azok a régi bejegyzések már nem igazán a mostani énedet, illetve a blog mostani stílusát tükrözték. Csak akkor a dohányzós példádnál maradva most már tényleg légy majd erős és ne vegyél “újabb dobozzal”. 😀 (Plusz picit reménykedek, hogy ha ezekre már nem kell plusz energiát fordítanod, akkor több animés/filmes/gamer bejegyzés lesz majd. 😀 )

  • Na igen, mikor néhanapján rátalálok egy-egy régebbi hozzászólásomra, amit Pati, valamilyen megmagyarázhatatlan okból nem törölt, legszívesebben már én magam törölném ki. =)

   Aoiról egyszer írtam, de akkor is azért, mert Pati egy amúgy viszonylag oltásszegény eszmecserét, azzal az azóta legendássá vált szöveggel törölt, hogy mi “tárhelyet pocsékolunk”. =D Amúgy pont annál a bejegyzésnél jött elő ez a “ki kell ám érdemelni” szöveg, amit említettél. Bár arra már nem emlékszek, hogy azt a “miért nem teszed ki Titkost?” pontosan ki kérdezte? Lehet, már nem is jár erre az illető. =)

   “mintha a fandom valaha megbántott volna és így “írnád ki” magadból” -> Részben amúgy erről volt szó, hogy addigra tele lett a hócipőm, a fandom hülyeségeivel, (ami persze ilyen Usteamek, Mufurcok, vérfanok után, nem is volt csoda) és egyszerűen muszáj volt kiírnom magamból, minden sérelmemet. Illetve ezzel, szerettem volna, az emberi hülyeséggel szemben is egyfajta szélmalom harcot vívni.

   Más téma, hogy ezt nem lehet a végtelenségig csinálni, és egy idő után, megcsömörlik tőle az ember. Ezt én magam is éreztem, és nem véletlen, hogy 2011 körül, az utolsó otaku basztatós bejegyzéseket már csak azért írtam meg, mert a blogon volt egy réteg, akik ezt várták tőlem.

   Még emlékszem is, hogy pont te írtad be azt az egyik ilyen bejegyzés alá, az említett rétegnek, hogy: “Azért tök jó, hogy ha Péter, nem csinálja magától a balhét, akkor egyesek ezt külön kérik, sőt mi több, követelik tőle.”

   “Csak akkor a dohányzós példádnál maradva most már tényleg légy majd erős és ne vegyél “újabb dobozzal”.” -> Olyan már biztos nem lesz. =)

   • “Aoiról egyszer írtam, de akkor is azért, mert Pati egy amúgy viszonylag oltásszegény eszmecserét, azzal az azóta legendássá vált szöveggel törölt, hogy mi “tárhelyet pocsékolunk”. =D”

    Na igen, de az meg jogos volt, ha jól emlékszem, ott én sem értettem, hogy mire fel “zárta rövidre” Pati a beszélgetésünket. (Vagyis dehogynem: előjött belőle a “déli amcsi sheriff”, hogy “az én városomban ugyan nem lesz balhé!”, csak éppen ez ettől még egy elég szánalmas húzás volt tőle, hogy azért törölget, mert neki épp nem tetszik a beszélgetés.) Persze azóta már ennél cifrább megnyilvánulásai is voltak (lásd: “nostalgiafaggottry!”), csak az elején ez még újdonság volt számomra is, hogy ilyen lazán visszaél a moderátori hatalmával, ha úgy tartja úri kedve… XD

    “Amúgy pont annál a bejegyzésnél jött elő ez a “ki kell ám érdemelni” szöveg, amit említettél. Bár arra már nem emlékszek, hogy azt a “miért nem teszed ki Titkost?” pontosan ki kérdezte? Lehet, már nem is jár erre az illető. =)”

    Lehet, meg így utólag már nem is fontos. 🙂

    “Részben amúgy erről volt szó, hogy addigra tele lett a hócipőm, a fandom hülyeségeivel, (ami persze ilyen Usteamek, Mufurcok, vérfanok után, nem is volt csoda) és egyszerűen muszáj volt kiírnom magamból, minden sérelmemet. Illetve ezzel, szerettem volna, az emberi hülyeséggel szemben is egyfajta szélmalom harcot vívni.”

    De akkor legalább úgymond “működött az önterápia”, hiszen pár évig nyomtad, majd ahogy kiszállt belőled a méreg, te is láttad, hogy most már azért elég lesz ebből a stílusból. 🙂 Annyiban mindenesetre az én lelkiállapotom szempontjából is hasznos volt a dolog, ahogy akiket máshol “nem volt szabad a szájunkra venni”, azokat itt legalább “kioszthattuk” magunk között, szal pl. Muffin tőlem is kapott rendesen, de az ő esetében nálam is arról volt szó, hogy úgy éreztem, hogy “10 évnyi szopatás után ennyi jár nekem!” XDDD

    “Más téma, hogy ezt nem lehet a végtelenségig csinálni, és egy idő után, megcsömörlik tőle az ember. Ezt én magam is éreztem, és nem véletlen, hogy 2011 körül, az utolsó otaku basztatós bejegyzéseket már csak azért írtam meg, mert a blogon volt egy réteg, akik ezt várták tőlem.

    Még emlékszem is, hogy pont te írtad be azt az egyik ilyen bejegyzés alá, az említett rétegnek, hogy: “Azért tök jó, hogy ha Péter, nem csinálja magától a balhét, akkor egyesek ezt külön kérik, sőt mi több, követelik tőle.””

    Igen, most, hogy mondod, erre én is emlékszem és ott nem csak arról volt szó, hogy nem támogattam, ha olyan stílusú postokat írsz, hanem arról is, hogy témától függetlenül már régen rossz szerintem, ha egy bloggernek/vloggernek/mangakának/stb. a fanok diktálnak és mindig azt kell csinálnia, amit épp “megrendelnek” tőle. Ha jól emlékszem, egy csomó ilyen “alkalmi vendéged” akkoriban el is pártolt a blogtól, amikor írtad, hogy az lesz az utolsó ilyen nagy lélegzetvételű kollektív fikázás, mivel sokan csak a “kenyér és cirkusz” miatt járogattak ide. Illetve még az aggasztott akkoriban picit, hogy több blogger szó szerint copy + paste módon átvette a te stílusodat és úgy voltak vele, hogy “na, ha úgy leszek népszerű anime-blogger, hogy jól leosztom hol a népszerű sorozatokat, hol meg a fandomot, akkor ezen ne múljék!” Szerencsére azért nem lettek túl sokan, de volt 1-2 emlékezetes arc köztük is, pl. Palacsinta, aki többször is linkelte ide az animés bejegyzéseit, mintha legalábbis a főnöke lennél és neked kéne “jóváhagynod” az írásait, majd amikor már a vége felé te mondtad, hogy szerinted is túlzásba viszi (pl. a Kill la Kill-es írásánál), akkor először sértődötten elkezdett “visszatámadni”, majd pedig azt követően nem jött ide soha többé, mert “csalódott mesterében”. XD Szóval ennek az utólagos törlésnek annyi értelme is volt még, hogy nem csak a postjaidat esetleg 5-10 évvel később megtaláló, kiakadt weabookkal nem kell többé harcolnod, hanem talán annak is elejét vetted ezzel, hogy tovább szaporodjanak a “régi-Péter klónok”. XD

    “Olyan már biztos nem lesz. =)”

    🙂

   • Igazából az első év volt az, amíg még tényleg jól esett ezt csinálni, utána már csak rajongói felkérésre folytattam a showt. Csak aztán rájöttem, hogy egyrészt, ennek úgy semmi értelme, ha már én magam se élvezem. Másrészt, akik az értelmes hangvételű kritikákért jöttek ide, azokat egyre inkább zavarta.

    Palacsintánál meg azt nem értettem, hogy az addig oké, hogy megtetszettek neki, a régi troll bejegyzéseim, és aztán kitalálta, hogy nála is lesznek ilyenek. Viszont közben, valahogy nem vette azt észre, hogy azok a bejegyzések, ilyen 2009 magasságában íródtak? Mármint most mi értelme van 5 évvel később, 2014-ben, egy olyan trollkodós bejegyzést lemásolni, ami az épp akkor aktuális, 2008-2009-es állapotokhoz lett igazítva, és amik azóta, már rég nem aktuálisak?

    Más téma, hogy ezt az “Old Pete style”-t, próbálta ám átvenni a sima animés kritikáinál is, ami még hagyján, csak hogy ő ezt, megpróbálta “tovább fejleszteni”, és itt kezdődött az igazi probléma, ami az említett KLK cikkben csúcsosodtak ki. Ott tényleg az volt, hogy a beszólogatás ugyan ott volt, de a saját vélemény, tartalom, az hiányzott belőle. Emellett nem egy tárgyi tévedés is tarkította. Ráadásul, úgy próbált rátenni még egy lapáttal, hogy elment odáig, amikor már szándékosan beleköltött, csúsztatott annak érdekében, hogy így “még nagyobbat szóljon” a kritika.

 6. Amadeus Fiddlerose Says:

  Én szerettem a wapanese-bejegyzéseidet. Jó néha mások devianciáin élcelődni, mert olyankor az ember némileg feledi a sajátjait. 😀 De tényleg, a Yellowblight például legendás, és az egyik első bejegyzés volt, amit ezen a blogon olvastam. Hm. Most, hogy egy hosszabb szünet után visszatértem, és most már ahhoz is van bátorságom, hogy kommenteljek, továbbra is fogom követni ezt a blogot, mert a wapanese kategória nélkül is értékes és szimpatikus.

  • Na azt se tegnap írtam már. =) Egyébként én azzal, valahogy mindig úgy voltam, hogy az elődjéhez, az Anime Sucks-hoz képest, jóval gyengébbre sikerült. Ami jórészt annak tudható be, hogy igazából, érdemben, már nem sokat tudott hozzátenni a témához.

 7. Picit én is sajnálom, hogy eltűntek ezek a bejegyzések. Sokszor könnyesre röhögtem magam rajtuk, főleg a Cosfailes posztoknál. Amúgy teljesen el lehet fogadni mindezt, hisz telnek-múlnak az évek, s az ember a harmadik X fele megkomolyodik(tuti rosszul gondolom ezt az egészet, nem vagyok egy Turi Tamás vagy egy Bartos :D)

 8. A nagy perről ugye azért még fogsz írni? 😀

 9. Legfeljebb Kafka peréről lehet írni. 🙂

 10. Kár. 😦 Az Anime Sucks bejegyzéssel találtam ide és azóta rendszeres olvasód vagyok. Törlés helyett jobb lett volna ha jelszóval levédeted a wapanes írásokat de te tudod. Nekem hiányozni fognak a csípős beszólásaid és a felpaprikázott otakuk hisztizése. Néha jó volt ezeket visszaolvasni. 😦

  • Lehetett volna azt is, meg mást is, de én konkrétan meg akartam ezektől szabadulni.

   Egyébként elképesztő, hogy mióta töröltem a wapanese kategóriát, azóta napi szinten keresik vissza az emberek webarchiveból… Egyszerűen nehezemre esik azt elhinni, hogy 2015-ben, még mindig ekkora igény van, 5-6 évvel ezelőtt íródott, azóta rég aktualitásukat vesztett troll bejegyzésekre. =/

   • Ezek az alkotásaid örökbecsű művek. 🙂 Ez olyan, mint a kedvenc sorozat/film, amit az ember időnként újra elővenne, kicsit nosztalgiázni, kicsit újra felfedezni, a rég ismert poénokon újra röhögni, vagy épp a műsorral együtt idézni.

 11. Hallottátok a nagy hírt? Kallerka úgynézki feladta a harcot és törölte az egész AniMániát! XD

  • Mióta töröltem a wapanese kategóriát, felé se néztem, mert a körmöm alatt a piszok jobban érdekelt, mint hogy ennek a gyereknek a hülyeségeit olvasgassam. Mindenesetre ezt azért elolvastam, illetve a többit, amit ez kapcsán találtam.

   Két dolog:

   1; Mit ne mondjak, elég gyorsan feladta. Ahhoz képest, hogy ő itt konkurencia háborúról beszélt, meg arról, hogy saját cont fog szervezni, alig több mint egy évet élt meg a facebook csoportja. Persze nyilván nem volt ezeknek semmi realitás alapjuk, de azért vicces látni, milyen hamar kifújt az egész. =)

   2; Vasutas barátunk, még “halálában” is hozza a formáját. Kapásból hazudott, mikor azt mondta, hogy azért hagyta abba, mert elege lett abból, hogy senki sem ismeri el, és hogy folyton cseszegetik. A valóság ellenben az, hogy (ha jól vettem ki) az történt, hogy a legutóbbi Enjinek szánt zenés videója után, szokás szerint kapta a dislike áradatot, és a negatív megjegyzéseket, amiket ő, jó szokásához híven törölgetett.

   A probléma ott kezdődött, mikor az Ani-Mánia életében először és egyben utoljára, megjelent a “címzett”, maga Enji Night, és nem épp elismerően reagált, Vasutas barátunk “ajándékára”. Na most ez vélhetően, úgy szíven ütötte szerencsétlent, mint ha mondjuk Kishimoto, felhívta volna anno Ricsi-senseit, amolyan “ne legyél már ennyire hülye!” címen.

   Először próbált hebegni, habogni valamit, de annyira gáz volt a szitu, hogy ő is látta, hogy ebből már nem tudja magát kimosni, akármit is csinál. Ezért inkább törölte az egészet “Ha már a királynőm is csalódott bennem, akkor hát nincs miért harcolnom!” alapon.

   Külön vicc, hogy mindezek után, hogy így beégett, még van pofája kufárkodni, és pénzért árulni, az elcseszett facebook csoportját, melyet addig is pénzért futtatott, hogy népszerűnek tűnjön. Epic Fail.

  • Nem láttam (igazából ha valaki külön nem szól, hogy épp mi van vele, én is mindig elfelejtem nézni, mert vagy nem érdekel annyira, vagy ritkán üti meg azt a kreténségi szintet, hogy valóban vicces legyen és legtöbbször inkább csak szánalmas XD), de ez mega-égő. Azt csodálom egyébként, hogy ilyen sokáig tartott, mire valamelyik “álomlánya” visszajelzett neki, hogy ezt finoman szólva kurvára nem kéne csinálnia. 😀 A többi meg a szokásos Kaller-féle hülyeség, pl. hogy eladná a semmirevaló szar Facebook oldalát százezrekért, röhög a vakbelem… XD Kb. úgy vagyok vele, mint Ricz: adnék érte tíz forintot, de csak hogy utána véglegesen megsemmisíthessem. 😀 XDDD

   Viszont én szkeptikus vagyok: az ilyen figyelemkurvák sosem állnak le és tuti, hogy nem ez volt a dolog vége. Persze ha leszáll az egész anime-con-cosplay triumvirátusról és a továbbiakban mondjuk csak “álkomcsi” politizálós postokat fog facepalm-minőségben tálalni a nagyérdeműnek, akkor onnantól engem ugyan nem izgat, hogy mit csinál, de az a baj, hogy már olyan mélyre merült ebben a szubkultban, hogy szerintem ettől még nem fog véglegesen leszállni “rólunk” sem. Pl. hiába törölte az Ani-Mánia oldalt, a Vörös Gáboros oldalán most is a legfrissebb post egy “módosított” Enji Night fanvideó. Nem tudom, miket szedett ki belőle (én azt a szart még egyszer végig nem nézem… XD), de tök logikus, hogy miután maga az érintett is közli vele, hogy elég ebből a szarságból, mi sem természetesebb, mint hogy ÚJRA kipostolja és még meg is nevezi a postban Enjit, hogy kifejezetten neki készült. 😀 Hiába na, egy hardcore stalkertől semmi nem ment meg, csak a rendőrségi feljelentés. 😀 Ja és persze szerinte Enji Night még mindig a “barátja”. 😀

   Úgyhogy ehhez (meg amit már Péter itt fentebb leírt) még csak annyit írnék így a végére, hogy emlékeztek, amikor a róla szóló itteni bejegyzés alatt Surci azt pedzegette, hogy az ötlet még nem is lett volna hülyeség (mármint, hogy conokra menjen ki tudósítani, meg cosplayerekkel interjút készíteni, stb.), csak pont Kallerka túlzott pinamániája, illetve hozzá nem értése cseszte el az egészet? Nos, ez az Illib csapatnak is eszébe jutott, össze is foglalták egy képben, hogy mi lett volna Vöri “házi feladata”, ha komolyan akarja csinálni ezt az egészet. Csak hát ehhez egyrészt jóval több munka kellene, mint az a random fröcsögés, amit eddig művelt, másrészt szükséges lenne az egész fandom/szubkult ismerete, amiben szintén nem volt igazán otthon, hogy szépen fogalmazzak.

   A végére pedig még két jó kép! 😀 AZZAL A FEJJEL! 😀 Priceless! 😀 XDDDD Az oldaláért ugyan max tíz forintot adnék, ellenben egy ilyen figuráért akár több ezer/tízezer forintról is beszélhetünk… 😀 XDDDDDDDDDDD

   • “Azt csodálom egyébként, hogy ilyen sokáig tartott, mire valamelyik “álomlánya” visszajelzett neki, hogy ezt finoman szólva kurvára nem kéne csinálnia.” -> Igazából volt már más is, aki beszólt neki. Nem sokkal a passiós videója után például Cassidy, Chibiusa cosplayét tette ki, majd az alatt, büszkén ecsetelte, hogy anno, mikor először ment conra még Tuxedo Masknak öltözve, akkor ő volt az egyik első CP-s csaj, aki interjút adott neki.

    Erre fel, nem sokkal később, megjött Cassidy, és közölte vele, hogy csak azért adott neki interjút, mert akkor még fogalma sem volt róla, hogy valójában mekkora egy félcédulás kretén. Szóval oltották már őt előtte is, csak még ezek a lányok úgymond “talonba” voltak neki, és ezért a sértéseik sem hatottak rá különösebben, addig Enji, a fő idol volt.

    Tudod, mint mikor egy háremben, tök mindegy, hogy mivel próbálkozik a többi csaj, a főszereplő srác, valójában csak az első, és egyetlennek tartogatja magát. Na ez hasonló ahhoz, csak itt a csajok, nem összejönni akartak vele, hanem épp lerázni. =)

    “Viszont én szkeptikus vagyok: az ilyen figyelemkurvák sosem állnak le és tuti, hogy nem ez volt a dolog vége.” -> Meglehet, hogy most csak pár hétre elvonult a tökeit nyaldosni, aztán megint kezdi majd elölről, de az már úgy önmagában, egy újabb fail lenne, ekkora égés után.

    “már olyan mélyre merült ebben a szubkultban” -> Pont az, hogy a Vasutas, valójában sose merült el ebben a szubkultúrába. Végig csak a felszínét karcolgatta.

    Eleve egy olyan emberről beszélünk, aki egy animét nem nézett végig, egy mangát nem olvasott el, és ha megkérdeznék tőle, még azt se tudná megmondani, hogy mi a különbség az OVA, és a TV sorozat között.

    A Vasutasnak, valójában annyi köze van az animékhez, hogy valamikor a ’90-es évek végén, látott pár részt a Sailor Moonból magyarul, de a nyakamat rá, hogy a történetét, már annak se tudná elmesélni, mert abból is csak annyi maradt meg neki, hogy arra verte ki életében először. (Gratulálok…)

    Ugyanígy, a fandomról is kb. hasonlóan “mély” ismeretekkel rendelkezik. Hisz 2015-ben, mikor lassan már anime sem lesz a Mondo conon, úgy beszél, mint ha még mindig 2007-et írnánk, és a PeCSás időket élnénk.

    Amúgy eszem ágában sincs védeni ezt a faszt, de kezdem úgy érezni, mint ha sokan túlmiszticizálnák, mint ha ő lenne itt az ultimate weeaboo, miközben valójában egy senki.

    A régi ősfanokról, és a bepörgött újakról, legalább az elmondható volt, hogy egyrészt ők tényleg animések voltak. Másrészt, nekik meg volt az a rossz tulajdonságuk, hogy ők köztünk éltek, tevékenykedtek. Szóval őket, ha akartad se nagyon tudtad elkerülni, mert ott tanyáztak a fórumokon, fanoldalakon, chateken, mindenfelé. Ráadásul, némelyiküknek meg volt az a skillje, mint például kedvenc Mufurcunknak, hogy ha nem jött a balhé magától, hát majd csinált egyet. Egyébként meg remek érzékkel találták meg azt a vékony mezsgyét, ahol még nem sértettek szabályzatot annyira, hogy büntetést kapjanak, de közben mégis sikerült, jól felbaszniuk a népet.

    Na most ehhez képest a Vasutast, mondhatni “biztonságos távolságból lehetett megfigyelni”, ahogy a saját kis szemétdombján kapirgál, kappankodik, és játssza az eszét. Ergo a Vasutas, saját magán kívül, senkinek sem ártott.

    Persze most lehetne azt mondani, hogy “de lejáratta az anime fandomot!” de könyörgöm, mivel? Azzal, hogy hülyeségeket irkált, a jelentéktelen facebook oldalára, amit a kutya sem nézett? Ugyan már… Azzal max magát tette röhejessé, nem a fandomot. A fandom, már jóval előtte le lett járatra, szét lett barmolva. A Vasutas ezen, még ha akart volna se tudott volna rontani. Ahhoz túl későn tűnt fel, és túl jelentéktelen volt.

    Mielőtt pedig valaki jönne a zaklatással, erről annyit, hogy igazából ez is kimerült annyiban, hogy türelmetlenkedett, hogy mikor adnak már neki interjút, meg néhány csajnál bepróbálkozott, mire elhajtották a francba. Ennyi, nem történt más, mint sima pofára esés.

    Még a női WC-ben fotózós akciója is inkább röhej volt, hisz gyakorlatilag azelőtt nyakon csípték és kibaszták, hogy egyáltalán bármi “érdekeset” fel tudott volna venni. A WC csészékkel meg ugyebár, nem sokra fog menni. =)

   • “Tudod, mint mikor egy háremben, tök mindegy, hogy mivel próbálkozik a többi csaj, a főszereplő srác, valójában csak az első, és egyetlennek tartogatja magát. Na ez hasonló ahhoz, csak itt a csajok, nem összejönni akartak vele, hanem épp lerázni. =)”

    Rulez! 😀 És tényleg! XD

    “Meglehet, hogy most csak pár hétre elvonult a tökeit nyaldosni, aztán megint kezdi majd elölről, de az már úgy önmagában, egy újabb fail lenne, ekkora égés után.”

    “tökeit nyaldosni…” XDDD

    “Pont az, hogy a Vasutas, valójában sose merült el ebben a szubkultúrába. Végig csak a felszínét karcolgatta.”

    Ez így igaz, meg az is, amiket utána írsz, úgyhogy pontosítanám, amit előtte írtam: elmerülés alatt arra gondoltam, hogy egyből a “főnökök” babérjaira kívánt törni. Neki ez az egész “előbb haver, majd ellenség a Mondo/Cosplay.hu” dolog arról akart szólni, hogy baromi rövid idő alatt baromi nagy “hírnévre” kívánt szert tenni. Megtehette volna, hogy mondjuk odamegy Addictsra, Aoira, Mondo fórumra (az még megvan amúgy? XD), illetve a manapság még népszerű magyar animés felületekre, de tudta, hogy ez alapján ÉVEKIG tartana neki a dolog, ráadásul közben kénytelen lenne kapcsolatokat kiépíteni. (Amik az eddigi hozzáállása alapján számára felesleges nyűgök, aki nem pénzt, hírnevet, vagy pinát ad neki, az jobb, ha békén is hagyja. XDDD) Ezért próbálta a “gyorsított” eljárást alkalmazni, meg amúgy is a “Facebooké a jövő”, ezért első körben rögtön a Mondoconosokhoz próbálta benyalni magát, különböző postolgatásokkal, meg azzal, hogy látszólag “cosplay szakértőnek”, illetve “mediaszemélyiségnek” adta ki magát. (Valszeg ő is arra számított, hogy talál a fandomban egy hasonszőrű nagyravágyó barmot, akinek meg attól csillan fel a szeme, hogy “hmm, egy rádiós-tévés, na, ez még jól jöhet majd!”) Amikor ez nem jött be, elővette a “B-tervet”: megpróbált azok szemében lenni a “hős forradalmár”, akiknek már így is tele volt a töke a Mondósokkal ezért, vagy azért. (Lásd pl. az összevont conjegy történetét, ott is hány fan köpködött rájuk emiatt, illetve találták ki sokan, hogy akkor majd “bojkottból” nem mennek el a conra.) Na, Vasutas ezeket próbálta megfogni, elvégre ha a “legjobbak csapata” nem kér belőled, megszervezheted a “legjobbak csapatának ellencsapatát”, ami ugye majdnem olyan jó… 😀 Mivel azonban egy seggel próbált két lovat megülni, egyre inkább nevetségessé vált mindenki előtt, mert rohadtul hiteltelen volt a fószer, plusz egyre furább kezdett lenni, hogy pl. a Cosplay.hu-t, illetve a Mondocont “illiberálisnak” és vállalhatatlannak tartja, miközben egyik fő “promó arcukat”, Enji Nightot pedig angyali imákkal dicsőíti. (Kissé mintha úgy lennél DC Comic ellenes, hogy közben falod a Superman/Batman képregényeket. 😀 ) Végül az egész baromsága kártyavárként esett szét és valóban, innentől egy olyan ember, akinek van minimális önkritikája, farkát behúzva kullogna el, hiszen minden szinten megsemmisült. Sajnos Vöri ennek az alaptulajdonságnak mindig is híján volt, így szerintem folytatni fogja, már csak azért is, amit Facebookon írt leköszönés gyanánt:

    “Vörös Gábor: Még élek. Én a Vasutas Víziót fogom elsősorban folytatni, amivel mindig is kellett volna. Politikával, gazdasággal, (magas)kultúrával (amibe az anime-cosplay nem tartozik bele) mert tényleg csak azzal érdemes foglalkozni, veletek meg nem igazán. Csak a pénzemet meg az időmet pocsékoltam az egész szubkultúrára.[…]”

    Na, az egy dolog, hogy ez úgy hangzik, mint egy “végső elköszönés”, de nem először lövi ő már el ezt a “túl jó vagyok nektek, szóval csá gyíkok, én leléptem!” dumát. Amikor a Mondós cosplayerekkel összeakasztotta a bajszát, akkor is előadott egy ilyen dumát, hogy bezzeg ő, aki “be akarta őket juttatni a rádióba”, aki időt és pénzt áldozott erre a fandomra, stb-stb. és hogy ehhez képest csak hátbaszúrást kapott tőlük. Aztán valamiért mégsem tűnt el a balfenéken, hanem még legalább egy évig, vagy kettőig nyomatta tovább ezt a “mérgezem az animés közösséget” mentalitását, plusz még JÓVAL ezután jöttek az Ausztrál izéi, a “Passiós” videója, stb. (Ja, az Ausztrália témánál is hogy előadta, hogy még az országot is elhagyja örökre, de nem volt olyan szerencsénk… 😀 ) Szóval bármennyire is tűnik úgy, hogy részéről vége a dolognak, erős a gyanúm, hogy ez megint csak egy “promója” a későbbi “nagy visszatérésének”. Illetve az utolsó mondatban van a lényeg: ő úgy érzi, hogy komoly pénzt és időt invesztált “belénk”. Na, pont erre gondolok, hogy “túl mélyre merült” már ahhoz, hogy ő hirtelen az egészet maga mögött hagyja. Persze én örülnék neki a legjobban, ha tévednék és tényleg eltűnne a bús picsába. 😀 Csak szerintem nem fog, mert érted, az is ÉVEKBE telt neki, hogy az animés szubkulton belül “kikutassa”, hogy kik a górék, kikhez kell törleszkedni, vagy épp kit kell megtámadni, ki kivel van, stb-stb. Baromi nagy meló lenne neki ezt az egészet a nulláról kezdeni és mondjuk a gamer szubkulton belül újrakezdeni. Így értettem az elmerülést, nem úgy, hogy ő tényleg “igazi fan” lett volna valaha, az valóban sosem volt. 😀

    “Amúgy eszem ágában sincs védeni ezt a faszt, de kezdem úgy érezni, mint ha sokan túlmiszticizálnák, mint ha ő lenne itt az ultimate weeaboo, miközben valójában egy senki.”

    Ennek a következő okai lehetnek véleményem szerint:

    1. Baromi jól hazudik. Egy komplett “imidzset” épített ki magának, hogy ő bizony egyszemélyben tévés, rádiós, kaller és animés. Ezzel frankón meg lehet vezetni bárkit, még én is bekajáltam az elején, hogy ő valami sztárügyvédekkel rendelkező “Mágnás Miska”. 😀 Persze ezt így utólag már eléggé szégyellem, de ha én megettem, egy kezdő fan nem fog sokat gondolkodni ezen, elsőre elhiszi. (Persze később rájön, hogy az egész csak kamu, de akkora már Kaller elérte a célját: egy újabb ember ismerte meg.)

    2. Rögtön a “forráshoz” ment. Facebookon “szivárgott be” a Mondósok/Cosplay.hu-sok közé, amiről elmondhatjuk, hogy manapság az egyik leglátogatottabb animés felület. (Megjegyzem, jól jelzi, hogy nem mondjuk animés oldalra, vagy fórumokra ment: a tényleges témát, vagyis a rajzfilmeket magasról leszarja ő, neki pina, “katona” és csillogás kell. :D) Azzal, hogy ott hol nyalt, hol meg balhézott, szintén elérte a célját: relatíve ismertté vált. Nem lett belőle “sztáranimés”, meg semmi ilyesmi, de legalább már a neve valamennyire bekerült a mostani fanok köztudatába. Kissé, mint egy Való Világ lakó: mindenki megveti, lenézi, de ha bárkitől megkérdezed, hogy mondjuk “ki az az Alekosz?”, akkor pár mondatot még az is fog tudni róla mondani neked, aki egy részt nem nézett soha abból a szarságból. Kaller dettó ugyanez.

    3. Az frissebb fanok számár valóban ő a “főellenség”. Nekünk anno volt Mufurctól kezdve elég sok “barom-fanunk” az elmúlt 10-15 év alatt, de aki mondjuk csak az Animax éra óta animézik, annak Kaller valóban egy “komoly ellenfélnek” tűnhet, hiszen egy ilyen kitartó, mindig a “tűz közelében” lévő figyelemkurvát szerintem pl. még Addictson is nehezen találna az illető, pedig ott aztán megfordulnak mindenféle népek. 😀 Igen, vannak a Ricsi-sensei/Tomoya89, vagy milyen nevű hülye elfogult fanok, de azok annyit csinálnak csupán, hogy játsszák az eszüket ezen, vagy azon a fórumon. Vagy ha a macskás srácra kell gondolni, akkor meg a YouTube-on. Olyat viszont még én sem sűrűn láttam, hogy valaki külön Facebook oldalt csináljon, kitalált rádiós kamu névvel, kitalált kamu műsorral, stb-stb. és mindezt csak azért, hogy odafigyeljenek rá. 😀 Mondhatnám úgy is, hogy megszolgálta azért ő annak az árát, hogy “legenda legyen”. 😀 XDDD Nem “fő weaboo”, de “promó-weabooból” ennél durvábbat még én sem nagyon láttam. 😀

    4. És a legfontosabb: ez az ürge baromi szórakoztató. 😀 Persze az ő “átka” az, hogy pont akkor a legviccesebb, amikor a legkomolyabb szeretne lenni, de ettől még tény, hogy akkora marhaságokat ír le rezzenéstelen arccal és egyetlen emotikon nélkül, hogy még én, a “veterán animefan” is a hasamat fogom a röhögéstől, pedig azért én többek között Muffinon edződtem. 😀 Szal ez már túlmutat az egész anime szubkultúrán, itt egy teljesen flepnis gyökérről beszélünk, aki olyan, mintha valami párhuzamos valóságban élne, ahol mindig csak neki lehet igaza, de ezt képes fullkomolyan előadni. XDDDD De komolyan, most így visszagondolva, nem tudom, hogy az elmúlt 15 évben láttam-e olyan fant, akin ennyit röhögtem, pláne úgy, hogy közben az illető totál komolyan beszélt, vagy legalábbis próbálta úgy előadni magát. Én nem hiszem, hogy láttam volna. 😀 Pl. Ricz egyik női Facebook ismerőse úgy döntött, hogy ha már Kaller úgyis “leköszön”, még búcsúzóul megtrollkodja picit:

    http://www.docdroid.net/VGrxShT/facebook-2015-10-07.pdf.html

    Tessék, olvassátok végig, aztán tegye fel a kezét, aki egyszer sem röhögte el magát Kaller reakcióin. 😀 (Az hazudik! XD) De komolyan, ha valaki tőlem megkérdezné, hogy ez igaz-e, tuti azt mondanám, hogy mindkét fél be volt avatva és szándékosan trollkodtak egymással, mert ennyire hülye senki nem lehet, hogy ne vegye a lapot, de Kaller most sem okozott csalódást. 😀 Bazeg, elküldhetné a csajt a fenébe, hogy ne szórakozzon vele, esetleg belemehetne a játékba, hogy “küldd a kurvákat a címemre!”, vagy valami, ehelyett mit csinál? Ávós módon ordít, hogy “KI KÜLDÖTT???? MI AZ ÜZENET?” XDDDD Bazeg, frankón az Austin Powers ugrott be, amikor Austin a pasas fejét nyomkodja a WC-be és közben ordít, hogy: “KINEK DOLGOZIK MÁSODIK????” XDDDDDDDDD Meg ahogy belekeveri ismét a saját hülyeségeit: “Conjegyekkel vettek meg, igaz?” Naná! 😀 Úgy látszik, Vasutas világában a “conjegy” a legerősebb valuta, megelőzve az amcsi dollárt, az eurót, sőt az aranyat is, mert hát mindenkit meg lehet vásárolni vele… 😀 XDDDDDDDD

    Ja, vagy itt van Kaller dumája, miután lekapcsolta az Ani-Mániát:

    “Vörös Gábor: Tessék!!!! LŐJJETEK LE! EZT AKARTÁTOK! A SZÍVEMRE CÉLOZZATOK ÉS NE HIBÁZZATOK!!!! VÉGEZZETEK VELEM HISZ A VÉREMET KÍVÁNTÁTOK!!! TESSÉK! LŐJJETEK!!!”

    Illetve:

    “Vörös Gábor: Akkor gyerünk… végezzetek velem! Ha ti nem teszitek meg, akkor majd megteszem én és a CON-on a fejemet megkapjátok ezüsttálcán”

    Bazeeeeg… XD Ez akkora figyelemkurva, hogy ha mi nem vagyunk hajlandóak látványos módon megölni, hát ő majd megteszi a plusz ezer like/nézettség kedvéért… 😀 XDDDDD

    Na és vedd hozzá, hogy ő 24 órában ilyen! 😀 Én már teljesen megértem azokat, akik már csak poénból is szekálják és állítják be “főellenségnek”, mert eskü olyan, mintha ő is élvezné. 😀 (Ami valahol igaz is, mivel figyelemkurva és a negatív reklám is reklám ugye… 😀 )

    Szóval részemről a körülötte kialakult “kultusz” teljesen érthető. 😀

   • Épp az, hogy még hazudni sem tud, mert még azt is, baromi átlátszóan csinálja. Aki ismeri, és tudja használni az internetet, illetve képben van a szubkultúrával, az 5 perc után rájöhet, hogy ez a gyerek, egy iszonyatos kamugép, és azt sem lehet neki elhinni, amit kérdez. Arról már nem is beszélve, hogy a Vasutas egyenruha+összeesküvés elmélet kombó, eleve nem sok hitelt ad neki. =)

    Szórakoztatásról annyit, hogy először még valóban vicces volt, ahogy előadta az abszurd összeesküvés elméletét, a conokba beépülő gaz nácikról, meg az ellene szervezkedő Mondoconosokról. Utána viszont rájöttem, hogy egyrészt, egy annyira ostoba, közönséges, önkritika, és önkép nélküli szerencsétlenről van szó, akit csak szánni lehet. Másrészt baromi unalmas, mert igazából folyton ugyanazokat a betanult szövegeket ismételgeti. (Illiberális, rassizta, homofób, felbérelt kém, ügynök, stb.) Szóval nálam ilyen téren is, elég gyorsan kifújt. =)

    Apropó, az csaj, akivel a Kaller beszélgetett, az egy kamu profil. Elég ránézni a képre, és a kicsit avatottabb szem, máris kiszúrja, hogy az egy alaposan meg fotoboltolt modell csaj. A google keresés pedig, ezt meg is erősíti. Szóval egy amatőr troll, akinek jelen esetben, nincs nehéz dolga, mert a Vasutast megtrollolni kb. akkora kihívás, mint tépőzáras cipőt bekötni. Csak annyi a dolgod, hogy rájátszol kicsit az összeesküvés elméleteire, és onnantól nyert ügyed van, a többit már csinálja magától.

   • “Apropó, az csaj, akivel a Kaller beszélgetett, az egy kamu profil. Elég ránézni a képre, és a kicsit avatottabb szem, máris kiszúrja, hogy az egy alaposan meg fotoboltolt modell csaj. A google keresés pedig, ezt meg is erősíti. Szóval egy amatőr troll, akinek jelen esetben, nincs nehéz dolga, mert a Vasutast megtrollolni kb. akkora kihívás, mint tépőzáras cipőt bekötni. Csak annyi a dolgod, hogy rájátszol kicsit az összeesküvés elméleteire, és onnantól nyert ügyed van, a többit már csinálja magától.”

    A fotóról én is sejtettem, hogy valszeg nem az illető valódi fényképe, ennél tovább meg nem “nyomoztam” az ügyben, de a trollkodás nekem is lejött, lásd előző postom. 🙂 Így viszont még LOL-abb, hogy Kaller ezt is teljesen komolyan vette, ilyenkor nem tudom, hogy tényleg ENNYIRE hülye, vagy csak nem szeretne úgymond “kiesni a szerepéből”? 😀 Amúgy komolyan, ebből már akkor sem mászhatna ki, ha hirtelen bejelentené kínjában, hogy igazából az egész tevékenysége egy bazi nagy trollkodás volt, amivel pusztán idegesíteni akarta az animéseket és azok szépen be is dőltek neki. 😀 (Persze nem lenne igaz, meg úgysem mondana ilyet, mert hát neki “imidzse” van, meg ilyenek, csak úgy mondom, hogy még talán ez lenne az egyetlen esélye egy “félelegáns” távozásra… XD)

   • Mielőtt felmerülne: az a csaj nem az én kamuprofilom. 😀 Nekem egy magyarul (is) beszélő lengyel profilom van fácsén, aki Gdyniában él. XD

    Amúgy az illibekhez én ezt szerkesztettem össze az egyik este: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/12027679_1012091472154712_1757711113429466872_n.jpg?oh=0fcd2503f997d676735c039e6baa7313&oe=56948B45&__gda__=1455691644_6659b34d41dcc0f5dee2f5c04252cd71

    Bár én sem veszek arra mérget, hogy kallerka örökre elhallgatott, most kifejezetten jól esik a csend és nyugalom, nem azért pittyeg az a szaros arckönyv, hogy hova érkezett valami vele kapcsolatban, hanem mert tényleg keresnek. 😀
    Mondjuk gyökérből van száz meg száz, és a már említett cikkem is elkészült (amit a fanon-canon poszt alatt említettem), azokról elmondható, hogy legalább tömegében idegesítőek. Kallerka elérte, hogy önmaga elég legyen a harci kódexek kioldására.

   • Igazából már mindent leírtatok a témával kapcsolatban, de én azért picit örülök, hogy ha csak egy kis időre is, de nyugtunk lesz tőle. Azt a Cassidy-s beszélgetést lementettem teljes egészében, kedvencem az volt, hogy amikor a csaj kiakadt rá, elkezdte törölgetni bizonyos kommentjeit, de az övéit meghagyta és úgy próbálta beállítani, mintha “ő nyert” volna. Igazi úriember, mondhatom. 😀 Amúgy nekem is van egy kamu profilom, amivel a bizalmába férkőztem, majd lehet felélesztem vagy valami, ha eljő az idő mwhahaha. 😀

   • Szerintem ez már kezd lassan az a kategória lenni, mint a Molnár Krisztián. Az addig oké, hogy megkapta a gyerek a jogos kritikát. Mint ahogy az is érthető, hogy egyeseknek úgy tele lett vele a hócipője, hogy már csak azért is revansot vettek rajta. Csakhogy ami most megy, ez már rég nem erről szól, ez már csak sima baszogatás, élvezkedés a gyerek szerencsétlenségén. Idáig meg szerintem nem kéne elmenni.

    Egyébként ha már itt tartunk, azért Illibék is a könnyebb végéről fogták meg a dolgot. Ahelyett, hogy szarkasztikus stílusban kritizálták volna a gyerek írásait, inkább rámentek a hihetetlenül elcsépelt, agyonhasznált, kontextusuktól rég megfosztott, többségében eredetileg sem vicces, “illiberalizált” mémek tömeggyártására.

    Aztán valahogy azt is elfelejtette mostanra mindenki, hogy például a most, a Vasutason viccelődök között, ott van az a Luggeriano, aki pár éve még büszkén nevezte magát otakunak, aki saját maga mondta azt, hogy vonzódik a serdülő lányokhoz, akinek az egykori blogja, lolikkal volt tele, aki a PeCSás conokon ott ölelgette a “free hug” kislányokat, miközben olyan testszaga volt, hogy méterekről érezni lehetett. Mielőtt pedig valaki azzal jönne, hogy “de Luggi azóta kikupálódott, még a Vasutas sosem fog” nos tény és való, viszont pont ez a lényeg.

    A Vasutas fejével, nincs minden rendben. Megrögzött hazudozó, és valószínűleg paranoiás is. Ergo segítség nélkül, ő magától nem fog helyrebillenni, és ezért se kéne tovább, feleslegesen alázni, mert nincs értelme. Amúgy is rég megkapta már a magáét, most már hagyni kéne a francba, és inkább értelmes dolgokkal foglalkozni.

    Persze aki akarja, az alázza tovább, én a magam részéről, nem pazarolok rá több szót.

   • Nyugi, én se azt írtam, hogy mindennap terrorizálni fogom vagy ilyesmi, de ha a későbbiekben tovább baszogatja és zaklatja az ismerőseimet, akkor azt nem fogom jó szemmel nézni és majd jön a cyberbullying round 2. Addig meg mindenki nyugton lesz, de ezt az oldalon is leírták és szerintem a legtöbben tartják is ehhez magukat. Amúgy szerintem az Illibesek jól csinálták, mert köbö. azt kapta vissza, mint amit és ahogy ő csinált és irkált az oldalára. Lehetett volna ironikusan is, de ez az ember a puszta tényeket sem ismeri, szerinted az iróniát felfogta volna? 😀 Ott van a korábban belinkelt beszélgetés, pár mondatból lesül az egészről, hogy kamu/poén és mégis olyan komolyan vette, mintha tényleg vadásznának rá, stb. Sőt, amikor nyilvánosan elnézést kért Enjitől akkor még külön posztot is kapott arról, hogy helyesen tette és a kommentelők is elismerték, hogy valahogy így kellett volna csinálni, amíg meg nem jelent és bele nem vágott a passióba. Szóval, szerintem a balansz ilyen téren megvolt, bár nem mintha olyan aktív lennék a felületen, de én úgy látom, nem volt annyira egyoldalú az egész, mint ahogy leírod. Ezt a Luggis dolgot meg nem is értem… én már több mint hét éve ismerem személyesen (de lehet van az már nyóc is, nem is emlékszek az AMV stúdiónkra, mikor alakult már, hogy repül az idő) és ezek közül egyiket sem tapasztaltam nála vagy hallottam volna korábban. Ez így elég random. 😀

   • “ha a későbbiekben tovább baszogatja és zaklatja az ismerőseimet, akkor azt nem fogom jó szemmel nézni és majd jön a cyberbullying round 2” -> Ha még a történtek után, az az agyament ötlete támad, hogy újra felveszi a kesztyűt, akkor magára vessen.

    “Lehetett volna ironikusan is, de ez az ember a puszta tényeket sem ismeri, szerinted az iróniát felfogta volna?” -> Nyilván nem, de nem is neki szólt az oldal, hanem épp az ő hülyesége ellen jött létre. =)

    “Szóval, szerintem a balansz ilyen téren megvolt, bár nem mintha olyan aktív lennék a felületen, de én úgy látom, nem volt annyira egyoldalú az egész, mint ahogy leírod.” -> A vége felé valóban, illetve közben is akadt egy-két találó írás, de többségében inkább a random mémek mentek.

    “Ezt a Luggis dolgot meg nem is értem… én már több mint hét éve ismerem személyesen (de lehet van az már nyóc is, nem is emlékszek az AMV stúdiónkra, mikor alakult már, hogy repül az idő) és ezek közül egyiket sem tapasztaltam nála vagy hallottam volna korábban. Ez így elég random.” -> Gondolom ez is olyasmi lehet, mint mikor Junchi azt mondta, hogy ő érdekes módon, semmit se tapasztalt Mufurcék trollkodásaiból. =)

   • “Ha még a történtek után, az az agyament ötlete támad, hogy újra felveszi a kesztyűt, akkor magára vessen.”
    Röviden és tömören, igen. 🙂 De szerintem mindenkinek jobb a békesség, a másik oldalán meg aztán szó szerint azt csinál amit akar. Sokáig nem is tudtam amúgy, hogy van neki, szóval ez a része már teljesen hidegen hagy.

    “Nyilván nem, de nem is neki szólt az oldal, hanem épp az ő hülyesége ellen jött létre. =)”
    Igazából szerintem neki IS szólt az oldal. 🙂 De…:

    “A vége felé valóban, illetve közben is akadt egy-két találó írás, de többségében inkább a random mémek mentek.”
    …ebben tökéletesen egyetértek. Inkább egy virtuális ereszd-el-a-hajamat játszótér volt. Hogy is mondjam, deep content nem igazán volt megtalálható, ez tény és való. 😀

    “Gondolom ez is olyasmi lehet, mint mikor Junchi azt mondta, hogy ő érdekes módon, semmit se tapasztalt Mufurcék trollkodásaiból. =)”
    Egyszerű gyerek vagyok és ilyen téren a saját szememnek és tapasztalataimnak jobban hiszek. 🙂 Én őt egy jó és kreatív embernek ismertem meg. Nyilván ebben benne van az is, hogy mivel személyesen ismerem, máshogy látom, de ha a halálos ágyamon valaki pont rá kérdezne, nem tudnék máshogy nyilatkozni róla, pedig én őszinte embernek vallom magam. Aztán ez is olyan, hogy ki mit lát, mit hall, mit tapasztal. Nem olyan könnyű ügy ez, na. 😀

   • “Egyszerű gyerek vagyok és ilyen téren a saját szememnek és tapasztalataimnak jobban hiszek.” -> Ahogy én is. =) Lehet te valóban nem láttad a stiklijeit, de hogy lásd, nem a levegőbe beszélek: http://www.aoianime.hu/forum/viewtopic.php?t=42&start=1125#p131904

    Luggi egy jó pár évig bizony mindenfelé pedomacis avatarral nyomult, és a loli mániájából sem csinált sohase titkot. Plusz én még nagyon anno, pont elkaptam az egykori wordpress blogját is (mielőtt látványos hiszti közepette, törölte volna az egészet) és bizony ott volt rajta minden, a kanjis írás, a magát otakunak nevezés, a lolizás, stb.

    De előkereshetem akár azt a hisztijét is, amit anno Jonna blogján vágott le, ha kételkedsz. =)

    “Én őt egy jó és kreatív embernek ismertem meg.” -> Emberileg nekem sincs vele bajom, de ettől még ami történt, megtörtént. Én se tagadtam le soha, hogy csináltam elég nagy geciségeket a múltban. =)

   • “Ezt a Luggis dolgot meg nem is értem… én már több mint hét éve ismerem személyesen (de lehet van az már nyóc is, nem is emlékszek az AMV stúdiónkra, mikor alakult már, hogy repül az idő) és ezek közül egyiket sem tapasztaltam nála vagy hallottam volna korábban. Ez így elég random. :D”

    Hogy conokon mit művelt anno, azt passzolom (mire én eljutottam odáig, hogy egyáltalán tudjam, hogy néz ki élőben, már a Mondo asztala mögött ült általában, szóval a fenti dolgokat én élőben már nem tapasztaltam nála), viszont mondjuk úgy, hogy fórumos körökben elég ismert “pedókirály” volt. És nem csak olyan helyeken, ahol úgymond ezt “el is várták” az embertől, máskülönben kinézték a brancsból (pl. Usteam fórum), hanem ott is, ahol pont senkinek nem hiányzott ez a stílus, lásd Mangazin fórum, ahol szintén fontosnak érezte valamiért, hogy Pedobear-es avatarral, meg valami “I love lolis!” aláírással nyomuljon. Persze 90%-ban ha az ember ezektől megkérdezi, hogy “te figyi már, most ez komoly, mármint te tényleg pedó vagy?”, akkor gyorsan elviccelik a dolgot, hogy “ááá, ne hülyéskedj már, csupán poénkodtam!”, csak aztán hogy-hogy nem, ha figyel az ember, előbb-utóbb valahogy mindig azon kapja az illetőt, hogy lám, valóban “nyomul” a való életben is kislányokra, lám, ha a nemi erőszakig nem is megy el, de valamiért örömét leli abban, hogy keresse a társaságukat, fotózkodjon velük, ölelgesse őket, stb. Ez relatíve oké mondjuk egy 14-18 év közötti intervallumban, mert mondhatjuk, hogy alig van köztük pár év, de a helyzet az, hogy itt legtöbbször 30-hoz közel lévő hapsikról beszélünk. Annál is inkább el tudom képzelni, hogy Luggi valaha ilyen volt, mert egyik haverom révén “testközelből” (nem félreérteni 😛 XD) tapasztalhattam, hová vezet ez az elborulás. Ő is úgy indult, hogy először csak az animált lolik nagy rajongója volt, aztán feltűnt, hogy conokon valamiért keményen erőlteti ő is ezt a “fotózkodjunk/simogassunk 14 éves, vagy még fiatalabb csajokat” dolgot, aztán végül már ezek a conos élmények sem voltak neki elegek és elkezdett “rászállni” egy bizonyos 8-10 éves kiscsajra. (Pl. csak azért kezdett mediballra járni, mert a kiscsaj is oda járt…) Végül úgy lett ennek is vége, hogy már konkrétan a csaj nővére írt neki Facebookon, hogy megköszönné, ha nem “zaklatná” a húgát, nem írogatni neki PM-eket stb., mert szerinte sem épp normális, hogy egy 30 év körüli fószer ennyire “rajongjon” egy 8-10 éves kislányért. Persze ott is megvolt a magyarázkodás, hogy ő csak “barátkozni” szeretne vele, meg hogy “csak olyan szempontból tetszik, hogy szeretném, ha majd egyszer nekem is ilyen lányom lenne”, ám valamiért miután a nővére “elkapta”, hirtelen a Facebook ismerősi jelöléstől kezdve az összes PM beszélgetésig bezárólag haver inkább mindent törölt… 😛 Aztán ott voltak még az ilyen apró kis “nyalánkságok”, mint amikor másik haverral nála járva, félig poénkodva rákérdeztünk, hogy “figyi már, láttuk, hogy van a gépeden egy “live lolis” feliratú mappa, mik vannak abban pontosan?”, aztán nem hogy nem merte megmutatni, de utána mindig azon parázott, hogy amíg mondjuk WC-re kiugrik, eszünkbe se jusson belenézni. XD Vagy amikor Lolichanról (vagy mi annak az oldalnak a neve) IGAZI 13 év körüli csajok képeit postolgatta nekünk PM-ben, hogy “véleményezzük őket”, majd amikor közöltük vele, hogy minket az ebbe a korcsoportba tartozó “nők” még nem igazán izgatnak, akkor észbe kapott és megint elővette a “csak olyan szemmel nézem őket én is, hogy bár lenne egy ilyen lányom” dumát. (De akkor vajon miért ilyen szuggesszív, vetkőző-pózos, meg hasonló csajok voltak…? 😛 Amúgy is, miután ilyen apa-lánya szexficcel is “megajándékozott” minket egyszer, azóta engem már ez a kifogása sem nyugtat meg…)

    Vagy ott volt az Usteames eset, amikor pont a loli témán kaptam velük össze, aztán egyikük barátnője PM-ezni kezdett velem (mondván, hogy legalább privátban szolidaritást vállal velem) és mit ad Isten, végül már ő is olyanokat írogatott, hogy amikor a barátján azt látja, hogy egy kislányra nagyon vigyorog, bizony összeszorul a gyomra, mert nem biztos benne, hogy most tényleg szimplán csak aranyosnak találja, vagy valami “más” is van a dolog mögött… 😛 (És most puszta jófejségből nem írom csak le, hogy ez melyikük volt.)

    Szal valahogy az ilyen “csak animékben pedulok” emberekből így vagy úgy, de mindig előjött eddig, hogy náluk bizony a 2D-nél mégsem áll meg a dolog. 😛 Így simán el tudom képzelni, hogy anno Luggi is Disneylandben érezhette magát, amikor conokon végre lehetősége nyílt “lolizni”. 😀 Persze ha azóta valóban levetkőzte ezt a rossz szokását, az dicséretes dolog, de ne csináljunk már úgy, mintha soha nem is lett volna ilyen korszaka, mert az úgy hangzik, mintha Mufurcot próbálnánk kimosni a “mindenkibe belekötök, aki nem ért velem egyet!” fórumos baszogatós korszakából. 😛

    Amúgy itt van Luggi Mangazinos profilja, a csodálatos avatárját még most is bárki megtekintheti. 😀

    http://www.manga.hu/forum/index.php?action=profile;u=2446

    (Aoin amúgy dettó ugyanez.)

    Persze ezzel most nem valami “uszító kampányt” akarok én folytatni ellene, csak mondom, ne csináljunk úgy, mintha ez nála sosem létezett volna.

    Más kérdés, hogy ettől én még megértem, ha baszogatja Kallert, hiszen ez sosem arról szólt, hogy “melyikünk a jobb ember?”, hanem Kaller folyamatosan kóstolgatja Mondóékat, Luggi meg tekintve, hogy a Mondo főszerkesztője, valszeg nem igazán élvezi a dolgot. XD

    Ugyanakkor Péternek is igaza van, hogy sokan már mindenféle kontroll nélkül ráálltak szerencsétlen gyökérre és pusztán “divatból” csesztetik, amolyan “há’ mindenki őt üti, ütöm akkor én is!” stílusban. Vagyis sokan már nem csak a valóban elkövetett “bűnei” miatt üldözik (pl. azért, mert valóban “megtámadta” vagy őket, vagy valamelyik ismerősüket), hanem szimplán azért, mert röhögnek a reakcióin, vagy mert unatkoznak. Persze én sem védeni akarom, vagy ilyesmi, de azért azon már felvontam a szemöldököm, hogy ha jól értem, többen csak azért képesek voltak akár egy kamu-profilt is regisztrálni, hogy ezzel a szerencsétlennel folytassanak hosszú percekig “kamu chatelést”, meg ilyesmi… XD Valljátok be, már hiányozna nektek, ha nem lenne! XD Persze nem mondom, én is iszonyú jókat röhögök 1-1 megnyilvánulásán, de azért idáig nem megyek el. Mondjuk úgy, hogy élvezem a “műsort”, amit magától “szolgáltat”, de nem vagyok a “megrendelője” is, hogy ha mondjuk egy hétig nem csinál semmit, akkor “kikényszerítsem” belőle. XD

    SZERK: LOL, látom, hogy mire én megírtam a saját tl;dr postomat, született vagy 3-4 új. XD Na, a lényeg:

    ““Én őt egy jó és kreatív embernek ismertem meg.” -> Emberileg nekem sincs vele bajom, de ettől még ami történt, megtörtént. Én se tagadtam le soha, hogy csináltam elég nagy geciségeket a múltban. =)”

    Erről van szó! Simán meg lehet mondani, hogy “Egykor ilyen voltam, de mára megváltoztam”, vagy valami. A lényeg, hogy ne csináljon úgy az ember, mintha az úgymond “problémás korszaka” soha nem is létezett volna. Btw, még ha pedó is lenne, miért ne lehetne attól egy kreatív ember? 🙂 A kettő nem zárja ki egymást. XD Egyébként meg ha már kreativitás, na neki meg ez volt az IGAZÁN idegesítő dolga, nem is a loliskodás, ha már itt tartunk. Na persze nem az, hogy kreatív, hanem hogy igazi “AMV sznob” volt, aki magát Ady Endrének gondolva osztja a mennyei mannát a “magyar ugaron” élő “pórnépnek”, akik erre szinte “nem is méltóak.” Illetve volt ugye az AMV-s oldala, amit egyre inkább úgy használt, hogy “ide jár teljes Magyarország AMV-vágóinak a krémje, aki nem tagunk, az szóra sem érdemes”. 😛 Persze a minőség elvárása még önmagában nem baj (sőt), csak éppen baromira idegesítő volt, hogy amikor az ember mondjuk meg merte jegyezni, hogy “ja, volt itt egy AMV, ami nem éppen egy világszám, de azért nekem tetszett”, akkor egyből leszólta az ember ízlését, sőt, ha mondjuk conon valami meg közönségdíjat nyert, de szerinte szar volt, akkor előkapta “hát igen, ebből is látszik, hogy hol tart ma a közízlés, ha AMV-kről van szó…:P” Majd kihozta a MAR-t rá pár évre, ami ugyan szintén sehol nincs az inspirációként szolgáló eredeti AMV Hell színvonalától, de hogy-hogy nem, ennél már valahogy nem zavarta Luggit, hogy a közönség kétpofára zabált… 😛 (Bocs, csak amíg Magazinon a Pedobear-es avatárját vadásztam, belefutottam a sok évvel ezelőtti vitánkba is vele és előtörték némileg az emlékek… XD)

   • “Luggi egy jó pár évig bizony mindenfelé pedomacis avatarral nyomult, és a loli mániájából sem csinált sohase titkot.”
    A lolimániája egy dolog, de most érted, én meg imádom a női pankrációt és az egyetlen blogos anime kritikám az Agent Aika-ból volt mégse verek nőket. 😀 A pedós avataros dolgról viszont konkrétan tudom, hogy poén. Most belinkeltél egy 2008-as posztot tőle és én erre a képre emlékszek is, még volt valami pedómacis seal of approval avatar vagy valami hasonló is neki. Pont ez az időszak volt az, amikor ezzel poénkodni “menő” volt, ekkor indult el 4chanról ez az egész ökörség (ezt aláírom) ő meg meglovagolta ezt. Pont ahogy előtte meg a Haruhit (mai napig nem láttam, LOL), most meg az SNK-t mert most meg abból van mindenhol avatarja meg borítóképe, hiába nem ér egy fityinget sem az egész sorozat. 😀 Egyszer nekem is sikerült összevesznem vele, mert valóban volt egy sértődős időszaka, de kinőtte. Ilyen nekem is volt, sőt, Jonná blogján én is flame-eltem már, akkor még főleg a politikai tematikájú posztok miatt, most már röhögök az egészen. Szerintem ő is. Egy szó mint száz, én véleményem szerint csak ökörködésből csinálja és neki van egy ilyen fura humorérzéke, amit nem sokan értenek meg. 90%-ban én sem mondjuk. Ennyiből nem feltételezném róla, hogy vannak ilyen hajlamai, bár külső szemlélőként lehet néha túlpedzetett a húron, nem tudnék kinézni ilyet belőle.

    “Titkos története”
    Wow, ezt elég durva volt így olvasni, de a Vasutasnak is voltak ugye ilyen aktivitásai (zaklatás). Én Luggiból már csak 1-2 személyes sztorija alapján sem tudnék ilyesmit kinézni (ezt most nyilván nem írom le) és remélem nem is történt soha ilyen hasonló, biztos nagyot csalódnék benne.

    “Ugyanakkor Péternek is igaza van, hogy sokan már mindenféle kontroll nélkül ráálltak szerencsétlen gyökérre és pusztán “divatból” csesztetik, amolyan “há’ mindenki őt üti, ütöm akkor én is!” stílusban.”
    Ez is igaz, ugyanakkor csak annyiban tudom sajnálni, hogy az ember legit mentálisan sérült. Ne felejtsük el, hogy azért ő fűnek-fának nekiment, feljelentgetett és töröltetett profilokat, stb. Szóval, valahol megértem azokat is, akiknek semmi közük nem volt az egészhez, de mégis átmentek fehérkalaposba, mivel egyszerűen nem kell animésnek lenned, hogy az írásai és minden más egyéb alapján ne váltson ki belőled ellenérzést. 😀

    “na neki meg ez volt az IGAZÁN idegesítő dolga, nem is a loliskodás, ha már itt tartunk. Na persze nem az, hogy kreatív, hanem hogy igazi “AMV sznob” volt, aki magát Ady Endrének gondolva osztja a mennyei mannát a “magyar ugaron” élő “pórnépnek”, akik erre szinte “nem is méltóak.” ”
    Hát, nem tudom, én ezt sem láttam benne. Évekig ő bétatesztelte a videóimat, az IronChef versenyekben együtt zsűriztünk, a “középső-generációs” art fórumon is sok véleményt írtunk és amúgy hihetetlen sok embernek segített a vágásban. Anno, amikor ő szervezte a versenyeket, nem lett volna kötelessége, de önszorgalomból mindenkinek visszaírt, ha technikailag valami nem volt megfelelő és persze ha kell segítség, írjanak neki. Amikor összevásároltam az új gépemet, gyakorlatilag 0-24 zaklathattam, eleve ő is szerelte össze, mert én két legódarabot nem tudok összerakni. 😀 Bár lehet, hogy csak pont az emó/nihilista korszakában lett megtalálva, volt egy rossz napja és írt 1-2 hülyeséget, de 99,9%-ban tényleg nem ilyen, ezt bizton tudom állítani.

    “Valljátok be, már hiányozna nektek, ha nem lenne!”
    Nem hiányozna. 😀 Hozzá hasonló tévhitben élő esőemberekkel naponta találkozok különböző zenesznob fórumokon és oldalakon… az is megérne egy posztot. 😀 Amúgy saját magam mosdatása végett: a kamunickemet nem miatta csináltam, hanem egy videómhoz kellett (TTT2 CMV: European Attack). 🙂

   • “A pedós avataros dolgról viszont konkrétan tudom, hogy poén. Most belinkeltél egy 2008-as posztot tőle és én erre a képre emlékszek is, még volt valami pedómacis seal of approval avatar vagy valami hasonló is neki. Pont ez az időszak volt az, amikor ezzel poénkodni “menő” volt” -> Helyesbítek, Luggi azt hitte, hogy menő volt. =) Valójában, ahogy Titkos is mondta, ezzel max a US-en lehetett villogni, már akkor is. Mindenhol máshol, inkább ellenérzéseket váltott ki az emberből.

    “Szerintem ő is. Egy szó mint száz, én véleményem szerint csak ökörködésből csinálja és neki van egy ilyen fura humorérzéke, amit nem sokan értenek meg. 90%-ban én sem mondjuk. Ennyiből nem feltételezném róla, hogy vannak ilyen hajlamai, bár külső szemlélőként lehet néha túlpedzetett a húron, nem tudnék kinézni ilyet belőle.” -> Mondhatnánk, hogy ezt az egészet csak poénból csinálta, és a pedomaci avatar, a “magamat otakunak hívom” dolog, sőt még a lolizás is, mind egy nagy poén részei voltak (amit nehezen hiszek el, de tételezzük fel, hogy tényleg így volt). Csak aztán hogy-hogy nem, mikor valaki beszólt neki ezek miatt, és pedofil otakunak nevezte, akkor egyből felkapta a vizet, besértődött, és hőbörgött, hogy őt bizony mindenki bántja.

    Egyébként még ha a pedobear avatart, valóban csak poénból is tette ki, a lolizása, az amiket, és ahogy írt ezek kapcsán, valahogy egyáltalán nem úgy hangzottak, hogy ő ezt poénnak szánta. Sokkal inkább úgy, ahogy Titkos is mondta, hogy mikor ez szóba került, eleinte próbálta ő ezt elhülyéskedni, ám csak kicsit kellett erőltetni a dolgot, és már kibukott, hogy mégsem annyira vicc ez nála, hanem bizony valóban be jön neki.

    Persze mai szemmel, mikor már úgy néz ki, hogy sikeresen elmúlt ez nála, lehet azt mondani, hogy “az már a múlt!” csak hát ugye, ahogy írtam is: “ami történt, megtörtént”.

    Ez az egyik, a másik, hogy ahogy Titkos is mondta, mind ő, mind Kyssifur haverja, nagyban nyomták, hogy: “Mi vagyunk az AMV művészek bitches!” De amint kritika érte a “mesterműveiket”, vagy valakinek szimplán bejött az, ami nekik nem, akkor belőlük is elég hamar előtört a Mufurc.

   • “Helyesbítek, Luggi azt hitte, hogy menő volt. =) Valójában, ahogy Titkos is mondta, ezzel max a US-en lehetett villogni, már akkor is. Mindenhol máshol, inkább ellenérzéseket váltott ki az emberből.”
    Aláírom, sőt, nekem sem jött be soha ez a dolog, na de kérem, az ilyen animés mémek (meg eleve a populáris sorozatok) 90%.a szemét, szar, hulladék, túlhype-olt, túlértékelt és túlhasznált. 😀

    “Mondhatnánk, hogy ezt az egészet csak poénból csinálta, és a pedomaci avatar, a “magamat otakunak hívom” dolog, sőt még a lolizás is, mind egy nagy poén részei voltak (amit nehezen hiszek el, de tételezzük fel, hogy tényleg így volt).”
    Nem mondtam, hogy higgy nekem, csak leírtam, én mit gondolok és én mint személyesen mit tapasztaltam. 🙂

    “Csak aztán hogy-hogy nem, mikor valaki beszólt neki ezek miatt, és pedofil otakunak nevezte, akkor egyből felkapta a vizet, besértődött, és hőbörgött, hogy őt bizony mindenki bántja.”
    Tegyük hozzá, valóban volt egy időszak, amikor mindenki nekiment, sokkal kevesebbért, mint amit mások tettek (kikacsintok a többi korábban említett hírhedt emberkére). A sértődésről meg már mondtam, hogy valóban volt egy ilyen időszaka, de szerintem mindenkinek. Engem is gyűlöltek meg korábbi haverok, mert volt egy időszakom, amikor egy kiállhatatlan, sértődős fasz voltam, megesik. Ez válthat ki ellenérzést (sőt, totál jogos), de ebből megint messzemenő következtetéseket én nem vonnék le.

    “Egyébként még ha a pedobear avatart, valóban csak poénból is tette ki, a lolizása, az amiket, és ahogy írt ezek kapcsán, valahogy egyáltalán nem úgy hangzottak, hogy ő ezt poénnak szánta. Sokkal inkább úgy, ahogy Titkos is mondta, hogy mikor ez szóba került, eleinte próbálta ő ezt elhülyéskedni, ám csak kicsit kellett erőltetni a dolgot, és már kibukott, hogy mégsem annyira vicc ez nála, hanem bizony valóban be jön neki.”
    Az, hogy kinek mi a rajzolt nőideálja meg kinek mi jön be a négy fal között, az meg már engem mondjuk pont hidegen hagy. 😀 A vasutasban sem az zavart konkrétan, hogy terhes tinikre izgul fel. Gusztustalan és visszataszító, nem azt mondom és biztos megfejelném, ha élőben kezdené előttem ecsetelni a témát, de amíg ez “csak” ebben merül ki… hát csinálja. 😀 Mondjuk én azt vallom, hogy valahol minden egyes fétis beteges és deviáns, bár ezzel biztos sok embert megsértenék. 😀

    “Persze mai szemmel, mikor már úgy néz ki, hogy sikeresen elmúlt ez nála, lehet azt mondani, hogy “az már a múlt!” csak hát ugye, ahogy írtam is: “ami történt, megtörtént”.”
    Ez teljesen jogos, nem vitatom. Csak a történés tényleg történjen meg akkor. 🙂

    Kyssi egy más tészta, ő is leszarozta az egyik legjobb videómat, pusztán a zeneválasztás miatt (asszem valami olyasmit írt, hogy aki metálra vág, azt le se kéne vetíteni vagy valami ilyesmi). Ő és a haveri társasága elég messze van Luggitól, sőt, azóta jöttek be más ego-elemek is. Egyszer felnéztem Art-fórumra és amikor már azokon megy a vita, hogy milyen színeffekteket kell használni meg ilyen faszságok… eszem megáll. 😀 Meg 60FPS/4K meg faszom. Most akarok venni egy 4K-s TV-t de ki a faszt érdekel még a 4K? Kicsit korai. 😀

   • “Csak aztán hogy-hogy nem, mikor valaki beszólt neki ezek miatt, és pedofil otakunak nevezte, akkor egyből felkapta a vizet, besértődött, és hőbörgött, hogy őt bizony mindenki bántja.”

    Ezt egyébként majd’ mindegyiküknél tapasztaltam. Szal Lugger egy dolog, de pl. Usteamen fórumszinten ez ment. Benézett oda mondjuk egy új arc, mást sem látott, mint postokat sorban, amik arról szólnak, hogy épp melyik kiskorú animekarit próbálná föl valamelyikük a farkára és milyen pózban tenné ezt. Aztán ha ezt az illető szóvá tette nekik, akkor ők voltak megsértődve, hogy mi köze a dologhoz… LOL bazeg, másról sem szólt a fórum, még a kívülállók sem tehettek úgy, mintha “nem lenne közük hozzá”, amikor a csapból is ez folyt. 😀 Ha ott is viccnek szánták, akkor elég szar a humoruk, hogy ÉVEKEN ÁT nem tudnak túllépni a pedó vicceken és ezt tartják a humor csúcsának, ha meg komolyan gondolják a dolgot, akkor úristen… XD Szal kissé úgy vannak vele mindig, mint mondjuk a feketék a “nigger” szóval. Magukra egymás közt orrba-szája használják (“MAH NIGGA!”, meg ilyenek ugye), de ha egy fehér ki meri ejteni a száján, egyből hívnák az emberjogi aktivistáktól kezdve az összes szervezetet, amiért a “csúnya rasszista” a szájára vette a “nevüket”. Na itt is ez ment, azzal a különbséggel, hogy míg az, hogy feketének születtél, nem választás kérdése, az viszont igen, hogy óvodás, pedofil kreténként viselkedsz-e nap mint nap egy fórumon. XD (Nem is értem, miért akart az egész fórum egy óvodást megdugni, ha agyilag még ők is azok… 😛 Vagy tán pont ezért? XD)

    “Ez az egyik, a másik, hogy ahogy Titkos is mondta, mind ő, mind Kyssifur haverja, nagyban nyomták, hogy: “Mi vagyunk az AMV művészek bitches!” De amint kritika érte a “mesterműveiket”, vagy valakinek szimplán bejött az, ami nekik nem, akkor belőlük is elég hamar előtört a Mufurc.”

    Jaja. Nem akarom én újrakezdeni a hat évvel korábbi vitámat velük, vagy bármi ilyesmi, de akit érdekel, hogy hogyan nézett ez ki a gyakorlatban, az kezdje el innen lap tetejéről olvasni a fórumot mondjuk úgy egészen a 103-as oldallal bezárólag: http://www.manga.hu/forum/index.php?topic=23.1455

    Volt, amiben nekik volt igazuk és valószínűleg én is írtam nem egy hülyeséget a vita hevében, de attól még nem semmi, hogy egy olyan marginális kérdésből, hogy egy videó közben néha-néha megjelenő logó vajon mennyire zavaró, kész “háborút” csináltak és Lugger behívta a teljes baráti körét (Soa Mark, Kyssifur, Kucz, Jaaku, stb.), csak hogy elmagyarázzák mindenkinek, hogy ők a minőség. 😀 Ha a saját AMV-s fórumán játszotta volna ezt, valszeg le sem szarom, de egy kvázi “nyilvános”, elsősorban animés/mangás témájú oldal AMV topicjában így osztani mindenkinek az észt, hát öhm izé… 😀 Kissé mintha több sikeres film filmrendezőjeként bemennél valami “amatőr filmesek klubja” topicba, aztán akármilyen kezdő filmre mondják azt a “gyerekek”, hogy nekik bejött, te rögtön leoltanád őket a vérbe, hogy “hát fiaim, ebből is látszik, hogy nem vagytok ti még kellően profik a szakmában!” Az AMV-khez való hozzáértését nem vitatom, de még ha nem is értette egyet sok mindenben a “laikusokkal”, nem csak “Mufurc-stílusban” lehet osztani az észt. Másrészt meg ez már csak az én egyéni szocproblémám, meg ízlésbeli kérdés, de Lugger AMV-s stílusa nálam mindig ilyen “Michael Bay” volt, vagyis tapasztalatom alapján “arra izgult”, hogy egy AMV-t hogy lehet minél pörgősebbre, gyorsabbra, “framrate-növelőre” megcsinálni, illetve “tanítványainak” is úgy adta elő, hogy “az az igazi AMV, aminél alig, hogy látsz egy jelenetet, már el is kapod és nyomod rá a következő képkockát egy totál más sorozatból”. (Persze ezt nem szó szerint mondta, de a végeredmény mindig valami hasonló volt.) Ez a stílus viszont nem fekszik mindenkinek és nem csak azért, mert nincs kedvünk epilepsziás rohamot kapni egy AMV megnézésétől ( 😀 ), hanem mert ezek többségében ilyen “all style, no substance” típusú AMV-k. Pár éve a conon is beültem, hogy megnézzem kivételesen az AMV versenyt (amihez ha jól tudom, Luggernek keményen köze van minden évben) és ha nem is mondom, hogy MINDEN videó ilyen volt, de erős túlsúlyban voltak ezek az akciódús epilepszia-parádék és csak pár lassabb cucc volt, amik nem az agyatlan látványorgia vonalán mozogtak, hanem esetleg karakterbemutató, vagy dráma, romantikus, stb. kategóriában indultak. (Ami amúgy passzol ehhez a pörgős látványvilághoz, azok az akció, illetve vígjáték videók, de ugye nem állhat csak ezekből mindig egy verseny, vagy legalábbis nem kéne, hogy csak ezekből álljon.) Persze most erre lehet mondani, hogy “miért nem Luggerrel vitázol ezen?”, hát, mert vele nem igazán lehetett, mindig elhajtotta az embert azzal, hogy “laikus”, meg hogy nem látja azt, amit ő. Ami lehet, hogy igaz, de kétlem, hogy ő videóvágó programmal bújt volna ki az anyjából, most én is vegyem elő az ő legelső AMV-it (höhö, azokat tuti nem töltötte fel sehová… :P), aztán az ő stílusában húzzam le őket? Vagy amikor azt hozta fel a vitában érvnek, hogy imádja, amikor olyan vitázik vele, aki még egy AMV-t meg nem vágott életében. Ez meg a tipikus “aki nem szakács, az nem mondhatja, hogy szarul főzök!” kibújós érv. 😛 Persze én elhiszem, hogy a saját személyes haverjaival, meg AMV vágó baráti körével nem ilyen, dehát ahogy mondani szokták: ha valakit meg akarsz ítélni, ne azt nézd, hogy bánik a vele egyenrangúakkal, hanem azt nézd, hogy bánik az alattvalóival. 😛

    “Az, hogy kinek mi a rajzolt nőideálja meg kinek mi jön be a négy fal között, az meg már engem mondjuk pont hidegen hagy. 😀 A vasutasban sem az zavart konkrétan, hogy terhes tinikre izgul fel. Gusztustalan és visszataszító, nem azt mondom és biztos megfejelném, ha élőben kezdené előttem ecsetelni a témát, de amíg ez “csak” ebben merül ki… hát csinálja. 😀 Mondjuk én azt vallom, hogy valahol minden egyes fétis beteges és deviáns, bár ezzel biztos sok embert megsértenék. :D”

    Nem az, így engem sem zavarna. A gond az, hogy olyan emberekről beszélünk, akik ezt “közszemlére tették” fórumon, majd ha valaki emiatt beszólt rájuk, vérig voltak sértve. Mondok egy példát: én pl. szoktam Póni témában 18+-os ficeket olvasgatni, képeket nézegetni, stb. De: nem vagyok rá büszke, még abban sem vagyok biztos, hogy belefér az úgymond “normális” kategóriába és a legkevésbé sem csinálok belőle fórumos “neonreklámot” “Fluttershy is my waifu”, vagy hasonló szöveggel. XD (Sőt, nálam ennek az egésznek a “legdurvább” megnyilvánulása az volt, hogy amikor kijött a második film, akkor azért abból a “moe” pirulós Sunset Shimmert beraktam avatárnak Aoira pár hónapig. XD) Szal mondhatnám, hogy ebből a szempontból Vasutas még jobb is, mint Lugger, vagy az Usteamerek többsége, mert nála azért nem láttam olyat, hogy pl. ezt a “terhes tinik” témát avatarnak megcsinálta volna, vagy hosszan ecsetelné, hogy neki erre mennyire feláll. 😀 (Az egyetlen ilyen tőle a legendás: “A Sailor Moon-ra vertem ki először! :3” post volt, de ugye abban sem az említett “legsötétebb fétisét” vallotta be, hanem egy olyan dolgot, amivel gondolom úgy volt, hogy “nincs ebben semmi, ki ne verte volna már hentai-ra legalább egyszer életében?” XD)

    “Kyssi egy más tészta, ő is leszarozta az egyik legjobb videómat, pusztán a zeneválasztás miatt (asszem valami olyasmit írt, hogy aki metálra vág, azt le se kéne vetíteni vagy valami ilyesmi). Ő és a haveri társasága elég messze van Luggitól, sőt, azóta jöttek be más ego-elemek is. Egyszer felnéztem Art-fórumra és amikor már azokon megy a vita, hogy milyen színeffekteket kell használni meg ilyen faszságok… eszem megáll. 😀 Meg 60FPS/4K meg faszom. Most akarok venni egy 4K-s TV-t de ki a faszt érdekel még a 4K? Kicsit korai. :D”

    Kyssi amúgy vicces gyerek, ilyen “karakterfejlődést”, mint nála, talán azóta sem láttam. 😀 (Na most jön a szemét mondat… XD) Szóval emlékszem, anno az egyik legelső Mangazinos postja valami olyasmi volt, hogy “Sziasztok, Kyssifur maci vagyok az erdőből!” és az avája is ehhez méltóan az említett rajzfilmből volt. Akkor még én sem tudtam, hogy mi ez, de mint kiderült, valami Gondos Bocsok-szerű rajzfilm. Oké, legyen. Aztán pár éven belül olyan szépen “kinyílt a csipája”, hogy Mangazinon kvázi Lugger “jobbkezeként” funkcionált, vagyis felvette ezt a “mi vagyunk az AMV istenei” stílust és onnantól ő is ugyanúgy leosztott bárkit, aki nem vele, vagy Luggerrel ért egyet, mintha maga Lugger osztaná. Szóval lehet, hogy ő “elég messze van tőle”, de ez akkor (2009 környékén) baromira nem úgy tűnt. A postod második feléhez meg: Na, legalább érted, én is min basztam fel magam… XD Ugyanezt a sznob stílust nyomatták, csak akkor még nem ennyire elszállva. Ahogy te is mondod “ki a faszt érdekel”? Olyanokon borultak ki, amik egyrészt “mezei nézőt” nem is zavartak, másrészt (és szerintem ez lenne a lényeg) az AMV élvezhetőségén, NEM RONTOTTAK. Azokra az emberekre emlékeztettek, akik animét, meg filmet is azért néznek, hogy bakikat vadásszanak bennük. Amúgy úgy látom, ahogy az animébe, vagy a tradiba, úgy az AMV-zésbe is bele lehet hülyülni, legalábbis ez a színárnyalatos/FPS-es baromság eléggé olybá tűnik… 😀 XDDD

   • “Nem akarom én újrakezdeni a hat évvel korábbi vitámat velük, vagy bármi ilyesmi, de akit érdekel, hogy hogyan nézett ez ki a gyakorlatban, az kezdje el innen lap tetejéről olvasni a fórumot mondjuk úgy egészen a 103-as oldallal bezárólag” -> Akkor ezt most meg is köszönném. =) Ebben gyakorlatilag minden benne van, ami az akkori Animax érát, és annak megmondó embereit, “szakértőit” jellemezte.

    Van itt minden, a nagy pofától kezdve, a szakértőzésen, és a részrehajláson át, a mások lenézéséig, a személyeskedésig, és a természetesen a besértődésig bezárólag. Igazi ínyenc fogás, retrosoknak külön ajánlom. =)

    Az a Wolfi féle AMV, valóban tökéletes példa volt arra, hogy milyen semmitmondó, unalmas, koncepció nélküli, random vágott, effektbuzi, tucat Naruto AMVk uralták az akkori Mondos AMV versenyeket, és kerültek az “év legjobbjai” közé. Illetve azt is jól mutatja, hogy ennek a Lugger féle “AMV elitnek” mi volt az igénye, mivel lehetett náluk befutni. (Na és akkor még ezek után papoltak ők igényességről… =D)

    Külön tetszett, hogy mikor felhoztad azt, ami egyébként, nagyon sokszor be is jött, hogy az igazán jók, mindig a közönség díjat szokták csak elnyerni, mire Lugger kvázi leszarozta a közönséget, és annak igényeit, mondván, hogy az nem mérvadó. (Naná, hisz azt csak ő, meg a többi “szakértő” tudja, milyen a “valódi minőség”. =D)

    Na most ez duplán vicces. Egyrészt, mert ezek szerint akkor Soa Mark, Lollipop AMVje is szar, mert az is ugye “csak” a közönség díjat nyerte el, és az Luggi szerint ugye nem számít, mert az csak azért van, hogy a parasztok is elmondhassák, a hozzá nem értő véleményüket. Másrészt, nagyon kíváncsi lettem volna, hogy ha a következő conon, valaki szembesíti őt ezzel, ott mindenki előtt, hogy mit mondott a közönségről, és a közönség díjról, vajon akkor is ekkora arccal mondta volna ott mindenki szemébe, hogy “Igen, ti mind szarok vagytok, és csak a zsűri véleménye számít!”? Lefogadom, hogy nem. =)

    A felirat, logó, rossz képminőség dolgokról amúgy annyit, hogy valóban nem jó ilyeneket látni. Csakhogy, ezek mind csupán technikai dolgok, és ettől maga az AMV, még lehet marha szórakoztató. (Akkoriban bizonyos animékből, amúgy is elég nehéz volt DVD minőségű RAW formátumot találni.) Plusz tényleg különbséget kellene tenni valaki első, frissen feltöltött AMVje, és egy tapasztalt, több éve alkotó, már a sokadik AMV-t készítő emberke verseny munkája között.

    “A gond az, hogy olyan emberekről beszélünk, akik ezt “közszemlére tették” fórumon, majd ha valaki emiatt beszólt rájuk, vérig voltak sértve.” -> Igen, szóval az, hogy valaki mit csinál a 4 fal között, milyen fétisei vannak (mert mindenkinek van) az alapból senki másra nem tartozik, csak rá. Viszont amikor ezt valaki nyíltan vállalja, közszemlére teszi, sőt büszkeséget csinál belőle, akkor az a minimum, hogy vállalja ennek a következményeit. Plusz, ha már itt tartunk, akkor az sem mindegy ugye, hogy mit tesz közzé, és miből csinál büszkeséget.

    Mert különbség van aközött, amikor valaki mondjuk egy felnőtt női karakterről oszt meg ecchi képeket, amin max bugyi villan ki, mint amikor valaki keményvonalas tentacle loli hentait nyom, amin minden látszik.

    Szóval ezért kapta pl. Lugger is az “áldást”, mert nem egyszer bizony nála is repkedtek, a fedetlen loli mellek.

    “Kyssi amúgy vicces gyerek, ilyen “karakterfejlődést”, mint nála, talán azóta sem láttam.” -> Na igen, szóval nála nem az volt, mint mondjuk a Mufurc+Mako páros esetében, ahol Mako, végig Muff szárnysegédje volt, és amolyan tanítványként, “támogató egységként” funkcionált, mint a képregényekben a sidekick, vagy az RPGkben az elementálok. Hanem Kyssi, idővel túlszárnyalta a mesterét, és sokkal vadabbul tudott arcozni, mint Lugger, a legjobb napjain.

    Emlékszem, tőle az volt a best, amikor egy sokadik vitát követően, Kyssi agya úgy eldurrant, hogy először valami ilyesmi szöveget nyomott el: “Évek óta művelem ezt az úgynevezett modern művészetet, az AMV készítést, jó pár videóval bizonyítottam már ennek a közösségnek, úgyhogy joggal lehetek magamra büszke, és érezhetem magam különlegesnek emiatt.” Majd nem sokkal ezután, sikerült magát úgy felhúznia, hogy azt mondta: “Mi az értelme? Az, hogy ha majd lesznek gyerekeim, meg tudom nekik mutatni, hogy tessék, apátok ezt tette le az asztalra! Legyetek rá büszkék!”

    Szóval ja, valószínű, hogy majd a gyerekeit már csak is az fogja érdekelni, hogy az apjuk, milyen amvt töltött fel a netre, 15 évvel ezelőtt. =D Még véletlenül sem merült fel benne, hogy a gyerekeinek, lesz majd saját ízlése, érdeklődési köre, és azt valószínűleg, valamilyen aktuális médiumban fogják megtalálni.

   • Akkor ezt most meg is köszönném. =) Ebben gyakorlatilag minden benne van, ami az akkori Animax érát, és annak megmondó embereit, “szakértőit” jellemezte.

    Van itt minden, a nagy pofától kezdve, a szakértőzésen, és a részrehajláson át, a mások lenézéséig, a személyeskedésig, és a természetesen a besértődésig bezárólag. Igazi ínyenc fogás, retrosoknak külön ajánlom. =)”

    Szívesen. XD Elsősorban egyébként Benyónak szántam, mivel mondta, hogy ő ilyen dolgokban csak a saját szemének hisz és hát mit mondjak, itt lesz mit néznie ( 😀 ), de tényleg mindenkinek tanulságos lehet látni, hogy bizony, mielőtt Luggi “tiszteletbeli Mondo főszerkesztő” lett, azért ő is “jól nyomta” fórumokon, másrészt, mert ahogy te is írod, jól bemutatja, hogy az akkori érában micsoda önjelölt “megmondóemberek” “terrorizálták” a közösséget, még ha ezzel némileg talán túlzok is. Ás mielőtt azt hinnétek, hogy én vagyok valami “nebáncsvirág”, aki rögtön megsértődik, ha egy “szakértő” leszaroz egy általam kedvelt AMV-t, figyelmetekbe ajánlanám ezt a postot, illetve rögtön az alatta lévőt: http://www.manga.hu/forum/index.php?topic=23.msg308425#msg308425

    Ez a 96. oldal, ahol én még be sem szálltam a vitába, de láthatóan Luggi nem volt rest mindenkinek egyből nekimenni, ha bármi olyan tetszett nekik, ami szerinte szar. Persze ha a dolog fordítva történt (Luggi valamelyik cuccát nem honorálta a közönség), akkor jött a már említett “magyar ugaros” lesajnáló stílussal. 😀 A Tatsu-sannak írt válasza külön rulez, ha jól értem, az egész Akrossconos (Oroszország legnagyobb animeconja…) zsűri ízlését savazza, mert szerinte “a ruszkik elmentek egy olyan irányba, ami NEM jó”, illetve sajnálta, hogy szerinte pl. a harmadik helyezett kellett volna, hogy legyen az első. Na most ehhez így ennyi év távlatából csak annyit, hogy ha tegyük fel ez igaz is, még mindig igazságosabb a ruszkik pontozása, mint az övé, ahol kis túlzással conon csak olyan AMV-s nyerhetett, aki a “Team Lugger” tagja volt, vagy legalábbis az ő szájízének megfelelő stílusú AMV-t állított össze. 😀 Ez meg már az én “tudatlan” és “szakértelem nélküli” belepofázásom lesz, de pár éve én is szoktam figyelni, hogy Akrosséknál ki nyeri az első helyet és jellemzően valami tényleg egyedi, vicces, stb. darab nyer, mivel effekteket egymásra dobálni elég sokan tudnak, de úgymond valami “saját többletet” hozzááadni már jóval kevesebben. Pl. ha már Akrosscon, szeretettel ajánlom ezt mindenkinek, aki nem speeden él, a 2013-as évben ez kapta az első helyet, szerintem jogosan: https://www.youtube.com/watch?v=FuNJ2Tu7Uqc

    Amúgy ilyen “kordokumentumnak” kitűnő a Mangazin, mivel ott Megli lustasága/engedékenysége miatt egy csomó olyan vita megmaradt változatlan formában, amit pl. Animaxon a “haver modok” töröltek volna, de talán még Aoin is “szétrágta volna” Pati suttyomban utólag. 😀

    “Az a Wolfi féle AMV, valóban tökéletes példa volt arra, hogy milyen semmitmondó, unalmas, koncepció nélküli, random vágott, effektbuzi, tucat Naruto AMVk uralták az akkori Mondos AMV versenyeket, és kerültek az “év legjobbjai” közé. Illetve azt is jól mutatja, hogy ennek a Lugger féle “AMV elitnek” mi volt az igénye, mivel lehetett náluk befutni. (Na és akkor még ezek után papoltak ők igényességről… =D)”

    Igen, szóval én most nem olvastam végig újra ezt a jó pár oldalt, így nem tudom, hogy konkrétan lejött-e a szövegből, de a dolog úgy nézett ki, hogy miután ők jó pár ember kedvenc, vagy legalábbis tetszetős AMV-jét lehúzták ilyen-olyan ürügyökkel (valóban “igényesség hiányára” és hasonló dolgokra hivatkozva), én is felhoztam már Wolfi AMV-jét, ugyanis azt egy olyan “packban” találtam, amit pont a “Team Lugger” adott mennyei mannaként a fandomnak, mondván, hogy “na, ezek mind igazi igényes darabok, maga a Mester és csapata válogatta nektek, hogy lássatok már valami kultúrát”. Ehhez képest kb. a fele ért valamit, azokban tényleg volt ötlet, illetve nem mindegyik volt egy speedes ámokfutás, viszont a másik felük kb. az átlagos és a “minden narutard ilyet vág össze a YouTube-on” színvonal között mozogtak. Wolfié pl. pont egy olyan darab volt, amiben én semmilyen “egyediséget”, vagy túlzott “igényességet” nem fedeztem fel (gondolom az, hogy nincsenek benne vágási hibák, meg ilyenek, nem emeli automatikusan a panteonba, mert akkor ennyi erővel minden olyan film jó, ahol nem lóg be a mikrofon a képbe… XD), aztán persze amikor ezt megemlítettem Luggeréknek, akkor jött a “haver-védés”, meg a magyarázkodás. A kedvencem az volt, amikor előjött azzal, hogy feltehetően nem tudok angolul, mivel akkor érteném az AMV-ben lévő “mondanivalót”, mire elkezdtem bemásolni a szöveget, hogy én bizony megnéztem azt is, de továbbra sem értem, hogy egy random emós szám hogyan kapcsolódik a Narutóhoz, amit egyébként szintén láttam végig akkoriban. (Már amennyi epizód kész volt belőle, a fillereket nem számítva.) Mivel ezzel eléggé beégtek, gyorsan másfelé vitték az irányt és elkezdtek arról vitázni, hogy melyik zenei stílus, illetve zenekar emós, mivel látták, hogy ehhez már tényleg kevésbé értek és jó mufurcos módon addig nem nyughattak, amíg nem érezték úgy, hogy nekik van igazuk. 😀 Gyakorlatilag egy gagyi, még a Narutó sztorijához/karaktereihez sem igazán passzoló AMV-ből egészen odáig vitték az irányt, hogy darkos zenekar-e a Rammstein, meg ilyesmi, csak hogy végre újra nyeregben érezzék magukat. 😀

    “Külön tetszett, hogy mikor felhoztad azt, ami egyébként, nagyon sokszor be is jött, hogy az igazán jók, mindig a közönség díjat szokták csak elnyerni, mire Lugger kvázi leszarozta a közönséget, és annak igényeit, mondván, hogy az nem mérvadó. (Naná, hisz azt csak ő, meg a többi “szakértő” tudja, milyen a “valódi minőség”. =D)”

    Na, bevallom, ott annyi részrehajlás végülis volt bennem hogy ismerősöm vágta azt az AMV-t, de szerintem ez nem változtat azon, hogy teljesen rendben volt: https://www.youtube.com/watch?v=iKjnZye1UPc

    Oké, semmi extra, de a készítője sem annak szánta, csinált egy sima tánci-tánci dance AMV-t az akkori kedvenc cuccaiból, aztán beküldte, a közönségnek meg annyira bejött, hogy beszavazták, ennyi. 🙂 Itt is csak azt nem értettem, hogy Lugger mit szól be erre is, pláne úgy, hogy pont az ő kedvenc moelolis szarjaiból készült. 😛 (Biztos kevés volt benne az effekt… XD) Plusz itt egy egyből jöttek a seggből előhúzott indokai, pl. hogy egy másik AMV-ből “lopott” a készítő, amit csak azért nem értettem, mert semmilyen olyan jellegzetes elem nem volt a videóban, ami arra utalt volna, hogy ezt bizony máshonnan lopta le, ha meg Lugger úgy értette, hogy a Haruhi endingjét más AMV-ben is felhasználták már táncolásként zenei alap alá, akkor elég sok ember “lopott” a másiktól, mert kis túlzással minden második zenés AMV-ben benne volt akkortájt a Haruhi és a Lucky Star, amikor ezek voltak a “slágeranimék”. 😀 (Szal mintha lenne két PMV, mindkettő valami darkos zenére lenne vágva és Pinkamenáról szólna, majd utána Luggi előállna azzal a dumával, hogy X lopott Y videóklipjéből, mivel mindkettőben felhasználták a Party of One epizód kipjeit. Jó hogy, mivel eleve a téma olyan, hogy nem igazán lehetne mást használni… :D)

    “Na most ez duplán vicces. Egyrészt, mert ezek szerint akkor Soa Mark, Lollipop AMVje is szar, mert az is ugye “csak” a közönség díjat nyerte el, és az Luggi szerint ugye nem számít, mert az csak azért van, hogy a parasztok is elmondhassák, a hozzá nem értő véleményüket.”

    Ezt nem is tudtam, de igen, így elég érdekes a dolog, meg lehetett volna tőle kérdezni, hogy “most akkor hogy van ez?” 😀

    “Másrészt, nagyon kíváncsi lettem volna, hogy ha a következő conon, valaki szembesíti őt ezzel, ott mindenki előtt, hogy mit mondott a közönségről, és a közönség díjról, vajon akkor is ekkora arccal mondta volna ott mindenki szemébe, hogy “Igen, ti mind szarok vagytok, és csak a zsűri véleménye számít!”? Lefogadom, hogy nem. =)”

    Igen, itt meg az volt, ami Muffinra is állt: az volt mindkettőjük mákja, hogy senki nem volt akkora fasz, hogy mondjuk élőben elkezdje őket “elszámoltatni” arról, amiket fórumon mondtak emberekről, nem ritkán azokról a fanokról, akikkel conon a “tömeg előtt” kezetfogtak, haverkodtak, meg fú de jóban voltak látszólag, majd utána fórumon pont ezeket szólták le.

    “A felirat, logó, rossz képminőség dolgokról amúgy annyit, hogy valóban nem jó ilyeneket látni. Csakhogy, ezek mind csupán technikai dolgok, és ettől maga az AMV, még lehet marha szórakoztató. (Akkoriban bizonyos animékből, amúgy is elég nehéz volt DVD minőségű RAW formátumot találni.) Plusz tényleg különbséget kellene tenni valaki első, frissen feltöltött AMVje, és egy tapasztalt, több éve alkotó, már a sokadik AMV-t készítő emberke verseny munkája között.”

    Igen, szóval értem én az ő problémájukat is, meg ha tőlem megkérdezné valaki, hogy “Titkos, valami TV ripes, logós, subos AMV-t szeretnél nézni, vagy BD minőségű rawot?”, akkor nyilván az utóbbira szavaznék. Viszont amiket te is felsoroltál, azok zavartak engem is:

    1. Nem minden animéből volt akkoriban még DVD rip, nem hogy 720p-s vagy 1080p-s BD. Gondoltam is rá, hogy az lenne a legnagyobb szívatás Luggerékkel szemben, ha “challenge” gyanánt feladatul kiadná nekik valaki, hogy egy csomó 80-as évekbeli retro animéből csináljanak egy ilyen “összeállítás AMV”-t, aztán utána őket is lehúzná az illető, ha az egyik sorozatból véletlenül csak subos verziót találtak, a másik csak TV rip, a harmadikban meg ott maradt a logó. XD Ja, illetve ha olvastad, többször azzal jöttek, hogy a logó bennehagyása igénytelenség, mert zoommal eltávolítható. Oké, csak akkor meg épp a kép fog úgy kinézni, mintha “körbevágták” volna, szal nem mintha az ő megoldásuk tökéletes lenne, sőt, a vágó helyében lehet én is azt mondanám, hogy “egye fene, inkább maradjon a logó, mint hogy maga a videó nézzen ki szarul azokon a részeken, ahol a logó miatt zoomolnom kellett”. Persze valóban nem csináltam még AMV-t, így lehet, hogy van erre valami megoldás, de pusztán elméletileg nekem úgy hangzik, hogy ez történne zoomoláskor.

    2. Túlzottan technikai szemmel nézték ezt az egész AMV témát, ráadásul olyan fórumokon is, ahol messze nem ez volt a fő profil. Ha mondjuk valami nemzetközi “a világ legjobb AMV-i” fórumon játszották volna ezt, még mondanám, hogy érthető ez a “magas elvárás” (bár a fene tudja, épp fentebb ecseteltem, hogy Lugginak még láthatóan az Akrossconnal is baja volt… XD), de itt olyan emberek videóit húzták le sorozatban, ahol sokszor még a készítő sem volt azonos azzal, aki felrakta fórumra a klipet, hanem “mezei” emberekről volt szó, akik egyszerűen a YouTube-on szörfölgetve találtak ezt-azt és ami bejött nekik, azt megosztották a többiekkel. Biztos csípte Luggiék szemét, hogy mondjuk valaki egy amúgy rendben lévő, de subos AMV-re mondta azt, hogy bejött neki, de attól, hogy ők minden egyes alkalommal “Muffinos stílusban” leosztották mind a videót, mind a feltöltőt, még nem lesz hirtelen “igényes” a fórumtársaság, csak jobban fogják utálni Luggeréket. XD Mintha lemennél valami kis faluba, ahol a helyi focicsapat “sztárját” elkezdenéd osztani mindenki előtt és mondanád, hogy “hülye igénytelen parasztok, bezzeg a Beckham!” Rohadtul nem fogják értékelni, mivel ők a Beckham nélkül is tökéletesen tudták élvezni eddig is a focit és amúgy sem ez a “fő profiljuk”. 😀 Nem kell mindig mindenkit mindenhol “megtéríteni”.

    3. Kissé az előzőhöz kapcsolódik, hogy kezdő AMV-seket ezzel a stílussal tuti nem fog tudni “megtéríteni”, még akkor sem, ha amúgy hajlottak volna arra, hogy “igényesebb” darabokat nézzenek, vagy akár maguk is olyanokat készítsenek. Több fandomban tapasztaltam már, hogy kétféle “elit” létezik: van az, ahol valóban nagytudású szakértők vannak, de ettől még beengedik az úgymond “teljesen amatőr” embereket is és ha emberileg nem tökhülyék és lehet velük értelmesen kommunikálni, akkor türelmesen válaszolnak minden kérdésükre, próbálják őket szeliden, de normálisan tanítgatni az adott fandom vagy hobbi”fortélyaira”. Ugyanakkor van egy másféle “elit csoport” is: amikor olyanok állnak össze, akik esetleg egy baráti társaság, vagy legalábbis ismerik egymást élőben korábbról. Ezek legtöbbször egy “kemény magot” alkotnak, ha valaki segítséget is kér tőlük, azzal vagy nem igazán foglalkoznak, vagy eleve leszarozzák, ahhoz pedig, hogy bevegyenek maguk közé, “be kell nyalnod magad a brancsba”. Utána márlehet, hogy segítenek, de cserébe neked is olyanné kell válnod, mint ők, a saját értékrendjük, “szakmaiságuk”, stb. dolgaikat kell követned. Na, a Team Muffin, Team Lugger, meg hasonlók inkább az utóbbiak voltak, elsősorban észt osztani szerettek ők, meg leszarozni azt, aki “brancson kívüli” és esetleg kellő nyalásért cserébe kisegítettek néha. 😀

    “Szóval ezért kapta pl. Lugger is az “áldást”, mert nem egyszer bizony nála is repkedtek, a fedetlen loli mellek.”

    Mármint ezt hol, fórumon nyomatta? 😀 (Odáig csak nem ment el, mint Momiji, hogy conon “házaljon” loli hentai képekkel random embereknek… XD) Nekem ez kimaradt, de simán elhiszem, meg mondom, igazából AMV témán kívül vele túl sok összeszólalkozásom nem volt, én inkább “Muffin-szakértő” vagyok, ha a régi elitisták közül kell valakit mondani. XD

    “Na igen, szóval nála nem az volt, mint mondjuk a Mufurc+Mako páros esetében, ahol Mako, végig Muff szárnysegédje volt, és amolyan tanítványként, “támogató egységként” funkcionált, mint a képregényekben a sidekick, vagy az RPGkben az elementálok. Hanem Kyssi, idővel túlszárnyalta a mesterét, és sokkal vadabbul tudott arcozni, mint Lugger, a legjobb napjain.”

    LOL, tényleg, a Mufurc + MaKo, az a páros is jó volt, egyik akkori haver is hasonló példát mondott rájuk, csak nem szuperhőst és a sidekickjét, hanem sitheket: Mufurc a mester, MaKo a tanítvány. XD Még poénkodtunk is rajta vele, hogy milyen “kínos” lehet nekik, amikor néha nem egyezik a véleményük. XD Pl. tudvalevő volt, hogy Muffin nem nézi sokba Watase Yuu munkásságát, MaKo viszont kedveli, legalábbis ha mást nem is, az Ayashi no Ceres-t mindenképp szerette tőle. Na és az említett haver egyszer MSN-elés közben, amikor Aoin épp megint ez a duó osztotta az észt, beírta nekem, hogy: “MaKo már el lett fogadva tanítványnak, majdnem tökéletes másolata mesterének, bár mivel nincs ember hiba nélkül, sajnos együtt kell élnie azzal a bűnnel, hogy szereti az Ayashi no Ceres-t, de valószínűleg emiatt a mai napig vezekel mesterének.” XDDDDDDDD Lehet nem pontos idézet, de ismét csak jól mutatja, hogy Muffin and Co. ámokfutása nem egy és nem két embert zavart csupán. 😀 Jaja, Kyssi az már “renegát sith” lett, aki a mestere ellen fordulva saját maga kezdte építgetni “sötét birodalmát”. 😀 XDDDD Luggeriano: “Sunset Kyssifur, a former student of mine…” (Bocs. XDDDD)

    “Emlékszem, tőle az volt a best, amikor egy sokadik vitát követően, Kyssi agya úgy eldurrant, hogy először valami ilyesmi szöveget nyomott el: “Évek óta művelem ezt az úgynevezett modern művészetet, az AMV készítést, jó pár videóval bizonyítottam már ennek a közösségnek, úgyhogy joggal lehetek magamra büszke, és érezhetem magam különlegesnek emiatt.” Majd nem sokkal ezután, sikerült magát úgy felhúznia, hogy azt mondta: “Mi az értelme? Az, hogy ha majd lesznek gyerekeim, meg tudom nekik mutatni, hogy tessék, apátok ezt tette le az asztalra! Legyetek rá büszkék!”

    Szóval ja, valószínű, hogy majd a gyerekeit már csak is az fogja érdekelni, hogy az apjuk, milyen amvt töltött fel a netre, 15 évvel ezelőtt. =D Még véletlenül sem merült fel benne, hogy a gyerekeinek, lesz majd saját ízlése, érdeklődési köre, és azt valószínűleg, valamilyen aktuális médiumban fogják megtalálni.”

    Anyám borogass… XD Amúgy az odáig oké lenne, hogy legyen büszke arra, amit letesz az asztalra (persze csak ha jogosan lehet az), de egyrészt megint ez a hülyeség, hogy “az AMV készítés modern művészet”, ami legalább akkora elszállt marhaság, mint amikor valaki a cosplayre mondja ugyanezt. (Mondom ezt úgy, hogy én ugye mindkettőt kedvelem, pláne az utóbbit, de azért na…) A másik meg az, hogy szerintem nincs az az eredmény, ami feljogosítana bárkit arra, hogy egoista nagypofával osszon le bárkit az adott témában. Sőt, más “fandomban” már láttam olyat, hogy pont az volt a legszerényebb, legnormálisabb illető, aki ilyen 60-70 fele járt már és kis túlzással élve “ennek szentelte az életét”. Azon az utolsó gyerekes mondaton meg jót röhögtem. XDDD Egyrészt nem azért, de az inkább szomorúság, mint büszkeség, ha mondjuk 10 év múlva ez lesz az a dolog, amire a legbüszkébb lesz a gyerekei előtt. 😀 Másrészt meg, amit te is írsz: honnan tudja, hogy pl. a gyerekei nem fognak magasról szarni az egész anime témára? 😀 Nem “születik” mindenki animésnek, ha meg erőszakkal próbálja őket “ránevelni”, sanszosan pont az ellenkező hatást fogja majd elérni. A másik meg, hogy ez pont egy olyan dolog, ami folyamatosan fejlődik, változik, mint pl. a filmek is. Nagypapa megmutathatja a gyerekeinek, hogy ő még anno fekete-fehér filmekben volt színész, de valszeg őket ez különösebben nem fogja meghatni, mert ők már 3D-s Marvel filmeket néznek többek között, így inkább attól ájulnának el, ha mondjuk a nagypapi azokban vállalna vendégszerepet. 😀 Az AMV is ilyesmi, vagy már olyan vágástechnikák, meg programok lesznek majd rá, hogy Kyssi egykori “csúcs AMV-je” max középkategóriásnak számít majd, vagy pedig eleve az animék is annyira mások lesznek már, hogy nem fogja őket túlzottan érdekelni, hogy apu a 2000-res évek vége felé milyen sorozatból vágott össze klipeket. 😀

   • “ha meg Lugger úgy értette, hogy a Haruhi endingjét más AMV-ben is felhasználták már táncolásként zenei alap alá, akkor elég sok ember “lopott” a másiktól” -> Na igen, ez kb. olyan, mint hogy a Naruto AMVkben, csomóan felhasználták az első nagy Naruto vs Sasuke összecsapást. De ugyanígy, például a DBZ-nél is szokás volt, hogy ha valaki mondjuk a Majin Buu Sagából vágott, akkor rendre a Vegito vs Super Buu harc volt a csúcspont.

    “Gondoltam is rá, hogy az lenne a legnagyobb szívatás Luggerékkel szemben, ha “challenge” gyanánt feladatul kiadná nekik valaki, hogy egy csomó 80-as évekbeli retro animéből csináljanak egy ilyen “összeállítás AMV”-t, aztán utána őket is lehúzná az illető, ha az egyik sorozatból véletlenül csak subos verziót találtak, a másik csak TV rip, a harmadikban meg ott maradt a logó.” -> Na igen, sok régi animéből, még ma sem létezik, csak 4:3 képarányos, VHS minőségű felvétel. Hát még akkor hogy oldották volna ezt meg… =)

    “Biztos csípte Luggiék szemét, hogy mondjuk valaki egy amúgy rendben lévő, de subos AMV-re mondta azt, hogy bejött neki, de attól, hogy ők minden egyes alkalommal “Muffinos stílusban” leosztották mind a videót, mind a feltöltőt, még nem lesz hirtelen “igényes” a fórumtársaság, csak jobban fogják utálni Luggeréket.” -> Plusz az se tette őket valami szimpatikussá, hogy közben valahogy mindig magukra, a saját AMVikre hivatkoztak, azokat hozták fel, “jó példának”.

    “Na, a Team Muffin, Team Lugger, meg hasonlók inkább az utóbbiak voltak, elsősorban észt osztani szerettek ők, meg leszarozni azt, aki “brancson kívüli”” -> Sajnos nálunk ez a “Team” formáció volt a nagyon jellemző. (Tisztára mint a Sonicban. =D) Minden fórumon volt egy ilyen átlag 3 főből álló “kemény mag”, akik rendszerint több kárt, mint hasznot hoztak a közösségnek. Elvileg értékeket kellett volna képviselniük, segíteniük a kezdőknek, de inkább csak a saját hülyeségeiket akarták ráerőltetni, mindenki másra. Egyébként akkor már ne felejtkezzünk meg a “Team Danci” és a “Team Shearer” alakulatokról se, mert azért ők is tudták hozni a formájukat. =)

    Általában kurva idegesítőek voltak, viszont mikor alkalomadtán egymásnak estek, és amolyan Team Deathmatcht, vagy inkább Clan Wart rendeztek egymás között, azok marha szórakoztatóak tudtak lenni. =D Valahogy mindben volt valami egyedi. Még a Team Mufinnál, Muff volt a tank, aki rohant előre gyakni, és a többiek csak akkor csatlakoztak be, ha nem bírt el egy-egy keményebb mobal. Addig a Team Shearernél, Shöri amolyan varázsló volt, akit mindig Paladin Nekomajin mentett ki a szorult helyzetből, mert őt még a zöld mobok is megcsipkedték. =D A Team Luggi meg egy olyan rouge brigád volt, akik később egymást is hátba szúrták, a jobb statokért. =D

    “Mármint ezt hol, fórumon nyomatta?” -> Ott is, meg a blogján is. Alkalomadtán, mikor hasonszőrű társasággal találkozott, akkor hajlamos volt megfeledkezni magáról, és olyankor azért előkerültek az olyan lolis képek is, melyeket különben nem postolt volna ki. =)

    “Sunset Kyssifur, a former student of mine…” -> És tényleg. =D Mondjuk én inkább amolyan W40K módra képzeltem el ezt az “árulást”. =)

    Luggi: “Of all my brothers, he was the best! We stand shoulder to shoulder in every battle. But yet, he became a traitor. He had a choice. He had a choice, and he chose the way of damnation.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: