Nyár végi helyzetjelentés

Hogy hogy vagyok? Nos, köszönöm kérdésed, jól. Vagyis most már jobban.

Ha nehezen is, de sikerült megtörnöm a két hónapos néma kussolást. (Azt az egy videót, most ne számoljuk ide.) Úgyhogy most számot adok arról, mi is történt eddig. Miért is nem volt post, szinte egész nyáron.

Röviden és tömören, se időm, se ingerenciám, se úgy különösebben téma nem akadt olyan, amiről szívesen írtam volna. Kicsit bővebben belemenve, az idei nyár, nem volt épp kegyes hozzám. Júliusban megkaptuk azt a mennyiségű esőt és szelet, ami tavasszal elmaradt. Augusztusban pedig olyan meleg lett, hogy napi két fürdés nélkül, elviselni is alig lehetett.

Mindez azonban csak apró kellemetlenség volt ahhoz képest, hogy ezen a nyáron, volt keményen 5 szabad szombatom, az összes többit bent melóztam. Akárcsak a többi nap, reggel 10-től, este 6-ig. Erre pedig még rátett az, hogy május óta új vezetőség, új szabályok jöttek, ami jelen esetben annyit tesz, hogy közel elviselhetetlenné vált odabent a légkör, az elmúlt pár hónap alatt. Konkrétan oda jutottunk, hogy még csak kávét sem lehet már főzni. Vagy a mobiltelefont magamnál tartani. Nem véletlen, hogy azóta 3-an, már ott is hagyták a helyet. Hisz amikor úgy mész be valahová dolgozni, hogy a faszod ki van az egésszel, és csak azt várod, mikor mehetsz már végre haza, az régen rossz.

Egy gyors Balatoni látogatást kivéve (3 nap), egész nyaram a “munkával dicsérd a napot” jegyében telt, ami rengeteg felesleges konfliktushoz vezetett, úgy odabenn, mint itthon. Így végül muszáj volt mind nekem, mind páromnak váltani, hisz hosszútávon az nem mehet, hogy egymás mellett élünk ugyan, de alig találkozunk. Szerencsére, nagyjából egy hónap eltéréssel, mindkettőnknek sikerült új helyet találnunk, ő szeptember 10-től, én október 8-tól kezdek az új helyen. A köztes időt meg majd kibírjuk már valahogy. =)

Persze nem csak a munkahelyi, magánéleti ügyes-bajos ügyek miatt fordítottam szinte semmi időt a blogra. Hanem mert a kockaságokra szánt időmben is, más lett a prioritás. Egy jó másfél éves kihagyás után, újrakezdtem Mugenben alkotni. Részben mert voltak korábban félbehagyott, vagy csak koncepció szintjén meglévő projektjeim, amiket szerettem volna megvalósítani. Részben, mert felmerült az igény arra a nézőim részéről, hogy ezt-azt szeretnének, ha én csinálnék meg. Ez a hobbi pedig, finoman szólva is időigényes.

Persze áthozhattam volna ide is, de lássuk be, értelme nem sok lett volna. Idehaza ugyanis kb. 0 igény, érdeklődés mutatkozik erre. Az erre kíváncsi közönségem külföldi, akik mind a Youtubeon, néhányuk a Deviantarton követ.

Videojátékok terén, nekem eddig ez az év üres volt, mint a TV maci tekintete. A nemrég elkezdett Duskot, és a Totalwar Warhammert kivéve (ezekről majd szándékozok írni) nagyrészt kimerült nálam a gamerkedés annyiban, hogy Doom modokkal, és az újra előszedett Kings Bountyval ütöttem el, az erre szánt időmet.

Filmekből ugyan akadt 1-2 amit megnéztem. (Mint sokszor leírtam már, nem vagyok egy nagy film fogyasztó.) Ám ezek egyikénél se éreztem azt, hogy néhány mondatnál többet tudnék róluk érdemben leírni. A Deadpool 2 fun volt, akárcsak az elődje. Akinek a korábbi rész tetszett, annak ez is fog. Az MLP utalásokért pedig külön piros pontot érdemel, de kb. ennyi. A Solo filmtől, pláne az Utolsó Jedi után, semmit se vártam, és még annyit se kaptam. A Ready Player One pedig az összehaknizott, temérdek cameo ellenére se volt több, mint egy látványos, de felejthető reklám film a VR-nak. Ennek ellenére, most épp készül egy film kritika is, pont egy nemrég kijött filmről, de inkább nem lövöm le előre, legyen meglepetés. =)

Rajzfilmek terén, azon kívül, hogy listára vettem az új Duck Talest, az MLP mellé, különösebb változás nem történt. Igazából talán a legérdekesebb esemény az volt, hogy a Steven Universe kapcsán, ismét felrobbant az internet. Csak ezúttal nem az egymást öngyilkosságba kergető fanok miatt. Hanem mert a sorozat készítői, a Simpsons után elkövették, mindenidők legrosszabb történeti csavarját. Amit a sorozat írónője, utána megfejelt azzal, hogy gyakorlatilag a rajongók szemébe hazudott. Mivel azonban sose követtem nyomon ezt a rajzfilmet (bár egy rantet lehet megérne) különösebben nem foglalkoztam vele.

Közben zajlott az élet persze úgy a virtuális, mint a való életben. Volt itt megint gamer ámokfutás, gyilkos csirkebanya (Momo), sokadik random animés értekezés, sokadik politikai megmondás, amikről írhattam volna. (Volt amiről kérték is, hogy írjak.) Ám úgy voltam vele, hogy nem szeretném magamat ismételni. Hisz annyiszor leírtam már a gondolataimat az ezekhez hasonló témákról, eseményekről , hogy teljesen felesleges lenne őket újra legépelnem, csak kicsit más megfogalmazásban.

Mikor elkezdtem anno a blogolást, úgy voltam vele, hogy nekem ez az egész, elsősorban kikapcsolódás, hobbi, és csak akkor fogok írni, ha úgy érzem, van miről írnom. Ehhez pedig tartani szeretném magam, a jövőben is. Annyit tudok ígérni, hogy igyekszem majd aktívabb lenni, amire most az ősz folyamán, úgy néz ki lesz is lehetőségem.

27 hozzászólás to “Nyár végi helyzetjelentés”

 1. Érdekesen alakult akkor nálad is a nyár. Nem tudom, mennyire helyénvaló ezt mondani, de örülök, hogy ott hagyod ezt a meló helyet. Legalábbis azok alapján, amiket TS-en mondtál, én már sanszosan jóval hamarabb felmondtam volna.

  Mondjuk nekem is összejött a munkanélkülivé válás a nyár folyamán, de legalább egy görögországi kirándulással vigasztalódtam. Arról majd fogok írni, mert érdekes élmény volt (közben még kettő írás is ott porosodik, befejezésre várva, most én is lusta voltam a nyáron).

  Filmek-rajzfilmek terén is biztos akadna még olyan cím, amit érdemes bakancslistára tenni. A Kacsamesék egyértelműen nagyon ajánlott, ráadásul már kijött a záró epizód is. Mondjuk a zárásával nem lettem maradéktalanul elégedett (pedig összességében jó volt).

  Ez a Steven Universe-es dolog nekem totál új, erről tudnál részletesebben mondani valamit? Mivel én sem követem a sorozatot (kb. 2 vagy 3 részt láttam belőle).

  Mondjuk nekem meg volt a nagy csalódás is nyárra, mégpedig a Disenchantment képében. Pedig de örültem volna neki, ha egy Futurama fantasy köntösben lett volna.

  “Mikor elkezdtem anno a blogolást, úgy voltam vele, hogy nekem ez az egész, elsősorban kikapcsolódás, hobbi, és csak akkor fogok írni, ha úgy érzem, van miről írnom. Ehhez pedig tartani szeretném magam, a jövőben is. Annyit tudok ígérni, hogy igyekszem majd aktívabb lenni, amire most az ősz folyamán, úgy néz ki lesz is lehetőségem.”

  Mondjuk meg tudom érteni, de azért legalább kommentek formájában néha jó lenne ezeket kibeszélni. 🙂

  • Idén nyárig, igazából nem volt a hellyel különösebb bajom. Megvolt az előnye, megvolt a hátránya. Addig ezek a negatív dolgok, mint hogy pl. a rendszer zártsága miatt, csak olvasgatni tudtam sok felületet, de belépni, írni már nem, még tűrhetőek voltak. Elvégre nem netezni jár be az ember, plusz az úgyis megvár. Viszont mostanra, teljesen megváltozott a helyzet.

   Egyébként szeptember 30-ig még ott leszek, akkor jár le a felmondási idő. Szóval olyan túl sok időm, nem lesz otthon héderelni. =)

   Amúgy nem tudtam, hogy időköznem neked is ágyő lett a történet vége. =) Én még ott maradtam le, mikor mesélted, hogy az oda-vissza utazgatások miatt, eléggé megviselt, lefárasztott a meló.

   Steven Universt én se nézem, vagy 3-4 részt kaptam belőle el a cartoonon, de abból is kb. egy érte el nálam a nézhetőség szintjét. A többi totál cringe volt.

   Igazából annyit tudok róla, amennyit részben a netről innét-onnét összeszedtem róla még anno, csakhogy nagyjából tudjam, mi is ez. A fanjai ugyanis nagyon bizonygatták, hogy ennek így-meg úgy komoly története van. Illetve amit haveroktól hallottam róla. Nálunk anno három haver nézte, abból kettő, menet közben dobta. Egy még kitart mellette, de inkább már csak azért nézi, mert érdekli, hová fog végül kifutni ez az egész (ahogy ő fogalmazott) “romhalmaz”.

   Nem akarok nagyon spoilerezni, szóval kb. úgy képzeld el, hogy a SU elindult anno úgy, mint egy történet orientált sorozat. Aztán úgy a második évad után, jöttek a fillerek, de valami olyan mennyiségben, hogy azt egy pierrot anime is megirigyelhette volna. Ráadásul ezeknek a fillereknek a fogyaszthatósága is, nagyjából a pierrot színvonalat hozta. Azaz kb. darálhatatlan, dögunalmas, sehová sem vezető epizódokat kaptál sorra.

   Mindennek aztán az lett az eredménye, hogy a rajzfilmen dolgozó csapat, élén az írónővel, szépen lassan elfelejtette, akárcsak George, az új trilógia környékén, hogy voltaképpen, miről is akart szólni az ő meséje. Így (jobb híján) bedobtak egy olyan csavart a történetbe, amit kb. egy akkora fordulatnak szántak, mint anno a Birodalom Visszavágban, az “Én vagyok az apád!” jelenetet. Csak még az SW-nél ez bejött, addig itt totálisan visszafelé sült el.

   Érthető módon a fanok persze kiakadtak ezen, hogy “mégis mi a fasz volt ez?” Mire az írónő azzal akarta csillapítani a kedélyeket, hogy nemes egyszerűséggel azt hazudta, hogy “kezdettől fogva ezt tervezte”. Holott egy frászt.

   • “Idén nyárig, igazából nem volt a hellyel különösebb bajom. Megvolt az előnye, megvolt a hátránya. Addig ezek a negatív dolgok, mint hogy pl. a rendszer zártsága miatt, csak olvasgatni tudtam sok felületet, de belépni, írni már nem, még tűrhetőek voltak. Elvégre nem netezni jár be az ember, plusz az úgyis megvár. Viszont mostanra, teljesen megváltozott a helyzet.”

    Igazából arra értettem, hogy lényegében a hétvégéidet is elvette ez a meló. Meg azért mondtad, hogy annyira nincs jó alaphangulata az egésznek. Az, hogy nem netezni jár az ember munkahelyre, mondjuk valahol alapértelmezett része a melónak. Persze jó, ha mégis lehet. 🙂

    “Amúgy nem tudtam, hogy időköznem neked is ágyő lett a történet vége.”

    Nem is nagyon volt módom elmesélni. Nem nagyon éreztem késztetést, hogy itt kihirdessem kapásból a fejleményeket. Röviden összefoglalva, az volt, hogy a tavaszi igazgató-választás során nem hosszabbították meg az előző megbízatását, mert nem volt elég narancs-szemű. Így aztán az új igazgatóválasztás során egy fidesznyiket tettek a múzeum élére. Előző igazgató még utolsó intézkedései között felvett engem állományba, mert a drága közfoglalkoztatási programot is átszervezték úgy, hogy már nem támogatja a diplomásokat, ami kevesebb pénzt jelentett volna. Na, az új igazgató egy hónap alatt szépen mindent megtett, hogy lerombolja mindazt, amit az előző igazgató 10 év alatt felépített, kezdve az elődje kirúgásával, majd annak jobbkezét is eltávolította, végül azokat is kirugdalta, akiket a közfoglalkoztatásból vett át a múzeum. Persze az indoklásban az én esetemben volt mindenféle mismásolás: felrótta nekem, hogy nem vezettem egyik nap a kocsit (egyik kollegina vitt ki ásatásra, mert mindenki szabin volt, én meg még semmilyen eligazítást nem kaptam a kocsira vonatkozóan – ugye el kell számolni a napi megtett kilométerekkel, üzemanyaggal). Az sem tetszett neki, hogy nem sikerült a cigány-munkásainkkal kiegyensúlyozott munkatempót és munkamorált fenntartanom. A többi meg már apró szőrszálhasogatás. A ki nem mondott lényeg, hogy az előző igazgató vett fel, ezért kellett távozzak.

    “Igazából annyit tudok róla, amennyit részben a netről innét-onnét összeszedtem róla még anno”

    Oké, csak pedzegetted, hogy vannak valami új fejlemények, amik új botrányt keltettek. Azt hittem, legalábbis.

    “Nem akarok nagyon spoilerezni”

    Nyugodtan spoilerezhetsz nekem, mivel sanszosan sose fogom végignézni azt a sorozatot. Kb. 2 epizód alatt el tudtam dönteni, hogy engem totálisan untat az a sorozat.

    Ezt még hozzá akartam csapni, csak elfelejtettem: Most nézem, hogy Pash megint beszüntette a blogját. Vajon miért tette?

   • “nem sikerült a cigány-munkásainkkal kiegyensúlyozott munkatempót és munkamorált fenntartanom” -> Miért, az a te feladatod lett volna egyáltalán?

    “Oké, csak pedzegetted, hogy vannak valami új fejlemények, amik új botrányt keltettek.” -> A botrány az említett csavarból, illetve az az utáni hazudozásból lett. Korábban nem maga a rajzfilm, hanem a fandom okozott botrányt azzal, hogy egy tucat idióta fan, halálra szekált egy másik szerencsétlent. Pusztán azért, mert az szerintük “nem megfelelő” fanartokat mert rajzolni. Majd ugyanezt, eljátszották még egyszer.

    “Nyugodtan spoilerezhetsz nekem” -> Az oké, csak nem privátban vagyunk. Nem szeretném lelőni a poént azoknak, akik esetleg nézik, kíváncsiak rá.

    Ha van rá igény, írhatok majd egy spoileres posztot, ahol szépen az elejétől, végigmegyek a sorozattal kapcsolatos problémákon. Az említett csavar ugyanis, akkor ütős igazán, ha tisztában vagy az előzményekkel.

    “Pash megint beszüntette a blogját. Vajon miért tette?” -> Azt mondjuk nem értem, hogy jön ez most ide? =) Amúgy fogalma sincs, vagy kétszer ha ránéztem arra blogra. Gondolom megunta, vagy ilyesmi. Ahogy megfigyeltem, Pash is az a fajta ember, aki egy darabig nyom valamit, aztán egyszer csak megunja, töröl mindent a francba, majd újrakezdi.

    Fanartosoknál utálom az ilyet. Sose értettem, hogy miért kell ezt csinálni? Mármint oké, X fanartos, Y év alatt, összerakott egy teszem azt DBZ-s fanart profilt, fasza artokkal. Aztán emberünk, egyszer csak ráun az egészre, ám ahelyett, hogy közölné az emberekkel, hogy: “Bocs srácok, ennyi volt, többet nem lesz új tartalom ezen a profilon.” és meghagyná úgy, ahogy van. Fogja, és egy szó nélkül letöröl mindent a francba, majd eltűnik, mint szürke szamár a ködben.

 2. Fú, na megpróbálok ide is reagálni, egy részét már Foma kvázi helyettem megtette, de azért úgy nagy vonalakban. 🙂

  A munkahelyhez részvétem, pláne úgy, hogy írod, hogy nálad már nem ez az első olyan hely, ahol eleinte minden jól ment, de aztán történt valami (vezetőségváltás, vagy csak úgy random “meghülyült” a főnök) és addig rontotta folyamatosan egyre lejjebb a légkört, meg úgy minden mást is, amíg az alkalmazottak el nem kezdték sorban otthagyni őket. Nem értem, ez ki a francnak jó.

  Aztán a “postolgatások rendszeressége” témához: ez engem sosem zavart, az összes bloggal, YT csatornával és hasonlókkal úgy vagyok, hogy ezt mindenki önként, a saját szabadidejéből áldozva viszi, tehát egyik fannak sem lenne joga követelőznie, hogy “márpedig minimum heti egy post, különben leiratkozom!”. Az más kérdés, hogy én is pontosan tudom, hogy ettől ez még így működik, nem véletlen, hogy pl. YT csatorna ment már tönkre abban, hogy a minősége egyáltalán nem esett, épp csak rendesen megritkultak a feltöltések, a fanok meg “máshoz pártoltak át”. De akkor inkább menjenek, ez nem valami TV sorozat, ahol el lehet várni, hogy X időközönként jöjjön az “újabb epizód”, mert nem egy egész stáb dolgozik ezeken, hanem általában egyetlen ember.

  “A Ready Player One pedig az összehaknizott, temérdek cameo ellenére se volt több, mint egy látványos, de felejthető reklám film a VR-nak.”

  Nálam az év csalódása lett az a film. Hiába néztem meg azóta pl. az Utolsó jediket is, ott én az Ébredő Erő után már finoman szólva lófaszt sem vártam és azt meg is kaptam (sőt, az a film már a hetedik résszel ellentétben párszor simán áthajlott az “annyira szar, hogy már vicces” kategóriába, pl. Snoke Legfőbb Vezér “nagyjelenete”, vagy amikor Luke egy elefántfóka szerű izéből feji a pasztörizálatlan tejet, majd egyből fel is hajtja ott helyben és olyan fejet vág utána, mint jó magyar a kurva erős feles pálinkától… XDDD), viszont a Ready Player One-tól én minimum valami némileg “komolyabb” Rontó Ralphra, vagy hasonlóra számítottam, vagyis hogy amellett, hogy nyilván lesznek benne gamer utalások, videójáték-szereplő cameók, stb., még lesz ezen túl is valami története, érdekes karakterei, neadjisten érzelmileg átélhető jelenetei, stb. De semmi. Egy kibaszott VR reklám az egész, jól mondod, amellett semmi több, mint klisés sztori, überbéna főgonosszal (az nem semmi, hogy míg civilben a “nagy vállalatvezér” egy szánalmas, röhejes pöcs, addig a VR világban meg olyan, mint valami elcseszett Superman klón business suite-ban… 😀 ), ráadásul mintha nem tudta volna végig eldönteni, hogy most 12 éveseknek, vagy már 18 körüli, majdnem felnőtt nézőknek szóljon (egyik pillanatban frankón FELROBBAN a srácék háza, benne minden élő rokonával, majd a másik pillanatban jön a kurva kínos poénkodás a főgonosz csatlósával, akinek abból áll a humora, hogy az éjjel elfeküdte a nyakát, meg egyéb, majdnem Jar-Jar-szintű hülyéskedések…). Szóval na, nekem kurvára fájt a film, emlékszem, anno Molyon még a könyvre írták, hogy “szép példája annak, hogy ugyan bármit tele lehet nyomni nosztalgiával, azonban ha ezen túl nincs mögötte semmi, akkor az csak egy üres máz” és sajnos a filmre ez totál igaz volt. Én hülye meg a könyvet is megvettem, mert a hype beetetett, hogy ez bizony jó lesz, de most már félek, hogy ugyanezt fogom kapni. (Sőt, ennyit sem, állítólag Spielberg még így is a maxot hozta ki az alapműből, de én ezek után félek tőle, hogy akkor az milyen lesz…) Tényleg a cameók voltak az egyetlen értékelhető részei a filmnek, Chucky láttán még így is ugrott egyet a szívem a félelemtől, amikor “belevágták a néző pofájába” (nem tehetek róla, az a kis dög ronda és ijesztő…. XD), illetve tök jó volt Tracer magyar hangja, az a kb. három mondat, abból a kb. két darab, egyenként 3-3 másodperces jelenetből, ahol szerepelt… XDDD

  “gyilkos csirkebanya (Momo)”

  Az amúgy külsőre rohadtul creepy (valamilyen japán horrormúzeum egyik darabja állítólag eredetileg), viszont az “creepypasta” sztori, amit a fanok az egyetlen róla készült képhez kerekítettek… Kb. mintha a Kör teszkós változatához lett volna szerencsém. XD

  És a végére hagytam az engem leginkább érdeklő témát, vagyis a Steven Universe rantet. 😀 Ugye hármunk közül kb. még én követem a leginkább ezt a cuccot, mert ugyan rendszeresen én sem nézem (ez néha külön jó, pl. az említett, Naruto-mennyiségű filleráradatot szépen át tudtam ugrani XD), de a YT folyton dobálja fel nekem az ajánlós videókat, ha épp valami plot-twist, vagy bármi haladás támad a sztoriban. 😀 Viszont a rant-része pont emiatt ki szokott maradni, mert a fandomjával nem igazán érintkezem azon túl, hogy a YT videók alatt beleolvasok a kommentekbe is. Így nem csak a korábbi “öngyilkosságba hajszoltuk egy fantársunkat, mert az vékonynak mert rajzolni egy canonilag teltebb karaktert” balhé maradt ki nekem (asszem pont itt Péternél hallottam róla először), hanem ez a mostani eset is. Mondjuk mivel a sztorit úgy-ahogy követem, van rá egy ötösöm, hogy Rose Quartz múltjának teljes kiderülése csapta ki a biztosítékot a fandomban. Mondjuk bevallom, nekem az nem tűnt annyira asspullnak, sőt, még valamennyire érthetőbb is így, mintha maradt volna az eddigi sztori, csak gondolom az baszott fel sok embert, hogy kis túlzással három évadnyi karakterépítés lett “rebootolva”, némileg a klotyón lehúzva. Én legalábbis ennyiről tudok, vagy ennyit sejtek, de Fomához hasonlóan engem is érdekelne a sztori, akár egy külön Steven Universe postban és akkor az egész sorozatot kivesézhetnénk alatta kommentekben (úgyis már sokadjára kerül itt elő, meg azért tény, hogy a jelenleg futó nyugati rajzfilmek közül egy prominens cím lett, még a hibái ellenére is), vagy ha ez nem lehetséges, akkor itt valami “SPOILER” szöveg után leírhatnád, hogy mi volt a teljes balhé.

  Én ehhez még annyit tennék hozzá, hogy amúgy a SU iskolapéldája volt annak, amikor a fanok MESSZE többet látnak bele egy adott sorozatba, mint ami valójában benne van. Szal most a cringy filler/slice of life epizódok és a rengeteg bújtatott, vagy rohadtul nyílt SJW dolgok ellenére (egyik múltkori részben már volt pl. leszbiesküvő… XD) szerintem a sztori meglehetősen jó és átgondolt volt, de legalábbis semmiképp nem az a “hát van valami alapötlet, aztán majd menet közben bővítgetjük”. Tény, volt benne nem egy ilyen elem is, de azért szerintem többé-kevésbé a főbb pontok már minimum Rebecca Sugar agyában az eleje óta léteztek. Csak tényleg az első évad a nagyon cringy, utána azért javul, ahogy a történeti elemek egyre több szerepet kapnak. Csak ezt tényleg eléggé aláásta a későbbi fillerözönnel, meg a franc tudja hány hónapos sorozatszünettel. Gondolom ezek után jött a nagy Rose-os fordulat, ami nem csak a reboot miatt cseszte fel a fanokat, hanem hogy ennyi filler és időhúzás után ez volt a “big reveal”? Na, szóval visszatérve: nem mondanám én ezt full szarnak, viszont amit a legtöbb fanja belelátott, az már tényleg sok esetben túlzás volt. Egyrészt ahogy egykori bróni haverom (aki az MLP-től várt volna valami világszinten újjászülető hippimozgalmat, vagy én nem tudom…. XD), úgy az SU fanok is minimum valami SJW zászlóshajót láttak a cuccban, hogy ez majd mindenkit “megtérít” az “egy igaz SJW hitre”. Másrészt meg SJW propagandától függetlenül is néha olyan jelzők röpködtek a cucc körül, amin erősen néztem, pl. az egyik előadott egy ilyen dumát, hogy “Let’s face it, Steven Universe is currently the pinnacle of western animation”. Oké, elnézést, de mi a fasz? 😀 Szó se róla, egy érdekes, átgondolt, jó sztori, na de amit ez tud, azt tudta egy Avatar – The Last Airbender, egy Gravity Falls, az új Kacsemesék, sőt, ha az epizodikusságát most félretesszük és csak a world buildingre, illetve karakterekre koncentrálunk, akkor még az MLP is, pedig az szerintem nem annyira sztoriban erős. Szal nem tudom, kicsit úgy voltak vele, hogy “ami nem valami Cow & Chicken-szerű faszság, hanem van értelmes története is”, az már egyenlő a nyugati animáció legmagasabb fokával? 😀 Ez talán igaz lett volna úgy 10 éve, amikor a Cartoon Network épp minősíthetetlenül döglődött és mások sem nagyon adtak ki minőségi rajzfilmet 1-2 kivételtől eltekintve, na de ma, amikor kb. mint a Disney XD, mint a Cartoon, mind Póniék egymással versengve adnak ki jobbnál jobb cuccokat?

  Szal ez az egész Steven-hiszti kb. az Adventure Time jelenségre emlékeztet, ott is sok fanja váltig állítja, hogy micsoda mestermű, meg ilyesmi, holott annak az első pár szezonban még konkrétan összefüggő cselekménye sem volt, random marháskodások sorozataként próbáltak valahogy létezni, csak később, valamelyik sokadik szezonban találták ki, hogy “azért ezeknek a kariknak, meg úgy az egész világnak nem ártana legalább minimum egy háttérsztori…” Szóval szerintem nem annyira a csavar volt itt szar, mint inkább a fanok felfokozott, meg beleképzelt “magas színvonala” is belejátszott abba, hogy végül anyázda lett a “nagy fordulatból” imádat helyett. Persze mondom, én a teljes rant-sztorit nem ismerem, szóval érdekelne. 😀

  Ja, meg még annyit, hogy sokan már a nosztalgiaszemüveget is előkapták, mint anno a Póninál S4-5 környékén, úgy itt is most már rákezdték azt a szöveget, hogy “hát igen, az első szezon volt az igazi, ott még tudták, mit akarnak, blablabla….”, miközben ahogy írtam, messze az volt a legcringybb és a nemrégiben előjövő filler-áradatot leszámítva messze abban volt a legtöbb filler epizód is. Amúgy meg nem mintha S1 hibátlan lett volna, pl. azt a mai napig nem értem, hogy az elvileg “papíron” 14 éves Steven miért egy 8, maximum 10 éves gyerek mentalitásával rendelkezik. Próbálták gyermekien ártatlannak, meg pacifistának ábrázolni, de helyette sokszor inkább bárgyúan gyerekes lett, korához képest mintha legalábbis visszamaradott lenne. Vagy ott volt Jasper, aki kb. S1-ben éppen hogy csak feltűnik és messze ott a legjobb, utána semmit nem kezdenek vele, pedig egy érdekes karakter is lehetett volna. (Ahogy pl. Peridot sztoriját továbbvitték, úgy az övé is lehetett volna valamilyen nagyívű karakterfejlődés, de csak egy szánalmas, agresszív hülye volt, elejétől a végéig, leszámítva, hogy az SJW-k ismét örülhettek, mert az egyik epizódban felhasználták példaként az abuzív kapcsolat agresszív feleként… XD) Szóval na, ez messze nem valami “animációs gyöngyszem”, de igazából szórakoztató nézni, ha mondjuk egy Miraculous Ladybug-al mérem össze (ugye annak is mekkora fantábora van, ahhoz képest, hogy valójában milyen….), ahhoz képest meg valóban igazi profi munka, de ennél többet én sosem vártam tőle, a Póni pl. poénokra/hangulatra simán megveri. Mondjuk az elég hülye ötlet volt a csatornától, vagy a készítőktől, hogy egy átlag epizód mindössze 11 perc. Egy “rendes”, 20-25 perces részbe sokkal több minden belefér, nem egyszer éreztem úgy a 11 perces játékidő miatt, hogy mintha befejezetlen lenne egy epizód, vagy befejezett ugyan, de érződött rajta, hogy szorította őket az idő, így hirtelen rohadt gyorsan lezárták a rész cselekményét. Szerintem ez pl. nagyon a kárára vált, ezen ha nem is S1 alatt, de később mindenképp változtatniuk kellett volna, miután látták, hogy mekkorára nőtt a fandom és hogy igény van a cuccra.

  • “Nem értem, ez ki a francnak jó.” -> Igazából senkinek, de ahogy eddig tapasztaltam, ez a legtöbb vezetőséget, abszolút nem érdekli. Nekik van egy elképzelésük arról, hogyan kéne mennie a dolgoknak, aztán ha nem úgy mennek, akkor leginkább a próbálkozás-hibázás módszerére hagyatkoznak. Ezen a helyen se kötötték ugyan az orrunkra (sőt, épphogy magyarázták a dolgot mindennel, csak a valódi okot nem akarták megmondani), de végül csak kibukott (hisz az ilyesmit, úgyse lehet sokáig titokban tartani) hogy az egész felfordulás egyetlen oka az, hogy a pesti vezetőség, plusz 10%-ot vár el, a tavalyi évhez képest. Ezt pedig eddig nem sikerült hozni, úgyhogy most muszáj lesz valahogy kipasszírozni a cégből, dolgozókból, bármi is legyen az ára. A statisztika ugyanis, ezt kívánja. Ezért úgy döntöttek, hogy cseréket hajtanak végre, különböző szinteken. Illetve ahol tudtak, lefaragtak a költségekből. Pl. az épületben, nincs már éjjeli őrzés se.

   “Nálam az év csalódása lett az a film.” -> Én a trailer után, nem is vártam tőle többet annál, minthogy egy látványos, szórakoztató mozi lesz, kifejezetten a nerdöknek. Amit végül, hozott is. Más téma, hogy ha emellett még érdemi humor is szorult volna bele, jól megírt karakterekkel, szórakoztató párbeszédekkel, akkor sokkal jobb, több is lehetett volna. Csak sajnos tényleg az volt, hogy a trailer után, már sejteni lehetett, hogy erre vajmi kevés esély van.

   Egyébként valóban az volt talán a legrosszabb benne, hogy időnként próbált komolyabbnak, felnőttesebbnek látszani, ami kifejezetten rosszul állt neki. Mert addig még oké, hogy itt egy nagy reklám film, ami összehaknizott, mindenféle karaktert, mindenféle franchiseból, és most ránk zúdítja őket egy látványos akció vígjáték keretei között. Miközben a történet megmarad amolyan “cool story bro…” szinten. Viszont akkor, tartsák is magukat végig ehhez.

   “Az amúgy külsőre rohadtul creepy” -> Nekem inkább a röhejes, gagyi szavak jutottak róla eszembe, mikor először megláttam. Persze nem azt mondom, hogy elviselnék egy ilyen figurát a lakásban kitéve is, mert nem. (Sanszosan, lelkiismeret furdalás nélkül dobnám tűzre.) Na de hogy ez ijesztő lenne?

   Amúgy nem csodálkozok, hogy a Kör jutott róla eszedbe, mert ha jól tudom, a hozzá kerekített storyt, pont az a film inspirálta. =)

   “Mondjuk mivel a sztorit úgy-ahogy követem, van rá egy ötösöm, hogy Rose Quartz múltjának teljes kiderülése csapta ki a biztosítékot a fandomban.” -> Igen, az volt az. (SPOILER)Ugye az történt, hogy kiderült, a Steven anyjának hitt Rose Quartz, valójában sose létezett, hanem végig a rózsaszín gyémántnak volt egy alteregója.(/SPOILER) Mondjuk én itt spec meg tudtam érteni a fanok kifakadását, mert az egészen nagyon érződött, főleg az előzmények ismeretében, hogy eredetileg rohadtul nem erre akart kimenni a játék.

   Amúgy pont most vettem észre, hogy azóta az Adventure Time, alaposan rákontrázott erre. Az ugyanis, nemrég ért véget, és ott olyat dobtak, hogy ahhoz képest az SU “én vagyok az anyád!” húzása, mondhatni semmiség. Konkrétan az történt, hogy ha már menet közben ezt nem lehetett direktbe, nyíltan belevinni a storyba, hát a végére dedobták, hogy a vámpír csaj, és rágó csaj leszbik. =D Vagy legalábbis a csók elcsattant, akárcsak a Legend of Korrában.

   Azt meg feltételezem, nem is kell részletezni, hogy a leszbi csók egy olyan joker kártya, amivel rosszul sose lehet járni. =) Ha a nézettséget kell megdobni, történeti hiányosságokat, vagy régóta eső (esetleg sose létező) színvonalat kell elfedni, akkor kevés ennél egyszerűbb (és olcsóbb) megoldás van.

   Lassan már azon se lepődnék meg, ha az EQG is úgy érne véget, hogy az ember Twilight, és Sunset, csókkal válnának el egymástól. =)

   “a fanok MESSZE többet látnak bele egy adott sorozatba, mint ami valójában benne van” -> Ez tény. Ugye valahogy úgy indult ez az egész rajzfilm, hogy na majd itt az Utena, Madoka, NGE féle mélység, komolyság fog visszaköszönni. A SU majd ezeknek lesz kvázi az ömlesztett, nyugati verziója. Nagy reformáció, dekonstrukció lesz ám itt kérem szépen. Aztán ebből végül annyi valósult meg, hogy volt egy alapötletük, de fogalmuk sem volt róla, hogy mit is kezdjenek vele. Így a műsoridő java részét, inkább sehová sem vezető slice of life fillerekkel töltötték ki. Meg valljuk be, sokkal egyszerűbb, és kényelmesebb volt az SJW, gender fasisztákat kiszolgálni, mint normális storyt írni.

   Külön poén, hogy mily meglepő, az SU fanok egy jó része, nem csak abban hasonlít az animés fél testvéreire, hogy komolykodnak egy olyan rajzfilmről, ami nem az, pláne nem mély. Hanem pont ugyanolyan vehemensen is védelmezik a “hitetlenektől”, mint ahogy egy pl. a Bakét szokták, a másik oldalon.

   “Szal ez az egész Steven-hiszti kb. az Adventure Time jelenségre emlékeztet, ott is sok fanja váltig állítja, hogy micsoda mestermű, meg ilyesmi, holott annak az első pár szezonban még konkrétan összefüggő cselekménye sem volt” -> Na igen, az a másik “jómadár”. Ami eredetileg úgy indult, hogy fogták a Fiú és a kutyája című klasszikus, poszt-apokaliptikus filmet, belekevertek egy jó adag D&D-t, meg némi retro kaland, platformer játékos utalást, és kész, ennyi. Egy céltalan, randomkodós sorozat volt, tele fingós viccekkel, és hipszterkedő karakterekkel. Aztán X évad után rájöttek hogy hoppá, történetet kéne mesélni, mert ez így kevés lesz.

   “sokan már a nosztalgiaszemüveget is előkapták, mint anno a Póninál S4-5 környékén” -> Mondjuk ez a póninál, azért is vicces, mert most az S7-8 körül, már épp az S4-5 iránt megy a nosztalgia, hogy “bezzeg még akkor!”

   Pedig emlékszünk rá, micsoda balhé volt az alikornis Twilightból, az “SSJ formákból”, a könyvtárt leváltó kastélyból, a levélírogatás helyére lépett naplóból, majd a később térképből. Vagy mikor a CMC-k, megkapták a cutie markjukat, stb.

   • “Igen, az volt az. (SPOILER)Ugye az történt, hogy kiderült, a Steven anyjának hitt Rose Quartz, valójában sose létezett, hanem végig a rózsaszín gyémántnak volt egy alteregója.(/SPOILER) Mondjuk én itt spec meg tudtam érteni a fanok kifakadását, mert az egészen nagyon érződött, főleg az előzmények ismeretében, hogy eredetileg rohadtul nem erre akart kimenni a játék.”

    Hehe, na akkor jól sejtettem. 😀 Amúgy (SPOILER) azt igazából én sem tudom, hogy mennyire volt előre tervezett húzás ez (lehetséges, hogy semennyire és tényleg mostanában találták ki), de maga az ötlet még nem is lenne hülyeség, mármint hogy az egyik magas rangú, egykori “gonosz” fordult a többiek ellen és let a “Felkelés” fővezére (ugye ez kvázi egy Anakin Skywalker -> Vader sztoriszerűség, csak megfordítva XD), az más kérdés, hogy ezt hogyan valósították meg. Eleve ugye kiderül, hogy ő is Diamond volt. Eddig rajta kívül az összes többi Diamond kvázi a gemek “királynője”, általában komolyak, mindenki fosik tőlük az alattvalóik közül, stb. Erre jött Rose, illetve akkor még Pink Diamond és már legelejétől úgy mutatják be, mint valami dilinyós fangirlt. Semmi Gyémántokra jellemző méltóság, ijesztő elem, vagy komolyság nincs benne, de persze ez ahhoz kellett, hogy utána belerőltethessék a sztorijába, hogy ezért kezdett empátiát érezni az emberek iránt, mert ő természetétől fogva ilyen gyerekes. A másik meg, hogy ezt tuti azért találták ki, hogy a karakter “bűntelen” maradjon. Ugye pár hónapja még úgy szólt a fáma, hogy ő széttörte Pinket, ami a gemeknél egyenlő a halállal. De persze az SJW-k a kardjukba dőltek volna, hogy a maxipacifista Rose megölte a saját “királynőjét” és az egész népe ellen fordult, csak mert bejöttek neki az emberek, úgyhogy addig csűrték-csavarták a sztorit, amíg mostanra már ott tartunk, hogy ahogy te is írod, Rose Quartz egy “eljátszott alteregó” volt a részéről, Pink “összetörését” meg úgy oldották meg, hogy Pearl változott át Rose-á és “összetörte” Pinket. (Mondjuk azt nem tudom, hogy magát a törést hogyan lehet szimulálni, de mindegy…) Szal ja, én azért ki nem akadtam rajta, de tény, hogy inkább érződik ez seggből előrántott ötletnek, illetve a korábbi tények utólagos manipulálásának, az eddigi infókkal való bűvészkedésnek, mintsem egy olyan ötletnek, ami már S1EP1 előtt ott volt Rebecca Sugar fejében. Bár a fene tudja, ugyanakkor meg ott voltak az olyan tények, mint hogy ezt a “széttörést” mindig nagyon ködösen kezelte a cucc, vagy hogy Rose pont rózsaszínű, csak úgy, mint ugye Pink Diamond, stb-stb., szóval én tényleg nem tudom, mennyire volt ez előre eltervezett. (/SPOILER)

    “Amúgy pont most vettem észre, hogy azóta az Adventure Time, alaposan rákontrázott erre. Az ugyanis, nemrég ért véget, és ott olyat dobtak, hogy ahhoz képest az SU “én vagyok az anyád!” húzása, mondhatni semmiség. Konkrétan az történt, hogy ha már menet közben ezt nem lehetett direktbe, nyíltan belevinni a storyba, hát a végére dedobták, hogy a vámpír csaj, és rágó csaj leszbik. =D Vagy legalábbis a csók elcsattant, akárcsak a Legend of Korrában.”

    LOL, azt pont ma dobta fel nekem a YT. 😀 Mondjuk ha valami, akkor az tényleg nem volt váratlan, mármint a csók igen, meg hogy ENNYIRE bevállalják, de azt a két csajt már szarráshipelte a fandom. Konkrétan itt van erről egy két éve készült videó , amiben értelemszerűen a mostani ending még benne sincs, de így is 15 percig elemezgetni, meg mutogatja hol kivágott jelenetekkel, hol készítői nyilatkozatokkal, hogy hány utalás volt erre. 😀 Ez inkább azért szívás, mert az Adventure Time azért bizonyos értelemben “háremanime” is volt, először a Rágógumicsajjal, majd a Tűzhercegnővel hozták össze a főszereplő srácot és nem úgy értem, hogy a fanok, hanem hogy a canon sorozat. 😀 Még volt is erről szóló epizód, hogy a srác kifakad, hogy amikor neki már a Tüzes személyében új csaja van, a Rágógumi akkor próbál ráragadni (haha, érted… XD), pont, amikor ő már túl van rajta… 😀 XD Na, a lényeg, hogy sokan itt agyaltak, hogy melyik csajt “kapja meg” a végén hősünk, erre most már dughat a kutyájával, mert a Rágó és a Vámpír beleszbültek, a Tűz meg ugyan most is benne volt a végső fightban, de valahogy mintha ezt az egész “kivel jön össze a végén Finn?” dolgot a készítők félúton lehúzták volna a klotyón, helyette elvitték ilyen yuri irányba a cuccot, mert ahogy te is mondod, azzal nem lehet nagyon rossz lóra tenni. XD Ja, amúgy asszem pont a videóban is említik, hogy igen, jellemzően az ilyesmit direkt a sorozat legvégére időzítik, hiszen amúgy is véget ér, akármilyen felhördülés, vagy egyéb reakció lesz az ilyesmire a válasz, a készítőknek már mindegy, ők már a pénzüknél vannak. 😀

    “Lassan már azon se lepődnék meg, ha az EQG is úgy érne véget, hogy az ember Twilight, és Sunset, csókkal válnának el egymástól. =)”

    Az a lol, hogy ugyanez jutott eszembe nekem is erről, csak nekem fanboy kontextusban, valahogy úgy, hogy “Na fasza, csupa olyan sorozatban vállalják be a canon yurit, amit vagy pont leszarok (Adventure Time), vagy még nem is tartok ott, hogy nézzem (Korra). Bezzeg az EQG-ben nem tudnak valami Sunset x Twilightot bedobni (akiket amúgy is shipelek kb. Movie 2 óta XD), mert az ugye “nagyon kicsiknek készül”. Fuck my life. :(” XDDDD Szal az asszociációnk hasonló volt, épp csak más indíttatásból szeretnénk látni (vagy esetedben inkább nem látni XD) ilyesmit a Póniban. XD (Jó, mondjuk viccen kívül, nem akarok átmenni tradisba, vagy homofóbnak tűnni, de ha belegondolok, szerintem azért erős, hogy most már konkrétan 6-8 éveseknek írt rajzfilmekbe is beleírnak ilyen jeleneteket, ráadásul ennyire “expliciten”. Tudom, azt mondják, hogy “szokja a gyerek”, de szerintem ráérnének ezzel úgy a kamaszkor elejéig várni. Nem azt mondom, hogy nem lehet mondjuk a szülőkkel beszélni otthon a témáról, de ezt így gyerekmesében az arcukba nyomni, hát mehh… :/ Aztán lehet csak én vagyok túl konzervatív. XD Csak érted, az “én időmben” még az ilyesmi kavart port, mint mondjuk a Túl a barátságon film, ami egy felnőtteknek szóló, élőszereplős, felnőtt színészeket felvonultató darab volt. (Vagy a Fiúk a klubból, ami ugyanez, csak TV sorozat formájában.) Ma meg már az ilyenekre csak lightosan legyintünk, mert már ott tartunk, hogy a 6-8 éves gyerek bekapcsolja a TV-t, ahol a rajzolt, eleve debil poénokkal operáló, gyerekes sorozatban a kamaszkorú Rágógumihercegnő lesmárolja a szintén tini vámpírcsajt, hát mi a fasz? XDDD Eleve minek kell még egy ilyen rajzfilmbe bármilyen hangsúlyosabb szexualitás? Még egy generáció és már dugni is fognak a szombat reggeli rajzfilmekben a karik? 😀 Jó, abbahagyom, mielőtt fullra előjön belőlem a “vén fasz”, csak érted… XD)

    “Ez tény. Ugye valahogy úgy indult ez az egész rajzfilm, hogy na majd itt az Utena, Madoka, NGE féle mélység, komolyság fog visszaköszönni. A SU majd ezeknek lesz kvázi az ömlesztett, nyugati verziója. Nagy reformáció, dekonstrukció lesz ám itt kérem szépen. Aztán ebből végül annyi valósult meg, hogy volt egy alapötletük, de fogalmuk sem volt róla, hogy mit is kezdjenek vele. Így a műsoridő java részét, inkább sehová sem vezető slice of life fillerekkel töltötték ki. Meg valljuk be, sokkal egyszerűbb, és kényelmesebb volt az SJW, gender fasisztákat kiszolgálni, mint normális storyt írni.”

    Bevallom, mondjuk erről sem tudtam soha, hogy ezt most tényleg a készítők adták így elő, vagy a fanok látták bele? 😀 Mert ja, hallottam én is ilyesmiket, de mindig csak fanok szájából. Aztán ki tudja, lehet hogy ha elég sok készítői interjút, vagy hasonlót néztem volna, akkor látnám, hogy ott is ez megy, de ennyire sosem érdekelt. XD Annyit tudok, hogy Rebecca anime-fan, vagy legalábbis az animék is hatással voltak rá, amikor a Stevent csinálta, ezért egyes elemeken ez tetten érhető, pl. amikor asszem még a legelső részek egyik valamelyikében Steven szobáját látjuk és egyértelműen felismerő az akciófigurái között egy Final Fantasy VII-es Cloud, vagy amikor konkrétan tényleg Rebecca nyilatkozta egy interjúban, hogy pl. Blue Diamond karakterdizájnát főként Leiji Matsumoto karijairól mintázta. (És ja, ha megnézed, tényleg tök olyan a fejformája, meg úgy az egész testalkata, mint Leijinél pl. a Galaxy Express 999-es Maetelnek.) Szal én ennyit tudtam erről, azt már nem tudom, hogy ezt a “a sorozat, ami megváltja majd a nyugati animációt” dumát ki kezdte, a készítők, vagy a fanok. XD (De ja, kb. mint a Kill la Kill-nél, ahol meg ugye “Trigger saves anime” volt a mantra… XD)

    “Külön poén, hogy mily meglepő, az SU fanok egy jó része, nem csak abban hasonlít az animés fél testvéreire, hogy komolykodnak egy olyan rajzfilmről, ami nem az, pláne nem mély. Hanem pont ugyanolyan vehemensen is védelmezik a “hitetlenektől”, mint ahogy egy pl. a Bakét szokták, a másik oldalon.”

    Na ja, most lusta vagyok visszakeresni, hogy ezt írtam-e itt már, vagy csak akartam írni, de amikor pl. picit kritizálták az SU-t valamelyik random róla szóló YT videó alatt, az egyik fan egyből úgy reagált a kommentre, hogy “Yeah, but let’s face it: Steven Universe is still the pinnacle of western animation in our current era.” vagy valami hasonló, aminél azért már én is néztem, hogy “Öregem, nem tudom, te mit szedsz, de adj belőle! :D” XDDD Tudod, Disney, Korra, meg úgy minden más le van szarva, az SU a nyugati animáció csúcsa, jelenleg ennél sem technikailag, sem rendezésileg/írásilag nincs jobb nyugati rajzfilm és ezt csak az ilyen hater faszok nem ismerik be, mint ez a kommentelő, akire reagáltak… 😀

    “Na igen, az a másik “jómadár”. Ami eredetileg úgy indult, hogy fogták a Fiú és a kutyája című klasszikus, poszt-apokaliptikus filmet, belekevertek egy jó adag D&D-t, meg némi retro kaland, platformer játékos utalást, és kész, ennyi. Egy céltalan, randomkodós sorozat volt, tele fingós viccekkel, és hipszterkedő karakterekkel. Aztán X évad után rájöttek hogy hoppá, történetet kéne mesélni, mert ez így kevés lesz.”

    Jaja, aztán úgy bírom, amikor előadják, hogy ennek micsoda története van és hogy mennyire ki volt ez is találva már jóelőre… XD Amúgy olyan sokat nem néztem belőle, de egyrészt tényleg kb. csak annyi történt, hogy rájöttek, hogy így a sokadik szezonnál már kéne írni valami minimális háttérsztorit a világnak/karinak, mert csak úgy marhulni bele a vakvilágba nem fogja hosszútávon sikeressé tenni a sorozatot, másrészt meg pont emiatt a fingós vicces, randomkodós és hasonló “alapkövek” miatt számomra azt a kevés komolyan jelenetet is megölték mindig. Szal most is néztem, az utolsó részben hősünk épp valami próbatételen esik át, a szokásos: “megölnéd-e a hangyát?” (mert így mérik a szíve jóságát, blablabla…) Ez ugye egy komoly jelenet lenne, de amikor a gyerek eltorzult arccal felüvölt, hogy NOOOOO!, miközben olyan Ren & Stimpy-re hajazó közelit látok a fogsoráról, hogy szinte csak a szuvas lyukakat nem rajzolták rájuk, akkor én kb. az arcomba temettem a kezemet, hogy miért kell még így a fináléban is ezt a weird szarságot erőltetniük? Mindenféle romantikus, drámai, akármilyen jelenetet el tudtad baszni mindig egyetlen ilyen hülyeség bevágásával és mivel ez a “weird feeling” és látványvilág kvázi a sorozat védjegye volt, hát nyomatták is bőséggel minden epizódban ezt a sok szarságot.

   • “de persze ez ahhoz kellett, hogy utána belerőltethessék a sztorijába, hogy ezért kezdett empátiát érezni az emberek iránt, mert ő természetétől fogva ilyen gyerekes. A másik meg, hogy ezt tuti azért találták ki, hogy a karakter “bűntelen” maradjon.” -> Aztán pont ezzel is baszták el kb. az egyetlen dolgot, amiért addig megérte nézni ezt a rajzfilmet.

    Ugye Rose Quartz karaktere, eredetileg két dolgot szimbolizált. Egyrészt azt, hogy hiába tűnnek kvázi isteneknek, a gyémántokat le lehet győzni, meg lehet dönteni a hatalmukat, és erre akár egy sokkal gyengébbnek, alacsonyabb rendűnek hitt személy is képes lehet. Másrészt, hogy a világ, az élet, komplikáltabb annál, mint amilyennek a vezetők akarják azt láttatni, az őket szolgálókkal. Azzal, hogy a vezéreid parancsait követed, nem cselekszel automatikusan jót is. Mikor mások parancsait követed, az ő moráljuk szerint cselekszel, de a lelkiismereteddel, neked kell elszámolni.

    Plusz az egész konfliktust, illetve annak megoldását is sokkal érdekesebbé, árnyaltabbá tette az a tény, hogy mindkét oldalon voltak veszteségek. A gyémántok elveszítették az egyik családtagjukat, akivel ugyan sose volt túl jó a viszonyuk, de a hasonló esetekben az ember ugye, csak a jóra emlékszik. A lázadók pedig vezér nélkül maradtak. Illetve ott volt Steven, és az ő “öröksége”. Egy felnövekvő gyerek, akinek már a születése pillanatától, hatalmas felelősség nehezedett a vállaira. Akinek nem elég önmagát megtalálnia, hanem az anyja által elkezdett dolgokat is helyesen, méltó módon kell befejeznie, végigvinnie. Szembenéznie azok következményeivel.

    Na most ezzel a fordított Star Waros csavarral, mindezt dobták a kukába. Holott ezek sokkal komolyabb, érdekesebb gondolatok lettek volna, minthogy: “Úristen, hát az anyám is űrnáci volt, most mi lesz?”

    “azt a két csajt már szarráshipelte a fandom. Konkrétan itt van erről egy két éve készült videó , amiben értelemszerűen a mostani ending még benne sincs, de így is 15 percig elemezgetni, meg mutogatja hol kivágott jelenetekkel, hol készítői nyilatkozatokkal, hogy hány utalás volt erre.” -> Jó hát a fandomokról tudjuk, hogy ők aztán bárkit képesek, bárkivel, vagy bármivel összehozni, és jeleket, utalásokat is mindig találnak ehhez. =)

    A shipek között pedig mindig lesznek olyanok, amik kiemelkednek a többi közül. Lásd az MLP-ben is ott van pl. az AJ x Rainbow párosítás, ami talán az egyik legrégebbi yuri ship, aminek máig rengeteg fanja van. Arról is elmondható, hogy szarrá shipelte a fandom, még sincs rá reális esély, hogy ez valaha is canon legyen. =)

    “Ez inkább azért szívás, mert az Adventure Time azért bizonyos értelemben “háremanime” is volt” -> Igen, szóval ott volt a rágó csaj, tüzes csaj, a vámpír csaj, meg később valami vadász csaj is, de végül egyikből se lett semmi. Persze lehetne mondani, hogy “hát de ettől meglepő”, “formabontó”, hogy a legtöbb háremmel ellentétben, ahol ugye úgyis tudni lehet, hogy végül a legelső, alapértelmezett barátnővel fog összejönni a főhős, itt ezt a kérdést nyitva hagyják. Csak itt is az van, hogy ahogy írod, emögött nem tudatos tervezés volt, hanem az, hogy simán csak beleszartak, egy ponton túl.

    “Szal az asszociációnk hasonló volt, épp csak más indíttatásból szeretnénk látni (vagy esetedben inkább nem látni XD) ilyesmit a Póniban.” -> A felálláson variálnék, de felőlem jöhet, még ha a leszbi vonulat, nálam nem is annyira kapós. =)

    “Jó, mondjuk viccen kívül, nem akarok átmenni tradisba, vagy homofóbnak tűnni, de ha belegondolok, szerintem azért erős, hogy most már konkrétan 6-8 éveseknek írt rajzfilmekbe is beleírnak ilyen jeleneteket, ráadásul ennyire “expliciten”.” -> Spec nekem se épp a kedvencem ez a téma, de attól is függ, hogyan ábrázolják ezt. Hogyan, és miért kerül bele egy történetbe. Hogy mást ne mondjak, ott volt pl. anno a Sailor Moon. Annál is tudta szinte mindenki, hogy Uranus és Neptune leszbik, de legalábbis erős volt a gyanú, hogy azok, főleg előbbi. Mégse zavarta a kutyát sem, mert nem erre helyezték a hangsúlyt. Ez egy full mellékes, a történet, cselekmény szempontjából jelentéktelen dolog volt. Nem tolták az arcunkba, amolyan: “Nesztek, csókolózó leszbik! Ha már lusták voltunk értelmes történetet, karaktereket írni…”

    “a Fiúk a klubból, ami ugyanez, csak TV sorozat formájában” -> Azért tegyük hozzá, hogy mind az, mind annak a testvér sorozata, az L Word, alapvetően fanservice sorozatok voltak, amiket kifejezetten a másik nemnek szántak. Előbbit főleg nők, utóbbit pedig férfiak nézték. Illetve ha jól emlékszem, azokon rajta volt a 18+os besorolás, és 20-óra után adták őket a Cool-on.

    “Bevallom, mondjuk erről sem tudtam soha, hogy ezt most tényleg a készítők adták így elő, vagy a fanok látták bele?” -> Igazából is-is. Egyrészt a készítők is többször említették, hogy ezek az animuk inspirálták őket. Olyannyira, hogy komplett jeleneteket is, lényegében átvettek. Ugyanakkor a fanok, pont ezek miatt, alaposan rájátszottak erre, és felfújták az egészet.

    “Blue Diamond karakterdizájnát főként Leiji Matsumoto karijairól mintázta.” -> Megmondom őszintén, nekem inkább egy emos sith lord jutott róla eszembe. =D

    “Jaja, aztán úgy bírom, amikor előadják, hogy ennek micsoda története van és hogy mennyire ki volt ez is találva már jóelőre…” -> Bevallom, nekem a legelején még tetszett ez a rajzfilm. Nálam ez úgy kezdődött, hogy haverok ajánlották, aztán mutattak belőle olyan jeleneteket, mint amikor a kopasz, erdei boszorkányt osztja ki a főhős. Aztán gondoltam, oké, ha ez végig ilyen lesz, akkor ebből tényleg egy egész jó fun sorozat sülhet ki. Úgyhogy másnap meg is néztem belőle egy teljes részt a Cartoonon. Pont azt a részt kaptam el, mikor hazaviszik azt a fekete-fehér, homokóra szerű kis fütyülő lényt. Na az még egy egész értelmes rész volt, ami arról szólt, hogy bármennyire is cuki egy kölyökállat, azt nem szabad hazavinni, mert az állatoknak a vadonban a helyük, a fajtársaik között.

    Igen ám, csakhogy miután nekiálltam rendesen, folyamatosan nézni, a sorozat, ellentétben pl. a pónival, nem szépen behúzott magával. Hanem épphogy egyre inkább taszítani kezdett az a sok blődség, meg görcsösen menőnek, viccesnek látszódni akarás, amit láttam. Egyszerűen irritált, hogy szinte minden karakter, hulla lazának volt beállítva, szlengben beszélt, tette a fejét a másiknak, mint valami lightos Fast and Furious filmben. Aztán egyik pillanatról a másikra, valaki totálisan megőrült, tombolni kezdett. Mindenki más pedig ordibálva, a kezeit a levegőben lóbálva pánikolt.

 3. PashCutter Says:

  “Azt mondjuk nem értem, hogy jön ez most ide? =) Amúgy fogalma sincs, vagy kétszer ha ránéztem arra blogra. Gondolom megunta, vagy ilyesmi. Ahogy megfigyeltem, Pash is az a fajta ember, aki egy darabig nyom valamit, aztán egyszer csak megunja, töröl mindent a francba, majd újrakezdi.”

  Nahát, szóba kerültem. 🙂 Amikor a legutóbbi csörte után tudatosan kerültem az oldalt, mert nem akartam további feszkót. Talán egy Ricz által feliratozott anime-ről fejtettem ki egyedül a véleményem.

  De ha meg annyira kíváncsi vagy, Foma, ne Pétert kérdezd, hanem engem:

  Egyrészt, tényleg nem okoz már akkora örömöt a blogolás, mint régen. Kicsit úgy vagyok vele, mint TomCat: ugye, ő 3 oldalt is dobott a kukába (Polóbolt, Bombagyár, Bombahír). Elindítottam egy új blogot, immár blog.hu-n, hogy a grafomán hajlamaimat kiéljem, de van egy olyan érzésem, hogy vajmi kevés időt fogok rászánni. A probléma az, hogy grafomán vagyok, és mivel nem akarok az asztalfióknak írni, ezért van a blog. Bár mostanában gondolok azon, hogy a grafomán hajlamaimat is korlátozni, minimalizálni kellene.

  Másrészt, email szolgáltatót váltottam, mert 1, technikai szempontból nem voltam megelégedve a Gmail-el 2, elég szörnyű rémhírek is keringenek a Google-ról, mint cégről. Ezért átmentem freemail-re. Mivel pedig töröltem a Gmail fiókomat, automatikusan ment az enyészetbe a blog is.

 4. Péter:

  “Miért, az a te feladatod lett volna egyáltalán?”

  Volt, amikor igen, mivel több munkanapon is úgy alakult, hogy hosszabb-rövidebb ideig, néha egész napra, magamra maradtam az ásatáson. Viszont cserébe egyáltalán nem volt brigádvezetői tapasztalatom. Jó, még a 2005-2009 közötti időszakban előfordult, hallgató koromban, hogy egy kisebb csapatot rám bíztak, de akkor ott volt a közelben valaki, akinek volt tapasztalata ebben. És itt valahogy nem tudtam rábírni azt a két munkást, hogy csinálják jól a dolgukat. Mondjuk nem klasszikus cigányok voltak, hanem román cigányok, kimondottan dolgosak (ami ugye meglepő), ők maguk például le is nézték a magyar cigányokat a lustaságuk miatt, de így is nehezen kezelhetőek voltak, mivel egyrészt ott volt bennük a klasszikus virtus, másrészt rettentő buták voltak. Ami azt eredményezte, hogy bármilyen feladatot adtunk nekik, valakinek folyamatosan mellettük kellett lennie, mert különben elrontották. Ez viszont azt eredményezte, hogy miattuk a dokumentálás lassabban haladt, mert amikor hárman voltunk, akkor is valakinek mellettük kellett lennie. Na már most, ha egyedül voltam rájuk, akkor gyakorlatilag lehetetlen volt, hogy dokumentáljak, mert egyetlen perc alatt is képesek voltak kárt okozni. Emlékszem, második héten egy agyagbányát tártunk fel (ez kb. egy alaktalan, egymásba ásott gödrök összessége), aminek az egyik végében volt egy kemence. Egy héten át kérdezgették, hogy mi lesz a kemencével? Én meg minden egyes alkalommal mondtam nekik, hogy azzal még nem kell foglalkozniuk, azzal törődjenek, ami épp előttük van. Aztán, amikor már a dokumentálás következett volna, épp a bánya egyik végében, egyetlen percre hátat fordítottam nekik, hogy kitakarítsak egy sarkot, erre elkezdték szétásózni a kemencét. Még szerencse, hogy kollégák is épp a közelben voltak, és rájuk szóltak, hogy azt sürgősen hagyják abba.

  Másik ilyen eset, hogy meghagytuk nekik, hogy a melegre való tekintettel, kijöhetnek a helyszínre korábban, és az előre egyeztetett feladatokat elkezdhetik csinálni, amíg nem érünk ki. Na, ennek az lett az eredménye, hogy rögtön az első ilyen alkalommal, máris nem azt csinálták, amit előzetesen megmondtunk nekik. Így aztán tönkretettek két objektumot is. Ráadásul állandóan lázongtak, hogy nehéz a munka, meg kényelmetlen a régészeti munkamódszer, miért nem lehet simán csak kiásni a gödröket, sőt, volt, amikor gépet akartak kihívni a gödrökre. Vannak még ilyen történetek erről az ásatásról, de talán ez érzékelteti eléggé, milyenek is voltak. Szóval, amikor magamra hagytak velük, akkor bizony a kelleténél többször kellett velük veszekednem, hogy csinálják már úgy, ahogy kell.

  “Ha van rá igény, írhatok majd egy spoileres posztot, ahol szépen az elejétől, végigmegyek a sorozattal kapcsolatos problémákon.”

  Azt hiszem, én is kíváncsi lennék egy spoileres írásra erről a témáról.

  “Azt mondjuk nem értem, hogy jön ez most ide?”

  Épp nézegettem, hogy írt-e valami újat, mert azért rá szoktam nézni a blogjára, mivel voltak ott érdekes írások, és annyira meglepett, hogy törölte, hogy kibuggyant belőlem ennek szóvá tétele. Nem kibeszélés céljából, hanem mert meglepett. Mondjuk ezek a hirtelen hangulatváltások, hogy törli magát innen-onnan, belekezd valamibe, majd abbahagyja, nekem is feltűntek.

  Titkos:

  “Az más kérdés, hogy én is pontosan tudom, hogy ettől ez még így működik, nem véletlen, hogy pl. YT csatorna ment már tönkre abban, hogy a minősége egyáltalán nem esett, épp csak rendesen megritkultak a feltöltések, a fanok meg “máshoz pártoltak át”.”

  Jó, csak azért van az a pont, amikor a fanokat túlságosan is megváratják. Lásd Szirmai. Róla én is leiratkoztam, de az ő esetében azért, mert egyrészt látványosan romlottak a videói minőségileg, másrészt eléggé szarba se vette a nézőit. Azzal nekem sincs gondom, hogy valaki megritkítja a jelenlétét a YT-n, stb-n, csak ezt kommunikálja le, meg ne a követőit nézze már hülyének, hogy rákérdeznek, mégis mi van már? Szirmainak is kb. csak annyit kellett volna tennie, hogy december-január magasságában kiírja facebookra, hogy bocs srácok, magánéleti problémák miatt átmenetileg szüneteltetem, vagy megritkítom a videók felrakását. És senkinek egy szava se lett volna. Ehelyett inkább kussolt, meg mindenféle kétes értékű interjúkban szúrkált oda a nézőinek. Ráadásul ő nem csak hobbiból csinálja ezt, hanem megélhetési videós.

  Péter vele szemben már tavaly is jelezte, hogy a munkahelye miatt kevesebb energiát tud fordítani a blogra. Meg ez az elmúlt bő fél évben többször is feljött. Mondjuk sajnáltam, hogy a jó kis diskurzusok eléggé elapadtak. Bár bevallom, az elmúlt hónapokban nekem se nagyon volt kedvem írogatni. A múzeumi munka eléggé leterhelt a hajnali keléssel, buszozással, aztán igazgatóváltás körüli cécóval, majd utána a gyomorideggel, hogy mikor tesz lapátra az új főnök.

  “Nálam az év csalódása lett az a film.”

  Nekem nem volt vele bajom. Kb. azt hozta, amit vártam tőle. Gamer témában nem tud Hollywood értékelhetőt produkálni, ez meg ahhoz képest kimondottan szórakoztató limonádé volt, de legalábbis nem volt arcpirítóan kínos, mint sok más gamer témájú film. Viszont már év elején, amikor mutattad a trailerét, akkor mondtam, hogy szkeptikus vagyok vele, szóval ahhoz képest nekem pozitív csalódás volt, mivel nem vártam tőle semmit.

  Maga a film tényleg nem szólt másról, mint cameókról, VR reklámról, meg úgy általában retrózásról. Kizárólag az easter eggekre ment rá a film (YT-n láttam, hogy vannak már videók, amelyek számolják az utalásokat, szóval ha másra nem is lesz jó, arra igen, hogy sokan csámcsoghassanak ezeken). Közben a témafelvetés meg predesztinálta, hogy ilyen lesz a történet, mivel ebből a kiindulásból klisétengeren túl, nem nagyon tudnak mást kihozni. Eleve Hollywood még mindig nem érti a gamer kultúrát, Spielberg meg már nem az a generáció, aki ebben nőhetett fel, így aztán olyan lett, amilyen. Jöhetett a klisés felállás: egyszeri gamer vs gonosz játékkiadó. Egyik YT videóban hallottam, hogy igazából nem csak az IOI viselkedik etikátlanul, mint kiadó, de az Oasis sem szent (eleve mikrotranzakciók, erősen p2w elemekkel).

  A könyvet láttam már könyves boltokban, de valahogy nem tudtam rávenni magam, hogy megvegyem, pedig állítólag több ponton is jobban belemegy bizonyos kérdésekbe, szemben a filmmel. Meg ugye a filmnél Spielberg változtatott a történet bizonyos elemein.

  “Az amúgy külsőre rohadtul creepy (valamilyen japán horrormúzeum egyik darabja állítólag eredetileg), viszont az “creepypasta” sztori, amit a fanok az egyetlen róla készült képhez kerekítettek… Kb. mintha a Kör teszkós változatához lett volna szerencsém. XD”

  Nem vagyok horror fogyasztó, de számomra inkább röhejes, meg szánalmas volt ez a Momo dolog. Ennél még a Slender Man is jobban működött. Mondjuk nem értem, egyesek miért szórakoznak azon, hogy gyerekeket akarjanak ijesztgetni. Igaz, kétlem, hogy pár alacsony ingerküszöbű, nebántsvirágon kívül, túl sok gyereket ténylegesen megérintett volna. A média meg jól felfújta a dolgot szokásához híven, mert gondolom akadt 1-2 gyerek, aki tényleg beparázott tőle, esetleg rosszul is lett miatta, aztán ezt a média úgy tálalta, hogy tömeghisztériát okozott a figura. Persze azóta már szénné oltották a mémgyárosok, mert még próbálkozásnak is gyenge volt.

  Steven Universe:

  Mivel kb. 2-3 epizódot láttam belőle, így valahogy sose tudott különösebben mozgatni, hogy kövessem a vele kapcsolatos fejleményeket, de azt én is láttam, hogy túl van hype-olva. Gondolom kb. az a szint, mint hogy mekkora művészi a Bake, meg mekkora drámai az Elfen, vagy mennyire összetett és mély a SAO. Én meg pár rész alatt annyit vettem le, hogy ott a főszereplő, egy túlsúlyos, korához képest erősen visszamaradott szellemű srác, aki egymaga él egy háztartásban három varázs lénnyel, és mindenféle random ökörségeket csinálnak. Mellette még a grafika sem tetszik (egyedül talán a főszereplő megrajzolására mondanám, hogy korrekt). Szóval pont ezért, úgy vagyok vele, hogy erről a sorozatról nyugodtan lehet nekem spoilerezni, mert biztos, hogy nem fogom megnézni teljes terjedelmében.

  Említetted az Adventure Time-ot. Na az meg a másik olyan, amit sose tudtam megérteni, mit szeretnek rajta az emberek. Lehet, hogy jó a humora, meg van érdekes tartalom benne, viszont ha valami grafikailag hányingert kelt bennem, az akkora hendikeppel indul nálam, hogy inkább meg sem adom neki már az esélyt. CN-en anno, mikor szembe jött ez a cím, el is kapcsoltam, mert nem tudott érdekelni. Pedig furcsa grafikájú címeket néztem már párat, de azoknál az is eszközként érződött, ennél meg inkább szimpla igénytelenségnek és lustaságnak éreztem.

  Pash:

  “Nahát, szóba kerültem. Amikor a legutóbbi csörte után tudatosan kerültem az oldalt, mert nem akartam további feszkót. Talán egy Ricz által feliratozott anime-ről fejtettem ki egyedül a véleményem.”

  Jó rég volt már az a csörte. 🙂 De, mint írtam pár bekezdéssel fentebb, nem kibeszélési céllal jegyeztem meg ezt, hanem mert elcsodálkoztam rajta. Amúgy ez a “tudatosan nem jössz, mert párszor összezördültünk” hozzáállás sem épp jó megoldás, de te tudod. Azt az animés írásodat láttam amúgy, és írtam is rá reakciót, nem tudom, láttad-e.

  “De ha meg annyira kíváncsi vagy, Foma, ne Pétert kérdezd, hanem engem”

  Elég nehéz úgy, hogy egy: nem tudom az elérhetőségedet, kettő: most írtad le, hogy törölted magad az eddigi elérhetőségeidről. Meg, mint írtam, ez rácsodálkozás volt részemről, nem Péteren kerestelek, mintha ő tett volna téged a fáskamrába. 🙂

  “Másrészt, email szolgáltatót váltottam, mert 1, technikai szempontból nem voltam megelégedve a Gmail-el 2, elég szörnyű rémhírek is keringenek a Google-ról, mint cégről. Ezért átmentem freemail-re. Mivel pedig töröltem a Gmail fiókomat, automatikusan ment az enyészetbe a blog is.”

  Igazából ezt nem is nagyon értem, miért, de megint csak, te tudod. 🙂 Most az, hogy a google, mint cég, hogy bánik az alkalmazottaival, vagy épp a YT-n miket művel, semmi köze ahhoz, hogy kinek van e-mail fiókja náluk. Engem pl. nem izgat annyiból, hogy a legjobban működő e-mail szolgáltatást ők nyújtják. A freemail meg olyan dolog, hogy évek óta igyekszem lebeszélni a családtagjaimat is, hogy magyar e-mail szolgáltatót használjanak, mert egyszerűen megbízhatatlanok, még annak ellenére is, hogy sokat javult a minőségük az elmúlt tíz évben. Eleve még mindig hajlamosak összeakadni kompatibilitási problémák miatt más, külföldi online felületekkel, pl. regisztrálni .hu végződésű e-mail címmel, még ma is lutri, bárhova. Ráadásul, pont a gmail-el hajlamosak nem látni egymást (és pl. sok cég, intézmény, stb. gmail-t használ).

  Azt hiszem egyelőre elég lesz ennyi szöveg részemről, mert már kezdek Titkoshoz méltó hosszúságban írni. 😀

  • PashCutter Says:

   „Most az, hogy a google, mint cég, hogy bánik az alkalmazottaival”

   A Google politikai alapon rúgott ki egy csomó embert a cégtől. Ma már ott tartunk, hogy az olyan mamutcégek, mint a Disney, a Facebook és a Google, politizálnak, mint magánszemélyek. „Progresszív”, vagyis kulturmarxista és feminista alapon. Amibe az is beletartozik, hogy az ellentétes véleményen lévőket, teszem azt, nacionalistákat vagy konzervatívokat röpítettek a cégből.

   „Engem pl. nem izgat annyiból, hogy a legjobban működő e-mail szolgáltatást ők nyújtják.”

   Én azt hallottam több helyről is, hogy a Google a gmail-en keresztül elolvashatja, és időnként el is olvassa a levelezőrendszerébe regisztráltak leveleit. Ahogy a Facebook is belenéz egy-egy Face-felhasználó profiljába és magánlevelezésébe is (ezért nem érdemes Facebook-on lázadni!!!). Ez nálam sokkal fosatosabb horror, mint a Momo, a Kék Bálna vagy a Slender Man.

   “Épp nézegettem, hogy írt-e valami újat, mert azért rá szoktam nézni a blogjára, mivel voltak ott érdekes írások, és annyira meglepett, hogy törölte, hogy kibuggyant belőlem ennek szóvá tétele.”

   Itt az új blogom. Mondjuk feleslegesen reklámozom, de ki tudja, meddig marad meg ez is. Ugyanakkor van egy DC- és Marvel-tematikájú cikk, ami érdekelhet téged.
   (https://grafomanpali.blog.hu/)

   „Amúgy ez a “tudatosan nem jössz, mert párszor összezördültünk” hozzáállás sem épp jó megoldás, de te tudod.”

   A legutóbbi csörte a Budaházy Edda-poszt alatt volt. Egyébként a Péter rendszabályozása célt ért, mert azóta nem viszek át ide Dean-tartalmat, és oda se viszek át Peter’s-tartalmat. Nagyon elszaladt velem a ló, és a végén nekem is szar érzés volt (bűntudat, szégyen). A Dean-blogon meg kellett dolgoznom azért, hogy visszaszerezzem Dean bizalmát (akár milyen ember is Dean, elég nagy faszkalap voltam vele szemben is) – így oda feljárok kommunikálni. Viszont itt, van egy olyan érzésem, vért kellene izzadnom, mire visszaszerezném Péter és Titkos bizalmát, feleslegesen pedig nem is akarok erőlködni, csak rontanám itt a levegőt. Annak nem tudtam ellenállni, hogy a Kantai-ról ki ne fejtsem a véleményem, meg ha te egyszer rám kérdeztél, akkor gondoltam, válaszolok. Rövidre fogva: itt is faszfej, ott is faszfej voltam. Túl sok volt bennem a frusztráció, így jött elő. Szerencsére, most, hogy jön rendbe a magánéletem, kezdek normálisabb ember lenni, kevésbé antiszoc. Van munkahelyem, vannak barátaim, a szüleimmel is normalizálódott a viszony, már csak a párkapcsolat-témát kellene megoldani. Sajnálom, srácok! 😦

  • “Én meg pár rész alatt annyit vettem le, hogy ott a főszereplő, egy túlsúlyos, korához képest erősen visszamaradott szellemű srác, aki egymaga él egy háztartásban három varázs lénnyel, és mindenféle random ökörségeket csinálnak. Mellette még a grafika sem tetszik (egyedül talán a főszereplő megrajzolására mondanám, hogy korrekt). Szóval pont ezért, úgy vagyok vele, hogy erről a sorozatról nyugodtan lehet nekem spoilerezni, mert biztos, hogy nem fogom megnézni teljes terjedelmében.”

   Egyik felében amúgy tényleg erről szól. 😀 A másik fele a jobb epizódok, ahol a történeti dolgok derülnek ki, azokat én általában mindig bírtam. Csak egyrészt nem túl nyerő ötlet, hogy pl. S1 tömve volt olyan részekkel, amik inkább az előbbire hajaznak (finoman szólva mondhatnám, hogy “lassan indul be a sztori”, de az a gond, hogy itt nem csak erről van szó, érződik, hogy a készítők szerint ezek a “random ökörködős” részek legalább olyan fontosak, szórakoztatóak, stb., mint a történetorientáltak, miközben kurvára nem, maximum nekik. ^^”) Persze igyekeznek azért mixelni ezeket, tehát hogy még a random marhulós részekben is legalább minimálisan haladjon valamit előre a sztori, vagy a karakterek közötti kapcsolat, illetve próbálnak a történetorientált részekbe is némi humort csempészni, de ja, ez szerintem sem veszi ki túl jól magát. Sokkal jobb lett volna, ha mondjuk csak S1 első fele “debilkedés” és utána már egyre komolyodik a plot, a fillereket pedig teljesen elhagyják.

   A grafika meg ja, olyan amilyen, bár ez nem csak a SU-re igaz, hanem elég sok mai amcsi rajzfilm rákfenéje. Ugye írtam, hogy elsőre nekem a Póni G4 dizájnja sem jött be (pedig az még hol van egy SU-tól… :D), aztán volt, aki a Gravity Falls-ra mondta, hogy bár végignézte és bejött neki, de a mai napig kibaszottul gusztustalannak tartja a karakterdizájnt (ott még eskü rá is játszottak, kapafogú, dagadt, “otaku”, “enyhén” buta Soos, vagy az atlétás, szőrös mellkasát folyamatosan kivillantó, igazi “északi redneck” – ha úgy tetszik, amcsi proli… XD – Stan bácsi, stb. XDDD Mondom ezt úgy, hogy nekem amúgy Stan volt a kedvencem… XDDD) Talán a most futó, népszerű amcsi rajzfilmek közül egyedül a Kacsamesék az, ami nem próbált grafikailag ilyen direkt módon “weird” lenni, bár még az is olyan, hogy valahogy a régi grafikája szvsz kellemesebb volt a szemnek. (Hiába mondják, hogy ez meg a régi képregények dizájnját követi. Mondjuk tény, hogy legalább nem ronda, csak másmilyen.) Mindenesetre ja, több nézőt be tudnának vonzani, ha sok rajzfilmjük már eleve látványra nem keltene hányingert sok emberben… 😀

   “Én azt hallottam több helyről is, hogy a Google a gmail-en keresztül elolvashatja, és időnként el is olvassa a levelezőrendszerébe regisztráltak leveleit. Ahogy a Facebook is belenéz egy-egy Face-felhasználó profiljába és magánlevelezésébe is (ezért nem érdemes Facebook-on lázadni!!!).”

   Ezt el tudom amúgy képzelni, viszont ha emiatt váltasz Freemailre, akkor kb. adtál a szarnak egy pofont. Egyrészt a Freemail mint mailszolgáltató, már kb. 15 éve is brutálszar volt. Másrészt meg ők pont ebben is élen jártak, hogy belenézegettek a felhasználóik emailjébe, ez többek között pont Tomcat révén derült ki (ha már említetted :D), akinél ugye anno úgy lehetett a Bombagyárra regisztrálni, hogy küldeni kellett egy mailt neki, aki utána téged “visszaigazolt”. (Vagy valami ilyesmi, én sosem regiztem oda, de az egyik Bombagyár rádióadásban valahogy így magyarázta. Ma már amúgy sok honlap működik ugyanígy, anno ez még szokatlanabb volt.) Na, “érdekes módon” akik Freemailes mailről próbálták ezt megtenni, azoknak a fiókjával csupa “érdekes” dolog történt, nem sikerült a regisztráció, eltűnt a mail, vagy szimplán törölték a komplett accountját. És “valahogyan” csak azoknak, akik Freemailről próbálták ezt. (Aztán persze Tomcat jó szokásához híven el is kezdte nyomni a mesét, hogy ő bizony utánanyomozott és hogy-hogy nem, a Freemail is valami balos zsidó kezében van, de ez most lényegtelen, a lényeg, hogy valóban olyan alapon csesztették a felhasználókat, hogy aki szimpatizált a Bombagyárral, az bizony pórul járt.) És ez nem most történt, hanem már kb. 12 éve, ergo el lehet képzelni, hogy azóta hová “fejlődött” a Freemail ebből a szempontból. Ezt csak arra írom, hogy nem tudom, milyen jobber-témájú maileket akarsz te írni, amit nem láthat a Google, de ha tényleg ez a fő ok, ami miatt váltani szeretnél, akkor a Freemail semmivel sem jobb választás, csak cserébe még kapsz egy jóval szarabb felhasználói felületet, meg jóval kevesebb funkcióval operáló és jóval “bugosabb” mailszolgáltatót.

   “Viszont itt, van egy olyan érzésem, vért kellene izzadnom, mire visszaszerezném Péter és Titkos bizalmát, feleslegesen pedig nem is akarok erőlködni, csak rontanám itt a levegőt.”

   Mondjuk azt szerintem nem mondtam, hogy soha többé ne írj ide semmilyen témában, vagy ilyesmi, engem két dolog zavart igazán:

   1. A folyamatos keresztbe linkelgetés.

   2. Az, ahogyan ez ciklikusan ismétlődött. Szóval már legalább háromszor lement itt az a folyamat, hogy:

   -Pash linkel valamit Deanéknél Péterékről
   -Deanék jól elküldik őket a halál faszára
   -Péterék ezt zokon véve megjegyzik Pashnak, hogy nem kéne ezt csinálni, mert a feszültségkeltésen túl semmi értelme az egésznek (sőt, ugyanezt megteszik Deanek odaát is)
   -Pash bocsánatát kér, megígéri, hogy többé nem teszi…hogy aztán egy hónap múlva az egész újrainduljon.

   Szal talán az erős kifejezés, hogy örökre eljátszottad a bizalmam, de az tény, hogy miután vagy 2-3x szegted meg a saját ígéretedet is, már eléggé szkeptikus lettem ezzel kapcsolatban.

   A dolog kisebbik része meg a “Deanezés”, hogy ha a fazon itt nem is kerül elő szó szerint, vagy keresztlink formájában, akkor is majdnem ugyanazt a szöveget nyomod copy + paste stílusban, mint amikről ő is írogat és lassan minden postod arról szól, hogy “a feministák és a kultúrmarxizmus újabb támadása”. Pl. most 90%-ban fogadni mernék rá, hogy ez a mailváltásod onnan jött, hogy Dean nem olyan régen leírta az Alex Jones ügyet. Érted, a Google valószínűleg nem egy hónapja lett “feminista és kultúrmarxista”, de most, hogy “Dean mester” is írt róla, hirtelen váltasz, mert ha ő mondja, akkor cselekedni kell.

   Ugyanakkor annak örülök, hogy belátod, hogy mik voltak a gondok és ezeken változtatni próbálsz.

   • Ugyan Titkos már összefoglalta, de azért kiegészítem pár gondolattal a szitut.

    Google-Freemail váltás: mint írtuk mindketten, lecserélted az e-mail szolgáltatót egy rosszabbra. Mondjuk a Tomcat-es dologról nem hallottam, mivle Tomcat-et sose követtem (igazából akkor hallottam róla először, amikor elkezdtem Péter blogjára járni). Én úgy vagyok vele, hogy a 2000-es években szívtam eleget a magyar e-mail szolgáltatókkal ahhoz, hogy ne vágyjak vissza hozzájuk. Mondjuk én citromail-es voltam, de több esetben is tapasztaltam, hogy mennyi hátránnyal jár a dolog. Eleve sok külföldi oldal nem fogadja a regisztrációt magyar e-mail szolgáltatós fiókról (nem tudom, ez mennyire változott azóta), másrészt vannak összeakadásaik is más e-mail szolgáltatókkal levélvátáskor (amíg citromail-es voltam, egyik osztálytársammal nem tudtam levelezni, mert ő gmail-es volt, és a gmail rendre visszadobta a leveleimet, hogy nem tudja fogadni). Emellett a gmail kezelőfelülete még mindig az egyik legjobb, ráadásul ha most lecserélném, akkor egy sor regisztrációmat előtte át kellene szerkesztenem (vannak oldalak, ahol nem is lehet utólag változtatni a megadott e-mailt), többek között munkaügyi, és hivatalos felületek felé is. Macerásabb, mint egy telefonszám változás és majdnem olyan macerás, mint egy lakcím változás. Én anno kb. 2008 körül tértem át a gmail-re, mert egyszerűen elegem lett abból, hogy a citromail állandóan összeomlik, meg sok helyre nem tudok miatta regisztrálni.

    Az a tényező, hogy a google mennyire maga az Ördög, meg eléggé relatív. Jönnek ilyen hírek, hogy kikkel hogyan bánt el, kirúgta az alkalmazottait, stb. Én meg úgy vagyok vele, hogy egy jelentős részükkel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Másrészt emiatt törölni magamat pont annyira látszat cselekedet, mint zászló mintát húzni a facebook profilképemre, ha valahol a világban történik valamilyen terrorcselekmény, meg like-okkal támogatni az éhező gyerekeket.

    “Én azt hallottam több helyről is, hogy a Google a gmail-en keresztül elolvashatja, és időnként el is olvassa a levelezőrendszerébe regisztráltak leveleit. Ahogy a Facebook is belenéz egy-egy Face-felhasználó profiljába és magánlevelezésébe is”

    Na, az én levelezésemet nézegethetik, legalább valaki elolvassa, mert sajnos én nem teszem. 😀

    Mondjuk részben közbiztonsági okokból is teszik. De most a Facebook adatgyűjtős botránya épp elég kemény történet volt, ez igaz. Csakhogy ott inkább az üzleti etikát sértették, mint politikai aggályokat keltő cselekedeteket produkáltak volna. Ami meg a politikai cselekedeteiket illeti, valahol olvastam egy olyan érvelést, hogy a Facebook-ot kezeljük média felületként, aminek meg megvan a joga, hogy azt enged leközölni, amit akar (még ha ezzel nem is értek egyet). Sokkal aggályosabb, hogy az állam próbál az emberek életébe, gondolkodásmódjába belenyúlni, akár azzal is, hogy olyanokat állít, nincs tanárhiány az országban (csak, hogy hazai példát hozzak).

    Ezek a Momo, Kék Bálna, Slender Man dolgok meg igazából inkább szánalmasak. Pár hülyegyerek valóban összefosta magát, néhány gyenge idegzetű talán még öngyilkos is lett, erre a média felfújja a dolgot, hogy tömeghisztéria van, meg megtelnek a kórházak pszichiátriai osztályai katatón állapotba került gyerekekkel. Ugyanaz pepitában, mint amikor egy iskolai lövöldözés kapcsán előveszik a videójátékok felelősségét, és kizárólagosan azokra húzzák a vizes lepedőt.

    “Itt az új blogom. Mondjuk feleslegesen reklámozom, de ki tudja, meddig marad meg ez is. Ugyanakkor van egy DC- és Marvel-tematikájú cikk, ami érdekelhet téged.”

    Már lementettem, majd el is olvasom. Bár blog.hu-ra megint csak nem szeretnék 1100. regisztrációt csinálni, úgyhogy nem tudom, fogok-e tudni kommentelni oda, ha lesz észrevételem.

    “A legutóbbi csörte a Budaházy Edda-poszt alatt volt. Egyébként a Péter rendszabályozása célt ért, mert azóta nem viszek át ide Dean-tartalmat, és oda se viszek át Peter’s-tartalmat.”

    Igazából tényleg az csípte mindenki csőrét, hogy keresztbe linkelgetsz, meg “uszítasz” a két társaság között, holott egyikünk sem kívánt a másikkal foglalkozni. Bevallom, néha ránézek arra a blogra, a kommentek között néha akad egy-egy érdekes megnyilvánulás. De ennél jobban nem izgat az egész. Amúgy meg egy szóval sem mondta itt senki, hogy nem írhatsz, nem jöhetsz ide, csupán csak azt kértük, többször is, nyomatékosan, hogy ne keverd a két társaságot össze, mert egyik fél sem kíváncsi a másikra. Részemről, ha ezt betartod, semmi egyéb gondom nincs.

    “A Dean-blogon meg kellett dolgoznom azért, hogy visszaszerezzem Dean bizalmát”

    Már ne haragudj, de elég nagy baj van ott, ha pitizni kell valahová.

    Amúgy azt nem nagyon tudtam hová tenni, hogy miért érzed úgy, hogy “engedélyre van szükséged”, hogy egyszerre két társaság része legyél, akik egymásra nem kíváncsiak? Mert bennem ez csapódott le. Ingadoztál közöttünk, holott sem mi, sem Dean-ék nem szegeztek kést a torkodhoz, hogy válassz, vagy ők, vagy mi. Amúgy meg ahogy észrevettem, sem Péter, sem Titkos nem az a vérivó fajta.

    A frusztrációt meg célszerűbb valami konstruktívabbal, vagy destruktívabbal levezetni. Nekem erre ott a WoT, vagy ha az nem megy, akkor kimegyek a városba levegőzni. Amíg volt munka, addig az ásatás volt ilyen menekülő felület, mert a fizikai munka része levezette az energiáimat.

    Titkos:

    “A grafika meg ja, olyan amilyen, bár ez nem csak a SU-re igaz, hanem elég sok mai amcsi rajzfilm rákfenéje.”

    Ez igaz. Én is említettem, hogy nem egynek van ilyen borzadály grafikája. Csak van, amikor valóban a koncepciót segíti, míg máskor inkább taszít. Ott volt pl. a CoW and Chicken, csakhogy valami oldschoolt hozzak példának, vagy épp a Bátor a gyáva kutya (ennek sose tudtam megjegyezni az eredeti címét). Azoknak is eléggé ilyen creepy grafikájuk van, de ezek legalább azért választották ezt a vizualitást, mert alapból is az abszurditásra ment rá, amihez meg hangulatában passzolt a dolog. Ami a GF grafikáját illeti, nem tudom, miért nem tetszett egyeseknek. Szerintem tök rendben volt, ahhoz képest, hogy léteznek olyan szörnyszülöttek, mint a Hero 108, vagy a Robot Boy. Stan bácsi valóban haláli figura volt, de nekem nem volt annyira erős a jelenléte, hogy kedvenccé váljon (igazából az egész szereplőgárdával így voltam, hogy egyenként nem voltak erősek, így a sorozat összhangulata ragadott meg).

    A Kacsamesékkel megint csak az a poén, hogy ez a képregény-szerű grafika rettentő megosztó. Igazából nekem sem tetszik, de csak azért, mert ott az a bizonyos rózsaszín szemüveg a régi sorozat irányában. Viszont simán megszokható pár epizód alatt. Ráadásul nem is weird-nek lett szánva, hanem tényleg ezt a 40-es évek képregény-stílusát próbálta idézni.

    “lassan minden postod arról szól, hogy “a feministák és a kultúrmarxizmus újabb támadása””

    Mondjuk ezt így, ebben a formában nem tudtam volna “polkorrekten” megfogalmazni, de bennem is hasonló volt a meglátás.

   • PashCutter Says:

    “lassan minden postod arról szól, hogy “a feministák és a kultúrmarxizmus újabb támadása””

    Elég különös a vád, ugyanis a 2017-es év nyarától döntöttem el, hogy kevés időt szánok a politikára. És ehhez tartom is magam. Igaz, néha elbeszélgettek emberekkel politikai fórumokon. De a politikai fórumokra is igyekszem ritkábban felnézni, a virtualitáson kívül pedig alig-alig politizálok. A munkahelyemen szerencsém van, mert a három munkatársam nem valami politizálós típus, így nem kell bele mennem politikai diskurzusba. Itthon már nem egyszerű a helyzet, mert a szüleim, akikkel még együtt élek, minden nap politizálnak, és nem mindig tudom elkerülni “a szemét Orbán”, “a rohadt Mészáros”, “a hülye Navracsics” szerű megnyilvánulásokat. Az életem nagy részében a munkámra és a barátaimra koncentrálok, ha meg egymagam vagyok, filmezek, zenét hallgatok, lektürt és ponyvát olvasok.

    Az email-szolgáltató dolgot még átgondolom. Köszönöm mindkettőtöknek a tanácsot! Lehet, hogy még visszatérek a gmail-hez. Egy biztos: a blogok terén nem térek vissza a blogspot-hoz, mert bár szépek és könnyen kezelhetőek a blogspot-ok, nekem nem tetszik, hogy össze vannak kötve a gmail fiókkal. A blog.hu-nak megvan az az előnye (ahogy a wordpress-nek is), hogy nem szükséges hozzá, hogy az ember összekösse egy email szolgáltatóval. A blogspot.hu teljesen összenőtt a gmail-lel, ami nekem nem tetszik.

    Egyesek szerint lassan megvalósul a Huxley-féle Szép Új Világ és az Orwell-féle 1984. Ha jól értem, Foma, Titkos, ti szkeptikusan mosolyogtok az ilyen képzelgésekre.

    “Már ne haragudj, de elég nagy baj van ott, ha pitizni kell valahová.”

    Szó sem volt semmi pitizésről. Az autonómiámat minden esetben megőrzöm. Dean-nek az oltásellenes és nyelvészeti-régészeti nézeteit nem is vallom a magaménak. A paleo étkezésre sem tértem át, csak mert szerinte az az ideális. Amúgy is volt ott nemrég pár vitám Esterházy-kérdésben meg rasszizmus kapcsán. Azért, ha lehet, ne írjatok le szervilisnek. Ugyanúgy megvoltak ott a magam vitái, ahogy itt is, pl. MLP-ügyben. Attól, hogy egy blog szimpatikus, nem veszek át mindent automatikusan.

  • PashCutter Says:

   Foma, Titkos: A freemail-lel kapcsolatos kritikáitokra. Tény, hogy technikai szempontból nem a legjobb választás. Ámbár nekem vannak vállalkozó ismerőseim, akik használják, és eddig nem panaszkodtak rá.

   Ha jól tudom, a Freemail tulajdonosa az Origó. Az Origó régen balliberális kézben volt, de amióta felvásárolta a FIDESZ, azóta “jobbos”. Kötve hiszem, hogy majd pont ők fogják ignorálni a jobboldali levelezésem. (Bár inkább szakmai és munkahelyi levelezésre akarom használni, ami politikai szempontból semleges.)

   A Gmail-el kapcsolatos vészhírek függetlenek Dean házmestertől. Jóval előtte is hallottam, hogy nem az a kifejezetten fair cég. Technikailag persze a legjobb, az vitathatatlan. Én azt is utáltam benne, hogy ha nem a saját otthoni gépemről akartam bejelentkezni a fiókomba, hanem pl. a munkahelyi gépemről vagy a haver gépéről, egyszerűen nem engedett be – hanem követelte a biztonsági kódot.

   • “Elég különös a vád, ugyanis a 2017-es év nyarától döntöttem el, hogy kevés időt szánok a politikára. És ehhez tartom is magam. Igaz, néha elbeszélgettek emberekkel politikai fórumokon. De a politikai fórumokra is igyekszem ritkábban felnézni, a virtualitáson kívül pedig alig-alig politizálok.[…]”

    Na, de azért ahhoz képest, hogy “nem politizálsz”, most mégis arról diskurálunk, hogy épp e-mailt és blogot készülsz váltani, amit azzal indokolsz, hogy a Google túlzottan nyomatja a progresszív, balos eszméket, kirúgdossa a cégtől a jobber-nézőpontú embereket, stb-stb., ami téged egyrészt alapból zavar, másrészt nem akarod, hogy a mailedet olvasgassák. Majd utána ezt még megfejelted azzal, hogy a Freemail rendben lesz, mivel az ha régen libsi is volt, most már Fideszes, ők meg tuti nem fognak “bántani” az esetleges jobbos témájú mailjeid miatt. Na most oké, hogy nyilván mindenkinél máshol húzódik a “politizál-nem politizál” tengely, de nálam ez már bőven poltiizálás, hiszen aki nem politiizál, az vagy eleve nem is hall ezekről a hírekről, vagy ha hall is róluk, a magánéletében hozott döntéseit ezen hírek nem befolyásolják ekkora mértékben. Persze csak szerintem, de innen jött a “vád”. 😀 (Ja és további személyes vélemény: engem ugyanúgy nyugtalanítana, ha tudnám, hogy Orbán Viktor olvasgatja a mailjeimet, mintha Mr. Balos Zsidó olvasgatná. Szal pont a Fidesz kedvenc “hobbija” az, hogy mindenkit kicsinálnak, aki nem közülük való, lásd Foma fenti munkahelyi beszámolóját, de ez szinte apróság annak fényében, hogy pl. az MTA elnökét is leváltották nemrég, vagy épp a múltkor hallottam, hogy Magyar Természettudományi Múzeum is kb. azóta van szarban, hogy Orbánék 2010-ben nyertek. Ezeket szerintem elsősorban nem valami jobboldal iránti imádat vezérli, hanem leginkább a saját maguk iránti imádat és azon kívül mindenki más ellenség, legyen az Gyurcsány Ferenc, vagy Vona Gábor, vagy valaki más, aki nem is politikus, csak pusztán tudják róla, hogy nem az ő pártjukkal szimpatizál.)

    “Egyesek szerint lassan megvalósul a Huxley-féle Szép Új Világ és az Orwell-féle 1984. Ha jól értem, Foma, Titkos, ti szkeptikusan mosolyogtok az ilyen képzelgésekre.”

    Inkább úgy reagálok erre, hogy ha igaz is, mit tudunk ez ellen magánemberként tenni? Ha létezik is a sokat emlegetett “háttérhatalom”, azt nem most kellett volna megállítani, hanem pár száz, vagy pár ezer évvel ezelőtt (ugye különböző emberektől függ, hogy ki mennyire messzire datálja a történelemben kialakulásukat XD), mert ha tényleg létezik, akkor mostanra már annyira benne van a kezük mindenben, hogy erre esély sincs szerintem. (De amúgy nyugi, hamarosan úgy szét lesz baszva maga a bolygó, hogy ők is elpusztulnak, csak sajnos velünk együtt…) Persze lehet próbálkozni ilyesmivel, hogy az ember megpróbálja magát “láthatatlanná tenni az interneten”, csak éppen eleve az egész úgy van kitalálva, hogy a leghasználhatóbb verzió általában mindig az “ő” kezükben van. Ez engem arra emlékeztet egyébként, amikor egyik exhaver megrögzött Linux-buzi volt, de érződött, hogy nála ez több annál, mint hogy szimplán azt az oprendszert preferálja, mert majdhogynem kereszteslovagként próbált mindenkit “áttéríteni” rá a Windowsról. Aztán amikor ezt meguntam, rákérdeztem már nála, hogy mi ez a nagy Linux mánia, hogy nem elég, hogy ő otthon azt használja, de a barátnője gépére is rárakta, egyik közös haverunkat is rádumálta, most meg már engem készül “beszervezni”? Először mondogatta a számítástechnikai okokat, mint hogy “Linux alatt nincs vírus”, “gyorsabb, mint a Win, sőt, míg az egyre lassul, ahogy egyre több mindent pakolsz fel rá, ez még gyorsul is!”, “sokkal jobban személyre szabható!” stb-stb. De aztán persze végül csak kibújt a szög a zsákból, hogy nála ez inkább egyfajta “felszabadító mozgalom”: kiderült, hogy ő ezt még anno Tomcattől hallotta a Bombagyár valamelyik adásában, tehát ő “fertőzte meg” őt is a Linuxozással, a fő ok pedig az volt, hogy “használjon mindenki Linuxot, mert minden egyes Linux-felhasználóval egy Win-felhasználót veszít a Bill Gates, aki egy mocskos, szívtelen, globalista üzletember, plusz még zsidó is, úgyhogy semmiképp nem szabad neki teret engedni.” (És ez most még a rövid összefoglaló volt… 😀 XD) Erre elmagyaráztam neki, hogy igen, ez valóban nemes cél, de egyrészt, amíg nincs a birtokunkban egy olyan elmemanipuláló sisak, mint a Spongyabob filmben a planktonnak volt (amivel egész városnyi/országnyi embert lehetett egyszerre irányítani, bábként mozgatni), addig nem hinném, hogy Mr. Gates jelentős üzleti bevételtől esne el amiatt, mert mondjuk én Debrecenben áttérek a Linux használatára. 😀 Másrészről pedig szégyen vagy sem, de egy otthoni gép operációs rendszerét én elsősorban az alapján választom meg, hogy NEKEM mi a használható, mi a kényelmes. Szóval amíg szinte minden munkahely Wint használ, amíg a programok 90%-át kizárólag Win-re írják meg a programozók, illetve amíg én sem leszek egy akkora programozó, hogy legalább a parancssort tudjam használni (Linuxnál ezért ugye ez sűrűn szükséges lehet), addig sajnos ezt a “szabadságharcot” képtelen vagyok személyesen támogatni.

   • Pash Cutter Says:

    „Ha létezik is a sokat emlegetett “háttérhatalom”, azt nem most kellett volna megállítani”

    Én nem használom a „háttérhatalom” szót. Az Orbánék is a sok „sorosozással” azt érték el, hogy legyártottak egy összetett válságjelenségből egy harmatgyenge James Bond-filmet.

    Én inkább azt mondanám, hogy nem szabadott volna hagyni, miszerint a cégek kinőjék magukat mamutcégekké. De nem nekünk, hanem az államoknak. De valahogy az államok többsége csupa olyan törvényt hozott, ami pont ezeknek a mamutcégeknek kedvezett. Igen, ez régen el lett baszva. A magánember igazából keveset tehet, az pedig, hogy a magánemberek összefogjanak, és tömegként érvényesítsék az akaratukat, lehetetlen – főleg Magyarország. Esetleg az, amiről Puzsér beszél, hogy létrehozunk egy polgári és civil társadalmat – de sajnálatosan ezt is meghekkelték, mind balról, mind jobbról. Sajnálatosan nem nálam van a megoldás, ötletem sincs erre a válságra. Igazából, ha belegondolok, én is csak kapkodok, próbálok fennmaradni a vízen.

    Egyébként érzem a kommentjeidből, hogy te lassan belefáradsz az összeesküvés-elméletekbe, ami érthető. Hidd el, én is. Múltkor is bejött a munkahelyemre egy ismerősöm, aki rettentő nagy antiszemita, aki előadta, hogy a nemzetközi zsidóság csinálta a II. világháborút, a World Trade Center elleni támadást, a mostani iszlamista merényleteket Európában, hozta létre a Palesztin Felszabadítási Frontot, egyebek. És kb. háromszor mondtam, „nem érdekel”, darálta. Egy másik ismerősöm, aki történész végzettségű, meg Raffay Ernővel vendégszerepelt egy előadáson – Raffay-val, aki kibukott a történész szakmából, mert azt vallja, hogy 20. és 21. századi tragédiát a szabad kőművesek csináltak. Mondtam is ezen ismerősömnek: jó úton halad a marginalizálódás felé. Egy másik ismerősöm, aki egyébként egy művelt és értelmes ember, egy budapesti találkozó alkalmával, szintén nem győzte dicsérni Raffay-t, aki egy könyvében leleplezte Ady Endrét, akit a szabadkőművesek pénzeltek, hogy segítsen megbuktatni a Monarchiát. Tudok ám én is ilyen sztorikat! Vagyis hidd el (és ez neked is szól, Foma), nekem is a tököm tele van a hülyékkel! Már csak azért is, mert a normálisabb embereket is képesek megvezetni, sajnos!

    Tudod, az a probléma az összeesküvés-elméletekkel, hogy leegyszerűsítenek összetett problémákat, és pont a tájékozódást nehezítik. Igyekszem én is megszűrni az információkat. De sajnálatosan igenis létezik az a jelenség, hogy bizonyos cégek és bizonyos államok visszaélnek a hatalmukkal, s megtesznek olyasmi dolgokat, amit nem lenne szabad.

 5. Megpróbálok itt most mindent egybe ömleszteni, vagyis az eddigi kommentekre egy szuszra reagálni. 😀 Azt hiszem hosszú írás lesz.

  “Én a trailer után, nem is vártam tőle többet annál, minthogy egy látványos, szórakoztató mozi lesz, kifejezetten a nerdöknek. Amit végül, hozott is. Más téma, hogy ha emellett még érdemi humor is szorult volna bele, jól megírt karakterekkel, szórakoztató párbeszédekkel, akkor sokkal jobb, több is lehetett volna. Csak sajnos tényleg az volt, hogy a trailer után, már sejteni lehetett, hogy erre vajmi kevés esély van.”

  Igaz, hogy a trailer alapján én is szkeptikus voltam, de azért nem ennyire. Úgy voltam vele, hogy megérdemel egy esélyt, hátha tud valamit kihozni a dologból. Az már más kérdés, hogy azért hallottam negatívumokat róla nem sokkal a moziba menet előtt, szóval volt bennem némi negatív előítélet iránta. Ehhez képest viszont elszórakoztatott. Kétségtelen, hogy nagyon nem ment a filmnek a komolyabb kérdésekkel való releváns foglalkozás, de popcorn mozinak már elfogadható volt, sőt nerd kategóriában talán a jobbak közé sorolnám, mivel nem sok készült az utóbbi időkben, ami tényleg működi is, és nem azt bizonyítja be, hogy a rendező nem csak nem érti a nerd-eket, de még le is szarja ezt. Spielberg sem érti a nerd-eket, de legalább próbálta megérteni, noha ez nem sikerült neki.

  “Amúgy pont most vettem észre, hogy azóta az Adventure Time, alaposan rákontrázott erre. Az ugyanis, nemrég ért véget, és ott olyat dobtak, hogy ahhoz képest az SU “én vagyok az anyád!” húzása, mondhatni semmiség. Konkrétan az történt, hogy ha már menet közben ezt nem lehetett direktbe, nyíltan belevinni a storyba, hát a végére dedobták, hogy a vámpír csaj, és rágó csaj leszbik.”

  Erről már korábban is volt szó a nyugati animáció terén, és eléggé visszatetszőnek érzem még mindig, hogy beleerőltetik ezt az animációba. Főleg, hogy tényleg erőlködés az egész. Én meg úgy állok az egész előtt, hogy mégis minek kell ez? Bár, hogy őszinte legyek, pont az Adventure Time esetében, számomra majdnem mindegy, mert ez a sorozat tipikusan az a kategória, ami a grafikájával képes volt elriasztani a megtekintésétől.

  “Lassan már azon se lepődnék meg, ha az EQG is úgy érne véget, hogy az ember Twilight, és Sunset, csókkal válnának el egymástól.”

  Nem hiszem, hogy a Hasbro ezt bevállalná, de valóban eléggé efelé tendál a két karakter. 🙂 Azért a három speciálban eléggé háttérbe szorult a kettősük. A Forgotten Friendship, vagy hogy hívják, meg fura volt. Azóta nem tudom, mi történt EQG háza táján. Jut eszembe, ha minden jól alakul, akkor ezen a hétvégén lejátszák a 8. évad utolsó két részét.

  “Mondjuk ez a póninál, azért is vicces, mert most az S7-8 körül, már épp az S4-5 iránt megy a nosztalgia, hogy “bezzeg még akkor!””

  Mindig az a fránya nosztalgia. 😀 Nekem pedig tetszett az S7, legalábbis az első fele, míg a második felének a fő sztoriszála eléggé erőltetett volt, a köztes részek azért még így is működtek. Az S8-al viszont már vannak bajok, de szerintem ezt akkor érdemes kitárgyalni, ha már láttad te is.

  “LOL, azt pont ma dobta fel nekem a YT. Mondjuk ha valami, akkor az tényleg nem volt váratlan, mármint a csók igen, meg hogy ENNYIRE bevállalják, de azt a két csajt már szarráshipelte a fandom.”

  Hogy neked is miket dob fel a YT. 😀 Emlékszem, a Star vs. második évada kapcsán ment a felhördülés a meleg csók miatt, pedig ott szinte észrevehetetlen, ha nem tudatosan keresi az ember. Az ilyen direkt dolgokat viszont totál feleslegesnek tartok. Erről még az jutott eszembe, hogy a Katica második évada kapcsán is belengette a ZAG, hogy lesz benne meleg jelenet. Aztán azt is úgy elrejtették, hogy nagyítóval kellett keresni, viszont jóval öncélúbb és feleslegesebb volt, mint mondjuk a Star vs.-ben.

  “Na fasza, csupa olyan sorozatban vállalják be a canon yurit, amit vagy pont leszarok (Adventure Time), vagy még nem is tartok ott, hogy nézzem (Korra).”

  Jaj, a Korra… Azzal a sorozattal több probléma van, hogy sem a yuri tartalom legyen a legfőbb gondja. Ha nem lett volna előtte az Aang legendája, akkor még egy vállalható sorozat lenne, de így, főleg annak fényében, hogy nem egyszer kánonilag is szembe meg az Aang-al, kicsit frusztráló volt nézni.

  “de ha belegondolok, szerintem azért erős, hogy most már konkrétan 6-8 éveseknek írt rajzfilmekbe is beleírnak ilyen jeleneteket, ráadásul ennyire “expliciten”.”

  Nyugi, engem is pont ennyire zavar, pedig kimondottan toleránsnak számítok. Ez olyan tartalom, ami nem való ebbe. Főleg, ha már kicenzúrázták a Tom és Jerry-t, akkor a szexuális alternatívákat se propagáják már semmilyen formában. Ráér a gyerek ezeket felismerni, felfedezni pár évvel később. De azért azt észrevettem, hogy zömmel azoknál a rajzfilmeknél kerül ez bele, ahol a készítők ráébredtek, hogy a nézőik nem a célkorcsoport, hanem fiatal felnőttek. Pont ennek tükrében viszont a Hasbro kimondottan konzervítívnak hat a többi mellett.

  “Csak érted, az “én időmben” még az ilyesmi kavart port, mint mondjuk a Túl a barátságon film, ami egy felnőtteknek szóló, élőszereplős, felnőtt színészeket felvonultató darab volt. (Vagy a Fiúk a klubból, ami ugyanez, csak TV sorozat formájában.)”

  Hehe, már itt tartunk, hogy bezzeg az én időmben. 😀 Azért nem annyira őskövület a Túl a barátságon, hogy úgy kelljen emlékezni rá, mintha legalábbis egy Gregory Peck film lenne, amikor még a western hősök makulátlanul tiszta, élére vasalt ingben feszítettek. De mondjuk pont a Túl a barátságon ágyazott meg annak, hogy direktebb módon foglalkozzon a szórakoztató ipar ezzel a témával. Jaj, de meg kellene néznem már azt a filmet is. Állítólag, mint film, kimondottan jól sikerült. Én eddig ilyen témában A fiúk nem sírnak-ot láttam.

  “aminél azért már én is néztem, hogy “Öregem, nem tudom, te mit szedsz, de adj belőle! :D” XDDD Tudod, Disney, Korra, meg úgy minden más le van szarva, az SU a nyugati animáció csúcsa, jelenleg ennél sem technikailag, sem rendezésileg/írásilag nincs jobb nyugati rajzfilm és ezt csak az ilyen hater faszok nem ismerik be, mint ez a kommentelő, akire reagáltak…”

  LoL. 😀 Azért az elmúlt pár évben készült nem egy összeszsedettebb, szebb grafikájú animáció nyugaton. De úgy tűnik a rajongás vakká tette a delikvenst. Jó, mondjuk ez szerintem az általános igénytelenség, a vallás-helyettesítés jelenségek miatt van. Totális kritikátlanság, ami szerintem már a HP-érában megkezdődött a nyugati mainstream szórakoztatásban. Azért ott is volt nem kevés olyan van, akik már-már az irodalom következő szent gráljának kiáltották ki. Ugye egy időben arról is volt szó, hogy bevezetnék kötelező irodalomnak az iskolában. Közben pont az volt az igazi varázsa, hogy nem kötelezőként olvasta mindenki, hanem saját döntésből.

  “Elég különös a vád, ugyanis a 2017-es év nyarától döntöttem el, hogy kevés időt szánok a politikára. És ehhez tartom is magam.”

  Most nem kötözködésből, de akkor nálad hol kezdődik és ér véget a politika tárgyköre? Mert nálunk már az is beletartozik, hogy azért cseréled le a gmail-t, mert “mocskos progresszívek, genderisták, mert kirúgdossák az alkalmazottaikat politikai okokból”, illetve mert lehallgatják a telefonhívásaidat. Nos, az a helyzet, hogy ezt még a Facebook sem nagyon tudja csinálni Magyarországon, mivel konkrétan annyira jelentéktelenek vagyunk számukra, hogy pont leszarnak minket, pláne nem fognak egy magyar részleget felállítani, hogy a levelezésünket olvasgassák.

  Kicsit eltértem a tárgytól. A lényeg, hogy nem azzal van a gondom, személy szerint, hogy politizálsz néha, meg felmerül a genger-ballibsi, stb. kritikája egy-egy megnyilvánulásuk kapcsán, hanem azzal, hogy nem egyszer éreztem úgy, hogy már a spájzban is feministákat és gender-ügynököket látsz.

  “A munkahelyemen szerencsém van, mert a három munkatársam nem valami politizálós típus, így nem kell bele mennem politikai diskurzusba.”

  Ez mondjuk szerencsés helyzet. Azért én nem nagyon úsztam meg Szentesen ezt, pedig ott is még elég light-osan ment a dolog.

  “Itthon már nem egyszerű a helyzet, mert a szüleim, akikkel még együtt élek, minden nap politizálnak, és nem mindig tudom elkerülni “a szemét Orbán”, “a rohadt Mészáros”, “a hülye Navracsics” szerű megnyilvánulásokat.”

  Noha politikai témákban nagyrészt közös nevezőn vagyok a szüleimmel, azért érzem én is, hogy ahogy öregednek, úgy lesznek egyre fogékonyabbak a könnyen emészthető politikai lózungok iránt, és úgy ítélkeznek egyre felületesebb információk alapján. Emellett ugye ott van bennük egyfajta generációs berögződés, amit nevezhetünk rugalmatlanságnak, konzrvativizmusnak. Hogy egy példát mondjak, apám jól megtanulta a jó öreg Kádár-korban, hogy a Habsburgokat minden fronton gyűlölni kell. Hiába mondom neki, hogy azért talán nézze már árnyaltabban a dolgokat, mert nem minden ördögtől való, amit a Habsburgok műveltek. De ezzel párhuzamosan ugye Szapolyait is gyűlölni kell, így aztán jön a jó magyaros skizofrén történelem tudat, mert Szapolyai hazaáruló, aki cserben hagyta a királyát (apámat erről nem lehet lebeszélni, holott elmondtam neki, hogy tények kényszerítették Szapolyait a veszteglésre, mivel az erdélyi bandériumokat kötötte a törvény, hogy Erdély határain túl maximum két hétig maradhatnak fegyverben, a hosszabbításhoz meg a király külön felkérése kell, ami meg nem igazán akaródzott összejönni, így az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok miatt kényszerült Szapolyai Szegeden vesztegelni), ezzel párhuzamosan Ferdinánd megy egy mocskos idegen, aki ide tolakodott a magyar trónra, holott a rákosi végzés… (na igen, Ferdinándnak végül is csak kétszer, vagy háromszor is megerősített örökösödési joga volt a magyar trónra, a rákosi végzés meg soha nem lépett törvényerőre, lévén még II. Ulászló sem volt olyan idióta, hogy egy számára ennyire hátrányos törvényt ratifikáljon).

  “Az email-szolgáltató dolgot még átgondolom.”

  Ehhez egy kiegészítés, épp most olvastam tankos fórumon, hogy több játékos panaszkodik, hogy feltörték a játék fiókját. Mint kiderült azt is úgy, hogy előzetesen az e-mail fiókját törték fel, ami véletlenül minden esetben freemail volt. Szóval csak óvatosan azzal a szolgáltatóval, mert sanszosan gyenge a védelme. Talán egy jó erős jelszóval ki lehet védeni.

  “Egyesek szerint lassan megvalósul a Huxley-féle Szép Új Világ és az Orwell-féle 1984. Ha jól értem, Foma, Titkos, ti szkeptikusan mosolyogtok az ilyen képzelgésekre.”

  Egyszerre a kettő nem valósulhat meg, mivel a kettő koncepció pont szöges ellentéte a másiknak. Talán közelebb áll a valósághoz a 451 Fahrenteit. Az azonban túlzás, hogy mosolygunk ezen, csak részemről szkepticizmus van, keserű szkepticizmus, mert egyrészt rossz felé tendál a világ, másrészt ez sok esetben pont az összeesküvés-elmélet gyártók sara is. Nézd meg a tudomány helyzetét: ha nem lett volna az a sok önjelölt történelem-jobbító turbómagyar, akkor nem nézné az egész ország ölbe tett kézzel, hogy lassan beszántják és sóval felhintik az összes múzeumot, kultúrházat, könyvtárat, MTA-t, stb. Nem azt mondom, hogy kizárólag az ő felelősségük, mert a szakma is sokat tett azért, hogy rontsa a saját megítélését, de pont amikor feleszmélt volna, hogy megpróbáljon valamit tenni a terjedő összeesküvés elméletek ellen, akkor jön a kormány, és mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse ezt a munkát. Ennyire brutálisan az állam, még Rákosi idejében sem szólt bele a tudomány világába. Most meg ott tartunk, hogy az egyetemeket kezdték el tönkretenni.

  “Szó sem volt semmi pitizésről. Az autonómiámat minden esetben megőrzöm. Dean-nek az oltásellenes és nyelvészeti-régészeti nézeteit nem is vallom a magaménak.”

  Jó, ezt elhiszem neked, bár ahogy láttam ott a kommentjeidet, nekem egészen másképp csengett, mint ahogy te azt értetted, ezek szerint. Ami a nyelvészet-régészeti nézeteit illeti, itt alapvetően az a baj, hogy összemossa a két tudományt. Ugyan szorosan kiegészítik egymást, főleg az utóbbi évtizedek eredményeivel, de azért mégsem egy a kettő. Jó, ezt inkább hagyjuk is. Nem akartam ennyire belemenni ebbe, főleg nem itt. Erről írtam anno a saját blogomon cikket, inkább oda való.

  “A paleo étkezésre sem tértem át, csak mert szerinte az az ideális.”

  Amúgy valaki árulja már el akkor most mi is az a paleo étkezés? Mert amiket eddig hallottam róla, az alapján semmi köze ahhoz, aminek a neve alapján lennie kellene. Ha paleo módon akar valaki étkezni, az könyörgöm, menjen ki az erdőbe, üsse agyon a mamutot, vigye haza az ormányát, és amíg az kisül a szabadtűzön, gyűjtsön erdei-mezei bogyókat.

  “Ez engem arra emlékeztet egyébként, amikor egyik exhaver megrögzött Linux-buzi volt, de érződött, hogy nála ez több annál, mint hogy szimplán azt az oprendszert preferálja, mert majdhogynem kereszteslovagként próbált mindenkit “áttéríteni” rá a Windowsról.”

  Jól kihangsúlyoztad, hogy exhaver. 😀 A linuxosok között sajnos én is tapasztaltam, hogy nagyon sok az ilyen kereszteslovag. Mondjuk ismerősöm engem meg a Mac-re próbál hittéríteni, holott neki is win van otthon.

  “Először mondogatta a számítástechnikai okokat, mint hogy “Linux alatt nincs vírus”, “gyorsabb, mint a Win, sőt, míg az egyre lassul, ahogy egyre több mindent pakolsz fel rá, ez még gyorsul is!”, “sokkal jobban személyre szabható!” stb-stb.”

  Jól sántító érvek, amelyeket számtech tudás nélkül is tudok cáfolni. Vírus: igenis van rá vírus. Mondjuk a legtöbb linux-vírus elsősorban mobilokra készül, de van pc-re is. Ez olyan dolog, hogy amíg marginális op-rendszer volt, addig a vírus-programozóknak sem érte meg vírust írni rá, ergó, kezdetben valóban nem volt hozzá vírus. Szóval a linux-kereszteslovagok hittérítése kissé kontraproduktívvá vált.

  Gyorsabb, mint a win: ez igaz, bár abban nem hiszek, hogy a winyó teljesítményét, annak telítettsége növekedése esetén bármi módon is képes javítani egy op-rendszer, de ez inkább a technikai ismereteim hiányával magyarázható tudatlanság.

  Jobban személyre szabható: na ja, meg nem árt hozzá pont akkora kézikönyvet elolvasni, ami a Win-hez is volt a 90-es években, mert sok esetben a sok személyre-szabhatóság annyira túlbonyolította, hogy átlagjózsinak kihullik a haja, mire rájön, mi hogy működik a linuxban. Amúgy mára elég sok Linux rendelkezik grafikus felülettel, szóval annyira a parancssor kitanulása sem előfeltétel hozzá. Általában a legkezdőbarátabbnak az Ubuntut tartják.

  “Szóval amíg szinte minden munkahely Wint használ, amíg a programok 90%-át kizárólag Win-re írják meg a programozók”

  Mondjuk a programok egy jelentős részét pont a Linux-fejlesztők/felhasználók átportolják Linuxra, csak ugye ehhez a neten kell kutakodni a megfelelő fájlok beszerzéséért. A másik meg, hogy általában egy irányban azért létezik némi kompatibilitás, tehát a linux-termékek felismerik, és tudják kezelni a windows-os dolgokat, csak fordítva nem megy. Amúgy sok programozó felismerte mára már, hogy érdemes lenne Linuxra is programozni, eleve pl. játékok terén elég sok olyan cím van, ami nem csak win-re, de mac-re és linuxra is kijött.

  “Én nem használom a „háttérhatalom” szót. Az Orbánék is a sok „sorosozással” azt érték el, hogy legyártottak egy összetett válságjelenségből egy harmatgyenge James Bond-filmet.”

  Pontosan ez volt a céljuk: “nehogymá gondókozzá, nézzed a maónika sót, mi majd a szájadba rágjuk, hogyan is lássad ám aztat a világot.” Pontosan ez zajlik, nem csak nálunk, igazából globálisan, mert a plolitikusoknak hasznosabb a sok agyatlan birka, mint a gondolkodó, kritikus emberek. Akár létezik “háttérhatalom”, akár nem, ez a jelenség van, mert a hatalom egyéni szinten is vonzó tud lenni. Már az ókori rómaiak is nagyon jól tudták, hogy könnyebb megnyerniük a nép szimpátiáját, ha kenyeret osztanak, olcsó szórakozást biztosítanak nekik, meg egyszerű jelzőkkel démonizálják a politikai ellenfeleket, vagy a valós/nak vélt/ ellenséget: politikai ellenfélt témában elég csak arra gondolni, hogy Caesart a bírálói leginkább azzal próbálták sározni, hogy biztos szexuális kapcsolata van Vercingetorix-al, ezért nem végeztette ki azonnal, amikor az megadta magát; míg külső ellenség témában ott a Hannibal ante portas mondás, amit egész a Spartacus felkelésig a legsúlyosabb riogató kifejezésként használtak, elsősorban azért, hogy fenntartsák a gyűlöletet Karthágó iránt (meg ugye Cato rendszeres kijelentése felszólalásai végén: Karthágónak égnie kell).

  “Én inkább azt mondanám, hogy nem szabadott volna hagyni, miszerint a cégek kinőjék magukat mamutcégekké.”

  Ezzel mondjuk teljesen egyet értek. Főleg, hogy sok mamutcég létrejöttében pont az állam (általánosan, globálisan értem) jelentős szerepet játszott. Pont jó példa erre a Disney. Törvényessé tették, hogy felvásárolhatja a Fox-ot. Azért ez pár évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Mára eljutottunk oda, az USA bíróságainak közreműködésével, hogy a fél filmipart a Disney tartja a kezében.

  “Tudod, az a probléma az összeesküvés-elméletekkel, hogy leegyszerűsítenek összetett problémákat, és pont a tájékozódást nehezítik. Igyekszem én is megszűrni az információkat. De sajnálatosan igenis létezik az a jelenség, hogy bizonyos cégek és bizonyos államok visszaélnek a hatalmukkal, s megtesznek olyasmi dolgokat, amit nem lenne szabad.”

  Ebben is egyet értek veled.

  • PashCutter Says:

   „Nézd meg a tudomány helyzetét: ha nem lett volna az a sok önjelölt történelem-jobbító turbómagyar, akkor nem nézné az egész ország ölbe tett kézzel, hogy lassan beszántják és sóval felhintik az összes múzeumot, kultúrházat, könyvtárat, MTA-t, stb.”

   Hadd találjam ki; nálad a politikai céltábla jó ideje: ORBÁN!!! Azért nem kicsit érzékelek nálad is Orbán-fóbiát. Jó, oké, szar az Orbán országlása. Kegyetlenül szar egészségügy, kegyetlenül szar közmunka – csak két olyan terület, amire volt egy kevéske rálátásom. És ami a még rosszabb: nem teremti meg azt a fajta szolidaritást, amire piszkosul szükség lenne az országban – sőt, ront rajta. De akkor adódik nálam a kérdés. Ki nála a jobb alternatíva? Szavazáson nem a FIDESZ-re szavaztam, mert rettenetes gusztustalan banda. De szavazás közben igyekeztem a külpolitikát is nézni: külpolitikailag pedig az volt nálam a fontos, hogy legyen egy párt, ami EU-s két reformcsomaggal szembemegy: a Migráns Kvóta és az Isztambuli Egyezmény. És a szavazáson egyetlen egy párt sem volt, ami konfrontálódott volna ezekkel. Jobban mondva a JOBBIK a Migráns Kvótával – de azt is harmatgyengén; miközben az Isztambuli Egyezménnyel elfogadó. Azt kell mondanom: szarabb alternatívát képviselt az ellenzék.

   Igen, romlik az egészségügy, az oktatás és egy csomó más terület – de a többi párt (miközben nem garancia a korrupcióellenességre és az ország helyrerakására) meg azt jelentette volna, hogy itt is beleavatkoznak a feministák az emberek privát szférájába, és hogy beengedünk egy tömegnyi migránst, egy tömegnyi problémával. Ha jött volna egy olyan ellenzéki párt, amelyik úgy ekézi a NER-t, hogy közben antifeminista, PC-ellenes és migrációellenes, akkor rá adtam volna a voksomat. De nem jött.

   Magyarországon a politikai választék szar.

   • Ezt a témát szerintem inkább nálam folytassuk, mert szerintem Péternek nem tetszene, azt itt is kimoderálna, mint a Kantai Collection ügyében.

   • Azért tegyük hozzá, nem ok nélkül, mert ahogy ennek, úgy annak se volt semmi köze a bejegyzés eredeti témájához. Anno a GuP alatt, pontosan ugyanazok a gondolatok le lettek írva a Strike Witches, és a hasonló szarságok kapcsán, akkor mi a francnak kell most egy pontosan ugyanolyan anime kapcsán, pontosan ugyanazt leírni? De lásd itt is, totál a semmiből előjött Pash és az ő blogjának ügye, amit még betudtam annak, hogy oké, érdekel, mi van vele, hát hagyom, hagy beszéljétek meg. Erre pár kommentel később, már megint ott tartunk, hogy ugyanaz történt, mint ez előtt oly sokszor. Pash politizál, mert ez a heppje, és nála minden beszélgetésnek, minden témának, ide kell kilyukadnia.

    Lehet hogy ti nem, de én kurvára unom a témák szét offolását, aminél már csak az fáraszt jobban, mikor ugyanazt a témát járjátok körbe sokadjára, totál feleslegesen.

   • PashCutter Says:

    “Pash politizál, mert ez a heppje, és nála minden beszélgetésnek, minden témának, ide kell kilyukadnia.”

    Hepp a kutyád fasza! Én léptem volna tovább, de hol Titkos, hol Foma bombázott meg egy-egy kérdéssel vagy egy-egy véleménnyel, amire, gondoltam, nem nagy gond, ha válaszolok. Én már régebben, pár hónappal ezelőtt felajánlottam Fomának (sőt, asszem Titkosnak is), hogy email-ben beszélgessünk ilyen témákról, ne itt. De igazad van, folytassuk ezt máshol, ha valakit érdekel ez az egész.

    Email-ben (krasznai.zoltan.86@freemail.hu) vagy Fománál, ha felajánlotta. Úgyis nézegettem a blogját, van pár posztja, ami érdekes, és talán írok pár kommentet.

    Léptem.

   • Legalább a saját kommentjeidet olvasd már el. =) Ahogy Rontomnál anno “minden út trabiba vezetett”, nálad minden út a kultúrmarxistákhoz, a feministákhoz, meg a pedokhoz vezet. Imádod őket basztatni, és pont ezért, keresed is az olyan alkalmakat, amikor ezt megteheted. Csak azt ne mond már nekem, hogy azért nézted meg pl. a Kantai Collectiont, mert bíztál benne, hogy az majd más lesz. Faszt, pontosan tudtad, hogy ugyanolyan szarság, mint a Strike Witches volt, de nem tudtad megállni, hogy ennek is megint jól be nem szólj, mert szereted ezt csinálni. =)

    Fománál is látom, rögtön az első kommenttel, hoztad a formádat, de az meg már nem az én bajom. =)

  • Lol! Tisztára mint valami kelet-európai Postal 2, Redneck Rampagere hajazó grafikával. Kösz, ezt tuti ki fogom próbálni. =)

   Amúgy van Steamed? Lehet, nekem is újra kéne élesztenem a sajátomat.

   • Skinheadek, punkok, hippik, rendőrök egy fps-ben? Must have.

    Nekem sose volt steamem, majd megvárom amíg lesz torrent. 😀

   • Már csak azért kérdeztem, mert a Steamről linkelted. Gondoltam, hátha van Steam profilod is, aztán ha csinálok egyet, felveszlek. =)

    Amúgy 4 eurót, simán megér.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: