My Little Pony – Best Gift Ever (Special)

Mikor idén augusztusban felröppentek a hírek egy készülő, karácsonyi  speciálról, nos meglehetősen vegyes érzésekkel álltam a dologhoz. Nem pusztán azért, mert az elmúlt 3-4 évadban, akadt nem is egy karácsonyi témájú epizód. (Köztük a Karácsonyi Ének feldolgozása.) Hanem mert finoman szólva is érdekes döntés volt egy karácsonyi témájú epizódot, pont Halloweenre időzíteni. Ennek ellenére kíváncsi voltam, ezúttal vajon mit találtak ki?

Karácsonyi speciálról lévén szó, a mércét persze eleve nem raktam túl magasra, de azért bíztam benne, hogy az EQG speciáloknál, csak jobb lesz a végeredmény…


Hearth’s Warming Eve Deluxe Edition

Kronológiailag ugyan a 8. és a 9. évad között játszódik a speciál, ám különösebb kapcsolódása, nincs a fő sodorhoz. Hasonlóan a mozifilmhez, sokkal inkább egy önálló spin-off storyról van szó.

A történet abszolút nincs túlbonyolítva. A Mane 6 tagjai, élükön Twilightal, épp azon morfondíroznak, kinek-mit vegyenek az év legnagyobb, és legfontosabb ünnepén? Majd némi közjátékot követően, Applejack előrukkol a megoldással, miszerint a vásárlás bonyodalmainak egyszerűsítése végett, mindenki egy valakinek vegyen csak ajándékot, a kalapból cetli húzós módszerrel.

Miután mindenki húzott egyet, hőseink 2-3 fős csapatokra bontva szétszélednek. Mindenki elindul a választottjának megkeresni a legjobb, legszebb ajándékot, ami a leginkább illik hozzá. Azonban a választás, közel sem ígérkezik oly egyszerű feladatnak, mint amilyenre számítottak . A helyzet nemhogy egyszerűbbé, de sokkal bonyolultabbá válik, és természetesen semmi sem úgy alakul, ahogy azt eltervezték.

A cselekmény bár több szálon fut, műsoridő tekintetében (mely nagyjából egy dupla epizódnyit ölel fel) jól megoszlik az egyes karakterek, párosok között. Senki sincs alul, vagy felül reprezentálva a többiekhez képest. A vége felé pedig ezek a cselekményszálak, szépen összekapcsolódnak egymással, ami egy kellemes, bár sok újdonságot nem tartogató zárásban csúcsosodik ki. Vagyis minden megoldódik, és jó véget ér, még ha nem is pont úgy, ahogy azt eredetileg elképzelték, szerették volna.

A speciál, viszonylag sok mellék karaktert vonultat fel, még ha némelyiket csak egyetlen rövid jelenet erejéig is. Pinkie és Applejack családjának újbóli közös találkozója, Pinkie testvéreinek szereplése, illetve az utalás a MarbleMac párosításra, kifejezetten tetszettek. (Apró érdekesség, hogy ez is egy karácsonyi epizódból ered.)

Ahogy Derpy jelentével is, sikerült jó értelemben meglepniük. Számomra ugyanis ez a karakter, utoljára még a The Last Roundup-ban volt értékelhető. Itt viszont tényleg viccesre sikerült a jelenete. Akárcsak Discordé, aki nem lett a kelleténél jobban túltolva. Az egyetlen amit talán sajnáltam, hogy a Trixie, Glimmer duón, csak úgy átrohant a kamera mindkétszer.

Természetesen most sem maradhattak persze el a szokásos pop-kulturális utalások sem. Volt itt utalás olyanokra, mint a Charlie Brown karácsonya, Szépség és a Szörnyeteg, G.I. Joe, Simpsons, vagy épp a Reszkessetek betörők 2-re.

Illetve ami külön tetszett, hogy nem egy mitológiai, folklór utalás is előkerült, például a plafonról fejjel lefelé lógó karácsonyfával. Vagy a három bölcs rénszarvassal, akik mind más részét látják az időnek.

Ugyan a végére akadt pár kiszámítható jelenet, pl. Fluttershy szörny szelídítése egy az egyben a Dragonshy című epizódban látottak újrajátszása volt. Amit viszont jól oldottak a végére némi önkritikával, utalva ezzel a merchandisingra, a deus ex machinára, illetve arra, hogy ilyen izgalmaknak, mindig velük kell megtörténnie.

MLP speciált, természetesen nem lehet úgy értékelni, hogy ne említenénk meg a felcsendülő dalokat, amik a sorozat mércéjével mérve decensnek nevezhetők. Az elején felcsendülő dal, kifejezetten kellemes volt.

Összességében tehát egy szerethető, élvezhető speciálhoz volt szerencsém, amelynek meg merem kockáztatni, még újranézhetőségi értéke is van. (MLP fanoknak kötelező darab.) Ha szigorúan nézem, egy 6.5 pontnál nem érdemelne többet, de mivel képes volt jó értelemben meglepni többször is, megadom rá a 7/10-et.

27 hozzászólás to “My Little Pony – Best Gift Ever (Special)”

 1. Látom, te jóval szigorúbb voltál vele, mint én. 😀 Nekem simán megért egy 9 pontot. Jó, itt elsősorban azért tört ki belőlem a túlzott pozitivizmus, mert végig képes volt szórakoztató maradni, és ahogy te is írtad, voltak kellemes meglepetések benne. Mondjuk az énekes részeire zömmel már nem emlékszem (kissé felejthetők voltak), a záró szám azért tetszett.

  A Glimmer-Trixie duó hanyagolását én is sajnáltam, de végül is ez a rész a mane6-ről szólt. Valószínűleg lopták volna a show-t a főszereplők elől, ha több időt kapnak.

  • Abban egyetértünk, hogy képes volt szórakoztató maradni végig, és volt benne egy-két váratlan húzás, de ez még önmagában kevés nálam ahhoz, hogy 7 pont fölé menjen az értékelés. Az hogy valami szórakoztat, leköt végig, az nálam az alap. Ha valami még erre se képes, ott már baj van.

   Glimmer-Trixie, még ha nem is kapott hosszú percekig tartó jelenetet, de legalább néhány mondatot igazán adhattak volna a szájukba. Igaz, én előbbinek se lettem volna ellene. Tudom, ízlés kérdése, de ők bármit csinálnak, érdekesebbek, minthogy teszem azt, AJ és Fluttershy, megint a Flim-Flam duóval hadakoznak. Vagy épp egy újabb Dragonshy jelenet.

   MarbleMacet mondjuk én személy szerint sajnálom. Spec máig úgy vagyok vele, hogy jobban illettek volna egymáshoz, mint ezzel a semmiből jött, átlag unikornis csajjal, de ez van. Nézem a jó oldalát, hogy végre Marble és Limestone is kaptak szerepet. Egy önálló részt viszont még mindig szeretnék látni velük. =)

   A kezdő dal nekem jobban tetszett, mint a záró. Bár ebben jórészt az is közrejátszott, hogy azt nem egy Spike, Raritynek írt szerelmes szólója előzte meg, ami nálam megint olyan, hogy meglennék nélküle. =)

   Egyébként engem leginkább a mitológia rész lepett meg. Nem gondoltam volna, hogy ezt behozzák. Ha jól tudom a fejjel lefelé plafonról lógó, körbeült fenyő, a pogány germánoktól ered, amit később átvettek, bizonyos szláv népek. A rénszarvasok pedig a Nornák, a skandináv mondakörből. A legidősebb a múlt, a középső a jelen, a legfiatalabb pedig a jövő.

   • Ja, a mitológia rész valóban érdekes elem volt. Mondjuk nálam jobban működött a popkult utalások tömkelege. Viszont néztem pár review videót YT-n, és ott azért pár képet kimerevítve, felfedeztem, hogy akad egy-két quality probléma. Nem jelentősek, meg csak kikockázva látni a többségét.

    A Flim-Flam duót én is túlzásnak éreztem. De szerintem a cukiságra utazás a végén, jó volt. A Glimmer-Trixie párosnak valóban adhattak volna pár mondatot, de igazából annyira nem estem kétségbe a hiányuk miatt. Már kezdek hozzászokni, hogy a Hasbro totál hanyagolja őket. Főleg Glimmert (pont akkor álltak le a minifigurákkal, amikor aktuális lett volna Starlight).

   • Azok is jók voltak persze, csak az MLP-nél így 8 évad után, már megszoktam, hogy a folyamatos utalások, kikacsintások, a show részei, és erre tudatosan, rá is mennek az írók. Az elején még meglepő volt, mert nem számítottál arra, hogy egy kislányoknak szánt cuki rajzfilm, ilyeneket is tudni fog. Viszont azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán.

    Az MLP ezen a téren meglepni, már nehezen tud, mert az ember fel van rá készülve, és valahol el is várja, hogy ezeket megkapja. Ez olyan, mint a Family Guynál azok a bejátszások, mikor bemutatnak egy “olyan mintha” hasonlatot. A show része, elvárod, és épp az lenne a furcsa, ha ezek elmaradnának.

    Flim-Flam behozása engem nem zavart. Ugye az egész itt részben arra ment ki, hogy az ünnepi őrületet kihasználni próbáló simlisek, túlárazott ócskaságokat sóznak rá a kiszolgáltatott, döntésképtelen emberekre. Részben pedig, magának a gyűjtögetős merchandising politikának a kifigurázása volt ez, amiben ugye a Hasbro is benne van. Inkább az volt, hogy jobban is lehetett volna sűríteni a jeleneteiket.

    Merchek ügyében én bevallom, sose voltam képben. Szóval ez ügyben, nem tudok semmi konkrétat. Egy haver volt ebben benne komolyabban, de ő már elment odáig, hogy e-bayről, meg hasonló netes áruházakból rendelgetett. Amit tudok, hogy volt egy csomó hulláma ennek a zsákbamacskás verziónak, és elég zavaros is tudott lenni, mert voltak benne hivatalos karakterek, meg egy rakás palette swap is. Szóval ilyenek, hogy Twilight, Rarity skinel, meg ehhez hasonlók. Viszont a Tescoban most megint dömping van. A hétvégén voltunk vásárolni, ott van most újság, figura, meg komolyabb merchek is, amik 15K körül kezdődnek. =)

   • “Azok is jók voltak persze, csak az MLP-nél így 8 évad után, már megszoktam, hogy a folyamatos utalások, kikacsintások, a show részei, és erre tudatosan, rá is mennek az írók. Az elején még meglepő volt, mert nem számítottál arra, hogy egy kislányoknak szánt cuki rajzfilm, ilyeneket is tudni fog. Viszont azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán.”

    Mondjuk az MLP G4 már olyan érában indult, ahol szinte mindenütt elvárás a kikacsintás. A legprimitívebb sorozatokban is akad legalább egy SW utalás, ha más nem is. Az MLP ezen a fronton inkább ott emelkedik ki, hogy ezt jól csinálja.

    “Flim-Flam behozása engem nem zavart.”

    Zavarni annyira nem zavart engem sem, csak kicsit unalmasnak találtam, hogy már megint ők. Ettől függetlenül nagyon jól voltak alkalmazva, és a társadalomkritikai éle a jelenlétüknek külön tetszett.

    “Merchek ügyében én bevallom, sose voltam képben.”

    Mondjuk még mindig jobban képben vagy vele, mint én. A minifigurák terén is csak azért tudom, amit tudok, mert annak utána kellett néznem, hogy mégis miért nincs? Igazából, amikor a Pinkie figurát megvettem, akkor még nem is sejtettem, hogy gyakorlatilag az utolsó készletekből válogatok. Külön poén, hogy egy Kinder tojásból meg kiesett egy kis méretű krokodil, ami indirekt módon tökéletesen behelyettesíthető Gummy-nak, úgyhogy ment is a Pinkie figura mellé. 🙂

    Ami a gyűjtést illeti, én egyáltalán nem tervezek gyűjteni. Egy-két figura érdekel és kész. Elsősorban Starlight, de talán még egy Twilight-ot beszereznék. De minifigurát már csak ilyen meglepi csomagban lehet kapni, amiből meg ugye lutri, hogy épp mi van a csomagban.

   • “Az MLP ezen a fronton inkább ott emelkedik ki, hogy ezt jól csinálja.” -> Igen, szóval ott volt pl. a Johhny Test, ami ha a mennyiséget nézzük, vagy tízszer annyi pop-kulturális utalást nyomott a néző arcába, mint egy MLP. Igazából több volt benne a kikacsintás, mint a saját kútfőből hozzárakott tartalom. A végeredmény mégis egy gyenge, összedobott, lusta fércmunka lett, ami kicsit se volt vicces.

    Biztos meséltem már, hogy van a haveri körben egy srác, aki máig nagy MLP ellenes arc. Na ő szegezte nekünk egyszer a kérdést, hogy nem érti, hogy van az, hogy miközben itt mindenki, nagyban megveti a Lucky Start, aközben a pónit meg két pofára zabáljuk? Miközben itt is az van, hogy kislányok cukiskodnak, csak ezek még ráadásul, nem is emberek, hanem minyonszínű lovak.

    Na mivel akkor nemrég jött ki épp az elbaszott Emoji film, adta magát a frappáns hasonlat, hogy ez azért van, mert az MLP, körülbelül úgy viszonyul a Lucky Star-hoz, ahogy a Rontó Ralph, az Emoji filmhez. Vagyis lehet hogy ránézésre hasonló formulával operálnak, csak még az egyiknél egy szerethető, szórakoztató rajzfilm lesz a végeredmény, addig a másik, egy kínos gagyiság. Plusz az MLP karakterei, nem kislányok, hanem fiatal, felnőtt nők, akiknek munkája, háza van. =)

    Ez a ló dolog meg megint olyan, hogy oké, hogy ezzel nyilván a hardcore furry pornóra célzott, ami igen, létezik. Na de ezt is (megint) egy olyan ember hozza fel, aki anno oda volt a Monster Musumeért, amiben antromorph, mitológiai szörny csajok vannak. =)

    “Zavarni annyira nem zavart engem sem, csak kicsit unalmasnak találtam, hogy már megint ők.” -> Igazából más, nem nagyon lett volna alkalmas ennek a szerepnek az eljátszására.

    “Ami a gyűjtést illeti, én egyáltalán nem tervezek gyűjteni. “ -> Na meg tegyük hozzá, ez egyrészt egy elég drága hobbi lenne. Másrészt, egy idő után valahová tenni is kéne ezeket. Én főleg fanartokat gyűjtök, de az meg max a gépen foglalja a helyet. =)

    Visszatérve a figurákra, nálunk inkább párom az, aki mercheket gyűjt, vesz, de ő se tudatosan. Szóval ez nála is kb. úgy megy, hogy elmegy, vagy elmegyünk valahová vásárolni, aztán ha meglát valamit, és elkapja a “nekem ez most kell” érzés, akkor megveszi. Vagy ajándékba kapja.

    Neki mini figurákból megvan Applejack, Trixie, Twilight, Pinkie Pie. Van egy nagyobb méretű, fésülhető Pinkie Pie, meg egy attól is nagyobb plüss Applejack, az is fésülhető sörénnyel. Plusz két pez cukor adagoló, egy Twilight, és egy Fluttershy. (Fejüket kell lehajtani, oda megy be a cukor.) Nekem van egy Trixie minifigurám (az enyémnek kalapja, köpenye is van), és egy attól valamivel nagyobb Vynil Scratch. (Ez még az eredeti csomagolásban.) Meg még pár apróság, pl. a sorozat új logója kulcstartóként, illetve a mozi egyik kis méretű reklámja, amin Pinkie Pie van.

    A Vynil Scratchel mondjuk érdekesen jártunk, mert a doboz hátulja szerint volt, vagy inkább lennie kellett volna Octaviának is, viszont abból egy darab se volt. Párom nagy bánatára, mert neki meg az kellett volna.

    Az említett havernak van amúgy a legdurvább merche, egy közepes kutya méretű plüss Celestia. Szívattuk is vele, hogy nincs e rajta “speciális zseb” az “alternatív felhasználáshoz”. =D Viccet félretéve, van azért a gyűjteményében pár darab, amire bevallom, irigy vagyok, pl. van egy baromi jó Tempestje, amit szívesen elfogadnék. Csak az is belefájt neki postaköltséggel együtt valami 30K-ba. Ráadásul, nem is ez volt neki az első, mivel a Songbird Serenade-el párhuzamosan rendelte.

 2. A legjobb Hearth’s Warming Eve rész ami eddig készült! Jó volt látni újra a kis csapatot együtt Derpyvel, Discordal, ez az amit szerettünk és hiányoltunk!
  Kár hogy a Hasbronak csak most jutott eszébe kihozni egy ilyen ünnepi különkiadást. Sokkal de sokkal régebben elkezdhették volna.
  Remélem az a póni szerepelni fog majd a következő évadban akinek Rarity odaadta a kalapot. És remélem nem kell majd fél évet várni mire Hunbronyra felteszik a magyar feliratot.

  • Mondjuk Discord nélkül is el tudtam volna fogadni a részt, de kétségtelenül jól működött a karakter itt.

   Ahogy elnézem, a Hasbro eléggé csapongva követi csak a közönség igényeit.

  • Szerintem még van reális esély pár speciálra, akár S9 után is. Amúgy igen, elkezdhettek volna előbb is speciálokat készíteni a fő sorozathoz, de gyanítom erre ugyanazon okból nem került sor, amiért a mozira is ennyit kellett várni. Nevezetesen pénz, és kapacitás. Elvégre minden, nem megy egyszerre. Pláne, hogy ott az EQG is, ahol annyira, nem kell megerőltetni magukat.

   A felirat, Hunbrony dologhoz, nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Úgy tudom, a feliratokat nem ők, hanem a hozzájuk kötődő, de tőlük független Fluxus csinálja, a Hunbrony csak megosztja.

   Viszont sokat nem várnék egy olyan oldaltól, ami évek óta nem szól másról, minthogy valamelyik szerkesztő, összevadászik a telefonjával képeket a googleből, meg videókat a youtuberól, aztán ezeket, forrás megjelölés nélkül kiteszik az oldalra, oszt’ csókolom.

   Némelyik haver anno követte azt az oldalt, van aki még most is ránéz úgy hetente, két hetente. Viszont egybehangzóan mind azt mondták, hogy az az oldal, már csak árnyéka egykori önmagának. A színvonal sohase volt ott túl magasan, viszont az oldal állapotáról sokat elmond, hogy évek óta, konstans egy évad lemaradásban vannak. A hatodik évad részeit, akkor kezdték el kipakolni, mikor már épp a hetedik futott.

   Egyébként ezek a feliratok is, amolyan tipikusan magyarosra sikeredtek. Kíváncsiságból, belenéztem anno néhány epizódba, és addig oké, hogy nem mindent lehetett normálisan lefordítani úgy, hogy az jól is hangozzon, ezért be kellett őket helyettesíteni mással. Például a Fluttershyból lett Rebegőcske, vagy Pinkie Pieból, Cukorfalat. Ami még teljesen rendben van, ezek az elnevezések, illenek a karakterekhez. Viszont az olyanok láttán, majd lefelejtem a billentyűzetet, mikor a Twilight Sparkle-ből lett Hajnal Csillám, a Starlight Glimmer-ből pedig Esthajnal. WTF? Ezt mégis hogy?

   • Nekem sincs ínyemre az ami a Hunbronyn megy. Nevetséges hogy hónapokat kell várni mire megosztanak néhány részt, de nincs más helyette. Nálunk húgom is nézi a sorozatot, nekem megfelelne angolul, de neki szüksége van a feliratra. Sajnos nem tud olyan jól angolul, hogy anélkül is megértse miről beszélnek.

   • Miért nem nézitek szinkronosan? =)

   • “Szerintem még van reális esély pár speciálra, akár S9 után is.”

    Mondjuk jó is volna. Legalább pár évig még így életben lehet tartani a G4-et.

   • 2020 közepére ígérik a G5 debütálását, először moziként, szóval addig még van idő. =)

    Ha addig kihoznak még 2-3 hasonló terjedelmű, színvonalú speciált, azzal már elégedett lennék. Az EQG-nél is viszonylag későn, tavaly nyáron kezdték el termelni a speciálokat. (Azok még 20 perces műsoridővel operáltak.) A hosszabbakat pedig idén.

    Mondjuk azt remélem nem kezdik el itt is, mint ott, hogy ilyen 2-3 perces, hol zenés, hol viccesnek szánt videók tucatjait hozzák ki. Annak ugyanis, nem sok értelme lenne. (Jó az mondjuk poén volt, amikor Rarity, kicsípte AJ-t, de ez a poén is jobb lett volna, ha egy normál 20 perces részt húznak fel rá.)

 3. Mert nem szeretjük a magyar szinkront.
  Amekkora szerencsétlenek dolgoznak rajta kész csoda hogy a mane 6 közül senkise kapott fiú hangot. A hideg ráz ha csak eszembejut a fiú hangú Spitfire meg Daring Do. Meg a magyar címek sokszor nem is azt jelentik amiről a rész szól.

  • Azt nem tudtam, hogy ők is fiú hangot kaptak. Azt hittem, ezt csak Photo Finishnél sikerült benézni, de úgy látszik, túl optimista voltam. =)

   Mondjuk utóbbi, már csak azért is vicces volt, mert rajta még szoknya is van. Szóval nála még csak azzal se lehet menteni a dolgot, hogy azért kapott fiú hangot, mert olyan keménykedő, fiús karakter, mint a másik kettő.

   Amúgy szerintem simán csak arról van szó, hogy egyszerűen nem törődnek vele, melyik karakter, milyen nemű valójában. Hiába hogy a csődöröknek nagyobb, zömökebb dizájnjuk van, ők ezt nem figyelik, hanem csak a hangjuk alapján próbálják azt kisilabizálni, hogy melyik karakter, milyen nemű lehet.

 4. Úgy tűnik, kijött egy újabb EQG rész.

  • Az csak egy 45 perces speciál, nem új mozi.

   • Gyanítom, hogy ebben a témában már nem kapunk nagy mozit. Szóval nálam ez a terjedelem és tartalmi megvalósítás már epizódnak számít.

    De, ha már itt tartunk, meg is néztem. Valami kínosan buta epizód volt, ennyi logikai hülyeséget még egyik korábbi felvonása sem tartalmazott. Emellett mégis tudott érdekes lenni, mert az, ahogy átmentek Equestriába, az poén volt. Na meg Trixie is vicces volt. Majdnem akkora poén, minta teacup.

    Az is tetszett, ahogy utaltak az MLP mozira, bár eléggé segglyukból előrántottnak hatott az egész.

   • Ha jól tudom, idén lesz még egy 75 perces EQG mozi. Ha minden igaz, azzal zárják majd az EQG-t, legalábbis a G4-es verzióját. Hogy a G5-re tovább viszik e, az még egyelőre kérdéses, sok múlik majd annak a fogadtatásán, aminek az indulása azért még arrább van.

    Azon mondjuk nem csodálkozok, hogy nem lett egy nagy etvasz, ahogy eddig igazából egyik EQG speciál se volt az. Na jó, a Mirror Magic, és a Forgotten Friendship azért nem volt rossz. Meg az még poén volt, amiben Rarity, kicsípi AJ-t amolyan Monster High módra. =)

    Az hogy a Trix volt benne az egyik legszórakoztatóbb, megint egy olyan dolog, hogy várható volt. =) Nekem már az első moziban is az ő csoki vásárlásos jelenete volt az egyik legjobb jelenet. Ahogy a második moziban is jobban élveztem az ő ármánykodását, mint bármi mást.

    A Forgotten Frienshipben is az a jelenet volt a legjobb, amikor úgy nézett ki, egymásnak esnek Shimerrel. A Mirror Magicet pedig egyértelműen Glimmer, és az Equestriás rész dobta fel.

   • Mondjuk jó tudni, hogy lesz még egy EQG epizód. 🙂 Azon azért nem lepődöm meg, hogy ezzel le is fogják zárni a témát. Gyanítom, hogy nem igazán hozta be a hozzá fűzött reményeket.

    A Mirror Magic és a Forgotten Friendship amúgy tényleg egész jó volt, igaz, ott is főleg a mellékszereplők vitték el a show-t. Persze azon továbbra sem tudok napirendre térni, hogy Shimmer elfelejtette, hogy kell póninak lenni. Főleg, hogy ebben a mostani speciálban Twilight és RD viszonylag hamar ráérzett nulláról a póni létre, még ha nem is ment nekik valami jól.

   • Biztosra nem mondom, mert inkább a fő sorozat ütemezésével vagyok képben, de úgy tudom, hogy lesz.

    Az EQG-nél inkább azt mondanám, hogy a Hasbro egy más modellt választott, és elment a mennyiség felé, mert így gazdaságosabb nekik. Kvázi csináltak egy EQG sorozatot, de azt max igen nagy jó indulattal lehet annak nevezni, ezzel a 2-3 perces műsoridővel. Ráadásul ezt is utólag kezdték el rendszerezni, az első két szezont leválasztották Summertime Shorts alcímen. Ami azóta fut, azt pedig elkeresztelték Better Together-nek.

   • Igazából szerintem, ahogyan startolt az egész EQG, kb. a jelenlegi állapota természetesen következett belőle. Szóval végül is nem is vártam mást, mint hogy erre jusson el. Sőt, igazából eleve inkább számítottam egy slice of life sorozatra, mint szuperhősködésre. Amúgy tegnapelőtt láttam, hogy van még pár ilyen speciál, amit nem is néztem meg korábban.

    Közben elkezdődött a 9. évad. Nyitó dupla epizód első felét láttam is. Fura.

   • Valahol igen. Eleve ugye az egész EQG, nem egy tervezett valami volt, hanem egy sebtében összedobott válasz a Mattel féle Monster Highra. Szóval mondhatni kódolva volt benne, hogy ez csak egy mellékvágány, amivel a Hasbro csak addig szándékozik érdemben számolni, amíg annak relevanciája van. Utána “takarékra” fogják venni, és már csak a szinten tartás lesz a cél.

    A sorozattal kapcsolatban, hozzám is befutottak már az első hírek, de kértem most is mindenkit, hogy a kelleténél jobban ne lőjön le semmit, mert én még nem láttam. Mondjuk annak örültem, hogy végül megvalósították azt, amire sokan már régóta vártak, és amolyan DC mintára, a gonoszok itt is összeálltak egyfajta Legion of Doom szerűen. =)

 5. “Valahol igen. Eleve ugye az egész EQG, nem egy tervezett valami volt, hanem egy sebtében összedobott válasz a Mattel féle Monster Highra.”

  Jaj, a Monster High kritikával még mindig adós vagyok. De lassan újra kellene néznem hozzá a cuccot. Mondjuk bizonyos tekintetben egy szinten van a kettő, mert bár a MH zömében gyengébb, mégis van pár része, ami meg színvonalasabb, mint az EQG.

  “A sorozattal kapcsolatban, hozzám is befutottak már az első hírek, de kértem most is mindenkit, hogy a kelleténél jobban ne lőjön le semmit, mert én még nem láttam.”

  Ezért is írtam csak annyit, hogy fura. 🙂 Összességében tetszett, de mégis volt valami fura mellékíze.

  “Mondjuk annak örültem, hogy végül megvalósították azt, amire sokan már régóta vártak, és amolyan DC mintára, a gonoszok itt is összeálltak egyfajta Legion of Doom szerűen.”

  Jó, egyelőre ez még csak el lett kezdve. Kíváncsi leszek, hogy merre fog kifutni a dolog, illetve mennyire fognak erre építeni? Lassan amúgy már az eddigi évadokat is újráznom kellene, ha ősszel összegezni akarom a 9 évadot. 😀

  • Sanszosan itt is az lesz, mint anno Glimmernél, vagyis most csak megkezdték azt, amit majd a záró dupla részben fognak kibontani.

   Én anno a 7. és a 8. évad közötti szünetben, már újráztam egyszer az addig kijött évadokat. Részben pont azért, mert főleg az első 1-2 évadból, már sok minden kiesett. Elvégre mégiscsak több mint 3 éve láttam azokat. =)

   Mondjuk érdekes módon, az a fura helyzet állt elő, hogy még az első 2 évadnál, általában tényleg csak arról volt szó, hogy emlékeztetőre volt szükségem, miről is szólt egy-egy rész, vagy mi, hogyan is történt pontosan. Addig a 4. és az 5. évadnál már azért jött jól az újrázás, mert itt meg voltak olyan dolgok, amik felett elsőre, simán átsiklottam. Például a Hearthbreakers című epizódban, Pinkie Pie tesz egy egyértelmű utalást arra, hogy Marble az ikertestvére.

   • “Sanszosan itt is az lesz, mint anno Glimmernél, vagyis most csak megkezdték azt, amit majd a záró dupla részben fognak kibontani.”

    Így az első epizódok alapján eléggé sztori-orientáltnak tűnik a 9. évad, szóval simán el tudom képzelni, hogy menet közben is lesznek próbálkozásaik a gonoszoknak. Persze az évad zárásra tartogatják valószínűleg az igazi puskaport.

    “Én anno a 7. és a 8. évad közötti szünetben, már újráztam egyszer az addig kijött évadokat. Részben pont azért, mert főleg az első 1-2 évadból, már sok minden kiesett. Elvégre mégiscsak több mint 3 éve láttam azokat.”

    Poén az, hogy még a 6. évad volt, amikor elkezdtem nézni, akkor gyorsan kétszer is megnéztem, azóta ha nem is teljes hosszában, de több szezont is újráztam. Mégis egyre több dolog kiesik, szóval mindenképp kelleni fog egy teljes értékű újrázás.

    “Például a Hearthbreakers című epizódban, Pinkie Pie tesz egy egyértelmű utalást arra, hogy Marble az ikertestvére.”

    Én meg azt totál félre értettem anno, mert én úgy értettem, hogy Maud Pinkie ikertestvére. Mindig tanul valamit az ember. 🙂

   • Igazából az elmúlt pár évadban, már jobban odafigyeltek arra, hogy több kontinuitás legyen bennük, de legalábbis előbb elkezdték a szezon végi nagy konfliktus felépítését.

    Az S6-ban ugye Glimmer beilleszkedését, fejlődését követhettük nyomon. Ami szükséges volt ahhoz, hogy a végén megoldhassa a konfliktust.

    Az S7-ben elszórva ugyan, de megkaptuk a Pillarsok előtörténetét. Illetve a záró dupla rész előtti epizódban, már elkezdték az alapozást.

    Az S8-ban pedig a young 6 összekovácsolása zajlott le, illetve Cozy karakterének bemutatása. Majd elhintették azt is, mi vezetett végül a pálfordulásához.

    Pinkie testvéreit illetően érdekes a szitu, mert eredetileg ugye még az S1-es visszaemlékezésében láthattuk a két testvérét, akikről viszont nem igazán tudtunk meg akkor semmit. Egy jó darabig, konkrétan még nevük se volt, ezért a fanok sokáig csak Inkie & Blinkie néven emlegették őket. (Előbbi volt Marble, utóbbi Limestone beceneve.) Sőt, ha már itt tartunk, a fanok anno teljesen más jellemmel képzelték el őket, mint amit végül kaptak. Marblet huncutnak, még Limestonet játékosnak képzelték el.

    Sokan várták a visszatérésüket, helyette jött Maud, akit utólag írtak bele a sorozatba, majd azzal indokolták a hiányát a korábbi visszaemlékezésből, hogy ő akkor épp iskolában volt, mert ő a legidősebb.

    Aztán az 5. évadban, végül visszahozták őket. Na itt lettek hivatalosan nevesítve, kaptak jellemet, illetve derült az ki, hogyan is viszonyulnak egymáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: