Warhammer vs PETA

warhammer_vs_peta

Megszokhattuk már, hogy mint megannyi szélsőséges, magamutogató társaságnak, a sötétzöldeknek se kell a szomszédba menniük hülyeségért. Jelen esetben a méltán hírhedt PETA gondolta úgy, hogy egy alapvetően fontos ügyet, az állatok védelmét, immár sokadszorra le kell rántani a bulvár szintjére, meghempergetni a hatásvadászat mocskában, és nevetségessé tenni azt, na meg saját magukat.

Történt ugyanis, hogy a PETA, így cirka 30 év(!) után észrevette azt, hogy a Warhammer univerzumokban, nem ritkán viselnek az egyes frakciók harcosai, köztük híres alakok, mint például Leman Russ, vagy Warmaster Horus, szőrmét a páncéljukon.

leman_russ-space_wolves

A tény persze, miszerint ennek oka elsősorban az, hogy a Warhammer rengeteget merített a Norz kultúrkörből, aminek részben történelmi okai is vannak. (Mert a Warhammer, Brit eredetű.) A legkevésbé sem érdekelte őket. Ahogy az se nagyon zavarta őket, hogy egy fikciót, egy kitalál univerzumot támadnak épp. Ezért gyorsan írtak is egy dühös hangvételű levelet a Games Workshopnak, hogy legyenek már szívesek a műanyag figuráikról, illusztrációkról, egyebekről, eltávolítani a szőrmét. Ellenkező esetben, kampányt fognak ellenük indítani. Mondván, hogy hiába egy kitalált univerzumról van szó, a szőrme az akkor is szőrme. Illetve (ami külön tetszett) hogy a legvéresebb csataterek borzalmai sem hasonlíthatók ahhoz a szörnyűséghez, amin a szőrmének készülő állatok mennek át, mikor megölik őket.

A PETA persze (szokás szerint) nem végzett valami alapos munkát, hisz egyelőre még csak a szőrméket vették észre, ám mivel a szervezet a bőr, gyapjú, selyem, toll ipar ellen is ugyanúgy keresztes hadjáratot folytat, nem lenne meglepő, ha a jövőben ezek miatt is újabb levelek érkeznének. Mindez azonban mit sem változtat a lényegen, miszerint a PETA, ismét valami olyan dolog ellen küzd, ami nem valós. (Mint mikor a Cookin Mama ellen indítottak hadjáratot, ami egy ügyességi, főző játék volt.) Ahelyett, hogy valódi visszaéléseket, állatkínzásokat derítenének fel. Igaz, akkor csinálniuk is kéne valamit, mármint érdemben, ahelyett, hogy a saját ügyüket teszik az ilyen akciókkal nevetségessé.

Reklámok

9 hozzászólás to “Warhammer vs PETA”

 1. Ezen jót derültem. 🙂 Mondjuk ezzel az erővel a fél videójáték ipar ellen hadjáratot hirdethetnének. Rome TW, mennyi lemészárolt ló, elefánt, kutya, plusz a lángba borított harci vaddisznók, Wolfenstein 3D-ben többször kell agyonlőni kutyákat, Overwatch-ban az egyik karakter egy gorilla (különösen veszélyeztetett faj), akit ugyebár meg lehet ölni, ha szembejön, WoT-ban ott a Rudyban a kutya, aki ugye benn pusztul a tankban a legényekkel együtt, ha kilövik. 🙂

  • Csak meg ne tudják, mit írt a novellájában Hajnal Péter “Ki a macska?” címen. 😀

  • Vagy ott van ugye a megannyi RPG, ahol lehet állatokra vadászni, craftolni kaját, felszerelést belőlük. Sőt, vannak ugye rendes vadász szimulátorok is.

   Egyébként a Wolfensteint spec kikezdték anno a német állatvédők, és a cenzorok ki is vették abból a verzióból a kutyákat. Ahogy a Carmageddonból is a teheneket.

   Viszont érdekes, hogy pl. a rovarokra valahogy sose érzékenyek. Pedig a Fallout skorpiói, vagy a Half-Life headcrabjei, még aranyosak is. =)

   • “Viszont érdekes, hogy pl. a rovarokra valahogy sose érzékenyek. Pedig a Fallout skorpiói, vagy a Half-Life headcrabjei, még aranyosak is. =)”

    Ja, ha már itt tartunk, azért az tényleg érdekes, amikor valaki úgy állatvédő, hogy csak a gerinces állatokig ér az együttérzése, vagy éppen úgy szortírozza őket, hogy “a delfin aranyos, azt meg kell menteni, de a darázs megdögölhet, mert az gusztustalan!” Volt ilyen ismerősöm Face-en is (amíg a marhaságai miatt nem unfriendeltem… XD), nyomatta a “zárjuk be a SeaWorld-öt!” petícióit, a vega-térítős dumákat, stb, de amikor én osztottam meg olyanokat pl., hogy “rovarbarát kert”, azt pont leszarta.

   • Mondjuk a darazsakat konkrétan én sem csipázom. 🙂

   • Na de abból se ám mindre, mert pl. a kígyó, béka, krokodil is gerinces, azokat sokszor mégis “nyugodtan agyon lehet verni”. Vagy ha már delfin, akkor ott is baromi érdekes, hogy a delfin, bálna, fóka vadászok “a tenger nácijai”, és azonnal rájuk kell hívni az ökoterroristákat. Na de a tonhal, harcsa, lazac halászokra, rákászokra, már úgy tekintünk, mint szilaj, kemény férfiakra, akiknek a bátorsága, külön show műsort érdemel.

   • Mondjuk ez az ellentmondás jelentkezik a Nadia-ban is. Ugye a főszereplő csaj full vega, ki van akadva, ha a többiek megeszik az állatokat, de az valahogy rendben van, hogy egy kölyök oroszlánt cipel magával, meg az egyik jelenetben lelkifurdalás nélkül csapja agyon a szúnyogokat.

 2. Hehe, na igen, a környezetvédők egyik leghülyébb ága… Sokat elmond róluk, hogy még a WoW-ban is parodizálták őket, az egyik kiegészítőben ugyanis feltűnt egy bizonyos D.E.H.T.A. nevű csoport, akik az eddig is meglévő (normális környezetvédő XD) druidáknak voltak egy radikális mellékága. Aztán ezek olyan questeket adtak, hogy menj el vadászokat ölni, sőt a levágott fülüket vidd vissza nekik bizonyíték gyanánt, illetve a csúcs az volt, hogy ha véletlenül állatvér került rád (mert mondjuk meg kellett ölnöd a rád támadó gyapjas rinoszéroszt, különben ő öl meg téged) és úgy mentél oda a táborukhoz, akkor kérdés nélkül egyből téged is megtámadtak. XD Na most az egy dolog, hogy történetileg ők valóban egy vérszomjas vadász és annak bandája ellen tevékenykedtek, csak éppen az ő módszereik legalább olyan szadisták voltak, ha nem jobban, mint amit azok csináltak az állatokkal. Úgyhogy ja, elég jól sikerült Blizzéknek visszaadni a valódi szervezet mentalitását… 😀

  • Hehe, ez olyan mint a Postalban, mikor az agysorvadásos, megvadult teheneket kell jobb létre szenderítened, és erre a dilis állatvédők megtámadnak, miközben a jószágok őket is lazán agyontapossák. =D

   Hasonló volt a Fallout Tactisban egy speciális encounter, ahol a Deathclawek felszabadításáért küzdő félcédulások, berohannak tüntetni a lények jogaiért, mire azok szétkapják őket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: