Sci-fi Podcast

Egy “kis” csúszás után, megérkezett hát ez is. =) Hogy hasonló lesz e a jövőben, vagy fogok e még esetleg önálló videókkal próbálkozni, magam se tudom, de ha igény lesz rá, elgondolkodom rajta.

 

Reklámok

55 hozzászólás to “Sci-fi Podcast”

 1. Csak eljutottunk idáig. 🙂

  • Ja, bár nekem valamiért, ha rányomok a playre, nem az elejéről kezdi a lejátszást. =/ Nem tudom ezt mi okozhatja.

   • Ez egy klasszikus YT bug, ami a linkeléssel kapcsolatban lép fel. Én is számos alkalommal tapasztaltam már ilyet. Ha úgy linkeled, hogy a felső sávból copy-paste-eled, és közben ment valamennyit a videó, akkor ez a jelenség a kész linknél előfordulhat. Másik lehetőség, hogy mivel több, mint egy órás videó, és ha be vagy jelentkezve a YT fiókod valamelyikébe, akkor, ha megállítod, ellépsz más oldalra, majd visszatérsz, akkor ugyanott fogja folytatni a lejátszást, ahol abbahagytad. Vsz ez az eleme a YT-nak bezavar a linkelési rendszerbe.

   • Érdekes, én ezt eddig nem tapasztaltam, de valszeg akkor az utóbbi lehetett az ok. Mostanra viszont, szerencsére megszűnt, már nem csinálja.

 2. Tudtam, hogy borzalmas a hangom, de azért ennyire rosszra nem számítottam. 😀

 3. Letöltöttem, mondván hajnalban legyen mit hallgatnom befelé utazáskor.

 4. Igen, a saját hangod visszahallása… Nem vagyok benne biztos, hogy él olyan ember ezen a bolygón, akit nem traumatizált a saját hangja visszahallása :D…

 5. No, annyi meglátásom van, hogy kell egy második felvonás, és kicsit változtatunk a technikai megoldásokon. A Discord egész jól veszi a hangot, és sokkal könnyebb beszintezni. Mert ami bajt érzek, hogy nálam hallatszik a csutkára feltolt mikrofon, Fománál és Zolinál olyan 75%, míg nálad Péter olyan 25-50% között mozog.
  Egy után nem húznám le a rolót rögtön, 2-3 próbálkozás kell, ami eldönti, hogy kiforr a végén, vagy “könnyes” lesz a búcsú.

  • Pár hete kíváncsiságból kipróbáltam a discord-ot. Lehet, hogy jó program, de nekem nem áll kézre, és a beállítási lehetőségek sem jók.

  • Alapból a TS se rossz, annyi, hogy arra kell odafigyelni, hogy mindenkinek ugyanaz legyen beállítva, na meg persze egy normális mikrofon, headset sem árt. =) Viszont mivel egyre több oldal áll át Discordra, felőlem tehetünk egy próbát azzal is. Bár különösebb tapasztalatom, nekem sincs még vele.

   Podcast felőlem mehet, csak akkor a témában, felállásban kéne megállapodni, hogy most akkor legyen egy sci-fi podcast 2, vagy valami más témában, pl. a fantasyban nyilatkozzunk? (Az még ezzel a felállással, jó is lenne.) Csak mert ha folytatjuk, lennének más témák is, pl. anime, MLP, stb., ahhoz viszont más felállás kéne.

   • Részemről annyi biztos, hogy technikai fejlesztésekbe nem tudok fogni, úgyhogy a mikrofon marad az eddigi. Amúgy ezt a sci-fi vonalat talán egy későbbi podcast-nél lehetne újra elővenni, inkább egy másik témával érdemes folytatni. A fantasy talán jól is passzolna ide.

   • Ha már a fantasy-t hoztuk fel a végén, akkor talán tartsuk a szavunkat, és legyen az.

    Foma: Mondjuk nem kell nagy fejlesztés, előtte veszünk fel egy rövid kísérletet, és belőjük a hangszintet. Bár nálad pont nem kell babrálni, az jó volt, néha picit halk, de nem vészes. Zolié szintén, Péterén emelni. Az enyémből vissza kell venni, az tuti.

   • Csak nálam egy 300 forintos acme asztali mikrofon van összesen. Játékra tökéletesen megfelel, de nem tudom, hosszútávon nincs-e negatív hatása hangfelvételek minőségére. Pénzem meg nincs komolyabbra. Főleg, hogy most egy komplett új számítógépre kéne gyűjteni, csak előbb még munkát is kéne találni.

 6. Már így is 4-5 podcastet hallgatok, de erre tuti szánni fogok időt valami grindolós fostenger játszása közben, mert érdekesnek hangzik! 😀
  Mi is most kezdünk bele egybe, szintén Discordon, máshol nem is nagyon lehet, mert a Skype úgy meghalt mint az Italo disco.

  • Az a baj,hogy a teamspeak is kezd kihalni. Eleve a discord ingyenesebben használható, meg állítólag felhasználóbarátabb. Én ez utóbbit nem vettem észre.

   • Én a TS-t konkrétan soha nem használtam, közös játékra mindig ott volt vagy a Skype, vagy OW esetében a beépített Battle.net-es kliens. 😀 A Discordod szeretem, mert egész jól be lehet állítani, sok mindent tud, kevés erőforrást igényel, sötöbö. De tény, hogy elsőre nagyon fura lehet megszokni a kezelőfelületet és a legtöbb beállítás csak nagyon körülményesen érhető el, valami eldugott helyen. De mint felhasználó szeretem, mert tényleg pikapakk beléphetek egy csatornára, onnét ki, etc. Nekem jobban kézre állt, amióta van Discordom, fel se néztem Skype-ra.

  • Tényleg, gamer témában, rád is számítanék ám. =)

   Amúgy ha jól rémlik, beszéltünk mi TS-en párszor, mikor OW-ban közösen szakaszoztunk.

   • Téényleg, bocsánat, akkor használtam először TS-t, de azóta viszont egyszer sem. 😀 Jaja, egyszer nyomtunk egy óra OW-t köbö. az király volt. Engem sajnos/nem sajnos nagyon beszippantott a játék, meg most még Tekken 7 is pörög. Tisztára olyan, mintha gamer lennék, vagy nem is tudom. 😀

   • Én inkább WoTozok, mert ott a modulok, skillezés, küldetések, jutalmak, egyszerűen jobban motiválnak. Az a baj az OW-val, hogy léped ugyan szinteket, jönnek a lootboxok, de néhány epic és legendary skinen kívül, nincs igazán miért hajtani.

 7. Közben kiraktam a linkjét az oldalamra is :D. Lesz amúgy ennek folytatása?
  https://www.facebook.com/Forlornuniverse/?ref=aymt_homepage_panel

 8. Ha már így szó volt a fantasy-ról, Puzsér legutóbbi Gyűrűk Ura fikázását láttátok már YT-on? Fura azért, hogy a Trónok harcára fanboykodik, miközben a teljes fantasy műfajt rühelli, élén a GyU-val.

  • Puszér már több ízben elővette a “GyU szar, Trónok Harca jó” dumáját, és mindig ugyanakkora faszság volt. A GyU egy klasszikus high fantasy. Még a Trónok Harca, nem is igazán nevezhető valódi fantasynak, hanem inkább egy fantasy elemeket is tartalmazó drámának, amiben az ármánykodáson, a ki-kivel van, ki-kit árul el, és miért vonalon van a fő hangsúly. (Na meg Daenerys csöcsein, úgy mellékesen. =D)

   • Ő imádja ezt, hogy újra és újra szarráfikáz valamit, mintha úgy lenne vele, hogy “ha elégszer mondom el, hogy szerintem szar, hátha majd mások is megutálják”. A legújabb GyU-osztása nekem most kimaradt, ellenben tegnap épp a Sznobjektív “A 10 legalávalóbb magyar zenekar” című részét néztem, ahol természetesen az IHM került nála az első helyre, de körülbelül annyi konkrétumot tudott róla mondani, hogy szerinte miért szar, mint amikor Szirmai a Pónikat próbálta ismertetni. (Sőt, utóbbi “legalább” a fandom sötét oldaláról tudott példákat hozni, de Puzsér még onnan sem.) Gyakorlatilag elmondta, hogy szerinte az utóbbi ezer év legnagyobb kulturális környezetszennyezése ez az együttes (de konkrétabban nem ment bele, hogy miért), illetve, hogy szerinte mennyire lejáratják a vidéki embert a számaikkal (lol, miért, mert van 1-2 daluk, ami tényleg azokat parodizálja, meg mellette kismillió másik, ami meg másokat?). Ez főleg azért is volt feltűnően semmilyen, mert az előző 9 együttesről azért mondott konkrétumokat, elemezgette a klipjeiket, dalaikat, az előadókat, stb., míg ez itt nem igazán jött át, de cserébe legalább megtudhattuk, hogy ő nem szimplán a dalaikat/stílusukat utálja, hanem maguktól a zenekar tagjaitól civilben is rosszul van, legalábbis előadta, hogy ha ő a nyolcból akármelyiknek bárhol meglátja a fejét, görcsbe rándul a gyomra, dühöt kezd el érezni, meg ilyenek… Hátööö, oké. 😀

   • ““ha elégszer mondom el, hogy szerintem szar, hátha majd mások is megutálják””

    Inkább, ha elégszer mondom el, akkor igazzá válik szindróma. 🙂

    Amúgy ez a GyU utálata valami hihetetlen. Képes volt egy négy perces videót szentelni annak, hogy mekkora balfaszság, hogy a szereplők elmennek A-ból B-be, hogy teljesítsenek egy küldetést. Mintha nem láttunk volna még ilyen koncepciójú filmet, nem olvastunk volna ilyen könyvet, egyet sem. Mondjuk, megint ott tartunk, hogy ha kicsit is vette volna a fáradtságot, és mondjuk elolvassa a könyvet, meg hozzá a Hobbitot, akkor nem hordana össze ennyi baromságot. Persze, így is kiferdítené a saját igényei szerint a tartalmát. Iszonyatosan bulvár szinten nyomja már.

    A legutóbbi Sznobjektívet én is láttam. Mondjuk a listán jót mosolyogtam, és biztos voltam benne, hogy az IHM előkelő helyen fog végezni nála, mert arról is tudom, hogy utálja. Mondjuk a Padödö-n meglepődtem, főleg, hogy ők igazából a 80-as, 90-es években még így is az igényesebb pop zenét nyomatták. Viszont azt egyszer tényleg ki kéne fejtenie, hogy mi is a konkrét baja az IHM-el, mert amit itt felsorolt, az lényegében nem volt érvelés, csak ordítozás. Amúgy kb. bennem is hasonló érzés volt, mint anno a Szirmai pónis videója kapcsán, annyi különbséggel, hogy akkor még nem láttam egyetlen pónis epizódot sem, míg Puzsér esetében legalább az IHM-et ismerem valamennyire.

    ” illetve, hogy szerinte mennyire lejáratják a vidéki embert a számaikkal”

    Azt hiszem itt egészen másként értetted, mint én. Az én olvasatomban Puzsér azt mondta, hogy az IHM a vidék kulturális ízlését züllesztette le. Mondjuk azt nehéz rájuk fogni, hogy lennének számaik, mivel mind meglévő slágerek parodizációi, de ez már csak szőrszálhasogatás.

    Személyes megítélésem az IHM-el kapcsolatban az, hogy már rég abba kellett volna hagyniuk, mivel már tíz éve kifáradtak. Egy tagjuk volt, aki levonta a konzekvenciát, és visszavonult, eddig (mondjuk neki közrejátszott a közlekedési balesete is). Kezdetben még viccesek voltak, hogy beöltöztek, meg kiforgatták a dalszövegeket, gyakran szarkazmusba csomagolták a társadalmat is. Az utóbbi tíz évben lényegében teljesen kifújt az egész, és öncélú hakni-bandává süllyedtek. Már nem tud érdekelni a műsoruk, nem vagyok kíváncsi a legújabb zene-paródiáikra, mert mind ugyanolyan. És azt hiszem most bővebb véleményt adtam róluk, mint Puzsér tíz perces ordítozása. 🙂

    Sajnos eljutott arra a szintre, hogy nem az esztétikum, kulturális nívó szerint ítéli már meg a dolgokat, hanem egy kialakult preferencia rendszer szerint, és ami valamiért nem illik bele, azt ki is veti, mindenféle teketória nélkül. Még akkor is, ha esetleg annak van értéke is, mert arról tudomást sem akar venni.

    Röhej volt, amikor a FAM-al most nyomják ezt az Apu-t, és előjön valami történelemmel kapcsolatos téma, majd töri tanári végzettségét kihangsúlyozva, oltári baromságokat, a történelem iránti totális dilettanciáját bizonyítva, ordítozza a maga igazát. Ugye itt most épp a nosztalgia, retrózás téma volt. Erre jön azzal a prekoncepcióval, hogy a prosperáló periódusokban nincsen retrózás, nosztalgiázás, mert akkor a jövőbe tekintett az ember szeme. Csakhogy erre FAM felhozta, hogy pont a dinamikusan fejlődő 1880-90-es években élte virágkorát a historizmus divatja is. Na erre úgy elvesztette a fonalat, hogy inkább kiment mosdóba.

   • Szirmai ha jól rémlik, ugyanúgy nem mondott semmi konkrétat, vagy érvényeset a brony fandom sötét oldaláról se. Pusztán elmondta amolyan Captain Obvious módra, hogy a bronyk nem buzik, amit a hatereken kívül, nem is állított soha senki. Illetve előszedte a pornót, amire jól rácsodálkozott, hogy ilyen amúgy van. Valamint odakavarta a pedofíliát, amivel megint csak azt bizonyította, hogy mennyire nem figyelt oda a sorozatra.

   • Puzsérről csak három dolgot a részemről:

    1, Azért, tegyük hozzá, a Trónok Harca-sorozat sem mentes a hibáktól, amiket Puzsér, mint fan, kegyesen elnéz neki. Lehetne ecsetelni a sorozat problémáit, legfőképpen az utolsó évadokat. Azt a szemtelen feminista propagandát, ami árad az utolsó évadokból. (Mert ugyebár, miről kellene szólni a fantasy-nak, mint a politikáról? 😛 ). Ayria, a 13 éves bérgyilkosnő (!!!) – igen, ez egy nagyon komoly fantasy! 😛

    2, Puzsérnak már rég abba kellene hagynia, egyrészt a politizálást, másrészt a médiaszereplést. Látszik, hogy kifáradt.

    3, Puzsér, mint Gender-ellenes értelmiségi, arra buzdítja az embereket, hogy szavazzanak a Gender-párt LMP-re. Sőt, szerinte Szél Bernadett lenne az ideális miniszterelnök. Szegény, nem tudja eldönteni, most lázadjon a Gender-kurzus ellen, vagy kiszolgálja a Gender-kurzust.

    Egyre kevesebb Puzsért fogyasztok. Felejtős. Egy következetlen, buta és felszínes ripacs, aki egyre inkább elveszíti a méltóságát. Ami a legrosszabb, hogy vannak fanjai, követői, rengetegen, akik szentírásként kezelik minden egyes véleményét, és követik akár a szakadékba is.

   • Mondjuk a Trónok harca sorozatot pont nem nézem. Egyszer, talán úgy tíz év múlva, amikor már lecsengett a divatja, lehet, bepótolom, de nekem valahogy túl töménynek tűnik. Amúgy nem sok olyan mű van, ami hiba nélküli lenne, belekötni meg bármibe lehet. Az, hogy gender szarral van lassan minden megtömve, megint csak egyre kevésbé meglepő. 🙂

    Azzal egyet értek, hogy Puzsérnak a politikával már rég fel kellett volna hagynia, de sztem a kultúr téma még maradhatna, hisz ott azért még mindig látszik, hogy konyít valamit hozzá. Amúgy én nem azt látom, hogy kifáradt, hanem inkább azt, hogy egyre jobban szétesik ez az ember. Szétesik, mert különféle elvárásainak akar megfelelni, de azért is szétesőben van, mert mentálisan nem stabil személy, és egyre jobban belelovalta, beleélte már magát a Puzsérságába, ami kezd átcsapni egyfajta messianizmusba. Az sajnos tény, hogy vannak hívei, akik szentírásként nyalják be a kijelentéseit, de ilyen emberek mindig voltak és lesznek, más esetekre vonatkozóan is. Szirmai esetében is találkoztam már olyannal, aki kijelentette, hogy Szirmai minden szava megcáfolhatatlan világaxióma.

 9. Hát igen az ember mindig úgy van vele, hogy inkább szívesebben hallja más hangját felvételről, mint a sajátját. Emlékszem, amikor én meghallottam magam egy felvételen azon gondolkodtam, miért olyan a hangszínem mint egy retardált gumikacsának?
  Amúgy még csak fél órát hallottam belőle, de edddig érdekes a téma és a kivesézés is.

 10. Végighallgattam. Egész jó volt. Mondjuk a gamer témában nem vagyok otthon, de a könyveket és filmeket be tudtam lőni. Kíváncsian várom a fantasy podcast-ot. 🙂 Remélem, lesz anime podcast is. 🙂

  • A fantasy podcastra én is kíváncsi leszek, hogy még idén elkészül-e. Az anime témáról tudtommal Péter tervez szintén ilyet csinálni, szóval elvileg lehet rá számítani.

   Amúgy a gaming témában én sem voltam nagyon otthon, főleg, hogy videójátékok terén inkább történelmi témájúakkal toltam mindig is. Így aztán igyekeztem a könyvekre, filmekre összpontosítani. Remélem nem vittem túlzásba.

 11. Nem tudom, passzol-e ide témailag, de most jöttem haza a moziból, megnéztem a Szárnyas fejvadász 2049-et. Rettentő hosszú volt. Amúgy nem találtam rossznak, viszont gyanítom, hogy nem lesz belőle olyan szintű kultfilm, mint az első részből lett. Kevesebb a filozófiai gondolat benne, viszont kilométer hosszú semmibe bámulásokkal van tele. Mindettől függetlenül, szerintem érdemes megnézni, mert a képi világa zseniális. Jared Leto is érdekes volt, viszont Ryan Goslinggal kapcsolatban nem tudom eldönteni, hogy alakított-e egyáltalán, mert végig olyan fapofával játszott, mint egy szobor (egy jelenetet leszámítva).

   • Az első filmhez képest több van, viszont igazából a játékidejéhez képest nem mondanám. Az elején van egy ütős akció jelenet, menet közben van kb. kettő, majd a végén van még egy.

  • Most, így a Szárnyas fejvadász kapcsán keresgéltem kritikákat a filmről, és belebotlottam Dancsó honlapjába. Meg is lepett, hogy ez a gyerek még mindig zseniális tud lenni, ha akar. Minden esetre az írásai méltóbbak a régi Dancsóhoz, mint a videói.

   • Azt speciel nem láttam még tőle, de igen, igazából az ő története azért szomorú, mert nem arról van szó, hogy kiégett volna, aztán az lenne, hogy “na, ha már ötletem nincs, hát átvedlek konzumidiótába…”. Hanem a régi, original “kritikus Dancsó” még mindig ott él benne, csak a nézettség kedvéért ezt rendesen eltemette jó mélyre és max így szökőévente egyszer hozza elő. Én amúgy pár napja épp a Magyar luxusfeleségek (vagy mi annak a szarnak a címe XD) paródiáját néztem, ott még a témától nem is volt idegen ez a csicsás trendi plázastílus, amit egyébként is felvett és a címe is találó volt, valami “Gold-diggerek akcióban”. XDDD

    Ja, amúgy meg hülye vagyok, második olvasásra esett le, hogy te az írott kritikáiról beszélsz. XD Na, azokról speciel azt sem tudtam, hogy léteznek. Volt egy honlapja még az elején, Fakultatív Csoport néven, de ott nem volt semmilyen írása, csak ugyanúgy feltöltötte oda is a videót, ahogy a YouTube-ra, sőt, asszem onnan indult. Van azóta valami új, vagy ezt bővítette ki?

   • Lényegében vezet egy Videómánia blogot, ahova írásos kritikákat is megfogalmaz. Gondolom ezek egy része más sajtóba szánt kritikák, amelyeket összegyűjtött ide (lévén, nem minden orgánum közli le a kritikus nevét, vagy nickjét).

  • Ahogy elnézem, Puzsér és krétaköre nem szerette a filmet. 🙂 Mondjuk igazából szerintem nem fogták fel sem az első filmet, sem a másodikat, mert csak az ekézésig jutottak.

 12. Baromi nehéz inteligens műsort találni a youfoson, de ez tartalmilag felüdítően vállalható. Én kíváncsi vagyok a folytatásra.

 13. Jelentem, megnéztem mindkét STAR WARS-filmet: az Ébredő erő-t és a Zsivány Egyest. Most jutottam el odáig, hogy megnézzem őket. Mindkét film nálam egy középszerű sci-fi akciófilm; a Zsivány Egyes jobb film, mint az Ébredő erő; ugyanakkor egyik film sem éri el az eredeti trilógia szintjét. Az Ébredő erő sajnos rá lett húzva egy Mary Sue-karakterre, ami negatívan kihatott az egész filmre. (Retroshock és Deansdale készített az Ébredő erő-ről egy-egy kritikát, kérésre linkelhetem őket. Jól elmondja mindkettő a film hibáit.) A Zsivány Egyes jobban összerakott fim, mint az Ébredő erő; karakterekben is erősebb; az Új remény előzményfilmjének tökéletes. Elmondom, mi az én problémám a két Disney-filmmel. A Csillagok háborúja egy olyan sci-fi akciófilm volt, ami több volt, mint egy jó sci-fi akciófilm. Az Ébredő erő és a Zsivány egyes egy középszerű sci-fi akciófilm, ami még csak nem is több, mint egy sci-fi akciófilm. A két Disney-filmben nincs meg az a többlet, ami az eredeti trilógiában megvolt. Amúgy én azt vettem észre, hogy a starwarsos szubkultban a Zsivány Egyes népszerűbb film lett, mint az Ébredő erő. Ami az érdekes, az indoklás, miért jó STAR WARS-film a Zsivány Egyes: LÁTVÁNYOS ŰRCSATA! A Zsivány Egyes azért jó STAR WARS-film, mert LÁTVÁNYOS ŰRCSATA! Tény, hogy tényleg látványos lett a végén nem csupán az űrcsata, de a szárazföldi összecsapás is – de az eredeti trilógia nem csupán azért volt jó film, mert jól megkonstruálták benne az űrcsatákat, a szárazföldi ütközeteket és a yedi párviadalokat. Hogy miért jó film az eredeti trilógia, sorolni lehet, míg a Zsivány Egyes azért, mert LÁTVÁNYOS CSATAJELENETEK! Nekem, aki szereti a STAR WARS világát, ez kevés. Édes kevés.

  • Dean kritikáját olvastam anno, amikor ment a csörte a blogja kapcsán. Ezt most hagyjuk is. A Retroshock kritikáját még aktuálisan láttam. Érdekes dolgokat mondott, tetszett is a kritikája, de a Zsivány Egyes kapcsán nem tudok egyet érteni a negatív felhanggal. Ami az Ébredő Erőt illeti, az valóban középszerű lett. Amikor kijöttem a moziból anno, akkor még úgy voltam vele, hogy oké, ez egy Ep4 remake, de azért remek élmény volt. Aztán ahogy elbeszélgettem másokkal, meg én is elgondolkodtam rajta, rá kellett jöjjek, hogy mennyire középszerű, főleg, hogy a Mary Sue Rey szerintem is jogos kritikai megfigyelés.

   Zsivány Egyes: erről viszont azt vallom, hogy messze jobb film, mint a Baljós árnyak és a Klónok támadása, és nagyjából egy szinten mozog a Sithek bosszújával, bár bizonyos pontokon képes túlmutatni az őstrilógián is. Az elég gyenge érv a fanoktól, hogy látványosak a csatajelenetek benne, és csak ez volna az érdeme. Kétségtelen, hogy látványosak. Ezen a téren bebizonyította, hogy az Ébredő Erőnél is minimum ezt kellett volna csinálnia a Disney-nek. Viszont azért vannak egyéb erényei is. Ott van például Cassian Andor, aki személyében megismerhetjük a Lázadás árnyoldalát is (az pl. zseniális volt, ahogy kinyírja az informátorát). Végre behoztak egy szerethető comic releaf karaktert is K2 személyében. Emellett szerintem nagyon jól működött a CGI Tarkin, és azért Vader jelenete a film végén szerintem közel áll a filmtörténet írás kategóriához.

  • Nos, ha a kettő közül kell választani, akkor kétségtelenül a Zsivány Egyes. Az Ébredő Erőre, sajnos nagyon rányomta a bélyegét a PC, az újrahasznosítás, és a mary sue jelenség. Csakhogy a teljesség igénye nélkül, a legzavaróbb dolgokat említsem.

   Ugyanakkor volt ami engem a Zsivány Egyesben is rohadtul zavart. Pl. hogy már megint egy maréknyi lázadó vesz hülyére, egy rahedli rohamosztagost, akiknek ha bármi logika, következetesség lenne a filmben, igazából szarrá kéne lőniük őket még azelőtt, hogy a tornyot elérnék.

   A két csillagromboló lebénítása, és egymásba tolása, hogy majd azok pont az alatta lévő kapura zuhanjanak, valami olyan ordító kreténség volt, hogy rendesen az arcom martam a moziban, mikor megláttam. De legalább ilyen röhejes volt az is, hogy az a nyomorult droid, egymaga, egy nyamvadt sugárpisztollyal tartotta meg az ajtót, miközben sorra egy lövésezte a rohamosztagosokat, akik voltak olyan balfékek, hogy egyesével mentek ki elé, és már egy kisebb hullahegy volt ott az ajtó előtt a végére, mire sikerült kiszedni.

   Na és persze akkor már nem hagyhatom ki a vak senseit se, aki úgy dönt, feláldozza magát, mert a gombot senki se tudja elérni, és erre nem az, hogy bevet valami spéci erő gyorsaságot, vagy valami, és úgy éri el, hanem előkerül ez a rohadt nyálas klisé, amikor lassan trappol előre a bölcs, szeretett öreg, és hiába lövik, nem érik el a golyók, csak már az utolsó pillanatban.

   Hiába no, a rohamosztagosok, csak akkor képesek kompetens, jól képzett katonák módjára harcolni, ha droidokat kell szétlőni a köztársaság oldalán. Ám amint fordul a kocka, fél méterről se találnak el semmit, különösen a lázadókat nem.

   • Azért vicces, hogy sokszor mennyire eltér az értékítéletünk filmekről. 🙂 Nekem kimondottan tetszett a Zsivány, és azok az elemei, amiket hibáinak felsoroltál, nálam zömmel egyáltalán nem problémásak. Jó, a vak erőhasználó csóka szerintem is erőltetett volt, de a többivel nem volt bajom.

    Jut eszembe, a Deadpool 2 legújabb trailerét láttad már? Ez a Wet on wet című teaser. Elég fura paródia.

   • Ha nem is okvetlenül hibák, de jól mutatják, mennyire belterjes az SW fő vonulata, és mennyire képtelen elszakadni, a saját kliséitől, még akkor is, amikor elvileg újítani szeretne.

    Az az egész csata nem volt más, mint a már milliószor ellőtt nagy partraszállásos jelenet, SW köntösbe bújtatott feldolgozása, ahol a maréknyi kommandó, meggyengíti annyira a védelmet, hogy a fő csapásmérő erő célt érhessen, még ha keserédes kimenetelű is a story.

    Egyszerűen idegesítő azt látni, mennyire hülyének kell lennie a birodalomnak ahhoz, újra és újra, hogy a lázadók újra és újra nyerhessenek. Érdekes, hogy a köztársasági rohamosztagosok, még tudták, mire való a rádió, a fedezék, és az EMP gránát, de itt már ilyesmik nincsenek, itt libasorban trappolnak be, ignorálva azt a tényt, hány elesett bajtársuk fekszik már ott rakáson.

    Ugyanez még fájdalmasabb volt a hajóknál. A köztársaság ócska, kiselejtezett hajói, képesek lebénítani a jóval fejlettebb, mind védelem, mind tűzerő szempontjából messze jobb hajókat, amiket aztán egy kis pöcökkel, egymásba tolnak. Miközben a fejlettebb, és számbeli fölényben lévő vadászok, bombázók, ez ellen semmit se tudnak tenni.

    Aztán oké, hogy ez egy kitalált story, de attól hogy valami kitalált, még nem kéne inkonzisztens baromságokkal tele lennie.

   • A Disney Az utolsó yedik mellett két alkotást készül piacra dobni az elkövetkező filmekben:
    – Han Solo-mozifilmet, ahol a fiatal Han Solo egyik kalandját meséli el a film. Ha abszolút befutó, lehetnek folytatások is.
    – Egy sorozat, mely Palpatine intrikáit dolgozza fel: hogyan lesz lassacskán császár a nagy befolyású szenátor?

    Úgy látom, a Disney dolgozik!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: