Spider’s Web: A Pig’s Tale (2006) – Disznónak sem való moslék

spiders_web_cover

Nem újdonság, hogy eddig már jó pár animációs hulladékot szedtem elő az internet bugyraiból. Kezdve kis hazánk Kis Vukjától, a japán anime ipar legalját képező Varanoiron át, egészen a Lucast megszívató Star BallZig, vagy a kolumbiaiak, szégyentelen Bolívarjáig.

Ezekben a művekben, nagyjából mind ugyanaz volt a közös, alacsony költségvetésű, ordenáré fércművek, melyeknél teljesen világos, hogy csak valamilyen okból jöhettek létre. Legyen szó akár az állami pénzek elpanamázásáról, reklámozásról, vagy csak szimpla, és szándékos botránykeltésről. Ugyanakkor mégis, ezeknek a műveknek, valahogy meg van az a tulajdonságuk, hogy miközben az ember szánakozva, szégyenkezve, kínjában röhögve nézi végig őket, közben mégis azt érzi, hogy van egyfajta egyéniségük, egy sajátos, semmivel össze sem hasonlítható íz világuk, mely egyedivé teszi őket. Amitől persze, még ugyanúgy szörnyűek maradnak egytől-egyig, de legalább képesek mutatni, valami emlékezeteset. Valami olyat, ami máshol nincs, vagy legalábbis, nem ilyen formában. Úgymond különleges módon képesek rosszak lenni.

Vannak azonban olyan művek, melyek ha nem is annyira rosszak, mint a fentebb említett címek, mégis sokkal inkább annak érződnek, pusztán azért, mert hiányzik belőlük az a bizonyos plusz. Ezek a művek, rendszerint azok közül kerülnek ki, melyek teljesen nyilvánvalóan egy, már sikeres és létező mű, jóval alacsonyabb költségvetésű, gagyibb verziói próbálnak lenni. Céljuk pedig nem is több annál, mint hogy ezt a tulajdonságukat kihasználva termeljenek minimális profitot.

Sok ilyen és ehhez hasonló művet tudnék most felhozni, mint például a Brazil Kung Fu Panda, vagy az Indiai Brave. Mégis, ha az egyik leghírhedtebb silány utánzat gyárost szeretnénk megtalálni, akkor bizony nem kell ilyen messzi, és egzotikus tájakra utaznunk, hisz mindjárt itt van nekünk a beszédes nevű Michael Schelp (igen, megint egy német…) által alapított Spark Plug Entertainment. Akik hogy mást ne mondjak, úgy készítettek 4 Cars utánzatot (Car’s Life néven) hogy az eredetinek, még a 3. része sem készült el. =)

Ilyen “felhozatal” mellett, nehéz is volt megtalálni a legrosszabbat, hisz egyik rosszabb volt, mint a másik. Mégis, ha választanom kéne, talán a Spider’s Web: A Pig’s Tale-t kiáltanám ki győztesnek. Mely meglepő módon, nem egy Pixar, DreamWorks nyúlás, mint a többi, hanem a Charlotte’s Web (Malac a pácban) 2006-os film változatának a leértékelt, gazdaságos verziója.

Az a fajta animációs film, amit valahol lenn délen, a helyi Walmart selejt részlegében szokás árulni, a “minden holmi csak 1$”-os polcon. Amit aztán karácsony előtt egy nappal, mikor már elfogyott minden kicsit is nézhető animációs film, akkor vesz meg valamelyik félrészeg, redneck apuka, amolyan “A kölykök Frozent akartak, de ez is jó lesz!” alapon.

Valami elképesztő, ahogy ez az úgynevezett animációs film “kinéz”. Olyan, mint ha nem is a végső verziót, hanem annak valami korai, renderelés előtt álló verzióját látnánk. Egyébként meg a 10 évvel korábban készült, Super Mario 64 nézett ki körülbelül így, de ha a karakterek mozgását is figyelembe vesszük, akkor még az is köröket ver rá.

Elnagyolt modellek, mosott, alacsony felbontású textúrák, darabos mozgás animáció, röhejes szájmozgás, fizika, és szinkron. Történet, cselekmény, és karakterek ugyan vannak, de ilyen minőség mellett, azt hiszem ezektől most nagyvonalúan eltekinthetünk. =) 2/10

Reklámok

21 hozzászólás to “Spider’s Web: A Pig’s Tale (2006) – Disznónak sem való moslék”

 1. Eléggé egy kaptafára megy ezeknek a grafikai megvalósítása. Az a kínai kung fu panda sem néz ki sokkal jobban. És az a legnagyobb baj, hogy hazánkban Minimax-on és társain hasonló színvonalú műsorok mennek már jó pár éve. Az ilyen selejt terméket még a disznók elé se vetném, nem hogy gyerekkel nézessem meg. Megáll a fejlődésben szerencsétlen.
  Hogy tudnak ennyire ronda valamit produkálni. Tudom nem szereted az SWCW animációs sorozatot, de ott a hatodik évadhoz netre kirakott három befejezetlen epizód nézett ki így, pedig azok pre-alfa állapotban maradtak.

  • Az igaz, hogy látványban a pandás sem sokkal jobb, de legalább az még amolyan vicces módon tudott debil lenni, még ez inkább fárasztó módon volt debil. =)

   Az SW CGI sorozatok valóban nem a szívem csücskei, se tartalmilag, se látvány szempontjából. De azoknak még legalább a Q3: Arena színvonalát sikerült hozni. Ezeknek viszont, még azt se.

   Szóval ez a malacos moslék is olyan, hogy 10 évvel korábban készült Nintendo játékokban jobb 3D volt ettől. Már azok se voltak ennyire elnagyoltak. Csak nézd meg azokat a lovakat, hogy néznek ki szerencsétlenek. =D

 2. “Az a fajta animációs film, amit valahol lenn délen, a helyi Walmart selejt részlegében szokás árulni, a “minden holmi csak 1$”-os polcon. Amit aztán karácsony előtt egy nappal, mikor már elfogyott minden kicsit is nézhető animációs film, akkor vesz meg valamelyik félrészeg, redneck apuka, amolyan “A kölykök Frozent akartak, de ez is jó lesz!” alapon.”

  Bevallom, én ezen jobban röhögtem, mint itt akármelyik fentebb linkelt filmen. XDDDDD

  Amúgy az eddigi felhozatalból nekem magasan a Bolivar volt a kedvencem, az annyira “epic” a maga módján, hogy még mémeket is lehet belőle csinálni. XDDDD (Épp tegnap néztem azt a jelenetet belőle, amit korábban meséltél, hogy a fekát leszúrja “Zsarnok” és hát az az arcjáték/megvalósítás… XDDD)

  A most linkelt darabokból meg a “Pankrátor Panda” fogott meg jobban, azok a fejek, amiket a ringben vágott a Gondos Bocs, meg a “You’re gonna get raped!”-medve… XDDDDD

  • Egy Bolívarhoz nyilván nem is ér fel (vagy inkább le) de azt írtam is, miért. =) Mert gagyinak ugyan ez is gagyi, de ez egy más kategória. Azon belül viszont, az egyik legrosszabb.

   Mondjuk ha már itt tartunk, azt még megértem, hogy a brazilok, lemásolták a Kung Fu Pandát, mert az egy elég népszerű rajzfilm lett. Viszont, hogy az indiaiak, miért pont a Meridát másolták le, na az rejtély. Elvégre az még a Pixar fanok körében is, elég vegyes megítélést kapott.

   • Szerintem a Meridáról fogok is írni egy bejegyzést már. 🙂 Amúgy ez az utánzási mánia elég népszerű dolog. Amcsik is előszeretettel koppintanak, főleg európai műveket, de azokban legalább van színvonal. Viszont ebbe a meridás koppintásba belenéztem, és nem igazán értettem, hol van benne ténylegesen a Merida, valami gyíkokat láttam, akik egy csecsemőt akartak valami sav-kinézetű folyóba dobni, aztán jött valami szörny, akitől megijedt mindenki, erre a csecsemő megtanult repülni, és elmenekültek.

   • Na igen, elég csak a Disney mese feldolgozásaira gondolni. Lásd ugye amit múltkor is beszéltünk, a Kis Hableány, amiből az eredeti történetet feldolgozó, ’75-ös anime, és a ’89-es Disney verzió között elég markáns a különbség.

    Vagy ott a másik, a Piroska és a Farkas, amiből az eredeti francia mese, az tömény horror.

 3. OMFG hol találod ezeket a fosokat? 😀 És hogy bírod egyáltalán végignézni? Egy hete már így is szemrákot kaptam a Mayoiga uccsó részében látott cg-nagyimonsztától, de az csak 4 perc volt, ez meg majdnem egy óra @_@ Mindenesetre dicséretes, hogy a té olvasók kedvéért milyen tortúráknak vagy hajladó kitenni magadat.

  • Valami különös oknál fogva, időnként kedvem támad megkínozni magam, valami ritka szarral. Aztán ha már szar, akkor legyen mindjárt egy szép nagy rakás. =D

   Erről a Mayoigáról hallottam már, de nekem annyi elég volt, hogy az Anotherhez hasonlították. Bár ahogy elnézem, ez azért kapja rendesen az 5 pont körüli, illetve az az alatti értékeléseket is. Nem úgy mint az Another, amit sokan egyből úgy aposztrofáltak, hogy “Hosszú idő után, végre egy valódi horror animét kaptunk! 10/10” meg ehhez hasonlók. =/

   • Ide írom mert itt valamennyire ONtopic is, elvégre fostos CG-ről és minősíthetetlen szutyokról van szó: Nem akarsz belenézni az új Berserkbe véletlenül? 😀

   • De, tervezem, illetve az is egészen biztos, hogy amint vége lesz, végig fogom nézni, és kritika is fog róla születni. =) Amúgy nem meglepő módon, valahogy ezt se nagyon vártam, és nem is fűzök hozzá, különösebb reményeket.

 4. Spider’s Web: A Pig’s Tale (Part 1/5)

  Ahh, a jó öreg YouTube az időlimtes feltöltésekkel. 😀

  Erről mindig az jut eszembe, amikor a teljes Mézengúz filmet feltöltötték Twitterre (!!!) 30 másodperces szeletekként. 😀

  • Na igen, emlékszem még én is a 15 perces limitre, és a régi csillagos rendszerre. =) Mondjuk azt még meg tudtam érteni, miért korlátozták a videók időtartamát. Amit viszont nem, hogy miért ágáltak hosszú évekig az ellen, hogy az ismétlés gombot bevezessék? =/ Amivel amúgy, csak azt érték el, hogy az emberek 1 órás, majd később mikor megint emelték a limitet, 10 órás verziókat tettek fel. =D

   Ahogy az is emlékezetes volt, mikor bevezették ezt a Google+ hülyeséget, amit még hagyján, hogy az emberek egy teljesen felesleges dolognak tartottak már a kezdettől fogva. Csakhogy ez az elején bizony jó pár anomáliát eredményezett. Mint hogy pl. a rendszer, automatikusan spamnak jelölt bizony hozzászólásokat, amiket nem tudtál engedélyeztetni. Mert hiába engedélyezted őket manuálisan, mégse történt semmi. Ahogy némely hozzászólásokra pl. válaszolni se lehetett.

 5. HUNdebLeonidasX Says:

  Mostanában rákaptam én is az ilyen bootleg animációk utáni kutatásra.

  A brazil kungfu panda amugy még a készítő (video brinquedo) “minőségibb” produktumai közé tartozik. De pl a hirhedt Ratatoing is az ő kezük munkája.

  Plusz ott van még a Dingo Pictures nevű cégecske ami ugyanugy másolja a Disney munkáit de legalább nem CGI-os hanem csak szimplán gagyin animáltak a produktumok.

  Mondjuk a legjobbak akkor is ezek a “Nursery rhymes” animáciok a youtube-on. (Az 11:26-nál elég csúnya egy baki)

  Apropó. Eleve herótom van az ilyen régi mesék CGI-os újrainditásából de ennél szakadt el nálam a cérna

  • A pókemberes kiégette a szememet. 🙂
   Amúgy nekem is leolvad az agyam ettől a 3D CGI mániától, amibe mostanában átültetnek régi, klasszikus rajzfilmeket, meséket, ráadásul olyan rondák, hogy hányinger kerülget tőlük. A legrosszabbak talán a Disney-félék, mint a Micimackó, Mickey egér és társai, de a Garfield, Maya a méhecske, vagy épp ez a Kisvakond is jó példa erre. Bár nem rajzfilm alapból építkezik, de a Thomas a gőzös-t is láttam már ebben a borzadály színvonaltalan formában. Szerintem ezekhez képest egy gagyibb anime is minőséget képvisel.

   • Az átlag gagyi lehet (bár az se mindig), na de itt is megvannak ám a “kihívók”. =D Lásd az Idea Factory “remekműveit”, vagy a Hanokát. =)

   • HUNdebLeonidasX Says:

    A Thomas-rol annyit hogy az eredeti mese ujdonsága hogy kb egy vonat maketten vették fel. a CGI-os verzio ezt az eredetiséget ölte meg és olvasztotta a tucatrajzfilmek közé.

  • Nálam a Kis Vakondos vitte a pálmát. =D

   A 3D CGI-al az a nagy baj, hogy sok stúdió, csakis azért nyúl ehhez, mert modernnek, és divatosnak tartják. Csakhogy az a gond, hogy ez bizony egy baromi drága technológia, és nagyon érteni kell hozzá. 3D-ben hozni ugyanazt a minőséget, vagy 3x, hanem 5x annyiba kerül, időben, és pénzben, mint 2D-ben. Ám egyikből se fordítanak rá 3x többet, ami bizony, meg is látszik a végeredményen.

   Ugyanez igaz a flashre is. Az is egy baromi jó technológia, amit ha hozzáértő emberek csinálnak, és nem sajnálják rá a pénzt, nagyon jó dolgokat lehet belőle összehozni. (Mucha-Lucha, MLP G4) Sokan azonban, itt is olcsójánost játszanak.

  • Látom, szorgos voltál 🙂 Amúgy ez a 3D animálás eredetileg azért jött be a kísérletezési időszak után, mert a hagyományos 2D rajzfilmeknél olcsóbb volt. Aztán 2D-ben is elterjedt a számítógép használata, szóval innentől vicces az egész. Sztem inkább igénytelenség, mint a divat szándékos félreértése a mozgatórugó.

 6. Az ilyen és ehhez hasonló animációs szörnyszülöttek esetében teljes mértékben meg vagyok bizonyosodva, hogy az “alkotókból” orvosi úton el lett távolítva a szépérzék. Mert ha egyszerűen maguk nem látják mennyire gány az, amit csinálnak akkor nem tudok mást elképzelni. Vagy maximum azt, hogy megrendelésre dolgoztak és rekordidő alatt kellett összecsapniuk valamit.

  • Inkább arról van itt szó, hogy amíg vannak népszerű, és sikeres dolgok, addig mindig lesznek olyanok, akik annak megcsinálják majd a jóval olcsóbb, gagyi változatát is, minimális profit reményében.

 7. Ha akartok látni egy újabb borzadalmat, friss indiai animációs sorozat: Little Krishna címmel. Első epizód alapján mindent elárul a sorozat önmagáról. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: