Bolívar el héroe (2003) – A kolumbiai Kis Vuk

Bolivar_el_heroe

Még annak idején, mikor a Kis Vuk kritikámhoz kerestem információkat az internet berkeiben, akkor találkoztam ezzel az alkotással, aminek azonban akkor, sajnos csak a trailerét sikerült megtalálnom.

Nemrég azonban, eljutott hozzám a hír, miszerint időközben felkerült a netre, a teljes verzió is, amit nem is voltam rest megtekinteni. =)

Mit is mondhatnék… A spanyolom ugyan kissé rozsdás volt (egy szót nem értettem az egészből) de a látottak, és a net segítségének hála, annyit sikerült róla kiderítenem, hogy ez bizony valóban egy Kis Vukhoz hasonló “sikertörténet” volt. Azzal a különbséggel, hogy még a Kis Vuknál legalább azt tudjuk, mennyi pénzt panamáztak el erre hivatkozva, addig a Bolivárnál, máig nem tudja senki, pontosan mekkora költségvetésből is készült.

A rajzfilm készítése amúgy, több mint 2 éven át zajlott, 2003-ban került végül a mozikba, ahol azonban, mindössze 4 hétig vetítették. Nem készült belőle se DVD, se VHS kiadás, és egészen addig, nem is volt látható sehol se, mígnem 2011 és 2014 között, le nem adta párszor, az egyik helyi, kereskedelmi csatorna.

Akik egyébként azt hinnék, hogy a rajzfilmből majd esetleg megismerhetik Simon Bolivar történetét, azok számára rossz hír, hogy az “anime” cselekménye, Bolivart mint személyt, és a spanyolokkal szembeni konfliktust leszámítva, teljes egészében fikció.

Vizuálisan (mondanom se kell) ugyanolyan katasztrofális, mint hazai, debil róka komája, csak még kis hazánk Gát Gyuriját a Shrek, addig az ezt elkövető Guillermo Rincón-t, az animék inspirálták, hisz azok olyan “fiatalosak, és menők” voltak.

Külön vicc, hogy ezt amúgy több neves, Dél-Amerikai filmes, animációs fesztiválra is kivitték, 2004 és 2007 között, de (nem meglepő módon) sehol se nyert semmit. Mindenhol, egybehangzóan negatív kritikákat kapott.

Reklámok

35 hozzászólás to “Bolívar el héroe (2003) – A kolumbiai Kis Vuk”

 1. Komolyan, hogy te is mi minden szart megtalálsz… =)

  • Erre én is kíváncsi lennék. 😀 Hogy hogyan bukkanak fel nálad ezek a szemetek. 😀

  • Tehetség gyerekek, tehetség… =)

   Komolyra fordítva, valószínűleg az elveszett kincsek után kutatásnak a következménye lehet az, hogy a nagyon jók mellett, rábukkanok nagyon szarokra is. =)

  • Nekem kifejezetten az ilyen jellegű postok szoktak itt a blogon a kedvenceim lenni. 😀 Mert oké, lehet imádni/szidni egy jól ismert és népszerű franchise-t/sorozatot/videójátékot is, de amikor ilyen “joggal elfeledett gyöngyszemeket” hoz Péter a felszínre, általában akkor röhögök a leginkább a postján. XDDDD

 2. Biztos valami fejvadász céget alkalmazol, hogy megleled ezeket a darabokat. Mondjuk dumáltunk már erről a Bolivarról, de így képet is látva hozzá, valóban szánalmas darab. 🙂 Kb, mintha painttel készült volna. Azért vicces párhuzamba állítani egy regényhős Vuk genetikailag terhelt utódját egy félresikerült történelmi hőssel, de a nyilvánvaló közös pontok a quality terén valóban rokonítják őket. 🙂 Kb amolyan Sandokan figurát csinálhattak ebből a Bolivarból, legalábbis így elbeszélésed alapján.

  • Mondjuk erre azért könnyebb volt ráakadni, mint a Varanoirra, ami után Baiduban kellett keresgélni. =D

   Amúgy sajnos, nem csak annyiban egyezik ám a Kis Vukal, hogy grafikailag tré, mert legalább annyira következetlen és gyökér is. Eleve egy magyarázkodással indul az egész, amolyan South Park stílusban, hogy “Műsorunk a fantázia szüleménye, ez a Bolivar, nem azonos a valódi, történelmi alakkal, stb…” Ami azért is külön poén, mert a rajzfilmet anno, kifejezetten a hazai közönségnek szánták. Ergo, ha valakiknek, hát nekik, pont nem kéne ezt külön elmagyarázni.

   Egyébként, kvázi ugyanazzal a névleges céllal készült a Bolivar is, mint nálunk a Kis Vuk, hogy “átrepítse a hazai rajzfilmipart, a XXI. századba” csak hát ugye, a gyakorlatban, mégsem ez történt.

   • “Egyébként, kvázi ugyanazzal a névleges céllal készült a Bolivar is, mint nálunk a Kis Vuk, hogy “átrepítse a hazai rajzfilmipart, a XXI. századba” csak hát ugye, a gyakorlatban, mégsem ez történt.”

    Mondjuk nekem a Kis Vuknál is a mai napig két teóriám van erre:

    1. Ez csak egy fedőszöveg volt, épp kellett nekik pár milla valamire, amit a filmhez kapott támogatásból akasztottak le maguknak, a tényleges filmet meg rábízták valami random animációs brigádra. Ez egyébként részben mindenképp igaz, nem is tudom már hol szólalt meg egy fazon, aki ezen dolgozott és mesélte, hogy kb. így heti egyszer “ránéztek” Gáték, hogy hol tart a cucc, de leginkább nagy ívben szartak arra, hogy ők ott mindenféle rendezői útmutatás nélkül kínjukban mit izzadnak össze. Persze erre meg rá lehet fogni, hogy “a fiaskó után naná, hogy az animátor nem vállalja a felelősséget és másra mutogat”, de őszintén szólva én inkább hiszek ebben. Pláne, hogy Gát még annyit sem tett meg, hogy legalább valaki másra kenje a balhét, sőt, a csaknem üres mozitermek (már a premierhéten is…), Dargay kvázi “elhatárolódása”, a lehúzó kritikák és a közönség gyűlölete ellenére is olyanokat nyilatkozott, hogy “nincs semmi gond, jó a film fogadtatása”. Szal tényleg, mint aki magasról szarik az egészbe és valami totál más indok miatt készítette volna el a cuccot.

    2. Akarták ők a sikert, de azt hitték, hogy az véletlenül sem a normálisan megírt történetben, vagy karakterekben keresendő, hanem abban, hogy szolgaian lemásoljuk azt, ami nyugaton már évek óta sikeresen, vagyis a 3D CGI animációt. Az meg nem baj, ha a mi filmünkben ez a technika úgy fog kinézni, hogy még egy alsó-általános iskolás is szemberöhögi (sőt, ha ilyesmivel fog foglalkozni a középiskolában, addigra már ennél szebbet animál házilag XD), mert hát “kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!” és ezzel a dumával bármit el lehet adni. (Vagy legalábbis azt hitték.) Mondjuk én inkább hajlok az előző verzióra, mert ha mégis ez a második az igaz, akkor ezek nem csak haszonlesők, de hülyék is, illetve olyan szinten nem értenek a filmkészítéshez, hogy nem tudom, mi a fenét keresnek még egyáltalán kamera, rendezői szék, vagy bármi egyéb olyan dolog környékén, aminek csak a leghalványabb köze is van a filmekhez.

   • Egyértelműen az első eset állt fenn. A Kis Vuk, elsősorban az állami pénzek elpanamázásáról szólt, és csak másodsorban minden másról.

   • “Egyértelműen az első eset állt fenn. A Kis Vuk, elsősorban az állami pénzek elpanamázásáról szólt, és csak másodsorban minden másról.”

    De akkor legalább csinálták volna teljesen nyíltan. 😀 Mint ők:

    http://news.softpedia.com/news/ant-simulator-canceled-after-team-spends-the-money-on-booze-and-strippers-499697.shtml

    XDDDDDDD

   • Nyilván azért, mert ha nyíltan kimondják, hogy “Figyu emberek! Most el fogjuk lopni az adó forintjaitokat, erre a rajzfilmre hivatkozva. Ami amúgy rohadtul nem úgy fog kinézni, mint a Shrek, hanem inkább mint egy PS1 játék átvezetője, és még csak vicces sem lesz, hanem simán csak debil.” Akkor valószínűleg olyan országos felháborodás lett volna az egészből, hogy Gát Gyuritól, másnapra tuti elveszik a projektet.

    Nekik pontosan olyan emberre volt szükségük, aki kifelé, az utolsó pillanatokig képes hazudni. Aki képes rezzenéstelen arccal belehazudni a kamerába, hogy “Ez egy sikeres, modern animációs film, mely méltó az elődjéhez” miközben a számok, és az első reakciók, épp ennek ellenkezőjéről tanúskodtak.

 3. Engem inkább valami “random zs-kategóriás deviantart “művész” sorsszerű találkozása a Power Pointtal” című történetre emlékeztet. Mindenesetre éreztem undorral vegyes hányingert és befigyelt némi röhögőgörcs is.

  • Ha csak ennyi lenne, még nem is lenne akkora baj, csakhogy ez bizony stúdió körülmények között készült, mint “korszerű rajzfilm projekt”, mozikban vetítették, és kemény pesokba került. Sőt, még fesztiválokra is benevezték.

 4. cheatergs Says:

  Bolivar’s Bizarre Adventure

 5. “Bolivar’s Bizarre Adventure”

  XDDDDDDDDDDDDD

  Btw:

  1. Érezzem magam nagyon félműveltnek, hogy én erről a Bolivarról, mint személyről is most hallok először? 😀

  2. Nincs ehhez a cucchoz véletlenül angol felirat valahol? 😀 Még lehet be is vállalnám, konkrétan egyes jelenetein szénné röhögtem magam, pedig csak beletekergettem. XDDD A harcjelenetek különösen “epicek” voltak, szal volt itt spórolás (“kétfázisú” rajzolás: az egyik pillanatban a pali mellébe áll egy nyíl, a másikon már a földön fekszik, de átmenet nem volt… XD), újrahasznosítás (Bolivar, illetve a főgenya lova ugyanazt a röhejes vicsorgó fejet vágja, ergo ugyanarra a “ló modellre” húztak rá egy “másik skint” XD), illetve gagyi anime majmolás (amikor pl. két kardos fazon rohan egymásnak, összecsattannak a pengék, majd csak egy villanást mutatnak és abból tudod meg, hogy melyik nyert, hogy a győztes vigyorodik el hamarabb, míg a másik véresen a földre rogy).

  Amúgy animét koppintani egy dolog (van, hogy egész jól sikerül, pl. Teen Titans, még ha ezzel Péter lehet nem is ért egyet XD), de ezek még abból is a leggagyibbat vették elő, vagy inkább úgy mondanám, hogy csak azt a szintet sikerült elérniük. Nekem legalábbis erről a cuccról több jelenetben is a szintén csodás animációjáról elhíresül Musashi (http://myanimelist.net/anime/1200/Gun-dou_Musashi) ugrott be, szal mintha attól “tanultak” volna és még hozzákeverték volna a saját amatörizmusukat. XD

  • Pedig elvileg minden iskolában említik Bolivart töriórán. 🙂 Az ő érdeme, hogy a latin-amerikai spanyol gyarmatok önálló államokká válhattak a 19. században. Bolivar egy amolyan Garibaldi-féle felkelőhadsereggel végigmasírozott Közép- és Dél-Amerikán, és sorra alapította az új országokat. Az egyik fel is vette a nevét, ez lett Bolívia.

  • “Érezzem magam nagyon félműveltnek, hogy én erről a Bolivarról, mint személyről is most hallok először?” -> Pedig ez középiskolás töri, és még csak nem is emelt szintű. =D https://hu.wikipedia.org/wiki/Sim%C3%B3n_Bol%C3%ADvar

   “Nincs ehhez a cucchoz véletlenül angol felirat valahol?” -> Sajnos, még nincs.

   “A harcjelenetek különösen “epicek” voltak, szal volt itt spórolás (“kétfázisú” rajzolás: az egyik pillanatban a pali mellébe áll egy nyíl, a másikon már a földön fekszik, de átmenet nem volt… XD), újrahasznosítás (Bolivar, illetve a főgenya lova ugyanazt a röhejes vicsorgó fejet vágja, ergo ugyanarra a “ló modellre” húztak rá egy “másik skint” XD), illetve gagyi anime majmolás (amikor pl. két kardos fazon rohan egymásnak, összecsattannak a pengék, majd csak egy villanást mutatnak és abból tudod meg, hogy melyik nyert, hogy a győztes vigyorodik el hamarabb, míg a másik véresen a földre rogy).” -> Amúgy igen, lényegében fogták az összes olyan látványelemet, amik annak idején, főleg a ’80-as évek shounen animéiben voltak népszerűek, majd azokat, egészségtelen mennyiségben túlhasználták.

   Szóval tényleg van itt minden, a hyper hátteres rohamozásoktól kezdve, a szellemképes lassításokon át, az ordítozásoknál pofába nyomott kameráig, meg a negatívba átmenő, kimerevített képekig, mikor valakit találat ér. Na és persze, ne feledkezzünk meg, a leginkább agyonhasználtról se, a felcsillanó szemekről. Ugye ez utóbbi, a régi animékben arra szolgált, hogy ezzel jelezzék, ha egy karakter, valami cselt készült bevetni a másik ellen, itt viszont folyton elsütik, még akkor is, ha nem történik semmi.

   “Nekem legalábbis erről a cuccról több jelenetben is a szintén csodás animációjáról elhíresül Musashi ugrott be” -> Tényleg van hasonlóság a kettő között, bár ez, talán még azt is képes alulmúlni, ami azért nagy szó. =D

   • “Pedig elvileg minden iskolában említik Bolivart töriórán.:) Az ő érdeme, hogy a latin-amerikai spanyol gyarmatok önálló államokká válhattak a 19. században. Bolivar egy amolyan Garibaldi-féle felkelőhadsereggel végigmasírozott Közép- és Dél-Amerikán, és sorra alapította az új országokat. Az egyik fel is vette a nevét, ez lett Bolívia.”

    “Pedig ez középiskolás töri, és még csak nem is emelt szintű. =D https://hu.wikipedia.org/wiki/Sim%C3%B3n_Bol%C3%ADvar

    Köszi mindkettőtöknek, akkor válaszolva a korábbi saját kérdésemre: Igen, nyugodtan érezzem magam félműveltnek ebben az esetben. ^^” XD De tényleg fura amúgy, valahogy nekem nem csak ő, de pl. semmi nem rémlik abból, hogy bármit is tanítottak volna nekünk mondjuk Dél-Amerika történelméből töriórákon. (Csak hogy egy másik példát mondjak, a balosok felkent “forradalmár-hőséről”, Che Guevaráról is utólag olvasgattam utána a neten, mert amennyire emlékszem, még csak a neve sem került elő soha órán.) A Wiki linket köszi, igazából ezt még tegnap átfutottam gyorsan, hogy mégis képben legyek, egyáltalán kiről szól a film. ^^” (Oké, hogy írtad, hogy a valós eseményekhez kb. semmi köze amúgy ennek a “csodának”, de gondoltam az eredeti személynek minimum illik utánanéznem, akármilyen macskajancsi nevét mégsem szokták arra használni, hogy vérgagyi megvalósítású rajzfilmeket promózzanak vele. XDDD)

    “Na és persze, ne feledkezzünk meg, a leginkább agyonhasználtról se, a felcsillanó szemekről. Ugye ez utóbbi, a régi animékben arra szolgált, hogy ezzel jelezzék, ha egy karakter, valami cselt készült bevetni a másik ellen, itt viszont folyton elsütik, még akkor is, ha nem történik semmi.”

    Tudod, ez igazából egyfajta ravasz rendezői húzás volt, mert tudták, hogy az animén edzett személyek majd erre számítanak, ezért ők tök random is bedobták ezt az effektet, hogy aztán még nagyobb legyen a nézők meglepetése, amikor a “jelzés” ellenére nem történik semmi. 😀 XDDD Amúgy még az a gagyi “amerikai Sailor Moon” mehetne a triumvirátusba (mármint eddig volt ugye Bolivar, meg Musashi), amiről egyszer szintén blogoltál már és akkor össze is gyűlne a “Három Földrész Legalja-szövetség”. 😀 XDDDD

   • “Amúgy még az a gagyi “amerikai Sailor Moon” mehetne a triumvirátusba (mármint eddig volt ugye Bolivar, meg Musashi), amiről egyszer szintén blogoltál már és akkor össze is gyűlne a “Három Földrész Legalja-szövetség”.” -> Az amcsik tudtak annál rosszabbat is csinálni, (mily meglepő, az is Sailor Moonos anime utánzat =D) nevezetesen a Star BallZ elődje, a Sailor Moon & The Seven BallZ első része, az még a Toon Makerses SM-et is simán veri, úgy grafikailag, mint tartalomban. =)

    Japcsik is csináltak sokkal rosszabbat a Musashinál. Az igazából már csak a 4., mert azt megelőzi, a Mars of Destruction, azt megelőzi a szintén zenész Skelter+Heaven, azt a Hanoka, és a pálmát végül, a Varanoir viszi. =)

 6. Komolyan csodálkozom, hogy mikre nem lehet bukkanni az internet sötét bugyraiban! De, hogy erre nem sok pénzt költhettek el az hótbiztos mert a látvány irtózatosan gagyi, külön kedvencem az, hogy némely karakter úgy néz ki mint egy hobbit. Meg amúgy is hamár egy híres történelmi alakról csinálnak egy “animét” akkor legyenek már hűek is a történtéhez ne csak random dobjanak be egy karaktert a nevével egy 10 mp alatt kitalált sztorival ami ráadásul még dögunalmas is. Ez pont olyan mint ha idehaza csinálnának egy cuccot aminek a főszereplőjét Széchenyi Istvánnak hívják és meg kéne menteni MO-t az óriás sasok támadásától amik úgy néznek ki mint a Birdemic gif animált madarai.

  Arra viszont befizetek, hogy legközelebb mit bányászol elő az internet bugyraiból 😀 !

  • Az is lehet, hogy a drog-tanyát épp gyomírtózták, azt amíg újranőtt a növény, összetákoltak bódult állapotban valamit. 🙂 Amúgy ez a Széchenyi-s ötlet még egész jól is hangzik. 😀

   • Akkor lobbizzunk össze pénzt kickstarteren és csináltassuk meg Gát Györggyel XD

   • “Az is lehet, hogy a drog-tanyát épp gyomírtózták, azt amíg újranőtt a növény, összetákoltak bódult állapotban valamit.”

    XDDDDDDDDDDDDDDD

    “Akkor lobbizzunk össze pénzt kickstarteren és csináltassuk meg Gát Györggyel”

    Ugyan, nem kell nekünk holmi Gát Gyuri, tudunk mi ennél jobbat is “magunktól”: https://www.youtube.com/watch?v=kJirdQYv6vM

    Na? 😀 XDDDD

   • Szerintem amúgy, csak egy hatalmas trollkodás az egész. Ki is akasztottak vele, jó pár turbó magyart. =D

   • “Szerintem amúgy, csak egy hatalmas trollkodás az egész. Ki is akasztottak vele, jó pár turbó magyart. =D”

    Szó se róla, úgy mindjárt több értelme lenne. XD (Mármint ha csak poénból/trollkodás gyanánt csinálták és ennyiben is hagynák a dolgot. XD)

  • Pont az, hogy igazából ennél még azt se tudni, mennyibe került. Viszont, mivel kvázi ugyanazon a címen futott ez is, mint nálunk a Kis Vuk, és több mint 2 évig húzták, így sanszos, hogy bizony a Bolivarra is jóval több pezo ment el annál, mint amennyit valójában ért.

   Ebből kiindulva, az se meglepő, miért kapcsolódik csak minimálisan a rajzfilm, a valódi Bolivarhoz, illetve Dél-Amerika függetlenedéséhez. (Kvázi az egészet, egy középiskolai rivalizálás szintjére zülleszti.)

   A többit meg majd meglátjuk, lapul még egy-két dolog a tarsolyomban. =)

   • “Ebből kiindulva, az se meglepő, miért kapcsolódik csak minimálisan a rajzfilm, a valódi Bolivarhoz, illetve Dél-Amerika függetlenedéséhez. (Kvázi az egészet, egy középiskolai rivalizálás szintjére zülleszti.)”

    Amúgy akartam is kérdezni, hogy ez komoly, hogy a filmben valahogy úgy adják elő, hogy Bolivar és a vörös hajú fazon már a suliban is folyton összeverekedtek és később persze “természetesen” ez az ürge lett a forradalom legfőbb ellenlábasa? 😀 Mert spanyolul még mindig nem tudok, meg csak beletekergettem, de valami ilyesmi jeleneteket kaptam el, hogy a suliban még ott verik egymás, aztán 20-30 évvel később ellövik velük ezt a “hát újra találkozunk!”-klisét. XD

   • Igen, kvázi az egész olyan, már így a JoJos példánál maradva, mint a Joseph és Dio közti, egész életen át ívelő harc.

    Külön vicc, hogy a vörös fickó neve amúgy, kvázi annyit tesz lefordítva, hogy zsarnok, hogy még véletlenül se lehessen félreérteni, hogy ő lesz a fő genya. =)

    Ja és persze, itt se maradhat ki, Bolivar sidekickje, a vicceskedő néger, akinek a “fullos”, fehér csaját, kinyíratja a vöri, és ő ezért bosszút esküszik ellene. Aztán a végén persze, mikor ott a lehetőség, hogy bosszút álljon, akkor mégis visszakozik, mert “a halott nőm nem akarná, hogy ezt tegyem”, ami csak arra jó, hogy 2 másodperc múlva fűbe harapjon. Hisz ugye tudjuk, hogy a vicceskedő néger sidekicknek, mindig meg kell halnia, pont azért, hogy ezzel is feltüzelje, győzelemre vezesse a hőst. (Aki amúgy is mindenképp nyerne.)

   • Rulez, akkor látom, hogy animés kliséktől amcsi filmes kliséken át van ebben minden. 😀

 7. AZTAK@VA O_O

  és ez tényleg létezik? De most komolyan ha ezt nem linkeled be akkor soha nem hallottam volna róla. De mégis egy olyan vágyat felkeltett bennem, hogy meg akarom nézni de csak azért, hogy lássam, hogy mekkora egy határ fos ez!

  Pannónia Kapitány……anyám borogass! De akkor már lehetne érdekesebb a főellenség. Mondjuk a menekültek vagy az oroszok!

  • “Kalibert váltunk” 🙂

  • Menekültek… 😀 Ugyan kérlek, azzal nincs meg a szabadságharcos áthallás. De talán egy “Ellenségek közt” (igen, szándékos áthallás a Barátok közt című “sikersorozatra”) alcímű Tél katonája kopiban elfér, ahol a balliberális oldal hatalomra jutása után kötelező érvényűvé tette a menekültek adoptálását a lakosság számára, csak ez rengeteg potenciális és valós terroristát eredményezett, akik “Európa szívében” akarják létrehozni az Új Iszlám Államot, ami egy pillanatra sikerül is. Mikor épp a müezzinek készülnének az újonnan épített minaretekben kihirdetni a hatalomátvételt, és a Parlamentet és a Képviselői Fehér Házat (ez a fehér márványos borítású épület a Margit híd pesti hídfőjénél a Parlament felé) egy fegyveres erő megszállja (és mivel voltam ott gyakornokként mindkettőben, tudom, hogy nem nagy kunszt megcsinálni). A TEK és a KR kettészakad, többen megtagadják a parancsot, és élükön száll szembe Pannónia Kapitány a Nagy Imámvezír ellen (aki dual-wield Kalasnyikovos és csillag-félholdas boxert hord 6 harcművészetben legmagasabb mestere) egy kiadós parlamenti lövöldözés- és bunyópartiban. =D

   Az oroszok meg… Azt nem tudjuk, hogy a főgonosz milyen származású, de lehet van egy vagy két orosz magánhadserege. =)

  • “és ez tényleg létezik? De most komolyan ha ezt nem linkeled be akkor soha nem hallottam volna róla.”

   A “poén-tortára” amúgy az teszi fel a cseresznyét, hogy ezt anno én is úgy találtam meg, hogy a Kurucinfón is külön cikket kapott, pedig azt hittem, azok semmilyen nemzeti érzelmű dologgal kapcsolatban nem tűrik a humorizálást. 😀 (Bár így belegondolva…kezdek félni, hogy ezt a filmet a készítői és a kurucok is komolynak szánják… XDDDD)

   Az “ez tényleg létezik?” meg jogos kérdés, ugyanis jelenleg még csak a trailer készült el, ha ebből az interjúból jól veszem ki, pont azért, hogy így próbáljanak pénzt gyűjteni a filmre: http://cinestar.hu/pannonia-kapitany-karpatok-katonaja-interju-film-rendezojevel/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: