Gamer Podcast előzetes

Utólag is elnézést, amiért megint sikerült “kissé” elhúznom a dolgot, de az év eleje, meglehetősen forgalmasra sikeredett, talán jobban, mint azt vártam. Most márciusban viszont igyekszem magam jobban aktivizálni, és a várható írásos kritikák mellett, szeretnék ismét sort keríteni egy podcastre.

A felállás, tematika, maradna a régi. Vagyis először amolyan bevezetés gyanánt, a személyes élményekkel kezdenénk. Aztán jöhetne a komplexebb téma, a videojáték ipar jelenlegi helyzete, annak pozitív oldala, és problémái. Majd végül egy kis elmélkedéssel zárhatnánk a sort, a lehetséges jövőről, előre mutató irányokról, stb. Persze ha valakinek van ellenvetése, vagy javaslata, azt is szívesen meg hallgatom.

Az időpontot illetően, a héten szombaton, délutános leszek, de a vasárnap este 19:00-tól már jó lenne. (Szokás szerint, valszeg már előbb fenn leszek.) Ha viszont ez valamilyen okból, valakinek nem megfelelő, akkor 15-re halaszthatunk.

55 hozzászólás to “Gamer Podcast előzetes”

 1. Nekem annyi, hogy mivel hajnalban kelek hétfőn is, így talán jobb választás volna a március 15.

  Annyi javaslatom volna, hogy ezúttal próbáljunk meg szigorúbban ragaszkodni a tematikához, illetve a belső témákat esetleg Péter, felvezethetnéd a megfelelő helyen 1-2 mondatban.

 2. Egész hétre szabit vettem ki, szóval ráérek mindkét alkalommal (mind a vasárnap, mint a Foma által javasolt 15-e).

 3. Akkor maradjunk 15-nél. Bár nekem aznap pont szülinapom lesz, de majd megoldom, hogy mindenre jusson idő. =) Amúgy is sikerült most összeszednem a náthát, úgyhogy a hangom, nem az igazi.

  A kalandozást illetően, múltkor annak az is volt az oka, hogy a fantasy és a sci-fi között, sokszor vannak átfedések, na meg mindkettő azért elég komolyan jelen van mind a film, mind a videojáték iparban is. Szóval nehéz lett volna a fantasyról úgy beszélni, hogy ezeket kihagyjuk, meg őszintén szólva, nem is szerettem volna. Plusz utólag én úgy is vágtam rajta. =)

  A bevezetés szerintem nem nagyon szorul részletezésre, ott mindenki elmondhatja, ő hogy került ezzel a világgal kapcsolatba, első élmények, stb. A többit illetően, amiről mindenképp szót ejtenék:

  – Nagyköltségvetésű játékok és az indie piac
  – DLC-k és fizetős tartalmak.
  – Kalózkodás, eredeti játékok
  – Esport világa
  – VR és egyéb eszközök (kinect, move, stb.)
  – Gamerek a médiában (bulvár, film adaptációk, stb.)

 4. Őőő, ha én lettem a negyedik keréknek szánva, hát azzal a rossz hírrel szolgálhatok, hogy 15-én Pesten leszek, és még véletlenül sem gépközelben :/. Egyébként sem vagyok az utóbbi években az a hatalmas gémer aki naprakész mindenféle trendekben.

  • Az elmúlt 2-3 évben, én se vittem épp túlzásba, kb. 3-4 olyan cím van évente az új felhozatalból, ami érdekel, de ettől még biztos hozzá tudnál szólni. =)

   Amúgy nekem ez a hét most sanszosan kiesik, mert elég durván leterített az influenza.

 5. Akkor most mi lett az általános irányelv?

  • Zolinak nem jó a mai nap, én meg még mindig beteg vagyok, szóval halasztunk. Szerintem 30 nagypéntek jó lenne, mert akkor (elvileg) mindenki otthon lesz. Plusz addig még van idő bőven felkészülni, magát szabaddá tenni. Mondhatnám akár a mostani szombatot is, csak nekem meg lehet be kell akkor mennem dolgozni, megint délutánra.

 6. Na azért majd ez se felejtődjön ám el, mert direkt ezért tettem szabaddá a péntek estémet. =)

 7. Már csak az a kérdés, hogy mikor gyűljünk, és hova?

 8. Ment mindenkinek mail ez ügyben. =)

 9. Jól el dumáltuk az időt tegnap este. =) Sejtettem, hogy ez most combosabb téma lesz, de végül csak nem ment le egyben. Szóval akkor jövőhéten vasárnap, este 7-től RE, aztán befejezzük.

  Amik még kimaradtak:
  – MMO
  – Esport
  – Gamer filmek, gamerek ábrázolása a filmekben
  – Gamerek, gamerkedés a médiában

  • Ja, jó kis dumaparti volt. 😀 Azt mondjuk én is sejtettem, hogy nem fogunk beleférni egy adásba. Végül az is beigazolódott, hogy éjfélig toljuk, ráadásul majd 4 órás lett a nyers felvétel.

   A fennmaradt témákhoz még hozzácsapnám pluszban, az utóbbi évek gamer botrányait is.

 10. Most értem haza a moziból, megnéztem a Ready player one-t. Azt hiszem, egy darabig lesz min elmélkedni a filmmel kapcsolatban. Messze nem tökéletes film, viszont blockbuster-nek kiválóan működik. Van itt minden, látványorgia, unalmas külvilági szál, aminek minden egyes pontja csak érintve lett, na meg a tengernyi easter egg. Overwatch, Batman, Halo, de még TTGL is, szóval nem csak gamer utalások akadnak benne. Egyedül Star Wars-t nem láttam, de biztos volt az is, csak már nem sikerült kiszúrni. A tartalmát viszont most még nem lőném le. Jó volt, érdemes még egy megnézésre, de nem a sztori miatt. 8/10 pontos.

  • Én még nem láttam (majd a jövőhéten tervezem megnézni), meg ugye a gamer podcastben sem leszek, de amikor Péter itt fentebb sorolta, hogy:

   “Amik még kimaradtak:
   – MMO
   – Esport
   – Gamer filmek, gamerek ábrázolása a filmekben
   – Gamerek, gamerkedés a médiában”

   ,akkor beugrott, hogy ennyi erővel várjatok 1-2 hetet, amíg mind megnézitek a Ready Player One-t és akkor utána azt is kielemezhetitek, mert eléggé érinti szinte a összes fenti témát. 😀

   • Igazából megállapodtunk, hogy addig mind látni fogjuk. 🙂

   • Már esett róla szó a korábbi adásban a VR kapcsán, és ott nagyjából el is mondtam, mit gondolok róla. Egyfelől egy fasza látványfilm, amit minden gamernek kötelező megnéznie. Ha más nem, hát a temérdek utalás miatt. Másfelől viszont, egy kurva nagy reklám, aminek kb. az a lényege, hogy: “Gyerekek, nagyon drága volt ám kifejleszteni ezeket a tüvári szemüvegeket (már csak hogy egy klasszikusból idézzek) légyszi vegyétek, mert akkor ti is ilyen fasza kalandokat élhettek át!” Persze ettől még tuti elő fog kerülni újra.

    Amire viszont én emlékezetném a többieket, az a Level Up című fospermet, azt ugyanis rajtam kívül, nem látta senki. Szóval legalább egy részt szenvedjetek végig ti is. =D

   • Level Up be lett vésve a határidő naplóba, de még a Pixelt is meg kell néznem, mert eddig csak abból táplálkoztam, amit Sandlerről tudok, meg a filmről hallottam.

   • Na, csak hogy ne kelljen keresni, töltögetni ezt a vackot, íme az egyik legretardáltabb rész.

   • Ez leginkább unalmas volt, mint fájdalmas. Egy béna egyveleg, amiből a Big Bang Theory érződik ki leginkább, de a Rainbow Dash-Gilda első epizód is eszembe jutott, na meg egy nagy adagnyi The Guild is. Amúgy hogy találod meg ezeket a streamer oldalakat? Én célirányos kereséssel sem járok sikerrel. 🙂

   • A megfelelő keresőszavak kombinálásával. =)

    “a Rainbow Dash-Gilda első epizód” -> Mondjuk azt nem értem, hogy jön az ide? Az egy teljesen jó epizód volt, amolyan “hogyan kezeljünk egy piszkálódó tahót” alapkoncepcióval.

   • Megnéztem már én is, ha már így direkt linkelted és őszintén szólva rég láttam ennyire túljátszott, kínos szarságot. 😀 Tényleg mint valami Bing Bang Theory fullba nyomva, szarabb karakterekkel és fele annyi geek utalással sem. XD (Amúgy nem tudom, mennyire szánták “nagy meglepetésnek” a Leeroy Jenkinses poént, de amikor a rész elején úgy mutatta be a barátját, hogy “Leeroy”, nekem egyből ez ugrott be, innentől már csak az volt a kérdés, hogy élnek-e a lehetőséggel és megjátsszák-e a komplett jelenetet. XD Végül megtették, de az is kb. csak egy kínos utánzás volt, kb. az eredeti Leeroy Jenkins jelenet Tescós változata. :D) Viszont Foma véleményét osztom, nekem is bevillant a Gildás MLP rész, mert a fő bonyodalom/cselekmény kvázi tényleg ugyanaz:

    -egyik főszereplő bemutat a többi főszereplőnek valami mellékszereplőt, akit azelőtt a sorozatban sosem láttunk/hallottunk, de főszereplő elmondása alapján ősrégi, legjobb cimbik.

    -mellékszereplőről kiderül, hogy igazából egy kötekedő, arrogáns seggfej és mindenkit nekiáll baszogatni.

    -a fenti dolgot a főszereplő közlik azzal a szereplővel, akinek a régi barátja a fazon, ám az leinti őket, mondván, hogy ő jobban ismeri a srácot és nem akar ő rosszat, meg biztos csak félreértették, esetleg szimplán féltékenyek rá, mert ők nem olyan menők, mint Mr. Mellékszereplő.

    -végül persze (miután Mellékszereplő az összes főszereplőt sorozatosan megszívatta) kiderül, hogy a többieknek van igazuk, Mr. Mellékszereplő tényleg egy arrogáns seggfej, ezért a főszereplők kitalálják, hogy jól megszívatják bosszúból.

    Ezek a pontok ugye majdnem ugyanúgy lejátszódtak a Gildás részben, mint ebben a gagyi Level Up-ban, ha jól emlékszem, csak annyi volt a különbség, hogy Rainbow nem a rész felénél jött rá, hogy Gilda szemét, így nem terveztek közös bosszút, egyszerűen Pinkie prankjei baszták fel annyira, hogy végül nem bírt magával és kimutatta a foga fehérjét Rainbow előtt is. XD

    Ebben a Level Up-ban amúgy kissé érdekes volt, hogy a tök jó csaj, meg a “kosárlabdacsapat kapitánya”-stílusú menő feka srác együtt lóg a fogszabályzós lúzerrel, meg az antiszoc másik sráccal, kissé életidegen lett így az egész, bár gondolom, ahol MMO-s “kukatrollokat” tudnak átteleportálni a valós világba, ott nem ilyesmin kéne fennakadnom. 😀 Btw, Peti, megint valami “egyedi szarságot” sikerült találnod, szal erről még csak nem is hallottam eddig, de kb. ami ilyen zenei/rapper szinten volt az Eminemes rajzfilm, az geek/gamer témakörben kb. a Level Up, legalábbis a színvonaluk eléggé hasonló, csak az LU legalább megpróbál minden epizódra valami nagyon halvány “történetet” kitalálni. XD

   • Ha már így szóba került az MLP, most látom, hogy totál új openinget kapott. Ja, és Stick-Abuse, ezen remekül szórakoztam. 🙂

   • Az MLP-t most ne hozzuk be ide, úgyis lesz nemsokára post, ott majd kitárgyaljuk ezeket. =)

    Titkos: Igazából furcsállom, hogy rajtam kívül erre nem emlékszik senki, mert ez, ellentétben az Eminemes rajzfilmmel, ami tényleg egy ilyen full fű alatt kijött, webtoonos valami volt, ez a Level UP viszont a Cartoonon ment, méghozzá több mint egy évig, majd utána ismételték, legalább fél évig.

    Ugye volt a Cartoonak egy olyan érája, amikor új zászlóshajók híján, látva a konkurencia élőszereplős műsorainak sikerét, ők is elkezdték legyártani a sajátjaikat, meglehetősen harmatos sikerrel. Ezek közül 3 próbálkozás jutott el hozzánk, az egyik volt a Kém a családban (My Spy Family), ami a három közül talán a legnézhetőbb volt. A Mit rejt Jimmy koponyája? (Out of Jimmy’s Head) ami valami elképesztő kínos volt. Na de közel sem annyira, mint a harmadik versenyző, a Level Up, amit képesek voltak Gémereknek lefordítani.

    Ráadásul, ami külön poén, hogy ezt anno még reklámozták is nálunk, valódi plakátokon, ami azért is nagy szó, mert erre korábban csak a Generator Rex, és a Storm Hawks premierénél volt példa.

   • Ehhez azért annyit hozzátennék, hogy 2012-13-as sorozat a Level Up. Nekünk akkor már nem volt CN a szolgáltatásban. Így számomra ez kimaradt. A másik kettővel viszont még találkoztam. Sőt, volt még egy sorozat, aminek nem jut eszembe a címe, de ilyen idegen civilizácós marhaság volt, lényegében a Dr Who egyik ex-csaj-kísérője kapott egy spin-off sorozatot, ami addig futott, amíg a színésznő váratlanul el nem hunyt.

 11. “Mondjuk azt nem értem, hogy jön az ide? Az egy teljesen jó epizód volt, amolyan “hogyan kezeljünk egy piszkálódó tahót” alapkoncepcióval.”

  Most ezt nem az MLP epizód negatívumának akartam felróni, mert én is szeretem azt a részt, csak arra akartam kilyukadni, hogy az általad linkelt Level Up epizód alapkoncepciója hasonlóra épül, és ezért eszembe jutott emez.

 12. “Gamer filmek, gamerek ábrázolása a filmekben”

  Tegnap néztem meg két verekedős, bunyós PC-games filmfeldolgozását.

  Az egyik a Dead or Alive. Rettentő primitív, szar feldolgozás. A harckoreográfiák borzalmasak. A színészi játék pocsék. Eric Roberts a főgonosz – ami sokat elárul a film minőségéről. Akit érdekel, az megtalálja “DOA: Élve vagy halva” címmel a videán. Pfúj!

  A másik a Tekken. Egyes harckoreográfiák jók, mások pocsékak. A film maga sajnos szintén rossz. Még a közepéig elmegy, de aztán onnantól az egész elmegy valami fiú-apa-nagyapa konfliktusba. Olcsó melodráma, közepes színészi játék, szegényes helyszínek, kapkodás – igazi összecsapott feldolgozás.

  Mindkét filmre elmondható, hogy nincs benne semmi kreativitás. Láthatólag arra mentek rá, hogy meglovagoljanak pár ismert brandet, gondolva, majd az meghozza a pénzt. De úgy tudom, bukás lett mindkét film, vagyis nem vált be a számítás.

  Az új Lara Croft film minőségéről tud valaki valamit?

  • A Dead or Alive-ot láttam. Szódával elment, vannak nála bénább filmek is. A Tekken viszont kimaradt, és sanszosan így is marad, épp elég szart nézek animáció terén is. Az, hogy bukás lett, igazából nem nagy meglepetés, mivel a legtöbb videójáték adaptáció bukik.

   Az új Lara Croft filmről sokat nem tudok, mivel nem láttam, és biztos, hogy egy hamar nem fogom pótolni, mert nem érek rá, hogy a város másik végén levő moziba csak ezért elmenjek. Amúgy elég megosztó lett. Sokan oda vannak érte, hogy milyen jól sikerült, meg mennyivel felülmúlta az Angelina Jolie-féle Tomb Raider-t, meg hogy erős női főhős, aki egyben nem mary sue, stb. Az ellentábor kétfelé szakadt, az egyik leginkább azt nehezményezi, hogy semmi kreativitás nincs benne, pusztán copy-paste-elték a játék történetét, világát, míg a másik tábort nem kell szerintem bemutatnom neked.

  • A videojáték-film adaptációk többsége a mérhetetlenül gagyi, és a középszerű, egyszer nézős popcorn mozi között lavírozik, de inkább előbbi kategóriát szokásuk erősíteni. Az új Tomb Raider, akárcsak a régiek, utóbbi kategóriába esnek.

   Apropó, a bunyós játékokból, az anime feldolgozásokat érdemes amúgy nézni. A Street Fighter, Darkstalkers pl. egész jó lett. Csak nehogy összekeverje valaki az amcsi rajzfilmes feldolgozásokkal, mert azok valami vér gázak, még a saját koruk mércéjével mérve is. =)

 13. Akkor ma estére készüljek?

 14. Podcast levezetésnek találtam egy vicceset.

  • Erről már volt szó.

   • Oké, ezek szerint máris elfelejtettem, hogy volt róla szó. Viszont a Baaadmovies előadásában is érdekes a téma. Meg amúgy a Tekken-ről épp csak szót ejtettünk, magáról a Tekken2-ről már nem volt szó, szerintem. Na, majd visszahallgatva a felvételt, meglátom. 🙂

 15. Szeretnék érdeklődni, hogy kb. hány százalékon áll a podcast véglegesre vágása? Mert már eltelt pár hónap a felvétel óta.

  Off: megnéztem a Deadpool 2-t. 🙂

 16. Jelentem, ma estére, sikeresen befejeztem a part 1-et. Holnapra, ha minden jól megy, fel is töltöm.

  • Ezek szerint szorgos voltál mostanában. 😀 Jó nagy munka lehetett.

   • Nos, egy eredetileg 4 órás beszélgetésen végigrágni magam, vágásokkal, hangosításokkal, stb, valóban nem egy két perces munka volt. Bár mehetett volna ez sokkal gyorsabban is, csak így, ezzel a munkarenddel, egyszerűen nem tudtam gyorsabban haladni. Sokszor már ahhoz fáradt voltam, hogy egyáltalán a WoT elé leüljek, nemhogy ezzel pepecseljek. Hogy mást ne mondjak, ebben a hónapban, most a héten lesz az első olyan szombatom, amikor nem kell bemenni. (Legalábbis eddig úgy néz ki.)

    Főleg reggelenként, melóba menetel előtt dolgoztam vele, de tegnap erőt vettem magamon, és az utolsó, nagyjából 20-25 percet, lenyomtam este. Este fél 12 lett, mire befejeztem, de már nem akartam tovább húzni.

   • Áhh, én mostanság teljesen ráhagytam a WoT-ot. Már nem találok benne semmi érdekeset, ráadásul ez a tank foci valami kriminális (korábban se szerettem, de ezzel az átalakítással már túltolták). Amúgy én is eléggé fáradt vagyok mostanában. Lehet a hőség miatt. Persze most szombaton meg múzeumok éjszakája, úgyhogy dolgozni fogok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: