A leszbikus pónik esete, a begőzölt rajongókkal

Akik nyomon követik, és képben vannak az MLP franchise körüli eseményekkel, azokhoz már nyilván eljutott a futótűzként terjedő, és a fandomon belül legújabban nagy port kavaró hír, miszerint (elméletileg) megkaptuk az első, hivatalosan leszbikus párost. Egész konkrétan Scootaloo nagynénje, Aunt Holiday és annak párja, Aunt Lofty képében.

A kását persze valójában, közel sem eszik oly forrón, hisz nem a hivatalos sorozatról, és egy külön róluk, illetve erről a témáról szóló epizódról van szó. Pusztán egy a fő sorozattól független, harmadrangú novellás kötetben szerepel a két karakter, egyetlen jelenetben. Ahogy magát a témát se feszegetik. Sőt, az egész igazából úgy indult el, hogy miután a kötetben Aunt Holiday “dear” azaz kedvesnek nevezte Aunt Loftyt, az írót, Mike Vogelt, a fanok sokáig faggatták a twitteren, aki többszöri trollkodás után a “What do you mean, when you say cute couple?” kérdésre azt a választ adta, hogy: “When I say “cute couple” I’m saying that Aunt Holiday and Auntie Lofty a cute couple.” Ezzel kvázi a többség számára igazolva azt, hogy a két karakter leszbikus.

A szokásos azonnali szekértáborokra szakadás, műbalhé, majomkodás, és szardobálás persze rögtön megindult a fanok között. (Ahogy az egyik kommentelő találóan megfogalmazta: “And they went apeshit crazy…”) Az egyik fél, akik örültek ennek mint majom a farkának, a cukorka boltba szabadult óvodás mentalitást kezdték keverni, Sidiust megszégyenítő helyeseléssel (Good… Gooood…). Még a másik fél ismét átment C3PO-ba, és máris a teljes rajzfilm, fandom halálát kezdte vizionálni, amolyan “Oh dear! MLP is doomed!” stílusban, akár egy rakás, hisztis kölyök, akik spárgát kaptak ebédre.

Hogy én mit gondolok erről? Nos személy szerint totál indifferens vagyok a témát illetően. Az eddig kiadott képregényekben, novellákban, így is volt már sok furcsa dolog, amik a canon sorozatba egyáltalán nem, még csak említés szintjén se kerültek be. Viszont ha tegyük fel, végül mégis bekerülne ez a páros a sorozatba (amire leginkább cameoként látok reális esélyt) esetleg még foglalkoznának is ezzel a témával, egy külön epizód keretei között, az se jelentene semmit. A sorozat eddig se akart semmiféle politikai eszmét ráerőltetni a nézőkre, merthogy nem erről szól, nem ez a lényege, és ettől még semmi se fog változni. Plusz megosztó témák, eddig is voltak már a sorozatban. (Rasszizmus, kulturális ellentétek, hit kérdése, stb.) Ahogy olyan dolgokat is megléptek már nem egyszer, amik elsőre nem kecsegtettek sok jóval, aztán mégse végződtek rosszul. (Alicorn Twilight, Flurry Heart, vagy a komplett EQG mozi sorozat.) Végezetül pedig, bennem a fanmade leszbikus párosítások (amikből megjegyzem akad pár) se mozgattak meg semmit se, ahogy ez se fog.

Reklámok

28 hozzászólás to “A leszbikus pónik esete, a begőzölt rajongókkal”

 1. Annyira jók ezek a felesleges izgulások. 🙂 Néha úgy érzem, mintha ezekkel a megmozdulásokkal tudatosan szondáznák a társadalom homofóbia szintjét.

  Amúgy meg nem elférnek? Főleg, hogy nem kánon tartalom, ráadásul a kérdéses alkotásnak is egy totál mellékes eleme, amibe amúgy is csak trollkodásból magyarázta bele az alkotója a szitut. Még csak erőltetettnek sem nevezném, s legfőképp nincs annyira tolva, mint amit a Disney csinál.

  Jó, ezeket már OW közben lényegében kibeszéltük, csak úgy éreztem, írott formában is össze kell foglaljam. 🙂

  Persze, hogy őszinte legyek, lassan már ezekre a coming outos dolgokra is mind úgy reagálok, hogy “sóhaj” már megint egy. Leginkább csak fárasztónak tartom, vagy inkább unalmasnak, hogy egyrészt mindenütt meg kell jelentetni már szinte, másrészt minden alkalommal fel kell hördülni miatta. Az egész tényleg nem szól másról, mint kiugrasztani a nyulat a bokorból, aztán lehessen mutogatni, hogy na, ezek sem jobbak, mert mennyi homofób van közöttük.

  • Amikor vasárnap felröppent a téma a 7. évad, és a moziról való értekezés után, először engem is meglepett, mert alapból én se szeretem, mikor ilyesmit beletesznek csak azért valamibe, hogy: “Hát na ők is reprezentálva legyenek már!” de inkább csak röhögtem rajta, amolyan “Na LOL!” alapon. Plusz bíztam abban, hogy ha lesz is ilyen téma a sorozatban, akkor az a szokásos, nem torkon lenyomós, erőltetős módon fog történni.

   Két haver viszont nagyon kiakadt rajta, mintha itt tényleg minimum a 8. évad nyitó dupla részét szentelnék ennek. =D Ami persze azért vicces, mert a Joker kép azért mindkettejüknél befigyel. =) Az egyikükről konkrétan tudom, hogy nemcsak Rainbow Dash fan, de a Rainbow Dash x Fluttershy képeket is előszeretettel gyűjti, és nem csak a szuggesztív darabokat, hanem az azon túliakat is. =) Egyszer pl. egy olyan gifet tett ki, ahol ennek a jelenetnek volt a humanizált verziója megcsinálva, némi csavarral a végén. A másik meg szintén nem veti meg pl. a humanizált Rarity x Twilight artokat. Szóval igen, ők is kb. úgy vannak vele, hogy fanmade mehet minden, de ha canonizálni mernék, akkor úristen. =D

   Aztán mikor a többiek mondták, hogy nem kell felfújni, mert a képregényről van szó (ők még így tudták) akkor már ők is megnyugodtak, hogy oké, akkor mégse veszett semmi. =)

   Amikor hazaértem persze utánanéztem, mi is a helyzet ez ügyben. Akkor derült ki, hogy még csak nem is a képregényről, hanem valami novelláról van szó. Ott is egyetlen jelenetben szereplő két háttér karakterről, akik közül az egyik azt mondta a másiknak hogy “dear”, és ebből indult az egész. Utána napokig zaklatták ezzel az írót, aki megunta, és kb. úgy volt vele, hogy: “Oké, ha ezt akarjátok úgyis hallani, hát megkapjátok.”.

   Egyébként bele lehetne akár abba is menni, hogy a “dear” szót, barátok is mondják egymásnak, még a házasok, szerelmesek, inkább a “darling” szót használják. Ami meg azért poén, mert Raritynek pl. ez a kedvenc szófordulata. =D

   • “Rainbow Dash x Fluttershy”

    “Rarity x Twilight”

    RD x AJ, Rarity x AJ, Twilight x Sunset, de legalább nem vesznénk össze velük ezen, ha egyszer shipeket tárgyalnánk. 😀 (Jó, tudom, most rohadtul nem ez volt a lényeg, csak nem bírtam magamban tartani… XDDD)

    “Egyszer pl. egy olyan gifet tett ki, ahol ennek a jelenetnek volt a humanizált verziója megcsinálva, némi csavarral a végén.”

    Szerintem sejtem melyik, Megasweet egyik artja lesz… XD (Vagy várj, az nem gif volt, hanem sima jpg kép…akkor passz.)

    “Egyébként bele lehetne akár abba is menni, hogy a “dear” szót, barátok is mondják egymásnak, még a házasok, szerelmesek, inkább a “darling” szót használják. Ami meg azért poén, mert Raritynek pl. ez a kedvenc szófordulata. =D”

    Na, pont ez jutott nekem is eszembe, amikor írtad, hogy ez az egész belemagyarázás ennyiből indult, hogy az egyik póni “ledearezte” a másikat. 😀 Akkor ennyi erővel Rarity minimum “kőleszbi”, annyi “darlingot”, meg hasonló becéző szót használt már a másik öt barátjára. XDD

   • Azt nem tudom ki csinálta azt a képet, de havernak ez amolyan “must have!” volt. =) Azt tudom, hogy két verziója van, az egyik simán az eredeti humanizált változata (csak csöcsökkel). A másiknak meg az a vége, hogy Rainbow letépi a ruháját, és rámászik. =D

    Rarity meg mondja mindenkinek valóban, szóval ennyi erővel akkor őt is lehetne fél Ponyvillel shipelni. =D

 2. “A szokásos azonnali szekértáborokra szakadás, műbalhé, majomkodás, és szardobálás persze rögtön megindult a fanok között.”
  MLP nettó kimaradt az életemből, de Twitteren pont elkaptam egy ilyen wart. Hát, azt hiszem erre mondják azt, hogy first world problems. 😀 Tracernél is ugyanez volt OW-ben, de ahogy az lenni szokott, mostanra már mindenki elfelejtette és így totál csönd és nyugodtság van ilyen téren.

  • Mondjuk a példával kapcsolatban csak az a poén, hogy még Tracer esetében ez kanonizált dolog, addig itt egy nonkánon ügyből pattant ki a hőbörgés.

  • Sajnos itt is van egy olyan réteg, akik annyira nem szívlelik a változást, hogy a legkisebb újító, szokásostól eltérő dolog láttán, hallatán, sokszor úgy, hogy azt se tudják, mi lesz majd belőle, egyből siránkozni kezdenek, és temetik az egészet, csak mert ők ettől érzik magukat jobban.

   Tracernél mondjuk olyan szempontból másabb volt a helyzet, hogy ott kvázi az egyik főszereplőről, egy head canon karakterről derült az ki, hogy a másik klubban játszik. Ráadásul már akkor, amikor a karakternek volt egy igen jelentős fantábora, akiknek a waifuja lett. Így az ő részükről még érthetőbb volt, hogy úgy érezték, kvázi arcul lettek csapva.

   Más téma, hogy persze a fanmade leszbi párosítások, azok náluk is ezerrel mentek, már jóval a canonizálás előtt. Gyakorlatilag az első trailertől kezdve születtek, a Tracer x Widowmaker képek. =)

   • Igen, a változás elutasítása ismerős jelenség. Néha én is beleesek ebbe a kategóriába (elég csak az Avatarra gondolni, ott se tudtam elviselni a Korrát – mondjuk a végén Korra belezbülése enyhén szólva wtf volt).

    Ami az OW shippelést illeti, ott is vannak ám vad dolgok. Kedvenceim azok, akik crossgenderelik a karaktereket, majd így shippelik azokat. Viszont a Tracer-Widow vonulat valóban talán a legrégebbi ilyen. Másik nagy népkedvenc a Mercy-Genji párosítás (bár mintha egyszer láttam volna Genji-Hanzo testvéri szeretet elmélyítést is face-en, de ebben nem vagyok biztos). Ana-t viszont már összehozták a rajongók Rein-el és Morrisonnal is. De a legviccesebb, hogy időnként Junkrat kerül elő.

   • “Gyakorlatilag az első trailertől kezdve születtek, a Tracer x Widowmaker képek. =)”

    Jaja, bár ha láttam valaha értelem nélküli shipet, az ez. Persze általában az összes ilyen shipnél így vagyok, amikor direkt arra mennek rá, hogy “hozzuk össze a legrendesebb, meg a leggecibb szereplőt, akik a canonban valszeg kinyírnák egymást, mert miért ne?”

    “mondjuk a végén Korra belezbülése enyhén szólva wtf volt”

    Ott egyébként végül kiadtak valami hosszabb magyarázatot a készítők, hogy ELVILEG ők ezt már a második-harmadik szezonban elkezdték felépíteni részükről, aztán a negyedikre csúcsosodott ki, csak szintén a rajzfilm-formátum, illetve a Nickelodeonnal való egyezkedés miatt (nem tudták, hogy mennyire szabad egyértelművé tenni majd a dolgot canonilag) ennél jobban nem merték nyomatni. Aztán ez vagy igaz, vagy nem. 🙂

    “Ami az OW shippelést illeti, ott is vannak ám vad dolgok.”

    Ez a baj, hogy sajnos “vad” dolgok vannak, nem pedig “egyértelműek” (vagy legalábbis azok kevesebben), pl. Tracer x Mei fanartot gyakorlatilag alig lehet találni. 😦 Pedig engem kb. egyedül ez érdekelne csak OW shipping témában, illetve még a Pharah x Mercy-t bírom, de ez utóbbit szerencsére legalább a fandom is, szóval belőlük van art dögivel. 😀

    “Másik nagy népkedvenc a Mercy-Genji párosítás (bár mintha egyszer láttam volna Genji-Hanzo testvéri szeretet elmélyítést is face-en, de ebben nem vagyok biztos).”

    Az elsőbe már én is belefutottam párszor, viszont ami érdekes, hogy a másodikból nem nagyon láttam, pedig a yaoista fangirlöket ismerve ők erre a “tragikus sorsú testvérek” trope-ra nagyon rá szoktak repülni. 😀 (Vagy csak én kaptam túl nagy dózist anno a narutard-korszakban a sok Itachi x Sasuke fangirltől és még nem hevertem ki… XD) Szal ami érdekes, hogy a Hanzo x Genji helyett inkább a Hanzo x McCree-t szokták sokat nyomatni, amiben a logikát megint csak nem látom (az OW két legvonzóbb pasasa lennének és csak úgy “akkor hozzuk már össze őket!”, vagy mi lehet az indíték? XD), bár tudom, hogy shipekben alapból nincs sok értelme logikát keresni. XD

    “Ana-t viszont már összehozták a rajongók Rein-el és Morrisonnal is.”

    Ezekből még valami aranyos, nem-szexuális, “nyugdíjasklubos” shipeket még el is tudnék képzelni… XD Mondjuk nem ezen röhögtem nagyon, hanem amikor kijött az a Reflections képregény, amiben ugye kiderült, hogy Tracer leszbi és ugyanebben szerepelt egy olyan jelenet is, ahol Pharah beszélget egy férfival, aki láthatóan szintén egyiptomi. Mire valaki beírta: “Na basszátok meg, a Blizzard két “hajót” (ship XD) süllyesztett el egyszerre… 😦 Ha ez a fazon Pharah pasija, akkor a Pharmercy ship süllyedt el, ha meg az apja, akkor az Ana x Rein/Morrison! Basszus, a Blizzard mindenképpen kicseszett valamelyik shipper táborral és még csak azt sem tudjuk, hogy pontosan melyikkel!” XDDDDDDD Ezen azért nem tudtam nem felröhögni. XDDD

    “De a legviccesebb, hogy időnként Junkrat kerül elő.”

    Rajta meg végképp meglepődtem, szal azért rá még azt sem lehet mondani, mint az előző Hanzo – McCree párosra, hogy “férfiszemmel is ők a legmenőbbek”, szal az egész Junkrat kari kb. egy comic relief, ha kényszerítenének, hogy valakivel shipeljem, az is max Roadhog lenne a “két hülye – egy pár” szellemében… XDDDD (De hogy az ilyen “Mei x Junkrat” párosok honnan jöttek…? @___@)

 3. Igazából a Joker itt tökéletesen leírta, ami nekem is egyből eszembe jutott. 😀 Szóval érdekes, hogy az nem zavarta őket, hogy Lyra x BonBon kvázi majdnem-canon leszbi páros már mióta (most utána kéne néznem, de mintha nyilatkozott is volna olyat valamelyik alkotó, hogy ők nem zárkóznak el az ötlettől, csak ugye azért megvannak annak a korlátai, hogy egy kisgyerekeknek szóló rajzfilmbe mennyit szabad az ilyesmiből mutatni és most nem úgy értem, hogy homofóbok a készítők, hanem hogy eleve a romantikus szálat szinte teljes egészében kihagyták a sorozatból, nem véletlen, hogy úgymond “komoly” formában inkább csak az EQG filmekben jelent ez meg), szal itt megint jó eséllyel arról lesz szó, hogy ez a leszbi páros csak azért zavarja őket, mert nem ők “boronálták össze” anno, mint Lyráékat. 😀 (Gondolom ugyanezek a fanok pezsgőt bontanának, ha EQG szálon történne valami Sunset – Twilight szerelmi vallomás, mert ott meg ezt a párost nyomatják ezerrel a fanok… XDDD)

  • Na meg a többi, merthogy igazából itt egy komolyabb listát lehetne ezekből összeállítani. =) Kezdve a Mane6 legkülönfélébb kombinálásaitól kezdve, a Vynil x Octavia, Flitter x Cloud Chaser, Trixie x Glimmer, és hasonló duókon át, egészen addig, amikor pl. Aloe & Lotus ad különleges kezeléseket. =) Vagy mikor Celestia és Luna, esetleg a CMC barátsága mélyül el. =)

   • Mondjuk az a poén, hogy néha ezekbe én is belefutok, pedig egyáltalán nem gyűjtök pónis cuccokat a neten. Viszont, amikor írtam a kritikákat a témában, és kerestem hozzájuk képi illusztrációnak valót, akkor szembe jött pár. Ez mondjuk abból a szempontból azért is vicces, mert néhány rajongói ötletet, vágyat így is beemeltek a canonba, elég csak a mozira tekinteni.

   • Péter: Jaja, lehetne ezt estig sorolni, csak nem akartam a teljes listát leírni, de amúgy kb. 😀 Viszont ha már mondod az Octavia x Vynil-t: ugye róluk kiderült a 100., háttérkarakteres epizódban, hogy egy házban laknak. Na, ott érdekes módon nem anyázni kezdtek a fanok, hogy “úristen, vége a világnak, most már biztos, hogy leszbik!”, hanem épp ellenkezőleg és ahogy írtam, elkezdték bontani a pezsgőt náluk is, hogy “ez az, eggyel közelebb kerültünk ahhoz, amikor nyíltan ki lesz lassan mondva, hogy ők egy pár!” Szal igazából simán elfogadják ők szerintem a leszbi canon párosokat is, csak valamelyik népszerűbb shipet kell canonizálniuk a készítőknek… XD

    “Flitter x Cloud Chaser”

    Apropó, ők testvérek? A fandom egyik fele szerint igen, másik fele szerint nem. Erről valaha valamikor kiderült bármi hivatalos? (Vagy ha nem is hivatalos, legalább valami utalás, ami egyik vagy másik irányba viszi a kérdést?) Amúgy fura, mert a valamennyire hasonló színezetük ellenére nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ők tesók lennének, aztán egyszer azt vettem észre, hogy egy róluk szóló kép alatt a kommentekben többen “sisterezték” őket, mondom mi a fene… XD

    “Trixie x Glimmer”

    Apropó, te nem láttad (Foma asszem igen XD), de az egyik EQG special epizódban van egy sztori, ahol Glimmer átmegy Sunsetnek ideiglenesen segíteni valamiben az emberi világba, na, azóta már elindult egy növekvő Glimmer x Sunset tábor is… XD

   • “Flitter x Cloud Chaser”

    Most, hogy rájöttem, miről írsz, már értelek. 😀 Mondjuk nekem az jutott eszembe róluk, hogy sok sorozatban van ilyen creepy-twins karakter típus. Nos, ők nagyon hasonlítanak a Simpsons-beliekre.

   • Hidd el, ha canonizálnák, abból is balhé lenne. Lásd az Alicorn Twilight esetét, vagy a humanizált pónikét. S1-2 körül ontotta magából a fandom az ilyen artokat, de amint jött a hír, hogy canon lesz, egyből kitört a picsahiszti.

    Flitter, Cloud Chaser között, tudtommal nincs semmilyen rokoni kapcsolat. Bár valóban sokan hiszik azt róluk, hogy ők testvérek, vagy ikertestvérek, mert annyira hasonlítanak. Amúgy ahogy most nézem poén, mert a Hasbro azóta itt is megkavarta a szart, hisz menet közben behoztak egy fekete, fiú pegazust, akinek szintén ezt a nevet adták. Aztán rájöttek, hogy hoppá, elkúrták, és erre az eredeti Cloud Chasert nevezték át azóta Stormwalkernek. =D

    Mondjuk a pálmát ilyen téren még mindig Golden Harvest viszi. =D

    A Glimmer x Sunset tábor nem újdonság. Őket is keverték már azóta mindenkivel. Sőt, manapság egyre többször látom a Trixie, Glimmer, Sunset triót, amit meg a Twilight, Sunset, Trixie trió előzött meg. Ezeknek tényleg elég akár egyetlen jelenet, lásd a második mozi után, Sunset és Trixie vitájának is volt összecsókolózós verziója. =D

 4. Komolyan az agyamat képes lennék eldobni a hardcore MLP fanoktól. Az nem zavarja őket sőt inkább nyáladzanak a neten található több tucat Big Mac x Shining Armor vagy Big Mac x Braeburn vagy a többi leszbi meg meleg pónipic-re képre de ha megalkotnak egy tényleg meleg párt akkor meg megy a hiszti? WTF? Komolyan mindjárt a kezembe marad az arcom.És akkor még a Discordos képekről nem is beszéltünk. Jó értem, hogy egy elsősorban kisgyerekeknek szánt rajzfilmbe betenni egy ilyet felér egy öngyilkossággal de azért ne akarjanak már ebből is műbalhét csinálni hiszen például én már az elejétől fogva nagyon gondolkoztam azon, hogy Big Mac vagy meleg vagy biszex mert mutat rá hajlamot.Most lehet, hogy ezzel marhaságot mondtam de például a ” Big Mac Nővér” rész erre enged következtetni. Mondjuk én kíváncsi lennék egy olyan epizódra ami róluk szól bár az biztso, hogy az egyik oldalról hatalmas felháborodás lenne míg maga a rész iszonyat erőltetett lenne a ” fogadjuk el őket” témájával.

  Amúgy hasonló játszódott le a Zootopia esetében is a két szomszéd antilop srác karakterekkel. Mindenki találgatta, hogy ők akkor most egy meleg pár vagy sem mire a Disney nagy nehezen kinyögte, hogy igen ők egy meleg pár és onnantól kezdve nem volt megállás. Persze már azelőtt is készültek tucatszám a meleg Zootopia képek és comic-ok a legkülönbözőbb párosításokkal. Bár az kétségtelen, hogy a rajongók mennyire kreatívak ha kedvenc sorozatuk karaktereivel kell meleg vagy leszbi anyagot készíteniük. Ilyenek közül amúgy az Oroszlánkirály, a Tini Nindzsa Teknőcök és a Gargoyles a legnépszerűbb témák.

  • Big Mac esetében már a sorozat egyértelműen bemutatta, hogy a kancákra bukik. Persze biszex vonás lehet benne, de ez kb. annyira releváns, mint azt mondani, hogy aki pónit néz felnőtt férfi létére, az meleg. Az a beöltözős rész sem arról szólt, hogy Big Mac mennyire szeret női ruhákba bújni (ezzel az erővel az összes ilyen átöltözős témájú film aktuális szereplőjére ráhúzhatnánk a stigmát: Gagyi Mami, Feketék fehéren, stb.).

   Ami a Zootopiát illeti, itt annyiban nem meghökkentő, hogy a Disney már jó ideje direktbe csinálja ezt. Igazából az lenne a meglepő, ha azt mondanák, hogy nem, azok az antilopok csak barátok. Eleve jön a bejelentett leszbikus Elza, meg mára szinte minden sorozatukba kötelezően belekerül, ha másképp nem, de háttérelemként egy-egy meleg villantás.

   • “Ami a Zootopiát illeti, itt annyiban nem meghökkentő, hogy a Disney már jó ideje direktbe csinálja ezt. Igazából az lenne a meglepő, ha azt mondanák, hogy nem, azok az antilopok csak barátok. Eleve jön a bejelentett leszbikus Elza, meg mára szinte minden sorozatukba kötelezően belekerül, ha másképp nem, de háttérelemként egy-egy meleg villantás.”

    Na igen elég csak a Szépség és a Szörnyeteg balhéra gondolni. Az is mekkora felháborodást keltett mikor kiderült , hogy Lefou karaktere meleg. Malajziában úgy betiltották emiatt,hogy a lába nem érte a földet és az Oroszoknál is majdnem kaszálták a filmet ez miatt de megmenekült egyrészt a felháborodás miatt a betiltás hírére másrészt a fejeseknek gyorsan kellett dönteniük hiszen közeledett a premier. Persze mint utólag kiderült ,hogy ott még megvágták a filmet és egy rövidebb verzió került a mozikba.

    Ezt amúgy nem értem miért jó a Disney-nek? Leszbi Elza? Ezt max pornóba tudom elképzelni semmi másba.

   • Mondjuk azt még nem tudom, hogy akarja a Disney az Elza dolgot megvalósítani, vagy egyáltalán ábrázolni akarja-e, de már pár éve konkrétan kimondták, hogy ő bizony meleg. Meg pedzegették is, hogy ezt lehet, a Frozen 2-be be is akarják vinni.

    Viszont ez a Szépség és a szörnyeteg körüli hiszti már komédia volt inkább. Főleg az ilyen alt-right-os, és szélsőjobbos vonulatok hőzöngtek, meg kijelentették, hogy nem fogják megnézni a filmet. Erre a Disney csak röhögött egyet. Az, hogy bizonyos országokban meg kellett vágniuk a filmet, a vetítés kedvéért, szintén nem volt újdonság már nekik. Elég csak arra gondolni, hogy a Micimackót először megpróbálták megvágni a török igényeknek, majd amikor rájöttek, hogy túl sok jelenetben szerepel Malacka, inkább felhagytak vele. Most viszont egy egészen rövid jelenetről van szó, aminek az eltávolítása még vállalható, elvégre ők elsősorban a profitért termelnek, az ideológia már másodlagos, ha bevételről van szó. Szóval azért vicces, hogy míg az amerikai közönséget szemberöhögik, ha annak egy részének nem tetszik a meleg jelenet, addig az oroszokat meg kiszolgálják (mégis csak 150 milliós országról van szó).

  • Szerencsére én a pasis vonulattal nem találkoztam eddig, bár biztos van, mert ha más nem, meleg fanoknak lehet erre igénye. Viszont a leszbi vonulat, az legalább annyira erős, mint a hetero, ami persze érthető is, hisz a fanok 90%-a hetero srác, a karakterek 70%-as pedig nő. Ilyenkor ez adja magát. =)

   Big Macnél mondjuk mellé lőttél, mert őt nem csak a fanon, de az utóbbi pár évadban, a canon is próbálta becsajoztatni. =) Először az EQG mozikban tűnt úgy, hogy közte és Cheerilee között több van, mint barátság. Majd utána jött Pinkie egyik testvére, Marble Pie, akinél már tényleg úgy tűnt, ő lesz majd a befutó. Viszont a 7. évadban, végül megkapta a tényleges szerelmét, Sugar Bellet.

   A “nővéres” résznél az a poén, hogy azon pont megint kiakadtak a femcsik, hogy “ezzel viccet csináltak a transzikból”. Na most ehhez annyit, hogy egyrészt az a rész, marhára nem erről szólt, mert Big Mac azért öltözött be, hogy Applebloom mellett lehessen azon a versenyen. Másrészt ez a férfi karakter nőnek öltözik, hogy így tévessze meg másokat, vagy jusson be a csajok zárt klubjába, kicsit régi fogás. Emlékezzünk csak Bugs Bunnyra ugye. =)

   • Mondjuk valóban, viszonylag ritka a pasis vonulat, és inkább a tényleg PC-propagandának szánt daraboknál, vagy épp a paródiáknál jelentkezik.

    Amúgy a “nővéres” rész nekem annyira nem tetszett, de talán inkább azért, mert annyi ilyet láttam már másutt, hogy leginkább csak kínosan éreztem magam tőle, hogy ide is be kellett erőltetni. Ez a csajok zárt klubjába beférkőzés koncepció mondjuk csak félig igaz erre a részre, vannak ennél direktebb darabok (KND-ben, amikor 3-aska csajnak öltözik, hogy a pizsamapartin részt vehessen, már sokkal direktebb). Itt inkább azt éreztem, hogy a szándék az elhanyagoltság érzésből fakad, több időt szeretett volna együtt tölteni a húgával.

   • Pasis vonulat is van, csak persze ritkább, de pl. Braeburn nagy kedvenc a fandomban, van is valami mém, hogy “every colt wants him”, mondjuk gondolom nála ez a cowboy-style játszhatott be, adja a melegek/fangirlök alá a “Túl a barátságon”-feelinget, vagy nem tudom, miért ő lett ennyire népszerű. 😀 Amúgy az ilyen “yaoi” képek főleg akkor jönnek szembe, amikor mondjuk az ember effektíve valamelyik férfi karira keres rá Derpiboorun, mert akarna valami “Big Mac “kiszolgálja” Ponyville teljes női lakosságát”-jellegű háremképet keresni, vagy esetleg ilyen “Soarin és Spitfire elvégzik Rainbow Dash Thunderboltsos “beavatását”” képeket, aztán meglepődik, amikor ilyenek helyett/mellett Big Mac x Soarin, meg hasonlók kezdenek el szembejönni vele… XD

   • ” Mondjuk azt még nem tudom, hogy akarja a Disney az Elza dolgot megvalósítani, vagy egyáltalán ábrázolni akarja-e, de már pár éve konkrétan kimondták, hogy ő bizony meleg. Meg pedzegették is, hogy ezt lehet, a Frozen 2-be be is akarják vinni.”

    Szerintem ezt nem fogják meglépni. Egyrészt ugye mert a Frozen célközönsége ugyebár a 8-10 éves kislányok és emiatt a szülők tutira nem vinnék el a gyereküket egy olyan filmre amiben konkrétan ábrázolnak egy leszbi csókot és emiatt a szülők kénytelenek lennének magyarázkodni a gyereküknek amit meg persze nem akarnak. Persze ha nincs benne a trailerben akkor lehet meglepi is de az meg olyan felháborodást keltene amilyet max tényleg csak a Szépség és a Szörnyeteg esetében láthattunk plusz akkor már valóban betiltanák nem csak a ruszkiknál hanem unblokk minden más konzervatívabb országban és a Disney nem igazán szeret profitot veszíteni ha a rajzfilmjeiről van szó.

    ” Elég csak arra gondolni, hogy a Micimackót először megpróbálták megvágni a török igényeknek, majd amikor rájöttek, hogy túl sok jelenetben szerepel Malacka, inkább felhagytak vele.”

    Hát ja ahhoz minimum a fél filmet ki kellett volna vágni 😀

    ” Szerencsére én a pasis vonulattal nem találkoztam eddig, bár biztos van, mert ha más nem, meleg fanoknak lehet erre igénye. Viszont a leszbi vonulat, az legalább annyira erős, mint a hetero, ami persze érthető is, hisz a fanok 90%-a hetero srác, a karakterek 70%-as pedig nő. Ilyenkor ez adja magát. =) ”

    Igazából én egy karakterben biztos vagyok,hogy a másik csapatban játszik az meg Zephyr Breeze Fluttershy bátyja. Ő eddig az egyetlen akinél tényleg látszik, hogy meleg karakter.

   • Engem ezek szerencsére elkerültek, de nekem meg az itt is létező testépítős vonulatból jutott ki, ami szintén nem semmi. =D Szóval oké, az egész nap a földeken dolgozó Applejacknél, vagy a sportos csaj Rainbow Dashnél még oké, ha kicsit szálkásabbnak rajzolják meg őket. Na de a Schwarzenegger izmok már mégiscsak túlzás. Hát még amikor a finom hölgy Rarity, a könyvmoly Twilight, az édességzabáló Pinkie Pie, vagy épp Fluttershy lesz felfújva DBZ szintűre. Aztán ezekkel akarnak fanservicekodni. =D

 5. Ha már ennyire szóba jöttek a fanartok, ezen most jót derültem. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: