Megkeseredett elégedetlenkedők – Avagy szubkultúrák hangulatgyilkosai

pinkamena_doodle

Az elmúlt évek során, jó párszor ejtettem már szót, a különféle szubkultúrákban fellelhető, és tevékenységükkel az értelmes, higgadt, normálisan gondolkodó, viselkedő fanok életét, a legkülönfélébb módokon megkeserítő, ostoba, szélsőséges, és irritáló emberekről, illetve az általuk képviselt, rendszerint elég jól körülírható viselkedésformákról.

Elsősorban az anime szubkultúra vonatkozásában ugyan, de eddig már esett szó agresszív, kritikátlan gondolkodású, birkamentalitású hypeosokról, formálhatatlan, vaskalapos, nagyképű, elitista mindent tudókról, rózsaszín szemüvegen át nosztalgiázó, idealista retrósokról, kontár, megélhetési szélhámosokról, vagy épp azokról, akik mindenáron politikai, eszmei irányzatokat akarnak oda erőltetni, ahol azoknak, semmi keresnivalójuk nincsen.

Most azonban, egy egészen különleges típusról fogok írni, akiknek meg van az a különleges képességük, hogy nagyszerűen kombinálják az előzőek minden rossz tulajdonságát, és épp ezért, sokkal idegesítőbbek, minden másnál.

Bizonyára mindenki számára ismerős az az érzés, mikor az ember, belép egy szubkultúrába, elkezd különféle közösségi felületekre járni, ismerősökre, barátokra tesz szert, akikkel közösen rajonghat valamiért. Majd egyszer csak, feltűnik a színen egy (rosszabb esetben több) kellemetlen alak, akinek úgy tűnik, semmi más célja nincsen, mint megkeseríteni a többi fan, minden egyes ott eltöltött pillanatát.

Jól felismerhető, és egyben legfontosabb ismérvük, hogy soha, semminek nem tudnak örülni, soha, semmi után nem képesek elégedetten csettenteni, és azt mondani, hogy “na, ez tényleg jó volt”. Folyton, mindenben, csakis a rosszat hajlandók meglátni, és előszeretettel húznak le valamit anélkül, hogy akár egy másodpercet is láttak volna belőle. Imádnak panaszkodni, sápítozni, sajnáltatni magukat, és a közösséget, temetni akár az egész szubkultúrát (még akkor is, ha erre egyébként semmi okuk), de magyarázni az álláspontjukat, vagy érdemben vitázni róla, már annál kevésbé. Fásult, defetista frázisokat puffogtatnak, terelnek, csúsztatnak, és ha kell, előszeretettel személyeskednek.

Hasonlóan az elvakult retrosokhoz, ők is a tegnap fanjai, azaz szent meggyőződésük, hogy régen minden jobb volt, és akkor volt az “igazi” fannak lenni. Amit természetesen, mindjárt össze is kapcsolnak az elitista mindent tudók azon frázisával (hisz a múltba vágyódásuknál, csak az egójuk nagyobb) hogy “bezzeg mi annakidején, mennyi mindent tettünk le az asztalra…” vagyis, hogy a szubkultúra, kvázi miattuk létezik.

A valóság ezzel ellentétben az, hogy akik ezzel jönnek, azok rendszerint, soha nem csináltak semmit. Semmi maradandót, semmi kézzelfoghatót, semmi olyat nem tudnak felmutatni, amivel ők bármit is hozzátettek volna, az adott szubkultúrához, annak bővüléséhez, fennmaradásához. Akik ugyanis tettek, tesznek ezért, azoknak nem a szája szokott járni, hanem az eredményeik, alkotásaik, munkáik beszélnek helyettük.

A múltba révedéseik alkalmával pedig simán csak önön naivitásukra apellálnak, mikor már-már vallási áhítattal beszélnek a múltról. A nosztalgia, rózsaszín szemüvegének ugyanis, közismerten van egy jótékonyan torzító hatása, lévén az ember, hajlamos, csakis a jóra emlékezni. Különösen igaz ez akkor, ha az illető szavai mögött, nem rejlik valódi tudás, és nincs is tisztában azzal, valójában miről is szólt, milyen minőséget is képviselt az a valami, amit épp oly bőszen védelmez.

Emellett, szenvedélyesen, elvből gyűlölik a mainstreamet, szentül meg vannak róla győződve, hogy az csakis megrontja a szubkultúrát, és úgy alapból, hatalmas lelki traumaként élik meg a popularitást, illetve az ezzel együtt járó marketinget. Miközben megfeledkeznek arról az egyszerű tényről, hogy lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, de bizony, ha egy szubkultúra, be akar kerülni a köztudatba, és hosszútávon fenn akar maradni, akkor ahhoz igenis szükség van erre. Mert lehet a mellünket verni (már csak hogy csúnyábbat ne mondjak) az undergroundban, hogy mi mekkora különcök vagyunk, de abból még eddig, sohasem lett előre lépés.

Jellemző még rájuk a stalker életmód, azaz rendszerint nem maradnak meg sokáig egy helyen, hanem hol ezen, hol azon a felületen tűnnek fel rövidebb-hosszabb időre, ám mindenhol ugyanazt csinálják. Belépnek valahová, eltöltenek ott néhány évet, amíg a szubkultúra underground, az alatt se csinálnak semmi értelmeset. Majd, mikor megindul a mainstreamesedés, szedik a sátorfájukat, és elhúznak hosszú évekre, akár évtizedekre, anélkül, hogy bármiféle életjelet adnának magukról. Aztán, amint a hype lecsengett, újra visszatérnek, de csakis azért, hogy panaszkodjanak. Némelyikük azonban, időközben túlnő ezen, kvázi meghasonul, egykori önmagával, és olyan anti-fanként tér vissza, aki továbbra is fanok társaságát keresi, ám csakis abból a célból, hogy szüntelenül szidja azt, amiért elméletben ő maga is rajongott.

Természetesen, ahogy azt már eddig is megszokhatták a tisztelt olvasók, ebben az esetben sem érkeztem üres kézzel, és több példával is elő fogok állni arra vonatkozóan, hogy is néz ez ki a gyakorlatban. =)

Mindjárt kezdeném is az egyik legközismertebbel, egy olyan, az animések közt fellelhető generációval (melynek amúgy koromnál fogva, én magam is tagja vagyok), akik között máig vannak olyan emberek, akik máig szentül hiszik, nem csak azt, hogy a ’90-es végén, az RTL Klub, Rajzfilmklub című műsora, és az ott sugárzott animék voltak a legjobbak, melyek valaha történhettek úgy az iparral, mint az egész szubkultúrával. Hanem előszeretettel jönnek azzal is, hogy bizony “akkor volt az igazi animésnek lenni”, “akkor született meg ez a szubkultúra”, na és persze, hogy “Ha mi nem vagyunk, hát Animecon se lett volna soha!” illetve hogy “Nekünk köszönhetik, hogy ma létezik MOn, anime szubkultúra!”. (Abba már bele se megyek, hogy van akik szerint a TV műsorok, úgy ámblokk jobbak voltak akkor, nekik egy kis emlékeztető.)

Na most azt hiszem, szükségtelen is részletezni, milyen hülyeség ez, lévén bár tény, hogy a Rajzfilmklubos éra, egy meghatározó része volt a hazai anime szubkultúra történelmének, de ebből még nem következik az, hogy e nélkül, ne lett volna itthon, pl. Animecon, vagy animés csatorna. A helyzet az, hogy az A+, sanszosan akkor is elindult volna, ha a Rajzfilmklubban sohasem adnak animét, lévén a kettőnek, nincs sok köze egymáshoz, az egyik, nem következik a másikból. Plusz azt se felejtsük el, hogy közben is adtak itthon animéket, mint az Pokemont, az Inu Yasha, TMM duót, vagy a Coolon a Slayerst.

Ám hogy ne csak ennyire általános helyzetekről írjak, hanem valami konkrétabbal álljak elő, ott volt például az az eset nemrég, mikor egy hirtelen gondolattól vezérelve, felnéztem egy régebbi Sailor Moon-os oldalra, ahol rövid időn belül, egy hasonló jómadár tűnt föl. Történt ugyanis, hogy feljött egy srác, aki egyébként, több mint 2 éve lépett be utoljára, majd nagy dirrel-durral beharangozta, hogy sajnos a saját fejlesztésű játékát, amin ő elméletben, már 6 éve dolgozott, bizony kénytelen abbahagyni, mert nincs már rá ideje, meg “amúgy sem érdekel ez már senkit”.

A dolog pikantériája, hogy a srác úgy volt képes 6 évig dolgozni ezen a játékon, hogy abból egyetlen ingame, egyetlen work in progress kép, egyetlen early sketch sem látott napvilágot, de még csak a story, vagy a cast leírásáig se jutott el. Ergo, látszott, hogy az alapelképzelésen túl, sohasem jutott. Viszont eddig még nem is lenne érdekes a dolog, ha utána közvetlenül, nem kezdte volna el, látványosan lecseszni a fandomot, egy másik témában, hogy “itt bizony senki nem csinál semmit, mindenki tesz az egészre” ami aztán oda vezetett, hogy egy olyan balhé kerekedett ki a dologból, aminek csak a banal egybekötött moderáció tudott csak véget vetni.

A kedvencem azonban mégis az volt, ami nem anime, hanem MLP témában történt nem is oly rég. Merthogy a nemrég végért 5. évad után, valami egészen furcsa, és megmagyarázhatatlan okból, hirtelen gombamód kezdtek megszaporodni az olyanok, akik valami egészen irritáló módon, mintha csak egymás klónjai lettek volna, mind ugyanazt a 3 sablonszöveget vették elő. Vagyis, hogy “Már ez sem olyan mint régen volt”, “Kiveszett belőle az a bizonyos varázs…” illetve a legjobb a “Sajnos a tehetséges, zseni alkotók és művészek, mind eltűntek azóta, bezzeg régen…”.

MLP_Twilight_WTF

Na most nekem alapból semmi bajom azzal, ha valakinek már nem tetszik valami, negatív véleménye van róla, stb. Ami viszont hihetetlenül tud irritálni, mikor valakik úgy puffogtatják ezeket a frázisokat, hogy annak egyébkénként semmi valóságalapja nincs.

Itt van egy olyan rajzfilm sorozat, egy olyan fandommal, ami gyakorlatilag példaértékű. A rajzfilmről, 5 évad után, még mindig el lehet mondani, hogy következetesen képes tartani, egy egységesen magas minőséget. A 4. évad alatt, képesek voltak érdemben hozzányúlni, és változtatni a rajzfilm saját alapkoncepcióján. Plusz még a spin-off mozijai is, a sorozat mércéjével mérve, a bőven decens kategóriát súrolják. Mindezt úgy, hogy közben emberek is cserélődtek, mentek el, köztük maga, az eredeti alkotó. (Ami a legtöbb műnél, a gyors lefolyású minőségromláshoz, majd elkaszáláshoz vezet.)

Ráadásul e mögött, ott egy olyan fandom, mely mindent túlélt, kivívta a saját “függetlenségét”, megteremtette a saját felületeit, rendezvényeit, elérte, hogy igenis számolni kelljen velük, mint önálló szubkultúrával. Mindezt úgy, hogy egy kétfrontos háborúban, mindkét front nyerni tudott. (Amibe a legtöbb szubkultúra, bele szokott pusztulni.) Lévén nem csak a bulvár média megmondó embereinek, ilyenkor szokásos hülyeségeivel, de sok más szubkultúra ellenszenvével is meg kellett birkózniuk. (Ez is egy érdekes téma lehetne.) Egyébiránt pedig egy baromi kreatív, és termékeny közösségről van szó, akik nem csak kitermelték magukból, már az első 2-3 év alatt mindazt, amihez más szubkultúráknak 10-15 év kellett. Hanem időközben, egyes crossoverök, saját ágakká nőtték ki magukat, mint például a Fallout Equestria, Warhammer Equestria, stb.

Ergo, én ezek után, nem tudom elfogadni az ilyen siránkozásokat, mint hogy “nem olyan mint régen”, mert ez nem egy érv. Ez inkább egy amolyan van rajta sapka, nincs rajta sapka esete, aminek pont az a lényege, hogy sehogy se lehet belőle jól kijönni. Persze tény, hogy változott a sorozat, ám erre a változásra, szükség is volt. Megtehették volna, hogy máig ugyanazt az alapkoncepciót használják, az viszont oda vezetett volna, hogy mostanra, teljesen kiégett volna a sorozat.

Azoktól meg, akik a “kreatív alkotókat” hiányolják, csak annyit kérdeznék, hogy mielőtt ezt a hülyeséget leírtátok, szétnéztetek mondjuk a deviant arton? Csak mert egészen biztos vagyok benne, hogy nem. Nyilván vannak olyanok, akik időközben felhagytak ezzel, vagy nem érnek már rá vele foglalkozni, de azóta jött helyettük, legalább ugyanannyi új, tehetséges ember.

Igazság szerint, én akár itt, akár bárhol máshol, azt látom e mögött a viselkedés mögött meghúzódni, hogy az illető, valószínűleg, egyszerűen csak ráunt a témára, nem tud már róla mit mondani, nem köti már le, nem is érdekli, rettenetesen unatkozik, és azért generál ilyen abszolút felesleges konfliktusokat, ahol lehetetlen vele konszenzusra jutni, mert így próbálja magát kiélni. Kár, hogy ezzel közben mások társasági életébe rondít bele, akik mondjuk tényleg azért járnának oda, mert érdekli őket a téma.

A magam részéről, én csak mihamarabbi jobbulást tudok nekik kívánni, a saját érdekükben… =)

dr_trixie_s_bedside_manner_by_pixelkitties-d7iygsg

Reklámok

67 hozzászólás to “Megkeseredett elégedetlenkedők – Avagy szubkultúrák hangulatgyilkosai”

 1. “Jól felismerhető, és egyben legfontosabb ismérvük, hogy soha, semminek nem tudnak örülni, soha, semmi után nem képesek elégedetten csettenteni, és azt mondani, hogy “na, ez tényleg jó volt”. Folyton, mindenben, csakis a rosszat hajlandók meglátni, és előszeretettel húznak le valamit anélkül, hogy akár egy másodpercet is láttak volna belőle. Imádnak panaszkodni, sápítozni, sajnáltatni magukat, és a közösséget, temetni akár az egész szubkultúrát (még akkor is, ha erre egyébként semmi okuk), de magyarázni az álláspontjukat, vagy érdemben vitázni róla, már annál kevésbé. Fásult, defetista frázisokat puffogtatnak, terelnek, csúsztatnak, és ha kell, előszeretettel személyeskednek.”

  Na igen, valóban a fanok legrosszabbikai ezek és nem csak azért, amit te is írtál (hogy minden korábbi “hülye fan” jellemvonásait egyesítik magukban), hanem azért is, mert az ilyen mentalitású emberektől úgy fandomtól függetlenül, a mindennapi életben is herótom van. Kell a francnak egy ilyen negatív világlátású, az ember saját pozitív gondolatait is sorban “letörő” fazon. Ha valami önmagában szar, az épp elég, semmi szükség rá, hogy egy külön illető még ezt az ember orra alá is dörgölje, mintegy “fokozva a hangulatot”. Másrészt meg ezek akkor is nyafognak, ha épp nincs is min. Ismertem ilyet a való életben, ha esett az eső, az volt a baja, ha meg sütött a Nap, akkor az.

  “Hasonlóan az elvakult retrosokhoz, ők is a tegnap fanjai, azaz szent meggyőződésük, hogy régen minden jobb volt, és akkor volt az “igazi” fannak lenni. Amit természetesen, mindjárt össze is kapcsolnak az elitista mindent tudók azon frázisával (hisz a múltba vágyódásuknál, csak az egójuk nagyobb) hogy “bezzeg mi annakidején, mennyi mindent tettünk le az asztalra…” vagyis, hogy a szubkultúra, kvázi miattuk létezik.”

  Az a vicc egyébként, hogy a retrósokkal/nosztalgiázókkal én még tudok is azonosulni, mert ezt a két dolgot én is eléggé csípem, viszont velük ellentétben nem vagyok szemellenzős, vagy teljesen vak, ergo ha elő is veszem a “bezzeg régen…” frázist, azt olyan dolgokra használom, amik TÉNYLEG jobbak voltak, nem pedig például ma is futó sorozatokra, amik még bőven jók, vagy olyan fandomokra, amiknek kvázi jobb dolga volt a mainstreamben, mint az undergroundban valaha. (Tényleg, amúgy megérné megvizsgálni, hogy volt-e egyáltalán valaha olyan fandom, aminek az underground lét hosszútávon valóban kedvezett. Nem pedig csak egy maroknyi hülyegyerek élvezkedése volt-e saját magán, hogy “Maaan, we are so unique!” Mert én azért hajlanék az utóbbira… XD) Plusz olyan dolgokat is fel szoktam sorolni, amik meg manapság jobbak, mint mondjuk húsz éve.

  “Emellett, szenvedélyesen, elvből gyűlölik a mainstreamet, szentül meg vannak róla győződve, hogy az csakis megrontja a szubkultúrát, és úgy alapból, hatalmas lelki traumaként élik meg a popularitást, illetve az ezzel együtt járó marketinget. Miközben megfeledkeznek arról az egyszerű tényről, hogy lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, de bizony, ha egy szubkultúra, be akar kerülni a köztudatba, és hosszútávon fenn akar maradni, akkor ahhoz igenis szükség van erre. Mert lehet a mellünket verni (már csak hogy csúnyábbat ne mondjak) az undergroundban, hogy mi mekkora különcök vagyunk, de abból még eddig, sohasem lett előre lépés.”

  Őszinte leszek, aki így van vele, az kb. egy önző baromságot képvisel. Konkrétan azt, hogy “szarok én arra, hogy a fandomnak hosszútávon mi az érdeke, a lényeg, hogy ÉN érezzem jól magam, az pedig csak addig sikerül, amíg ez egy ilyen max tíz főt számláló “titkos klub”, mert én ettől vagyok különleges!”. Ez meg valahol már inkább szánalmas, mert szeretni valamit egy dolog, de akit ennyire a hobbija határoz meg, mint személyt, az már elég súlyos, elvégre teszem azt, mi lesz vele, ha mondjuk a fandom megdöglik? Ő is kinyírja magát, mondván, hogy “megszűnt a személyiségemet meghatározó dolog!”? XD Pl. én lélekben már jóelőre felkészültem, hogy hogyan fogom viselni, ha az MLP befejeződik, vagy ami még rosszabb, valóban oly’ mértékben elkúródik, hogy már szenvedés lesz nézni. Nem fogok örülni neki, de nem esek depresszióba, vagy bármi, felfogom, hogy ennyi, egy újabb korszak lezárult, hátha jön majd valami új “szerelem” idővel. 🙂

  “Mindjárt kezdeném is az egyik legközismertebbel, egy olyan, az animések közt fellelhető generációval (melynek amúgy koromnál fogva, én magam is tagja vagyok), akik között máig vannak olyan emberek, akik máig szentül hiszik, nem csak azt, hogy a ’90-es végén, az RTL Klub, Rajzfilmklub című műsora, és az ott sugárzott animék voltak a legjobbak, melyek valaha történhettek úgy az iparral, mint az egész szubkultúrával. Hanem előszeretettel jönnek azzal is, hogy bizony “akkor volt az igazi animésnek lenni”, “akkor született meg ez a szubkultúra”, na és persze, hogy “Ha mi nem vagyunk, hát Animecon se lett volna soha!” illetve hogy “Nekünk köszönhetik, hogy ma létezik MOn, anime szubkultúra!”. (Abba már bele se megyek, hogy van akik szerint a TV műsorok, úgy ámblokk jobbak voltak akkor, nekik egy kis emlékeztető.)”

  Amúgy ez teljesen az az időszak, amit kizárólag azért sztárolnak sokan, mert:

  -első anime-élményük volt

  -akkor voltak gyerekek és mint ilyen, erősen meghatározta az akkori társasági életüket, mint ahogy pl. a klasszikus Star Wars trilógiát is azért istenítik sokan a mai napig, mert meglehetősen fiatalon látták anno

  Én is emlékszem, hogy mekkora élmény volt naponta az osztálytársakkal megtárgyalni, hogy mi volt az aktuális DB/SM epizódban tegnap, meg a különböző neten látott képek alapján ötletelni, hogy “fú, fajon, mik azok a képek, amiken Son Gokuék mind szőkék?” (Dehogy tudtuk még akkor, hogy mi az, hogy SSJ forma… XD) Viszont ettől még objektíven nézve animésnek lenni leginkább egy pocsék élmény volt abban a korszakban, hiszen a szűk baráti körön és az esetleges animés klubon (mert ugye ezt nem adták kötelezően minden település/város mellé…) kívül kis túlzással bárki helyből hülyének és/vagy perverznek nézett, ha esetleg megosztottad vele, hogy te bizony szeretsz japán rajzfilmeket nézni. Szal azért az A+/Animax érás saját animecsatorna, plusz animecon, plusz magyarul kiadott animék/mangák korszakhoz képest ez az “első generációs anime fandom” kb. egy vicc volt, no offense. (A régi TV újságos képet viszont köszönöm, na erre is jó a nosztalgia, pl. utólag röhögni magunkon. XD Nekem pl. beugrott, hogy voltam olyan elvetemült, hogy azt a szerencsétlen “Első csók” című csöpögős tinisorozatot minden nap néztem… XDDDD)

  “Na most azt hiszem, szükségtelen is részletezni, milyen hülyeség ez, lévén bár tény, hogy a Rajzfilmklubos éra, egy meghatározó része volt a hazai anime szubkultúra történelmének, de ebből még nem következik az, hogy e nélkül, ne lett volna itthon, pl. Animecon, vagy animés csatorna. A helyzet az, hogy az A+, sanszosan akkor is elindult volna, ha a Rajzfilmklubban sohasem adnak animét, lévén a kettőnek, nincs sok köze egymáshoz, az egyik, nem következik a másikból. Plusz azt se felejtsük el, hogy közben is adtak itthon animéket, mint az Pokemont, az Inu Yasha, TMM duót, vagy a Coolon a Slayerst.”

  Amúgy én a mai napig úgy értelmezem ezt, hogy az RTL először valóban akkor próbálkozott azzal, hogy komoly üzletet csináljon az animéből, ekkor azonban még finoman szólva is veszteséges, vagy semleges volt neki a dolog, hiszen a jól ismert DB/SM duón kívül a többi anime körül nem alakult ki komoly fandom, de még ezzel a kettővel sem jártak túl jól utólag, lásd a “DB balhét”, ami egyfajta “démonizált” sorozatként került be később a magyar köztudatba. Aztán eltelt egy jó tíz év, mire újra híresebb animéket kezdtek adni (Inu Yasha, Slayers, stb.), ekkor már mákjuk volt a dologgal, mert részben pont a DB/SM miatt, részben meg az addigra jóval elterjedtebb otthoni internet miatt kialakult egy akkora fandom, akikre már lehetett építeni, vagyis hajlandóak voltak venni is dolgokat. XD (Mert ugye anno pl. a DB esetében is megpróbálkoztak olyannal, hogy ha már TV-ben nem érte meg nekik adni, akkor majd videokazettán folytatják, de ez annyira “jól fogyott”, hogy ha jól emlékszem, kemény négy kazetta után leálltak az egésszel.) Bár az ettől még tény, hogy sokaknál ez a két fenti “kezdősorozat” (főleg a DB) olyan nagy imádatban részesült, hogy tényleg megvettek belőle mindent: kínai gagyi “kinder tojás” jellegű gumifigurákat, a Semic Interprint (ha jól emlékszem) által kiadott WC-papír minőségű DB mangát, az összes magyarul kiadott DB kazit, stb-stb. Tették azt azok, akik egyébként animével, mint olyannal, nem igazán foglalkoztak, de a DB egyfajta “örök klasszikus” lett számukra. XD

  “A kedvencem azonban mégis az volt, ami nem anime, hanem MLP témában történt nem is oly rég. Merthogy a nemrég végért 5. évad után, valami egészen furcsa, és megmagyarázhatatlan okból, hirtelen gombamód kezdtek megszaporodni az olyanok, akik valami egészen irritáló módon, mintha csak egymás klónjai lettek volna, mind ugyanazt a 3 sablonszöveget vették elő. Vagyis, hogy “Már ez sem olyan mint régen volt”, “Kiveszett belőle az a bizonyos varázs…” illetve a legjobb a “Sajnos a tehetséges, zseni alkotók és művészek, mind eltűntek azóta, bezzeg régen…”.”

  Amúgy erről mindig az jut eszembe, hogy mutasson valaki egy olyan sorozatot, amelyik ennyi ideje fut és semmiben nem változik meg. Nem is arra gondolok itt, hogy jobb vagy rosszabb lesz, hanem hogy sok évadon át tudja UGYANAZT a hangulatot/élményt nyújtani, amit mondjuk a pilot epizód nyújtott. Mert én ilyet még életemben nem láttam és vicces, hogy pont az MLP-nek róják fel ezt. XD (Az most már kérdés, hogy ahogy utána kifejted, eleve hülyeséget is beszélnek, de még ha igaz is lenne, amit írnak, kb. irreális dolgokat várnak el…) De amúgy ez is olyan, hogy sokan minden egyes résztől/szezontól azt várják, hogy TÉNYLEG úgy érezzék, mintha először kezdenék nézni a cuccot. Ezt nem csak Póninál láttam, hanem ugye ott van már a sokat emlegetett WoW, ami hiába lett sok dologban “játékosbarátabb”, sokan még mindig a “vanillára” (az “alap” WoW), vagy a Burning Crusade-re (a legelső kiegészítő) esküsznek, hogy “Ó, igen, az volt az igazi, bezzeg manapság…”, de pl. láttam már Marvel film fanboyban is olyat, aki azzal jött, hogy most már mekkora szar az egész és hogy neki a mai napig a Vasember 1 a kedvenc Marvel filmje, mert hogy “Az volt az igazi, semmi crossoverezés más hősökkel, vagy Földet megtámadó idegen/másik dimenzióból jött lények, csak egy ember és a vaspáncélja…” Hát nem tudom. XD (Illetve az is “nagy volt”, amikor szintén Marvel témában vette elő valaki, hogy “Az elején még élveztem ezeket, de most már túl sok van belőlük, valahogy nem olyanok már, mint régen…”, ami röhej, mert egyrészt a legtöbbnek az alapja is ilyen “végtelenített”, 50+ éve futó képregény, másrészt meg pont élvezhetőbbek szerintem így, hogy egyrészt egymás folytatásai, másrészt meg érezhetően egy univerzumban játszódnak, nem pedig különálló, csak az adott 2-3 főszereplőt mozgató darabok.)

  “Egyébiránt pedig egy baromi kreatív, és termékeny közösségről van szó, akik nem csak kitermelték magukból, már az első 2-3 év alatt mindazt, amihez más szubkultúráknak 10-15 év kellett. Hanem időközben, egyes crossoverök, saját ágakká nőtték ki magukat, mint például a Fallout Equestria, Warhammer Equestria, stb.”

  Plusz ugye kevés olyan fandomot láttam eddig, amiben a fanmade cuccok egyre gyakrabban az eredeti canon cucc minőségével vetekednek, esetleg bizonyos értelemben meg is haladják azt. (Jó, részben könnyű dolgok van, mert a canon sorozat flash animációja sem az a fúdebonyolult fajta, de akkor is… XD)

  Pl. ezt nem tudom, láttad-e már: https://www.youtube.com/watch?v=CFVoJQz4a_4

  A sztorija semmi extra, kb. “Tom és a Bulldog története Rainbow Dash-el és AJ-vel”, de az animáció…nos, az megér egy misét. 😀

  Vagy ugye a kedvencem, az ebben szereplő fan-animáció, amivel mindig úgy voltam, hogy “bárcsak az eredeti sorozat is így nézne ki”, még úgy is, hogy már a canon grafikáját is megszerettem azóta: https://www.youtube.com/watch?v=Hk2TSYd8_M8

  “Igazság szerint, én akár itt, akár bárhol máshol, azt látom e mögött a viselkedés mögött meghúzódni, hogy az illető, valószínűleg, egyszerűen csak ráunt a témára, nem tud már róla mit mondani, nem köti már le, nem is érdekli, rettenetesen unatkozik, és azért generál ilyen abszolút felesleges konfliktusokat, ahol lehetetlen vele konszenzusra jutni, mert így próbálja magát kiélni. Kár, hogy ezzel közben mások társasági életébe rondít bele, akik mondjuk tényleg azért járnának oda, mert érdekli őket a téma.”

  Igen, kb. ez a helyzet, illetve ahogy írtam, a régi, “szüzességük elvesztése” élményt kívánják újra és újra átélni, ami meg ugye lehetetlen… 😀 Amúgy hogy a WoW se maradjon ki, ez ott figyelhető meg a legjobban: emlékszem, anno hogy oda voltam pl. egy akkor még újnak számító questline-ért, aztán pár hónapja kitaláltam, hogy “tényleg, be kéne azokat fejezni, mert anno félbehagytam őket…” Fú, hát ne tudd meg. XD Egyszerűen a mostani, friss kiegészítőkre jellemző gördülékenyebb, jobban elhelyezett, stb. questek után szinte kínkeserves azokat csinálni, annyira érződik, hogy akkor még jóval inkább arra mentek rá a készítők, hogy minél több időt emésszen fel a játék, akár úgy is, ha te mondjuk csak egy bizonyos régió daily questjeit szeretnéd megcsinálni és nem mondjuk órákig raidelnél, vagy ilyesmi. Csak persze ez akkoriban még nem tűnt fel, mert egyrészt az újdonság varázsa, másrészt akkoriban még ez számított “top szintnek”, legalábbis a WoW-on belül. Vagy asszem meséltem már, de szintén játékos példánál maradva: kitaláltam pár éve, hogy “fú, anno mennyit toltam a Redneck Rampage-et, újra elő kéne vennem!” Hát…maradjunk annyiban, hogy jó példája az “it didn’t age well” típusú dolgoknak, konkrétan valami 5-10 percnyi játék után kinyomtam, aztán úgy voltam vele, hogy “oké, inkább maradok a nosztalgiánál és a régi emlékeknél ezzel kapcsolatban…” XD Szóval lehet az ilyen mániákusan a régit első 1-2 szezont majmoló MLP-fanboyoknak is “jót tenne”, ha mondjuk újranéznék azokat, hátha kiderülne, hogy azért ANNYIVAL nem voltak jobbak azok a részek sem, max hangulatilag másmilyenek. 😀 (Bár láttam már olyat, aki még ezen a ponton is inkább magának is hazudva állította, hogy “Dehogynem jobb, hát nézd meg ezt vagy azt a jelenetet, a mostani szezonokban bezzeg már nincs ilyen!” stb.)

  • “az ilyen mentalitású emberektől úgy fandomtól függetlenül, a mindennapi életben is herótom van. Kell a francnak egy ilyen negatív világlátású, az ember saját pozitív gondolatait is sorban “letörő” fazon.” -> Ne is mond… Általában véve, én is inkább szkeptikus vagyok az újdonságokkal kapcsolatban, pláne ha azok nagy dirrel-durral, túl szépnek hangzó ígérgetések, és hatalmas marketing hadjárat kíséretében lesznek bejelentve, jelennek meg. Viszont az ilyenek, sokszor egyenesen már drukkolnak azért, hogy valami megbukjon, kudarcba fulladjon, csak azért, hogy utána nagy büszkén elmondhassák, hogy: “Na látjátok? Mi megmondtuk előre!” Viszont ha mégse lesz igazuk, és tényleg egy minőségi művet kapunk, mely beváltja azt, amit ígért, akkor is mindent elkövetnek, csakhogy valahogy csorbítsák annak az érdemeit, és persze, hogy letörjék, a fanok lelkesedését.

   Előbbire kiváló példa, mondjuk az SM Crystal esete, melynél nem akartam elhinni, hogy egyesek, akik amúgy hatalmas, mindent tudó ősfannak tartják magukat, egész konkrétan annak örültek, azt élvezték, hogy a Toei, sajnos tényleg elcseszte a dolgot, és végül nem egy méltó remaket kaptunk.

   Utóbbira meg jó példa, mondjuk az MLP 4. évada, melynél már előre borítékolták a bukást. Aztán mikor nem lett igazuk, akkor elkezdtek olyan jelentéktelen részletekbe belekötni, melyek fölött nem csak hogy simán átsiklott az átlag fan, de még csak nem is feltétlen minősültek hibáknak.

   “a retrósokkal/nosztalgiázókkal én még tudok is azonosulni, mert ezt a két dolgot én is eléggé csípem, viszont velük ellentétben nem vagyok szemellenzős, vagy teljesen vak, ergo ha elő is veszem a “bezzeg régen…” frázist, azt olyan dolgokra használom, amik TÉNYLEG jobbak voltak” -> Alapvetően én is szeretem, például a régebbi animéket, rajzfilmeket, szívesen evezek ismeretlen vizekre, és ismerkedek meg kevésbé ismert, vagy épp totál elfeledett, kisebb költségvetésű, rövidebb címekkel. Viszont különbség van a között, amikor valakit egészséges mértékben érdekel a retro, és aközött, aki már szabályosan a múltban él, elvi meggyőződést csinál belőle, hogy “márpedig akkor minden jobb volt”, és azért mert valami régi, az nála azonnal feloldozást jelent, annak minden esetleges hibája, hiányossága alól.

   Sajnos sok ilyet láttam már, akik szerint még a Namek felrobbanásáig hátralevő 5 percet is, teljesen oké volt 12 részen át húzni. Vagy, hogy az SM-ben lévő fillerek, valójában fontos szerepet játszottak, történetmesélési szempontból. =D

   “Tényleg, amúgy megérné megvizsgálni, hogy volt-e egyáltalán valaha olyan fandom, aminek az underground lét hosszútávon valóban kedvezett.” -> Igazából én se nagyon tudok ilyenről. Egyik haverom a szerepjátékosokkal, kártyásokkal szokott mindig példálózni, de az a helyzet, hogy az amolyan “magyar narancs” számba menő, “Magyar D&D-nek” nevezett M.A.G.U.S., vagy a Hatalom Kártyái (ami egy nagy Magic: The Gathering nyúlás) már régen is elég közismertek és népszerűek voltak.

   “Őszinte leszek, aki így van vele, az kb. egy önző baromságot képvisel.” -> Lényegében igen. Most képzeljük csak el, hogy mi lett volna, hol tartana ma, mondjuk az MLP, ha annak idején, nem sikerül kitörniük, az underground keretei közül. Hát elég rosszul állna ma a franchise szénája. Sanszosan, már nem csak hogy a fő sorozat sem futna mostanra, de valszeg az EG sem kezdődik el soha, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy fanworkök szintjén, mennyi mindennel lennénk most szegényebbek.

   Kb. kapott volna 2 évadot a sorozat, aztán csókolom, a Hasbro elkönyvelte volna veszteségnek, és tovább lép. Az a pár tucat megmaradt brony meg máig azon somolyoghatna, hogy miért ért véget az egész, a Chrysalisos résszel.

   “Nem fogok örülni neki, de nem esek depresszióba, vagy bármi, felfogom, hogy ennyi, egy újabb korszak lezárult” -> Mondjuk attól még a fandom szerintem bőven nem fog leállni. Lásd pl. annak idején, mikor a DB véget ért, a fandom utána még hosszú évekig aktív volt, és ha az évek múltával lassan csökkent is az alkotási vágyuk, teljesen sohasem tűntek el.

   Szóval ne aggódj, ha tegyük fel, mondjuk a 6. évad után, be is fejezik a sorozatot, attól még menni fog tovább a szekér, mert a canon vége, az nem egyenlő a fanon végével. =)

   “Én is emlékszem, hogy mekkora élmény volt naponta az osztálytársakkal megtárgyalni, hogy mi volt az aktuális DB/SM epizódban tegnap, meg a különböző neten látott képek alapján ötletelni, hogy “fú, fajon, mik azok a képek, amiken Son Gokuék mind szőkék?”” -> Persze, ez is egyfajta élmény volt, amit én is megéltem, átéltem akkor, de ettől az még bizony messze nem volt tökéletes, úgy ahogy volt. (Többek között azok miatt az okok miatt, amiket te is írsz.) Csakhogy ezek a nosztalgia szemüvegesek, mégis azt állítják, hogy márpedig az, igenis a legjobb dolog volt, ami valaha történhetett, és azóta is így kéne mennie a dolgoknak. Erre pedig az az egyik fő érvük, hogy “mert akkor a mai fanok is megtanulnák megbecsülni azt, amit kaptak”. Szóval, mintha egy jó adag irigység is lenne ebben, a mostani generációk felé. Lévén ők már alapból nincsenek olyan korlátok közé szorítva, mint amilyenek közé akkor, mi voltunk.

   “Amúgy én a mai napig úgy értelmezem ezt, hogy az RTL először valóban akkor próbálkozott azzal, hogy komoly üzletet csináljon az animéből, ekkor azonban még finoman szólva is veszteséges, vagy semleges volt neki a dolog, hiszen a jól ismert DB/SM duón kívül a többi anime körül nem alakult ki komoly fandom, de még ezzel a kettővel sem jártak túl jól utólag, lásd a “DB balhét”, ami egyfajta “démonizált” sorozatként került be később a magyar köztudatba.” -> Erről van szó, csakhogy erre a Rajzfilmklubos időszakra, abból is főleg a DB+SM doúra, ők úgy tekintenek, hogy az ami később elindult az A+, majd az Animax formájában, az sohasem jöhetett volna létre e nélkül, ami viszont nem igaz.

   “Amúgy erről mindig az jut eszembe, hogy mutasson valaki egy olyan sorozatot, amelyik ennyi ideje fut és semmiben nem változik meg. Nem is arra gondolok itt, hogy jobb vagy rosszabb lesz, hanem hogy sok évadon át tudja UGYANAZT a hangulatot/élményt nyújtani, amit mondjuk a pilot epizód nyújtott. Mert én ilyet még életemben nem láttam és vicces, hogy pont az MLP-nek róják fel ezt” -> Egy ilyenre én is kíváncsi lennék, mert olyan rajzfilm sorozatot még én sem láttam, ami több évadot megélt anélkül, hogy közben ne változott volna semmit.

   Arról már nem is beszélve, hogy a legtöbb rajzfilmsorozat, manapság már el se jut oda, hogy 5. évadot megéljen, mert már jóval előtte kiég. Többségük már a 2., de legkésőbb a 3. évadra, abszolút fantáziátlanságba fullad. Tisztelet, a kevés kivételnek.

   “De amúgy ez is olyan, hogy sokan minden egyes résztől/szezontól azt várják, hogy TÉNYLEG úgy érezzék, mintha először kezdenék nézni a cuccot.” -> Igen, csakhogy ezzel kvázi a lehetetlent várják el a sorozattól, ami nem kicsit unfair húzás. Mintha egy cseresznyefa, minden egyes szem cseresznyéjétől azt várnánk, hogy pontosan ugyanolyan legyen, mint az, amibe idén, először beleharaptunk.

   Egyébként ha már felhoztad, vicces, mert láttam már olyat, aki pl nem hogy a Fausti érára, de még csak nem is az első sorozatra, hanem a legelső pilot epizódra esküdött, hogy csakis az volt, és mindmáig az a legjobb. =D Na erre szoktam én azt mondani, hogy ha ő így érzi, hát vállék egészségére, minket viszont, ha lehet, ne traktáljon ezzel. =)

   “Plusz ugye kevés olyan fandomot láttam eddig, amiben a fanmade cuccok egyre gyakrabban az eredeti canon cucc minőségével vetekednek, esetleg bizonyos értelemben meg is haladják azt.” -> Igen, szóval lehet ezt sok féle képen magyarázni, de ettől még tény, hogy az itteni fandom, olyan dolgokat is készít, méghozzá olyan minőségben, ami más fandomokra nem, vagy csak nagyon ritkán jellemző.

   Persze “gagyizás” azért itt is előfordul, de azokból valahogy nincs is annyi, és nem is bánnak velük olyan kesztyűs kézzel, mint máshol. Pl. ha itt próbál valaki egy paintel, kékre átszínezett Pinkie Piet úgy eladni, mint “saját, egyedi karaktert” az elég gyorsan meg is kapja érte, a teljesítményéhez illő kritikát.

   “Tom és a Bulldog története Rainbow Dash-el és AJ-vel”, de az animáció…nos, az megér egy misét.” -> Ez tényleg ütős volt, minőségileg kifogástalan, az “Apple asztalon” meg hangosan felröhögtem. =D Ha még beleteszik a Tom & Jerryben használt zenéket, hangokat, meg olyan jellegzetességeket, mint a tóba fejelés után, a nyalókává válás, tökéletes lenne. Így csak 9/10. =)

   “Igen, kb. ez a helyzet, illetve ahogy írtam, a régi, “szüzességük elvesztése” élményt kívánják újra és újra átélni, ami meg ugye lehetetlen…” -> Egyrészt ez, másrészt meg mintha túlságosan ragaszkodnának a régihez, és félnének a változástól, attól, hogy az új, majd elhomályosítja a régit, elveszi annak az értékét, és hogy ez ne következzen be, akkor inkább mennyen tönkre az egész, mert az “érték megőrzésért” cserébe, szerintük, még ez az ár sem túl magas.

   “Hát…maradjunk annyiban, hogy jó példája az “it didn’t age well” típusú dolgoknak, konkrétan valami 5-10 percnyi játék után kinyomtam” -> Én hasonlóan jártam annak idején, a Wolfenstein 3D-vel. Az is nagy élmény volt anno a legelső gépemen, mint első FPS, de mikor pár éve, még a 2009-es folytatás után felraktam, 2-3 pálya után, már kifejezetten untam.

   De ugyanígy vagyok, ha már felhoztad ezt a vanilla WoW dolgot, mondjuk a Dawn of War szériával. Mivel annak idején, nagyon bejött az alap DoW storyja, gondoltam felrakom újra, és végigjátszom. Nagy lelkesen bele vágtam a kampányba, és akkor tűnt fel, hogy bizony játék mechanikailag, a későbbi kiegészítő részek, mennyit is javítottak az alap játék, sokszor felesleges, körülményes elemein.

   “Szóval lehet az ilyen mániákusan a régit első 1-2 szezont majmoló MLP-fanboyoknak is “jót tenne”, ha mondjuk újranéznék azokat, hátha kiderülne, hogy azért ANNYIVAL nem voltak jobbak azok a részek sem” -> Mondjuk az a vicces, amikor ezt is amolyan következetlen módon teszik. Egyik haverom pl, tipikusan az a fan, aki valamiért, mindig ki van akadva, közben viszont olyan dolgokra tud ráfüggni, amit a fanok legalja szokott szeretni. =)

   Pl. most is kiverte a balhét, emiatt az alicorn baby póni miatt, amit a 6. évad trailerében mutattak. Aztán nem mondom, én se voltam tőle lenyűgözve, de nekem pl. nem is magával a karakterrel van bajom, hanem inkább azzal, hogy lassan az MLP is kezd amolyan DBZ szindrómában szenvedni, és az alicorn forma, mely régen még csak Celestia és Luna sajátja volt, mint amolyan élő szenteké, mostanra annyira általánossá vált, hogy már egy csecsemő is képes azt birtokolni. Magyarul, egyre inkább elveszíti, egykori jelentőségét.

   Haver viszont már olyannyira túlzásba vitte, hogy már amolyan C3PO szerű: “Oh dear, MLP is doomed!” nyavalygást nyomott le, ami után nem bírtam tovább, és muszáj volt a fejéhez vágnom, hogy anno, ugyanezt csinálta akkor is, mikor Sombrát végül nem a mane six győzte le a harmónia elmeivel, hanem Spike. Mert hát mi az ugye, hogy el mertek térni az addit jól bevált klisétől, és nem Sailor Moon, mármint akarom mondani, Twilight vitte be végül a kegyelemdöfést, hanem a segítő kisállata. =)

   Aztán bezzeg, pár rész múlva, mikor az olimpiás rész után beindult a Ms. Peachbottom x Shining Armor shipelés, akkor bezzeg ott volt az élvonalban, és egyből teletöltögette a gépét, kettejük szerelmét ábrázoló fanartokkal, meg fanficekkel. =D Miközben annak előtte, mondjuk a Big McIntosh x Miss Cheerilee párosítást, aminek még canon alapja is volt, és szvsz helyből értelmesebb volt, mint a másik, azt rühellte. Pedig a köré, még rendszerint értelmesebb storykat is kerítettek, még a másiknál, az esetek többségében, valahogy mindig sikerült ugyanarra a kaptafára megírni a storyt.

   Azaz, hogy Cadence, és Shining Armor házassága, nem alakult jól, mert kiderült, hogy Cadence egy rideg, passzív agresszív fapicsa, aki sohasem engedi Shining Armornak, hogy megkúrja (ugye erre végül, maga a canon cáfolt rá =D). De persze ott van Ms. Peachbottom, aki ezt megérzi, és máris kész rajta segíteni, gyakran az első oldal, első fejezetében. =D

   Na mikor aztán mindezt a fejéhez vágtam, utána elhallgatott, aztán viszont jött azzal, amivel ilyenkor szokott, hogy “de neked meg ez meg az a “fétised””, ami ugyan tény, hogy nekem is van pár (mint mindenki másnak), csak én mondjuk nem úgy fanolok valamit, hogy közben olyan dolgokba kötök bele, amikkel amúgy semmi baj sincs, nem rontanak effektíve, a sorozat színvonalán.

   • Mielőtt elfelejtem, egy gyors kérdés: az emotikonok méretét te változtattad meg, vagy WordPressék ügyködtek? Csak azért, mert ez így most már szvsz marha kicsi, konkrétan alig győzöm kivenni, hogy melyik emotikon milyen érzelmet kívánna mutatni, pedig elvileg nem rossz a szemem.

    “Igazából én se nagyon tudok ilyenről. Egyik haverom a szerepjátékosokkal, kártyásokkal szokott mindig példálózni, de az a helyzet, hogy az amolyan “magyar narancs” számba menő, “Magyar D&D-nek” nevezett M.A.G.U.S., vagy a Hatalom Kártyái (ami egy nagy Magic: The Gathering nyúlás) már régen is elég közismertek és népszerűek voltak.”

    Igen, igazából nekem mindig sántít kicsit, amikor sokan úgy reagálnak arra, hogy “Mondj egy animéhez hasonló hazai underground szubkultúrát!”, hogy: “Pl. a fantasy!”, mert egyrészt az kb. a külföldi fantasy érával együtt fejlődött itthon is (tehát nem volt meg az a több évtizedes “késés”, mint az anime esetében, vagy legalábbis nem akkora mértékben), másrészt annál én sosem tapasztaltam, hogy annyira “underground” lenne. Pl. emlékszem, hogy amikor még az anime a már említett DB/SM “őskorszakban” járt, már akkor is ment az osztályban a Hatalom kártyázás és még olyanokhoz is eljutott a híre, mint én, akinek kb. annyi köze van a fantasyhoz, hogy úgy 10 évenként ráfügg 1-1 címre. XD Vagy hogy mást ne mondjak, nem csak Pesten volt egy csomó ilyen témájú bolt, de még itt Debrecenben is működött egy, ahol ezeket a kártyákat, Valhalla Páholyos könyveket és hasonlókat lehetett venni. Ehhez képest most nézzük meg, hogy mikor kezdtek nyílni az első animés/mangás boltok, hány darab van belőlük az országban és hol, illetve hogy ezen boltok közül hány “igazán” japán van. (Értsd: nem olyanok, akik a kínai hamisított olcsó gagyi szarokat próbálják rásózni a 14 éves tinikre.) Illetve míg az animénél azért sok helyen ment ez a “komoly, hogy X évesen rajzfilmeket nézel?” és hasonló frázisok, olyan nem nagyon hallottam, hogy fantasy-sokat azzal basztattak volna, hogy “te ilyen mesekönyveket olvasol sárkányokról, királylányokról, meg hupikék törpikékről?” XD

    “Lényegében igen. Most képzeljük csak el, hogy mi lett volna, hol tartana ma, mondjuk az MLP, ha annak idején, nem sikerül kitörniük, az underground keretei közül. Hát elég rosszul állna ma a franchise szénája. Sanszosan, már nem csak hogy a fő sorozat sem futna mostanra, de valszeg az EG sem kezdődik el soha, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy fanworkök szintjén, mennyi mindennel lennénk most szegényebbek.”

    De amúgy a “legjobb”, hogy állítom, hogy egy csomó “a régi MLP volt az igazi, amikor még nem volt ENNYIRE népszerű” dumát pengető fan azokból vedlett át ilyenné, akik az első 1-2 szezonban még pont a cucc népszerűsítéséért, elfogadtatásáért “tüntettek”. 😀 Aztán ahogy megnőtt a fandom és úgymond “leverték a külsős, közös ellenségeket”, elkezdett szegregálódni és utána egymás torkának estek, kialakultak köztük is az “oldfagek”, az új fanok, stb. XD Egyik fan írta jól, amikor valami hasonló értelmetlen hülye brony vitához csak annyit írt oda, hogy: “Fura, én úgy emlékszem, hogy ennek a fandomnak anno az alakulásukkor a “love and tolerate” volt az alaptétele”, hát igen… XD

    “Mondjuk attól még a fandom szerintem bőven nem fog leállni. Lásd pl. annak idején, mikor a DB véget ért, a fandom utána még hosszú évekig aktív volt, és ha az évek múltával lassan csökkent is az alkotási vágyuk, teljesen sohasem tűntek el.

    Szóval ne aggódj, ha tegyük fel, mondjuk a 6. évad után, be is fejezik a sorozatot, attól még menni fog tovább a szekér, mert a canon vége, az nem egyenlő a fanon végével. =)”

    Persze, ez valószínűsíthető, de azért amikor a canon már véget ér, akkor azért a “buli” nagy része lezárul, a fandom utána már csak ilyen “afterparty”. ^^” (Bevallom, nekem egy picit már az is fura most, hogy S6 fut a TV-ben, de S5-ből még előrendelős DVD sincs, pedig úgy vettem észre, hogy általában mire egy szezon elindult, az előző szezon DVD-je már hónapok óta ott volt a boltokban.)

    “Erre pedig az az egyik fő érvük, hogy “mert akkor a mai fanok is megtanulnák megbecsülni azt, amit kaptak”. Szóval, mintha egy jó adag irigység is lenne ebben, a mostani generációk felé. Lévén ők már alapból nincsenek olyan korlátok közé szorítva, mint amilyenek közé akkor, mi voltunk.”

    Na igen, ezt pl. már én is tapasztaltam különböző fórumokon, amikor pl. elővették a “örüljetek, hogy ti már HD-ben tölthettek animét ilyen “5 perc alatt lenn van egy rész” tempóval, mert én még emlékszem, amikor eMule-ról kellett a mocsokronda, .rm-es fájlokat szednem, amik kb. 20-30 megánál nem voltak többek, de így sem volt kis idő, mire lecsorogtak” dumát. Nos, erre annyit tudok mondani, hogy ha ők ezt az időszakot kívánják vissza, mondván, hogy “szenvedjen az új fan is annyit, mint anno én!”, miközben persze magukkal is jól kibasznának, akkor egészségükre. 😀 Én azért örülök, hogy ma már van torrent, meg gyors FTP, meg ilyesmi, mert nem csak a friss fanoknak lett ezzel könnyebb dolga, hanem nekem is. 😀 Anno pl. elég bajosan tudtam volna ilyen régi cuccokat, mint Urusei Yatsura, Dirty Pair, stb. nem hogy DVD minőségben, de egyáltalán bárhogy beszerezni.

    “Erről van szó, csakhogy erre a Rajzfilmklubos időszakra, abból is főleg a DB+SM doúra, ők úgy tekintenek, hogy az ami később elindult az A+, majd az Animax formájában, az sohasem jöhetett volna létre e nélkül, ami viszont nem igaz.”

    Na igen, ez így tényleg baromság, kb. mintha kitalálnák, hogy a Barátok Közt azért tart idehaza már a sokezredik résznél, mert kis túlzással az egy generációval korábban vetített Dallas “rászokatta” a magyar nézőket a szappanopera-fogyasztásra, vagy ilyesmi. 😀 Oké, nyilván van némi átfedés, de… XD

    “Egyébként ha már felhoztad, vicces, mert láttam már olyat, aki pl nem hogy a Fausti érára, de még csak nem is az első sorozatra, hanem a legelső pilot epizódra esküdött, hogy csakis az volt, és mindmáig az a legjobb. =D Na erre szoktam én azt mondani, hogy ha ő így érzi, hát vállék egészségére, minket viszont, ha lehet, ne traktáljon ezzel. =)”

    LOL. 😀 Amúgy lehet írtam már, de nekem a pilot annyiból tetszett csak “kirívóan”, hogy tökre bírtam volna, ha valóban ilyen teljes mértékben folytatásos sztorit szőnek a cucc köré, szóval mit tudom én, lenyomják Nightmare Moon-t, mire kiderül, hogy ő csak a “legkisebb csicskája/megtestesülése” volt a “naaagy gonosznak”, aztán utána innen viszik tovább… 😀 Jó, így meg kvázi egy shounen anime koppintás lett volna a sztori, de ugye Faust az elején valami hasonlót akart (mármint, hogy ne epizodikus legyen a cucc), csak a Hasbro ezt megvétózta. Ezen túl viszont nem értem, hogy mitől vannak sokan annyira oda azért a kezdő duplarészért, főleg, hogy ahhoz képest, hogy elvileg a fandom szerint Faust mennyire a “klisék lerombolója”, pont a pilot volt tele olyanokkal, mint “két rész alatt barátok leszünk”, meg “magical girl stílusban nyomjuk le a gonoszt”, stb. Nagy bajom persze nem volt a pilottal, csak érdekes a “Faustistáknak” ez a hozzáállása, hogy “minden, amit Faust írt, az az igazi, a többi meg szemét”.

    “Egyrészt ez, másrészt meg mintha túlságosan ragaszkodnának a régihez, és félnének a változástól, attól, hogy az új, majd elhomályosítja a régit, elveszi annak az értékét, és hogy ez ne következzen be, akkor inkább mennyen tönkre az egész, mert az “érték megőrzésért” cserébe, szerintük, még ez az ár sem túl magas.”

    Amúgy ezt sosem értettem. Ha bármiből kihoznak egy remake-et, rebootot, folytatást, ami szar, akkor az nekik egyből “tönkreteszi az eredetit”. Oké, valóban hagyni fog egy keserű szájízt a dolog, de ettől még az “alap cucc” nem tűnik el, akárhányszor újranézhető. (Múltkor haverokkal néztük egymás után a Kick/ass és Kick/ass 2 filmeket, az elsőt már korábban láttam és imádtam, aztán úgy voltam vele, hogy oké, vállaljuk be együtt a másodikat is. Nos, az egy igazi “MI EZ A SZAR???”-élmény volt, de ettől még az 1-et a mai napig nagyon bírom. :D)

    “Pl. most is kiverte a balhét, emiatt az alicorn baby póni miatt, amit a 6. évad trailerében mutattak. Aztán nem mondom, én se voltam tőle lenyűgözve, de nekem pl. nem is magával a karakterrel van bajom, hanem inkább azzal, hogy lassan az MLP is kezd amolyan DBZ szindrómában szenvedni, és az alicorn forma, mely régen még csak Celestia és Luna sajátja volt, mint amolyan élő szenteké, mostanra annyira általánossá vált, hogy már egy csecsemő is képes azt birtokolni. Magyarul, egyre inkább elveszíti, egykori jelentőségét.”

    Ja, igaz is, ezt már az előző postomba is bele akartam írni, mert láttam, hogy most emiatt hőbörög a fandom egy része. XD Nekem a kedvencem nem is az volt, akik azt írták, amit te, hogy kezd már sok lenni az alicorn (mert ebben van valami, nem véletlen, hogy anno a ficek közül is azokat “nézték ki” leghamarabb, amikben valamilyen alicorn OC volt a főhős, mert egyből lehetett tudni, hogy Mary Sue-t írt a szerző), hanem az a réteg, akik azzal jöttek, hogy ez egy PLOTHOLE. Mert hogy eddig nem volt ilyen, hogy az alicornság öröklődhet. Basszus, mert eddig nem is volt olyan, hogy egy alicorn bárkivel dugjon… XDDDD (Ugye Celestia és Luna eléggé kilőve, mivel “istenek” nem szexelnek halandókkal, Twilight és Flash pedig még nem tartanak ott… XDDD) A plothole meg az, ha korábban kimondott “szabályokat” rúg fel a sorozat, nem az, ha egy eddig még példa nélküli dologról kiderül, hogy lehetséges. XD Eddig valóban annyit tudtunk, hogy van a két “istennő alicorn”, akikről ugyan nem mondták ki, de sejthető, hogy az idők kezdete óta ebben a formában leledzenek, illetve az általuk varázslattal átalakított Twilight és Cadence, mint “al-alicornok”. XD De ha az anya vagy apa alicorn, miért ne tudná azt továbbörökíteni? Pláne, hogy a Cakes-es csecsemős részben még magyarázták is, hogy olyan is előfordulhat, hogy bár ott a két szülő földi póni volt, de az egyiknek a felmenője pegazus, a másiknak unikornis volt, így a két gyerek nagyapai/ükapai, vagy egyéb ágon örökölte ezeket.

    “Haver viszont már olyannyira túlzásba vitte, hogy már amolyan C3PO szerű: “Oh dear, MLP is doomed!” nyavalygást nyomott le, ami után nem bírtam tovább, és muszáj volt a fejéhez vágnom, hogy anno, ugyanezt csinálta akkor is, mikor Sombrát végül nem a mane six győzte le a harmónia elmeivel, hanem Spike. Mert hát mi az ugye, hogy el mertek térni az addit jól bevált klisétől, és nem Sailor Moon, mármint akarom mondani, Twilight vitte be végül a kegyelemdöfést, hanem a segítő kisállata. =)”

    LOL, pedig abban nekem pont az tetszett, hogy ahogy írod, egyrészt végre eltértek a klisétől, másrészt Spike végre valami FONTOS szerepet is kapott kivételesen, nem pedig valami sokadik filler epizódban brillírozott.

    “Aztán bezzeg, pár rész múlva, mikor az olimpiás rész után beindult a Ms. Peachbottom x Shining Armor shipelés, akkor bezzeg ott volt az élvonalban, és egyből teletöltögette a gépét, kettejük szerelmét ábrázoló fanartokkal, meg fanficekkel. =D Miközben annak előtte, mondjuk a Big McIntosh x Miss Cheerilee párosítást, aminek még canon alapja is volt, és szvsz helyből értelmesebb volt, mint a másik, azt rühellte. Pedig a köré, még rendszerint értelmesebb storykat is kerítettek, még a másiknál, az esetek többségében, valahogy mindig sikerült ugyanarra a kaptafára megírni a storyt.”

    Őszintén, nekem ez az egyik legWTF-ebb ship az egész MLP-ből, ha jól emlékszem, az egész kvázi arra épül, hogy Peachbottomnak volt valami flörtölős (de inkább csak dicsérő) megjegyzése Shining felé (kb. valami olyasmi, hogy “élvezem, ha ilyen jóképű csődör vezet körbe”), amit ő rögtön ilyen “elhányom magam”-fejjel reagált le, szóval ennyit a “nagy párosról”. 😀 Ennél még az is poénabb, hogy AJ azért nem ment vissza a The Last Roundup-ban Ponyville-be, mert a cseresznyés “madam” szexrabszolgaként dolgoztatta a farmján. XDDD A Big Macintosh x Cherilee-ben amúgy az a poén, hogy amikor először előjött a sorozatban, azt én kb. pont ilyen “shipper kritikának” éreztem. Ugye arról szólt a rész, hogy a CMC csak úgy hasraütésszerűen kitalálja, hogy Cheerileenek Big Mac lesz az “igazi”, de akármivel próbálkoznak, látszik, hogy ugyan bírják egymást, de csak mint barátok. CMC-ék azonban nem adják fel, végül már szerelmi bájitalt, vagy mit vetnek be, csak hogy nekik legyen igazuk. XD Ott az epizódnak pont azzal is van vége, hogy a francnak erőlködtek, egyszerűen ÚGY nem jönnek be egymásnak és kész. De aztán a fandom mintha “nem vette volna a lapot” és annyira ráfüggtek erre is, hogy az Equestria Girls sorozatban már tényleg gyanúsak a közös jeleneteik, egyik mennek a búcsúba, mintha kvázi randiznának, meg ilyenek… XD De az igaz, hogy még ennek a pairingnek is jóval több értelme van, mint a Peachbottom x Shining-nak. A másik meg, amit sosem értettem ebben, hogy Peachbottomban egyáltalán mi volt a vonzó a fanboyok szerint? XD Mert ugye azért a shipeket általában úgy írják meg, hogy van “yuri” két vonzó csajjal, vagy ha hetero, akkor “ők” a férfi kari és valami “waifu material” női szereplő a másik fél. Na most ahogy már fentebb írtam, Cherry Jubileenél még ki lehetett találni, hogy vidéki bordélyt üzemeltet, a BigMac x Cheerilee-nél kiélhették a tanárnénis fantáziáikat, vagy ott voltak az eleve “szexinek” megcsinált karik, mint Rarity, a spa póni ikerpáros, Fancy Pants “trophy wife”-ja, stb-stb., de Peachbottomon mit ettek? A “tanyasi bugris” sztereotípiája volt (ilyen túltolt Applejack… XD), ráadásul dizájn és hang alapján ilyen 40-en túl lévő nő, szal tényleg nem értem. XD

    “Azaz, hogy Cadence, és Shining Armor házassága, nem alakult jól, mert kiderült, hogy Cadence egy rideg, passzív agresszív fapicsa, aki sohasem engedi Shining Armornak, hogy megkúrja (ugye erre végül, maga a canon cáfolt rá =D). De persze ott van Ms. Peachbottom, aki ezt megérzi, és máris kész rajta segíteni, gyakran az első oldal, első fejezetében. =D”

    XDDDD Ez az a helyzet, amikor már direkt annyira out of characterre írnak meg egy szereplőt, amilyen a canonban még véletlenül sem volt soha, pusztán azért, hogy a shipjük életképesnek tűnjön. XD Szal az egy dolog, hogy ahogy mondod, azóta erre a “Cadence egy fapicsa” dologra már S6 rácáfolt, de eddig is “Princess of love” volt, a “love”-ba meg ugye elég sok minden belefér (:D), másrészt meg fapicsa pont akkor volt, amikor Chrysalis “alakította” és pont ez tűnt fel Twilightnak is, hogy az igazi Cadence totál nem ilyen.

    Ezt a Peachbottom-fanboyságot meg tényleg nem értem, még a nyálkás-lyukacsos “zerg” Chrysalis vagy a stílusa alapján inkább “fapina” Maud Pie fanboyaival is hamarabb tudnék azonosulni… XD

    “Na mikor aztán mindezt a fejéhez vágtam, utána elhallgatott, aztán viszont jött azzal, amivel ilyenkor szokott, hogy “de neked meg ez meg az a “fétised””, ami ugyan tény, hogy nekem is van pár (mint mindenki másnak), csak én mondjuk nem úgy fanolok valamit, hogy közben olyan dolgokba kötök bele, amikkel amúgy semmi baj sincs, nem rontanak effektíve, a sorozat színvonalán.”

    Meg hogy mondjam, a te fétised nem fogja “negálni” az övéit… 😀 Anno amikor Membivel vitáztam lolis témáról Usteamen, ő is előjött ezzel, hogy “Mit izélsz, neked meg ahogy hallom, a rape hentai doujinok a finom falatok!”, mire mondtam neki, hogy akkor elég hülye embertől hallhatta, mert az pont nem igazán a kenyerem (max az ilyen “forced sex”, de inkább az sem), másrészt meg ha már annyira az én fétiseimbe szeretne belekötni, miért nem valami tök egyértelműt, pl. a nekót támadta be? 😀 Másrészt meg attól még, hogy nekem nekogirl, vagy akármilyen fétisem van, még a vita lényege nem változott, hogy Usra egy tucatnyi lolicon jár, akiknek a pedobearség már annyira elködösítette az agyát, hogy képtelenek animéket objektíven értékelni. XD (Mert a vita kb. egy ilyenből indult, csak aztán Membi, mint “Social Justice Warrior”, PM-ben tovább basztatott ilyen “ne szójjá be, te sem vagy ám hibátlan, meg a pedókat is meg lehet érteni!” stílusban. Ami oké, de a különbség az, hogy ha amúgy szar az anime, én nekóval együtt kukázom a francba, míg ezeknek ha a moeloli ott volt, már minimum 8/10-ről indult a sorozat. XDDD)

   • “az emotikonok méretét te változtattad meg, vagy WordPressék ügyködtek?” -> A WP műve. =) Abba én, nem is tudok belenyúlni amúgy, mert a blog motor ezeket, automatikusan generálja.

    “Mondj egy animéhez hasonló hazai underground szubkultúrát!” -> Mondjuk így ebben a formában, ez is hülyeség, mert az anime, az inkább amolyan limbo állapotban van. Ahhoz már túl közismert, hogy underground legyen, ahhoz viszont túl “döglött”, hogy klasszikus értelemben mainstream legyen. =)

    “Vagy hogy mást ne mondjak, nem csak Pesten volt egy csomó ilyen témájú bolt, de még itt Debrecenben is működött egy, ahol ezeket a kártyákat, Valhalla Páholyos könyveket és hasonlókat lehetett venni.” -> Nálunk máig van több ilyen hely is, pedig ahol én lakom, az közel sem egy Debrecen méretű város. =) Amúgy ahogy te is mondtad, a hazai fantasy, szerepjátékos közösség, az szépen fejlődött a külföldivel együtt, és igazából, sose volt annyira underground. Pl. a D&D-ről, én már a ’90-es években is elég sokat hallottam, vagy ott voltak ugye azok a jól ismert szerepjátékos könyvek, amiket gyerekként, mindig jól lecsalt. =D

    “Ehhez képest most nézzük meg, hogy mikor kezdtek nyílni az első animés/mangás boltok, hány darab van belőlük az országban és hol, illetve hogy ezen boltok közül hány “igazán” japán van.” -> Na igen, jó pár évnek el kellett ahhoz telnie, hogy valakik egyáltalán bele merjenek ebbe vágni. Más téma, hogy sajnos, ezek nem is bizonyultak valami hosszú életűnek. Amibe persze, jócskán belejátszott az is, hogy sokszor bizony a kiadványok minősége se volt valami magas (khmm… Mangafan ugye).

    “Illetve míg az animénél azért sok helyen ment ez a “komoly, hogy X évesen rajzfilmeket nézel?” és hasonló frázisok, olyan nem nagyon hallottam, hogy fantasy-sokat azzal basztattak volna, hogy “te ilyen mesekönyveket olvasol sárkányokról, királylányokról, meg hupikék törpikékről?”” -> Azért előfordult ott is, de kétségtelen, hogy közel sem annyira támadták őket, mint az animéseket. Igaz, a szerepjátékosok, erre, nem is adtak különösebb okot, mert náluk azért, nem nagyon voltak olyanok, mint amiket pl. az animések produkáltak, a PeCSás animeconokon. =D

    A szerepjátékosok összeültek egymásközt, otthon, haveri körben, vagy max könyvet olvasni, kártyázni láttad őket. Náluk nem láttál olyanokat, hogy a 120 kilós lányok, beöltöznek Sailor Moonak, 12 éves macskapicsák pózolnak yaoival, meg free hug táblákkal, akiket előszeretettel ölelgetnek a 25 év feletti, túlsúlyos, ápolatlan, borostás pedomacik, és a többi. =)

    “De amúgy a “legjobb”, hogy állítom, hogy egy csomó “a régi MLP volt az igazi, amikor még nem volt ENNYIRE népszerű” dumát pengető fan azokból vedlett át ilyenné, akik az első 1-2 szezonban még pont a cucc népszerűsítéséért, elfogadtatásáért “tüntettek”.” -> Ez mindig így van. =D Lásd ugye kedvenc Muffin, Luggi, Shöri trióink is, anno mind azt nyomták, hogy mennyire rossz, hogy nem adnak idehaza animéket a TV-ben, nincsenek animés, mangás kiadványok, rendezvények, nincs con, stb. Ám amint lettek, és szembesültek vele, hogy ez bizony együtt jár a popularitással, és a vélt különc státuszuk elvesztésével, akkor mindjárt büdös lett a szitu, és már inkább szabadultak volna tőle, hogy megint egyedik lehessenek, az egyedik közt. =D

    “Aztán ahogy megnőtt a fandom és úgymond “leverték a külsős, közös ellenségeket”, elkezdett szegregálódni és utána egymás torkának estek, kialakultak köztük is az “oldfagek”, az új fanok, stb.” -> Mondjuk mentségükre szóljon, hogy itt azért úgy vettem észre, hogy ezek a szélsőséges, sztereotip idióták, szerencsére közel sincsenek annyian, és nincsenek is annyira előtérbe engedve, mint az animénél voltak. Szóval én Bronys felületeknél, eddig még nem tapasztaltam olyanokat, hogy a hülyeséget annyira engednék elharapózni, hogy az már amolyan US, Mondo fórum szintre süllyedjen le, ahol tényleg fullba nyomták a kretént. Itt valahogy van, és működik a moderáció, meg úgy alapból, a fandom saját, belső immunrendszere. =)

    ““Fura, én úgy emlékszem, hogy ennek a fandomnak anno az alakulásukkor a “love and tolerate” volt az alaptétele”, hát igen…” -> Jó, mondjuk azt is tudjuk, hogy aki tényleg komolyan vette ezt a “love & tolerate” dolgot, és kvázi elvárta, hogy a fandom majd valóban e szerint gondolkodjon, ezen filozófia alatt egyesüljön. Aztán, mikor azt látta, hogy nem ez történik, és ezt számon kérte rajtuk, meg nekiállt az egész fandomot temetni. Az bizony, finoman szólva is, roppant naiv volt. =)

    “amikor a canon már véget ér, akkor azért a “buli” nagy része lezárul, a fandom utána már csak ilyen “afterparty”.” -> Jó is az! =D Mondjuk ha azt nézzük, a party csúcspontján, már így is túl vagyunk, mert a 4. évadra, egyszerűen elértek egy olyan pontra, amit már csak úgy lehetne überelni, ha a sorozat, komolyabban kitörne, a keretei közül. Megjegyzem, sokaknak pl. ez is volt a bajuk, az 5. évaddal, hogy az csak amolyan “kísérő” volt, a “tömény” után, ami valahol mondjuk igaz. Más téma, hogy “kísérőnek” azért, bőven jó volt. =)

    “Bevallom, nekem egy picit már az is fura most, hogy S6 fut a TV-ben, de S5-ből még előrendelős DVD sincs” -> Ami késik, nem múlik. =)

    “Én azért örülök, hogy ma már van torrent, meg gyors FTP, meg ilyesmi, mert nem csak a friss fanoknak lett ezzel könnyebb dolga, hanem nekem is. -> Erről van szó. =) Spec én is örülök annak, hogy ha kedvem támad, mondjuk valami régebbi sorozatot, vagy valami random ovát megnézni, akkor nem kell utána órákig, napokig, sőt akár hetekig keresgélni, hogy hátha valami ruszki oldalon, esetleg ráakadok, a beégetett angol feliratos, bélyegző méretű verzóra, ami majd le is csorog, talán a jövőhétre. =)

    Bizony, én is emlékszem még arra, amikor egy a 26 részes sorozatot, úgy kellet leszedni, hogy az epizódok, szét voltak vágva A és B részre. Az első 10 rész AVI-ban volt, amihez kapásból töltsél le DivX kodeket, mert a media player, alapból nem vitte. Aztán jött 4 rész rm formátumban, ahhoz szedjél le Real playert. Majd megint 2 aviban, majd az azt követő 3, már mov formátumban volt, csak hogy még QuickTimeot is le kelljen szedni. =D

    “Ezen túl viszont nem értem, hogy mitől vannak sokan annyira oda azért a kezdő duplarészért” -> Valószínűleg azért, mert az arra emlékezteti őket, hogy milyen volt, mikor még minden poén új volt, és mikor még voltak összesen 10-en az egész suliban, akik ezt nézték. Más téma, hogy amúgy az itteni pilot, az tényleg nem annyira látványosan tér el a már éles sorozattól, mint más rajzfilmek esetében. Pl. a PPG pilotja, az sokkal elborultabb, durvább volt, mint a későbbi sorozat. De említhetném, akár a Family Guy eredetijét is: https://www.youtube.com/watch?v=caR_5BgEgv8

    “a fandom szerint Faust mennyire a “klisék lerombolója”, pont a pilot volt tele olyanokkal, mint “két rész alatt barátok leszünk”, meg “magical girl stílusban nyomjuk le a gonoszt”, stb.” -> Na igen, ez így valóban hülyeség, mert Faust bizony nem felrúgta a kliséket, hanem épp egy jól bevált recepthez nyúlt vissza, és azt használta fel, méghozzá jól.

    “Ha bármiből kihoznak egy remake-et, rebootot, folytatást, ami szar, akkor az nekik egyből “tönkreteszi az eredetit”.” -> Az még hagyján, az a baj, hogy ugyanezt magyarázzák akkor is, ha meg épp egy jól sikerült felújítást, folytatást, előzményt kap. Szóval ez megint a “van rajta kalap, nincs rajta kalap” esete, ahol tök mindegy, hogy jól, vagy rosszul végződik egy ilyen próbálkozás, mert az a baj, hogy egyáltalán “hozzá mertek nyúlni”.

    “az a réteg, akik azzal jöttek, hogy ez egy PLOTHOLE. Mert hogy eddig nem volt ilyen, hogy az alicornság öröklődhet. Basszus, mert eddig nem is volt olyan, hogy egy alicorn bárkivel dugjon…” -> Egyébként igen, ennyire egyszerű rá a válasz. =D Amúgy én is úgy értelmeztem a dolgot, hogy alapvetően ebbe a formába úgymond “felemelkedni” lehet, ha valaki eljut odáig, hogy erre érdemessé válik. Ugyanakkor, ez még nem zárja azt ki, hogy ez később öröklődjön.

    “Őszintén, nekem ez az egyik legWTF-ebb ship az egész MLP-ből, ha jól emlékszem, az egész kvázi arra épül, hogy Peachbottomnak volt valami flörtölős (de inkább csak dicsérő) megjegyzése Shining felé” -> Valóban csak ennyiről volt szó, csak hát ugye tudjuk, hogy a fanoknak nem kell sok, és a bolhából is képesek elefántot csinálta, pláne, ha annak kúrás lesz a vége. =D

    Lásd a flörtölős jeleneten túl, a másik kedvencük, hogy ennek a karaternek ugye, mivel enyhén klausztrofób volt, és hosszútávon kényelmetlenül érezte magát zárt helyen, volt egy ilyen mondata, hogy: “I need to stretch my legs!” ami ugye annyit tesz, hogy: “Ki kell nyújtóztatnom a lábaimat!”. Na most gondolom nem kell részleteznem, hogy a fanok még ebbe is képesek voltak belekavarni, a szexuális vonatkozást. =D

    “A Big Macintosh x Cherilee-ben amúgy az a poén, hogy amikor először előjött a sorozatban, azt én kb. pont ilyen “shipper kritikának” éreztem.” -> Lényegében az volt, meg ugye az 5. évaddal, nagyjából borult is ez a párosítás, lévén ott már Pinkie másik nővérével “hozták össze”. Utáne persze, szokás szerint, ment a balhé ebből is, mert a Cherilee fanok felháborodtak rajta, hogy ők már évek óta ezt fanolják, és mi az, hogy ezt most “el merték tőlük venni”. Arról bezzeg megfeledkeznek, hogy annak előtte, egyesek még Fluttershyal fanolták. (Érdekes, hogy ez utóbbiak mára, hogy “kihaltak”.) Mindenesetre, akármelyik Big Mac x párosításról is legyen szó, itt legalább minden esetben, két magányos karakter összeboronálásáról van szó, és nem arról, mint a Shining Armor X Peachbottom esetében. Ahol lényegében arról van szó, hogy egy férj, félrekúr, puszta ösztönösségből, miközben a szerető ehhez, nem csak asszisztál, de még biztatja is, sőt, egyenesen könyörög neki.

    “A másik meg, amit sosem értettem ebben, hogy Peachbottomban egyáltalán mi volt a vonzó a fanboyok szerint?” -> Az, ami a többi hasonlónál is. Vagyis, hogy nem volt valódi személyisége, csak néhány jellemvonása, és egy jól felismerhető, egyedi dizájnja, így ők azt projektálhattak rá, amit akartak.

    “A “tanyasi bugris” sztereotípiája volt (ilyen túltolt Applejack… XD), ráadásul dizájn és hang alapján ilyen 40-en túl lévő nő, szal tényleg nem értem.” -> Szerintem ahogy mondod, ilyen idősebb Applejack lehet az ő szemükben, amire úgy tűnik, van igény. Más téma, hogy még AJ az tényleg a tipikus, Daisy Duke szerű szexi farmerlány, addig Peachbottom inkább olyan, mint valami távoli rokona, egy amolyan igazi, középkorú, Arizóniai, Walmart redneck. =D (Jó, azért nem annyira durva, de inkább azokhoz áll közelebb.)

    “Meg hogy mondjam, a te fétised nem fogja “negálni” az övéit…” -> Jó, mondjuk ő ilyen szempontból, egy elég érdekes figura. Ha egy animés, a párnájával pózol, azt elküldi a kurva anyjába. Mikor megmutattam neki a Nekot, úgy felbaszta magát rajta, hogy utána rá is írt a gyerekre amolyan “Meglátlak, Dunába lőlek!” stílusban. Viszont, hogy ő közben clopp cuccokat néz, még a munkahelyén is, azt persze mindenkinek, tiszteletben kell tartania, hisz az az ő magánügye. =D Mi a poén? A srác eredeti végzettsége rendszergazda, de 3 év után otthagyta, és elment inkább info tanárnak, közben letett egy vagyonőrit. Jelenleg egy katólikus iskolában dolgozik, páratlan napokon, mint tanársegéd, páros napokon, mint portás. Na ő ott játszotta azt meg, miután elmúlt 3 óra, és elmentek a “kisköcsögök” (ő így hívja a diákokat) hogy felütötte az e261-et, és máris elkezdett, a legújabb képek közül csemegézni. Na most ez alapból nem lenne érdekes, csak hogy az ottani portán, a gép nem az üveg mögött, az érkezőknek háttal van, hanem pont a másik oldalon, az üveggel szembe. Ergo, mindenki látja, aki bejön, hogy ő mit csinál épp a gépen. Na így képzeld el azt a szitut, mikor ő nagyban nézegeti, full képernyőn, a beterpesztős, Pinkie Pieos, “Get it faggot!” képet, mire zörög az ablakon a pap, hogy jönne hittant vagy mifenét tartani, a 107-be. Ráadásul a hülye, még nem is az, hogy ha már lebukott, gyorsan bezárja, alt+tab, vagy valami, nem, ő abszolút nem zavartatja magát. =D

    “Anno amikor Membivel vitáztam lolis témáról Usteamen, ő is előjött ezzel, hogy “Mit izélsz, neked meg ahogy hallom, a rape hentai doujinok a finom falatok!”” -> Igen, mesélted már, és ja, Member, szokás szerint, hozta a formáját. =) Ennyi erővel, tőle is meg lehetett volna kérdezni, hogy ő “mit ízélt”, amikor mondjuk a gárdáról volt szó? Mert az ugye nem volt hülyeség, hogy a KKK-hoz kezdte hasonlítani őket. =D

    “Másrészt meg attól még, hogy nekem nekogirl, vagy akármilyen fétisem van, még a vita lényege nem változott, hogy Usra egy tucatnyi lolicon jár, akiknek a pedobearség már annyira elködösítette az agyát, hogy képtelenek animéket objektíven értékelni.” -> Valószínűleg azért, mert ő is ilyen volt, azzal a különbséggel, hogy neki nem a moe-loli, hanem mondjuk a metál, a politika, meg a nagyotmondás voltak a fétisei. =D

   • “Mondjuk így ebben a formában, ez is hülyeség, mert az anime, az inkább amolyan limbo állapotban van. Ahhoz már túl közismert, hogy underground legyen, ahhoz viszont túl “döglött”, hogy klasszikus értelemben mainstream legyen. =)”

    Ma már valóban, de amikor ezzel jönnek, általában a már említett, szerintük “hőskorszakos” DB-SM időszakra céloznak. Az meg tény, hogy akkoriban még eléggé “undergroundnak” számított animésnek lenni. 😀 Erre írtam, hogy a fantasy viszont már akkor is jobb helyzetben volt, tehát nem igazán állja meg szerintem a helyét, amikor sokan azzal jönnek, hogy “bezzeg a fantasy, az is ilyen helyzetben volt és nézzétek meg, hogy mivé nőtte ki magát!”, mert nem, nem volt azért pont ilyen helyzetben, volt egy jó öt-tíz év előnye az amimékhez képest. Az persze más kérdés, hogy ahogy tapasztalom, valóban termékenyebb volt a fandom és normálisabb a közösség is, mint animés fronton.

    “Amúgy ahogy te is mondtad, a hazai fantasy, szerepjátékos közösség, az szépen fejlődött a külföldivel együtt, és igazából, sose volt annyira underground. Pl. a D&D-ről, én már a ’90-es években is elég sokat hallottam, vagy ott voltak ugye azok a jól ismert szerepjátékos könyvek, amiket gyerekként, mindig jól lecsalt. =D”

    Igen, erre gondoltam. 🙂 Amúgy a Kaland-Játék-Kockázat könyvekkel igen rövid viszonyom volt, sikerült az első pár oldalon meghalnom az egyikben, aztán úgy voltam vele, hogy az ilyen kizárólagosan szerencse alapú “fun” game-ből ennyi elég is volt. XDDDD Én inkább így a filmek, illetve nem az asztali, hanem PC-s fantasy játékok hatására kedveltem meg a műfajt, utána jött pár ismertebb franchise környves változata, de azok tényleges történetek voltak, nem ilyen “RPG-könyvek”, mint a fent említett. Amúgy vicces, mert fantasy-sokból is van azért egy ilyen “elit ősfan alakulat”, akik a mai napig arra esküsznek, hogy az “igazi fantasy játék”, az bizony az asztali, sokoldalú dobókockás, karakterlapos RPG. Amiket én mindig halálra untam, pedig Isten látja lelkem, többször, többfélét is kipróbáltam. XD A legjobb az volt, amikor egyszer animésekkel RPG-ztünk: amíg a két srác szó szerint ÓRÁKIG azt tárgyalta, hogy nyílhegy most az egyik játékos fejébe fúródott-e, vagy lepattant a sisakjáról és ezt meg is próbálták “rekonstruálni” (lefeküdt a földre, megnézték, milyen szögben esik, honnan repült a nyíl a feje felé, stb.), addig én egy másik, sráccal kb. 3-4 YGO partit lenyomtam, pedig azért ott sem öt perc egy kör jó esetben. 😀 Szóval nem tudom, én ezeket untam is, mert baromi időrablónak tartottam. (Pl. egyszer direkt egy Warcraft alapút próbáltam ki, mondom, ez hátha be fog jönni, ha már az univerzumnak fanja vagyok, de hiába ültem ott az elejétől a végéig, annyi történt kb. három óra hossza alatt, hogy főhősün leszállt a griffjével a Burning Steppes nevű vulkanikus, lávás, hamus helyen és az emberek között végigmenve azt vette észre, hogy piros páncéljára többen tisztelettel néznek, mintha annak lenne valami mélyebb jelentősége. ENNYI, három óra alatt ENNYI cselekmény történt. Nem tudom, hogy ezeket eleve ilyenre tervezték-e, vagy csak mindig túl sok fővel játszottunk és azért haladtak ilyen döcögősen, de én be tudtam volna aludni, pedig nem vagyok egy türelmetlen ember.)

    “Na igen, jó pár évnek el kellett ahhoz telnie, hogy valakik egyáltalán bele merjenek ebbe vágni. Más téma, hogy sajnos, ezek nem is bizonyultak valami hosszú életűnek. Amibe persze, jócskán belejátszott az is, hogy sokszor bizony a kiadványok minősége se volt valami magas (khmm… Mangafan ugye).”

    Az is, de még ugye a magyar átlagfizetés is, meg az átlag hozáállás is, hogy “csak azt veszem meg, amit letölteni, vagy olcsó, gagyibb változatban megvenni nem tudok”. Szal az egy dolog, hogy mondjuk ennek vagy annak a mangának a magyar kiadása milyen lett, de amikor pl. egy figuránál, kulcstartónál, vagy hasonló merchandise cuccnál kell dönteniük, sokan akkor is rendre a kínai bizsut választják, akkor is, ha ordít róla, hogy milyen minőség és honnan származik, csak azért, mert valamivel olcsóbb. Ezért van az, hogy pl. a Sakurazaka virágzik, míg az Animeland meg lassan éhen hal. ^^”

    “Náluk nem láttál olyanokat, hogy a 120 kilós lányok, beöltöznek Sailor Moonak, 12 éves macskapicsák pózolnak yaoival, meg free hug táblákkal, akiket előszeretettel ölelgetnek a 25 év feletti, túlsúlyos, ápolatlan, borostás pedomacik, és a többi. =)”

    Na igen, ezzel mondjuk nem tudok vitatkozni. XD

    “Ez mindig így van. =D Lásd ugye kedvenc Muffin, Luggi, Shöri trióink is, anno mind azt nyomták, hogy mennyire rossz, hogy nem adnak idehaza animéket a TV-ben, nincsenek animés, mangás kiadványok, rendezvények, nincs con, stb. Ám amint lettek, és szembesültek vele, hogy ez bizony együtt jár a popularitással, és a vélt különc státuszuk elvesztésével, akkor mindjárt büdös lett a szitu, és már inkább szabadultak volna tőle, hogy megint egyedik lehessenek, az egyedik közt. =D”

    Egy darabig valóban, de azért mostanra a háromból kettőnek elég jól “bejött a bolt”. 😀 Szal ugye Luggi Mondo főszerkesztő lett, Shöri meg az ottani egyik cikkíró. Persze nem mondom, hogy ez valami milliós keresetű munkahely, de ha hírnévre, ismertségre és “kiemelt státuszra” vágytak, akkor végül ismét a legjobb helyre kerültek, mert azért egy Mondót még talán bármelyik fórumnál többet olvas a mai átlag animefan. (Bár hogy mennyire lesz ettől “kultusz” a nevük körül, azt nem tudom. Az 576 Kbyte fénykorában ugye ezek a nevek jelentettek valamit, hogy CoWboy, Martin, Zolee, stb., de nem tudom, hogy manapság is van ilyen újság, ahol olyan sajátos jelleme, személyisége van a legtöbb cikkírónak, hogy az minden írásukból átjön és így mindegyik köré egyfajta rajongótábor szerveződik, mintha zsurnaliszta szuperhősök lennének. XD) Visszatérve: fura, hogy pont a figyelemkurva Muffinból nem lett végül semmi ilyen prominens ember animés körökben, bár lehet ő a MAT-ban anno “kiélte magát”. 😀 Vagy ahogy írod, lehet, hogy neki még ez is túl “rangon aluli” volt, ő kizárólag hitelesített undeground animés fórumokban lép fel… XDDD (Bár akkor meg nem tudom, hogy amikor az Animax ívelt felfelé, mi volt az a “minden topicban ott vagyok az ország legkommerszebb animés fórumán és osztom az észt” viselkedése, de mindegy, ő sosem tartozott a legkönnyebben megfejthető emberek közé. XD)

    “Mondjuk mentségükre szóljon, hogy itt azért úgy vettem észre, hogy ezek a szélsőséges, sztereotip idióták, szerencsére közel sincsenek annyian, és nincsenek is annyira előtérbe engedve, mint az animénél voltak. Szóval én Bronys felületeknél, eddig még nem tapasztaltam olyanokat, hogy a hülyeséget annyira engednék elharapózni, hogy az már amolyan US, Mondo fórum szintre süllyedjen le, ahol tényleg fullba nyomták a kretént. Itt valahogy van, és működik a moderáció, meg úgy alapból, a fandom saját, belső immunrendszere. =)”

    Igen, ez tény. Még az “eredendően durva” (pl. 18+-os imageboard) helyeken sem látom, hogy ANNYIRA durvulnának. Van persze sok beteg fétisük pl. nekik is, de azt a 4channer/Usteamer stílust, amire már tényleg a legpacifistább is reflexből azt reagálja, hogy “Bazeg, ennek tarkónlövést, de azonnal, normális ember úgy sem lesz már belőle soha!”, azt a bróniknál még annyira nem tapasztaltam szerenscsére. 😀 Meg azért a 18+-os imageboardra még rá is lehet mondani, hogy “persze, hogy durva, végülis arra van…”, de legalább a normális helyeken (pl. Equestria Daily) nem az megy, hogy melyik kire verte ki, meg milyen pózban dugná meg a kedvenc póni waifuját. Míg ugyanaz nem igaz mondjuk egyes animés felületekre, mert Uson pl. ha kijött egy ilyen full loli szereplőgárdás sorozat, mint a K-ON, már el is indult az “egyezkedés” (vagy inkább marakodás :D) köztük, hogy akkor most melyik melyiket és hogyan (XD), illetve ott vannak az ilyen random “coming out” momentjeik is, mint amit te írtál, hogy tök random animés Facebook csoportban beraknak egy normális (tehát még csak nem is ecchi) Asunás képet, mire valaki így minden előzmény nélkül bekommentálja rá, hogy “Én már kivertem rá!” Oké, köszönjük, ez tényleg annyira fontos volt, hogy nem volt szabad elhallgatnod! XDDD

    “Jó, mondjuk azt is tudjuk, hogy aki tényleg komolyan vette ezt a “love & tolerate” dolgot, és kvázi elvárta, hogy a fandom majd valóban e szerint gondolkodjon, ezen filozófia alatt egyesüljön. Aztán, mikor azt látta, hogy nem ez történik, és ezt számon kérte rajtuk, meg nekiállt az egész fandomot temetni. Az bizony, finoman szólva is, roppant naiv volt. =)”

    Igaz, de ettől még voltak ilyenek, lásd a postomat lentebb. Meg ahogy írtam abban is, az elején ez még relatíve tényleg működött, csak ami működik 100 emberrel (akiket minden oldalról támadnak, tehát érdekük összefogni, ha nem akarnak elveszni), az nem fog működni több ezerrel, akik már úgymond “kivívták függetlenségüket”, mert utána már jobban felszínre kerülnek az önös érdekek, illetve mivel mainstream lett a fandom, bevonz egy csomó olyan egyént is, akik vagy nem is tudnak, vagy nem is akarnak ezeknek a korai “szabályoknak” megfelelni, amiből szintén születhet konfliktus.

    “Jó is az! =D Mondjuk ha azt nézzük, a party csúcspontján, már így is túl vagyunk, mert a 4. évadra, egyszerűen elértek egy olyan pontra, amit már csak úgy lehetne überelni, ha a sorozat, komolyabban kitörne, a keretei közül. Megjegyzem, sokaknak pl. ez is volt a bajuk, az 5. évaddal, hogy az csak amolyan “kísérő” volt, a “tömény” után, ami valahol mondjuk igaz. Más téma, hogy “kísérőnek” azért, bőven jó volt. =)”

    Lassan én is folytatom, aztán majd meglátom, de amúgy igen, én is olyasmiket olvastam, hogy az S4-ben nem egy már-már “mozi-szintű” jelenet és esemény volt, amihez képest az S5 azért gyengébb lett.

    “Ami késik, nem múlik. =)”

    úgy legyen. 😀

    “Bizony, én is emlékszem még arra, amikor egy a 26 részes sorozatot, úgy kellet leszedni, hogy az epizódok, szét voltak vágva A és B részre. Az első 10 rész AVI-ban volt, amihez kapásból töltsél le DivX kodeket, mert a media player, alapból nem vitte. Aztán jött 4 rész rm formátumban, ahhoz szedjél le Real playert. Majd megint 2 aviban, majd az azt követő 3, már mov formátumban volt, csak hogy még QuickTimeot is le kelljen szedni. =D”

    Jaja! XD Szerencsére én ezek nagy részét megúsztam, mert jó esetben egy sorozatnál az összes rész avi volt végig, az más kérdés, hogy azok milyen minőségűek lettek. 😀 Még mindig az a kedvencem, hogy ilyen 20-30 megás IY részeket nem csak letöltöttem (mert első “lekalózkodott” animéim voltak és azt hittem, hogy ezeket “illegálisan” csak ilyen fos minőségben lehet elérni :D), de ki is írtam nem egyet előlük CD-re. XDDDDD Azóta sem láttam olyan ocsmány videókat, úgyhogy elsőre jól kifogtam. XDDDDDD

    “Pl. a PPG pilotja, az sokkal elborultabb, durvább volt, mint a későbbi sorozat. De említhetném, akár a Family Guy eredetijét is”

    Na, ez egy érdekes élmény volt. 🙂 Azért örülök, hogy végül nem ez készült el, hanem a “rendes” Family Guy, de attól még poén volt hallani “Briant” és “Petert” egy “másik szerepben”. 😀 Pilotokból nekem leginkább a Cow & Chicken maradt meg, mert úgy emlékszem, volt egy kisebb balhé belőle, hogy az Ördög cigivel kínálja hőseinket. XD (Viszont az mekkora volt, amikor a végén mutatták a szülőket és akkor láttuk meg, hogy egyszerűen azért nem veszi őket a kamera soha deréktól felfelé, mert nincs rajtuk mit mutatni… XDDD Amúgy magát a sorozatot nem szerettem, szal ez pont egy olyan darab lett volna, ami szerintem megmaradhatott volna egyrészes Pilotnak, de annak elment. XD)

    “Egyébként igen, ennyire egyszerű rá a válasz. =D Amúgy én is úgy értelmeztem a dolgot, hogy alapvetően ebbe a formába úgymond “felemelkedni” lehet, ha valaki eljut odáig, hogy erre érdemessé válik. Ugyanakkor, ez még nem zárja azt ki, hogy ez később öröklődjön.”

    Amúgy igen, olyasmi, Twilightnál ugye láttuk, illetve a Cadance-es könyvből is az rémlik, hogy ő alapból pegazus volt asszem, de Celestia “látta benne a potenciált”, ezért átváltoztatta. El kéne már olvasnom, de annyi könyv, képregény, meg hasonló született már ebből is a canon mellett, hogy lassan egy élet is kevés lenne rá. XD Pedig vannak nagyon jók, pl. Sunset előtörténete, stb. Nem csak a sztori miatt jók, de az olyan apróságok miatt is, mint pl. itt az alsó panelon Celestia feje: http://vignette4.wikia.nocookie.net/mlp/images/6/6d/MLP_Annual_2013_page_3.jpg/revision/latest?cb=20140322055847

    XDDDDD A sorozatban ugye a flash miatt nem tudnak ennyire kifejező arcot vágni, vagy legalábbis más lesz az élmény. XD

    “Valóban csak ennyiről volt szó, csak hát ugye tudjuk, hogy a fanoknak nem kell sok, és a bolhából is képesek elefántot csinálta, pláne, ha annak kúrás lesz a vége. =D”

    Igen, ezt tapasztaltam. XDDDD

    “Lásd a flörtölős jeleneten túl, a másik kedvencük, hogy ennek a karaternek ugye, mivel enyhén klausztrofób volt, és hosszútávon kényelmetlenül érezte magát zárt helyen, volt egy ilyen mondata, hogy: “I need to stretch my legs!” ami ugye annyit tesz, hogy: “Ki kell nyújtóztatnom a lábaimat!”. Na most gondolom nem kell részleteznem, hogy a fanok még ebbe is képesek voltak belekavarni, a szexuális vonatkozást. =D”

    XDDDDDDDDDD Képzelem. XD Ilyenekből amúgy is sok van, amikor különböző mondatokat/félmondatokat ilyen “out of context” helyzetbe hoznak, hogy aztán ők “magyarázhassák meg”. XDDD (Nekem ebből az egyik kedvencem a Movie 2-es: “Who could possibly need this much whipped cream?” és amit arra “ráépítettek”, bár mivel a kedvenc shipem, nem meglepő… XDDDD)

    “Lényegében az volt, meg ugye az 5. évaddal, nagyjából borult is ez a párosítás, lévén ott már Pinkie másik nővérével “hozták össze”. Utáne persze, szokás szerint, ment a balhé ebből is, mert a Cherilee fanok felháborodtak rajta, hogy ők már évek óta ezt fanolják, és mi az, hogy ezt most “el merték tőlük venni”. Arról bezzeg megfeledkeznek, hogy annak előtte, egyesek még Fluttershyal fanolták. (Érdekes, hogy ez utóbbiak mára, hogy “kihaltak”.) ”

    Jaja, emlékszem, hogy S1-ben még a “Fluttermac” volt a nagy kedvenc sokaknál, aztán jött a Cherilee x Mac és pont én is nemrég találkoztam vele, hogy valamelyik Pie tesóval hozták össze végül, elvileg ez utóbbi már canon. 😀 Amúgy ha jól tudom, ő a tesók közül a félénkebb, szóval gyakorlatilag egyfajta “Fluttershy v2” lett így is a dolog. XD Amúgy meg nem tudom, mikor veszik már észre a fanok, hogy a Mane Six-ből hivatalos ship valszeg soha nem lesz, mármint egyik sem fog “pasit kapni”. (Jó, ott van a Flash x Twilight, de az is csak úgy van… XD) Szóval a Fluttermac már csak ezért sem lehetett volna canon.

    “Mindenesetre, akármelyik Big Mac x párosításról is legyen szó, itt legalább minden esetben, két magányos karakter összeboronálásáról van szó, és nem arról, mint a Shining Armor X Peachbottom esetében. Ahol lényegében arról van szó, hogy egy férj, félrekúr, puszta ösztönösségből, miközben a szerető ehhez, nem csak asszisztál, de még biztatja is, sőt, egyenesen könyörög neki.”

    Igen, kb. bármelyik BigMaces felállásnak több értelmét láttam én is, mint ennek a Peachbottomos izének. XD

    “Az, ami a többi hasonlónál is. Vagyis, hogy nem volt valódi személyisége, csak néhány jellemvonása, és egy jól felismerhető, egyedi dizájnja, így ők azt projektálhattak rá, amit akartak.”

    Ja értem. XD Csak fura, mert még ebből a szempontból is kb. kismillió vonzóbb jelöltek találhattak volna. XD

    “Szerintem ahogy mondod, ilyen idősebb Applejack lehet az ő szemükben, amire úgy tűnik, van igény. Más téma, hogy még AJ az tényleg a tipikus, Daisy Duke szerű szexi farmerlány, addig Peachbottom inkább olyan, mint valami távoli rokona, egy amolyan igazi, középkorú, Arizóniai, Walmart redneck. =D (Jó, azért nem annyira durva, de inkább azokhoz áll közelebb.)”

    XDDDDDDDDDD De kb., ezért sem értem, mindegy, én ebből a szempontból már hülyén fogok meghalni, úgy látszik. XD

    “Jó, mondjuk ő ilyen szempontból, egy elég érdekes figura. Ha egy animés, a párnájával pózol, azt elküldi a kurva anyjába. Mikor megmutattam neki a Nekot, úgy felbaszta magát rajta, hogy utána rá is írt a gyerekre amolyan “Meglátlak, Dunába lőlek!” stílusban.”

    Az a gyerek mondjuk tényleg a fandom legalja volt és nem csak a párnával való pózolása miatt, az más kérdés, hogy én nem írtam volna be neki, sőt, annyira kevés figyelmet szenteltem volna számára, amennyit csak lehetséges, hátha akkor leáll.

    “Viszont, hogy ő közben clopp cuccokat néz, még a munkahelyén is, azt persze mindenkinek, tiszteletben kell tartania, hisz az az ő magánügye. =D ”

    Én kérek elnézést… XDDDDDD

    “[…]Na így képzeld el azt a szitut, mikor ő nagyban nézegeti, full képernyőn, a beterpesztős, Pinkie Pieos, “Get it faggot!” képet, mire zörög az ablakon a pap, hogy jönne hittant vagy mifenét tartani, a 107-be. Ráadásul a hülye, még nem is az, hogy ha már lebukott, gyorsan bezárja, alt+tab, vagy valami, nem, ő abszolút nem zavartatja magát. =D”

    XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Kész… XDDDDD Nekem is van egy ilyen “érdekes fazon” haverom, eddig ebből a szempontból ő volt a csúcstartó (eldöntötte egyszer, hogy “poénból” a munkahelyén fogja kiverni Sankakura és meg is tette… XDDD), de ő legalább nem egy KATOLIKUS iskolában (ez még külön “emelte” a sztori fényét nálam… XDDD) dolgozott, hanem egy sima egyetemi fénymásolóban, másrészt az ő irodája úgy nézett ki, hogy gyakorlatilag egyetlen folyosó vezetett oda, az pont az irodával szemben volt, a gép meg nem arra nézett, tehát ő legalább láthatta még időben, ha bárki jönne, illetve legalább volt annyi esze, hogy ezen “akcióját” úgy 17:00 körül hajtotta végre, amikor már az óráknak rég vége volt és alig lézengett valaki az egész épületben, plusz neki is lassan lejárt a munkaideje. Persze most kérdzehetnéd, hogy “De akkor miért nem otthon intézte ezt el?”, amire én sem tudom a választ, de neki ez valami “challenge” volt, mert elvileg legalább nem rendszeresen csinálta, csak egyszer kitalálta, hogy “leteszteli magát”, hogy képes-e rá… XD Az most más kérdés, hogy amúgy olyasmit rendszeresen csinált, mint a Sankaku képtárát böngészte lolis, nude filteres képek után kutatva, vagy pornót nézett (hang nélkül XD), de legalább ELVILEG a farkát nem vette elő ezekhez, illetve max úgy bukhatott volna le a főnöke előtt, ha az rejtett kamerákat szerel fel az irodában. (Amit egyébként volt már, aki csinált… XD) De a te haverod übereli, látom, őt tényleg nem is zavarta ez… 😀 XDDDD

    “Igen, mesélted már, és ja, Member, szokás szerint, hozta a formáját. =) Ennyi erővel, tőle is meg lehetett volna kérdezni, hogy ő “mit ízélt”, amikor mondjuk a gárdáról volt szó? Mert az ugye nem volt hülyeség, hogy a KKK-hoz kezdte hasonlítani őket. =D”

    Jaja, plusz az összes hasonló hülyesége, pl. amikor Uson valamelyik szavazás előtt az volt a téma, hogy ki kire készül szavazni, mire egy srác csak annyit írt be, hogy “Én a Jobbikra, mert nem nagyon látok más normális alternatívát.”, mire Member egyből “kapcsolt” és elkezdte nyomatni neki, hogy: “Ja, hát ha te itt náci diktatúrát akarsz, akkor nyugodtan!” (Jó, talán nem pont, de teljesen ezt a “retorikáját” vette elő, amit mondjuk pont neked nem kell bemutatnom, te talán még többet is kaptál ebből tőle, mint én. XD)

    “Valószínűleg azért, mert ő is ilyen volt, azzal a különbséggel, hogy neki nem a moe-loli, hanem mondjuk a metál, a politika, meg a nagyotmondás voltak a fétisei. =D”

    Jaja, meg egyben mintha valami káros szenvedélye is lett volna, mivel mindenbe belekeverte. 😀 Mert amúgy kb. senkit nem zavart volna, hogy ő metálos, LMP-s (látod, pedig MLP-s is lehetett volna… 😀 XDDDD), stb., de valahogy neki ezeket a legkülönfélébb témakörökbe sikerült mindig beleszőnie, animétől a fene tudja micsodáig bezárólag, aztán ha valaki rászólt emiatt, még ő sértődött vérig.

   • “Amúgy vicces, mert fantasy-sokból is van azért egy ilyen “elit ősfan alakulat”, akik a mai napig arra esküsznek, hogy az “igazi fantasy játék”, az bizony az asztali, sokoldalú dobókockás, karakterlapos RPG.” -> Igen, én is találkoztam már olyanokkal, akik a D&D első kiadására, vagy ha már játékok, akkor a Wizardy, Dragon Quest első részeire esküsznek. Esetleg épp olyanokkal jönnek, hogy a Baldur’s Gate, TES: Daggerfall óta, érdemben nem fejlődött a RPG műfaj, de ilyenek igazából, mindenhol vannak. Ez egy fandom független jelenség, és a legjobb, mikor az oldafag, és az oldfag se tud egymással kiegyezni. Mert még egyik szerint mondjuk CoD 2 volt az utolsó “újítani képes” FPS, addig a másik szerint a Quake 1. De láttam már olyat is, akik szerint a Wacraft 3 volt “az utolsó minőségi” RTS, míg a másik szerint meg az már “túl modern volt” a fejleszthető, felszerelhető hősök miatt, és inkább a 2 volt, “az igazi király”.

    “Amiket én mindig halálra untam, pedig Isten látja lelkem, többször, többfélét is kipróbáltam.” -> Én ilyet, általában akkor tapasztaltam, mikor nagyobb, össznépi összeröffenések voltak tartva, ahol a társaság fele, igazából cseszett az egészre. Az tény, hogy baromi sok időt bele lehet ölni egy-egy kalandba, de nálunk pl, mikor haverokkal nekiültünk, azért ment folyamatosan a kaland, nem pazaroltuk az időt, mindenféle piszlicsáré hülyeségre, csak lényeges dolgokra. Szóval nálunk is volt olyan, hogy mondjuk elkezdtünk egy kalandot délben, és egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy már este 7 van, de akkor mi, majdnem a végére is értünk. Pont a főellenség előtti utolsó szobánál hagytuk abba, szóval következő alkalomra, már nem maradt más, mint a bossfight, amit meg lezavartunk egy óra alatt.

    “Pl. egyszer direkt egy Warcraft alapút próbáltam ki, mondom, ez hátha be fog jönni, ha már az univerzumnak fanja vagyok, de hiába ültem ott az elejétől a végéig, annyi történt kb. három óra hossza alatt, hogy főhősün leszállt a griffjével a Burning Steppes nevű vulkanikus, lávás, hamus helyen és az emberek között végigmenve azt vette észre, hogy piros páncéljára többen tisztelettel néznek, mintha annak lenne valami mélyebb jelentősége. ENNYI” -> Na jó, az ilyeneken azért én is kiakadnék. =D Szóval el nem tudom képzelni, mi a francot lehetett ezen, idáig húzni? =S Nálunk legalább, ha elő is fordultak ilyen időhúzások, az azért volt, mert elmarhultunk valamit. Pl. mikor az egyik warriornak, nagyon alacsony volt a szépsége, és nem mehetett volna be valahová, ezért úgy szépítettük meg, hogy a fürdőben, a rouge elf, leborotválta a hátáról a szőrt, meg hasonlók. =D Szóval egy jó társasággal, baromi nagy élmény tud ám lenni az ilyen szerepjátékozás. Mi mindig, rengeteget röhögtünk. =)

    “Az is, de még ugye a magyar átlagfizetés is, meg az átlag hozáállás is” -> Jó persze, nyilván ez is benne volt, de a warezolás, bugázás, máshol is jelen van, mégis megy a piac. Csak hát ugye mi történt? A legkritikusabb időszakban, a 20-30-as generáció azt tapasztalta, hogy olcsó, bazári minőségben adnak ki, tucat gagyi cuccokat, a 10-en éves korosztálynak, őket meg finoman szólva is leszarják, mit szeretnének. Utána meg már, hiába próbálkoztak őket visszacsábítani, ha időközben, hosszú évek alatt, kialakult bennük az a kép, hogy ez a hazai piac, nem hozzájuk szól.

    “Szal ugye Luggi Mondo főszerkesztő lett, Shöri meg az ottani egyik cikkíró.” -> Na igen, csak időközben, szépen megdöglött ez a szubkultúra, szóval kérdés, meddig megy még nekik a bolt? Pláne, hogy Lugger már nem egyszer kérte meg arra a rajongókat, hogy ugyan vegyék már az újságot, mert ha így megy tovább, meg fognak szűnni. Ez az egyik, a másik meg, hogy őket, ha megfeszülnek se fogják úgy emlegetni, mint mondjuk azokat, akiket felsoroltál. =) Ők inkább úgy fognak megmaradni az emlékezetnek, mint a lolimániás pedomaci, és aki eladta a lelkét a konkurenciának. =)

    “Vagy ahogy írod, lehet, hogy neki még ez is túl “rangon aluli” volt, ő kizárólag hitelesített undeground animés fórumokban lép fel… XDDD (Bár akkor meg nem tudom, hogy amikor az Animax ívelt felfelé, mi volt az a “minden topicban ott vagyok az ország legkommerszebb animés fórumán és osztom az észt” viselkedése, de mindegy, ő sosem tartozott a legkönnyebben megfejthető emberek közé. XD)” -> Mufinnak ehhez, egy elég “érdekes” hozzáállása volt, mert még egyik kezével ostorozta, addig a másik kezével simogatta őket. Egyfelől ugye, ő is imádta ekézni a random tizenéveseket, ha csak tehette. Máskor viszont, pont őket védte, amolyan “Tetszik vagy sem, de ők nézik a csatornát, ők költenek a conon, nem te.” Szóval Muff mintha nem tudta volna eldönteni, kiknek a pártján is áll inkább. Vagy lehet csak annyi történt, hogy a sok oltogatás után, Muffin is kezdett lassan megcsömörleni, és kellett neki, némi változatosság. Mint mikor az ember, túl sok édeset eszik, és valami sósra kezd vágyni. =D Az “udvartartás” meg persze, akiknek amúgy is folyton Muff seggében volt a fejük (ha csak nem épp a sajátja foglalta azt el) ebben is követte, mint minden másban. Szóval ha fant támadott Muff, akkor Mako is, ha fant védett Muff, akkor Mako is. =D Kedvencem volt, mikor egyszer az SM topicban, a szokásos, napi “Mufurc: Jaj én olyan okos vagyok!” show végén, Muff alig hogy elküldte a kommentjét, Mako 1 perc(!) különbséggel, már be is írt valami olyasmit, hogy: “És a szakértő, pontot tett a vita végére.” =D

    “vannak az ilyen random “coming out” momentjeik is, mint amit te írtál, hogy tök random animés Facebook csoportban beraknak egy normális (tehát még csak nem is ecchi) Asunás képet, mire valaki így minden előzmény nélkül bekommentálja rá, hogy “Én már kivertem rá!” Oké, köszönjük, ez tényleg annyira fontos volt, hogy nem volt szabad elhallgatnod! XDDD” -> Részben ezért hagytam ott anno az otaku fórumot, mert az még egy dolog, hogy magán a fórumon, csak az ilyen mainstream szarokról lehetett dumálni. Viszont a fórum főoldalán lévő chaten, meg egy az egyben a US stílus köszönt vissza. Aztán persze, engem lebasztak azért, ha nem csakis pozitívan beszéltem, mondjuk a hentairól, mondván hogy ez “embereket riaszthat el a fórumtól”. De az, hogy közben a fél chat, az akkor aktuális KLK-ra verte, és csak úgy repkedtek róla, a doujin képek, az rendben volt, hisz az ugye senkit sem riaszt el, sőt mi több, az admin(!) szerint, én nem értettem a “poént”. =)

    “Pilotokból nekem leginkább a Cow & Chicken maradt meg, mert úgy emlékszem, volt egy kisebb balhé belőle, hogy az Ördög cigivel kínálja hőseinket. (Viszont az mekkora volt, amikor a végén mutatták a szülőket és akkor láttuk meg, hogy egyszerűen azért nem veszi őket a kamera soha deréktól felfelé, mert nincs rajtuk mit mutatni… XDDD Amúgy magát a sorozatot nem szerettem, szal ez pont egy olyan darab lett volna, ami szerintem megmaradhatott volna egyrészes Pilotnak, de annak elment. XD)” -> Igen, volt belőle, meg amúgy sokaknak az sem tetszett, hogy az ördög szerepel benne. Úgy hogy később, már azt is megváltoztatták, így simán csak “Red Guy” lett a neve, és már nem a pokolban, hanem egy lakókocsiban lakott. Egyébként igen, azt a vége poént, én is nagyon bírtam anno. Később amúgy volt egy rész, amikor megtalálták a szüleik felső részeit. =D

    “Amúgy igen, olyasmi, Twilightnál ugye láttuk, illetve a Cadance-es könyvből is az rémlik, hogy ő alapból pegazus volt asszem, de Celestia “látta benne a potenciált”, ezért átváltoztatta.” -> Mondjuk az már egy érdekesebb téma lehetne, mert ugye még az unikornisból, alicornis, logikus, hisz ők eleve bírnak a mágia hatalmával, fogékonyak rá, addig a pegazusból, ez már neccesebbnek tűnik, földi póniból meg még inkább.

    “Nem csak a sztori miatt jók, de az olyan apróságok miatt is, mint pl. itt az alsó panelon Celestia feje:” -> Mondjuk én itt inkább azon röhögtem, mikor Sunset azt mondja, hogy: “Somepony who could be Great, Powerful…” és elképzeltem, mekkora poén lett volna, ha a tükörben Trixiet látni. =D

    “Ilyenekből amúgy is sok van, amikor különböző mondatokat/félmondatokat ilyen “out of context” helyzetbe hoznak, hogy aztán ők “magyarázhassák meg”.” -> Na igen, emlékezzünk csak ugye erre. =D https://www.youtube.com/watch?v=GGFAeeJe__E

    “Amúgy meg nem tudom, mikor veszik már észre a fanok, hogy a Mane Six-ből hivatalos ship valszeg soha nem lesz, mármint egyik sem fog “pasit kapni”. (Jó, ott van a Flash x Twilight, de az is csak úgy van…” -> Amúgy ja, ez ugyanaz, mint az SM-nél, hogy a főhősnőt kivéve, a többieknek, maximum ilyen 1 epizódos pasik jutnak, vagy még azok se. =) Lásd ugye a Rarity x Prince Blueblood “románcot”. =D Flashnél meg az a durva, hogy már csak így az SM-es párhuzamnál maradva, tőle még Tuxedonak is több szerep, és karakter jutott. =D Szóval nem véletlen, hogy sokan, vagy Comet Tailel shippelik Twilightot, vagy azt csinálják, mint haverom, hogy jön valami “nagy varázsLó” (bocs a fájdalmas szóviccért =D) a semmiből, aztán ő lesz Twilight új pasija. =D

    “De kb., ezért sem értem, mindegy, én ebből a szempontból már hülyén fogok meghalni, úgy látszik.” -> Vagyok én is így pár dologgal. Pl. ott a Celestia x Discord, vagy az, hogy a humanizált Fluttershynak, miért rajzolnak 80%-ban, ólajtónyi melleket. Jó persze, értem én, hogy azért, mert ilyen Mikuru szerű, vinnyogó moénak szeretik lerajzolni, de azt meg én pl. pont rühellem. =) Szóval még a humanizált Pinkienek, Applejacknek, vagy Raritynek, jól szokott állni a nagyobb mell, addig Fluttershy, inkább a normál méretűvel néz ki jól, ahogy Twilight is. A másik véglet meg szerencsétlen Rainbow, akinek vagy semmi, vagy ilyen serdülő lány melleket rajzolnak csak, miközben rajta is sokat dob pár normál domborulat. =)

    “más kérdés, hogy én nem írtam volna be neki, sőt, annyira kevés figyelmet szenteltem volna számára, amennyit csak lehetséges, hátha akkor leáll.” -> Sajnos ő az a fajta, akinél a hülyeség, szorgalommal, és azzal a tévképzettel párosul, hogy amit ő csinál, az egyébként jó. Más téma, hogy értelme, így se nagyon van neki beszólni, mert nem fogja fel.

    “eldöntötte egyszer, hogy “poénból” a munkahelyén fogja kiverni Sankakura és meg is tette… XDDD” -> Jó ő ilyet eddig még nem csinált, szerencsére. =D

    “De a te haverod übereli, látom, őt tényleg nem is zavarta ez…” -> Hát nem. =D Mondjuk őt amúgy már le is baszták, igaz, nem ezért, hanem azért, mert a suliban egy, amúgy elég kemény dress code van. Azaz nem mehetsz be csak úgy akárhogy. Nem lehet rajtad pl. bőrkabát, nem viselhetsz látható piercinget, vagy olyan pólókat, amin feltűnő minták vannak, stb. Erre ő bement info órát tartani Converse tornacipőben, láncos farmerban, csuklószorítóban, meg Exploited pólóban. De volt már olyan is, hogy fekete, Rainbow Dash póló volt rajta. =D

    “Ja, hát ha te itt náci diktatúrát akarsz, akkor nyugodtan!” -> LOL! Azért jó, hogy Membi is akkor lesz igazán vicces, mikor komolykodni próbál. =) Bezzeg amikor vicces akar lenni, annak meg rendre, kínos szégyenkedés lesz a vége. =)

    “látod, pedig MLP-s is lehetett volna” -> Inkább ne. Elég, hogy most épp a gamereket “boldogítja”… =)

   • De láttam már olyat is, akik szerint a Wacraft 3 volt “az utolsó minőségi” RTS, míg a másik szerint meg az már “túl modern volt” a fejleszthető, felszerelhető hősök miatt, és inkább a 2 volt, “az igazi király”.”

    Igen, ezzel a két “táborral” én is találkoztam anno. 😀 Szerintem amúgy mindkettő jó volt, de igazából, mint játék, a War 3 szerintem azért jelentősen alázta a 2-t. Ami a 2-ben talán jobb volt, az a grafika és a zenék, de amúgy pl. engem baromira zavart, hogy a kampánynak messze nincs olyan fordulatos sztorija, mint amit a War 3-ban (vagy akár a Starcraft 1-ben) kaptunk, másrészt ugye a War 2-ben mindössze csak két faj volt és ráadásul azok is úgy épültek fel kis túlzással, hogy amelyik egység létezett az egyik oldalon, annak “pepitában” a másik oldalon is megvolt a megfelője. Szal ami az Allinál footman, az a Hordánál grunt, ami az előbbinél paladin, az a másiknál death knight, az előbbinek puskaporhordós törpje, míg a másiknak molotovkoktélos goblinja van, stb-stb. és ezeket estig lehetne sorolni. A Starcraft 1-nél kezdték el úgy megcsinálni a fajokat, hogy ne csak hangulatra, de képességekben is azért jelentősen eltérőek legyenek (szóval “oldalváltáskor” nem azt érezze a játékos, hogy kis túlzással csak a skint cserélték le az egységeken), aztán mivel az SC-ben ezt már elég jól “begyakorolták”, ebből emelték át sokmindent a War 3-ba (az undead épület ugyanúgy “magától épül”, mint a protossoké, a night elfeknél ugyanúgy felemészt egy épület egy munkást, mint a zergeknél, stb.), illetve a sztorit is jóval fordulatosabbá tették, nem csak annyi volt, mint a War 2 kampányban, hogy “sorban elpusztítjátok egymás bázisait, aztán ha human vagy, akkor az utolsó pályán elpusztíthatod a Dark Portalt, ha meg ork, akkor az emberek erődjét”. Bevallom, ha nem lett volna fenn anno a letöltött játékaim között a War 2, meg nem pont akkoriban tombolt volna a Gyűrűk Ura filmláz (ugye abban is “orkok vs emberek” az egyik fő téma, így a War 2 akkor még nekem olyan volt kicsit, mint egy GyU stratégiai játék XD), lehet meg sem fog a játék. A 3 már más volt, ott elég hamar magába szippantott a hangulat és a sztori, érdekelt, hogy mi lesz a vége, közben is történtek nagy fordulatok, stb-stb.

    “Na jó, az ilyeneken azért én is kiakadnék. =D Szóval el nem tudom képzelni, mi a francot lehetett ezen, idáig húzni? =S Nálunk legalább, ha elő is fordultak ilyen időhúzások, az azért volt, mert elmarhultunk valamit. Pl. mikor az egyik warriornak, nagyon alacsony volt a szépsége, és nem mehetett volna be valahová, ezért úgy szépítettük meg, hogy a fürdőben, a rouge elf, leborotválta a hátáról a szőrt, meg hasonlók. =D Szóval egy jó társasággal, baromi nagy élmény tud ám lenni az ilyen szerepjátékozás. Mi mindig, rengeteget röhögtünk. =)”

    Ó, az ilyen mashulásra én még vevő is lennék, meg szerintem pont ezek azok a “feature”-ök, amiket pl. egy számítógépes RPG játékban értelemszerűen nem lehetne megcsinálni. XD A baj az, hogy ahányszor én ültem le RPG-zni bárkikkel, valahogy még csak nem is ilyen poénokkkal ment el az idő, hanem pl. amit már írtam, hogy nem tudom meddig azt elemezgették, hogy ha nyíllal fejbelőtték XY karakterét, akkor most mekkorát sebződött tőle, meg ilyenek. Jó, biztos ez is fontos, de nem annyira, hogy egy óráig “rekonstruálják”, mintha minimum valami gyilkosság történt volna és a rendőrnek kellene előadnod, hogy te nem is olyan szögből szúrtál a bicskával, ahonnan halálos lehet, vagy nem tudom… XD És persze az is lehet, hogy valamiért szimplán csak nem fekszik nekem ez a táblás RPG-zés, mert amikor pl. az Arkham Horror Cthulhus társasjátékát hozta el valaki, ott hiába pörgött jobban az egész, azt már kb. a felénél meguntam. ^^” Lehet “elrontottak” engem a PC-s RPG-k, ahol nem csak mesélik, de látni is látom, ahogy pl. tűzlabdával szénné égetek egy ellent és ezután már nekem olyan “lagymatag” az összes ilyen “asztali RPG”. ^^” (Igen, mielőtt valaki megjegyezné: vágom, hogy az Arkham Horror nem egy “klasszikus” mesélős RPG, inkább egy szimpla társasjáték RPG elemekkel, csak arra próbáltam utálni, hogy ott még elég jól pörgött is a sztori egy “mezei” RPG-hez képest, mégis ráuntam, szóval lehet, hogy eleve a koncepciót nem nekem találták ki.)

    “Ők inkább úgy fognak megmaradni az emlékezetnek, mint a lolimániás pedomaci, és aki eladta a lelkét a konkurenciának. =)”

    Jó, ezen most röhögtem, mert totál igaz. XDDDD

    “Az “udvartartás” meg persze, akiknek amúgy is folyton Muff seggében volt a fejük (ha csak nem épp a sajátja foglalta azt el)…”

    XDDDDDDDDDDDD

    “…ebben is követte, mint minden másban. Szóval ha fant támadott Muff, akkor Mako is, ha fant védett Muff, akkor Mako is. =D Kedvencem volt, mikor egyszer az SM topicban, a szokásos, napi “Mufurc: Jaj én olyan okos vagyok!” show végén, Muff alig hogy elküldte a kommentjét, Mako 1 perc(!) különbséggel, már be is írt valami olyasmit, hogy: “És a szakértő, pontot tett a vita végére.” =D”

    Ó bazdmeg, na azért ilyenkor örülök, hogy manapság milyen “kihalt” az Aoi fórum. XD Emlékszem én is hasonló látványos seggnyalásokra és mit mondjak, Muffinnak anélkül is épp eléggé egészségtelenül nagy arca volt, hogy még 2-3 fanja asszisztált volna hozzá, meg “nyugtázta” volna minden postját. (Persze ez valamennyire igaz volt Meglire, paTKanyra és az összes többi “ősfanra” is, de azokat legalább nem követte egy hordányi “udvartartás”. XD Valahogy Muffnak volt a legtöbb fanja, persze nyilván azért, mert a tudálékos stílusa miatt ő jött le leginkább ilyen “tökös megmondóembernek”, plusz ő rendszeresen belekötött olyan postokba is, amikre pl. Megli valszeg legyintett egyet.)

    MaKo meg tényleg egy külön sztori volt, mint “No.#1 Mufurc-fangirl”, aki hűen követi az ő “ojou-samáját”. 😀 Frankón mint az animékben, ahol van egy “alfanőstény” és melléraknak 1-2 olyan karit, akiknek szinte semmi szerepük azon túl, hogy őt imádják: http://img02.deviantart.net/0ebd/i/2015/187/e/3/saki__rin__and_aya_by_fu_reiji-d9075yq.png

    Egyébként rajta mi is röhögtünk egyik haverral, ugyanis tudvalevő volt, hogy Mufurc Watase Yuu munkásságát nem tartja túl nagyra (Fushigi Yuugi, Ayashi no Ceres, Zettai Kareshi, Alice 19th, stb.), amivel úgy többé-kevésbé “természetesen” MaKo is egyetértett (már csak azért is ugye, hogy “szinkronban legyen” a véleménye az ojou-samáéval :D), viszont az Ayashi no Ceres volt a nagy kivétel, ugyanis az MaKo-nak nem csak tetszett, de konkrétan ott volt a kedvenc manga/anime listáján is. Ez ugye még annyira nem lenne meglepő, ilyen bárkivel előfordulhat (pl. velem, akinek úgy lett a TTGL az “isten”, hogy amúgy a többi Gainax anime legjobb esetben is csak közepes volt nálam, vagy még annyi sem), viszont MaKo-nak ezért “felelnie” kellett az “istennő” előtt. 😀 Aztán ez úgy nézett ki, hogy rendszeresen előjött ebben vagy abban a topicban ez a véleménykülönbségük és MaKo persze annyira azért nem tagadta meg önmagát, hogy egy az egyben leszarozza az AnC-t, viszont az istennő haragját sem volt szabad túlzottan magára szabadítania. Ezért aztán próbált mindig valami áthidaló kompromisszumot találni a vita végére (pl. elővette a “klasszikus” “jó, az AnC anime valóban egy szar, de a manga akkor is király, látszik, hogy hamisítatlan Watase!” érvet, amivel egyszerre próbált Muffinnak megfelelni és közben a saját véleményéhez is hű maradni), de a dolog persze nem volt könnyű, mivel ugye egy Muffin vita általában csak akkor ért véget, ha Muff “teljesen megsemmisítette” a vitapartnerét és sajnos ez ellen akkor sem védett túlzottan a “plot-shield”, ha történetesen az egyik seggnyalója voltál. 😀 Így aztán ezek a viták rendszerint valahogy úgy zárultak, hogy mindketten mondták a magukét, de persze MaKo végül ráhagyta Muffinra a dolgot. Egyik havernak meg ez feltűnt egy idő után (plusz a sorozatos seggnyalás, amit te is írsz, hogy művelt pl. az SM-nél, meg még sok más helyen), aztán végül már ő is olyanokkal poénkodott MSN-en, ha előkerült az Aoi fórum, mint téma, hogy “Mufurc-sama fegyverhordozói csak a legjobb animés katonák lehetnek. MaKo már elérte, hogy legalább a padawan rangot megkapja, de az Ayashi no Ceres miatt még rá is sok vezeklés vár, az nem lesz egykönnyen elfelejtve.” XDDDD

    “Részben ezért hagytam ott anno az otaku fórumot, mert az még egy dolog, hogy magán a fórumon, csak az ilyen mainstream szarokról lehetett dumálni. Viszont a fórum főoldalán lévő chaten, meg egy az egyben a US stílus köszönt vissza. Aztán persze, engem lebasztak azért, ha nem csakis pozitívan beszéltem, mondjuk a hentairól, mondván hogy ez “embereket riaszthat el a fórumtól”. De az, hogy közben a fél chat, az akkor aktuális KLK-ra verte, és csak úgy repkedtek róla, a doujin képek, az rendben volt, hisz az ugye senkit sem riaszt el, sőt mi több, az admin(!) szerint, én nem értettem a “poént”. =)”

    LOL. 😀 Nekem ez az egész “Otaku Fórum” kimaradt. Annyi tudok róla, hogy Rui ajánlgatta még amikor indult, mondván, hogy jó kis közösség, de a kulcsszó itt azon van, hogy “még amikor indult”. Szal vagy később fajult el ilyen durván, vagy Rui is később jött rá arra, hogy “úristen, hová keveredtem!” (mert azért ő szándékosan nem ajánlana nekem egy Usteam-copy fórumot, pláne, hogy tudja, hogy mennyire “bírtam” őket is… :D), de azt tudom, hogy egy idő után már nem hogy nem ajánlotta, de ő is lelépett onnan. ^^” (Azért ha még működik, egyszer felnéznék rá, már csak ilyen “lol, hadd lám, mi van itt!” stílusban. XD Mi a címük? XD Vagy ha simán beírom Google-be, hogy “Otaku Fórum”, egyből őket dobja ki? XD)

    “Később amúgy volt egy rész, amikor megtalálták a szüleik felső részeit. =D”

    XDDDD

    “Mondjuk az már egy érdekesebb téma lehetne, mert ugye még az unikornisból, alicornis, logikus, hisz ők eleve bírnak a mágia hatalmával, fogékonyak rá, addig a pegazusból, ez már neccesebbnek tűnik, földi póniból meg még inkább.”

    Mondjuk nálam ez simán megmagyarázható azzal, hogy “It’s magic”. 🙂 Főleg, ha Celestia követi el, aki kvázi a helyi istennő. 😀

    “Mondjuk én itt inkább azon röhögtem, mikor Sunset azt mondja, hogy: “Somepony who could be Great, Powerful…” és elképzeltem, mekkora poén lett volna, ha a tükörben Trixiet látni. =D”

    Ez a jelenet amúgy némileg mém lett a fandom körében és szerintem tuti van róla ilyen változat is, de láttam olyat is, ahol Starlight Glimmert rajzolták a tükörbe, illetve ahol meg a szöveget írták át és miután Celestia mondja neki, hogy “Próbáljuk meg ezt még egyszer, ezúttal több szerénységgel.”, akkor Sunset dühösen visszavág, hogy “Most mi van??? Én rólad beszéltem!” XDDDDDD

    ““Ilyenekből amúgy is sok van, amikor különböző mondatokat/félmondatokat ilyen “out of context” helyzetbe hoznak, hogy aztán ők “magyarázhassák meg”.” -> Na igen, emlékezzünk csak ugye erre. =D https://www.youtube.com/watch?v=GGFAeeJe__E

    Hajjaj… 😀 Vagy még korábbról ott volt az S1-ből ez, ami úgy az első 15 másodpercben a fanok szerint még másról szólt, nem a cheering szabályairól: https://www.youtube.com/watch?v=aLIXGVOuYzM

    XDDDDDDDD

    Ennél már csak az a jobb, amikor komplett EPIZÓDOKAT “értelmeznek át”, pl. még valami korai videóban (talán az S2 sem jött még ki akkoriban) ilyet szólt egyszer egy fazon, hogy “A Fall Weather Friends mi másról is szólna, mint hogy AJ és Rainbow nehezen birkózik meg a köztük lévő unresolved sexual tension-el?” (És oké, hogy bele lehet látni, meg poénnak jó, de ez a fazon full komolynak tűnt, miközben ezt mondta. XDDD)

    “…vagy azt csinálják, mint haverom, hogy jön valami “nagy varázsLó” (bocs a fájdalmas szóviccért =D) a semmiből, aztán ő lesz Twilight új pasija. =D”

    Semmi gond, amúgy ja, ficekben én is hasonlókat láttam, hogy legtöbbször valami szintén mágia-mániás unikornis OC fazont találnak ki neki párnak. Sokan úgy érzik, hogy kissé röhejes lenne, hogy a most már kvázi félisteni varázserejű Twilynak egy sima “paraszt” royal guard legyen a férje. XDDD Meg egyébként is a ficekben azért próbálnak olyan OC-ket írni a jobb írók, hogy lehetőség szerint a személyiségük is passzoljon a Mane Six-es tagokéhoz. (Szal pl. nem véletlen, hogy Fluttershy párja legtöbbször valami “zoológus”, vagy hasonló “állatbuzi” szereplő lesz. XD)

    “…a humanizált Fluttershynak, miért rajzolnak 80%-ban, ólajtónyi melleket. Jó persze, értem én, hogy azért, mert ilyen Mikuru szerű, vinnyogó moénak szeretik lerajzolni, de azt meg én pl. pont rühellem. =) Szóval még a humanizált Pinkienek, Applejacknek, vagy Raritynek, jól szokott állni a nagyobb mell, addig Fluttershy, inkább a normál méretűvel néz ki jól, ahogy Twilight is. A másik véglet meg szerencsétlen Rainbow, akinek vagy semmi, vagy ilyen serdülő lány melleket rajzolnak csak, miközben rajta is sokat dob pár normál domborulat. =)”

    Hogy mondjam, én úgymond “a szándékot értékelném”, csak sokan tényleg túlzásba viszik. Szal pl. az nekem is headcanonom, hogy a humanizált Mane Six-ből Flutternak van a legnagyobb melle, de nem azért, mert “Mikuru-szerű nyafigépet” akarok belőle csinálni, egyszerűen csak “ősi fanservice húzás”, hogy naná, hogy a legszégyenlősebb csajnak adjuk a legnagyobb melleket, hogy még azok miatt is folyton zavarban kelljen lennie, ha mondjuk felvesz egy fürdőruhát, vagy melltartót próbál, vagy bármi hasonló. XD Na de az tény, hogy a “legnagyobb a Mane Six-en belül” nálam sem azt jelenti, hogy sárgadinnye méretű keblek és sokan tényleg akkorákat rajzolnak neki, hogy ha csak az egyik mellét nézzük, már az is nagyobb, mint a feje. ^^” Pinkienél azért oké nálam is, mert ő meg szerintem kissé chubby, persze nem kövér, csak abból a “van rajta mit fogni” fajtából. 😀 (Ilyesmi: https://derpicdn.net/img/2013/8/16/402142/full.jpeg) AJ ugye a “Daisy Duke”, ahogy már elemeztük, plusz ő valamennyire izmosabb testalkatú is, mint a többiek, mert hát almafákat rugdosni, ládákat pakolni, stb., azért megedzik az embert. 😀 Rarity-nél szintén alap a nagy mell, ha már canonilag is “ügyeletes jó nőnek” van beállítva. XD Twilight szerintem is olyan közepes, egyrészt, mert ő kb. a “mindenben átlagos vagyok” szereplő, legalábbis az elején, másrészt meg a szintén feltűnésekor jelen lévő “antiszociális könyvmoly vagyok” imidzs nem igazán passzolna azzal, ha közben ilyen nagymellű “sexy nerd”. XD Rainbownál meg szintén az van, hogy az ötletnek lenne értelme, csak eltúlozzák és tényleg sokan kvázi majdnem “lolit” csinálnak belőle. Ott szerintem azt akarják előadni, hogy aki ilyen “éjjel-nappal edzek” típusú karakter, annak valszeg nem lesznek hatalmas mellei, mert akkor már eleve sokszor “útban lennének” neki az edzések során. Az más kérdés, hogy emiatt még nem kéne ennyire “leapasztani” a melleit, pl. ott volt a Bakemonogataris Kanbaru, akinek az “egészségesen közepes, vagy talán egy kicsit kisebb” mellei már egyáltalán nem álltak a kosárlabda, gimnasztika és hasonlók útjába. 😀 (Tényleg, a Bakés karik nem is rossz példák: Flutter melleit kb. úgy képzelem el, mint amekkorákat Hanekawa kapott, Rainbownak meg valahogy úgy, mint Kanbaruéi. XD) Szal valami ilyesmi: https://derpicdn.net/img/2012/6/24/17997/full.png

    “Mondjuk őt amúgy már le is baszták, igaz, nem ezért, hanem azért, mert a suliban egy, amúgy elég kemény dress code van. Azaz nem mehetsz be csak úgy akárhogy. Nem lehet rajtad pl. bőrkabát, nem viselhetsz látható piercinget, vagy olyan pólókat, amin feltűnő minták vannak, stb. Erre ő bement info órát tartani Converse tornacipőben, láncos farmerban, csuklószorítóban, meg Exploited pólóban. De volt már olyan is, hogy fekete, Rainbow Dash póló volt rajta. =D”

    Nem rossz. XDDDD

    “LOL! Azért jó, hogy Membi is akkor lesz igazán vicces, mikor komolykodni próbál. =) Bezzeg amikor vicces akar lenni, annak meg rendre, kínos szégyenkedés lesz a vége. =)”

    LOL, ebbe még így bele sem gondoltam, de teljesen igaz! XDDD Lehet szólni kéne neki, hogy azt vegye fel egyszer és rakja ki a YouTube-ra, amikor “komoly politikai értekezést”, vagy hasonlót művel. 😀 Baromi népszerű lenne egyből, igaz, nem vennék komolyan, de a nézettsége az egekben lenne, ahogy mindenki rajta röhög és linkeli tovább a videót ismerőseinek “politológus-paródia” címen. XDDDD

    ““látod, pedig MLP-s is lehetett volna” -> Inkább ne. Elég, hogy most épp a gamereket “boldogítja”… =)”

    Tényleg, arról meg is feledkeztem. 😀 (Vajon miért? XD) Amúgy ez megint ilyen ok nélküli Member-basztatás lesz tőlem, de ugye ő volt az, aki mindig büszkén hírdette, hogy “a legjobb YouTuberektől tanult”, meg hogy “mindegy, hogy hányan nézik, a célját elérte”, meg hogy ő így is profi, stb-stb. Akkor nem tudom, nem lehetett volna pl. megoldania, hogy gamer csatorna intrónak valami hasonlót koppintson le? https://www.youtube.com/watch?v=rHXVKyOnWRY

    Csak mert jobban nézne ki, mint az ő random “ide-oda tologatom, meg úsztatom a feliratokat a képernyőn” intrója, azt meg már tényleg csak halkan teszem hozzá, hogy ő a nagy metál/rock-buzi, de ez a 20 mp-es kis fenti szösszenet simán jobban esett ebből a kategóriából, mint tőle korábban bármi. XD Ő zeneileg inkább a JonTron intrót koppintotta le (https://www.youtube.com/watch?v=ar022yYzMbQ), na de annál meg azért a látványvilág még mindig ötletesebb. 😀 (És LOL, a legutolsó verzió ebből is metálos, csak hogy odaszúrjanak Membinek… XDDD)

   • “szóval lehet, hogy eleve a koncepciót nem nekem találták ki.” -> Lehetséges, bár pl. egy ideje már mi sem nyomjuk, pedig annak idején, gimiben, még volt, hogy nem telhetett el hét anélkül, hogy össze ne üljünk egyet kalandozni. =)

    “Ó bazdmeg, na azért ilyenkor örülök, hogy manapság milyen “kihalt” az Aoi fórum. XD Emlékszem én is hasonló látványos seggnyalásokra és mit mondjak, Muffinnak anélkül is épp eléggé egészségtelenül nagy arca volt, hogy még 2-3 fanja asszisztált volna hozzá, meg “nyugtázta” volna minden postját.” -> Én inkább annak, hogy az Animax, kinyírta a fórumát (majd saját magát), mert Muff, ott volt csak igazán elemében. Lévén ott mind ő, mind a fanjai, kvázi büntetlenül garázdálkodhattak, még máshol azért visszább kellett magukat fogni. Pl. előtte a régi A+ fórumon még messze nem volt az, hogy “amit Mufurc mond, az úgy is van” mert ott még bizony keményen visszaszólogattak neki (vörhenyes, tepsimellű démonbanya, a fórumok réme =D), és elég sűrűn moderálták is.

    “Valahogy Muffnak volt a legtöbb fanja, persze nyilván azért, mert a tudálékos stílusa miatt ő jött le leginkább ilyen “tökös megmondóembernek”, plusz ő rendszeresen belekötött olyan postokba is, amikre pl. Megli valszeg legyintett egyet.” -> Cserébe, a legtöbb ellensége is. =) Amúgy inkább volt ez olyan, mint valamiféle elitista szakasz, akik beszabadultak, minden létező, nagyobb animés fórumra, és ott játszották az eszüket, a többiek legnagyobb örömére, hol több, hol kevesebb sikerrel. Plusz ezért volt az, hogy mikor Muffnak, alkalomadtán, sikerült magát alaposan beégetnie, vagy épp emberére akadt, és az égette be, akkor arra a reakció, a közösség részéről, egy kisebb orgazmus volt. =)

    Egyébként tényleg az volt vele az egyik baj, már a nagy arcán, és az idióta, küldetéstudatosságán túl, hogy egyrészt olyan volt, mint TGM, azaz élő embert még nem látott, de már háromszor megsértette. Másrészt meg olyan volt, mint a Waterworldben Chuck. Ha egyszer elkezdte, nem tudott leállni, amíg el nem fogyott a lőszere.

    “az Ayashi no Ceres volt a nagy kivétel, ugyanis az MaKo-nak nem csak tetszett, de konkrétan ott volt a kedvenc manga/anime listáján is” -> Mondjuk, hogy miért pont az jött be neki, azt én se értettem. Szóval az még hagyján, hogy tényleg egy amúgy nem túl tehetséges mangaka, egyik leggyengébb műve, de az anime, az még ahhoz képest is, kifejezetten gyenge. Más téma, hogy legalább ennyire nem értettem azt se, mi baja volt Muffnak, a Fushigi Yuugi-val, mert az meg pont hogy még egy egész decens shoujo volt.

    Mindenesetre, az tényleg poén volt, hogy Makonak ilyenkor, meg kellett hasadnia, hogy azért ne kelljen már földbe tipornia azt, amiért rajong, de azért a kegyenc státuszát is megtarthassa. =D

    “Mi a címük? XD Vagy ha simán beírom Google-be, hogy “Otaku Fórum”, egyből őket dobja ki? XD” -> Igen, bár mostanra, már eléggé kihalt az is, szóval a “funról” már lemaradtál. =) Az a hely, a KLK futása alatti, illetve az azt megelőző hypeosodás alatt lángolt fel igazán, majd úgy járt, mint maga az anime. Amint véget ért, egyből kialudt a tűz, de úgy, hogy még izzó parázs sem maradt utána.

    “Mondjuk nálam ez simán megmagyarázható azzal, hogy “It’s magic”.” -> Jó persze, de ilyenkor, akaratlanul is felmerülnek bennem ilyen kérdések. =)

    “Hajjaj… 😀 Vagy még korábbról ott volt az S1-ből ez, ami úgy az első 15 másodpercben a fanok szerint még másról szólt, nem a cheering szabályairól” -> Na jó, aki még ebbe is képes azt belelátni, az már tényleg nagyon unatkozhat. =) Akkor inkább fanolja Peachbottomot, ő legalább tényleg flörtölt. =D Vagy ha már mindenképp ezt a FlutterDash felállást akarja fanolni, akkor ott van ez: https://derpicdn.net/img/2012/1/30/2705/full.gif

    “A Fall Weather Friends mi másról is szólna, mint hogy AJ és Rainbow nehezen birkózik meg a köztük lévő unresolved sexual tension-el” -> Igen, ezzel már én is találkoztam, és már akkor is a szememet forgattam rajta. =) Mondjuk az a rész amúgy attól függetlenül, hogy nekem bejött, grafikailag spec elég cheap volt, az eredeti TV verzióban. Konkrétan, mikor a futás zajlik, ott egy csomó “same pony” van, de a TV verzióban még némelyik jelenet is el volt rajzolva.

    “Semmi gond, amúgy ja, ficekben én is hasonlókat láttam, hogy legtöbbször valami szintén mágia-mániás unikornis OC fazont találnak ki neki párnak. Sokan úgy érzik, hogy kissé röhejes lenne, hogy a most már kvázi félisteni varázserejű Twilynak egy sima “paraszt” royal guard legyen a férje.” -> Jelen esetben mondjuk ez annyiban borul, hogy a ficet ő még az S2 körül találta ki, amikor még Twilight is bőven unikornis volt, és még Flashnek se volt se híre, se hamva. (Kicsit ki is volt emiatt akadva, hogy egy ilyen “kefehajú nyomit” találtak ki neki. =D) Na meg az ő fice tényleg meg is volt írva ilyen szempontból normálisra, szóval nem az volt, hogy rögtön az első oldal, első bekezdésében jön az álom pasi, akibe Twilight, első ránézésre belezúg, és mire az oldal feléhez érünk, már kúrnak. Konkrétan, ameddig megírta, addig nem is volt benne szex, de még csak csók sem.

    Más téma, hogy később azért a Flash iránti ellenszenve befigyelt, mert az OC-ja és Flash között, volt egy vita, ahol konkrétan leoltotta amolyan “mit tudnál te neki adni?” stílusban. (Persze itt nyilván, nem az ágy vonatkozásában értette ezt. =D)

    “Szal pl. az nekem is headcanonom, hogy a humanizált Mane Six-ből Flutternak van a legnagyobb melle” -> Mondjuk lehet pont azért, mert az a ritkábbik eset, mikor nem a szégyellős csaj kapja a legnagyobbat, de nekem a normál verzió itt jobban fekszik. Mondjuk az se baj, ha ő kapja, csak akkor tényleg, ne két görögdinnye legyen már, hanem valami egészséges méret. =)

    “Pinkienél azért oké nálam is, mert ő meg szerintem kissé chubby, persze nem kövér, csak abból a “van rajta mit fogni” fajtából.” -> Na itt viszont én képviselem a sztereotípabb vonalat, mert én inkább azért tartom hozzá illőnek, mert az ilyen hiperaktív, lökött karaktereket is gyakran áldják meg nagyobb lökhárítókkal. =) Valahogy így: https://derpicdn.net/img/2014/8/20/704259/full.png

    “Lehet szólni kéne neki, hogy azt vegye fel egyszer és rakja ki a YouTube-ra, amikor “komoly politikai értekezést”, vagy hasonlót művel.” -> Párszor már próbálkozott vele, de persze azt is alaposan leterhelte trollfaceel, meg ripacskodással.

    “Amúgy ez megint ilyen ok nélküli Member-basztatás lesz tőlem, de ugye ő volt az, aki mindig büszkén hírdette, hogy “a legjobb YouTuberektől tanult”, meg hogy “mindegy, hogy hányan nézik, a célját elérte”, meg hogy ő így is profi, stb-stb.” -> Ne aggódj, ki jár neki. =) Pláne, hogy hiába próbálta ő “ellesni a legjobbak trükkjeit”, a megvalósításnál már elhasalt, mert a végeredmény bizony mindenre emlékeztetett, csak a legjobbak munkáira nem. Velem legalábbis, még sose fordult olyan elő, hogy Membi videóiból, akár a Critic, akár a Nerd stílusát, minőségét láttam volna visszaköszönni. Sokkal inkább egy kritikának álcázott, orrfacsaróan izzadságszagú, végtelenül erőltetett, öncélú ripacskodást láttam, amolyan Pewdiepie, találkozik a 4chanal elven.

   • “(vörhenyes, tepsimellű démonbanya, a fórumok réme =D)”

    XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Az a vicc, hogy ebből kb. csak a “vörhenyest” nem tudnám megerősíteni, mert ugye a “fórumdémon” nevet ő még büszkén kérte is Aoin, hogy hadd legyen a nickneve alatt (azt már nem tudom, hogy ő találta ki, vagy épp az egyik fórumos beszólásának hatására “vette magára”), a tepsimellű meg hát…igaz. XD

    “Egyébként tényleg az volt vele az egyik baj, már a nagy arcán, és az idióta, küldetéstudatosságán túl, hogy egyrészt olyan volt, mint TGM, azaz élő embert még nem látott, de már háromszor megsértette. Másrészt meg olyan volt, mint a Waterworldben Chuck. Ha egyszer elkezdte, nem tudott leállni, amíg el nem fogyott a lőszere.”

    A TGM mi lenne? 🙂 A többit vágom. XD

    “Mondjuk, hogy miért pont az jött be neki, azt én se értettem. Szóval az még hagyján, hogy tényleg egy amúgy nem túl tehetséges mangaka, egyik leggyengébb műve, de az anime, az még ahhoz képest is, kifejezetten gyenge. Más téma, hogy legalább ennyire nem értettem azt se, mi baja volt Muffnak, a Fushigi Yuugi-val, mert az meg pont hogy még egy egész decens shoujo volt. ”

    Amúgy mindkét reakciót passzolom, lévén az AnC-t egyik verzióban sem láttam, a Fushigi Yuugi meg kifejezetten tetszett (persze nem a gagyi, “utángyártott” OVA-i, hanem az “alap” TV sorozat :)), de Mufurc részéről gondolom valami olyasmiről szólt a dolog, hogy neki, mint az “igényes ízlés harcosának”, ha valami nem tetszett, hát rögtön ország-világgal tudatnia kellett fórumszerte, hogy szerinte az egy gagyiság és hogy “igényes rajongóknak” (de legalábbis az “udvartartása” tagjainak) finoman szólva is nem javallott szeretniük. 😀 Ezért hát ha bárki felvetette, hogy ő szereti mondjuk az FY-t, vagy pláne, ha Yuu Watase munkásságának volt a fangirlje úgy egészében véve, az legtöbbször minimum egy ilyen “well, szerintem nem egy nagy szám a hölgy *shrug*” véleményt hamar a képébe kapott őmuffinságától. XD Szal oké, hogy neki a shoujo manga Ikeda Ryokónál kezdődött és Kaori Yukival végződött, de attól még volt ezek között pár egyéb alkotó, akiknek a műve tán nem volt annyira “formabontó”, mint az övéké, de attól még simán lehetnek jók. 🙂 Mondjuk a Fushigi Yuugit pont csak animében láttam én is, de Watasétól olvastam egyéb rövidebb mangákat (Epotoransu Mai, Pajama de Ojama, Zettai Kareshi) és szerintem semmi gond nincs vele. Max annyi, hogy átlag, “limonádé”, shoujo sztorikat ír, csak változó, hogy full habos-babos vígjátékot, vagy pedig “durvítja” és belekever olyanokat, mint nemi erőszak, hullák, stb. De nekem meg pont a Muffin-által istenített (és szerintem pont, hogy túl sokszor feldolgozott) lányinternátusos-köcsögkolikirálynős (ízlés szerint yuri áthallásos) alapfelállástól volt már herótom (vagy ha meg nem ez volt a sztori, akkor jött a “feminista lovag”-style, Lady Oscar, vagy Utena… XD), így nekem Watase pont megfelelt. 😀

    “Igen, bár mostanra, már eléggé kihalt az is, szóval a “funról” már lemaradtál. =) Az a hely, a KLK futása alatti, illetve az azt megelőző hypeosodás alatt lángolt fel igazán, majd úgy járt, mint maga az anime. Amint véget ért, egyből kialudt a tűz, de úgy, hogy még izzó parázs sem maradt utána.”

    Azért a “megmaradt csodák” még itt vannak, pl: “Arany Sasuke-díj – Az Otaku Forum díjátadó ünnepsége!” Király! XDDDDDD Aztán:

    “5 Leggyakrabban nézett téma
    Megtekintve

    Társalgó
    Szerző: Kedves Vezetőnk Dátum: 2012.10.25. 00:32
    91910

    Képek rólunk
    Szerző: Kedves Vezetőnk Dátum: 2013.06.29. 23:14
    35639

    Jóféle Hentai Animék ajánlása
    Szerző: Moon_Breaker Dátum: 2013.01.24. 12:32
    22597”

    Ne már, hogy a hentai csak a harmadik! 😀 Son, you’re not Usteam enough! XDDDD (Amúgy ott is volt egy szinte tökugyanilyen topic, valami “Ajánljatok hentait!” volt a címe. XD)

    A mod meg lazán csak “Kedves Vezetőnk” néven fut? 😀 Ettől még a helyi meetvezér, Seiya is tanulhatna! 😀 XDDD

    “Vagy ha már mindenképp ezt a FlutterDash felállást akarja fanolni, akkor ott van ez: https://derpicdn.net/img/2012/1/30/2705/full.gif

    Ez is “classic” lett mostanra természetesen ebben a kategóriában, de ugye a shippereknek anno már S1 alapján is “bizonyítékokat” kellett keresniük kedvenc shipük létjogosultságára, így ott még az “elements of a good cheer” és hasonlók lettek “átírva”. XD (Vagy pl. a “wingboner” mém is S1-ből született, amikor a vadnyugatos részben Pinkie olyan ivós bárénekesnőnek van beöltözve és Dash a közönség sorai között felálló szárnnyal nézi a táncikálását… XDDDD) Amúgy én azt bírom ezekben, amikor évadokon átível egy ilyen. XD Pl. szintén a vadnyugatos rész elején a vonaton mondja ugye Fluttershy, hogy “I would like to be a tree!”, nos, ez a fanoknál még S4 első felében is visszaköszönt, amikor jött az a zöld “hippi-póni” csaj és őt shipelték Fluttershy-al, aztán ilyen szuggesztív képeken rakták őket össze, ahol a hippi mondjuk orron nyalja és közben mondja neki, hogy “So, you would like to be a tree? I LOVE trees! :3” XDDDD Illetve van, hogy a sztori menete szerint alakítanak egy shipet. Ott volt pl. a Sunset x Twilight, ami az első film alapján még csak nagyrészt ilyen “gonosz bitch Sunset jól ledominálja a szende Twily-t” cuccokat szült, majd a második filmre (mivel Sunset addigra “jólány” lett) már normálisabb, egyenrangú kapcsolati dolgokat is csináltak róluk, több ilyen “fluffy” art készült, majd a harmadik film végén lévő “istenek harca” jelenetből már-már ilyen Dark-Homura x God-Madoka szintű shipper artokat láttam. XD

    “Mondjuk az a rész amúgy attól függetlenül, hogy nekem bejött, grafikailag spec elég cheap volt, az eredeti TV verzióban. Konkrétan, mikor a futás zajlik, ott egy csomó “same pony” van, de a TV verzióban még némelyik jelenet is el volt rajzolva.”

    Ez nekem mondjuk nem tűnt fel, de hiszek neked, mert nekem animékben is ritkán szokott, vagy legalábbis hajlamos vagyok átsiklani az ilyen dolgok fölött, szal minimum ilyen Naruto-féle Pierott-quality kell hozzá sokszor, hogy nekem is szemet szúrjanak ezek a dolgok. XD Ja, amúgy írod, hogy “a TV verzióban”, ezek szerint ahogy az animéknél, úgy itt is javították ezeket az “elrajzolásokat” a DVD-re? Amúgy van ilyen “quality jelenetes” videógyűjtemény YouTube-on ebből is, ha érdekel, a címe asszem “My Little Pony: Mistakes are magic” volt. XD (Még S1-S2 idején láttam, hogy valaki sorozatban csinálta ezeket, nem tudom, megy-e még.)

    “e aggódj, ki jár neki. =) Pláne, hogy hiába próbálta ő “ellesni a legjobbak trükkjeit”, a megvalósításnál már elhasalt, mert a végeredmény bizony mindenre emlékeztetett, csak a legjobbak munkáira nem. Velem legalábbis, még sose fordult olyan elő, hogy Membi videóiból, akár a Critic, akár a Nerd stílusát, minőségét láttam volna visszaköszönni. Sokkal inkább egy kritikának álcázott, orrfacsaróan izzadságszagú, végtelenül erőltetett, öncélú ripacskodást láttam, amolyan Pewdiepie, találkozik a 4chanal elven.”

    Az utolsó mondatoddal kb. le is fedted tökéletesen az eddigi munkásságát. XDDD Btw, ha már így róla beszéltünk, meg az intrója miatt ki kellett keresnem a videóit, hogy mennyire hasonlít a JonTronéra (hát eléggé, a fő témát mintha tényleg egy az egyben róla nyúlta volna…), gondoltam egye fene, megnézem már, azóta miket alkotott. Na, volt is mit nézni… XD

    1. Ugye eredetileg a mostani csatornája ilyen “gamer gurunak” indult, KiMitTube-ra is így nevezte be. Ehhez képest van rajta most már minden szarság: filmkritikák (jó, azok is olyanok, amilyenek… XD), animés témák, sőt, legutóbb valami animeconra nevezett “anime vlogger kritikusok” versenyt értékelt.

    2. Utóbbi megér egy misét, szal egyrészt az már rossz jel, ha valahol Member a zsűri (XD), de másrészt hozta is a formáját, pl. ha valamelyik nevező trollkodásokat rak a videójába, az nála plusz pont, illetve szegény Ricz is megkapta rendesen a magáét, bár gondolom ez ilyen “előre megbeszélt közös poén” volt, mert ha mégsem, akkor egyrészt van bőr Membi képén, másrészt meg ilyen szép hosszú lófejjel én nem baszogatnám annyira a “szőrös könyvtárost”. 😀 Akit érdekel: https://www.youtube.com/watch?v=zqA92bA090I (Btw, én eddig Member egyik baromságára sem kaptam fel a vizet különösebben, még az is inkább csak fárasztott, amikor sorozatban PM-ben kóstolgatott, viszont amikor itt 0:15 körül “ifjú kritikuspalántának” nevezi NC-t, akinek ő majd jól “letöri a szárnyait”, akkor azért megfogalmazódott bennem egy “Anyád hogy van?” gondolat. 🙂 Értem én, hogy poén akart lenni, de egyrészt szokás szerint annak is szar lett, másrészt meg ahogy Moka mondaná: “Member, know your place!” :P)

    3. Azon mindig elámulok, hogy ezt a nagypofa-style-t (még ha poénra is veszi) annak tudatában nyomja ilyen magabiztosan, hogy kisebb csoda, ha egy videója túllépi az 1000-res nézettséget, a like-ok száma meg a 30-at. XD

    4. https://www.youtube.com/watch?v=lklu0_N3OR8

    De azért hat Member-epizód nektek is megérne 3000 Ft-ot, ugye? 😀 Ez drágább, mint egy leértékelt hivatalos mozifilm bármelyik elektronikai üzletben, dehát na… 😀 XDDDD (Jó, abbahagyom, a végén újra megkeres PM-ben, hogy szerinte én vagyok az, aki az ilyen postjaival azt a 18 darab vásárlót is elriasztja, a múltkor is valahogy így kezdődött a baszogatása… XDDDD) Viccen kívül, ilyesmivel Dancsó is próbálkozott, méghozzá még a “fénykorában”, de valszeg nem véletlen, hogy míg az amcsi Critic már a sokadik ilyen DVD-s összeállítást adja ki magáról, addig ő egy lemez után hagyta az egészet a francba. Na, de majd Member, megmondta, hogy ő a legjobbak szárnyait is letöri! 😀

   • “A TGM mi lenne?” -> Tamás Gáspár Miklós.

    “Szal oké, hogy neki a shoujo manga Ikeda Ryokónál kezdődött és Kaori Yukival végződött, de attól még volt ezek között pár egyéb alkotó, akiknek a műve tán nem volt annyira “formabontó”, mint az övéké, de attól még simán lehetnek jók.” -> Ez azért is vicces, mert még előbbinél, legalább tényleg van ennek alapja, addig utóbbinál aligha. Szóval érdekes módon, eddig akármelyik Yuki Kaori mangát kezdték el fanolni, a jellemzően idősebb fangörcsök, arról valahogy mindig kiderült, hogy jellemzően egy Twilightnál alig komolyabban vehető, kamu horrorról van szó, amolyan Edward kaliberű, anti-hős bishikkel, akiknek már a gondolatától is, nedves lesz a bugyijuk. =)

    Nem kicsit vicces volt azt megfigyelni, hogy miközben Mufurc, előszeretettel baszogatta az ecchi fanokat, ha kijött valami Aika: Virgin Mission szerű cucc. Addig mikor ő kapta meg a legújabb fanservice adagját, mondjuk a Ludwig Revolution képében, akkor ő nem csak hogy minden más fangirlre rá licitálva ontotta a nyálat, de közben még azt is meg akarta magyarázni, hogy igen, itt most megint valami nagyon különleges, egyedi ízvilágú mesterművet rakott össze a “művésznő”.

    “Ja, amúgy írod, hogy “a TV verzióban”, ezek szerint ahogy az animéknél, úgy itt is javították ezeket az “elrajzolásokat” a DVD-re?” -> Nekem ez akkor tűnt fel, mikor vissza akartam keresni egy jelenetet, az abban lévő szöveg miatt, és mivel tudtam, hogy melyik részben van, ezért gyorsan rákerestem DailyMotionön, mert lusta voltam kikeresni a DVD-t a polcról, amire ki vannak nekem írva a részek. Szóval a same pony, az a DVD-s részben is befigyelt, de a TV logósban, amit a DailyMotionön láttam, ott még jó pár quality is volt mellette.

    Amúgy igen, láttam már ilyen összeállításokat ebből is, de azok nagy része általában ilyen “inner cutie mark”, “wrong eye color”, “layer submission”, “background alicorn”, stbik voltak. Szóval feltűnő, durva hibákból azért, viszonylag kevés van.

    “gondoltam egye fene, megnézem már, azóta miket alkotott. Na, volt is mit nézni…” -> Ne is mond… Szóval az még hagyján, hogy vicceskedő anime “kritikusból”, alpári Critic utánzatból, most felcsapott vicceskedő retro gamernek, ócska Nerd utánzatnak, na de ezek az új húzásai…

    Bizonyára ráébredt arra, hogy hiába erőlteti ő ezt a retro gamer dolgot, a kutyát sem érdekli, úgy hogy most kétségbeesetten próbálkozik minden szarral, csak hogy népszerű legyen, viszont ahogy te is mondod, azt is elég halovány sikerrel. =) Nem szokásom ilyesmire felvágni, de azért az tényleg nem semmi, hogy én 30X annyi nézőt, és 10X annyi likeot kaptam a Pinkamenás Mugen videómra, mint ő, bármelyik videójára, az elmúlt fél évből. Mindezt úgy, hogy én nem prómóztam magam orrba-szájba mindenhol, nem úgy mint ő, akit a Mondoconos Anime kerekasztaltól kezdve, a Playit-ig, már mindenfelé kiett a fene. Csak tudnám, minek…

    Az meg kész röhej, hogy mindezek után, ilyen “minőséggel” a háta mögött, még Membi kritizál meg más videósokat, miközben ő maga sem ért hozzá. =D Ez most így kb. olyan, mint ha Kiszel Tünde tartana erkölcstan órákat, Kelemen Annának. =D

    Egyébként tényleg elképesztő, hogy megnőtt az arca ennek a fasznak. Már anno is feltűnt, hogy Membi bizony, keményen elkapta a Mondik kórt, és azért, mert kicsit meg lett futtatva a KiMitTubenak hála, elkezdte azt elhinni magáról, hogy ő egyébként, tényleg egy tehetséges videós, és az amit ő csinál, az ér is valamit. Viszont úgy látom, ezt azóta sikerült egy magasabb szintre emelnie, és már a Flour Tomi féle pofátlan önreklámozást is, sikeresen elsajátította mellé. =)

   • “Tamás Gáspár Miklós”

    Na, hát töredelmesen bevallom, hogy az ő “munkássága” nekem eddig teljesen kimaradt, még a neve sem ismerős. Most így rákeresve valami balos újságírónak tűnik, legalábbis a Mandiner blogot, meg hasonlókat dobta ki a Google a nevére első találatként, de amúgy nem tudok róla semmit. Mondjuk ha Muffinhoz hasonlítod (vagyis Muffint hozzá, de érted… XD), ez lehet nem is baj. XD

    “Szóval érdekes módon, eddig akármelyik Yuki Kaori mangát kezdték el fanolni, a jellemzően idősebb fangörcsök, arról valahogy mindig kiderült, hogy jellemzően egy Twilightnál alig komolyabban vehető, kamu horrorról van szó, amolyan Edward kaliberű, anti-hős bishikkel, akiknek már a gondolatától is, nedves lesz a bugyijuk. =)”

    Nekem annyi maradt meg amúgy ebből, hogy havernak valahogy pont bejött tőle az Earl Cain, aztán mesélte, hogy igazából olyan finomságok vannak benne, mint akkora öncélú mészárlós jelenet, hogy a mangaka odaírta lábjegyzetben, hogy “még én is rosszul voltam, amikor ezt rajzoltam”. 😀 XDDDD De gondolom Muffin persze ennél is meg tudná magyarázni, hogy márpedig az milyen mély és feltétlenül kellett oda. 😀 (Miközben a Berserk manga meg “öncélú, véres, a szexjelenetei meg maszturbációs segédeszközök”, vagy miket mondott róla anno Aoin. 😀 Jó, nem az, szintén gagyi az is, csak érted, megint a Muff-féle kettős mérce… XD Bár tőle ebből a kategóriából még mindig az a kedvencem, hogy “a shoujo/josei mindig is jóval értelmesebb és felnőttebb volt, mint a shounen/seinen”, mintha nem lennének meg mindkét stílusban a gagyi klisék, fanservice elemek, stb.)

    “Nem kicsit vicces volt azt megfigyelni, hogy miközben Mufurc, előszeretettel baszogatta az ecchi fanokat, ha kijött valami Aika: Virgin Mission szerű cucc. Addig mikor ő kapta meg a legújabb fanservice adagját, mondjuk a Ludwig Revolution képében, akkor ő nem csak hogy minden más fangirlre rá licitálva ontotta a nyálat, de közben még azt is meg akarta magyarázni, hogy igen, itt most megint valami nagyon különleges, egyedi ízvilágú mesterművet rakott össze a “művésznő”.”

    Jaja. 😀 Vagy amit már meséltem, hogy amikor kiderült, hogy Gravitation lesz az A+/Animaxon és nem mondjuk Loveless, totál ki volt borulva, épp csak olyan IMDB-bojkottot nem hirdetett a fórumon, mint anno Puzsér a Kis Vuk ellen. 😀 (Tudod, amikor a rádióműsorában mindenkit arra kért, hogy most azonnal menjen fel az IMDB-re és adjon a Kis Vukra egy 1/10-et, hogy kvázi együtt “megszavaztassák” a világ legrosszabb filmjének. XD) Mert ugye marhára nem mindegy, hogy az egyszeri hazai fangirl olyan yaoira fog-e schlickelni, amit őnagysága is “jóváhagyott”. 😀 Mert hogy szerinte “ez egy rossz irány, ha ezzel a sorozattal próbálják a yaoit a hazai közönséggel megismertetni”. Majd amikor páran rá is kérdeztek, hogy miért is olyan istenkáromlás a Gravitation (részben normálisak, részben vérfan Gravi-fangirlök), akkor olyan különösebb épkézláb érv csak nem született, azon kívül, hogy neki nem szimpatikus a főszereplő buzipáros, meg ilyen személyes hülyeségek. 😀 XD Ellenben az észt itt is nagyon tudta osztani, mert aki ezt mégsem élte meg világégésként, annak egyből elkezdte magyarázni, hogy persze, mert ők ezt “még nem értik”, de “majd meglátják, hogy meg lesz ennek a böjtje hosszútávon” stb. XDDD Komolyan, ha valami hiányzik az elpusztult Animax fórumból, akkor ez a legalább egy fórumoldalon végigvonuló Mufurc-sirám mindenképp az, aminél már csak cseresznye volt a tortán, hogy MaKo ezúttal is hű sidekicként asszisztált ehhez az egészhez és biztosított mindenki afelől, hogy istennője ezúttal sem téved és egy kisebb hazai “yaoi-kataklizma” várható, ha nem tudatosítják előre magukban, hogy a Gravi bizony egy NEM JÓ SOROZAT. Ja igen, ezt is nagyon imádtam benne, hogy bejelentette a csatorna, hogy megvették ezt vagy azt az animét és oké, hogy mindenki leírta nyilván, hogy ő ennek személy szerint mennyire örül, vagy épp nem örül, viszont Muffin szabályszerű “ellenkampányt” volt képes folytatni 1-1 olyan cucc ellen, ami szerinte gáz volt. Kis túlzással majdnem ilyen “ne nézzétek, aki ebből egy epizódot is megnéz, az egy igénytelen szar” stílust nyomatott minden olyan cuccnál, ami SZERINTE szar volt, függetlenül attól, hogy objektíven tán még ért is valamit. Így aztán mire eljött a premier napja, a közönség nagy része már olyan szinten fel volt spanolva a sok Muff-féle negatív reklám hatására, mint az emlegetett Flash Sentry, vagy Flurry Heart sztoriknál. Aztán persze sokszor ez fordítva is elsült és olyankor lett ám igazán vicces a nagy “igényes kritikus” páncélja mögé lesni. XD Szóval pl. emlékszem, hogy konkrétan egy baromi nagy Bleachtard volt, nem csak úgy, hogy “ja, nézem, mert nem rossz”, vagy ilyesmi, hanem kurva nagy fangirlködést csapott, karaktereket yaoi shipelt belőle, az általa szexinek vagy cukinak talált férfikaraktereket feldobta némi “fanarttal” (pl. emlékszem, Grimmjow “harci párduc” formájára ilyen gagyi, Paint-es macskabajszokat rajzolt, mert hogy “így még cukibb”, aztán a 14 körüli fangirlökkel ezen röhögtek Animaxon… XDDDD), stb. XD Szal ott még csak nem is annyiról volt szó, hogy ők fordították MaKo-val együtt az első X epizódot és ezért úgymond “magukat védték”, hanem pl. a mangát is fejezetről-fejezetre követte elég sokáig, stb-stb. A “kedvencem” az volt, amikor párhuzamot vont a Bleach és a Kenshin között, mert hogy szerinte dizájnra a Bleach tökre ugyanolyan. Itt mondjuk azóta sem értem, mit szívott, de ha jól emlékszem, ezt már meséltem is egyszer, még mutattak is mangaképeket, hogy szóljon, aki lát hasonlóságot a kettő között stílusban (pláne minőségben… XD), mert én marhára nem. XD Szóval ja, összefoglalva nem kicsit volt részrehajló és igazi “politikai kampányidőszaknak” élte meg, amikor 1-1 címet fel kellett magasztalni, vagy éppen a sárba kellett döngölnie a “tudatlan plebsz” előtt. 😀 (Tényleg még ennek is olyan politika-feelingje volt: “Nem kell ezeknek gondolkodniuk, meg saját véleményt kialakítaniuk, majd ÉN elmondom nekik, hogy miről mit gondoljanak!” XD)

    “Bizonyára ráébredt arra, hogy hiába erőlteti ő ezt a retro gamer dolgot, a kutyát sem érdekli, úgy hogy most kétségbeesetten próbálkozik minden szarral, csak hogy népszerű legyen, viszont ahogy te is mondod, azt is elég halovány sikerrel. =)”

    Igen, amúgy a fő gondja leginkább ez. Hogy elsősorban a népszerűségre vágyik, nem arra, hogy egy adott témáról csináljon videókat. Ezért ugrál animétől kezdve játékokon át filmekig a legkülönbözőbb random témákra (hogy a “metál zenész” pályafutását már fel se’ hozzam…) és tölti fel még ezeket is mindenféle “trendi” netes mémmel, mert reméli, hogy “na, hátha ezzel most összejön…” De nem fog, mert nem is annyira önmagát adja, hanem ripacskodik, izzadtságszagúan szenved, stb-stb. Ennél hatszor több értelme lenne, ha inkább “unalmasabb”, de őszintébb videókat csinálna. Lásd amit írtam korábban, hogy messze az SW EP VII-es videója volt eddig számomra a legnézhetőbb, de miért? Mert időhiány miatt azt nem tudta teleszórni effektekkel, meg erőlködve megírt “poénokkal”. XD A másik probléma meg ebből következik: mivel nem tudás, hanem “trend” alapján válogat, rohadtul érződik is, hogy nem igazán lesz az ember több azáltal, ha megnézi 1-1 videóját, 90%-ban ilyen “ezt már eddig is tudtam, oszt amúgy?”-szájízzel érnek véget a produkciói. Én meg azért úgy vagyok vele, hogy bár elsősorban valóban a szórakoztatás miatt nézem meg ezt vagy azt a videót 1-1 vloggertől, azért az mindig bónusz, ha az illető valamennyire “szakértője” annak, amiről videókat készít és esetleg legalább 1-2 olyan infót tud mondani két poén között az adott dologról, amire elismerősen csettintek, hogy “wow, ezt eddig nem is tudtam!”. Na most Membinél ilyen még nem nagyon fordult elő velem. Pedig pl. pár napja rátaláltam a néhányszor ide is postoló és egyébként a “Teazsúros Team” csapat egyik tagjának, Kvakondnak a szintén játékokkal foglalkozó videóira és nála meg “érdekes módon” már az ötödik-hatodik videójánál tartok már, egyszerűen azért, mert ő szórakoztató, a poénok tényleg úgy vannak megírva, hogy nem unalmasak, nem izzadtságszagúak, nem kiszámíthatóak, illetve nem egyszer tényleg mondott új infókat még olyan játékokról is, amikkel már úgy-ahogy azért magam is képben voltam. 🙂 Szal nem tudom, legalább a “csapattagjaitól” megpróbálhatna Membi ellesni 1-1 “trükköt” vagy akármi… XD

   • Hú baszd meg, mire végig rágtam magam ezen.

    Titkos, egy dologra reagálnék Member videójával kapcsolatban, amit a kritikaversenyről csinált, mert attól még, hogy “neveztem”, nyakig benne voltam a dologban.

    “Utóbbi megér egy misét, szal egyrészt az már rossz jel, ha valahol Member a zsűri (XD), de másrészt hozta is a formáját, pl. ha valamelyik nevező trollkodásokat rak a videójába, az nála plusz pont, illetve szegény Ricz is megkapta rendesen a magáét, bár gondolom ez ilyen “előre megbeszélt közös poén” volt, mert ha mégsem, akkor egyrészt van bőr Membi képén, másrészt meg ilyen szép hosszú lófejjel én nem baszogatnám annyira a “szőrös könyvtárost”.”

    Ez nem kimondottan “előre megbeszélt közös poén” volt, szimplán csak annyit mondtam Membernek (és a többi zsűritagnak, akiket ismertem), hogy ne legyenek könyörületesek, nem akarom, hogy részrehajlással vádolják őket. Ebbe beletartozott ez is.
    Másfelől, kifejezetten bóknak veszem a “szőrös könyvtárost”. Két okból: ő engem borotválva csak akkor látott, ha cosplayeltem valamit (pl. a téli kerekasztalon Young Black Jacket, vagyis egész eddig egyetlen egyszer — és kevesen mondhatják el, hogy ezt 5-nél többször láthatták a részemről). Másfelől, még az AnimeCritics-es időkben az árulkodó slussz poén a nemi identitásomra is a szőr volt a SAO epizódjában. =D

    Harmadsorban, ahogy a blogomon is megírtam, nem vettem komolyan a nevezést. Nem csináltam belőle hírt, nem vertem dobra, mert minek? Nem nyerni akartam, hanem szórakozni. Azt pedig meg is kaptam, szóval lehet legközelebb is alkotok valamit.

    “Btw, én eddig Member egyik baromságára sem kaptam fel a vizet különösebben, még az is inkább csak fárasztott, amikor sorozatban PM-ben kóstolgatott, viszont amikor itt 0:15 körül “ifjú kritikuspalántának” nevezi NC-t, akinek ő majd jól “letöri a szárnyait”, akkor azért megfogalmazódott bennem egy “Anyád hogy van?” gondolat.:) Értem én, hogy poén akart lenni, de egyrészt szokás szerint annak is szar lett, másrészt meg ahogy Moka mondaná: “Member, know your place!” :P)”

    NC valóban nem ifjú, még kevésbé kritikuspalánta, de elárulok egy fun factet: rám utalt ezzel, mivel vagy 5 conom volt, amelyiket Nostalgia Critic “szekrénycosplayben” toltam végig, illetve erről képek is vannak (az egyik a blogomon oldalt is látható). Hogy akkor miért mégis az OG NC mellett döntött? Hogy ne legyen ennyire konkrét az utalás.

    Szoktunk egymással szemétkedni, beszólogatni a másiknak, de ez már csak természetes. Már azon se lepődök meg, ha “betegnek” neveznek az időnként mélyfekete, morbid, ‘kinky’ humorom végett. (Aminek szarkasztikus formáját az Index fácse kommentek közt fényesítgetem politikai-közéleti témában az idióták agyának felhúzására és a saját szórakoztatásomra.)

   • Amindenit, már megint jó hosszúak erre a kommentek. 🙂 Nekem így Ricz válaszából úgy tűnik, hogy Memberrel nincs problémája. Remélem jól látom.

   • “Mert hogy szerinte “ez egy rossz irány, ha ezzel a sorozattal próbálják a yaoit a hazai közönséggel megismertetni”.” -> Pláne, hogy az már úgy önmagában rossz irány volt, hogy yaoira kezdték szoktatni a fangörcsöket (mint ha nem lettek volna, így is elég idegesítőek). Viszont most hogy említetted, nekem is rémlik, hogy a hardcore fangirlök egy része, hogy fel volt azon háborodva, hogy csak ilyen Gravitation, Mirage of Blaze szerű lightos darabokat adnak, és nem mindjárt Papa To Kiss In The Dark, meg Sensitive Pornograph szerű igazi, keményvonalas rape cuccokat. =D

    “Muffin szabályszerű “ellenkampányt” volt képes folytatni 1-1 olyan cucc ellen, ami szerinte gáz volt.” -> Na igen, kb. mint mikor agresszívan nyomta a Jungle wa Itsumot, az Excel ellenében. Aztán mindig jól kiakadt, hogy pillanatokon belül, egyedül maradt a véleményével, mert még utóbbi, elég közismert volt, és sokan szerették is. Addig előbbiről, rendszerint, még csak nem is hallottak. =)

    “Aztán persze sokszor ez fordítva is elsült és olyankor lett ám igazán vicces a nagy “igényes kritikus” páncélja mögé lesni.” -> Aztán persze, ha szembesítetted ezzel, hogy mégis hogy van az, hogy miközben az ecchi topicban balhézott, aközben azzal párhuzamosan, a shoujo topicban épp bishi nyálfesztet tartott, akkor ő volt a legjobban felháborodva, hogy “Hogy jön az most ide?”. =D

    “Igen, amúgy a fő gondja leginkább ez. Hogy elsősorban a népszerűségre vágyik, nem arra, hogy egy adott témáról csináljon videókat.” -> Meg az, hogy azt hiszi, az igénytelenséget, és a semmitmondást, meg lehet magyarázni azzal, hogy “ez csak vicc volt!”.

    “Ezért ugrál animétől kezdve játékokon át filmekig a legkülönbözőbb random témákra” -> Miközben amúgy azt magyarázza folyton, mind ő, mind egyes haverjai, hogy “Ő ezt nem veszi ám komolyan, őt nem érdekli a nézettség…”. Na most elnézést a durva szavakért, de nem, a lófaszt nem. Ha tényleg nem venné komolyan, akkor csak simán feltöltené a videókat, és leszarná, hányan nézik, likeolják, stb. Ehhez képest, egyrészt saját bevallása szerint is azért nevezett pl. a KiMitTubera, hogy nézettséget harácsoljon. Másrészt ugyanezért kapar mindenhol, és tesz úgy, mint ha ő tényleg valami Nerd, de minimum egy FreddyD kaliberű videós lenne.

    Mindenesetre az azért nem semmi, hogy lassan 7 éve videózik, szerepelt már a KiMitTubeban, kijárkál Mondoconra, Playitre, és úgy alapból, mindent elkövet, hogy őt nézzék, mégse látni, hogy a nézettsége, népszerűsége, számottevően nőtt volna. Pedig a magyar YT közönséget aztán, tényleg nem nehéz lenyűgözni. =)

    Mondjuk, ha már amúgy is szeret vendég szerepelni, lassan elgondolkodhatna rajta, hogy csinálniuk kéne, egy közös bebaszós liveot, Molnár Krisztiánnal. Mert hogy Membernél, jelenleg még ő is népszerűbb, pedig ő ki sem mozdul otthonról. =D Esetleg jöhetne még Bartos, Herby, meg Dancsó is, aztán élőben menne le a Nethuszárban a party. Úgy még talán nézném is. =D

    “Pedig pl. pár napja rátaláltam a néhányszor ide is postoló és egyébként a “Teazsúros Team” csapat egyik tagjának, Kvakondnak a szintén játékokkal foglalkozó videóira” -> Szerintem te őt összekeverhetted Éjjeli Vakondal, mert Kvakond, tudtommal nem videózik 2014 óta, és ő csak animés videókban utazott.

    “NC valóban nem ifjú, még kevésbé kritikuspalánta, de elárulok egy fun factet: rám utalt ezzel” -> Az oké, csak ugye ezt honnan kéne nekünk tudni? Itt megint az van, hogy Membi, nem igazán veszi azt figyelembe, hogy az ilyen belsős poénok, kifelé marhára nem úgy csapódnak le, mint ahogy ő, meg a haverjai, ezt egymás között értelmezik. Szóval érted, más az ilyesmit egy fórumon, blogon nyomni egymás közt, mint beletenni azt, egy elméletben komolynak szánt zsűri videóba.

    “Nekem így Ricz válaszából úgy tűnik, hogy Memberrel nincs problémája.” -> Nehezen lehetne, ha Ricz, elment vendégszerepelni, Membiék amúgy elképesztően igénytelen, alpári, tróger Mirai Nikki “kritikájába”. (Ahol 40 percből, 6-8 percig volt szó effektíve az animéről, a többi meg öncélú vicceskedés volt, fárasztó belsős poénokkal.) Aztán később Membi ment el, Riczékhez vendégszerepelni, a Mondoconos, Anime kerekasztalba. (Úgy, hogy saját bevallása szerint, már nem is animézik.) =)

   • “NC valóban nem ifjú, még kevésbé kritikuspalánta, de elárulok egy fun factet: rám utalt ezzel, mivel vagy 5 conom volt, amelyiket Nostalgia Critic “szekrénycosplayben” toltam végig, illetve erről képek is vannak (az egyik a blogomon oldalt is látható). Hogy akkor miért mégis az OG NC mellett döntött? Hogy ne legyen ennyire konkrét az utalás.”

    Oké, csak erre én sem tudok mást írni, mint amit Péter: ez egy átlagnézőnek marhára nem egyértelmű, lévén Member videói nem valami “Marvel Cinematic Universe”, amit több millió rajongó követ, ergo hiába röpködnek a különböző “belsős” keresztbe-utalások, ha azt kb. érti ő, meg a szűkebb netbaráti köre. 😀 Ettől még az emberek 90%-ának az említett Critices bevágás továbbra is úgy fog lejönni, hogy “Né’ má’, a kis 30 like-os nyikhaj már az “amcsi nagykutyát” osztja le!” és ez igaz a többi hasonló “belsős poénra” is, hiszen honnna tudná bárki, hogy ez valami köztetek elhíresült viccnek volt a továbbgondolása? 😀 Szal tényleg az van, hogy még ha egymásnak küldözgetnének ezeket privát videóként, aztán jót röhögnétek azon, hogy a másik poénból hogy leoltott titeket, akkor oké, viszont ez egy nyilvános YouTube videó, így meg ez kb. olyan, mintha én csinálnék mondjuk egy Kodomo no Jikan kritikát, abba beleszőnék valami “ideje elkapnunk a magyar fandom legnagyobb pedóját!” szöveget, majd bevágnak Luggiról egy fotót. Aztán ha tök jogosan Luggi mondjuk ezen felháborodva “megtámadna”, akkor azzal védekeznék, hogy “igazából ez az egyik személyes, alig burkoltan pedó ismerősöm parodizálása akart lenni, mert tudtam, hogy ő is nézi a műsort, csak nem akartam annyira konkrét lenni, hogy róla vágjak be képet”. Luggi érthető okokból rohadtul nem hinne nekem, hiába igaz nálam is, hogy amúgy VAN ilyen haverom. 😀 Ettől függetlenül én elhiszem amit írsz, még mondhatjuk is, hogy ennyiből akkor én néztem be, hiszen Member nem ténylegesen a Criticet ekézte, viszont ettől ez még tényleg nem úgy működik, hogy a haveri egymás közti poénokat majd mindenki egyből vágja, aztán ha mégsem, még Membi sértődik vérig, meg magyarázza az ilyen helyzeteket azzal, hogy “dehát csak poén!” 😀 (Valóban, de attól még lehet szar… XD)

    “Viszont most hogy említetted, nekem is rémlik, hogy a hardcore fangirlök egy része, hogy fel volt azon háborodva, hogy csak ilyen Gravitation, Mirage of Blaze szerű lightos darabokat adnak, és nem mindjárt Papa To Kiss In The Dark, meg Sensitive Pornograph szerű igazi, keményvonalas rape cuccokat. =D”

    Ez nekem már csak halványan rémlik (bár tényleg volt egy olyan réteg, akik azzal jöttek, hogy a Gravival úgy nagy baj nem is lenne szerintük sem, csak hát “túl lightos” XDDD), de igazéból még ennek is több értelme lett volna fangirl-szemmel, mint annak, amit Muffin csinált. Mert ez a “Mé’ nem Loveless, mé’ Gravi???” kb. olyan szintű ízlésbeli kérdés, mintha valaki azon kapta volna a vezet, hogy miért a Narutót licenszelték nálunk, amikor ő az Animax indulása óta a One Piece-re vár, vagy ilyesmi. 😀 Érted, nincs szerintem akkora minőségbeli különbség a kettő között (jó, az is igaz, hogy egyikben sem merültem el túlzottan XD), szimplán arról volt szó, hogy a “totálisan lány uke – tök bunkó seme” (Gravi) páros helyett Muffin inkább a “visszahúzódó cicafiú uke – rámenős, cool seme” (Loveless) felállástól nedvesedett jobban. Ez meg így kb. annyit ér, mint amikor Uson előadta valamelyik okos, hogy a To Love Ru-ban az egyik csaj mekkora király karakter, míg a másikat legjobb lenne megölni, vagy ilyesmi, aztán amikor kértem, hogy támassza már alá, hogy miért is, kiderült, hogy pusztán azért, mert neki a tsundere-klisé szereplő jobban fekszik, mint a szomszédlány-típus. 😀 Csakhogy ezek ízlés-, nem pedig minőségbeli tényezők. Szóval ilyenek miatt “reklámkampányt folytatni” végképp lol.

    “Na igen, kb. mint mikor agresszívan nyomta a Jungle wa Itsumot, az Excel ellenében. Aztán mindig jól kiakadt, hogy pillanatokon belül, egyedül maradt a véleményével, mert még utóbbi, elég közismert volt, és sokan szerették is. Addig előbbiről, rendszerint, még csak nem is hallottak. =)”

    Jó is hogy mondod, már szinte el is felejtettem, pedig az pl. gyönyörű példája volt annak, hogy a folyamatosan túlzásba vitt reklámozásával pont az ellenkező hatását érte el annak, mint amit tervezett. Mert pl. én is pont akkoriban néztem meg az Excelt és nekem is tetszett ez a fajta parodisztikus stílus, ergo magamtól még simán benne is lettem volna abban, hogy megnézzek valami (állítólag) hasonló animét. Viszont mivel Muffin nem érte be a dolgot annyival, hogy mondjuk a “milyen animét láttál?” topicba írt volna róla egy ismertetőt, hanem helyette minden Excel-t dicsérő post alatt egyből megjelent odabiggyeszteni, hogy “azé’ a Jungle… magasan veri :3”, ezért egy idő után én már nem hogy megnézni nem akartam ezt a cuccot, hanem irritált az is, ha bárhol előkerült a címe, illetve miután Muffin “áldásos tevékenységével” szembesültem fórumszerte, majdhogynem szándékosan kerültem, mivel kialakult bennem egy olyan érzés, hogy “amit ez a kötekedő barom szeret, azzal lehet, hogy én nagyon nem fogok jól járni”. XDDD Ez utóbbi persze túlzás, hiszen elég random ízlése volt neki is és azért nem volt az sem ritka, hogy tényleg jó animéket promózott (pl. FMA, Gankutsuou, stb.), de az tuti, hogy ez az agitálós “leszólom a mindenki által kedvelt népszerű vígjátéksorozatot, majd felhozom mellé alternatívának a személyes kedvencemet” húzása is szerintem többször sűlt el visszafelé, mint ahányszor célt ért. És az egészben a legnagyobb vicc, hogy azért a Jungle… még nem is volt ANNYIRA ismeretlen, mint amennyire ő promózta, épp csak megint az jött elő nála, hogy “nehogy már az én kedvenc vígjátékom helyett valami szerintem gagyibb cuccot imádjon mindenki a fórumon!” XD Szal szokás szerint mint a legtöbb vitája, ez is az ő e-péniszéről szólt. XD

    “Aztán persze, ha szembesítetted ezzel, hogy mégis hogy van az, hogy miközben az ecchi topicban balhézott, aközben azzal párhuzamosan, a shoujo topicban épp bishi nyálfesztet tartott, akkor ő volt a legjobban felháborodva, hogy “Hogy jön az most ide?”. =D”

    Jaja, még egyazon fórum másik topicból sem volt szabad áthozni az ő postjait, az meg már szinte “istenkáromlás” volt, ha mondjuk Animax fórumon kérdeztél rá arra, hogy “figyi már, hogy van az, ahogy Aoin meg ennek pont az ellenkezőjét írtad ugyanerről a témáról?” XDDD

    “Miközben amúgy azt magyarázza folyton, mind ő, mind egyes haverjai, hogy “Ő ezt nem veszi ám komolyan, őt nem érdekli a nézettség…”. Na most elnézést a durva szavakért, de nem, a lófaszt nem. Ha tényleg nem venné komolyan, akkor csak simán feltöltené a videókat, és leszarná, hányan nézik, likeolják, stb. Ehhez képest, egyrészt saját bevallása szerint is azért nevezett pl. a KiMitTubera, hogy nézettséget harácsoljon. Másrészt ugyanezért kapar mindenhol, és tesz úgy, mint ha ő tényleg valami Nerd, de minimum egy FreddyD kaliberű videós lenne.”

    Ez! Meg akkor nem gyártana ilyen videókat, mint ez: https://www.youtube.com/watch?v=7XGkVvrrma0

    Persze erre is rá lehetne kenni, hogy viccből csinálta, csak éppen pont a videó alatt a Neóval való dumálásából nem ez tűnik ki, inkább az, hogy ahogy ő fogalmaz: “Ma találtam ki, hogy hátha hoz némi voksot.” 😀

    “Mondjuk, ha már amúgy is szeret vendég szerepelni, lassan elgondolkodhatna rajta, hogy csinálniuk kéne, egy közös bebaszós liveot, Molnár Krisztiánnal. Mert hogy Membernél, jelenleg még ő is népszerűbb, pedig ő ki sem mozdul otthonról. =D Esetleg jöhetne még Bartos, Herby, meg Dancsó is, aztán élőben menne le a Nethuszárban a party. Úgy még talán nézném is. =D”

    Jó, ezt én is. XDDDDDDDDDDDDD Egyébként az a vicc, hogy ezeknek a fenti marháknak (mert azért egy hajszállal ezeknél Member még talán mindig jobb… XDDD) pont azért volt nagyobb közönsége, mint Membernek, mert sajnos vagy nem sajnos, de a debilségükkel még belőlük is természetesebben jöttek a “poénok”, mint Membiből. 😀 Szal Molnár Krisztián az igazi sült paraszt, aki aztán akkor sem tudna színészkedni, ha akarna, Herby egy füves, paranoid gyogyós (és mellesleg vlogolás-függő… XDDD), Bartos azt mutatja be, hogyan lehet “életfilozófia” cím alatt eladni egy hajléktalannál is szánalmasabb, állat alatti életstílust, Dancsó meg ugye leginkább azért népszerű, mert anno értelmes videók készítésével futott be, most meg már kis túlzással hiába csinál 90%-ban szarokat, a birka fanjai mindenképp követik. Na most ezekkel szemben ott van Member, aki ide-oda kapkod a témák között, minden poént vajúdva izzad ki magából és közben ahogy mondtad, kínjában már szinte a 4chant próbálja PewDiePie-al ötvözni (mondván, hogy két ilyen népszerű “profil” ötvözése hátha sikerre viszit őt is), de sajnos a fenti “úriemberek” még így is autentikusabb vloggerek voltak nála. ^^” XD Úgyhogy szerintem valahová ide vezethető vissza az is, hogy bár mindenhová “oda eszi a fene”, mégsem jön számára az áhított “áttörés”.

    “Szerintem te őt összekeverhetted Éjjeli Vakondal, mert Kvakond, tudtommal nem videózik 2014 óta, és ő csak animés videókban utazott.”

    A videói valóban “Éjjeli Vakond” néven futnak, de bevallom, én teljesen abban a hitben éltem, hogy ő azonos lesz Kvakonddal. 😀 Mindkettő Teazsúros tag, mindkettő “vakond”, ráadásul Éjjeli egyik videójában (talán pont a bemutatkozóban) volt is egy jelenet, ahol KISVAKONDOS bögrébe öntötté a kakaót. 😀 (Jó, ez már félig az én “hedcanonom” volt, hogy a “Kvakond” nick jelenthet KisVakondot, illetve KávéVakondot is és ha “Éjjeli Vakond”, akkor biztos azért van fenn egész éjjel, mert mellé a koffeint is önti magába… XDDDD) Ha mindezek után mégis benéztem, akkor elnézést, de két nagyon hasonló “karaktert” indítottak ugyanabban a “Team”-ben. 😀 Na, de a lényeg, amit ebből ki akartam hozni, hogy Membi tanulhatna “csopattársától”, hogyan kell értelmesebben megírt, kevésbé 4chan-szagú vicceket szállítani. 🙂

    “Az oké, csak ugye ezt honnan kéne nekünk tudni? Itt megint az van, hogy Membi, nem igazán veszi azt figyelembe, hogy az ilyen belsős poénok, kifelé marhára nem úgy csapódnak le, mint ahogy ő, meg a haverjai, ezt egymás között értelmezik. Szóval érted, más az ilyesmit egy fórumon, blogon nyomni egymás közt, mint beletenni azt, egy elméletben komolynak szánt zsűri videóba.”

    Egyrészt ez, másrészt igazából bármelyik jó lenne, csak döntse már el, mit akar. XD Egyszer “nem fontos a népszerűség, a poén miatt csinálom ezeket a videókat!”, másszor: “SZAVAZZATOK RÁM, ÉJFÉLIG MÉG VAN IDŐ!”, egyszer: “ez ilyen belsős videó, haveroknak”, másszor: “én ezt nyilvános piacra szánom!” stb. XD

    “Aztán később Membi ment el, Riczékhez vendégszerepelni, a Mondoconos, Anime kerekasztalba. (Úgy, hogy saját bevallása szerint, már nem is animézik.) =)”

    LOOOOL… XD Bár hogy ne csak mindig ekézzem, én ez utóbbiról láttam egy felvétel (legalábbis ha arról beszélünk, amikor a Mondo nagyszínpadon Membi, Dodgers, stb. a One Punch Man-ről, meg 2015 nagyobb címeiről elmélkedtek) és még ott volt a legelviselhetőbb, lévén “elvették tőle a YouTube hatalmát” (azaz élőben nem tudott minden második mondatához hülye random netes képeket, meg trollface-eket odamontázsolni), illetve ott kivételesen nem próbált görcsösen humorizálni, inkább tényleg csak elmondta a véleményét erről vagy arról a cuccról. (Persze így meg ilyen “szinte bárki mással behelyettesíthető” töltelékkari lett, de legalább nem idegesített. XD)

   • “Az oké, csak ugye ezt honnan kéne nekünk tudni? Itt megint az van, hogy Membi, nem igazán veszi azt figyelembe, hogy az ilyen belsős poénok, kifelé marhára nem úgy csapódnak le, mint ahogy ő, meg a haverjai, ezt egymás között értelmezik.”

    Apróság, de abban “feszítek” a blogomon oldalt a képen is. Abból jócskán valószínűsíthető, hogy nem egyszer játszhattam el, hiszen kvázi a legolcsóbb “szekrénycosplay”. Ez meg lényegében azért fontos részlet, mert elég sokszor linkeli, ha érintett vagyok.
    Jó, ebből a szemszögből nem egy kaliber egy mezei macskafüllel, amit a fejedbe tolsz, és azt mondod, hogy a Loveless-ből öltöztél mezei statisztának…
    A másik felének igazat adok (ahogy Titkos részéről is), konkrétan a videómban is ezért igyekeztem a belsős poénokat minimálra szorítani, vagyis a démonos keretezésre. Azon kívül csak pár önirónia a dolog, amit egyébként is látni vagy elhangzik. Amúgy engem is a leginkább a videóiban a túlzott internethasználat zavar a legjobban: túl sok a bevágás, a nem egyszerű referencia, hülye suhogós effekt.

    “Nehezen lehetne, ha Ricz, elment vendégszerepelni, Membiék amúgy elképesztően igénytelen, alpári, tróger Mirai Nikki “kritikájába”. (Ahol 40 percből, 6-8 percig volt szó effektíve az animéről, a többi meg öncélú vicceskedés volt, fárasztó belsős poénokkal.) Aztán később Membi ment el, Riczékhez vendégszerepelni, a Mondoconos, Anime kerekasztalba. (Úgy, hogy saját bevallása szerint, már nem is animézik.) =)”

    Meg ott voltam a SAO-sban és az AKB-sban is. Ezek közül az előbbit élveztem a leginkább, mert ott – ha igénytelen kivitelben is, de – több volt a kreativitás. Az AKB-st tudtam, hogy azért ejtjük meg, mert szarrá cincáltam egy cseppet sem kedves bejegyzésben, nem másért. Így minimálra szorítottam az interakciót a szövegkönyvben, mert ugyanazt lényegében feleslegesen akartam elmondani. Meg zárt volt a szövegkönyv is. Nem csak az, hogy leül két fél és közösen megszüli szinte sorról sorra.
    Mirai Nikki dettó. Bevállaltam, mert miért ne, de azért hallgattam nagyon sokáig, mert tettem rá. Az első soromnak is konkrétan, hogy “Már megint mi az Isten van?” eredetileg szerepelnie, mert leraktam a Skype-ot, mondván, még vitáznak a dolgokon, az engem nem érdekel. Aztán elkezdett kegyetlenül csilingelni, amire visszakapcsoltam és beírtam. A második sorom meg nem is az enyém lett volna, csak elbaszta a kiemelést, és hozzám került, az eredeti tulajt meg nem akarta nyaggatni, hogy amúgy van még egy sorod, ami kimaradt. A harmadiktól szólaltam volna meg igazán, csak ott a mai napig titkon fújok, hogy elgoofolta, holott teljes cinizmussal és méreggel tettem fel a kérdést (arra, hogy volt/van Isten, és most haldoklik: “Miért? Eddig létezett?”). Túl sokan voltunk, túl nagy volt a zavar a csoportban, és az ilyen változtatások sem igazán voltak bejövősek.

    Szóval a videói részéről maradjunk annyiban, hogy elsőt volt még élvezhető megalkotni a számomra. A többibe meg csak belementem.

    Amúgy Membert Timi válogatta be, gyakorlatilag a kerekasztal kapcsán ő a főnökasszony, míg én is olyan rendszeres vendég vagyok, mint mondjuk Junchi, Catrin vagy Daisetsu. Annyi igaz, hogy kicsit kilóg a sorból ezzel, hogy nem nézi már, de valahogy úgy érzem, mint mikor a nyugdíjazottat visszahívják a tapasztalati miatt. Hiszen valljuk be, amit néz/nézett az ember, arról tud beszélni. Ha nem is látta, az érintett téma kapcsán talán hozzá tud szólni. De ez az én meglátásom ennek kapcsán. (Ahol ténylegesen bele tudok szólni a dolgokba, az a BanzaiFM.)

    Az meg, hogy a népszerűségre hajt, az nem kérdés. Egy felől, ahogy el is hangzott, bevallottan is, de akkor még elsősorban az Atarianjára célzott ezzel. Az újabb videói meg maradjunk abban, hogy minden, csak nem Atarian. Az már eléggé farvízre szorult, alibi lett, pedig annak jóval több értelme van, mint a KMT-sekkel bratyivideókat sorozatosan a világra szarni. Ezért bírom jobban Éjjeli Vakondot és a csatornáját ebből a szemszögből. Célirányos. Ez azért nekem kicsit jobban számít, mint a minőség, igényesség, de azért nem esik ki a top 5-ből. Hiába vagyok Membi cimborája, barátja és egy egyéb szinonimák, de azért a pofátlanságnak is van egy határa. Egyelőre még tudom tolerálni, de ilyen tendenciával egyébként szerintem nyári conra át fog szakadni a gát.

   • “Csakhogy ezek ízlés-, nem pedig minőségbeli tényezők. Szóval ilyenek miatt “reklámkampányt folytatni” végképp lol.” -> Igen, csak ezt nehéz egy olyan emberrel megértetni, aki kvázi folyton ízlésről vitázik, úgy hogy (nagyon fair módon) a sajátját tekinti mérvadónak, a másikét pedig, minimum “kiforratlannak”.

    “épp csak megint az jött elő nála, hogy “nehogy már az én kedvenc vígjátékom helyett valami szerintem gagyibb cuccot imádjon mindenki a fórumon!”” -> Na igen, szóval ha még csak simán annyit mondott volna, hogy “szerinte az jobb, és ő inkább azt ajánlja e helyett” az még úgy oké is lett volna. De ő persze megint átment Chuckba, nem tudott leállni, és muszáj volt addig promóznia a kedvencét, illetve azzal párhuzamosan piszkálnia a másét, amíg az végül, személyeskedésbe nem csapott át.

    “Na most ezekkel szemben ott van Member, aki ide-oda kapkod a témák között, minden poént vajúdva izzad ki magából és közben ahogy mondtad, kínjában már szinte a 4chant próbálja PewDiePie-al ötvözni (mondván, hogy két ilyen népszerű “profil” ötvözése hátha sikerre viszit őt is), de sajnos a fenti “úriemberek” még így is autentikusabb vloggerek voltak nála. ^^” Úgyhogy szerintem valahová ide vezethető vissza az is, hogy bár mindenhová “oda eszi a fene”, mégsem jön számára az áhított “áttörés”.” -> Lényegében ez a helyzet, plusz ehhez még hozzá jön az, hogy úgy tűnik, mint ha Membi, egyszerűen túl hülye, és/vagy lusta lenne ahhoz, hogy tanuljon a saját hibáiból. Ugye annno is mi volt? Felcsapott önjelölt anime kritikusnak, aztán a politikától kezdve, a zenei “karrierjén” át, a random hülyeségekig, mindenfélét oda kavart. Erre most átlényegült retro gamerré, mondván, hogy most majd másképp lesz, csak ezt fogja nyomni, ez lesz az új imázsa, stb. Aztán láss csodát, megint nem kellett sok, és néhány videó után, megint elkezdett kicsapongani.

    “A videói valóban “Éjjeli Vakond” néven futnak, de bevallom, én teljesen abban a hitben éltem, hogy ő azonos lesz Kvakonddal.” -> Nem, teljesen más a stílusuk is amúgy. Illetve Kvakond, hamarabb is kezdte a dolgot. Csak aztán valami gázrobbanás miatt, elszállt a francba a fél szobája, és emiatt kényszer pihenőre ment, jó hosszú időre. Aztán, mikor visszatért, már nem folytatta tovább. Az anime kritikáit, ha jól rémlik, már le is törölte, és csak az AMV-it hagyta fenn.

    “bármelyik jó lenne, csak döntse már el, mit akar.” -> Na pont ez az, amire képtelen, és ez is okozza a vesztét, immár másodszor.

    “még ott volt a legelviselhetőbb, lévén “elvették tőle a YouTube hatalmát”” -> Ez tény, bár ettől még a videós “karrierje”, hajítófát sem ér. Magát a műsort meg én ennek ellenére is untam. Nem is néztem végig, csak az első 2-3 részt, azt is gyorsítással.

    “Apróság, de abban “feszítek” a blogomon oldalt a képen is. Abból jócskán valószínűsíthető, hogy nem egyszer játszhattam el, hiszen kvázi a legolcsóbb “szekrénycosplay”” -> Bevallom, nekem ez idáig fel se tűnt. =D Annyira nem követem nyomon a te pályafutásodat se, hogy ezeket tudjam, Membiét meg aztán, még annyira se. Azzal igyekszek, minél kevesebbet érintkezni, ha lehet. =)

    “Meg ott voltam a SAO-sban és az AKB-sban is.” -> Azokat nem láttam. =)

    “Amúgy Membert Timi válogatta be, gyakorlatilag a kerekasztal kapcsán ő a főnökasszony” -> Na ja, de gondolom, nem a semmiből jött neki az ihlet, hogy pont őt kéne beválogatni, a beszélgetős műsorába. =) Jut eszembe, a csaj kezéből, igazán kivehetné már valaki a mikrofont, mert hogy műsorvezetőnek ez a csaj kb. annyira alkalmatlan, mint Szulák Andrea, vagy Kasza Tibi. Igaz, nem láttam az eddigi összes Kerekasztalt, de amit eddig láttam, abból nagyon az jött le, hogy ő ott a leggyengébb láncszem. A műsor élvezhetőségén, sokat dobott volna, ha az elején, átadta volna a mikrofont Junchinak, Catrinnek, vagy akár neked, aztán elment volna inkább kávét főzni. =)

    “a nyugdíjazottat visszahívják a tapasztalati miatt” -> Bocs, de ezen most konkrétan felröhögtem. =D Szóval Membert, a USteam otaku Membert, aki a permanens gagyizáson kívül, mást nem tudott még felmutatni, őt hívjuk itt vissza, a “tapasztalatai” miatt. Kész. =D Más helyeken Zolykat, meg FreddyDket, de minimum egy VR Pistit hívnak meg beszélgetős műsorokba. Itt meg Membi a szint, ha “tapasztalt veteránokra” van szükség. =D

   • “Bevallom, nekem ez idáig fel se tűnt. =D Annyira nem követem nyomon a te pályafutásodat se, hogy ezeket tudjam, Membiét meg aztán, még annyira se. Azzal igyekszek, minél kevesebbet érintkezni, ha lehet. =)”

    Amit megértek, hiszen nem voltam valami hú de nagy posztolgatós. Akkor volt a leggyakoribb, amikor egyetemi feladat volt csinálni, egyébiránt ad hoc.
    Amúgy meg “úgy rejtesz el valamit a legjobban, ha mindvégig szem előtt van”, igaz? =D

    “Na ja, de gondolom, nem a semmiből jött neki az ihlet, hogy pont őt kéne beválogatni, a beszélgetős műsorába. =)”

    A KMT és az AC miatt. Semmi más nem volt igazából indítéknak.

    “Jut eszembe, a csaj kezéből, igazán kivehetné már valaki a mikrofont, mert hogy műsorvezetőnek ez a csaj kb. annyira alkalmatlan, mint Szulák Andrea, vagy Kasza Tibi. Igaz, nem láttam az eddigi összes Kerekasztalt, de amit eddig láttam, abból nagyon az jött le, hogy ő ott a leggyengébb láncszem. A műsor élvezhetőségén, sokat dobott volna, ha az elején, átadta volna a mikrofont Junchinak, Catrinnek, vagy akár neked, aztán elment volna inkább kávét főzni. =)”

    Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni igazából, mert én személy szerint csak magamat hozom, aki szintúgy alkalmatlan műsorvezetőnek, mert ha izgulok, akkor hadarok (ha meg fáradt, akkor raccsolok is). De durván ám. =D

    ““a nyugdíjazottat visszahívják a tapasztalati miatt” -> Bocs, de ezen most konkrétan felröhögtem. =D Szóval Membert, a USteam otaku Membert, aki a permanens gagyizáson kívül, mást nem tudott még felmutatni, őt hívjuk itt vissza, a “tapasztalatai” miatt. Kész. =D Más helyeken Zolykat, meg FreddyDket, de minimum egy VR Pistit hívnak meg beszélgetős műsorokba. Itt meg Membi a szint, ha “tapasztalt veteránokra” van szükség. =D”

    Bocs, jobb hasonlatom nem volt a tarisznyában. =D

   • “Lényegében ez a helyzet, plusz ehhez még hozzá jön az, hogy úgy tűnik, mint ha Membi, egyszerűen túl hülye, és/vagy lusta lenne ahhoz, hogy tanuljon a saját hibáiból. Ugye annno is mi volt? Felcsapott önjelölt anime kritikusnak, aztán a politikától kezdve, a zenei “karrierjén” át, a random hülyeségekig, mindenfélét oda kavart. Erre most átlényegült retro gamerré, mondván, hogy most majd másképp lesz, csak ezt fogja nyomni, ez lesz az új imázsa, stb. Aztán láss csodát, megint nem kellett sok, és néhány videó után, megint elkezdett kicsapongani.”

    Nem azért, de ebből a szempontból tiszta Vasutas. Ő is ugye nem olyan rég előadta, hogy “megjavul”, tényleg csak az animékről fog cikkezni, stb-stb. Aztán valahogy pár hét/hónap múlva megint visszatértek a Facebook oldalára a bögyös cosplayer csajok, a politizálás, a kínos “nyalás” Enjinek, stb-stb. Gyakorlatilag mindaz, ami amiatt anno belőle is elege lett az embereknek. Oké, Membi azért még nincs ezen a szinten, de ő sem tudja már, hogy azt a két plusz like-ot mivel szerezze meg. XD

    “Csak aztán valami gázrobbanás miatt, elszállt a francba a fél szobája, és emiatt kényszer pihenőre ment, jó hosszú időre.”

    Uhh… ^^”

    “Ez tény, bár ettől még a videós “karrierje”, hajítófát sem ér. Magát a műsort meg én ennek ellenére is untam. Nem is néztem végig, csak az első 2-3 részt, azt is gyorsítással.”

    Mármint most “műsor” alatt Membi “Atarian” sorozatára célzol, vagy a conos animés kerekasztal YouTube felvételére? Ha előbbi, akkor ahhoz annyit, hogy akár még jó is lehetne, ha Membi a görcsös poénkodás és random képi elemek, meg 4channer szarságok helyett valami értelmesebbet próbálna kihozni az egészből. Viszont ezt már Éjjeli Vakond megtette, aki legalább azt a minimum szintet megüti, ahol nálam egy ilyen stílusú vloggerkedésnek kezdődnie kellene. (Komolyan, szerintem rá lassan fel is iratkozom, ami nagy szó, mert magyar vloggerek közül talán úgy 2-3 nyerte el nálam eddig ezt a “kegyet”, de ez van, ha valaki jól csinálja, a potizív reklámozását sem szégyellem, nem csak lehúzni szoktam, mint pl. Membit. XD)

    Ha utóbbi, akkor azt én sem néztem végig, bár annyiból jó, hogy legalább ez tényleg egy animés program a conon (szal nem mondjuk megint egy LoL-verseny a színpadon, mint volt egyszer, vagy ilyesmi… :D), csak úgy az első öt perc után én is el szoktam unni, mert havert idézve: “Pár kijelölt animés elmondja az animés tömeg azon részének, hogy szerintük mit kéne nézniük, akiknek nincs annyi agyuk, hogy saját döntéseket hozzanak és véleményt formáljanak.” XDDD Jó, ez elég gúnyos, de valahol igaza van… 😀 Persze mondom, ettől még egy jó programnak tartom, csak hosszú távon nem köt le, mert gyakorlatilag ennél pl. Surci Aoin szórakoztatóbb összefoglalókat szokott írni 1-1 sorozat végignézése után. XD (Mondjuk az pl. nemigen mehetne le conon… XDDDDDD)

    “Bevallom, nekem ez idáig fel se tűnt. =D”

    Amúgy az nekem még fel is tűnt (mármint amikor először felmentem Ricz blogjára, egyből ott vigyorogtam, hogy “lol, nem is rossz NC cosplay! :D”), na de ettől még Membi videója közben rohadtul nem rá asszociáltam, hanem az igazi Criticre, szal ebből is látszik, hogy ezekhez a “Member-utalásokhoz” minimum telepatának, vagy Membi-klónnak kell lenned, különben 90%-ban tuti, hogy a “nem megfelelő értelmezést” fogod levenni belőlük. XD

    “Na ja, de gondolom, nem a semmiből jött neki az ihlet, hogy pont őt kéne beválogatni, a beszélgetős műsorába. =)”

    Ez most nagyon szemét poén lesz, de nem bírom magamban tartani: lehet, hogy pont arról van szó, hogy túl sok ott a normális ember és “ki kell egyenlíteni” a szereplőket… XDDDDDD Szal Dodgers, Junchi, Catrin és hasonlók mellé akartak egy olyan igazi elfajzott “Usteamer otakut” is. XDDD Tudod, mint amikor az amcsi filmekben úgy van összeállítva egy 3-4 fős csapat, hogy mindig kell bele egy “kötelező fekete” is, különben háborogni fog a kisebbség, hogy őket senki nem reprezentálja. XDDDDDD Aztán nem ritkán amúgy egy tök idióta szerepet osztanak rá, vagy őt nyírják ki a filmben először, de legalább elmondhatják, hogy “szerepelt”. XD Na, Membi valahogy így lehet conon a 4channerek “nagykövete”. XDDDDDDDDD (Mondtam, hogy szemét lesz… XD)

   • “Ez most nagyon szemét poén lesz, de nem bírom magamban tartani: lehet, hogy pont arról van szó, hogy túl sok ott a normális ember és “ki kell egyenlíteni” a szereplőket… XDDDDDD Szal Dodgers, Junchi, Catrin és hasonlók mellé akartak egy olyan igazi elfajzott “Usteamer otakut” is. XDDD”

    LOL, legalább leírtad azt, hogy én is miért vagyok ott. 😀 (És nem kell szégyenlősködni, tudom magamról, hogy nem vagyok normális. :D)

    “na de ettől még Membi videója közben rohadtul nem rá asszociáltam, hanem az igazi Criticre, szal ebből is látszik, hogy ezekhez a “Member-utalásokhoz” minimum telepatának, vagy Membi-klónnak kell lenned, különben 90%-ban tuti, hogy a “nem megfelelő értelmezést” fogod levenni belőlük.”

    Teljesen jogos, és egyben igaz is az asszociatív rész. Nagyon az ő fejével kell gondolkodni, nagyon elvont módon hozzá… Egyébiránt az én receptem csak annyi, hogy emberismeret. Miután eleget váltottunk szót, bele tudok látni a fejébe, de azért néha feladja nekem is a leckét.

 2. El se hiszed mennyire örülök annak h végre ezek is pellengérre lettek állítva! 🙂
  Ki nem állhatom mikor kijön egy jó film vagy valami, és erre jönnek az ilyen fikázó gyökerek, akik csak azértis belekötnek.
  Miért jó ez nekik? Ettől érzik magukat olyan kurva egyedinek? Szánalmas, komplexusos faszok.

  • Hogy miért teszik, arra egyszerű a válasz, azért, mert kiégtek, piszkosul unatkoznak, és úgy alapból nem szívlelik a változást.

   Ha már felhoztad a filmeket, kedvencem volt, ami nem is oly rég zajlott le, nevezetesen az SW 7 körül. Még ki sem jött a film, de a néger rohamosztagos, és a női Luke Skywalker, már elég volt ahhoz, hogy az ős SW fanok, rögvest sipákolni kezdjenek, és még azelőtt, már jó előre lehúzták a filmet, hogy egyáltalán a mozikba került volna.

   Érdekes, és egyben különösen vicces volt azt látni, hogy nem csak azonnal képesek voltak megfeledkezni, mondjuk az előzmény trilógia, minden hülyeségéről, de majdhogynem azt kezdték el bizonygatni, hogy tulajdonképpen, nem is volt annyira rossz az a Baljós Árnyak, sőt igazából, még Jar Jaral sem volt, különösebb probléma. Az erő mitikus természetét, egy csapásra tudományos, biológiai útra terelő midichlorianokból, nem csináltak akkora balhét, mint most, egy néger rohamosztagosból. =)

   Aztán, kijött a film, és mily meglepő, alapból jobb lett, mint az előzmény trilógia, első két része. =)

   • Ezekre én is emlékszem és már akkor sem értettem, hogy szerintük ezek miért rontanák a filmet effektíve. Oké, tény, hogy ez a “a feka, a filippínó, meg a nő megmentik a galaxist” eléggé “liberálisra” lett véve, de ettől még a film nem lett rosszabb, másrészt meg nem mintha az SW-ben a hetedik rész vezette volna be a feketéket, mint rasszt (khm…Lando Calrissian…khm… Mace Windu), szóval végképp fura volt, hogy ezen rugóztak. Az más kérdés, hogy számomra az eddig kijött hét epizód közül ez a legutóbbi volt a leggyengébb (uhh, ezért most minden SW-fan akasztani fog… :D), mégpedig azért, mert egy kibaszott nagy “biztonsági játék” az egész film, konkrétan egy EP IV remake. Akkor már inkább nézem Lucas I-II-III “szarait” minden hibájukkal együtt, mert azok legalább nem próbálták görcsösen a régi trilógiát másolni. (Ja és amit sosem fogok megérteni: Anakin egy “hisztis picsa” a fandom szerint, de bezzeg Kylo Ren, ő egy “komplex és megérthető szereplő”. Ja, mert ha meghal az anyád, valamint haldoklik a feleséged, köteles vagy sztoikus nyugalommal tűrni, de ha elszökik a csaj, akit el akartál kapni, akkor helyből szétfénykardozhatod a hajó irányítópaneljét, oké…) Na jó, leállok, akit ennél is bővebben érdekel, az itt elolvashatja: http://www.aoianime.hu/forum/viewtopic.php?p=161006#p161006

   • “Oké, tény, hogy ez a “a feka, a filippínó, meg a nő megmentik a galaxist” eléggé “liberálisra” lett véve” -> Ami azért is vicces, mert nem csak hogy pl. az előzmény szériáról, ugyanez elmondható, de az még ráadásul, elég durván sztereotipra is vette a figurát. Szóval voltak itt sunyi, japán kereskedők, vicceskedő, inkompetens raszták, meg kapzsi, zsidó boltos, stb. =D

    “mégpedig azért, mert egy kibaszott nagy “biztonsági játék” az egész film, konkrétan egy EP IV remake.” -> Igen, bár ezt már valahol, előre lehetett sejteni, mert egyszerűen, túl sok volt az ismerős elem. Mondjuk nekem volt több, más, ennél nagyobb gondjaim is a filmmel, de arról majd inkább külön szeretnék írni, mert így kommentben, hosszú lenne. =)

    Mindenesetre, én azt mondom erre, hogy még mindig jobb, hogy az első, vagyis kronológiai sorrendben, a negyedik filmet remakelték, mint ha ne adj isten, mondjuk egy Baljós Árnyak 2-t kaptunk volna. Mert valahol bizony joggal volt benne az emberekben a félelem, hogy ez fog történni, lévén az elmúlt 10-15 évben, történt azért jó pár gagyizás, a brand háza tájékán.

   • Noha nem világmegváltó az Ébredő erő, de azért még simán vállalható filmnek tartom. Még azzal sincs bajom, hogy remake-elték az episode4-et. Igazából csináltak egy popcorn mozit, ami kielégíteni hivatott a rajongókat és az alkalmi SW nézőket is. Nem mellesleg más véleményen vagyok a brand körüli problémákról 🙂 Főleg az animációs sorozatokról. A Rebels második évada is a végére csak összekapta magát.

   • “Nem mellesleg más véleményen vagyok a brand körüli problémákról:) Főleg az animációs sorozatokról. A Rebels második évada is a végére csak összekapta magát.” -> Ha ez alatt azt érted, hogy a bitangpusztulatosan fostosból, aránylag szar lett, akkor igen, végül is, akár ezt is elkönyvelhetjük “összekapásnak”. =D

    Annyi idő alatt, amennyit ezekre pazaroltál el, már rég kipörgethetted volna a KotOR-t, ami mondjuk ér is valamit, ellentétben ezekkel a vackokkal. =)

    Más, vicces, tegnap pont akkor léptél ki a WoT-ból, mikor én felmentem. =D Persze megint elkövettem azt a hibát, hogy jóindulatúan, mentem erődözni, de persze, ez most is hiba volt. =) Konkrétan 2 csata után, úgy elegem lett az egészből, hogy mentem vissza randomba, mert ott értelmesebb csapatokat kap az ember. Eleve érted, 6-os erődbe, behoznak ilyeneket, hogy M6, ARL 44, TOG II, aztán csodálkoznak, hogy szétgoldozzák őket, a láthatatlan medek. Abba már bele se megyek, hogy fókuszt lőni nem tudnak, együtt mozogni nem tudnak, ott marad a végére, csomó kis HP-s tank, és nekem kéne mindet kiszedni O-I-val, úgy hogy előtte már 2-t én szedtem ki full HP-ról. Szóval ja, mondjuk úgy, a jövőben kétszer is meggondolom, menjek e. =D

 3. Ezzel a jelenséggel már én is találkoztam, noha meglehetősen keveset mozgok fandomok körül. Elég talán a WoT fandomját megnézni, ott is elég sok ilyen van. Persze, sokszor teljesen jogos a felhördülés, mondjuk olyankor szinte egy emberként akad ki az egész közösség, de van egy masszív réteg, akik folyton szajkózzák, hogy a 7.4 óta csak romlik a WoT minősége. Igaz, ebben az esetben bizonyos pontokon egyet tudok érteni a fanyalgókkal. 🙂
  A bezzeg a régi szép időkben gondolatmenetnek amúgy továbbra is a legmegragadóbb példái azok az öregek, akik a Kádár-korszakot istenítik, meg azok a szélsőséges fiatalok, akik meg pont a Horthy-korszakot. Csak míg az előbbiek valóban megélték azt, amire jó szívvel gondolnak vissza, addig az utóbbiak legfeljebb nagyapáiktól hallhattak arról az időszakról.

  • A WoT-ra ilyen szempontból, ugyanaz igaz, mint amit Titkos leírt a WoW kapcsán. Azaz van egy réteg, akik alapból abban a hitben vannak, hogy a mostani verzió szar, és csakis a régi volt jó. Természetesen, nagyvonalúan megfeledkezve, annak az esetleges hibáiról. Ugyanakkor, még egymással se tudnak kiegyezni, mert van aki a második kiegészítőre, vannak akik az elsőre, még az igazán hardcoreak, csakis az alap verzióra esküsznek.

   A “régi szép időkre” meg mindenki szeret néha visszatekinteni, a baj az, mikor ez valakinél már azzal jár együtt, hogy kvázi a múltban él, és teljesen elzárkózik az új dolgok elől. Ezzel ugyanis, megfosztja magát annak a lehetőségétől, hogy új élményekkel gazdagodjon, bővüljön, szélesedjen a látóköre. Ráadásul, ez igen gyakran, együtt jár azzal, hogy a múltba révedéseiknek tárgya(i), egyre inkább idealizálódnak, és egy olyan kép kezd el róla élni a fejükben, ami abszolút nem reális.

   Legjobb példa erre, a már említett DB+SM ősfanok, akiknek egy része, nem csak arra nem emlékszik már valójában, miről is szóltak ezek az animék. Hanem azt hiszik, hogy ha megint 10 évesek lennének, akkor “minden újra jó lenne”. Ami egy roppant naiv gondolat.

   • Ez határozottan igaz a Minecraft esetére is.
    Már az újabb, 1.9-es verzió megjelenésekor sokan hőbörögtek azzal kapcsolatban, hogy teljesen átalakították a harcrendszert azzal, hogy a folyamatos kattintgatás helyett várni kell pár másodpercet, hogy újra ütni lehessen egy karddal. Én alapvetően nem idegenkedek az ilyen változtatásokkal, csak ott akadtam ki, hogy a tavaly előtti 1.3-as update-tal a single player mód működését úgy változtatták meg, hogy még ahhoz is internet kell az optimális működéséhez.
    Én azzal a játékkal a béta 1.7.3-as verzióján belül ismerkedtem meg és alapvetően megtetszett a pixeles grafika és a túlélés kombinációja. Én leginkább olyan modokkal szeretek játszani manapság, amelyek növelik az ércanyagok feldolgozási módját (pl. egy tech mod-on belül lehet ércaprítóval több rudat kinyerni) és főleg olya Minecraft verzión belül, ami stabilnak modható (1.7.10.).
    Én is mondhatnám, hogy “a béta verziók jobbak voltak, az újabbak csak rosszabbak”, de be kell látnom, hogy a régebbi verziókhoz nehezebb modokat telepíteni és nem is könnyű megfelelő textúra csomagot találni.

    Én is ki tudok akadni azon, hogy olyan nagyokos emberek mondják, hogy ez- meg az a film olyan gagyi, hogy nem is éri meg a mozijegy árát fizetni (főleg a Marvel filmeken tudnak pattogni), bár én nem ismerem azon filmek alapjául szolgáló műveket (képregények, könyvek stb.), annak ismerete nélkül is tudok élvezni egy-egy filmet, pl. a nemrégiben vetített Deadpool filmet néztem és megnevettetett a különféle poénjaival. 🙂

   • “Én is ki tudok akadni azon, hogy olyan nagyokos emberek mondják, hogy ez- meg az a film olyan gagyi, hogy nem is éri meg a mozijegy árát fizetni (főleg a Marvel filmeken tudnak pattogni), bár én nem ismerem azon filmek alapjául szolgáló műveket (képregények, könyvek stb.), annak ismerete nélkül is tudok élvezni egy-egy filmet, pl. a nemrégiben vetített Deadpool filmet néztem és megnevettetett a különféle poénjaival.:)”

    Igen, a szuperhősfilmeket tényleg szeretik ekézni, ráadásul ott a két tábor között is megy a “vetélkedés”, vagyis a Marval-fanboyok a DC adaptáció filmeket szidják, a DC-sek meg a Marveleseket. 😀 Most is volt ez a Batman v Superman film, ami valóban messze van a tökéletestől és tényleg lehetett volna sokkal jobb is, de közben olyan hülyeségekbe is belekötöttek a filmben, amik bőven nem osztottak/szoroztak benne. Ennél is az volt amúgy, hogy már előre eldöntötték, hogy “ezt a filmet utálni fogjuk”. Amúgy ezeket én is úgy nézem, hogy a képregényekből jóformát egyet sem ismerek, kb. csak a hősök eredetsztorijaival vagyok tisztában és így valóban a 90%-uk általában teljesen élvezhető, de legalábbis “okés” film. 🙂 (A Deadpool film meg finoman szólva is kurva jó lett, még a nagy képregénybuzi fanok szerint is. :D)

   • Mondjuk a Batman v Superman filmnek nálam a trailer elég volt, hogy elveszítse az érdeklődésemet. Valahogy nem éreztem elég érdekes ötletnek, egymásnak ereszteni két olyan képregényhőst, amelyek közül az egyik földi szemmel nézve kvázi egy isten, míg a másiknak csak jó kütyüi vannak.

   • A Minecraftal, én elég érdekes viszonyban vagyok. =) Elméletileg minden adott lenne ahhoz, hogy szeressem, hisz egy nyílt világú kalandjáték, retro köntösben, amiben ráadásul, amolyan virtuális lego módjára lehet bárhol, és bármit felépíteni. Valamiért azonban, eddig még nem tudtam rávenni magam, hogy kipróbáljam. Valahogy, egyáltalán nem vonzz.

    DC, Marvel filmekkel, én rendszerint úgy vagyok, hogy van köztük néhány jobban sikerült mű, mint pl. az említett Deadpool, meg pár ritka szar is, mint a legutóbbi Fantastic Four, de a többségük tényleg nem több, mint egy pozőr, CGI orgia, ami másfél órára, elkápráztatja a szemet, aztán másnapra, el is felejtjük.

    Deadpoolból amúgy a filmet megelőző játékot is érdemes kipörgetni, mert bár egy elég nagy dara az egész, azért közel sem annyira agyatlan, mint elsőre tűnik. Plusz valami elképesztő humora van. =D

 4. Kedves Péter!

  Én is olvastam olyanokat, hogy nem olyan az mlp mint régen, meg nem nyújt már semmi újat, stb marhaság. De erről alapból tudjuk, hogy nem igaz. Hiszen kezdjük ott, hogy az 5. évad a szavazás szerint jobban tetszett a fandomnak, mint a 4. , pedig már azt hittük a 4.-et nem lehet überelni, ami kb egy szinten áll a 2.-al. Viszont azt kétlem, hogy minden amit itt leírtál igaz lenne ezekre az emberekre. Egyetértek hogy nem tetszik már annyira nekik mint anno, mert eltűnt az rózsaszín felhő a fandom termékei láttán, ellenben mások ezt tudják illetve megtanulták értékelni.

  Sajnos olyan gátak vannak ezekben az emberekben, amiknek következtében már képesek kiakadni. Lehet hogy az alapművet még mindig szeretik, mert abba szerettek bele, de annak rajongói egyre jobban elidegeníti őket. Ez minden más fandomnál jobban mutatkozik. Az mlp-nél nem feltétlen, hiszen elvileg ott a love & tolerance a fő tanító elem, csak sokan ezt elfelejtik vagy egyszerűen nem hisznek benne, mivel nem tudják meghatározni és lefektetni a szabályaikat és egyéni problémáikat azokon vezetik le akikkel eddig a legtöbbet foglalkoztak.

  • “az 5. évad a szavazás szerint jobban tetszett a fandomnak, mint a 4.” -> Mondjuk ebben az is benne van, hogy van egy elég masszív, fellelkesült réteg, akiknek mindig a legújabb a legjobb, pont azért, mert az épp friss és új.

   Személy szerint, nekem is tetszett persze, de tartalmában azért egyértelműen nem ért fel a 4. évadhoz. A vége meg kissé, nos hogy is mondjam, elkapkodott volt. Plusz én spec bírtam volna, ha nem a szokásos formulát veszik elő, és Starlight Glimmer, nem tér meg ennyire végletesen, de ez már ugye egyéni preferencia. (Valahogy jobban bírtam, amíg rossz lány volt.)

   “ellenben mások ezt tudják illetve megtanulták értékelni” -> Igen, de itt nyilván nem is róluk volt szó, hanem kifejezetten azokról, akiknek (fandomtól függetlenül) soha, semmi sem jó, csak az, ami régen volt. Ők egyszerűen ebben élik ki magukat, hogy folyton elégedetlenkednek, panaszkodnak, de ha rákérdezel, hogy teszem azt, szerintük miért “ment tönkre” a sorozat, Faust távozása után, arra már nincs értelmes válaszuk.

   “Lehet hogy az alapművet még mindig szeretik, mert abba szerettek bele” -> Bizonyos címeknél, ez mondjuk jogos is, ahol a későbbi szezonok, folytatások minősége, folyamatosan romlott. Csak hogy itt, pont nincs erre semmi okuk, mert itt épp hogy még mindig képes arra a sorozat, hogy tartson, egy viszonylag magas minőséget. Sőt, a 4. évadra ugye, még újítani is tudtak, ami kifejezetten ritka.

   “elvileg ott a love & tolerance a fő tanító elem” -> Elvileg valóban, más téma, hogy aki ezt az eszmét, ami egyébként egy poénnak szánt mém volt, tényleg komolyan vette, és elhitte, hogy ez alatt majd egyesíteni lehet a bronykat, amolyan mozgalom szerűen, az finoman szólva is naiv volt. =)

   Alapvetően minden fandom ezt mondja magáról, ideértve az animéseket, a gamereket, a képregényeseket, a furrykat, meg az összes többit, hogy ők egy mennyire kedves, megértő, intelligens társaság, tele nyitott, szolidáris, csupa szív emberekkel. Aztán mit ad isten, mindig ki szokott derülni, hogy ez sosincs így. =)

   Lásd, pont a Brony fandom volt az, amivel szemben az előbb említett fandomoknak egy, amúgy jelentős része, képes volt félretenni, még az egymás iránt érzett utálatukat is, és közös erővel, egy emberként álltak be azok mellé, akik nem csak a bronykat, de úgy alapból, minden szubkultúrát rühellnek.

   Kifejezetten vicces volt azt látni, ahogy pl. a maguknak folyton toleranciát, és elfogadást követelő, nehéz sorsról, és üldöztetésről papoló animések száját, olyan mondatok hagyták el, hogy: “Gusztustalan, undorító fandom, aminek léteznie se lenne szabad.” Miközben pont ők azok, akiknek nem kell a szomszédba menniük, ha agyament, gusztustalan, és undorító dolgokról van szó. =D

   Ugyanígy vicces volt az is, mikor a furryk kezdtek sipákolni a clop cuccok miatt, miközben arról, sikeresen megfeledkeztek, hogy náluk meg ott a yiff, ami ugyanez. =)

   De említhetném akár azt a paradox szituációt is, amikor a DC, Marvel fanok, egyszerre csapkodták meg a Fox Newsos megmondóemberek, valamint Howard Stern, és a rossz fej haverjai vállát, amikor azok, beszóltak a Bronyknak. Miközben pár héttel előtte, meg épp őket oltották a le a comic con kapcsán, hogy milyen röhejesek és bénák, a Thor, Superman jelmezeikben.

   • ““elvileg ott a love & tolerance a fő tanító elem” -> Elvileg valóban, más téma, hogy aki ezt az eszmét, ami egyébként egy poénnak szánt mém volt, tényleg komolyan vette, és elhitte, hogy ez alatt majd egyesíteni lehet a bronykat, amolyan mozgalom szerűen, az finoman szólva is naiv volt. =)”

    Én nem tudom hogyan alakult ki, lehet hogy poénnak szánt mém volt, de akkor azért volt olyan sikeres, mert nem állt távol a valóságtól, a mese alapjától. Ennélfogva bár lerövidítve csak két szó, de lehet benne hinni, hinni a tanulságokban és a tanításokban. Nem mondom hogy mozgalom szerűen, mert nem mindenkit nevelnek úgy, hogy kellően elfogadó legyen. De a bronyk már amúgy is egyesítve vannak a pónik által.

    Hatalmas pénzek, adományok gyűltek már össze köztük.
    Végülis ha belegondolsz alapvetően a világ többsége elutasítja ezt a fajta rajongást, nagyrészt a melegek, transzvesztiták és az ellányosodó férfiak miatt (elutasítják mert szexuálisan gátlásosak). Így nem csoda hogy a rajongók között van egy szinte imprinting összetartás.

   • Titkos barátom ez ügyben többet tud mint én, mármint hogy pontosan hogy is volt ez a dolog. Bár megjegyzem, nekem egyik haverom, aki amúgy a legelső pilot epizód óta követi a franchiset is azt mesélte, hogy ez csak később került be a képbe, és lett amolyan szlogen.

    Egyébként valóban, mondhatni ezek a sorozat alapértékei, melyeket közvetít, kiegészítve azokkal, amiket a harmónia elemei képviselnek, de ezek igazából, annyira általános (és egyben, meglehetősen naiv, idealista) tanítások, amiket már millió meg egy műben ellőttek. Pl, hogy mást ne mondjak, a Sailor Moon is ugyanezen alapult (a szeretet hatalmán, győzelmén, a gyűlölet felett).

    “De a bronyk már amúgy is egyesítve vannak a pónik által.” -> Alapvetően igen, nyilván a közös érdeklődés tartja őket össze, mint minden más szubkultúránál. Viszont voltak olyanok, akik ennél többet akartak, és tényleg elhitték, hogy ez a “love & tolerate” dolog, olyan szinten megvalósítható, hogy a fanok mind szeressék, és elfogadják egymást, az összes különbözőségükkel együtt, ami ugye, kivitelezhetetlen. Ha más nem azért, mert mindig lesznek olyanok, akik szélsőségesek, sztereotip idióták, vagy más módon ártalmas a viselkedésük, tevékenységük.

    Szóval szeretet és tolerancia ide vagy oda, én pl. simán keresztre feszíteném azt a Matt Beardöt, aki “feleségül vette” Twilightot. =D

    “a világ többsége elutasítja ezt a fajta rajongást” -> Igazából nem annyira, legalábbis nem a fejlett, jóléti társadalmakban.

    Persze tény, hogy még itt is van egy olyan masszív réteg, akik koruknál, neveltetésüknél, társadalmi, szociokulturális helyzetüknél fogva, alapból elutasítanak, minden ilyen nerdy szubkultúrát, és valami nagyon bizarr, beteg dolognak látják az összeset, viszont velük sajnos, nem igazán lehet mit kezdeni. A pultot támasztó sörprolit, akit a cigi-pia-pina szentháromságon kívül, semmi se érdekel, őt úgyse fogod tudni meggyőzni arról, hogy téved.

   • “Kifejezetten vicces volt azt látni, ahogy pl. a maguknak folyton toleranciát, és elfogadást követelő, nehéz sorsról, és üldöztetésről papoló animések száját, olyan mondatok hagyták el, hogy: “Gusztustalan, undorító fandom, aminek léteznie se lenne szabad.” Miközben pont ők azok, akiknek nem kell a szomszédba menniük, ha agyament, gusztustalan, és undorító dolgokról van szó. =D

    Ugyanígy vicces volt az is, mikor a furryk kezdtek sipákolni a clop cuccok miatt, miközben arról, sikeresen megfeledkeztek, hogy náluk meg ott a yiff, ami ugyanez. =)”

    Igen, szóval ebben az a lol, hogy még akkor sem működik, ha kifejezetten “paraszt módon” szemlélem. Mert akkor mit látok? Azt, hogy a pedofil animés, meg a zoofil furry cseszteti a clopper brónikat. 😀 XDDDD Érted, ilyen szempontból egyik sem jobb a másiknál, csak az előbbi kettő kitalálta, hogy az utóbbi “megrontja” az ő fandomát is, pedig nem kell azokon sem sokat “rontani”. 😀 XD

    “De említhetném akár azt a paradox szituációt is, amikor a DC, Marvel fanok, egyszerre csapkodták meg a Fox Newsos megmondóemberek, valamint Howard Stern, és a rossz fej haverjai vállát, amikor azok, beszóltak a Bronyknak. Miközben pár héttel előtte, meg épp őket oltották a le a comic con kapcsán, hogy milyen röhejesek és bénák, a Thor, Superman jelmezeikben.”

    Ez már elég szánalmas. :S Mármint magáról a lejáratásról hallottam, hogy Stern beszólt, a Fox Newsos “riportot” meg volt “szerencsém” látni is, de ez elég gáz, hogy a haterek még ezekkel is lepacsiztak (még ha csak átmenetileg is), csak hogy azon élvezkedjenek, hogy “Oh yeah, végre valaki jól lebaszta őket!” (Mintha addig mindenki olyan kedves lett volna velük…) Amúgy az a Fox News-os “tudósítás” kurva jó volt, kiküldtek egy fazont egy bróniconra, aki először rácsodálkozott arra, hogy ez a sorozat még mindig technicolor lovakról szól alapvetően (ő gondolom valami világmegváltást várt), majd váltottak egy brónikhoz sehogyan nem kapcsolódó fazonra, aki kitalálta, hogy “örökké gyerek akar maradni”, ezért 30 évesen is az anyja pelenkázta, meg ilyenek. Majd előadták, hogy “hát bizony, ide vezet az, ha valaki az MLP-fanság útjára lép”. XD Igazából egy kurva átlátszó lejárató riport volt az egész, de nyilván a “deep south” amcsik lehet, hogy már ennyiből is elhitték, hogy ez az igazság, végülis ők a csatorna fő nézőközönsége. XD (Ez meg a másik, hogy a Fox News mellé állni, mint fandom és velük pacsizni kb. olyan, mintha nálunk mondjuk az animés tábor hirtelen kitalálná, hogy ez az Echo TV-s Szaniszló mekkora nagy arc már, mert lecseszte a Pónikat! 😀 XDDD)

    “Titkos barátom ez ügyben többet tud mint én, mármint hogy pontosan hogy is volt ez a dolog. Bár megjegyzem, nekem egyik haverom, aki amúgy a legelső pilot epizód óta követi a franchiset is azt mesélte, hogy ez csak később került be a képbe, és lett amolyan szlogen.”

    Ugye én S1 után kezdtem el elmerülni ebben a világban és igazából az akkori állapotok szempontjából valahol mindkettőtöknek igaza van. Komolyan is volt véve, meg nem is. Egyfelől ugye ez volt az az időszak, amikor még épp csak kialakult a fandom, úgymond “kereste a saját identitását”, miközben minden oldalról folyamatosan támadták őket. Ezért hát kitalálták, hogy ez a “love & tolerate” lesz a fandom mottója. Ahogy az SW-sek “az Erő legyen veled!”-el köszönnek, a Star Trekesek vulkáni kéztartást mutatnak, az animések pedig random japán szavakat szőnek mondataikba (XD), úgy a brónik ezt a fogalmat választották egyfajta “fandom-jellemzőnek”, mivel úgy voltak vele, hogy ha már maga a sorozat is a barátságot, összetartást, szeretetet hirdeti, akkor ez tökéletes lesz.

    Egyfelől tehát valóban “komolyan volt véve”, pláne úgy, hogy ahogy már írtam, egy csomó más fandom támadta őket, illetve a brónik akkor még jóval kevesebben voltak, mint pár szezonnal később, ezért könnyű volt azt a pár embert “szeretni és tolerálni”, pláne úgy, ha a “gonosz világ” meg közben “kívülről” folyton baszogatta őket.

    Ugyanakkor viszont félig-meddig poénra is vették, ugyanis részben pont a basztatások hatására találták ki ezt a szlogent, amit mémként is használtak, válaszul a cseszegetésekre. Elvégre egy trollt az basz fel a legjobban, ha nem tudja kiváltani áldozatából a kívánt rage-et, hanem az illető vagy jót röhög rajta, vagy teljesen figyelmen kívül hagyja. Ezért nem egy olyan vita volt, ahol valamelyik csesztető ellőtte az összes frázist (“buzik, felnőtt gyerekek, autisták, stb. vagytok!”), mire ezt a brónik annyival reagálták le, hogy beraktak mondjuk egy kacsintós Fluttershy-screenshotot, amire a szokásos mémes fehér betűkkel annyi volt írva, hogy “Remember guys: love and tolerate!”, vagy valami hasonló. 😀 Azért az tény, hogy ilyen “vitakultúrát” kevés fandomtól láttam eddig, talán ezért is lehet az, amit Péter is ír, hogy míg egy animés fanboyt/fangirlt elég hamar ki lehet hozni a sodrából, ha a kedvenc sorozatát “bántják”, addig a brónik között nem nagyon tapasztalt ilyen “fanrage”-et. Aztán néha ezt variálgatták is, pl. asszem Péter is linkelte már azt a mémes képet, amin Twilight elégedetlen fejet vág és rá van írva, hogy “I’m gonna love and tolerate the shit outta you!” XDDDD Ami persze már agresszívebb az előzőnél, mivel kb. a bróni változata annak, hogy “Szét lesz verve a pofád!”, de még mindig viccesebb, egyedibb volt, amikor ezt vágták be egy haternek reakció gyanánt, mintha tényleg elkezdték volna elküldeni az anyjába. XD

    Szóval kb. úgy S1-S2 alatt ezt a fogalmat ők felváltva használták “alaptételként”, illetve poénként is, azóta viszont nem nagyon látom, mintha ez eltűnt volna a fandomból (nem úgy értem, hogy “nem eszerint élnek”, hanem már nem is nagyon idézgetik, még viccből sem), de persze az is lehet, hogy azóta én is kevesebb időt töltök a fandomban és szimplán elkerül. 🙂

    Az persze már más kérdés, hogy ezt ki mennyire vette véresen komolyan, tényleg volt pár naiv fazon, aki a végletekig elment ennek szellemében, pl. én is meséltem, hogy az egyik haverom úgy adta nekem elő a sorozattal való “szakítását”, hogy: “Én azt hittem, hogy ebből az egész fandomból tényleg lesz “valami”, hogy ez a “love & tolerate” nem csak egy duma, stb.” Közben persze szimplán csak ráunt a sorozatra, de kifogásnak jó volt, hogy ő ha jól értem, minimum valamiféle második hippimozgalom eljövetelét várta volna ettől a cucctól. 😀 Illetve amit már én is írtam, hogy egy 100 fős fandomban még könnyebb mindenkit “szeretni és tolerálni”, mint egy több ezresben, így az elején még ezért is volt ezt könnyebb kivitelezniük, mint mondjuk manapság. Illetve mostanra már ez az “üldöztetés” is véget ért szvsz, amiről Carmiso ír. Az első pár szezon idejére, mondjuk úgy S3-ig még eléggé igaz volt, de azóta már nem mondanám, hogy annyira nem fogadnának el minket. Kivéve a Péter által emlegetett “kocsmások”, de azok meg nem csak a Pónit utálják, hanem kb. mindent, amit ők nem értenek és őket úgy sem lehet meggyőzni, viszont cserébe nem is jelentenek túl nagy veszélyt akármelyik fandomra onnan a kocsma mélyéről… 😀

    “Szóval szeretet és tolerancia ide vagy oda, én pl. simán keresztre feszíteném azt a Matt Beardöt, aki “feleségül vette” Twilightot. =D”

    Jó, az a gyerek mondjuk ritka súlyos eset volt. XD Az egy dolog, hogy ő miket csinált a Twilight plüssel, majd utána még “fotóalbum” formájában prezentálta is a nagyérdemű felé, de az “tetszett” a legjobban, hogy kb. emellett önálló személyként tekintett rá. És ha valaki rászólt, hogy “Öreg, azért nem kicsit beteg, amit csinálsz…”, akkor egyből azzal védekezett, hogy: “Dehát én sosem kényszerítem Twilightot semmire, ez nem erőszak, csak olyat csinálunk az ágyban, amit mindketten akarunk!”, miközben nem esett le neki, hogy maga a tény beteg, hogy ő a plüsspónit személyiséggel ruházza fel és a feleségének képzeli.

   • Ilyen szempontból, talán még a gamer közösség volt a legőszintébb, mert ők rendszerint csak annyit mondtak, hogy nekik az a bajuk a rajzfilmmel, hogy túl gyerekes, lányos. Más téma, hogy mikor ezt mondjuk a Mario, Sonic, Zelda, Kirby fanok mondták, az megint kicsit vicces volt, mert nem mint hogy ha amikkel ők játszanak, azok sokkal komolyabbak lennék ugye, egy MLP-től. =)

    Amit viszont sose értettem, azok az Adventure Time fanok, hogy ők egyáltalán, hogy jöttek a képbe? Mert még a többi szubkultúránál érthető volt, hogy számukra a brony szubkultúra, kvázi egy új rivális volt. Ráadásul a bronyk ugye előszeretettel pónifikáltak, illetve crossoverözttették a pónikat, más franchiseokkal, ami zavarta azok fanjait. Addig az AT, az csak egy rajzfilm volt a sok közül, aminek max annyi köze volt az MLP-hez, hogy ugyanabban az évben kezdődött el.

    Szóval ha valakiknél, akkor náluk tényleg nem értem a nyavalygás, támadás okát. Vagy csak az zavarta őket, hogy nekik nem sikerült, önálló szubkultúrává válniuk? Aztán úgy gondolták, ha ők is kivágnak egy szeletet a hater tortából, akkor majd talán odafigyelnek rájuk? =D

    “Ez már elég szánalmas. :S Mármint magáról a lejáratásról hallottam, hogy Stern beszólt, a Fox Newsos “riportot” meg volt “szerencsém” látni is, de ez elég gáz, hogy a haterek még ezekkel is lepacsiztak (még ha csak átmenetileg is), csak hogy azon élvezkedjenek, hogy “Oh yeah, végre valaki jól lebaszta őket!” -> Na igen, ez tipikus esete volt “az ellenségem ellensége a barátom” elvnek, mikor valakik, képesek félretenni, az egymás iránt érzett utálatukat, és megvetésüket, csak azért, hogy közös erővel utálhassanak valamit.

    Emellett pedig a napnál világosabban mutatott rá arra, hogy a tolerancia, a megértés, és az elfogadás, náluk is csak addig terjed, amíg a saját kedvencükről van szó. Ám amint valami mással kéne szolidárisnak lenni, akkor nagy bátran beállnak, akár még a bulvár média mellé is.

    “Azért az tény, hogy ilyen “vitakultúrát” kevés fandomtól láttam eddig, talán ezért is lehet az, amit Péter is ír, hogy míg egy animés fanboyt/fangirlt elég hamar ki lehet hozni a sodrából, ha a kedvenc sorozatát “bántják”, addig a brónik között nem nagyon tapasztalt ilyen “fanrage”-et.” -> Én eddig, jellemzően csak belső vitákat láttam, amolyan “waifu war”-okat, de még azokból is, aránylag kevés volt az, ami elfajult, illetve amit engedtek volna elfajulni.

    A más fandomokkal történő csatározások, jó 90%-ban, kimerültek annyiban, hogy jött valami Naruto, Wario avataros gyökér, benyögte hogy: “FUCKIN HORSEFUCKERS!!!4!” Mire kb. annyit reagáltak, hogy: “Keep it up bro.”

    Ezért is marhára vicces, mikor az animések beszélnek itt “pogromról”, holott ők 10 év alatt kaptak annyi utálatot, amennyit a bronyk, 2 év alatt. =D Kíváncsi lennék, ha annak idején, mondjuk az anime ellen is ilyen nagy egyetértésben léptett volna fel a többi szubkultúra, és ilyen koncentráltan kapják az oltást a nyakukba, na arra mit léptek volna? Pláne, hogy rájuk jellemző a leginkább, hogy minden apró nézetkülönbségre, azonnal ugranak.

    “Jó, az a gyerek mondjuk ritka súlyos eset volt. Az egy dolog, hogy ő miket csinált a Twilight plüssel, majd utána még “fotóalbum” formájában prezentálta is a nagyérdemű felé, de az “tetszett” a legjobban, hogy kb. emellett önálló személyként tekintett rá.” -> Na igen, szóval az még hagyján, hogy ő mit csinált a 4 fal között, de hogy aztán még volt akkora baromarcú, ökör ágyútalp nehezék, hogy ezt meg is ossza, sőt, mindjárt kvázi fanficet is kerekítsen köré, na az már nem semmi.

    Viszont ami nekem a leginkább tetszett, hogy utána képes volt ráírni DeviantArton, több emberkére is, köztük pl. a szuggesztív, erotikus rajzokat készítő Jungleponyra (persze csakis az után, hogy kiverte a képekre) hogy mégis, hogy MERTEK ők az Ő Twilightjáról, olyan képeket csinálni, és hát ő ezúton is szeretné megkérni őket arra, hogy a jövőben, ezt fejezzék be, mert Twily, már az ő hites felesége. =D

    Egyébként azóta a srác, tovább súlyosbodott. Kezdte azzal, hogy feltöltött valami Twilight rúd táncol videót, ami miatt aztán úgy szétoltották, hogy másnapra törölte, fiókkal együtt. Utána ismét tiltották Derpibooru-ról, mert kiverte a balhét egy grimmdark kép miatt, ahol felakasztották Twilightot. Végül, megkoronázta mindezt azzal, hogy kiszivárgott egy olyan animált gif, ahol felcsatolt egy dildot a Twily plüssére, és azt szopta le.

   • “Amit viszont sose értettem, azok az Adventure Time fanok, hogy ők egyáltalán, hogy jöttek a képbe? Mert még a többi szubkultúránál érthető volt, hogy számukra a brony szubkultúra, kvázi egy új rivális volt. Ráadásul a bronyk ugye előszeretettel pónifikáltak, illetve crossoverözttették a pónikat, más franchiseokkal, ami zavarta azok fanjait. Addig az AT, az csak egy rajzfilm volt a sok közül, aminek max annyi köze volt az MLP-hez, hogy ugyanabban az évben kezdődött el.

    Szóval ha valakiknél, akkor náluk tényleg nem értem a nyavalygás, támadás okát. Vagy csak az zavarta őket, hogy nekik nem sikerült, önálló szubkultúrává válniuk? Aztán úgy gondolták, ha ők is kivágnak egy szeletet a hater tortából, akkor majd talán odafigyelnek rájuk? =D”

    Őszintén? Szerintem igen, az utóbbiról lehet szó. Igaz, én nem találkoztam soha ilyen masszív “Adventure Time-os MLP hater” táborral, de az rémlik, hogy volt pár fazon, aki szándékosan úgymond a “MLP ellenében” kezdte reklámozni az AT-t. Nem kizárt, hogy többek között pont azért, mert azonos évben indultak és volt a rajongókban egy ilyen: “Francnak istenítetek itt holmi ÉnPiciPónikat, amikor fut most egy sokkal királyabb cucc is és minden figyelmet ez érdemelne!” Olyasmi lehetett, mint amikor filmeknél egy baromi sikeres évben kijön egy kevésbé felkapott darab, ami azonban mégis szerez pár fant magának. Aztán ezek a fanok elkezdik “megmagyarázni”, hogy az ő filmjük igazából csak azért nem lett annyira elismert, amennyire szerintük megérdemelné, mert mit tudom én, ugyanabban az évben jött ki, mint mondjuk a Star Wars VII. 😀 Amiben persze lehet igazság, de gyakoribb eset, hogy azért lett “csak” annyira sikeres az adott cucc, mert lehet, hogy tényleg nem érdemel több figyelmet. XD Visszatérve: nekem ebből az egész Adventure Time dologból annyi maradt meg, hogy egyszer még itt anime meetre is behozott az egyik fan egy duplarészt, mondván, hogy “ezt látnunk kell”, mintha szegény sorozatnak annyira szüksége lenne a reklámra, hogy még animés meeten is ezt kellene néznie az otakuknak… 😀 Nekem itt már inkább lett szánalmas ez az egész promózás, mint 2komolyan vehető ellenfél”. (Pláne, hogy ami meg tényleg rulez, annak felesleges ez “fan-seggnyalás”, pl. a Gravity Falls elég hamar meggyőzött és ott nem is láttam a fanok részéről ilyen ellenséges viselkedést, ellenben jó kis crossover-poén artokat a Pónival már annál inkább… :D) Szóval nem akarom bántani az AT rajongókat, de nekem az egész úgy jött le, mintha próbálnák “felpromózni” a kedvencüket az égbe, de valójában az egész sorozatot elég hamar maga alá temette a vele egyidőben, vagy rá pár évre kijövő SOKKAL jobb rajzfilmek tömege. Szal igazából azt sem tudom, hogy ma még fut-e, vagy mi van vele, míg azért egy Gravity Falls-al, MLP-vel vagy Steven Universe-el azért kb. képben vagyok, mert azok miatt azért izzik a net rendesen. 🙂 (Még úgy is, hogy pl. a GF már véget ért.)

    “Ezért is marhára vicces, mikor az animések beszélnek itt “pogromról”, holott ők 10 év alatt kaptak annyi utálatot, amennyit a bronyk, 2 év alatt. =D Kíváncsi lennék, ha annak idején, mondjuk az anime ellen is ilyen nagy egyetértésben léptett volna fel a többi szubkultúra, és ilyen koncentráltan kapják az oltást a nyakukba, na arra mit léptek volna? Pláne, hogy rájuk jellemző a leginkább, hogy minden apró nézetkülönbségre, azonnal ugranak.”

    Jó kérdés, bár szvsz csak még inkább azt erősítette volna meg bennük a dolog, hogy “itthon anime-holokauszt van, minket üldöznek!”, aztán még intoleránsabban, meg agresszívabban reagáltak volna bármilyen nézeteltérésre azokkal szemben, akik nem értik meg az ő fandomuk “nagyságát”. Szal azért én több szempontból is örülök, hogy az animések olyan kemény savazást soha nem kaptak, mint a brónik. XD

    “Viszont ami nekem a leginkább tetszett, hogy utána képes volt ráírni DeviantArton, több emberkére is, köztük pl. a szuggesztív, erotikus rajzokat készítő Jungleponyra (persze csakis az után, hogy kiverte a képekre) hogy mégis, hogy MERTEK ők az Ő Twilightjáról, olyan képeket csinálni, és hát ő ezúton is szeretné megkérni őket arra, hogy a jövőben, ezt fejezzék be, mert Twily, már az ő hites felesége. =D”

    Jaja, ezt emlékszem, hogy már mesélted, de tényleg jó volt az is. XD Most azon röhögök, hogy normálisabb stúdiók (akiknek pedig jogi értelemben ugye valóban “tulajdonuk” a karakter) is nagy ívben leszarják, hogy melyik fanartos mit csinál az ő karijukkal, mert úgy vannak vele, hogy “ingyenreklám” (jó, a Hasbro pont nem szokott ehhez normálisan hozzáállni, de az most egy külön sztori XD), de Twilight “férje” bezzeg egyből fenyegetőzik, mert hogy sérülnek a felesége személyiségi jogai… XDDDD

    “Egyébként azóta a srác, tovább súlyosbodott. Kezdte azzal, hogy feltöltött valami Twilight rúd táncol videót, ami miatt aztán úgy szétoltották, hogy másnapra törölte, fiókkal együtt. Utána ismét tiltották Derpibooru-ról, mert kiverte a balhét egy grimmdark kép miatt, ahol felakasztották Twilightot. Végül, megkoronázta mindezt azzal, hogy kiszivárgott egy olyan animált gif, ahol felcsatolt egy dildot a Twily plüssére, és azt szopta le.”

    LOL, na ezek viszont tényleg új sztorik, mit mondjak, nem egy egyszerű ember, hogy finom legyek. 😀 Amúgy ezt a “rúdtáncot” hogy kell elképzelni? XD Mert lelki szemeim előtt vagy valami fan-animáció jelent most meg, vagy pedig ilyen gagyi, plüssel való játszadozás, ahogy a kedves “férj” a Twilight plüsse farát dörzsöli oda valami fémrúdhoz, illet csinál vele egyéb csodás pózokat. XD (Amúgy lehet kérdeztem már, de ez sima plüss, vagy flashlight is van beleépítve, mint az elhíresült Lyra plüssbe? Csak azért, mert akkor már az utóbbinak több értelme lenne, legyen a “férje” számára teljes az élmény… :D)

    Grimdark képhez: most mondanám, hogy a tagekkel meg lehet azt csinálni, hogy direkt kiszűrd az olyan tartalmú képeket, amik nem vágnak a te ízlésedbe (pl. ha jól rémlik, pont az ilyen grimdark, guro, stb. nálam is tiltólistán van, egyszerűen azért, mert nem vágyok képkeresés közben random kibelezett pónikba, meg ennél is betegebb dolgokba belefutni), de ebből a gyerekből kinézem, hogy DIREKT még keresi is, hogy melyik az a kép, amelyik “megsérti” az ő waifuját, hogy aztán mehessen oda balhézni. Afféle “a legsötétebb bugyorba is lemerülök, hogy hitvesemet megmentsem!” lovagnak képzelheti magát.

    A leszopáshoz meg gratula. 😀 Szerintem ha már ilyeneket csinál, akkor tutira azt is megoldotta magának, hogy Twily megdugja. 😀 Úgyhogy lehet hülye kérdés volt tőlem ez a “flashlight is van a plüssbe építve?”, mivel az ő “házasságukban” a gyerek a flashlight. 😀 XDDDD

   • “Szóval nem akarom bántani az AT rajongókat, de nekem az egész úgy jött le, mintha próbálnák “felpromózni” a kedvencüket az égbe, de valójában az egész sorozatot elég hamar maga alá temette a vele egyidőben, vagy rá pár évre kijövő SOKKAL jobb rajzfilmek tömege.” -> Valahogy így, és ezt amúgy az is bizonyítja, hogy az MLP ellenében promózás, valamint a hater képek gyártása is (tudod, mikor ilyen gagyin megrajzolt, össze photoshopolt képeken verik össze, gyilkolják le a pónikat, a főszereplő gyerek, meg a kutyája) ilyen 2011-2012 magasságában voltak népszerűek, ám azóta szépen eltűntek.

    Magába a rajzfilmbe amúgy, anno én is belenéztem, mert nagyon ajánlgatták nekem, hogy “Ez neked is biztos tetszeni fog!” de őszintén szólva, nem igazán nyűgözött le. Szoktak ugye azzal poénkodni, még a fanok is, például az ilyen Dead Leaves szerű cuccoknál, hogy “Remember kids, don’t do drugs!” na nekem az AT volt valami hasonló élmény, csak nem épp pozitív értelemben. =) Szóval köztudott, hogy én nem vagyok ellene, egy jó kis random marhulásnak, ha az tényleg kellően elborult, és szórakoztató. Az AT viszont ehhez, nekem túl kevés volt, és inkább csak simán gagyinak találtam, mintsem szórakoztatónak.

    “Jó kérdés, bár szvsz csak még inkább azt erősítette volna meg bennük a dolog, hogy “itthon anime-holokauszt van, minket üldöznek!”” -> Na igen, de akkor legalább tényleg okuk is lett volna erre, és nem abból eredne az egész, hogy néhány kretén, anno beszólt nekik gimiben, mert “kínai meséket” néztek. =D

    “aztán még intoleránsabban, meg agresszívabban reagáltak volna bármilyen nézeteltérésre azokkal szemben, akik nem értik meg az ő fandomuk “nagyságát”.” -> Még ennél is? =D Csak mert ugye, hiába volt, viszonylag kicsi az ellenszél, ennek ellenére is kaptunk itt, anime professzortól kezdve, “szakértőkön” át, vérfan hordákig, nagyon sok mindent. Szóval nehezen tudom elképzelni, hogy ezen még túl tudtak volna tenni. =) Bár ki tudja, ezek a weeabook, mindenre képesek, ha hülyeségről van szó. =)

    “Szal azért én több szempontból is örülök, hogy az animések olyan kemény savazást soha nem kaptak, mint a brónik. XD” -> Más téma, hogy amúgy bőven adtak volna rá okot. Szóval csak az, ami a US, Mondo, meg az Animax fórumon ment, már az úgy önmagában savazásért kiáltott. =)

    “de Twilight “férje” bezzeg egyből fenyegetőzik, mert hogy sérülnek a felesége személyiségi jogai” -> Igen, szóval Matt koma valahogy nem igazán fogta fel, hogy attól, hogy ő “elvett” egy kitalált karaktert megtestesítő plüsst, attól Twily még amolyan “közös tulajdon” marad, amit nem lehet kisajátítani. =) Amúgy meg inkább örült volna, hogy időt spóroltak neki, és nem kellett megerőltetnie a kis fantáziáját, hanem készen kapta az alapanyagot. =D

    “Amúgy ezt a “rúdtáncot” hogy kell elképzelni? XD Mert lelki szemeim előtt vagy valami fan-animáció jelent most meg, vagy pedig ilyen gagyi, plüssel való játszadozás, ahogy a kedves “férj” a Twilight plüsse farát dörzsöli oda valami fémrúdhoz, illet csinál vele egyéb csodás pózokat.” -> Nyilván az utóbbi. =D Szóval kb. annyiból állt a dolog, hogy a telefonjáról, elindított valami totál oda nem illő, gagyi zenét (pedig ha már ekkora clopper, tudhatná, hogy a Pendulum – Out Here, a klasszikus “MLP R34 theme”) aztán elkezdett a plüssével játszadozni. Mondjuk ha már rúdtánc, akkor igazán “alkalomhoz illően” öltöztethette volna Twilyt, szóval legalább egy tanga, vagy valami, amibe közben, dollárokat tömköd. =D

    “Amúgy lehet kérdeztem már, de ez sima plüss, vagy flashlight is van beleépítve, mint az elhíresült Lyra plüssbe?” -> Amit elvett, az egy sima plüss volt. (Mondjuk, hogy azóta “felmodolta” e, azt nem tudom. =D) Viszont érdekes, mert amit meg legutóbb leszopott, az már egy másik plüss volt (lehet elkopott a régi?), az már az alicornis Twilight volt. (Úgy tűnik, nála nem csak szárnyakat kapott az átalakulással, de mindjárt egy amolyan Bible Blackes, bré kinövesztő spellel is gazdagodott a tárháza. =D)

    Amúgy amiatt a Lyra plüss miatt én spec máig nem értem, miért volt akkora felháborodás? Persze rögtön felkapta az összes többi, rivális szubkultúra, mint tyúk a taknyot, hogy “Na tessék! Mi megmondtuk előre, hogy ezek mind betegek! Most itt a bizonyíték!” Miközben az MLP még sehol sem volt, amikor már voltak ilyenek. Lásd: http://www.napiszar.com/mi-szarunk/2008/09/30/bambi-kicsiknek-nagyoknak-es-csak-fiuknak

    “ebből a gyerekből kinézem, hogy DIREKT még keresi is, hogy melyik az a kép, amelyik “megsérti” az ő waifuját, hogy aztán mehessen oda balhézni. Afféle “a legsötétebb bugyorba is lemerülök, hogy hitvesemet megmentsem!” lovagnak képzelheti magát.” -> Valahogy így. Mondjuk a poén az, hogy neki tényleg nem kell sok ahhoz, hogy kiakadjon. Pl. volt egy olyan nem is grimmdark, hanem csak simán dark art, hogy Tirxie, rátapos a legyőzött Twilightra, és Mattinél, már ez is kicsapta a biztosítékot.

    “A leszopáshoz meg gratula.” -> Kábé, bár az még hagyján, hogy mit csinált, mert oké, szánalmas, röhejes, meg úgy alapból, a kurva anyját, de itt megint az van, hogy ez csak úgy kerülhetett fel a netre, hogy ő ezt felvette, lementette a gépére, majd feltöltötte a netre. Szóval adott a kérdés, hogy mégis, mit képzelt egyáltalán? Azt, hogy őt ezért, majd meg fogják dicsérni? Na ettől lesz ő igazán elbaszott, mert nem elég, hogy mit csinál, de azt még nyilvánosságra is hozza, sőt, felháborodik, ha ezért elküldik a bús picsába.

    Visszatérve még kicsit erre a grimmdark témára, alapból én se szoktam ilyeneket nézni, de az pl. még engem is meglepett, hányan akarják, azt a szerencsétlen Flurry Heartot, már az irmagjában kinyírni. Szóval érted, annak idején Gildánál, még érthető volt, miért utálták, és miért vált a gore fanok kedvelt céltáblájává, potenciális áldozatává. Hisz kvázi egy beképzelt, nagypofájú, kiállhatatlan, rosszindulatú bitch volt mindenkivel (az MLP Mufurca =D). Ez a szerencsétlen bébi viszont, még nem is csinált semmit, amivel okot adhatott volna az utálatra, mégis, már magával a létével sikerült kiváltania, ugyanazt a gyűlölet hullámot.

    Azért nem kicsit vicces volt, hogy amint feltűnt a trailerben, a fanok egy része, már amolyan “Hol a puskám?” stílust vett elő. Aztán persze jött az oldfageskedés, “Cuz back then, MLP was real!” címen.

    Volt is egy találó kép összeállítás erről, ami valahogy így nézett ki:
    Flash: “Nekem elég volt egy mozi ahhoz, hogy elkezdjenek utálni.”
    Gilda: “Nekem elég volt egy epizód ahhoz, hogy elkezdjenek utálni.”
    Flurry Heart: “Ugyan, nekem elég volt egy trailer ahhoz, hogy elkezdjenek utálni.”

   • “(tudod, mikor ilyen gagyin megrajzolt, össze photoshopolt képeken verik össze, gyilkolják le a pónikat, a főszereplő gyerek, meg a kutyája)”

    LOL, jó tudni, hogy erre a szintre is lementek… 😀 Mármint persze, ismerem az ilyen képeket, de nem tudtam, hogy AT-verzióban is gyártották őket. 😀

    “Magába a rajzfilmbe amúgy, anno én is belenéztem, mert nagyon ajánlgatták nekem, hogy “Ez neked is biztos tetszeni fog!” de őszintén szólva, nem igazán nyűgözött le. Szoktak ugye azzal poénkodni, még a fanok is, például az ilyen Dead Leaves szerű cuccoknál, hogy “Remember kids, don’t do drugs!” na nekem az AT volt valami hasonló élmény, csak nem épp pozitív értelemben. =) Szóval köztudott, hogy én nem vagyok ellene, egy jó kis random marhulásnak, ha az tényleg kellően elborult, és szórakoztató. Az AT viszont ehhez, nekem túl kevés volt, és inkább csak simán gagyinak találtam, mintsem szórakoztatónak.”

    Na akkor képzelheted az én reakciómat, akinél ráadásul ez a “bele a pofádba a randomkodás” stílus általában tényleg csak akkor nyerő, ha NAGYON jól csinálják, vagy van mögötte valami értelem. Mondjuk az a vicc, hogy én talán a sorozat fő hibájának mégsem ezt a tök random, narkós hangulatot tartanám, hanem azt, hogy olyan semmilyen. Nincs meg benne az MLP egyedi hangulata, a Gravity Falls “X-Files for kids” feelingje (ami annyira az, hogy most pl. elsőre reflexből “Gravity Files”-nak írtam XD), a Steven Universe “ügyesen nyúlok egyszerre az animék és nyugati rajzfilmek világából, hogy a végeredmény szórakoztató legyen” húzása, stb-stb. Tényleg ilyen “egy gyerek, meg a kutyája marhul bele a világba”-szintű izé. Érezhették ezt a készítők is, ezért próbáltak valami értelmet, vagy kontinuitást írni a cuccba nagysokára (pl. hogy mivel a srácnak nem jön össze a Rágógumihercnő, ezért a Tüzessel jön össze, de aztán azzal is szakít, WTF?), illetve ennek az egész “Narkós Világnak” próbáltak nagysokára valami háttérsztorit keríteni (nem viccelek, elvileg az a történet, hogy valami félresikerült atom-, vagy egyéb kísérleti katasztrófa miatt lett ilyen a világ és hogy Princess Bubblegum valami laboros aszisztensnő volt, akit az Ice King azért rabol el mindig újra és újra, mert az “előző világban” ő volt a felesége, vagy mi a faszom…), de gondolom a fenti példáimon is látszik, hogy egyrészt ezek ilyen “too little, too late” próbálkozások voltak, másrészt meg az addigi “szétfüvezem az agyam, aztán később leanimálom, amit haluztam” történetvezetés után majdhogynem sorozatidegen volt, ahogy megpróbáltak valami értelmet szülni az addigi totális káoszba. (Mondjuk rémlik, mintha olvastam volna, hogy a Steven Universe fő agytrösztnője korábban az AT-n dolgozott, ha ez igaz, akkor jó példája a “tanultam korábbi hibáimból” embernek. XD)

    Viszont ha már ennyire elmentünk AT irányba, akkor megkérdezem már, hogy te hogy emlékszel, nem volt ebből valami “durvább változat”, mint ahogy pl. a What a cartoon! darabokból? Mert nekem mintha rémlene, hogy ez eredetileg valami websorozat volt, ahol még a humor sokszor ilyen Ren & Stimpy szinten durva volt (jó, oké, hogy én azt nem bírom, de még így is több értelme van egy olyan “polgárpukkasztó” cuccot csinálni, mint egy ilyen semmilyent… XD), csak aztán az ötletet a Cartoon Network (vagy hol fut ez… XD) megvette és a ma ismert “gyerekbarát” sorozatot csinálta belőle. Aztán lehet, hogy valami totál más sorozattal keverem most az AT-t.

    “(pedig ha már ekkora clopper, tudhatná, hogy a Pendulum – Out Here, a klasszikus “MLP R34 theme”)”

    Ezzel most lehet, hogy magamról állítok ki bizonyítványt, de azért kellett erre a dalra rákeresnem, hogy beazonosíthassam, hogy most a HÁROM KÖZÜL ez melyik… XDDDDDDDD Mert ilyen “korhatáros” póni videók alatt Volt már két másik szám is. Az egyik Evelyn Champagne King – Shame című száma, igaz, ez még inkább masszívan poén, mint “rule34”, konkrétan valamelyik Póniról beraknak egy “szuggesztív képet” (ami annyira “kemény”, hogy sokszor csak egy sima screenshot, pl. Flutterről az volt a “nagy plot-shot”, amikor a Zecorás részben gyorsan megnézi a fenekét, hogy nem ült-e rá véletlenül MiniJackre… XD), amit csigalassan közelítenek a kamerához. XD A másik már “durvább”, az ilyen “bugyiját letoló” sorozat a Mane Six-ről (sőt, abból láttam már Braeburnöset is…), ott viszont nem ismerem a számot. XD (Pl. mint ez, bocs az élményért, a dal miatt mutatom: https://www.youtube.com/watch?v=iTIqUc930RA) Mondjuk az igaz, hogy az eddig látott leginkább rule34-es videók alatt tényleg mindig a Pendulum – Out Here szólt, pl. ami most rémlik, az Cadence “leánybúcsúja”, ahol az előtérben zajlott az “eksön”, míg háttértáncosoknak berakták a Scoota-AppleBloom párost. XD (Nem kell semmi csúnyára gondolni, csak ezt nyomták folyamatosan: https://www.youtube.com/watch?v=SK4VcJxNmjc)

    “Mondjuk ha már rúdtánc, akkor igazán “alkalomhoz illően” öltöztethette volna Twilyt, szóval legalább egy tanga, vagy valami, amibe közben, dollárokat tömköd. =D”

    Mit képzelsz, az “ő felesége” nem kurva, ez csak ilyen házasságon belüli kis erotikus játék volt kettőjük között! 😀 XDDDDDD

    “Viszont érdekes, mert amit meg legutóbb leszopott, az már egy másik plüss volt (lehet elkopott a régi?), az már az alicornis Twilight volt. (Úgy tűnik, nála nem csak szárnyakat kapott az átalakulással, de mindjárt egy amolyan Bible Blackes, bré kinövesztő spellel is gazdagodott a tárháza. =D)”

    XDDDDDDDDDDDDDD Jaja, meg tudod, folyamatosan haladnia kell a sorozat canonjával megfelelően, gondolom ezért váltott Twilyt. 😀

    “Amúgy amiatt a Lyra plüss miatt én spec máig nem értem, miért volt akkora felháborodás? Persze rögtön felkapta az összes többi, rivális szubkultúra, mint tyúk a taknyot, hogy “Na tessék! Mi megmondtuk előre, hogy ezek mind betegek! Most itt a bizonyíték!” Miközben az MLP még sehol sem volt, amikor már voltak ilyenek. Lásd: http://www.napiszar.com/mi-szarunk/2008/09/30/bambi-kicsiknek-nagyoknak-es-csak-fiuknak

    LOL. XD Nekem Dancsó “gumikecskéje” maradt meg amúgy leginkább ebből a kategóriából, mondjuk lehet azért, mert szegény “hanyatlásának” az volt az első jele, hogy rendszeres “vendégszereplővé” tette meg azt a szerencsétlen kecskét, aztán sokszor tényleg azt vártam, hogy megdugni már mikor fogja, annyira rájátszott nem egyszer, hogy ő a “csaja”. XD Btw, a Lyra plüss miatt gondolom azért ment a kiakadás, mert oké, hogy más “fandomban” már volt ilyen, de az MLP-ben tényleg ez volt az első ilyen “híresebb” szexjátékszer, vagy nem is tudom, minek nevezzem. XD Persze az más kérdés, hogy ez megint egy olyan dolog, hogy ilyen is van lassan minden fandomban, szal attól, hogy ez létezik, még nem lesz automatikusan a bróni fandom annyival “betegebb”, mint a többi. (Most az animés onahole-okat fel sem hozom…)

    “Volt is egy találó kép összeállítás erről, ami valahogy így nézett ki:
    Flash: “Nekem elég volt egy mozi ahhoz, hogy elkezdjenek utálni.”
    Gilda: “Nekem elég volt egy epizód ahhoz, hogy elkezdjenek utálni.”
    Flurry Heart: “Ugyan, nekem elég volt egy trailer ahhoz, hogy elkezdjenek utálni.””

    Szerintem itt amúgy az lehetett, hogy Gilda kivételével a másik kettőnél már jóelőre felspanolták magukat az illetők. Szal Gildánál tényleg az volt, hogy úgy a “semmiből jött” (a fandom ekkor még kvázi nem is létezett, hiszen S1 elején járunk) és pusztán a kiállhatatlan bitch viselkedése miatt valóban 25 perc alatt meggyűlölték a nézők. XD (Pláne, hogy ő volt az első ilyen “köpök a barátságra!” szereplő és nem is mint fő villain, hanem tényleg csak ilyen Mufurc-szerű “nem komoly ellenfél, de attól még fáj, mint szálka a seggben” karakter.) Így amikor S1 után “hivatalosan is megalakult a fandom”, szinte evidens volt, hogy ő lesz mindenféle kínzós, ölős, stb. fic és art céltáblája. (Az “örökzöld” Diamond Tiara – Silver Spoon párossal együtt ugye, akikről már beszéltünk. XD)

    Flashnél már az volt, hogy sokan eleve a mozifilmet is köpdösték (“fujj, kinek kell ez a humanized hülyeség?”), de aztán amikor kiderült, hogy lesz benne egy fazon, akit elvileg Twilight pasijának szánnak, végképp megvadultak a fanok. (Főleg az ilyen Matt-félék, akik már látatlanban is ki akarták csinálni az akkor még szimplán csak “Bradnek” gúnyolt Flasht, mert hát hogy meri a Hasbro az ő waifujukat bárkihez “hozzáadni”? Ja, a Brad nicknevet is azért kapta, mert a hivatalos nevéről sem volt még semmi infó ekkoriban, de ők már eldöntötték, hogy egyfajta “előzetes bosszúként” a lehető legátlagosabb, leggagyibb nevet adják neki. Btw, tényleg, érdekelne, hogy vajon Matt “drága” ehhez mit szólt… XDDDD) Meg úgy alapból: “A MAN IN MY ALL-GIRL SERIES???” (Oké, hogy volt korábban is pár férfi karakter, de ők nem voltak “potenciális waifu-tolvajok”, hiszen legtöbbször vagy nős szereplők voltak, vagy valamelyik Mane Six tag rokonai.) Szal olyan durván nem reagálták le, de hasonló volt ahhoz a helyzet, mint amikor pl. egy hárem mangában kiderült, hogy a főszereplő csajnak már volt egy barátja még a történet kezdete előtt, mire elindult a manga-szétvagdosás, meg a mangakának death threat levelek küldése. ^^” Aztán lássatok csodát, amikor kijött a film és a fikázók hajlandóak voltak meg is nézni, ez a gyűlölethullám jelentősen alábbhagyott. Egyrészt kiderült, hogy azért Flash nem az a műmájer bájgúnár, amilyennek gondolták, másrészt olyan kevés tényleges románcot (és egyáltalán bármilyen szerepet… XD) kapott a filmben, hogy így már sokakat nem is zavart. Mármint érted, párszor összefutottak Twilighttal a film során, EGYETLEN értelmes közös jelenetük volt, akkor is pont Twily seggét védi, majd a film végén táncolnak egyet. 😀 Ezt még a legdurvább waifu-védők értelmesebbik fele is elnézte nekik és “férjből” átváltottak ilyen “megtért apósba”. XD (Tudod: “Nem a kedvencem az ürge, de ha a lányom őt szereti, ám legyen, lehetne sokkal rosszabb ember is.” XDDDD) Ez egyébként abban is megmutatkozik, hogy pl. a második és harmadik filmnél már egyáltalán nem tapasztaltam, hogy Flash bármilyen vita alapját képezné, vagy egyáltalán beszélnének róla. (Jó, az is igaz, hogy még nem láttam ezeket, lehet, hogy még annál is kevesebb közös jelenetük van Twilighttal, mint amennyi az első filmben volt. XD) És persze még az is előfordult, hogy a film megnézése után megjelentek a Twilight x Flash shipperek, akik szerint aranyosak voltak együtt. 🙂 (Amúgy szerintem is, bár továbbra sem valami kidolgozott páros… XD)

    Flurry Heart-nál pedig még korábban kezdték saját maguk felspanolását, ugyanis ha jól emlékszem, még legalább egy teljes szezon volt hátra (ugye Flurry Heart S6-os eleje, ekkor pedig még S5, vagy az is lehet, hogy S4 futott), amikor megjelent egy “Princess Skyla” néven futó figura: http://ecx.images-amazon.com/images/I/817Gl-HyN6L._SL1500_.jpg

    (Illetve asszem, hogy többféle is volt, nem csak ez a nagy plüss, pl. kisebb műanyag, stb., szóval látszott, hogy ő valami prominensebb kari lesz, mint ahogy anno az EQG szériában is már az első film előtt volt Sunset figura, igaz, az sem pont úgy nézett ki, mint végül a rajzfilmben, de ez szokás a Hasbrónál. XD)

    Ugyan azt nem tudom, hogy honnan gondolták, hogy ő Shining és Cadence gyereke lesz, bár gondolom a színösszeállításból, meg hogy “princess”, azért ki lehetett totózni. XD A lényeg, hogy már EKKOR elkezdték az “anyázdát”, ilyen “ha ez canon lesz, az egy újabb jele a sorozat hanyatlásának!” és hasonló dumákat pengetve. Ugyan én már akkor sem értettem, hogy mi abban a “bűn”, hogy egy házasságban élő póni páros gyereket csinál (mindig azt szoktam felhozni, hogy a Cake házaspár ikreinél bezzeg nem nyafogott senki… :D), de ha jól értettem, Skylánál…izé Flurry Heartnál az cseszte fel őket, hogy most már bébi is lehet alicorn. Ami megértem, ha zavar egyeseket, de ezért utálni a komplett karaktert… Aztán legalábbb egy évig ment ezen a csepürágás, míg most S6 elején kvázi “félelmük testet öltött” Flurry személyében, hiszen hivatalosan bekerült a sorozatba, ezért a gyűlöletük most újból feltámadt. Persze mivel itt maga a szereplő tényleg még semmit nem csinált, ezért ilyen “csodás” érvekkel támasztják alá gyűlöletüket, mint ez az illető itt: http://www.fanpop.com/clubs/my-little-pony-friendship-is-magic/articles/212996/title/why-hate-princess-skyla

    Egyik jobb, mint a másik, főleg a “mert ütközik a fanficemmel!” érv “erős”. 😀 Amit meg arról ír, hogy Skyla született alicorn, tehát ő is halhatatlan, az meg értelmezés kérdése, szerintem pl. pont faszság, mert halhatatlan alicornból csak Celestia és Luna létezik és ők nálam pont azért azok, mert valószínűleg nem születtek, hanem ilyen “idők kezdete óta jelen lévő” lények, mint a legtöbb istenség. A varázslattal átváltoztatott személyek nem kapják meg ezt, csak “feltápolódnak” és így értelemszerűen a gyerekeik sem örökölnek halhatatlanságot, mert kitől? Persze ha mondjuk Celestia vagy Luna esne teherbe, ott már érdekes kérdés lenne, hogy a gyerek hány százalékban isten, vagy ilyesmi, dehát nem ez történt, meg a 18+-os ficeket leszámítva igazából egyikről sem tudnám elképzelni, hogy odáig “alacsonyodjon”, hogy holmi halandó pónikkal bújjanak ágyba. XD Amúgy pont emiatt a távolságtartásuk miatt nem is tudtam velük soha igazán azonosulni, ilyen “mi elvagyunk a palotánkban, néha leugrunk trollkodni valakivel a faluban, vagy besétálunk a privát álmaikba éjszaka” stílusban toltak végig eddig három szezont. XDDD Btw, egyszer-kétszer jött elő a fandomban, hogy vajon nekik egyáltalán voltak-e valaha szüleik és ha igen, akkor kicsodák, de általában még azok is ilyen “megfoghatatlan” lénynek ábrázolták őket, akik erre vetemedtek. XD Pl. láttam ilyet, hogy Celestiának a Nappal, Lunának az Éjszaka, vagy hogy ennek a kettőnek a frigyéből születtek ők, stb. Szóval még a fandom is úgy van vele, hogy ha vannak is szüleik, azok már valami még magasabb istenek, akik nem is láthatóak és Celestia meg Luna egyfajta “istenek lányai”, akik ilyen Jézus-szerűen azért küldettek Equestriába, hogy oktassák a pónikat. XD (Tehát ha voltak is szüleik, valszeg akkor sem hagyományos úton születtek. XD)

   • “a sorozat fő hibájának mégsem ezt a tök random, narkós hangulatot tartanám, hanem azt, hogy olyan semmilyen.” -> Alapvetően nekem is ez volt vele a bajom, hogy random, beszívott hülyülésnek, egyszerűen túl gyenge.

    “ennek az egész “Narkós Világnak” próbáltak nagysokára valami háttérsztorit keríteni” -> Ez meg a másik, hogy elkövették azt a klasszikus hibát, mikor egy alapvetően komolytalannak szált, poénkodós sorozatba, hirtelen megpróbálnak storyt erőltetni. Szóval tényleg az a baj, hogy az AT nem így indult, ez nem egy történet orientált sorozat volt, hanem egy random poénkodás.

    Illetve, ott van még az, amire a fanok előszeretettel hivatkoznak, hogy ez a sorozat amúgy, mennyire tele van, kifejezetten az időseknek szánt retro paródiákkal, amiből nagyrészt kb. annyi igaz, hogy néha ellőnek egy-két, főleg régi konzolos, platformer játékos jelenetet. Csakhogy túlnyomórészt, ezek nem paródiák, hanem szimplán csak utalások, valódi poénok nélkül.

    Hogy egy konkrét példát mondjak, ott van például az a rész, mikor a srác, elmegy a láng hercegnővel, feltúrni valami kriptát, a rejtett kincsért. A srác megpróbál szabályosan “játszani”, a csaj viszont megunja, és a végén csak simán felgyújt, felrobbant mindent. Na most addig oké, hogy ez valahol a dungeon crawlerek felé akart lenni, egyfajta fricska, de ezt is annyira gyengén adták elő, hogy egyszerűen, nem volt vicces.

    “Viszont ha már ennyire elmentünk AT irányba, akkor megkérdezem már, hogy te hogy emlékszel, nem volt ebből valami “durvább változat”, mint ahogy pl. a What a cartoon! darabokból?” -> Tudtommal nem. Annak idején, még 2007-ben próbálkoztak egy pilotal a Nickelodeonnál, de az kvázi ugyanolyan volt, mint a végső sorozat, csak jóval gyengébb grafikával, és talán egy paraszthajszálnyival fogyaszthatóbb stílusban.

    “A másik már “durvább”, az ilyen “bugyiját letoló” sorozat a Mane Six-ről (sőt, abból láttam már Braeburnöset is…), ott viszont nem ismerem a számot.” -> A számot azt én se ismertem fel, de nagyon ismerősen hangzik. Amúgy nem tudom, lehet csak én érzem így, de az erősen szuggesztív tartalom ellenére, a végét valahogy mégis poénnak éreztem, amolyan “Muffot vártatok mi? Hát nem kaptok!” stílusban. =D

    Sajnos láttam már ennél jóval durvábbat is, szóval mikor mindenfajta előnézeti kép nélkül, ráböktem egy Pinkie Pieos flashre, és azt láttam, hogy a kicsi, gyerek Pinkie, arra van kényszerítve, hogy a faterja golyóit nyalja, az azért mondjuk úgy, “feldobta a napomat”. =)

    “Mit képzelsz, az “ő felesége” nem kurva, ez csak ilyen házasságon belüli kis erotikus játék volt kettőjük között!” -> Ja, én kérek elnézést. =) Úgy gondoltam, ha már lúd, legyen kövér, meg a BDSM ketrec, dildo után, ez már igazán beleférhetne. =D

    “Jaja, meg tudod, folyamatosan haladnia kell a sorozat canonjával megfelelően, gondolom ezért váltott Twilyt.” -> Mondjuk a poén az, hogy azóta exkuzálta magát a fandomtól, amit azzal indokolt meg, hogy rájött, milyen hazug és képmutató ez a közösség, mert nem szeretik, és tolerálják őt, illetve kettejük szerelmét. =D

    “Az “örökzöld” Diamond Tiara – Silver Spoon párossal együtt ugye, akikről már beszéltünk.” -> Mondjuk nekem velük spec sose volt semmi bajom. Plusz rendszerint ugye, mindig el is nyerik, méltó büntetésüket. =)

    “Szerintem itt amúgy az lehetett, hogy Gilda kivételével a másik kettőnél már jóelőre felspanolták magukat az illetők.” -> Egyébként igen, lényegében erről van szó. Ami ugye azért is vicces, mert ahogy te is írtad, a végén mindig az van, hogy mikor látják, hogy ez mégsem a világ vége, akkor rendre megenyhülnek, sőt, akár még fanolni is kezdik később.

    “Ja, a Brad nicknevet is azért kapta, mert a hivatalos nevéről sem volt még semmi infó ekkoriban, de ők már eldöntötték, hogy egyfajta “előzetes bosszúként” a lehető legátlagosabb, leggagyibb nevet adják neki. Btw, tényleg, érdekelne, hogy vajon Matt “drága” ehhez mit szólt… XDDDD)” -> Mondjuk ezt nem tudtam, de kösz, megint tanultam valamit. =) Matt meg ha jól rémlik, simán csak elintézte annyival, hogy “ő már úgyis elvette, ezért tőle már senki se tudja elvenni” ami ugye faszság, mert ő egy tömeg gyártott plüssöt vett el, de ez már az ő szintjén, mellékes. Ő nem akad fenn, ilyen apróságokon. =)

    “Skylánál…izé Flurry Heartnál az cseszte fel őket, hogy most már bébi is lehet alicorn. Ami megértem, ha zavar egyeseket, de ezért utálni a komplett karaktert…” -> Valahogy én is így vagyok vele. Egyrészt zavar, hogy ahogy írtam is, lassan az Alicorn forma is olyan lesz, sőt már olyan az MLP-ben, mint a DBZ-ben volt az SSJ. Viszont ettől még nem akarom, azonnal a bölcsőben agyonlőni, felakasztani, feláldozni szerencsétlent. Nem úgy mint egyesek, akiknél már alap, hogy a fekete, démoni oltáron kell feküdnie, tőrrel a szívében, mint a vissza gonoszított Starlight Glimmer, Midnight/Nightmare Sparkle, vagy épp Trixie áldozata.

    “Persze mivel itt maga a szereplő tényleg még semmit nem csinált, ezért ilyen “csodás” érvekkel támasztják alá gyűlöletüket, mint ez az illető itt” -> Fantasztikus, pláne, hogy az egészet egy merchből vezette le, miközben a sorozatban lévő végső változat, már nem is így nézett ki. =)

    “Egyik jobb, mint a másik, főleg a “mert ütközik a fanficemmel!” érv “erős”.” -> Ez meg tényleg a csúcs “érv” mind közül. =D Mint mikor máshol, a főszereplő srácot, végül összehozzák az egyik csajjal, mire a fangörcsök felháborodnak, amolyan “Nem ér, mi már rég eldöntöttük, hogy ő igenis meleg!” alapon. =D

    “Amit meg arról ír, hogy Skyla született alicorn, tehát ő is halhatatlan, az meg értelmezés kérdése, szerintem pl. pont faszság, mert halhatatlan alicornból csak Celestia és Luna létezik és ők nálam pont azért azok, mert valószínűleg nem születtek, hanem ilyen “idők kezdete óta jelen lévő” lények, mint a legtöbb istenség. A varázslattal átváltoztatott személyek nem kapják meg ezt, csak “feltápolódnak” és így értelemszerűen a gyerekeik sem örökölnek halhatatlanságot, mert kitől?” -> Amúgy igen, szóval ez megint kilőve, mint érv.

    “Pl. láttam ilyet, hogy Celestiának a Nappal, Lunának az Éjszaka, vagy hogy ennek a kettőnek a frigyéből születtek ők, stb.” -> Mondjuk ez még talán el is mehetne, mint magyarázat. Más téma, hogy valahol pont ez adja az ilyen univerzumok varázsát, hogy ahogy a való életben is, nincs mindenre magyarázat. =)

   • “Illetve, ott van még az, amire a fanok előszeretettel hivatkoznak, hogy ez a sorozat amúgy, mennyire tele van, kifejezetten az időseknek szánt retro paródiákkal, amiből nagyrészt kb. annyi igaz, hogy néha ellőnek egy-két, főleg régi konzolos, platformer játékos jelenetet. Csakhogy túlnyomórészt, ezek nem paródiák, hanem szimplán csak utalások, valódi poénok nélkül.”

    Igen, szóval azért pár részt én is megnéztem ebből, de az egyetlen “komoly” retro-paródia kb. a címképernyőnél volt, ahogy próbál a srác és a kutya a pózukkal azokra a régi fantasy filmposzterekre/illusztrációkra hajazni, amikor a kigyúrt, izmos állat áll a hegy tetején felemelt karddal, a szexi csaj szó szerint a lábai előtt és esetleg a háttérben még villámok is csapkodnak a nagyobb hatás kedvéért. XD De ahogy írod, ez is inkább csak ilyen utalás volt, mert röhögni nem nagyon lehetett rajta.

    “A számot azt én se ismertem fel, de nagyon ismerősen hangzik. Amúgy nem tudom, lehet csak én érzem így, de az erősen szuggesztív tartalom ellenére, a végét valahogy mégis poénnak éreztem, amolyan “Muffot vártatok mi? Hát nem kaptok!” stílusban. =D”

    Valamennyire tényleg olyan volt, illetve ami még inkább erre játszott rá, az ugyanebből a Pinkie-s változat, ahol kihasználva a karakter amúgy is Negyedik Falat áttörő képességét, a letolás pillanatában bevágtak a punci elé valami nyelvnyújtós/gúnyos Pinkie-fejet, ami még azt is kitakarta, ami esetleg látszódott volna. 😀 De egyébként ez a “nincs ott semmi” amúgy is időről-időre előkerülő clopper-oltó poén, hiszen a sorozatban többször is mondták, hogy ők “civilben” kvázi meztelenek, nem ritkán a kamera is hátulról veszi őket és mégsem látunk ott semmilyen “bemeneti-kimeneti nyílást”. 😀 (Az persze más kérdés, hogy valahogy csak kijön belőlük a gyerek és erre is volt már példa ugye… XDDD)

    “Mondjuk a poén az, hogy azóta exkuzálta magát a fandomtól, amit azzal indokolt meg, hogy rájött, milyen hazug és képmutató ez a közösség, mert nem szeretik, és tolerálják őt, illetve kettejük szerelmét. =D”

    Ez kb. a már említett haverom reakciójának jóval gagyibb változata. Szal míg ő szimplán beleunt az egész sorozatba és ezért “ábrándult ki” a fandomot, addig ha jól sejtem, Matt arra vágyna, hogy nem hogy “elfogadják” (mert végülis “el van fogadva”, még senki nem látogatta meg a lakásán egy szívlapáttal a fandomból, szal nem értem, mit akarna még… 😀 XD), de szinte ünnepeljék és a különböző feltöltött “Twily waifu” képek/gifek/videók után még veregessék is meg a vállát, hogy “Ez az öcsém, durván nyomod az asszonnyal!”, esetleg: “Olyan szép pár vagytok, bárcsak nekem is ilyen odaadó Póni-waifum lenne!” De mivel finoman szólva mindig elhajtják a francba, ezért egyértelmű, hogy ez a fandom bizony “nem elég toleráns”, sőt, mi több, “kirekesztő”. 😀 XDDDD

    “Mondjuk nekem velük spec sose volt semmi bajom. Plusz rendszerint ugye, mindig el is nyerik, méltó büntetésüket. =) ”

    Persze, ezt tudom, meg én sem mondanám, hogy bármikor különösebben felhúztak volna, de attól még a fandom 90%-ának ők ilyen “ha mészárlás-áldozatot keresek, ezt a kettőt veszem elő” karik.

    “Mondjuk ezt nem tudtam, de kösz, megint tanultam valamit. =) Matt meg ha jól rémlik, simán csak elintézte annyival, hogy “ő már úgyis elvette, ezért tőle már senki se tudja elvenni” ami ugye faszság, mert ő egy tömeg gyártott plüssöt vett el, de ez már az ő szintjén, mellékes. Ő nem akad fenn, ilyen apróságokon. =)”

    Azért ez így lol. XDDDD Mármint az nem zavarja, hogy egy “másik ipse” kvázi a feleségével táncol, “flörtöl”, sőt, láthatóan az “asszony” sem közömbös irányába, mert “ő már úgyis elvette”. De persze azért aki mondjuk egy grimdark artot rajzol a nőjéről (vagy akár csak valami clopper témájú képet) az egyből rohadjon meg. 😀 XDDDDDD Szerintem inkább az van, hogy úgymond Flashel “nem tud mit csinálni”, hiszen egy fikciós karaktert nem “támadhat meg”, max ha rögtön a Hasbrónak írna fenyegető levelet (akiket felteszem, hogy szintén marhára érdekelne az ő lelki baja… XD), viszont ilyen Derpibooru, Deivantart és hasonló fan oldalakon könnyen “neki tud menni” bárkinek, hiszen jellemzően a képek alá lehet kommentelni, ott van mindegyiknél általában az artist neve, aki sokszor reagál is a neki írt kommentekre, stb-stb. Szóval azért én kinézem belőle, hogy megtámadná ő Flasht is, ha lenne rá módja. 😀

    “[…]Nem úgy mint egyesek, akiknél már alap, hogy a fekete, démoni oltáron kell feküdnie, tőrrel a szívében, mint a vissza gonoszított Starlight Glimmer, Midnight/Nightmare Sparkle, vagy épp Trixie áldozata. ”

    Azért ezek sem lehetnek semmik, akik ilyen szinten fel tudják idegesíteni magukat akármelyik karin… Érted, én pl. az általam annyira “kedvelt” School Days-es Makotót is max egy sortűzzel intézném el (mert egyszerűen az a gyökér még annyit sem érdemelne, hogy ennél “extravagánsabb” halála legyen XD), de nem kerítenék köré rögtön sátánista rituálét, meg kinzókamrát, pedig ő még amúgy meg is érdemelné. Egy olyan karinál meg, akinek szimplán annyi a “bűne”, hogy felrúgja az ő headcanonjukat, végképp túlzás ez az egész.

    Btw, amúgy bírom, hogy amíg olyan hatalmas fandomja nem lett pl. Sunset egyik alakjának sem, addig ez a “Midnight Sparkle” akkora imádat tárgya lett, mintha minimum nem is az EQG spinoff filmben, hanem a tényleges sorozatban tűnt volna fel. 😀 Mondjuk az is igaz, hogy sokan már teljesen “ki voltak éhezve” egy ilyen plotra, hogy Twilight valamilyen hatalom vagy varázslat hatására teljesen megrészegül az erejétől és átmegy gonoszba, emlékszem, sokan már az alicornná változását is úgy adták elő, hogy pl. a frissen átalakult Twilight leveri Celestia fejéről a koronát, a tűhegyes szarvát a nyakának szegezi, míg az már több helyen vérzik és látszik, hogy teljesen tehetetlen T hatalmas erejével szemben. Most ezt megkapták nagyon lightos formában az EQG 3 végén és egyből fölkapták a karaktert. 😀

    “Fantasztikus, pláne, hogy az egészet egy merchből vezette le, miközben a sorozatban lévő végső változat, már nem is így nézett ki. =)”

    Igen, de ezek sokszor tényleg így nyomják, kb. azoknak a gamereknek felelnek meg, akik meglátják egy játék alfa verzióját és már egyből indul a köpködés erre vagy arra az elemére. XD

    “Más téma, hogy valahol pont ez adja az ilyen univerzumok varázsát, hogy ahogy a való életben is, nincs mindenre magyarázat. =)”

    Amúgy igen. 🙂 Meg erről jutott eszembe, hogy néha pont arra nem keresnek magyarázatot, amire pedig érdekes lenne. Pl. pont az S3-as Twilight vs Trixie “revans meccs” epizód végén van valami “mágikus fesztivál”, ahová ugye “Saddle-Arabiából” jönnek Celestia “nagykövet póniai” vendégségbe. Na, S3 óta azon gondolkozom, hogy azoknak miért volt “felnőtt ló” dizájnja? XD Ha megnézed, Celestián és Nightmare Moonon kívül semmelyik másik kari nem kapott soha ilyen dizájnt (legalábbis S1-S3-ban, ameddig láttam). Van a “felnőtt póni dizájn”, ami a Mane Six-nek is jutott, a “gyerek póni dizájn” (Cutie Mark Crusaders pl.), meg a “kissé idősebb pónik” (pl. Mrs. Cake). De ettől ezek még mindg elég kicsik. Ezzel szemben Celestia és Nightmare Moon kvázi nem is póni, hanem ló méretűek, amit én mindig azzal magyaráztam, hogy pont azért, mert “ők az istenek”. (Ezért is volt fura, hogy Luna milyen picivé változott vissza, azt hittem, akkora lesz, mint Celes, csak kevésbé “darkos dizájnnal”, miután a pilotban megtisztították.) És emiatt nekem tök fura volt, hogy jön vendégségbe vagy három olyan “ló”, akik Celestiával azonos méretűek. Akkor most ők Saddle-Arabia “istenei”? XD Érdekes, hogy ezt úgy az egész fandom egy emberként szarta le, ami annyiból érthető, hogy kb. pár másodperces “szerepük” van csupán a sorozatban, de ha már ennél sokkal jelentéktelenebb dolgokat is képesek szarrá elemezni, akkor csodálom, hogy pont erről még csak szó sem esett. 😀 Pedig én pl. valami ComicConon tutit feltenném az MLP panelosoknak kérdésként, hogy akkor ez most hogy? 😀

   • “De egyébként ez a “nincs ott semmi” amúgy is időről-időre előkerülő clopper-oltó poén, hiszen a sorozatban többször is mondták, hogy ők “civilben” kvázi meztelenek, nem ritkán a kamera is hátulról veszi őket és mégsem látunk ott semmilyen “bemeneti-kimeneti nyílást”.” -> Erről most két dolog jutott eszembe, mindkettőt az a haver mesélte, aki már az első pilot epizód óta követi a sorozatot, meg úgy alapból elég sok dolgot tud a régiekről is. Szóval ő mesélte, hogy ezt a “hogyan szaporodik a póni?” kérdést, anno valami nagyon kretén módon magyarázták meg a régi sorozatban. Ha jól rémlik, valami olyasmit mesélt, hogy ott az anyjuk személyének tükröződéseként jöttek kvázi létre a babyk. Illetve a “nincs ott semmi” dolog kapcsán említette, hogy még 2012 körül, volt valami pony plot project, vagy mifene, ahol pont ezt a “problémát” kívánták megoldani. =D

    “Matt arra vágyna, hogy nem hogy “elfogadják” (mert végülis “el van fogadva”, még senki nem látogatta meg a lakásán egy szívlapáttal a fandomból, szal nem értem, mit akarna még…XD), de szinte ünnepeljék és a különböző feltöltött “Twily waifu” képek/gifek/videók után még veregessék is meg a vállát, hogy “Ez az öcsém, durván nyomod az asszonnyal!”” -> Egyébként igen, szóval ő összetévesztette a tolerancia fogalmát, az elismeréssel. Bár az ő szintjén, már ez se csoda. =)

    “Derpibooru, Deivantart és hasonló fan oldalakon könnyen “neki tud menni” bárkinek, hiszen jellemzően a képek alá lehet kommentelni” -> Mondjuk itt érdekes volt azt megfigyelni, hogy kommentben, jellemzően csak azoknak ment neki DA-n, akiknek kisebb hírnevük, látogatottságuk volt csak. A nagyobbaknak viszont, akiknek több tucat rendszeres látogatójuk van, és több száz kommentet kapnak, több 10.000-res letöltésekkel, azoknak már csak levelet írt. Valószínűleg, pont azért, mert tudta, ha a kép alá, kommentben kezd el nyavalyogni, akkor fél pillanat alatt, szét fogják kapni. Privátban viszont, csak az “elkövetővel” kell vitáznia. =)

    “Szóval azért én kinézem belőle, hogy megtámadná ő Flasht is, ha lenne rá módja.” -> Érdekes amúgy, mert paradox módon, ezekre mintha nem ugrott volna. Szóval a clop, erotikus, gore, dark képekre, ficekre, nagyon érzékeny tudott lenni, viszont az meg jellemzően hidegen hagyta, ha valaki összehozta Twilyt, Flashel, Cometel, vagy épp a saját OC-jával. =/

    “Azért ezek sem lehetnek semmik, akik ilyen szinten fel tudják idegesíteni magukat akármelyik karin…” -> Mondjuk ez még, valahol a jobbik eset, hogy a karakter iránti utálatukat, ilyen kreatív módon élik ki, és nem úgy, hogy elárasztják a topicokat mindenhol a hülyeségeikkel. Szóval érted, elég beteg, hogy egy csecsemőt amolyan “Spill her insides on the ground!” kiáltással kinyíratnak, de legalább itt az illető, beleöntötte az alkotásába, minden gyűlöletét, és ezzel, részéről el van a dolog intézve.

    Mondjuk ez a fajta belezősdi sem akkora újdonság, mert olyat már pl. Pinkievel is láttam, hogy mikor rábízzák a Cakes ikreket, akkor ahogy lelépnek a szülők, és azok elkezdenek bőgni, előtör a sötét énje, konyhakésre kap, és azzal hallgattatja el őket örökre. Aztán persze, ezt nyilván nem gyűlöletből csinálta az ürge, de az eredmény, kb. ugyanaz.

    “olyan hatalmas fandomja nem lett pl. Sunset egyik alakjának sem, addig ez a “Midnight Sparkle” akkora imádat tárgya lett, mintha minimum nem is az EQG spinoff filmben, hanem a tényleges sorozatban tűnt volna fel.” -> Most erre, némi rosszindulattal mondhatnám azt, hogy azért, mert ő se ördögnek, se angyalnak nem volt elég jó. =D

    Twilight sötét alakjának meg valóban, igazából akkora hypeja, és nem mellékesen, annyi variánsa volt már eddig is, hogy ez a Midnight forma, már csak egy a sok közül. (Még ha ez volt köztük, az egyetlen hivatalos is.) Ugye először ott volt az a Nightmare formája, amit még Nightmare Moonról mintáztak, majd jött az a zöld lángos, fekete mágiás verzió, amit a Sombrás rész ihletett. Aztán legutóbb, ez a Midnight forma. De még ezen főbb formák mellett is volt pár másik, kevésbé elterjedt változat. Pl. volt ahol egy varázskönyvbe zárt démon szállta meg, esetleg épp Trixie amulettjét próbálta fel, és az vette át felette az uralmat, stb.

    “Pl. pont az S3-as Twilight vs Trixie “revans meccs” epizód végén van valami “mágikus fesztivál”, ahová ugye “Saddle-Arabiából” jönnek Celestia “nagykövet póniai” vendégségbe. Na, S3 óta azon gondolkozom, hogy azoknak miért volt “felnőtt ló” dizájnja?” -> Bevallom, efölött én simán átsiklottam. Valószínűleg azért, mert nekem az a rész, pont azért jött be, és lett ez egyik legjobb számomra az S3-ból, mert visszahozták benne Trixiet. =) Mondjuk ezt már megfigyeltem, nem csak magamon, másokon is, hogy minél inkább egy olyan karakter körül forog az adott rész, akit kedvelünk, annál kevésbé figyelünk az ilyen apró részletekre, és ugyanez fordítva. Szóval nem véletlen, hogy nekem mondjuk az első EG moziból is, inkább maradt meg Trixie csokivásárlása, mint Sunset ármánykodása. =)

    Egyébként vicces, mert volt haver aki kérdezte, hogy ha közismerten szeretem a vagány, szöszi csajokat, a bőrkabátot, stb, akkor hogy-hogy nekem Sunset, nem jött be? Nos, erre szoktam azt mondani, hogy nem minden a külső. =) Szal hiába jönne be nekem a kari dizájnja, ha amúgy 3 mozi alatt, eddig nem igazán tudott meggyőzni. Persze nem utálom, egyszerűen csak úgy érzem, hogy nem igazán tudta a karakter betölteni azt a szerepet, amit szánni szerettek volna neki. (A 3. moziban úgy-ahogy sikerült, de ahhoz is az kellett, hogy az ember Twilight, átmenjen OOC-be, és az miatt húzzam a számat.)

   • “Erről most két dolog jutott eszembe, mindkettőt az a haver mesélte, aki már az első pilot epizód óta követi a sorozatot, meg úgy alapból elég sok dolgot tud a régiekről is. Szóval ő mesélte, hogy ezt a “hogyan szaporodik a póni?” kérdést, anno valami nagyon kretén módon magyarázták meg a régi sorozatban. Ha jól rémlik, valami olyasmit mesélt, hogy ott az anyjuk személyének tükröződéseként jöttek kvázi létre a babyk.”

    Mondjuk gondolom ebbe az is belejátszott, hogy amennyire én emlékszem, a G1-ben még kvázi tényleg nem voltak csődörök. Nem úgy “nem voltak”, mint a G4-ben, hogy azért mutatóba vannak, de a népesség 90%-a kanca, hanem konkrétan egy darabra sem emlékszem, pedig gyerekként azért azt is követtem, illetve volt, hogy visszanéztem pár jelenetet YouTube-on a régiből. Kiscsikók ellenben voltak (és ha jól emlékszem, az is mind lány volt… XD), szal valahogy meg kellett a dolgot magyarázni és valszeg erre találták ki a készítők a fenti mesét. XD G2-ben már megjelentek a férfi karik (pláne azért, mert az már egy jóval gagyibb, antropomorfizáltabb világ volt, szal abban már olyanok voltak, mint két lábon járó pónik, akik aerobik órát tartanak, hogy csak egy példát mondjak… XD), szal ott nem tudom, ez hogy volt, de gondolom amit haverod mesélt, az még a G1-es érára volt érvényes. 🙂

    “Illetve a “nincs ott semmi” dolog kapcsán említette, hogy még 2012 körül, volt valami pony plot project, vagy mifene, ahol pont ezt a “problémát” kívánták megoldani. =D”

    Ez nekem is rémlik, konkrétan valami olyasmiről szólt, hogy minden olyan screenshotot, ahol hátulról “vette a kamera” a pónikat, kiszedtek a sorozatból és odaszerkesztették nekik, amit “kellett”… XDDD Mondjuk szerencsére ez elég hamar elhalt, ha jól emlékszem, valszeg leginkább pont azért, mert félig poénnak indult, ilyen “höhö, vigyük bele az ártatlan mesébe a csúnya szexualitást!” trollkodás-szerű dologként, de miután MLP-ből is megjelent a sok rule34 kép, videó, stb., már kb. ez a “Plot Project” tűnt ártatlannak azok mellett, így aztán “lényegét vesztve” el is halt a dolog. XDDD

    “Mondjuk ez még, valahol a jobbik eset, hogy a karakter iránti utálatukat, ilyen kreatív módon élik ki, és nem úgy, hogy elárasztják a topicokat mindenhol a hülyeségeikkel. Szóval érted, elég beteg, hogy egy csecsemőt amolyan “Spill her insides on the ground!” kiáltással kinyíratnak, de legalább itt az illető, beleöntötte az alkotásába, minden gyűlöletét, és ezzel, részéről el van a dolog intézve.”

    Így még valóban, csak sajnos láttam már olyanokat is, akiknél ez csak egy “szelete” volt a gyűlöletnek és miután megalkottak mondjuk egy ilyen “Spill her insides on the ground!”-képet, csináltak még öt hasonlót, illetve ha belefáradtak az “artolásba”, akkor mentek valami fórumra, vagy egyéb nyilvános helyre fikázni a karit, vagy éppen olyan “csodás” “Miért szar XY karakter?” listát hoztak össze a blogukon/Tumblrjükön, mint amilyet múltkor linkeltem Flurry Heart-ról. Szóval ha ilyen “terápiás jelleggel” 1-2 képpel ezt lezárják magukban, az oké, akkor viszont nem, ha igazából minden fronton sokáig nyomják a fikázást, sőt, mivel látják, hogy mondjuk a hasonló haterek még ezért veregetik is a vállukat, csak még nagyobb hévvel folytatják. Pl. tényleg Flashnél is ez a “Bradezés” ment vagy egy jó fél évig/évig, rohadtul érződött, hogy az érintettek fele kb. csak a “divat” miatt utálja.

    “Mondjuk ez a fajta belezősdi sem akkora újdonság, mert olyat már pl. Pinkievel is láttam, hogy mikor rábízzák a Cakes ikreket, akkor ahogy lelépnek a szülők, és azok elkezdenek bőgni, előtör a sötét énje, konyhakésre kap, és azzal hallgattatja el őket örökre. Aztán persze, ezt nyilván nem gyűlöletből csinálta az ürge, de az eredmény, kb. ugyanaz.”

    Jaja, ez csak a szokásos “Pinkamena” trope, bár azért az feltűnt, hogy sokan sorozattól függetlenül utálják a csecsemő/kisgyerek szereplőket.

    “Most erre, némi rosszindulattal mondhatnám azt, hogy azért, mert ő se ördögnek, se angyalnak nem volt elég jó. =D”

    Nem baj, nekem elég jó. :3 Meg legalább best human: http://img06.deviantart.net/75e0/i/2014/356/8/3/sunset_shimmer_bp_logo_by_wx42-d8arq6d.png

    😀 (Jó, mondjuk ebben nyilván van egy jó adag irónia is, hogy a “best pony” címért nehezen indulhatna, amikor abban a formában kb. kemény fél percig szerepelt… XDDD)

    “Ugye először ott volt az a Nightmare formája, amit még Nightmare Moonról mintáztak…”

    Jaja, meg ez a Nightmare-dolog a képregény óta is nagyon népszerű lett, amiben kvázi volt canon Nightmare Rarity. (LOL, mondjuk ja, pont a “dominát” nightmareizálni hálás téma… XDDDD) Jajj, erről jut eszembe, még S1-S2 idején egyik haverral arról beszéltünk, hogy a főbb karikon belül kb. csak a Shining x Cadence az egyetlen canon páros, a többit mind a shipperek szülték, illetve úgy egyáltalán arról sem volt még szó akkor, hogy bárki bárkibe szerelmes lenne. Aztán kis gondolkodás után én: “Ja, illetve de: még a Spike -> Rarity ott van, de az nem szerelmespár, hanem friend zone. XD”, mire ő: “Friend zone? Öregem, az már “SLAVE ZONE”!” XDDDDDDD És kb. tényleg, csaknem az összes közös jelenetük arról szólt eddig, hogy Rarity csicszkáztatja Spike-ot, aki még ettől is odavan. XDDDD

    “Bevallom, efölött én simán átsiklottam. Valószínűleg azért, mert nekem az a rész, pont azért jött be, és lett ez egyik legjobb számomra az S3-ból, mert visszahozták benne Trixiet. =)”

    Nekem meg részben azért szúrt szemet ennyire, mert elsőként nem is az említett epizódban láttam, hanem az S3 trailerjében, amit még azelőtt hoztak ki, hogy egyetlen rész is lement volna belőle. Ilyen kedvcsináló volt, pár összevágott jelenettel a szezonból, ahol már hintelgették az alicorn Twilightot is, de mivel nem akartak annyira konkrétak lenni, úgy oldották meg, hogy a narrátor bemondta, hogy “…and one pony discovers her true magic!”, vagy valami hasonló és pont azt a részt mutatták, amikor a Trixie-s rész végén Twiligt nyolcas alakban röpteti azokat a cuccokat, meg egyéb varázstrükköket csinál, Celestia mellett azok a “fura lovak” meg tátott szájjal ámulnak rajta. Én persze egyből kombinálni kezdtem, hogy ezek tutira valami fontos, évadzáróban részt vevő karik lesznek majd. XD Aztán az egy dolog, hogy rohadtul nem lettek azok, viszont az a mai napig fura nekem, hogy még csak meg sem magyarázták őket. De ez már valszeg így is fog maradni, amíg valaki egy comic conon fel nem teszi a készítőknek ezt a kérdést. 😀 Mondom, nekem csak annyiból volt fura, hogy még csak sehol említést sem láttam rájuk a fandom részéről, pedig közben ilyeneket kiszúrtak, mint hogy a Baby Cakes epizódban a gyerekszoba falán az egyik rajzukon egy ember látható, ami nekem pl. fel sem tűnt. XD

    “Mondjuk ezt már megfigyeltem, nem csak magamon, másokon is, hogy minél inkább egy olyan karakter körül forog az adott rész, akit kedvelünk, annál kevésbé figyelünk az ilyen apró részletekre, és ugyanez fordítva. Szóval nem véletlen, hogy nekem mondjuk az első EG moziból is, inkább maradt meg Trixie csokivásárlása, mint Sunset ármánykodása. =)”

    Igen, ez így van, nekem meg fordítva volt, vagyis Sunset miatt hajlamos vagyok elnézni mindhárom film bakijait/hiányosságait. XD (Meg persze azért is, mert SOKKAL rosszabb filmekre számítottam. XD) Mondjuk az a csokivásárlás szerintem is király lett, többek között pont azért, mert Trixie-t ilyen vicces, magától eltelt, de amúgy senki által komolyan nem vett side-karinak még bírnám is, a TV-ben leginkább pont az nem jött be, hogy amelyik epizódokban felbukkant, ott mindig ilyen átmeneti fő antagonistává lépett elő. (Jó, az “antagonista” talán túlzás, mert nem volt ilyen Nightmare Moon, meg Sombra szinten, de akkor “negatív kari”, vagy hogy mondjam, érted… XD)

    “Egyébként vicces, mert volt haver aki kérdezte, hogy ha közismerten szeretem a vagány, szöszi csajokat, a bőrkabátot, stb, akkor hogy-hogy nekem Sunset, nem jött be? Nos, erre szoktam azt mondani, hogy nem minden a külső. =) Szal hiába jönne be nekem a kari dizájnja, ha amúgy 3 mozi alatt, eddig nem igazán tudott meggyőzni. Persze nem utálom, egyszerűen csak úgy érzem, hogy nem igazán tudta a karakter betölteni azt a szerepet, amit szánni szerettek volna neki. (A 3. moziban úgy-ahogy sikerült, de ahhoz is az kellett, hogy az ember Twilight, átmenjen OOC-be, és az miatt húzzam a számat.)”

    Igazából ezt már én is feltehettem volna (mármint így Minako, Panty, meg pár hasonló, általad említett szöszi karakter után azért eléggé be tudom most már én is lőni, hogy mi a zsánered… XD), de ha eszembe is jutott, kb. rögtön meg is válaszoltam magamnak azzal, hogy “ott van neki AJ”. XD Nem csak azért, mert mondtad, hogy a Mane Six-ből ő a kedvenced, hanem mert ezek a fenti tulajdonságok kb. rá is illenek. XD Vagány csaj: checked, szőke: checked, “Daisy Duke + shorts-shorts” szexi: checked. XD És oké, hogy őt sem látjuk emberként egészen a mozifilmig, viszont a jelleme/image-e/humanizált formája már S1 után kialakult, szal gondolom mire Sunset jött, addigra te már bőven kiválaszottad a kedvencedet. xD

    Nálam meg kb. fordítva volt, én ezt a típust nem szoktam csípni és igazából az első filmben sem kedveltem túlzottan (max annyiban örültem, hogy legalább írtak neki háttérsztorit, nem ilyen Shadowbolts-féle “köcsögök vagyunk, mert csak” emberi világos sulikirálynő lett, amitől előre tartottam), nálam a másodiktól lett nagy kedvenc, ahol jólányként végre elkezdett valamilyen irányba fejlődni. 🙂 És szerencsére tették ezt úgy, hogy azért nem fordult ki totálisan a korábbi önmagából (https://derpicdn.net/img/2015/6/22/921370/full.jpg XDDD), illetve a többiek sem bocsátottak meg neki egy varázsütésre. 🙂

   • “Ez nekem is rémlik, konkrétan valami olyasmiről szólt, hogy minden olyan screenshotot, ahol hátulról “vette a kamera” a pónikat, kiszedtek a sorozatból és odaszerkesztették nekik, amit “kellett”… XDDD” -> Igen, valahogy így, de ahogy mesélte, abból az jött le, hogy tényleg nem jutottak valami messzire. Talán egyetlen screenshot maradt fenn az egészből, szóval ebből is látszik, mennyire volt ez életképes vállalkozás. =D

    “Jaja, meg ez a Nightmare-dolog a képregény óta is nagyon népszerű lett, amiben kvázi volt canon Nightmare Rarity.” -> Valószínűleg ezért is nem sikerült rávennem magam eddig, hogy belekezdjek. Szóval amiket eddig hallottam róla, azok közül némelyik már egy rossz fanfic határát súrolta.

    “a Spike -> Rarity ott van, de az nem szerelmespár, hanem friend zone. XD”, mire ő: “Friend zone? Öregem, az már “SLAVE ZONE”!” XDDDDDDD” -> Egyébként igen, bár bevallom, nekem Spike, Rarity mániája, mindig is kissé bizarr volt. Szóval mondjuk úgy, ez már túl van az interracial kategórián, ez már valahol zoofília, csak itt épp a kis állat szeretné az aktust. =D

    “a TV-ben leginkább pont az nem jött be, hogy amelyik epizódokban felbukkant, ott mindig ilyen átmeneti fő antagonistává lépett elő. (Jó, az “antagonista” talán túlzás, mert nem volt ilyen Nightmare Moon, meg Sombra szinten, de akkor “negatív kari”, vagy hogy mondjam, érted… XD)” -> Bevallom, nekem ezért is tetszett, mert pont ez miatt érte el nálam azt a hatást, mint mondjuk a DBZ-ben Vegeta. Ugye ő is egy ilyen nagypofájú, öntelt, beszólok másoknak, kicseszek másokkal figura volt, de mikor odakerült a sor, akkor mindig, jellemzően pont az egoja miatt húzta a rövidebbet. =) Magyarul kaptunk egy alapvetően coolos, keménykedő karkert, aki pont azért tudott vicces is lenni, mert volt neki egy lúzer oldala. =)

    “Igazából ezt már én is feltehettem volna (mármint így Minako, Panty, meg pár hasonló, általad említett szöszi karakter után azért eléggé be tudom most már én is lőni, hogy mi a zsánered… XD) de ha eszembe is jutott, kb. rögtön meg is válaszoltam magamnak azzal, hogy “ott van neki AJ”” -> Ki ne felejtsd Honeyt, mert ő is egy erős versenyző még nálam, főleg az eredeti. =) Amúgy igen, valóban ott van nekem AJ, bár Pinkie is erős második nálam, igaz, ő meg kis túlzással amolyan “lökött vöri” ami meg a másik zsánerem. =D

    Amúgy mondom, nem lenne nekem különösebb bajom Sunsetel se, csak tényleg az van, hogy hiába kapott eddig 3 mozit, valahogy se rosszlányként, se jó lányként nem tudott kitűnni. Gonoszként ugye egy amolyan Trixie 2.0 próbált lenni, csak épp pont az hiányzott belőle, hogy még Trixie pl. kreatívan, úgymond személyre szabottan tudott kicseszni másokkal. Addig Sunset ármánykodásai, mindössze amatőr szabotázsok voltak csupán. Ráadásul még mondjuk Trixie második legyőzésébe legalább bele kellett ölni némi csapatmunkát és kreativitást, addig Sunset legyőzése olyan volt, mint mikor az SM-ben, lenyomták a hét szörnyét. Ráadásul tiszta deus ex machina volt.

    Onnantól mikor jó lány lett meg az lett a gond, hogy kvázi “Twilight pótlónak” használták, de annak meg elég halovány volt. Szóval nem véletlen, hogy mikor a 2. moziban, megjött Twilight, onnantól kezdve végleg ellopta Sunset elől a sót, aki addig is inkább csak ott lézengett a többiek mögött, és csak úgy tudták elkerülni, hogy végleg jelentéktelenné váljon a figurája, hogy a végén, amolyan Mary Suet csináltak belőle, aki jön, és a vesztésre álló csatában, egy csapásra megváltoztatja annak kimenetelét. Csakhogy némi értelme is legyen a létének. Talán ezért is volt az, hogy a 3. moziban, már nem is merték bevállalni, hogy esetleg a pony Twilight is ott legyen, csakis a végén, sőt, még az ember Twilight személyiségét is átírták inkább, mert különben megint az történt volna, hogy két főszereplő, nem fér meg egy csárdában, és az eredeti, mindig jobb lesz a másolatnál. =)

    Az meg már csak mellékes, hogy nekem spec az se különösebben szimpatikus benne, hogy szegénykém nem csak egy kvázi copycat, de olyan gyorsan megy át Twilight talpnyalójába, ami már valahol komikus. Kb. úgy lohol utána, mint Spike, Rarity után. =D

   • Igen, valahogy így, de ahogy mesélte, abból az jött le, hogy tényleg nem jutottak valami messzire. Talán egyetlen screenshot maradt fenn az egészből, szóval ebből is látszik, mennyire volt ez életképes vállalkozás. =D”

    Jaja, bár mondom, én kinézem belőlük, hogy eleve ilyen “for the lulz” alapon kezdték el és az egész csak arra ment ki, hogy “úristen, pinát rajzoltak egy ilyen cuki gyereksorozatos karinak, vége a világnak!”, vagyis valami hasonlót akartak valszeg kiváltani a közönségből, de aztán olyan hamar rájuk tromfolt a többi artist az explicit clopper képekkel és hasonlókkal, hogy úgy voltak vele, hogy “egyébként sem terveztük mi ezt valami komoly, nagy projectnek, ezek után meg már végképp nem lenne semmi értelme folytatni”. XDDD

    “Valószínűleg ezért is nem sikerült rávennem magam eddig, hogy belekezdjek. Szóval amiket eddig hallottam róla, azok közül némelyik már egy rossz fanfic határát súrolta.”

    Amúgy igen, legalábbis a népszerűbb történetek tényleg olyanok, mint “Chrysalis visszatérése”, vagy ez a “Nightmare Rarity arc”, szóval van nem kevés olyan dolog bennük, amiket bár sok fan szívesen látna, de a sorozat készítői okkal nem rakták bele a canonba. (Bár olyan sokat még én sem olvastam a képregényekből.) Ugyanakkor vannak érdekesebb részek is, pl. én annak a már linkelt “Sunset előzménysztorija” képregénynek kifejezetten örültem, vagy láttam, hogy volt valami “Rainbow Dash egy kalózhajón” borítós szám, ahol gondolom vagy kalóz pónikat, vagy a G1-es tengeri pónikat lőtték el és ez utóbbi pl. mindkettő olyan téma, hogy csodálom, hogy a TV sorozatban még nem hasznláták fel ezeket, pedig szerintem eléggé adná magát a téma. (Legalábbis G3-ig még nem kerültek elő.) Illetve vannak ilyen “univerzumot tágító” sztorik is, ahogy pl. a canonban volt a már említett “Saddle Arabia” és a számomra furcsa lovak, úgy a képregényben meg egyszer ilyen “varázserdő” volt, ahol szarvasok éltek. Persze az egész pofátlan “Tolkien erdei elfjei” nyúlás volt, de nem baj az, elvégre a TV sorozat is pont attól poén, hogy máshonnan vesz át elemeket és beépíti őket a Pónik világába. 🙂 Szal voltak azért a képregényben is jobb sztorik, bár az tény, hogy némileg más hangulatra, mint a TV sorozat.

    “Bevallom, nekem ezért is tetszett, mert pont ez miatt érte el nálam azt a hatást, mint mondjuk a DBZ-ben Vegeta. Ugye ő is egy ilyen nagypofájú, öntelt, beszólok másoknak, kicseszek másokkal figura volt, de mikor odakerült a sor, akkor mindig, jellemzően pont az egoja miatt húzta a rövidebbet. =) Magyarul kaptunk egy alapvetően coolos, keménykedő karkert, aki pont azért tudott vicces is lenni, mert volt neki egy lúzer oldala. =)”

    Az a vicc, hogy én Vegitát sem igazán csíptem. XD Kb. pont azért, amiket írsz róla, aztán erre még rátettek egy lapáttal a mindenfelé előforduló fanboyai, akik ilyen “legjobb DB kari ever!” és hasonló címeket osztogattak neki. Míg én azt láttam, hogy van itt egy paraszt, aki nem bírja elviselni, hogy Goku erősebb nála, ezért állandóan ugrál, vagy valamin hisztizik és sokszor a fene nagy büszkesége miatt kerülnek jóval nagyobb szarba hőseink, mint előtte voltak. Ráadásul Trixie-vel ellentétben ő állandó szereplő. XD Jó, őt sem utáltam azért, az túlzás lenne, de kb. úgy voltam vele, mint maga Toriyama, amikor egy interjúban kérdezték a karakterről, aztán valami olyasmit válaszolt, hogy: “Őt nem igazán kedvelem, de történetileg sokszor jó szolgálatot tett.” Mert kb. tényleg, néhányszor azért érdekes volt, hogy mondjuk ezt vagy azt a helyzetet mennyire máshogy reagálta le, mint Goku, de megkedvelni ettől még nem tudtam.

    “…bár Pinkie is erős második nálam, igaz, ő meg kis túlzással amolyan “lökött vöri” ami meg a másik zsánerem. =D”

    Amúgy ő ilyen “waifu szempontból” eléggé megosztja a brónikat, ahogy tapasztaltam. 😀 Van, aki azzal jött, hogy kb. álmai barátnője lenne, mert jellemileg mindig is ilyen energikus, vicces, folyamatosan pörgő és mindig vidám csajt szeretett volna, mások meg úgy vannak vele, hogy ő azért már túlzás. XD Engem ugye a pilotban még irritált, kellett egy jó fél szezon, mire megkedveltem, aztán végül S1 végére Flutter után a kedvenc pónim lett, de ha már “pony waifu”, én maradnék a Flutter-Sunset vonalon. XD Pinkie meg maradna havernak, akin jókat lehet röhögni. XD

    “Az meg már csak mellékes, hogy nekem spec az se különösebben szimpatikus benne, hogy szegénykém nem csak egy kvázi copycat, de olyan gyorsan megy át Twilight talpnyalójába, ami már valahol komikus. Kb. úgy lohol utána, mint Spike, Rarity után. =D”

    Hát na, nem véletlenül születtek róluk sem a shipek… 😀 XDDDD Amúgy viccen kívül, szerintem ez valami olyasmi lenne, hogy mivel Twilight mutatta meg neki a barátság erejét, meg “tette helyre az életét”, ezért valahol természetes, hogy felnéz rá, csak lehet, hogy ezt némileg túltolták a készítők. XD (Ja, a harmadik filmből meg ugye túl sokat még nem láttam, de volt is valami jelenet, ahol meg mintha pont az ember-Twilighttal lenne ok nélkül szigorúbb, gondolom ott is az van, hogy az elején még úgy érzi, hogy az a Twilight “nem méltó” az ő “bálványához”, meg nem is igazán érti, hogy az eddig általa ismert “supergirl” Twilightnak hogy lehet egy ekkora lúzer az emberi alteregója. XD)

 5. Nemvagy te túlelnéző ha a póniról van szó Péter? 😉

  • De! ;P Beismerem, igazságtalan, gaz fasiszta vagyok, akit a nemzetközi brony maffia pénzel azért, hogy csakis jót mondjak róluk. Ez van, valamiből nekem is élni kell. =)

   Komolyra fordítva, nem vagyok elnézőbb velük, mint bármelyik másik szubkultúrával, és ugyan voltak, vannak, akik ezt felrótták nekem, hogy “Az animéseket jól leoltottad, de a bronyka, azokat nem bántod!” meg hogy “Tőlük bezzeg bocsánatot kértél!”. Viszont én erre, továbbra is azt tudom mondani, hogy:

   1; Amit egyszer befejeztem, azt már nem fogom újrakezdeni, senki kedvéért se. Még akkor se, ha ez egyesek igazságérzetét, úgymond sérti.

   2; Senkitől sem kértem bocsánatot, hanem csak írtam egy korrekt hangvételű kritikát, a rajzfilmről.

   3; Egyszerűen, nem adnak rá okot, amiért csesztethetném őket. Ellentétben az animésekkel, az elmúlt évek során, itt még egyszer sem fordult az elő velem, hogy bárki is elküldött volna a halál micsodájára azért, mert más volt a véleményem, bizonyos kérdésekben, mint neki. Valahogy, itt mindig meg lehetett velük, értelmesen beszélni a dolgot.

   Amúgy, ha már itt tartunk, érdekes, hogy mikor az MLP-nek anno beszóltam, a bronykat, még az se különösebben érdekelte. Pedig az akkor még, keményen hype is volt. A többség kb. megrántotta a vállát, és leszarta, de még az a pár, amelyik írt rá, még az se anyázott, hanem higgadtan leírta, miért nem ért velem egyet, és neki, miért tetszett.

   Érdekes, hogy mondjuk az EL fanoktól, sose láttam még hasonlót.

   • Plusz én azért megelőlegezem neked, hogy ha mondjuk ma írnád az animésekről ugyanazokat a postokat, mint anno, akkor már azért jóval visszafogottabb és kevésbé kötekedő stílusban tennéd, mint anno. Ez látszik is, ha az ember visszanézi az animés kritikáidat és hogy melyik mikor íródott. Pl. az Oreimós azért inkább szólogat oda a fandomnak (“Előre pedofilok! :D” XD), mint mondjuk a Bakemonogataris, pedig egyik sorozat sem lett éppen a szíved csücske, csak a kettő megnézése között eltelt pár év, így a másodikat már abban a szellemben írtad, hogy “szimplán leírom, hogy mi nem tetszett benne, de azért a fandomot nem állok neki csesztetni még mellé”, míg az elsőnél azért ez még jobban érződött. XD

   • Mostani fejjel, már egészen biztosan más stílusban tenném ezt. Anno azért keményen bennem volt egy jó nagy adag csalódottság, keverve némi bosszúvággyal, ami érződött is, az akkori írásaimon, függetlenül attól, hogy alapvetően már akkor is, valós problémák ellen szerettem volna felemelni a szavam.

    Manapság már semmi értelme nem lenne azokról a témákról, olyan stílusban írni. Persze voltak, akik ennek ellenére, megpróbálkoztak ezzel, sőt, némelyik még túl is akart rajta tenni, de annak csak kínos erőlködés lett a vége.

 6. “Jól felismerhető, és egyben legfontosabb ismérvük, hogy soha, semminek nem tudnak örülni, soha, semmi után nem képesek elégedetten csettenteni, és azt mondani, hogy “na, ez tényleg jó volt”.”
  Én ezzel azonban párhuzamba állítanám a hasonlóan káros “tök mindegy hova fordul a sorozat, még csak meg sem kérdőjelezem, minden tök fasza, minden úgy tökéletes ahogy volt” kategóriát. Többek között ez a réteg baszta el úgy a Tekken szériát, hogy gyakorlatilag “kiszálltam” a hazai közösségből és inkább a YouTube-felé terelődtem. Bár, ez nem is akkora nagy baj visszagondolva. 😀 De látni, hogy a fanok minden szart benyelnek és már több loli cuki kis csaj karakter van a játékban mint harcművész, az nagyon fájdalmas. Az, hogy kőkorszaki szintre visszakúrták a harcrendszert és beszavaznak olyan fos karaktereket mint Eliza (aki egy free to play spin-off részben volt benne és cső), aki egy vámpír-loli faszomtudja micsoda, de egy kurva epikus krav magás harcművész karaktert leszavaznak… bennem ott tört el valami. A Tekken 7 meg aztán talán még rosszabb lesz mint a TTT2, pedig már akkor megdöglött minden, amikor a fan favourite karaktereknek csináltak klón verziókat, hogy szegény button masher Pistike nehogy megtanuljon másik karakterrel, válassza kétszer ugyan azt. Szánalom. Zenében meg ugyan ez, hogy jajj de jó lett az új Faith No More lemez, Mike Patton egy zseni, stb. nem bazdmeg, nem lett jó, egy rakás szar lett és az utolsó, tényleg fasza 1992-es lemezük óta is csak max. dalok voltak tőlük jók.
  Szóval, röviden és tömören, az elvakultság nem jó, sem egyik sem másik irányba.
  Köszönöm, hogy ezt kiadhattam magamból. 😀

  • Persze, mikor valaki az igénytelenség, minőségtelenség mellett kezd el ágálni, és közben még a kritikát sem képes elviselni, mert szent meggyőződése, hogy az ő aktuális kedvence “a világ legjobbja”, az is roppant irritáló tud lenni. Viszont ezt az oldalt, már eleget ekéztem. =)

   Ideje volt elővenni azokat is, akik ennek az ellenkezőjét csinálják, és hülyeségekre hivatkozva húznak le valamit, akár már jó előre is. Holott erre egyébként, semmi okok, alapjuk nem lenne. Maximum az, hogy megcsömörlöttek, belefásultak, ráuntak.

   • Persze, teljesen jogos! 🙂

   • Mondjuk a kommentekben, azóta elmentünk már itt mindenfelé, főleg Titkossal. =D

    Épp a melóból írtam neki múltkor a választ, mire a sok billentyűzet püfölés miatt, odafordult hozzám a kolléga, hogy: “Mi ez a sok gépelés Peti? Regényt írsz?” Mondom: “Ja, valami olyasmi…” aztán elmeséltem neki, épp mi a téma, mire ő: “Na, ti is jó dolgokról tudtok itt vitázni…” =D Aztán azon kezdtünk el röhögni, hogy van nálunk egy amolyan igazi, turbó magyar IT-s gyerek, aki kb. ilyen “a zsidók elvették tőlünk trianont!” szinten van, és folyton löki mindenkinek a hungarista faszságait. Na ő, körülbelül egy félórával korábban járt akkor nálunk, én meg elképzeltem, mi lett volna, ha ez valahogy a fülébe jut, aztán jól kiakadt volna, hogy: “Ti itt rajzolt mesecsajokon vitatkoztok, miközben FOGY A MAGYAR?! Csináljatok inkább gyereket! Ne ilyen szarokra verjétek a faszotokat!” =D (Abba már bele se merek gondolni, akkor mi lett volna, ha még azt is megtudja, hogy azok amúgy, eredetileg, még csak nem is emberek… =D)

   • LOL. XDDDDDDD Mindkettőre, de főleg a második, hungarista ürgére. XD Ilyen “kedves” ismerőseim mondjuk nekem nincsenek, de itt a helyi meeten van 1-2 fazon, aki valahogy úgy animés, hogy közben hungarista is és mesteri szinten ötvözik a kettőt. 😀 Szal az egy dolog, hogy ilyen Kurucinfó-szerű cikkeket osztanak meg, meg a szokásos “Magyarországon nincs Halloween, Mindenszentek van!” jobber postokat nyomatják, de közben meg két jobbos-megosztás közé lazán beszúrnak majdnem félmeztelen anime csajos képeket ilyen ecchi anime Facebook csoportokból, szal náluk ez a “szentéletű hazafias jobber”-dolog nem üti ezt a “keleti kultúrát”… 😀 Illetve ezt a stílust viszik tovább conra is, haver mesélte, hogy az egyik pl. rendszeresen karaokézik, na de mit? Ha nem az István a király rockoperából választ ki egy számot, akkor is valami magyar rockzenét, legutóbb pl. állítólag az Alvin és a Mókusoktól énekelte a Tolerancia földje című darabot és az sem zavarta, hogy a közönség láthatóan nem ismeri (vagy csak totál nem értik, hogy ezt most itt miért kell… XD), még próbálta “lelkesíteni” őket, hogy “hú, ez az, gyerünk, buli van!” XDDDDDDD Mondjuk amikor ezt haver mesélte, aki a dolog szemtanúja volt (sajnos én nem voltam ott a “csodánál” XD), akartam is mondani, hogy ha már a srác ennyire “jobber propaganda” dalokat akar karaokézni, akkor ne aprózza el, legközelebb valami egyértelműbbet válasszon, pl. Ákostól A bosszú népe című sokatmondó dalocskát… 😀 XDDD

   • “szal náluk ez a “szentéletű hazafias jobber”-dolog nem üti ezt a “keleti kultúrát”” -> Naná, mert ők japánt, rendre ezzel az árja szamuráj hülyeséggel azonosítják. Hogy azok annyira dicsők voltak. A becsület, a kitartás, és a hazafiság szent harcosai, hogy ilyen kis perverzségeket, igazán el lehet nekik nézni. =)

    A csúcs eddig az volt nálam ilyen téren, mikor egy trombitás angyalos, magyar címeres hungaromán írogatott a BB kapcsán, hogy, annak “milyen jó története volt”, és hogy ő “már alig várja a következő szezont.” Szóval érted, azért elég vicces, mikor valakinél a hagyományőrzés, és a keresztény értékek mellett, simán megfér a kamu sátánista bullshitel megtoldott, pöcsös csajos erőszak pornó. =D

    Gondolom ez is valami olyasmi lehet, mint mikor a betyár seregesek, kimennek buzikat dobálni, aztán otthon meg néger leszbi pornót néznek a redtubeon. =D

    “nem az István a király rockoperából választ ki egy számot, akkor is valami magyar rockzenét, legutóbb pl. állítólag az Alvin és a Mókusoktól énekelte a Tolerancia földje című darabot és az sem zavarta, hogy a közönség láthatóan nem ismeri” -> Mondjuk ez azért is vicces, mert az Alvin, az egy punk együttes. =) Annak idején, általános suliban, a korai Alvint még hallgattam. Más téma, hogy aztán gyorsan kinőttem belőle, amire mondjuk az is rátett, hogy ez is addig volt hallgatható, amíg az eredeti felállással nyomták.

    “ha már a srác ennyire “jobber propaganda” dalokat akar karaokézni, akkor ne aprózza el, legközelebb valami egyértelműbbet válasszon, pl. Ákostól A bosszú népe című sokatmondó dalocskát…” -> Akkor már miért ne mindjárt Divíziót? =D Ahhoz még hang sem kell, csak arra kell ügyelni, hogy jól szét legyen torzítva az egész a francba. =)

 7. Cottrell Says:

  Kevés szánalmasabb dolgot láttam eddig a My Little Pony rajongóknál… Csajozni biztos nem lehet vele könnyű. 😛

  • Meg lennél lepve. ;P

   Engem spec, pont a barátnőm vitt bele. =) Azon viszont, már meg sem lepődök, hogy egyetlen épkézláb érvet sem hoztál fel, a sorozattal szemben. Gondolom, egy részt sem láttál belőle. =)

   • Cottrell Says:

    Én kérek elnézést mert nem találom se normálisnak se menőnek se elfogadhatónak azt ha felnőtt emberek My Little Ponyt néznek. EGY OVODÁS KISLÁNYOKNAK KÉSZÜLT MESÉT! És akkor még nem is beszéltünk a gusztustalan pornóitokról amitől a belemet kihányom ha meglátom! Ezek olyan extrém agyi aberrációk erkölcsi torzulások amit nem lehet megmagyarázni azzal hogy “meg kell érteni mert ő is csak egy szubkultúra része” mert nem hiszem hogy láttam volna ennél a fandomnál elborzasztóbb dolgot. És nem még csak ne is próbáljad nekem azt megmagyarázni hogy ez teljesen normális mert nem normális az amit csinálnak hanem SZÁNALMAS!

   • Erre most általános flegmasággal, mondhatnám azt, hogy mégis kit érdekel, hogy te mit tartasz normálisnak? Amúgy látszik, hogy fogalmad sincs az egészről. =)

    Még mindig nem hoztál fel, egy darab értelmes érvet se, a sorozattal szemben. (Tehát sanszos, hogy bele se néztél.) Helyette ellődözted, majd az összes ilyenkor szokásos sablonszöveget, hogy “nem normális”, “kislányoknak való”, “nem lesz nőd”, stb. (Csodálom, hogy a buzik, nem kerültek elő. Azt még vártam volna.) Majd amolyan ultimate érvként, felhoztad a clopper cuccokat. Na most ez így marha kevés.

    A cloppot amúgy sem kéne összekeverni a canonnal, mert a kettőnek, semmi köze egymáshoz. Nem minden brony clopper, csak egy szűk részük él ezzel úgymond “rendeltetésszerűen”. Illetve, ha már ez nálad, annyira kicsapta a biztosítékot, akkor adja magát a kérdés, hogy eleve miért mozogsz olyan közegben, ahol reális esélye van annak, hogy ilyenekkel összefuss? =)

    Csak mert tudom, hogy működik az internet, szóval a szava járásoddal élve, nehogy azt akard már nekem beadni, hogy neked “csak úgy” dobált be a google clopp képeket, mikor megnyitottad a böngészőt. =) Sokkal valószínűbb, hogy valamilyen rajzolt, animált pornós felületen jártál, ha viszont így van, akkor nem értem, mire fel a felháborodás? Hisz aki korpa közé keveredik, az utána ne csodálkozzon, ha megeszik a disznók. =)

   • “….nem hiszem hogy láttam volna ennél a fandomnál elborzasztóbb dolgot.”

    Gondtalan életed lehet, ezek szerint Narutardokkal még nem találkoztál, vagy ha már “mesepornó”, a Sonic fandom is elkerült, úgy látom… 😀 XDDDD Amúgy meg no offense, de tényleg olyan szépen összeszedted az összes olyan sablonszöveget, amit az egy részt sem látó, de a cuccot csípőből gyűlölő fazonok szoktak és olyan hévvel nyomod itt az erkölcsrendész dumát (mert nyilvánvalóan neked biztos nincs egyetlen olyan fétised sem, ami meg más szerint tér el a normálistól…), hogy ha most ilyen 4channer/Usteamer otaku lennék, simán azt mondanám, hogy tutira csak idejöttél trollkodni. 😀

   • Arra azért kíváncsi lennék, mi értelme van idejönni utálkozni? Egyrészt, pont nem ez az a blog, ahol megtalálod az áhított célközönséget, másrészt ez pont olyan perverz aberráció, mint amit te látsz bele a pónis hobbiba.

   • Titkos:: Egyrészt valóban ez, amit te is mondasz, hogy pornó, gyakorlatilag mindenből van, szubkultúrától függetlenül. Lehet az Frozen, Life is Strange, Dragon Age, vagy igazából bármi más, teljesen mindegy. Amíg van benne, legalább 1 női karakter, addig tuti, hogy lesznek olyan fanok, akik addig nem nyugszanak, amíg a kedvencüket, kedvenceiket, nem láthatják olyan szituációban is. =)

    Másrészt meg amin én inkább röhögtem, hogy nem csak hogy tisztára úgy adta elő, mint ha ez, valami nagyon brony specifikus dolog lenne. (Holott marhára nem az.) Hanem mint ha ez tényleg úgy menne, hogy felmész a netre, és egyből özönlenek rád, a kéretlen clopper cuccok, ami azért enyhén szólva is túlzás. =)

    Ahhoz, hogy valaki ilyeneket találjon, ahhoz vagy eleve erre kel rákeresni. Vagy az van, hogy normál fanartokat keres, és a kereső, közben talál be egy-két ilyet is. Vagy úgy találkozhat még vele, hogy olyan helyeken jár, ahol ilyeneket is nyomnak. Na most mivel nála, előbbi kettő, érthető okokból nem játszik, így csak az utóbbi marad. =) Ebben az esetben viszont, tényleg elég nevetséges, ha valaki más fétisét, fanservice adagját szidja, és játssza az erkölcs csőszt, miközben ő maga is sáros. Ráadásul, mindezt úgy, hogy csak magának köszönheti.

    Persze vannak fandomok, ahol ez eléggé az előtérben van, és még olyan felületeken is simán, mindenki szeme láttára nyomják, ahol amúgy, eredetileg nem ez lenne a lényeg. (Lásd ugye kedvenc Usteamünk, vagy az Otaku fórum. =D) Viszont érdekes módon, én még ilyet, a bronyktól, sose láttam, hogy felmentem volna egy sima fan fórumra, imageboardra, és erre azt kellett volna látnom, hogy kendőzetlenül, csak úgy repkednek a hardcore clopper képek. =)

    Szóval animés fórumon, ilyen már előfordult, bronys fórumon, még annyira nem. =) Illetve olyat láttam már, hogy valakinek nekiestek animések, mondjuk fenyegették, figyelmeztették, kibannolták, mert nem tetszett nekik a véleménye a hentairól. Addig a Bronyknál, még nem. Ott épp hogy jellemzően, azokon csattant az ostor, akik rendszeresen, a nem megfelelő helyen promózták a pornókat. =)

    Plusz, ha már belementünk, akkor nem kéne mindjárt a legrosszabbra gondolni, mert humanizált artok pl. elég régóta léteznek. Az meg azért, egy jóval lightosabb kategória. =) (Más téma, hogy van jó pár, ami mondjuk nem teljesen, vagy csak részben az.)

    Foma:: Azzal odáig semmi baj nem lenne, hogy idejön, és leírja a véleményét. A baj azzal van, amit leír, és ahogy azt leírja. Lévén nem csinált semmi mást, mint előszedett egy rakás, ostoba közhelyet. Majd rákontrázott a pornóval, ami ugyan tény, hogy létezik, de egyrészt, nem az alapján kéne általánosítani. Mert nem minden fan él vele. Másrészt, nem kéne közben úgy tenni, mint ha az itteni pornó, annyival rosszabb lenne, mint ami máshol van.

    Aztán oké, hogy vannak valóban durva, már egyenesen zoofil darabok, és emiatt első ránézésre, főleg a laikusoknak, sokkal durvábbnak, betegebbnek tűnhet, mint teszem azt, egy sima rajzfilmes, gamer pornó. Viszont az ilyeneket, tényleg csak egy szűkebb kisebbség szereti.

   • Mindez oké, csak én azon csodálkozom, hogy megírtál egy bejegyzést olyan fanokról, akik kiégtek, meghasonlottak szeretett hobbijukkal kapcsolatban (sarkosítottam), erre idejön drága barátunk és mindenféle perverziókról kezd papolni. Ezen lényegében csak röhögni tudok, csakhát ez az öngól mégis megkérdőjelezi bennem, hogy normális viselkedés-e olyan helyen ajtót döngetni, ahol nincs?

   • “csakhát ez az öngól mégis megkérdőjelezi bennem, hogy normális viselkedés-e olyan helyen ajtót döngetni, ahol nincs?”

    “Ha nincs ajtó, akkor nyitunk egyet.” =) Ismerős vicc, minthogy:
    – Anya beállt a garázsba.
    – De nekünk nincs is garázsunk.
    – Ja…? Hát… Most már van.

   • Erre pofonegyszerű a válasz, valszeg csak az a baja, hogy benne van a pony. Nem ő lenne az első, se nem az utolsó, aki annyira utál valamit, hogy képtelen azt elviselni, hogy valami, amit ő semmibe se néz, pláne ha az amúgy sikeres, és népszerű, egyáltalán említésre kerül, és nem negatív kontextusban.

    Lásd, ha valaki feltölt, mondjuk egy videót a youtubera, amiben történetesen szerepel, vagy az MLP, vagy annak valamelyik karaktere, zenéje, akármi, akkor tuti biztos, hogy 10 emberből, legalább egy olyan lesz, aki végig se nézi, hanem azonnal nyomja rá a dislikeot, és írogatja be, hogy “horse fuckers!”.

    Még a haveri körömben, és a melóhelyemen is van ilyen. Igaz, még előbbi az csak az MLP-re fúj, meg úgy általában a girly cuccokra. Addig utóbbi az kb. minden ilyen nerdy dolgot rühell. Teljesen mindegy, hogy Star Wars, Warcraft, Trónok Harca, vagy akármilyen fan az illető. Neki már eleve a fanság is egy bűn. Holott ő is egy fan, csak ő épp a hungarizmusba van bele buzulva. =)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: