6 éves a blog

Successful-Blogger

Szakítva a régi hagyománnyal, úgy döntöttem, idén senkit sem fogok fárasztani, felesleges, és érdektelen statisztikai adatok közlésével, helyette inkább valami érdekesebbel, tartalmasabbal próbálok szolgálni. Úgymond egyfajta beszámolóval arról, mi is történt az elmúlt évben blog szinten, és én magam, mit gondolok erről, illetve a blog jövőjéről.


A fényes oldal, avagy van még miért blogolnom

Szokás szerint, az idei év sem alakult rosszul blog szempontjából, ami nyugodtam mondhatom, figyelembe véve a megcsappant aktivitásomat, még mindig örömmel tölt el.

Azt továbbra sem ígérem, hogy a jövőben több cikk fog napvilágot látni. Azt viszont megígérhetem, hogy a már megszokott témákban (anime, film, videojáték, stb.) továbbra is várhatók bejegyzések. Ezek között amúgy, még mindig nagyon sok olyan van, amik elkezdve, vagy félkész állapotban vannak jelenleg a vinyómon, vagy épp befejezésre várnak.

Illetve ezúton ragadom meg az alkalmat arra, hogy bejelentsem, igen, lesznek még a szubkultúrákkal foglalkozó bejegyzések is, ám ígérgetni ezzel kapcsolatban se szeretnék semmit, hogy mikor, és miről lesz, vagy lehet még szó a jövőben. Egyszerűen azért nem, mert ez elsősorban attól függ, hogy hallok, látok, olvasok e olyan témákról, amikről úgy érzem, megéri szót ejteni, kifejteni róluk, a saját álláspontomat.

Bővebb beszámolóval, majd az év végén esedékes összefoglaló bejegyzésben fogok szolgálni.


A sötét oldal, avagy ha a hülyeség fájna

Megmondom őszintén, sokat gondolkodtam azon, hogy szentelek ennek a témának egy külön bejegyzést. Aztán arra gondoltam, inkább az év végi összefoglaló posztomban ejtek majd róla szót, ám ezt a lehetőséget később elvetettem, mert úgy már túl hosszú lenne. Sőt, még az is megfordult a fejemben, hogy egyáltalán nem is foglalkozok a dologgal, mert lehet, nem ér ennyit az egész.

Utóbb végül, mégis arra az elhatározásra jutottam, ha külön nem is, de mivel a blogok érinti, ezért ha máshol nem, itt írni fogok erről, némi okulás gyanánt, reményeim szerint először, és utoljára.

Előrebocsátom, hogy az elkövetkezendőkben, senkit sem szeretnék megsérteni, mivel itt nem a komplett olvasó közösségről, hanem csak bizonyos emberekről, pontosabban egy olyan, ő általuk képviselt mentalitásról lesz szó, ami engem még mindig heveny homlokráncolásra, és szemöldökakasztgatásra ingerel.

Azt már megszoktam, hogy az interneten, félelmetes mennyiségű hülyeséggel, értetlenkedéssel, és rosszindulattal találkozhat az ember, aminek ha hagyjuk magunkat kitenni, az akár az egész napunkat tönkre teheti. Hosszútávon pedig könnyen oda vezethet, hogy az ember emiatt kezd el, már-már megutálni, akár egy egész közösséget. Na most ez természetesen, sohasem a helyes válasz, de bizonyos körülmények között, érthető reakció.

Ami elszomorít, hogy néha sajnos még a saját olvasóközönségem egyes tagjaitól is, olyan ostobaságokat kell visszaolvasnom, a blogon kívül, ami valami elképesztő. Az meg valahol külön vicces, hogy közben mennyien hiszik azt, hogy ők láthatatlanok az interneten. Elárulom, nem azok.

Az még hagyján, hogy a netről random idetévedő figuráktól, miket kap időnként az ember, akár a blogon, akár azon kívül. Mert hogy bizony kaptam én már SG fórumos gamer “szakértőktől”, a Max Payne 3 miatt, vagy Addictsos “professzoroktól”, a Nem mese! Anime kritikám miatt. Ám mily meglepő, valahogy mindegyiket sikerült, ugyanarra a kaptafára megírni. Azaz, van 3 univerzális érv, miszerint: “Ez egy igen gyengén megírt cikk!”, “A cikk irója tárgyi tévedésben van!” (Ehhez még hozzácsapható opcionálisan a “több helyen is” rész.) valamint személyes kedvencem, az “Utána kellett volna járni!”

Na most azon kívül, hogy ezek kísértetiesen emlékeznek engem, például az anime témában már tradicionálisnak számító hármasra. Vagyis a “Nem értetted meg a lényegét!” (opcionálisan hozzácsatolható az is, hogy “és elmagyarázni sincs értelme!”), a “Minek nézted meg, ha nem tetszett?!” és persze az örök klasszikus, mindenki kedvence, a “Csinálj jobbat!” trióra. Alapvetően, ezek mind ugyanannak vannak híján, az ezeket a kijelentéseket alátámasztó érveknek.

Épp ezért, nem is tudom őket komolyan venni. Illetve abból, hogy még azzal sem tisztel meg az illető, hogy legalább itt írja le a véleményét, csak arra tudok következtetni, hogy még vitázni sem hajlandó róla. Ami persze, önmagáért beszél.

Ami viszont tényleg elszomorít, mikor olyan emberektől olvasok nem hogy ilyen, hanem ezeknél sokkal rosszabb, mélységesen ostoba kijelentéseket, akik minden jel szerint, még ha nem is rendszeresen, de évek óta nyomon követik a blogok. Tehát, elvileg tisztában vannak a munkásságommal, és valamennyire ismernek, mint embert. Na ilyenkor tudok tényleg szomorú lenni, és ilyenkor érzem azt, hogy sajnos tényleg vannak emberek, akik menthetetlenek.

Hogy mást ne mondjak, ott volt például még nyár végén ez a Vasutas ügy, ami végül oda torkollott, hogy megléptem azt, amit nem most, hanem már évekkel ezelőtt meg akartam lépni, és töröltem az egész wapanese kategóriát. Erről írtam is egy cikket, ahol világosan, érthetően, mindenfajta felesleges kertelés, és szóvirág nélkül le volt az írva, hogy miért hoztam ezt a döntést. Ennek ellenére, mégis voltak olyan emberek, akik valamiféle megmagyarázhatatlan kényszert éreztek arra, hogy majd ők megmondják, én miért csináltam azt, amit csináltam.

MLP_Bullshit

Először jött az, hogy én azért töröltem a wapanese kategóriát, mert “megijedtem attól, hogy a Vasutas feljelent”. Na most nem azért, hogy én ezzel felvágjak, de tudjátok hányan fenyegettek már meg engem, az elmúlt 5-6 évben azzal, hogy feljelentenek, beperelnek? Hitomitól kezdve, a Ricsi-senseien át, a Sephiig, meg olyan emberekig, akiknek mára a nevét is sikeresen elfelejtettem, nagyon sokan fenyegetőztek már ezzel, és (mily meglepő) ez már annak idején is ritka röhejes volt.

Valószínű, hogy majd pont annak a Vasutasnak a fenyegetőzésétől fogok megijedni, aki több ízben bebizonyította már, hogy még azt se lehet neki elhinni, amit kérdez. Eleve, milyen alapon jelentett volna fel? Azért, mert csinált egy videót, amiben kollektíve lebaszta, az egész animés közösséget (amihez amúgy, vajmi kevés köze van) és én erről, elmondtam a véleményem? Vagy épp azért, mert kiparodizáltam, a szánalmas zenés videóit, amiből az én paródiám viccesebb volt, mint az eredeti? Ugyan már… Ha ezzel bement volna a rendőrségre, ott helyben kiröhögik, kizavarják, a hülyeségével együtt.

Aztán, páram azt sérelmezték, amiért én úgymond nem vettem igénybe a közönség segítségét, és nem tartottam kívánságműsort arról, hogy mi maradjon. Na most nekik üzenném, hogy ha kívánni akarnak, akkor ez ügyben, keressék fel a Jinnt, vagy Tibi bácsit, mert én nem ez az intézmény vagyok. Komolyra fordítva, ezzel csak az lett volna a probléma, hogy még egyik ember szerint a Vasutast, addig a másik szerint Ricsit, a harmadik szerint, meg az Anime Sucksot kellett volna megtartanom. 16 féle ember igényeinek pedig, nem lehet megfelelni, mert akkor a végén, nem törlök semmit.

A kedvencem viszont az volt, amikor azzal jöttek, hogy én, lényegében “bocsánatot kértem a Vasutastól”, meg hogy én “mellé álltam”. Tévedés, eszem ágában sem volt, és nem is lesz bocsánatot kérni a Vasutastól, mert hogy nincs is miért bocsánatot kérnem. Ha valaki, akkor pont ő tartozik bocsánatkéréssel, elsősorban, az általa zaklatott csosplayerek felé. A “mellé állásról” pedig annyit, hogy én nem álltam mellé, pusztán arra akartam rámutatni, hogy elég vicces, hogy pont azok az emberek piszkálták őt a leginkább, akiknek szintén van a számláján.

Erre hoztam fel példának azt Luggeriánót, akinél furcsa módon, mára valahogy mindenki elfelejtette, hogy pár évvel ezelőtt, ő még a saját otakuságából, loli mániájából csinált büszkeséget. Illetve Kyssifur haverjával, rendre eljátszották az AMV “professzorokat”, akik majd megmondják, hogy a magyar ugaron, mi számít jó AMVnek, te meg fogd be a pofád, ha nem vagy a kurzus tagja.

Aztán, ott van ez a póni ügy, aminél megint sikerült összehordani egyeseknek fűt-fát. Tiszta röhej, hogy még emiatt is magyarázkodnom kell, mert páran még ezt sem értik.

MLP_Explain_Why

Az még hagyján, hogy mindig jót röhögök azokon, amikor például egy dekoltázsvillantó, pirulós Moka avatart használó animés mond olyat a bronykra, hogy “Gusztustalan, undorító fandom, aminek léteznie sem lenne szabad!”. Lévén, ez a napnál világosabban mutat rá arra, hogy nem csak egy kurva képmutató fandomról van szó (amit már megszokhattunk), de azt is remekül mutatja, hogy mennyire szolidárisak valójában. Miközben maguknak folyton toleranciát, elfogadást követelnek, aközben ők ugyanerre nem hajlandók.

Persze, ha már képmutatás, akkor én is megkaptam már azóta, hogy “milyen feltűnő hogy az animéseket anno basztattam, de bezzeg a bronykról nem írok bejegyzéseket”. Na most kérdem én, minek? Azt, amit egyszer már abbahagytam, lezártam, most kezdjem újra, egy másik szubkultúrával, azért mert… miért is? Egyébként apró bökkenő, hogy még ha akarnák is róluk írni, elég nehéz dolgom lenne. Nem pusztán azért, mert ez a szubkultúra, sohasem honosodott meg igazán, hanem azért is, mert egyszerűen más a mentalitásuk.

Olyat már nem egyszer láttam, hogy animések kezdtek ki valakit, mondjuk lehülyézték, elküldték a francba, fenyegették azért, mert nem tartotta az ő kedvencüket, a világ legjobbjának, művészetnek, meg amit még akartok. Ugyanezt, a Bronyk oldalán, eddig még egyszer sem tapasztaltam. Bennük valahogy, nincs meg ez a kényszer, nem hogy magyar, még külföldi viszonylatba se nagyon.

Persze nem azt mondom, hogy ne lenne köztük, néhány ritka kretén arc, akik tényleg meg tudtak ütni egy olyan szintet, amire már minden jóérzésű, józan gondolkodású ember azt mondja, hogy sok. Például ott volt Matt Beard (aka Jin515) aki annakidején “elvette” Twilightot, Mr. Eric “Journey of the Spark” Ridenour (aka MovielandRidenour, aka TheEclecticEspeon), és hogy egy hölgy is legyen a trióban, ott volt még April Davis (aka Pinkiepony, aka PinkieG3, aka Pinkie Posh). Más téma, hogy ezen a triumvirátuson kívül, többet még én se találtam, még a weeabooknál, csak a magyarokból, meg tudnák tölteni egy könyvet.

Ami viszont tényleg felrakta nálam az I-re pontot, az az volt, mikor megkaptam azt, szintén a póni kapcsán, hogy “látszik, hogy egy olyan ember vagyok, akinek kis adagokban, bármit be lehet adni”. Szóval LOL, értitek, mint ha ez valamiféle drog lenne, amivel sunyin, akaratuk ellenére, be lehet oltani az embereket.

MLP_Rainboom_Drug

Valami “zseniális” ez az egész gondolkodásmód, hogy valaki, gondol valamiről valamit, azt leírja, aztán később belátja, hogy tévedett, megváltozik a véleménye, leírja azt korrekt stílusban, miközben részben direkt azért, meghagyja a régit is, hogy az emberek lássák, honnét jutott el hová, és hogy nem kell félni attól, hogy beismerjük, ha hibáztunk, ettől még nem fogunk kevesebbet érni. Erre mindezek után, egyesek mégis azt hozzák ki az egészből, hogy “áruló lettem”.

Mert hogy ez egyébként pontosan ugyanaz, mint amikor annakidején, úgy crika 10 évvel ezelőtt, fel mertem hozni olyan roppant naiv gondolatokat, hogy szép és jó hogy végre megindult nálunk ez az anime szubkultúra, de ettől még azért, nem kéne megőrülni. Viselkedni kéne tudni, tekintettel kéne lenni másokra, figyelembe kéne venni, ha egy rendezvényen veszünk részt, más emberek között, bele kéne tudni nézni a tükörbe, és a többi. Mondanom se kell ugye, mi lett ennek az eredménye. Gyakorlatilag a fél fórum nekem esett, köztük nem egy olyan ember, akik már akkor a 22-23. életévüket taposták, olyan szövegekkel, hogy “én el akarom másoktól venni a rajongást”.

Na a mostani, az kb. ugyanez, csak ezúttal fordítva, mert most épp az a gond, hogy nem a bronykat ostorozom. Nekik egyébként rossz hír, hogy bizony a jövőben, lesznek még MLP-t érintő, illetve kifejezetten arról szóló cikkeim is, ha tetszik, ha nem. =)

Hiú reményeim persze továbbra sincsenek azzal kapcsolatban, hogy a jövőben ne futnék bele hasonló megmondó emberek okosságaiba, mert e nélkül ugye nem is lenne internet az internet. Ha pedig valaki azt nem képes feldolgozni, hogy nálam változni szoktak a dolgok, azzal nem tudok mit csinálni.

Hiába hiszik azt páran, hogy úgyis meggondolom majd magam, és vissza fogom állítani, ez nem fog bekövetkezni, már csak azért se, mert egyszerűen nincs mit visszaállítani. Amúgy meg aki mindenáron otaku, weeaboo, brony, vagy akármilyen más társaság basztatására vágyik, az előtt ott a lehetőség. Tessék szépen blogok nyitni, ott nyugodtan lehet ezt folytatni. Volt is aki már megtette, igaz nem sok sikerrel.

Reklámok

43 hozzászólás to “6 éves a blog”

 1. Az ember folyton változik: új ismeret fényében, ha beépíti azt magába változik a szemlélete, véleménye. És ez az, amit sokan látványosan nem fogadnak el. Mintha minden, amit mond, ír ezer évekre szóló kőbe vésett egyszeri igazság lenne és pont, mert nem lehet róla változtatni. Ez olyan vicces, mint mikor hozzám vágják, hogy 2-3-4-X éve mit írtam, mit mondtam az adott témában, és hogy “velük szándékosan kötözködök, hogy nem úgy van, pedig anno én is ezt írtam”. Ilyenkor csattan a fa az asztalban elég komolyan, úgy fejelem meg. És az utóbbi időben nem csak ezzel, de más tekintetben is elég sokszor csókolja a homlokom az asztallapot. Még pár, és akkora púp fog nőni oda, hogy elmehetek egyszarvúnak…

  Lehet anno nem tetszett, hogy ment a wapanese kategória, mert jó volt olvasgatni a bejegyzéseket (azon kívül lehetett példát állítani, hogy “sose nyomd fullba a kretént”, és amolyan nyilvános pellengér is egyben. De ha így láttad jónak, hogy kukáztad, akkor így láttad jónak. Mélyebben felesleges belemenni, elvégre a te blogod, te vagy az ura, és ez nem “közönségi finanszírozású szolgáltatás”, hogy követni kelljen a nép igényét, nem?

  Amúgy vicces, hogy csak most tudatosult bennem, hogy a blog annyi idős majdnem (félévvel fiatalabb), mint az általam vezetett csapat. De addig is köszöntöm a blogot, majd otthon lenyomok érte egy feles házi pálinkát is a tószt mellé.Azért kíváncsian várom, hogy mi van még a tarsolyodban.

  • Sajnos úgy vettem észre, hogy elég sok ilyen végletes gondolkodású, szűk világlátású ember van, akik úgy működnek, hogy belövik magukat egy irányba, és onnantól kezdve, semmi mást nem tudnak, mint egyenesen előre nézni, ugyanabban az egy szögben. Úgymond tömegemberek.

   Ők azok, akik nem szeretnek gondolkodni, mérlegelni, megkérdőjelezni dolgokat, mert az bonyolult. Helyette inkább megkötik a Kádári alkut, és elvárják, hogy mindenki más is ezt tegye.

   Nekik, a természetükből fakad, hogy nem szívlelik a változást, nem szeretik, ha valaki mer mást gondolni, rávilágítani hibákra, vagy túllépni dolgokon, és épp ezért van az, hogy ha más mégis képes erre, és tovább mer lépni, azt reflexből megpróbálják lerántani maguk közé.

   Amúgy köszönöm! Igyekszem majd érdekes témákat előszedni. =)

 2. Gratula az évfordulóhoz, még tízszer ennyit! 😀

  Mármint… tényleg, no joke, nyugdíjas éveidig abba ne hagyd! 🙂

  • Kösz szépen! Hát, hogy X év múlva mit fogok csinálni, az jó kérdés, de ha rajtam múlik, a blog meg lesz. =)

   Amíg lesz miről írni, addig tuti nem hagyom abba. =)

 3. Gratula. 🙂 Nem semmi, hogy már 6 éves a blog.
  Azért remélem alkalomszerűen belecsöppen a témák közé valami eltérő téma is a jövőben a színesedés kedvéért. 🙂 Sajnos az utóbbi jónéhány bejegyzés olyan téma volt, amihez nem nagyon tudtam hozzászólni.
  Viszont most ez a szülinapi bejegyzés igencsak velősre sikerült.

  • Hát nem tudom, azért hosszászóltál a Kálmán bácsishoz, meg előtte a szélsőjobbos fanokhoz is, azóta meg csak egy Dying Light kritika volt. =)

   Amúgy azt se bánom, ha esetleg felhozol pár ötletet, miről szeretnél olvasni, aztán majd meglátom, mit tehetek az ügyben. =)

 4. Boldog Szülinapot kolléga 🙂

  A wapanese részleget tényleg sajnálom,hogy törölted mert marhajókat lehetett röhögni rajtuk de amennyi komment érkezett a Vasutas posztok alá is o_o! Hány óra volt mindazt végigolvasni?

  Küldök virtuálisan egy tortát!

  • Biztos sok óra volt végig olvasni, mert nekem is időbe telt napi szinten utolérni a komment tengert. 🙂 Főleg Titkos wall of text-jeit. 🙂

   • Az olvasás még hagyján, azzal relatíve gyorsan végzek, a válaszírás, na az valóban elvette jó pár félórámat, olykor órámat. =) Annyira azért így sem volt megerőltető, volt már időm hozzá szokni, még az előtt, hogy egyáltalán elkezdtem volna blogolni. Na meg űzök én ennél jóval időigényesebb, igencsak türelmet igénylő hobbikat is. =)

    Egyébként máig azt mondom, hogy a Vasutas, a tizedét nem érdemelte volna annak a figyelemnek, amit kapott, még ha csak pár napra is. Éreztem én már akkor is, hogy még pár hét, max hónap, aztán úgy el fog tűnni, mint ha itt se lett volna. Így is lett.

    Igazából annyi maradt meg bennem ebből az egészből, hogy azóta, valahányszor meghallom azt a Günther számot, mindig az a fasz jut eszembe, ahogy ott bohóckodik a síneken. =D

  • Na igen, csak egy ponton túl már elég unalmas volt, hogy mindig ezek miatt kellett utólag magyarázkodnom. Plusz valahol azért, nem szégyellem bevallani, el is basztam, mert ha inkább abban a stílusban írom meg őket, mint pár évvel később az Animaxos bejegyzést, sokkal inkább célt tudtam volna vele érni.

   Igaz, akkor valszeg fele ennyi otaku sem jön ide hőbörögni, viszont cserébe nem jöttek volna azok se, akik még most is azt várnák tőlem, hogy otakut, bronyt basztassak.

   Amúgy kösz, bár én elvből nem veszek Oreót, csakis Pilóta kekszet. =)

 5. Gratula a évfordulóhoz, és egyben kicsit sajnálom is hogy pont erre az alkalomra lett behozva a marharépákról való értekezés is. Nem mintha nem lenne helytálló, sőt, valahol csodálom is hogy ennek a kivesézésére még nem került sor, mert a blogod mindig is vonzotta az “érdekesebb” figurákat, szóval így is, úgy is lett volna aktualitása a dolognak. Gondolok itt például arra, hogy egyesek az “árulásodra” következtetnek, csak mert nem ugyanúgy gondolkodsz mint évekkel ezelőtt: azt felesleges elvárni bárkitől is, hogy x év múlva ugyanúgy gondolkodjon bármiről mint most (nekem is volt nem egy olyan írásom/hozzászólásom amin mai fejjel minimum a fejemet fognám, de mégse törlöm egyiket se, minek), pláne úgy hogy te se, és gondolom a látogatók túlnyomó többsége se verdesi minimum a harmincas éveit, szóval gondolkodásban értelemszerűen mindenki változott legalább egy kicsit az évek során ahogy öregedett. Nem mintha ez egyeseket zavarna, sőt, pölö a kívánságműsoros téma kapcsán is előjött az szerintem, hogy mintha azt hinnék, hogy te amolyan “lefixált bálvány” vagy, akinek csak arról szabad írni és csak azt szabad gondolni, amit ők akarnak. Az persze érthető, ha valaki ezt vagy azt a fajta írást szeretné látni tőled, de enyhén szólva pofátlanság úgy viselkedniük mintha elárultad volna őket, arról nem is szólva, hogy bizonyítványt is állít ki rólul arról, hogy mégis miért látogatták a blogot egyáltalán.

  • Mondjuk, ahogy elnézem, a kommentelők száma is mintha jelentősen visszaesett volna. Gondolom ez ennek köszönhető mellékhatás.

   • Részben igen, de őszintén szólva, azokért a kommentelőkért, nem kár. =) Lévén azok nagy részét, ragelő otakuk tették ki. A maradékot pedig, gyorsan cserélődő, random arcok, akik a balhé miatt jöttek ide, de igazából, ők se voltak sokkal okosabbak, mint azok, akiknek beszóltam. =)

    Amúgy, valójában most se kapok kevesebb kommentet, mint annak idején. Akkoriban 18 komment volt az átlag/bejegyzés, ami, ha sikere volt a bejegyzésnek, felment 60 és 80 közé. Most ugyanennyit kapok, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy most annak a 60 kommentnek a döntő részét, nem random otakuk hordják össze, hanem olyan emberek, akiknek értelmes gondolataik, véleményük van, értelmes, vagy legalább is érdekes témákról. Ez pedig, számomra sokkal többet ér. =)

  • Az a helyzet, hogy ezek most tényleg csak ilyen kiragadott példákra való gyors reagálások voltak, az elmúlt évből. Ha írnék erről külön, azt inkább egy átfogó formában tenném, kezdve az elejétől, hogy azok is értsék, akik esetleg menet közben csatlakoztak be, vagy már lemaradtak erről.

   Szerencsére, annak a rétegnek a nagy része, akik kifejezetten, csakis a balhé miatt jártak ide, már elég rég levált a blogról, hisz ugye nem most hagytam én már fel a wapanese cikkek gyártásával, hanem jó pár évvel ezelőtt, még 2011 végén, 2012 elején. Ezek a mostaniak, már csak annak a maradéka.

   Egyébként valahol tényleg az a durva, hogy ezek, akik “árulással” vádolnak, meg ilyen okosságokat találnak ki, hogy én kvázi pónival “lövöm magam”, ezek nagy része, velünk egykorú, +/- 1-2 év.

   Mindenesetre, ha ők mindezek után, úgy hogy már évek óta stílust váltottam, még mindig azt várják, hogy a régi Péter térjen vissza, akkor valamit, nagyon rosszul csinálnak. Az ilyenekkel, tényleg nem tudok mit kezdeni.

 6. “Hogy mást ne mondjak, ott volt például még nyár végén ez a Vasutas ügy, ami végül oda torkollott, hogy megléptem azt, amit nem most, hanem már évekkel ezelőtt meg akartam lépni, és töröltem az egész wapanese kategóriát. Erről írtam is egy cikket, ahol világosan, érthetően, mindenfajta felesleges kertelés, és szóvirág nélkül le volt az írva, hogy miért hoztam ezt a döntést. Ennek ellenére, mégis voltak olyan emberek, akik valamiféle megmagyarázhatatlan kényszert éreztek arra, hogy majd ők megmondják, én miért csináltam azt, amit csináltam.”

  Szerintem amúgy ennél tényleg annyiról volt csupán szó, hogy sokan valóban csak a “balhé” miatt jártak ide, aztán így, hogy kategorikusan kijelentetted, hogy mostantól nem lesz több “Péter animéseket köpköd” bejegyzés, értelemszerűen felháborodtak, mivel ezzel nekik véget ért a móka. Kissé olyan ez, mint amikor a kedvenc rendeződ bejelenti, hogy az utolsó filmje jön. XD Más kérdés, hogy aki valóban évek óta követi a blogodat, az észrevette volna, hogy ez nem úgy történt nálad, hogy egyik nap még habzó szájjal fikáztál mindent, ami az anime fandomhoz kötődik, majd másnap bejelentetted, hogy meguntad ezt a viselkedést és abbahagynád, hanem volt egyfajta “lecsengése” a dolognak, vagyis a tényleg durva stílusban megírt postokból eljutottál a mérsékeltebbekig, majd végül teljesen rá is untál erre, mivel írás közben a haragod is elszállt. Szóval én ezt eleve mindig is ilyen “önterápiának” éreztem nálad, de úgy látszik, voltak, akiknek úgy jött le, hogy te ezt szinte “életvitelszerűen” szeretnéd folytatni a végtelenségig. XD Megjegyzem, az érdekes is lett volna, mert egyrészt nincs az a fandom, amit vég nélkül lehetne fikázni anélkül, hogy egy idő után ez ne csapjon át önismétlésbe, másrészt meg egy idő után tényleg meg is unja az ember. Emlékszem, a nagy Naruto-láz idején nekem is voltak olyan “sötét gondolataim”, hogy “Basszus, indítok már egy blogot arról, hogy hetente felhozom, hány kibaszott hiba volt az aktuális fejezetben, hátha akkor a fanok is belátják, hogy nem akkora isteni alkotás ez, ahogy ők sejtik, meg legalább én is kiírhatom magamból a mérgemet anélkül, hogy bannolástól kéne tartanom.” Aztán végiggondoltam és már gondolatban sem érte meg a dolog. A fanok ugyanúgy imádták volna tovább a cuccot, ráadásul a “támadásom” csak beindította volna náluk a “manavédő-ösztönt”, így kaptam volna napi 5-10 “Ricsi-sensei” színvonalú ürgét, akik a blogomra jártak volna szemétkedni/beszólogatni/trollkodni/stb., plusz hosszútávon magamat is “büntetnem” kellett volna, hiszen ez egy olyan “munka”, amivel együtt jár, hogy kötelezően olvassam el mindig a heti Naruto fejezetet, ha tetszik, ha nem. (Márpedig sokszor olyan szintű n00bságokkal volt telepakolva a cucc, hogy azt a heti 20-22 oldalt is embert próbáló feladat volt végigrágni.) Végül tehát letettem róla és nem is volt rossz döntés, hiszen egyrészt ahogy minden láznak, úgy ennek is vége lett egyszer, másrészt Kishi maga kezdett akkora faszságokat beleírni a mangájába, amiket már tényleg csak a leghardcore-abb (és legagyhalottabb) rajongói tudtak szó nélkül lenyelni. Őket meg ugye úgysem győzi meg semmi, szal ezen a blogom sem változtatott volna. 😀 Na, ezt csak azért írtam le, mert nálad szerintem valami hasonló játszódhatott le, csak te a teljes fandommal voltál hasonlóképpen és nálad nem csak terv maradt a dolog, de ettől még 2-3 év után te is rájöttél, hogy csak erről nem szólhat egy blog és ha már létrehoztad, lehet ezt az egészet értelmesebben is csinálni, nem csak fröcsögni folyamatosan. 🙂 Aztán ekkoriban kezdtek a gamer írások, meg az olyan anime kritikák is megjelenni, amik már nem arra mentek élből, hogy lehúzd ezt vagy azt a sorozatot. (Vagy ha arra is mentek, legalább viszonylag lightosan, tárgyilagosan húztad le őket, lásd Bakemonogatari. XD)

  “Először jött az, hogy én azért töröltem a wapanese kategóriát, mert “megijedtem attól, hogy a Vasutas feljelent”.”

  Attól inkább én aggódtam kezdetben, de csak amíg bevettem a meséit. 😀 Aztán (részben a többiek “vallomásaiból”, részben a saját “nyomozásom” révén) elég hamar rájöttem én is, hogy ez ilyen faszverő-huszár, mindenhol veri magát, de még egy pert nem nyert életében, sőt, “meglepő módon” élőben jóval beszaribb, mint amilyennek a neten mutatja magát. XD

  “Na most nem azért, hogy én ezzel felvágjak, de tudjátok hányan fenyegettek már meg engem, az elmúlt 5-6 évben azzal, hogy feljelentenek, beperelnek? Hitomitól kezdve, a Ricsi-senseien át, a Sephiig, meg olyan emberekig, akiknek mára a nevét is sikeresen elfelejtettem, nagyon sokan fenyegetőztek már ezzel, és (mily meglepő) ez már annak idején is ritka röhejes volt.”

  Mondjuk bevallom, a Hitomis esetnél nekem tényleg úgy jött le, hogy ott inkább a “biztonság kedvéért” szedted le a róla szóló dolgokat, na de ott egyrészt idejött a csaj ugrálni személyesen, másrészt ott eléggé “kurucinfósan” a teljes Facebook oldalánt bescreenshotoltad, meg ilyenek, épp csak a telefonszámát/lakcímét ki nem írtad, ahogy ők szokták, hogy “Ide lehet menni, ha szeretnétek megkeresni az illetőt.” XD A többi viszont már tényleg röhej volt, kezdve Ricsivel, aki ha be akart volna perelni, ennyi erővel te is perelhetted volna őt testi sértéssel való fenyegetés vádjával (ugye ott írogatott fórumon, hogy “gyere el egyszer egy conra, elkapunk és megverünk!” XD), a többire meg nem is emlékszem, szóval azok is nagyon “megalapozottak” lehettek. 😀

  “Aztán, páram azt sérelmezték, amiért én úgymond nem vettem igénybe a közönség segítségét, és nem tartottam kívánságműsort arról, hogy mi maradjon. Na most nekik üzenném, hogy ha kívánni akarnak, akkor ez ügyben, keressék fel a Jinnt, vagy Tibi bácsit, mert én nem ez az intézmény vagyok. Komolyra fordítva, ezzel csak az lett volna a probléma, hogy még egyik ember szerint a Vasutast, addig a másik szerint Ricsit, a harmadik szerint, meg az Anime Sucksot kellett volna megtartanom. 16 féle ember igényeinek pedig, nem lehet megfelelni, mert akkor a végén, nem törlök semmit.”

  Erről nem tudtam, de kb. ja. Meg az ember legalább a saját blogján hadd csinálja már azt, amit akar. 😀 Mondom, nekem is voltak néha ilyen ötleteim, hogy blogolnom (netán vlogolnom) kéne valamiről, de aztán mindig oda jutottam, hogy ha a kutya nem nézné, az bántana, ha meg felkapnák, akkor onnantól olyanná válna az egész, mint valami második munkahely, ahol végül már úgymond “a fanok írják helyettem”, hogy mikor miről kéne beszélnem. Ez meg úgy annyira nem hiányzott soha, persze lehet, hogy egy nap majd ha sok időm lesz, belevágok, de egyelőre nem valószínű. (Ráadásul most már nagyon “kegyetlen” a közönség, egyik haveromat idézve: “a fene vágyik arra, hogy netceleb legyek, aztán valami buzipornóra montázsolva lássam viszont az arcomat egy nap valamilyen képen”. 😀 XDDD Btw, látod, Vasutas is így járt, addig ugrált, hogy most már hol te rakod rá a fejét Jézusra, hol “Hippopotamus on a Locomotive” figurát készítenek csak neki… XDDDD Ez van, ha magadra haragítod a netet. XD)

  “A kedvencem viszont az volt, amikor azzal jöttek, hogy én, lényegében “bocsánatot kértem a Vasutastól”, meg hogy én “mellé álltam”. Tévedés, eszem ágában sem volt, és nem is lesz bocsánatot kérni a Vasutastól, mert hogy nincs is miért bocsánatot kérnem. Ha valaki, akkor pont ő tartozik bocsánatkéréssel, elsősorban, az általa zaklatott csosplayerek felé. A “mellé állásról” pedig annyit, hogy én nem álltam mellé, pusztán arra akartam rámutatni, hogy elég vicces, hogy pont azok az emberek piszkálták őt a leginkább, akiknek szintén van a számláján.[…]”

  Ez így tényleg WTF, mert asszem le is írtad, amikor már nagyon nyomtuk (mert ebben bizony én is benne voltam, bár leginkább azért, mert én emberen a neten tán még ennyit soha nem röhögtem, mint Kalleren… XDDD), hogy nem mintha bármiben védeni akarnád, de lassan már unalmas, hogy egy hete ő a téma, mert azért baromból van még bőven a fandomban. XD Egyébként meg ha egyesek ennyire kombinálni akarnak, miért nem adnak részben elismerést neked, hogy nem sokkal a postod után leállt a vasutas? 😀 Persze a fene tudja, hogy mennyi a realitása a dolognak, de nekem pl. eléggé úgy jött le, hogy a te blogpostod, képszerkesztett, illetve videószerkesztett “baszakodásod”, valamint a Facebookos “Illib Cosplayerek” klub áldásos hatása együttesen fejtette ki azt, hogy Kaller végül beszüntesse Face-es tevékenységét. 😀 Meg persze nyilván a saját elkeseredése is, mivel akkoriban “rúgta ki” Enji is, valamint a nagy “segítő szándékú” (valójában totál lebaszós hangnemű és értelmetlen vádakkal jövő) videója sem “talált célba” érzése szerint.

  “Aztán, ott van ez a póni ügy, aminél megint sikerült összehordani egyeseknek fűt-fát. Tiszta röhej, hogy még emiatt is magyarázkodnom kell, mert páran még ezt sem értik.”

  Ebben amúgy a fő bajuk gondolom az, hogy míg korábban ezt is “jól leoltottad”, most nem bírják elviselni, hogy “megtértél”. 😀 Pedig ilyen aztán tényleg bármikor előfordulhat, pl. nem tudom, láttad-e Aoin a némileg újra fellángoló Miyazaki vitámat, de egyre inkább azt érzem, hogy nekem meg ez lesz pl. egy olyan témám, amiben végül majd kénytelen leszek megkövetni magam. 😀 Pedig én nem is szidtam az öreget, nem mondtam, hogy szar rendzeő, vagy bármi, egyszerűen csak azzal van/volt tele a tököm, hogy most is pl. érkezik Mamoru Hosoda legújabb filmje a magyar mozikba és pl. az egyik oldalon megint kötelezően oda kellett írniuk, hogy: “A fiú és a szörnyeteget hazájában már több mint három millióan látták, rendezőjét pedig világszerte Mijazaki méltó utódjának tartják!” Ó bassza meg, még szerencse, nem is tudom, meg bírnék-e nézni egy japán mozifilmet, ha az nem kötődne semmilyen módon Miyazakihoz… És ez nem valami Addicts-cikk, hanem a mozinet.hu-ról van. Persze mondom, nem kizárt, hogy a végére megértem majd, hogy mi ez a hatalmas rajongás az öreg körül és én is megértem a hype-ját, de egyelőre ettől a hatalmas ajnározástól tudok a falnak menni, mintha más rendezőt Japán nem is adott volna a világnak. Jó, ez egy mellékvágány volt, csak úgy beugrott. XD

  A Póni témára visszatérve: egyébként nem tudom, mitől kapnak hülyét az illetők. Kb. azóta, hogy “bróni lettél”, az összes “fanságod” abban nyilvánul meg, hogy mondjuk Kenshirós reakció-képek helyett Pónisokat használsz, illetve írtál úgy eddig összesen 2-3 MLP-s cikket (ami ugye mennyiségben sehol nincs mondjuk az animékről, vagy játékokról szóló cikkekhez képest). Most ebből sokaknak már az jött le, hogy mekkora “Ponyfag” lettél? Ha igen, akkor jobb, ha nem tudják, hogy nálam hogy néz ki, amikor elfog a “buzulás”. 😀 (Fanfic, fanart, 18+-osok is, random képek, Pony videók, Pónis poénok, stb-stb… XDDDD)

  “Persze, ha már képmutatás, akkor én is megkaptam már azóta, hogy “milyen feltűnő hogy az animéseket anno basztattam, de bezzeg a bronykról nem írok bejegyzéseket”. Na most kérdem én, minek? Azt, amit egyszer már abbahagytam, lezártam, most kezdjem újra, egy másik szubkultúrával, azért mert… miért is? Egyébként apró bökkenő, hogy még ha akarnák is róluk írni, elég nehéz dolgom lenne. Nem pusztán azért, mert ez a szubkultúra, sohasem honosodott meg igazán, hanem azért is, mert egyszerűen más a mentalitásuk.”

  Mondom, szerintem ők tőled valami “Szubkult-Tomcatet” vártak volna, vagyis amit Tomcat csinál a baloldallal, zsidókkal, mikor kivel, azt szerintük neked a különböző fandomokkal kéne, tíz éven át és tovább. XD (Most így belegondolva be is ugrik, hogy amikor pl. a “con-basztatós” postokat írtad még anno, volt, aki rögtön azt kifogásolta a kommentekben, hogy miért csak képekkel és szóban bántod őket, oda kéne menned conokra, hogy személyesen baszogasd a fandomot. XD Ez is ilyen Tomcat-style, tőle megszokták, hogy akár még az ország másik végébe is elutazik, időt és pénzt nem kímélve, ha cserébe tudja, hogy ott egy jó balhé lehetősége vár rá. XD)

  “Olyat már nem egyszer láttam, hogy animések kezdtek ki valakit, mondjuk lehülyézték, elküldték a francba, fenyegették azért, mert nem tartotta az ő kedvencüket, a világ legjobbjának, művészetnek, meg amit még akartok. Ugyanezt, a Bronyk oldalán, eddig még egyszer sem tapasztaltam. Bennük valahogy, nincs meg ez a kényszer, nem hogy magyar, még külföldi viszonylatba se nagyon.”

  Ilyet egyébként én sem, mondjuk ez valszeg abból is adódik, hogy kevés annyira elborult rajongó van, aki bármiféle “komoly mélyfilozófiát” képes lenne belelátni az MLP-be, valamint a sorozat is főleg lightosan, humorosan van tálalva. Ugye az animéknél az a rákfene, hogy eleve sok készítő is próbálja a cuccát úgy eladni, mintha több lenne annál, ami, másrészt mindig vannak olyan “megmondóemberek”, akik rögtön előadják, hogy “XY munkássága maga a filmművészet, Z meg egy szemét” és akkor már van is apropója annak, hogy induljon a flamewar. Szal a Póninál olyasmi van, mint a Jóbarátok, vagy a Rém Rendes Család esetében: aki nézi, az is tisztában van vele, hogy kb. ilyen vígjáték-sitcom lovakkal, ergo elég elborultnak kéne lennie, hogy bármilyen témában ölre menjen miatta másokkal. XD (Kivételek persze valóban mindig akadnak, de én sem nagyon emlékszem hasonló ürgékre a brónik körében, vagy ha voltak is, arányaiban tizedannyian, mint amilyenekbe animés fórumokon elég hamar belefut az ember.)

  “Például ott volt Matt Beard (aka Jin515) aki annakidején “elvette” Twilightot, Mr. Eric “Journey of the Spark” Ridenour (aka MovielandRidenour, aka TheEclecticEspeon), és hogy egy hölgy is legyen a trióban, ott volt még April Davis (aka Pinkiepony, aka PinkieG3, aka Pinkie Posh). ”

  Róluk tudnál nekem pár mondatot mesélni? 😀 Az elsőt is úgy ismertem meg, hogy tartottál róla egy kisebb előadást, de sajnos (vagy nem sajnos XD), a többiek is teljesen ismeretlenek számomra. XD (Ilyenkor tényleg nem tudom, hogy ennyire kimaradok ebből a fandomból, vagy épp csak szerencsém van és ezekkel valahogy eddig mindig elkerültük egymást a neten? XD) Btw, annak van valami értelme, hogy ezek 2-3 nicknévvel is nyomulnak egyszerre? XD

  “Ami viszont tényleg felrakta nálam az I-re pontot, az az volt, mikor megkaptam azt, szintén a póni kapcsán, hogy “látszik, hogy egy olyan ember vagyok, akinek kis adagokban, bármit be lehet adni”. Szóval LOL, értitek, mint ha ez valamiféle drog lenne, amivel sunyin, akaratuk ellenére, be lehet oltani az embereket.”

  Itt szerintem arra gondoltak, hogy volt már rá példa, hogy amit eleinte vehemensen fikáztál, azt később megszeretted, de ebben tényleg inkább a nézőpontváltozás, meg ilyen dolgok játszhattak közre, nem az, hogy “ha kis adagokban adjuk neki a narkót, akkor majd ráharap!” XDDDD Inkább úgy mondanám, hogy amikor már nem eleve úgy ültél le egy cucc elé, hogy “na, ezt most utálni fogom és szétszedem!”, akkor objekvítebb nézőpontból szemlélve már neked is jobban átjött, hogy a fanjai miért szeretik. 🙂 Btw, valamilyen szempontból én is ilyen vagyok, van, hogy a hype riaszt el valamitől, lásd itt ezt a Miyazaki dumát fentebb, vagy sorozatokból ilyesmi nekem az EVA/Madoka, mivel mindkettőbe belekezdtem, de annyira egyik sem fogott meg, hogy tovább nézzem őket, az pedig nem segített a dolgon, amikor a fanok még rátettek egy lapáttal, hogy “márpedig nézzed megfelé, mert ezek nagy királyságok!” Jól van, majd… 😀 De a hype miatt nem fogom őket jobban szeretni, szóval azt nem kéne erőltetniük… 😀 Rád visszatérve: azért ilyenre nem túl sokszor volt példa, szóval nem értem, ez a “kis adagokban mindent megeszik” dolog honnan jött. Ha az egész blog úgy épülne fel, hogy mondjuk múlt héten lefikázol valamit, aztán egy hét múlva már dicséred, akkor én is néznék, hogy “Oké, most akkor mi is van ezzel a fazonnal?”, de most hirtelen a Pónit kivéve más ilyen alkalom eszembe sem jut, amikor egy korábbi fikapostot “javítás” követett volna. Másrészt meg tényleg vannak az embernek ilyen korszakai. Amikor én kamaszként “fullanimésben” nyomtam, akkor azt hittem, hogy aki Japánt szereti, annak KÖTELEZŐEN utálnia kell Amerikát, vagy legalábbis “alacsonyabb rendűnek tekintenie”. Ebbe pedig a rajzfilmipar is beletartozik (főleg, ha már eleve az animétől indul a rajongás ugye…), ezért elkezdtem a Disney filmektől kezdve mindent köpködni, ami amerikai rajzfilm. (Ugye mind ismerünk ilyen kezdő animéseket… XD) Ma már persze mindkettőt szeretem újra, ezt a korszakomat meg betudom kamaszkori hülyeségnek, mert fiatalon nem tudtam objektíven kezelni a rajongásomat. XD A lényeg, hogy mindketten “kinőttünk” ebből az “utálok valamit és folyton fikázom” korszakunkból. XD (Ja, a NarkóDash kép meg rulez! XDDDDDDDDDDD És a legjobb, hogy igazából ezt pont a haterek nem fogják érteni, mert a szöveg fő poénja ugye egy canon dologhoz kötődik… XD)

  “Valami “zseniális” ez az egész gondolkodásmód, hogy valaki, gondol valamiről valamit, azt leírja, aztán később belátja, hogy tévedett, megváltozik a véleménye, leírja azt korrekt stílusban, miközben részben direkt azért, meghagyja a régit is, hogy az emberek lássák, honnét jutott el hová, és hogy nem kell félni attól, hogy beismerjük, ha hibáztunk, ettől még nem fogunk kevesebbet érni. Erre mindezek után, egyesek mégis azt hozzák ki az egészből, hogy “áruló lettem”.”

  Amúgy őszintén? Szerintem Muffin & Co. egész működésük alatt pontosan ezért próbáltak dolgokat azonnal moderálni, utólag a saját postjaikat kitörölni/szerkesztgetni, illetve ezért kapták fel egyből a vizet, ha valaki egy régi, vagy akár új, de másik fórumon írt postjukra hivatkozott. Mert azt hitték, hogy ők attól lesznek “hiteles emberek”, ha 10-15 éven át ugyanazt a rizsát nyomják, miközben ettől inkább tűntek begyepesedett, hajlíthatatlan véleményű idiótáknak. XD Közben lehet, hogy náluk ugyanígy végbementek véleményváltozások, de azt max chaten a haverjaikkal osztották meg, miközben fórumon továbbra is adták a “kemény megmondóember” stílust. Emlékszem, egyszer szinte magán kívül volt, amiért Animax fórumon egy Aois postjára mertem hivatkozni, mert a kettő finoman szólva is nem állt épp párhuzamban egymással. 😀 Ezt elintézhette volna annyival, hogy “régen írtam, ma már másképp látom”, ehelyett hőbörögni kezdett, majd “csodálatos módon” perceken belül megjelent a mod és jött a törlés, meg a külön rámszólás PM-ben. 😀 Szóval szerintem még mindig inkább legyél “áruló”, mint hogy átvedd ezt a Muffin-féle faszságot. XD

  “Na a mostani, az kb. ugyanez, csak ezúttal fordítva, mert most épp az a gond, hogy nem a bronykat ostorozom. Nekik egyébként rossz hír, hogy bizony a jövőben, lesznek még MLP-t érintő, illetve kifejezetten arról szóló cikkeim is, ha tetszik, ha nem. =)”

  Hogy stílszerű legyek: Yaaaaaay! 😀 XDDD

  A végére pedig: Boldog Szülinapot a blognak, most pedig reagálok a kommentekre is. XD

  “Még pár, és akkora púp fog nőni oda, hogy elmehetek egyszarvúnak…”

  MLP utalás! XDDD (Jó, nem, csak most “fandom-módba” kerültem, nézzétek el nekem… XD)

  “Hány óra volt mindazt végigolvasni?”

  Végiolvasni? 😀 MEGÍRNI! 😀 XD Komolyan, bár kissé szomorú voltam, amikor egyik nap a blogra feljőve az fogadott, hogy véget ért a “Kalauz Party”, egyszersmind abból a szempontból örültem is, hogy az az egy téma már nekem is kezdett mennyiségben sok lenni, pedig ahogy Foma mindig utal rá, én aztán tudok pofázni, meg ez a post sem lesz most ötsoros, de ami ott ment, az mennyiségben már szinte számomra is követhetetlenné vált, főleg ugye, hogy nem lineárisan, felülről lefelé ment a szöveg, mint egy fórumon, hanem épp aki alá bekommentáltak, azt kellett kikeresni. Nem is vagyok benne biztos, hogy nem volt-e olyan post, ami pusztán a hatalmas szövegmennyiség miatt elkerülte a figyelmemet, de most már mindegy. Nem baj, az nekem az itteni “legnagyobb buli” volt, igazából ebből a szempontból még tetszett is, hogy Péter ekkor érezte úgy, hogy bezárja az egész “fika-részleget”, mert ugye “a csúcson kell abbahagyni”. 😀 (És nekem akkor is kell majd egy olyan “Víziló a gőzmozdonyon” figura, baromi jól nézett ki! XDDDD)

  “Egyébként máig azt mondom, hogy a Vasutas, a tizedét nem érdemelte volna annak a figyelemnek, amit kapott, még ha csak pár napra is. Éreztem én már akkor is, hogy még pár hét, max hónap, aztán úgy el fog tűnni, mint ha itt se lett volna. Így is lett.”

  Mondjuk ahogy fentebb írtam, én úgy érzem, hogy ez félig szerencse kérdése is volt: mostanra “ért be” nála, hogy ettől a fandomtól bizony nem fogja soha megkapni azt a seggnyalást, ami szerinte jár neki. Ehhez társult a te postod, az Illibesek “nyilvános” (Facebookos) baszogatása, Enji “szakítása”, stb-stb., meg ugye Kallernak már így is kezdett elege lenni, hiszen a “Megváltós”, animéseket lebaszó videóját még mindezek előtt pár nappal csinálta. Aztán az amúgy is látszólag maga alatt lévő fazonra még ezek után jöttek a fent említett “hidegzuhanyok”, így végül úgy döntött, hogy hiába van neki “több éves munkája” ebben, ideje leállnia, mert senki nem kíváncsi rá. XD

  “Igazából annyi maradt meg bennem ebből az egészből, hogy azóta, valahányszor meghallom azt a Günther számot, mindig az a fasz jut eszembe, ahogy ott bohóckodik a síneken. =D”

  XDDDDDDDDDDDDDDD Nálam “legenda” lett a fazon, egy nagyon picit sajnálom, hogy a Facebookon leállt és vele együtt az Illib Cosplayerek is, mert azért jókat lehetett röhögni rajta, bár tudom, hogy így jobb lesz a világ. XDDDD (Eskü ha nem félnék attól, hogy valaki összetéveszt vele és conon megtámad, egyszer még cosplayelném is, bár ahhoz még fogynom kell némileg. 😀 XDDDD Mondjuk valami “ismertető jegyet” tuti tennék még a kallercuccra pluszban, vagy szereznék a “jelmezhez” egy plüss vízilovat, hogy a “belsősök” értsék a poént, vagy ilyesmi. XD Tudod: én a Naruto-láz közepén is bevállaltam, hogy áthúzott “Naruto” feliratos fejpántban menjek conra és még vitázzak is egyik-másik fannal, amelyik beszólt, de azért egy nőket zaklató faszfej szerepét bevállalni mégis rizikósabb… XDDDD)

  “Egyébként valahol tényleg az a durva, hogy ezek, akik “árulással” vádolnak, meg ilyen okosságokat találnak ki, hogy én kvázi pónival “lövöm magam”, ezek nagy része, velünk egykorú, +/- 1-2 év.”

  LOL… Ja, viszont erről beugrott, hogy mit akartam még kérdezni: egyáltalán kik ezek? Régi haverok/barátok, akik szerint “mostanra megváltoztál”, esetleg egykori “fanboyok”, akik anno felvettek mondjuk MSN-re, meg elkérték a mailcímedet és most ott basztatnak, hogy kérik vissza a “fikázó-Pétert”, esetleg valami harmadik “társaság”, vagy random emberek a fórumokról? Mert ahogy láttam, ezek a “kérdőre vonások” nem itt a blogon zajlanak, vagy legalábbis ritkán, hanem inbkább valamilyen privát módon vagy egyéb felületen basztatnak, akkor viszont tényleg régről kell ismerniük, meg tudniuk kell a mailcímed, vagy valami mást, ahol el tudnak érni, plusz ahogy látomd, te is tudo úgy sacc per kábé minimum, hogy kik ezek, ha még a korukkal is tisztában vagy, meg ilyesmi. Szal csak ezért érdekelne, hogy tulajdonképpen kik ezek, már ha tartozik rám/ránk. (Meg azért is kérdezem, mert ugye máshogy esik az embernek, ha valami tíz éve haver/barát kezdi el csesztetni emiatt vagy amiatt, mint ha egy random módon, a net bugyrából idekeveredett ürge.)

  Amúgy meg ehhez még annyit, hogy ahogyan Ricz is írta, ez nem valami “közszolgálati csatorna”. 😀 Még ha igaz is lenne, hogy tényleg “szétnarkózod az agyad Pónival”, mi közük hozzá? 😀 XD Eszik, nem eszik, ezt kapják. 😀 XD (Aztán még Vree csodálkozott Aoin a múltkor, hogy miért basszuk fel az agyunkat ezen vagy azon a fanboyon. XD Ha már az ember “virtuális házában” is megmondják, hogy mit kéne csinálnia, az azért kicsit durva…)

  • Látom, hoztad a formád 🙂
   A filmrendezős példáddal kapcsolatban csak annyit hozzáfűznék, hogy azért a filmrendezők nem kezdik el megsemmisíteni alkotásaikat, ha befejezik a rendezést. 😉

  • “MLP utalás! XDDD (Jó, nem, csak most “fandom-módba” kerültem, nézzétek el nekem… XD)”

   Igen, és ráadásul szándékos. 😀

  • “Szerintem amúgy ennél tényleg annyiról volt csupán szó, hogy sokan valóban csak a “balhé” miatt jártak ide, aztán így, hogy kategorikusan kijelentetted, hogy mostantól nem lesz több “Péter animéseket köpköd” bejegyzés, értelemszerűen felháborodtak, mivel ezzel nekik véget ért a móka.” -> Na igen, csakhogy ez sem idén következett be, hanem ennek is van már azért jó pár éve. Mielőtt “megnekróztam” volna a témát a Vasutassal, az előtte már több mint 3 éve(!) nem írtam már, egyetlen bejegyzés sem a wapanese témában. Kvázi archívumként volt csak jelen, hogy ilyen is volt anno.

   “Szóval én ezt eleve mindig is ilyen “önterápiának” éreztem nálad, de úgy látszik, voltak, akiknek úgy jött le, hogy te ezt szinte “életvitelszerűen” szeretnéd folytatni a végtelenségig.” -> Részben igen, egyfajta emberi hülyeség elleni szélmalom harc akart volna ez lenni.

   “Mondjuk bevallom, a Hitomis esetnél nekem tényleg úgy jött le, hogy ott inkább a “biztonság kedvéért” szedted le a róla szóló dolgokat” -> Ott az volt, hogy kezdetben még tényleg elég kuruc.infósra vettem a figurát (ha jól rémlik, talán pont ő volt az első ilyen díszpéldány, aki bemutatásra került) és mikor a csaj feltűnt, akkor úgy éreztem, hogy ez már tényleg túlzás volt, mert az egy dolog, hogy hülye szegénykém, de azért az a facebook screenshot, mégiscsak tele volt a személyes adataival, azzal meg tényleg nem kéne visszaélni, mert azt mégsem érdemli.

   Mondjuk a vicc az, hogy a facebook profilja egyébként, elérhető volt a saját fanoldaláról is, ő maga linkelte be, ergo, bárki ugyanúgy megnézhette, ki ő valójában, én is úgy találtam meg.

   Egyébként Hitomi, pont az a típusú gyökér fan, aki azóta sem változott semmit. Gayana18 néven, máig nyomja a faszágait az AA-n. Ugyanolyan stílusban, mint lassan 7 évvel ezelőtt.

   Apropó, kíváncsiságból ránéztem így több mint 7 év után az oldalára, és mily meglepő, a csaj még mindig hozza a formáját. =D http://my.cbox.ws/~3-2724648-5949 Érdemes végigolvasni, roxxstaral való vitáját.

   “A Póni témára visszatérve: egyébként nem tudom, mitől kapnak hülyét az illetők. Kb. azóta, hogy “bróni lettél”, az összes “fanságod” abban nyilvánul meg, hogy mondjuk Kenshirós reakció-képek helyett Pónisokat használsz, illetve írtál úgy eddig összesen 2-3 MLP-s cikket (ami ugye mennyiségben sehol nincs mondjuk az animékről, vagy játékokról szóló cikkekhez képest).” -> Valószínűleg az van, hogy ők alapból rühellik az egészet, annyira, hogy már el se olvassák a cikket, mert annak az elejére, mondjuk egy átszerkesztett pónis kép van kitéve.

   Plusz azt is tegyük hozzá, hogy abból a 2-3 pónis bejegyzésből, konkrétan 1 szólt, kifejezetten magáról a rajzfilmről. A többi csak érintette azt, lásd például a náci fanokról szólót, ahol ugyan úgy esett szó animésekről, és másokról is.

   Amúgy bevallom, most spec direkt használtam MLP-s reakció képeket, csak az ő kedvükért. =D

   “Mondom, szerintem ők tőled valami “Szubkult-Tomcatet” vártak volna” -> Lehetséges, akkor viszont, rossz lóra tettek, mert én nem kifejezetten a balhé miatt csináltam már akkor se (persze nyilván az is benne volt). Illetve, ahogy te is mondod, ez egy nem egy olyan téma, amiben az ember, hosszútávon tudna utazni anélkül, hogy ne válna önismétlővé.

   Az ilyesmit, tényleg csak úgy lehet hosszútávon nyomni, ha miután “kifogyott” egy téma, utána átnyergelünk egy másikra. Na ők gondolom, ezt várták volna tőlem, hogy az animések után, majd a bronyknak esek neki.

   “Róluk tudnál nekem pár mondatot mesélni?” -> Persze. =) Eric Ridenour, aka “Mr. Journey of the Spark” még anno, 2012 körül vált ismerté, mikor összerántott egy amatőr stúdiót, azzal a céllal, hogy csinálnak egy fanmade mozi filmet. A film, mint ahogy a címe is mutatja, egyfajta előzmény story light volna Twilightról.

   A projekt elég komolynak indult, vagy egy tucat, tehetséges arc volt benne, kaptak is nem kevés támogatást a fanoktól (beleértve anyagit is) ki is jött néhány trailer, ám a rajzfilm sajnos, csak nem akart elkészülni. Ennek legfőbb oka pedig, maga Eric volt, akivel lehetetlenség volt 1-ről, a 2-re jutni, mert a gyerek folyton meggondolta magát. Sokszor komplett jeleneteket kellett kidobni, félkész, vagy már teljesen kész állapotban, mert Ericnek, folyton valami újabb, zseniális ötlete támadt.

   Nem lehetett vele megbeszélni, egyeztetni semmit, mert ha valami nem úgy volt, ahogy ő elképzelte, akkor behisztizett, nekiállt csapdosni a berendezést, és közben azzal fenyegetőzött, hogy márpedig ha nem az lesz, amit ő akar, akkor otthagyja őket a francba, és visz magával mindent.

   Ráadásul, volt neki az a jó szokása, hogy mikor ő maga is belátta azt, hogy az, amit kisírt magának, tényleg hülyeség, és a többieknek volt igazuk, akkor hirtelen, meggondolta magát, és egyből úgy állította be a dolgot, mint ha azt, valójában ő találta volna ki, és a többiek ellenezték volna a dolgot.

   Aztán jöttek a gondok, mert Eric bizony, nem tudott elszámolni, a Paypalon kapott pénzekkel, amit a rajzfilmre kellett volna fordítania. Kiderült, hogy abból vett, például, valami méregdrága kamerát, amit ő utána azzal indokolt meg, hogy azért vette, hogy ezzel jobb minőségben tudjon majd bemutatókat csinálni a rajongóknak, hogy merre halad, hol tart épp a projekt. Valójában viszont, kurvára nem arra használta, hanem például vlogolásra. De szintén ebből a pénzből vitte kajálni a csaját, és ebből vett neki ajándékot is.

   Végül, a Hasbro vetett véget az egésznek, akik küldtek neki, egy kellemes kis levelet, hogy nem fizetett nekik jogdíjat, ezért vagy azonnal abbahagyja a mozi készítését, vagy be fogják perelni. Más téma, hogy eddigre már a fél csapat otthagyta ezt a faszt, beleértve a csaja is, mert totál elegük lett a hülyeségéből.

   Közben a gyerek kitalálta, hogy ő, valójában buzi, és elkezdett az anyja hálóingjében fotózkodni, sminkelni magát, kitalálta, hogy ő olyan ruhát akar magának, mint ami Makotonak van a Sailor Moonban, stb. Persze ez se tartott nála sokáig, mert pár hónap múlva, egyik nap arra ébredt, hogy valamiért, megint a punci érdekli. =D

   Egyébként a gyereknek, az a fajta, elbaszott fétise van, hogy imádja az olyan pornó artokat, amikor iszonyat dagadtra vannak felhizlalva a karakterek. Illetve még egy apróság, Ericnek sikerült, még magát Faustot is, elég kellemetlen helyzetbe hoznia.

   April Davis, na róla ott érdemes kezdeni az értekezést, hogy a csaj először is, nyíltan feminista, plusz saját bevallása szerint leszbi, mégis egy transzi pasival jár. (Epic paradox is epic!)

   A csaj, annak idején, még a G3-al kezdte kislányként, majd amint jött a G4, arra megint rákapott. A probléma ott kezdődött, mikor elkezdett az egész mainstreamesedni, jött a sok fiú, és velük együtt, természetesen, a sok clopper cucc. Mondanom se kell, ez Aprilnél, annyira kicsapta a biztosítékot, hogy konkrétan szembefordult, az egész G4-el, és újra a G3-at kezdte el fanolni.

   A vicc csak az, hogy annak előtte, amíg még a G4 underground volt, ő is előszeretettel rajzolt pornó képeket, például brét szopó Fleur De List, domina Rarityt, Twilightot molesztáló Celestiát, stb. Amit persze, neki szabad volt, mert ő lány, és ez vicces, de ha egy srác csinálja, az egy undorító férfiállat, aki aljas módon megalázza, “megerőszakolja” a karaktereket.

   Szóval April úgy döntött, visszatér a G3-hoz, és elkezdi azt propagálni, illetve a G4 ellen ágálni. Mindezt úgy, hogy az “érveit”, keverte a feminista hülyeségeivel. Gondolom felesleges részletezni, milyen sikerrel zárultak a próbálkozásai. Például, szélsebesen kibaszták, az Equestria Daily-ről. =)

   Az egyik legnagyobb failje, mégis az volt, amikor kitalálta, hogy csinál egy csoportot devianton, ami arról szólt, hogy miért jobb a G3 Pinkie Pie, a mostani G4-nél, és miért kéne annak a “dicsőségét” visszaállítani. Na most a dolog, oda vezetett, hogy kemény 2 ember iratkozott fel, a támogatók közé, mellettük viszont, valami brutális mennyiségű kommentet kapott, ahol elhajtották a francba.

   “Btw, annak van valami értelme, hogy ezek 2-3 nicknévvel is nyomulnak egyszerre?” -> Muszáj nekik, mert van az a pont, amikor már annyira hírhedt lesz a nevük, meg annyi helyről lesznek kibannolva, hogy muszáj újítani. =) Persze, mivel általában, az új nickel aztán, ugyanolyan stílusban nyomják tovább, ugyanazt a hülyeséget, így általában, ezek sem élnek sokáig.

   “azért ilyenre nem túl sokszor volt példa, szóval nem értem, ez a “kis adagokban mindent megeszik” dolog honnan jött. Ha az egész blog úgy épülne fel, hogy mondjuk múlt héten lefikázol valamit, aztán egy hét múlva már dicséred, akkor én is néznék, hogy “Oké, most akkor mi is van ezzel a fazonnal?”, de most hirtelen a Pónit kivéve más ilyen alkalom eszembe sem jut, amikor egy korábbi fikapostot “javítás” követett volna.” -> Pontosan, szóval én se értem, honnét vette ezt? =/ Épp az, hogy nekem elég kevés dologgal szemben változik meg gyökeresen a véleményem, és ahhoz azért, általában tenni is kell valamit. Lásd, a pónit se szerettem volna meg, ha nem igazolódik az be, hogy amúgy egy tényleg szórakoztató, a maga módján vicces sorozatról van szó, néha utalásokkal, paródiákkal fűszerezve.

   “Ja, a NarkóDash kép meg rulez! XDDDDDDDDDDD És a legjobb, hogy igazából ezt pont a haterek nem fogják érteni, mert a szöveg fő poénja ugye egy canon dologhoz kötődik… XD” -> Jut eszembe, van egy másik ilyen, az már komolyabban van megrajzolva. =)

   “Amúgy őszintén? Szerintem Muffin & Co. egész működésük alatt pontosan ezért próbáltak dolgokat azonnal moderálni, utólag a saját postjaikat kitörölni/szerkesztgetni, illetve ezért kapták fel egyből a vizet, ha valaki egy régi, vagy akár új, de másik fórumon írt postjukra hivatkozott.” -> Inkább azért, mert az orbitron méretű egójuk mellett, nem engedhettek meg maguknak ilyeneket, hogy “holmi jöttmentnek” legyen igaza, és nem nekik, a “szakértőknek”. =)

   “A végére pedig: Boldog Szülinapot a blognak” -> Kösz szépen! =)

   “Ja, viszont erről beugrott, hogy mit akartam még kérdezni: egyáltalán kik ezek? Régi haverok/barátok, akik szerint “mostanra megváltoztál”, esetleg egykori “fanboyok”, akik anno felvettek mondjuk MSN-re, meg elkérték a mailcímedet és most ott basztatnak, hogy kérik vissza a “fikázó-Pétert”, esetleg valami harmadik “társaság”, vagy random emberek a fórumokról? “ -> Szerencsére nem, ezek főleg olyan arcok, akiket sohasem ismertem, még így blogon keresztül sem.

   Általában megpróbálom lecsekkolni ezeket, hogy kik lehetnek, de rendszerint, nem sok érdemleges info derül ki róluk. Akik összetévesztettek a Jinnel, azok közül 1 volt olyan, aki egyáltalán írt is ide, de ő is csak annyit csinált, hogy 2011 körül, beszólt pár olyan otaku hőbörgésére, akik még 2009-ben írtak ide.

   Egyébként nem oly nehéz ám ezeknél kikövetkeztetni az ilyesmit. Lásd a “narkós” tag kommentje alapján egyből lejött, hogy sanszosan régebb óta ismeri a blogom, rühelli az MLP-t, és a mail címében benne volt, hogy 87, ami sanszosan, nem az IQ-ja lesz. =)

   • “Apropó, kíváncsiságból ránéztem így több mint 7 év után az oldalára, és mily meglepő, a csaj még mindig hozza a formáját. =D http://my.cbox.ws/~3-2724648-5949 Érdemes végigolvasni, roxxstaral való vitáját.”

    Szép! 😀 Kezdve azzal, hogy: “Ki kért meg, hogy írj ide?” (tehát az ő oldaláról vagy jót vagy semmit… XD), egészen odáig, hogy “Jó, akkor majd leszedek mindent, aztán onnan szerzitek be, ahonnan tudjátok!” (az Usteamesek nem nyomták ennyire durván a “nálunk a manna, ha leáll az FTP, majd leshettek!” dumát, pedig azért az ő oldalukon “kissé” fontosabb dolgok voltak fent, mint a Hitomién… :D)

    “Amúgy bevallom, most spec direkt használtam MLP-s reakció képeket, csak az ő kedvükért. =D”

    Valahogy sejtettem. 😀 Btw, ha a képek miatt nyafognak, arról már tényleg nem tudok mit mondani, én sem basztattalak anno, hogy ne Kenshirós reakcióképek legyenek, pedig a Hokuto no Ken nem annyira a szívem csücske. XD

    “Lehetséges, akkor viszont, rossz LÓRA tettek…”

    Ponies, ponies everywhere! XDDDD

    “Persze. =) Eric Ridenour, aka “Mr. Journey of the Spark” még anno, 2012 körül vált ismerté, mikor összerántott egy amatőr stúdiót, azzal a céllal, hogy csinálnak egy fanmade mozi filmet. A film, mint ahogy a címe is mutatja, egyfajta előzmény story light volna Twilightról.[…]”

    Mindig imádom, amikor egy fan behülyít sok másikat, hogy társuljanak vele, támogassák pénzzel. stb., aztán a kapott pénzt mindenre költi, csak arra nem. 😀 Mondjuk fura, hogy míg pl. a Double Rainboom-ról anno az első ötletektől kezdve egészen a megvalósításig folyamatosan lehetett hallani, a készítők postoltak képeket, pár perces kész jeleneteket, stb., addig erről semmit. Ennyire elkerült ez is, vagy ennyire nem lett kész belőle semmi, hogy még egy teaserig sem jutottak? XD Ericre visszatérve: igazából szerintem amúgy Vasutas is hasonló “támogatást” várt volna a fandomtól, szal ha kapott is volna pénzt, nőket, meg amit még akart, azt tuti nem “a köz javára” fordította volna, hiába adta elő magát végig ugyanúgy, hogy ő “mennyit tett a fandomért”. 😀 XD (Csak mivel neki pénzügyi problémái eleve nem voltak, hogy finom legyek, ezért ő inkább puncit és hírnevet remélt. XD)

    “Nem lehetett vele megbeszélni, egyeztetni semmit, mert ha valami nem úgy volt, ahogy ő elképzelte, akkor behisztizett, nekiállt csapdosni a berendezést, és közben azzal fenyegetőzött, hogy márpedig ha nem az lesz, amit ő akar, akkor otthagyja őket a francba, és visz magával mindent.”

    Amúgy ezért mondom, hogy hülyeség, amikor ilyen közös fan-összejöveteles projectnél mindig van egy “fő faszi”, aki “főnök” lesz, aztán a többiek fejére nő. Valahogy mindig egyenlően kéne elosztani a pénzt, eszközöket, stb., hogy ha az egyikük meg is őrült időközben, vagy csak kiderül, hogy egy fasz, akivel képtelenség együtt dolgozni, akkor egyszerűen dobják ki és csinálják meg nélküle. (Ez a viselkedés amúgy teljesen az itteni meet “főnökasszonyára” emlékeztet megint, ő volt ilyen, hogy ha az ember bármilyen kritikával illette őt, vagy a meetjét, egyből azzal jött, hogy “jó, akkor abba is hagyhatom az egészet, aztán csináljátok nélkülem, ahogy akarjátok!” Abbahagyná ő a faszt, ugyanannyira szomjazta a figyelmet, mint Kaller vagy Eric, ezek mindig igazából magukért csinálják, amit csinálnak…)

    “Aztán jöttek a gondok, mert Eric bizony, nem tudott elszámolni, a Paypalon kapott pénzekkel, amit a rajzfilmre kellett volna fordítania. Kiderült, hogy abból vett, például, valami méregdrága kamerát, amit ő utána azzal indokolt meg, hogy azért vette, hogy ezzel jobb minőségben tudjon majd bemutatókat csinálni a rajongóknak, hogy merre halad, hol tart épp a projekt. Valójában viszont, kurvára nem arra használta, hanem például vlogolásra. De szintén ebből a pénzből vitte kajálni a csaját, és ebből vett neki ajándékot is.”

    Őt legalább “elszámoltatták”, nem úgy, mint mondjuk Zsozsót, akinél tényleg csak a Jóisten tudja, hogy amikor “FTP karbantartás” címen tízezreket kapott, azt végülis mire költötte. 😀 Tényleg, most jut eszembe: egyre furább nekem ez, hogy őt anno csak úgy “véletlenül” megtalálta egy ügyvéd. Most vagy valaki direkt felnyomta, vagy az egész csak egy mese volt, hogy ismét ráijesszen a rajongókra. XD Szerinted? 😀 Vagy neked ez a sztori kimaradt anno? XD

    “Végül, a Hasbro vetett véget az egésznek, akik küldtek neki, egy kellemes kis levelet, hogy nem fizetett nekik jogdíjat, ezért vagy azonnal abbahagyja a mozi készítését, vagy be fogják perelni. Más téma, hogy eddigre már a fél csapat otthagyta ezt a faszt, beleértve a csaja is, mert totál elegük lett a hülyeségéből. ”

    Mondjuk ez meg a Hasbro genyó húzása, hogy mindig megvárja, amíg a project már szinte a “finishben” jár és akkor “vágják le”. Jó, itt most eleve hamvába holt dolog volt az egész, de ha emlékszel, a Fighting is Magic-el is ugyanezt csinálták. A copyright egy dolog, mert ezt minden pénzéhes nagy cég megjátssza (kivéve, amelyiknek eljut a tudatáig, hogy ez a legjobb ingyenreklám, mert azok leszarják XD), de ők legalább már úgymond “csírájában elfojtják” az ilyen fan-próbálkozásokat. Ezt csak a Hasbrónál láttam, hogy amikor már úgymond minden terv a “béta fázisban” jár és szinte már csak egy lépés a teljes verzió kiadása, akkor lövik le. Nem tudom eldönteni, hogy:

    1. Ilyen későn jut el hozzájuk a híre annak, hogy épp min dolgoznak a fanok.

    2. Úgy vannak vele, hogy “várjuk ki, hátha nem is lesz a dologból semmi, mi sem szeretünk állandóan perrel fenyegetőző maileket írogatni boldog-boldogtalannak”.

    3. Szándékosan ekkora faszok, hogy még külön élvezkednek a dolgon, hogy “Höhö, már majdnem kész, na most basszunk ki velük! :3”

    “Közben a gyerek kitalálta, hogy ő, valójában buzi, és elkezdett az anyja hálóingjében fotózkodni, sminkelni magát, kitalálta, hogy ő olyan ruhát akar magának, mint ami Makotonak van a Sailor Moonban, stb. Persze ez se tartott nála sokáig, mert pár hónap múlva, egyik nap arra ébredt, hogy valamiért, megint a punci érdekli. =D”

    Norman Bates! 😀 XDDDD (Igen, láttam a filmet, tudom, hogy nem buzi, ne rontsátok el az örömömet… XDDDD)

    “Egyébként a gyereknek, az a fajta, elbaszott fétise van, hogy imádja az olyan pornó artokat, amikor iszonyat dagadtra vannak felhizlalva a karakterek.”

    Egyre jobb… XDDDDDDDD

    “Illetve még egy apróság, Ericnek sikerült, még magát Faustot is, elég kellemetlen helyzetbe hoznia.””

    Ez inkább csak WTF-helyzet, bevallom, rosszabbra számítottam. XD Persze tényleg ciki valahol, de Faust még mindig olcsón megúszta pl. Ashleigh Ball-hoz képest: https://www.youtube.com/watch?v=Ui7xDhivytA

    Amúgy figyeled, hogy mindkét kérdező milyen “lightosan” indít, mielőtt belecsapnak a lecsóba? 😀 Kezdik a dicsérettel, meg hogy “fú, de jó, hogy itt vagy”, aztán rögtön váltás és valami olyan kérdés jön, hogy elsőre mind Faust, mind Ashleigh teljesen “leakad”. 😀

    “A vicc csak az, hogy annak előtte, amíg még a G4 underground volt, ő is előszeretettel rajzolt pornó képeket, például brét szopó Fleur De List, domina Rarityt, Twilightot molesztáló Celestiát, stb. Amit persze, neki szabad volt, mert ő lány, és ez vicces, de ha egy srác csinálja, az egy undorító férfiállat, aki aljas módon megalázza, “megerőszakolja” a karaktereket.”

    Ó, az ilyet is “szeretem”, kb. ilyen “Muffin 2.0”, csak ez a csaj annyival még tovább is vitte a dolgot, hogy ugyanúgy “nőket aláz meg”, mint “azok a mocskos férfiak”, csak ahogy mondod, neki szabad. 😀 (Muffinnál legalább el volt ez is különítve, vagyis férfikarakterekből köcsögöt csinálni az minden további nélkül okés, sőt, “aranyos”, de nőről már meztelen, vagy enyhén erotikus képet sem nézegetünk, mert az “gusztustalan”. :D)

    A csajhoz ennél többet nem nagyon tudok hozzáfűzni, kb. az volt szerintem az ő fő baja, mint egyes animéseknek, amikor az underground dolog maintstreammé változott: hogy már nem érezte magát “egyedinek”, mert “minden második ember ezt nézi”. Ezért jó “hipszterhez” méltó módon kitalálta, hogy “hát ha most már ez a “trendi”, akkor én úgy leszek egyedi, ha gyorsan a másik oldalra állok és fikázni kezdem, sőt, a G3-at istenítem vele szemben!” Ez csak szánalmas, még annyira sem vicces, mint Twilight “férje”, vagy “elbulizom a pénzeteket” Eric. 😀 XDDD

    “Jut eszembe, van egy másik ilyen, az már komolyabban van megrajzolva. =)”

    Ezt már láttam korábban, lévén The-Butch-X az egyik kedvenc EQG rajzolóm. 😀 (Bár nem annyira az ilyen képei, inkább a Twilight x Sunset és hasonlók miatt… XD)

    “Egyébként nem oly nehéz ám ezeknél kikövetkeztetni az ilyesmit. Lásd a “narkós” tag kommentje alapján egyből lejött, hogy sanszosan régebb óta ismeri a blogom, rühelli az MLP-t, és a mail címében benne volt, hogy 87, ami sanszosan, nem az IQ-ja lesz. =)”

    Ja értem, de akkor máshogy teszem fel a kérdést: milyen felületen basztatnak? Mail, fórum, chat, stb.? Csak érdekel, hogy egyáltalán hol van módjuk előadni neked ezeket a sztorikat? Bár ahogy írod, úgy látom, hogy leginkább mailben. XD

   • “Szép! 😀 Kezdve azzal, hogy: “Ki kért meg, hogy írj ide?” (tehát az ő oldaláról vagy jót vagy semmit… XD), egészen odáig, hogy “Jó, akkor majd leszedek mindent, aztán onnan szerzitek be, ahonnan tudjátok!” -> Ezért is raktam ki anno, mert akkor is, pont ezt csinálta, csak talán még durvábban. Ott is az volt, hogy szóltunk neki, hogy van az oldalán pár tévinfó, illetve az se túl jó ötlet, hogy minden leírást, a német szinkron alapján csinált, mert azért abban is voltak bőven faszságok, mire kb. ugyanígy reagált.

    Akkor is ezzel kezdte (úgy tűnik, nála ez egyfajta “alapállás”) hogy “Mi közöd van hozzá? Nem szoktam tévedni, úgyhogy akár befoghatod…”. Nem is beszélve arról, hogy már akkor is ki lehetett azt szúrni, hogy mi volt az, amit ő írt az oldalán, és mi volt az, amit máshonnét kimásolt, mert teljesen máshogy voltak megfogalmazva.

    Külön vicc, hogy mindezek fényében, azért picsog, mert a másik csaj fanoldalát látogatja a nép, és nem az övét… vajon miért lehet ez? =)

    “Mondjuk fura, hogy míg pl. a Double Rainboom-ról anno az első ötletektől kezdve egészen a megvalósításig folyamatosan lehetett hallani, a készítők postoltak képeket, pár perces kész jeleneteket, stb., addig erről semmit. Ennyire elkerült ez is, vagy ennyire nem lett kész belőle semmi, hogy még egy teaserig sem jutottak?” -> Valószínűleg elkerült. Ugye 2012-ben lehetett erről először hallani, akkor jelentették be, majd utána pár héttel, jött is az első, már animált storyboard sketch animáció, aztán egy már színes, animált jelenet, hanggal. Szóval az elején még faszán indult az egész, és úgy nézett ki, hogy ez tényleg epic lesz, ha elkészül.

    Később jöttek még ki hasonló, pár perces prewiev videók, de azon kívül semmi. Utoljára a 2014-es Bronyconon lehetett erről hallani, ahol egy külön ennek szánt panelban, levetítettek egy Teaser Introt, majd ennek felkerült egy bővített, 10 perces változata a netre.

    “Amúgy ezért mondom, hogy hülyeség, amikor ilyen közös fan-összejöveteles projectnél mindig van egy “fő faszi”, aki “főnök” lesz, aztán a többiek fejére nő.” -> Igazából ez még így önmagában, nem lett volna gond, hisz eleve ő találta ki ezt az egészet, ő szedte össze az embereket, szervezte meg a stúdiót, stb. A baj az volt, hogy később kiderült, hogy teljesen alkalmatlan arra, hogy elkormányozza ezt a hajót, ám sajnos nem lehetett sehogy se kirúgni a székéből, így szépen zátonyra futtatta, az egész projektet.

    “Tényleg, most jut eszembe: egyre furább nekem ez, hogy őt anno csak úgy “véletlenül” megtalálta egy ügyvéd. Most vagy valaki direkt felnyomta, vagy az egész csak egy mese volt, hogy ismét ráijesszen a rajongókra. XD Szerinted? 😀 Vagy neked ez a sztori kimaradt anno?” -> Nekem ez kimaradt, sanszosan azért, mert ekkorra én már rég otthagytam a Usteamet. Amint lehetett, átálltam a torrentra, ami lehet hogy lassabb volt, meg volt amit rohadt nehéz volt megtalálni rajta, de még mindig inkább ezt választottam, mint hogy velük érintkezzek. =)

    “Mondjuk ez meg a Hasbro genyó húzása, hogy mindig megvárja, amíg a project már szinte a “finishben” jár és akkor “vágják le”.” -> Ha engem kérdezel, akkor ez szerintem úgy megy, hogy addig nem foglalkoznak vele, amíg valami el nem kezdni kinőni magát. Aztán ha azt látják, hogy a dolog kezd komoly lenni, és “túl sok póni energia áramlik el” na akkor csapnak le, ami persze hülyeség, mert inkább felvásárolhatnák őket, és akkor mindenki jól járna.

    Ott van például a Mattel, akik egy ugyanilyen, szemét, pénzéhes vállalat, de ők mégis okosabban oldják meg ezt. Például, amikor anno az Aqua, megcsinálta a Barbie Girl című számot, akkor rájöttek, hogy ez egy olyan rohadt jó ingyen reklám, amit akár ők maguk is felhasználhatnának, az ilyen-olyan barbis reklámok alatt. Így per helyett, inkább megegyeztek az együttessel, hogy kötnek egy kölcsönös szerződést, amivel mindketten jól járnak.

    A hASSbro is megtehette volna ugyanezt, többek között a Fighting is Magicel, de nem. Helyette, lassan már ott tartanak, hogy Mugen kreátorokat akarnak beperelni, mert gyártják a pónis karaktereket, pályákat. Nos, sok szerencsét hozzá. Van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog összejönni. =D

    “Persze tényleg ciki valahol, de Faust még mindig olcsón megúszta pl. Ashleigh Ball-hoz képest” -> Na jó, erre már én is azt mondtam volna a nő helyében, hogy “elmész a picsába…”. =D

    Szóval ja, ilyenkor látszik, hogy néha mennyire debilek tudnak lenni a fanok. Ez olyan, mint amikor egy színészt, annyira egy adott szereppel azonosítanak, hogy megfeledkeznek arról, hogy ő amúgy csak egy színész, és nem az a karakter, akit eljátszik.

    “Ezért jó “hipszterhez” méltó módon kitalálta, hogy “hát ha most már ez a “trendi”, akkor én úgy leszek egyedi, ha gyorsan a másik oldalra állok és fikázni kezdem, sőt, a G3-at istenítem vele szemben!” -> Na igen, csak ezt épp az teszi komikussá, hogy itt nem simán arról van szó, mint mikor egy fanból, anti-fan lesz, vagy egyszerűen csak elfordul az underground címek felé, esetleg direkt nem jár fan oldalakra. Hanem ez, leginkább olyan, mint ha valaki, nagy DB fan lenne, és úgy akarna lázadni, hogy elkezdi a GT-t fanolni.

    Mert hogy az MLP-nél a G3, az kvázi ilyen. A fanok döntő többsége rühelli, kevesen vannak azok, akik szeretik, és még kevesebben azok, akik a G4 fölé helyezik. Valójában, ez egy olyan pici kisebbség, ami szinte, nem is mérhető.

    “Ja értem, de akkor máshogy teszem fel a kérdést: milyen felületen basztatnak? Mail, fórum, chat, stb.? Csak érdekel, hogy egyáltalán hol van módjuk előadni neked ezeket a sztorikat?” -> Akkor te valamit félreérthettél, mert ezek nem nekem, hanem rólam írtak. Ha nekem írtak volna, akkor ez most mind, le se lenne írva, mert akkor ott, megbeszéltem volna velük a dolgot. Vagy legalábbis, megpróbáltam volna.

    Ezért is írtam azt a bejegyzésben, hogy “abból, hogy még azzal sem tisztel meg az illető, hogy legalább itt írja le a véleményét, csak arra tudok következtetni, hogy még vitázni sem hajlandó róla.”

    Ezek az emberek, nem beszóltak nekem, hanem úgymond kibeszéltek, pont azért, mert azt hiszik, nem látom. Csakhogy látom, mert ha hivatkoznak a blogra, akárcsak egy ide feltöltött képre is, arról én, mind értesítést kapok a blog statisztikákban, hogy hol, és mikor tettek róla említést.

    Annak idején is így tudtam meg, hogy Ricsi például a megveretésemet kezdte szervezni a Mondón, vagy hogy beszólt nekem 10/10 Martin.

   • “Később jöttek még ki hasonló, pár perces prewiev videók, de azon kívül semmi. Utoljára a 2014-es Bronyconon lehetett erről hallani, ahol egy külön ennek szánt panelban, levetítettek egy Teaser Introt, majd ennek felkerült egy bővített, 10 perces változata a netre.”

    Köszi, ez nekem tényleg kimaradt anno, de így az első tíz perc alapján ez egy teljesen jó epizódnak tűnik, zenei betéttel, meg mindennel, szóval most már végképp sajnálom, hogy a gyerek faszkodásai miatt végül elsüllyedt a project. :/

    Btw, ha már így feljöttek ezek a fanmade epizódok, kettőről tudok még a Double Rainboom-on kívül, amik el is készültek és jók is lettek szerintem:

    Snowdrop, semmi extra, de aranyos: https://www.youtube.com/watch?v=do6RDSwaWek

    Button Mash Adventures: https://www.youtube.com/watch?v=uFe2MckUAC0

    Ez utóbbi meg poén lett volna, kár, hogy csak a pilotig jutottak. Viszont így is egy csomó egyéb poénvideó született belőle:

    😀

    “Nekem ez kimaradt, sanszosan azért, mert ekkorra én már rég otthagytam a Usteamet. Amint lehetett, átálltam a torrentra, ami lehet hogy lassabb volt, meg volt amit rohadt nehéz volt megtalálni rajta, de még mindig inkább ezt választottam, mint hogy velük érintkezzek. =)”

    Sajnos akkoriban még a torrent annyira gyerekcipőben járt, meg én sem tudtam még annyira kezelni, meg a kliensek sem voltak annyira jók, stb-stb., hogy egy darabig Usra szorultam. 😀 Na, de akkor a lényeg, a sztori: egyik nap gyanúsan nem ment megint az FTP, de mindenki arra gondolt, hogy valami átmeneti probléma, esetleg a szokásos “megint lehalt egy vinyó, küldjetek pénzt!” újabb “szezonja” jött el. Azonban kiderült, hogy elvileg ezúttal egy komolyabb dologról van szó, valaki ugyanis “följelentette” az FTP-t, pontosabban Zsozsót, mint “illegális tartalom terjesztőjét” (vagy valami ilyesmi) és gyakorlatila azért kell pereskednie, hogy el ne vegyék tőle az egészet, sőt, sittre ne juttassák, vagy legalábbis nehogy valami sokmilliós büntetést kelljen fizetnie. Talán még a honlap és a fórum sem ment egy darabig, az FTP pedig valóban több hónapig, tán egy fél évig is “szünetelt”. A sztori azért volt hihető (ellentétben a korábbi pénzpumpolós mesékkel), mert miután vissza is állt az FTP, egy csomó dolog hiányzott róla, amiket aztán újra feltöltögettek persze, de tényleg úgy látszott, mintha valaki “végigment” volna az egészen. Ráadásul a legtöbb korábbi esettel ellentétben ezúttal Zsozsó nem kunyerált pénzt senkitől, mindössze közölte, hogy “ez van srácok, azért megpróbálok harcolni az FTP-ért, de még nem tudom, hogy mi lesz az ügy vége”. Persze ezúttal is segítették, volt aki mégis megkérdezte, hogy nem kell-e gyűjtést szervezni, más ügyvéd ismerősét ajánlotta be Zsozsónak, stb-stb. Illetve az is rémlik, hogy ezútán némileg “óvatosabb” lett, pl. amikor beindult a nagy hazai animedömbing, minden olyan A+-os/Animaxos sorozatot elkezdett leszedni az FTP-ről, amit a magyarok megvettek, mondván, hogy nem akar egy újabb jogi pert ezek miatt is. Talán a balhé után még az FTP címe, jelszava, stb. is megváltozott, bár ebben már nem vagyok biztos, ez sem tegnap történt. Na, csak gondoltam elmesélem, mert talán ez volt az egyetlen olyan eset, amikor valóban hihetőnek tűnt, hogy komoly szarban van, nem pedig a nyaralásra kell neki a pénz, amit úgy kíván kiegészíteni, hogy 1-2 hétre maga kapcsolja le ezt vagy azt a vinyót. 😀 Illetve nem tudom már, hogy eleve mindig is így működött, vagy ezt is az “támadás” után vezette be, de úgy állította be a honlapot és az FTP-t, hogy azt külföldről ne is lehessen elérni, mielőtt valami nemzetközi fószer is rászállna ugyanezért. Végül amúgyn nem tudom, hogy hogyan jött ki az ügyből, talán az akkoriban fanok között divatos “mivel Magyarországon senki nem forgalmazza, ezért ez nem számít illegális tartalomnak” dumát lőtte el, de nem tudom, hogy ez jogilag amúgy mennyire állta meg a helyét. XD

    “Ha engem kérdezel, akkor ez szerintem úgy megy, hogy addig nem foglalkoznak vele, amíg valami el nem kezdni kinőni magát. Aztán ha azt látják, hogy a dolog kezd komoly lenni, és “túl sok póni energia áramlik el” na akkor csapnak le, ami persze hülyeség, mert inkább felvásárolhatnák őket, és akkor mindenki jól járna.”

    Pontosan, tehát hülyén állnak hozzá, hasonlóan ahhoz, amikor az elején éveknek kellett eltelnie, mire leesett nekik, hogy a sorozatot ki kéne adni DVD-n, meg hogy mennyit tudnának még pluszba ebből a G4 “univerzumból” tejelni a figurákon túl, ha jól csinálnák.

    “Ott van például a Mattel, akik egy ugyanilyen, szemét, pénzéhes vállalat, de ők mégis okosabban oldják meg ezt. Például, amikor anno az Aqua, megcsinálta a Barbie Girl című számot, akkor rájöttek, hogy ez egy olyan rohadt jó ingyen reklám, amit akár ők maguk is felhasználhatnának, az ilyen-olyan barbis reklámok alatt. Így per helyett, inkább megegyeztek az együttessel, hogy kötnek egy kölcsönös szerződést, amivel mindketten jól járnak.”

    Mondjuk azt a számot én egyben mindig is egy kurva nagy karikatúrának/kifigurázásnak éreztem az egész Barbie-jelenség felé. 😀 Ugye ilyen szövegek vannak benne, hogy “I’m a plastic, it’s fantastic!” 😀 XDDD Kb. mintha azt énekelné, hogy “Műpicsa vagyok, ez az élet, yay!” XD Persze hogy az Aqua részéről ez mennyire volt direkt és mennyire csak én látom bele, az más kérdés. XD

    “A hASSbro is megtehette volna ugyanezt, többek között a Fighting is Magicel, de nem. Helyette, lassan már ott tartanak, hogy Mugen kreátorokat akarnak beperelni, mert gyártják a pónis karaktereket, pályákat. Nos, sok szerencsét hozzá. Van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog összejönni. =D”

    Jó, ezek hülyék… XDDDD “hASSbro” indeed. 😀 (Jajj, emlékszem, talán az első EQG filmnél volt az, hogy nem bírtam kivárni a DVD-t és már a kamerás verziót is megnéztem belőle, aztán amikor feltűnt a “Hasbro” logó, tisztán lehetett hallani, hogy valaki a közönség soraiból: “Yeah, fuck you!” XDDDDDDDDD) Ezért van az, hogy sokan amennyire szeretik a sorozatot, annyira utálják a Hasbrót, ami paradoxnak hangzik, de ugye ASSék leginkább csak kiadják az ukázt a rajzolóknak és a jogokon túl alig van közük a sztorihoz, a karakterekhez, a dalokhoz, stb.

    “Na jó, erre már én is azt mondtam volna a nő helyében, hogy “elmész a picsába…”. =D”

    Amúgy igen, szegény Ashleigh fején is látszott, hogy pár másodpercre még úgymond az agya is “kikapcsolt”, annyira ledöbbent, de aztán gyorsan “bebootolt” újra, hogy “te most egy fan convention-ön vagy és ilyenkor minden kívánságukat teljesítened kell!” és gyorsan bemondta a kért mondatot, de szerintem utána még fél napig azon gondolkodott magában, hogy vajon miért kényszerítették ilyen faszságra. ^^” Meg azért így vagy úgy, de ők is találkoztak már a fandom “sötét oldalával”, nem véletlen, hogy amikor pl. Andrea Libmantől kérték egy másik rendezvényen, hogy Fluttershy-hangon mondja, hogy “Hey, stay out of my shed!”, akkor elsőre visszakérdezett, hogy “Ez ugye nem valami burkoltan perverz izé…?” és csak miután biztosították róla, hogy nem az, akkor vállalta be. (Az más kérdés, hogy szerintem inkább bár az lett volna, még egy pornó utalással is jobban járt volna, mint így, hogy kvázi “Brutálshy”-t szinkronizálta, aki ugye állatokat és pónikat is darabol láncfűrésszel a sufniban…) Ashleigh-re visszatérve: szegény lelkiekben valahogy úgy reagálhatott erre a kérésre, mint amilyen fejet az “A Brony Tale” film poszterén vág: http://2.bp.blogspot.com/-2nfnfGAdtvM/U7yER08zi4I/AAAAAAAB10M/hPdoMxjNpfU/s1600/ash+ball.jpg

    😀

    Amúgy az ott jobbra fenn “The Manliest Brony Ever”, vagyis Dustykatt, aki ezzel a videójával lett híres anno: https://www.youtube.com/watch?v=zNryNfvcQlY

    Na most ez így poénnak még jó is lenne és legalább azt is bemutatja, hogy valóban nem minden bróni egy dagadt, szőrös “félotaku”, vagy “mangina”, viszont ez a fazon meg cserébe azt a sztereotipiát erősíti, hogy “az ilyen nagydarab állat nem ritkán erőszakos is”, lásd ezt a BronyConos videót: https://www.youtube.com/watch?v=3qZnytjfs-k

    Itt nem is értettem, hogy mint cseszte fel így magát ennyire, azt találtam, hogy amcsi nyelvben a “dropping the spaghetti” kb. azt jelenti, ha ciki valakinek a társasága számodra és ugye mivel zacskós spagettit kezdtek dobálni a fénykép pillanatában, ezért valszeg tényleg erre utaltak, de ezen a hülye poénon úgy kiakadni, hogy pólón ragadja a gyereket… 😀

    “Mert hogy az MLP-nél a G3, az kvázi ilyen. A fanok döntő többsége rühelli, kevesen vannak azok, akik szeretik, és még kevesebben azok, akik a G4 fölé helyezik. Valójában, ez egy olyan pici kisebbség, ami szinte, nem is mérhető.”

    Igen, volt hozzá “szerencsém”, egyetlen epizódot nem bírtam belőle végignézni, pedig nem hogy a G4-el, de még a G1-el sem volt nekem soha semmi bajom. De ez a G3 már-már Teletubbies-szintű debilség. :/

    Ebben a videóban az elején amikor a Generációkat sorolják, mutatni sem merik a nézőnek, annyira “durva”. XDDD

    “Akkor te valamit félreérthettél, mert ezek nem nekem, hanem rólam írtak. Ha nekem írtak volna, akkor ez most mind, le se lenne írva, mert akkor ott, megbeszéltem volna velük a dolgot. Vagy legalábbis, megpróbáltam volna.[…]”

    Jaaa, hogy úgy! Igen, én tényleg azt hittem, hogy mailben, vagy egyéb felületen szidnak, épp csak vitába nem hajlandóak bocsátkozni. (Érted, olyanokból is egyre több van, akik “odaköpnek” valamit mondjuk az ember Facebook oldalára, de ha reagál rá az illető, ők már csesznek visszaírni, mert részükről a “köpéssel” el van intézve a dolog. Azt hittem, ez is valami olyasmi lesz.) Azért népszerűség tekintetében ez nem rossz, bevallom, én nem gondoltam volna, hogy itt több fórumon arról megy a téma, hogy mennyit változott a blogod a kezdetek óta. 😀 Nem leszólás, de ilyen dumákat én eddig max Szirmai/Dancsó fanoktól olvastam (de álalában náluk is csak az adott videók alatt) és nekik ugye azért valljuk be, nagyobb a fandomuk. 😀 (Mondjuk az is igaz, hogy ők aztán végképp megváltoztak, főleg Dancsó, akit manapság már rossz nézni, hogy “szépreményű gyerekből” micsoda konzumidiótává változott, na de itt most nem ez a téma. XD)

    “Annak idején is így tudtam meg, hogy Ricsi például a megveretésemet kezdte szervezni a Mondón, vagy hogy beszólt nekem 10/10 Martin.”

    Ez a Martin az, aki minden animére 10/10-et adott, aztán lecseszett, ha lejjebb mertél valamit pontozni? XD (Halványan még rémlik, mintha lett volna valami ilyesmi gyerek is. XD) Ricsinek amúgy abban a húzásában az tetszett, hogy kb. rajta kívül senki nem gondolta komolyan. 😀 Szal elkezdett így az egész Mondo fórum nevében olyanokat irkálni, hogy “Gyere el conra és elkapunk!”, meg ilyenek, de kb. egyetlen emberre nem emlékszem, aki legalább annyit odaírt volna, hogy “Ja, jó ötlet, ezt a Pétert már én is meg szeretném verni”, vagy bármi hasonló. XD Sőt, amennyire a vitára emlékszem, egy idő után egyre szaporodtak azok, akik olyanokat írtak neki, hogy bár a te stílusodat sem csípik, ő viszont már kezd tényleg fájdalmasan véresszájú fanboyba átmenni, szóval ő is leállhatna. XD

   • “Köszi, ez nekem tényleg kimaradt anno, de így az első tíz perc alapján ez egy teljesen jó epizódnak tűnik, zenei betéttel, meg mindennel, szóval most már végképp sajnálom, hogy a gyerek faszkodásai miatt végül elsüllyedt a project.” -> Valóban kár érte, mert ahogy a Double Rainboom pl teljes értékű fan epizód lett, úgy ez lehetett volna az első, teljes értékű fan mozi. Mondjuk a projekt “szellemi atyja” végül is Eric volt, szóval nélküle, eleve el sem indult volna ez az egész. Viszont az is tény, hogy végül, miatta csődölt be, plusz mire a linkelt trailerig eljutottak, addigra már mások is jócskán hozzátettek annyit, hogy ez már rég ne csak Eric érdeme legyen. Sőt, inkább az övék, mint a “produceré”.

    “Snowdrop & Button Mash Adventures” -> Na az ilyenek után mondom én azt, hogy lehet erre a fandomra sok mindent mondani, de az tény, hogy a legtöbb fandom, idáig pl sose jut el, hogy már olyan rajongói epizódokat gyártsanak, amik simán elmennének ha nem is canon, de mondjuk spin-off részeknek.

    A Zsozsó storyért köszi, ez nekem így, “teljes pompájában” anno kimaradt. Bár most így utólag rémlik, hogy mint ha tényleg lett volna anno valami feljelentési ügy az FTP miatt.

    “Mondjuk azt a számot én egyben mindig is egy kurva nagy karikatúrának/kifigurázásnak éreztem az egész Barbie-jelenség felé.” -> Amúgy valóban, más téma, hogy valószínűleg azok a kis preteen csajok, akik ezt a számot rongyosra hallgatták, és a toplisták élére juttatták, odáig már nem jutottak el, hogy azt megértsék, felfogják, hogy amúgy miről is szól ez a szám. A Mattelt meg aztán pont nem érdekelte, nekik ez egy kész, kvázi “ingyen” pop sláger volt, amit felhasználhattak a reklámjaikhoz, és a rendezvényeikhez.

    “Meg azért így vagy úgy, de ők is találkoztak már a fandom “sötét oldalával”” -> Ez sajnos egy olyan dolog, amit valahol nem lehet megúszni. Ráadásul, ami igazán poén, hogy az ilyen rendezvényeken, vannak azok a hyper kockák, akik tényleg azt hiszik, hogy a sorozat rendezője, vagy épp a kedvenc karakterük szinkronszínésze is akkora fan, mint ő, és betéve tud mindent kívül. Hallottam pl. olyan storykat, hogy Fausttól is abszolút triviális dolgokat tudtak kérdezni, hogy teszem azt, a 2. évad, 11. részében, a mit tudom én hányadik percben, az a jelenet, mit jelentett, vagy miért úgy történt, ahogy? Nem fogták azt fel, hogy neki ez egy munka, és lehet hogy szeretetből csinálta ezt az egészet, de ettől még nem ez az élete, nincs a fejében az mlp.wikia adatbázisa, és valószínűleg szegény, hirtelen azt se tudja, mit válaszoljon. Kívül mosolyog, és nevetgél, de belül baromi kínosan érzi magát, mert fogalma sincs róla, melyik az a rész, és miről szólt, de ezt így nyíltan nem mondhatja meg, mert akkor még összetörné, szegényke amúgy meglehetősen érzékeny lelkivilágát.

    Jut eszembe, ha már Faust, annak idején páran poénkodtak azzal, hogy mivel ez a “Brony, aki feleségül vette Twilightot” story, valamikor akkortájt derült ki, mikor Faust bejelentette, hogy kiszáll a rendezői székből. Ezért páran, azzal kezdtek el poénkodni, hogy valszeg az történt, hogy Fausthoz is eljutott ez a hír, és mikor ezt meghallotta, akkor ez volt nála, az utolsó csepp. Először valószínűleg felkiáltott, hogy “OMG! Mit szabadítottam én a világra?!” aztán másnap bejelentette a lemondását. =D (Persze ez nyilván csak direkt párhuzamba állítása a kettőnek, de azért vicces belegondolni, mi lehetett Faust reakciója, mikor szembesült ezzel a hírrel. =D)

    “viszont ez a fazon meg cserébe azt a sztereotipiát erősíti, hogy “az ilyen nagydarab állat nem ritkán erőszakos is”, lásd ezt a BronyConos videót” -> Az biztos, hogy eléggé túlreagálta, viszont az mondjuk elég nagy geciség volt, amit vele csináltak. Szóval oké, lehet valakit nem kedvelni, de így kicseszni vele nyilvánosan, az baromira nem fair.

    “Ez a Martin az, aki minden animére 10/10-et adott, aztán lecseszett, ha lejjebb mertél valamit pontozni?” -> Igen, ő volt az. =) Mondjuk az nagyon látszott az egész blogján, hogy az Anime Manga Palotát akarta utánozni, csak AA-s stílusú bejegyzésekkel. A gond csak az volt, hogy még Palotáék adtak pl. arra, hogy az oldaluknak, legyen valamiféle stílusa, arculata, addig Martin még erre se vette a fáradtságot. A “kritikái” meg aztán végképp olyanok voltak, hogy azokhoz képest még az AA-s ismertetők is, bőven jónak számítottak. Martin ugyanis nem nagyon foglalkozott mondjuk olyan apróságokkal, mint a tördelés, szövegérthetőség, vagy úgy egyáltalán a helyesírás.

    Ricsinél meg tényleg az volt a legviccesebb, hogy ő a trollkodásnak, csak az ellenkező aspektusát volt képes bemutatni, azaz a végtelenül elvakult, véresszájú fanboyt. Mert hogy ő aztán mindenkibe, azonnal belekötött, aki olyat írt valamiről, ami neki nem tetszett. S valóban, míg az elején akadtak is úgymond “támogatói”, addig a végére már a fél fórumnak tele volt vele a hócipője, hogy folyton nekiállt valakinek.

   • “Ráadásul, ami igazán poén, hogy az ilyen rendezvényeken, vannak azok a hyper kockák, akik tényleg azt hiszik, hogy a sorozat rendezője, vagy épp a kedvenc karakterük szinkronszínésze is akkora fan, mint ő, és betéve tud mindent kívül.”

    Jaja, egyik haverom pl. szinte minden fandom ilyenné válik, ahogy elmerül benne. Anime témában is ilyen, más kérdés, hogy mivel én meg nem vagyok Faust, ezért simán megmondom neki, hogy “bazeg, szerinted elkezdtem pl. az ending alatt kiszótárazni a japán jelekkel írt stáblistát? Csak nézem a sorozatot, nem BENNE ÉLEK!” XD De Póniknál is dettó játszott már olyat velem, hogy “hát hogy-hogy nem emlékszel, hogy ez a félmondat melyik epizódban szerepelt és annak az epizódnak mi volt a pontos, hivatalos címe?” (Szal mintha az kevés lenne, hogy “Twilighték pizsamapartija” és csak azt fogadná el válaszként, hogy “Look before you sleep”. XD) Animéből meg talán az volt a legjobb, amikor összeállított egy ilyen “tesztlapot”, amin karakterek voltak és meg kellett nevezni, hogy mi a karakter neve, illetve melyik sorozatban szerepel. Ez még oké is lett volna, de ezt is úgy csinálta, hogy pl. egy “Detective Conan” nem volt számára válasz, mivel “Annak az eredeti japán címe MEITANTEI CONAN és csak ezt fogadom el!”… XD Csak persze így haverok között valóban más a dolog, mert félig elröhögtük az egészet, meg leszartuk, hogy ő ilyen “anime-elitista”, de ahogy te is írod, Faust ezt nyilván nem tehetné meg, mert onnantól a fanboyok másnap “kitagadják”.

    “Jut eszembe, ha már Faust, annak idején páran poénkodtak azzal, hogy mivel ez a “Brony, aki feleségül vette Twilightot” story, valamikor akkortájt derült ki, mikor Faust bejelentette, hogy kiszáll a rendezői székből. Ezért páran, azzal kezdtek el poénkodni, hogy valszeg az történt, hogy Fausthoz is eljutott ez a hír, és mikor ezt meghallotta, akkor ez volt nála, az utolsó csepp. Először valószínűleg felkiáltott, hogy “OMG! Mit szabadítottam én a világra?!” aztán másnap bejelentette a lemondását. =D (Persze ez nyilván csak direkt párhuzamba állítása a kettőnek, de azért vicces belegondolni, mi lehetett Faust reakciója, mikor szembesült ezzel a hírrel. =D)”

    XDDDDDDDD Mondjuk viccen kívül, ha ez nem is történt meg így, de mintha nekem rémlene, hogy valahol, valamikor finoman rákérdeztek Faustnál arra, hogy hogy áll hozzá ehhez az egész 18+-os dologhoz, meg amivé “fajult” a sorozat a 20-30 közötti férfiak kezei között és ő is azért kellő óvatossággal, de megjegyezte, hogy annyira nincs a dolog az ínyére. ^^” Egyébként a kilépésével kapcsolatban szerintem a mai napig nem tud senki semmi biztosat, de a leghihetőbb és leginkább biztosnak tűnő verzió az, hogy egyszerűen a Hasbro vagy egyéb fejesek nagyon más irányba akarták vinni a cuccot, mint Faust tervezte, ezért ő elég hamar kiszállt a dologból, mondván, hogy ő ebben már nem vesz részt.

   • “Jaja, egyik haverom pl. szinte minden fandom ilyenné válik, ahogy elmerül benne.” -> Ismerős, nekem volt is, és van is ilyen ismerősöm. =) Volt anno egy srác, aki már olyan szinten nyomta az SM fanságot, hogy betéve tudta, melyik youma, melyik epizódban szerepelt, és annak mi a neve. Meg hogy az adott részben szerepelő minionnak épp mi volt a terve, stb.

    Szóval oké, én is elég nagy fanja voltam, többek között ennek az animének is, és összeszedtem róla csomó mindent, de azért ilyen szinte, már én se jutottam el. Már csak azért se, mert az ilyen mértékű fanságnak, már nincs értelme. Lehet valamit szeretni, de azért mellette éljen is az ember, és ne, ahogy te is mondtad, “benne éljen” egy franchiseban. =)

    “Mondjuk viccen kívül, ha ez nem is történt meg így, de mintha nekem rémlene, hogy valahol, valamikor finoman rákérdeztek Faustnál arra, hogy hogy áll hozzá ehhez az egész 18+-os dologhoz, meg amivé “fajult” a sorozat a 20-30 közötti férfiak kezei között és ő is azért kellő óvatossággal, de megjegyezte, hogy annyira nincs a dolog az ínyére.” -> Valóban, Faust több ízben is próbált arra finoman célozni, hogy ez a jelenség, neki sem igazán tetszik. Lásd pl ezt: http://ci.memecdn.com/613/6459613.jpg

    “a Hasbro vagy egyéb fejesek nagyon más irányba akarták vinni a cuccot, mint Faust tervezte” -> Plusz közben próbálkozott ő mással is, például ott volt az a Super Best Friends Forever, amiből sajnos nem lett végül semmi. (Bezzeg az az elcseszett Teen Titans Go! zöld utat kapott…)

 7. Gratulálok ehhez a 6 évhez! 🙂

  Arra már én is rájöttem, hogy bizony az animés fandomot nem lehet kordában tartani, mert ha valaki odamondja nekik a tutit, egyből az az illető lesz a főgonosz, meg minden jó elrontója.

  • Kösz szépen! =)

   Az animés közösséggel kapcsolatban, nos… nem akarok cifrákat mondani, úgyhogy csak annyit mondok, nem érdemes komolyabb elvárásokat támasztani. =)

   Legutóbb is elég volt belőlük annyi, mikor “komoly” animékről esett szó, és ilyeneket hoztak fel, mint az Ao no Exorcist, Tokyo Ghoul, na meg persze az elmaradhatatlan SAO.

 8. “Legutóbb is elég volt belőlük annyi, mikor “komoly” animékről esett szó, és ilyeneket hoztak fel, mint az Ao no Exorcist, Tokyo Ghoul, na meg persze az elmaradhatatlan SAO.”

  Tokyo Ghoul mint komoly anime? Remélem nem vetted be. Ha a TG komoly anime akkor én vagyok Erzsébet Királynő! A mangája még úgy elmegy de az anime egy fabatkát sem ér. Ha csak nem arra gondoltak amikor a rendőrhapsi lefolytatja a világ leggázabb filozófiai beszédét Kaneki-vel ami kb megint oda lyukad ki,hogy az emberek is szörnyetegek. Mint ahogyan volt ez az Elfen Lied-ben is például.

  • “Kezét csókolom, őfelsége.” – mondaná a wapanese erre tévedő. 😀 Amúgy sokaknak a komolyság kimerül abban, hogy vér és erőszak. Egy szavam van erre: “Cöhh.” 😀

   • Na ja, csak az a vicc, hogy közben, az ilyen “szex vér erőszak” animékből se láttak még olyat, ami legalább ezt jól csinálná. =) Szóval érted, amikor ilyen Shingeki szerűségeknek a vérességétől vannak elszállva, az több mint röhejes.

   • “Amúgy sokaknak a komolyság kimerül abban, hogy vér és erőszak. Egy szavam van erre: “Cöhh.” 😀 ”

    Dettó. Ennyi erővel a Blood-C-t is komolynak lehetne mondani.

  • Szerinted? =) Pierrot anime, 2000 utánról, azt hiszem, ez mindent elárul.

   Mondjuk a másik kettő sem jobb, azokról is elég annyit mondani, hogy A-1 pictures.

   • “Na ja, csak az a vicc, hogy közben, az ilyen “szex vér erőszak” animékből se láttak még olyat, ami legalább ezt jól csinálná.”

    Pedig ott van a Ninja Scroll például, na ott sikerült jól összeadni a dolgokat.

    “Pierrot anime, 2000 utánról, azt hiszem, ez mindent elárul.”

    A Pierott voltaképp sohasem volt egy kiemelkedő stúdió noha azért vannak jobb sorozataik ( Urusei Yatsura, Vadmacska Kommandó, Bújj Bújj Szellem, Yuu Yuu Hakusho, Midori Days) de ezek mára a Gayturo és a Bleach miatt szinte teljesen elhalványultak sőt mára a Bleach is elsüllyedt de ez főképp a mangának köszönhető. Sőt a kövi sorozatuk ez a Divine Gate is már most pocséknak tűnik.

    Nekem már ennyi elég volt belőle, hogy megutáljam az egészet, ez a trailer mindent elmond.

    “Mondjuk a másik kettő sem jobb, azokról is elég annyit mondani, hogy A-1 pictures.”

    A SAO 13 részen keresztül tűrhető volt és a többi már szóra sem érdemes. A 2. évadba bele sem kezdtem. Az Overlord jobban csinálta ezt az egész ” bent rekedtünk egy játékban ” témát. Az Exorcist meg egynek elment de semmi több.

 9. Ha már úgyis a blogról szól ez a bejegyzés, gondoltam szólok, hogy már másodjára járok úgy, hogy elküldöm a wall of text postomat, de annak semmi nyoma, meg sem jelenik, de még a főoldalon sem látom, hogy “moderációra várakozik” (korábban legalább ez volt, de ez is csak azoknál a postoknál, amiket telenyomtam linkekkel, vagy ilyesmi). Nem vagyok pipa, vagy ilyesmi, csak érdekelne, hogy lehet-e tudni, ez mitől van? Vagy a WordPress egyik újítása az érdekes sorrendbe pakolt kommentek mellett?

  “Na ja, csak az a vicc, hogy közben, az ilyen “szex vér erőszak” animékből se láttak még olyat, ami legalább ezt jól csinálná. =) Szóval érted, amikor ilyen Shingeki szerűségeknek a vérességétől vannak elszállva, az több mint röhejes.”

  Az a helyzet, hogy az ilyenek, mint Shingeki, Tokyo Ghoul, stb. még mindig relatíve véresnek számítanak az olyan mainstreamebb cuccok mellett, mint One Piece, SAO és egyéb harcolós sorozatok. Szal régen azért ha leültél egy úgymond kommersz shounen elég, még abban is ilyenek voltak, mint karletépés, fröcsögő vér, fejszétnyomás, stb. Oké, nem volt mindegyik egy Hokuto no Ken már akkor sem, de elég csak a DB-YYH duót megnézni abból az időből, amiket tényleg ilyen “8-tól 18 éves korig” közönségnek szántak, aztán mégis mennyivel durvább dolgok voltak bennük, mint egy mai Naruto/Bleach/One Piece triumvirátus bármelyikében. Szóval ebből a szempontból azért én nem csodálom, hogy ma már egy olyan jelenettől, mint pl. egy emberevés, “lerakják a hajukat” a mai animések, mert a jelenlegi cuccok többségében ilyen nem nagyon van. 😀 Kissé olyan ez, mint ahogy a fanservice jelenetek is némileg elbaszódtak mára, mert régen ha volt egy fürdős jelenet, azért ott látszott minden, de nem arra volt kihegyezve a sztori. Ma meg kb. két kategóriából lehet választani, az egyik a Bake féle “lagymatag gagyi”, ahol egy darab mellett nem látsz még a BD-n sem, a másik meg ennek az ellentéte, amikor csak arról szól az egész, hogy csöcsök, seggek, meg majdnem softcore pornóba illő jelenetek, viszont azok meg TV változatban eleve élvezhetetlenek a fél képernyőt kitakaró fehér csík, köd, feketeség, stb. miatt. Ez a “vérengzés” is olyasmi lett mostanra így belegondolva, hogy van jön egy olyan sorozat, amiben teljesen öncélúan van benne és csak arra van kihegyezve (lásd Elfen Lied), vagy hiába shounen fight, egy “keményebb” harc nincs bennük, az a “vérengzés csúcsa”, hogy mondjuk a gonosz mellbe térdeli hősünket, mire az kiköp egy kisfröccsnyi véres nyálat. 😀

  A Pierrothoz meg: abból látszik, hogy nagy faszok, hogy igazából tudnának ők normálisabb minőségű animéket is csinálni, de jellemzően mégis mindig shounen-adaptációkat vállalnak be, pedig azokat már a 90-es években is csak olyan tessék-lássék módon tákolták össze. (Azért pl. amilyen animációval meg grafikával a YYH operált, az már saját korában is QUALITY-nek számított, nosztalgia ide vagy oda. Elég megnézni, hogy a vele párhuzamosan futó, sőt, korábban induló DB/DBZ mennyivel színesebb-szagosabb és relatíve aprólékosabb volt.) Szóval a Pierrotra visszatérve: simán a könnyű pénzre hajtanak, mindig kinéznek valami népszerű shounent, megveszik az adaptációs jogokat, mert tudják, hogy a hülye, 12 éves Pistike ezt úgyis nézni fogja, akármilyen minőséget nyújtanak és pontosan annyi energiát is ölnek bele az egészbe. Miközben látszik, hogy totálisan lenézik ezt a műfajt az animéken belül. Mintha én tudnám, hogy szarul főzök, tortát sütni meg aztán végképp nem tudok, de azért ragaszkodnék hozzá, hogy minden ismerősöm szülinapjára én csináljam meg és még pénzt is kérnék az egészért, aztán jót röhögnék, ahogy látom, hogy szenvedve próbálják megenni azt a förtelmet. XD Na ilyen a Pierrot és a shounen animék viszonya. XD

  Ez meg a Legend of Korra-ból van, ami ugye hivatalosan nem anime, de jól példázza, hogy ezek még egy más által már jól működő, bejáratot dolgot is képesek elbaltázni, ha a kezük köré kaparintják: https://31.media.tumblr.com/1b7db57c0cf6a7b953d0030e29bf3e3d/tumblr_inline_n9yh8v8aVv1rz48zz.png

  • “Ha már úgyis a blogról szól ez a bejegyzés, gondoltam szólok, hogy már másodjára járok úgy, hogy elküldöm a wall of text postomat, de annak semmi nyoma, meg sem jelenik, de még a főoldalon sem látom, hogy “moderációra várakozik” -> Ilyenkor általában, a spam kategóriába szoktak bekerülni, bár most az utóbbi 2 csak simán moderációra várakozott. Szóval ilyenkor ne aggódj, nem vesznek el a hozzászólásaid. =)

   A komment bug amúgy azóta már megoldódott. Írtam a WP supportnak, és kiderült, hogy a legutóbbi frissítés alkalmával, a webprogramozó, a reply résznél, kifelejtette hozzáadni a feltételeket, ezért volt az, hogy hasonlóan, mint mikor bejegyzést írok, az automatikusan fentre került, mert az a rendszer alapértelmezett.

   “Az a helyzet, hogy az ilyenek, mint Shingeki, Tokyo Ghoul, stb. még mindig relatíve véresnek számítanak az olyan mainstreamebb cuccok mellett, mint One Piece, SAO és egyéb harcolós sorozatok.” -> Ilyenkor kéne visszanézni kicsit, meg túllátni a mainstream címeken, amire az ilyenek többsége persze, alapból nem hajlandó, hisz nekik már egy 2005-ös anime is “túl old school”.

   Persze oké, nem várható az el mindenkitől, hogy komolyabban utánanézzen a dolgoknak, vagy érdekelje a retro. Viszont ha ez a helyzet, utána ne erősködjön már, hogy márpedig a Shingeki, Tokyo Ghoul, az így meg úgy, hanem fogadja el, hogy nincs igaza, és a másik fél, egyszerűen tájékozottabb nála.

   • “Ilyenkor általában, a spam kategóriába szoktak bekerülni, bár most az utóbbi 2 csak simán moderációra várakozott. Szóval ilyenkor ne aggódj, nem vesznek el a hozzászólásaid. =)”

    Ja jó, csak eddig legalább a főoldalon kiíródott, ha moderációra várakozik, azért volt fura, hogy újabban semmi. De akkor oké. 🙂 (Speciel most is küldtem egy postot és arról sincs semmi, de erről gondoltam, hogy nem is lesz, mivel telenyomtam Pónis linkekkel, amit így automatikusan a spamek, vagy a modra várakozó postok közé rak. XD)

    “Ilyenkor kéne visszanézni kicsit, meg túllátni a mainstream címeken, amire az ilyenek többsége persze, alapból nem hajlandó, hisz nekik már egy 2005-ös anime is “túl old school”.”

    Sajnos ilyesmi a helyzet, megint csak egyik haverom ugrik be, aki nemes egyszerűséggel azért nem néz 2000 előtti animéket, mert számára “fura a 90-es évek grafikája”. (Ebből következik, hogy a 80-as, illetve az annál is korábbiak meg aztán végképp… XD) Persze pár kivétel akad, pl. a Slayerst ő is végignézte, ha jól emlékszem, aztán az összes Miyazakit, látta az ilyen nagyobb filmeket, mint az Akira, stb-stb., szóval nem teljesen “menthetetlen”, de ettől függetlenül ő pl. pont egy olyan fan, aki annyira a 2000 utáni anime érában “szocializálódott”, hogy ez a moe, fanservice-es, színes-szagos időszak sokkal inkább fekszik neki, mint az ezt megelőzőek, mert az számára valahogy mindig olyan “idegen” lesz. Cserébe viszont legalább ő nem tartozik a fent emlegetett fanok közé, tehát elfogadja, hogy korábban is készültek animék, épp csak azok őt nem annyira érdeklik, de legalább nem próbálja úgy beállítani a dolgot, hogy a most futó cuccok a legdurvábbak, vagy valami. 😀 Sőt, pl. a SAO neki is összességében csalódás volt, illetve pont a múltkor hallottam tőle, hogy már kezdi unni, hogy a sokadik A-1 Pictures animénél veszi észre azt, hogy látványosan spórolnak mind a vérrel, mind a fanservice-el. Nem úgy értve, hogy MUSZÁJ ilyeneknek lenni benne, hanem úgy, hogy ha pl. egy elkerülhetetlenül véres jelenet következne (pl. átszúrnak valakit, levágják a karját, stb.), akkor azt igenis mutassák meg a nézőnek, ne az legyen, hogy látunk egy gyors vágást, egy osztott képernyőt, meg más szereplők megdöbbent arcát, aztán ebből kéne “kikövetkeztetnünk”, hogy mi történt. Na pl. erre pont jó lenne neki pár “retrós” darab, mert akkoriban legalább ha valakit meglőttek, azt tényleg vérzett, ha megütötték, annak ott maradt a nyoma, esetleg csontja törött, stb. XD

 10. Boldog “6-ik Szülinapot”! 😉

  Remélem fogsz blogolni még minimum hat évig! 😉

  Ha már “Tokyo Ghoul”, mint “menő és komoly anime”, azt hiszem a japánok végleg lejáratták magukat a School Prison-el, mely tökéletes fegyver arra, hogy sztereotíp anime negatívumokkal elriasszunk olyanokat, akik még nem ismerik az animéket. S ezt a Production I.G. készítette.

  • Ugyan, pár éve ugyanilyen volt a HotD, aztán a Kyoukaisenjou no Horizon, majd a Mahou Sensou, és a Cross Ange. Mindig is voltak, vannak, és lesznek ilyen trash animék. =)

 11. Gratulálok a hatodik évhez, remélem még meg fog élni jó sokat ez a blog. Amúgy tényleg mozgalmas esztendő volt hisz a szokásos rajongói marhacsordán kívül bejött Vasutas barátunk, akinek története látványosan felkavarta az állóvizet, noha én (mint általában minden másban) inkább csak a partvonalról figyeltem az események menetét.
  Továbbra is minden jót kívánok és remélem még sok tartalmas, tanulságos és humoros bejegyzéssel fogsz minket megajándékozni. 🙂

  • Kösz szépen! Igyekszem… =)

   Mondjuk az a vicc, hogy jelenleg épp egy olyan kritikát írogatok, ami pont egy animés eszmefuttatására kíván majd reagálni. Szóval akinek ebből van úgymond “hiánya”, az most örülhet. =D

 12. Jól megkésve de gratulálok! 🙂 Akinek nem tetszik a blogod az meg minek jár ide? És minek olvassa el?
  Ha engem nem érdekel valami hát nem foglalkozom vele. A saját blogján hagy írjon már arról mindenki amiről akar…

  • Nem is az, mert most érted, le lehet azt írni, ha valakinek-valami nem tetszik. De ne kezdjünk már el, hülyeségeket összehordani, és olyanokat állítani, ami nem igaz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: