Helyzetjelentés

 

Mint az nyilván feltűnt a kedves olvasóknak, az utóbbi hetekben, nem igazán voltam aktív, se itt a blogon, se nagyon máshol se. Mielőtt azonban egyesek messzemenő következtetéseket vonnának le, úgy gondoltam eloszlatok néhány kételyt. Az első dolog, hogy ismét sikerült állást találnom, méghozzá helyben, aminek azonban az lett az egyik következménye, hogy ismét kevesebb lett a szabadidőm. Ám mivel eddig is meló mellett csináltam nagyon sok mindent, nyilván nem erre akarom ráfogni az inaktivitásom teljes okát.

Leginkább arról van szó, hogy az elmúlt pár hétben, egyrészt kedvet kaptam ahhoz, hogy ismét előszedjek pár idő igényesebb címet, mint például a Witcher 3-at. Másrészt (és ez egy kicsit összetettebb) én tavaly augusztus óta, benne voltam egy amatőr rajongói projektben, ami sajnos időközben véget ért. Nevezetesen a Fighting is Magic Mega című játék fejlesztésében vettem részt, elsősorban mint fx és sfx (konyhanyelven kép és hangeffekt) “felelős”. A projektet azonban, fogalmazzunk úgy, megváltozott körülmények miatt, időközben abba kellett hagyni. Sajnos nem tudtuk befejezni, én azonban úgy döntöttem, amit még lehet, azt egy másabb formában, megpróbálom átmenteni.

Ez nem egy nehéz munka, hisz jórészt kész anyagból dolgozom, de baromi időigényes, és szöszmötölős. Az a fajta, amiben akár órákra el lehet veszni, mire minden úgy néz ki, és úgy működik, ahogy szeretném. (A technikai részletekkel, inkább nem untatnék senkit.) Szóval röviden (és ezzel indokolt lesz az indokolatlan kép is) most épp Geralt és Trixie terelgetése foglalta le, a napi kockulásra szánt időmet. =)

A podcastel kapcsolatban, a hétvégi időpont, nekem továbbra is megfelel. Időközben már a beszélgetés menetét is, nagyrészt összeraktam fejben. Bevezetésnek úgy gondoltam, indulhatna a scifi-fantasy közti különbségek felvázolásával, scifik fajtáival, érintőlegesen a műfajokkal, és úgy általában a scifi mint olyan helyzetéről ma. Aztán kicsit személyesebbre véve a figurát, első scifis élmények, számunkra meghatározó meghatározó művek, univerzumok, vagy épp olyanok, amiket nem kedvelünk kerülnének sorra. Majd végül, mindenképp érdemes lenne szót ejteni úgy általában a folytatások, remakek, rebootok témájáról.

Hogy időben ez mennyi lesz, illetve hogy mennyire lesz majd ebből a csokorból kapacitásunk, azt majd meglátjuk menet közben. Lehet (sőt, sanszosan) több szakasza is lesz ennek. Vagy ha sikerülne egyben felvenni az egészet, akkor több részre bontanám szét.

Reklámok

20 hozzászólás to “Helyzetjelentés”

 1. Geralt és Trixie… Hogy mik vannak. 🙂

  Ez a podcast dolog viszont jól hangzik így ebben a formában. Holnaptól én is munkába állok, noha előre láthatólag csak két hónapra fog szólni a dolog, de ez is valami. Az új munkahelyed remélem jó lett. Amúgy szakmabeli, vagy az előzőhöz hasonlóan eltérő?

  Ha már úgyis bontani tervezed több részletre a podcast anyagát, akkor talán érdemes lenne egy szuszra felvenni az egészet, legfeljebb az utolsóként felvetett témák olyanok, hogy azok esetleg mehetnek egy másik megbeszélési időpontra, viszont így talán nem zökkenünk ki a lendületből. Aztán ha hosszú lesz, akkor kettő-három részletben kerülhetne adásba.

  • Akkor üt igazán, ha játszottál az eredeti játékkal. =)

   A melót illetően nem, a szakmámhoz max ennyi köze van ennek is, hogy gépen dolgozom (ismét).

   A többit meg majd meglátom, ha kész lesz.

 2. Na, örülök, hogy összejött valami. =)

  A podcast meg rendben van felőlem. Itthon vagyok úgy is, “előlegezett szabi üzemmódban”.

  • Kicsit azért égett a pofám, hogy így elhanyagoltam a dolgot, de mostanság valahogy az offline élet, jobban vonzott. Majd összedobok már, valami tartalmasabb írást is a közeljövőben. =)

 3. Sok értelmes dolgot nem tudok most ehhez a posthoz hozzáfűzni, csak gondoltam beírom, hogy a Vaják x MLP képen finoman szólva is kurva jót röhögtem. XDDD

  Ja, esetleg még annyit, hogy aki hozzám hasonlóan a regényeket is olvassa, az örülhet: tegnap jelentették be, hogy jövő hónapban végre jön a következő kötet! 🙂

  • Először én is (Trixie Merigold. =D) és vannak még hasonlók szép számmal. =)

   Még volt ahol a beszélgetést is átírták hozzá, persze Trixis stílusban. =)

   Geralt: “Let’s talk about my reward…”
   Trixie: “The only reward you’re getting from The Great and Powerful Trixie is a buck in the balls!”

   • Most, hogy így belegondolok, Trixie cutie mark-ja erősen hasonlít a Sarló-Kalapácsra. 🙂

   • Igen, ezt anno már ellőtték páran. =) Például elég sok Red Alertes art készült anno, ahol Trixie volt a szovjet fél, Twilight pedig az amcsi. Aztán később Glimerrel is ellőtték ugyanezt, csak még Trixienél kb. tényleg a sarló-kalapácsra hajazó cutie mark volt ennek az oka, addig Glimmernél inkább az egyenlősítő “eszme”. =)

    Mások a holdsarló-csillag párosításba ellenben, teljesen mást láttak bele, szóval így született meg Sailor Lulamoon, Mysterious Mare riválisa. =)

 4. Nah, örülök hogy alakulnak a dolgaid :D. Magam is átestem nemrég egy önkéntes munkahelyváltáson, szerencsére mindössze 1 napig voltam “állástalan” a papírmunka végett.
  Podcasthez a tematika felosztása nekem tetszik, viszont ha egy szuszra is vesszük föl a podcastet, valamilyen módon a daraboláshoz érdemes lenne szóban is reflektálni. Valamint nekem előreláthatólag a vasárnap lenne ideálisabb ha most hétvégén vesszük föl.

 5. Remélem szombaton most már tényleg összeáll a csapat. 🙂

  • Rajtam nem múlik, én múlt vasárnap is ott voltam. =) Viszont ja, jó lenne most már tényleg összehozni, mert ugyan így is jól elbeszéltük az időt, csak az meg nem volt épp youtubera való. =)

   • Ugyan már, a youtube átlag suttyósági szintjét meg se közelítettük :D.
    Amúgy felőlem szombat este 6-kor mehet a menet.

   • Tény, de ott azért sok olyan dolog is elhangzott, amit haveroknak ugyan elmondok egymás közt, de csak úgy azért nem tárnám a nagy nyilvánosság elé. =)

    Persze tudom, hogy manapság divat minden szart megosztani a neten, és kiteregetni a szennyest ország-világ előtt, de engem még nem így neveltek. =) Az maradjon meg az átlag youtube sutyerákoknak. =)

 6. Egyéni helyzetjelentés: megnéztem a Kincsemet. Nem voltam elájulva tőle. Péter, láttad már? Amúgy érdemes megnézni, de nagyon fura érzéssel álltam fel a mozi székből.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: