A leszbikus pónik esete, a begőzölt rajongókkal

Akik nyomon követik, és képben vannak az MLP franchise körüli eseményekkel, azokhoz már nyilván eljutott a futótűzként terjedő, és a fandomon belül legújabban nagy port kavaró hír, miszerint (elméletileg) megkaptuk az első, hivatalosan leszbikus párost. Egész konkrétan Scootaloo nagynénje, Aunt Holiday és annak párja, Aunt Lofty képében.

A kását persze valójában, közel sem eszik oly forrón, hisz nem a hivatalos sorozatról, és egy külön róluk, illetve erről a témáról szóló epizódról van szó. Pusztán egy a fő sorozattól független, harmadrangú novellás kötetben szerepel a két karakter, egyetlen jelenetben. Ahogy magát a témát se feszegetik. Sőt, az egész igazából úgy indult el, hogy miután a kötetben Aunt Holiday “dear” azaz kedvesnek nevezte Aunt Loftyt, az írót, Mike Vogelt, a fanok sokáig faggatták a twitteren, aki többszöri trollkodás után a “What do you mean, when you say cute couple?” kérdésre azt a választ adta, hogy: “When I say “cute couple” I’m saying that Aunt Holiday and Auntie Lofty a cute couple.” Ezzel kvázi a többség számára igazolva azt, hogy a két karakter leszbikus.

A szokásos azonnali szekértáborokra szakadás, műbalhé, majomkodás, és szardobálás persze rögtön megindult a fanok között. (Ahogy az egyik kommentelő találóan megfogalmazta: “And they went apeshit crazy…”) Az egyik fél, akik örültek ennek mint majom a farkának, a cukorka boltba szabadult óvodás mentalitást kezdték keverni, Sidiust megszégyenítő helyeseléssel (Good… Gooood…). Még a másik fél ismét átment C3PO-ba, és máris a teljes rajzfilm, fandom halálát kezdte vizionálni, amolyan “Oh dear! MLP is doomed!” stílusban, akár egy rakás, hisztis kölyök, akik spárgát kaptak ebédre.

Hogy én mit gondolok erről? Nos személy szerint totál indifferens vagyok a témát illetően. Az eddig kiadott képregényekben, novellákban, így is volt már sok furcsa dolog, amik a canon sorozatba egyáltalán nem, még csak említés szintjén se kerültek be. Viszont ha tegyük fel, végül mégis bekerülne ez a páros a sorozatba (amire leginkább cameoként látok reális esélyt) esetleg még foglalkoznának is ezzel a témával, egy külön epizód keretei között, az se jelentene semmit. A sorozat eddig se akart semmiféle politikai eszmét ráerőltetni a nézőkre, merthogy nem erről szól, nem ez a lényege, és ettől még semmi se fog változni. Plusz megosztó témák, eddig is voltak már a sorozatban. (Rasszizmus, kulturális ellentétek, hit kérdése, stb.) Ahogy olyan dolgokat is megléptek már nem egyszer, amik elsőre nem kecsegtettek sok jóval, aztán mégse végződtek rosszul. (Alicorn Twilight, Flurry Heart, vagy a komplett EQG mozi sorozat.) Végezetül pedig, bennem a fanmade leszbikus párosítások (amikből megjegyzem akad pár) se mozgattak meg semmit se, ahogy ez se fog.

46 hozzászólás to “A leszbikus pónik esete, a begőzölt rajongókkal”

 1. Annyira jók ezek a felesleges izgulások. 🙂 Néha úgy érzem, mintha ezekkel a megmozdulásokkal tudatosan szondáznák a társadalom homofóbia szintjét.

  Amúgy meg nem elférnek? Főleg, hogy nem kánon tartalom, ráadásul a kérdéses alkotásnak is egy totál mellékes eleme, amibe amúgy is csak trollkodásból magyarázta bele az alkotója a szitut. Még csak erőltetettnek sem nevezném, s legfőképp nincs annyira tolva, mint amit a Disney csinál.

  Jó, ezeket már OW közben lényegében kibeszéltük, csak úgy éreztem, írott formában is össze kell foglaljam. 🙂

  Persze, hogy őszinte legyek, lassan már ezekre a coming outos dolgokra is mind úgy reagálok, hogy “sóhaj” már megint egy. Leginkább csak fárasztónak tartom, vagy inkább unalmasnak, hogy egyrészt mindenütt meg kell jelentetni már szinte, másrészt minden alkalommal fel kell hördülni miatta. Az egész tényleg nem szól másról, mint kiugrasztani a nyulat a bokorból, aztán lehessen mutogatni, hogy na, ezek sem jobbak, mert mennyi homofób van közöttük.

  • Amikor vasárnap felröppent a téma a 7. évad, és a moziról való értekezés után, először engem is meglepett, mert alapból én se szeretem, mikor ilyesmit beletesznek csak azért valamibe, hogy: “Hát na ők is reprezentálva legyenek már!” de inkább csak röhögtem rajta, amolyan “Na LOL!” alapon. Plusz bíztam abban, hogy ha lesz is ilyen téma a sorozatban, akkor az a szokásos, nem torkon lenyomós, erőltetős módon fog történni.

   Két haver viszont nagyon kiakadt rajta, mintha itt tényleg minimum a 8. évad nyitó dupla részét szentelnék ennek. =D Ami persze azért vicces, mert a Joker kép azért mindkettejüknél befigyel. =) Az egyikükről konkrétan tudom, hogy nemcsak Rainbow Dash fan, de a Rainbow Dash x Fluttershy képeket is előszeretettel gyűjti, és nem csak a szuggesztív darabokat, hanem az azon túliakat is. =) Egyszer pl. egy olyan gifet tett ki, ahol ennek a jelenetnek volt a humanizált verziója megcsinálva, némi csavarral a végén. A másik meg szintén nem veti meg pl. a humanizált Rarity x Twilight artokat. Szóval igen, ők is kb. úgy vannak vele, hogy fanmade mehet minden, de ha canonizálni mernék, akkor úristen. =D

   Aztán mikor a többiek mondták, hogy nem kell felfújni, mert a képregényről van szó (ők még így tudták) akkor már ők is megnyugodtak, hogy oké, akkor mégse veszett semmi. =)

   Amikor hazaértem persze utánanéztem, mi is a helyzet ez ügyben. Akkor derült ki, hogy még csak nem is a képregényről, hanem valami novelláról van szó. Ott is egyetlen jelenetben szereplő két háttér karakterről, akik közül az egyik azt mondta a másiknak hogy “dear”, és ebből indult az egész. Utána napokig zaklatták ezzel az írót, aki megunta, és kb. úgy volt vele, hogy: “Oké, ha ezt akarjátok úgyis hallani, hát megkapjátok.”.

   Egyébként bele lehetne akár abba is menni, hogy a “dear” szót, barátok is mondják egymásnak, még a házasok, szerelmesek, inkább a “darling” szót használják. Ami meg azért poén, mert Raritynek pl. ez a kedvenc szófordulata. =D

   • “Rainbow Dash x Fluttershy”

    “Rarity x Twilight”

    RD x AJ, Rarity x AJ, Twilight x Sunset, de legalább nem vesznénk össze velük ezen, ha egyszer shipeket tárgyalnánk. 😀 (Jó, tudom, most rohadtul nem ez volt a lényeg, csak nem bírtam magamban tartani… XDDD)

    “Egyszer pl. egy olyan gifet tett ki, ahol ennek a jelenetnek volt a humanizált verziója megcsinálva, némi csavarral a végén.”

    Szerintem sejtem melyik, Megasweet egyik artja lesz… XD (Vagy várj, az nem gif volt, hanem sima jpg kép…akkor passz.)

    “Egyébként bele lehetne akár abba is menni, hogy a “dear” szót, barátok is mondják egymásnak, még a házasok, szerelmesek, inkább a “darling” szót használják. Ami meg azért poén, mert Raritynek pl. ez a kedvenc szófordulata. =D”

    Na, pont ez jutott nekem is eszembe, amikor írtad, hogy ez az egész belemagyarázás ennyiből indult, hogy az egyik póni “ledearezte” a másikat. 😀 Akkor ennyi erővel Rarity minimum “kőleszbi”, annyi “darlingot”, meg hasonló becéző szót használt már a másik öt barátjára. XDD

   • Azt nem tudom ki csinálta azt a képet, de havernak ez amolyan “must have!” volt. =) Azt tudom, hogy két verziója van, az egyik simán az eredeti humanizált változata (csak csöcsökkel). A másiknak meg az a vége, hogy Rainbow letépi a ruháját, és rámászik. =D

    Rarity meg mondja mindenkinek valóban, szóval ennyi erővel akkor őt is lehetne fél Ponyvillel shipelni. =D

 2. “A szokásos azonnali szekértáborokra szakadás, műbalhé, majomkodás, és szardobálás persze rögtön megindult a fanok között.”
  MLP nettó kimaradt az életemből, de Twitteren pont elkaptam egy ilyen wart. Hát, azt hiszem erre mondják azt, hogy first world problems. 😀 Tracernél is ugyanez volt OW-ben, de ahogy az lenni szokott, mostanra már mindenki elfelejtette és így totál csönd és nyugodtság van ilyen téren.

  • Mondjuk a példával kapcsolatban csak az a poén, hogy még Tracer esetében ez kanonizált dolog, addig itt egy nonkánon ügyből pattant ki a hőbörgés.

  • Sajnos itt is van egy olyan réteg, akik annyira nem szívlelik a változást, hogy a legkisebb újító, szokásostól eltérő dolog láttán, hallatán, sokszor úgy, hogy azt se tudják, mi lesz majd belőle, egyből siránkozni kezdenek, és temetik az egészet, csak mert ők ettől érzik magukat jobban.

   Tracernél mondjuk olyan szempontból másabb volt a helyzet, hogy ott kvázi az egyik főszereplőről, egy head canon karakterről derült az ki, hogy a másik klubban játszik. Ráadásul már akkor, amikor a karakternek volt egy igen jelentős fantábora, akiknek a waifuja lett. Így az ő részükről még érthetőbb volt, hogy úgy érezték, kvázi arcul lettek csapva.

   Más téma, hogy persze a fanmade leszbi párosítások, azok náluk is ezerrel mentek, már jóval a canonizálás előtt. Gyakorlatilag az első trailertől kezdve születtek, a Tracer x Widowmaker képek. =)

   • Igen, a változás elutasítása ismerős jelenség. Néha én is beleesek ebbe a kategóriába (elég csak az Avatarra gondolni, ott se tudtam elviselni a Korrát – mondjuk a végén Korra belezbülése enyhén szólva wtf volt).

    Ami az OW shippelést illeti, ott is vannak ám vad dolgok. Kedvenceim azok, akik crossgenderelik a karaktereket, majd így shippelik azokat. Viszont a Tracer-Widow vonulat valóban talán a legrégebbi ilyen. Másik nagy népkedvenc a Mercy-Genji párosítás (bár mintha egyszer láttam volna Genji-Hanzo testvéri szeretet elmélyítést is face-en, de ebben nem vagyok biztos). Ana-t viszont már összehozták a rajongók Rein-el és Morrisonnal is. De a legviccesebb, hogy időnként Junkrat kerül elő.

   • “Gyakorlatilag az első trailertől kezdve születtek, a Tracer x Widowmaker képek. =)”

    Jaja, bár ha láttam valaha értelem nélküli shipet, az ez. Persze általában az összes ilyen shipnél így vagyok, amikor direkt arra mennek rá, hogy “hozzuk össze a legrendesebb, meg a leggecibb szereplőt, akik a canonban valszeg kinyírnák egymást, mert miért ne?”

    “mondjuk a végén Korra belezbülése enyhén szólva wtf volt”

    Ott egyébként végül kiadtak valami hosszabb magyarázatot a készítők, hogy ELVILEG ők ezt már a második-harmadik szezonban elkezdték felépíteni részükről, aztán a negyedikre csúcsosodott ki, csak szintén a rajzfilm-formátum, illetve a Nickelodeonnal való egyezkedés miatt (nem tudták, hogy mennyire szabad egyértelművé tenni majd a dolgot canonilag) ennél jobban nem merték nyomatni. Aztán ez vagy igaz, vagy nem. 🙂

    “Ami az OW shippelést illeti, ott is vannak ám vad dolgok.”

    Ez a baj, hogy sajnos “vad” dolgok vannak, nem pedig “egyértelműek” (vagy legalábbis azok kevesebben), pl. Tracer x Mei fanartot gyakorlatilag alig lehet találni. 😦 Pedig engem kb. egyedül ez érdekelne csak OW shipping témában, illetve még a Pharah x Mercy-t bírom, de ez utóbbit szerencsére legalább a fandom is, szóval belőlük van art dögivel. 😀

    “Másik nagy népkedvenc a Mercy-Genji párosítás (bár mintha egyszer láttam volna Genji-Hanzo testvéri szeretet elmélyítést is face-en, de ebben nem vagyok biztos).”

    Az elsőbe már én is belefutottam párszor, viszont ami érdekes, hogy a másodikból nem nagyon láttam, pedig a yaoista fangirlöket ismerve ők erre a “tragikus sorsú testvérek” trope-ra nagyon rá szoktak repülni. 😀 (Vagy csak én kaptam túl nagy dózist anno a narutard-korszakban a sok Itachi x Sasuke fangirltől és még nem hevertem ki… XD) Szal ami érdekes, hogy a Hanzo x Genji helyett inkább a Hanzo x McCree-t szokták sokat nyomatni, amiben a logikát megint csak nem látom (az OW két legvonzóbb pasasa lennének és csak úgy “akkor hozzuk már össze őket!”, vagy mi lehet az indíték? XD), bár tudom, hogy shipekben alapból nincs sok értelme logikát keresni. XD

    “Ana-t viszont már összehozták a rajongók Rein-el és Morrisonnal is.”

    Ezekből még valami aranyos, nem-szexuális, “nyugdíjasklubos” shipeket még el is tudnék képzelni… XD Mondjuk nem ezen röhögtem nagyon, hanem amikor kijött az a Reflections képregény, amiben ugye kiderült, hogy Tracer leszbi és ugyanebben szerepelt egy olyan jelenet is, ahol Pharah beszélget egy férfival, aki láthatóan szintén egyiptomi. Mire valaki beírta: “Na basszátok meg, a Blizzard két “hajót” (ship XD) süllyesztett el egyszerre… 😦 Ha ez a fazon Pharah pasija, akkor a Pharmercy ship süllyedt el, ha meg az apja, akkor az Ana x Rein/Morrison! Basszus, a Blizzard mindenképpen kicseszett valamelyik shipper táborral és még csak azt sem tudjuk, hogy pontosan melyikkel!” XDDDDDDD Ezen azért nem tudtam nem felröhögni. XDDD

    “De a legviccesebb, hogy időnként Junkrat kerül elő.”

    Rajta meg végképp meglepődtem, szal azért rá még azt sem lehet mondani, mint az előző Hanzo – McCree párosra, hogy “férfiszemmel is ők a legmenőbbek”, szal az egész Junkrat kari kb. egy comic relief, ha kényszerítenének, hogy valakivel shipeljem, az is max Roadhog lenne a “két hülye – egy pár” szellemében… XDDDD (De hogy az ilyen “Mei x Junkrat” párosok honnan jöttek…? @___@)

 3. Igazából a Joker itt tökéletesen leírta, ami nekem is egyből eszembe jutott. 😀 Szóval érdekes, hogy az nem zavarta őket, hogy Lyra x BonBon kvázi majdnem-canon leszbi páros már mióta (most utána kéne néznem, de mintha nyilatkozott is volna olyat valamelyik alkotó, hogy ők nem zárkóznak el az ötlettől, csak ugye azért megvannak annak a korlátai, hogy egy kisgyerekeknek szóló rajzfilmbe mennyit szabad az ilyesmiből mutatni és most nem úgy értem, hogy homofóbok a készítők, hanem hogy eleve a romantikus szálat szinte teljes egészében kihagyták a sorozatból, nem véletlen, hogy úgymond “komoly” formában inkább csak az EQG filmekben jelent ez meg), szal itt megint jó eséllyel arról lesz szó, hogy ez a leszbi páros csak azért zavarja őket, mert nem ők “boronálták össze” anno, mint Lyráékat. 😀 (Gondolom ugyanezek a fanok pezsgőt bontanának, ha EQG szálon történne valami Sunset – Twilight szerelmi vallomás, mert ott meg ezt a párost nyomatják ezerrel a fanok… XDDD)

  • Na meg a többi, merthogy igazából itt egy komolyabb listát lehetne ezekből összeállítani. =) Kezdve a Mane6 legkülönfélébb kombinálásaitól kezdve, a Vynil x Octavia, Flitter x Cloud Chaser, Trixie x Glimmer, és hasonló duókon át, egészen addig, amikor pl. Aloe & Lotus ad különleges kezeléseket. =) Vagy mikor Celestia és Luna, esetleg a CMC barátsága mélyül el. =)

   • Mondjuk az a poén, hogy néha ezekbe én is belefutok, pedig egyáltalán nem gyűjtök pónis cuccokat a neten. Viszont, amikor írtam a kritikákat a témában, és kerestem hozzájuk képi illusztrációnak valót, akkor szembe jött pár. Ez mondjuk abból a szempontból azért is vicces, mert néhány rajongói ötletet, vágyat így is beemeltek a canonba, elég csak a mozira tekinteni.

   • Péter: Jaja, lehetne ezt estig sorolni, csak nem akartam a teljes listát leírni, de amúgy kb. 😀 Viszont ha már mondod az Octavia x Vynil-t: ugye róluk kiderült a 100., háttérkarakteres epizódban, hogy egy házban laknak. Na, ott érdekes módon nem anyázni kezdtek a fanok, hogy “úristen, vége a világnak, most már biztos, hogy leszbik!”, hanem épp ellenkezőleg és ahogy írtam, elkezdték bontani a pezsgőt náluk is, hogy “ez az, eggyel közelebb kerültünk ahhoz, amikor nyíltan ki lesz lassan mondva, hogy ők egy pár!” Szal igazából simán elfogadják ők szerintem a leszbi canon párosokat is, csak valamelyik népszerűbb shipet kell canonizálniuk a készítőknek… XD

    “Flitter x Cloud Chaser”

    Apropó, ők testvérek? A fandom egyik fele szerint igen, másik fele szerint nem. Erről valaha valamikor kiderült bármi hivatalos? (Vagy ha nem is hivatalos, legalább valami utalás, ami egyik vagy másik irányba viszi a kérdést?) Amúgy fura, mert a valamennyire hasonló színezetük ellenére nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ők tesók lennének, aztán egyszer azt vettem észre, hogy egy róluk szóló kép alatt a kommentekben többen “sisterezték” őket, mondom mi a fene… XD

    “Trixie x Glimmer”

    Apropó, te nem láttad (Foma asszem igen XD), de az egyik EQG special epizódban van egy sztori, ahol Glimmer átmegy Sunsetnek ideiglenesen segíteni valamiben az emberi világba, na, azóta már elindult egy növekvő Glimmer x Sunset tábor is… XD

   • “Flitter x Cloud Chaser”

    Most, hogy rájöttem, miről írsz, már értelek. 😀 Mondjuk nekem az jutott eszembe róluk, hogy sok sorozatban van ilyen creepy-twins karakter típus. Nos, ők nagyon hasonlítanak a Simpsons-beliekre.

   • Hidd el, ha canonizálnák, abból is balhé lenne. Lásd az Alicorn Twilight esetét, vagy a humanizált pónikét. S1-2 körül ontotta magából a fandom az ilyen artokat, de amint jött a hír, hogy canon lesz, egyből kitört a picsahiszti.

    Flitter, Cloud Chaser között, tudtommal nincs semmilyen rokoni kapcsolat. Bár valóban sokan hiszik azt róluk, hogy ők testvérek, vagy ikertestvérek, mert annyira hasonlítanak. Amúgy ahogy most nézem poén, mert a Hasbro azóta itt is megkavarta a szart, hisz menet közben behoztak egy fekete, fiú pegazust, akinek szintén ezt a nevet adták. Aztán rájöttek, hogy hoppá, elkúrták, és erre az eredeti Cloud Chasert nevezték át azóta Stormwalkernek. =D

    Mondjuk a pálmát ilyen téren még mindig Golden Harvest viszi. =D

    A Glimmer x Sunset tábor nem újdonság. Őket is keverték már azóta mindenkivel. Sőt, manapság egyre többször látom a Trixie, Glimmer, Sunset triót, amit meg a Twilight, Sunset, Trixie trió előzött meg. Ezeknek tényleg elég akár egyetlen jelenet, lásd a második mozi után, Sunset és Trixie vitájának is volt összecsókolózós verziója. =D

 4. Komolyan az agyamat képes lennék eldobni a hardcore MLP fanoktól. Az nem zavarja őket sőt inkább nyáladzanak a neten található több tucat Big Mac x Shining Armor vagy Big Mac x Braeburn vagy a többi leszbi meg meleg pónipic-re képre de ha megalkotnak egy tényleg meleg párt akkor meg megy a hiszti? WTF? Komolyan mindjárt a kezembe marad az arcom.És akkor még a Discordos képekről nem is beszéltünk. Jó értem, hogy egy elsősorban kisgyerekeknek szánt rajzfilmbe betenni egy ilyet felér egy öngyilkossággal de azért ne akarjanak már ebből is műbalhét csinálni hiszen például én már az elejétől fogva nagyon gondolkoztam azon, hogy Big Mac vagy meleg vagy biszex mert mutat rá hajlamot.Most lehet, hogy ezzel marhaságot mondtam de például a ” Big Mac Nővér” rész erre enged következtetni. Mondjuk én kíváncsi lennék egy olyan epizódra ami róluk szól bár az biztso, hogy az egyik oldalról hatalmas felháborodás lenne míg maga a rész iszonyat erőltetett lenne a ” fogadjuk el őket” témájával.

  Amúgy hasonló játszódott le a Zootopia esetében is a két szomszéd antilop srác karakterekkel. Mindenki találgatta, hogy ők akkor most egy meleg pár vagy sem mire a Disney nagy nehezen kinyögte, hogy igen ők egy meleg pár és onnantól kezdve nem volt megállás. Persze már azelőtt is készültek tucatszám a meleg Zootopia képek és comic-ok a legkülönbözőbb párosításokkal. Bár az kétségtelen, hogy a rajongók mennyire kreatívak ha kedvenc sorozatuk karaktereivel kell meleg vagy leszbi anyagot készíteniük. Ilyenek közül amúgy az Oroszlánkirály, a Tini Nindzsa Teknőcök és a Gargoyles a legnépszerűbb témák.

  • Big Mac esetében már a sorozat egyértelműen bemutatta, hogy a kancákra bukik. Persze biszex vonás lehet benne, de ez kb. annyira releváns, mint azt mondani, hogy aki pónit néz felnőtt férfi létére, az meleg. Az a beöltözős rész sem arról szólt, hogy Big Mac mennyire szeret női ruhákba bújni (ezzel az erővel az összes ilyen átöltözős témájú film aktuális szereplőjére ráhúzhatnánk a stigmát: Gagyi Mami, Feketék fehéren, stb.).

   Ami a Zootopiát illeti, itt annyiban nem meghökkentő, hogy a Disney már jó ideje direktbe csinálja ezt. Igazából az lenne a meglepő, ha azt mondanák, hogy nem, azok az antilopok csak barátok. Eleve jön a bejelentett leszbikus Elza, meg mára szinte minden sorozatukba kötelezően belekerül, ha másképp nem, de háttérelemként egy-egy meleg villantás.

   • “Ami a Zootopiát illeti, itt annyiban nem meghökkentő, hogy a Disney már jó ideje direktbe csinálja ezt. Igazából az lenne a meglepő, ha azt mondanák, hogy nem, azok az antilopok csak barátok. Eleve jön a bejelentett leszbikus Elza, meg mára szinte minden sorozatukba kötelezően belekerül, ha másképp nem, de háttérelemként egy-egy meleg villantás.”

    Na igen elég csak a Szépség és a Szörnyeteg balhéra gondolni. Az is mekkora felháborodást keltett mikor kiderült , hogy Lefou karaktere meleg. Malajziában úgy betiltották emiatt,hogy a lába nem érte a földet és az Oroszoknál is majdnem kaszálták a filmet ez miatt de megmenekült egyrészt a felháborodás miatt a betiltás hírére másrészt a fejeseknek gyorsan kellett dönteniük hiszen közeledett a premier. Persze mint utólag kiderült ,hogy ott még megvágták a filmet és egy rövidebb verzió került a mozikba.

    Ezt amúgy nem értem miért jó a Disney-nek? Leszbi Elza? Ezt max pornóba tudom elképzelni semmi másba.

   • Mondjuk azt még nem tudom, hogy akarja a Disney az Elza dolgot megvalósítani, vagy egyáltalán ábrázolni akarja-e, de már pár éve konkrétan kimondták, hogy ő bizony meleg. Meg pedzegették is, hogy ezt lehet, a Frozen 2-be be is akarják vinni.

    Viszont ez a Szépség és a szörnyeteg körüli hiszti már komédia volt inkább. Főleg az ilyen alt-right-os, és szélsőjobbos vonulatok hőzöngtek, meg kijelentették, hogy nem fogják megnézni a filmet. Erre a Disney csak röhögött egyet. Az, hogy bizonyos országokban meg kellett vágniuk a filmet, a vetítés kedvéért, szintén nem volt újdonság már nekik. Elég csak arra gondolni, hogy a Micimackót először megpróbálták megvágni a török igényeknek, majd amikor rájöttek, hogy túl sok jelenetben szerepel Malacka, inkább felhagytak vele. Most viszont egy egészen rövid jelenetről van szó, aminek az eltávolítása még vállalható, elvégre ők elsősorban a profitért termelnek, az ideológia már másodlagos, ha bevételről van szó. Szóval azért vicces, hogy míg az amerikai közönséget szemberöhögik, ha annak egy részének nem tetszik a meleg jelenet, addig az oroszokat meg kiszolgálják (mégis csak 150 milliós országról van szó).

  • Szerencsére én a pasis vonulattal nem találkoztam eddig, bár biztos van, mert ha más nem, meleg fanoknak lehet erre igénye. Viszont a leszbi vonulat, az legalább annyira erős, mint a hetero, ami persze érthető is, hisz a fanok 90%-a hetero srác, a karakterek 70%-as pedig nő. Ilyenkor ez adja magát. =)

   Big Macnél mondjuk mellé lőttél, mert őt nem csak a fanon, de az utóbbi pár évadban, a canon is próbálta becsajoztatni. =) Először az EQG mozikban tűnt úgy, hogy közte és Cheerilee között több van, mint barátság. Majd utána jött Pinkie egyik testvére, Marble Pie, akinél már tényleg úgy tűnt, ő lesz majd a befutó. Viszont a 7. évadban, végül megkapta a tényleges szerelmét, Sugar Bellet.

   A “nővéres” résznél az a poén, hogy azon pont megint kiakadtak a femcsik, hogy “ezzel viccet csináltak a transzikból”. Na most ehhez annyit, hogy egyrészt az a rész, marhára nem erről szólt, mert Big Mac azért öltözött be, hogy Applebloom mellett lehessen azon a versenyen. Másrészt ez a férfi karakter nőnek öltözik, hogy így tévessze meg másokat, vagy jusson be a csajok zárt klubjába, kicsit régi fogás. Emlékezzünk csak Bugs Bunnyra ugye. =)

   • Mondjuk valóban, viszonylag ritka a pasis vonulat, és inkább a tényleg PC-propagandának szánt daraboknál, vagy épp a paródiáknál jelentkezik.

    Amúgy a “nővéres” rész nekem annyira nem tetszett, de talán inkább azért, mert annyi ilyet láttam már másutt, hogy leginkább csak kínosan éreztem magam tőle, hogy ide is be kellett erőltetni. Ez a csajok zárt klubjába beférkőzés koncepció mondjuk csak félig igaz erre a részre, vannak ennél direktebb darabok (KND-ben, amikor 3-aska csajnak öltözik, hogy a pizsamapartin részt vehessen, már sokkal direktebb). Itt inkább azt éreztem, hogy a szándék az elhanyagoltság érzésből fakad, több időt szeretett volna együtt tölteni a húgával.

   • Pasis vonulat is van, csak persze ritkább, de pl. Braeburn nagy kedvenc a fandomban, van is valami mém, hogy “every colt wants him”, mondjuk gondolom nála ez a cowboy-style játszhatott be, adja a melegek/fangirlök alá a “Túl a barátságon”-feelinget, vagy nem tudom, miért ő lett ennyire népszerű. 😀 Amúgy az ilyen “yaoi” képek főleg akkor jönnek szembe, amikor mondjuk az ember effektíve valamelyik férfi karira keres rá Derpiboorun, mert akarna valami “Big Mac “kiszolgálja” Ponyville teljes női lakosságát”-jellegű háremképet keresni, vagy esetleg ilyen “Soarin és Spitfire elvégzik Rainbow Dash Thunderboltsos “beavatását”” képeket, aztán meglepődik, amikor ilyenek helyett/mellett Big Mac x Soarin, meg hasonlók kezdenek el szembejönni vele… XD

   • ” Mondjuk azt még nem tudom, hogy akarja a Disney az Elza dolgot megvalósítani, vagy egyáltalán ábrázolni akarja-e, de már pár éve konkrétan kimondták, hogy ő bizony meleg. Meg pedzegették is, hogy ezt lehet, a Frozen 2-be be is akarják vinni.”

    Szerintem ezt nem fogják meglépni. Egyrészt ugye mert a Frozen célközönsége ugyebár a 8-10 éves kislányok és emiatt a szülők tutira nem vinnék el a gyereküket egy olyan filmre amiben konkrétan ábrázolnak egy leszbi csókot és emiatt a szülők kénytelenek lennének magyarázkodni a gyereküknek amit meg persze nem akarnak. Persze ha nincs benne a trailerben akkor lehet meglepi is de az meg olyan felháborodást keltene amilyet max tényleg csak a Szépség és a Szörnyeteg esetében láthattunk plusz akkor már valóban betiltanák nem csak a ruszkiknál hanem unblokk minden más konzervatívabb országban és a Disney nem igazán szeret profitot veszíteni ha a rajzfilmjeiről van szó.

    ” Elég csak arra gondolni, hogy a Micimackót először megpróbálták megvágni a török igényeknek, majd amikor rájöttek, hogy túl sok jelenetben szerepel Malacka, inkább felhagytak vele.”

    Hát ja ahhoz minimum a fél filmet ki kellett volna vágni 😀

    ” Szerencsére én a pasis vonulattal nem találkoztam eddig, bár biztos van, mert ha más nem, meleg fanoknak lehet erre igénye. Viszont a leszbi vonulat, az legalább annyira erős, mint a hetero, ami persze érthető is, hisz a fanok 90%-a hetero srác, a karakterek 70%-as pedig nő. Ilyenkor ez adja magát. =) ”

    Igazából én egy karakterben biztos vagyok,hogy a másik csapatban játszik az meg Zephyr Breeze Fluttershy bátyja. Ő eddig az egyetlen akinél tényleg látszik, hogy meleg karakter.

   • Engem ezek szerencsére elkerültek, de nekem meg az itt is létező testépítős vonulatból jutott ki, ami szintén nem semmi. =D Szóval oké, az egész nap a földeken dolgozó Applejacknél, vagy a sportos csaj Rainbow Dashnél még oké, ha kicsit szálkásabbnak rajzolják meg őket. Na de a Schwarzenegger izmok már mégiscsak túlzás. Hát még amikor a finom hölgy Rarity, a könyvmoly Twilight, az édességzabáló Pinkie Pie, vagy épp Fluttershy lesz felfújva DBZ szintűre. Aztán ezekkel akarnak fanservicekodni. =D

 5. Ha már ennyire szóba jöttek a fanartok, ezen most jót derültem. 🙂

 6. Ezt nem bírom ki, hogy ne mutassam meg, hatalmasat kacagtam rajta. Főleg, hogy az alján a csóka ott pózol egy rakat egyszarvúval. 😀

  • Ha ez trollkodásnak lett szánva, akkor egész jó. Ha komolyan gondolta, akkor még jobb. =) Mondjuk sok újdonság nincs benne, ez az egész “színes varázs lovak = buziság” már annyiszor el lett lőve, mint az “FPS = terrorizmus”.

  • Beszarás… 😀 XDDDDDDDD Oké, szóval az van, hogy mivel a Face-et én főleg bioszra tartom (rovarokat határozgatunk fotóról, meg ilyesmi XD), behívtak egy úgynevezett “Darwin barátai” csoportba. Ezzel amúgy semmi bajom, bár én annyiból vitatkoznék ezen elmélettel, hogy bár az élőlények képesek fejlődni, szerintem ahhoz a legtöbbjük túl összetett és egymástól függő, hogy ez az egész csak úgy “véletlenül”, random kialakult volna. Mondhatjuk tehát, hogy én úgy félúton vagyok a darwinista evolúció, illetve az intelligens tervezés elmélete között. Na, ebben a csoportban értelemszerűen elsősorban evolúciót népszerűsítő tanulmányokat és hasonlókat osztanak meg, ez ugye az érdekes, tanulságos része, a második része meg az, amit már kevésbé szeretek, vagyis amit mindenhol máshol is csinálnak: aki nem hisz az evolúcióban, azt jól ki kell röhögni. Ez utóbbi része már általában nem tetszik, mert sokszor átmegy szimpla vallásos-gúnyolásba és hasonló, számomra méltatlan dumákba, de mentségükre legyen mondva, hogy legalább nem tönkretenni akarják a másikat, csupán a saját klubjukban, maguk között elröhögcsélnek rajta. (Szal picit mint amikor Péter meg én elővesszük itt Mufurcot… :D) Általában mondjuk ez nincs ínyemre, azonban vannak olyan esetek, amikor tökéletesen igazuk van, mert nem szimplán arról van szó, hogy mondjuk valamilyen vallásban hisz valaki, amit ők nem értenek meg, hanem hogy valami olyan sötétség uralkodik benne, amin már tényleg csak röhögni lehet. Így pedig tegnap felmenve ezen csoportba ugyanez a pónis kép fogadott. 😀 XDDDD Mondjuk ők nem az egész postot linkelték, csak azt a középső, Bibliából idézős, “két szarva között kinő egy harmadik” képet, de így is hülyére röhögtem magam rajta. XDDD (Haverral PM-ben még poénkodtunk is, ő ilyen ex-MLP-s már, de azért az univerzumot vágja, belinkeltem neki a fotót, majd alá szövegként: “Az egész MLP fanságom egy hazugság volt? :(((“, mire ő: “Ez van Titkos, döntened kell: hívő leszel, vagy bróni?” XDDDDDDD Körülbelül ennyit ér az egész post egyébként, másrészt meg vicces, hogy nekem is egyből az MLP ugrott be erről a hülyeségről. 😀 Mondjuk a Darwinos csoportban is nagy volt, aki fölrakta, annyit fűzött hozzá, hogy “ezek szerint én tegnap egy sátánista pólót láttam egy kislányon” XDDDD) De azért köszi Foma, hogy beraktad az egészet, mert érdekelt. 😀 Amúgy a csoportban úgy emlegették, hogy: “Itt az újabb Wlacsil-féle őrület”, ezek szerint ez a pasas napi/heti szinten ilyeneket írogat? 😀 Én még a nevét sem hallottam korábbam, de ha nem kell felvennem barátnak ahhoz, hogy láthassam ezeket, lehet majd rá-ránézek… 😀 XDDD)

   • Picit utánakerestem amúgy a fickónak, kiderült, hogy ez is valami full elvarázsolt, önjelölt “tanító mester”, aki a keleti spiritualizmust, és a bibliai tanításokat, öncélúan mixeli. Szóval nem is csoda, hogy ilyen tévképzetei vannak. =)

    Mondjuk ebben is tényleg az a legjobb, hogy ha ezt a pátoszos, ezos stílust lehámozod róla, a lényeg alatta, ugyanaz a sörproli bölcsesség, hogy: “Hát ez buziság…” Szóval így aztán tényleg megérte “elmélyedni” a bölcsességekben, ha a végén ugyanúgy ránézésre ítél el dolgokat. Lát bele olyan baromságokat, amik ott sincsenek. =)

    Valszeg a DA-n is azért ilyenek jönnek velem szembe, mert a színes varázslovak iránti rajongástól, buzi leszel. Egyenesen süt belőle a homoszexualitás… =D

   • Először néztem ám, hogy mire akarsz kilyukadni Titkos. 😀

    Mondjuk kicsit fura az egész, amit leírtál, mert nem tudom, mennyire vagy biológus végzettségű, de általában azt figyeltem meg, hogy azért a szakmabeliek nehezen viselik, amikor valaki úgymond vallásnak tekinti az álláspontjukat, és jön szkeptikus nézetekkel. Általában szakmákon belül is nagy port szokott kavarni, ha valaki egy olyan tézissel áll elő, ami felborítja az addigi rendszert (legalábbis durván fogalmazva értsük így).

    A te álláspontodat a témában viszont annyira nem fejtetted ki (jó, itt talán off lenne), de gondolom valahol Hawking felé hajazhat a véleményed. Nagyon sok természettudós viszont megrögzött ateista, így nekik elképzelhetetlen egy isteni beavatkozás bármilyen szintű elfogadása.

    Aztán azon is kicsit értetlenkedtem, hogy miért fakadsz ki azon, ha röhögünk a hülyéken, hülyeségeken. Jó, értem én, hogy visszafelé is megtapasztaltad, így azért már átértékeli az ember, de azok után, hogy mennyi idióta lett már itt, ezen a blogon is kifigurázva, körberöhögve, egy kicsit felszaladt a szemöldököm.

    De ha már így face-csoportok, meg a hülyék, én általában célirányosan kapom a napi adagomat, mivel jó fél éve beléptem ebbe a Chemtrail rajongói csoportba, ahol lényegében célirányosan gyűjtik össze az ilyen idiótaságokat. Ezek zöme nem érdemes a figyelemre, azokat én is átugrom. Viszont néha akad kimondott gyöngyszem, mint amit most is kifotóztam (ehhez viszont felkerestem a csóka face-oldalát, hogy a teljes szöveg meg legyen). Amúgy ez a csoport nem csak azzal foglalkozik, hogy körbe röhögik az idiótákat, mert akkor egy szimpla Radics-fanclubba is beléphettem volna, néha elég komoly eszmecsere megy egy-egy téma alatt. Nyár elején, meg tavasszal főleg a Labádi-per mozgatta meg a népet. Mostanában is időnként fel-felmerül a téma.

    Ettől függetlenül, néha hajlamosak túlzásba esni. Néha érzem, hogy erőltetetten keresnek valami butaságot, hogy meg legyen a napi adagjuk. Meg többségében a chemtrail-esekre és oltás-kritikusokra vannak ráállva, ami bevallom, nem nagyon érdekel.

    “Így pedig tegnap felmenve ezen csoportba ugyanez a pónis kép fogadott.”

    Gondolom vannak kereszt-tagok a két csoportban, így aztán megy az átlinkelgetés. Bevallom, ezzel a csávóval én is most találkoztam először, de gondolom visszatérő napi-hülyeség gyáros (még ha saját maga komolyan is gondolja).

    “Körülbelül ennyit ér az egész post egyébként, másrészt meg vicces, hogy nekem is egyből az MLP ugrott be erről a hülyeségről.”

    Szerintem még annak is, aki nem nézi a sorozatot. Elég egyértelműen anti-bronyság süt a szövegből. Mondjuk nézegettem a csávó írása alatti kommenteket, és elég sok hasonszőrű fazon nyomta ott neki a sódert, hogy mennyire igaza van, meg hasonlók.

    Én se vettem fel barátnak, elég ránézni az oldalára. Mondjuk gyanítom, vissza se igazolna, meg nincs szükségem napi szinten a hülyeségeire. Azt megkapom a csoporttól, ahogy posztolgatják az aktuális marhaságokat. Mondjuk nekik már komplett gyűjteményük van, hogy kiket érdemes az aktuális marhaságokért követni.

    “Picit utánakerestem amúgy a fickónak, kiderült, hogy ez is valami full elvarázsolt, önjelölt “tanító mester”, aki a keleti spiritualizmust, és a bibliai tanításokat, öncélúan mixeli. Szóval nem is csoda, hogy ilyen tévképzetei vannak”

    Bevallom, ennyire nem érdekelt a fazon, hogy megnézzem a többi írását, erre célirányosan rágörgettem, és kifotóztam. De mondjuk látszik már a nevéhez biggyesztett titulusokból is, hogy valami nagy misztikus gurunak képzeli magát.

    “Mondjuk ebben is tényleg az a legjobb, hogy ha ezt a pátoszos, ezos stílust lehámozod róla, a lényeg alatta, ugyanaz a sörproli bölcsesség”

    Jah, ez számomra is lejött, de ez a veretes stílus hozzá, remekül megdobta az összképet és hangulatot.

   • “Picit utánakerestem amúgy a fickónak, kiderült, hogy ez is valami full elvarázsolt, önjelölt “tanító mester”, aki a keleti spiritualizmust, és a bibliai tanításokat, öncélúan mixeli. Szóval nem is csoda, hogy ilyen tévképzetei vannak. =)”

    Király, akkor néhányszor majd ránézek Face-en, ha épp röhögni van kedvem. 😀

    “Valszeg a DA-n is azért ilyenek jönnek velem szembe, mert a színes varázslovak iránti rajongástól, buzi leszel. Egyenesen süt belőle a homoszexualitás… =D”

    Jaja, meg tudod, a teljesen humanizált képekből is azért rajzolnak tök meztelen, meg egymást faló leszbi csajokat, amiknek aztán látványán élvezkednek, meg a komment szekcióban még tovább elemzik a képeket, mert ők bizony mind a fiúkat szeretik… 😀

    “Először néztem ám, hogy mire akarsz kilyukadni Titkos. 😀”

    Igen, “picit” túlírtam a bevezetőt, csak valahogy mégis meg kellett magyaráznom, hogyan lehetséges az, hogy bár a Radicsos témában múltkor pont azt írtam, hogy Face-en engem az ilyen jellegű hülyék elkerülnek, ehhez képest ezt a fazont mégis névről ismerem… XD

    “Mondjuk kicsit fura az egész, amit leírtál, mert nem tudom, mennyire vagy biológus végzettségű, de általában azt figyeltem meg, hogy azért a szakmabeliek nehezen viselik, amikor valaki úgymond vallásnak tekinti az álláspontjukat, és jön szkeptikus nézetekkel. Általában szakmákon belül is nagy port szokott kavarni, ha valaki egy olyan tézissel áll elő, ami felborítja az addigi rendszert (legalábbis durván fogalmazva értsük így).”

    Semennyire igazából, ez nekem tisztán hobbi, sőt, bioszon belül is leginkább csak ilyen etológiai irányban olvasgatok önszorgalomból, tehát állatok/növények határozása, azok életmódja, viselkedése még megy, azonban pl. egy sejtbiológiából már lehet, hogy bárki egyből két vállra fektetne tudásban. XD A másik részére meg: persze, ezt én is tapasztaltam, szóval ahhoz, hogy ezt eleve hivatalosan műveld, majdhogynem “kötelező” ateistának lenned (mármint a nagytöbbség szerint), de még ha csak hobbi szinten nyomod is, akkor is jobb, ha ilyesmiről inkább kussolsz, mert egyből jön a kiröhögés, lesajnálás, stb. Jó, tisztelet persze a kivételnek, sőt, volt olyan kutató, aki pont erről tartott egyetemi előadást (sajnos a nevét nem tudom és elmennem sem volt időm rá akkor, amit a mai napig sajnálok), hogy minél jobban elmélyült ebben az egész témában, annál inkább arra sarkallták a bizonyítékok, hogy ez bizony sima “random” természetes szelekcióval nem jöhetett létre szerinte, itt minimum kellett valami tervezés, ha nem is pont “isteni beavatkozás”, mint a görög drámákban, de semmiképp sem csak úgy “magától lett”. Na most őt pl. nyilván nehezebben cikizik ki franc tudja hány diplomával a témában a háta mögött (mert azzal némileg azokat is kicikiznék, akik engedték neki, hogy ezeket megszerezze ilyen szemlélettel), de simán el tudom képzelni, hogy mondjuk egy bioszos vitában az ő érveit kevéssé veszik esetleg komolyan, mint egy full ateistáét.

    “A te álláspontodat a témában viszont annyira nem fejtetted ki (jó, itt talán off lenne), de gondolom valahol Hawking felé hajazhat a véleményed. Nagyon sok természettudós viszont megrögzött ateista, így nekik elképzelhetetlen egy isteni beavatkozás bármilyen szintű elfogadása.”

    Egyrészt azért, amit írsz (erről külön kisregényt lehetne írni, linkekkel megspékelve, de itt ELÉGGÉ off lenne 😀 ), másrészt bevallom, lehetséges, hogy az én tudásom sincs meg bőven a témában ahhoz, hogy annyira marha jól megvédjem az álláspontomat ebben a kérdésben. Ahhoz pl. kezdésnek kapásból el kéne olvasnom A fajok eredetét, ami még mindig várat magára, aztán annak valami “anti-könyvét” is, hogy egyáltalán elmondhassam, hogy mindkét változatban (természetes kiválasztódás vs intelligens tervezés) körülbelül naprakész vagyok. Mivel ez azonban inkább rendszertani, kialakulási és félig-meddig filozofálgatós téma, én pedig ahogy írtam, inkább a jelenlegi állatok viselkedését szeretem tanulmányozni (nem azt, hogy valamikor, sok évvel ezelőtt az őseik hogyan alakultak ki), ezért ebben annyira sosem mélyedtem el. Inkább csak az van, amit az előző postomban is írtam: hogy minél többet tudok meg róluk, hogy mennyire egymásra vannak utalva, hogy milyen szimbiózisban képesek élni, stb-stb., úgy egyre kevésbé hiszem el, hogy ez az egész csak úgy véletlenül pont így alakult. Mert itt ugye nem egyetlen “szerencsés véletlenről” beszélünk, hanem elvileg folyamatosan ismétlődő szakaszokról, több száz vagy ezer faj életében, amik mind addig-addig finomodtak, csiszolódtak egymáshoz, amíg végül el nem érték az optimális állapotot. Épp csak van nem egy olyan bizonyítható példa, amit igen nehéz ezzel magyarázni.

    Mutatok egy nagyon rövid példát , tényleg nem hosszú szöveg (sok itteni postom ennek a sokszorosa), viszont röviden is remekül össze tudja foglalni pl. ezen a fajon keresztül, hogy az ő létezése miért nem magyarázható evolúciós szemszögből. És mondom, nem egy-két faj van, aminek vagy a kialakulása, vagy a jelenleg ismert életmódja úgymond “Darwinnal ütközik”. Aztán persze lehet, hogy azóta ezt már megmagyarázták és ha mondjuk elolvasnám a teljes Richard Dawkins életművet (vagy valamelyik hasonló “evolúciós keresztes lovagét”, mert ő már szinte fanatikussággal tolja ezt… :D), akkor abban ott lenne a magyarázat, vagy legalább egy nem-gyakorlati elmélet arra nézve, hogy ez a szaporodási forma hogyan alakulhatott ki, viszont arra meg válaszul jönnének a másik oldalról, akik Dawkinst bírálják, stb… 😀 Szóval ez egy olyan téma, amivel tényleg éveket el lehet tölteni és akkor én már inkább “állatozok” helyette, mert ez nekem picit amúgy is túl filozófia-szagú, kicsit olyan, mint amikor arról elmélkednek, hogy mi, emberek miért vagyunk itt, mi a célunk, stb.

    Bevallom, most hirtelen azt sem tudnám megmondani, hogy Steven Hawking pontosan hogy állt ezzel a kérdéssel, annyi rémlik, hogy ő mintha nem zárta volna ki, hogy volt valami “tervező”, mondott olyat is, hogy ő az idegen lények létezésében is teljesen biztos, stb. Sajnos tőle sem olvastam túl sokat, lehet kellett volna. Mondom, én úgy vagyok, hogy valószínűleg valahol a kettő között van az igazság. Tehát nyilván Darwin sem volt totál hülye, sőt, az egész rendszertannak az a lényege, hogy észre lehet venni, hogy egyes fajok valamilyen szinten “rokoni kapcsolatban” vannak (nem olyan régen pl. a termeszeket sorolták át a csótányokhoz, asszem valamilyen genetikai vizsgálat azt mutatta, hogy ők kvázi kolóniában élő csótányok 😀 és amúgy ez nem is hülyeség, “valódi” csótányok között is ismerünk olyan életmódú fajt, ami mondjuk egy termeszvár erősen lebutított, “béta verziója” 😀 ) és azt sem tartom kizártnak, hogy valamilyen irányban fejlődjenek az évmilliók alatt (nyilván, különben minden tök ugyanúgy nézne ki, mint anno…bár mondjuk pont a rovarok pl. nem sokat változtak a dínók óta :D), így akár kialakulhatnak új fajok is, viszont ettől még nem magyarázható meg a fenti darázs, meg egy csomó más olyan kapcsolat, amit az evolúció szerint lassan alakult ki. (Pl. ugye a madarak szárnya, ami kezdetben mellső végtag volt. Na de akkor ezek szerint létezett évmilliókig valamilyen “köztes mutáns”, aminek rendes mellső lába már nem volt, viszont még repülni sem tudott, mert a szárny épp “kialakulóban volt”? Akkor az hogy maradt fenn egyáltalán, ilyen “féltorz mutánsként” hogy nem zabálták fel a ragadozók az összeset? :D) Szóval na, egyik sem igaz teljesen szerintem, hanem ahogy mondom, valahol a kettő között lehet az igazság, az arany középút, mint az életben sok minden másnál is. 🙂

    “Aztán azon is kicsit értetlenkedtem, hogy miért fakadsz ki azon, ha röhögünk a hülyéken, hülyeségeken. Jó, értem én, hogy visszafelé is megtapasztaltad, így azért már átértékeli az ember, de azok után, hogy mennyi idióta lett már itt, ezen a blogon is kifigurázva, körberöhögve, egy kicsit felszaladt a szemöldököm.”

    Ööö…itt valamit nagyon félreérthettél, vagy akkor másold be az előző postomból, hogy melyik részre gondolsz. 😀 Ha arra, hogy “méltatlan módon röhögnek ki embereket” (vagy valami ilyesmi, most én is lusta vagyok visszatekerni XD), azt én nem Péter blogjára és az ide látogatókra értettem, hanem az említett “Darwin barátai” Facebookos csoportra. Abban megy az, hogy úgy 50-50%-ban vannak evolúciós cikkek linkjei, illetve keresztényeken való élcelődés. Na most értem én, hogy van az a hülyeségi szint, ami már felcseszi őket (Mr. Sátánista Ponyman, akin itt mi is jót röhögtünk, vagy azok a kreacionisták, akik közlik, hogy őket nem érdekli, ha tudományosan bizonyított, hogy a föld kora több millió év, mert a Bibliában csak 3000 vagy hány éves és az mindenek fölött áll… XD), de ennyire azért nem kéne és nem is arról van szó, hogy engem némileg sért (én ott ezekbe nem folyok bele, hitvitákat sem indítok), hanem hogy akkor ők mitől különbek azoknál, akiket oltanak? Érted, ők lennének ELVILEG a “felvilágosult, nyitott elméjű tudósok”, csak éppen ha bárkinél látnak bármilyen keresztény témájú dolgot, egyből megy a megbélyegzés és minimum úgy csinálnak, mintha az illető legalábbis gyengeelméjű lenne. (Exbarátnőm jut eszembe, aki pl. szimplán úgy hívta a hívőket, hogy “valláskárosult”, gondolom nem kell magyaráznom, kiérződik a szóból a pejoratív él.) Erre gondoltam, hogy nem megyek ott bele ilyenekbe, mert ez így méltatlan számomra, akkor ne adják úgy elő, hogy ők a “jobbak”, mert nem jobbak, csak a “másik oldalon állnak”, kb. mint a politikában, ahol a balos démonizálja a jobbost, a jobbos meg a balost, de az eszközeik kísértetiesen ugyanazok, ha le kell járatniuk egymást. Szóval amikor ilyenek mennek, hogy “nem tudom srácok, XY-nak vannak bibliai idézetes megosztásai, azért bevehetjük a csoportba, vagy szerintetek ő már menthetetlen”, akkor azért durván facepalmolok magamban, mert ez még nem az a szint, mint Ponyman, de nekik már kb. ugyanaz, mert náluk a hívő egyenlő a hülyével. Nekem meg ilyenkor eszembe jut, hogy hány olyat ismerek, aki amellett, hogy az, egyáltalán nem kétbites idióta, szóval na, lehet ezt is túlmagyaráztam, de engem ez a része zavar. Amikor a chemtrailes, sátánista pónis és hasonló menthetetlen idiótákat ekézik, azon én is jót röhögök, ezzel semmi gondom, mert ahogy mondani szokták, “van az a szint…” 😀 (Pl. nem tudom, ez igaz-e, de volt valami nagyon hardcore hívő, akitől megkérdezték, hogy “oké, de ha maga szerint nincsenek dinoszauruszok, hiszen a Biblia nem említi őket, akkor mégis mik azok a nagy csontok, amiket itt-ott előásnak és egy teljesen ép T-Rex csontváz, meg hasonlók?”, mire állítólag azt válaszolta, hogy “a Sátán helyezte őket a földbe, hogy meggyengítse ezzel a hitemet!”, na most erre már tényleg nem nagyon lehet mást reagálni, mint röhögni egy jót… 😀 De ettől még nem kell az értelmesebb részét is egyből ezekkel egy kalap alá venni, ez kb. ugyanaz, mint amikor a dugópárnás, lolira farkat verő, 100+ figurát a szobájában felhalmozó fazonra kenik rá, hogy “na igen, ilyen minden animés!”, az is idegesíteni szokott, mert a francokat ilyen, akkor már kiléptem volna a fandomból. 😀 )

    Amúgy ha már “teremtő erő/varázslat vs spontán kialakulás”, azért halkan megjegyezném, hogy ma már ismerünk egy csomó olyan tudományosan bizonyított dolgot, amire pár száz éve még azt mondták volna, hogy ez baromság, nem létezik, “mágia”, stb. Lásd a kvantumfizika egyik-másik dolgát. (Na, ehhez megint hülye vagyok, de egy haverom egy időben nagyon rá volt kattanva, pont azért, mert az már némileg a mi világunk ismert fizikai határát feszegeti sok esetben. Mivel tudom, hogy te is nézed a Marvel filmeket, pl. láttam egy olyan érdekes Doctor Strange videót, ahol a srác amellett érvelt, hogy amit ott látunk, az is kvázi kvantumfizika, csak annyira magas szintű, hogy már varázslatnak tűnik. 😀 Itt persze nyilván benne van a Marvel-féle “fantasy-elem”, mert ugye ez még mindig ugyanaz a világ, ahol a gammasugárzás pl. nem megöl, hanem zöld szörny leszel tőle, de ettől még érdekes volt, pláne úgy, hogy Thornál magukban a filmekben mondták ki, hogy amit mi emberi szemszögből az ő “mágiájuknak” látunk, az valóban nagyon előrehaladott technikai fejlettség. Ezt csak azért, mert mielőtt nagyon elvetné minden “komoly tudós” az ilyesmit, mint teremtő erő, megérzések, meg mit tudom én még micsoda, én nem zárnám ki, hogy ezeket is meg lehet majd valamikor magyarázni, csak még várni kell pár száz évet, meg sajnos most már előbb fogjuk kipusztítani magunkat, mintsem a tudományunk eljutna erre a pontra… ^^”)

    “Ettől függetlenül, néha hajlamosak túlzásba esni. Néha érzem, hogy erőltetetten keresnek valami butaságot, hogy meg legyen a napi adagjuk.”

    Amúgy igen, ezt is megfigyeltem. Ugye ELVILEG rühellik az ilyeneket, ha tudományos vitába kell bocsátkozni velük, bele sem mennek inkább, vagy már előre szedik a nyugtatót a chemtrailesek, sátánpónisok és hasonló fazonok hülye érveire. Igen ám, de ugyanakkor egy csomószor láthatóan KERESIK is ezeket, direkt mennek velük vitázni, stb-stb. Érted, én pl. leírtam itt párszor, hogy Mufurctó anno hogy kiborultam nem egyszer, de amikor végre eltűnt a netről, nem kezdtem el “stalkerkedni” utána, nem keresgéltem mindenáron az újabb és újabb posjait, hogy azokba ezúttal már én kössek bele, csak hogy “ne érjen véget a játék”. Kb. bontottam egy pezsgőt, hogy végre elhúzott és én ettől meg voltam nyugodva. XD Ezek ellenben sokszor direkt keresik a hülyéket, hogy aztán a Darwinista, meg hasonló csoportokban mehessen rájuk a fröcsögés, szóval amellett, hogy lefáradnak tőlük, valamennyire élvezik is az ekézésüket… XD

    “Szerintem még annak is, aki nem nézi a sorozatot. Elég egyértelműen anti-bronyság süt a szövegből. Mondjuk nézegettem a csávó írása alatti kommenteket, és elég sok hasonszőrű fazon nyomta ott neki a sódert, hogy mennyire igaza van, meg hasonlók.”

    Apropó, asszem írtad már párszor, hogy te a Harry Potterben is nagyon benne voltál anno, fanficeket is olvastál, stb. Arra emlékszel, hogy amikor még akörül ment a nagy hype, azt is hogy betámadták sokan, hogy “sátánista tanokat terjeszt”, pusztán azért, mert varázsolnak benne? 😀 Talán még 1-2 szélsőséges, szektaszerű mozgalom nyilvános könyvégetést is csinált, illetve emlékszem, hogy egyszer a Mónika Show témája is ez volt, hogy most akkor mennyire sátánista ez a cucc, a benne lévő varázslatok valóban működnek-e (lol… XD), stb. 😀 (Jó, a Mónika Show körülbelül akkora kamu volt, mint Frei Tomi Dossziéja, de itt most arra utalok, hogy maga a téma annyira felkapott volt, hogy még ebben is ennek szenteltek egy teljes adást.) Na, most kb. mintha ugyanez menne, csak a Pónik terén, ergo ezeknek minden sátánista lassan, amit nem ők találnak ki és amiben varázsolgatnak. 😀 Szerintem ha konkrétabban belement volna és elkezdi nyíltan az MLP-t fikázni, akkor tuti a mágia erős behatását is megemlítette volna, nem csak ezt, hogy “háromszarvú lény a Bibliában, testvéreim, eljött bizony a Sátán!” XD

   • “Jaja, meg tudod, a teljesen humanizált képekből is azért rajzolnak tök meztelen, meg egymást faló leszbi csajokat, amiknek aztán látványán élvezkednek, meg a komment szekcióban még tovább elemzik a képeket, mert ők bizony mind a fiúkat szeretik…” -> Mondjuk én jobban szeretem a simán csak szuggesztív, erotikus darabokat, mint a direkt, explicit verziót, de igen, tetszik vagy sem, a bronyk 90%-a, nagyon is heteró. =)

    “Mr. Ponyman” -> Ezen most azért röhögtem, mert van egy brazil srác, aki ezen a néven fut. =D

    “Szerintem ha konkrétabban belement volna és elkezdi nyíltan az MLP-t fikázni, akkor tuti a mágia erős behatását is megemlítette volna” -> Vagy azt, hogy itt nincs konkrét vallás, és az istenségek, kvázi élő szentek. Egyébként a varászlények, mágia elleni lázadozás is azért vicces, mert nem mintha a biblia, vagy a keleti hitvilág, ne lenne tele csodákkal, csodatévő személyekkel, mitikus lényekkel, stb. =)

 7. “Jaja, meg tudod, a teljesen humanizált képekből is azért rajzolnak tök meztelen, meg egymást faló leszbi csajokat, amiknek aztán látványán élvezkednek, meg a komment szekcióban még tovább elemzik a képeket, mert ők bizony mind a fiúkat szeretik…”

  Na igen, minden meleg férfi ismerősöm leszbikus lányok képeire élvezkedik. 😀 Mondjuk nem nagyon tudom felfogni, miért van ez a páni rettegés a homoszexualitástól? Egyik meleg ismerősöm úgy fogalmazott, hogy a leghangosabb homofóbok azért ilyen gyűlölködők, mert valójában látens melegek. Ebben mondjuk nem hiszek, de lehet benne valami.

  “Igen, “picit” túlírtam a bevezetőt, csak valahogy mégis meg kellett magyaráznom, hogyan lehetséges az, hogy bár a Radicsos témában múltkor pont azt írtam, hogy Face-en engem az ilyen jellegű hülyék elkerülnek, ehhez képest ezt a fazont mégis névről ismerem…”

  Jó, bennem kb. úgy jött le a dolog, hogy bűntudatot érzel amiatt, hogy kiröhögünk hülyéket.

  “persze, ezt én is tapasztaltam, szóval ahhoz, hogy ezt eleve hivatalosan műveld, majdhogynem “kötelező” ateistának lenned”

  Igen, valahogy főleg természettudományoknál, valamiért elvárás az ateizmus. Pedig több mélyen hívő szakember is van, és nem tartják összeegyeztethetetlennek a kettőt. Emellett tényleg zavaró, hogy pont azt műveli sok ateista, amit ők maguk is cikiznek a bigott, fundamentalista vallásosságban.

  “mert azzal némileg azokat is kicikiznék, akik engedték neki, hogy ezeket megszerezze ilyen szemlélettel”

  Mondjuk a Neparáczky-phd odaítélése után már semmin sem lepődnék meg.

  “kezdésnek kapásból el kéne olvasnom A fajok eredetét, ami még mindig várat magára, aztán annak valami “anti-könyvét” is”

  Képzeld, én sem olvastam A fajok eredetét. És nem is tervezem. Nagyjából elmondták iskolában, hogy miről szól, úgyhogy a szabadidőmet inkább áldozom olyanra, ami érdekel is annyira, hogy foglalkozzak vele. 🙂

  “amik mind addig-addig finomodtak, csiszolódtak egymáshoz, amíg végül el nem érték az optimális állapotot.”

  Nem hiszek az optimális állapotban. Mindig versengés van az élővilágban. Folyamatosan fejlesztik a vadászó-védekező képességeket, amelyek idővel új fajokká alakítják a meglévőket. Csak ez annyira lassú folyamat sok esetben, hogy állandónak tűnik. Meg az ember valamiért hajlamos elhitetni magával azt, hogy fenn lehet tartani hosszú távon egy “optimális állandó állapotot”.

  “Bevallom, most hirtelen azt sem tudnám megmondani, hogy Steven Hawking pontosan hogy állt ezzel a kérdéssel, annyi rémlik, hogy ő mintha nem zárta volna ki, hogy volt valami “tervező”, mondott olyat is, hogy ő az idegen lények létezésében is teljesen biztos, stb.”

  Hawkingtól elég elolvasni Az idő rövid története című könyvet (talán más nincs is lefordítva magyarra). Ebben elég jól összefoglalja a nézeteit. Kb. azt vallja, amit leírtál, hogy a világ felépítése alapján nem lehet kizárni, vagy inkább összeegyeztethető vele egy tervező akarat léte, ami szerinte akár a bibliai Isten is lehet. Nem tudom, hogy ő mennyire volt hívő, de minden esetre hajlott arra, hogy elfogadja Isten jelenlétét a természettudomány által felvázolt teremtésben is.

  Ami az idegen lényeket illeti, szerintem Hawkinggal ezt az a gondolat mondatta, hogy szeretne még életében bizonyítékot találni arra, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban. Alapvetően a nagy számok törvénye alapján kialakulhatott az élet más bolygókon is. Ő ebből indult ki, meg sok más asztrofizikus is, csak Hawking ezt tovább vitte amolyan reménykedésbe, hogy hátha még találkozhat is velük, vagy legalább bizonyíték kerül elő velük kapcsolatban. Viszont azt is vegyük figyelembe, hogy felette is múlt az idő, és az utóbbi pár évben, halála előtt, már nem csak okosságokat mondott, hanem néhány megkérdőjelezhetőt is (most hirtelen nem jut eszembe konkrétum, de arra emlékszem, hogy néhányszor felszaladt a szemöldököm, az utóbbi évek Hawking-i kijelentésein).

  “Ööö…itt valamit nagyon félreérthettél, vagy akkor másold be az előző postomból, hogy melyik részre gondolsz.”

  Fentebb már említettem, de én tényleg úgy értettem, hogy bűntudatot érzel amiatt, hogy kiröhögünk ilyen lükéket.

  “Exbarátnőm jut eszembe, aki pl. szimplán úgy hívta a hívőket, hogy “valláskárosult”, gondolom nem kell magyaráznom, kiérződik a szóból a pejoratív él.”

  LoL. XD Gyanítom, nem jöttem volna ki jól vele. 🙂

  Van helye a valláskritikának, meg a poénnak, de amikor már kizárólag sértegetési szándékkal történik, azt nem tudom tolerálni. Attól, hogy valaki hívő, miért kell kigúnyolni? Legtöbbünk teljesen összeegyeztethetőnek tartja a természettudományos eredményeket a vallásosságával. Persze vannak idióta fanatikusok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a Bibliából kiszámolták a világ teremtésének időpontját, és bármi, ami annál régebbi, az ateista, ördögtől való kreálmány. De ezek már annyira szélsőségesek, mint a Chemtrail-esek, Laposföldesek, meg Oltástagadók (mellesleg, a Labádi-ügyről mennyire vagy tájékozott?).

  “hogy hány olyat ismerek, aki amellett, hogy az, egyáltalán nem kétbites idióta, szóval na”

  Ez pont olyan, mint a homofóbokkal kapcsolatban, hogy szidják a melegeket, én meg tudom mondani, hogy hány olyat ismerek, aki teljesen normális, tök rendes fazon. Meg persze vannak közöttük is idióták, de nem azok alapján kéne megítélni az értelmesebbjét. Nem egyszer beszélgettem már meleg ismerősökkel a Pride-ról, hogy az is mennyire kontraproduktív, mert a külvilág csak azt látja, hogy néhány hülye nőnek öltözve, meg pedofil-papnak öltözve, vagy épp meztelenül mutogatja magát és provokál.

  “Mivel tudom, hogy te is nézed a Marvel filmeket, pl. láttam egy olyan érdekes Doctor Strange videót, ahol a srác amellett érvelt, hogy amit ott látunk, az is kvázi kvantumfizika, csak annyira magas szintű, hogy már varázslatnak tűnik.”

  Ezt asszem a filmben mondják ki. Az mondjuk jó film volt. Vicces, hogy a Marvel filmeket is mennyire hektikusan nézem. A többségét nem moziban legalábbis, és általában egy-egy Bosszúállók film előtt pótlom be a hiányt. Bár most a Végtelen háborúra úgy mentem el, hogy a Fekete Párducot csak 50%-osan láttam (azóta pótoltam), de ez egy másik topicba való téma.

  Mindettől függetlenül, szerintem a Marvel sci-fi elemeit még annyira sem lehet komolyan venni, mint a SW-ban levőket.

  “Ezek ellenben sokszor direkt keresik a hülyéket, hogy aztán a Darwinista, meg hasonló csoportokban mehessen rájuk a fröcsögés, szóval amellett, hogy lefáradnak tőlük, valamennyire élvezik is az ekézésüket…”

  Én inkább úgy mondanám, hogy kell nekik a napi adag. 😛

  “Apropó, asszem írtad már párszor, hogy te a Harry Potterben is nagyon benne voltál anno, fanficeket is olvastál, stb. Arra emlékszel, hogy amikor még akörül ment a nagy hype, azt is hogy betámadták sokan, hogy “sátánista tanokat terjeszt”, pusztán azért, mert varázsolnak benne?”

  Igen, benne voltam, és nem csak olvastam, írtam is fic-eket. Szerencsére azok már elvesztek az internet hulladékgyűjtőjében. 🙂 Arra meg nagyon is emlékszem, hogy micsoda ellenőrület ment a HP körül. A könyvégetős, vérfanatikus amerikai nő esete volt a leglátványosabb, kampányolt a Kongresszusban, hogy tiltsák be a könyvet, meg nyilvános könyvégetést rendezett. De évekig nem tudta eldönteni az Egyház sem, hogy milyen álláspontra helyezkedjen. Az egészben a legviccesebb, hogy az ellendrukkerek sokkal komolyabban vették az egészet, mint amekkora komolysága magának a könyvnek van. Voltak páran HP fanok, akik túltolták az irodalmi mélység keresését a cuccban, de még ők is lazábban vették fel ezt, mint azok, akik ellene szónokoltak. De mind közül a kedvencem akkor is osztálytársam volt, aki éveken át azzal piszkált, hogy mit szeretek a HP-n, amikor az írónő ebből pénzt keres?

  “hogy most akkor mennyire sátánista ez a cucc”

  Igazából mindez abból fakadt, hogy a Vatikán kulturális felelősei között előtérben voltak akkoriban azok a szélsőségesen gondolkodók, akik agyilag megragadtak az 1940-es években, és az ő szemükben Elvistől Madonnán és a Beatles-en át a HP-ig minden sátán terméke volt, ami pop-kultúra. Miattuk sokáig a katolikusoknál csak kevés helyen nyerhetett teret a vallási életben az a vidám stílus-felfogás, amit a baptisták képviselnek. Sajnos II. János Pál utolsó éveiben már nem tudta kordában tartani a radikálisokat. Ebben külön poén, hogy az elvileg ultrakonzervatív XVI. Benedek hozta el a nyitást. 🙂

  “Na, most kb. mintha ugyanez menne, csak a Pónik terén”

  Csak jóval kisebb szinten. Eleve a pónik, főleg hazánkban, nincsenek annyira ott a mainstreamben, hogy komolyabb visszhangja lehessen az ellendrukkerek hangjának. Meg mintha mostanában egyre halványulna a különböző subkultok elleni kárálás általános hangereje. Tehát olyan szintű üldöztetést manapság már egyik rajongói közösség sem él át, mint amit az ezredforduló környékén a gamerek, animések, HP-sek.

  De ettől függetlenül, mindig lesznek hülyék, akik be fogják támadni mindazt, ami nem fér bele a beszűkült világlátásukba. És számukra elfogadhatatlan, hogy felnőtt férfiak egyáltalán rajzfilmet nézzenek, az meg már tényleg a sátán harmadik eljövetele, hogy kislányoknak szóló színes pónis rajzfilmről van szó. 😀

  • “Jó, bennem kb. úgy jött le a dolog, hogy bűntudatot érzel amiatt, hogy kiröhögünk hülyéket.”

   Ja, nem, dehogy. 🙂 Azért akiket mi itt fel szoktunk emlegetni, azok már bőven a “menthetetlen” kategória ilyen vagy olyan formában… 😀

   “(mellesleg, a Labádi-ügyről mennyire vagy tájékozott?)”

   Bevallom, még a nevére is rá kellett keresnem, szóval egyáltalán nem. ^^” Mit kell tudni róla?

   • A Chemtrail Rajongók csoportban kimondottan szorosan figyelemmel kísérik az ügyét, mivel aktuálisan zajlik a bírósági tárgyalása. Na, az a csóka aztán vagy a totális sötétség, vagy a pszichopata lelketlenség kategóriája. Konkrétan ő a hazai oltáskritikusok főhangyája, és annak rendje és módja szerint, nem is engedte a gyerekeit beoltani. Aztán hogyhogy nem, a legkisebb ebbe belehalt, ő meg még a kihívott mentősöket is akadályozta a munkájukban, és azóta is mindenki felelős a gyereke haláláért, de ő itt a mártír. És sajnos rengeteg híve vallja ezt. Most ez így eléggé felületes leírás volt tőlem, érdemes kicsit utána olvasni, mert amúgy kemény sztori.

    De most amúgy a névre lehet, hogy rosszul emlékszem, majd még utána nézek ennek. De már nem ide írom le, mert eléggé átmentünk off-ba.

  • “Csak jóval kisebb szinten. Eleve a pónik, főleg hazánkban, nincsenek annyira ott a mainstreamben, hogy komolyabb visszhangja lehessen az ellendrukkerek hangjának. Meg mintha mostanában egyre halványulna a különböző subkultok elleni kárálás általános hangereje. Tehát olyan szintű üldöztetést manapság már egyik rajongói közösség sem él át, mint amit az ezredforduló környékén a gamerek, animések, HP-sek.” -> Az igazság az, hogy sose volt üldöztetésnek kitéve, egyik sem. Voltak persze negatív visszhangok, főleg a bulvármédia, önjelölt megmondóemberek (Lieberman, Jack Thompson, stb.), radikális keresztények, gyerekeiket a széltől is óvni akaró anyukák részéről, de a helyzet az, hogy az átlag embert, az akkori társadalom többségét, pont nem érdekelte.

   Elég csak a saját szüleinkből kiindulni, akik furcsán néztek ugyan erre, dedósnak nevezték. Ha hallottak valami rémhírt, elmormolták a “Hát igen, ez a mai generáció…” című mantrát, de amúgy legyintettek az egészre. Úgy voltak vele, hogy “majd kinövi a gyerek, aztán megkomolyodik”.

   Mára ez annyiban változott, hogy az Y generáció felnövekvésével, és a Z generáció eljöttével, a nerdy, kocka hobbik, és az irántuk való rajongás, már nem kifejezetten egy underground jelenség, hanem sokkal inkább a mainstream részévé vált.

   Ma sem támadják ezeket kevesebben, mint anno (sőt) csak már botrányt szítani velük, nem olyan egyszerű, mint régen volt. Cserébe az egyes szubkultúrák közti versengés, konfrontálódás erősödött fel. Korábban, az ezredforduló körüli időszakban az animés, HP-s, gamer, még jobban megfért egymás mellett. Ritka volt, hogy komolyabb összetűzések, klánháborúzások kialakultak volna. 2010 után viszont, ez szépen megváltozott. Lásd a bronyknál, már nem annyira kívülről, mint sokkal inkább belülről jött az ellenzék. Nem a bulvár média, vagy az egyház csesztette már őket elsősorban, hanem épp az animések, gamerek, képregényesek, stb.

 8. Úgy tűnik, újra kipattant ez a leszbi dolog az MLP körül. Ahogy elnézem, csak behozzák a sorozatba is.

  Kiegészítem annyival, hogy lehet, csak elkésett a hír, és valaki újra rátalált. Amúgy a hvg face oldalára került fel ez, de nem találtam meg az eredetit, szóval azért maradjunk annyiban, hogy inkább mendemonda. Face fotót láttam csak róla a Chemtrail csoportban.

  • Ja, hallottam, épp ebédeltem ma, mikor haver rám írt, hogy nézzek már fel a kuruc.infóra, mert épp az MLP-ről tettek ki írást. Igazából sejtettem, hogy erről lesz szó, de még ezzel együtt is meglepett, hogy erről így külön cikkeztek. =)

   Amúgy semmi extra, a libsi HVG felfújta a dolgot, a kuruc meg ugyanezt tette, a tőlük megszokott “talpra paraszt” stílusban. Afelett meg valahogy elsiklik mindenki, hogy az epizód amúgy rohadtul nem erről szólt, nem a meleg propaganda volt a lényege. Csak hát ugye ahhoz, mondjuk előbb meg is kellett volna nézni azt a részt, amire már nem vette a fáradtságot egyik fél se.

   Mindenesetre a kuruc komment részlegét érdemes olvasgatni, hihetetlen mit össze nem tudnak kombinálni ezek az “igazlátók”. Plusz befutott pár brony troll is, akiket igyekeznek törölgetni. =)

   • Na, az eszembe se jutott, hogy a kuruc-ra is felnézzek. 🙂 Igazából nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak, csak kicsit vicces volt, hogy a hazai sajtó már megint pont a “lényeget” tudja megragadni.

    Amúgy a kérdéses epizódot még nem láttam, elvileg majd hétvégén jön ki amúgy is.

   • Ebben sajnos nincs semmi újdonság, bár a külföldit sem kell azért ilyen szempontból félteni. Emlékezzünk csak a Fox News, New York Times, és hasonlók, milyen hiteles híreket közöltek le erről a fandomról.

    Mindenesetre a kuruc.info, nem nagyon figyelheti a külföldi rajzfilmipar alakulását. Érdekes, hogy ez most hirtelen feltűnik nekik, de az olyanok, mint a Steven Universe, Super Drags, Gen Zed, vagy a Sheera reboot, amik fullra tele vannak ezzel az LGBT, gender témával, azok kimaradtak. Ahogy kimaradt nekik a leszbikus csók az Adventure Time-ból, a Korrából, vagy akár idevehetnénk a SheZow műbalhét is. Amit külföldön szintén jó felfújtak, holott nem is arról szólt a rajzfilm, hogy a srác transzi.

    Sanszosan a kuruc.info, simán elment volna amúgy e mellett is. Ám mivel a HVG, jobb híján erről írt, a téma pedig jó alapanyag nekik egy jó kis höbörgésre, hát nem voltak restek kihasználni. Ez abból is látszik, hogy sokan ott még most szembesültek azzal, hogy te, amúgy ennek a rajzfilmnek, van egy GoT-al vetekedő méretű fanbázisa, húszon-harmincas hapsikból, akik bronyknak nevezik magukat. Ja, és persze van belőle pornó is. Szóval ez is olyan, hogy a bronyság elindult 2011-ben, ők meg most 2019-ben észrevették. Avagy csókolom, jó reggelt kívánok! =)

    Na de akkor pár csemege onnét:

    “Az Én Kicsi Pónimat több középkorú homokos és zoofil férfi nézi, mint amennyi gyerek.” -> Érdekes módon, én 5 év alatt jó ha 10 olyan embert láttam, aki nyíltan meleg, vagy biszexuális volt. Lovakat viszont egyikük sem akart erőszakolni. =)

    “A végén csak rákényszerülünk arra, hogy áttérjünk az iszlámra!” -> Írja ezt “Hunvédő” néven. =)

    Tetszik ez a gondolkodás, hogy egyszer még az ország, és a keresztény kultúra védelméről beszélnek. Aztán jön egy ilyen, és már arról van szó, hogy csak Allah menthet meg minket, a leszbikus pónik támadásától. =)

    Mondjuk azt nem tudom, tudja e az illető, hogy az iszlámban bizony nincs jó magyar házi bor, meg kolbász. Ellenben naponta 5 kötelező ima van előírva, amiket tilos elbliccelni. =)

    “Minek van kormányunk? Miért nincs cenzúra?” -> Így van, minden olyat cenzurázni kell, ami az ő ízlésükbe, gondolatvilágunkba nem fér bele. Kivétel, ha róluk van szó, mert akkor aztán senki se merje őket korlátozni, különben elnyomás van.

    “Beteg gecik….rég a lámpavason lenne helyük…..de persze ebben a beteg világban ők a hősök” -> Mert a hősöknek ugye azoknak kéne lenni, akik megmondják, kinek van lámpavason a helye. =)

    “aki ilyen szeméttel eteti a gyerekét az már egyébként is nagyjából menthetetlen” -> Bizony, ha valaki lát két leszbikus mellékszereplőt egy rajzfilmben, akiknek az irányultsága, a cselekmény szempontjából irreleváns, az már le is van írva, menthetetlen. Persze hogy közben hány úgynevezett nemzeti radikális veri a majmot leszbikus pornóra (meg még sok minden másra) az nem számít. =)

    “Buzi lovak. Ha ezt Ciccolina megélhette volna…” -> Na jó, ez legalább poénos volt. =)

    “Egyszer láttam egy műsort, ahol olyan angolokat mutattak, akik beöltöznek ilyen Én kicsi pónimnak és összejárogatnak. Egy anyukát és a fiát mutatta a műsor. Természetesen majdnem mindenki buzi volt, és tartott tőle az anyuka, hogy a fiából is az lesz.” -> Miért van nekem olyan érzésem, hogy már magából a beöltözésből levonta azt a következtetést, hogy “ezek csakis buzik lehetnek”? Minek is ugye megismerni azt, amit nem értünk…

    “Ez a “mese” teljesen aberrált. Rengeteg felnőtt aberrált nézi, a buzifelvonuláson és buzis fórumokon, oldalakon gyakran megjelenik.” -> Na és te ezt honnét tudod ilyen jól? =)

    “Ha valaki egészséges embert szeretett volna nevelni, eddig is a népmesék olvasta, vagy nézte a gyermekével. Abban benne van a valóság, a jóízlés, a mélység, de a könnyedség is.” -> Meg egy jó adag, idealizált betyár romantika, ami finoman szólva se épp jobboldali érték. =)

   • “Mindenesetre a kuruc.info, nem nagyon figyelheti a külföldi rajzfilmipar alakulását. Érdekes, hogy ez most hirtelen feltűnik nekik, de az olyanok, mint a Steven Universe, Super Drags, Gen Zed, vagy a Sheera reboot, amik fullra tele vannak ezzel az LGBT, gender témával, azok kimaradtak. Ahogy kimaradt nekik a leszbikus csók az Adventure Time-ból, a Korrából, vagy akár idevehetnénk a SheZow műbalhét is. Amit külföldön szintén jó felfújtak, holott nem is arról szólt a rajzfilm, hogy a srác transzi.”

    Jó, ezek a népek alapból nem néznek ilyet, aztán természetes, hogy rácsodálkoznak, ha ilyen jön szembe velük. Persze az is fura, hogy sem a Steven Universe, sem a Korra nem jutott el hozzájuk, pedig azok talán az általad felsoroltak közül a leginkább mainstream-ek. Az Adventure Time kapcsán nem tudom, hogy mi volt konkrétan, azt valahogy nem voltam képes egy rész erejéig sem nézni, pedig hallottam magáról a címről. A többi viszont totál ismeretlen, vagy marginális (mint a She-Ra reboot – apropó, Titkos írását még mindig várom. 🙂 )

    Ez a SheZow ez micsoda?

    ” Szóval ez is olyan, hogy a bronyság elindult 2011-ben, ők meg most 2019-ben észrevették. Avagy csókolom, jó reggelt kívánok!”

    😀 Mondjuk szerintem tudtak a bronyk létéről, csak már rég nem foglalkoztak vele, hisz lecsengett a téma. A HVG most csak felmelegítette a káposztát.

    ““Az Én Kicsi Pónimat több középkorú homokos és zoofil férfi nézi, mint amennyi gyerek.” -> Érdekes módon, én 5 év alatt jó ha 10 olyan embert láttam, aki nyíltan meleg, vagy biszexuális volt. Lovakat viszont egyikük sem akart erőszakolni. =)”

    Ezt kiegészíteném azzal, hogy egyik meleg ismerősöm sem nézi, sőt, legalább egyről tudom, hogy látatlanban is utálja a cuccot (bár nem mondja ki, mert önmaga ellen vallana vele, de szerintem tudat alatt ő is “buzisnak” tartja a nézését).

    ““Buzi lovak. Ha ezt Ciccolina megélhette volna…” -> Na jó, ez legalább poénos volt. =)”

    A többin is jót derültem, de ez tényleg jó. 😀

    ““Ha valaki egészséges embert szeretett volna nevelni, eddig is a népmesék olvasta, vagy nézte a gyermekével. Abban benne van a valóság, a jóízlés, a mélység, de a könnyedség is.” -> Meg egy jó adag, idealizált betyár romantika, ami finoman szólva se épp jobboldali érték. =)”

    Ja, meg a népmesék promózása ezerrel, ez is klasszikus. Egy mai mese nem is közvetíthet esetleg releváns üzenetet. Közben azért a Magyar Népmesék sorozatban volt nem kevés olyan rész, amelyek elég komolyan 18+ kategóriába esnének nyugaton. Például, mikor a bíró lánya egy szál melltartóban felkecskegel Mátyás királyhoz.

   • “Ez a SheZow ez micsoda?” -> Anno volt már róla szó, ha jól emlékszem, pont az egyik MLP-s témájú bejegyzés alatt.

    Ez egy ausztrál rajzfilm, ami arról szól, hogy van egy srác, aki utál minden csajos dolgot, és folyton szívatja a nővérét. Ám egy napon, véletlenül hozzá kerül a nagynénjük varázs gyűrűje, amit eredetileg a nővérének szántak, de ő veszi fel. Így rá száll annak varázshatalma, és innentől kezdve neki kell szuperhősködnie, varázslány cuccban.

    Aztán ez kiszámítható módon, kicsapta a biztosítékot nem egy konzervatív jobber, radikális keresztény csoportnál, akik a rajzfilm betiltását követelték, mert szerintük a transzszexualitást promotálta a gyerekeknek. Hiába magyarázták el nekik a készítők, hogy erről valójában szó sincs.

    Amúgy egy totál középszerű rajzfilm volt. Viszont a vicc az, hogy erre a rajzfilmre, speciel tényleg rákattant egy rakás meleg, és biszexuális, borderline pedo, akik számára tényleg az volt az egyetlen ok, ami miatt nézték ezt a rajzfilmet, mert jó alapanyag volt nekik a pornóhoz. =D

    “Mondjuk szerintem tudtak a bronyk létéről, csak már rég nem foglalkoztak vele, hisz lecsengett a téma.” -> Na jó, de a kuruc akkor sem foglalkozott ezzel a témával, amikor a bronyság épp berobbant a mainstreambe, és mindenki azon hüledezett, hogy mi már ez, hogy felnőtt férfiak, My Little Pony-t néznek. =)

    Ezért is fura, hogy eddig fel se figyeltek rájuk, nem foglalkoztak velük. Pedig a politikai nézetüket, vérmérsékletüket ismerve, meg abból kiindulva, hogy a hozzájuk hasonló, illetve a tőlük visszafogottabb külföldi oldalak, milyen “mély elemzéseket” készítettek erről a jelenségről, fura hogy ők lemaradtak erről a bandwagonról.

    “Ezt kiegészíteném azzal, hogy egyik meleg ismerősöm sem nézi, sőt, legalább egyről tudom, hogy látatlanban is utálja a cuccot (bár nem mondja ki, mert önmaga ellen vallana vele, de szerintem tudat alatt ő is “buzisnak” tartja a nézését)” -> Lehet neki is inkább a SheZow XXX részlegével kellett volna próbálkoznia, már ha az a fajta meleg. =)

    Amúgy igen, ilyenről én is hallottam már, hogy pl. animeconon összefutottak olyan homi sráccal, aki világ életében rühellte a Sailor Moon-t. Meg az összes hasonló, cuki, varázslányos sorozatot. Aztán oké, hogy ez nyilván ízlés, de azért az emberben csak ott motoszkál, hogy tőlük több toleranciát, nyitottságot várnánk.

    “Ja, meg a népmesék promózása ezerrel, ez is klasszikus. Egy mai mese nem is közvetíthet esetleg releváns üzenetet.” -> Persze hogy nem, mert azt a szittya, turáni, szíriuszi, táltosos, túzokmadaras hagyományőrző brand, nem tudja becsatornázni. =)

    A népmesékkel kapcsolatban meg egyrészt az van, amit te is mondasz, hogy ezeket a kortalan morális üzeneteket, egy mai, modern rajzfilm is képes lehet közvetíteni. Másrészt, azért érdemes azt is figyelembe venni, hogy a népmesék egy olyan nyelvezetet, stílust, világ és társadalom ábrázolást használnak, ami egy olyan korban játszódik, ami már nem létezik.

 9. “Anno volt már róla szó, ha jól emlékszem, pont az egyik MLP-s témájú bejegyzés alatt.

  Ez egy ausztrál rajzfilm, ami arról szól, hogy van egy srác, aki utál minden csajos dolgot, és folyton szívatja a nővérét. Ám egy napon, véletlenül hozzá kerül a nagynénjük varázs gyűrűje, amit eredetileg a nővérének szántak, de ő veszi fel. Így rá száll annak varázshatalma, és innentől kezdve neki kell szuperhősködnie, varázslány cuccban.”

  Nos, úgy tűnik, már teljesen el is felejtettem, hogy volt róla szó. Ezek alapján lehet egyszer belenézek, mert poénnak tűnik.

  “Ezért is fura, hogy eddig fel se figyeltek rájuk, nem foglalkoztak velük. Pedig a politikai nézetüket, vérmérsékletüket ismerve, meg abból kiindulva, hogy a hozzájuk hasonló, illetve a tőlük visszafogottabb külföldi oldalak, milyen “mély elemzéseket” készítettek erről a jelenségről, fura hogy ők lemaradtak erről a bandwagonról.”

  Lehet, eddig nem az uborkaszezonban jöttek az MLP-s dolgok, így nem volt idejük kiakadni rajta. 🙂

  “Lehet neki is inkább a SheZow XXX részlegével kellett volna próbálkoznia, már ha az a fajta meleg.”

  Gyanítom, hogy azt sem nézte volna meg. Alapjáraton teljesen hétköznapi figura, viszont nála a rajzfilm fogalma kimerül a Happy Tree Friends szintjén.

  “Aztán oké, hogy ez nyilván ízlés, de azért az emberben csak ott motoszkál, hogy tőlük több toleranciát, nyitottságot várnánk.”

  Ahogy észrevettem, nagyon szelektív náluk is a tolerancia kérdése. Jó, most ez az ismerősöm sem fog feljárkálni fórumokra, hogy szidja az MLP-t, de köszöni szépen, ő nem kér belőle, nem akar megnézni egyetlen részt sem, de nem is piszkál érte, hogy én meg nézem.

  Van egy másik ismerősöm, aki amellett, hogy meleg, még rasszista is. Igazából én nem tartom kizáró oknak, hogy azért, mert valakinek más a szexuális irányultsága, még ne érezzen kirekesztési szándékkal neki nem tetsző csoportok, személyek, stb. iránt. Inkább akkor van baj, amikor a kettő ténylegesen ütközik.

  Amúgy közben megnéztem a kérdéses epizódot is. Scoot nagynénjei amúgy tök jó fejek voltak. Szüleivel kapcsolatban azért nem voltam különösebben pozitív érzelmekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: